Επιστροφή στο Forum : Κριτική για το διήγημα οι αποτυχημένοι
Κατόπιν ενημέρωσης από τη συντονιστική επιτροπή του Fantasy Gate ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψετε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο κείμενο οι αποτυχημένοι.
Κατόπιν ενημέρωσης από τη συντονιστική επιτροπή του Fantasy Gate ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψετε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο κείμενο οι αποτυχημένοι.
Μααα!! Σου είπα απλά απίθανο το λάτρεψα :D
Vasilis1818
06-02-12, 15:29
πολυ ωραιο!! ευχαριστηθηκα που το διαβασα βρε παιδι μου!!!
μπραβο!
Ευχάριστο διήγημα, με πινελιές από ταξικές διακρίσεις, οικονομικά συμφέροντα, επαγγελματικό προσανατολισμό, ηθικές αναστολές, μεταφυσικές ανησυχίες και με μία γλυκιά εμμονή στους πειρασμούς και τη Θεία Δίκη.. :o
Καθώς όδευα προς στην ολοκλήρωση της ανάγνωσης, αισθανόμουν όλο και πιο κοντά την αρχική μου εντύπωση.. ότι κρατούσα στα χέρια μου ένα σενάριο.
Θαυμάζω την αστείρευτη φαντασία σου.. :)
Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε. Είναι ένα διήγημα ή μυθιστόρημα που τα περιέχει όλα. Πραγματικά για μένα δεν υπάρχουν ατάλαντοι, φτάνει να κάνουν αυτό που τους εκφράζει. Συμφωνείς Chimaira; Τα άλλα διηγήματα τα διάβασες;
Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε. Είναι ένα διήγημα ή μυθιστόρημα που τα περιέχει όλα. Πραγματικά για μένα δεν υπάρχουν ατάλαντοι, φτάνει να κάνουν αυτό που τους εκφράζει. Συμφωνείς Chimaira; Τα άλλα διηγήματα τα διάβασες;
Έχω διαβάσει εκτός από αυτό το διήγημα, το "Σπίτι του τρόμου", "Αν γύριζε πίσω ο χρόνος" και "Το πληγωμένο ελαφάκι". Θα διαβάσω και τα υπόλοιπα όταν βρω λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, γιατί οφείλω να ομολογήσω πως προσπαθώ να δίνω πάντοτε τη δέουσα προσοχή, από σεβασμό προς τον/τη συγγραφέα.. :)
Ως προς το θέμα των ταλαντούχων και μη που αναφέρεις, θα συμφωνήσω, αρκεί να μην γίνεται παρερμηνεία της έννοιας. Συμφωνώ με την άποψή σου ότι δεν υπάρχουν ατάλαντοι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν εκείνοι που κατακρεουργούν οτιδήποτε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να ονομαστεί τέχνη. Όλοι κλίνουμε προς μία κατεύθυνση και ενίοτε προς περισσότερες. Το πρόβλημα όμως ξεκινά όταν πιστεύουμε πως έχουμε ταλέντο σε έναν τομέα, τον κυνηγάμε, τον εξελίσσουμε και στην πορεία συνειδητοποιούμε – συνήθως με τη βοήθεια και την εξαιρετική διακριτικότητα τρίτων – πως στην πραγματικότητα σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο από αυτόν που μας απομένει έως το τέλος της σύντομης ζωής μας. Εδώ ακριβώς χρειάζεται η καθοδήγηση, η μελέτη και η ανακάλυψη κρυφών πτυχών του εαυτού μας.
Κλείνοντας αυτόν τον μονόλογο του παραλόγου θα ήθελα να παραθέσω ένα απόφθεγμα που με εκφράζει απόλυτα και σχετίζεται άμεσα με το θέμα μας:
Αυτοσεβασμός, αυτογνωσία, αυτοκυριαρχία. Αυτά τα τρία μόνα τους οδηγούν τον άνθρωπο στην παντοδυναμία. (Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.