PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασφαλεια Στην Εξερευνηση Σπηλαιων, Βαραθρων Και Ορυχειων

t4ng0
21-11-05, 13:33
Καταρχάς να σας τονίσω ότι δεν είμαι μέλος κανενός ακόμη σπηλαιολογικού ομίλου και ούτε προσπαθώ να σας κάνω κήρυγμα... Αυτή τη στιγμή είμαι εκπαιδευόμενος στον ΦΟΣ (Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι) και κάνω τα σεμινάρια Α’ επιπέδου Σπηλαιολογίας. Από μικρό παιδί με συνάρπαζε η εξερευνηση και πάντα τα σπήλαια μου έκαναν κάποιο κλικ... Πρίν από ενάμιση χρόνο αφού τελείωσα σπουδές και στρατιωτικό αποφάσισα να ασχοληθώ εντατικά με αυτά. Η υπόγεια Ελλάδα είναι ένα φανταστικός κόσμος με πολύ ομορφιά και πολλούς κινδύνους. Το έμαθα από πρώτο χέρι αυτό όταν παραλίγο να εγκλωβιστώ σε ένα βάραθρο και είπα στον εαυτό μου ...δεν παει άλλο πρέπει να μάθω σωστά να κάνω αυτό που μου αρέσει. Και έτσι ξεκίνησα σεμινάρια... Βέβαια και πρίν τα σεμινάρια μην φανταστείτε οτι έμπαινα χύμα μέσα στα σπήλαια... Πάντα είχα κράνος, φακούς και σωστό ρουχισμό... Το φόρουμ σας είναι πολύ ωραίο και ενδιαφέρον και σας εύχομαι ολόκαρδα να βρείτε αυτό που αναζητείτε αλλά επειδή το διαβάζουν πολλοί οι οποίοι εύκολα ενθουσιάζονται, προσωπικά βλέπω οτι διαφημίζετε την αναζήτηση του παράξενου (και καλά κάνετε) αλλά όχι και την ασφάλεια κατά την διάρκεια της αναζήτησης...
Είναι εξωφρενικό να βλέπει κανείς φωτογραφίες μέσα από αρχαία ορυχεία από παιδιά που ψάχνουν και εξερευνούν ... και να είναι μέσα εκεί χύμα στο κύμα... ΟΥΤΕ ΚΡΑΝΗ ...ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ...και με κεράκια να μαρκάρουν το δρόμο τους ώστε να βρουν τον γυρισμό.... Αυτά τα βλέπουν και άλλοι και λένε ....εεε αφού το έκαναν αυτοί έτσι γιατί όχι και εμείς.... και κατά αυτόν τον τρόπο προτρέπετε και άλλους στον κίνδυνο...
Μην με παρεξηγήσετε .... ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ...ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ...ΑΛΛΑ...ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ... ώστε σε κάποια κακιά στιγμή να μπορέσετε να επιβιώσετε και να συνεχίσετε την αναζήτηση κάποια άλλη φορά.....

Τα παιδία που είναι σπηλαιολόγοι θα χαρούν πολύ να σας βοηθήσουν ... αλλά κανείς από μας δεν είναι χαρούμενος βλέποντας προτροπή του κόσμου από το φόρουμ σας προς την αναζήτηση χωρίς έστω την υποτυπώδη ασφάλεια....

Θα χαρώ πολύ κάποτε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε.

Νικόλας
(T4NG0)

Giorgos
21-11-05, 16:43
Πολυ ωραια ιδεα λοιπον για τοπικ φιλε Νικολα,
καλοσωρισες

Πιστεβω πως θα ηταν πολυ ωραιο να ειχαμε εδω μερικες φοτογραφιες εξοπλισμου καταληλου για ορειβασια/καταβαση κτλ..

t4ng0
21-11-05, 18:40
Πιστεβω πως θα ηταν πολυ ωραιο να ειχαμε εδω μερικες φοτογραφιες εξοπλισμου καταληλου για ορειβασια/καταβαση κτλ..

Γιώργο σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα...

Τι να πω τωρα... πάτα Caving στο Google και θα βρείς πολλά πραγματα..Βλέποντας όμως μια φωτογραφία του εξοπλισμου δεν σημαινει οτι ξέρεις αυτομάτος να χειριζεσαι και τον εξοπλισμό αυτό....
...εγω δεν μίλησα για μαθηματα δια αλληλογραφίας...μιλάω για ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ .... ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ... και όχι από μένα ...αλλά απο έμπειρο εκπαιδευτή σπηλαιολόγο...

Νικόλας

anti
21-11-05, 23:23
Επίσης στο Αριστοτελειο πανεπιστημειο γίνονται μαθήματα σπηλαιολογίας και είναι ανοιχτα για όλους....
Κάποιος απο εκεί ίσως μπορέσει να μας ενημερώσει καλύτερα....
Και φυσικά η ασφάλεια πρέπει να υπερέχει της περιεργειας!

xontro_mpizeli
22-11-05, 16:48
Επίσης στο Αριστοτελειο πανεπιστημειο γίνονται μαθήματα σπηλαιολογίας και είναι ανοιχτα για όλους....

Πολύ σωστά anti!
Στη σχολή μου(Γεωλογία) στο κτίριο των Θετικών Επιστημών υπάρχουν ανακοινώσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Από ό,τι γνωρίζω τα σεμινάρια αυτά τα διοργανώνει η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Γίνονται διαλέξεις από ειδικούς και επισκέψεις σε σπήλαια για εξερεύνηση. Ο εξοπλισμός από ό,τι θυμάμαι είναι λίγο ακριβούτσικος.
Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα ας επικοινωνήσει με προσωπικό μύνημα μαζί μου για να ρωτήσω κάποιους γνωστούς που παρακολοθούν τα μαθήματα αυτά και να τον ενημερώσω περισσότερο.

beetlejuice
24-11-05, 00:52
Αγαπητε t4ng0 κατ'αρχας θα ηθελα να σε καλωσορισω στο φορουμ μας και να αναγνωρισω τις πραγματικα αγνες προθεσεις σου για συζητηση και αναπτυξη διαλογου. Ανοιξες ενα τοπικ θετοντας ενα συγκεκριμενο ζητημα και ελπιζω να μας δωσεις τα φωτα σου.

Ειπες το εξης : ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ...ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ...ΑΛΛΑ...ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Εδω νομιζω οτι υπαρχει μια τεραστια παρεξηγηση η οποια μαλλον εχει καλλιεργηθει απο εξωγενεις παραγοντες. Εαν νομιζεις οτι οι επισκεψεις μας στα σπηλαια και τις στοες αποσκοπουν στη συναντηση μας με το μεταφυσικο και το παραξενο τοτε μαλλον πλανασαι οικτρα.. Οι λογοι για τους οποιους ο Kane , o mystica, το xamini, o apan@samos, o beetlejuice και τοσοι ακομη μεσα απο την Πυθεας επισκεπτονται τα σπηλαια δε νομιζω να διαφερουν και πολυ απο τα στοιχεια που ωθουν και σενα σε αυτη την εξερευνηση. Μπορεις να το πεις αγαπη για τη φυση και το περιβαλλον, διψα για περιπετεια και αποκτηση νεων εμπειριων...Οσο για το θεμα του εξοπλισμου, μπορω να σου πω οτι ηδη εχουμε δωσει ορισμενες παραγγελιες(μιλαω παντα για μελη της ΚΑΠΑ) και πολυ συντομα θα εμπλουτισουμε τον εξοπλισμο μας.
Δεν θα ηθελα ομως να διατηρησω αυτο το στυλ (το οποιο μερικοι ισως θα χαρακτηριζαν απολογητικο ενω δεν ειναι). Η ασφαλεια μας ειναι ενα θεμα που αφορα αποκλειστικα εμας. Τελος να σε ενημερωσω για το οτι δεν υπαρχει κανενος ειδους προτροπη (οπως το εννοεις εσυ τουλαχιστον) απο μερους μας για διενεργεια αποστολων. Προτροπη υπαρχει για αλλου ειδους αναζητησης, αυτο της πνευματικης.

Εκει που θα ηθελα να σταθω -για να κλεισω αυτο το κεφαλαιο που μας ταλαιπωρησε τις τελευταιες μερες- ειναι η απιστευτη κακοηθια ορισμενων ατομων. Ατομα οπως ο dim-kar ή ο Vril ,που αναστατωναν -μεσω των ειρωνικων τους σχολιων προς τους συνομιλητες τους- ολους αυτους τους μηνες ενα αλλο μεγαλο φορουμ αναζητησης και εφαγαν πορτα οπως ηταν φυσικο, νομισαν πως θα μπορουσαν να επιτυχουν το ιδιο και εδω για το ιδιο χρονικο διαστημα. Δυστυχως -για αυτους- το εδαφος δεν ηταν τοσο γονιμο για τις ορεξεις τους. Και πιστεψε με φιλε t4ng0 οταν μιλαω για προθεσεις ξερω πολυ καλα τι λεω.

Παρακολουθηστε λοιπον παρακατω το απιστευτο θρασσος αυτων των "απογοητευμενων" -λεγε με βρεγμενη γατα- κυριων που αφου εφαγαν πορτα απο το φορουμ του μεταφυσικου αρχισαν να το κατασυκοφαντουν.

Απο ενα σπηλαιολογικο φορουμ σας μεταφερω τα εξης:

dim.kar
Από: Ελλάδα

Απάντηση 21/11/2005

Καλημέρα σε όλες και όλους!

Το πλέον γελοίο του πράγματος: ο αγαπητός beetlejuice και η ομάδα του τονίζουν συνεχώς την συνδρομή στην δράση τους από το "μεγαλο ελληνα σπηλαιολογο Νικο Λελουδα" (σλουρπ - σλουρπ) ( http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=539 ).

Κι ο αγαπητός Νίκος Λελούδας, ο άνθρωπος μου με έβαλε για πρώτη φορά σε σπήλαιο με χρήση σπηλαιολογικών τεχνικών ήταν αυτός που απέτρεψε την ένταξη στην ΕΣΕ εμένα και της συζύγου μου Κατερίνας ως "οπαδών της κούφιας γης"...

O tempora, o mores...

Δημήτρης Καραγιάννης

Στο παραπανω τοπικ ο dimkar πιανει με ενα... ποστ δυο τρυγωνια!Αφ' ενος μεν σχολιαζει αρνητικα το γεγονος οτι ο κ. Λελουδας προθυμοποιηθηκε να συνοδεψει νεαρους εξερευνητες οπως ο ΚΑΝΕ σε μια αποστολη στα λατομεια του Λαυριου και αφ'εταιρου βγαζει την πικρα του για αλλη μια πορτα που εφαγε στο παρελθον (ισως σε αυτες τις πορτες να οφειλεται και η εξαιρετικα επιθετικη και ειρωνικη συμπεριφορα του προς τους μικροτερους σε ηλικια συνομιλητες του.

Πιο κατω ομως ο Vril περνει τη σκυταλη ...

vril
Από: Υπερβορέα

Απάντηση 21/11/2005

Και εμένα μου φάνηκε περιέργο και δεν ήθελα να δώσω κάποια ερμηνεία. Διαβάζοντας τα βιβλία του κ. Λελούδα, γνώρισα την άποψη του για την θεωρία της Κούφιας Γής και πόσο ένθερμα την υπερασπίζεται.

Από την άλλη όμως, κάποιος που τον γνωρίζει, ας τον ενημερώσει για το ποιόν των κυρίως αυτών, γιατί από τη μιά επικαλούνται τον κ. Λελούδα και το κύρος του, από την άλλην όμως προσελκύουν νέους "πελάτες" και τους ξεμυαλίζουν με άθρα όπως το ακόλουθο.

Δέστε εδώ http://www.blackstate.gr/koufiagi.htm

Κάντε "κλικ" στο κουμπί "back" στο βάθος και θα ξαναβρείτε τον beatlejuice και την παρέα του.

Δεν ξέρω άν ο κ. Λελούδας τα γνωρίζει πράγματι όλα αυτά και άν πράγματι γίνονται "εν γνώση" του. Τι γίνεται, αν βρεθεί πρό εκπλήξεων ... σχετικά με το διάσημο όνομά του !

Εδω εχουμε 2 φαουλ. Και τα δυο θα τα χαρακτηριζα υπουλα. Το πρωτο ειναι η προσπαθεια διαστρεβλωσης των σκοπων ενος αρθρου που ειχα γραψει πριν 2 χρονια σχετικα με τη θεωρια της Κουφιας Γης. Εκει, μετα απο μια βιβλιογραφικη ερευνα, παρουσιασα τις αποψεις των υποστηρικτων της συγκεκριμενης θεωριας διχως να παρω ξεκαθαρη θεση. Σημερα μπορω να πω πως στεκομαι αρνητικα απεναντι στην ολη θεωρια.
Τη δευτερη και πιο ανανδρη επιθεση τη δεχομαστε (ως αναζητητες) αμεσως μετα. Εντελως αυθεραιτα ο κ. Λελουδας εχει πεσει θυμα απατεωνων και κουφιολογων!!! Ω ,ποσο λαθος εκανε που εδειξε σε μερικους νεους οι οποιοι δεν πληρωνουν για σπηλαιολογικα σεμιναρια τη μαγεια της αναζητησης μεσα απο τα ματια ενος εμπειρου σπηλαιολογου, πως μπορει να εξαπατηθηκε που του πηραν συνεντευξη αυτοι οι απατεωνες που κυνηγουν πελατες (εννοει τα μελη της κοινοτητας του φορουμ μας!!!). Απιστευτο θρασσος και προσβολη για το metafysiko.gr και τους φιλους του!

Τη λυση τελικα δινει και παλι ο δικαιος dim kar:

dim.kar
Από: Ελλάδα
από: 23/11/2005
Απάντηση 21/11/2005

Γιάννη με τον Νίκο τα έχω βρει εδώ και καιρό: αλλά μήπως πρέπει να τον ενημερώσει για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κίνδυνο να εκτεθεί ο ίδιος (όχι φυσικά η ΕΣΕ);

Απ' ότι ξέρω δεν πολυπαρακολουθεί forums κλπ, οπότε πάρτε τον κανένα τηλέφωνο...

Δημήτρης

Τηλεφωνο δεν γνωριζω εαν τον πηραν...E-mail παντως του εστειλαν...

Ετσι χωρις να εχουν δημοσιευσει την απεσταλμενη επιστολη τους πηραν την παρακατω απαντηση απο τον κ. Λελουδα:

Φίλε κύριε Ζήνα, Καλησπέρα.

Μόλις σήμερα είδα ότι γίνεται κάποιος "θόρυβος" γύρω απ' τ' όνομά μου.

Επειδή, ειλικρινά, δεν ξέρω πως ξεκίνησε το θέμα, σας έστειλα ανάλογο μήνυμα στο forum, δηλώνοντας, για μια ακόμη φορά, (..μέχρι τελευταίας ρανίδας..!) ότι, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, απο κάθε πλευρά, τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ "ΚΟΥΦΙΟΛΟΓΟΥΣ" και δεν ξέρω πως, κάποιοι απ' αυτούς θέλουν να με χαρακτηρίσουν υποστηρικτή τους !

Παρακαλώ, δημοσιεύστε την απάντησή μου στο forum.
(Αν σας ενδιαφέρει, μόλις χθές κυκλοφόρησε το FHM Δεκεμβρίου, με ανάλογό "κράξιμο" απο εμένα προς τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του χώρου.

Ευχαριστώ - Φιλικά,

Νίκος Λελούδας.

Θα φανταζεστε με τι απιστευτα ψευδη και στρεβλωσεις "φορτωσαν" τον ανθρωπο. Εμεις θα εχουμε μια επαφη μαζι του αυριο ετσι ωστε να του εξηγησουμε ακριβως τι εχει συμβει και ποιοι ειναι αυτοι που προσπαθησαν να χρησιμοποιησουν το ονομα του για να δυσφημησουν την προσπαθεια μας.

t4ngo καλως ορισες και παλι :)

Cap-10
24-11-05, 08:55
Φίλε beetlejuice
Δεν χρειάζεται να πεις πολλά εδώ μέσα. Aπλός ας να κάνουν όλοι μια βόλτα από τις συνεντεύξεις και να διαβάσουν αυτή από τον κύριο Λελούδα που ο άνθρωπος με λίγα λόγια λεει πολλά και πληροφορεί το κόσμο σχετικά με τη σπηλαιολογία.
Πολύ καλή συνέντευξη, με σωστές ερωτήσεις που όταν τη διαβάσει κανείς θα καταλάβει αμέσως εάν ο άνθρωπος μιλάει με Κουφιολόγους και Απατεώνες ή με σοβαρούς ανθρώπους με ενδιαφέρον και μεράκι.
Και όπως είπα διάφοροι εγκάθετοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, γι τον λόγω αυτό πρέπει να σταματήσουμε το θέμα που δημιούργισαν, να τους αγνοήσουμε και να ασχοληθούμε ξανά με τα δικά μας θέματα.

Ευχαριστώ

Cap-10

dim.kar
24-11-05, 13:34
Mέρα!!!

Ατομα οπως ο dim-kar ή ο Vril ,που αναστατωναν -μεσω των ειρωνικων τους σχολιων προς τους συνομιλητες τους- ολους αυτους τους μηνες ενα αλλο μεγαλο φορουμ αναζητησης και εφαγαν πορτα οπως ηταν φυσικο, νομισαν πως θα μπορουσαν να επιτυχουν το ιδιο και εδω για το ιδιο χρονικο διαστημα.

Αγαπητέ beetlejuice μετά λύπης μου σε πληροφορώ πως καμμιά "πόρτα" δεν έφαγα: για του λόγου το αληθές ρίξ(τ)ε μια ματιά εδώ: http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7401&whichpage=3&ARCHIVE=

Υπάρχει μια καταχώριση με σημερινή ημερομηνία δική μου...

dim.kar

epimytheas
24-11-05, 15:50
Θεωρώ πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τραβήξει πολύ και μάλιστα αναίτια.. Ξεκάθαρα, πίσω από αυτό βρίσκονται προσωπικές διενέξεις και κόντρες, που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζετε.
Το κακό εδώ είναι πως άρχισαν οι διαστρεβλώσεις. Ο έγκριτος σπηλαιολόγος κ. Νίκος Λελούδας "εμφυτεύτηκε" σε αυτή την ιστορία και μάλιστα αυτοί που τον "έσυραν" με το ζόρι εκεί, ήταν οι ίδιοι που τώρα λένε πως εμείς κάναμε άδικη χρήση του ονόματος του!
Είπαμε κύριοι, να υπερασπίζεστε την θέση σας, αλλά όχι με τόσο δόλιους τρόπους, καθόλου δεν σας τιμάει αυτό. Παρακαλώ όλους να δούν τι έχει γραφτεί από εμάς για τον κ. Λελούδα και να το συγκρίνουν με αυτά που κατηγορούν εμάς πως γράψαμε. Η απόλυτη διαστρέβλωση. Όχι, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, δεν δεχόμαστε εδώ τα Ιησουίτικα κόλπα, ούτε η παραπληροφόρηση θα σας βοηθήσει κύριοι, γιατί ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Δείξατε το χείριστο πρόσωπο που θα μπορούσατε, φανήκατε απίστευτα μικροί και συνεχίζετε να βάλλετε με φτηνά κόλπα.
Νομίζω πως θα επανέλθει ο κ. Λελούδας για να αποκαταστήσει τα πράγματα, οπότε εκεί θα φανεί μια και καλή η φαυλότητα αυτών των κυρίων που χρησιμοποίησαν το όνομα του για να βλάψουν εμάς.
Φανήκατε μικροί...

Άπαν
24-11-05, 17:04
Δεν είναι λίγα τα χρόνια που περιδιαβαίνω όποιο forum βρω μπροστά μου.Κυρίως αφορούν εφαρμογές της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή όπως κινητή τηλεφωνία,ασύρματα δίκτυα,adsl,υπολογιστές.Βέβαια δε απουσιάζουν τα fora (pl. forum) του ευρύτερου χώρου που ονομάζεται "Αναζήτηση".
Στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) υπάρχουν κόντρες,διαμάχες,κτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη κτλ. Από ένα σημείο και μετά είναι τόσο προβλέψιμο και αναμενόμενο που δεν είναι κάτι το οποίο αξίζει την όποια ενασχόληση.
Αν θέλετε μια απόπειρα εμηνείας αυτού του φαινομένου συνυπολογίστε τη φύση της επικοινωνίας ενός forum που είναι μείγμα προφορικού με γραπτό λόγο,επίσης προσθέστε μπόλικη ψυχολογία πχ. φανταστείτε μια σκηνή όπου τα έξαλλα αρσενικά (αυτοί που "συζητούν") προσπαθούν τα κατακτήσουν το θηλυκό (η πολυπόθητη αλήθεια).
Έχουμε λοιπόν δυο μεριές που κρίνουν ότι έχουν την αλήθεια με το μέρος τους.Στη μία μεριά συνοπολογίστε και μένα δε θέλω να το παίξω αντικειμενικός.Η κάθε μεριά χρησιμοποιεί τα μέσα που κρίνει ότι είναι κατάλληλα για υπερασπιστεί την "μονογαμική" σχέση της με την αλήθεια.Έλα όμως που η αλήθεια έχει διπλή ή μάλλον πολλαπλή ζωή.Είναι όπως οι παρωπίδες που φορά ο απατημένος σύζυγος.
Έρχεται από το μακρινό παρελθόν και συνεχίζει το διάβα του στους αιώνες.Είναι το μήνυμα που σέρνουν τα άλογα του Επίκουρου που έχει κερδίσει το φιλί της Αθανασίας.Προσθέστε το απροσδιόριστο ανάμεσα στο αληθές και το ψευδές.Οι κομπιουτεράδες αυτό το ξέρουν ως fuzzy logic.
Τα παραπάνω είναι για να ξορκίσω τη ματαιότητα που υπάρχει -συχνά- σε διαδικτυακές συζητήσεις.
Για να προχωρήσουμε στο ψητό (vrill λεμονάτο με dim.kar στο φούρνο :D ) ας μιλήσουμε (εγώ και το συλλογικό μας ενσυνείδητο) καίρια και λιτά.

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ?

Ζηλέψατε τη δόξα του Fox Molder και της Dana Scully και θέλετε να φτιάξετε τα αντι-X-files αρχίζοντας για άλλη μια φορά (αυτό κι αν είναι φάρσα) το κυνήγι των μαγισσών?Για να κλείσω με τις ρητορίες,πουλάτε κανα συγχωροχάρτι για εμάς τους αμαρτωλοί?Στη κόλαση έχει πολύ ζέστη...

Αρκετό καιρό πριν,όταν μίλαγα για γκουρού της γνώσης εν γνώση μου υπερέβαλα.Είναι ένα μέσο ώστε να τονίζεις την αλήθεια σου.Το ξαναλέω όμως και αυτή τη φορά χωρίς καμμία δόση υπερβολής.Δυστυχώς δε ξέρω με ποια κίνητρα (μάλλον για να τα λέμε με τη παρέα πίνoντας ουζάκια και τσιμπώντας από μια ποικιλία),έξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια συκοφαντική και άδικη επίθεση εναντίον της ομάδας "Πυθέας" και γενικότερα της κοινότητας του μεταφυσικού.Οι "guru" λοιπόν της σπηλιάς και της γνώσης κτυπούν ξανά αλλά αυτή τη φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Και εμένα μου φάνηκε περιέργο και δεν ήθελα να δώσω κάποια ερμηνεία. Διαβάζοντας τα βιβλία του κ. Λελούδα, γνώρισα την άποψη του για την θεωρία της Κούφιας Γής και πόσο ένθερμα την υπερασπίζεται.
Από την άλλη όμως, κάποιος που τον γνωρίζει, ας τον ενημερώσει για το ποιόν των κυρίως αυτών, γιατί από τη μιά επικαλούνται τον κ. Λελούδα και το κύρος του, από την άλλην όμως προσελκύουν νέους "πελάτες" και τους ξεμυαλίζουν με άθρα όπως το ακόλουθο.
Δέστε εδώ http://www.blackstate.gr/koufiagi.htm
Κάντε "κλικ" στο κουμπί "back" στο βάθος και θα ξαναβρείτε τον beatlejuice και την παρέα του.
Δεν ξέρω άν ο κ. Λελούδας τα γνωρίζει πράγματι όλα αυτά και άν πράγματι γίνονται "εν γνώση" του. Τι γίνεται, αν βρεθεί πρό εκπλήξεων ... σχετικά με το διάσημο όνομά του !

Γιάννη με τον Νίκο τα έχω βρει εδώ και καιρό: αλλά μήπως πρέπει να τον ενημερώσει για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κίνδυνο να εκτεθεί ο ίδιος (όχι φυσικά η ΕΣΕ);
Aπ' ότι ξέρω δεν πολυπαρακολουθεί forums κλπ, οπότε πάρτε τον κανένα τηλέφωνο...
Δημήτρης

Φίλε κύριε Ζήνα, Καλησπέρα.
Μόλις σήμερα είδα ότι γίνεται κάποιος "θόρυβος" γύρω απ' τ' όνομά μου.
Επειδή, ειλικρινά, δεν ξέρω πως ξεκίνησε το θέμα, σας έστειλα ανάλογο μήνυμα στο forum, δηλώνοντας, για μια ακόμη φορά, (..μέχρι τελευταίας ρανίδας..!) ότι, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, απο κάθε πλευρά, τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ "ΚΟΥΦΙΟΛΟΓΟΥΣ" και δεν ξέρω πως, κάποιοι απ' αυτούς θέλουν να με χαρακτηρίσουν υποστηρικτή τους !
Παρακαλώ, δημοσιεύστε την απάντησή μου στο forum.
(Αν σας ενδιαφέρει, μόλις χθές κυκλοφόρησε το FHM Δεκεμβρίου, με ανάλογό "κράξιμο" απο εμένα προς τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του χώρου.
Ευχαριστώ - Φιλικά,
Νίκος Λελούδας.

Από τα παραπάνω βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:

Vrill--> Το άρθρο που γράφτηκε προ δύο (2) ετών από το beetlejuice,το οποίο παρουσιάζει τις διάφορες θεωρίες περί Κούφιας Γης,θεωρήθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ ως προπαγανδιστικό υπέρ αυτής της θεωρίας.Δυστυχώς ο Vrill δε γνωρίζει ότι πριν πέσει το site την άνοιξη είχαμε άρθρο απο το Xamini που ήταν εναντίον της θεωρίας αυτής.Αυτό το άρθρο θα επανέλθει μαζί με άλλα που είχαν χαθεί σε λίγες μέρες.

dim.kar --> Πέρνει τη πάσα από Vrill και αρχίζει η ταύτιση της Πυθέας και της κοινότητας του μεταφυσικού με τους γνωστούς "ελλαδέμπορους" που πέρνουν όποια εναλλακτική θεωρεία βρουν και τη γελοιοποιούν.

κ. Λελούδας --> Έντεχνα τον φέρνουν αντιμέτωπο με το τέρας των "ελλαδέμπορων" με τους οποίους ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΑ μας έχουν ταυτίσει.Προφανής η αντίδραση όποιου λογικά σκεπτόμενου.

Αλήθεια Vril και dim.kar ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας παρουσιάζεται ως "ελλαδέμπορους" και τη κοινότητα του μεταφυσικού ως "πελάτες"?
Ποιοι νομίζετε ότι είστε όταν διαδίδετε κατασκευασμένες συκοφαντίες με σκοπό να χτυπήσετε τη κοινότητα του μεταφυσικού?

Δε θα πέσω στη παγίδα να αρχίσω να χρησιμοποιώ νομικίστικες διατυπώσεις ώστε να προωθήσω τις απόψεις μου,ωστόσο όταν με ταυτίζουν με ανθρώπους όπως ο "φουμαράκης", ο "παραλιακός" και ο "παπάτζας" ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΩ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ("βγαίνω" απ' τα ρούχα μου ..).
Αυτή η γενίκευση που γίνεται συχνά από ανθρώπους που θέλουν να πλήξουν το χώρο της αναζήτησης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Αν έχετε κάποιο δίκιο έτσι το χάσατε για τα καλά.

Έχω πάει πολλές φορές σε σπήλαια,ορύγματα,βουνά κ.α. πραγματικά μια σχολή αναρρίχισης,σπηλαιολογίας,ορειβασίας θα μου ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμες.Αλλά στη Σάμο που βρίσκομαι αυτά είτε δεν υπάρχουν,είτε είναι σε άλλη πόλη.Δε ψάχνω να βρω vrill,deros,εσωγήινους,νεράιδες,ξωτικά και ότι άλλο ανάγεται στη φαντασία ή είναι ακόμα ανεξήγητο.
Όταν πάω σε μία αποστολή ψάχνω να βρω τον εαυτό μου και τα οριά του.Θέλω να περάσω καλά με τη παρέα μου.Θέλω να ζήσω έντονες στιγμές.Θέλω να ξεφύγω από αυτό που λέγεται αστική μελαγχολία.Να έρθω πιο κοντά σε αυτό που λέγεται Μάνα Φύση.
Δε θα αφήσω κανένα να με καταδικάσει επειδή κάνω αυτό που θέλω χωρίς να ενοχλώ τον άλλο.Όταν αρχιζω να μιλάω για κάτι τουλάχιστον ξέρω για τι πράγμα μιλάω και δε κάνω γελοίες γενικεύσεις.Νομίζετε ότι κυνηγάτε ανεμόμυλους αλλά μάλλον στη σκιά σας καταλήγετε.Οπότε το θέμα δεν είμαστε εμείς και αν "πουλάμε" κάτι.Το θέμα είναι να βρείτε μια άκρη με τα εσωτερικά σας αδιέξοδα.Αλλιώς θα ταλαιπωρείτε και εσάς και τους άλλους.
Ειδικά όταν δεν υπάρχει λόγος.

dim.kar
25-11-05, 08:46
Καλημέρα σε όλες και όλους!!!

Αν κάποιος δεν διαθέτει χιούμορ, ας ΜΗΝ διαβάσει τα παρακάτω:

Δεν είναι λίγα τα χρόνια που περιδιαβαίνω όποιο forum βρω μπροστά μου.Κυρίως αφορούν εφαρμογές της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή όπως κινητή τηλεφωνία,ασύρματα δίκτυα,adsl,υπολογιστές.Βέβαια δε απουσιάζουν τα fora (pl. forum) του ευρύτερου χώρου που ονομάζεται "Αναζήτηση".

Μωρέ μπράβο κουράγιο...

Στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) υπάρχουν κόντρες,διαμάχες,κτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη κτλ. Από ένα σημείο και μετά είναι τόσο προβλέψιμο και αναμενόμενο που δεν είναι κάτι το οποίο αξίζει την όποια ενασχόληση.
Αν θέλετε μια απόπειρα εμηνείας αυτού του φαινομένου συνυπολογίστε τη φύση της επικοινωνίας ενός forum που είναι μείγμα προφορικού με γραπτό λόγο,επίσης προσθέστε μπόλικη ψυχολογία πχ. φανταστείτε μια σκηνή όπου τα έξαλλα αρσενικά (αυτοί που "συζητούν") προσπαθούν τα κατακτήσουν το θηλυκό (η πολυπόθητη αλήθεια).

Ουγκ, ουγκ...

Έχουμε λοιπόν δυο μεριές που κρίνουν ότι έχουν την αλήθεια με το μέρος τους.Στη μία μεριά συνοπολογίστε και μένα δε θέλω να το παίξω αντικειμενικός.Η κάθε μεριά χρησιμοποιεί τα μέσα που κρίνει ότι είναι κατάλληλα για υπερασπιστεί την "μονογαμική" σχέση της με την αλήθεια.Έλα όμως που η αλήθεια έχει διπλή ή μάλλον πολλαπλή ζωή.Είναι όπως οι παρωπίδες που φορά ο απατημένος σύζυγος.
Έρχεται από το μακρινό παρελθόν και συνεχίζει το διάβα του στους αιώνες.Είναι το μήνυμα που σέρνουν τα άλογα του Επίκουρου που έχει κερδίσει το φιλί της Αθανασίας.Προσθέστε το απροσδιόριστο ανάμεσα στο αληθές και το ψευδές.Οι κομπιουτεράδες αυτό το ξέρουν ως fuzzy logic.

Η ομορφιά του κόσμου δεν υπάρχει μόνο μέσα από την ενότητα της ποικιλλομορφίας, αλλά και την ποικιλλομορφία της ενότητας (Ουμπέρτο Έκο)

Τα παραπάνω είναι για να ξορκίσω τη ματαιότητα που υπάρχει -συχνά- σε διαδικτυακές συζητήσεις.

Μακριά στα όρη και τ' άγρια βουνά.

Για να προχωρήσουμε στο ψητό (vrill λεμονάτο με dim.kar στο φούρνο :D ) ας μιλήσουμε (εγώ και το συλλογικό μας ενσυνείδητο) καίρια και λιτά.

Πώς ξέρεις πως το αγαπημένο μου φαγητό είναι το λεμονάτο; χοιρινό με πατάτες τηγανητές: σλουρπ...

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ?

Είδες που σε καταντάνε οι σπηλιές, τα υψόμετρα και οι βουτιές; Χάλια...

Ζηλέψατε τη δόξα του Fox Molder και της Dana Scully και θέλετε να φτιάξετε τα αντι-X-files αρχίζοντας για άλλη μια φορά (αυτό κι αν είναι φάρσα) το κυνήγι των μαγισσών?Για να κλείσω με τις ρητορίες,πουλάτε κανα συγχωροχάρτι για εμάς τους αμαρτωλοί?Στη κόλαση έχει πολύ ζέστη...

Πόσα δίνεις;

Αρκετό καιρό πριν,όταν μίλαγα για γκουρού της γνώσης εν γνώση μου υπερέβαλα.Είναι ένα μέσο ώστε να τονίζεις την αλήθεια σου.Το ξαναλέω όμως και αυτή τη φορά χωρίς καμμία δόση υπερβολής.Δυστυχώς δε ξέρω με ποια κίνητρα (μάλλον για να τα λέμε με τη παρέα πίνoντας ουζάκια και τσιμπώντας από μια ποικιλία),

...σωστός...

έξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια συκοφαντική και άδικη επίθεση εναντίον της ομάδας "Πυθέας" και γενικότερα της κοινότητας του μεταφυσικού.Οι "guru" λοιπόν της σπηλιάς και της γνώσης κτυπούν ξανά αλλά αυτή τη φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Μετά από σπασμένα πλευρά, γόνατο, δάκτυλα, βγαλμένο ώμο, κεφάλι (πλειστάκις) και αστράγαλο, ήρθε η ώρα να σπάσω και τα μούτρα μου πάνω στην ομάδα Πυθέας... Δεν είμαι πλέον άνθρωπος: ο ρόμποκοπ είμαι!

Από τα παραπάνω βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:

Vrill--> Το άρθρο που γράφτηκε προ δύο (2) ετών από το beetlejuice,το οποίο παρουσιάζει τις διάφορες θεωρίες περί Κούφιας Γης,θεωρήθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ ως προπαγανδιστικό υπέρ αυτής της θεωρίας.Δυστυχώς ο Vrill δε γνωρίζει ότι πριν πέσει το site την άνοιξη είχαμε άρθρο απο το Xamini που ήταν εναντίον της θεωρίας αυτής.Αυτό το άρθρο θα επανέλθει μαζί με άλλα που είχαν χαθεί σε λίγες μέρες.

Ασχολίαστο

dim.kar --> Πέρνει τη πάσα από Vrill και αρχίζει η ταύτιση της Πυθέας και της κοινότητας του μεταφυσικού με τους γνωστούς "ελλαδέμπορους" που πέρνουν όποια εναλλακτική θεωρεία βρουν και τη γελοιοποιούν.

Από μένα; Μωρέ μπράβο μου!

κ. Λελούδας --> Έντεχνα τον φέρνουν αντιμέτωπο με το τέρας των "ελλαδέμπορων" με τους οποίους ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΑ μας έχουν ταυτίσει.Προφανής η αντίδραση όποιου λογικά σκεπτόμενου

Εδώ η λογική, εκεί η λογική, πού στο καλό πήγε η λογική;

Αλήθεια Vril και dim.kar ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας παρουσιάζεται ως "ελλαδέμπορους" και τη κοινότητα του μεταφυσικού ως "πελάτες"?

Οι "μας" και οι "πελάτες" ποιοι είναι;

Ποιοι νομίζετε ότι είστε όταν διαδίδετε κατασκευασμένες συκοφαντίες με σκοπό να χτυπήσετε τη κοινότητα του

Προσωπικά είμαι ο Δημήτρης Καραγιάννης (νομίζω τουλάχιστον...)

Δε θα πέσω στη παγίδα να αρχίσω να χρησιμοποιώ νομικίστικες διατυπώσεις ώστε να προωθήσω τις απόψεις μου,ωστόσο όταν με ταυτίζουν με ανθρώπους όπως ο "φουμαράκης", ο "παραλιακός" και ο "παπάτζας" ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΩ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ("βγαίνω" απ' τα ρούχα μου ..).
Αυτή η γενίκευση που γίνεται συχνά από ανθρώπους που θέλουν να πλήξουν το χώρο της αναζήτησης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Καλά κάνεις. Όταν θα κάνεις το στριπτίζ φώναξε με...

Αν έχετε κάποιο δίκιο έτσι το χάσατε για τα καλά.

Και ποιός το βρήκε;

Έχω πάει πολλές φορές σε σπήλαια,ορύγματα,βουνά κ.α. πραγματικά μια σχολή αναρρίχισης,σπηλαιολογίας,ορειβασίας θα μου ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμες.

Μπράβο

Αλλά στη Σάμο που βρίσκομαι αυτά είτε δεν υπάρχουν,είτε είναι σε άλλη πόλη.Δε ψάχνω να βρω vrill,deros,εσωγήινους,νεράιδες,ξωτικά και ότι άλλο ανάγεται στη φαντασία ή είναι ακόμα ανεξήγητο.

Why not?

Όταν πάω σε μία αποστολή ψάχνω να βρω τον εαυτό μου και τα οριά του.Θέλω να περάσω καλά με τη παρέα μου.Θέλω να ζήσω έντονες στιγμές.Θέλω να ξεφύγω από αυτό που λέγεται αστική μελαγχολία.Να έρθω πιο κοντά σε αυτό που λέγεται Μάνα Φύση.

Εύγε. Κι εγώ ΑΚΡΙΒΩΣτο ίδιο κάνω!!!

Δε θα αφήσω κανένα να με καταδικάσει επειδή κάνω αυτό που θέλω χωρίς να ενοχλώ τον άλλο.Όταν αρχιζω να μιλάω για κάτι τουλάχιστον ξέρω για τι πράγμα μιλάω και δε κάνω γελοίες γενικεύσεις.Νομίζετε ότι κυνηγάτε ανεμόμυλους αλλά μάλλον στη σκιά σας καταλήγετε.

Τουλάχιστον έχουμε σκιά - δεν είμαστε βρυκόλακες δηλαδή...

Οπότε το θέμα δεν είμαστε εμείς και αν "πουλάμε" κάτι.Το θέμα είναι να βρείτε μια άκρη με τα εσωτερικά σας αδιέξοδα.

Το ψάχνω φίλε μου, το ψάχνω...

Αλλιώς θα ταλαιπωρείτε και εσάς και τους άλλους.
Ειδικά όταν δεν υπάρχει λόγος.

Αφού δεν υπάρχει λόγος, τι σκάτε;

Ελπίζω φυσικά να μην προκαλέσω την οργισμένη αντίδραση του (των) διαχειριστών (δεν σας ξέρω κιόλας) με τα παραπάνω. Γι' αυτό προκαταβολικά: sorry!!!

dim.kar

Angelos
25-11-05, 10:41
Να επαναφέρω λίγο το θέμα.

Που είναι "ασφάλεια οταν χωνόμαστε σε τρύπες"

Λοιπόν, θα αναφέρω αυτά που ξέρω απο την προσωπική μου εμπειρεία, δηλαδή θα σας πώ αναλυτικά τι νομίζω οτι χρειάζεται κανείς για να χώνεται με ασφάλεια σε τρύπες.

1) Παρέα. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πάμε μόνοι μας. Θα την πάθουμε σαν τον Λιαντίνη που ξέμεινε 7 χρόνια μέχρι να τον βρούνε. Και πάντα ενημερώνουμε κάποιον που είναι έξω οτι εμεις έχουμε χωθεί. (Ωστέ αν αργήσουμε να τηλεφωνήσει στο dimkar για να ερθει να μας βγάλει)

2) Κράνος. Το κράνος, το φοράμε στο κεφάλι για να είναι ανώδυνες οι κουτουλιές που ενδεχομένως να ρίξουμε σε σταλαγμίτες. επιπλέον μας προστατεύει απο πετρες που μπορεί κατα λάθος να ρίξει πανω μας ο συνάδελφος που ακολουθει.

3) Φακό κεφαλής που στηρίζεται στο κρανος ωστέ να έχουμε τα χερια ελέυθερα.
Καλοί οι Maglite αλλά αν τα χέρια σου είναι απασχολημένα και γλυστήσεις η ζημιά που παθαίνεις είναι μεγαλύτερη. Ανταλλακτική μπαταρία για το φακό.

4) Παπούτσια μποτάκια (οχι για μπάσκετ). Με σολα Vibram, δερμάτινα, περασμένα με κερί για να είναι αδιάβροχα και χοντρές κάλτσες για να μη μας χτυπήσουν.

5) Παντελόνι ΟΧΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ. Το βαμβακερό ποτίζει με ΠΟΛΥ νερό. Αν δεν με πιστεύετε βουτηξτε μια φορά στη θαλασσα με το Jean και προσπαθήστε μετά να λυγίσετε τα γόνατα σας. Το ιδιο ισχύ και για τα άλλα ρουχα. Αποφύγετε τα ναυλον αδιαβροχα, θα ιδρώσετε και θα κολυμπήσετε στον ιδρώτα σας.

6) Κιμωλία για να σημειώνουμε απο που περάσαμε για να μη χαθούμε. Οχι ψιχουλα, οχι βοτσαλάκια, οχι κερακια σαν τον κοντορεβυθούλη.

7) Νερό και ξηρά τροφή για την περίπτωση που θα χαθούμε και δεν θέλουμε να ριξουμε τον κλήρο να δούμε ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί οε οεεεε οεεε οεεε....

8) Αλουμινοκουβέρτα. Οι περισσότεροι θάνατοι σε σπήλαια σημβαίνουν απο ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ της υγρασίας συνεπικουρούσας. (ούτε απο πέσιμο ούτε απο *******)

Ολα τα παραπάνω ισχύουν για τρύπες που δεν χρειάζεται καταρίχηση με τεχνικά μέσα για να χωθούμε. Αν χρειάζεται και καταρίχηση τοτε πάρτε μαζι και ένα σπηλαιολογικό σύλλογο. Μπορεί να σας χρειαστεί.

Ελπίζω ο dimkar να προλάβει να με διορθώσει σε οτι έχω κάνει λαθος πριν τον διαγράψετε.

Αγγελος

Cap-10
25-11-05, 11:39
Νομίζω πως παρατράβηξε το αστείο.
Έλαβαν το μήνυμα σας και θα προσέχουν αποδώ και πέρα.
Να είστε όλοι καλά, μπαμπάδες και συμβουλάτορες.
Κατάντησε κουραστικό το θέμα με τα σπήλαια και τις στοές.
Δεν θέλουν άλλους προστάτες, είναι κουφιοκέφαλοι που τους αρέσει να πηγαίνουν και να τσακίζονται στους γκρεμούς. Είναι το χόμπυ τους κάθε βδομάδα να τους ξεχώνουν και να γυρνάνε στα σπίτια και στις δουλειές τους με επιδέσμους και νάρθηκες. Άλλοι τη βρίσκουνε και ηδονίζονται όταν τους βαράνε και τους κλοτσάνε εδώ τα άτομα τη βρίσκουν να χώνονται στις σκοτεινές τρύπες και να κάνουνε βουτιές στο κενό.

Έλεος πια ρε παιδιά .
Βρήκαμε θέμα να ασχοληθούμε και να κάνουμε τους ειδήμονες σε κάποιους που όπως τους παρακολουθώ έχουν χαμηλούς τόνους και προσγειωμένα ασχολούνται με κάτι που τους δίνει χαρά.

Πιστεύω πως αρκεί....ας τελειώνουμε και να μην επανέρθουμε στο θέμα.

Μετά τιμής

Cap-10

Angelos
25-11-05, 11:46
Cap-10

Το θέμα μας δεν είναι ούτε το Humor του dimkar ούτε το "δικαίωμα στο βίτσιο" που
καταλογίζεις σε κάποιος εξερευνητές. Το θέμα μας είναι "πώς να χωνόμαστε σε τρύπες με ασφάλεια". Εχεις κάτι να συνεισφέρεις ?

Αγγελος.

Cap-10
25-11-05, 12:03
Τόσα καταλαβαίνεις, τόσα λες.
Διάβασε καλά τι γράφω.
Όσο αφορά τη προσφορά....
Για να προσφέρω κάτι πρέπει να μου το ζητήσουν.
Εγώ απλώς μπορώ να πω τι ξέρω και εάν νομίζει κανείς πως μπορώ να βοηθήσω τότε ευχαρίστως να προσφέρω, αλλιώς κάθομαι στην άκρη και εάν δεν μου αρέσει τη κάνω γι΄αλλού.

Cap-10

KANE
25-11-05, 19:59
Καλησπέρα παιδιά

Επειδή τον τελευταίο καιρό ελέχθησαν διάφορα γελοία πράγματα(απο γελοίους τύπους) γύρω απ΄την ομάδα μας,γνωστοποιώ στους αναγνώστες αυτής της κατηγορίας ότι η ομάδα Πυθέας ΟΥΔΕΠΟΤΕ υιοθέτησε ή υποστήριξε θεωρίες οι οποίες ζούν,ή αναπαράγονται μακριά απο τα πλαίσια της σημερινής επιστήμης.

Μερικοί φαίνεται ότι καθώς διαβάζουν ένα κείμενο μπερδεύουν τις ¨παράδοσεις¨με τις¨άποψεις¨.Εάν λοιπόν κύριοι διαβάζετε ετούτες τις γραμμές(που το κάνετε),η ομάδα Πυθέας σας συμβουλεύει ανεπιφύλακτα να επιστρέψετε στα σχολικά θρανία(καλό θα σας κάνει,πιστέψτε μας)

-Ευχαριστώ θερμά τον κ.Ιωάννη Ζήνα για την ουδέτερη στάση που κράτησε στο ζήτημα,όταν κάποιοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν.

-Ευχαριστώ τον κ.Νίκο Λελούδα για την επίσης ουδέτερη στάση του και για όλα οσα πρόσφατα προσέφερε στη νεοσύστατη περιηγητική ομάδα μας.

dim.kar
25-11-05, 21:22
Καλησπέρα παιδιά

Επειδή τον τελευταίο καιρό ελέχθησαν διάφορα γελοία πράγματα(απο γελοίους τύπους)

Να χαθούν οι γελοιοδέστεροι ΟΛΩΝ των ανθρώπων!!!

γύρω απ΄την ομάδα μας,γνωστοποιώ στους αναγνώστες αυτής της κατηγορίας ότι η ομάδα Πυθέας ΟΥΔΕΠΟΤΕ υιοθέτησε ή υποστήριξε θεωρίες οι οποίες ζούν,ή αναπαράγονται μακριά απο τα πλαίσια της σημερινής επιστήμης.

Μπράβο, μπράβο...

Μερικοί φαίνεται ότι καθώς διαβάζουν ένα κείμενο μπερδεύουν τις ¨παράδοσεις¨με τις¨άποψεις¨.

Οπωσδήποτε φταίνε οι αναγνώστες...

Εάν λοιπόν κύριοι διαβάζετε ετούτες τις γραμμές(που το κάνετε),

Πού το κατάλαβες;

η ομάδα Πυθέας σας συμβουλεύει ανεπιφύλακτα να επιστρέψετε στα σχολικά θρανία

Θά' χει και κορίτσια; Πάντως, αλήθεια είναι πως χρωστάω μερικά μαθήματα για το δεύτερο δίπλωμα μου...

(καλό θα σας κάνει,πιστέψτε μας)

Σε ευχαριστώ πολύ... Ειλικρινά...

-Ευχαριστώ θερμά τον κ.Ιωάννη Ζήνα για την ουδέτερη στάση που κράτησε στο ζήτημα,όταν κάποιοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν.

Κι εγώ το ίδιο...

-Ευχαριστώ τον κ.Νίκο Λελούδα για την επίσης ουδέτερη στάση του και για όλα οσα πρόσφατα προσέφερε στη νεοσύστατη περιηγητική ομάδα μας.

Περιηγητική ομάδα;

To Noέμβριο του 2003 η Gateway Team αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία μιας νέας ομάδας ,η οποία και θα είχε να κάνει αποκλειστικά με τις αποστολές των μελών της σε «παράξενους» τόπους και την παράθεση των αποτελεσμάτων των αποστολών αυτών σε ειδική σελίδα. Η ομάδα ΠΥΘΕΑΣ είχε μόλις γεννηθεί…

Πέρα από τη πλάκα όμως: ίσως να βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά απ' ότι νομίζεις(ετε)... Χαλαρώσε (τε) λίγο... Άλλο σοβαρότητα κι άλλο σοβαροφάνεια... Ειδικά όπως μας τα λές (τε) τώρα...

dim.kar

beetlejuice
25-11-05, 22:07
From : nikolaos leloudas <nleloudas@yahoo.gr>
Sent : Friday, November 25, 2005 8:13 PM
To : meta fysiko <metafysiko@hotmail.com>
Subject : Θέμα: Ομάδα Gateway - metafysiko.gr

| | | Inbox

Αγαπητέ κύριε Παπαγεωργίου, Καλησπέρα.

Ευχαριστώ, τόσο για τις δικές σας διευκρινίσεις - όσο και γι' αυτές του φίλου μου Μίλτου.
Ομολογώ ότι, μη γνωρίζοντας το παρασκήνιο, παρασύρθηκα, νομίζοντας ότι κάποιος απο την ομάδα σας, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί και να διαστρεβώσει ορισμένα πράγματα.

&para;ν θέλετε, βάλτε στο site σας την παρακάτω απάντησή μου :

========

--> Αγαπητοί κύριοι,

Με έκπληξη, πληροφορήθηκα απο το forum του εξαιρετικού site: Σπήλαιο-zenas, οτι χρησιμοποιείτο το όνομά μου σε μια "διαμάχη" που είχε ξεσπάσει τόσο στο forum του δικού σας site - όσο και στο παραπάνω αντίστοιχο του σπηλαιολογικού site.
Ομολογώ οτι, αρχικά, μη γνωρίζοντας ΚΑΘΟΛΟΥ τι είχε διαμοιφθεί ανάμεσα στους καθόλα συμπαθείς μου συν-σπηλαιολόγους "VRIL" και "DIM-KAR" και σε ορισμένα απο τα μέλη σας, θεώρησα οτι κάποιος, ή, κάποιοι απο το forum σας, θέλησαν να διαστρεβλώσουν ορισμένες συζητήσεις μας κλπ, προς δικό τους όφελος, ή, κάτι ανάλογο.

Κατόπιν, και, μετά απο διευκρινίσεις που πήρα - τόσο απο το μέλος σας ΚΑΝΕ, τηλεφωνικά, - όσο και απο καθυστερημένη ανάγνωση των δεκάδων (!) μηνυμάτων που είχαν ανταλλαγεί στο forum σας σχετικά με το θέμα, κατέληξα στα παρακάτω:

Δεν υπήρξε -ποτέ και ουσιαστικά-, λόγος αντιπαράθεσης, γιατί, απ' όσο μπορώ να γνωρίζω προσωπικά, δεν είστε θιασώτες-οπαδοί των απατεώνων "κουφιολόγων" "Γ*-Γ*" καθώς και των επίδοξων επιγόνων τους !

Η προσωπική μου ανάμειξη, περιορίστηκε στο γεγονόςότι, συνόδεψα δύο μέλη σας (ΚΑΝΕ και ISABEL) σε στοές των ορυχείων του Λαυρίου, υποδεικνύοντάς τους, συγχρόνως, τα μέτρα ασφαλείας και προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν σε ανάλογα εγχειρήματα.
Επίσης, τους τόνισα οτι, πρέπει -σε πρώτη ευκαιρία- να παρακολουθήσουν τα ανάλογα σεμινάρια σε κάποιο σπηλαιολογικό σύλλογο, εταιρεία κλπ (ΕΣΕ, ΣΠΕΛΕΟ, ΣΕΛΑΣ, ΦΟΣ, κλπ) ώστε να έχουν σφαιρική εικόνα και θεωρητικές-πρακτικές γνώσεις γύρω απο το αντικείμενο της σπηλαιολογίας.

Με ευχαρίστησή μου, δε, διεπίστωσα οτι τα παραπάνω μέλη σας, είναι εντελώς "φυσιολογικά" και συγκροτημένα άτομα που, κοροϊδεύουν - όσο κι' εγώ τουλάχιστον - τους κάθε λογής επαγελματίες απατεώνες "κουφιολόγους" αλλά και τους -κατά τεκμήριο- αφελείς "συνοδοιπόρους" τους, που πιστεύουν τα παραμύθια τους !

Θεωρώντας οτι, όσοι ΣΟΒΑΡΑ ενδιαφερόμενοι για τις σπηλιές και την σπηλαιολογία γενικότερα, θα "εμφανισθούν" στα σεμινάρια -σε πρώτη φάση- κάποιου σπηλαολογικού συλλόγου, κλείνω -απο πλευράς μου- το θέμα.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Νίκος Λελούδας

Σπηλαιολόγος Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΕΣΕ).

Δεν εκανα καμια παρεμβαση ολες αυτες τις ωρες... Ο λογος ηταν οτι περιμενα την επιστολη αυτη η οποια και εβαλε τα πραγματα στη θεση τους.

Ξερετε ειναι προσφιλης τακτικη οσων εχουν (με συγχωρειτε για την εκφραση) κατουρημενη (!) τη φωλια τους να "πουλάνε τρέλα" (κατι που θα διαπιστωσατε να συνεβη μετα το ξεσκεπασμα τους...). Γιαυτο και φανηκε προς στιγμη να ξεχνιεται η απιστευτη αυτη πλεκτανη που στηθηκε (αλλα δεν καρποφορησε!) σε βαρος των συντελεστων του Metafysiko.gr και της Πυθεας.

Στα μεγαλα διαδικτυακα φορουμς (οπως ομως και στην ιδια την ζωη) οπου εκατονταδες χρηστες συζητουν και ανταλλασουν αποψεις δημιουργωντας μια "ζωντανη" κοινοτητα, εκει οπου ο καθενας αποκαλυπτεται ως χαρακτηρας, με τα προτερηματα του, με τα παθη και τις αδυναμιες του, ο (μεταφορικος) ορος "πορτα" φαινεται πως παιρνει πανω απο μια σημασιες.

Και σημαντικοτερη θεωρω την "πορτα" που τρωει καποιος στις συνειδησεις των υπολοιπων μελων της κοινοτητας...
Αυτο τελικα ειναι το μονο που θα μεινει απο τουτο το κλειδωμενο τοπικ... ;)

Υ.Γ Συντομα θα ανοιχτει νεο thread σχετικα με την ασφαλεια και τους τροπους προφυλαξης μας μεσα στα σπηλαια