PDA

Επιστροφή στο Forum : Άνθρωποι με μπλέ αίμα..

18-07-13, 17:13
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Εχθές είχα μια συνάντηση με έναν φίλο μου που δουλεύει ως υπεύθυνος
ασφαλείας σε εταιρεία και πριν από μερικές μέρες ήταν σε μουσική εκδήλωση..
Πρόσεχε την ασφάλεια των τραγουδιστών αλλά και γενικότερα την ηρεμία
να μην γίνει καμιά φασαρία και άλλα σχετικά...
Πρίν συνεχίσω να αναφέρω πως με αυτόν τον φίλο σχεδόν πάντα διαφωνούσαμε
σε μεταφυσικά και σχετικά παράξενα θέματα....

Στην συνάντηση μας ήταν κάπως περίεργος και κατάλαβα πως κάτι ήθελε
να μου πεί για θέμα μάλλον σχετικό με τις διαφωνίες μας..
Μέχρι εδώ όλα καλά...
Όπως καταλαβαίνετε του είπα πως εάν έχει κάτι να μου πεί να το αναφέρει
εγώ θα τον ακούσω...
Άρχισε να μου εξιστορεί τι έγινε....
Μια κοπέλα που ήταν κοντά στο συγκρότημα και άρχισαν να χορεύουν
(μάλλον σαν τρελοί) και πιθανός κάποιος την κτύπησε κατά λάθος στο πόδι
της και έπεσε κάτω απο τον πόνο.
Ο φίλος μου μόλις το είδε αυτό έτρεξε κοντά της και την σήκωσε όπου και
την πήγε σε ένα δωμάτιο για να δει εάν ήταν κάτι σοβαρό..
Η κοπέλα είχε βάλει στο πόδι της μια ζακέτα και όταν προσπάθησε να βγάλει
την ζακέτα της ο φίλος μου αυτή του είπε σε παρακαλώ μην παραξενευτείς
με αυτό που θα δείς....
Έλα της λέει μην κάνεις σαν παιδί έχω δεί πολλά και του απαντάει αυτό δεν
το έχεις ξαναδεί...
Το βγάζει και παρατήρησε εκει που την είχε κτυπήσει το αίμα ήταν σκούρο
μπλέ...
Είχε στάξει και παρά το μήκος της πληγής είχε στάξει αίμα όχι όμως πολύ
και του πρότεινε αυτή πιάσε να δείς έχει σταματήσει να βγάζει αίμα και
όταν τό έπιασε ήταν σαν πολτός η ζελέ αυτήν την υφή είχε...
Την ρώτησε πως και έχει αυτό το χρώμα το αίμα της....
Έτσι γεννήθηκε και από ότι του είπε πως κανένας απο την οικογένειά της
δεν είχε μπλέ αίμα...
Απλά του ανέφερε πως υπάρχουν λίγα σχετικά άτομα στον κόσμο με το
μπλε αίμα και πως οι πληγές κλείνουν σχετικά εύκολα και δεν είχε ποτέ αιμορραγίες...

Μετά την έβγαλε έξω και έφυγε.....
Από εκείνη την μέρα ήταν αρκετά προβληματισμένος και τον ξένισε πολύ
το γεγονός αυτό αλλά να πω την αλήθεια δεν το πολυπίστευα αυτό.....

Αυτό έγινε αφορμή να αρχίσω να ψάξω το θέμα αυτό και βρήκα κάποια
στοιχεία και θα τα παρουσιάσω....

Ευχαριστώ...

18-07-13, 17:23
Πάλι εδώ...
Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν μπλε αίμα.Πώς εξηγείται;

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα με μπλε αίμα!
Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που
το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το
αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί
φυσιολογικά.

Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ;
Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το
αντισυλληπτικό που έπαιρνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια προτού
μείνει έγκυος!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου
Efresi Robert, εξήγησε:
«Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια
μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά –
μπλε).
Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή
όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις
προσμείξεις χαλκού και σιδήρου ».
Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της
εξέλιξης.
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών
ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα «κανονικά» πεθαίνουν τα «μετατραπόμενα»
μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα
μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε
αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν
προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση «μπλε αίμα» – είναι ένα σημάδι της ευγενικής
καταγωγής – δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των
πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα.
Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλε αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος,
καθώς στο μπλε αίμα δεν επιτίθενται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο
γρήγορα απο το κανονικό αίμα.

Πηγή..http://picantiko.blogspot.gr/2013/07/7000.html
Να πώ την αλήθεια δεν με έπεισαν όλα αυτά απο την μιά υπεύθυνο το
αντισυλληπτικό απο την άλλη οι πανοπλίες !!!!!!!!!!!!!

Θα προσπαθήσω να βρώ και άλλες πηγές...
http://2.bp.blogspot.com/-EJAGE10qrtc/UeI9H9kWTiI/AAAAAAACCi8/SkqZWAw3rgM/s400/1.JPG

Ευχαριστώ.

18-07-13, 21:45
Φίλοι μου πάλι επανέρχομαι στο θέμα...

Μέσα σε αυτήν την αναζήτηση βρήκα πως υπάρχουν και άνθρωποι με μπλέ
χρώμα...

Βρήκα μια φωτό 1975 που είναι μια οικογένεια της οποίας πολλά μέλη έχουν
μπλε δέρμα ...
Ευχαριστώ.

biki
18-07-13, 22:17
Καλησπέρα φίλε μου avatar. Πολυ ενδιαφέρον αυτό το θέμα! Έκανα και εγώ λοιπόν μια έρευνα στο ίντερνετ σχετικά και βρήκα μερικές ερωτήσεις αξίες προσοχής οι οποίες δεν μπόρεσαν να απαντηθούν.. το λινκ.:
http://www.invisiblelycans.gr/i-gineka-pou-gennithike-me-mple-chromat/

Αυτό ομως που με παραξενεύει εμένα είναι άλλο.. εδω και καμιά ώρα ψάχνω να βρω παραπάνω πληροφορίες για το θέμα αυτό και το μόνο που βρίσκω είναι την ίδια ακριβώς ιστορία της αγγλιδας Polly Neti, χωρίς τπτ παραπάνω.. πως γίνετε να υπάρχουν 7000 άνθρωποι με μπλε αίμα ( 11000 διάβασα κάπου άλλου..) και να μην έχει δημοσιευτεί τπτ απόλυτος πλην της ιστορίας της κοπέλας.. ;; δεν θα έπρεπε να υπάρχει και Κατι αλλο..;

biki
19-07-13, 00:27
Φίλε avatar σχετικά με την οικογένεια που αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδω :
http://goodstory.gr/index.php/life/family/item/2888-oikogeneia-gennoyse-paidia-me-mple-epidermida

panosfromlydian
19-07-13, 10:55
Πως γινεται να αναφερεται οτι το μπλε αιμα ειναι η εξελιξη του αιματος,οταν αναφερει την ιδια στιγμη,πως ειναι αποτελεσμα ληψης αντισυλληπτικων?

Να προσθεσω οτι το μπλε χρωμα μπορει να οφειλεται και σε ποση μολυσμενων
σωματιδιων ασημιου(ασθενεια argyria).
Eνδιαφερον παντως το θεμα.

biki
19-07-13, 11:38
Χμμ... Στην έρευνα που έκανα διάβασα ότι υπάρχουν ορισμένα ζώα που έχουν επίσης μπλε αίμα και οφείλετε στο χαλκό που υπάρχει στο αίμα τους. Όπως ακριβώς λένε και για τους ανθρώπους αυτούς δλδ. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να μην αρρωστενουν εύκολα το αίμα να πήζει πιο γρήγορα σε μια πληγή κλπ κλπ.. αυτός είναι ο λόγος που λένε πως είναι μια εξέλιξη..
Να ένα λινκ από ένα πολυ ενδιαφέρον ζώο με μπλε αίμα του οποίου το αίμα είναι και χρήσιμο για μας. Διαβάστε εδω :

http://www.anexigita.com/2012/05/blog-post_2006.html?m=1

είναι πράγματι περίεργο το γεγονός ότι λένε πως φταίνε τα αντισυλληπτικά γιατί όπως λέει και στο λινκ που παρέθεσα πως γίνετε να παίρνουν αντισυλληπτικά τόσες γυναίκες στον κόσμο και καμιάς το παιδί να μην γεννήθηκε με μπλε αίμα..;

19-07-13, 17:04
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη biki οι πληροφορίες σχετικά με το γάλα αλλά και τα άλλα στοιχεία είναι
ενδιαφέροντα....

Αυτό που αναφέρεις σχετικά με τα αντισυλληπτικά ήταν και δικιά μου
απορία που τόσα εκατομμύρια γυναίκες τα χρησιμοποιούν μόνο μιά βρέθηκε
να γεννήσει παιδί με μπλέ αίμα ?????
(Νομίζω πως η απάντηση στερείτε σοβαρότητας από έναν επιστήμονα)

Επίσης μου έχει δημιουργήσει ερωτήματα πως το μπλέ/γαλάζιο αίμα δεν
δημιουργεί αιμορραγίες και υπάρχουν μεγάλες αντοχές στο στα μικρόβια...

Επίσης δεν υπάρχουν έρευνες σε αυτά τα άτομα ώστε να διεξαχθούν έρευνες
που πιθανώς το αίμα τους να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές έρευνες.....
Βέβαια προσπαθώ να βρώ κάποια στοιχεία σχετικά με τους Γαλαζοαίματους
(Βασιλείς) και τι τυχόν προεκτάσεις υπάρχουν....
Εάν δύνασαι φίλη biki να βρείς άλλα στοιχεία για Γαλαζοαίματους ή και άλλα
στοιχεία για το μπλέ αίμα γενικότερα και να τα καταθέσεις...

Ευχαριστώ.

biki
19-07-13, 17:36
Φίλε μου avatar προσωπικα μου φαίνετε μια γελεια απάντηση με μοναδικο σκοπό να ησυχάσει την ανησυχία των γονιών για το χρομα του αίματος του παιδιού τους. Δεν βρήκα κάτι που να το αποδεικνύει..

Επιπλέον πιθανόν να υπήρχαν ορισμένοι άνθρωποι γαλαζοαίματοι οι οποίοι να είχαν πραγματι γαλάζιο αίμα και γι'αυτό το λόγο να βγήκε αυτός ο τίτλος. Θα το ψάξω και αν βρω κάτι θα το παραθέσω. Ομως σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι φταίει η πανοπλία αφού όπως έχει ήδη επισημανθεί στο λινκ που έχω παραθέσει

Μια και είναι έτσι όπως τα λένε γιατί δεν εμβολιαζόμαστε όλοι με χαλκό ώστε να μην ξανά αρρωστήσει κανένας από εμάς!;! . Και :

Θα μας τρελάνουν!!!! Τότε γιατί οι ανθρακωρύχοι που εξορίζουν καθαρό χαλκό δεν έχουν μπλε αίμα!;! Ακόμα και άνθρωποι που δουλεύουν στην δημόσια ηλεκτρική εταιρία ΔΕΗ που έχουν να κάνουν με τόνους από χαλκό γιατί δεν αλλάζει χρώμα το αίμα τους!;!

Εμένα ομως μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι ενώ αναφερουν εναν τοσο μεγάλο αριθμο ανθρωπων με μπλε αιμα δεν εχει δημοσιευτεί ούτε μια ακομα περιπτωση..!! Εψαξα και δεν κατάφερα να βρω ουτε ένα ακόμα όνομα..!! Και γιατί να δημοσιευτεί αυτή η περιπτωση τώρα;; μετα από 12 χρόνια;;

-------------------

Φίλε avatar αυτό το βρήκα στη Βικιπαίδεια:
1)η ισπανική άρχουσα τάξη τεκμηρίωνε την καταγωγή της επιδεικνύοντας τις φλέβες της που ήταν ευδιάκρτιες κάτω από το λευκό δέρμα των εκπροσώπων της σε αντίθεση με των μελαψών Αράβων εισβολέων. 2)Οι Ισπανοί απλώς εξάπλωσαν την φράση, γιατί αυτή προϋπήρχε, αφού παντού η άρχουσα τάξη δεν εκτίθετο στον ήλιο και οι φλέβες της ήταν πιο ευδιάκριτες από των αγροτών και γενικά των εργαζομένων 3)Η αιμοφιλία σε πολλές δυναστείες ανάγκαζε τους φερομένους ως ευγενείς να προστατεύονται σε εσωτερικούς χώρους και να γίνονται χλωμοί και "γαλαζωποί" στη χροιά του δέρματος. Η λέξη μαρτυρείται από το 1895

Από μια πρόχειρη έρευνα δεν βρικα κατι άλλο. Θα συνεχίσω και θα ξαναγράψω αν βρω κάτι.

19-07-13, 21:23
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη biki ευχαριστώ για τα στοιχεία που είναι καλό να τα καταθέτουμε...

Ψάχνοντας και εγώ τι βρήκα κάτι που να πω την αλήθεια πως ήταν κάτι που
το περίμενα....
Από το άρθρο αυτό κρατάω κάτι συγκεκριμένο γιατί τα άλλα ήδη τα έχουμε
αναφέρει...
<<Είναι προφανές λοιπόν, ότι οι Κυανιτικοί είναι πιο ανθεκτικοί σε επιδημίες,
αρρώστιες, περιβαλλοντικές μεταβολές κλπ από ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι,
γεγονός που τους κάνει να αποτελούν πλέον όχι απλά σύγχρονους
ευγενείς, αλλά εξελιγμένο ανθρώπινο είδος..>>
ΠΗΓΗ... http://www.inews.gr/96/yparchoun-st-alitheia-galazoaimatoi.htm

Βέβαια ίσως φανώ πως είμαι συνομοσιολόγος αλλά οι δικαιολογίες που
ακούω σχετικά με το θέμα πως απόκτησαν το μπλέ αίμα μάλλον θα τις
χαρακτήριζα παιδαριώδεις και τις καταθέτουν με ελαφρότητα....

Ευχαριστώ.

biki
19-07-13, 22:59
Χμμ... Φίλε avatar κάτι δεν πάει καλά σε όλη αυτήν την ιστορία.. το μονο που βρίσκω είναι το ίδιο ακριβώς άρθρο να το παπαγαλίζουν ξανά και ξανά!

Πως μπορούν να λένε ότι υπάρχουν 7000 άνθρωποι με.μπλε αίμα όταν δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση τέτοια δημοσιευμένη..;;

Πως μπορούν να λένε ότι στην περίπτωση της αγγλιδας φταίνε τα αντισυλληπτικά όταν δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να το αποδεικνύει..;; - τουλάχιστον εγώ δεν κατάφερα να βρω-

Πως γίνετε να μιλάνε για ιππότες των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών οι οποίοι να έχουν μπλε αίμα , και ομως δεν κατάφερα να βρω ούτε ένα όνομα. Ούτε μια αναφορά.. και ομως το παπαγαλίζουν και αυτό παντού σαν αποδεδειγμένο γεγονός!! Οι αποδείξεις που ειναι λοιπόν..;

anna.
20-07-13, 09:32
Βρε παιδιά είναι δυνατόν να υπήρχε τέτοιο θέμα και να μην είχε γίνει ευρέως γνωστό απο τα Μ.Μ.Ε???? .... Στο Ελλαδισταν μένουμε την τρίχα τριχιά την κάνουνε...

Οι δε κουτσομπολιστικες εκπομπές θα είχαν πάρει φωτιά με τέτοιο θέμα ουτε διακοπές δεν θα πήγαιναν τι να λέμε τώρα.....

21-07-13, 21:29
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη biki και σε μένα μου φαίνονται κάπως περίεργο η ελαφρότητα αλλά και
η προχειρότητα της εξήγησης του θέματος..
Η μιά αναφέρει σχετικά με τις πανοπλίες η άλλη με τα αντισυλληπτικά που
εάν είχανε κάποια αλήθεια η εμφάνιση ανθρώπων με μπλέ αίμα θα ήταν
ένα συχνό φαινόμενο....

Αλλά αυτό που με κάνει περίεργο είναι η αναφορά που κατέθεσα....
<<Είναι προφανές λοιπόν, ότι οι Κυανιτικοί είναι πιο ανθεκτικοί σε επιδημίες,
αρρώστιες, περιβαλλοντικές μεταβολές κλπ από ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι,
γεγονός που τους κάνει να αποτελούν πλέον όχι απλά σύγχρονους
ευγενείς, αλλά εξελιγμένο ανθρώπινο είδος..>>

Και σε εμένα μου κάνει εντύπωση πως αναμασούν το ίδιο το θέμα απο
την ίδια πηγή...
Το άλλο είναι πως υπάρχει θέμα με ανθρώπους με μπλέ δέρμα αλλα δεν
αναφέρουν εάν έχουν και μπλέ αίμα...
Πάντως υπάρχει μια συσκότιση στο θέμα και εάν δεν ήταν η διήγηση του
φίλου μου δεν θα το γνώριζα το θέμα....
Γιατι αυτά που άκουγα στερούνταν σοβαρότητας....
Αποδείξεις δεν περιμένω μάλλον συσκότιση μόνο....

Φίλη anna. πιστεύεις πως μαθαίνουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας
απο τα ΜΜΕ ?????
Όχι βέβαια....

Για την ιστορία να αναφέρω πως υπάρχουν γαλάζιοι-μπλέ θεοί στην Ινδία
ο Κρίσνα και η Ντέβι...
Επίσης είδα στις αναζητήσεις το Οι άνθρωποι Indigo...
Επίσης δεστε στις ιστοσελίδες....
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=/search%3Fq%3Dblue%2Bblood%2Bpeople%26start%3D20%26 sa%3DN%26biw%3D1366%26bih%3D622&rurl=translate.google.com&sl=en&u=http://anomalyinfo.com/articles/ga00011d.php%3Fpage%3DCURI&usg=ALkJrhj22Is4xMN73AEGYXL8KE5WQgCfcQ

Υπάρχουν εκεί κάποια στοιχεία...

Ευχαριστώ.

biki
22-07-13, 00:19
Καλημέρα σε όλους.

Φίλε μου avatar πολυ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μας παραθέτεις.

Σχετικά με τους ανθρώπους με μπλε δέρμα διάβασα τα εξής :

Η πάθηση ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία (γνωστή και ως met-H) και μειώνει την ικανότητα του ατόμου να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα του. Ως αποτέλεσμα, το αιμα του είναι πιο σκούρο από εκείνο που συναντάμε συνήθως στις φλέβες των ανθρώπων. .

Και :

Το 1980, βρέθηκε η θεραπεία, όπου ο μπλε άνθρωπος πίνει μια χημική ουσία που είναι και η ίδια μπλε. μετατρέπει το αίμα στη κανονική του απόχρωση και αλλάζει και ο τόνος του δέρματος.

Ωστόσο, λόγω της διασποράς των υγρών, η λύση διαρκεί μόνο για μια ημέρα, οπότε ο πάσχων θα πρέπει να πίνει το υγρό κάθε μέρα.

Η αλήθεια είναι πως δεν διευκρινίζουν αν το αίμα είναι μπλε ομως γράφουν πως είχε μια σκούρα απόχρωση, οποτε ενδεχομένως να είχε μια σκούρα μπλε απόχρωση..

Ομως αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική.. εδω βλέπουμε μια ανωμαλία στο αίμα που οφείλετε από το γονίδιο met-H. Είναι μια ασθένεια ουσιαστικά..

στις περιπτώσεις με τους ανθρώπους με μπλε αίμα αυτό που γράφουν είναι ότι οφείλετε στο χαλκό που υπάρχει στο αιμα και πιο συγκεκριμένα από τις προσμίξεις σιδηρου-χαλκού . Η αλήθεια είναι ότι οι δικαιολογίες που λένε για το πως συνέβη αυτό είναι κατι παραπάνω από γελοίες, ομως αν δουμε τις περιπτώσεις ορισμένων ζώων με μπλε αίμα και τις μελέτες που έχουν γίνει θα διαπιστώσουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το ίδιο! Το αίμα έχει αυτό το χρώμα εξαιτίας των προσμιξεων χαλκού σιδήρου στο αίμα. Και αυτό έχει ως αποτέλμα να τα κάνει πιο ανθεκτικά σε ορισμένες συνθήκες. Από αυτή την άποψη είναι πράγματι μια εξέλιξη. Βέβαια τα στοιχεία που μας δίνουν για το λογο της ξαφνικής αυτής αλλαγής δεν είναι επαρκεί.. ενδεχομένως να διερευσε μις πληροφορία σχετικά και με σκοπό να "κουκουλώσουν" την κατασταση ειπώθηκαν αυτά.. λέω εγώ τώρα........

Λινκ για την οικογένεια με μπλε δέρμα :

http://www.akous.gr/post.asp?uid=6227

Λινκ για ζώα με μπλε αίμα:

http://www.anexigita.com/2012/05/blog-post_2006.html?m=1

http://agapotazoa.blogspot.com/2013/07/blog-post_1279.html

http://www.kazam.gr/online/node/179705

Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί αυτό:

Αυτό είναι ένα από τα λίγα ζώα με μπλε αίμα , το οποίο με τη σειρά του περιέχει αιμοκυανίνη – μια ουσία με πολύ καλά αποτελέσματα κατά του όγκου. .

ΠΗΓΗ----> http://bnr.bg/sites/el/Lifestyle/Nature/Pages/08112011_bg_snails.aspx

biki
22-07-13, 01:22
Χμμμ... Φίλε avatar σύμφωνα με τα γραφόμενα του πρώτου λινκ που είχα παραθέσει σχετικά με την οικογένεια με το μπλε δέρμα λένε το εξής:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Daily Mail το σπάνιο αυτό φαινόμενο οφείλετε σε μια σπάνια
κληρονομική πάθηση που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία (γνωστή και ως γονίδιο met-H) η οποία μειώνει την
ικανότητα του ατόμου να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα του, με αποτέλεσμα, το αίμα στις φλέβες να αποκτά ένα ιδιαίτερα σκούρο μπλε χρώμα το οποίο σε συνδυασμό με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δημιουργεί την όψη του γαλάζιου δέρματος.

Οποτε σύμφωνα με αυτό , το αίμα είναι πραγματι μπλε σε αυτές τις περιπτώσεις..!

Ελευθέριος Παλιγγίνης
22-07-13, 11:34
Ο όρος "γαλαζοαίματος" αναφέρεται σε μόνιμο χαρακτηριστικό εμφάνισης, έτσι δεν εξετάζουμε πώς είναι το αίμα μέσα στο σώμα, ή αν βγάλουμε δείγμα του ή αν τρέξει. Εννοεί οτι οι φλέβες φαίνονται γαλάζιες. Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει το δέρμα να είναι ιδιαίτερα λευκό.

Το δε γαλάζιο δέρμα, απαιτεί την δημιουργία του όρου... "γαλαζο-δέρματος". Οι γνωστότερες περιπτώσεις είναι του Κρίσνα και των Στρουμφ.

biki
22-07-13, 12:04
Φίλε μου, Λευτέρη, αυτό που αναφέρεις είναι αυτό που παρέθεσα σε προηγούμενο μνμ μου σχετικά με την σημασία της λέξης "γαλαζοαίματος" από τη Βικιπαίδεια. Όπως λες και εσύ, η λέξη αυτή χαρακτήριζε τους ευγενείς- βασιλείς, επειδή το δέρμα τους ηταν καταλευκο και οι φλέβες φενοντουσαν έντονα γαλάζιες, σε αντίθεση με τους χωρικούς που είχαν σκούρο δέρμα εξαιτίας της συνεχόμενης έκθεση τους στον ήλιο.

Σε αυτη την περίπτωση ομως, αναφέρουμε του γαλαζοαίματους , επειδή τους αναφέρουν στο άρθρο σχετικά με τους ανθρώπους με μπλε αίμα, ως ότι είχαν ορισμένοι από αυτούς πράγματι μπλε αίμα και γι'αυτό βγήκε αυτός ο τίτλος. Ομως στοιχεία που να το αποδεικνύουν δεν κατάφερε κανένας μας να βρει.

Όσο για το μπλε δέρμα αναφερόμαστε σε μια γενετική ανωμαλία, όπου υπάρχει στον άνθρωπο το γονίδιο met-H το οποίο μειώνει την ικανότητα του ανθρώπου να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το χρωμα του αίματος να αποκτά μια σκούρα μπλε απόχρωση και το δέρμα να γίνετε επίσης μπλε-μοβ. Είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζετε.

Βέβαιος η μεθαιμοσφαιριναιμία , οπως έχει ήδη παράθεση ο φίλος avatar δεν είναι οο μοναδικός λόγος που μπορεί το δέρμα να έχει αυτήν την αποχρωση αλλα ένας από αυτούς. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στα στοιχεία που έχουμε παραθέσει. ;)

Καλή μέρα σε όλους! :)

OANNHSEA
22-07-13, 18:03
Πολύ ωραία συζήτηση - πολύ σωστή έρευνα...

Μία μόνο παρατήρηση.
Γράφτηκε το γιατί οι άνθρωποι με μπλε αίμα δεν είναι γνωστοί.
α) Ο αριθμός είναι κατά υπολογισμούς από τις περιπτώσεις που έχουμε.
β) Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να ξεχωρίζει. Π.χ. έχουμε ανθρώπους με 3 ή και 4 ή και 5 νεφρά. Στα 4 νεφρά το ποσοστό είναι 1:50.000 - άρα στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε 200 περίπου άτομα... Πόσους ξέρετε εσείς;

Επίσης κάτι άλλο:
Εάν το μπλε αίμα είχε τόσα προτερήματα, γιατί μέσω της εξέλιξης δεν επιβίωσαν αυτοί που είχαν το γενετικό πρόβλημα; Το ζήτημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι παθαίνουν άλλες αρρώστιες, όπως π.χ. πολλούς θρόμβους...

biki
22-07-13, 18:40
Πολύ ωραία συζήτηση - πολύ σωστή έρευνα...

Μία μόνο παρατήρηση.
Γράφτηκε το γιατί οι άνθρωποι με μπλε αίμα δεν είναι γνωστοί.
α) Ο αριθμός είναι κατά υπολογισμούς από τις περιπτώσεις που έχουμε.
β) Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να ξεχωρίζει. Π.χ. έχουμε ανθρώπους με 3 ή και 4 ή και 5 νεφρά. Στα 4 νεφρά το ποσοστό είναι 1:50.000 - άρα στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε 200 περίπου άτομα... Πόσους ξέρετε εσείς;

Καλησπέρα σου φίλε μου. Πολυ σωστή η παρατήρηση σου.

Επίσης κάτι άλλο:
Εάν το μπλε αίμα είχε τόσα προτερήματα, γιατί μέσω της εξέλιξης δεν επιβίωσαν αυτοί που είχαν το γενετικό πρόβλημα; Το ζήτημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι παθαίνουν άλλες αρρώστιες, όπως π.χ. πολλούς θρόμβους...

Αν κατάλαβα καλά εδω μπερδεύεις τις δύο περιπτώσεις..
Η μεθαιμοσφαιριναιμία δεν είναι η ιδια περίπτωση με τους ανθρωπους με μπλε αιμα. Είναι ένα γενετικό πρόβλημα το οποίο μειώνει την ικανότητα που έχει το άτομο να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το αίμα να αποκτά μια σκουρα μπλε απόχρωση η οποία κάνει το δέρμα να φαίνετε μπλε. Αυτό ομως αντιμετοπιζετε.

Οι άνθρωποι που έχουν μπλε αίμα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους(σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν δώσει.) Απλός για καποιο λόγο ο σίδηρος έχει αντικατασταθεί με χαλκό, και οι προσμίξεις χαλκού σιδήρου δίνουν αυτό το μπλε αίμα.

OANNHSEA
23-07-13, 06:43
Δεν γίνεται να αντικατασταθεί ο σίδηρος με χαλκό στα αιμοσφαίρια... Δεν είναι βιολογικά δυνατό...

Να υπάρχει χαλκός μέσα στο αίμα - αυτό είναι δυνατόν.
Όμως οι συγκεντρώσεις του χαλκού δημιουργούν άλλα προβλήματα στην υγεία.

biki
23-07-13, 07:31
Τι να σου πω φίλε μου.. ότι διάβασα από τα στοιχεία που μας δίνουν σου λέω.. ενδεχομένως να έχεις δίκιο.. τώρα όσον αφορά τα προβλήματα υγείας, σίγουρα θα αντιμετοπιζουν κάτι άλλο αυτοί οι άνθρωποι..

Καλή σου μέρα!

anastasi
23-07-13, 09:21
Μην το συζητάτε άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωποι νάχουν μπλέ αίμα.

Θαχαν καταγραφεί απο μαιευτήρες, παιδίατρους, στις εξετάσεις αίματος,οδοντίατρους(καθαρισμός, εξαγωγές κτλ), στρατολογίες, κτλ.

Εκτός κι άν είναι μέλη κάποιας "γαλαζοαίματης " κοινότητας και δεν ζούν μεταξύ μας , αλλά και τότε θάχαν κάποια ατυχήματα, κάποια αιμοραγία τελος πάντων.
ή είναι εξωγήινοι, εξωγαλαξιακοί , ενδογήινοι, ρομπότ κτλ.κτλ...

----------------------------------------------------------

biki
23-07-13, 09:35
Καλή σου μέρα φιλε anastasi.

Μην απορριπτεις το ενδεχόμενο να υπάρχουν και απλός να μην το δημοσιεύουν ακόμα. Εξαλου αν εσύ ήσουν άνθρωπος με μπλε αίμα θα ήθελες αυτό να γίνει γνωστό; για σκέψου το λίγο. Οι περισσότεροι θα σε αντιμετώπιζαν όπως λες, ως εξωγήινο κλπ κλπ κλπ. Μέχρι και Αντιχρίστο θα σε λέγαν! Άσε οι μελέτες που θα γινόντουσαν στο αίμα σου.. είναι λογικό να το κρατάνε κρυφό.. έχε κατά νου ότι το θέμα το ξεκίνησε ο avatar επειδή ένας φίλος του του είπε ότι το είδε με τα μάτια του..! Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο avatar θα έλεγε ψέματα, ούτε πως θα ασχολιόταν με αυτό αν πίστευε πως του λεει ο φίλος του..

Οπως και να έχει έχεις δίκιο. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο εφόσον δεν υπάρχουν νέα στοιχεια. Όταν και αν δημοσιευτεί κατι καινούργιο τότε το ξανά ανοίγουμε το θέμα..

Καλή συνέχεια. :)

23-07-13, 13:36
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Σχετικά με το θέμα που άνοιξα ήταν αφορμή η αναφορά του φίλου μου που
είναι αξιόπιστος....

Αυτό το οποίο είδε ήδη το έχω αναφέρει...
Αλλά και λόγο της ειδικότητας του ήταν σαφής σε αυτό που είδε....
Μπλέ αίμα και όταν το άγγιξε ήταν μεταξύ ζελέ και σαν πολτός...

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο....

Ευχαριστώ.

23-07-13, 18:04
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Μια και ομιλήσαμε για τον χαλκό τι κάνει στον οργανισμό μας και όχι μόνο..
Βιολογική σημασία..
Είναι απαραίτητο ιχνοστοιχείο, τόσο στα ζώα όσο και στα φυτά.
Ανευρίσκεται σε ποικιλία ενζύμων, όπως την υπεροξειδάση του
Κυτοχρώματος C (http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9A%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%87%CF% 81%CF%89%CE%BC%CE%B1_C&action=edit&redlink=1) και την υπεροξειδισμουτάση.

Ορισμένα μαλάκια και αρθρόποδα έχουν ως μεταφορική ουσία των
αναπνευστικών αερίων την αιμοκυανίνη (http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF% 85%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B7&action=edit&redlink=1) (αντί της αιμοσφαιρίνης (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%C F%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7)), η οποία
περιέχει χαλκό.

Στα ανώτερα ζώα έχει διαπιστωθεί ότι η παρουσία χαλκού διευκολύνει την
απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.

Διατροφή.
H υπερβολική απόθεση χαλκού στους ιστούς προκαλεί την Νόσο του Wilson,
ενώ χρόνια έλλειψη χαλκού προκαλεί δυσλειτουργία στην σύνθεση
δοπαμίνης (http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%94%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE% AF%CE%BD%CE%B7&action=edit&redlink=1), με συνέπεια την εμφάνιση κατάθλιψης, στην σύνθεση μελανίνης (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B7)
από τα δερματικά κύτταρα καθώς και δυσλειτουργίες στον μεταβολισμό των
λιπών και των τριγλυκεριδίων.......

Σε άλλο σημείο αναφέρεται....
Ο χαλκός εντοπίζεται σ’ όλο το σώμα, ενσωματωμένος σε οργανικά
συμπλέγματα όπως τα ένζυμα που εμπλέκονται στην εγκεφαλική λειτουργία
και το κυκλοφορικό σύστημα.
ΔΡΑΣΗ
Ο χαλκός είναι ένα οξειδωτικό συστατικό, στο σώμα όμως έχει
αντιοξειδωτική δράση αποτελώντας συστατικό του ενζύμου υπεροξειδική
δισμουτάση (SOD). Αυτό το ένζυμο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που
προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ο χαλκός αποτελεί επίσης συστατικό της
σερουλοπλασμίνης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο πλάσμα του αίματος.
Η σερουλοπλασμίνη ρυθμίζει το επίπεδο μερικών ορμονών στο αίμα και είναι
επίσης απαραίτητη για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Επιπροσθέτως, ο χαλκός παίζει ρόλο στην παραγωγή της ενέργειας, τη
δημιουργία της μελανίνης (χρωστική του δέρματος) και την οξείδωση των
λιπαρών οξέων.

ΕΛΛΕΙΨΗ
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών και κυκλοφορικών προβλημάτων
αυξάνεται όταν υπάρχει έλλειψη χαλκού, ειδικά εάν αυτή συνοδεύεται από
έλλειψη σεληνίου. Αυτό συμβαίνει πιθανόν διότι τα αντιοξειδωτικά ένζυμα
υπεροξειδάση της γλουταθειόνης και υπεροξειδική δισμουτάση έχουν σ’
αυτή την περίπτωση περιορισμένη δράση, επιτρέποντας στις ελεύθερες ρίζες
να δρουν ανεξέλεγκτα. Η έλλειψη χαλκού μπορεί επίσης να συμβάλλει στην
αναιμία, ασθένειες των οστών, διαταραχές του νευρικού συστήματος και
την απώλεια μαλλιών.
Στα παιδιά, η ανάπτυξη καταστέλλεται και τα οστά μπορεί να γίνουν
εύθραυστα...
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για ημερήσιο συμπλήρωμα = 5mg
Δεν υπάρχει Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Recommended Daily Allowance,
RDA) από την ΕΕ.
Ο Βρετανικός Δείκτης Αναφοράς (Reference Nutrient Intake, RNI) για τη
διατροφική δόση είναι 1,2mg για τους ενήλικες, με τα υψηλότερα ποσά να
απαιτούνται από γυναίκες σε θηλασμό.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΟΥ
Ένα συμπλήρωμα χαλκού μπορεί να είναι απαραίτητο όταν λαμβάνεται
υψηλή δόση ψευδάργυρου, καθώς αυτός μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του
χαλκού. Ο χαλκός είναι επίσης απαραίτητος για το Σύνδρομο Μenke (σπάνια
γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από αδυναμία απορρόφησης του
χαλκού).
Παρόλα αυτά, στην περίπτωση αυτή γίνεται συχνά συνταγογράφηση
ενέσεων χαλκού.
Ο χαλκός μπορεί να φανεί χρήσιμος στην αντιμετώπιση φλεγμονωδών
παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα.
ΠΗΓΗ...
http://www.douni.gr/?section=ingredients&id=14&icategory=2
Ο
Ο Χαλκός στο σώμα συμβάλλει στον μεταβολισμό του σιδήρου, βοηθά στην
σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και στα μαλλιά όπως και στην λειτουργία του
κεντρικού νευρικού συστήματος.
ΠΗΓΗ...
http://www.medlook.net/kids/chocolate.asp

Ευχαριστώ.

anna.
23-07-13, 23:06
Μην το συζητάτε άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωποι νάχουν μπλέ αίμα.

Θαχαν καταγραφεί απο μαιευτήρες, παιδίατρους, στις εξετάσεις αίματος,οδοντίατρους(καθαρισμός, εξαγωγές κτλ), στρατολογίες, κτλ.

Εκτός κι άν είναι μέλη κάποιας "γαλαζοαίματης " κοινότητας και δεν ζούν μεταξύ μας , αλλά και τότε θάχαν κάποια ατυχήματα, κάποια αιμοραγία τελος πάντων.
ή είναι εξωγήινοι, εξωγαλαξιακοί , ενδογήινοι, ρομπότ κτλ.κτλ...

----------------------------------------------------------

Όταν γεννιέται ενα παιδι κανει ενα σορό εξετάσεις.. ερώτηση σε συνέχεια του Anastasi είναι δυνατόν αυτά τα νοσοκομεία στα οποια γεννηθηκαν τετοια παιδια να μην έχουν κανει έρευνα επι του θέματος τηρώντας το ιατρικό απόρρητο?? Μου φαίνεται λίγο περίεργο... εκθέσεις επι εκθέσεων θα είχαν βγεί η θα άφηναν ενα τέτοιο επιστημονικό κομμάτι ανεξερεύνητο??

Σαφώς και δεν θα εξέθεταν τον ασθενή αλλά τόσο σημαντικά στοιχεία θα έβγαιναν με τον έναν η τον άλλο τροπο στην επιφάνεια....

anna.
24-07-13, 11:42
Συνεχίζοντας τον συλλογισμό μου θα ήθελα να προσθέσω μια προσωπική εμπειρία.
Πριν 2 χρόνια νοσηλεύτηκε συγγενικό μου πρόσωπο σε δημόσιο νοσοκομείο με αγνώστου προελεύσεως μικρόβιο.. Πέσανε απάνω της γιατροί πολλών ειδικοτήτων με συμβούλια επι συμβουλίων αφού δεν μπορούσαν να καθορίσουν μέσω των εξετάσεων τι ακριβώς συμβαίνει. Το πρόβλημα ηταν στο αίμα. Θέλω εδώ να τονίσω ποσο πολύ οι γιατροί εσκυψαν πανω στο θέμα της. Μέχρι και καρτελες με ιστορικό πήραν απο όσα νοσοκομεία είχε στο παρελθον νοσηλευτεί και ας μην ηταν για τον ίδιο λογο.
Τελικά και μετα απο συμβούλια και άπειρες εξετάσεις και μεταγγίσεις αίματος, το πόρισμα ηταν νόσος του Still. http://www.e-rheumatology.gr/scientific-articles/nosos-still-ton-enilikon-adult-onset-stills-disease

Σπάνιο εξαιρετικά και ιδιαίτερα για μια 70άχρονη.

Καταλήγοντας τις σκέψεις μου επι του θέματος είναι οτι οι γιατροί δεν θα άφηναν επ ουδενί κάτι που δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό η επίσημα γνωστό στην τύχη του.

biki
24-07-13, 12:03
Καλησπέρα σε όλους.

Φίλε avatar σε ευχαριστούμε για τα στοιχεία που παρεθεσες.

Άννα μου σωστός ο συλλογισμός σου, ομως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι υπήρξε αξιόπιστος άνθρωπος που το είδε με τα μάτια του και το ακουμπισε κιόλας.

Ενδεχομενως λοιπόν , να έχουν γίνει εξετάσεις και μελέτες για το θέμα αυτό. Ενδεχομένως να γίνονται και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Απλός ίσως να μην το δημοσιεύουν ακόμα γιατί δεν έχουν όλες τις απαντήσεις στα χέρια τους. Πχ πως έγινε αυτό; τι επιπτώσεις έχει για την υγεία; κλπ κλπ κλπ ... Σκέψου μόνο τι θα γινόταν και τι σεναρια θα βγαιναν αν ερχόταν Κατι τέτοιο στην επιφάνεια τώρα που πολλα ερωτήματα δεν θα μπορούσαν να απαντηθούν.. μπορεί αύριο- μεθαύριο το θέμα να δημοσιευτεί με όλες τις λεπτομέριες..

Καλη σας μέρα! :)

anna.
24-07-13, 12:21
Δεν αμφισβητω τον Avatar.

Ίσως να υπάρχει κάτι άλλο πίσω απο αυτό, που να μην είναι ακόμα γνωστό σε εμας, ή δημοσιευμένο, διότι πραγματικα είναι πολύ περίεργο...

anastasi
24-07-13, 18:45
Μολις γεννιέται το μωρό, πρώτη δουλεια, εξετάσεις αίματος, ομάδα αίματος κτλ. Άν μπλέ αίμα, φάκκελος, εξετάσεις-εξετάσεις, φάκελλοι, Συνέδρια, δια βίου παρακολούθηση. παγκόσμια ανταλλαγη στοιχείων, κτλτκλ, η ιατρική κοινότητα θα τόξερε.

Δεν χρειάζεται αυτό όμως. Πολύ απλά . Κοκκινα χείλη- δαγκώνεις ασπρίζουν(φευγει το αίμα), παύεις να δαγκώνεις τα χείλη, επανέρχεται το κόκκινο. Τα χείλη δείχνουν το αίμα.

Ελέγχεται η αξιοπιστία του φίλου του Αβαταρ.
Ελέγχεται το κορίτσι για φάρσες. Μήπως είναι ωραίο παιδί ο σεκιουριτάς; Έχει κάτι τσιχόφουσκες μπλέ....(κι άλλα υλικά περίεργα για φάρσες.)

'Η υπάρχουν όντως οι men in black, με τα αμνησιογόνα στυλό...
Ίσως , αφού σε αυτές τις συναυλίες για να τις χαρείς , Εξωγήινος πρέπει νασαι....

------------------------------------------------

24-07-13, 20:23
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Κατ' αρχάς σχετικά με τον χαλκό στο αίμα και γενικά στον ανθρώπινο
οργανισμό και όχι μόνο σε αυτόν έδωσα στοιχεία....

Πέρα από όλα αυτά που αναφέρονται υπάρχουν σχετικά άρθρα...
http://www.archives.com/genealogy/family-heritage-blue-people.html
Στο τέλος το άρθρο έχει....
Μπλε Άνθρωποι πηγές οικογενειακής ιστορίας

Μεθαιμοσφαιριναιμία - Βικιπαίδεια (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Methemoglobinemia&usg=ALkJrhjPwAehErjCG_D8vdDSjYpTHcIh7g)
Γενεαλογία Genforum - Fugate (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://genforum.genealogy.com/fugate/&usg=ALkJrhiCwsqKd7IqY9JTVfPGAj1fqhbSQg)
Faris, David Το Fugate Οικογένεια Russell County, Virginia:. Μια γενεαλογία
των απογόνων του Francis, Benjamin, Colbert, Ζαχαρία, Henley & William
Fugate, οι έποικοι της Moccasin Valley από το 1772. (Βαλτιμόρη: Πύλη
Press 1986). Βιβλίο είναι εξαντλημένο, δανείστηκε από τις Ειδικές Συλλογές
στο St Louis County Library, St Louis, MO.

http://www.myinterestingfiles.com/images/2008/12/paul_karason_3.jpg
Υπάρχει και το σχετικό βίντεο για τον μπλέ άνθρωπο...
http://www.inews.gr/61/vinteo-o-anthropos-pou-to-derma-tou-egine-ble.htm

Ευχαριστώ.

24-07-13, 20:40
Πάλι εδώ..
Παραθέτω στοιχεία σχετικά με το μπλέ δέρμα....

Συγγενής methemoglobinemia /Μεθαιμοσφαιριναιμία
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3e/Autorecessive.svg/220px-Autorecessive.svg.png (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Autorecessive.svg&usg=ALkJrhjZ2aBBJ4xFB93djevxyMRI-Fk-9g) http://bits.wikimedia.org/static-1.22wmf8/skins/common/images/magnify-clip.png (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Autorecessive.svg&usg=ALkJrhjZ2aBBJ4xFB93djevxyMRI-Fk-9g)
Η συγγενής μορφή της methemoglobinemia έχει ένα αυτοσωματικό (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Autosomal_recessive&usg=ALkJrhgJW4PnUvohYTwZIf7Z5za6HR_RYg)
υπολειπόμενο (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Autosomal_recessive&usg=ALkJrhgJW4PnUvohYTwZIf7Z5za6HR_RYg) τύπο κληρονομικότητας.

Λόγω της ανεπάρκειας του ενζύμου (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Enzyme&usg=ALkJrhjWpu8d4jLoRDRSnqi_m2Nz0lyGsw) διαφοράση Ι (NADH αναγωγάση
μεθαιμοσφαιρίνης), αύξηση των επιπέδων μεθαιμοσφαιρίνης και το αίμα του
met-Hb ασθενείς έχει μειωμένη ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου. Αντί να
είναι σε κόκκινο χρώμα, το αρτηριακό αίμα της met-Hb ασθενείς είναι καφέ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα του Καυκάσου (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/White_people&usg=ALkJrhiru0IcdS9c_-AwRT4bl_5rUFIQUA) ασθενείς να αποκτήσουν
μια μπλε απόχρωση. Κληρονομική met-Hb προκαλείται από ένα
υπολειπόμενο γονίδιο (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Recessive_gene&usg=ALkJrhiJfpslFKyjtMjkdVprzLhY3cmC-w) .
Αν μόνο ο ένας γονέας έχει αυτό το γονίδιο, οι απόγονοι θα έχουν
κανονική-αποχρώσεις του δέρματος, αλλά αν και οι δύο γονείς
φέρουν το γονίδιο υπάρχει μια πιθανότητα ο απόγονος θα έχει
μπλε-αποχρώσεις του δέρματος.

Πηγή Wikipedia (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://donate.wikimedia.org/wiki/Special:FundraiserRedirector%3Futm_source%3Ddonate %26utm_medium%3Dsidebar%26utm_campaign%3DC13_en.wi kipedia.org%26uselang%3Den&usg=ALkJrhjzcWUxADHK99mhZZb_sDb7SuF_qQ)

Ευχαριστώ.

LAPTONAS
30-07-13, 20:51
Γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με μπλε αίμα;

Θεωρεί κανείς ότι σχετίζεται αυτό με κάτι σημαντικό ;

π.χ. το Ιχώρ ;

ή το κυανό χρώμα των Ινδών Θεών (http://www.artofwise.gr/pictures/Hindu37Kali.gif) ;

Viper
30-07-13, 22:44
Νιώθω την μεγάλη ανάγκη να σου ζητήσω να αναλογιστείς την σοβαρότητα των όσων παραθέτεις, κατόπιν της εμπεριστατωμένης παράθεσης του συμφορουμίτη AVATARGR.

LAPTONAS
31-07-13, 01:30
Νιώθω την μεγάλη ανάγκη να σου ζητήσω να αναλογιστείς την σοβαρότητα των όσων παραθέτεις, κατόπιν της εμπεριστατωμένης παράθεσης του συμφορουμίτη AVATARGR.

Αυτό κάνω, αναλογίζομαι, και ρωτάω , γιατί είναι τόσο σημαντικό :confused: κακό είναι φίλε viper ?

anna.
31-07-13, 07:44
Είναι ενα πολύ ενδιαφέρον θεμα το οποίο δεν γνωρίζαμε.
Ο Avatar έκανε τον κόπο να παραθέσει πολλά στοιχεία και να μας διαφωτίσει. Σημαντικό για εμάς ειναι που δεν το γνωρίζαμε καθόλου το θέμα, για κάποιους άλλους ίσως όχι. Η ουσία είναι οτι ο καλός φίλος Avatar έκανε μια εμπεριστατωμενη ανάλυση.

LAPTONAS
31-07-13, 12:35
Είναι ενα πολύ ενδιαφέρον θεμα το οποίο δεν γνωρίζαμε.
Ο Avatar έκανε τον κόπο να παραθέσει πολλά στοιχεία και να μας διαφωτίσει. Σημαντικό για εμάς ειναι που δεν το γνωρίζαμε καθόλου το θέμα, για κάποιους άλλους ίσως όχι. Η ουσία είναι οτι ο καλός φίλος Avatar έκανε μια εμπεριστατωμενη ανάλυση.

Σέβομαι απόλυτα το κόπο του Avatar.

Υπάρχουν π.χ. και άνθρωποι με 2 καρδιές....άνθρωποι που βλέπουν στο σκοτάδι, άνθρωποι με μυικές ανωμαλίες που είναι γιγάντιοι, άλλοι που έχουν πιάσει μύκητα και έχουν γίνει "δέντρα" .....Επίσης όσο αναφορά το αίμα , είναι γνωστό ότι η χλωροφύλλη μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα με αποτέλεσμα να υπάρχει απαλλαγή από ασθένειες και πολλά άλλα που είναι άγνωστα για ευνόητους λόγους.

Επομένως απλά είχα απορία μήπως το σχετίζει κανείς με κάτι "μεταφυσικό"... όπως π.χ. τα παραδείγματα που έδωσα. Αν δεν φαίνεται "σοβαρή" η ερώτηση που έκανα τότε ας μην δώσει κανείς σημασία. Πάντως εμένα με απασχολεί - από τότε που είδα το θέμα - μήπως το το γαλάζιο των Ινδών θεών σχετίζεται με την Μεθαιμοσφαιριναιμία

http://coolbuddy.com/imgs/a_hindu_god_1.jpg

Εκείνη την εποχή ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπιζόταν ως "θεός".

Αν ήμουν σε ένα ιατρικό χώρο δεν θα το ρωτούσα :D

biki
31-07-13, 13:29
Φίλε μου καλησπερα .

Δεν είναι καθόλου απίθανο να ισχύει αυτό λες. Το μπλε αιμα η το μπλε δέρμα( γιατί είναι διαφορετικές περιπτώσεις) θα μπορούσε να θεωρηθεί σημάδι θεού.

Καλή σου μέρα! :)

άβαξ
01-08-13, 17:30
Καλησπέρα και από εμένα.

Κατά την γνώμη μου, το θέμα θα μπορεί να ερευνηθεί καλύτερα, εάν επικεντρωθούμε στην ιατρική και την βιολογική πλευρά του ζητήματος για το «μπλε αίμα» για να αποφύγουμε τις παρερμηνείες .

Το άρθρο που παρέθεσε ο Avatar στο δεύτερο post, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα φαινόμενο που αξίζει να το ερευνήσει κανείς, αλλά συγχρόνως δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρονται όπως:
Το όνομα του γιατρού της Αιματολογικής του Λονδίνου, Efresi Robert είναι υπαρκτό πρόσωπο; Τα στοιχεία για τα «…περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση» είναι βάση στατιστικής ή υπαρκτά πρόσωπα καταγεγραμμένα σαν ιατρικές περιπτώσεις; Επίσης σημαντικό: το κορίτσι στην φωτογραφία με το μπλε υγρό στη μύτη, είναι η Polly Neti που αναφέρεται στο κείμενο;

Για το θέμα των γαλαζοαίματων ευγενών, υπάρχουν στοιχεία που επαληθεύουν την ιστορία του biki σχετικά με το λευκό «αρχοντικό» δέρμα και δεν πρέπει να το σχετίζουμε με οποιαδήποτε παραϊατρική περίπτωση.

Τώρα, όσον αφορά την ανθεκτικότητα του οργανισμού με τις χάλκινες πανοπλίες και το χαλκό αντί σιδήρου που ρέει στο αίμα των «κυανιτικών» του άρθρου, πιστεύω ότι υπάρχει μια μικρή αλήθεια. Ο χαλκός από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούταν σαν αποστειρωτικό νερού και για την γρηγορότερη επούλωση των πληγών. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης είχε αντιληφθεί τις θεραπευτικές ιδιότητες του χαλκού στις πληγές και τα μικρόβια που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι τότε και το χρησιμοποιούσε συχνά σε ασθενείς του. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που φορούσε συχνά μια χάλκινη πανοπλία, ισως να ήταν περισσότερο ανθεκτικός σε μολύνσεις και μικροβιακές ασθένειες. Το ίδιο θα συνέβαινε και σε κάποιον που «λέγεται» ότι κυλάει στο αίμα του χαλκός και όπως λέει το άρθρο «…τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία».

Αυτό βέβαια μένει να ερευνηθεί όπως είπα και στην αρχή του post, δηλαδή αν είναι βιολογικά εφικτό και βιώσιμο κάποιος άνθρωπος να έχει στο αίμα του χαλκό χωρίς τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην υγεία του. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι το άρθρο, που έκανε ομολογουμένως μια αξιοπρόσεχτη πορεία στα ελληνικά sites, έχει πολλές ανακρίβειες και αυθαίρετες ερμηνείες ενός εντυπωσιακού φαινομένου αλλά τουλάχιστον στάθηκε αφορμή να ξαναανακαλύψω τις θεραπευτικές ιδιότητες του χαλκού.

Για τις θεραπευτικές ιδιότητες του χαλκού:

http://www.i-diadromi.gr/2013/06/blog-post_2276.html

Υ.Γ. – Όσον αφορά την φωτογραφία της κοπέλας με το μπλε υγρό στη μύτη, έκανα μια ερεύνα για την αρχική προέλευση της. Το αποτέλεσμα ήταν να με οδηγήσει σε ένα λογαριασμό γνωστού site όπου χρήστες ανεβάζουν τις «καλλιτεχνικές» φωτογραφίες τους στο κοινό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που ανεβάζει μια χρήστρια με το ψευδώνυμο Anne Droid. Κάτω από τα σχόλια της φωτογραφίας με το μπλε υγρό, παρόλο που συμπτωματικά περιγράφει κάποια πράγματα για τον εαυτό της, δεν αναφέρει καθόλου τι την ενέπνευσε να φωτογραφίσει τον εαυτό της έτσι. Τα σχόλια δικά σας. Το link εδώ :

http://www.flickr.com/photos/annedroid/

OANNHSEA
01-08-13, 19:08
Αυτό βέβαια μένει να ερευνηθεί όπως είπα και στην αρχή του post, δηλαδή αν είναι βιολογικά εφικτό και βιώσιμο κάποιος άνθρωπος να έχει στο αίμα του χαλκό χωρίς τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην υγεία του. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι το άρθρο, που έκανε ομολογουμένως μια αξιοπρόσεχτη πορεία στα ελληνικά sites, έχει πολλές ανακρίβειες και αυθαίρετες ερμηνείες ενός εντυπωσιακού φαινομένου αλλά τουλάχιστον στάθηκε αφορμή να ξαναανακαλύψω τις θεραπευτικές ιδιότητες του χαλκού.

Οτιδήποτε είναι σε μεγάλες ποσότητες επιφέρει πλήγματα στον οργανισμό.
Εάν το ποσοστό του χαλκού στο αίμα ήταν τόσο μεγάλο ώστε το αίμα να είναι μπλε, τότε ο άνθρωπος θα ήταν νεκρός...

Ουσιαστικά τα μικρόβια παθαίνουν ότι και ο άνθρωπος δηλητηριάζονται από το χαλκό. Βέβαια επειδή είναι απειροελάχιστα σε μέγεθος, η ποσότητα είναι και αυτή απειροελάχιστη...
Π.χ η γαλαζόπετρα...
Η μετατροπή του χαλκού σε οξείδιο ή σε οξέα γίνεται και μέσα στο αίμα μας...
.

LAPTONAS
02-08-13, 21:17
Πάλι εδώ..
Παραθέτω στοιχεία σχετικά με το μπλέ δέρμα....

Συγγενής methemoglobinemia /Μεθαιμοσφαιριναιμία
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3e/Autorecessive.svg/220px-Autorecessive.svg.png (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Autorecessive.svg&usg=ALkJrhjZ2aBBJ4xFB93djevxyMRI-Fk-9g) http://bits.wikimedia.org/static-1.22wmf8/skins/common/images/magnify-clip.png (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Autorecessive.svg&usg=ALkJrhjZ2aBBJ4xFB93djevxyMRI-Fk-9g)
Η συγγενής μορφή της methemoglobinemia έχει ένα αυτοσωματικό (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Autosomal_recessive&usg=ALkJrhgJW4PnUvohYTwZIf7Z5za6HR_RYg)
υπολειπόμενο (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Autosomal_recessive&usg=ALkJrhgJW4PnUvohYTwZIf7Z5za6HR_RYg) τύπο κληρονομικότητας.

Λόγω της ανεπάρκειας του ενζύμου (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Enzyme&usg=ALkJrhjWpu8d4jLoRDRSnqi_m2Nz0lyGsw) διαφοράση Ι (NADH αναγωγάση
μεθαιμοσφαιρίνης), αύξηση των επιπέδων μεθαιμοσφαιρίνης και το αίμα του
met-Hb ασθενείς έχει μειωμένη ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου. Αντί να
είναι σε κόκκινο χρώμα, το αρτηριακό αίμα της met-Hb ασθενείς είναι καφέ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα του Καυκάσου (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/White_people&usg=ALkJrhiru0IcdS9c_-AwRT4bl_5rUFIQUA) ασθενείς να αποκτήσουν
μια μπλε απόχρωση. Κληρονομική met-Hb προκαλείται από ένα
υπολειπόμενο γονίδιο (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Recessive_gene&usg=ALkJrhiJfpslFKyjtMjkdVprzLhY3cmC-w) .
Αν μόνο ο ένας γονέας έχει αυτό το γονίδιο, οι απόγονοι θα έχουν
κανονική-αποχρώσεις του δέρματος, αλλά αν και οι δύο γονείς
φέρουν το γονίδιο υπάρχει μια πιθανότητα ο απόγονος θα έχει
μπλε-αποχρώσεις του δέρματος.

Πηγή Wikipedia (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://donate.wikimedia.org/wiki/Special:FundraiserRedirector%3Futm_source%3Ddonate %26utm_medium%3Dsidebar%26utm_campaign%3DC13_en.wi kipedia.org%26uselang%3Den&usg=ALkJrhjzcWUxADHK99mhZZb_sDb7SuF_qQ)

Ευχαριστώ.

Αγαπητέ Avatar, έχεις κάνει μια καλή μελέτη γύρω από το μπλέ αίμα και αφού κοίταξα όλο το θέμα λεπτομερώς θα ήθελα να συμπληρώσω εκ του προχείρου μερικά πράγματα

Το αίμα κανονικά έχει αιμοσφαιρίνη και αποτελείται συν τοις άλλοις από ένα μόριο σιδήρου στο οποίο οφείλεται το κόκκινο χρώμα. Το υγρό των φυτών περιέχει χλωροφύλλη που διαφέρει ως προς το αίμα στο ότι έχει ένα μόριο μαγγανίου αντί σιδήρου και του δίδει ως εκ τούτου το πράσινο χρώμα. Η αιμοκυανίνη σε αντίθεση με τα άλλα δύο υγρά είναι μπλε λόγω του μορίου χαλκού που έχει αντί σιδήρου ή μαγγανίου. Παράδειγμα έμβιων που έχουν αιμοκυανίνη είναι τα χταπόδια.

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα. Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτεΐνη αιμοκυανίνη η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9

Από ότι είδα έχεις κάνει αναφορά στο χρώμα των Ινδών Θεών επομένως θα επεκταθώ στο ιχώρ περισσότερο.

Παρακάτω μαθαίνουμε ότι το Ιχώρ ήταν αίμα γαλαζόχρωμο

πηγή : http://www.defencenet.gr/defence/item/ti-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B9%CF%87%CF%8E%CF%81-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82
Ποιοί ήταν πραγματικά οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν απλώς σύμβολα ή αληθινά υπερδύναμα όντα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα ικανά να μας πείσουν ότι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ήταν σύμβολα, όπως υποστήριζε και μια μεγάλη μερίδα φιλοσόφων, οι Στωικοί, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μύθοι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία αλλά αντίθετα παρουσιάζουν αλληγορικές διηγήσεις, χρήσιμες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο; Σε ολόκληρη την Ελληνική γραμματεία, οποιοσδήποτε μπορεί να ανακαλύψει μια ατελείωτη σειρά από παράδοξες και μεταφυσικές εμπειρίες, που οι θνητοί πρόγονοί μας τις απέδωσαν στους αθάνατους θεούς τους. Επίσης υπάρχει μια παραφυσική λεπτομέρια που ίσως αποτελεί κλειδί για την διατύπωση της αληθινής φύσης των αρχαίων θεών.

Μέσα στην μυθολογία υπάρχουν αμέτρητες αναφορές σχετικά με μιά ουσία ονόματι Ιχώρ που έρρεε στις φλέβες των Θεών και ήταν γαλαζόχρωμη. :D

Η ουσία Ιχώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό,τον Αριστοτέλη,τον Πυθαγόρα κ.α. Ο Όμηρος αναφέρει: (ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405). “ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν”.

Ο Πλάτωνας (Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3) “ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα”.

Ο Πυθαγόρας επίσης αναφέρει περί «θείας ουσίας» στο αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικα.

Να συμπληρώσω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος νόμιζε πως ήταν ημίθεος αλλά όταν οι φίλοι του είδαν πως έτρεχε από το σώμα του κόκκινο αίμα προσπάθησαν να τον προσγειώσουν λέγοντας ως επιχείρημα ότι δεν ήταν ημίθεος αφού κόκκινο αίμα έτρεχε από τις φλέβες του....

Εφόσον το μπλε αίμα λοιπόν είναι "ανώτερο" και "ξεχωριστό" τότε είναι πολύ πιθανόν να υπήρχε θεοποίηση όσων είχαν τέτοιο χρώμα αίματος εκείνα τα χρόνια. Πιθανόν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που στις μέρες μας αποτελούνται από μπλε αίμα να είναι ίδιοι με αυτούς στην αρχαιότητα θεωρούσαν ότι είχαν Ιχώρ. Το Ιχώρ ταιριάζει στις περιγραφές του μπλε αίματος (πηκτό και γαλάζιο) και θα μπορούσε εύκολα να ταυτιστεί με το μπλε αίμα.

Το ερώτημα είναι , γιατί υπάρχουν τόσες λίγες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ανθρώπους; Τι άλλα χαρακτηριστικά έχουν όσοι έχουν "μπλε αίμα"...;

Μια σύντομη απάντηση είναι ότι δεν συμφέρει τις φαρμακοβιομηχανίες. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα.... όσο το ψάχνει κανείς τόσο βρίσκει....

xtabay
03-08-13, 00:12
Να συμπληρώσω και εγώ οτι γαλαζοαίματοι αποκαλουνται οι εκπρόσωποι της "αριστοκρατίας" . Σύμφωνα με την wikipedia ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στην Ισπανία για τους εξής λόγους:
1)η ισπανική άρχουσα τάξη τεκμηρίωνε την καταγωγή της επιδεικνύοντας τις φλέβες της που ήταν ευδιάκρτιες κάτω από το λευκό δέρμα των εκπροσώπων της σε αντίθεση με των μελαψών Αράβων εισβολέων. 2)Οι Ισπανοί απλώς εξάπλωσαν την φράση, γιατί αυτή προϋπήρχε, αφού παντού η άρχουσα τάξη δεν εκτίθετο στον ήλιο και οι φλέβες της ήταν πιο ευδιάκριτες από των αγροτών και γενικά των εργαζομένων 3)Η αιμοφιλία σε πολλές δυναστείες ανάγκαζε τους φερομένους ως ευγενείς να προστατεύονται σε εσωτερικούς χώρους και να γίνονται χλωμοί και "γαλαζωποί" στη χροιά του δέρματος. Η λέξη μαρτυρείται από το 1895
Φαινομενικά δεν έχει σχέση με τις περιπτώσεις που παρουσίασε ο φίλος άβαταρ όμως δεν το αποκλείω να συνδέονται και με κάποιο τρόπο.

biki
03-08-13, 09:47
Οτιδήποτε είναι σε μεγάλες ποσότητες επιφέρει πλήγματα στον οργανισμό.
Εάν το ποσοστό του χαλκού στο αίμα ήταν τόσο μεγάλο ώστε το αίμα να είναι μπλε, τότε ο άνθρωπος θα ήταν νεκρός...

Καλημέρα σε όλους!

Φίλε OANNHSEA έχω μια απορία.. αν ισχύει πράγματι το παραπάνω δεν θα ίσχυε και για τα ζώα με μπλε αίμα..;

Φίλε LAPTONAS σε ευχαριστούμε για τα στοιχεία που παραθέτεις. Είναι λογικό μια τέτοια διαφορετικότητα εκείνη την εποχή να θεωριθικε σημάδι θεού.

Όσο για την ερώτηση σου μια άλλη απάντηση είναι γιατί οι γονείς αυτιών των παιδιών δεν επιθυμούν τα μωρά τους να γίνουν "πειραματόζωα" οποτε δεν επιτρέπουν και πολλά. Ένας άνθρωπος με μια τέτοια διαφορετικότητα λογικά δεν θα το φωνάζει ότι έχει μπλε αίμα αλλα θα προτιμά να το κρατά κρυφό..

Καλή συνέχεια και καλή σας μέρα!! :)

LAPTONAS
03-08-13, 20:54
Καλημέρα σε όλους!

Φίλε OANNHSEA έχω μια απορία.. αν ισχύει πράγματι το παραπάνω δεν θα ίσχυε και για τα ζώα με μπλε αίμα..;

Φίλε LAPTONAS σε ευχαριστούμε για τα στοιχεία που παραθέτεις. Είναι λογικό μια τέτοια διαφορετικότητα εκείνη την εποχή να θεωριθικε σημάδι θεού.

Όσο για την ερώτηση σου μια άλλη απάντηση είναι γιατί οι γονείς αυτιών των παιδιών δεν επιθυμούν τα μωρά τους να γίνουν "πειραματόζωα" οποτε δεν επιτρέπουν και πολλά. Ένας άνθρωπος με μια τέτοια διαφορετικότητα λογικά δεν θα το φωνάζει ότι έχει μπλε αίμα αλλα θα προτιμά να το κρατά κρυφό..

Καλή συνέχεια και καλή σας μέρα!! :)

Ο φίλος προφανώς μιλάει για περίπτωση μεγάλης συγκέντρωσης -> τοξικότητας. Θεωρητικά το μπλε αίμα μπορεί να αντικαταστήσει το κόκκινο με μετάγγιση χωρίς πρόβλημα όπως έχει χρησιμοποιηθεί η χλωροφύλλη στο παρελθόν.

Όσο αναφορά τη περίπτωση ανθρώπων με μπλε αίμα εκ γενετής τώρα θα σου πω ειλικρινά ότι αν ζούσαμε σε μία κοινωνία σωστή όχι μόνο πειραματόζωα αλλά και ευεργέτες τις ανθρωπότητας θα ήταν. Δηλαδή ποιος θα επέλεγε να έχει ένα αίμα το οποίο μπορεί να μεταφέρει ασθένειες όταν μπορεί να έχει ένα αίμα που του παρέχει προστασία ; Φαντάσου όμως να είσαι φάρμακο-βιομήχανος πόσο θα πέσουν οι πωλήσεις των φαρμάκων ... ;

Αληθινος
19-08-13, 17:41
Στην μυθολογία υπάρχουν τα εξής γένη:

Χρυσό
Αργυρό
Χάλκινο
Σιδηρούν.

Αυτή είναι η σειρά που εμφανίστηκαν στη Γη,και επίσης το κάθε νέο γένος είναι πιο φθαρτό από το παλαιότερο.

Το Χρυσό γένος ανθρώπων ζούσε 1000 χρόνια και δεν πάθαινε ασθένειες και δεν γερνούσε,ενώ το Σιδηρούν συνέχεια παθαίνει ασθένειες,γερνάει,και πεθαίνει γρήγορα.

Οι άνθρωποι που ανέφεραν αυτό το μύθο στη Κλασσική εποχή πίστευαν πως ήδη ζούσαν στο Σιδηρούν γένος.

Επίσης ίσως τυχαία,η ίδια ιεραρχία ισχύει και για τις τιμές αυτών των μετάλλων.

Η μυθολογία κάνει σαφές πως τα γένη αυτά δεν τα αποκαλούσαν έτσι συμβολικά, μα πως πράγματι σχετιζόντουσαν με αυτά τα μέταλλα,κάτι που είχε αποτελέσματα και φανερά,στα φυσικά σώματα των ανθρώπων.

Άρα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οι μοντέρνοι άνθρωποι έχουν το σίδηρο ως μέταλλο του αίματος τους,το χάλκινο γένος είχε τον χαλκό, το αργυρό το ασήμι,ενώ το χρυσό γένος είχε αίμα από χρυσό.

Κατά τον μύθο το Χάλκινο γένος σταμάτησε να υπάρχει επειδή ήταν πολεμοχαρής και από τους συνεχείς και ανηλεής πολέμους δεν έμειναν άνθρωποι του Χάλκινου γένους.

Τώρα όσων αφορά το κορίτσι αυτό,μένει να δούμε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει.
Αν έχει βίαιη συμπεριφορά θα επαληθευτεί ο μύθος.

Αληθινος
19-08-13, 17:50
Το παράξενο φυσικά είναι πως ψάχνοντας στο Google τόσο το όνομα της μικρής "Polly Neti" όσο και της υποτιθέμενης ιατρού,τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από Ελληνικά sites,και ο κόσμος έξω της Ελλάδας δεν γνωρίζει τίποτα περί του θέματος,και επίσης πως σε κανένα site δεν αναγράφονται πληροφορίες εξακρίβωσης όπως αρχική πηγή, όνομα νοσοκομείου που έκανε την εξέταση κτλπ

sceptic
20-08-13, 13:57
Ρε παιδιά, ξεκινήσατε θέμα και κάνετε κι "επιστημονική" ανάλυση σε ένα άρθρο το οποίο ήταν ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!!! χαχαχα :D http://propaganda-dimitrios.blogspot.com/2011/04/in-world-there-are-about-7000-people.html

LAPTONAS
20-08-13, 18:32
Στην μυθολογία υπάρχουν τα εξής γένη:

Χρυσό
Αργυρό
Χάλκινο
Σιδηρούν.

Αυτή είναι η σειρά που εμφανίστηκαν στη Γη,και επίσης το κάθε νέο γένος είναι πιο φθαρτό από το παλαιότερο.

Το Χρυσό γένος ανθρώπων ζούσε 1000 χρόνια και δεν πάθαινε ασθένειες και δεν γερνούσε,ενώ το Σιδηρούν συνέχεια παθαίνει ασθένειες,γερνάει,και πεθαίνει γρήγορα.

Οι άνθρωποι που ανέφεραν αυτό το μύθο στη Κλασσική εποχή πίστευαν πως ήδη ζούσαν στο Σιδηρούν γένος.

Επίσης ίσως τυχαία,η ίδια ιεραρχία ισχύει και για τις τιμές αυτών των μετάλλων.

Η μυθολογία κάνει σαφές πως τα γένη αυτά δεν τα αποκαλούσαν έτσι συμβολικά, μα πως πράγματι σχετιζόντουσαν με αυτά τα μέταλλα,κάτι που είχε αποτελέσματα και φανερά,στα φυσικά σώματα των ανθρώπων.

Άρα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οι μοντέρνοι άνθρωποι έχουν το σίδηρο ως μέταλλο του αίματος τους,το χάλκινο γένος είχε τον χαλκό, το αργυρό το ασήμι,ενώ το χρυσό γένος είχε αίμα από χρυσό.

Κατά τον μύθο το Χάλκινο γένος σταμάτησε να υπάρχει επειδή ήταν πολεμοχαρής και από τους συνεχείς και ανηλεής πολέμους δεν έμειναν άνθρωποι του Χάλκινου γένους.

Τώρα όσων αφορά το κορίτσι αυτό,μένει να δούμε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει.
Αν έχει βίαιη συμπεριφορά θα επαληθευτεί ο μύθος.

Αυτό που έγραψες είναι πολύ ενδιαφέρον. Αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει με κάποιο τρόπο το αίμα του , που υπό κανονικές συνθήκες έχει σίδηρο -> με χρυσό, τότε τι θα γίνει ; Δεν ξέρω κανένα είδος που να ζει με τέτοιο αίμα πάντως.... ή με άργυρο ως κεντρικό μέταλλο που να προσλαμβάνει το οξυγόνο αντί σίδηρο ή χαλκό .... με έβαλες σε σκέψεις ....

20-08-13, 22:16
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε sceptic εάν διάβαζες προσεκτικά θα διαπίστωνες πως το τόπικ αυτό
το ξεκίνησα απο μια συζήτηση με φίλο μου όπου και ανέφερα την εμπειρία
του....
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο....
Απλά βάλαμε αναφορές όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι φίλοι για το θέμα....
Επίσης υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες και απο Βικιπαίδεια αλλά και άλλες
και οι αναφορές δεν είναι μονοσήμαντες απο μια πηγή αλλά από πολλές...

Κάποιες άλλες πηγές...
http://chemistry.about.com/od/biochemistry/a/Is-Deoxygenated-Human-Blood-Blue.htm
http://scienceblogs.com/gregladen/2008/02/11/is-blood-ever-blue-science-tea/
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread286166/pg1
Είναι μια άλλη αναφορά για πράσινο αίμα απο νοσοκομείο στο Βανκούβερ
του Αγίου Παύλου.
http://indigosociety.com/showthread.php?47150-The-Woman-with-Blue-Blood
http://www.daviddarling.info/encyclopedia/B/blood.html
Πολύ ενδιαφέρον έχει η προηγούμενη ιστοσελίδα....
Έχει και αναφορές βιβλιογραφίας...
http://hubpages.com/hub/Blood-Color-in-Humans-and-Animals-Meaning-and-Function
http://hubpages.com/hub/Blood-Color-in-Humans-and-Animals-Meaning-and-Function
Περιέχει πολλά στοιχεία για μπλέ αίμα (έχει και βίντεο) και αναφορά και για
πράσινο αίμα.....

Ευχαριστώ.

sceptic
21-08-13, 08:27
Καλημέρα φίλε Avatar,

Ευχαριστω για τα links αν και κάποια από αυτά δεν φαινονται ιδιαίτερα έμπιστα (πχ abovetopsecret). Τα υπόλοιπα απλά επιβεβαιώνουν τη μπαρούφα περί μπλέ αίματος στο ανρώπινο σώμα.

Το χρώμα του αίματος είναι θέμα χημείας και σε τελική ανάλυση έχει να κάνει με το φάσμα του φωτός που αντανακλά εκείνη τη στιγμή, το χρώμα στη φύση είναι πολύ ανθρωποκεντρική άποψη και δυσκολεύομαι να το συσχετίσω με μεταφυσικά θέματα. Έχει να κάνει με τις συνθήκες παρατήρησης και όχι με ουδέτερα στοιχεία. Το χρώμα χρησιμοποιείτε μόνο στη φασματογραφία όπου το αντικείμενο που εξετάζεται (πχ αίμα) φωτίζεται με φώς γνωστού φάσματος και στη συνέχεια αναλύουμαι το φάσμα της αντανάκλασης (πχ κόκκινο) για να μας δώσει το βάθος απορόφησεις μερικών συχνοτήτων (χρωμάτων) και έτσι στοιχεία για τη χημική του σύσταση.

Οι παθήσεις που αναφέρονται είναι όλες καταγεργαμμένες και διδάσκονται στην ιατρική άρα επίσης δεν αντιλαμβάνομαι την έκλπηξή μας. Τέλως πάντων απλά ήθελα να υποδείξω και στο φίλο που μίλησε για την αναφορά στον Polly Net ότι πρόκειται για μυθοπλασία και δεν νομίζω ότι χρήζει τέτοιου είδους εμβάθινση.

21-08-13, 12:49
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε sceptic μάλλον δεν τα διάβασες όλα αλλα μόνο κάποια απο αυτά...
Δεν διαβάζεις απο την αρχή το θέμα και στοιχεία απο την Wikipedia (http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en%7Cel&rurl=translate.google.com&u=http://donate.wikimedia.org/wiki/Special:FundraiserRedirector%3Futm_source%3Ddonate %26utm_medium%3Dsidebar%26utm_campaign%3DC13_en.wi kipedia.org%26uselang%3Den&usg=ALkJrhjzcWUxADHK99mhZZb_sDb7SuF_qQ)
αλλά απο άλλες ιστοσελίδες...

Απλά καταθέτης την άποψή σου σε ένα σίτε και βέβαια αφορίζεις τα άλλα...
Δικαίωμα σου...

Ευχαριστώ.

sceptic
21-08-13, 13:31
Φίλε Avatar,

Κάθε άλλο νομίζω,

Τα υπόλοιπα (site) απλά επιβεβαιώνουν τη μπαρούφα περί μπλέ αίματος στο ανρώπινο σώμα.

Αυτό το είπα εννοώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό σε αυτές τις παθήσεις εφόσον έχουν εξηγηθεί και μελετηθεί από την επιστήμη τις ιατρικής σύμφωνα με τα άρθρα και τη βιβλιογραφία που παραθέτεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως από την κυάνωση, την αργύροσις και την μεθαιμοσφαιριναιμία φτάνουμε να μιλάμε για γαλαζοαίματους και μυθολογίες και να μελετάμε μεταφυσικές εξηγήσεις σε φυσικά φαινόμενα. Η γνώμη μου είναι πάντα όταν παρατειρούμε η ακούμε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε πριν βγάλουμε συμπέρασμα ότι πρόκειτε για μεταφυσικό φαινόμενο να εξαντλούμε τις φυσικές εξηγήσεις.

Anyway ίσως να είμαι και εκτός θέματος μη με παρεξηγείς, Πάντα Φιλικά

21-08-13, 13:53
Φίλοι μου και πάλι εδώ...

Φίλε sceptic απο την αρχή που άνοιξα το θέμα δεν έγραψα για κάτι μεταφυσικό....

Το άνοιγμα του θέματος έγινε απο την αναφορά φίλου μπροστά και σε
άλλα άτομα που είδε πληγή με μπλε αίμα...

Τώρα για τις ιστοσελίδες που καταθέτω δεν απορρίπτουν (που δεν κάνω
λάθος) το θέμα ούτε και αφοριστικές δηλώσεις κάνουν αλλά παρουσιάζουν
και στοιχεία όχι μόνο για μπλε αίμα αλλά και πράσινο...
Επισης στο θέμα δεν γράφουμε μόνο για το αίμα αλλα και για το μπλε
δέρμα..

Ευχαριστώ.

sceptic
21-08-13, 14:05
Anyway ίσως να είμαι και εκτός θέματος μη με παρεξηγείς,

Τελικά είμαι εκτός θέματος... κανένα πρόβλημα φίλε ;)

21-08-13, 14:37
Φίλε μου sceptic.....

Δεν είσαι εκτός θέματος απλά βλέπεις αρνητικά το συγκεκριμένο θέμα
καθώς και απορρίπτεις όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι άλλοι.

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
22-08-13, 11:41
Κρίνονας από τα links που αναφέρονται παραπάνω, είναι πολύ λογικό να απορρίπτονται τα περί μπλε αίματος. Ειδικά η δήθεν πηγή από το νοσοκομείο του βανκούνερ είναι απλή τραγική. Μα καλά, τόσο σοβαρό φορουμ, δεν υπάρχει ένας γιατρός εδώ μέσα να μας διαφωτίσει???

24-08-13, 13:28
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr ο λόγος που άνοιξα στάθηκε αφορμή η μαρτυρία φίλου
τίποτα άλλο απο εκει και πέρα εννοώντας πάντα πως υπάρχει προσωπική εμπειρία...

Τώρα για τις Ιστοσελίδες τι να πω ?????
Προσωπική σου άποψη είναι....

Ευχαριστώ.

osidien
15-09-13, 08:49
Η μεθαιμοσφαιριναιμία είναι παθολογική κατάσταση του αίματος και χρήζει θεραπείας.
Το σκούρο χρώμα δεν οφείλεται σε συνύπαρξη κάποιου ιχνοστοιχείου με τον σίδηρο,αποδίδεται στο γεγονός πως η παθολογική αιμοσφαιρίνη φέρει ομάδες τρισθενούς σιδηρου,αντί του φυσιολογικού δισθενούς που απορροφάει οξυγόνο στους πνεύμονες.
Ως εικόνα : Κοβόμαστε στην κουζίνα.Οι λίγες σταγόνες αίματος δεν φέρουν την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου έξω από το σώμα και είναι ζωηρά κόκκινες.
Παίρνουμε αίμα με μία σύρριγγα των 5 cc. Οι συγκέντρωση του αίματος θα δώσει σκούρο χρωμα καθώς το δείγμα πλέον φέρει ποσότητες σιδήρου που αντιδράνε με το οξυγόνο άμεσα.Η δουλειά του σιδήρου αυτή είναι,είναι το μέσο με το οποίο το αίμα συλλαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο.
Στις πηγές που σωστά έχετε αποδώσει δεν υπάρχει πλήρης αντικατάσταση του σιδήρου από χαλκό. Το χρώμα πιθανά αποδίδεται σε ταυτόχρονη παρουσία σιδήρου και χαλκού.Ταυτόχρονη παρουσία αιμοσφαιρίνης (σίδηρος), και αιμοκυανίνης (χαλκός) που ο μεγαλοργανισμός εκμεταλλέυεται την συνιστώσα τους...κατι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον!
Η παρουσία αιμοκυανίνης δεν είναι κάτι το ξένο στην φύση...εκτός και αν υποθέσουμε οτι τα χταπόδια δεν είναι μέρος της φυσικής εξέλιξης.Όμως η εκμετέλλευση των ιδιοτήτων των ιχνοστοιχείων δεν έχει να κάνει με την εκμετάλλευση φυσικών πόρων του περιβάλλοντος,για να είμαι πιο ακριβής, όσο με την ικανότητα των γονιδίων να εκμεταλλεύονται το περιβάλλον.Ο εργαζόμενος σε ποσότητες χαλκού δεν θα αποκτήσει την ικανότητα μετουσίωσης της αιμοκυανίνης,'οπως άλλωστε και ο ιππότης με την χάλκινη πανοπλία.Προυποθέτει την ύπαρξη χρωμοσωμάτων που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες ταυτόχρονα,σε ισσοροπία.Απαιτεί διαφορετική φυσιολογία δηλαδή.Κυψέλες πνευμόνων με αντοχές σε ποσότητα χαλκού,νεφρούς (αντιρροπιστικός μηχανισμός) που θα φιλτράρουν την οξείδωση του χαλκού αλλά ταυτόχρονα θα διατηρούν την φυσιολογία της ανεκτικότητας στον σίδηρο.
Η φύση πειραματίζεται συνεχώς επομένως καθόλου απίθανος ο σχηματισμός τέτοιων οργανισμών.Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θεωρητικά δυστυχώς...Ο χαλκός στις τροφές ειναι πολύ περιορισμένος σε αντίθεση με τον σίδηρο,αυτό γεννάει το ερώτημα της επάρκειας συντήρησης αυτού του οργανισμού.
Αυτό που προκαλεί ακόμα πιο μεγάλη εντύπωση είναι η πήξη που παρατήρεισαι ο φίλος σου! Αυτό προυποθέτει εντελώς διαφορετική φυσιολογία από την γνωστή καθώς η δημιουργία θρόμβων στην μεταφορά του αίματος θα ισοδυναμούσε με έμφραγμα στο παραμικρό. Στη γνωστή φυσιολογία τα αιμοπετάλια αναλαμβάνουν το ρόλο της πήξης σε αιμορραγίες.Αν αυτά είναι αυξημένα σε αριθμό,τότε έχουμε κίνδυνο θρομβώσεων...Μπορείτε να φανταστείται το "ζελέ" τι αποτέλεσμα θα έχει...επαναλαμβάνω,στην γνωστή φυσιολογία.
Τα διατυπώνω όλα αυτά αφού πέρασα κάποιο χρόνο σήμερα να διαβάζω τα όσα ευγενικά παραθέσατε.Θα προσπαθήσω να βρω κάποια διαφορετική εξήγηση, ίσως κάποιο διαφορετικό ιχνοστοιχείο ή ομάδες χρωμοσωμάτων που να παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια και να έχουν σχέση με παρόμοια καταγεγραμμένη εικόνα (το οποίο παραδέχομαι ότι θα είναι δύσκολο).Πάντως επειδή καταπιάστηκα με την παρουσία χαλκού στο αίμα σε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες,σε πρώτη ματιά ομολογώ, δεν φαίνεται να πλησιάζουν στο φαινόμενο που παρατηρήθηκε.

LAPTONAS
30-09-13, 19:28
Η μεθαιμοσφαιριναιμία είναι παθολογική κατάσταση του αίματος και χρήζει θεραπείας.
Το σκούρο χρώμα δεν οφείλεται σε συνύπαρξη κάποιου ιχνοστοιχείου με τον σίδηρο,αποδίδεται στο γεγονός πως η παθολογική αιμοσφαιρίνη φέρει ομάδες τρισθενούς σιδηρου,αντί του φυσιολογικού δισθενούς που απορροφάει οξυγόνο στους πνεύμονες.
Ως εικόνα : Κοβόμαστε στην κουζίνα.Οι λίγες σταγόνες αίματος δεν φέρουν την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου έξω από το σώμα και είναι ζωηρά κόκκινες.
Παίρνουμε αίμα με μία σύρριγγα των 5 cc. Οι συγκέντρωση του αίματος θα δώσει σκούρο χρωμα καθώς το δείγμα πλέον φέρει ποσότητες σιδήρου που αντιδράνε με το οξυγόνο άμεσα.Η δουλειά του σιδήρου αυτή είναι,είναι το μέσο με το οποίο το αίμα συλλαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο.
Στις πηγές που σωστά έχετε αποδώσει δεν υπάρχει πλήρης αντικατάσταση του σιδήρου από χαλκό. Το χρώμα πιθανά αποδίδεται σε ταυτόχρονη παρουσία σιδήρου και χαλκού.Ταυτόχρονη παρουσία αιμοσφαιρίνης (σίδηρος), και αιμοκυανίνης (χαλκός) που ο μεγαλοργανισμός εκμεταλλέυεται την συνιστώσα τους...κατι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον!
Η παρουσία αιμοκυανίνης δεν είναι κάτι το ξένο στην φύση...εκτός και αν υποθέσουμε οτι τα χταπόδια δεν είναι μέρος της φυσικής εξέλιξης.Όμως η εκμετέλλευση των ιδιοτήτων των ιχνοστοιχείων δεν έχει να κάνει με την εκμετάλλευση φυσικών πόρων του περιβάλλοντος,για να είμαι πιο ακριβής, όσο με την ικανότητα των γονιδίων να εκμεταλλεύονται το περιβάλλον.Ο εργαζόμενος σε ποσότητες χαλκού δεν θα αποκτήσει την ικανότητα μετουσίωσης της αιμοκυανίνης,'οπως άλλωστε και ο ιππότης με την χάλκινη πανοπλία.Προυποθέτει την ύπαρξη χρωμοσωμάτων που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες ταυτόχρονα,σε ισσοροπία.Απαιτεί διαφορετική φυσιολογία δηλαδή.Κυψέλες πνευμόνων με αντοχές σε ποσότητα χαλκού,νεφρούς (αντιρροπιστικός μηχανισμός) που θα φιλτράρουν την οξείδωση του χαλκού αλλά ταυτόχρονα θα διατηρούν την φυσιολογία της ανεκτικότητας στον σίδηρο.
Η φύση πειραματίζεται συνεχώς επομένως καθόλου απίθανος ο σχηματισμός τέτοιων οργανισμών.Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θεωρητικά δυστυχώς...Ο χαλκός στις τροφές ειναι πολύ περιορισμένος σε αντίθεση με τον σίδηρο,αυτό γεννάει το ερώτημα της επάρκειας συντήρησης αυτού του οργανισμού.
Αυτό που προκαλεί ακόμα πιο μεγάλη εντύπωση είναι η πήξη που παρατήρεισαι ο φίλος σου! Αυτό προυποθέτει εντελώς διαφορετική φυσιολογία από την γνωστή καθώς η δημιουργία θρόμβων στην μεταφορά του αίματος θα ισοδυναμούσε με έμφραγμα στο παραμικρό. Στη γνωστή φυσιολογία τα αιμοπετάλια αναλαμβάνουν το ρόλο της πήξης σε αιμορραγίες.Αν αυτά είναι αυξημένα σε αριθμό,τότε έχουμε κίνδυνο θρομβώσεων...Μπορείτε να φανταστείται το "ζελέ" τι αποτέλεσμα θα έχει...επαναλαμβάνω,στην γνωστή φυσιολογία.
Τα διατυπώνω όλα αυτά αφού πέρασα κάποιο χρόνο σήμερα να διαβάζω τα όσα ευγενικά παραθέσατε.Θα προσπαθήσω να βρω κάποια διαφορετική εξήγηση, ίσως κάποιο διαφορετικό ιχνοστοιχείο ή ομάδες χρωμοσωμάτων που να παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια και να έχουν σχέση με παρόμοια καταγεγραμμένη εικόνα (το οποίο παραδέχομαι ότι θα είναι δύσκολο).Πάντως επειδή καταπιάστηκα με την παρουσία χαλκού στο αίμα σε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες,σε πρώτη ματιά ομολογώ, δεν φαίνεται να πλησιάζουν στο φαινόμενο που παρατηρήθηκε.

Αγαπητέ osidien,
επιβεβαιώνεις ότι είναι δυνατή η μετάγγιση αίματος με κάποιου είδους διάλυμα χλωροφύλλης ;

Voel
01-10-13, 00:13
Οχι........

LAPTONAS
04-10-13, 21:49
Οχι........

τι όχι ; :D δεν θα το τεκμηριώσεις ;

panosfromlydian
05-10-13, 05:04
H μεταγγιση αιματος γινεται με πλασμα ωκεανου.

http://oceanplasma.org/documents/substitute.html

Γινοταν σε εκτακτες περιπτωσεις στο Β παγκοσμιο πολεμο.

LAPTONAS
06-10-13, 19:02
H μεταγγιση αιματος γινεται με πλασμα ωκεανου.

http://oceanplasma.org/documents/substitute.html

Γινοταν σε εκτακτες περιπτωσεις στο Β παγκοσμιο πολεμο.

μετάγγιση αίματος ή πλάσματος αίματος ;

08-10-13, 23:45
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε panosfromlydian σχετικά με το θαλασσινό νερό που ανέφερες έχω να
προσθέσω σχετικά με αυτό....
Υπάρχουν σταγόνες για το καθάρισμα μύτης αλλά και για μπουκωμένη μύτη
αμπούλες με θαλασσινό νερό....

Ευχαριστώ.

panosfromlydian
09-10-13, 06:50
μετάγγιση αίματος ή πλάσματος αίματος ;

Κανονικα ,αν δεν κανω λαθος μετα απο 21 μερες εχει αφομοιωθειι κανονικα και
εχει δημιουργησει ερυθρα αιμοσφαιρια=αιμα.

Ειναι φανερη η συγγενεια μας με το θαλασσινο νερο.

Υπαρχει και ενας συγγραφεας που υποστηριζει οτι ενα απο τα πιο εξελιγμενα ανθρωπινα ειδη ηταν αμφιβιο.

Παρα πολυ ενδιαφερον το εν λογω λινκ
http://www.awakengr.com/2013/08/blog-post_1600.html

LAPTONAS
10-10-13, 19:47
Κανονικα ,αν δεν κανω λαθος μετα απο 21 μερες εχει αφομοιωθειι κανονικα και
εχει δημιουργησει ερυθρα αιμοσφαιρια=αιμα.

Ειναι φανερη η συγγενεια μας με το θαλασσινο νερο.

Υπαρχει και ενας συγγραφεας που υποστηριζει οτι ενα απο τα πιο εξελιγμενα ανθρωπινα ειδη ηταν αμφιβιο.

Παρα πολυ ενδιαφερον το εν λογω λινκ
http://www.awakengr.com/2013/08/blog-post_1600.html

Στους Λεμούριους αναφέρεσαι ;

11-10-13, 16:08
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Νομίζω πως έχουμε ξεφύγει απο το θέμα μια και μιλάμε για Λεμούριους...

Αυτό που έχω να προσθέσω πως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει κάτι
πως τα παιδιά όταν γεννιούνται έχουν μπλε μάτια και αυτό οφείλεται στη
χρωστική μελανίνη.
Η μελανίνη στα μάτια του νεογέννητου συχνά χρειάζεται χρόνο μετά τη
γέννηση είτε για να παραμείνει ως έχει ή για να «σκοτεινιάσει» από την
έκθεση σε υπεριώδες φως, αργότερα, αποκαλύπτοντας τον αληθινό χρώμα
των ματιών του μωρού.

Απλά επισημαίνω κάποια στοιχεία που ίσως να αγνοούμε....

Ευχαριστώ.

anna.
11-10-13, 19:54
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Νομίζω πως έχουμε ξεφύγει απο το θέμα μια και μιλάμε για Λεμούριους...

Αυτό που έχω να προσθέσω πως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει κάτι
χρωστική μελανίνη.
Η μελανίνη στα μάτια του νεογέννητου συχνά χρειάζεται χρόνο μετά τη
γέννηση είτε για να παραμείνει ως έχει ή για να «σκοτεινιάσει» από την
έκθεση σε υπεριώδες φως, αργότερα, αποκαλύπτοντας τον αληθινό χρώμα
των ματιών του μωρού.

Απλά επισημαίνω κάποια στοιχεία που ίσως να αγνοούμε....

Ευχαριστώ.

Οι Λαιμουριοι καλέ μου Avatar είναι άγρια και επιθετικά ζώα, αρκέτα συχνα επιτίθονται λόγω ορμών κάτι απόλυτα φυσιολογικό μεν για την ιδία την φύση τους ακανοητο δε για το μέγεθος της οστικής δύναμης που προκαλούν.
Ίσως με κάποιο p.m να με ενημερωνες
σχετικα με την φύση, την δύναμη, και φυσικά τα ζητούμενα αυτών των όμορφων σαρκοβόρων, θα το εκτιμουσα ιδιαίτερα.

Υ.π μέχρι να με ενημερωσεις σχετικα με τα παραπανω καλέ μου, θα είμαι κλειστή λόγω
πολλών και διαφορετικών υποχρεώσεων που προκύπτουν αυτον τον μήνα για εμένα.

11-10-13, 20:27
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη anna. ο φίλος LAPTONAS όταν αναφέρεται στους Λεμούριους δεν
αναφέρεται στα ζώα αλλά σε μια μυθική περιοχή Λεμούρια και οι κάτοικοί
της Λεμούριοι και πάνω σε αυτό έχουν δημιουργηθεί πολλοί μύθοι..

Για αυτό και έγραψα πως αυτά δεν έχουν σχέση με το θέμα μας...

Αλλά περιμένω κάποια σχόλια σε αυτό που έγραψα....
"Αυτό που έχω να προσθέσω πως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει κάτι
χρωστική μελανίνη. "

Ευχαριστώ.

anna.
11-10-13, 20:42
Φίλε Avatar σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
μπλεξαμε τους λαιμοριους με τα μπλε μάτια ως φαίνεται. Λάθος μου.
Προχωράμε.

anna.
11-10-13, 21:32
Φίλε Avatar σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
μπλεξαμε τους λαιμοριους με τα μπλε μάτια ως φαίνεται. Λάθος μου.
Προχωράμε.

Στην κατασταση που είμαστε φυσικά!

OANNHSEA
12-10-13, 09:03
Ας αρχίσουμε από τα βασικά... :D

α) Θαλασσινό νερό δεν μπορεί να μπει στις φλέβες και στις αρτηρίες του ανθρώπου. Περιέχει μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορούν άνετα να προκαλέσουν μικροβιαιμία και σηψαιμία... Θα μπορούσε να μπει εάν ήταν αποστειρωμένο (όπως το πλάσμα!!!), αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: το υπερβολικό αλάτι. Το αίμα δεν έχει 4% αλάτι!!!
Για να καταλάβετε: τα ούρα σας έχουν μόνο 2% αλάτι...
Άρα όποιος πιεί 1 λίτρο θαλασσινό νερό θα πρέπει να πιεί 3 λίτρα νερό βρύσης για να αποβάλει το αλάτι!!!

Οπότε είναι παραμύθι για άγριους της ζούγκλας το "χρησιμοποιούσαν θαλασσινό νερό αντί για πλάσμα"...

β) Το θαλασσινό νερό στα υγρά καθαρισμού της μύτης δεν είναι αυτούσιο. Είναι αποστειρωμένο και περιέχει και άλλα χημικά μέσα...

γ) Όποιος ισχυρίζεται ότι η χλωροφύλλη μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα, θα πρέπει να πιάσει βιβλία βιολογίας και βοτανολογίας για να καταλάβει την ουσιαστική διαφορά του αίματος από τη χλωροφύλλη. Το αίμα δεν είναι απλά ένα κόκκινο υλικό. Περιέχει δεκάδες διαφορετικά συστατικά - για την ακρίβεια δεκάδες διαφορετικά ζωντανά κύτταρα.
Αυτά τα κύτταρα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την λειτουργία του ανθρώπου. Δεν μπορούν π.χ. η χλωροφύλλη να κάνει ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες, μόνο τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να το κάνουν αυτό...
Επίσης κάθε υλικό που μπαίνει στις φλέβες και στις αρτηρίες του ανθρώπου μπορεί άνετα να προκαλέσει θρόμβους, ακόμα και το θάνατο από αλλεργικό σοκ ή και σηψαιμικό σοκ.
.

osidien
12-10-13, 10:43
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη anna. ο φίλος LAPTONAS όταν αναφέρεται στους Λεμούριους δεν
αναφέρεται στα ζώα αλλά σε μια μυθική περιοχή Λεμούρια και οι κάτοικοί
της Λεμούριοι και πάνω σε αυτό έχουν δημιουργηθεί πολλοί μύθοι..

Για αυτό και έγραψα πως αυτά δεν έχουν σχέση με το θέμα μας...

Αλλά περιμένω κάποια σχόλια σε αυτό που έγραψα....
"Αυτό που έχω να προσθέσω πως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει κάτι
χρωστική μελανίνη. "

Ευχαριστώ.

Σωστά αναφέρεις την χρωστική μελανίνη.Το γαλάζιο χρώμα των περισσοτέρων νεογνών οφείλεται στην έλλειψη της χρωστικής μελανίνης.Ως φυσική χρωστική απουσιάζει πλήρως,διότι παρόλο που τα μελανινοκύτταρα ειναι ήδη σε θέσεις ταξινομημένα,η υπόφυση εκκρίνει μελανίνη για να ρυθμίσει άλλες καταστάσεις του νέου οργανισμού κατα τις πρώτες εβδομάδες.Ένας απλά απο τους πολλούς λόγους για να είμαι πιο περιγραφικός είναι η ρύθμιση των επιπέδων χολερυθρίνης.Όταν φτάσουν σε υψηλό επίπεδο θα εμφανιστεί ο νεογνικός ίκτερος ή αλλιώς η "χρυσή".Σαν κατάσταση είναι φυσιολογική.Ο λόγος εμφάνισης είναι το ήπαρ που δεν είναι έτοιμο να μεταβολίσει την χολερυθρίνη.Με έμμεσο τρόπο η μελανοτρόπος ορμόνη δρα ώστε να δώσει χρόνο στο ήπαρ για τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Η θεραπεία άλλωστε στηρίζεται σε αυτήν την βάση με λαμπτήρες ανάλογης ακτινοβολίας.Τα μελανινοκύτταρα που είναι σε θέσεις ενεργοποιούνται δεσμεύοντας την μελανοτρόπο με αποτέλεσμα (πάντα έμμεσα με αρκετές χημικές διαδικασίες της ομοιόστασης ενεργές) της ρύθμισης των επιπέδων χολερυθρίνης, ανακουφίζωντας το ήπαρ, που σε λίγες εβδομάδες θα αναδειχτεί σε ένα έξοχο χημικό εργαστήριο ικανό για πολύ περισότερρα από ρυθμίσεις επιπέδων.

12-10-13, 11:54
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε OANNHSEA χωρίς να κάνω τον συνήγορο του φίλου που ανέφερε όλα
τα σχετικά με το θαλασσινό νερό αλλά νομίζω πως εάν συμβαίνει αυτό
εννοείτε πως πρέπει να έχει υποστεί κάποια επεξεργασία....
Σχετικά με το θαλασσινό νερό για την μύτη ανέφερα αμπούλα που σημαίνει
πως και αυτό έχει υποστεί επεξεργασία και σίγουρα είναι ποιό καλό από οτιδήποτε χημικό....

Αλλά για την μύτη οι περισσότεροι γιατροί αναφέρουν για το θαλασσινό νερό
πως τα καλοκαίρια όταν κάποιος κάνει μπάνιο (και όχι μόνο) μπορεί να
καθαρίζει την μύτη του αλλά και να κάνουν γαργάρες ελεύθερα για προβλήματα με τις αμυγδαλές....
Για να αποφύγω τις τυχόν παρατηρήσεις βέβαια δεν εννοούμε σε περιοχές
με μόλυνση...

Φίλε osidien ευχαριστώ για τις πληροφορίες....

Ευχαριστώ.

anna.
12-10-13, 12:35
Φίλε Avatar θα συμφωνησω.
Το θαλασσινό νερό είναι ευρέως γνωστό σε αμπουλες ή σπρέι κατάλληλο για την μύτη.
Για τις γαργαρες υπαρχουν και αλλά διαλύματα, καυτερα, ήπια, ελαφριά που βοηθάνε τόσο στον λαιμό όσο και στην οδοντική κοιλότητα ( αν το εκφερω σωστα )....
Αναφορικά με τις μολύνσεις είναι υπουλες και πρέπει να τις προσέχουμε.
Σήμερα τυχαία είδα μια τέτοια και ομολογώ πως τρομαξα... Ηταν εκτεταμένης και βαριάς μορφής, προκαλώντας μου εσωτερικό πανικό:eek::eek:

LAPTONAS
15-10-13, 02:49
Ας αρχίσουμε από τα βασικά... :D

α) Θαλασσινό νερό δεν μπορεί να μπει στις φλέβες και στις αρτηρίες του ανθρώπου. Περιέχει μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορούν άνετα να προκαλέσουν μικροβιαιμία και σηψαιμία... Θα μπορούσε να μπει εάν ήταν αποστειρωμένο (όπως το πλάσμα!!!), αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: το υπερβολικό αλάτι. Το αίμα δεν έχει 4% αλάτι!!!
Για να καταλάβετε: τα ούρα σας έχουν μόνο 2% αλάτι...
Άρα όποιος πιεί 1 λίτρο θαλασσινό νερό θα πρέπει να πιεί 3 λίτρα νερό βρύσης για να αποβάλει το αλάτι!!!

Οπότε είναι παραμύθι για άγριους της ζούγκλας το "χρησιμοποιούσαν θαλασσινό νερό αντί για πλάσμα"...

β) Το θαλασσινό νερό στα υγρά καθαρισμού της μύτης δεν είναι αυτούσιο. Είναι αποστειρωμένο και περιέχει και άλλα χημικά μέσα...

γ) Όποιος ισχυρίζεται ότι η χλωροφύλλη μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα, θα πρέπει να πιάσει βιβλία βιολογίας και βοτανολογίας για να καταλάβει την ουσιαστική διαφορά του αίματος από τη χλωροφύλλη. Το αίμα δεν είναι απλά ένα κόκκινο υλικό. Περιέχει δεκάδες διαφορετικά συστατικά - για την ακρίβεια δεκάδες διαφορετικά ζωντανά κύτταρα.
Αυτά τα κύτταρα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την λειτουργία του ανθρώπου. Δεν μπορούν π.χ. η χλωροφύλλη να κάνει ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες, μόνο τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορούν να το κάνουν αυτό...
Επίσης κάθε υλικό που μπαίνει στις φλέβες και στις αρτηρίες του ανθρώπου μπορεί άνετα να προκαλέσει θρόμβους, ακόμα και το θάνατο από αλλεργικό σοκ ή και σηψαιμικό σοκ.
.

Γιατί δεν μπορεί ; μπορείς να το τεκμηριώσεις με όρους βιολογίας - κυτταρολογίας ;

Εγώ παρέθεσα πηγή από επίσημη δημοσίευση που εμπλέκει οργανώσεις που το έκαναν και έφαγαν και πρόστιμα. Μπορείς να τη διαψεύσεις αν τη διαβάσεις πρώτα.

OANNHSEA
15-10-13, 11:20
Γιατί δεν μπορεί ; μπορείς να το τεκμηριώσεις με όρους βιολογίας - κυτταρολογίας ;

Για να μην γράφω ότι γράφουν τα βιβλία σου λέω το εξής: έχω πτυχίο νοσηλευτικής...
Άρα κάνε ένα κόπο και ψάξε μόνος σου το γιατί δεν μπορεί η χλωροφύλλη να κάνει τη δουλειά του αίματος...
Μόνο να δεις τι δουλειά κάνουν τα αιμοπετάλια και δεν θέλεις κάτι άλλο...

Χώρια ότι δεν είναι δυνατόν να βάλεις αποστειρωμένη χλωροφύλλη στην κυκλοφορία του αίματος - δεν μπορείς να αποστειρώσεις τη χλωροφύλλη!!!

LAPTONAS
15-10-13, 12:54
Για να μην γράφω ότι γράφουν τα βιβλία σου λέω το εξής: έχω πτυχίο νοσηλευτικής...
Άρα κάνε ένα κόπο και ψάξε μόνος σου το γιατί δεν μπορεί η χλωροφύλλη να κάνει τη δουλειά του αίματος...
Μόνο να δεις τι δουλειά κάνουν τα αιμοπετάλια και δεν θέλεις κάτι άλλο...

Χώρια ότι δεν είναι δυνατόν να βάλεις αποστειρωμένη χλωροφύλλη στην κυκλοφορία του αίματος - δεν μπορείς να αποστειρώσεις τη χλωροφύλλη!!!

το ότι έχεις πτυχίο δεν μου λέει τίποτα, ούτε τεκμηριώνει ότι ξέρεις τι λες, καθώς εγώ μπορεί να έχω περισσότερα χαρτιά από σένα, ασχέτως αν το επικαλούμαι ή όχι. Γιαυτό σου είπα να μου φέρεις ένα παράδειγμα.

Έχει μικρόβια η χλωροφύλλη και αν ναι τότε τι είδους; :D γιατί να αποστειρώσεις τη χλωροφύλλη αφού δεν έχει μικρόβια;

LAPTONAS
15-10-13, 13:16
Ας ξεκινήσουμε με αυτό :

http://apgaylard.files.wordpress.com/2009/08/heme-chlorophyll-bad.png

το ίδιο ισχύει φυσικά και για το μπλε αίμα των χταποδιών, έχει δηλαδή χαλκό αντί για σίδηρο ή μαγνήσιο.

OANNHSEA
15-10-13, 15:03
Ας συνεχίσουμε με αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%AF%CE%BC%CE%B1

Άρα το αίμα είναι απλώς κάτι κόκκινο που ρέει στο σώμα μας.
Αποτελείται από πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και το κυριότερο βρίσκονται σε μία σύσταση η οποία είναι η ιδανική για την ύπαρξή μας.
Εάν τα αιμοπετάλια πέσουν, τότε απλά δεν θα κλείνει μία πληγή - εάν πέσει το πλάσμα, τότε δεν θα γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος...

Οπότε όπως καταλαβαίνουμε όταν οι απατεώνες λένε "αίμα αντί για χλωροφύλλη" εννοούνε απλώς την αντικατάσταση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και όχι όλου του αίματος...

Μπορεί όμως να γίνει αυτό;

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8D%C F%84%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF

Τα ερυθρά κύτταρα ουσιαστικά απλά μεταφέρουν το οξυγόνο και το CO2, χωρίς να το χρησιμοποιούν.
Αυτή είναι ο ρόλος τους στο σύστημα μας - δεν μπορούν καν να πολλαπλασιαστούν!!!
Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι την δουλειά της μεταφοράς δεν την κάνει η αιμοσφαιρίνη - η αιμοσφαιρίνη απλώς δεσμεύει το οξυγόνο.
Την μεταφορά την κάνει το ερυθρό αιμοσφαίριο!!!!

H χλωροφύλλη όμως δεν κάνει αυτή τη δουλειά...

http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorophyll

Παράγει ενέργεια ως επί το πλείστον και διαχωρίζει εν μέρη το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο.

Άρα:
α) Δεν μπορεί να δεσμεύσει οξυγόνο!!! Μπορεί "να έχει διαφορά μόνο σε ένα στοιχείο" (που δεν έχει εάν δεις τη δομή της στο λινκ που παρέθεσα και τη δομή της αιμοσφαιρίνης), αλλά κάνουν διαφορετική δουλειά!!!
β) Η χλωροφύλλη δεν μετακινείται μέσα στο φυτό όπως τα ερυθρά αιμοσφαίρια που περιέχουν την αιμοσφαιρίνη!!!

Κατάλαβες τώρα LAPTONAS;
Κατάλαβες τώρα ότι την ανοησία ενός ψυχασθενούς (και επικίνδυνου) ατόμου την παπαγαλίζουν άσχετοι σε όλα τα blog της Ελλάδας;

Εάν όχι, τότε φέρε ένα λίτρο χλωροφύλλης να σου μεταγγίσουμε.
Σου υπόσχομαι ότι θα είναι παρόν σχεδόν όλοι οι καθηγητές της πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής - βλέπεις όλοι θέλουμε να δούμε σε πόσο χρόνο πεθαίνει κάποιος που του έχει γίνει μετάγγιση ενός λίτρου χλωροφύλλης... :D
.

LAPTONAS
15-10-13, 19:46
Ας συνεχίσουμε με αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%AF%CE%BC%CE%B1

Άρα το αίμα είναι απλώς κάτι κόκκινο που ρέει στο σώμα μας.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι επί του θέματος. Το "αίμα" όπως είπαμε δεν είναι τυχαία κόκκινο φίλε νοσηλευτή αλλά λόγω του σιδήρου που βρίσκεται στην αιμογλοβίνη.

Αποτελείται από πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και το κυριότερο βρίσκονται σε μία σύσταση η οποία είναι η ιδανική για την ύπαρξή μας.
Εάν τα αιμοπετάλια πέσουν, τότε απλά δεν θα κλείνει μία πληγή - εάν πέσει το πλάσμα, τότε δεν θα γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος...

Καμία αντίρρηση.

Οπότε όπως καταλαβαίνουμε όταν οι απατεώνες λένε "αίμα αντί για χλωροφύλλη" εννοούνε απλώς την αντικατάσταση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και όχι όλου του αίματος... Δε ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι. Κανείς δεν εστίασε στα άλλα συστατικά. Εννοείται ότι μιλώντας γενικά χρησιμοποιούμε γενικούς όρους. Εφόσον όμως μιλάμε ειδικά τότε εννοείται ότι μιλάμε για σύγκριση μεταξύ χλωροφύλλης και αιμογλοβίνης (αιμοσφαιρίνη) όπως επίσης και αιμοκυανίνης που είναι υπεύθυνη για το "μπλε αίμα".

Όσο αναφορά την αντικατάσταση:

Μπορεί όμως να γίνει αυτό;

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8D%C F%84%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF

Τα ερυθρά κύτταρα ουσιαστικά απλά μεταφέρουν το οξυγόνο και το CO2, χωρίς να το χρησιμοποιούν.
Αυτή είναι ο ρόλος τους στο σύστημα μας - δεν μπορούν καν να πολλαπλασιαστούν!!!
Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι την δουλειά της μεταφοράς δεν την κάνει η αιμοσφαιρίνη - η αιμοσφαιρίνη απλώς δεσμεύει το οξυγόνο.
Την μεταφορά την κάνει το ερυθρό αιμοσφαίριο!!!!

Καμία αντίρρηση και εδώ. Προφανώς δεν είχες καταλάβει ότι μιλάμε για την μεταφορά του οξυγόνου. Τόσο η αιμοσφαιρίνη (αιμογλοβίνη) , όσο και η χλωροφύλλη , όσο και η αιμοκυανίνη κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. (συνδέονται με/και μεταφέρουν το οξυγόνο)

Εσύ τώρα βέβαια θέλεις να ανατρέψεις όλη την βιοχημεία φαίνεται.

H χλωροφύλλη όμως δεν κάνει αυτή τη δουλειά...

http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorophyll

Παράγει ενέργεια ως επί το πλείστον και διαχωρίζει εν μέρη το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο.

:D αυτό που λες είναι η φωτοσύνθεση, δεν αναιρεί ότι μέσω της χλωροφύλλης μπορεί να μεταφερθεί οξυγόνο

Chlorophyll is vital for photosynthesis, which allows plants to absorb energy from light.[5]

Κατά τη φωτοσύνθεση ηλεκτρόνια από το ηλιακό φως δεσμεύονται από τη χλωροφύλλη (παραγωγή ενέργειας) και το οξυγόνο που διασπάτε είναι αυτό που παράγουν τα φυτά το βράδυ (για να το πω απλά)

υπεύθυνα για αυτές όλες τις διεργασίες μεταφοράς οξυγόνου/διοξειδίου του άνθρακα τόσο στα φυτά, όσο και στους ανθρώπους όσο και στα χταπόδια είναι η χλωροφύλλη , η αιμοσφαιρίνη και η αιμοκυανίνη. Όπως και στα βακτήρια η βακτηριοχλωροφύλλη.

Άρα:
α) Δεν μπορεί να δεσμεύσει οξυγόνο!!! Μπορεί "να έχει διαφορά μόνο σε ένα στοιχείο" (που δεν έχει εάν δεις τη δομή της στο λινκ που παρέθεσα και τη δομή της αιμοσφαιρίνης), αλλά κάνουν διαφορετική δουλειά!!!

http://naturalhealthandfatloss.com/wp-content/uploads/chlorophyll-is-like-blood.jpg

Εδώ σου δείχνω αιμογλοβίνη και χλωροφύλλη ενωμένη με ένα μόριο οξυγόνου. (ο δεσμός κάτω δεξία)

Το ίδιο (με διαφορετική ένωση) ισχύει και για το "μπλέ αίμα".

β) Η χλωροφύλλη δεν μετακινείται μέσα στο φυτό όπως τα ερυθρά αιμοσφαίρια που περιέχουν την αιμοσφαιρίνη!!!

Δε χρειάζεται να κινηθεί , όλες οι διεργασίες γίνονται στα φύλλα. Αυτή είναι χαρακτηριστική διαφορά όμως αυτό δεν αναιρεί τα άλλα.

Κατάλαβες τώρα LAPTONAS;
Κατάλαβες τώρα ότι την ανοησία ενός ψυχασθενούς (και επικίνδυνου) ατόμου την παπαγαλίζουν άσχετοι σε όλα τα blog της Ελλάδας;

Εάν όχι, τότε φέρε ένα λίτρο χλωροφύλλης να σου μεταγγίσουμε.
Σου υπόσχομαι ότι θα είναι παρόν σχεδόν όλοι οι καθηγητές της πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής - βλέπεις όλοι θέλουμε να δούμε σε πόσο χρόνο πεθαίνει κάποιος που του έχει γίνει μετάγγιση ενός λίτρου χλωροφύλλης... :D
.

Δε χρειάζεται, όπως σου είπα ήδη -κατά πολλούς ερευνητές - έχει γίνει μετάγγιση με χλωροφύλλη. Κι ευχαρίστως θα έκανα μετάγγιση (όχι από σένα προφανώς :p) αν πράγματι μπορούσα να απαλλαγώ από κάθε ασθένεια. Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο γίνεται αυτό.

Αφορμή για αυτό το συμπέρασμα στάθηκαν αυτές οι αναφορές :

Although I have heard of direct blood transfusions using chlorophyll, I have no personal experience or documentation of this being done. In Bernard Jensen's book, The Healing Power of Chlorophyll, he claims there have been numerous experiments with chlorophyll on rats. In one such experiment, the blood was extracted from a rat and replaced with liquid chlorophyll. The rat went right on living. http://educate-yourself.org/cn/chlorophyll0ct01.shtml

I began to tell her about liquid chlorophyll that is from plants and is commonly available. I explained that numerous studies from decades before showed that liquid chlorophyll was virtually identical to human blood in its molecular structure. The Red Cross director interrupted me at that point, "Oh, we know all about chlorophyll." Blood money! I was stunned. The Red Cross is in the blood business. They are well invested in it. They have shown less interest in liquid chlorophyll than they have in following mandatory safety guidelines. Chlorophyll is what makes plants green. It is inexpensively produced, easily stored without the expensive refrigeration that blood requires, and has a much longer shelf life than human blood. It also has decades of studies that show its health benefits without side effects.

Chlorophyll does not pass along disease as it has natural antiseptic properties. Numerous studies have also shown that chlorophyll injected into the bloodstream is readily converted into blood within the body. All the good attributed to blood transfusions is possible with liquid chlorophyll.http://articlesofhealth.blogspot.gr/2006/11/blood-transfusions-with-chlorophyll.html

επίσης - επειδή δεν απάντησες για τα μικρόβια - η χλωροφύλλη είναι αντισηπτική, συνεπώς δεν αναπτύξει μικρόβια όπως το αίμα. Γιαυτό άλλωστε αν πραγματικά μπορεί να γίνει αντικατάσταση αίματος με χλωροφύλλη τότε ο άνθρωπος θα απαλλαχθεί - θεωρητικά - από κάθε ασθένεια που σχετίζεται.

Υ.Γ. Δεν συζητάω δογματικά , ούτε θέλω να επιβάλω κάποια γραμμή, μπορεί στη πράξη να μην ισχύει τίποτα, αυτό συζητάμε , κατά πόσο μπορεί να συμβεί αυτό - όπως και πιθανή αντικατάσταση του κοινού αίματος με το μπλε (σε περίπτωση που κάποιοι άνθρωποι έχουν πράγματι μπλε αίμα) , τεκμηριωμένα πάντα , και όχι με πνεύμα φιλονικίας.

OANNHSEA
16-10-13, 07:24
Καμία αντίρρηση και εδώ. Προφανώς δεν είχες καταλάβει ότι μιλάμε για την μεταφορά του οξυγόνου. Τόσο η αιμοσφαιρίνη (αιμογλοβίνη) , όσο και η χλωροφύλλη , όσο και η αιμοκυανίνη κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. (συνδέονται με/και μεταφέρουν το οξυγόνο)

Εσύ τώρα βέβαια θέλεις να ανατρέψεις όλη την βιοχημεία φαίνεται.

Το ξαναγράφω:
Το οξυγόνο το μεταφέρουν διαμέσου του αίματος τα ερυθρά αιμοσφαίρια!!!
Και όχι η αιμοσφαιρίνη...
Η αιμοσφαιρίνη βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια...

Μέχρι εδώ είμαι σωστός "βιοχημικά" ή γράφω για εξωγήινη ζωή;;; :p

υπεύθυνα για αυτές όλες τις διεργασίες μεταφοράς οξυγόνου/διοξειδίου του άνθρακα τόσο στα φυτά, όσο και στους ανθρώπους όσο και στα χταπόδια είναι η χλωροφύλλη , η αιμοσφαιρίνη και η αιμοκυανίνη. Όπως και στα βακτήρια η βακτηριοχλωροφύλλη.
Τώρα κάνεις εσύ λάθος...
Η χλωροφύλλη δεν μεταφέρει οξυγόνο στα φυτά!!!
Η χλωροφύλλη είναι ακίνητη!!! και παράγει ενέργεια και οξυγόνο μέσω διάσπασης του νερού...
Άρα δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια...

Δε χρειάζεται να κινηθεί , όλες οι διεργασίες γίνονται στα φύλλα. Αυτή είναι χαρακτηριστική διαφορά όμως αυτό δεν αναιρεί τα άλλα.
Τι δεν αναιρεί;;;;
Η αιμοσφαιρίνη έχει σχεδιαστεί να φέρεται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μεταφέρονται μέσα στο αίμα...
Η χλωροφύλλη έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί ακίνητη και να παράγει με την παρουσία ήλιου!!!

Άρα:
α) πως θα μεταφέρεται μέσα στο αίμα χωρίς να της επιτεθούν τα φαγοκύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια;
β) Πως θα επιζήσει η χλωροφύλλη χωρίς ήλιο;
γ) Πως θα κάνει την ανταλλαγή αέρα στις μεμβράνες των κυψελίδων, όταν αυτή τη δουλειά είναι σχεδιασμένα να την κάνουν τα κύτταρα των ερυθρών αιμοσφαιρίων;
δ) Πως θα παρακάμψεις την λειτουργία των αντισωμάτων, τα οποία αμέσως θα αναγνωρίσουν την χλωροφύλλη σαν ξένο σώμα και θα της επιτεθούν με συνέπεια να έχεις μέχρι και αλλεργικό σοκ;

Δε χρειάζεται, όπως σου είπα ήδη -κατά πολλούς ερευνητές - έχει γίνει μετάγγιση με χλωροφύλλη. Κι ευχαρίστως θα έκανα μετάγγιση (όχι από σένα προφανώς ) αν πράγματι μπορούσα να απαλλαγώ από κάθε ασθένεια. Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο γίνεται αυτό.
Μην φάσκεις και αντιφάσκεις...
Όχι "έχει γίνει" και "κατά πόσο γίνεται αυτό"...
Εδώ στο πανεπιστήμιο...
Εφόσον λες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αυτό, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να σου αφαιρέσουν ένα λίτρο αίμα και σου το αντικαταστήσουν με χλωροφύλλη.
Μην κάνεις την κοτούλα τώρα και αφήνεις την ουρά σου απέξω... :D

Μπορούμε να το κανονίσουμε άνετα...
Είπαμε: είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να δουν σε πόσο χρόνο θα πεθάνεις μετά την μετάγγιση ενός λίτρου χλωροφύλλης..
Αν και εγώ πάω στοίχημα πως θα πεθάνεις από αλλεργικό σοκ...

επίσης - επειδή δεν απάντησες για τα μικρόβια - η χλωροφύλλη είναι αντισηπτική, συνεπώς δεν αναπτύξει μικρόβια όπως το αίμα.
Το αίμα δεν αναπτύσσει μικρόβια!!!
Τα μικρόβια είναι αυτά που εισέρχονται στο αίμα και αναπτύσσονται...
Η χλωροφύλλη όμως θα αντιμετωπιστεί από τον οργανισμό σαν ξένο σώμα!!!

Αφορμή για αυτό το συμπέρασμα στάθηκαν αυτές οι αναφορές :
Ναι υπήρχαν ακόμα και δηλώσεις όπως:
λεφτά υπάρχουν,
απογειωνόμαστε τον Σεπτέμβρη,
η γη είναι κούφια,
και άλλα τέτοια ωραία...

Λοιπόν, πότε να κανονίσω να έρθεις για την μετάγγιση;;;
Μάλιστα θα το τραβήξω σε βίντεο για να δουν όλοι πως πεθαίνει κάποιος όταν του κάνουν μετάγγιση με χλωροφύλλη...
.

panosfromlydian
16-10-13, 11:33
Αυτο που ειναι για εμας αιμα,για τα φυτα το ονομαζουμε αιθεριο ελαιο.

Το αιθεριο ελαιο ειναι πολυ δυνατο και φανερωνει τις ιδιοτητες των φυτων περισσοτερο απο αλλες μορφες παρασκευης(βαμμα,αποξηρανση ριζας,φυλλων κτλ).

Το θεμα ειναι οτι εχουμε τρομερη συγγενεια με τα φυτα.
Και οι δυο χρησιμοποιουμε τον ηλιο για να παραγουμε ουσιες που υποστηριζουν την ζωη(εμεις παραγουμε βιταμινη d λογου χαρη).
Και οι δυο χρησιμοποιουμε τα ιχνοστοιχεια του αερα και το οξυγονο για να ζησουμε.
Το πραγματικο φαγητο μας ερχεται απο τα δεντρα,το γρασιδι ,τα βοτανα-λουλουδια και τους θαμνους αν πεις οτι ο ανθρωπος δεν ειναι φυσει αρπακτικο και ουτε χρειαζεται να εχει γνωσεις καλλιεργειας της Γης.

Οποιος θελει το αιμα πχ δενδρολιβανοου ας βαλει αθεριο ελαιο σε νερο και ας το πιει.Και ναι το αιμα μας μπορει να χρησιμοποιησει το αιμα των φυτων,
Τη χλωροφυλλη δεν ξερω.Αλλα γενικα τα περισσοτερα πραγματα που προερχονται απο το φυτικο βασιλειο για εμας ειναι ακινδυνα.
Τωρα για ενεσεις ,καποιος θα πρεπει να χρησιμοποιησει κοινη λογικη.

Υπαρχει σε υγρη μορφη και φυσικα προοριζεται για ποση γεγονος που ισως δειχνει οτι μπορει και να χρησιμοποιηθει ενεσιμη με μετρο βεβαια.

http://www.e-fitnessclub.gr/website/product_info.php?cust_id=&template_id=&lang=gr&cPath=4_274&products_id=1604

osidien
16-10-13, 17:47
Υπάρχει κάποιο αντιγόνο επιφανείας στον χημικό τύπο που θα ενεργοποιήσει ανοσολογική απάντηση απέναντι στην χλωροφύλλη με βεβαιότητα?Η ανοσολογική απάντηση διεγείρεται δεν προκαλείται αυτόματα. Ο βασικός παράγοντας που θα ενεργοποιήσει αλλεργικό σοκ είναι υπερευαισθησία του ατόμου,όπως άλλωστε έχουμε και στις αντιβιώσεις, αλλά αυτό εκφράζει μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα στον γενικό πληθυσμό, όχι κάποιον κανόνα.Από εκεί και πέρα, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει παραμέτρους και απαντάει σε επίπεδα σε εισερχόμενους κινδύνους.Τοξικές ουσίες έχουν άλλο επίπεδο απάντησης,βακτήρια άλλο, με την κεφαλή της ανοσολογικής απάντησης να είναι οι ρετροιοι. Τετραπυρόλες και mg θα ενεργοποιήσουν ανοσολογική απάντηση?Και οι τετραπυρόλες με Fe τίποτα?Προφανώς εννοείς απάντηση υπερευαισθησίας για αυτό και αναφέρεις το αλλεργικό σοκ, αλλά τόση σιγουριά πια?Είναι σαν να εικάζεις με βεβαιότητα ότι ένα άτομο που δεν το έχεις δει ποτέ είναι αλλεργικό στα φυστίκια.Ναι η μία μορφή είναι per os κύριε νοσηλευτή και η άλλη IV αλλά ας μην βιαζόμαστε.Αφού θες ανοσολογική απάντηση πήγαινε στην ομοιόσταση πρώτα.Εάν το άτομο που υποβάλλεται σε κάτι τέτοιο δεν τύχει να είναι αλλεργικό στο συγκεκριμένο τύπο, και εφόσον το διάλλυμα είναι όντως άσηπτο, ο οργανισμός θα κάνει αυτό που ξέρει πάντα.Θα εκμεταλλευτεί αυτές τις ενώσεις διασπώντας τις στο ήπαρ.Από αυξημένο μαγνήσιο δεν πήγε κανείς, και οι τετραπυρόλες διαπερνούν μια χαρά και τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και τροφοδοτούν την παραγωγή αμινοξέων.Λουκούμι απλά. Τώρα η ποσότητα πρέπει να είναι στο 1 Lt? Οκ εμείς δεν έχουμε το ανάλογο πτυχίο προφανώς.
Ας δούμε λίγο εικονικά το συγκεκριμένο θέμα,και εδώ η θεωρία μπορεί να έχει πολλά λάθη,ομολογουμένως.Η χλωροφύλλη έχει σίγουρα ένα προτέρημα απέναντι στην αιμοκυανίνη.Η φυσιολογία του οργανισμού που την δέχεται δεν έχει ανάγκη να αντιμετωπίσει την οξείδωση του χαλκού.Πάμε όμως να έχουμε μια συμπληρωμένη εικόνα. Τα ερυθρά κύτταρα που θα δεσμεύσουν την αιμοσφαιρίνη,για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν διττό ρόλο στην ανταλλαγή αερίων στο αίμα. Στα θηλαστικά της στεριάς λόγω αυξημένων μυικών κινήσεων έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά CO2. Έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο οξυγόνωσης που δεν θα αναμειγνύεται έντονα με το δεσμευμένο οξυγόνο. Και τελικά αξιοποιήθηκε ο σίδηρος. Έχει υψηλότατη τάση σύνδεσης με το οξυγόνο και αρκετά χαμηλή με το διοξείδιο του άνθρακα.Το ερυθροκύτταρο στην αρτηριακή κυκλοφορία θα αποδώσει τα δέοντα (οξυγόνο) και μόνο τότε αφού θα έχει οξειδωθεί ο σίδηρος και χρησιμοποιηθεί θα είναι σε θέση στις κυτταρικές υποδοχές να πληρώσει με διοξείδιο φεύγοντας στην φλεβική κυκλοφορία (περιληπτικά μην κατεβάσουμε και τον χάρτη της φυσιολογίας εδώ)...τι κερδίζει έτσι λοιπόν ο οργανισμός,ισσοροπημένη ενέργεια και ανακούφιση του ερυθρού μυελού αφού για τις απαραίτητες ανάγκες δεν χρειάζεται η υπερπαραγωγή ερυθρών...
Και εδώ είναι που χωλαίνει η χλωροφύλλη. Δεν θα κάνει ανταλλαγή αερίων σε κυτταρικό επίπεδο λόγω οξειδώσεων, θα αποτυγχάνει και στις πνευμονικές κυψελίδες, θεωρητικά πάντα αφού αποδεδειγμένο προηγούμενο σε κλινικές επίσημες δοκιμές δεν υπάρχει, παρα μόνο μεμονωμένες ιδιωτικές προσπάθειες, οπότε δεν ελέγχονται επαρκώς οι συνθήκες.
Η εκτίναξη του αιματοκρίτη μετά απο κατανάλωση πόσιμης χλωροφύλλης είναι κάτι το φυσιολογικό αφού πρώτα την έχει επεξεργαστεί το ήπαρ. Πλούσια παροχή αιμοποιητικών στοιχείων, παραγωγή ερυθροκυττάρων...Όμως η άνοδος του αιματοκρίτη δεν σημαίνει και άνοδος του σιδήρου,οπότε η παραγόμενη αιμοσφαιρίνη είναι στάσιμη.Μία κατάσταση που είναι επομένως πλασματική. Τα παραγόμενα ερυθρά θα είναι σε θέση να απομακρύνουν το CO2 αλλά δεν θα έχουν την ικανότητα δέσμευσης οξυγόνου...όχι όλα.Επομένως η χλωροφύλλη σε πόσιμη μορφή είναι το πολύ...αποτοξινωτική (εντάξει δεν κρατιόμουν και εγώ εδώ με τίποτα αυτό ειναι υποκειμενικό συμπέρασμα, και θεωρητικό πέρα ως πέρα).
Τις αντισηπτικές ιδιότητες της χλωροφύλλης δεν τις γνωρίζω.Αν έχετε κάποιες πληροφορίες παραθέστε τις, καθώς δεν έχει καθοριστεί πια ουσία της προσδίδει αυτήν την ικανότητα.Όμως σωστά προαναφέρεται πως και το αίμα είναι άσηπτο μικροβίων,είναι όμως πόλος έλξης μικροοργανισμών λόγω πλούσιας παροχής θρεπτικών ουσιών,η χλωροφύλλη γιατί δεν είναι?Εκτός αν εννοούμε ότι από μόνη της σκοτώνει τα μικρόβια. Τότε όμως θα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα...θα καταστρέφει και την φυσιολογική χλωρίδα του μεγαλοργανισμού που αποτελεί ενιαίο κομμάτι του ανοσοποιητικού.Δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμοί που μας προφυλλάσουν και έχουν τις δικές τους διεργασίες,σημαντικές για την διατηρησή μας σε υγεία θα καταστραφούν?
Φαντάζομαι τέλος πως δεν εννοείται κάτι τέτοιο, όμως ας το ξεκαθαρίσουμε.Αν ακόμα και με αντισηπτικές ιδιότητες η χλωροφύλλη εισχωρήσει στον οργανισμό, ρετροιοί όπως HBV,HCV (χρόνιες ηπατίτιδες), και HIV I-II και πάλι δεν θα γιατρευτούν.Το πρόβλημα με τους ρετροιούς δεν είναι η πυρηνική κάψα τους που ένα αντισηπτικό θα την διέλυε αλλά η ικανότητα τους να αντιγράφουν το DNA-RNA τους σε κύτταρα στόχους του ξενιστή,τσάμπα ενέργεια και όρεξη για πάρτυ με λίγα λόγια...Είθε να μπορεί να γιατρέψει άλλες καταστάσεις του αίματος.
Αλλά πραγματικά,σε τέτοιο ανταγωνισμό πιστεύεται ότι οι φαρμακευτικές δεν θα το είχαν εκμεταλλευτεί ήδη?θα το πληρώναμε χρυσάφι απλά για κάτι που σκαρφίστηκαν,οπότε από το τσάμπα που θα μας κόστιζε θα πληρώναμε σπίτια για την θεραπεία,αλλά κρυφό δεν θα έμενε και μάλιστα χωρίς να απλώσουν τα χεράκια τους...πιστεύω.

LAPTONAS
16-10-13, 23:00
Το ξαναγράφω:
Το οξυγόνο το μεταφέρουν διαμέσου του αίματος τα ερυθρά αιμοσφαίρια!!!
Και όχι η αιμοσφαιρίνη...
Η αιμοσφαιρίνη βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια...

Μέχρι εδώ είμαι σωστός "βιοχημικά" ή γράφω για εξωγήινη ζωή;;; :p

Σοβαρολογείς τώρα όταν λες ότι δεν το μεταφέρει η αιμοσφαιρίνη; Είσαι εν ενεργεία νοσηλευτής και λες τέτοιες αρλούμπες;

Το οξυγόνο το μεταφέρουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια μέσα στα οποία είναι η αιμοσφαιρίνη η οποία είναι υπεύθυνη για την μεταφορά του οξυγόνου.

Τα ερυθροκύτταρα ή ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ο πιο πολυπληθής τύπος κυττάρου του αίματος και ο βασικός μηχανισμός που διαθέτουν τα σπονδυλωτά για τη μεταφορά οξυγόνου (O2) στους διάφορους ιστούς του οργανισμού μέσω της ροής του αίματος εντός του κυκλοφορικού συστήματος. Τα ερυθροκύτταρα δεσμεύουν οξυγόνο στους πνεύμονες ή τα βράγχια και το μεταφέρουν στους ιστούς καθώς "στριμώχνονται" ταξιδεύοντας διαμέσου ακόμα και των πιο μικρών αγγείων.

Το κυτταρόπλασμά τους είναι πλούσιο σε αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που περιέχει σίδηρο και από την οποία γίνεται η δέσμευση του οξυγόνου. Στην αιμοσφαιρίνη οφείλεται το ερυθρό χρώμα του αίματος.

Τώρα κάνεις εσύ λάθος...
Η χλωροφύλλη δεν μεταφέρει οξυγόνο στα φυτά!!!
Η χλωροφύλλη είναι ακίνητη!!! και παράγει ενέργεια και οξυγόνο μέσω διάσπασης του νερού...
Άρα δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια...

Σοβαρολογείς πάλι ;

Επειδή είναι ακίνητη και επειδή παράγει ενέργεια και οξυγόνο αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την δυνατότητα να δεσμέυσει οξυγόνο ακριβώς όπως οι άλλες ουσίες που περιέγραψα ;;;

και που κολλάνε τα ερυθρά αιμοσφαίρια - για αιμοσφαιρίνη μιλάμε .....

Τι δεν αναιρεί;;;;
Η αιμοσφαιρίνη έχει σχεδιαστεί να φέρεται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μεταφέρονται μέσα στο αίμα...
Η χλωροφύλλη έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί ακίνητη και να παράγει με την παρουσία ήλιου!!!

Η χλωροφύλλη το βράδυ ξέρεις τι κάνει ; Αφού δε ξέρεις τι μιλάς ; Παρουσία ήλιου δεσμεύει ηλεκτρόνια και αποδεσμεύει οξυγόνο. Παρουσία σκότους αποδεσμεύει διοξείδιο.

Μην φάσκεις και αντιφάσκεις...
Όχι "έχει γίνει" και "κατά πόσο γίνεται αυτό"...

Είπα υπάρχουν αναφορές που λένε ότι "έχει γίνει" στο παρελθόν, το θέμα είναι κατά πόσο "γίνεται αυτό" - πραγματικά διότι μπορεί να αποτελεί ράδιο αρβύλα. Αν εσύ τώρα αυτό το χρησιμοποιείς για να μου τη πεις ότι και καλά αντιφάσκω - τι να σου πω ; νομίζεις ότι κερδίζεις με το να φιλονικείς ; σαν το ανιψάκι μου κάνεις...

Εδώ στο πανεπιστήμιο...
Εφόσον λες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αυτό, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να σου αφαιρέσουν ένα λίτρο αίμα και σου το αντικαταστήσουν με χλωροφύλλη.
Μην κάνεις την κοτούλα τώρα και αφήνεις την ουρά σου απέξω...

Μπορούμε να το κανονίσουμε άνετα...
Είπαμε: είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να δουν σε πόσο χρόνο θα πεθάνεις μετά την μετάγγιση ενός λίτρου χλωροφύλλης..
Αν και εγώ πάω στοίχημα πως θα πεθάνεις από αλλεργικό σοκ...
είπα εγώ ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ; μα ότι θέλεις καταλαβαίνεις και παραφράζεις και τα λόγια μου ....

Το αίμα δεν αναπτύσσει μικρόβια!!!
Τα μικρόβια είναι αυτά που εισέρχονται στο αίμα και αναπτύσσονται...
Η χλωροφύλλη όμως θα αντιμετωπιστεί από τον οργανισμό σαν ξένο σώμα!!!

Ε όπως δεν αναπτύσσει το αίμα έτσι δεν αναπτύσσει και η χλωροφύλλη βρε έξυπνε. Λες στους ιστούς του φυτού η χλωροφύλλη μέσα να έχει χολέρα ;

Ναι υπήρχαν ακόμα και δηλώσεις όπως:
λεφτά υπάρχουν,
απογειωνόμαστε τον Σεπτέμβρη,
η γη είναι κούφια,
και άλλα τέτοια ωραία...

Λοιπόν, πότε να κανονίσω να έρθεις για την μετάγγιση;;;
Μάλιστα θα το τραβήξω σε βίντεο για να δουν όλοι πως πεθαίνει κάποιος όταν του κάνουν μετάγγιση με χλωροφύλλη...

Τι σχέση έχουν αυτά με τη συζήτηση μας ; Εγώ παρέθεσα άρθρα -βιβλιογραφικές πηγές,

Καλά εσύ κάνεις πλάκα , να δω πότε θα πεις μια σοβαρή κουβέντα :D

LAPTONAS
16-10-13, 23:46
Υπάρχει κάποιο αντιγόνο επιφανείας στον χημικό τύπο που θα ενεργοποιήσει ανοσολογική απάντηση απέναντι στην χλωροφύλλη με βεβαιότητα?Η ανοσολογική απάντηση διεγείρεται δεν προκαλείται αυτόματα. Ο βασικός παράγοντας που θα ενεργοποιήσει αλλεργικό σοκ είναι υπερευαισθησία του ατόμου,όπως άλλωστε έχουμε και στις αντιβιώσεις, αλλά αυτό εκφράζει μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα στον γενικό πληθυσμό, όχι κάποιον κανόνα.Από εκεί και πέρα, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει παραμέτρους και απαντάει σε επίπεδα σε εισερχόμενους κινδύνους.Τοξικές ουσίες έχουν άλλο επίπεδο απάντησης,βακτήρια άλλο, με την κεφαλή της ανοσολογικής απάντησης να είναι οι ρετροιοι. Τετραπυρόλες και mg θα ενεργοποιήσουν ανοσολογική απάντηση?Και οι τετραπυρόλες με Fe τίποτα?Προφανώς εννοείς απάντηση υπερευαισθησίας για αυτό και αναφέρεις το αλλεργικό σοκ, αλλά τόση σιγουριά πια?Είναι σαν να εικάζεις με βεβαιότητα ότι ένα άτομο που δεν το έχεις δει ποτέ είναι αλλεργικό στα φυστίκια.Ναι η μία μορφή είναι per os κύριε νοσηλευτή και η άλλη IV αλλά ας μην βιαζόμαστε.Αφού θες ανοσολογική απάντηση πήγαινε στην ομοιόσταση πρώτα.Εάν το άτομο που υποβάλλεται σε κάτι τέτοιο δεν τύχει να είναι αλλεργικό στο συγκεκριμένο τύπο, και εφόσον το διάλλυμα είναι όντως άσηπτο, ο οργανισμός θα κάνει αυτό που ξέρει πάντα.Θα εκμεταλλευτεί αυτές τις ενώσεις διασπώντας τις στο ήπαρ.Από αυξημένο μαγνήσιο δεν πήγε κανείς, και οι τετραπυρόλες διαπερνούν μια χαρά και τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και τροφοδοτούν την παραγωγή αμινοξέων.Λουκούμι απλά. Τώρα η ποσότητα πρέπει να είναι στο 1 Lt? Οκ εμείς δεν έχουμε το ανάλογο πτυχίο προφανώς.

Εγώ θα ήθελα να μου παρουσιάσει μία δημοσίευση κάποιος που να δείχνει ότι πράγματι έχει γίνει κάποιου είδους μετάγγιση ή άλλη μέθοδος ένεσης χλωροφύλλης στο αίμα που να έκανε οτιδήποτε από τα παραπάνω. Δηλαδή τόσα χρόνια ποτέ κανείς δεν έκανε μία ένεση σε ένα ποντίκι και να δει τις αντιδράσεις ;

Ας δούμε λίγο εικονικά το συγκεκριμένο θέμα,και εδώ η θεωρία μπορεί να έχει πολλά λάθη,ομολογουμένως.Η χλωροφύλλη έχει σίγουρα ένα προτέρημα απέναντι στην αιμοκυανίνη.Η φυσιολογία του οργανισμού που την δέχεται δεν έχει ανάγκη να αντιμετωπίσει την οξείδωση του χαλκού.Πάμε όμως να έχουμε μια συμπληρωμένη εικόνα. Τα ερυθρά κύτταρα που θα δεσμεύσουν την αιμοσφαιρίνη,για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν διττό ρόλο στην ανταλλαγή αερίων στο αίμα. Στα θηλαστικά της στεριάς λόγω αυξημένων μυικών κινήσεων έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά CO2. Έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο οξυγόνωσης που δεν θα αναμειγνύεται έντονα με το δεσμευμένο οξυγόνο. Και τελικά αξιοποιήθηκε ο σίδηρος. Έχει υψηλότατη τάση σύνδεσης με το οξυγόνο και αρκετά χαμηλή με το διοξείδιο του άνθρακα.Το ερυθροκύτταρο στην αρτηριακή κυκλοφορία θα αποδώσει τα δέοντα (οξυγόνο) και μόνο τότε αφού θα έχει οξειδωθεί ο σίδηρος και χρησιμοποιηθεί θα είναι σε θέση στις κυτταρικές υποδοχές να πληρώσει με διοξείδιο φεύγοντας στην φλεβική κυκλοφορία (περιληπτικά μην κατεβάσουμε και τον χάρτη της φυσιολογίας εδώ)...τι κερδίζει έτσι λοιπόν ο οργανισμός,ισσοροπημένη ενέργεια και ανακούφιση του ερυθρού μυελού αφού για τις απαραίτητες ανάγκες δεν χρειάζεται η υπερπαραγωγή ερυθρών...
Και εδώ είναι που χωλαίνει η χλωροφύλλη. Δεν θα κάνει ανταλλαγή αερίων σε κυτταρικό επίπεδο λόγω οξειδώσεων, θα αποτυγχάνει και στις πνευμονικές κυψελίδες, θεωρητικά πάντα αφού αποδεδειγμένο προηγούμενο σε κλινικές επίσημες δοκιμές δεν υπάρχει, παρα μόνο μεμονωμένες ιδιωτικές προσπάθειες, οπότε δεν ελέγχονται επαρκώς οι συνθήκες.
Η εκτίναξη του αιματοκρίτη μετά απο κατανάλωση πόσιμης χλωροφύλλης είναι κάτι το φυσιολογικό αφού πρώτα την έχει επεξεργαστεί το ήπαρ. Πλούσια παροχή αιμοποιητικών στοιχείων, παραγωγή ερυθροκυττάρων...Όμως η άνοδος του αιματοκρίτη δεν σημαίνει και άνοδος του σιδήρου,οπότε η παραγόμενη αιμοσφαιρίνη είναι στάσιμη.Μία κατάσταση που είναι επομένως πλασματική. Τα παραγόμενα ερυθρά θα είναι σε θέση να απομακρύνουν το CO2 αλλά δεν θα έχουν την ικανότητα δέσμευσης οξυγόνου...όχι όλα.Επομένως η χλωροφύλλη σε πόσιμη μορφή είναι το πολύ...αποτοξινωτική (εντάξει δεν κρατιόμουν και εγώ εδώ με τίποτα αυτό ειναι υποκειμενικό συμπέρασμα, και θεωρητικό πέρα ως πέρα).
Θεωρητικά μιλάμε. Για μετάγγιση ή ένεση είπαμε θα πάω με ένα ποντικό που έχει πολλούς εκεί στο νοσοκομείο του OANNHSEA να του κάνουμε μία ένεση να δούμε. :D

Τις αντισηπτικές ιδιότητες της χλωροφύλλης δεν τις γνωρίζω.Αν έχετε κάποιες πληροφορίες παραθέστε τις, καθώς δεν έχει καθοριστεί πια ουσία της προσδίδει αυτήν την ικανότητα. Όμως σωστά προαναφέρεται πως και το αίμα είναι άσηπτο μικροβίων,είναι όμως πόλος έλξης μικροοργανισμών λόγω πλούσιας παροχής θρεπτικών ουσιών,η χλωροφύλλη γιατί δεν είναι?

Και τα δύο με το χρόνο γίνονται πόλος έλξης αλλά σε κατάλληλες συνθήκες όπου δεν υπάρχει παρουσία μικροοργανισμών θεωρητικά δεν θα υπάρχει θέμα.

Εκτός αν εννοούμε ότι από μόνη της σκοτώνει τα μικρόβια. Τότε όμως θα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα...θα καταστρέφει και την φυσιολογική χλωρίδα του μεγαλοργανισμού που αποτελεί ενιαίο κομμάτι του ανοσοποιητικού.Δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμοί που μας προφυλλάσουν και έχουν τις δικές τους διεργασίες,σημαντικές για την διατηρησή μας σε υγεία θα καταστραφούν?

Από μόνη της δεν είναι αντισηπτική, αλλά πάνω σε πληγές που την τοποθετούν αποδεδειγμένα τόσα χρόνια έχει "αντισηπτική" δράση ενισχύοντας του ιστούς να αντιμετωπίσουν τα παθογόνα μικρόβια και να επουλωθούν γρηγορότερα.

Φαντάζομαι τέλος πως δεν εννοείται κάτι τέτοιο, όμως ας το ξεκαθαρίσουμε.Αν ακόμα και με αντισηπτικές ιδιότητες η χλωροφύλλη εισχωρήσει στον οργανισμό, ρετροιοί όπως HBV,HCV (χρόνιες ηπατίτιδες), και HIV I-II και πάλι δεν θα γιατρευτούν.Το πρόβλημα με τους ρετροιούς δεν είναι η πυρηνική κάψα τους που ένα αντισηπτικό θα την διέλυε αλλά η ικανότητα τους να αντιγράφουν το DNA-RNA τους σε κύτταρα στόχους του ξενιστή,τσάμπα ενέργεια και όρεξη για πάρτυ με λίγα λόγια...Είθε να μπορεί να γιατρέψει άλλες καταστάσεις του αίματος.

Πιθανόν.

Αλλά πραγματικά,σε τέτοιο ανταγωνισμό πιστεύεται ότι οι φαρμακευτικές δεν θα το είχαν εκμεταλλευτεί ήδη?θα το πληρώναμε χρυσάφι απλά για κάτι που σκαρφίστηκαν,οπότε από το τσάμπα που θα μας κόστιζε θα πληρώναμε σπίτια για την θεραπεία,αλλά κρυφό δεν θα έμενε και μάλιστα χωρίς να απλώσουν τα χεράκια τους...πιστεύω.

στο πλαίσιο της θεωρητικής κουβέντας σχετικά με το τρόπο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν η χλωροφύλλη, ή το μπλε αίμα (για να ήμαστε εντός θέματος) από τις φαρμακοβιομηχανίες , νομίζω ότι αν τελικά υπήρχε τρόπος να επιτευχθεί πλήρης ανοσία με αυτούς τους τρόπους, το πιθανότερο είναι ότι θα έβγαιναν χαμένες οικονομικά αφού θα έπαυαν να βγάζουν κέρδος από όλα αυτά τα υπόλοιπα φάρμακα και θεραπείες τα οποία πουλάνε ήδη και έχουν κέρδος.

Αλλά θα σου κάνω μία επιπλέον ερώτηση μίας και διακρίνω ότι κρατάς επίπεδο, εάν υποθετικά βρεθεί ένας άνθρωπος με μπλε αίμα - δεδομένου βέβαια ότι η μόνη γενετική διαφορά του είναι στο ότι αντί για αιμοσφαιρίνη έχει αιμοκυανίνη - τότε τι πιστεύεις θα γινόταν σε μία μετάγγιση σε αυτή τη περίπτωση ;

OANNHSEA
17-10-13, 08:11
και εφόσον το διάλλυμα είναι όντως άσηπτο,
Πως θα κάνεις άσηπτα τα μόρια της χλωροφύλλης;
Εδώ δεν έχεις να κάνεις με μία απλή χημική ένωση...
Θα την καλλιεργήσεις άσηπτα;

Προφανώς εννοείς απάντηση υπερευαισθησίας για αυτό και αναφέρεις το αλλεργικό σοκ, αλλά τόση σιγουριά πια?
Δεν μπορώ να μπαίνω τόσο βαθιά - διαβάζουν και άνθρωποι που νομίζουν ότι η χλωροφύλλη είναι απλώς κάτι πράσινο...
Φυσικά και εννοώ αλλεργικό σοκ - δεν είναι η πρώτη φορά που μόρια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον ανθρώπινο οργανισμό, όταν μπουν σε ποσότητες απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος προκαλούν αλλεργικό σοκ σε πολύ μεγάλα ποσοστά...
Οπότε ναι, είμαι σίγουρος ότι το αλλεργικό σοκ σε μία μετάγγιση ενός λίτρου χλωροφύλλης θα είναι πάνω από 25%...

Στα θηλαστικά της στεριάς λόγω αυξημένων μυικών κινήσεων έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά CO2. Έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο οξυγόνωσης που δεν θα αναμειγνύεται έντονα με το δεσμευμένο οξυγόνο.
Με πρόλαβες... Θα ήταν το επόμενο βήμα μου...
Όπως και τα υπόλοιπα που γράφεις...
Χαίρομαι όμως που δεν τα γράφω μόνος μου... :D

Το κυτταρόπλασμά τους είναι πλούσιο σε αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που περιέχει σίδηρο και από την οποία γίνεται η δέσμευση του οξυγόνου. Στην αιμοσφαιρίνη οφείλεται το ερυθρό χρώμα του αίματος.
Αυτό γράφω, αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις LAPTONAS...
Τα ερυθρά κύτταρα είναι που αντιδρούν με την μεμβράνη των κυψελίδων και κάνουν την αντικατάσταση Ο2 με CO2 και όχι η αιμοσφαιρίνη!!!
Η αιμοσφαιρίνη είναι απλώς μέσα στα ερυθρά κύτταρα και δεσμεύει το O2 και το CO2.
Άρα εάν απλώς βάλεις χλωροφύλλη μέσα στον οργανισμό δεν θα μπορεί να κάνει την ανταλλαγή αυτή στις μεμβράνες των κυψελίδων!!!
Χώρια βέβαια που δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό ούτε με τα κύτταρα του υπόλοιπου σώματος...

Σοβαρολογείς πάλι ;
Επειδή είναι ακίνητη και επειδή παράγει ενέργεια και οξυγόνο αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την δυνατότητα να δεσμέυσει οξυγόνο ακριβώς όπως οι άλλες ουσίες που περιέγραψα ;;;
και που κολλάνε τα ερυθρά αιμοσφαίρια - για αιμοσφαιρίνη μιλάμε .....
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;
Τι δεν καταλαβαίνεις!!!! :eek:

Η χλωροφύλλη το βράδυ ξέρεις τι κάνει ; Αφού δε ξέρεις τι μιλάς ; Παρουσία ήλιου δεσμεύει ηλεκτρόνια και αποδεσμεύει οξυγόνο. Παρουσία σκότους αποδεσμεύει διοξείδιο.

Και θα το κάνει αυτό μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στον εσωτερικό ήλιο του ανθρώπου...
ΟΚ - είναι απόλυτα λογικό...

Δηλαδή τόσα χρόνια ποτέ κανείς δεν έκανε μία ένεση σε ένα ποντίκι και να δει τις αντιδράσεις ;
Δεν υπάρχουν τόσο παλαβοί επιστήμονες... :D
Από την άλλη οι άσχετοι που γράφουν αυτά τα παραμύθια το κάνουν μόνο για τα χρήματα - εάν γίνει ένα τόσο απλό πείραμα* θα χάσουν τα χρήματα τους...

* Απλό... Λέμε τώρα...
Θα πρέπει πρώτα να βρεθεί τρόπος να παραχθεί άσηπτη υγρή χλωροφύλλη έτοιμη για ένγχυση στις φλέβες και μετά βλέπουμε...

Από μόνη της δεν είναι αντισηπτική, αλλά πάνω σε πληγές που την τοποθετούν αποδεδειγμένα τόσα χρόνια έχει "αντισηπτική" δράση ενισχύοντας του ιστούς να αντιμετωπίσουν τα παθογόνα μικρόβια και να επουλωθούν γρηγορότερα.
Δεν είναι ακριβώς αντισηπτική και δεν είναι αυτούσια...
Τα μικρόβια που είναι συνδεδεμένα βιολογικά με τους ανθρώπους, απλά δεν είναι συμβατά με τα φυτά. Οπότε ουσιαστικά τα βιολογικά στοιχεία που μας βλάπτουν δεν μπορούν να αντέξουν την φυτική μορφή...
Επιπλέον τα χημικά που έχουν μέσα τους, όπως το μαγνήσιο, είναι ουσιαστικά για την ανάπλαση του ανθρώπινου δερματικού ιστού.
Στην Κορέα και στην Ιαπωνία το έχουν δοκιμάσει με φύκια συγκεκριμένου είδους - στην βόρεια Αμερική δοκιμάζουν κάτι τεχνητό...

Όμως παρότι τα δοκιμάζουν εδώ και 20 χρόνια και το φύκι συνίσταται σε δύσκολες περιπτώσεις, δεν το έχουν κάνει εμπορικό για δύο λόγους:
α) Υπάρχει πάντα το πρόβλημα της ασηψίας - είναι πολύ δύσκολο να κάνεις άσηπτο ένα ξεραμένο φύκι...
β) Δεν μπορούν να το δεχτούν όλοι οι ασθενείς, ειδικότερα αυτοί που έχουν μεγάλες ανοιχτές πληγές...
.

Voel
17-10-13, 09:18
Λαπτονα, δυο κουβεντες μονο γιατι απαξιω να ασχοληθω με το θεμα.......

1) Ειμαι γιατρος και δη σε ειδικοτητα που ασχολειται αρκετα με την μεταφορα του οξυγονου, και την αναπνοη γενικοτερα

2) Λες ανοησιες

LAPTONAS
17-10-13, 15:19

1) Ειμαι γιατρος και δη σε ειδικοτητα που ασχολειται αρκετα με την μεταφορα του οξυγονου, και την αναπνοη γενικοτερα

2) Λες ανοησιες

Δηλαδή το σχόλιο σου ήταν αποκλειστικά και μόνο για να με προσβάλλεις ;

:D

Εντάξει παιδιά, με συγχωρείται που ρώτησα και που προσπάθησα να τεκμηριώσω όσο το δυνατόν τη θέση μου.

Καλή συνέχεια.

osidien
17-10-13, 15:39

2) Λες ανοησιες

Δεν ξέρεις ούτε που πέφτει η πόρτα της μονάδας...για αυτό όταν οι υπόλοιποι γιατροί συζητάνε αρκέσου, σε αυτήν την αναπνοή που μελετάς ,μπορεί να διακόπτεις κάτι σημαντικό για να τους πείς ότι πήρες το πτυχίο σου....επιτέλους.
Εδώ,πέρνα καλά, δείξε σεβασμό στους συνομιλητές σου, και πιστεύω ότι σίγουρα θα σου δείξουν και εσένα όταν δεν κάνεις τέτοιου τύπου παρεμβάσεις.Φιλικά πάντα....ε?

LAPTONAS
17-10-13, 16:15
Αυτό γράφω, αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις LAPTONAS...
Τα ερυθρά κύτταρα είναι που αντιδρούν με την μεμβράνη των κυψελίδων και κάνουν την αντικατάσταση Ο2 με CO2 και όχι η αιμοσφαιρίνη!!!
Η αιμοσφαιρίνη είναι απλώς μέσα στα ερυθρά κύτταρα και δεσμεύει το O2 και το CO2.
Άρα εάν απλώς βάλεις χλωροφύλλη μέσα στον οργανισμό δεν θα μπορεί να κάνει την ανταλλαγή αυτή στις μεμβράνες των κυψελίδων!!!
Χώρια βέβαια που δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό ούτε με τα κύτταρα του υπόλοιπου σώματος...

....με αυτή τη λογική και στα φυτά το αντίστοιχο συμβαίνει, δεν είναι η χλωροφύλλη η οποία μεταφέρει το οξυγόνο/Co2 αλλά οι χλωροπλάστες(αντί ερυθροκύτταρων) και τα στομάτια (αντί κυψελίδων) διαμέσου των οποίων γίνεται η ανταλλαγή αερίων. Εμείς όμως μιλάμε ουσιαστικά για την μεταλλοπρωτείνη εκείνη η οποία είναι υπεύθυνη να δεσμεύσει το οξυγόνο.

Αυτή λοιπόν η μεταλλοπρωτείνη στους ανθρώπους λόγω του σιδήρου δίνει το κόκκινο χρώμα στο αίμα, στα φυτά λόγω του μαγνησίου δίνει το πράσινο στη χλωροφύλλη, και λόγω της αιμοκυανίνης στα χταπόδια δίνει το μπλε "αίμα".

Που διαφωνείς σε αυτά ; Αυτά είναι το θέμα μας, αυτά συζητάμε, αν ήταν θα πήγαινα σε ιατρικό συνέδριο.

Και θα το κάνει αυτό μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στον εσωτερικό ήλιο του ανθρώπου...
ΟΚ - είναι απόλυτα λογικό...

σου εξήγησα ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ήλιος όπως συμβαίνει τη νύχτα όπου όλες οι ανταλλαγές αερίων γίνονται φυσιολογικά. Ξεκόλλα με τη φωτοσύνθεση

Δεν υπάρχουν τόσο παλαβοί επιστήμονες... :D
Από την άλλη οι άσχετοι που γράφουν αυτά τα παραμύθια το κάνουν μόνο για τα χρήματα - εάν γίνει ένα τόσο απλό πείραμα* θα χάσουν τα χρήματα τους...
Ε αυτό δε θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει ; Να κάνεις το πείραμα ώστε να αναπτύξεις την επιστήμη ;

* Απλό... Λέμε τώρα...
Θα πρέπει πρώτα να βρεθεί τρόπος να παραχθεί άσηπτη υγρή χλωροφύλλη έτοιμη για ένγχυση στις φλέβες και μετά βλέπουμε...
Θα πρέπει να δεις τη βιβλιογραφία πρώτα, να δεις τι έχει γίνει στο παρελθόν και αν τελικά είναι μύθος (ράδιο αρβύλα) ή αν έχει επιστημονική βάση. Αν δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο τότε ακόμα καλύτερα.

Δεν είναι ακριβώς αντισηπτική και δεν είναι αυτούσια...
Τα μικρόβια που είναι συνδεδεμένα βιολογικά με τους ανθρώπους, απλά δεν είναι συμβατά με τα φυτά. Οπότε ουσιαστικά τα βιολογικά στοιχεία που μας βλάπτουν δεν μπορούν να αντέξουν την φυτική μορφή...
Επιπλέον τα χημικά που έχουν μέσα τους, όπως το μαγνήσιο, είναι ουσιαστικά για την ανάπλαση του ανθρώπινου δερματικού ιστού.
Στην Κορέα και στην Ιαπωνία το έχουν δοκιμάσει με φύκια συγκεκριμένου είδους - στην βόρεια Αμερική δοκιμάζουν κάτι τεχνητό...

Όμως παρότι τα δοκιμάζουν εδώ και 20 χρόνια και το φύκι συνίσταται σε δύσκολες περιπτώσεις, δεν το έχουν κάνει εμπορικό για δύο λόγους:
α) Υπάρχει πάντα το πρόβλημα της ασηψίας - είναι πολύ δύσκολο να κάνεις άσηπτο ένα ξεραμένο φύκι...
β) Δεν μπορούν να το δεχτούν όλοι οι ασθενείς, ειδικότερα αυτοί που έχουν μεγάλες ανοιχτές πληγές...
.

Καμία αντίρρηση...συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, έκλεισε το θέμα , εγώ θα πάω για Νόμπελ(λέμε τώρα) εσείς πάτε για απεργία και όλοι χαρούμενοι :D

17-10-13, 16:29
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφεύγονται οι υποτιμητικές
αναφορές σε οποιονδήποτε συνομιλητή μας...

Ο κάθε ένας απο εμάς έχει τις όποιες γνώσεις για κάποια θέματα ψάχνει
καταθέτει και αυτή είναι η ομορφιά τις έστω και απρόσωπης συνομιλίας μας.

Φίλε μου LAPTONAS πιστεύω θα πρέπει να να παραμείνεις στο θέμα...

Φίλε μου Voel μια και αναφέρεις πως είσαι γιατρός σίγουρα ξέρεις πολλά
πράγματα αλλά....
Αλλά μια αναφέρθηκες σε αυτό θα σου παρουσιάσω 3 γεγονότα περί της
γνώσης....

1-Η μια είναι δικιά μου που πρίν απο 3 χρόνια όταν μετά απο έντονη
σωματική καταπόνηση χτύπαγε δυνατά η καρδιά μου και μετα απο λίγο
είχα αιμόπτυση.....
Καταλαβαίνεις την θέση μου και ταυτόχρονα ήμουν εκτός Αθηνών...
Πήγα στο Νοσοκομείο της περιοχής όπου και μου έκαναν εξετάσεις
ακτινογραφίες και το αποτέλεσμα 2 Γιατρών ήταν πως έχω μεγάλο
πρόβλημα στον Πνεύμονα....
Καταλαβαίνεις την θέση μου...
Αλλά ζήτησα να μου δείξουν σε ποια σημεία υπάρχει το πρόβλημα και μου είπαν τα σημεία...
Αλλά βλέποντας τις ακτινογραφίες μου έκανε εντύπωση διότι είχα βγάλει
σχετικές ακτινογραφίες πριν απο 1-2 μήνες το πολύ και ο πνευμονολόγος
που τις είδε μου είχε πει πως δεν είχα πρόβλημα και το ανέφερα και η
απάντηση τους ήταν υποτιμητική.....

Μου είπαν να καθίσω και να περιμένω μέχρι την δευτέρα...
Καταλαβαίνεις βριστήκαμε και τα πήραν τα αποτελέσματα αίματος και
ακτινογραφίας και ήλθα Αθήνα..
Κυριακή πρωί πήγα σε αδελφικό μου φίλο Γιατρό που είχε καλέσει και ένα
πνευμονολόγο και είδε την ακτινογραφία και μού έβγαλε και άλλες η μια
ψηφιακή και μου έκανε εντύπωση που έκανε τον σταυρό του και γέλαγε...
Το αποτέλεσμα ποιό ήταν ????
Το συμβάν αυτό δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που μου είπαν...
Απλά ήταν Έμφραγμα και οι δυνατοί χτύποι που είχα είχα σπάσει κάποια
αγγεία των πνευμόνων....

Γιατροί ήταν να άλλο να πω???????

Η δεύτερη περίπτωση που πρέπει να την γνωρίζεις ήταν μιας Ιατρού απο
την Αυστραλία όπου και παρουσίασε την μελέτη της για τον καρκίνο του
μαστού αλλά είχαν γίνει και οι σχετικές έρευνες στα εκεί εργαστήρια με
θετικά αποτελέσματα και οι εδώ κεφαλές μόνο που δεν την γιουχάισαν....
Ο λόγος απο τους μεγαλοσχήμωνες......
μα τί ξέρει αυτή που μόλις βγήκε Γιατρός και διάφορα τέτοια.
Βέβαια το εμβόλιο βγήκε και οι ειδικοί που χρησιμοποιούν το εμβόλιο δεν
λένε κουβέντα...

Η τρίτη περίπτωση είναι του Τζακ Αντράκα που άν και 16 ετών ανακάλυψε
το τέστ για τον καρκίνο του παγκρέατος, που στοιχίζει πολύ λίγο και
στηρίζεται σε μια ανάλυση αίματος.

Τι θέλω να πώ με όλα αυτά ????
Απλά πως δέν πρέπει να υποτιμούμε κάποιον που καταθέτει κάποιες
απόψεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο...

Ευχαριστώ.

LAPTONAS
18-10-13, 19:43
Κάνοντας μία σύνοψη AVATARGR, επί του θέματος ,

Στο παράδειγμα σου έχουμε μία κοπέλα με μπλε αίμα.

μία δυνατή εξήγηση είναι να έχει αυξημένη αιμοκυανίνη (αντί δηλαδή για <1% αιμοκυανίνη που έχουμε όλοι να έχει πάνω >1%) η οποία χρωματίζει το αίμα κυανό λόγω το χαλκού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μπλε και πηχτό.

Άλλες μορφές ζωής που έχουν μπλε αίμα είναι τα αρθρόποδα και τα μαλάκια όπως τα χταπόδια για παράδειγμα που χρησιμοποιούν αιμοκυανίνη ανέκαθεν γιατί επιβίωναν σε περιβάλλον υψηλής πίεσης και έλλειψης οξυγόνου όπου η αιμοκυανίνη ήταν ποιο βολική από την αιμοσφαιρίνη για όλες τις διεργασίες που σχετίζονται με την ανταλλαγή Ο2/Co2.

Πως όμως γίνεται άνθρωποι στις μέρες μας να έχουν αυξημένη αιμοκυανίνη από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία μεταβολή σε οξυγόνο και πίεση; Αν εξαιρέσουμε την "παγκόσμια κλιματική αλλαγή" δεν δικαιολογείται παρά μόνο ως μετάλλαξη από αυτές που εντοπίζονται στους ανθρώπους ανά καιρό.

Εδώ βέβαια μπαίνει το εξής ερώτημα : αν υποθέσουμε ότι η κοπέλα έχει μια μετάλλαξη στο αίμα, τότε η μοναδική διαφορά της σε σχέση με το μέσο όρο είναι στο χρώμα του αίματος ; ή έχει και άλλα στοιχεία ; π.χ. αυξημένη αντοχή σε ασθένειες κτλ ; Από επιστημονικής πλευράς μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Βέβαια αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε γεννιέται και το άλλο ερώτημα : πως να πηγαίνει η κοπέλα κανονικά και να κάνει τις εξετάσεις τις χωρίς να έχει σημειωθεί έστω από 1 γιατρό η περίπτωση της ;;; Πως γίνεται να μην υπάρχει καμία αναφορά περί μη κόκκινου αίματος στην ανθρώπινη ιστορία ;

Εδώ μπαίνει αρχικά η αναφορά των 7000 περιπτώσεων. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία πάνω σε αυτό με αποτέλεσμα να είναι φανερό πως πρόκειται για μία απάτη.

Εδώ επίσης μπαίνει και η αναφορά του Ιχώρ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκυκλοπαίδεια «Ηλίου» στη λέξη «ιχώρ» με εξήγηση : Υγρά πυώδης ύλη, δύσοσμος και υποπρασίνη την χροιάν, παραγομένη εκ των επί της επιφανείας του δέρματος παρημελημένων τραυμάτων και ελκών, τη επενεργεία σηψιγόνων βακτηριδίων, την εμφάνισιν της οποίας όμως αι σύγχρονοι αντισηπτικαί μέθοδοι κατέστησαν σπανιωτάτην. Και αυτή η περίπτωση όμως δεν είναι αρκετή για να εξηγήσουμε το φαινόμενο της κοπέλας.

Η περίπτωση λοιπόν παραμένει μυστήριο.

Voel
19-10-13, 03:24
Αγαπητοι μου.... Μερικες πληροφοριες

1) Γνωριζω πολυ καλα που πεφτει η μοναδα, και τι βρισκεται πισω απο την πορτα της, και τι κανουν εκει, ευχαριστω πολυ

2) Αβαταρ... Οι συναδελφοι που εχασαν το εμφραγμα, αν τα πραγματα εγιναν οπως λες (διοτι πλεον εχω ακουσει τοσα πολλα που ελαχιστα πλεον πιστευω) ηταν απλα κακοι γιατροι, και ο λογος ηταν οτι δεν ακολουθησαν την δεουσα διαδικασια διαγνωσης. Ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι ειναι, και πιστεψε με ουτε το μονο εμφραγμα που διεφυγε ειναι. Το γεγονος οτι σαν γνησιος Ελληνας βριστηκες και εφυγες δεν βοηθησε στη διαγνωση.

3) Απο οσο ξερω εμβολιο για τον καρκινο του μαστου δεν υφισταται προς το παρον, τουλαχιστον οχι σε παραγωγη. Ισως αναφερεσαι σε αλλο ειδος καρκινου, πχ τραχηλου της μητρας που οντως υοαρχει εμβολιο, αλλα εκει ειναι και αλλος ο μηχανισμος.

4) Ο Αντρακας και η ανακαλυψη του ναι μεν ξεκινησε απο μια ιδιοφυη στην απλοτητα της ιδεα, αλλα ακολουθησε πολυ μα πολυ επιστημη για να γινει πραξη. Οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ολες οι ιδεες εφαρμοσημες. Εν προκειμενω η χρηση χλωροφυλλης ως υποκαταστατο αιματος δεν ειναι ουτε καν καλη ιδεα εν τη γεννεσει της. Η δε "επιστημονικη προσεγγιση" του θεματος (χορηγησε ενδοφλεβια χλωροφυλλη σε πειραματοζωα και βλεπουμε) καλυτερα να μεινει ασχολιαστη.

Σαφως και υπαρχουν φυσικες/φυτικες ουσιες με φαρμακευτικη δραση και ιδιοτητες και αξιζει να τις ερευνησουμε, αλλα παντα με συνεση και με λογικη

Υπαρχει η mainstream επιστημη, υπαρχει η advanced επιστημη, υπαρχει η fringe επιστημη και υπαρχει και η μπουρδολογια.

Μπορεις για παραδειγμα να δεις την σεληνη καθαρα αστρονομικα, να την δεις μυστικιστικα, να την δεις παραφυσικα, η να πεις οτι ειναι φτιαγμενη απο τυρι.

Η παρουςα κουβεντα εξ αρχης ειχε την αποφορα μιας καλης hoax, και προςπαθηςες ομολογουμενως να την κρατησεις σε καποιο επιπεδο, αλλα απο την στιγμη που ξεκινησε με προτασεις για αλλαγη του σιδηρου στο αιμαι με χρυσο(!), χλωροφυλλες, κτλ αρχισε να εντασσεται στην μπουρδολογια.

Εκει αποσκοπουσε και η παρεμβαση μου, επειδη υπαρχει και κοσμος που δεν γνωριζει και μπορει να πιστεψει καποιες ανοησιες που γραφονται

LAPTONAS
19-10-13, 21:02
Η παρουςα κουβεντα εξ αρχης ειχε την αποφορα μιας καλης hoax, και προςπαθηςες ομολογουμενως να την κρατησεις σε καποιο επιπεδο, αλλα απο την στιγμη που ξεκινησε με προτασεις για αλλαγη του σιδηρου στο αιμαι με χρυσο(!), χλωροφυλλες, κτλ αρχισε να εντασσεται στην μπουρδολογια.

Εκει αποσκοπουσε και η παρεμβαση μου, επειδη υπαρχει και κοσμος που δεν γνωριζει και μπορει να πιστεψει καποιες ανοησιες που γραφονται

1) Voel η παρέμβαση σου δεν αποσκοπούσε στο να γνωρίσει ο κόσμος αλλά στο να με προσβάλλεις -τουλάχιστον. Αν σε ενδιέφερε η αλήθεια θα έκανες παρέμβαση με σκοπό να μας δώσεις μία επιστημονική εξήγηση για το θέμα ή τουλάχιστον να πεις σχετικά με τις δημοσιεύσεις που παρουσίασα
http://articlesofhealth.blogspot.gr/2006/11/blood-transfusions-with-chlorophyll.html

για παράδειγμα η ακόλουθη φράση δεν είναι δική μου ώστε να με υβρίζεις αλλά της δημοσίευσης : All the good attributed to blood transfusions is possible with liquid chlorophyll. None of the bad possibilities from blood transfusions apply to liquid chlorophyll.

Γιατί λοιπόν με κατηγόρησες ; Αν εγώ έλεγα ότι δε ξέρεις να βάζεις τόνους και είσαι γενικώς αγράμματος θα σου άρεσε ;

2) με το να λες ότι όλο το θέμα είναι hoax είναι σαν να λες ότι ο AVATARGR δεν μας λέει την αλήθεια - και ότι αυτό το περιστατικό που περιγράφει με την κοπέλα με το μπλε πηχτό αίμα δεν υπήρχε - αλλά είναι hoax = απάτη.

3) Η χλωροφύλλη ήταν μία θεωρητική κουβέντα. Δεν υπάρχει τίποτα το αντιεπιστημονικό στο να συζητάμε περί του αν είναι δυνατή η αντικατάσταση του αίματος με μία άλλη ουσία όπως είναι για παράδειγμα η χλωροφύλλη ή η αιμοκυανίνη. Προφανώς αγνοείτε ότι στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατα αίματος από γάλα, μπύρα έως και αίμα από άλλα ζώα ή ακόμα και ούρα.

^ Sarkar, S. (2008). "Artificial blood". Indian Journal of Critical Care Medicine 12 (3): 140–144. doi:10.4103/0972-5229.43685. PMC 2738310. PMID 19742251. http://www.ijccm.org/article.asp?issn=0972-5229;year=2008;volume=12;issue=3;spage=140;epage=1 44;aulast=Sarkar

Αν εσείς την βλέπετε τη κουβέντα με πνεύμα φιλονικίας και δογματισμού και όταν σας λένε να τεκμηριώσετε τις απόψεις σας εσείς φουσκώνετε αυτό είναι δικό σας θέμα.

panosfromlydian
19-10-13, 21:23
Η χλωροφυλλη ειναι ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΠΟΣΙΜΗ.
Αρα και ενεσιμη αλλα λογικα με παρενεργειες.

Τιποτα αλλο .Παμε παρακατω.

Πλασμα ωκεανου και χλωροφυλλη μπορουν να χρησιμοποιηθουν 100% απο τον οργανισμο.

Mια μαρτυρια ιντερνετικη.

When I lived in Japan, I befriended a kid at my school and he received chlorophyll injections in his ass everyday! No joke, I witnessed it so many times and all his brothers had one too. At sleep overs, his mother always offered me, but I kindly declined everytime and just took a handful of the liquid caps instead.

I remember biting into the caps and not really tasting anything, but making sure that I swished it in my mouth before ingesting it to temporarily stain my teeth green. When you're 6 or 7 it was a lot of fucking fun having green teeth.

Their grandfather was a MD and biochemist who patented a protocol of of purifying it from plants and started a company ages and ages ago. I can't remember his last name or the company name, so I'll dash them an email.

Anyways, that was like more than 20 years ago and this family still swears by it. And all his brothers including my friend are fairly muscular healthy guys for being Japanese. Now that they are older, they don't do any ass injections by mother, but once in a while they still take the green liq caps.

All in all, it is basically a phytochemical supplement/tonic and will keep ya healthy overall.

Τωρα οποιος βαζει σωματιδια χρυσου μεσα του ,πρεπει να χρησιμοποιησει κοινη λογικη.
Τα βαρεα μεταλλα παγιδευονται για χρονια στον οργανισμο ,και που ξερεις ο χρυσος,για το υπολοιπο της ζωης σου.

20-10-13, 22:46
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Voel το εάν έγιναν έτσι τα πράγματα δυστυχώς για εμένα έτσι έγιναν
και ξέρω εγω το τί πέρασα με την "διάγνωση" που μου έκαναν κάποιοι
κύριοι του νοσοκομείου και τα 3 bypass που έκανα μετά........
Θα ξεχάσουμε κάποιες γάζες και κάποια ψαλίδια που κάποιοι ξέχασαν μέσα
σε κοιλιά ασθενών ????
(Απλά μια υπενθύμιση κάνω)

Όσο για το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού (είναι πράγματι σε αρχικό στάδιο)
άλλά το και εμβόλιο καρκίνου της μήτρας η κατάθεση δεν ήταν για αυτά
αλλά για τις έρευνες που έχουν γίνει και κάποιοι έχουν σχηματίσει ένα
κονκλάβιο που αποφασίζει τι είναι καλό και τί όχι και μάλιστα εάν είναι νέος
ηλικιακά πάνε να τον φάνε...
Η απαξίωση που έδειξαν "κάποιοι" για τις έρευνες και των δυό εμβολίων
πρίν απο αρκετά χρόνια θα σε άφηνε άναυδο...
Για την ανακάλυψη του Αντρακας και που παρά την απλότητα της δούλευε
θαυμάσια άσχετα εάν κάποιοι την αγόρασαν σχεδόν αμέσως για να κάνουν
περισσότερες έρευνες....
Απλά για την ιστορία να αναφέρω πως είχε έλθει και στην Ελλάδα στις
23/4/2013 και βραβεύθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του
Ιδρύματος Ωνάση λόγω του ότι έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο
αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του
καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.

Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένας μικρός και
άσχετος με το θέμα έκανε μια εφεύρεση για διάγνωση Καρκίνου
έγκαιρα και αυτό νομίζω πως το ξέρεις καλά τι σημαίνει....

Και να μην ξεχνάμε πως και παλιότερα έχουμε δεί ανθρώπους να δίνουν
μια ώθηση στην τεχνολογία απίστευτη όπως ο Τόμας Άλβα Έντισον.....
Ενα άτομο με πολύ μεράκι έκανε πράγματα που στις αρχές πολλοί "ειδικοί"
τον λοιδορούσαν....

Απλά σήμερα έχουμε τον διακόπτη τον ανοίγουμε και βλέπουμε στο σκοτάδι
χάρη σε έναν "άσχετο"...

Βέβαια κανένας εδώ δεν παραγνωρίζει την επιστήμη αλλά αυτό που όλοι μας
πιστεύω πως το στηλιτεύουμε να παραγκωνίζουν πρωτοποριακές ιδέες και
αυτούς που της δημιουργούν...
Ας μήν ξεχνάμε και τον Παστέρ που τον χλεύαζαν....

Ευχαριστώ.