PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποστολή : Υπόγεια Αθήνα


Katzi
30-03-12, 23:04
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας αλλά ασχολιόμουν από παλιά γενικά με το μεταφυσικό. Διάβασα κάποια άρθρα και αποφάσισα να το δώ και επί το έργο αυτήν την φορά. Θα ήθελα να προτείνω μία ιδέα και να μου πείτε. Τί θα λέγατε μετά το Πάσχα να κάναμε μία συνάντηση όσοι ενδιαφέρωνται και να εξερευνήσουμε την Υπόγεια Αθήνα και να δούμε πού οδηγούν αυτά τα τούνελ ? Έχω φτιάξει τον κατάλληλο εξοπλισμό κράνος, γάντια, άρβυλα, φακούς, μπαταρίες, σχοινιά, τροφές, νερά, αντισφυξιογόνα μάσκα κτλ μιας και που ανήκω σε Ομάδα Διάσωσης σαν Εθελοντής και ψιλοέχω εμπειρία. Θα με ενδιέφερε να εξερευνήσουμε τα υπόγεια τούνελ ώστε να δούμε πού πάνε. Βέβαια αν ενδιαφέρεστε θα προηγηθεί κάποια έρευνα, να δούμε από πού έχει εισόδους κτλ και πού πάνε, μην χαθούμε τελείως. Απλά θα ήθελα να ενημερώσω πως εγώ ψήνωμαι να χωθούμε αρκετά μέσα μην πάμε καμιά 500 μέτρα και ξαναγυρίσουμε πίσω. Όποιος ενδιαφέρετε θα ήθελα να ακούσω γνώμες. Ίσως να είναι επικίνδυνο λίγο αυτό που θα κάνουμε αλλά άμα έχουμε όλοι τον κατάλληλο εξοπλισμό νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εδώ πήγα στην Πεντέλη στην Σπηλιά και κάναμε καταριχήσεις από τρύπα σε τρύπα ( που λέει ο λόγος ) και είμαστε όλοι οκ !!! Περιμένω τις γνώμες σας παιδιά και χάρηκα που σας βρήκα !!!

Katzi

Voel
31-03-12, 00:21
ψιλοέχω εμπειρία
Ίσως να είναι επικίνδυνο λίγο
νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα

Γιατι εμενα μου μοιαζει αυτο με την συνταγη της καταστροφης;

Katzi
31-03-12, 01:06
xaxaxa. Λές να είναι καταστροφικό ? Μην το χρουσουζεύεις το πράγμα !!!

onoma xrhsth
31-03-12, 01:25
. Εδώ πήγα στην Πεντέλη στην Σπηλιά και κάναμε καταριχήσεις από τρύπα σε τρύπα ( που λέει ο λόγος ) και είμαστε όλοι οκ !!! Περιμένω τις γνώμες σας παιδιά και χάρηκα που σας βρήκα !!!

Katzi

ποια σπηλια του νταβελη?

PUCK
31-03-12, 10:32
Καλημέρες :)

Το θέμα με τα υπόγεια τούνελ και κατ΄ επέκταση της Κοίλης Γης, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα στο χώρο του Μεταφυσικού.
Έχουν γραφτεί πολλά, από απλοί προβληματισμοί, που συνήθως έχουν να κάνουν με Λαογραφία και το τί μπορεί να κρύβεται από πίσω,
έως απίθανα πράγματα με εσωτερικούς ήλιους, υπόγειους πολιτισμούς με γκρίζα "ανθρωπάκια", κλπ.

Θέλω να ρωτήσω, τί περιμένεις να βρεις εκεί κάτω;
Για ποιο λόγο θέλεις να "μην πάμε καμιά 500 μέτρα και ξαναγυρίσουμε πίσω";
Αν συνδέεται η Αθήνα με τους Δελφούς κι από κει με το Βερολίνο, τί αλλάζει;

Επίσης, η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν είναι για αρχάριους. Ο εξοπλισμός, όσο καλός και να είναι, δεν αντικαθιστά την εμπειρία.

Θέλει πολλή προσοχή.

Katzi
31-03-12, 15:00
Δεν περιμένω να βρώ κάτι το τρελό ή το αξιοπερίργο ( εξωγήινους πχ κτλ ). Απλά θα ήθελα να μάθω πού οδηγούν αυτά τα υπόγεια τούνελ και γιατί όλες οι πόρτες είναι κλειδωμένες. Προφανός κάτι θέλουν να κρύψουν και να μην πηγαίνει εκεί ο κόσμος. Μπορεί να μην κρύβεται και τίποτα κιόλας αλλά αυτό θα ήθελα να μάθω. όσον αναφορά με την απόσταση που ανέφερα θα ήταν κρίμα να πάμε 50 - 100 μέτρα μέσα και μετά να φύγουμε. Απλά θα ήθελα να δώ μέχρι πού φτάνουν τα τούνελ. Σημασία για εμένα δεν έχει πού φτάνουν ( Από αθήνα να πάς Βερολίνο πχ αλλά μήπως οδηγούν πουθενά αλλού σε κανα άλλο μυστικό πέρασμα ). Όπως ανέφερα και πρίν αν υπάρξει ενδιαφέρων θα προηγηθεί κάποια έρευνα να δούμε που θα πάμε, από πού θα μπούμε, πού θα οδηγούν αυτά τα τούνελ ( χάρτες κτλ ). Δεν θα πάμε έτσι. Και για αυτό το λόγο έγινα μέλος εδώ ώστε να πάω με κάποια άτομα που ασχολούνται πιο συστηματικά με αυτά τα πράγαμτα εδαλιώς θα πήγαινα και μόνος μου. Ασχολιόμουν γενικός με τα μεταφυσικά φαινόμενα αλλά όχι συγκεκριμένα με τα τούνελ. Οπότε δεν γνωρίζω και πολλά !!!

Στεφανοκλής
31-03-12, 15:22
προσεχε φιλε κατζι γιατι ενας φιλος ειχε παει να κανει τα ιδια και κατεληξε με σπασμενο ποδι

beetlejuice
31-03-12, 22:36
Ο σπηλαιολόγος Νίκος Λελούδας (μέλος στο φόρουμ ως Old Cave Dinosaur) μου είχε προτείνει πριν από δύο περίπου μήνες να οργανώσουμε και πάλι (μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια) κάποια εξόρμηση σε σπήλαια της Αττικής.

Λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερα να τρέξω το συγκεκριμένο project, το οποίο όμως θα ήθελα να πάρει σάρκα και οστά προς τα τέλη του Απρίλη. Θα μπορούσαμε ίσως να του δώσουμε και μεγαλύτερη έκταση μέσω της ραδιοφωνικής Αστρικής Πύλης (http://www.stargatefm.gr).


Σε κάθε περίπτωση η εξερεύνηση της υπόγειας Αθήνας (όπως τέθηκε παραπάνω) χρειάζεται μια ολιγομελή ομάδα και σαφέστατα ανθρώπους με πείρα στην αποστολή.

Katzi
04-04-12, 10:55
sorry pou grafo me latinikous xaraktires alla eimai ektos ellados autin tin stigmi. Oson anafora tin apostoli nomizo einai ora na parei sarka kai osta kai na orisoume mia imerominia kai topo oste na ta poume kai apo konda !

EL TSIG
10-04-12, 15:09
Εγω παντως δεχομαι να συμμετασχω σε εξερευνηση στοων , σπηλιων, και ορυχειων.Υπαρχει προηγουμενη μικρη εμπειρια.Οσο για τον Νικο Λελουδα θεωρω πως η βοηθεια του ειναι ανεκτιμητη.Περιμενω νεα απο ενδιαφερομενους. Χαιρετισμους.

Old cave-dinosaur
16-04-12, 10:29
Φίλοι, είδα το θέμα αρκετά καθυστερημένα !

Όσον αφορά τις "κλεισμένες" στοές, ασχολήθηκα πάρα πολλές φορές με την παραφιλολογία-παραμυθολογία που, κατά καιρούς (και ΠΑΝΤΑ με γνώμονα καμιά "κονόμα"!) εκπονήθηκε γι' αυτές απο κάποια -πολύ συγκεκριμένα- άτομα...!

Είναι, εντελώς συγκεκριμένων χρήσεων: αρχαία, ή, νεότερα υδραγωγεία, καταφύγια του Β΄Π.Π. κλπ. - Μην περιμένετε τίποτα περισσότερο, ή, λιγότερο !
Επίσης, μην "ξεθαρευτείτε" μόνοι σας. - Έχουμε αρκετές περιπτώσεις μικροατυχημάτων μέσα (..ευτυχώς ...και προς το παρόν!) που βέβαια δεν μαθαίνονται ευρύτερα !

ΤΩΡΑ, - Όπως είχαμε συνεννοηθεί προ καιρού και με τον παλιό φίλο Beetlejuice, πολύ ευχαρίστως, να οργανώσουμε κάτι, ΣΩΣΤΑ και ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, μια ολιγομελής (..και άρα ελεγχόμενη) ομάδα, όποτε συμφωνήσουμε !
Επίσης, για το παραπάνω, καλό θα ήταν, να προηγηθεί μια συνάντηση, για να τα πούμε -πρώτα- απο κοντά !

Να είστε όλοι καλά !
Γεροσπηλαιοδεινόσαυρος !

Old cave-dinosaur
16-04-12, 10:47
Και μια πολύ πρόσφατη -14/4/2012- σχετική φωτογραφία...

EL TSIG
16-04-12, 19:04
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ EL TSIG .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

Old cave-dinosaur
16-04-12, 21:00
Φίλε beetlejuice, μόλις μπορέσεις -σε πρώτη φάση- οργανώνουμε την συνάντηση..!

beetlejuice
17-04-12, 14:06
Τι θα λέγατε για συνάντηση αυτό το Σάββατο κατά τις 5 το απόγευμα στο Μοναστηράκι;

Από το meeting αυτό θα προκύψει η σύνθεση και η τελική ημερομηνία της ενδοεξόρμησης στην υπόγεια Αθήνα! :eek::rolleyes:

Old cave-dinosaur
17-04-12, 17:33
Από μένα, εντάξει ! :)

beetlejuice
18-04-12, 21:56
'Εγινε! Το ραντεβού δίνεται κλασσικά στον πάνω πάνω όροφο (όχι στον ημιόροφο!) της καφετέριας "Αθηναίων Πολιτεία" στο Θησείο, αυτό το Σάββατο στις 5 το απόγευμα. Όσοι δεν την ξέρετε είναι πανεύκολο να την εντοπίσετε ρωτώντας!


Για να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε! Με τον συμπαραγωγό στην Αστρική Πύλη, Απαν, αποφασίσαμε να απευθύνουμε και σχετικό κάλεσμα μέσα από τον λογαριασμό της εκπομπής στο fb. :)

Old cave-dinosaur
19-04-12, 05:00
I'll be there !

..Μηνά, στον κεντρικό πεζόδρομο είναι ;

beetlejuice
19-04-12, 12:00
Ναι, βγαίνεις από τον ηλεκτρικό του Θησείου, παίρνεις τον πεζόδρομο πάνω και το βλέπεις στο τέλος του δρόμου. Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου η ακριβής διεύθυνση!

Winchester
20-04-12, 15:48
Όσοι μπορέσουν ας μην το χάσουν! Η εμπειρία που προσφέρει ο κ.Λελούδας είναι φανταστική! Ελπίζω να συνεργαστούμε ξανά για κάποια έρευνα στην υπόγεια Αθήνα και όχι μόνο!!

AVATARGR
20-04-12, 16:53
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου beetlejuice καλή θα είναι μια συνάντηση για την εξόρμηση αλλά και
για μια χαλαρή συζήτηση μεταξυ φίλων του ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ...

Ευχαριστώ.