Επιστροφή στο Forum : Επίσκεψη του Μ. Αλέξανδρου στο μαντείο του Άμμωνα Ρα
Γεια σε όλους!
Γράφω όχι για να προσθέσω κάτι καινούργιο, αλλά για να ζητήσω πληροφορίες πάνω στο θέμα της επίσκεψης του Αλεξάνδρου στο μαντείο του Άμμωνα Ρα.
Ασχολούμαι αυτήν την περίοδο με την ιστορία του Αλεξάνδρου και μου προκαλεί εντύπωση που για το συγκεκριμένο θέμα τα βιβλία αφιερώνουν μονάχα δυο γραμμές. Τα περισσότερα από αυτά ερμηνεύουν αυτήν του την επίσκεψη ως μία επιθυμία καθαρά προσωπική, καθώς πριν από αυτόν το συγκεκριμένο μαντείο είχαν επισκεφτεί σύμφωνα με την παράδοση ο Ηρακλής και ο Περσέας. Με άλλα λόγια, ο Αλέξανδρος επισκέφθηκε το μαντείο "μιμούμενος" τους δύο πασίγνωστος και μυθικούς προγόνους του. Το θέμα σε όλα τα επιστημονικά βιβλία κλείνει εκεί... Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή έχει κάποιο βιβλίο να προτείνει , τότε θα τον ευχαριστούσα θερμά.
Ελευθέριος Παλιγγίνης
25-12-11, 23:15
Εγώ θα σχολιάσω απλώς οτι είναι δεδομένο ένας Μυημένος και μάλιστα ανήκων σε Αυτοκρατορική Μυητική γραμμή, και με μητέρα αρχιέρεια των Καβειρίων Μυστηρίων και αγαπημένο δάσκαλο τον Αριστοτέλη, να συμβουλεύεται όλους τους ανθρώπους που έχουν σχέση με Θεουργία-Ανώτερο Πνευματισμό, όπως είναι οι λειτουργοί των Μαντείων, αλλά και αυτόνομους ΦιλοΣόφους - Μάντες - Προφήτες.
Πόσο μάλλον όταν είσαι σε μία τόσο μεγαλειώδη εκστρατεία. Παίρνεις πληροφορίες και οδηγίες απο όλες τις αξιόπιστες πηγές, και τα Θεία Πνεύματα είναι η αξιοπιστότερη απο αυτές. Τα βρίσκεις στα διάσημα Μαντεία. Μετά έρχονται οι άνθρωποι.
Με κάλυψε απολύτως ο Ελευθέριος Παλιγγίνης. Πράγματι βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε για αυτό το θέμα αλλά και γενικότερα για την "εσωτερική" ζωή του Αλέξανδρου.
Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω είναι απλώς φαντασίες.
Ο Αλέξανδρος δεν ήταν κανένα παιδάκι του κατηχητικού - ήταν ένας τυχοδιώκτης που έκανε τα πάντα για να πετύχει.
Άρα η επίσκεψη του στο μαντείο είχε ένα μόνο σκοπό:
Να τον θέσει σε ένα πάνθεον που θα μπορούσε να του προσδώσει αίγλη, δύναμη και άρα έλεγχο επί των υπηκόων του...
Ιδιαίτερα δε, ήθελε να πάρει με το μέρος του τους Αιγύπτιους που μόλις είχε "απελευθερώσει" από τους Πέρσες. Το ίδιο είχε κάνει και στη Μέμφιδα: είχε θυσιάσει στους θεούς των Αιγυπτίων και τα είχε "βρει" με το πανίσχυρο ιερατείο...
Επίσης η καταγωγή του θεωρητικά από τον Περσέα και τον Ηρακλή του έδινε ένα ακόμα ατού - επισκεπτόταν το μαντείο που είχαν επισκεφτεί οι θεωρητικοί πρόγονοι του και άρα ένα ακόμα ψυχολογικό υπόβαθρο προς τους Έλληνες.
Τα κοράκια που δήθεν τους έδειχναν το δρόμο προς τον ναό (ή οι δράκοι σε άλλη αναφορά) ή η δήθεν νεροποντή που τους έσωσε από τη δίψα (λες και ήταν ηλίθιοι να πάρουν μόνο νερό για 4 ημέρες όταν η διαδρομή ήταν 7 ημερών), προσδιορίζουν ακόμα περισσότερο την ιδιότητα του "υιού του θεού"
Δεν είναι τυχαία η προσφώνηση του από τον αρχιερέα του ναού ή καλύτερα αυτό που διαδόθηκε από την προπαγάνδα των Μακεδόνων.
Τον είπε ουσιαστικά παιδί του Άμμωνα.
Χαρείτε όλοι!!! Ιδιαίτερα εσείς οι δεισυδαίμονες Ασιάτες... :D
Έχουμε ένα ζωντανό θεό - γιο Θεού (ή και ημίθεο) μαζί μας...
Και το είπε ένας άσχετος.
Το είπε ο αρχιερέας, ενός από τα πιο σημαντικά μαντεία στην ανατολική Μεσόγειο!!!
.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Σχετικά με το θέμα την επίσκεψη του Αλεξάνδρου στον Ναό του Άμμωνα Ρα
πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε είναι από...
Αρριανός, Διόδωρος , Πλούταρχος Αλέξανδρος, Κούρτιος , Ιουστίνος...
Τώρα για το ότι πήγε στα διάφορα Ιερατεία είναι φυσιολογικό αυτό που
βρίσκεις το κακό ???????
Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οι Αιγύπτιοι δεν αντιμετώπισαν τους
Έλληνες εχθρικά απο τους Πέρσες απο τους οποίους πέρασαν αρκετά...
Οι δυο Λαοί δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους διότι και εμπορικοί δεσμοί
υπήρχαν αλλά και πολιτιστικοί....
Τώρα για το "τυχοδιώκτης" δεν θα το σχολιάσω......
Ευχαριστώ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.