PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι τελικά το φως ?

Αληθινος
25-07-13, 19:10
Απορώ.
Απορώ γιατί δεν γνωρίζω τη πραγματικότητα.
Πριν πολλά χρόνια κάποτε είχα κάτι σαν όραμα. Μπορεί να ήταν "όραμα" ή απλά ένα ευφάνταστο πολύ ζωντανό όνειρο.
Είδα λοιπόν φως.
Για την ακρίβεια σε αυτό που έζησα,είδα πως πέθανα και πως "βγήκα" από μέσα μου (από το σώμα μου) αλλά σε αντίθεση με κάποιες προσωπικές εμπειρίες άλλων που έχω διαβάσει για τις εξωσωματικές εμπειρίες, η δική μου ήταν κάπως διαφορετική.
Όταν βγήκα ένιωσα πως ήμουν (ή είδα) κάτι σαν ένα φως,παλλόμενο ενεργειακό. Σαν να υπήρχε κατά κάποιο τρόπο κάτι που αντιλήφθηκα ως φως ή φωτιά,το οποίο είχε ενέργεια μέσα του.
Είδα λοιπόν την ύλη του κόσμου να εξαυλώνεται,και πως πίσω από την ύλη και μέσα της υπήρχε κάτι άλλο. Μια άλλη πραγματικότητα.
Ως φως άρχισα να πετάω κατακόρυφα προς τα πάνω μέχρι που είδα ένα μεγάλο φως. Δε μπορούσα να διαχωρίσω αν η φωτεινή μάζα ήταν από πολλά "μικρά" φώτα σαν εμένα ή μια μονάδα σκέτη.
Όταν έφτασα εκεί που σχεδόν αφομειώθηκα, επανήλθε η συνείδηση μου στο κόσμο που ζούμε,"ξύπνησα" βρίσκοντας το σώμα μου να τρέμει και να πάλλεται με τεράστια δύναμη. Ξύπνησα με μεγάλο αίσθημα φόβου και δέος.

Δεν έδωσα όμως τότε πολύ σημασία. Με το καιρό και ψάχνοντας διάφορα, άρχισα να μαθαίνω κάποια πράγματα,αλλά το σύνολο της γνώσης περισσότερο με μπερδεύει παρά μου έλυσε τις απορίες.

Τελικά τι είναι το φως ?
Για φως μιλάει και η μαγεία,πως μπορείς να χρησιμοποιείς τη δύναμη κάποιου φωτός για να κάνεις πράματα.
Φως λένε πως βλέπουν και κάποιοι που έχουν "επιθανάτιες" εμπειρίες. (σημ. εγώ δεν είδα κανένα σκοτεινό τούνελ)
Πύρινο σώμα λέει και ο Λιακόπουλος ότι έχουν οι Ελοχίμ.
Όταν είχα πάει στην Ανάσταση μια φορά από συνήθεια, ακούγοντας τα λόγια του παππά κατάλαβα πως και ο Θεός από ότι φαίνεται έχει εμφανιστεί σύμφωνα με κάποιο ιερό κείμενο που διαβάζεται αυτή τη μέρα,πως έχει σώμα Πύρινο και Φωτεινό.

Τι είναι τέλος πάντων αυτό το φως ?
Εγώ είδα ένα φως αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Το μόνο που κατάλαβα ήταν πως βγήκα απ το σώμα μου με μορφή φωτός,και πως ο υλικός κόσμος διαλύθηκε μπροστά μου και έτσι μπόρεσα να δω πίσω από αυτόν το μεγάλο φως, στο οποίο και πήγα.

Έχουν ζήσει/δει και άλλοι άνθρωποι πως αποτελούνται από φως ή το έχουν μέσα τους ?

:confused:

Αν κάποιος έχει ακούσει ας μου πει παρακαλώ. Χρόνια προσπαθώ να βρω αν υπάρχει περιστατικό παρόμοιο σαν το δικό μου ή μια εξήγηση που να νιώσω πως είναι 100% αλήθεια.
Τι είναι τελικά το φως που βλέπουν τόσοι άνθρωποι ?
Και έχει τύχει μήπως,να το δουν και άλλοι και να το περιγράψουν,με το τρόπο που περιγράφω εγώ ?

Ελευθέριος Παλιγγίνης
25-07-13, 21:18
Κάθε άνθρωπος δυνητικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αντιληφθεί το μέρος του Θείου που του αναλογεί. Πιο συγκεκριμένα είναι οι ανώτεροι απο άνθρωπο νόες που ασχολούνται μαζί του για να τον εξελίξουν. Το πώς θα τους ονομάσει καθένας, εξαρτάται απο τη σχετική θεωρία του. Η μορφή που θα του... φανεί πιο ηγετική, μπορεί να θεωρηθεί "ο Θεός". Ενώ είναι απλά βασικός Οδηγός του ανθρώπου.

LAPTONAS
30-07-13, 21:28
Απορώ.
Απορώ γιατί δεν γνωρίζω τη πραγματικότητα.
Πριν πολλά χρόνια κάποτε είχα κάτι σαν όραμα. Μπορεί να ήταν "όραμα" ή απλά ένα ευφάνταστο πολύ ζωντανό όνειρο.
Είδα λοιπόν φως.
Για την ακρίβεια σε αυτό που έζησα,είδα πως πέθανα και πως "βγήκα" από μέσα μου (από το σώμα μου) αλλά σε αντίθεση με κάποιες προσωπικές εμπειρίες άλλων που έχω διαβάσει για τις εξωσωματικές εμπειρίες, η δική μου ήταν κάπως διαφορετική.
Όταν βγήκα ένιωσα πως ήμουν (ή είδα) κάτι σαν ένα φως,παλλόμενο ενεργειακό. Σαν να υπήρχε κατά κάποιο τρόπο κάτι που αντιλήφθηκα ως φως ή φωτιά,το οποίο είχε ενέργεια μέσα του.
Είδα λοιπόν την ύλη του κόσμου να εξαυλώνεται,και πως πίσω από την ύλη και μέσα της υπήρχε κάτι άλλο. Μια άλλη πραγματικότητα.
Ως φως άρχισα να πετάω κατακόρυφα προς τα πάνω μέχρι που είδα ένα μεγάλο φως. Δε μπορούσα να διαχωρίσω αν η φωτεινή μάζα ήταν από πολλά "μικρά" φώτα σαν εμένα ή μια μονάδα σκέτη.
Όταν έφτασα εκεί που σχεδόν αφομειώθηκα, επανήλθε η συνείδηση μου στο κόσμο που ζούμε,"ξύπνησα" βρίσκοντας το σώμα μου να τρέμει και να πάλλεται με τεράστια δύναμη. Ξύπνησα με μεγάλο αίσθημα φόβου και δέος.

Δεν έδωσα όμως τότε πολύ σημασία. Με το καιρό και ψάχνοντας διάφορα, άρχισα να μαθαίνω κάποια πράγματα,αλλά το σύνολο της γνώσης περισσότερο με μπερδεύει παρά μου έλυσε τις απορίες.

Τελικά τι είναι το φως ?
Για φως μιλάει και η μαγεία,πως μπορείς να χρησιμοποιείς τη δύναμη κάποιου φωτός για να κάνεις πράματα.
Φως λένε πως βλέπουν και κάποιοι που έχουν "επιθανάτιες" εμπειρίες. (σημ. εγώ δεν είδα κανένα σκοτεινό τούνελ)
Πύρινο σώμα λέει και ο Λιακόπουλος ότι έχουν οι Ελοχίμ.
Όταν είχα πάει στην Ανάσταση μια φορά από συνήθεια, ακούγοντας τα λόγια του παππά κατάλαβα πως και ο Θεός από ότι φαίνεται έχει εμφανιστεί σύμφωνα με κάποιο ιερό κείμενο που διαβάζεται αυτή τη μέρα,πως έχει σώμα Πύρινο και Φωτεινό.

Τι είναι τέλος πάντων αυτό το φως ?
Εγώ είδα ένα φως αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Το μόνο που κατάλαβα ήταν πως βγήκα απ το σώμα μου με μορφή φωτός,και πως ο υλικός κόσμος διαλύθηκε μπροστά μου και έτσι μπόρεσα να δω πίσω από αυτόν το μεγάλο φως, στο οποίο και πήγα.

Έχουν ζήσει/δει και άλλοι άνθρωποι πως αποτελούνται από φως ή το έχουν μέσα τους ?

:confused:

Αν κάποιος έχει ακούσει ας μου πει παρακαλώ. Χρόνια προσπαθώ να βρω αν υπάρχει περιστατικό παρόμοιο σαν το δικό μου ή μια εξήγηση που να νιώσω πως είναι 100% αλήθεια.
Τι είναι τελικά το φως που βλέπουν τόσοι άνθρωποι ?
Και έχει τύχει μήπως,να το δουν και άλλοι και να το περιγράψουν,με το τρόπο που περιγράφω εγώ ?

τι είχες "πιει" :D

Αληθινος
25-08-13, 19:53
Κι όμως δεν είχα πιει τίποτα. :confused:
Είχα πέσει για ύπνο και το είδα αυτό μετά από λίγες ώρες αφού έπεσα,και ξύπνησα με τη καρδιά μου να τρέμει και ένα τεράστιο αίσθημα φόβου.
Απλά ψάχνοντας βλέπω διάφορα να αναφέρονται σε ΦΩΣ αλλά κανείς να μην έχει μια ξεκάθαρη,τεκμηριωμένη και λιτή περιγραφή του τι είναι και τι σημαίνει.

Viper
25-08-13, 23:49
Εξαρτάται από ποιά άποψη ψάχνει κάποιος την έννοια του φωτός. Το φως σχεδόν για όλες τις θρησκείες αποτελεί στο λευκό του χρώμα κάθαρση, γαλήνη και μεταφέρει αισθήματα πληρότητας και ηρεμίας, σταθερότητας αλλά και υπερβατικότητας. Αντιστοίχως ο πύρινος ή έντονος χρωματισμός του προκαλεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων δέος καθώς είναι σχεδόν υπνωτική η δύναμη που ασκεί πάνω στον άνθρωπο. Δηλώνεται η δύναμη της επιβολής από κάτι πέρα και πάνω από αυτόν. Δεν είναι τυχαίο πως η επιστήμη ασχολείται χρόνια τώρα με την επίδραση του φωτός στον ψυχισμό των ανθρώπων.

Αληθινος
26-08-13, 00:05
Τι να πω εγώ ένιωσα σαν ο θεός να είναι ένα βαμπίρ.
Που μας έχει εδώ στη γη και μας κάνει εκτροφή και φροντίζει κάποια στιγμή όταν πεινάσει να πεθάνουμε για να ρουφήξει τη ψυχή μας χωρίς να το θέλουμε,για να τραφεί.
Δεν λογαριάζει τι θέλουμε και τι όχι,μας αφήνει και περνάμε ένα σωρό κακά πράματα,και όποτε το θελήσει μας κλέβει και τις ψυχές με το έτσι γουστάρω!

Τι θεός είναι αυτός που δεν θέλει ισότητα και επιβάλλεται με τον νόμο του ισχυρού,τον νόμο της ζούγκλας σαν τα λιοντάρια και τις ζέβρες και τα λοιπά ζώα ?

Δηλαδή μας βλέπει σαν γαριδάκια ?

Viper
26-08-13, 09:21
Το τι ένιωσες είναι απόλυτα κατανοητό. Όλα τα υπόλοιπα όπως τα δηλώνεις δίνουν την εντύπωση καταπιεσμένου ασυνείδητου, φορτωμένου από από φόβους που έχουν δημιουργηθεί από ποιος ξέρει πόσους παράγοντες.

heretic
26-08-13, 11:35
Που μας έχει εδώ στη γη και μας κάνει εκτροφή και φροντίζει κάποια στιγμή όταν πεινάσει να πεθάνουμε για να ρουφήξει τη ψυχή μας χωρίς να το θέλουμε,για να τραφεί.
Δεν λογαριάζει τι θέλουμε και τι όχι,μας αφήνει και περνάμε ένα σωρό κακά πράματα,και όποτε το θελήσει μας κλέβει και τις ψυχές με το έτσι γουστάρω!

Τι θεός είναι αυτός που δεν θέλει ισότητα και επιβάλλεται με τον νόμο του ισχυρού,τον νόμο της ζούγκλας σαν τα λιοντάρια και τις ζέβρες και τα λοιπά ζώα ?

Όχι αλίμονο! Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το Θείο με αυτή την ερμηνεία που δίνεις. Ο Θεός δεν σε "αναλώνει" για κανένα λόγο και σε καμία περίπτωση. Απλά δεν έχεις κρατήσει την μνήμη της ζωής στο αιθερικό πεδίο, το οποίο είναι και η πραγματική ζωή, σε αντίθεση με την ζωή στο φυσικό πεδίο, εμπειρία που θα σύγκρινα με την κανονική ζωή vs κάποιο έντονο όνειρο μιας βραδιάς, για να σου δώσω ένα παραλληλισμό με αυτά που βιώνουμε όλοι.

Πάντως αν έχεις ασπαστεί την πεποίθηση της μετενσάρκωσης και των προηγούμενων ζωών, θα σου έλεγα πως απλά θυμήθηκες μια προηγούμενη σου "μετάβαση". Να ξέρεις ότι η στιγμή μετά τον θάνατο (έτσι λένε οι δάσκαλοι), επειδή υπάρχει η λήθη, είναι οδυνηρή κάθε φορά. Για άλλους πολύ για άλλους λίγο. Τώρα εσύ που είχες την τύχη -ας πούμε- να θυμηθείς, θα φοβάσαι λιγότερο ή και καθόλου την επόμενη φορά. Τυχερέ! :D

anastasi
28-08-13, 09:42

Δυστυχως , έχεις δικιο. Όσο και να το παλέψεις, θεία πρόνοια, και θεική δικαιοσύνη δεν θα δείς. Όλα είναι ανθρώπινα, άρα ατελή. Άνθρωποι μας δημιουργούν, και άνθρωποι μας ταλαιπωρούν, αλλά και άνθρωποι μας κάνουν ευτυχισμένους, μας στέλνουν στον παράδεισο. Ο θεός είναι μαλλον μακρυά.

Τι σχέση μπορεί ναχει όμως το φως . Άν χτυπήσεις το μάτι σου δημιουργείται στιγμιαία φως. Άν στον ύπνο σου , την ώρα του ονείρου συσπασθούν απότομα τα βλέφαρα απο μηχανικη αιτία( κάποιο έντομο, μια σταγόνα ιδρώτας που ρέει, κ.α.) γεμίζει φως το όνειρο.

Διέγερση του οπτικού νεύρου απο ποικίλες αιτίες, προκαλεί οπτικά φωτεινα ερεθίσματα.
Πιστεύω οτι πρέπει να αποσυνδέσεις αυτές τις δυσκολες και "κακές " σκέψεις απο το φώς και το θεό.

-------------------------------------------

justin19
28-08-13, 17:31
Το "Φως" είναι απλά παιχνίδι του εγκεφάλου.Μετά δεν έχει,μόνο αιώνιο σκοτάδι!

Kostas2
28-08-13, 19:04

Αν εννοεις οτι δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη πως εισαι τοσο σιγουρος

justin19
28-08-13, 19:11
Αν εννοεις οτι δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη πως εισαι τοσο σιγουρος

Δεν είμαι σίγουρος,με βάση αυτά που έχω ακούσει, (πχ παιχνίδια εγκεφάλου ακόμα και τις πρώτες στιγμές του θανάτου επειδή συνεχίζει να λειτουργεί για κάποια λεπτά) και γενικά όποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει.Και μιλάω για άτομα από ανηλίκους μέχρι 40-50άρηδες.Μόνο τα μικρά παιδάκια πιστεύουν στον παράδεισο και οι ηλικιωμένοι που βλέπουν νεκρούς συγγενείς τις τελευταίες τους στιγμές.Αν υπάρχει κάποιο "φως" μετά θάνατον έστω κι αυτό,θα ήταν μια ανακούφιση.

paula
28-08-13, 20:08

συνεχεια γραφεις πως ολοι πιστευουν πως μετα τον θανατο υπαρχει αιωνιο σκοταδι και τιποτα αλλο,μετα γραφεις σε καποιες εμπειριες μακαρι να ειναι αληθινες.....καταλαβαινω πως γραφεις το παραπανω μπορει να κανω λαθος για να παρεις μια απαντηση διαφορετικη απο αυτη που παραθετεις.Τo θεμα ειναι εσυ τι πιστευεις???

Kostas2
28-08-13, 20:42
Δεν είμαι σίγουρος,με βάση αυτά που έχω ακούσει, (πχ παιχνίδια εγκεφάλου ακόμα και τις πρώτες στιγμές του θανάτου επειδή συνεχίζει να λειτουργεί για κάποια λεπτά) και γενικά όποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει.Και μιλάω για άτομα από ανηλίκους μέχρι 40-50άρηδες.Μόνο τα μικρά παιδάκια πιστεύουν στον παράδεισο και οι ηλικιωμένοι που βλέπουν νεκρούς συγγενείς τις τελευταίες τους στιγμές.Αν υπάρχει κάποιο "φως" μετά θάνατον έστω κι αυτό,θα ήταν μια ανακούφιση.

Δε νομιζω οτι ολοι απο ανηλικοι μεχρι 50αρηδες πιστευουν το ιδιο.Υπαρχουν παρα πολλοι που πιστευουν οτι ο ανθρωπος εχει κι ενα δευτερο σωμα ασαρκο κι αορατο αλλα επειδη εχουμε γινει χαιβανια ασχολουμαστε με το ιντερνετ τη τηλεοραση τα μπαρ το ανωμαλο σεξ το κουτσομπολιο κτλ εχουμε παραμελησει τον αλλο μας ευατο

heretic
29-08-13, 08:08

Α... δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο... συγχωρέστε με αλλά θα το γράψω:

Να ήταν μόνο αιώνιο σκοτάδι καλά θα ήταν. Υπάρχει κάτι άλλο που όλοι το ξέρετε αλλά (ματαίως) προσπαθείτε να το αποφύγετε:

http://cdn.vectorstock.com/i/composite/96,15/sinners-in-the-hell-boiler-vector-399615.jpg

paula
29-08-13, 15:32
Α... δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο... συγχωρέστε με αλλά θα το γράψω:

Να ήταν μόνο αιώνιο σκοτάδι καλά θα ήταν. Υπάρχει κάτι άλλο που όλοι το ξέρετε αλλά (ματαίως) προσπαθείτε να το αποφύγετε:

http://cdn.vectorstock.com/i/composite/96,15/sinners-in-the-hell-boiler-vector-399615.jpg

λες να καουμε στα καζανια???:eek:

heretic
29-08-13, 17:34
Εννοείται. Ακούγεται μάλιστα πως αυτοί που εκφράστηκαν κάποτε στο ίντερνετ περί του αντιθέτου δεν έχουν καν την δυνατότητα μεταμέλειας, γιατί άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου στο πόσους παρέσυραν στην ακολασία. Γι αυτό να προετοιμάζεστε. Προτείνω ζεστά μπάνια στη Βουλιαγμένη :eek::D