PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο Πόλεμος των Κόσμων


Μιχάλης
29-11-05, 11:08
Αν και δεν είναι ούτε καινούρια ταινία ούτε καινούρια "έμπνευση", νομίζω ότι το ριμέικ της παλιάς κλασικής ταινίας είναι πάρα πολύ καλό. Έχοντας δει και τις δύο νομίζω ότι η κάθε μία έχει τα δικά της πολύ καλά στοιχεία και αξίζει τον κόπο κανείς να τη δει. Ποιά η άποψή σας;

xontro_mpizeli
29-11-05, 11:56
Αναφέρεσε στο War of Worlds, του Στίβεν Σπίλγκεργκ;

Solon Aimonas Eautou
29-11-05, 11:58
Την είδα χθες Μιχάλη. Δεν ξέρω, προσωπικά δεν μου κέρδισε το ενδιαφέρον. Φυσικά δεν έχω δει ούτε την πάλια, μήτε έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά αν και είχε πολύ καλά εφέ πολλές φορές αναρωτιώμουν γιατί γίνεται αυτό τώρα στην ταινία, μιας και είχε πολλές ασύνδετες σκηνές δίχως ουσία.
Ούτε η ερμηνεία του Τ. Κρουζ μου άρεσε ιδιαίτερα. Δεν ξέρω, ίσως να μην μου άρεσε γιατί περίμενα κάτι πιο νέο, ενώ προφανώς η ταινία εμφανίζει τους εξωγήινους με την αντίληψη που είχαν οι άνθρωποι όταν το βιβλίο γράφτηκε.

Όπως και να' χει περίμενα κάτι καλύτερο από τον Spielberg. Κατ' άλλα είναι μία ταινία που βλέπετε ευχάριστα, ειδικά αν υπάρχει και η κατάλληλη παρέα.

PUCK
29-11-05, 15:37
Την είχα δει το καλοκαίρι που είχε βγει στους κινηματογράφους.

Τη θεωρώ μία από τις πιο καλές στο είδος της. Ως θιασώτης της Ε.Φ. έχω δει πολλές τα τελευταία 15 χρόνια που πηγαίνω τακτικά σινεμά και συνήθως απογοητεύομαι. Αυτή ήταν καλογυρισμένη, με ωραία οπτικά εφέ, με αγωνία και καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές (ιδιαίτερα το κοριτσάκι που υποδύεται την κόρη του Κρουζ).

Το αδύνατο σημείο της, και το κύριο επιχείρημα των πολέμιων της ταινίας, είναι ο τρόπος με τον οποίο χάνουν τον πόλεμο οι εξωγήινοι. Βέβαια, όταν γράφτηκε το βιβλίο, αυτό ήταν κάτι που έστεκε στο μυαλό των αναγνωστών. Σήμερα, με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, φαντάζει κουτό και θα έπρεπε να βρεθεί κάτι άλλο.

Anyway, πολύ καλή για χουχούλιασμα ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ που δεν θέλουμε να προβληματιστούμε για το τι θέλει να πει ο ποιητής.

Μιχάλης
29-11-05, 23:37
Ναι, είχε κάποιες ασύνδετες σκηνές αλλά νομίζω ότι απέδιδε πάρα πολύ καλά το κλίμα του όλεθρου και της απόγνωσης μπροστά στην προοπτική μιας εχθρικής εξωγήινης απειλής. Προσωπικά το χάρηκα πολύ που είδα τον Τομ Κρουζ να κλαίει. Και γιατί δεν τον χωνεύω αλλά και γιατί δεν τον πλάσσαραν ως έναν ατρόμητο, αφόβητο ήρωα.

anti
29-11-05, 23:45
Καλή ταινία, αν κ μου θυμισε μυθολογία Κθούλου.
Εν το μεταξυ αυτο που πρόσεξα ηταν πως ενω όλα σταματησαν να δουλευουν μια καμερα στον δρομο κατα την επιθεση δουλευε κανονικοτατα!γιατι?

agaliarep
30-11-05, 08:22
Δεν τρελάθηκα. Ήταν καλή για να περάσω δυο ευχάριστες ώρες αλλά τίποτα περισσότερο. Εντυπωσιακή για σινεμά με καλό ήχο αλλά όπως όλες αυτές οι ταινίες δεν σου μένει και τίποτα. Καμία σχέση με Matrix, αλλά πολύ καλή διασκέδαση αν είσαι φαν των εφέ.

Archangel
31-01-06, 13:01
Παιδιά λυπήθηκα τα 2 ευρώ που έδωσα για να την νοικιάσω με επειοικια της βάζω 5 είμουνα μπροστα από την οθόνη του υπολογίστή μου 2 ώρες χωρίς να διασκεδάσω καθόλου.Αυτό δείχνει ότι στο χόλυγουντ έχουν στερέψει από ιδέες.Που πήγαν οι παλιές καλές ταινίες.

cosmictsak
31-01-06, 15:10
Χάλια ταινία! Παρόλο που διασκεδάζω μέ τέτοιες ταινίες και τις παρακολουθώ ευχάριστα η συγκεκριμένη για μένα ήταν τραγική. Ξεκινάει ωραία και η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή μέχρι του σημείου που σκάει το πρώτο εξωγήινο σκάφος από το έδαφος (που και αυτό μου άρεσε).
Από εκεί και πέρα η ταινία καταρέει σταδιακά με αποκορύφωμα το πλέον ξενέρωτο τέλος όπου όλη η οικογένεια βρίσκεται αγγαλιασμένη (τι αηδία...) ενώ έχουν πεθάνει σχεδόν όλοι γύρω τους! Επίσης φοβερή σκηνή ήταν η σκηνή όπου ο Τομ όχι μόνο καταφέρνει να σωθεί και να μην τον ρουφήξει η 'ηλεκτρική σκούπα', αλλά κατάφερε να διαλύσει και ένα ρομπότ τεραστίων διαστάσεων μόνος του. Εκεί γέλασα!
Στο τέλος όλα τα λεφτά, ξαφνικά και χωρίς λόγο χάθηκαν οι ασπίδες των ρομπότ...
Επίσης θέλω να δηλώσω ότι σε τέτοιους καιρούς όπου ο μπούς δηλώνει ότι "κάνουμε μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του κακού που επιτίθονται στις αξίες μας", δεν μπορείς εσύ κύριε Σπίλμπερκ να τρέφεις τον φόβο του μέσου Αμερικάνου (και κατ επέκταση και το κλίμα τρόμου, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών) κάνοντας μία ταινία όπου ουσιαστικά συσχετίζει την επίθεση στους πύργους και όλα τα επακόλουθα με την επίθεση των εξωγήινων. Γιατί και στα δύο αυτό που περνάει είναι ότι "εμείς οι αμερικάνοι είμαστε αθώοι και δεν φταίμε σε τίποτα, οι άλλοι (τρομοκράτες-εξωγήινοι) είναι αυτοί που κάνουν επιθέσεις χωρίς λόγο για να βλάψουν τον τρόπο ζωής μας αλλά στο τέλος θα νικήσει ο αμερικάνικος στρατός που πολεμάει για την ελευθερία και την δικαιοσύνη". Κάπως έτσι.

elf
16-03-06, 09:11
Είδα χθες την ταινία και σήμερα αναρωτιέμαι αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν και μία με τον Ταμτάκο, ποιά θα έπαιρνα. Το να δικαιολογήσω αυτό το χάλι εξαιτίας των εφέ είναι σα να με 'αγγίζει' η τραγουδιάρα Σούλα Μπούλα επειδή έχει ωραίο κορμί. Έλεος, όχι άλλα λεφτά και χρόνο για σκουπίδια!

Φιλικούς Χαιρετισμούς

freya
16-03-06, 12:14
Δεν με ενθουσίασε, τολμώ να πω δε ότι με άφησε εντελώς κενή συναισθημάτων. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο και δει την παλιά ταινία περίμενα κάτι τάξεις ανώτερο από αυτό που κάθησα να παρακολουθήσω. Αφιέρωσα 2 ώρες για κάτι που απλά μου στέρησε 2 ώρες. Αποκορύφωμα κατά την διάρκεια της ταινίας ήταν ότι ο γάτος μου πλησίασε την οθόνη και άρχισε να νιαουρίζει κάθε φορά που έβλεπε τον Κρουζ. Προφανώς ούτε εκείνου του άρεσε ιδιαιτέρως η ερμηνεία του... Το κοριτσάκι που έκανε την κόρη του πάντως ήταν αξιοπρόσεχτη και αξιομνημόνευτη. Το βλέμμα τρόμου του ήταν απολύτως αληθοφανές και υποψιάζομαι πως είχε να κάνει όχι με τους εξωγήινους αλλά με τις ερμηνείες των υπολοίπων συντελεστών! Η ιστορία πάντως μου άρεσε αρκετά αν και επιλέχθηκε λάθος εποχή για να γυριστεί αυτή η ταινία...