Επιστροφή στο Forum : Aποστολή των KANE - Isabel στις στοές του Λαυρίου με τον Ν. Λελούδα
Στις 17/10/2005 ολοκληρωθηκε η εξερευνητικη αποστολη της Πυθεας σε συνεργασια με τον μεγαλο ελληνα σπηλαιολογο Νικο Λελουδα στα αχανη μεταλλεια του Λαυριου.Στην αποστολη ελαβε μερος και ο αρθρογραφος,μελος της Ε.Σ.Ε και συνεργατης του κ.Λελουδα Δημητρης Χατζηλιαδης.
H εξερευνηση εγεινε με την προτροπη του ιδρυτικου μελους της gateway team,beetlejuice σε συνεργασια με τους παραπανω σπηλαιολογους απο τα μελη της ομαδας Πυθεας Kane και Izabel.
beetlejuice
28-11-05, 23:50
Σχολιασμός αποστολής ----> http://www.metafysiko.gr/pn/show.php?action=m&id=15
Θα μου πουν κάποιοι ¨μας ήρθες αργό ταγκό¨ αλλά τώρα πίνοντας τον πρωινό μου ρόφημα (τσάι eral grey για τους περίεργους) διάβασα για την αποστολή και θαύμασα τις υπέροχες φωτογραφίες. Πολύ καλή βόλτα εκεί στα έγκατα της γης και πράγματι οι φωτογραφίες ήταν κάτι σαν τα εντόσθια της γης με εκείνους τους περίεργους χρωματισμούς και σχηματισμούς.
Πρέπει να ήταν μια υπέροχη εμπειρία.
Ευχαριστώ τους Μίλτο και Εύη για την εμπειρία τους που τη μοιράσθηκαν μαζί μας και ευχαριστώ τους κυρίους Λελούδα και Χατζηιλιάδη που έδωσαν την ευκαιρία σε δύο νέα άτομα να έχουν μια τόση όμορφη εμπειρία. Ίσως αυτό δείχνει τι πάει να πει να είσαι δάσκαλος.
Με τιμή
Cap-10
Cap-10 σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,συντομα θα απολαυσεις με το ωραιο σου ροφημα κι'αλλες αποστολες απο τη χωρα μας και το εξωτερικο!
the_black_planet
07-12-05, 21:39
Αυτο που λες φιλε Cap-10 για τον Λελουδα ειναι απολυτα σωστο και θα ελεγε κανεις οτι καποιοι ανθρωποι αποδυκνειουν οτι για να εισαι μεγαλος αρκει να εισαι απλος.Αλλα και εγω πιστευω οτι η ομαδα Πυθεας θα τον κανει τον κυριο Λελουδα να αισθανεται περηφανος για τα "παιδια" του.Περιμενουμε ολοι πολλα απο αυτη τη συνεργασια που προσδιδει φοβερο κυρος στην Πυθεας.
Θερμά συγχαρητήρια και από μένα, για την απόφασή σας να παρακολουθήσετε επιτέλους τα σεμινάρια σπηλαιολογίας.
Τώρα βρίσκεστε και σε καλά χέρια και σε καλό δρόμο... !
Φιλικά,
Ανδρέας "Βρίλ"
http://briefcase.pathfinder.gr/download/vril/32475/499525/0/speleovril.JPG
Πολυ ενδιαφερουσα αποστολη. Τα συγχαρητηρια μου....
Ακομα, θα ηθελα και εγω να χαιρετησω την κινηση των μελων να παρακολουθησουν μαθηματα σπηλαιολογιας. Τετοιες κινησεις διαχωριζουν τον ερευνητη Ειδα-μια-τρυπα-και-μπηκα-μεσα-και-αναθεμα-με-κι-αν-ξερω-πως-θα-βγω απο τον σοβαρο τυποποιημενο ερευνητη.
Παντα τετοια....
Ακομα, θα ηθελα και εγω να χαιρετησω την κινηση των μελων να παρακολουθησουν μαθηματα σπηλαιολογιας.
Αγαπητέ Voel,
ο Dim.Kar, ο Τ4ngo και εγώ, "αυτηνής της σχολής", τους το λέγαμε, μέχρι που με πέταξαν έξω. :D
Τουλάχιστον αποφάσισαν να πάνε, και αυτό μετράει... :D
Κοιτάξτε, μπορεί εμείς να μήν είμαστε "Ομάδα Τάδε", αλλά μάλλον θα εκπλαγείτε ποιοι θα μπορούσαν να ήταν "Ομάδα Τάδε", αν θέλαμε να κάνουμε μία (ή δύο ή χιλιες δέκα δύο). Τα περισσότερα ονόματα πιθανώς να τα ξέρετε...
Ανδρέας "Βρίλ"
Voel σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για τις συμβουλες σου.Η εμπειρια που εχεις λογο ηλικιας αλλα και λογο του επαγγελματος σου, αποτελει απο μονη της συμβουλη για την ομαδα μας και τις αποστολες μας.
Ανδρεα επισης ισχυουν τα ιδια και για εσενα.Σε παλαιοτερο μηνυμα μου σας ευχαριστησα τοσο εσενα οσο και τον dim.car για τις συμβουλες σας,κατι που κανω και τωρα.Το θεμα ομως δεν θα ξεφυγει αλλο,ηδη εχουν υποθει πολλα για το ζητημα της ασφαλειας.Αν σε πεταξαμε εξω δεν ηταν λογο των συμβουλων σου που σεβομαστε απολυτως αλλα λογο της συμπεριφορας που ειχες δειξει.
Επαναλαμβανω λοιπον οτι μπορειτε να γραψετε οτιδηποτε θελετε οπως και ο καθε ενδιαφερομενος (εαν ειστε ενδιαφερομενοι) αρκει να μην ξεφευγει απο τα πλαισια της ομαλης κουβεντας.
Η ομαλή κουβέντα ΚΑΝΕ, περιλαμβάνει και συνθήκες, που λένε, οτι αυτό που λές ή κάνεις είναι λάθος, και όχι γιατι το λέω εγώ, αλλά γιατι είναι γενικά αποδεκτό οτι είναι λάθος. Δηλ. το λένε και άλλοι.
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν το αντέχουν αυτό. Πάνω σε αυτό το σημείο, προτιμούν να διαγράφουν παρά να παραδέχονται το λάθος τους. Μήν ξεχνάς οτι είσαι αρκετά μικρότερός μου και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τη σημασία που έχουν για σένα κάποια πράγματα, όπως πχ να σου πούνε "μπράβο". Σκέψου μόνο ότι υάρχουν άλλοι, που κάνουν πολύ δυσκολότερα πράγματα από μια οριζόντια στοά και δεν ακούν μπράβο και παρόλα αυτά ζούν μια χαρά !
Σε αυτό που λές περί συμπεριφορας, μάλλον υπερβάλλεις.
Αυτά που είπαμε, ο Dim.Kar, o T4ngo και η αφεντιά μου Vril, άυτά που βλέπεις σαν συμβουλές, είναι τα ίδια που θα σου πεί όποιος ασχολείται σοβαρά με τη σπηλαιολογία. Άλλο η αναρίχηση, άλλο το φαράγγι (canyoning) και άλλο η σπηλαιολογία. Μοιάζουν, αλλά δεν είναι το ίδιο. Σίγουρα δεν ξέρεις ποιός είναι ο Καραγιάννης και γι αυτό ειπώθηκαν τόσα πολλά άσχημα και περιττά από άσχετους (διευκρίνηση, όχι από σένα, αλλά με γνώμωνα εσένα). Σε επίπεδο σπηλαιολογίας, τώρα μόλις ξεκίνησες. Έχει πολλά ακόμα.
Πάρε μια γεύση http://www.fhs.gr/gr/gallery/gallery.htm
Γενική συμβουλή. Άκουσον μέν, πάταξον (αν σε παίρνει) πολύ αργότερα...
Αυτά. Χαιρετώ και απόλαυσε τη διαδρομή που έκανες.
Εκ μέρους της ομάδας Gateway: Ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να ξεχαστουν οσο και αν προσπαθουν να θαφτουν εντεχνα (βλ. http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=722&page=2 και ιδιαιτερα το post του beetlejuice .Αν και διαγραμμενος, επανηλθες στο φορουμ διχως να ρωτησεις κανεναν υπευθυνο και σαν να μη συνεβη ποτε κατι. Ωστοσο σε ενδειξη καλης θελησης δεν ειπαμε απολυτως τιποτα. Ελπιζω να μας δικαιωσεις :) Για οποιαδηποτε αλλη διευκρινηση στειλε p.m (ειναι κριμα να χαλασει και αυτο το τοπικ)
Ανδρεα θαυμαζω τοσο εγω οσο και πολλοι αλλοι μεσα απο αυτο το φορουμ τις προσπαθειες για εξερευνηση του καθε ανθρωπου και ειδικα εκεινων οι οποιοι εχουν την ικανοτητα να κανουν ομορφη δουλεια σε καθε τι που θα διαλεξουν.Οι σπηλαιολογοι ειναι οι πλεον καταλληλοι για τα σπηλαια και κανενας αλλος.Παρολαυτα πιστευω οτι και οι ιδιοι οι σπηλαιολογοι θα επικροτουσαν την προσπαθεια ενως λογοτεχνη να παρουσιασει κι αυτος το "σπηλαιο" του.Ακολουθως στην ιστορια θα εμφανισθουν και ατομα διχως ταυτοτητα (σπηλαιολογος,λογοτεχνης κτλ) για τους οποιους δεν θα γνωριζει κανεις τιποτα μεχρι να εΛθει η ωρα που θα παρουσιασουν και αυτοι τη δουλεια τους.Το ζητημα μας λοιπον εχει αμεση σχεση με τη γνωστη "αλυσιδα" και το καταλαβαινεις.Και η γνωμη μου ειναι οτι ο καθε κρικος εχει την αξια του.
Επομενως Ανδρεα η κριτικη του καθε κρικου απεναντι στον αλλο θα πρεπει να φτανει σε σημεια εξελιξης της αλυσιδας και οχι σπασιματος.Κατι που ειναι πολυ ευκολο να γινει εαν στις πρωτες επαφες τους αρχισουν να τεμνονται.Για να μην γινετε λοιπον αυτο θα πρεπει να υπαρξει a priori μια σταση σεβασμου και απο τα δυο μερη.Θα σου ξαναπω οτι η ομαδα πυθεας δεν κρατα κανεναν τιτλο και δειχνει σεβασμο σε καθε τι που εχει τιτλο.Την δουλεια επομενως που εχει κανει στον χωρο της σπηλαιολογιας ο Δ.Καραγιαννης δεν εχουμε παρα να την υποστηριξουμε.Το ιδιο τη δικη σου αλλα και ολων των σπηλαιολογων της χωρας μας.
ΚΑΝΕ, κανένας δεν θέλει να σπάσει την αλυσίδα ή να κόψει κάθε επαφή εξ αρχής. Το μόνο που είπαμε, το είπε και ο VOEL κάποια στιγμή, είναι, άν θέλετε να μπείτε, να ξέρετε τουλάχιστον να βγείτε ζωντανοί και σε ένα κομάτι. Αυτό και τίποτα παρα πέρα.
Όπως χρειάζεσαι άδεια για να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο, έτσι ανάλογα χρειάζεσαι και την ταμπέλα "σπηλαιολόγος" για να κάνεις σωστά αυτό που κάνεις. Αυτό δεν είναι "σεβασμός" ή όχι, είναι "επιζώ ή όχι". Πιθανότατα να μήν ήξερες τότε, όταν έκανες αυτά που έκανες, ότι μεγαλύτερο κίνδυνο να πάς αδιάβαστος στο σπήλαιο άμα σπάσεις πόδι έιναι η υποθερμία και όχι το σπασμένο πόδι !
Ρώτα τον Voel, σαν γιατρός που είναι, να σου πεί πόσο γρήγορα παθαίνεις υποθερμία σε ακινησία και πόση ώρα σου μένει, με τα τελείως ακατάλληλα ρούχα που βλέπω πάντα σε φωτογραφίες...
Σκέψου τώρα πόση ώρα μπορεί να χρειαστεί να σε βγάλει η Σπηλαιοδιάσωση (σε πλήρη ακινησία) από κεί που μπήκες και πόση ώρα θέλει για να ειδοποιηθεί η διάσωση, που δεν ξέρατε οτι υπάρχει...
Αυτά δεν είναι λογοτεχνία ούτε επιστημονική φαντασία. Είναι η ρεαλιστική σπηλαιοεξερεύνηση ! Άν ξέρεις από σπηλαιοεξερεύνηση, κάνε ΜΕΤΑ όση τέχνη θέλεις...
Σχετικά με τον αλληλσεβασμό. Ακόμα και στο φόρουμ του Γ.Ζήνα, εκεί που "γνωρίστηκαν" ο Beetle και ο Δημήτρης, είπαμε ακριβώς τα ίδια πράγματα: Σπήλαιο χωρίς σεμινάρια δεν γίνεται. Ακόμα και εκεί, όπως και αλλού θα βρείς από μένα την εξής τοποθέτηση. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά (και εσένα δηλαδή). Να πάνε να κάνουν σεμινάρια και ας πάνε όπου θέλουν. Το είπα τότε, το λέω και σήμερα και ισχύει όπως τότε ακόμα και σήμερα.
Είσαι όμως σίγουρος, ότι τηρείτε πάντα αυτά που θέλετε να λέτε ? Για σκέψου και θυμήσου λιγάκι ... !
Κάτι τελευταίο. Τα σεμινάρια που θα κάνετε, τα κάνει ο κ. Λελούδας ή η ειναι τα ετήσια της ΕΣΕ ?
Εγώ θα χαρώ πολύ να μεταμορφωθείτε σε αξιόλογους σπηλαιολόγους και να ξέρετε τι κάνετε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μοιραστώ το ίδιο σχοινί μαζί σας. Δεν θα είχα και πρόβλημα να σας δείξω τα βασικά, μέχρι να πάτε στα σεμινάρια. Αλλά "βούλα" δεν θα σας δώσω, άν δεν πάτε στα σεμινάρια !!!
Με Φιλική διάθεση,
Ανδρέας "Βρίλ"
Ρώτα τον Voel, σαν γιατρός που είναι, να σου πεί πόσο γρήγορα παθαίνεις υποθερμία σε ακινησία και πόση ώρα σου μένει, με τα τελείως ακατάλληλα ρούχα που βλέπω πάντα σε φωτογραφίες...
Σκέψου τώρα πόση ώρα μπορεί να χρειαστεί να σε βγάλει η Σπηλαιοδιάσωση (σε πλήρη ακινησία) από κεί που μπήκες και πόση ώρα θέλει για να ειδοποιηθεί η διάσωση, που δεν ξέρατε οτι υπάρχει...
Εδω θα συμφωνησω με τον Ανδρεα και στο ενα του σχολιο και στο αλλο. Το θεμα με τα ρουχα και την υποθερμια ειναι πολυ σημαντικο, εξισου σημαντικα ειναι και και αλλα θεματα οπως πχ της ελλειψης κρανους.
Εκτος απο Ιατρος τυγχανει να ειμαι και μελος μια εθελοντικης ομαδας Ερευνας και Διασωσης στα Χανια, και δυστυχως πολλες φορες εχουμε βγει να ψαξουμε για ανθρωπους που με Πολυ θαρρος, πολλη διαθεση, και τις καλυτερες προθεσεις, ΧΩΡΙς χωρις ομως γνωσεις και εκπαιδευση βγηκαν να κανουν κατι, ειτε αυτο λεγεται Θαλασσα, ειτε βουνο, ειτε σπηλια. Οταν ομως συνεβει το κακο, ουτε το θαρρος, ουτε η διαθεση ουτε οι προθεσεις τους βοηθησαν. Η εκπαιδευση μονο μπορει να τους ειχε σωσει, και ετσι δεν θα χρειαζοταν να μαζεψουμε πτωματα.
Με συγχωρειτε που γινομαι μακαβριος, αλλα μιλαω απο εμπειρια.....
Ανδρεα συμφωνησαμε ολοι μαζι σου στο ζητημα της ασφαλειας.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.