Επιστροφή στο Forum : Αποκρυφισμος-μαγεια
Man With No Name
19-06-13, 21:45
Καλησπέρα στα παιδιά του μεταφυσικού , είμαι νέος στην παρέα σας και πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτή η ιστοσελίδα. Να πάω στο θέμα που με απασχολεί, θα ήθελα να μου προτείνετε τα καλύτερα Βιβλία Αποκρυφισμου-μαγειας, θέλω να ασχοληθώ πολύ σοβαρά με αυτό το θέμα είναι αποφασισμένη να αφιερώσω πάρα πολύ χρόνο για να αποκτήσω γνώσεις και πνευματική δύναμη... Ευχαριστώ προκαταβολικα....
Καλησπέρα και σε σένα φίλε μου. λοιπόν βιβλίο δεν ξερω για να σου προτείνω επειδή ασχολούμαι και ψάχνω κυρίως μέσω ίντερνετ. Ομως έχω να σου προτείνωαυτή τη σελιδα: http://artofwise.gr/. Ακόμα μπορείς να διαβάσεις αυτο: http://www.scribd.com/doc/130149121/%CE%A0%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CE%BE%CE%B5%C F%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%94%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82
Καλή σου νύχτα και καλή συνέχεια! :);)
Πανας Σμαραγδένιος
23-07-13, 13:34
Μερικά βιβλία που εγώ θα σου πρότεινα είναι >
1) 7 βιβλία μαγείας .
2) Ταό μυστικισμός και φιλοσοφία
3) ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
Και από αγγλικά >
1) True Magick A Beginner's Guide
2) Earth Power Techniques of Natural Magic - Scott Cunningham
3) Earth Air Fire Water - Scott Cunningham
Ελευθέριος Παλιγγίνης
29-07-13, 11:35
Με Βιβλία για αμύητους, δεν γίνεσαι Μάγος. Μαγγανευτής, ίσως να γίνεσαι. Και πάλι τα περισσότερα απο οσα αναφέρονται στα Βιβλία αυτά ανήκουν στη Σφαίρα του ιδεασμού και της αυταπάτης εγωϊσμών.
Πάνω σε αυτό το θέμα να ρωτήσω...άκουσα μερικά πράγματα για το βιβλίο "Σολομονική", μου είπαν δεν πρέπει να το διαβάσω επειδή περιέχει μαύρη μαγεία και καλέσματα προς τον διάβολο. Για να είμαι ειληκρηνής με τρώει η περιέργια για το τι περιέχει μέσα (αυτο που λέμε "η περιέργια βλαφτει" :D), μήπως κάποιος μπορεί να μου πει (αν ξέρει φυσικά) αν όλα αυτά αληθεύουν ή όχι ??? :confused:
Πέρα από την " επιθυμία" σου, σε ωθεί κάτι ουσιωδέστερο στο να ψάξεις; Τι ωφελεί να σε "ενημερώσουν " άλλοι αν δεν ξέρεις τι και γιατί θέλεις να βρεις;
Αν μιλάς για μένα είπα ότι θέλω να μάθω αν είναι αλήθεια δεν είπα επιθυμώ να μάθω τι περιέχει...(βασικά έτσι θέλω απλά χωρίσ να το διαβάσω)...
δεν παθαίνεις τίποτε αν το διαβάσεις διότι απλά δεν θα καταλάβεις σχεδόν τίποτε. Βγες από την περιέργεια ή σταμάτα να το σκέφτεσαι...
Ελευθέριος Παλιγγίνης
04-08-13, 18:31
Απο μόνο του τίποτα δεν είναι επικίνδυνο.
Εάν κάποιος ακούει παπάδες και την κάθε "κυρία Λουκά" και πιστεύει οτι κάτι είναι επικίνδυνο, τότε μπορεί να το κάνει επικίνδυνο ο ίδιος και να πάθει πολλά απο τους φόβους του.
Έχει μεγάλη σημασία η σχετική θεωρία μας και το συμπέρασμα που έχουμε για κάτι όταν το προσεγγίζουμε. Αλλάζουν πολλά βασικά χαρ/κά.
Πανας Σμαραγδένιος
06-08-13, 22:02
Πάνω σε αυτό το θέμα να ρωτήσω...άκουσα μερικά πράγματα για το βιβλίο "Σολομονική", μου είπαν δεν πρέπει να το διαβάσω επειδή περιέχει μαύρη μαγεία και καλέσματα προς τον διάβολο. Για να είμαι ειληκρηνής με τρώει η περιέργια για το τι περιέχει μέσα (αυτο που λέμε "η περιέργια βλαφτει" :D), μήπως κάποιος μπορεί να μου πει (αν ξέρει φυσικά) αν όλα αυτά αληθεύουν ή όχι ??? :confused:
Μόνο άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη κρίση τους φοβούνται να διαβάσουν κάποια βιβλία , επειδή κάποιο ΄Μανδαρίνοι΄ τα έχουν κρίνοι επιβλαβή ! :rolleyes:
Ελευθέριος Παλιγγίνης
08-08-13, 12:34
Ούτε αν διαβάσεις ένα βιβλίο απο αυτά, ούτε αν εφαρμόσεις τις οδηγίες του γίνεται κάτι. Πολλές μάλιστα είναι επίτηδες παράλογες και υπερβολικές, είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστούν, για να καταλάβει ο αναγνώστης οτι δεν είναι κυριολεκτικές οδηγίες για την ύλη.
Πρόκειται περί Συμβολικών κειμένων, που θέλουν να εντάξουν τον άνθρωπο σε μία συγκεκριμένη νοοτροπία.
Σκοπός των συγγραφέων είναι να ξεκινήσει νοητική και ενορατική αλληλεπίδραση με το Πνευματικό μέρος του Σύμπαντος. Που φυσικά τελικά δεν ξεκινά σε κανέναν ανέτοιμο, γιατι δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο, τον κερδίζει ο τρόμος και το θέμα εγκαταλείπεται.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.