Επιστροφή στο Forum : Επηρεάζουν τα μέντιουμ το μέλλον μας;
Καλησπέρα σε όλους..μπορεί το θέμα μου να μην σας φανεί μεταφυσικό, καλά καλά δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω, απλά έχω μια απορία. Όταν κάποιος σου λέει καφέ-χαρτιά κλπ κλπ μπορεί να "διαφοροποιηθεί" το μέλλον σου; τι θέλω να πω: δηλαδή να σου βγαίνει ότι θα ζήσεις κάποια Α κατάσταση και εσύ να προσπαθήσεις να την αλλάξεις ή λόγω ότι επειδή σου είπαν αυτή την Α κατάσταση να γίνει κάτι διαφορετικό;
Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο με την έννοια δηλαδή ότι δεν υπάρχει η μοίρα ή το πεπρωμένο. Εμείς φτιάχνουμε την ζωή μας ανάλογα από αποφάσεις και συμπεριφορές. Όταν κάποιος σου λέει τα χαρτιά ή το μέλλον, σου λέει μια πιθανή παραδοχή που μπορεί να ακολουθήσει αν λάβεις κάποιες αποφάσεις. Επειδή η <δύναμη> που χρησιμοποιεί το μέντιουμ είναι εξωγενής, μπορεί να υπολογιστούν και οι αποφάσεις τρίτων οπότε στην ουσία είναι απλά μια πιθανή πρόβλεψη. Αυτά εν συντομία. Αν θες μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο και με περισσότερες λεπτομέρειες στο πως και τι συμβαίνει.
Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο με την έννοια δηλαδή ότι δεν υπάρχει η μοίρα ή το πεπρωμένο. Εμείς φτιάχνουμε την ζωή μας ανάλογα από αποφάσεις και συμπεριφορές. Όταν κάποιος σου λέει τα χαρτιά ή το μέλλον, σου λέει μια πιθανή παραδοχή που μπορεί να ακολουθήσει αν λάβεις κάποιες αποφάσεις. Επειδή η <δύναμη> που χρησιμοποιεί το μέντιουμ είναι εξωγενής, μπορεί να υπολογιστούν και οι αποφάσεις τρίτων οπότε στην ουσία είναι απλά μια πιθανή πρόβλεψη. Αυτά εν συντομία. Αν θες μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο και με περισσότερες λεπτομέρειες στο πως και τι συμβαίνει.
ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση :) στο θέμα μας, αυτά θα ήθελα να τα αναλύσουμε κάπως περισσότερο είναι η αλήθεια...δηλαδή, οκ πως μπορεί κάποιος-ο οποιοσδήποτε- τέλοσπάντων να σου μιλάει πέρι μοίρας, ειδικά αμα δεν σε ξέρει καν; εγώ είμαι μιας πιο μέσης άποψης: εσύ ο ίδιος καθορίζεις την μοίρα σου καθημερινά, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείς να ξεφύγεις από ορισμένα πράγματα που πιθανόν να είναι το πεπρωμένο σου ή όπως αλλιώς θέλει να το αποκαλέσει κανείς...
Εκεί είναι το σημείο που ανέφερα ότι το μέντιουμ χρησιμοποιεί εξωγενείς παράγοντες για να βγάλει το συμπέρασμα. Πχ στα χαρτιά, το μέσω ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είναι η τράπουλα, στην κρυσταλλομαντεία, το κρύσταλλο, η γραμμές της παλάμης, καφές, φύλλα τσαγιού και άλλα πολλά χαριτωμένα αντικείμενα. Όμως χρειάζεται και η ικανότητα να αποκωδικοποιηθούν οι πληροφορίες, που δεν την έχουν όλοι. Αυτή η δύναμη προέρχεται από (και μπορεί να με παρεξηγήσουν κάποιοι) δαίμονες. Οι δαίμονες μπορούν να δουν και ως ένα σημείο να ελέγξουν τα πάθη μας. Οπότε αν εσύ επιθυμείς κάτι αυτοί μπορούν να σου υποβάλουν ιδέες που θεωρείς δικές σου και με βάση αυτών να οδηγηθείς σε μια φυσική σειρά γεγονότων. Αυτές τις ιδέες σου τις βάζουν και μέσω του μέντιουμ που κάποιες φορές αυτά που <προφητεύει> είναι και κίνητρο για κάτι. Αλλιώς μπορεί να είναι και <τυχαίες> ιδέες βασισμένες σε μια επιθυμία σου. Άρα εν τέλει είτε σου παρουσιάζουν μια φυσική εξέλιξη γεγονότων (ένα πολύ απλοποιημένο παράδειγμα είναι και η πρόβλεψη του καιρού) είτε σε κατευθύνουν αυτοί κάπου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Επιπλέον πολλές φορές τα μέντιουμ σου λένε πολύ γενικευμένα πράγματα που μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλές περιστάσεις.
Το μέλλον μας το φτιάχνουμε αποκλειστικά εμείς ειδικά όταν έχεις ισχυρή θέληση και αυτοέλεγχο δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να σου πουν την μοίρα σου. Τώρα για κάποια πράγματα όντος είναι πέρα από τις δυνατότητές μας μιας και η αλληλουχία των γεγονότων αποτελείται από πάρα πολλούς παράγοντες. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν ισχύει το <ήταν γραφτό να γίνει το τάδε> κυρίως για άσχημα γεγονότα. Με αντίστοιχο τρόπο όμως δρουν και οι Άγιοι, και οι άγγελοι και μας βοηθούν/οδηγούν σε κάποια γεγονότα τα οποία έχουν πάντα το συμφέρων πολλών.
Γενικά φαντάσου την μοίρα σαν μια πάρα πολύ πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση με πάρα πολλές μεταβλητές. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από αυτές τις μεταβλητές.
Αγαπητέ /ή bazinca το μέλλον και η ερμηνεία του πάντα προκαλούν το ανικανοποίητο της φύσης μας. Ό,τι πιστεύω είναι ότι έχω βιώσει, απίθανο για πολλούς ,υπαρκτό για εμένα. Το πεπρωμένο είναι διαφορετικό από το μέλλον και προσωπικά πιστεύω πως τα μέντιουμ δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν τίποτα. Η απλούστερη απόδειξη για αυτό αποτελεί η αδυναμία τους να απαλλάξουν τη δική τους ζωή από ότι είναι δυσάρεστο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη: τον πόνο και την αιφνίδια απώλεια, ΄οπως και κάθε αλλαγή. Θέλει μεγάλη μαεστρία να καλλιεργήσει κάποιος τη δυνατότητα να υποβάλλει ένα υποκείμενο -πελάτη και να τον οδηγεί σε " αποκαλύψεις" του ύφους " ήξεις -αφίξεις". Ελάχιστοι ίσως άνθρωποι διαθέτουν κάποιες δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με διαμόρφωση του μέλλοντος. Το αύριο bazinca ποτέ δεν είναι σίγουρο και δεδομένο μιας και πάντα μεσολαβεί μια νύχτα...
@Raistlin: οι δαιμονες ομως πως μπορουν να εμπλακουν με τετοια πραγματα;
@viper: συμφωνω 100% και παραπανω σε οσα λες, ενας λογος που ειχα την απορια ηταν και αυτο, δηλαδη οτι καλα καλα τα δικα τους δεν μπορουν να αλλαξουν...
απλως πριν 3 χρονια περιπου μου ειχαν "πει το μελλον" και οτι μου ειπαν για εκεινη την περιοδο της ζωης μου, επεσε μεσα σε ολα, ενω εγω δεν πιστεψα λεξη...μπορει και να ηταν τυχαιο
Άλλο πράγμα τα μέντιουμ και άλλο οι δαίμονες. Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγα ,μερικές φορές η διαμεσολάβηση δαιμονικών πνευμάτων για την "αποκάλυψη" του μέλλοντος επιφέρει διαταραχές και δυσκολίες που αν δεν γνωρίζει το " μέντιουμ" να επαναφέρει, προκαλούν μεγάλες και μακρόχρονες ζημιές.
Το μελλον ειναι ρευστο και ευπλαστο, κατα τη γνωμη μου.
Δεν μπορουμε να διαπιστωσουμε αν και ποσο περεμβαινουμε εμεις , οι αλλοι, οτιδηποτε , για τον απλο λογο οτι δεν μπορουμε να ζησουμε δυο μελλοντα ταυτοχρονα, ωστε να πειραματιστουμε.
Το μονο που μπορουμε να ειμαστε σιγουροι, ειναι οταν επιδιωκουμε να μην γινει αυτο που μας προβλεψαν, και τελικα γινεται. Σπανιο αλλα αξιοπροσεκτο.
Επηρεαζουμε συνεχως το μελλον μας , θετικα, οταν πηγαινουμε μονο εκει που μας αρεσει, κανουμε μονο οτι μας αρεσει, και εκει που ειμαστε αναγκασμενοι να παρισταμεθα και να δρουμε, παρα την οποια επιθυμια μας, ειμαστε οπλισμενοι με αμυντικη διαθεση η επιθετικοτητα, με απροθυμια, υπομονη και αδρανεια.
------------------------------------------------------
οι δαίμονες δεν είναι όπως τους περιγράφουν οι ταινίες. Ο τρόπος δράσης τους ποικίλει αλλά ούτε προκαλούν κεφάλια να στριφογυρίζουν ούτε να περπατάει ο δαιμονισμένος ανάποδα. Η μεσολάβησή τους βέβαια είναι όντος κάποιες φορές επιζήμιες, αλλά στην μαντεία περιορίζονται στο να αυθυποβάλλουν πληροφορίες και ιδέες.
Bazinga: όπως έγραψα παραπάνω. οι δαίμονες μπορούν γνωρίζοντας τις αδυναμίες μας και τα πάθη μας, να σχηματίσουν ένα μέλλον το οποίο όμως αν εσυ αντισταθείς στα πάθη και πολεμήσεις τις αδυναμίες σου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Πρώτα απ όλα το μεντιουμ σου βάζει την ιδέα λέγοντάς σου το <μέλλον> σου. Οι δαίμονες τότε σου υποβάλλουν ιδέες για να σε κινητοποιήσουν να πάρεις κάποιες αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν σε αυτήν την πρόβλεψη. το ίδιο θα κάνουν και με άλλα άτομα που θα εμπλακούν στο <μέλλον> σου. Οπότε οι ίδιοι προκαλούν μια συγκυρία καταστάσεων που θα καταλήξει στην πρόβλεψη που έγινε. Ο κόσμος θεωρεί αυτές τις ιδέες δικές του οπότε απλά τις πραγματοποιεί. Όταν όμως κάποιος σου ζητήσει να κάνεις κάτι προσπαθόντας να σε ελέγξει τότε αντιδράς και ακολουθείς τις δικές σου αποφάσεις.
οκ μπορώ να πω πως με εχουν καλλυψει οι απαντησεις μεχρι τωρα και σας ευχαριστω... :)
Γενικά φαντάσου την μοίρα σαν μια πάρα πολύ πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση με πάρα πολλές μεταβλητές. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από αυτές τις μεταβλητές.
Άρα δεν υπάρχει μοίρα, διότι μόλις περιέγραψες την καθημερινότητα ενός ανθρώπου. Η μοίρα απλά θα διέγραφε όλες τις άλλες μεταβλητές και θα επικρατούσε την δική της. Άρα και δε θα υπήρχαν άπειρες μεταβλητές.
Άρα δεν υπάρχει μοίρα, διότι μόλις περιέγραψες την καθημερινότητα ενός ανθρώπου. Η μοίρα απλά θα διέγραφε όλες τις άλλες μεταβλητές και θα επικρατούσε την δική της. Άρα και δε θα υπήρχαν άπειρες μεταβλητές.
μπερδεγουέϊ :P
Λογικό...
Αν αυτές οι απορίες λυνόταν από την μία μέρα στην άλλη, τώρα ο κόσμος δε θα είχε νόημα ύπαρξης
Νομίζω ότι κατάλαβες τι εννοώ, μιας και από την αρχή έγραψα πως δεν πιστεύω στο πεπρωμένο. Την μοίρα μας την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι με τις αποφάσεις και τις δραστηριότητές μας (και πλιζ ας μην αρχίσουμε παιχνίδια με τις λέξεις και το νόημά τους...). Και όχι, αν υπήρχε η μοίρα με την έννοια του πεπρωμένου, δεν θα διαγράφονταν όλες οι μεταβλητές, αλλά η εξίσωση θα είχε σταθερό αποτέλεσμα άσχετα με τις τιμές των μεταβλητών.
αυτο που λεει ο Raistlin μου μοιαζει πιο λογικη σαν απαντηση...
Καλησπερα παιδια
Εχει παρα πολυ καιρο που διαβαζω διαφορα στο forum και δεν ειχα καπιες συγκεκριμενες γνωσεις για να συμμετασχω.Εκρινα λοιπον οτι καλο θα ηταν να συμμετασχω σε αυτο το θεμα μιας και βιωνω το θεμα καθημερινα.
Λοιπον
Η αρραβωνιαστικια μου εχει αυτο το χαρισμα της μαντειας. Χαρισμα το οποιο κληρονομισε απο την μανα της οπως και η μανα της απο την δικη της.
Η Georgina (αρραβωνιαστικια) εχει το χαρισμα να λεει τον καφε και τωρα τελευταιως λεει οτι μπορει να διαβαζει και τα ματια ( πραγμα που εχει κανει επιτυχως λιγες φορες) Σας διαβεβαιω οτι δεν εχει εξασκησει καμια ειδους μαγεια η μαντεια η κατι παρομοιο.Ειναι σιγουρο οτι οι προβλεψεις που κανει εχουν τεραστια ποσοστα επιτυχιας της ταξεως του 90+%. Πιστευω οτι ισχυει η αποψη οτι επηρεαζουν καπως το μελλον του αλλου μεσω αυθυποβολης αφου οποια/ος ερθει για να μαθει το μελλον της/του ειναι σε ψυχολογικα ευαλωτη θεση και αγωνια να μαθει για καπιο συγκεκριμενο συμβαν και κατα καπιο τροπο δεχεται οτι του πει ο υποτιθεται γνωμονας.
Απο την αλλη ομως ισχυει και η αποψη οτι οντως μαντευουν το μελλον που συμβαινει σε τριτα προσωπα που δεν υπαρχει τροπος να τα επηρεασει.
και σαν τριτον μπορει να μαντεψει και συγκεκριμενα πραγματα που ισων να μην εχει την επιλογη να επιλεξει ο αλλος οπως το φυλλο του μωρου που θα γεννηθει κ.α
Επισης ισχυει και το γεγονος οτι καπια ατομα δεν μπορει να τα διαβασει λογω της εντονης προσωπικοτητας η αντιστασης που εχει καπιος για αυτο το θεμα
Δεν θελω να γινομαι κουραστικος αν θελετε κατι να με ρωτισετε για το θεμα θα σας απαντησω αν το γνωριζω. (εχει πολλα που μπορουσα να αναφερω επι του θεματος)
P.S συγχωρειστε με αν ειναι δυσαναγνωστα οσα γραφω η αν η ορθογραφια μου ειναι λαθος
Καλησπέρα και απο μένα! έχω ασχολήθεί και εγώ πολύ με το θέμα και έχω κάποιες γνώσεις που μπορώ να θέσω εδω. Η δική μου άποψη είναι η εξής: Ας φανταστουμε την ζωή μας σαν ενα διάδρομο, όταν γεννιόμαστε βρισκόμαστε στην αρχη του διαδρόμου και το τέλος του είναι όταν πεθαίνουμε. Ε λοιπόν αυτός ο διάδρομος έχει ας πουμε δεκα πόρτες. Εμείς κατα την διάρκεια της ζωής μας μπορεί να ανοίξουμε και τις δεκα, μπορεί τις μισές, μπορεί και καμιά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μενα οι πόρτες ειναι οι επιλογές που μπορουμε να κάνουμε, η ελεύθερη βούληση δλδ, και ο διάδρομος η μοίρα. Δλδ η ζωή μας είναι ενας συνδυασμός και των δύο. Κάποια πράγματα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ να τα αλλάξουμε.
Όσο για αυτούς που λένε τον καφέ ή τα χαρτιά, αν εξαιρέσουμε ότι υπαρχουν πολλοί απατεώνες, μερικοί πράγματι έχουν κάποιο χάρισμα να το πω? Δεν ξέρω.Μου έχουν πει και μένα το φλυτζάνι κάποια στιγμή και μου είπνα πραγματα που ήταν εντελώς κουλά να γίνουν και έγιναν, και το θέμα είναι πως αφορούσε και τρίτα άτομα οπότε εκεί δεν μπορώ να το εξηγήσω πως τα επηρέασε αν υποθέσουμε ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επηρεάσουν αυτον που έχουν απέναντι τους.
Επίσης αν δνε υπήρχε μοιρα πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι και οραματίζονται το μέλλον? Η μητέρα μου έχει αυτό το χάρισμα και οποτε έχω ενα πρόβλημα στην ζωή μου, απο τότε που ήμουν μικρή, πάντοτε με συγκέντρωση και σκέψη, εβλεπε οράματα στον ύπνο της και έχει πέσει μέσα σε όλα όμως!
Πολλοί λίγοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την μοίρα και το πεπρωμένο τους και αυτοί είναι μεγάλοι μυστες του εσωτερισμού που έχουν εξελιχτεί τόσο πολύ πνευματικά που πραγματικά έχουν αποκτήσει τεράστιες δυνατότητες.
Η Georgina (αρραβωνιαστικια) εχει το χαρισμα να λεει τον καφε .........Σας διαβεβαιω οτι δεν εχει εξασκησει καμια ειδους μαγεια η μαντεια η κατι παρομοιο.
Το να λέει κάποιος τον καφέ είναι τεχνική μαντείας.
Cathy το παράδειγμα για την ζωή ταιριάζει καλύτερα αν την παρομοιάσεις με δρόμο και διακλαδώσεις. Κάποιοι δρόμοι μπορεί να σε βγάλουν στο ίδιο αποτέλεσμα (εναλλακτικές αποφάσεις για επίτευξη κάποιοι σκοποί) και κάποιοι άλλοι σε τελείως διαφορετικά μέρη. Ο θάνατος είναι η φυσιολογική και βιολογική κατάληξη κάθε έμβιου οργανισμού. και δεν έχει καμιά σχέση με την μοίρα. Μοίρα ευνοούμε το πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις στην ζωή μας.
Επίσης αν δνε υπήρχε μοιρα πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι και οραματίζονται το μέλλον?
το εξήγησα σε προηγούμενο μήνυμα. Το ίδιο ισχύει και όταν στην πρόβλεψη εμπλέκονται και τρίτοι.
[QUOTE=Raistlin;99683]Το να λέει κάποιος τον καφέ είναι τεχνική μαντείας.
Καποτε πρεπει να μαθω πως δουλευουν τα forum :)
Ναι φιλε μου εχεις δικαιο απλα εννοω οτι δεν της παραδωσε μαθηματα η μητερα της η κατι παρομοιο απλα μια καλη μερα ειπε να προσπαθησει για να δει αν μπορει να τα καταφερει και αυτο ηταν.. Υποψην οτι η γιαγια της ηταν και τυφλη και κουφη !!! (και μπορουσε να διαβαζει καφε...).
Την εβαλα σημερα να διαβασει τα ματια μου και ειναι περιεργο συναισθημα. Στην αρχη με εβλεπε στα ματια και μετα απλως ενιωθε πραγματα και ελεγε. Μεχρι και τα ματια της ηταν βουρκομενα απο την συναισθηματικη φορτιση... Μετα απο ενα σημειο και μετα δεν μπορουσε να συνεχισει.
isisbellatrix
04-11-12, 10:47
Καλημέρα σε όλους!Πρώτη φορά εδώ, αν και διαβάζω από καιρό το forum!Είπα να γράψω κι εγώ κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πεπρωμένο σε καμία περίπτωση. Κατ΄επέκταση κανείς πραγματικά δεν μπορεί να "διαβάσει" το απώτερο μέλλον. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν τώρα μπορεί και να τα δουν, αλλά όχι το μέλλον. Έχω μια κολλητή η οποία κάποια στιγμή πριν περίπου 6-7 χρόνια επισκέφτηκε μια κυρία την οποία μπορεί κάποιοι να την έχετε ακούσει. Την Ελ. Κικίδου, μαθήτρια του Αγγ. Τανάγρα, γνωστό μέντιουμ την οποία είχε χρησιμοποιήσει και η Ελλ. Αστυνομία τη 10ετία του 50 στην υπόθεση του Δράκου της Βουλιαγμένης. Η φίλη μου είχε πάει με φωτογραφία του τότε καλού της, για να της πει η μακαρίτισσα η Κικίδου το τι "μέλλει γεννέσθαι". Πραγματικά της βρήκε τα πάντα για τη συγκεκριμένη περίοδο που διένυε η σχέση τους. Οι διαδικασίες είχαν αρχίσει ήδη για τον οριστικό χωρισμό τους, ο οποίος "επισημοποιήθηκε" 10 μέρες μετά την επίσκεψη της φίλης μου. (αυτό κρατήστε το !). Όταν λοιπόν ξαναπήγε μετά από καιρό, για να τη ρωτήσει για κάποια άλλη σχέση της και αν υπήρχε μέλλον με αυτήν, η Κικίδου της είπε ότι "κορίτσι μου μέλλον δεν μπορεί να δει κανείς για κανέναν", "μόνο πράγματα που έχουν δρομολογηθεί και ήδη συμβαίνουν ή έχουν συμβεί ήδη".
Και κάτι σχετικό με μέντιουμ και τεχνολογίες:
http://www.greektube.org/content/view/187432/2/
Ένα μέντιουμ αποκαλύπτει το μυστικό του :)
Ένα μέντιουμ αποκαλύπτει το μυστικό του :)
Πολλές αλήθειες πίσω απ' αυτό και πολλά ερωτηματικά. Αν μπορούσαν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης έστω και οι μισοί από τους χρήστες (users), τότε θα μιλούσαμε για παγκόσμια αφύπνιση.
Πολύ καλό το βίντεο και επίκαιρο.
καλα δεν νομιζω ολοι να χρησιμοποιουν το ιδιο κολπο...αυτο ισα ισα για μενα πλεον ειναι το πιο ευκολο!
isisbellatrix έτσι ακριβώς είναι όπως το είπε κα Κικίδου. Δλδ δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρκει άνθρωπος που μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε όλη την ζωή ενός ανθρώπου αλλά καταστάσεις που είναι κοντά και έχουν δρομολογηθεί όπως είπε. Και εμένα η μητέρα μου με τα οράματα που βλέπει μπορεί να προβλέψει αυτά που την απασχολούν και είναι κοντά μελλοντικά να γίνουν και όχι τι θα συμβεί μετα απο χρόνια.
Raistlin εγώ προσωπικά πιστεύω στο πεπρωμένο όπως σου ανέφερα με το παράδειγμα με τον διάδρομο και τις πόρτες ή τον δρόμο και τις διακλαδώσεις όπως λες, αλλά παρεξήγησες κάτι σε αυτό που είπε. Όταν εννοούσα το τέλος του διαδρόμου δεν εννοούσα τον θάνατο, αλλά την βασικά κατάληξη στην ζωή ενός ανθρώπου. Δλδ με ποιον ανθρωπο είναι προορισμένος να ζήσει, αν θα είναι ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος στην ζωή του μεσα στην οικογένεια ππου θα δημιουργήσει ή με τις συνθήκες που πλαισιώνουν την ζωή του. Εμείς κατα την γνώμη μου πάντα, μπορούμε να βιώσουμε κάποιες εμπειρίες ή αν αλλάξουμε κάποια πράγματα με τις επιλογές μας, όμως αυτό που είναι να μας συμβεί ή το με ποιον θα καταλήξουμε πχ στην ζωή μας είναι προκαθορισμένο. Παλιότερα και εγώ πίστευα ότι δεν υπάρχει μοίρα, ότι εμείς είμαστε υπευθυνοι, έκτοτε όμως εχουν γίνει κάποια πράγματα στην ζωή μου καθώς και σε γνωστούς μου, που μου άλλαξαν την γνώμη και είμαι πια σίγουρη μπορώ να πω γιαυτό. Βέβαια δεν το λέω για να πείσω κπν, είναι πάντα η γνωμη μου.
Ελευθέριος Παλιγγίνης
10-01-13, 17:18
Καλημέρα σε όλους!Πρώτη φορά εδώ, αν και διαβάζω από καιρό το forum!Είπα να γράψω κι εγώ κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πεπρωμένο σε καμία περίπτωση. Κατ΄επέκταση κανείς πραγματικά δεν μπορεί να "διαβάσει" το απώτερο μέλλον. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν τώρα μπορεί και να τα δουν, αλλά όχι το μέλλον. Έχω μια κολλητή η οποία κάποια στιγμή πριν περίπου 6-7 χρόνια επισκέφτηκε μια κυρία την οποία μπορεί κάποιοι να την έχετε ακούσει. Την Ελ. Κικίδου, μαθήτρια του Αγγ. Τανάγρα, γνωστό μέντιουμ την οποία είχε χρησιμοποιήσει και η Ελλ. Αστυνομία τη 10ετία του 50 στην υπόθεση του Δράκου της Βουλιαγμένης. Η φίλη μου είχε πάει με φωτογραφία του τότε καλού της, για να της πει η μακαρίτισσα η Κικίδου το τι "μέλλει γεννέσθαι". Πραγματικά της βρήκε τα πάντα για τη συγκεκριμένη περίοδο που διένυε η σχέση τους. Οι διαδικασίες είχαν αρχίσει ήδη για τον οριστικό χωρισμό τους, ο οποίος "επισημοποιήθηκε" 10 μέρες μετά την επίσκεψη της φίλης μου. (αυτό κρατήστε το !). Όταν λοιπόν ξαναπήγε μετά από καιρό, για να τη ρωτήσει για κάποια άλλη σχέση της και αν υπήρχε μέλλον με αυτήν, η Κικίδου της είπε ότι "κορίτσι μου μέλλον δεν μπορεί να δει κανείς για κανέναν", "μόνο πράγματα που έχουν δρομολογηθεί και ήδη συμβαίνουν ή έχουν συμβεί ήδη".
Η Κικίδου εννοούσε οτι δεν μπορεί να δει κάποιος κάτι το απόλυτα αναπόφευκτο. Γιατι υπάρχουν και επιλογές, όλων των ανθρώπων, και επιτυχίες και αποτυχίες.
Όταν υπάρχει άνθρωπος που αποδεικνύει οτι έχει νοητικές και πνευματικές Δυνάμεις, τότε σχετικά με το μέλλον σε ένα θέμα φαίνονται ποιες προοπτικές υπάρχουν, και εάν υπάρχουν θετικές. Απο εκει και πέραν δίνονται οδηγίες και συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος για να αλλάξει θετικά κάτι. Εφόσον κινηθεί σωστά. Όλα εξαρτώνται και απο τους τελικούς χειρισμούς.
Έτσι μπορούμε να πούμε οτι αλλάζει το μέλλον ο συμβουλευόμενος, όπου υπάρχει δυνατότητα επιλογής για να αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει όμως πάντα.
Δεν υπάρχει ΕΝΑ αναπόφευκτο μέλλον. Όμως όταν έχεις έναν σκοπό, πρέπει να ξέρεις ποιες κινήσεις θα πετύχουν αν τις κάνεις, και ποιες είναι ανώφελο να τις κάνεις. Εκει βοηθούν οι Σωστοί απο αυτούς.
Δυστυχως το μελλον του ανθρωπου ειναι ενα και μοναδικο για μια αλλη εξισου σεβαστη θεωρια..........το ριξιμο ενος ζαριου μπορει να φενεται τυχαιο ομως
ενας υπερσυγχρονος υπολογιστης θα μπορουσε υπολογιζοντας τη δυναμη το υψος την ταχυτητα κτλπ που φευγει απο το χερι να μασ δωσει ακριβεστατο αποτελεσμα πριν πεσει μεσα στο ταβλι.....ξερω οτι ο φιλος μου ειναι θρησκος και αν του βρισω τα θεια θα αντιδρασει.........δεν υπαρχει αλλο αποτελεσμα.....τυχη
και επιλογη ειναι ι αδυναμια των ανθρωπων να εξηγησουν την αιτια και το αποτελεσμα.....ο καιρος στις μερες μας ειναι προβλεψιμος.....καποτε ηταν ανεξηγητος.....με την εννοια αυτη ολες οι αντιδρασεις ενος ανθρωπου,οι αποφασεις του θα ηταν 100 τις εκατο προβλεψιμες αν γνωριζαμε ολες τις μεταβλητες τοθ περιβαλλοντος του εκεινη τη στιγμη καθως τις σκεψεις εμπειριες
και τη χημικη συσταση του εγκεφαλου του...το οτι ειναι αδυνατα να τα εξηγησουμε δεν σημαινει οτι δεν ειναι ολα προκαθορισμενα..... το φυλλο ενος παιδιου καποτε το εβλεπαν μονο τα μεντιουμ....τωρα με ενα απλο τεστ το ξερουμε 5 μηνες νωριτερα.....δεν υπαρχει αλλη επιλογη.....ο ιουδας γεννηθηκε
να προδωσει,δεν ειχε αλλη επιλογη.........δεν γεννηθηκαν 500 πιθανοι ιουδες
αλλα ενας και μοναδικος...οτι επιλογες και να πηρε το πεπρωμενο του ηταν ενα....οσο λοιπον ειχε αυτος το δικαιωμα επιλογης αλλο τοσο το εχουμε εμεις..........οι πολυσυνθετες αποφασεις μας ειναι αδυνατο να προβλεφθουν............ομως σε ενα μωρο που διψα αν πλησιασουμε νερο θα το δοκιμασει.........με λιγα λογια οτιδηποτε αποφαση παιρνουμε εχει να κανει
με αιτια και αποτελεσμα............σεβαστες ολες οι θεωριες αλλα θα διαφωνησω
με καποιους εδω μεσα που δινουν ετοιμες λυσεις και εξηγουν ενα απο τα μεγαλυτερα μυστηρια της αρχαιοτητας......σε λιγο θα μας δωσουν και τα ορια
του συμπαντος καποιοι φωστηρεςεδω μεσα......οπωσδηποτε και η αλλη θεωρια
περι ελευθερης βουλησης εχει εξισου σοβαρα επιχειρηματα.....................ομως
το να απαντα καποιος σε τετοιο ερωτημα ειναι σα να απαντα για το τελος του χρονου τη φυση του θεου τα μεταθανατια ερωτηματα..........
Η απάντηση είναι φοβερά απλούστατη:ΟΧΙ!!ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!
Τα μέντιουμ-κακά τα ψέματα,όσο και αν δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε-δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα ενόρασης.Είναι αδύνατον-τονίζω ΑΔΥΝΑΤΟΝ-να προβλέψεις τι θα γίνει ακόμη και το επόμενο τυχαίο λεπτό!Ο λόγος;Εξίσου απλούστατος!Ο εγκέφαλος μας είναι συνηθισμένος σε μια συγκεκριμένη ακολουθία πραγμάτων,μπορεί δηλαδή να προβλέπει κάτι μόνο εφόσον έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές την εκτέλεση αυτού του πράγματος.Εάν πχ ξυπνάς κάθε μέρα στις 7 το πρωί και περπατάς σε μια στάση για να πάρεις το λεωφορείο για την δουλειά σου,τότε είσαι σε θέση να "προβλέψεις" ότι και την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις στις 7 η ώρα για να πάρεις το λεωφορείο που παίρνεις πάντοτε!Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος σου συνήθισε αυτήν την ακολουθία.Θα μπορούσε όμως αυτό το άτομο να προβλέψει ότι την επόμενη μέρα μπορεί λχ να έχει καθυστέρηση το λεωφορείο και να αργήσει να πάει στην δουλειά του;Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!! Μπορείς να το βάλεις σαν ιδέα στο μυαλό σου αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πεις με ασφάλεια ότι την τάδε ημέρα θα αργήσει το λεωφορείο(λέω εγώ παράδειγμα:p...)
Εάν διασχίζεις κάθε ημέρα έναν μεγάλο πεζόδρομο,τότε είσαι σε θέση να γνωρίζεις που θα τελειώσει αυτός ο πεζόδρομος!Επειδή απλούστατα ο εγκέφαλος ξέρει ήδη το τέλος του!Γίνεται όμως να προβλέψεις λχ τι χρώμα ή τι μάρκα θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο που θα περάσει απο μπροστά σου;ΑΔΥΝΑΤΟΝ!! Είναι αδύνατον να προβλέψει κάποιος την κατάληξη κάποιου πράγματος,εκτός και αν την γνωρίζει ήδη εκ των προτέρων(να έχει παρακολουθήσει την κατάληξη αυτού του πράγματος)...Ούτε αυτό όμως λέγεται πρόβλεψη,είναι απλά η συνήδειση του εγκεφάλου μας και του κάθε εγκεφάλου που υπάρχει στην φύση...Εφόσον λοιπόν ρωτάς ένα μέντιουμ κάτι το οποίο δεν γνωρίζει την κατάληξη του αλλά έχει σχέση με το μέλλον,απλούστατα αυτό θα προσπαθήσει να δώσει την πιθανότερη λύση,ποντάροντας στον παράγοντα τύχη! Κανένας δεν πρέπει να είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι ένα μέντιουμ μπορεί να καθορίσει το μέλλον του,"βλέποντας" μια γυάλινη "σφαίρα" ή "ρίχνοντας" χαρτιά σε ένα τραπέζι ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο...Αυτά μόνο για το κέρδος γίνονται και μάλιστα απο αρχαιοτάτων χρόνων!Κέρδος όμως για ποιόν;Για εμάς ή για τους μάντεις;Για τους μάντεις βέβαια!Στα αλήθεια νομίζεται πως αν ένας άνθρωπος διέθετε ενόραση θα καθόταν να κάνει το μέντιουμ;Εγώ πάντως αν διέθετα ενόραση θα "μάντευα" τα νούμερα του τζόκερ,θα έπιανα τζακ ποτ και να σου τα λεφτά:p...Όπως λέει άλλωστε και ο περίφημος σοφιστής Ευριπίδης στο έργο του Ελένη <<μα βλέπω κούφια την μαντική,ψευτιές γεμάτη!Με την φωτιά και τα πουλιά μαντείες τίποτα δεν αξίζουν,αν πιστεύεις πως τα πουλιά ωφελούνε τους ανθρώπους ανόητος είσαι!...ξεγέλασμα είναι στην ζωή,κανένας δεν πλούτισε όντας τεμπέλης.Σωστό μυαλό και νους,να σοφός μάντης>>
Δεν υφίσταται κάτι που να ονομάζεται "μοίρα"!Μοίρα είναι μια αφηρημένη έννοια που επινοήθηκε απο τους αρχαίους ημών προγόνους στην προσπάθεια τους να ερμηνεύσουν το πως εξελίσσεται η ζωή του καθενός και τι καθορίζει τελικά την ζωή του καθενός.Δεν φαντάζομαι όμως να πιστεύει σήμερα κάποιος ότι όταν γεννιέται έρχονται οι Μοίρες σπίτι του και του κόβουν το "νήμα της ζωής" του:p!Ή ότι η ζωή μας είναι γραμμένη στις σελίδες ενός βιβλίου και ό,τι γράφεται επάνω στο βιβλίο,συμβαίνει και στην ζωή μας...Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο,όχι,εμείς το καθορίζουμε απο τις κινήσεις κι τις προθέσεις μας!Όλα τα υπόλοιπα(τα περισσότερα)καθορίζονται απο την,επίσης αφηρημένη έννοια,τύχη...Την τύχη μπορούμε να "απομωνόσουμε"(σε κάποιες περιπτώσεις)χρησιμοποιόντας τις πιθανότητες...Πχ όταν ρίχνω ένα ζάρι,σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και με οποιαδήποτε δύναμη(φτάνει να το ρίξω κανονικά)η πιθανότητα να μου φέρει το νούμερο 6 είναι 1/6!Το νούμερο 5 πάλι 1/6 κοκ...Κάποια γεγονότα μπορούμε να τα "προβλέψουμε"(σχετικά)αν υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να συμβεί κάτι διαφορετικό(πχ μόνο δύο διαφορετικές πιθανότητες,1/2)...Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η κατάληξη ενός γεγονότος εξαρτάται απο μια σειρά πιθανοτήτων και απο πάρα πολλές παραμέτρους,οπότε λοιπόν(με βάση αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα)είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ και θεωρητικά και πρακτικά να προβλέψουμε το μέλλον...Διαφορετικά ισχύει ότι είπα στις προηγούμενες περιπτώσεις! Απο την άλλη όμως μπορούμε να επιρεάσουμε το μέλλον μας,εμείς οι ίδιοι(εφόσον ο παράγοντας τύχη δεν αλλάζει)απο τις κινήσεις και τις ενέργειες μας...Άρα λοιπόν το μέλλον μας δεν καθορίζεται απο την "μοίρα" αλλά απο το μυαλό μας(και κάμποση τύχη)...Τίποτε παραπάνω,καμιά ανώτερη δύναμη ή κάτι το υπερφυσικό που μας στερεί την ελευθερία και την βούληση μας:...
Πολύ ωραία τα είπες Μάτριξ!!! Εύγε!!! Χώριζε όμως παραγράφους για να τα διαβάζουμε καλύτερα.
Ωραίος !!!!!!!!! Ανάρτησε και για τους μάγους τίποτα.
Και τους αστρολόγους γιατι μάλλιασε η γλώσσα μας ....
200 posts τώρα....
Και τους αστρολόγους γιατι μάλλιασε η γλώσσα μας ....
200 posts τώρα....
Άστα να πάνε!!!!!!!!! Πες και για αυτούς που νομίζουν οτι βλέπουν εξωγηινους βαμπίρ που ρουφανε ενέργεια και τα σχετικα.... Τέλος πάντων εχεις πολύ θεματολογία καλά κουραγια:D
Σας ευχαριστώ πολύ Anna και Xtabay:):)
Για μια στιγμή ανυσηχισα μήπως δημιουργούσα θύελα αντιδράσεων με το μύνημα μου(καθώς όντως είναι πολλά τα μέλη που υποστηρίζουν το αντίθετο):p
Χίλια ευχαριστώ,μου έρχεται ώρες ώρες η έμπνευση όταν δεν έχω κάτι άλλο να κάνω και όταν βρίσκω καλό θέμα;)
Ελευθέριος Παλιγγίνης
18-07-13, 10:24
Η απάντηση είναι φοβερά απλούστατη:ΟΧΙ!!ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!
Τα μέντιουμ-κακά τα ψέματα,όσο και αν δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε-δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα ενόρασης.Είναι αδύνατον-τονίζω ΑΔΥΝΑΤΟΝ-να προβλέψεις τι θα γίνει ακόμη και το επόμενο τυχαίο λεπτό!Ο λόγος;Εξίσου απλούστατος!Ο εγκέφαλος μας είναι συνηθισμένος σε μια συγκεκριμένη ακολουθία πραγμάτων,μπορεί δηλαδή να προβλέπει κάτι μόνο εφόσον έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές την εκτέλεση αυτού του πράγματος.Εάν πχ ξυπνάς κάθε μέρα στις 7 το πρωί και περπατάς σε μια στάση για να πάρεις το λεωφορείο για την δουλειά σου,τότε είσαι σε θέση να "προβλέψεις" ότι και την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις στις 7 η ώρα για να πάρεις το λεωφορείο που παίρνεις πάντοτε!Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος σου συνήθισε αυτήν την ακολουθία.Θα μπορούσε όμως αυτό το άτομο να προβλέψει ότι την επόμενη μέρα μπορεί λχ να έχει καθυστέρηση το λεωφορείο και να αργήσει να πάει στην δουλειά του;Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!! Μπορείς να το βάλεις σαν ιδέα στο μυαλό σου αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πεις με ασφάλεια ότι την τάδε ημέρα θα αργήσει το λεωφορείο(λέω εγώ παράδειγμα:p...)
Εάν διασχίζεις κάθε ημέρα έναν μεγάλο πεζόδρομο,τότε είσαι σε θέση να γνωρίζεις που θα τελειώσει αυτός ο πεζόδρομος!Επειδή απλούστατα ο εγκέφαλος ξέρει ήδη το τέλος του!Γίνεται όμως να προβλέψεις λχ τι χρώμα ή τι μάρκα θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο που θα περάσει απο μπροστά σου;ΑΔΥΝΑΤΟΝ!! Είναι αδύνατον να προβλέψει κάποιος την κατάληξη κάποιου πράγματος,εκτός και αν την γνωρίζει ήδη εκ των προτέρων(να έχει παρακολουθήσει την κατάληξη αυτού του πράγματος)...Ούτε αυτό όμως λέγεται πρόβλεψη,είναι απλά η συνήδειση του εγκεφάλου μας και του κάθε εγκεφάλου που υπάρχει στην φύση...Εφόσον λοιπόν ρωτάς ένα μέντιουμ κάτι το οποίο δεν γνωρίζει την κατάληξη του αλλά έχει σχέση με το μέλλον,απλούστατα αυτό θα προσπαθήσει να δώσει την πιθανότερη λύση,ποντάροντας στον παράγοντα τύχη! Κανένας δεν πρέπει να είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι ένα μέντιουμ μπορεί να καθορίσει το μέλλον του,"βλέποντας" μια γυάλινη "σφαίρα" ή "ρίχνοντας" χαρτιά σε ένα τραπέζι ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο...Αυτά μόνο για το κέρδος γίνονται και μάλιστα απο αρχαιοτάτων χρόνων!Κέρδος όμως για ποιόν;Για εμάς ή για τους μάντεις;Για τους μάντεις βέβαια!Στα αλήθεια νομίζεται πως αν ένας άνθρωπος διέθετε ενόραση θα καθόταν να κάνει το μέντιουμ;Εγώ πάντως αν διέθετα ενόραση θα "μάντευα" τα νούμερα του τζόκερ,θα έπιανα τζακ ποτ και να σου τα λεφτά:p...Όπως λέει άλλωστε και ο περίφημος σοφιστής Ευριπίδης στο έργο του Ελένη <<μα βλέπω κούφια την μαντική,ψευτιές γεμάτη!Με την φωτιά και τα πουλιά μαντείες τίποτα δεν αξίζουν,αν πιστεύεις πως τα πουλιά ωφελούνε τους ανθρώπους ανόητος είσαι!...ξεγέλασμα είναι στην ζωή,κανένας δεν πλούτισε όντας τεμπέλης.Σωστό μυαλό και νους,να σοφός μάντης>>
Δεν υφίσταται κάτι που να ονομάζεται "μοίρα"!Μοίρα είναι μια αφηρημένη έννοια που επινοήθηκε απο τους αρχαίους ημών προγόνους στην προσπάθεια τους να ερμηνεύσουν το πως εξελίσσεται η ζωή του καθενός και τι καθορίζει τελικά την ζωή του καθενός.Δεν φαντάζομαι όμως να πιστεύει σήμερα κάποιος ότι όταν γεννιέται έρχονται οι Μοίρες σπίτι του και του κόβουν το "νήμα της ζωής" του:p!Ή ότι η ζωή μας είναι γραμμένη στις σελίδες ενός βιβλίου και ό,τι γράφεται επάνω στο βιβλίο,συμβαίνει και στην ζωή μας...Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο,όχι,εμείς το καθορίζουμε απο τις κινήσεις κι τις προθέσεις μας!Όλα τα υπόλοιπα(τα περισσότερα)καθορίζονται απο την,επίσης αφηρημένη έννοια,τύχη...Την τύχη μπορούμε να "απομωνόσουμε"(σε κάποιες περιπτώσεις)χρησιμοποιόντας τις πιθανότητες...Πχ όταν ρίχνω ένα ζάρι,σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και με οποιαδήποτε δύναμη(φτάνει να το ρίξω κανονικά)η πιθανότητα να μου φέρει το νούμερο 6 είναι 1/6!Το νούμερο 5 πάλι 1/6 κοκ...Κάποια γεγονότα μπορούμε να τα "προβλέψουμε"(σχετικά)αν υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να συμβεί κάτι διαφορετικό(πχ μόνο δύο διαφορετικές πιθανότητες,1/2)...Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η κατάληξη ενός γεγονότος εξαρτάται απο μια σειρά πιθανοτήτων και απο πάρα πολλές παραμέτρους,οπότε λοιπόν(με βάση αυτά τα συγκεκριμένα δεδομένα)είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ και θεωρητικά και πρακτικά να προβλέψουμε το μέλλον...Διαφορετικά ισχύει ότι είπα στις προηγούμενες περιπτώσεις! Απο την άλλη όμως μπορούμε να επιρεάσουμε το μέλλον μας,εμείς οι ίδιοι(εφόσον ο παράγοντας τύχη δεν αλλάζει)απο τις κινήσεις και τις ενέργειες μας...Άρα λοιπόν το μέλλον μας δεν καθορίζεται απο την "μοίρα" αλλά απο το μυαλό μας(και κάμποση τύχη)...Τίποτε παραπάνω,καμιά ανώτερη δύναμη ή κάτι το υπερφυσικό που μας στερεί την ελευθερία και την βούληση μας:...
Υπάρχουν διαισθητικοί που συμβουλεύουν σωστότερα τους ανθρώπους, συγκριτικά με κάποιον σύμβουλο που δεν είναι διαισθητικός. Για έναν άνθρωπο, υπάρχουν πράγματα που γίνονται, και πράγματα που δεν γίνονται με τίποτα. Αναλόγως του ανθρώπου και των συνθηκών, και των άλλων εμπλεκομένων στο θέμα.
Εάν προσπαθεί κάποιος για παράδειγμα, σε έναν επαγγελματικό τομέα οπου ο ίδιος δεν έχει μέλλον, απλώς χάνει τα χρόνια του ατελέσφορα. Σε τέτοια θέματα βοηθούν πολύ οι διαισθητικοί, προσανατολίζουν σωστά. Μόνη προϋπόθεση, είναι να έχει σαφές συμπέρασμα, να είναι θέμα "ανοιχτό". Όταν το έχει, τα πράγματα είναι και θα γίνουν όπως λέει.
Έχουμε ανακατέψει τρία διαφορετικά θέματα σ' αυτό το νήμα: αν υπάρχει μοίρα, αν μπορεί κάποιος να προβλέψει το μέλλον κι αν τα μέντιουμ μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον..
1) Λέμε για τη μοίρα μας ότι τη φτιάχνουμε εμείς με τις επιλογές μας, αλλά συχνά ξεχνάμε ότι δεν είναι ένας μόνο αυτός που παίρνει αποφάσεις. Η πορεία των δικών μας αποφάσεων επηρεάζεται άμεσα από τις πράξεις των άλλων. Η παραμικρή επιλογή μπορεί να πυροδοτήσει μια μεγάλη σειρά γεγονότων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους(βλέπε "φαινόμενο της πεταλούδας").
πχ μπορεί να λερώσω εγώ τη μπλούζα μου με οδοντόκρεμα ένα πρωί, να καθυστερήσω μέχρι να αλλάξω, να φύγω από το σπίτι τρέχοντας, πάνω στη βιασύνη μου να σκουντήξω έναν περαστικό που θα του πέσει αυτό κρατάει στα χέρια(ξεκινώντας άλλο φαύλο κύκλο), αφηρημένη καθώς είμαι αφού βιάζομαι να περάσω το δρόμο χωρίς να προσέχω, ένα αυτοκίνητο να έρθει καταπάνω μου, ο οδηγός να έχει καθυστερήσει να κάνει σέρβις αυτό το χρόνο κι έτσι προσπαθώντας να φρενάρει να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, να χτυπήσει έναν -λέω εγώ τώρα- με μηχανή και με τη σειρά της η μηχανή να πέσει να πλακώσει έναν περαστικό, ο οποίος μπορεί να είναι Κινέζος τουρίστας που η μόνη του επιλογή ήταν να έρθει στην Ελλάδα την τάδε ημερομηνία. Κι όλα αυτά γιατί έπεσε οδοντόκρεμα στην μπλούζα μου.
Ας μην ξεχνάμε και τον παράγοντα τύχη: κάνεις όνειρα στο Λύκειο, δίνεις Πανελλαδικές(όσοι έχουν περάσει από θεωρητική ξέρουν πόσο υποκειμενικές είναι οι βαθμολογίες) βγάζεις σχετικά λίγα μόρια και κάνεις ένα μηχανογραφικό στην τύχη. Δεν ξέρεις τι θα γίνει με τις βάσεις, οπότε συχνά καταλήγεις κάπου που δεν το περίμενες. Από εκεί και πέρα σχεδιάζεις την πορεία σου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Αυτό συνέβη και σε μένα. Η δική μου επιλογή ήταν η πρώτη τυχαία(να βάλω 3η επιλογή τη σχολή που πέρασα τελικά) και η δεύτερη συνειδητή(να μη ξαναδώσω πανελλαδικές). Ως φοιτήτρια -ένα χτυπητό παράδειγμα που μου ήρθε τώρα- έδινα στο 4ο εξάμηνο ένα μάθημα. Όλοι οι συμφοιτητές μου διάβαζαν μια βδομάδα κι όσοι πέρασαν έγραψαν 5-7. Εγώ διάβασα όλο κι όλο τρία θέματα τα ξημερώματα πριν δώσω, έπεσαν αυτά τα τρία κι έγραψα 10(γενικά σ' αυτόν τον τομέα έχω πολλή τύχη :p)!
Εκτός αυτού δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνα που συμβαίνουν και δεν έχουμε καμία ανάμειξη με αυτά. Πχ ένας σεισμός ή μια ασθένεια. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που όλη τους τη ζωή πρόσεχαν τη διατροφή τους, γυμνάζονταν, δεν έπιναν, δεν κάπνιζαν κι όμως έπαθαν καρκίνο ενώ υπάρχουν άλλοι που καπνίζουν 4 πακέτα την ημέρα και δεν έχουν πάθει ακόμη τίποτα σοβαρό. Ακόμη κι ότι κάποιοι που τους έχουν για ξεγραμμένους καταφέρνουν να ζήσουν κι άλλοι πεθαίνουν μετά από μια επέμβαση ρουτίνας. Ειδικά ότι σχετίζεται με το θάνατο -το αναπότρεπτο τέλος όλων. Κι αυτό το "ήταν η ώρα του" το πιστεύω -παρόλο που μου τη δίνει. :p
Και φυσικά σε όλα αυτά παίζει μεγάλο ρόλο ο συγχρονισμός(το λεγόμενο timing). Η γιαγιά μου πέθανε 57 χρονών σε τροχαίο(τους τράκαρε μεθυσμένος που τον πήρε ο ύπνος πάνω στο τιμόνι και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα). Πόσες φορές σκέφτηκα "τι θα γινόταν αν ξεκινούσαν απ' το σπίτι 10 λεπτά αργότερα". Και περιττό να σας πω ότι η γιαγιά μου κι ο παππούς μου έπαθαν τη χειρότερη ζημιά(ο παππούς μου έσπασε τη λεκάνη του στο ατύχημα) ενώ ο μεθυσμένος -ο οποίος αφού τράκαρε τους δικούς μου έφυγε απ' το δρόμο κι έπεσε πάνω σ' ένα δέντρο- έσπασε μόνο το χέρι του!!!
Εγώ πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας συνδυασμός επιλογών και προδιαγεγραμμένων γεγονότων. Δηλαδή υπάρχουν κάποια γεγονότα που θα γίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και κάποια άλλα που είναι στο χέρι σου να επιλέξεις ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσεις.
2) Όσο για την πρόβλεψη του μέλλοντος πιστεύω ότι είναι δυνατή σε κάποιο βαθμό κυρίως βάσει διαίσθησης. Σίγουρα δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει ο άλλος να σου πει τι θα κάνεις στις 26/09/14 από τις 10πμ έως τις 14μμ, αλλά κάποια γεγονότα σίγουρα μπορεί να τα διαισθανθεί κάποιος ή να δει κάποιο όνειρο που θα βγει αληθινό αργότερα(μου έχει συμβεί πολλές φορές). Το πιθανότερο, όμως, είναι να πρόκειται για γεγονότα προδιαγεγραμμένα("μοιραία") ή δρομολογημένα(τόσο εσύ όσο και όλοι οι άλλοι που σχετίζεστε με αυτό το γεγονός έχετε κάνει τις επιλογές που σας οδήγησαν σε αυτό το δρόμο).
3) Τώρα αν ένα διάμεσο μπορεί να επηρεάσει το μέλλον σου η απάντηση είναι μάλλον αρνητική -εκτός απ' την περίπτωση της αυθυποβολής(σου λέει δηλαδή το μέλλον κι εσύ το πιστεύεις τόσο πολύ που οδηγείσαι εκεί). Άντε και με την αρνητική ενέργεια που μπορεί να σου μεταδώσει(αν είναι γκαντεμόσαυρα το μέντιουμ). :p
*Σόρι για τις πολλές λεπτομέρειες, απλά ήθελα να σας το δώσω πιο παραστατικά αυτό που είχα στο μυαλό μου :D
panosfromlydian
26-09-13, 04:25
Να προβλεψεις το μελλον?
Ναι γινεται.
Πριν ενας θειος μου να κατεβει τις σκαλες,αμεσως το ενιωσα οτι θα πεσει
απο τις σκαλες.Και τσουυυπ επεσε.Απιστευτο .Ημουν μικρος τοτε.
Οταν λεμε το ενιωσα,μιλαμε οντως το ενιωσα.Περιεργα κυματα συνειδησης περασαν στη σκεψη μου.Ακομη το θυμαμαι.
Αμ ολα τα μεταφυσικα φαινεται να συναδουν με τη παιδικη ηλικια.
Ολα αυτα τα γνωρισματα του ανθρωπου φθειρονται οσο μεγαλωνει και ατροφουν.
Προσωπική μου γνώμη είναι οτι, σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι με χάρισμα ώστε να προβλέψουν κάτι για το μελλον, πρέπει να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Αν βρείς τώρα έναν απ' αυτούς, αρχικά συγχαρητήρια, έπειτα αν σου μιλήσει για το μέλλον σου τότε πιστεύω οτι μονίμως θα το έχεις στο μυαλό σου και θα προσπαθείς να διαμορφώνεις την καθημερινότητα σου ανάλογα με το αν σου άρεσαν αυτα που άκουσες ή όχι.
Άρα για μένα το να σου μιλήσει κάποιος για το μέλλον μπορεί να σου γ@@σει την καθημερινότητα!
Προσωπική γνώμη πάντα, Φιλικά -Goku-
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.