PDA

Επιστροφή στο Forum : Κριτική για το διήγημα "Το μυστικό πέρασμα".

fantasy
13-01-12, 08:39
Καλημέρα φίλοι μου.
Ολοκληρώθηκε πια το διήγημά μου "Το μυστικό πέρασμα".
Θα απορείτε πως το έγραψα και το τελείωσα τόσο γρήγορα. Χθες ήταν ημέρα έμπνευσης. Κατάφερα να το ολοκληρώσω. Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να μου γράφατε λοιπόν δυο λόγια για αυτό. Έτσι για να γνωρίζω τι απήχηση είχε. Σας άρεσε, δεν σας άρεσε. Κάθε κριτική θα γίνει δεκτή. Θα μου άρεσε να μου υποδέιξετε τα λάθη μου ή να επιβραβεύσετε τη φαντασία μου, αν σας εντυπωσίασε. Περιμένω τις κριτικές σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.:)

aggelikhkvn
13-01-12, 11:22
το διηγημα σου φιλη fantasy ηταν υπεροχο και κραταγε το ενδιαφερον του αναγνωστη μεχρι το τελος, ειχε ωραια πλοκη και ζωντανους διαλογους που το εκαναν ευχαριστο στην αναγνωση. το θεμα που ξεδιπλωνοταν ηταν ακριβως αυτο που ζητουσε το fantasygate και πιστευω θα ικανοποιησε και τον πιο απαιτητικο αναγνωστη. συγχαρητηρια fantasy!

fantasy
14-01-12, 08:46
Ευχαριστώ πολύ φίλη aggelikhkvn για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου άρεσε, αλλά περισσότερο θα χαιρόμουν αν διάβαζα κι άλλες γνώμες. Αν δεν σας άρεσε γράψτε το είμαι έτοιμη για κάθε απάντηση. Αν σας άρεσε όμως δεν είναι άδικο να μην το γνωρίζω; Αν πάλι δεν έχετε κατασταλάξει δεν πειράζει πάλι θα ήθελα να το ξέρω. Γράψτε μου φίλοι μου δύο λόγια. Θα ήθελα να μάθω αν άρεσε και σε άλλους. Η Αγγελική έκανε την αρχή. Εσείς τι λέτε;

lana
20-01-12, 22:41
KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥ FANTASY Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΕΚΔΟΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΦΕς ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ:) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

fantasy
21-01-12, 08:11
KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥ FANTASY Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΕΚΔΟΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΦΕς ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ:) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ευχαριστώ ΄πολύ lana μου για τα καλά σου λόγια αλλά είναι ολοκληρωμένο. Εκεί τελειώνει. ΄Έχω γράψει τέλος. Μπορώ όμως στο μέλλον να γράψω κάποιο άλλο αν εσύ με ενθαρρύνεις. Βλέπω ότι άρχισες κι εσύ το δικό σου και φαίνεται ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια.

Vasilis1818
21-01-12, 10:55
Παρα πολυ ωραιο!!! Οτι και να πεις θα ειναι λιγο!!!
Συγχαρητηρια!! μου αρεσε παρα πολυ!!!:)

fantasy
21-01-12, 11:52
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, την άλλη εβδομάδα θα αρχίαω το επόμενο.

Angelika28970
22-01-12, 14:22
fantasy μου το διηγημα σου τελειο....απλα φανταστικο!μπραβο δεν εχω λογια!!συγχαρητηρια!αμα εβγαινε σε βιβλιο εγω ευχαριστως θα το αγοραζα ;)

Raistlin
23-01-12, 16:46
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου fantasy! Απ' ότι φαίνεται έχεις όρεξη και μεγάλη φαντασία που είναι πολύ σημαντικά στην συγγραφή. Σαν βασική ιδέα και εξέλιξη είναι πολύ ενδιαφέρον.
Θα σε συμβούλευα όμως να αποφεύγεις τόσο μεγάλους διαλόγους διότι δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Αντί για αυτό βάλε σκέψεις, <χρώμα>, <γεύση>, <άρωμα> και <ήχο>. Ίσως μια μεγαλύτερη περιγραφή των σκηνικών που θα κάνει τον αναγνώστη να μπαίνει μέσα στην ιστορία, και να αισθάνεται τα πάντα.

Καλό επίσης θα ήταν να δίνεις περιγραφή των ηρώων μέχρι και των αντικειμένων που έρχονται σε επαφή (περιέγραψε την μηχανή του Αποστόλη, το, πάρκο, το αυτοκίνητο, την μυρωδιά των φυτών, τον καιρό...) Μπορεί να είναι κουραστικό για σένα αλλά κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Επίσης βοηθάει πολύ στον να περιγράφεις τις εκφράσεις τους, την συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους. Εμένα προσωπικά μου αρέσει όταν περιγράφεται ακόμα και ο πιο ανεπαίσθητος σπασμός του σώματος (ανατριχίλα, ανάσα, χτύπος της καρδιάς...)

Τέλος κάποιες λεπτομέρειες χρησιμοποίησε τες σαν επιπλέον υλικό. Πχ η ανιψιά της κας Καλλιόπης εξαφανίστηκε τελείως. Βάλε να γίνεται έρευνα, να ακούγεται στις ειδήσεις και τα ραδιόφωνα (δεν εξαφανίζεται έτσι απλά ένας άνθρωπος). Αυτό βάζει περισσότερο μυστήριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κάθε τι προς όφελός σου. Και αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν ένα διήγημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω τα παραπάνω σε ένα επόμενό σου διήγημα!! ;)
Φιλικά!

fantasy
23-01-12, 17:55
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου fantasy! Απ' ότι φαίνεται έχεις όρεξη και μεγάλη φαντασία που είναι πολύ σημαντικά στην συγγραφή. Σαν βασική ιδέα και εξέλιξη είναι πολύ ενδιαφέρον.
Θα σε συμβούλευα όμως να αποφεύγεις τόσο μεγάλους διαλόγους διότι δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Αντί για αυτό βάλε σκέψεις, <χρώμα>, <γεύση>, <άρωμα> και <ήχο>. Ίσως μια μεγαλύτερη περιγραφή των σκηνικών που θα κάνει τον αναγνώστη να μπαίνει μέσα στην ιστορία, και να αισθάνεται τα πάντα.

Καλό επίσης θα ήταν να δίνεις περιγραφή των ηρώων μέχρι και των αντικειμένων που έρχονται σε επαφή (περιέγραψε την μηχανή του Αποστόλη, το, πάρκο, το αυτοκίνητο, την μυρωδιά των φυτών, τον καιρό...) Μπορεί να είναι κουραστικό για σένα αλλά κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Επίσης βοηθάει πολύ στον να περιγράφεις τις εκφράσεις τους, την συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους. Εμένα προσωπικά μου αρέσει όταν περιγράφεται ακόμα και ο πιο ανεπαίσθητος σπασμός του σώματος (ανατριχίλα, ανάσα, χτύπος της καρδιάς...)

Τέλος κάποιες λεπτομέρειες χρησιμοποίησε τες σαν επιπλέον υλικό. Πχ η ανιψιά της κας Καλλιόπης εξαφανίστηκε τελείως. Βάλε να γίνεται έρευνα, να ακούγεται στις ειδήσεις και τα ραδιόφωνα (δεν εξαφανίζεται έτσι απλά ένας άνθρωπος). Αυτό βάζει περισσότερο μυστήριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κάθε τι προς όφελός σου. Και αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν ένα διήγημα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω τα παραπάνω σε ένα επόμενό σου διήγημα!! ;)
Φιλικά!

Φίλε Raistlin
Έχω περιγράψει πράγματι συνοπτικά τα όσα λες. Με ενδιέφερε να δώσω χρώμα στη σχέση του ζευγαριού, Την Ελευθερία δεν την αναζήτησα διότι άφησα να εννοηθεί ότι δεν έγινε τώρα αυτή η εξαφάνιση. Ότι πέρασε πολύς καιρός και η ιστορία αυτή έχει τελειώσει κλείνοντας τον φάκελο της. ΄Δεν ήθελα να αρκεστώ σ' αυτό. Ήταν άλλο το θέμα μου. Και πάλι ευχαριστώ.

Raistlin
23-01-12, 18:37
Πάντως να ξέρεις, το κάθε τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Ίσως να έδινε περισσότερο μυστήριο μια μεγαλύτερη αναφορά στο γεγονός! Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς κι εσύ περισσότερο αν δώσεις βάση σε αυτές τις λεπτομέρειες!

fantasy
21-03-12, 11:23
Νομίζω ότι σε μελλοντικά διηγήματα το πέτυχα αυτό; Αυτοί που τα διάβασαν είναι αρμόδιοι να μας πουν.