PDA

Επιστροφή στο Forum : Ιωάννης Φουράκης


Μιχάλης
18-11-05, 16:51
Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας συγγραφέας - ερευνητής Ιωάννης Φουράκης, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πατριάρχες της αναζήτησης στον ελληνικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και άρθρα, ενώ εμφανίζεται και στην τηλεόραση ορισμένες φορές.
Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτή την προσωπικότητα. Θερμή παράκληση. Ο κύριος Φουράκης είναι εν ζωή, οπότε ακόμα και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του , θα παρακαλούσα να προσέξουν τους χαρακτηρισμούς τους.

AREIANOS
18-11-05, 23:15
Και εγώ τον έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές και δεν έχω βγάλει ξεκάθαρο συμπέρασμα.Τον έχω ακούσει να λέει για εσωγήινους χωρίς να επεξηγεί ακριβώς τι είναι,για τα βριλ ότι είναι σαν ανθρωπάκια χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου,περίπου 1,40 ύψος και έχουν θεαθεί κυρίως στη Θεσ/νίκη (Άνω Πόλη),όπου υπάρχουν μικροσκοπικά σπιτάκια που δεν έχουν ερευνηθεί και για διάφορα περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν στην Πεντέλη (τα'χουν επισημάνει αρκετοί και είναι γνωστά).Άλλα φαίνονται πιστευτά και άλλα όχι.Ίσως είναι το στυλάκι του και ο τρόπος που εκφράζεται,που τον κάνουν κάπως παρεξηγήσιμο,άλλα με τα όσα έχει ερευνήσει κατά καιρούς,θεωρώ ότι έχει προσφέρει στο χώρο του μεταφυσικού.

xontro_mpizeli
19-11-05, 00:51
Ίσως είναι το στυλάκι του και ο τρόπος που εκφράζεται,που τον κάνουν κάπως παρεξηγήσιμο,άλλα με τα όσα έχει ερευνήσει κατά καιρούς,θεωρώ ότι έχει προσφέρει στο χώρο του μεταφυσικού.

Συμφωνώ απόλυτα με την φράση σου αυτή φίλε AREIANOS. Ότι έχει κάνει έρευνες πολλές έχει κάνει και σαφέστατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του στο χώτο του μεταφυσικού.
Απ την άλλη όμως, τον έχω δει αρκετές φορές στην τηλεόραση (και μάλιστα σε κάτι "χαζές" εκπομπές) και έχω διαβάσει αρκετά άρθρα του. Δεν έχω να πω πολλά θετικά για τον κ. Φουράκη. Γνωρίζω λίγα για τον κύριο αυτόν και από αυτά τα λίγα συμπεραίνω ότι λέει πολλές ανακρίβειες και πράματα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει και να πουλήσει κάτι παραπάνω. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να υποστιρίζει ένα επιχείρημά του με επιχειρήματα και αποδείξεις, έστω ενδείξεις.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Περιμένω κάποιον να γράψει κάτι παραπάνω για τον κ. Φουράκη να τον γνωρίσουμε κάπως καλύτερα!
Ευχαριστώ.

gayteacher
26-12-05, 14:24
Ο Φουράκης μου φαίνεται λιγο τρελούτσικος.Πάντως απο τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια...Ο Φουράκης υσχιρίζεται οτί εχει δει βριλ!Ηθέλα να καταθέσω κατί χιουμοριστικό σχετικά με τα βριλ!Κοντά στην σχολή μου σε ένα τοίχο των Εξαρχείων είχαν γράψει "Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΛ" !!! :D Λέτε;Πάντως τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν!Τελικά όλοι εχούμε δει βριλ!

PUCK
27-12-05, 18:05
Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του.

Έχοντας δει κάποια πράγματα μέσα από την ιστοσελίδα του, τον ίδιο σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και διάφορα κείμενα/απόψεις που τον αφορούν στη βόλτα μου στο διαδίκτυο, τον έχω κατατάξει μαζί με τους μπαρουφολόγους τύπου Κεραμυδά.

Ίσως να είμαι άδικος. Υπάρχει κάποιος να μου αλλάξει γνώμη;

AREIANOS
29-12-05, 11:03
Δεν ξέρω αν είναι μπαρουφολόγος αλλά σίγουρα δίνει δικαίωμα,μ'αυτά που λέει,να του αποδίδονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί.Θυμάμαι τις προάλλες στη 2η εκπομπή του Χαρδαβέλλα για τα παιδιά του '83,να μιλάει για σημαντικά πολιτικοκοινωνικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα το 2012 και όταν του είπαν να γίνει πιο συγκεκριμένος άρχισε τα "δεν ξέρω,θα τα δείτε όταν έρθει εκείνη η στιγμή,εγώ τότε δε θα ζω για να τα δω,αλλά εσείς θα τα προλάβετε" και άλλες τέτοιες αστείες υπεκφυγές.Aπό τη στιγμή που μιλάς και λες ότι ξέρεις για τα γεγονότα του 2012,να είσαι πιο σαφής.Μην πετάς μια "φωτοβολίδα" και τελειώνουμε.Και αυτή είναι η συνήθης τακτική του Φουράκη και την εφαρμόζει κάθε φορά που είναι προσκεκλημένος σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Antonia
29-12-05, 12:21
Συμφωνώ με όσα λέγονται για υπεκφυγές και ελλειπή επιχειρήματα, αλλά σίγουρα αυτός ο άνθρωπος έχει διαβάσει και έχει ψάξει δυο πράγματα παραπάνω. Αυτό ακριβώς με κάνει να μη στέκομαι ακριβώς απέναντί του, αλλά κάπου στη μέση προσπαθώντας μόνο να φανταστώ πώς θα ήταν αν μια μέρα καταλαβαίναμε ότι είχε δίκιο ή έλεγε την αλήθεια (μισή βέβαια, αφού όλα μισά τα λέει)! Επίσης, από τις λιγοστές γνώσεις που έχω για τα άτομα που σχετίζονται με το μεταφυσικό, οι "εκκεντρικότητα" είναι ένα απ' τα χαρακτηριστικά τους, ενώ κάποιοι έχουν και την όψη του "τρελού" και "αλλοπαρμένου". Ίσως ο κ. Φουράκης να είναι το πειστικότερο παράδειγμα σ' αυτό.

Καλό θα ήταν να είναι πιο αναλυτικός, περιγραφικός και συγκεκριμένος, αλλά τότε δε θα μιλάγαμε για "παράξενο". Βαρίεμαι αφόρητα τους "επιστήμονες" και τους σοβαρούς σκεπτικιστές. Όχι ότι δε συμφωνώ μαζί τους, απλά τους βαριέμαι. Λίγη τρέλα δε βλάπτει. :)

Jonathan Bright
29-12-05, 17:44
Προσωπικά, από την μικρή γνωριμία που έχουμε και έχοντας κάποιες φορές στο παρελθόν συναντηθεί και συζητήσει μαζί του, ομολογώ πως του έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση. Νομίζω πως κανείς δεν έχει μελετήσει τόσο πολύ την Αρχαιοελληνική γραμματεία, σε σημείο που να αποτελεί πλέον κάτι σαν... ζωντανή εγκυκλοπαίδεια των Αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων. Ίσως αυτό μερικές φορές να περιορίζει την οπτική του, αλλά κανείς νομίζω δεν ισχυρίζεται πως ο ίδιος είναι τέλειος, κι έπειτα έχει τόσο γούστο να τον ακούς να αναπτύσσει τον λόγο του, που πραγματικά δεν σου κάνει διάθεση να αντικρούσεις με φανατισμό τα επιχειρήματά του.
Πάνω απ' όλα όμως, και μόνο η όψη του, με γεμίζει με ελπίδα και κουράγιο, γιατί μου αποδεικνύει πως είναι δυνατόν να φτάσει κανείς στην ηλικία του και να παραμένει το ίδιο επαναστάτης και ανυπότακτος, όσο και στην περίοδο της εφηβίας... Εύχομαι, ενάντια στις προβλέψεις του, να τον έχουμε κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα, για να συνεχίσει να δείχνει έτσι, με το παράδειγμά του, τον δρόμο...

elf
29-12-05, 23:15
Συνδυάζοντας τις γνώμες της Antonia και του Jonathan, βλέπω έναν άνθρωπο 'μη-βαρετό' και ρήτορα. Αυτή η 'μίξη' και μόνο μου αρκεί (εξ αιτίας της σπανιότητάς της) για να συμπαθήσω κάποιον! Η ιδιομορφία και ο ορθός λόγος, κατά την γνώμη μου, δεν είναι προνόμιο των 'κακών' αλλά δώρο προς τους αγωνιστές.

Φιλικούς Χαιρετισμούς

Olympos
31-12-05, 01:18
Ένας απλά τρέλος που προσπαθεί να βγάλει λεφτά μέσα από τα βιβλία του που κυριολεκτικά γράφουν ό,τι νάναι.
Αν είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε για τέτοια άτομα..

the_black_planet
01-01-06, 14:56
Θα συμφωνησω κ εγω με τον αγαπητο Jonathan που αλλωστε τον εχει γνωρισει προσωπικα κ η γνωμη του μετραει πιο πολυ.Δεν νομιζω οτι σ'αυτη την ηλικια νοιαζεται μονο για το κερδος.Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι με βαση τις οποιες γνωσεις εχω απο την αρχαια Ελληνικη γραμματεια,εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη για την αρχαια Ελλαδα.Εννοω οτι οντως εχω παρατηρησει οτι εχει φοβερες γνωσεις,αλλα εκπροσωπει κ καποιες αιρετικες αποψεις...Αλλα εχει τοσες γνωσεις που δεν αποκλειω να εχει δικιο ή να κανει προπαγανδα αλλα για καλο σκοπο...

Ποσειδώνιος
17-10-06, 16:02
Πραγματικά θαυμάζω και εγώ τον κύριο Φουράκη και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τον σνομπάρουν ή θεωρούν ότι σκοπός του είναι τα χρήματα. Έτσι και αλλιώς ρε παιδιά τα βιβλία του δεν είναι για να γίνουν best sellers. Απευθύνονται σε λίγους.
Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τον πετυχαίνω στην τηλεόραση να μιλά. Ο κύριος Φουράκης είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει πάρα πολύ (πάνω από 20 ώρες το 24ωρο είχε πει κάποτε και τον πιστεύω) αλλά είχε και ως διπλωμάτης έρθει σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους της εξουσίας και της πολιτικής και έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που λίγοι έχουν. Η γνώμη του λοιπόν πάντα μετράει μια και είναι προϊόν ειδικής (special) γνώσης και όχι φαντασίας όπως ίσως νομίζουν κάποιοι.
Πολύ ενδιαφέρων η ιστοσελίδα του όπου μπορούμε να διαβάσουμε διαφόρων ειδών παλαιά και νέα άρθρα του
http://www.fourakis.gr
και ίσως ακόμα περισσότερο ενδιαφέρων το φόρουμ συζητήσεων Δημοθοινία με πολύ υλικό για την αρχαία Ελλάδα αλλά όχι μόνο.
http://www.ellhnismos.org/cgi-bin/kea/ikonboard.cgi
Στο φόρουμ συμμετέχει κάποιος με το πραγματικό του όνομα και όχι με nick και δίνει για διασταύρωση και το τηλέφωνο του. Οι όροι εδώ.
http://www.fourakis.gr/frameset/agora.htm

Drymonia
19-10-06, 16:30
Μπροστά στην φωτεινότητα, καθαρότητα και σοφία του ρητού έν οίδα ότι ουδέν οίδα [για ένα πράγμα έχω γνώση βαθιά, ότι για τίποτα δεν έχω γνώση βαθιά], κάθε άνθρωπος που διατείνεται ότι γνωρίζει την πάσα αλήθεια ή ότι έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων μου φαίνεται ύποπτος.
Τους φοβάμαι τους παντογνώστες.. ακόμα κι αν έχουν διαβάσει πολύ στη ζωή τους, νομίζω ότι είναι επικίνδυνοι ή μπορούν να γίνουν. Διότι το ότι έχεις διαβάσει πολύ στην ζωή σου δεν αποτελεί και δείγμα ειλικρινούς ενδιαφέροντος ή αγνών συναισθημάτων.
Άνθρωποι δυνατοί, διαβασμένοι μπορούν εύκολα να προσελκύσουν αμαθείς αλλά και ενθουσιώδεις φιλομαθείς και να φτιάξουν το δικό τους μαντρί.. [διότι στην τελική τί διαφορά έχει το ένα μαντρί από τ'άλλο;; ..ελάχιστες, και στις 2 περιπτώσεις δεν είμαστε ελεύθεροι και αυτόβουλοι, αλλά υποτελείς, άλλοτε ..Πυθαγορείων κι άλλοτε εκκλησιαστικών]
Η γνωστή ιστορία της μαθητείας δίπλα σε έναν σοφό μέντορα..
Σε έναν μέντορα που διατείνεται ότι γνωρίζει τα πάντα, αλλά φυσικά δεν σου τα αποκαλύπτει όλα, για να συνεχίσεις να τον θαυμάζεις, με την δικαιολογία ότι δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να το ακούσεις κλπ κλπ..

Ενδιαφέρον το βιβλίο του Φουράκη για τους Εβραίους, .. μέχρι εκεί. Τίποτα απ'ότι έχει πει δεν έχει και δεν μπορεί να αποδειχτεί, δεν υπάρχει σε αρχαίοελληνική γραμματεία, αλλά είναι αποκυήματα δικής του έμπνευσης ή επικοινωνίας με οντότητες και με τρόπους που δεν μπορούμε να αποδείξουμε.
Το αν θα ενστερνιστούμε τις απόψεις του είναι προσωπικό θέμα του καθενός..

LuX
19-10-06, 16:47
Αν και έχω αρκετό καιρό να μιλήσω ...
Δε θα το κάνω ακόμη....
Θα αρκεστώ σε μια και μόνη κίνηση....
Να βγάλω το καπέλο μου ...
Στην ως άνω Κυρία.....!

Δ.

PUCK
20-10-06, 13:13
Μπροστά στην φωτεινότητα, καθαρότητα και σοφία του ρητού έν οίδα ότι ουδέν οίδα [για ένα πράγμα έχω γνώση βαθιά, ότι για τίποτα δεν έχω γνώση βαθιά], κάθε άνθρωπος που διατείνεται ότι γνωρίζει την πάσα αλήθεια ή ότι έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων μου φαίνεται ύποπτος.
Τους φοβάμαι τους παντογνώστες.. ακόμα κι αν έχουν διαβάσει πολύ στη ζωή τους, νομίζω ότι είναι επικίνδυνοι ή μπορούν να γίνουν. Διότι το ότι έχεις διαβάσει πολύ στην ζωή σου δεν αποτελεί και δείγμα ειλικρινούς ενδιαφέροντος ή αγνών συναισθημάτων.
Άνθρωποι δυνατοί, διαβασμένοι μπορούν εύκολα να προσελκύσουν αμαθείς αλλά και ενθουσιώδεις φιλομαθείς και να φτιάξουν το δικό τους μαντρί.. [διότι στην τελική τί διαφορά έχει το ένα μαντρί από τ'άλλο;; ..ελάχιστες, και στις 2 περιπτώσεις δεν είμαστε ελεύθεροι και αυτόβουλοι, αλλά υποτελείς, άλλοτε ..Πυθαγορείων κι άλλοτε εκκλησιαστικών]
Η γνωστή ιστορία της μαθητείας δίπλα σε έναν σοφό μέντορα..
Σε έναν μέντορα που διατείνεται ότι γνωρίζει τα πάντα, αλλά φυσικά δεν σου τα αποκαλύπτει όλα, για να συνεχίσεις να τον θαυμάζεις, με την δικαιολογία ότι δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να το ακούσεις κλπ κλπ..

Ενδιαφέρον το βιβλίο του Φουράκη για τους Εβραίους, .. μέχρι εκεί. Τίποτα απ'ότι έχει πει δεν έχει και δεν μπορεί να αποδειχτεί, δεν υπάρχει σε αρχαίοελληνική γραμματεία, αλλά είναι αποκυήματα δικής του έμπνευσης ή επικοινωνίας με οντότητες και με τρόπους που δεν μπορούμε να αποδείξουμε.
Το αν θα ενστερνιστούμε τις απόψεις του είναι προσωπικό θέμα του καθενός..

Πες τα χρυσόστομη :)

Μιχάλης
20-10-06, 15:06
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας - ερευνητής έχει πλήθος οπαδών που αγοράζουν τα βιβλία του και πιστεύουν τα όσα διαβάζουν εκεί καθώς και πλήθος επικριτών που κατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει (δικαίως ή αδίκως δεν γνωρίζω) για διάφορα πράγματα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας που δημόσια λέει την άποψή του, είτε μέσω βιβλίων, περιοδικών, ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, κρίνεται από τον κόσμο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Γεγονός είναι πάντως πως επηρεάζει αρκετό κόσμο με τις θεωρίες του και θα έλεγα πως έχει δημιουργήσει "σχολή" αν κρίνω απο μερικούς ερευνητές.

Θυμίζω πως μερικά από τα θέματα που ο ίδιος ξεκίνησε, απασχόλησαν τον κόσμο αρκετά, με αποκορύφωμα την ιστορία για τα παιδιά του '83, τους ισχυρισμούς του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνονταν στην Αθήνα λόγω γεωπολιτικών και λοιπών παραγόντων, την πεποίθησή του πως στο εσωτερικό της Πεντέλης κατοικεί η φυλή των Βριλ, τις αποκαλύψεις του για την Ομάδα Έψιλον, τα μέλη και τη δραστηριότητά της, τα πειράματα σε ανθρώπους και οι συσχετισμοί τους με συγκεκριμένα ελληνικά πανεπιστήμια και ιδρύματα του εξωτερικού, την περίφημη σπηλιά του Τσούτσουρου στην Κρήτη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Θα συμφωνήσω σε μεγάλο μέρος με αυτά που έγραψε η Δρυμονία και με όλους εσάς που την επιδοκιμάσατε και το μόνο ελάχιστο που έχω να προσθέσω είναι πως όταν φτάνει σε εμάς η οποιαδήποτε πληροφορία, θα πρέπει να τη διασταυρώνουμε πρώτον με βάση τη λογική και έπειτα με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες και έρευνα.

melian
21-10-06, 00:27
Θυμαμαι την πρωτη φορα που ειδα τον κ. Φουρακη στη τηλεοραση. Ηταν περιπου 4-5 χρονια πριν στις πρωτες εκπομπες των Αυπνιων της Αννιτας Πανιας οπου μιλουσε μαζι με καποια αλλα προσωπα για την Ομαδα Εψιλον και για διαφορα αλλα μεταφυσικα θεματα. Εκεινη την εποχη δεν ειχα αρχισει ακομα να ασχολουμαι με το μεταφυσικο. Παρολα αυτα παραλολουθησα την εκπομπη με μεγαλο ενδιαφερον. Μου εκαναν τοση εντυπωση τα λογια του κ.Φουρακη που η μορφη του εντυπωθηκε στη μνημη μου. Ισχυριζοταν, απο οσο θυμαμαι, με ακρατη σιγουρια οτι ολα τα ΑΤΙΑ που εμφανιζονταν στον Ολυμπο ηταν γηινης προελευσης και μαλιστα οτι ηταν φτιαγμενα απο την Ομαδα Εψιλον. Επισης τον θυμαμαι να λεει χαρακτηριστικα οτι και ο ιδιος εφτιαχνε ενα οχημα που συντομα σκοπευε να το χρησιμοποιησει. Περισσοτερες λεπτομερειες δε θυμαμαι. Μου εκανε εντυπωση παντως η σιγουρια που τον διακατειχε για οσα ελεγε. Μετα απο καποια χρονια τον ξαναειδα σε διαφορες εκπομπες του κ.Χαρδαβελλα να συνεχιζει να υποστηριζει τις ακραιες θεωριες του. Δε γνωριζω κατα ποσο στεκουν τα οσα λεει. Δε σας κρυβω παντως οτι ειμαι της αποψης "οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι". Αυτο που με προβληματιζει ειναι το γιατι να επιλεξει να εμφανιστει σε μια εκπομπη οπως οι Αυπνιες. Υπαρχει μεγαλος κινδυνος να θεωρηθει αν μη τι αλλος "γραφικος". Διατηρω λοιπον μια καποια επιφυλαξη ως προς τα κινητρα του.

cult
21-10-06, 13:04
Πεστα Drymonia.Βαλε μεσα στον αχταρμα και τους αλλους απιθανοπουλους.

skeptic
21-10-06, 15:15
Καλά ο φουράκης σφήζει από αξιοπιστία.. πρέπει να τον εμπιστευόμαστε όλοι!

Ειδικά οι προφητείες του σπάζουν κόκαλα.. όπως εκείνες που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι ολυμπιακοί αγώνες ή για τον βασιλέα τον ελλήνων που έρχεται και ακόμα τον περιμένουμε.. :D

Antonia
23-10-06, 09:01
Αυτο που με προβληματιζει ειναι το γιατι να επιλεξει να εμφανιστει σε μια εκπομπη οπως οι Αυπνιες. Υπαρχει μεγαλος κινδυνος να θεωρηθει αν μη τι αλλος "γραφικος". Διατηρω λοιπον μια καποια επιφυλαξη ως προς τα κινητρα του.Melian, πρέπει να σου θυμίσω πως οι εκπομπές αυτές όπου η Ανίτα Πάνια ασχολιόταν με τα μεταφυσικά, ήταν στην αρχή. Δηλαδή, οι Αϋπνίες ξεκίνησαν με άλλο υπόβαθρο απ' ό,τι είναι σήμερα, όμως στην πορεία άλλαξαν και φυσικά πήραν τη γνωστή μορφή των εκπομπών που παρουσιάζει η κ. Πάνια (καλλιστεία αλλοδαπών, διαγωνισμοί τραγουδιού κλπ.) Επειδή κι εγώ παρακολουθούσα εκείνη την εποχή τις εκπομπές γνωστά και μη εξαιρεταία ονόματα είχαν περάσει από εκεί, οπότε καλό είναι να μην κατακρίνουμε ανθρώπους που παρευρέθησαν για την επιλογή τους αυτή. Εξάλλου τι πιο σοβαρό έχει να δώσει η κ. Δρούζα ας πούμε από την κ. Πάνια σε αντίστοιχου περιεχομένου εκπομπές;

Αυτό είναι μια παρένθεση για την εν λόγο εκπομπή και όχι για τα λεγόμενα του κ. Φουράκη.

ανδρομεδιος
19-05-07, 00:55
Εχω ακουσει πολλα για το Φουρακη.Και αρνητικα σχολια αλλα και θετικα.Πιστευω οτι για αυτα που λεει εχει αποδειξεις.Το μεσημερι ψαχνοντας για το Φουρακη για να μπορεσω να επικοινωνησω μαζι του αν εβρισκα φυσικα κατι,πετυχα την συνεντευξη που ειχε δωσει στο περιοδικο Νexus.Αυτα που ελεγε,σε καποιον θα φαινοταν τρελά,αλλα αν κάτσει καποιος και ασχοληθει και διαβασει για το τι γινεται γενικα θα καταλαβει.Εγω προσωπικα αν διαβασει αυτο το μυνημα ο κ. Φουρακης θα ηθελα να τον παρακαλεσω αν γινεται να τον συναντησω.Θελω να τον δω.Και επειδη φοραω κατι θα ηθελα να μου πει αν πρεπει να το φοραω στο λαιμο μου ή οχι.Κ. Φουρακη θελω να σας συναντησω.

Drymonia
19-05-07, 09:22
Καλά, αν με άκουγε ο Φουράκης να τον λέω "το Φουράκη" δις, ούτε γειά δεν θα με έλεγε! :)

ανδρομεδιος
19-05-07, 10:37
Φιλε μου ολοι οι ανθρωποι κανουν λαθη.Και να εισαι σιγουρος οτι ποτε δε θα ησουν ο κ. Φουρακης.Και αυτο φαινεται απο το χαραχτηρα σου.Παντως σε ευχαριστω που μου επισημανες το λαθος μου.

LuX
19-05-07, 11:05
γιατί να μη δώσουμε στον άνθρωπο αυτό που ζητά...

http://www.fourakis.gr/frameset/agora.htm

Δ.

Hedwig
19-05-07, 11:40
Εχω ακουσει πολλα για το Φουρακη.Και αρνητικα σχολια αλλα και θετικα.Πιστευω οτι για αυτα που λεει εχει αποδειξεις.Το μεσημερι ψαχνοντας για το Φουρακη για να μπορεσω να επικοινωνησω μαζι του αν εβρισκα φυσικα κατι,πετυχα την συνεντευξη που ειχε δωσει στο περιοδικο Νexus.Αυτα που ελεγε,σε καποιον θα φαινοταν τρελά,αλλα αν κάτσει καποιος και ασχοληθει και διαβασει για το τι γινεται γενικα θα καταλαβει.Εγω προσωπικα αν διαβασει αυτο το μυνημα ο κ. Φουρακης θα ηθελα να τον παρακαλεσω αν γινεται να τον συναντησω.Θελω να τον δω.Και επειδη φοραω κατι θα ηθελα να μου πει αν πρεπει να το φοραω στο λαιμο μου ή οχι.Κ. Φουρακη θελω να σας συναντησω.

Μπορείς να τον συναντήσεις πολύ εύκολα....Αν κοιτάξεις στο site του θα βρεις τον τόπο και την ημέρα συνάντησης.


Αυτό που έχω να πω εγώ πάντως, είναι ότι όταν κάποιος βγαίνει και λέει κάτι διαφορετικό είτε μεταφυσικό, είτε παραφυσικό, είτε ακόμη και φυσικό, το επόμενο είναι να του μπει το ταμπελάκι του "τρελλού". :mad:

Candela
19-05-07, 13:38
Αυτό που έχω να πω εγώ πάντως, είναι ότι όταν κάποιος βγαίνει και λέει κάτι διαφορετικό είτε μεταφυσικό, είτε παραφυσικό, είτε ακόμη και φυσικό, το επόμενο είναι να του μπει το ταμπελάκι του "τρελλού". :mad:

Συμφωνω απολυτως!!! Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα οπως λεει Hedwig :mad: :)

beetlejuice
19-05-07, 13:48
Αυτό που έχω να πω εγώ πάντως, είναι ότι όταν κάποιος βγαίνει και λέει κάτι διαφορετικό είτε μεταφυσικό, είτε παραφυσικό, είτε ακόμη και φυσικό, το επόμενο είναι να του μπει το ταμπελάκι του "τρελλού".

Οσο γενικολογη ηταν η απαντηση της Hedwig, αλλο τοσο γενικολογη θα ειναι και η δικη μου. Πανω σε αυτο που ειπες παραπανω λοιπον, προσεχε διοτι υπαρχει και το εντελως αντιθετο ακρο, δηλαδη ο χαρακτηρισμος οιουδηποτε ως "cool", μυστη, κτλ αναλογα με το ποσο "ακραια"(θα τα χαρακτηριζα εγω) ειναι αυτα που υποστηριζει. Λυση στο προβλημα αυτο ειναι η ενεργοποιηση του οργανου που εχουμε καπου μεσα στο κρανιο μας και στη συνεχεια η συνδεση του με τα ιδια οργανα υπολοιπων συνανθρωπων μας μεσω μιας διαδικασιας που ονομαζεται διαλογος :)

Εαν τα παραπανω σημαινουν για σενα κατι επι του παροντος, ιδου η Ροδος! :p

chaoticblue
19-05-07, 13:51
Δεν ξερω ρε παιδια. Στην σημερινη εποχη παντως που η πληροφόρηση είναι 100% κατευθυνόμενη σε ολα τα επίσημα και αναγνωρισμένα κανάλια (εννοείται οτι δεν αναφερομαι στην τηλεοραση μονο με την λεξη καναλια), εγω θα πιστευα πολυ περισσότερο καποιον που η πλειοψηφία τον κατατάσει ως γραφικό απο καποιον που μου "εγγυώνται" για την εγγυρότητα των όσων λέει.

Drymonia
19-05-07, 15:17
Φιλε μου ολοι οι ανθρωποι κανουν λαθη.
Να σαι σίγουρος ότι το γνωρίζω


Και να εισαι σιγουρος οτι ποτε δε θα ησουν ο κ. Φουρακης.Και αυτο φαινεται απο το χαραχτηρα σου.

Και ποιός σου'πε ότι θα 'θελα να 'μαι Φουράκης; Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, διότι καθένας μας είναι μοναδικός!

Ο σωστός δάσκαλος θα σε "ραπίσει". ;) Κι αν ο Φουράκης είναι καλός δάσκαλος να σαι σίγουρος ότι δεν θα ..χαϊδεύει τους μαθητές του. Αλλιώς, δεν θα αξίζει φράγκο! Το εύκολο είναι να αλληλοθαυμαζόμαστε, αλλά έτσι δεν θα καταφέρουμε τίποτα παραπάνω από το να διαιωνίζουμε τα αδύνατα σημεία μας.

Παντως σε ευχαριστω που μου επισημανες το λαθος μου.
Πάλι καλά! :)

Hedwig
19-05-07, 18:59
Οσο γενικολογη ηταν η απαντηση της Hedwig, αλλο τοσο γενικολογη θα ειναι και η δικη μου. Πανω σε αυτο που ειπες παραπανω λοιπον, προσεχε διοτι υπαρχει και το εντελως αντιθετο ακρο, δηλαδη ο χαρακτηρισμος οιουδηποτε ως "cool", μυστη, κτλ αναλογα με το ποσο "ακραια"(θα τα χαρακτηριζα εγω) ειναι αυτα που υποστηριζει. Λυση στο προβλημα αυτο ειναι η ενεργοποιηση του οργανου που εχουμε καπου μεσα στο κρανιο μας και στη συνεχεια η συνδεση του με τα ιδια οργανα υπολοιπων συνανθρωπων μας μεσω μιας διαδικασιας που ονομαζεται διαλογος :)

Εαν τα παραπανω σημαινουν για σενα κατι επι του παροντος, ιδου η Ροδος! :p

Αγαπητε Σκαθαροζούμη, δεν πιστεύω να υπονοείς ότι δεν χρησιμοποιώ το διάλογο??? :confused: :(
Δεν τον χαρακτήρισα τον Φουράκη ως μύστη...απλά έκανα μια επισήμανση. Εξάλλου, τρελό αποκαλούν και τον Λιαντίνη, όπως και διάφορους άλλους που έχουν αναλύσει διαφορετικά τα πράγματα και πολλές φορές δεν έχουν δώσει πλήρη στοιχεία, αλλά βοηθούν στο να δινουν εναύσματα στην έρευνα του καθενός.
Και για να ξεκαθαρίσω και την θέση μου, εμένα προσωπικά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής η γραφική φυσιογνωμία του Φουράκη και ο τρόπος που αναφέρει τα διάφορα γεγονότα, όπως και ο λόγος του.
Τώρα εάν τα πιστεύω αυτά που λέει ή όχι, δεν θα παραθέσω κάτι εδώ για την ώρα....ο καθένας μπορεί να κάνει την έρευνά του και επίσης να δει αν ενεργοποιούνται και άλλα σημεία του εγκεφάλου του που να του δώσουν περισσότερα στοιχεία για το κάθε τι.

beetlejuice
19-05-07, 19:10
Αγαπητε Σκαθαροζούμη, δεν πιστεύω να υπονοείς ότι δεν χρησιμοποιώ το διάλογο???

Καμια σχεση με παρεξηγησες! Απλα ο διαλογος ειναι οπως καταλαβαινεις σημαντικοτατο εργαλειο διεξαγωγης συμπερασματων μεταξυ των ανθρωπων.

Εξάλλου, τρελό αποκαλούν και τον Λιαντίνη

Το Λιαντινη τον αποκαλουν -ορισμενοι- τρελο λογω της αποφασης που πηρε να δωσει τερμα στη ζωη του και οχι για το εργο του (Γκεμμα, Ελληνικα κ.α) ή τον τροπο με τον οποιο διδασκε στη Φιλοσοφικη. Εχει τεραστια διαφορα αυτο.

Και για να ξεκαθαρίσω και την θέση μου, εμένα προσωπικά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής η γραφική φυσιογνωμία του Φουράκη και ο τρόπος που αναφέρει τα διάφορα γεγονότα, όπως και ο λόγος του.


Αυτο ειναι κατι το εντελως διαφορετικο και απολυτως σεβαστο!

Τώρα εάν τα πιστεύω αυτά που λέει ή όχι, δεν θα παραθέσω κάτι εδώ για την ώρα....

Αυτη ειναι ομως η ταμπακιερα ;)


Χαιρετω!

Hedwig
19-05-07, 19:20
Καμια σχεση με παρεξηγησες! Απλα ο διαλογος ειναι οπως καταλαβαινεις σημαντικοτατο εργαλειο διεξαγωγης συμπερασματων μεταξυ των ανθρωπων.

Το Λιαντινη τον αποκαλουν -ορισμενοι- τρελο λογω της αποφασης που πηρε να δωσει τερμα στη ζωη του και οχι για το εργο του (Γκεμμα, Ελληνικα κ.α) ή τον τροπο με τον οποιο διδασκε στη Φιλοσοφικη. Εχει τεραστια διαφορα αυτο.

Αυτο ειναι κατι το εντελως διαφορετικο και απολυτως σεβαστο!

Αυτη ειναι ομως η ταμπακιερα ;)

Χαιρετω!

Πάντα ήμουν υπέρ του διαλόγου....και είμαι και καλή ακροάτρια! :D
Τον Λιαντίνη τον αποκαλούσαν τρελό ακόμη και όταν ήταν εν ζωή και για το έργο του και για αυτά που έλεγε. Είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις και υπάρχουν ακόμη αυτές οι απόψεις από μερικούς.

Δεν χρησιμοποιώ ταμπακιέρα, παρά μόνο θήκη για τον καπνό μου :p
Χαιρετάς??? Πού πας???

Το λοιπόν...δεν συνηθίζω να υπεραμύνομαι κανενός και όταν κατ΄εξαίρεση θα το κάνω θα είναι για κάποιον που θα είμαι όσο περισσότερο γίνεται σίγουρη για αυτόν.
Απλά περι Φουράκη ο λόγος, ναι μεν έχει αναφερθεί σε διάφορα ακραία φαινόμενα αλλά από την άλλη πολλά από αυτά που έχει πει έχουν βγει αληθινά. Το θέμα είναι ότι εννοείται ότι θα βάλει και την προσωπική του άποψη, όπως και ο καθένας μας. Αυτό που εκτιμώ σε εκείνον όμως είναι ότι δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν, παρά μόνο παραθέτει στοιχεία και όποιος θέλει ας ψαχτεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό ότι το κάνω κι εγώ εκ φύσεως. :)

ανδρομεδιος
20-05-07, 15:27
[QUOTE=Hedwig]Μπορείς να τον συναντήσεις πολύ εύκολα....Αν κοιτάξεις στο site του θα βρεις τον τόπο και την ημέρα συνάντησης.


ποια ειναι η ιστοσελιδα του;


Απο beetlejuice: fourakis.gr

THE KEEPER OF SECRET
28-11-07, 19:00
Για όλους τους άπιστους και επικριτές της ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ που λεγεται Φουράκης παραθέτω το παρακάτω site με πληροφοριες για τα ΒΡΙΛ και ανατριχιαστικες πραγματικά φώτο για το θέμα.
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Βριλ

SAM_502
28-11-07, 19:10
Για όλους τους άπιστους και επικριτές της ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ που λεγεται Φουράκης παραθέτω το παρακάτω site με πληροφοριες για τα ΒΡΙΛ και ανατριχιαστικες πραγματικά φώτο για το θέμα.
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Βριλ


κορυφαίο.καιρο είχα να ρίξω τέτοιο γέλιο.

karma
01-12-07, 02:04
Γεια σας και από εμένα!

Έχω γνωρίσει τον κ. Φουράκη, σε μία εκπομπή στην τηλεόραση που ήμασταν καλεσμένοι. Δεν ξέρω τι λένε για το άτομό του, το σίγουρο, πάντως, είναι, ότι είναι ένας άνθρωπος "ψαγμένος" και πολύ διαβασμένος (μου έδωσε, μάλιστα και την ημερομηνία γέννησής του και τον κοίταξα και αστρολογικά, Υδροχόος... άνθρωπος που βλέπει μπροστά από την εποχή του).

Μου αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά για τη γενιά του '83 (που είναι μία από τις έρευνές μου αυτό τον καιρό).

Από τα λεγόμενά του, αυτό που είναι άξιο να συζητηθεί είναι το ότι τον έχουν στο "μάτι" και του έχουν κλείσει όλες τις "πόρτες"!

Προσωπικά, τον συμπάθησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση! :)

Litsa
01-12-07, 13:16
Νομίζω πως, ότι σχέση έχει η Λίτσα Πατέρα με την αστροφυσική
έχει και ο Φουράκης με την έρευνα.

Ούτε καλός ρήτορας είναι ούτε τα απλά που λέει μπορούν να με
πείσουν ότι τα κατέχει και ξέρει και 2-3- πράγματα πίσω από αυτά
που λέει.

THE KEEPER OF SECRET
03-12-07, 15:34
Γεια σας και από εμένα!

Έχω γνωρίσει τον κ. Φουράκη, σε μία εκπομπή στην τηλεόραση που ήμασταν καλεσμένοι. Δεν ξέρω τι λένε για το άτομό του, το σίγουρο, πάντως, είναι, ότι είναι ένας άνθρωπος "ψαγμένος" και πολύ διαβασμένος (μου έδωσε, μάλιστα και την ημερομηνία γέννησής του και τον κοίταξα και αστρολογικά, Υδροχόος... άνθρωπος που βλέπει μπροστά από την εποχή του).

Μου αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά για τη γενιά του '83 (που είναι μία από τις έρευνές μου αυτό τον καιρό).

Από τα λεγόμενά του, αυτό που είναι άξιο να συζητηθεί είναι το ότι τον έχουν στο "μάτι" και του έχουν κλείσει όλες τις "πόρτες"!

Προσωπικά, τον συμπάθησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση! :)

Δεν ξέρω ποσο διαβαστερός είναι... το δημοτικό πάντως με το ζόρι το τέλειωσε. Συμπαθητικός σαν άνθρωπος είναι δεν διαφωνώ αλλα οι κατα καιρούς ΜΠΟΥΡΔΕΣ που εκτοξεύει ή κάποιές βαθυστόχαστες προβλέψεις του(π.χ. η ματαίωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004) μονο κακό κάνουν στο χώρο της αναζήτησης αφού δίνουν λαβή σε δίαφορους να μας χαρακτηρίζουν όλους ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.

skeptic
26-02-08, 16:39
Δείτε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον σχετικά με αυτό τον άνθρωπο, αναφέρω περιληπτικά:

To '90 στα "προμηνύματα των δελφών" ή σε δηλώσεις του(δεν θυμάμαι καλά) ο Φουράκης είχε γράψει το εξής απίστευτο: θα πρέπει να αλλωθεί από τους εχθρούς της ελλάδας η βόρεια ελλάδα και τα νησιά του αιγαίου ώστε να εξαφθεί ο πατριωτικός ζήλος των ελλήνων και να εκστρατεύσουν ενάντια στους τούρκους μέχρι και τα βάθη της Ασίας!!! (βλ. επίσης "κόκκινη μηλιά" και σχετικές προφητείες Κοσμά Αιτωλού που κυρρήσονταν στις μέρες μας)..

Υπό ποιανού αρχηγεία θα γίνει αυτή εκστρατεία; O Φουράκης δεν μας αφήνει στην αγωνία και εξηγεί σε συγκέντρωση στα μέσα της δεκαετίας του 90 ότι θα έρθει ένας νέος βασιλειάς, όχι ο κοκός(!), ένας άλλος, ένας (τάχα) απόγονος των παλαιολόγων του βυζαντίου λέει, ο οποίος εστέφθη μάλιστα βασιλειάς των ελλήνων σε τελετή στο Μυστρά το '94 και θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (αφού πρώτα αλλωθεί -προδοτικά- η μισή ελλάδα και εξαφθεί ο πατριωτισμός των ελλήνων, μη ξεχνιώμαστε...) Άκου πράγματα...

Το 2000 ιδρύεται το ΛΑΟΣ όπου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του ο πρόεδρος του αναφέρεται ανοιχτά σε κόκκινες μηλιές στα βάθη της Ασίας! Έμβλημα του ο ναζιστικών καταβολών επεκτεινόμενος σταυρός, ένα σύμβολο που υποδηλώνει επέκταση προς τα έξω, προς τα 4 σημεία του ορίζοντα. Στήνεται και το αξιοπερίεργο περιστατικό με το περιστέρι στο Βόσπορο ως "σημάδι" ώστε να ενισχύσει περισσότερο την βυζαντινολαγνία και τον ορθόδοξο ζήλο για ανακατάληψη αυτών των περιοχών.

Αν όλα αυτά είναι τυχαία μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε πάντως σφαιρικά αν το δει κανείς έχουν την ειδική αξία τους.

Mίμης
26-02-08, 18:42
Δείτε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον σχετικά με αυτό τον άνθρωπο, αναφέρω περιληπτικά:

To '90 στα "προμηνύματα των δελφών" ή σε δηλώσεις του(δεν θυμάμαι καλά) ο Φουράκης είχε γράψει το εξής απίστευτο: θα πρέπει να αλλωθεί από τους εχθρούς της ελλάδας η βόρεια ελλάδα και τα νησιά του αιγαίου ώστε να εξαφθεί ο πατριωτικός ζήλος των ελλήνων και να εκστρατεύσουν ενάντια στους τούρκους μέχρι και τα βάθη της Ασίας!!! (βλ. επίσης "κόκκινη μηλιά" και σχετικές προφητείες Κοσμά Αιτωλού που κυρρήσονταν στις μέρες μας)..

Υπό ποιανού αρχηγεία θα γίνει αυτή εκστρατεία; O Φουράκης δεν μας αφήνει στην αγωνία και εξηγεί σε συγκέντρωση στα μέσα της δεκαετίας του 90 ότι θα έρθει ένας νέος βασιλειάς, όχι ο κοκός(!), ένας άλλος, ένας (τάχα) απόγονος των παλαιολόγων του βυζαντίου λέει, ο οποίος εστέφθη μάλιστα βασιλειάς των ελλήνων σε τελετή στο Μυστρά το '94 και θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (αφού πρώτα αλλωθεί -προδοτικά- η μισή ελλάδα και εξαφθεί ο πατριωτισμός των ελλήνων, μη ξεχνιώμαστε...) Άκου πράγματα...

Το 2000 ιδρύεται το ΛΑΟΣ όπου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του ο πρόεδρος του αναφέρεται ανοιχτά σε κόκκινες μηλιές στα βάθη της Ασίας! Έμβλημα του ο ναζιστικών καταβολών επεκτεινόμενος σταυρός, ένα σύμβολο που υποδηλώνει επέκταση προς τα έξω, προς τα 4 σημεία του ορίζοντα. Στήνεται και το αξιοπερίεργο περιστατικό με το περιστέρι στο Βόσπορο ως "σημάδι" ώστε να ενισχύσει περισσότερο την βυζαντινολαγνία και τον ορθόδοξο ζήλο για ανακατάληψη αυτών των περιοχών.

Αν όλα αυτά είναι τυχαία μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε πάντως σφαιρικά αν το δει κανείς έχουν την ειδική αξία τους.

Διαμαρτύρομαι στον συμπαθέστατο και αγαπητό κύριο Φουράκη που ξέρω ότι παρακολουθεί τα πάντα με το τρίτο μάτι του στο διαδίκτυο, να καταργήσει την επωνυμία στη Δημοθοινία, για να μπορούν να συμμετέχουν και κάποιοι σοβαροί θέλω να πιστεύω άνθρωποι που θέλουν να έρθουν να καταθέσουν απόψεις και στοιχεία. Εκτός αν θέλει να με πείσει ότι θέλει να δημιουργήσει την ελληνική αρεία φυλή και εγώ όπως και κάποιοι άλλοι 'Ελληνες που δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε το επώνυμό μας, είμαστε κατώτεροί του. Αφού κι εσείς κύριε Φουράκη έχετε πει ότι προσπαθείτε να γίνετε 'Ελληνας, εμπρός καταργήστε την επωνυμία στη Δημοθοινία. Το έχετε κάνει ένα πολύ κλειστό κύκλωμα και θα αρχίσω να πιστεύω τον κύριο Δημητρακόπουλο που πιστεύει ότι δεν είστε παρά ένας τέκτονας με ελληνολατρευτικό στίγμα. Δημοκρατία μόνο στα κανάλια κύριε Φουράκη ; Δηλαδή όποιος δεν υπακούει στο Μεγάλο Αδελφό και αρνείται να σας αποκαλύψει τα στοιχεία του είναι πράκτορας ; Και στο κάτω κάτω, κάντο το όπως ήταν στην αρχαία Αθήνα, ο Σοφοκλής του Ευριπίδου (μικρό όνομα πατρός δηλαδή το δεύτερο). 'Ακρως ύποπτη η επωνυμία στη Δημοθοινία.

schooligan
27-02-08, 05:51
Εγω τωρα τι να πω?Με εχετε καλυψει..ελεος πια, ενταξει συμπαθητικος ανθρωπος,αλλα το τι κοτσανες πεταει τι να πω? Τυφλα να εχουν οι συγγραφεις επιστημονικης λογοτεχνιας οταν τους βαζουμε σε συγκριση με την αχαλινωτη φαντασια του εν λογο κυριου.

anti
01-07-08, 21:36
Προσωπικά συμπαθώ πολύ τον κύριο Γιάννη....
Μπορεί από την τηλεόραση να φαίνεται ότι αυτά που λέει είναι τρελά, παρανοϊκά ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά θα δει ότι είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος...

Μπορεί να λέει μερικά μη αληθή πράγματα όπως λέτε αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι τέλειοι...
κ επίσης ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι τα ξέρει όλα και ότι το παίζει γνώστης...
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις τον έχω ακούσει να απαντάει με την φράση "δεν ξέρω".
Δεν είναι παντογνώστης, ερευνητής άνθρωπος είναι.
Αγαπάει την Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα,νιώθει (είναι) Έλληνας και είναι περήφανος γι'αυτό .

Επίσης έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος σε μερικές αποφάσεις του να βγει σε κάποια κανάλια... και αυτά μέσα στο φόρουμ του τα λέει όλα...

τέλος πάντων
αυτά από εμένα:)

Φιλικά
Χρυσοβαλάντη

chordistis
07-07-08, 01:10
[QUOTE=anti]Προσωπικά συμπαθώ πολύ τον κύριο Γιάννη....
Μπορεί από την τηλεόραση να φαίνεται ότι αυτά που λέει είναι τρελά, παρανοϊκά ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά θα δει ότι είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος...

Μπορεί να λέει μερικά μη αληθή πράγματα όπως λέτε αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι τέλειοι...
κ επίσης ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι τα ξέρει όλα και ότι το παίζει γνώστης...
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις τον έχω ακούσει να απαντάει με την φράση "δεν ξέρω".
Δεν είναι παντογνώστης, ερευνητής άνθρωπος είναι.
Αγαπάει την Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα,νιώθει (είναι) Έλληνας και είναι περήφανος γι'αυτό .

Επίσης έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος σε μερικές αποφάσεις του να βγει σε κάποια κανάλια... και αυτά μέσα στο φόρουμ του τα λέει όλα...

τέλος πάντων
αυτά από εμένα:)

Φιλικά
γειά σου αγαπητή anti,σου έχω μια μικρή παράθεση ..έτσι σχετικά με την ποιότητα των αναζητήσεών μας!
Από το άρθρο/συνέντευξη του Iaveris από τον κο.Γ. Στάμκο:
……..κάθε εποχή και κάθε γενιά χρειάζεται τους μύθους της. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ιδεολογικό κενό, σύγχυση και αποπροσανατολισμός, τότε οι μάζες, στην αδυναμία τους να βρουν λογική και κατανοητή εξήγηση για τη μίζερη καθημερινότητά τους, καταφεύγουν εύκολα σε προ-ορθολογικές καταστάσεις και ιδιαίτερα στη νεομυθολογία. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η περίπτωση της «Ομάδας Έψιλον». Πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας κάποιων νεομυθολόγων, που έχουν στρεβλές ελληνοκεντρικές εμμονές και κάτω από τον «αρχαιοελληνικό μανδύα» που άκομψα φορούν, κρύβονται δυστυχώς ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις. Το όλο πράγμα θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν υπήρχε άφθονη γραφικότητα, που φθάνει σε σημείου γελοιότητας π.χ. με αναφορές σε εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων. Στη χειρότερη περίπτωση πάντως η όλη ιστορία περί Ομάδας Έψιλον καταντά μια μπουρδολογία, που συντηρείται μόνο και μόνο για τις πωλήσεις των βιβλίων που λυμαίνονται το συγκεκριμένο χώρο. Και μη νομίζετε πως αυτό αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα.
Σχεδόν κάθε χώρα σ’ αυτόν τον κόσμο έχει το δικό της αντίστοιχο της «Ομάδας Ε». Έχω μελετήσει, όπως γνωρίζετε, πολύ καλά την περίπτωση της γειτονικής Σερβίας. Κι εκεί υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν στην ύπαρξη της ψιονικής «Ομάδας 69», που με την ψυχοτρονική τεχνολογία και τα υπερόπλα της θα προστάτευε τη χώρα από τους εχθρούς της. Τίποτε όμως από αυτά δε συνέβη. Αυτή η περιβόητη ομάδα δεν ήταν παρά μια σύναξη μερικών γραφικών οι οποίοι πίστευαν πως είχαν υπερφυσικές δυνάμεις, που θα έσωζαν τη χώρα από την καταστροφή. Η Σερβία όμως δεν απέφυγε την καταστροφή της. Και το μόνο που απέμεινε στο τέλος είναι μια πικρία…Όσο για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Τέσλα στην «Ομάδα Ε», αυτό αποτελεί μια ακόμη παραπληροφόρηση που εφηύραν οι επιτήδειοι Έλληνες νεομυθολόγοι, επειδή γνωρίζουν καλά πως ο Τέσλα υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας και ιδιαίτερος άνθρωπος, και μόνον η αναφορά στο όνομά του θα έδινε κύρος στο φαντασιόπληκτο δημιούργημα τους! έγραψα πρόσφατα μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο, και αναφέρομαι διεξοδικά πάνω στο φαινόμενο της «κουλτούρα της παράνοιας» και της συνωμοσιοπαράνοιας, που μαστίζει τον μετα-μοντέρνο κόσμο.
Όπου αντιγράφοντας απλά την Υπερδύναμη Αμερική! για να μην πω αντιδρώντας φοβικά! Την ίδια στιγμή που η πρώτη πλανητική Αυτοκρατορία, στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν επιθυμεί εδάφη ή δόξα. Δεν θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, θέλει να τον κάνει να της μοιάσει! Ενδιαφέρεται να νικήσει στο πεδίο της επιρροής. Την ενδιαφέρει να κερδίσει τις διαθέσεις μας, ώστε να είναι ευνοϊκές απέναντί της. Να γοητεύσει τις ψυχές μας, να κατακτήσει το φαντασιακό μας. Το τελευταίο το επιτυγχάνει κυρίως μέσω του «Δούρειου Ίππου», που λέγεται Χόλιγουντ, το οποίο έχει εξαπολύσει στρατιές δαιμόνων και ηρώων για να στοιχειώσουν ακόμη και τις πιο ιδιωτικές περιοχές του εγκεφάλου μας. Όλα αυτά αποσκοπούν στην «εσωτερική αποικιοποίηση» του σύγχρονου ανθρώπου, ώστε να καταστεί αφομοιώσιμος από το διαρκώς επεκτεινόμενο σύστημα της Αυτοκρατορίας. Όσον αφορά τώρα το σκέλος της αντίστασης έχω να πω τα εξής: Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Αυτοκρατορία είναι ο άνθρωπος να μην ανησυχεί καθόλου για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Να μην ενδιαφέρεται για πράγματα που δεν τον αφορούν άμεσα. Έτσι αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην Αυτοκρατορία για να επιτελέσει την παγκόσμια «αποστολή» της, χωρίς επικίνδυνες κριτικές και αντιδράσεις. Όμως οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στις κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές, πρέπει να ανησυχούν και να παρεμβαίνουν στα κοινά. Δεν πρέπει να επιτρέπουν σε καμιά πολιτική να χαράσσεται ερήμην τους. Ναι, όσο ζούμε πρέπει να ανησυχούμε. Εξάλλου ησυχία υπάρχει μόνον στα νεκροταφεία, στην πειθαρχία των οποίων βιάζεται να μας υποτάξει η εφησυχασμένη ζωή!
΄΄φιλικά΄΄ (ωστόσο και λίγο ανήσυχα_

anti
07-07-08, 01:35
χεχε
αγαπητέ chordisti

ωραία τα όσα μας παράθεσες αλλά που ακριβώς θες να καταλήξεις;
Δηλαδή διαβάζοντας όλα αυτά εμένα στο μυαλό μου ήρθε ο Γιαννουλάκης...
οι περισσότεροι συγγραφείς για να πουλήσουν κάτι πρέπει να βρουν να κάνουν κ κάπου να στηριχτούν...

chordistis
07-07-08, 10:42
χεχε
αγαπητέ chordisti

ωραία τα όσα μας παράθεσες αλλά που ακριβώς θες να καταλήξεις;
Δηλαδή διαβάζοντας όλα αυτά εμένα στο μυαλό μου ήρθε ο Γιαννουλάκης...
οι περισσότεροι συγγραφείς για να πουλήσουν κάτι πρέπει να βρουν να κάνουν κ κάπου να στηριχτούν...
δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί! άλλα, νιώθω ότι πρέπει πάλι να γίνω λίγο πιο ΄΄προσωπικός΄΄

Απέριττος
07-07-08, 11:48
Παιδιά με συγχωρείτε αλλά εγω προσωπικά δεν έχω πολύ καλή γνώμη για τον Φουράκη και ο λόγος είναι απλός. Κάποια στιγμή κάποιος της ομάδας του μας προσκάλεσε να πάμε σε ένα πατάρι μιας καφετέριας κάπου στο κέντρο όπου μαζευόντουσαν να μιλήσουν. Πήγαμε εγω με τον φίλο μου και μας φέρθηκε με πολύ μεγάλη αγένεια. Μπορεί να έχει περάσει διάφορα και να φυλάγεται γενικώς αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να απαξιώνει ανθρώπους που δεν γνωρίζει.

Επίσης στην επίσημη σελίδα του όπου έχει βάλει κάτι φωτό απο τα νειάτα του όπου υποτίθεται ότι ήταν κοντά σε διάφορους επώνυμους (όπως πχ τον Ρόμπερτ Κένεντυ αν δεν κάνω λάθος) φαίνεται ότι οι φωτό είναι καταφάνως αποτέλεσμα μοντάζ και μάλιστα κακού. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να αποδείξει με αυτό. Σίγουρα ξέρει πράγματα αλλά όσα βιβλία του έπεσαν στα χέρια μου θεωρώ ότι συντακτικά και εννοιολογικά είναι πολύ κακά και κάπου χάνεις το τι θέλει να πει.

Εγω προσωπικά δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που λέει αλλά αυτή η θέση είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπική. Αν κάποιοι εμπνέονται απο τον Φουράκη .. it's OK...

LuX
07-07-08, 11:52
AN εχεις την ευγενη καλοσυνη μας λες λιγα περισσοτερα για το τροπο συμπεριφορας του εκει που πηγατε ;


@

Απέριττος
07-07-08, 12:39
Αυτό που μπορώ να σου πω εν ολίγοις ήταν ότι δεν μας μίλησε καθόλου, δεν μας έδωσε καμία σημασία, μας κοιτούσε περίεργα και όταν έδειχνε κάποια ντοκουμέντα στην ομήγυρη μόλις έφταναν προς το μέρος μας τα έπαιρνε με απότομο τρόπο και τα έδινε σε αυτόν που ήταν μετά απο εμάς να μην τα δούμε. Μιλάμε τώρα για κάτι φωτογραφίες δεν θυμάμαι με τι θέμα... Την στιγμή μάλιστα που φτάσαμε με το παιδί που μας πήγε και του είπε έφερα δυο φίλους μου... δεν έκανε κανένα σχόλιο απλά τον κοίταξε με βλοσυρό ύφος και του γύρισε το κεφάλι. Μπορώ να σου πω ότι δεν του έδωσα και πολύ σημασία γιατί με είχε προετοιμάσει ένας άλλος φίλος που τον ήξερε απο παλιά. Ο φίλος όμως που ήταν μαζί μου παρεξηγήθηκε και όταν βγήκαμε μου λέει εγω δεν πρόκειται να έρθω ποτέ ξανά εδω... Βέβαια ούτε κι εγω ξαναπήγα... αυτά...

ΥΓ: βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είχε και δίκιο.. ο φίλος μου με μακρυά γένια και μαλλιά θύμιζε ξεχασμένο αντάρτη του εμφυλίου και εγω καλοξυρισμένος και ευτραφής με μισθοδίαιτο αποτυχημένο πράκτορα της ΕΥΠ χα χα χα :D

Aristedis
07-07-08, 15:12
Αυτό που μπορώ να σου πω εν ολίγοις ήταν ότι δεν μας μίλησε καθόλου, δεν μας έδωσε καμία σημασία, μας κοιτούσε περίεργα και όταν έδειχνε κάποια ντοκουμέντα στην ομήγυρη μόλις έφταναν προς το μέρος μας τα έπαιρνε με απότομο τρόπο και τα έδινε σε αυτόν που ήταν μετά απο εμάς να μην τα δούμε. Μιλάμε τώρα για κάτι φωτογραφίες δεν θυμάμαι με τι θέμα... Την στιγμή μάλιστα που φτάσαμε με το παιδί που μας πήγε και του είπε έφερα δυο φίλους μου... δεν έκανε κανένα σχόλιο απλά τον κοίταξε με βλοσυρό ύφος και του γύρισε το κεφάλι. Μπορώ να σου πω ότι δεν του έδωσα και πολύ σημασία γιατί με είχε προετοιμάσει ένας άλλος φίλος που τον ήξερε απο παλιά. Ο φίλος όμως που ήταν μαζί μου παρεξηγήθηκε και όταν βγήκαμε μου λέει εγω δεν πρόκειται να έρθω ποτέ ξανά εδω... Βέβαια ούτε κι εγω ξαναπήγα... αυτά...

ΥΓ: βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είχε και δίκιο.. ο φίλος μου με μακρυά γένια και μαλλιά θύμιζε ξεχασμένο αντάρτη του εμφυλίου και εγω καλοξυρισμένος και ευτραφής με μισθοδίαιτο αποτυχημένο πράκτορα της ΕΥΠ χα χα χα :D

χα χα ωραίο...Είμαι σίγουρος ότι όλα όσα αναφέρεις είναι απολύτως πράγματικά.Ο κ.Φουράκης ανήκει εις μίαν κατηγορίαν ανθρώπων που δια να εντυπωσιάσουν λένε ότι ξέρουν κάτι αλλά ποτέ δεν αποκαλύπτουν τι , όσον δια τα βιβλία του είμαι της αυτής απόψεως.(άλλος ένας συμπαθέστατος κατα βάθος άνθρωπος αλλά της ιδίας νοοτροπίας είναι ο κ. Κεραμυδάς που του κάψανε το βιβλιοπωλείον του οι φασίσται της αριστεράς)
Θέλω να πιστεύω όμως ότι εις την Ελλάδαν του 2000 περισσότερον καλόν κάνουν ούτοι παρά κακόν....(οι εκδόται ουχί οι φασίσται )

chordistis
07-07-08, 16:10
.......τι σημασία έχει!….σ’ αύτη την απελπιστική κατάσταση…. μιας παιδείας από TV και games, δέλεαρ και υφάκι, σκουπίδι και μπέρδεμα, αλήθεια, τι ενοχλεί άλλος ένας εκδότης (συγγραφέας) ! να ζήσει θέλει μόνο ο άνθρωπος ! ο οποίος μπορεί να σκέφτεται και ενδόμυχα: όσο πιο πολύ τους μπερδέψω, τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το ταξίδι της επιστροφής….έχουμε και έναν ΄΄σχεδόν εθνικό ποιητή΄΄ (πρωτοκλασάτο δείγμα των Φιλοσοφικών μας σχολών, αν Θυμάμαι καλά Κα..κα ! άλλωστε, μπροστάρη και παράδειγμά τους!
΄΄καλά κρασιά΄΄ ;)

Dimitris_74
16-12-08, 01:45
Αν ειναι ποτε δυνατον να πιστευει κοσμος οτι ο Φουρακης ειναι ερευνητης. Ας σοβαρευτουμε λιγακι, ο ανθρωπος μπορει να ειναι η καλυτερη ψυχη που υπαρχει σε αυτον τον κοσμο, ερευνητης ομως δεν ειναι. Και αυτος οπως και οι περισσοτεροι ερευνητες αυτου του ειδους εχει παπαγαλισει ενα ποιηματακι, εχει διαβασει ορισμενα βιβλια αμφιβολου αξιοπιστιας και πουλαει αυτο που θελει ο λαος, ελπιδα. Τον εχετε πραγματικα ακουσει να ομιλει, εχοντας 1 σωστο στα 10 λεγομενα και παντα αποδεικνυοντας χωρις αποδειξεις. Αν εχει κανεις αντιρηση ελευθερα να το ζητησουμε.

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
07-02-10, 21:36
Αν ειναι ποτε δυνατον να πιστευει κοσμος οτι ο Φουρακης ειναι ερευνητης. Ας σοβαρευτουμε λιγακι, ο ανθρωπος μπορει να ειναι η καλυτερη ψυχη που υπαρχει σε αυτον τον κοσμο, ερευνητης ομως δεν ειναι. Και αυτος οπως και οι περισσοτεροι ερευνητες αυτου του ειδους εχει παπαγαλισει ενα ποιηματακι, εχει διαβασει ορισμενα βιβλια αμφιβολου αξιοπιστιας και πουλαει αυτο που θελει ο λαος, ελπιδα. Τον εχετε πραγματικα ακουσει να ομιλει, εχοντας 1 σωστο στα 10 λεγομενα και παντα αποδεικνυοντας χωρις αποδειξεις. Αν εχει κανεις αντιρηση ελευθερα να το ζητησουμε.

Μακάρι να ήταν μόνο αυτά...
Όλοι αυτοί οι πράκτορες είναι εκπαιδευμένοι να εμφυτεύουν "ιούς σκέψεις" στις συνειδήσεις των ανθρώπων...

Anna El
02-12-10, 02:56
Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας συγγραφέας - ερευνητής Ιωάννης Φουράκης, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πατριάρχες της αναζήτησης στον ελληνικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και άρθρα, ενώ εμφανίζεται και στην τηλεόραση ορισμένες φορές.
Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτή την προσωπικότητα. Θερμή παράκληση. Ο κύριος Φουράκης είναι εν ζωή, οπότε ακόμα και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του , θα παρακαλούσα να προσέξουν τους χαρακτηρισμούς τους.

Απο απόψε, 1 12 2010, δεν είναι πια εν ζωή.... Ότι κι αν ήταν, μου άρεσε που εκεί έξω υπήρχε ένας άνθρωπος "αιθεροβάμων κατ επιλογήν". Θα μας λείψει....

demi
02-12-10, 08:43
πεθανε ο φουρακης??
κριμα...τον ειχα γνωρισει απο κοντα και μαλιστα ειχα παει και σπιτι του στα πλαισια μιας εκπομπης που καναμε τοτε...η αληθεια ειναι οτι σαν ερευνητης δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση... και πιο συγκεκριμενα οι συνεργατες του,
αλλα σαν ανθρωπος ηταν γλυκιτατος και λιγο φευγατος...μου αρεσε αυτο, οπως και η τεραστια βιβλιοθηκη που ειχε στο γραφειο του!

beetlejuice
02-12-10, 09:59
Από χθες έχει ανέβει ένα μικρό αφιέρωμα στο http://www.metafysiko.gr/?p=5623 ενώ έχει ανοιχτεί και ειδικό thread στην κατηγορία "Νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο".

PUCK
04-12-10, 12:30
Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του.

Έχοντας δει κάποια πράγματα μέσα από την ιστοσελίδα του, τον ίδιο σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και διάφορα κείμενα/απόψεις που τον αφορούν στη βόλτα μου στο διαδίκτυο, τον έχω κατατάξει μαζί με τους μπαρουφολόγους τύπου Κεραμυδά.

Ίσως να είμαι άδικος. Υπάρχει κάποιος να μου αλλάξει γνώμη;

Πέρασαν 5 χρόνια απ΄το παραπάνω μήνυμά μου κι έχει μπει αρκετό νερό στ' αυλάκι.

Εξακολουθώ, βέβαια, να μην έχω ολοκληρωμένη άποψη για το έργο του, καθώς τα ενδιαφέροντά μου στράφηκαν αλλού
κι έτσι δεν παρακολούθησα τα θέματα που διαπραγματευόταν.

Αυτό που λέω πάντα για τους ανθρώπους του χώρου οι οποίοι περνούν στην άλλη πλευρά, είναι πως με τον τρόπο τους βοήθησαν όλους εμάς να δούμε με διαφορετικό μάτι την πραγματικότητα. Τελικά, εκείνο που μετράει είναι να αναζητάς και να βάζεις το μυαλό να δουλέψει. Δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία με τα λεγόμενα/γραφόμενα.

Κα φυσικά, να μην ξεχνάμε τον δυισμό που κυριαρχεί γύρω μας και το ότι η χρυσή τομή, η μέση οδός, είναι συνήθως ο καλύτερος δρόμος.

Κοινώς, και η πολλή Λογική / Επιστήμη βλάπτει και το πολύ Συναίσθημα / Θρησκεία βλάπτουν.
(το "βλάπτει", όχι με την έννοια πως θα πάθουμε κάτι κακό, αλλά με την έννοια της απώλειας -της μη ολοκληρωμένης εικόνας, δηλαδή-
της πραγματικότητας ή "πραγματικότητας", αν προτιμάτε)

Trithemius
04-12-10, 14:07
Συμφωνώ. Είναι σίγουρο πως γενικότερα (όχι μόνον στην εσωτερική αναζήτηση), το να κινείσαι μονίμως στα άκρα φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα...

Τρισόλβιος
04-12-10, 17:02
Εξαρτάται από το αν κάποιος είναι διατεθιμένος να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να κινηθεί στα άκρα όπως λέτε. Ο ίδιος είχε αυτοχαρακτηρισθεί ως αιθεροβάμων, δηλαδή πως βαίνει στον αιθέρα όπως εξηγείται η λέξη. Ο συγκεκριμένος ακολούθησε μια δύσκολη πορεία με ατέλειωτες συγκρούσεις με άτομα και ομάδες ακόμα και στα δκαστήρια χωρίς να το βάλει κάτω.
Πιστεύω πως η επιλογή του να φτάνει στα άκρα η καλύτερα να είναι ασυμβίβαστος τον τιμά, ανεξάρτητα του αν ήταν σωστά ή όχι αυτά που πρέσβευε.

Άπαν
07-12-10, 15:52
Ένα κείμενο δεν είναι μόνο οι λέξεις που το συνθέτουν .

Για τον αποθανόντα Γιάννη Φουράκη , είναι νωρις να γίνει απολογισμός. Ωστόσο , ως προοίμιο μιας μελλοντικής δημοσίευσης , θα κάνω μια μικρή αναφορά.

Ο κ. Φουράκης ανήκε στην παλιά "φουρνιά" ερευνητών που σε δύσκολες εποχές για τον "χώρο" της Αναζήτησης , προσπάθησαν να αναδείξουν το Ανεξήγητο, το Παράδοξο , το Μεταφυσικό , το Παραφυσικό , το Υπέρλογο κ.α.
Πιστεύω ότι απέτυχαν - παταγωδώς - οι (περισσότεροι) εκπρόσωποι αυτής της παλιάς φρουράς ( κυρίως '70s, '80s και '90s) να προσδώσουν κύρος στον τομέα της Εναλλακτικής Αναζήτησης στον ελληνικό χώρο.
Θεωρώ ότι το διακύβευμα της σύγχρονης εποχής είναι η εδραιώση του Εναλλακτικού ως μιας σοβαρής σχολής σκέψης που κινείται σε διαφορετικά πλαίσια από αυτά του καθιερωμένου ορθολογιστικού (ντετερμινιστικού) consensus .

Οι αιτίες αυτής της αποτυχίας είναι μια σύνθετη συζήτηση που δεν απορρέει απαραίτητα από το θέμα αυτού του νήματος.
Για το κλείσιμο , οι - μετριοπαθώς - παραληρηματικές αναφορές που συναντάμε συχνά στο έργο του τεθνεώτος κ. Ιωάννη Φουράκη, δυστυχώς έχουν σκιάσει τα όποια σημαντικά στοιχεία μπορούσε να συναντήσει κάποιος σε αυτό.

Δε θα ήθελα να επεκταθώ ακόμα.
Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει .

AVATARGR
07-12-10, 21:08
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Δυστυχώς έφυγε ένας ευπατρίδης της αναζήτησης....

ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ (κάτι που λειπει στις μέρες μας) με πολλές
διασυνδέσεις κυνηγήθηκε αλλα και κάποιοι του εκαψαν το σπίτι και
δυστυχως χάθηκαν πολλά απο τα βιβλία του αλλά και σημειώσεις που
είχε.....

Αυτό που αναφέρει ο φίλος Άπαν ειναι κάτι που θα πρέπει να το θυμόμαστε
όταν διαβάζουμε το βιβλία του..
<<Για το κλείσιμο , οι - μετριοπαθώς - παραληρηματικές αναφορές που
συναντάμε συχνά στο έργο του τεθνεώτος κ. Ιωάννη Φουράκη, δυστυχώς
έχουν σκιάσει τα όποια σημαντικά στοιχεία μπορούσε να συναντήσει κάποιος
σε αυτό. >>

Ευχαριστώ.

open ocean
17-12-10, 20:20
καλο ταξιδι απλως... τωρα σχετικα με ολα τα αλλα ο καθενας σχηματιζει την αποψη του οσο περνα ο χρονος...

Batman
18-02-11, 00:33
Παιδια απο τι πεθανε ξερει κανεις? :confused:

Hrakleitos
03-03-11, 08:18
Καλό Ταξίδι να έχει! Αν και δεν συμφωνούσα μαζί του σε αρκετά πράγματα, ωστόσο θυμάμαι σαν χθές την συνάντηση μας στο υπερώο μια καφετέριας στον κορυδαλλό όπου είχε προσκληθεί από ένα φίλο οδοντίατρο και ερευνητή της αλήθειας, ήταν θυμάμαι πάντα πρόθυμος στο να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας.......ακόμα λοιπόν και αν δεν συμφωνούσαμε εντούτοις ήταν προς εμέ συμπαθής......τα υπόλοιπα ας τα κρίνει ο χρόνος και η Ιστορία.....

noname
20-04-11, 20:07
Δεν ξέρω αν είναι μπαρουφολόγος αλλά σίγουρα δίνει δικαίωμα,μ'αυτά που λέει,να του αποδίδονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί.Θυμάμαι τις προάλλες στη 2η εκπομπή του Χαρδαβέλλα για τα παιδιά του '83,να μιλάει για σημαντικά πολιτικοκοινωνικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα το 2012 και όταν του είπαν να γίνει πιο συγκεκριμένος άρχισε τα "δεν ξέρω,θα τα δείτε όταν έρθει εκείνη η στιγμή,εγώ τότε δε θα ζω για να τα δω,αλλά εσείς θα τα προλάβετε" και άλλες τέτοιες αστείες υπεκφυγές.Aπό τη στιγμή που μιλάς και λες ότι ξέρεις για τα γεγονότα του 2012,να είσαι πιο σαφής.Μην πετάς μια "φωτοβολίδα" και τελειώνουμε.Και αυτή είναι η συνήθης τακτική του Φουράκη και την εφαρμόζει κάθε φορά που είναι προσκεκλημένος σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πως ηξερε αραγε οτι δεν θα ζει το 2012?Ιδου το μεγαλο ερωτημα.....και το κουφο της υποθεσης με το 2012 ,ειναι οτι οι ανθρωποι που ξεκινησαν την ιστορια αυτη,ηταν ο Ανεστης Κεραμυδας και Ο Ιωαννης Φουρακης.....και οι 2 εχουν πεθανει δυστυχως.....

strangef
22-04-11, 12:59
Καλώς ερευνητής και πατριότης αλλά κάποιες φορές εκθετε τον εαυτό του με διάφορες "χαζές" απόψεις...αν το θέλετε(περι Ε κλπ) αλλά ήταν μία φβερή προσωπικότητα...

Αληθινος
21-07-11, 11:03
Πως ηξερε αραγε οτι δεν θα ζει το 2012?Ιδου το μεγαλο ερωτημα.....και το κουφο της υποθεσης με το 2012 ,ειναι οτι οι ανθρωποι που ξεκινησαν την ιστορια αυτη,ηταν ο Ανεστης Κεραμυδας και Ο Ιωαννης Φουρακης.....και οι 2 εχουν πεθανει δυστυχως.....

Σε ένα βιβλίο του Κεραμυδά που έχω,το "Η εκδίκιση των Ε" είχε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου κάποιες "προφητείες".
Αν θυμάμαι καλά έλεγε πως οι Εψιλον θα εμφανιστούν στον κόσμο το 2011.
Και το επόμενο του βιβλίο ήταν το "Μετά το 2011" όπου εξηγούσε πως θα είναι ο κόσμος μετά τον ερχομό των Ε.
Σε λίγες μέρες ολοκληρόνουμε και τον έβδομο μήνα του 2011,και θα μας απομείνουν 5.
Εντός 5 μηνών θα μας λυθεί επιτέλους η απορία κατά πόσο υπάρχουν Έψιλον ή όχι.
Φυσικά και ο Φουράκης είχε προαναγγείλει πως θα εμφανιστούν σε μια εκπομπή του Χαρδαβέλλα λέγοντας "στους επόμενους 3-4 μήνες θα παρουσιαστούν επίσημα στην τάδε καφετέρια"..
Φυσικά οι μήνες πέρασαν και δεν εμφανίστηκαν πουθενά..
Έτσι λοιπόν η τελευταία υπόσχεση για εμφάνιση της ομάδας Ε,είναι αυτή του Κεραμυδά που λήγει σε 5 μήνες.
Υπομονή,και βλέπουμε. :)

Ελευθέριος Παλιγγίνης
23-07-11, 04:24
Σε ένα βιβλίο του Κεραμυδά που έχω,το "Η εκδίκιση των Ε" είχε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου κάποιες "προφητείες".
Αν θυμάμαι καλά έλεγε πως οι Εψιλον θα εμφανιστούν στον κόσμο το 2011.
Και το επόμενο του βιβλίο ήταν το "Μετά το 2011" όπου εξηγούσε πως θα είναι ο κόσμος μετά τον ερχομό των Ε.
Σε λίγες μέρες ολοκληρόνουμε και τον έβδομο μήνα του 2011,και θα μας απομείνουν 5.
Εντός 5 μηνών θα μας λυθεί επιτέλους η απορία κατά πόσο υπάρχουν Έψιλον ή όχι.
Φυσικά και ο Φουράκης είχε προαναγγείλει πως θα εμφανιστούν σε μια εκπομπή του Χαρδαβέλλα λέγοντας "στους επόμενους 3-4 μήνες θα παρουσιαστούν επίσημα στην τάδε καφετέρια"..
Φυσικά οι μήνες πέρασαν και δεν εμφανίστηκαν πουθενά..
Έτσι λοιπόν η τελευταία υπόσχεση για εμφάνιση της ομάδας Ε,είναι αυτή του Κεραμυδά που λήγει σε 5 μήνες.
Υπομονή,και βλέπουμε. :)

Άλλο "οι Έ" (Οντότητες/Ανώτερα Πνεύματα) και άλλο η "Ομάδα Ε" (υποτιθέμενη υπερ-ομάδα/οργάνωση Ελλήνων και φιλελλήνων). Η διευκρίνιση μου βρίσκεται εδώ (κάτω - κάτω): http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=628&page=14

noname
29-07-11, 11:04
Άλλο "οι Έ" (Οντότητες/Ανώτερα Πνεύματα) και άλλο η "Ομάδα Ε" (υποτιθέμενη υπερ-ομάδα/οργάνωση Ελλήνων και φιλελλήνων). Η διευκρίνιση μου βρίσκεται εδώ (κάτω - κάτω): http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=628&page=14

Δεν μπορω να εκφρασω αποψη για τους Ε και την ομαδα Ε,γιατι δεν μπορεις να μιλας για κατι το οποιο απλως μπορει να εχεις διαβασει αρκετα αλλα χωρις απτες αποδειξεις.....ομως ξερω οτι οσα εχει πει ο συγχωρεμενος ο Α. Κεραμυδας εχουν πραγματοποιηθει.........και το λεω αυτο γιατι τον παρακολουθουσα στην τηλεοραση αλλα και απο τα βιβλια του,αλλα και σε σηζητησεις σου σε κλεισοτυς χωρους,πολλα χρονια!!!!Μαλιστα θα αναφερω κατι που δεν ειναι τοοσο γνωστο.......Ηταν λοιπον , Ιουλιος του 2001 οταν στην τελευταια του εκπομπη για το καλοκαιρι,ο Α. Κεραμυδας ανεφερε οτι το πρωτο μισο του Σεπτεμβριου θα γινει ενα γεγονος στην αμερικη που θα ταρακουνησει ολη την ανθρωποτητα και θα ειναι η αρχη μιας σειρας γεγονοτων που θα ανατρεψουν πολλα απο τα πραγματα που γνωριζουμε μεχρι τωρα! μπορειτε να μου πειτε πως ειναι δυνατον να το γνωριζε??? θελω να πω οτι δεν δηλωνε σε καμια περιπτωση προφητης ,απλως ειχε επαφες με ανθρωπους που ηξεραν πολλα........

strangef
02-08-11, 10:21
Παιδιά είναι τόσο φανερό ότι οι Ε είναι ένα ψέμα.....:((9
δεν νομίζω να έχουν βοηθήσει κάτι την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση που είναι.....
Και τί πιστεύετε ότι οι Ε έστειλαν μήνημα για τον Φουράκη στο strange σχετικά με τον θάνατό του, έχοντας υπόψιν και ότι ο γιός του είναι αρθρογράφος του περιοδικού...???εγώ δεν το πιστεύω....
Και επίσης βάλτε και ότι ο φουράκης ήταν και πόσων ετών, ίσως είχε αρχίσει να τα χάνει λίγο, πέρνοντας εδώ υπόψιν ότι τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρίο....

ΦΙΛΙΚΑ ΣΩΤΗΡΗΣ

strangef
02-08-11, 10:23
Σε ένα βιβλίο του Κεραμυδά που έχω,το "Η εκδίκιση των Ε" είχε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου κάποιες "προφητείες".
Αν θυμάμαι καλά έλεγε πως οι Εψιλον θα εμφανιστούν στον κόσμο το 2011.
Και το επόμενο του βιβλίο ήταν το "Μετά το 2011" όπου εξηγούσε πως θα είναι ο κόσμος μετά τον ερχομό των Ε.
Σε λίγες μέρες ολοκληρόνουμε και τον έβδομο μήνα του 2011,και θα μας απομείνουν 5.
Εντός 5 μηνών θα μας λυθεί επιτέλους η απορία κατά πόσο υπάρχουν Έψιλον ή όχι.
Φυσικά και ο Φουράκης είχε προαναγγείλει πως θα εμφανιστούν σε μια εκπομπή του Χαρδαβέλλα λέγοντας "στους επόμενους 3-4 μήνες θα παρουσιαστούν επίσημα στην τάδε καφετέρια"..
Φυσικά οι μήνες πέρασαν και δεν εμφανίστηκαν πουθενά..
Έτσι λοιπόν η τελευταία υπόσχεση για εμφάνιση της ομάδας Ε,είναι αυτή του Κεραμυδά που λήγει σε 5 μήνες.
Υπομονή,και βλέπουμε. :)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ!!!!!ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΟΥΤΟ ΤΟ 2011 ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

noname
02-08-11, 14:16
Παντως εγω πιστευω οτι καποιοι οντως μας προστατευουν.....ειτε λεγοντε "Ε" ειτε "Δ" ..........εσεις δηλαδη νομιζετε οτι εαν δεν φοβοντουσαν "κατι" ολοι αυτοι οι " ψευτο-λαοι" αμερικανοι κλπ κλπ να μας παρουν οτι εχουμε και δεν εχουμε, δεν θα μπορουσαν να το κανουν?????μεσα σε ενα βραδυ θα μας ειχαν εξαφανισει!!!ΤΙ θα τους σταματουσε? ογιωργακης ή ο απλως καθημερινος Ελληνας ,που οσο θεληση και τρελα εχει αποδειξει στο παρελθον οτι διαθετει για να κανει τα παντα, πλεον δεν πιστευω οτι μπορει να κανει πολλα.....τα πραγματα και οι πολεμοι δεν ειναι οπως παλια......"κατι" τους σταματαει απο το να μας κανουν μια χαψια.......το ΤΙ ομως δεν μπορουμε ολοι να το ξερουμε!αν και για καποια που πιστευα παλια εχω αλλαξει γνωμη, για το οτι "κατι" μας προστατευει δεν μου το βγαζει κανενας απο το μυαλο.....

Ελευθέριος Παλιγγίνης
19-10-11, 21:17
Αυτό που μπορούμε να πούμε οτι "προστατεύει" τους Έλληνες, είναι ένας ευρύτερος μηχανισμός με υπο-μηχανισμούς, στον Συμπαντικό Νου. Όχι κάποια ομάδα ή οργάνωση ή εταιρία. Αφορά και σε ένα είδος προγραμματισμού που εγώ λέω "αιθερικό προγραμματισμό".

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες είναι χρήσιμοι ακόμη και στους εχθρούς τους και στην πραγματικότητα δεν θέλει κανείς να τους εξαλείψει. Να τους αγχώνει και να τους δημιουργεί προβλήματα και "μικρές" καταστροφές θέλει, για να τους ελέγχει για λογαριασμό του.