PDA

Επιστροφή στο Forum : "Πάτε να κατακτήσετε τον κόσμο μέσα από την αρχαιότητά σας" ...


beetlejuice
03-12-05, 02:33
Ενα σχολιο του Ζαγκ Ρογκ προς τον προεδρο της ΕΟΕ και μελος του ΔΣ της IAAF κ. Μίνωα Ξ. Κυριακού, ηταν αρκετο για να με κανει να χαμογελασω πονηρα και να σας μεταφερω την ειδηση.

Με τα οσα θα διαβασετε παρακατω επαληθευονται πληρως οι αποψεις που εχω εκφρασει κατα καιρους (και που θα βρειτε αρκετα συμπυκνωμενες στο αρθρο μου στο http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=123 ) περι παγκοσμιοποιησεως της ελληνικοτητας.

Παραθετω παρακατω την ειδηση:

Το μίτινγκ της Αρχαίας Ολυμπίας στις 14 Μαΐου, με το οποίο θα εγκαινιάζεται από το 2006 η σεζόν στον Ανοιχτό Στίβο, πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΕ και μέλους του ΔΣ της IAAF κ. Μίνωα Ξ. Κυριακού, την οποία ήδη αγκάλιασε και ενέταξε στο ετήσιο καλεντάρι της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού, συγκινεί ιδιαίτερα και τη ΔΟΕ.

"Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση αγώνων μέσα στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Μόνο θετικά στοιχεία έχει να προσφέρει στο Ολυμπιακό Κίνημα και κανένα αρνητικό. Μάλιστα, χαμογελώντας, μου είπε (ενν. ο Ζακ Ρογκ) "οι Έλληνες είσαστε έξυπνοι, πάτε να κατακτήσετε τον κόσμο μέσα από την αρχαιότητά σας". Ήταν μια πολύ ευχάριστη συζήτηση και με κάνει να χαίρομαι και να νιώθω περήφανος ως Έλληνας.", δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ ο κ. Κυριακού.

Ο πρόεδρος Ρογκ σε ημίωρη ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Μίνωα Κυριακού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της ημερίδας, τα αγωνίσματα και τις υποδομές και δήλωσε την απόλυτη στήριξη της ΔΟΕ στο εγχείρημα.

"Με ρώτησε πάρα πολλά για τους Αγώνες που θα γίνουν στις 14 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, χάρηκε, διότι έχει συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο της IAAF. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι κοντά μας και ότι όπου χρειαστεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοήθεια, θα την έχει από τη ΔΟΕ.", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Ενθουσιασμένη με την ιδέα της διοργάνωσης Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία είναι και η Στέφκα Κονσταντίνοβα, πρόεδρος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία δήλωσε ότι "η διεξαγωγή των Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία είναι μία πολύ καλή ιδέα και συγχαίρω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνωα Κυριακού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Αρχαία Ολυμπία και αυτοί οι αγώνες θα είναι μία πρόκληση".

Η συμμετοχή μεγάλων αθλητών, η προβολή των αγώνων, η διοργάνωση και η προσφορά τεχνογνωσίας αποτέλεσαν τα κύρια σημεία της συζήτησης. Ο πρόεδρος Ρογκ εξεδήλωσε την επιθυμία να παραστεί στους Αγώνες και δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη του στις οργανωτικές δυνατότητες της χώρας μας υπό την αιγίδα της ΕΟΕ, η οποία θα συντονίσει όλο το εγχείρημα.

Ο κ. Κυριακού μίλησε για τη συνάντησή του για το Ζακ Ρογκ, ο οποίος "μου τόνισε αυτό που έχω πει κι εγώ πολλές φορές, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο προώθησης του αθλητισμού από τη στιγμή που βγαίνει από τη γενέτειρά του, την Αρχαία Ολυμπία".

Η πρόεδρος της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ιρένα Σεβίνσκα δήλωσε ότι η Αθήνα και η Ελλάδα είναι μέρη μοναδικά. "Στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είμαι χαρούμενη που οι Έλληνες είναι πολύ ενεργοί στον Αθλητισμό".

Πηγή :http://news.antenna.gr

the_black_planet
03-12-05, 03:58
Και τι μας ενδιαφερει τι λεει ο Ζακ Ρογκ κ πως καταλαβαινει τον ορο "Ελλην" ο Κυριακου;;;

cHrIsToS1
03-12-05, 21:52
'Η αλλιως ''οταν ο εχθρος σου σε παινευει ή συμφωνει μαζι σου τοτε πρεπει να επανεξετασεις την τακτικη σου'' εκτος και αν η ΔΟΕ με τον πακτωλο τως δις και τα σκανδαλα που η διαχειριση αυτων επιφερει δεν ειναι ''εχθρος'' του Ελληνα.
Συν το γεγονος (το δικο μου) οτι οποιαδηποτε ''κατακτηση'' μεσω αρχαιοτητων με βρισκει αντιθετο ως μη δημιουργηματα συχρονου μου πολιτισμου.

beetlejuice
05-12-05, 00:43
Δεν με απασχολουν οι πολιτικες ιδεολογιες του Κυριακου, τι κομμα ψηφιζει, τι ομαδα ειναι και ποσα λεφτα διαθετει.
Οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι εχει παραγει ενα εξαιρετικο εργο στη θεση που εχει αναλαβει εδω και λιγους μηνες. Δυστυχως ή ευτυχως τα στοιχεια μεσα απο τα οποια μπορουμε να "κατακτησουμε" (ορος που ουδεμια σχεση εχει (ελπιζω να το εχετε καταλαβει!) με ιμπεριαλιστικες και τετοιου ειδους βλεπεψεις) ειναι αδυνατο να προερχονται απο το ελληνικο παρον ή τουλαχιστον προσφατο παρελθον... Ισως γινω κουραστικος αλλα αναζητηστε τις απαντησεις στη μελετη μου περι αναγκης ενος νεο-ελληνικου Διαφωτισμου.
Τελος, να υπενθυμισω οτι τα οσα ακουστηκαν απο τον Ρογκ δεν ηταν δηλωση αλλα αποσπασμα απο συνομιλια μεταξυ των δυο αντρων.

tsilof
05-12-05, 01:07
Δεν με απασχολουν οι πολιτικες ιδεολογιες του Κυριακου, τι κομμα ψηφιζει, τι ομαδα ειναι και ποσα λεφτα διαθετει.
Οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι εχει παραγει ενα εξαιρετικο εργο στη θεση που εχει αναλαβει εδω και λιγους μηνες.

Τελος, να υπενθυμισω οτι τα οσα ακουστηκαν απο τον Ρογκ δεν ηταν δηλωση αλλα αποσπασμα απο συνομιλια μεταξυ των δυο αντρων.

Άνθρωποι με τέτοιες θέσεις (και τόσα χρήματα) δεν ψηφίζουν κάποια κόμματα, αλλά τα κόμματα είναι αυτά που τους "ψηφίζουν", και πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Ούτε εμένα μ'ενδιαφέρει από που δημιούργησαν τόση περιουσία, στο φινάλε μαγκιά τους...
Και ο συγκεκριμένος ίσως είναι από τους ελάχιστους πλέον που μπροστά στη κάμερα λεν "είμαι περήφανος που μαι Ελληνας"..
Αυτό λέει πολλά!!!

Βελλερεφόντης
05-12-05, 22:35
Κια για όσους παρακολουθούν τα τεκτενόμενα ο κ.Κυριακού έκλεισε την πόρτα στα σκόπια που ήθελαν να να πάρουν μέρος στου μεσογειακούς με το όνομα που θέλουν!!!.

Ασ του πούμε ένα εύγε του ανθρώπου!!!

Ένα εύγε και στον κ.Τατούλη

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=668679&lngDtrID=253

Πραγματικά μεγάλος θαυμαστής του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και θα κάνει πολλά! παρακολουθήστε τον!!!!!!!

tsilof
05-12-05, 23:45
Κια για όσους παρακολουθούν τα τεκτενόμενα ο κ.Κυριακού έκλεισε την πόρτα στα σκόπια που ήθελαν να να πάρουν μέρος στου μεσογειακούς με το όνομα που θέλουν!!!.

Ασ του πούμε ένα εύγε του ανθρώπου!!!



Πολύ σωστά!

Απλά, μέσα σε όλη αυτή τη συνομωσιολογία και τον "δήθεν προβληματισμό του στυλ, "όλοι τα παίρνουν, κάποιο λάκο θα' χει..." τι καταφέρνουμε;;
Να χάνουμε το δάσος και να θεωρούμε την καθεμια ενέργεια ως ύποπτη...
Όλα τάχα γίνονται με δόλο!!!


Μπράβο του ,αν και έπρεπε και η επίσημη διπλωματία να'χει κάνει αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν, σε αντίστοιχα ζητήματα ονομασίας του κρατιδίου...
Θα χαμε γλιτώσει από πολλά "δεδικασμένα" ως χώρα!!!

beetlejuice
28-05-06, 16:05
Τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
Ομόφωνα καταγγέλλουμε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να μην επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνων κλασσικού αθλητισμού στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία είχε ομόφωνα εγκριθεί από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε τύχει ενθουσιώδους και καθολικής αποδοχής τόσο από την Διεθνή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού όσο και από το σύνολο της Ολυμπιακής Οικογένειας. Παράλληλα είχε ως στόχο να συμβάλει στην διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας και των αξιών της, καθώς και στην διεθνή προβολή της χώρας, στην ανάδειξη του ιερού χώρου και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη μακρόχρονη ιστορία της, έχει αποδείξει ότι ως θεματοφύλακας των Ολυμπιακών Ιδεωδών και των ιερών χώρων, τους σέβεται, τους τιμά και τους διαφυλάττει και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα έπραττε το αντίθετο στην περίπτωση αυτή.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με την απόφασή του θίγει την ΕΟΕ η οποία επιτελεί σημαντικό έργο προώθησης των ολυμπιακών ιδεωδών και αξιών, όπως και έχει προσφέρει σημαντικό έργο προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών και ιερών χώρων του Ολυμπισμού. Επίσης με αυτή την απαράδεκτη απόφαση προσβάλλει τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αποδεικνύει ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν αυτές τις σημαντικές διαστάσεις του θέματος.

Καλούμε:
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να επανεξετάσει την απόφασή του, επιτρέποντας την διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Αρχαίο Στάδιο και να συμβάλλει και αυτό στην προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας ως παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού και αθλητισμού.




Διεύθυνση Επικοινωνίας Τύπου και Μ.Μ.Ε.

Πηγη: hoc.gr

Archangel
28-05-06, 18:34
Ok!Μετά από αυτό τι να πει κανείς?Όσο περήφανος να αισθάνεσε για μερικούς που έχουν καλές προθέσεις υπάρχουν και οι πολλοί που σε κάνουν να ντρέπεσαι για αυτό που είσαι.