PDA

Επιστροφή στο Forum : Numbers Stations

xtabay
23-09-12, 03:06
Αφού έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ και είδα οτι δεν υπάρχει άλλο σχετικό θέμα ξεκινάω αυτό εδώ.

Οι Numbers Stations είναι μυστήριοι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι ανα τακτά χρονικά διαστήματα εκπέμπουν ακολουθίες απο γράμματα και αριθμούς. Αυτές οι ακολουθίες συνήθως εκφωνούνται όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που εκπέμπονται με κώδικα Μορς.

Πρωτοεμφανίστηκαν ήδη απο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιθανότατα ο σκοπός αυτών των εκπομπών ήταν να μεταφέρουν κωδικοποιημένα μηνύματα στους κατασκόπους.

Πλέον το φαινόμενο έχει ξεφύγει προς την σφαίρα των urban legends. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η τηλεόραση με τις σειρές Lost και Fringe.

Παραθέτω εδω (http://en.wikipedia.org/wiki/Numbers_station) και το σχετικό αρθρο απο την wikipedia για πληροφόρηση.

google
23-09-12, 08:52
Δεν υπαρχει κανενα μυστηριο σε αυτο..Στρατος,ευπ,κτλ...Εδω στην Ελλαδα ψηφιστικε επισης νομος πριν χρονια που απαγορευει τα υποσυνηδητα μυνηματα μεσω τηλεορασης και ραδιοφωνου που σημαινει οτι πριν χρησιμοποιοντουσαν νομιμα!!Τωρα, παρανομα..Στην Αμερικη δεν υπαρχει νομος που να τα απαγορευει..

23-09-12, 11:07
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε xtabay πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που θα πρέπει να
ομολογήσω που δεν το γνώριζα καθόλου....

Διάβασα στην wikipedia (από την παραπομπή σου) και πραγματικά είναι
ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφουν και με πολλές προεκτάσεις.....

Έαν έχεις και άλλα στοιχεία να μας τα καταθέσεις....

Φίλε google από αυτά που διάβασα δεν αναφέρουν για υποσυνείδητα
μηνύματα αλλά για κωδικοποιημένα μηνύματα (κατασκοπεία κλπ)...

Τώρα σχετικά με το θέμα εάν κάποιο είναι παράνομο και άρα δεν μπορούν
κάποιοι να μεταδώσουν (να κάνουν εκπομπές) θα πρέπει να διευκρινίσουμε
κάτι πως οι εκπομπές γίνονται στα βραχέα κύματα και όχι στα FM...
Ταυτόγχρονα το ότι είναι σε παρανομία δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να
κάνουν εκπομπή...
Εδώ είχαμε παράνομους σταθμούς πάνω απο 25 από το 1964-5 αλλά ακόμα
και επι Δικτατορίας.....

Ευχαριστώ.

sceptic
24-09-12, 09:56
Ώντας αδειούχος ραδιοερασιτέχνης από το 2004 (διακρητικό SV1GSF) έχω ακούσει πολλές φορές στον ασύρματό μου number stations. Είναι ξεκάθαρο και αποδεδειγμένο ότι πρόκειτε για εσκεμμένες εκπομπές οι οποίες είναι ή απάτη ή κοδικοποιημένα μυνήματα μυστικών κρατικών υπηρεσιών.

Ο αδρεφός μου SV1JRF έχει κάνει μελέτη του θέματος και έχει κάνει και σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (http://www.raag.org) SV Νέα

28-09-12, 13:03
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε sceptic μπήκα στην ιστοσελίδα αλλά δεν είδα αυτό που αναφέρεις μην
τυχόν θα πρέπει να μας δώσεις κάτι ποιό συγκεκριμένο για να το διαβάσουμε ??

Επίσης θέλω να ρωτήσω πως γίνονται οι αναμεταδόσεις μάλλον ποιο
συγκεκριμένα σε μεσαία, Βραχέα, FM ή κάτι άλλο γιατι απο αυτά που διάβασα
μάλλον η εκπομπή γίνεται βραχέα κύματα.....

Ευχαριστώ.

sceptic
28-09-12, 13:18
Γεια σου φίλε AVATARGR

Τα Number Stations μπορεί να τα ακούσει κανείς κυρίως στα βραχαία (3-30MHz) και στα μακρά (γύρω στα 1-2MHz) σε διαμόρφωση SSB. Στις συγκεκριμένες συχνότητες τα ραδιοκύματα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν στην ιονόσφαιρα και με αυτό το τρόπο επιτυνχάνεται η μετάδοση πέρα από τον ορίζοντα σε αντίθεση με τις υψηλότερες συχνότητες.

Για να ακούσεις αυτές τις μεταδώσεις θα χρειαστείς δέκτη παγκόμιας λήψης με SSB.

Θα ζητήσω από τον αδερφό μου αντίγραφο του άρθρου καθώς και το reference.

28-09-12, 14:26
Φίλοι μου και πάλι εδω...

Ευχαριστώ φίλε sceptic και περιμένω την ενημέρωση σε αυτό το θέμα...
Από ότι καταλαβαίνω για να ακούσει κάποιος αυτές τις αναμεταδόσεις σε αυτές
τις μπάντες πρέπει να είναι ενημερωμένος την ώρα που γίνεται και να το
ηχογραφεί για να το μεταφράσει η μάλλον να το αποκωδικοποιήσει....

Οπότε μάλλον θα τείνω στην άποψη πως πρόκειται αναμεταδόσεις μυστικών
υπηρεσιών (κρατικών ίσως όχι)..

Ευχαριστώ.

sceptic
28-09-12, 15:05
Ναι έτσι είναι, αν και τα μυνήματα τρέχουν για ώρες ή και μέρες μερικές φορές, άρα το πιο συμαντικό είναι η συχνότητα κι όχι η ώρα.

Υποτείθετε ότι οι παραλήπτες τον μυνημάτων χρησιμοποιούν κάποιου είδους αριθμητικά κλειδιά τα οποία είναι τυπομένα σε κάρτες μιας χρήσης, οπότε για κάθε μύνημα χρειάζεται άλλο κλειδί και λόγω της τόσο απλής τεχνολογίας ένα φαινομενικά αθώο ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη του.

Πολλά πολλά παραδείγματα στο youtube

http://youtu.be/pbJDDjJEC_c

SAM_502
28-09-12, 23:03
Συνήθως δεν απαντάω όταν δε γνωρίζω το θέμα καλά.Γιατ το συγκεκριμένο νήμα να πω οτι είχα διαβάσει μια πειστική απάντηση που έλεγε οτι η συγκεκριμένες συχνότητες χρησιμοποιόυνται απο πράκτορες όταν βρίσκονται σε ξένο έδαφος.Αν ειναι 100% σωστο δε ξέρω.Εαν με έπεισε?Κατά μεγάλο βαθμό ναι.Ωραίο θέμα.

xtabay
08-10-12, 03:23
Γιατ το συγκεκριμένο νήμα να πω οτι είχα διαβάσει μια πειστική απάντηση που έλεγε οτι η συγκεκριμένες συχνότητες χρησιμοποιόυνται απο πράκτορες όταν βρίσκονται σε ξένο έδαφος

Είναι η επικρατέστερη θεωρία λόγω του οτι οι ΗΠΑ το 1998 κατηγόρησαν δημοσίως την Κούβα για εκπομπές κωδικοποιημένων μηνυμάτων σε κατασκόπους μέσω του σταθμού atencion. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες που λένε οτι τους σταθμούς αυτούς τους χρησιμοποιούν έμποροι ναρκωτικών εξωγήινοι κτλ και είναι εντελώς αβάσιμες για ευνόητους λόγους...

Επιπλέον πληροφορίες μπορεί να βρεί κανείς εδώ (http://www.freewebs.com/meterbands/numberstations.html) , εδώ (http://irdial.hyperreal.org/www/conet_project_booklet.pdf) και εδώ (http://www.skorpialogia.com/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%C E%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/166-%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%81%C E%B7%CF%82-uvb-76-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%C E%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8E%CE%BD)

Επίσης όποιος θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην αποκωδικοποίηση μπορεί να πάει εδώ (http://www.irdial.com/crackhome.htm) (αν και είναι για γερά στομάχια...)

victor
18-11-13, 22:45
Πάντως ο UVB-76 "Buzzer" είναι όντως ψιλοψυστήριο. Είναι ίσως ο μόνος που δεν ακολουθεί το pattern των άλλων, και έχει αδιάλειπτη παρουσία πολλά χρόνια τώρα.

xtabay
19-11-13, 01:21
Πάντως ο UVB-76 "Buzzer" είναι όντως ψιλοψυστήριο.
Ενώ τους υπόλοιπους τους διαβάζουμε "ανοιχτό βιβλίο" και τους ακούμε στο αυτοκίνητο όταν ο kiss fm δεν βάζει ωραία τραγούδια!!:D Η αλήθεια είναι οτι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τον λόγο υπαρξής τους. Σήμερα με το ίντερνετ η κάθε κατασκοπευτική υπηρεσία μπορεί να επικοινωνήσει πολύ καλύτερα και ευκολότερα και όμως αυτοί οι σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν τα μυστήρια και ανατριχιαστικά μηνύματά τους...

19-11-13, 13:44
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε xtabay τείνω να πιστέψω και εγώ πως δεν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο
ή έστω κάτι που να υπάρχει μια πειστική ή και ένδειξη αναφοράς που να
δικαιολογεί την ύπαρξή τους...

Αυτο που θέλω να ρωτήσω υπάρχει εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές
και κάτι σχετικό και με τις τηλεοπτικές εκπομπές ??????

Επίσης απο την στιγμή που υπάρχουν συστήματα εντοπισμού του σημείου
εκπομπής γιατί δεν έχει γίνει μια προσπάθεια σε σχετικό επίπεδο ?????

Ευχαριστώ.

xtabay
19-11-13, 23:47
Τα λινκ που έχω παραθέσει δίνουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Σχετικά αρκετές γιατί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε και κάτι. Η κυβέρνηση της Τσεχίας μόνο παραδέχτηκε οτι έχει στην κατοχή της έναν τέτοιο σταθμό και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κούβα οτι επικοινωνούσε με τους κατασκόπους της μέσω τέτοιων σταθμών. Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα οτι η χρήση τους γίνεται μάλλον για κατασκοπευτικούς λόγους.

Οι ερευνητές του φαινομένου έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον πομπό , την κεραία δηλαδή , που εκπέμπει να μηνύματα αλλά αυτό μάλλον περιέπλεξε το μυστήριο παρά έδωσε απαντήσεις. Διαβάζουμε στα λινκς οτι έχουν βρεθεί σε ιδιοκτησίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ κεραίες που εκπέμπουν μηνύματα στα ισπανικά.

Για τηλεοπτικές εκπομπές δεν έχω ακούσει τίποτα. Το ραδιόφωνο άλλωστε την κάνει μια χαρά την δουλειά του.

20-11-13, 12:21
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε xtabay νομίζω πως με τις απαντήσεις που έδωσες είναι σχεδόν σίγουρα
για το τί είναι ,ποιοι τους έχουν και σε τί χρησιμεύουν....

Ευχαριστώ.

victor
20-03-14, 16:04
Έτσι για την ιστορία πάντως, ο Buzzer "ζωντάνεψε" ξαφνικά(;) στις 18 του μήνα.
https://soundcloud.com/bronk93/2014-03-18t16-02-04z-4625-0khz

Προηγούμενο σήμα του ήταν πέρυσι περίπου τον ίδιο καιρό.

desertman7
27-03-16, 21:14
πολύ ενδιαφέρον και αρκετά συνωμοσιολογικό αυτό το θέμα - δικαιώνει και την σχετική κατηγορία του φόρουμ - τελευταία έτυχε να δω και μια σχετική ταινία με αυτό το θέμα με THE NUMBERS STATION (http://www.imdb.com/title/tt1659338/?ref_=nv_sr_2) ο ελληνικός τίτλος είναι Κωδικός Ασφαλείας, που κινείται στην κατασκοπευτική ερμηνεία του θέματος...

Pholarchos
28-03-16, 11:19
πολύ ενδιαφέρον και αρκετά συνωμοσιολογικό αυτό το θέμα - δικαιώνει και την σχετική κατηγορία του φόρουμ - τελευταία έτυχε να δω και μια σχετική ταινία με αυτό το θέμα με THE NUMBERS STATION (http://www.imdb.com/title/tt1659338/?ref_=nv_sr_2) ο ελληνικός τίτλος είναι Κωδικός Ασφαλείας, που κινείται στην κατασκοπευτική ερμηνεία του θέματος...Πολύ παλιά ιστορία και αδιέξοδη. Θυμάμαι να ακούω number stations στα βραχέα χρόνια πριν. Είχε κάτι το συναρπαστικό - έννιωθες ότι 'βρήκες κάτι' αλλά βέβαια δεν έβγαινε άκρη. Όχι ότι τότε ήξερα τον όρο 'numbers stations'! Ήταν εύκολο να κάνεις λήψη από την Ελλάδα τότε. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχουν πια.

Logical Faith
11-04-16, 09:33
Σε μια χώρα όπου υπάρχει ψεύτική δημοκρατία και οι μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν, η συνωμοσιολογία και γενικά η ελευθερία λόγου απαγορεύεται και διώκεται.

Ο λόγος που θίγει μεγαλοσυμφέροντα υπόκειται σε αυστηρή λογοκρισία και ποινές.

Έτσι καταντά να μιλάει κανείς με απόκρυφους κώδικες και να φοβάται να θίξει πολιτικές ομάδες και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Όχι μόνο πόσο ελεύθεροι είμαστε να πράξουμε αλλά ακόμη και πόση ελευθερία λόγου έχουμε, δεν απασχολεί κανέναν σχεδόν πλέον.

Logical Faith
11-04-16, 12:05
Παράδειγμα. Ένα θέμα μου στη Συνωμοσιολογία σχετικά με την Χρυσή Αυγή....φσσσ....εξαφανίστηκε δια μαγείας.

Συγκεκριμένα θέμα όχι υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά ΚΑΤΑ.

Τα συμπεράσματα, για το πόσο ελευθερία λόγου έχετε στην δημοκρατία σας, δικά σας.

Gabriell
11-04-16, 15:37
Δε λες που σου επιτρέπουν να συμμετέχεις ακόμα
μάλλον δεν σε 'χουν πάρει χαμπάρι..

Logical Faith
12-04-16, 06:14
Δε λες που σου επιτρέπουν να συμμετέχεις ακόμα
μάλλον δεν σε 'χουν πάρει χαμπάρι..

Θα έπρεπε να ήμουν ευγνώμων. Φίλε σκέφτεσαι πολύ δουλοπρεπώς. Γενικά όλοι σε αυτοί την κοινωνία που έχουν φτιάξει. Βασίζεσαι πολύ στους άλλους και στη γνώμη τους.