Επιστροφή στο Forum : Σταυροί στις φωτογραφίες
Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Παρακάτω σας περιγράφω δύο συμβάντα. Επισυναπτω μια φωτογραφία. Περιμένω σχόλια, πληροφορίες ή παρόμοιες εμπειρίες.
Πριν από δύο χρόνια ένας φίλος και συγγενής μου κατά την επίσκεψη του στα Ιεροσόλυμα τράβηξε αρκετές φωτογραφίες. Όταν τις εμφάνισε σε δύο από αυτές σε ένα ύψωμα εμφανίσθηκε ένας σταυρός σαν μια αναλαμπή. Εξέτασα τα αρνητικά και η αναλαμπή σε μορφή σταυρού εμφανιζόταν και στα δύο ως ένα δυνατό κάψιμο του φιλμ. Με ενημέρωσε επίσης λόγω τις ώρας δεν είχε κάνει χρήση του φλας. Του ζήτησα να μου τις δώσει για να τις εξετάσω αλλά αρνήθηκε λέγοντας πως αυτές αποτελούσαν ένα προσωπικό μήνυμα σ΄αυτόν. Εκεί τελείωσε το θέμα.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ενώ ήμουν σε μια εκδρομή στη Πελοπόννησο στο πίσω κάθισμα η κόρη μου έπαιζε με τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τραβώντας διάφορα τοπία μέσα από το αυτοκίνητο.
Όταν γυρίσαμε στην Αθήνα μετά από 8-9 μέρες περίπου και όταν άρχισα να ξεσκαρτάρω τις φωτογραφίες έμεινα έκπληκτος βλέποντας τη φωτογραφία που επισυνάπτω. Φαίνεται πολύ καθαρά ένας σταυρός στην ακτή.
Μετά από πολλές μέρες και αφού συζήτησα με τη σύζυγο μου συγκέντρωσα τα παρακάτω στοιχεία.
1. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14. Αυγούστου παραμονές της Παναγίας
2. Η φωτογραφία τραβήχθηκε μέσα από το αυτοκίνητο χωρίς χρήση φλας
3. Η ώρα ήταν 19:26
4. Κανένα από τα δύο παιδιά δεν φορούσαν σταυρό, ούτε κανένα άλλο κόσμημα, αλλά ούτε ρούχο που θα αντανακλούσε κάποιο φωτισμό στο παράθυρο.
Σας επισυνάπτω τη φωτογραφία, περιμένω σχόλια σας και σχεδιάζω την άνοιξη να πάω για εξερεύνηση στο χώρο της φωτογραφίας.
Ευχαριστώ
Cap-10
Πολύ περίεργο φαινόμενο πράγματι. Λύσε μου μια απορία: η μαύρη θολούρα δεξιά του σταυρού είναι από κάποιο δέντρο ή κάτι τέτοιο, το οποίο εξαιτίας της κίνησης του αυτ/του βγήκε παραμορφωμένο και θολό ή είναι αντανάκλαση από το εσωτερικό του αυτοκινήτου; :confused: Όπως και να 'χει φαίνεται ξεκάρα πως ο σταυρός είναι εξωτερικό στοιχείο-φαινόμενο αφού, αν υποθέσουμε πως είναι κλαδί δέντρου η θολούρα, καλύπτεται σε μερικά σημεία.
... Κανένα από τα δύο παιδιά δεν φορούσαν σταυρό, ούτε κανένα άλλο κόσμημα, αλλά ούτε ρούχο που θα αντανακλούσε κάποιο φωτισμό στο παράθυρο.
Σας επισυνάπτω τη φωτογραφία, περιμένω σχόλια σας και σχεδιάζω την άνοιξη να πάω για εξερεύνηση στο χώρο της φωτογραφίας.
Ευχαριστώ
Cap-10
Οντως συγκλονιστική η φωτογραφία, ιδίως εξαιτίας της "περιρρέουσας ατμόσφαιρας", δεκαπεντάυγουστο κλπ. Τι να πεις... Απλά προσπάθησε να το ψάξεις..
Τι εννοώ;;
Αν αρχίσουμε να θεωρούμε κάποιες ως πιθανές αιτίες, αντανάκλαση κλπ, δε θα βγάλουμε άκρη γιατί το ντοκουμέντο το χεις εσύ, οπότε μία περαιτέρω ανάλυση από κάποιον ειδικό στην επεξεργασία των ψηφιακών φωτογραφιών, να είναι πιο κατατοπιστική.
Αυτό που θεωρώ εγώ λιγάκι αδύνατο, με τις όποιες γνώσεις φωτογραφίας, είναι το ότι αν αντανακλούσε κάποιο κόσμημα από τα παιδάκια, δε θα φαινόταν τόσο "βαθιά" στη φωτό.
Εδώ φαίνεται σα να είναι μέρος του τοπίου!!
Καλά θα κάνεις και θα πας για αυτοψία στο συγκεκριμένο χώρο.
Οταν πας ρώτα και κανά ντόπιο αν συνέβη τίποτα στη περιοχή...
...η μαύρη θολούρα δεξιά του σταυρού είναι από κάποιο δέντρο ή κάτι τέτοιο, το οποίο εξαιτίας της κίνησης του αυτ/του βγήκε παραμορφωμένο και θολό ή είναι αντανάκλαση από το εσωτερικό του αυτοκινήτου; Όπως και να 'χει φαίνεται ξεκάρα πως ο σταυρός είναι εξωτερικό στοιχείο-φαινόμενο αφού, αν υποθέσουμε πως είναι κλαδί δέντρου η θολούρα, καλύπτεται σε μερικά σημεία....
Εκεί που αναφέρεσαι Αντωνία, έχω την εντύπωση ότι εκεί που αναφέρεσαι είναι η θάλασσα, ο κόλπος. Δέντρο εκεί;;
Σίγουρα στο κάτο μέρος της φωτογραφίας φαίνονται κάποια ξεραμένα χόρτα (θάμνοι ή κάτι τέτοιο). Το χρώμα εκεί είναι καφετί κυρίως. Εγώ αναφέρομαι στο μαύρο σημείο δίπλα απ' το σταυρό. Αυτό, όπως και τα φυτά, δεν είναι στο background όπως είναι ο σταυρός. Αυτό θέλω να πω. Φαίνεται ότι ο σταυρός είναι στο βάθος, εκτός αυτοκινήτου δηλαδή, ακριβώς επειδή καλύπτεται από τη μαύρη θολούρα, η οποία θεωρώ πως είναι κάποιο δέντρο στην άκρη του δρόμου. Δεν αναφέρομαι στη θάλασσα.
xontro_mpizeli
07-12-05, 10:33
Πολύ παράξενη αλλά και ενδιαφέρουσα φωτογραφία...
Είναι πιστεύω φανερό ότι ο σταυρός είναι σαν κάτι ξεχωριστό, σαν να μην έχει σχέση με το όλο τοπίο! Σαν να τοποθέτησε "κάποια δύναμη" τον σταυρό αυτόν μέσα στην συγκεκριμένη φωτογραφία στην φωτογραφική μηχανή!
Θυμάσαι μήπως σε ποιο μέρος της Πελοποννήσου συνέβη το περιστατικό;
Κ αν δεν γίνομαι αδιάκριτος θα μπορούσα να ρωτήσω αν πιστεύετε εσύ και η οικογένειά σου στον Θεό ... ή όχι;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τα σχόλια σας.
Η αλήθεια είναι πως τα σκοτεινά σημεία που αναφέρεται τα έχω εντοπίσει κι εγώ αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν είναι δέντρο ή τίποτα άλλο. Πολλά μου θυμίζουν αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι βλέπω στις σκιές.
Πάντως έχω αρχίσει και κοιτώ όλες τις φωτογραφίες μας και σίγουρα μέχρι την άνοιξη θα επισκεφτώ τον χώρο οπωσδήποτε.
Χονδρό Μπιζέλι πιστεύουμε στο Θεό, αν και εκείνη την ημέρα λόγω του αεροπορικού ατυχήματος που συνέβη το πρωί είχαμε ταραχθεί πολύ.
Να είστε καλά και σας ευχαριστώ
Cap-10
Τελικά δε μας είπες πού βρίσκεται αυτό το σημείο που βλέπουμε στη φωτογραφία...
Αγαπητέ Cap, είναι μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία. Θα μπορούσα να σε ρωτήσω εάν απευθύνθηκες σε κάποιο φωτογράφο για να αποφανθεί τι μπορεί να έχει συμβεί στο φιλμ; Μήπως επίσης μπορείς να μας πεις ποιό ακριβώς μέρος της Πελοποννήσου ήταν αυτό; Μιας και είμαι από την Πελοπόννησο, Αργολίδα συγκεκριμένα, ίσως μπορούμε να βρούμε κάποια στοιχεία για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.
Παθοκτόνος
07-12-05, 12:50
Αγαπητέ μου Cap,όπως γίνεται σ'αυτές της περιπτώσεις,για να εξακριβωθεί αν είναι (θεο)σημείο,θα πρέπει να εξετασθεί πρώτα από τους ειδικούς επιστήμονες να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε(όσο ολιγοπίθανο κι αν είναι)να εξηγείται αλλοιώς.Ο σταυρός αυτός είναι,πάντως,σαφώς πιο ευκρινής απ'ό,τι τα υπόλοιπα στοιχεία της φωτογραφίας...
Παλαιότερα,κάποιος γνωστός μου,έχοντας πάει στο Άγιον Όρος με μία παρέα και είχαν χαθεί κ.λπ. και μετά(αφού βρέθηκαν νομίζω),τράβηξαν μία φωτογραφία,όπου διακρίνονται ολοκάθαρα αγγελικές μορφές...Βέβαια,αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ συχνά εκεί... :)
Paidia akoysas ftin tv se ekpompi toy xardavellapoy eixe thema oti oi amerikanoi den pigan sto feggari oti oi stayroi fainontai giati einai ta simeia poy kaneizoymoifotografiki an theleis kai merikes fores emfanizontai katalathos.Alla yparxoyn kai alla perierga se fotografies opos mia poy exe io theios moy apo to gamo toy kai ton deixnei me fotostefano
Παλαιότερα,κάποιος γνωστός μου,έχοντας πάει στο Άγιον Όρος με μία παρέα και είχαν χαθεί κ.λπ. και μετά(αφού βρέθηκαν νομίζω),τράβηξαν μία φωτογραφία,όπου διακρίνονται ολοκάθαρα αγγελικές μορφές...Βέβαια,αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ συχνά εκεί... :)
Αυτό σα γεγονός και μάλιστα με την αντίστοιχη φωτογραφία, αναφέρεται- υπάρχει- στο βιβλίο για τη ζωή του π.Παϊσιου και το έγραψε κάποιος Μανώλης Μελινός .Έπειτα από κακοκαιρία η παρέα συνάντησε έναν Γέροντα και όταν του είπαν πως είναι πανικοβλημένοι αφού χάσαν το δρόμο τους, αυτός τους είπε να μην ανησυχούν ,αφού τους "φυλάν" τόσοι άγγελοι!!! Βγάλαν αναμνηστική φωτο όπου φαίνονται καθαρά(!!!) να ύπτανται από πάνω τους...
Αν ισχύει ή όχι, στη κρίση και την "πίστη" του καθενός... :confused:
...oi stayroi fainontai giati einai ta simeia poy kaneizoymoifotografiki an theleis kai merikes fores emfanizontai katalathos.Alla yparxoyn kai alla perierga se fotografies opos mia poy exe io theios moy apo to gamo toy kai ton deixnei me fotostefano
Δεν έπρεπε όμως να ναι ο σταυρός στο κέντρο της φωτό;;;
Εδώ δεν είναι.
Ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε άμεσα στο θέμα που έθεσα. Τέθηκαν μερικά ερωτήματα και θα ήθελα να σας απαντήσω.
1. Με ρωτήσατε για το που βρίσκεται αυτό το μέρος. Λόγω ότι τη στιγμή εκείνη οδηγούσα και τις φωτογραφίες τις τράβαγαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα δεν μπορώ να πω με ακρίβεια το σημείο. Αλλά σας υπόσχομαι πως σύντομα με υπολογισμούς που θα κάνω και σε σύγκριση με άλλες φωτογραφίες που είχαν βγάλει θα ξέρω ακριβώς τη τοποθεσία.
2. Εάν ρώτησα κάποιον ειδικό. Ναι ρώτησα πολύ καλό μου φίλο που ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και είναι καταξιωμένος στο χώρο του. Με τη πρώτη ματιά μου είπε πως απορρίπτει την περίπτωση αντανάκλασης ή ειδώλου διότι θα φαινόταν διαφορετικά και μου έδειξε κάποια παραδείγματα. Μου τόνισε πως το σημάδι είναι έντονο και από πάνω του έχει σκίαση πιθανή από τα δέντρα του δρόμου. Μου απόκλεισε την περίπτωση του τυχαίου. Πήρε αντίγραφο της φωτογραφίας για να το επεξεργασθεί ηλεκτρονικά.
3. Ο σταυρός δεν είναι στο κέντρο της φωτογραφίας αλλά κάπως κάτω αριστερά. Οι εμφανίσεις σταυρών σε φωτογραφικές μηχανές δεν γίνονται τυχαία αλλά με ειδικές φωτογραφικές μηχανές που μετρούν χώρους και επιφάνειες και βρίσκονται στις μηχανές ως επιλογή.
4. Η φωτογραφία είναι ψηφιακή και δεν έχει φιλμ. Ότι βλέπετε είναι αυτό που έχω κι εγώ. Σημειωτέον επειδή οι μικρές πολλές φορές παίζουν με την ψηφιακή μηχανή (μιας κι εγώ προτιμώ ακόμα την καλή μου Canon EOS-1N) και για τον λόγω αυτό είχα χαμηλώσει την ανάλυση σε 640x480 για να μη μου γεμίσουν όλη τη μνήμη.
Τέλος θα ήθελα να βεβαιώσω όλους όσους θεωρούν πως είναι κάποιο κόλπο ότι η φωτογραφία δεν έχει δεχθεί απολύτως καμία επέμβαση και δεν είναι κάποιο τρυκ. Δεν αποκλείω βέβαια κάποιο τριτογενή παράγοντα που εν αγνοία μου να προκάλεσε την εικόνα που βλέπουμε.
Cap-10
Δεν έπρεπε όμως να ναι ο σταυρός στο κέντρο της φωτό;;;
Εδώ δεν είναι.
Εκτός αυτού αν ήταν απλά για ζουμ δεν θα είχε όλες τις πλευρές του ίσες? Απ'ότι ξέρω χρησιμοποιούν για ζουμ το + και όχι τον Χριστιανικό σταυρό.
Με αφορμή το θέμα αυτό θα περιγράψω μια εμπειρία ενός φίλου μου (μπορεί βέβαια να ήταν και ένα τυχαίο γεγονός)
Μια φορά πηγαίναμε στην Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (στο Μανταμάδο της Λέσβου) Πήγαμε με το αυτοκίνητό του. Στον εσωτερικό καθρεύτη είχε κρεμασμένη μια εικονίτσα της Παναγίας η οποία ήταν στραμένει προς τα μπροστά (προς τον δρόμο). Κάποια στιγμή ενώ κοιτούσα την εικονίτσα μου λέει:
<Αυτήν την εικονήτσα, παρατήρησες πως κοιτάει προς τα έξω?>
<Ναι...> του απαντάω
<Έχω προσπαθήσει κάποιες φορές να την γυρίσω ώστε να κοιτάει προς τα μέσα αλλά πάντα γυρίζει προς τον δρόμο...Επιπλέον μια φορά είμουν με την κοπέλα μου και ενώ σκευτόμουν πως όταν φτάσουμε σπίτι θα ξαναδοκιμάσω να την γυρίσω προς τα μέσα, τότε γυρνάει η κοπέλα μου και λέει <...Κοίτα την Παναγίτσα! θέλει να κοιτάζει τον δρόμο!> ...τελικά την άφησα όπως ήταν...!> ε, από κει και μέχρι να φτάσουμε στην Μονή μιλούσαμε για διάφορα τέτοια θέματα...
Εμένα πάντως μου φαίνεται επεξεργασμένη.
Δεν είμαι ιδικός αλλά αν κάνεις zoom στο σταυρό υπάρχουν γύρο του σημαδάκια που μάλλον σημαίνει ότι η φωτογραφία είναι πειραγμένη διαφορετικά το πίσω φόντο η θάλασσα θα φαινόταν καθαρή όπως είναι και στην υπόλοιπη φωτογραφία αλλά αν προσέξετε μόνο γύρο από το σταυρό υπάρχουν.
Όποτε φίλε μου πιστεύω ότι κάποιος σου την έχει πειράξει δυστυχώς.
Θελω να κανω ενα γενικοτερο σχολιο πανω στο θεμα των περιεργων φαινομενων (με απλες μηχανες κυριως) που φαινονται πολλες φορες στις φωτογραφιες,οπως αγγελοι,φωτοστεφανα,σταυροι,μορφες κτλ..Οι φωτογραφικες μηχανες αποτυπωνουν την πραγματικοτητα,αυτο που βλεπουν κ τα ματια μας,το ορατο φασμα κ αναλογα με τις ρυθμισεις μας φαινονται διαφορετικα τονισμενα τα χρωματα ή η φωτεινοτητα κτλ.Ακομα κ αν καποιο φιλμ ή καποια ψηφιακη εχει περισσοτερη ευαισθησια σε αλλα μηκη κυματος οπως στο υπερυθρο συνηθως χρειαζονται μεγαλυτερες εκθεσεις (πολλα δευτερολεπτα ή κ λεπτα) για να εχουν αποτελεσμα.Ο προβληματισμος μου εγκειται στο οτι οταν τραβαει κατι καποιος μπροστα του πχ χωρις να βλεπει τιποτα ενω στη φωτογραφια εμφανιζεται κατι δεν παει καλα..Γιατι αν τραβαει εναν αγγελο η μηχανη που βλεπει στο οπτικο φασμα να μην το βλεπει το ματι μας εκεινη τη στιγμη??Δεν στεκει,δεν ειναι δυνατον κ συνηθως εχει να κανει με πολλα πραγματα οπως διαθλασεις,ανακλασεις,υγρασια,ομιχλη,κατεστραμμενα pixels,βρωμια φακου κτλ, απατεωνιες ή αφηνω την τελευταια περιπτωση να τα δημιουργει το μυαλο του του χρηστη.
Καλημέρα
Διαβάζω με προσοχή τις τοποθετήσεις σας.
Και μιας και εγώ έθεσα το θέμα θεωρώ πως έχω την υποχρέωση να απαντώ στις τοποθετήσεις σας.
Astroboy – Η φωτογραφία δεν είναι πειραγμένη. Απλώς διάβασε ξανά όλα όσα έχω γράψει. Το περιβάλλον και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραβήχτηκε η φωτογραφία. Πάντως ευχαριστώ για το κόπο που έκανες.
Quendi δες μόνο τις ταχύτητες με τις οποίες βλέπουμε τις εικόνες και τις ταχύτητες που δουλεύει ένα κλείστρο (1/300, 1/500, 1/1000, 1/3000. 1/9000 κλπ) και ίσως δεις πως πράγματα που δε βλέπουμε με το μάτι μπορούν να αποτυπωθούν σε πιο γρήγορες ταχύτητες.
Cap-10
Φίλε μου εμένα πάντως πρέπει να σου πω ότι μου φαίνεται οτι απλά πρόκειται γι αντανάκλαση σταυρού πάνω στο τζάμι και τίποτα περισσότερο. Είναι γνωστό ότι με το λίγο φως που μπαίνει στο αμάξι αντανακλάτε περισσότερο στο σημείο του σταυρού και πουθενά αλλού γιατί είναι μεταλλικός. Και νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ότι είναι αντανάκλαση μεταλλικού σταυρού που έχει και κάποιο σχέδιο απάνω. Κάτι σαν γραμμές που ή αποτελούν σχέδιο, ή είναι μαλλιά που έχουν πέσει μπροστά από τον σταυρό που αν προσέξετε μοιάζει να συνεχίζονται και πιο κάτω.
Φίλε μου εμένα πάντως πρέπει να σου πω ότι μου φαίνεται οτι απλά πρόκειται γι αντανάκλαση σταυρού πάνω στο τζάμι και τίποτα περισσότερο. Είναι γνωστό ότι με το λίγο φως που μπαίνει στο αμάξι αντανακλάτε περισσότερο στο σημείο του σταυρού και πουθενά αλλού γιατί είναι μεταλλικός. Και νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ότι είναι αντανάκλαση μεταλλικού σταυρού που έχει και κάποιο σχέδιο απάνω. Κάτι σαν γραμμές που ή αποτελούν σχέδιο, ή είναι μαλλιά που έχουν πέσει μπροστά από τον σταυρό που αν προσέξετε μοιάζει να συνεχίζονται και πιο κάτω.
Αυτό που σου φαίνεται για μαλλιά (τα οποία σίγουρα δεν κάνουν αντανάκλαση-αν ήταν έτσι θα βλέπαμε και πρόσωπο και σώμα κ.λπ.) είπαμε ότι 90% είναι μάλλον κάποιο κλαδί δέντρου. Είναι εξωτερικό στοιχείο, οπότε δεν πρόκειται για αντανάκλαση ο σταυρός.
Φίλε μου εμένα πάντως πρέπει να σου πω ότι μου φαίνεται οτι απλά πρόκειται γι αντανάκλαση σταυρού πάνω στο τζάμι και τίποτα περισσότερο..
Ο cap-10 λέει εξαρχής ότι τα μικρά δε φορούσαν κανένα κόσμημα..
Λογική η εξήγηση που παραθέτεις, ίσως να μη θυμάται καλά!
Μια μικρή παρατήρηση. Ο Σταυρός δεν είναι "καθαρός" αλλά επάνω του φέρει κάποιες σκιάσεις, αν μπορώ να το πω έτσι, κυρίως στο επάνω του μέρος. Επειδή είμαι άσχετος με όλα αυτά και δεν μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη άποψη, μπορεί κάποιος, αν είναι δυνατό, να προσπαθήσει να μεγεθύνει τη φωτογραφία αρκετές φορές; Δεν μπορώ να στηρίξω κάπου αυτή μου την παράκληση, ούτε και ξέρω τι θα πετύχουμε μεγεθύνοντάς την αλλά ας προσπαθήσει κάποιος. Επίσης, αν γίνεται κάτι τέτοιο, ας παίξει λίγο στον υπολογιστή με το φωτισμό και το χρωματισμό της μεγεθυμένης εικόνας.
Δεν είναι λογικό αυτό που λες και πίστεψε με ξέρω αρκετά για αυτό το θέμα γιατί πολύ απλά είναι η δουλεία μου. Ασχολούμαι πολύ με την φωτογραφία και ειδικά με την επεξεργασία της. Το πρόσωπο είναι λογικό να μην κάνει αντανάκλαση στο τζάμι αφού είναι πιο ψηλά. Και τι εννοώ με αυτό, ότι απλά επειδή είναι πιο κοντά στην οροφή του αμαξιού που δημιουργεί σκιά δεν φαίνεται, αντίθετα επειδή ο σταυρός αντανακλά μια πολύ μικρή δέσμη φωτός βοηθάει με την αντίθεση να φανεί. Μπορείτε να πιστέψετε ότι θέλετε έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να αλλάξεις την γνώμη κάποιου. Απο κει και πέρα δεν βλέπω κάτι που να με πείθει για το αντίθετο. Απλά πιστεύω ότι ο φίλος δεν θυμάται πολύ καλά.
Στους σκεπτικιστές θα μπορούσα να τους πω πάρα πολλά όμως τους παραπέμπω στις βασικές μου αρχές
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=698
Και εδώ θα σταματήσω.
Είπα από την αρχή πως η φωτογραφία τραβήχτηκε το καλοκαίρι. Όλο αυτό το διάστημα έψαξα με προσοχή είδα και άλλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μερικά λεπτά πριν και μετά. Είδα εάν υπήρχε σταυρός εντός του αυτοκινήτου ή όχι κλπ κλπ. Όσα λέω τα έχω διασταυρώσει.
Δεν με απασχολεί εάν θέλετε να βγάλετε τη φωτογραφία αληθινή η μαϊμού. Δεν έχω καμιά διάθεση να παίξω με αυτά τα θέματα.
Ο λόγος που τη δημοσίευσα ήταν μήπως κάποιος γνωρίζει ή έχει παρόμοια εμπειρία.
Σας το είπα έχω δει και άλλες φωτογραφίες με σταυρό.
Εάν νομίζεται πως μπορείτε να βοηθήσετε παρακαλώ να το κάνετε.
Θερμή παράκληση να μην ξεφύγει το ζήτημα στο εάν που καθόταν ο φωτογράφος, εάν είναι αντανάκλαση κλπ. Αυτούς τους ελέγχους τους έκανα.
Μ΄ενδειαφέρει το τι σημαίνουν οι σταυροί στις φωτογραφίες.
Ευχαριστώ
Cap-10
Νομίζω πως αν η απάντηση δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την Οπτική και τις ιδιότητές της, τότε κανείς δεν μπορεί να σου λύσει την απορία σχετικά με το για ποιό λόγο μπορεί να εμφανίζονται Σταυροί στις φωτογραφίες. Αυτό μένει αποκλειστικά και μόνο στη δική σου κρίση, αν δηλαδή είναι θαύμα και εάν είναι γιατί συνέβη σε σένα κτλ. Πάντως, αν είναι κάτι τέτοιο, ο Σταυρός είναι σύμβολο προστασίας, ηλιακό σύμβολο, δηλαδή "καλό".
Παθοκτόνος
09-12-05, 14:36
Αγαπητέ μου καπετάνιε,νομίζω πως και μόνη της αυτή η φωτογραφία καταρρίπτει τα ανυπόστατα,χαλκευμένα μυθεύματα περί "γενικευμένης"...αυθυποβόλης και...μαζικής παραφροσύνης(ψευδαισθήσεων),όσων βλέπουν κάτι υπερφυσικό(χριστιανικό).Εφόσον εσείς δεν το βλέπατε και η μηχανή το "απαθανάτισε",είναι φανερό πως δεν πρόκειται για το ότι "κάνει νερά"το μυαλό κάποιων ανθρώπων σε τέτοια φαινόμενα,ανάλογα/παρόμοια των οποίων εξ άλλου υπάρχουν στην εκκλησιαστική Ιστορία πολλά.
Αυτό που μου έρχεται τώρα στον νου είναι εκείνη η αρχαγγελική ρομφαία που έδειξε ο αγαπητός κ.Λιακόπουλος από τα αρχεία της ΝΑSA και που ενεφανίσθη την ημέρα της ορκομωσίας του προέδρου Πούτιν(κάπου στον ουρανό),αν θυμάμαι καλά...Αυτά βεβαίως "χαλάνε την σούπα"ωρισμένων"σκεπτικιστών" και έτσι εξηγείται και το μένος των κατά(και)του εν λόγω κυρίου...Είναι οι πνευματικά συγγενείς αυτών(των συγχρόνων "σκεπτικιστών")που έβγαλαν την εξής επιστημονική φαιδρότητα,ότι ο Απ. Παύλος,όταν είδε εμπρός του τον Χριστό(που του είπε το γνωστό"Διατί με διώκεις";κ.λπ.) είχε πάθει...ηλίαση.Και αναρωτιέται κανείς:ποιος είναι ο εξωφρενικός,αυτός που αποκαλείται έτσι ή αυτοί που επιθυμούν "ντε και καλά"να τον βγάλουν τέτοιο(ή απατεώνα ή ψωνισμένο ή...ή...)επειδή κουρελιάζει τις πλάνες τους;
Υ.Γ.Με κανέναν προσωπικά δεν έχουμε πρόβλημα :) ,μας απασχολούν μονάχα οι όποιες πλάνες τους,από αγάπη και για το καλό τους.Ειλικρινά.Ευχαριστώ.
Μια μικρή παρατήρηση. Ο Σταυρός δεν είναι "καθαρός" αλλά επάνω του φέρει κάποιες σκιάσεις, αν μπορώ να το πω έτσι, κυρίως στο επάνω του μέρος. Επειδή είμαι άσχετος με όλα αυτά και δεν μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη άποψη, μπορεί κάποιος, αν είναι δυνατό, να προσπαθήσει να μεγεθύνει τη φωτογραφία αρκετές φορές; Δεν μπορώ να στηρίξω κάπου αυτή μου την παράκληση, ούτε και ξέρω τι θα πετύχουμε μεγεθύνοντάς την αλλά ας προσπαθήσει κάποιος. Επίσης, αν γίνεται κάτι τέτοιο, ας παίξει λίγο στον υπολογιστή με το φωτισμό και το χρωματισμό της μεγεθυμένης εικόνας.
Οι σκιες πανω στο σταυρο που λες μαλλον ειναι απ'οτι παρατηρησα η συνεχεια της μαυρης φιγουρας στα δεξια του σταυρου,κ απλα πανω στο σταυρο φαινεται πιο καθαρα.
Η περίπτωση της συγκεκριμένης φωτογραφίας ομολογώ ότι κέρδισε το ενδιαφέρον μου και με απασχόλησε σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισα να τη μελετήσω ενδελεχώς.Αυτό το αναφέρω καθώς στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει άπειρες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν κάποιο παραφυσικό ή ανεξήγητο φαινόμενο.Στη συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει μια απλή εξήγηση.
Ειδικότερα,η φωτογραφία με το σταυρό που παρουσιάζεται σε αυτό το νήμα μπορεί να εξηγηθεί με σχετικά απλό τρόπο.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Από τη πρώτη στιγμή που χρειάζεται να κρίνουμε μια ψηφιακή φωτογραφία χρειαζόμαστε το αρχείο exif που μπορούμε να πούμε ότι είναι η ταυτότητα ενός ψηφιακού αρχείου εικόνας που έχουν όλες οι φωτογραφίες που τραβάμε με μια ψηφιακή μηχανή.Περισσότερα εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Exif).
Πριν χρησιμοποιήσω τη βοήθεια ενός ισχυρού εργαλείου όπως το photoshop προσπάθησα με "γυμνό" οφθαλμό να βγάλω κάποια συμπεράσματα.
Τα δεδομένα που έχουμε είναι τα εξής:
1) Αυτοκίνητο εν κινήσει
2)Παρεμβολή τζαμιού
3)Φυσικός φωτισμός σχετικά χαμηλός
Ενδεχόμενο πρώτο:
Μη χρηση flash.
Το αυτοκίνητο κινείται και ο επιβάτης επιχειρεί να φωτογραφίσει το όμορφο τοπίο.Το κάνει και καταφέρνει να έχει μια φωτογραφία η οποία δεν είναι κουνημένη.Το τοπίο έχει αποτυπωθεί αρκετά καλά.Κάτι τέτοιο με μια απλή ψηφιακή μηχανή είναι σχεδόν αδύνατο.Ένας έμπειρος φωτογράφος θα χρησιμοποιήσει χειροκίνητες (manual) ρυθμίσεις με αμφίβολα αποτέλεσματα με τις συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη στιγμή (δες δεδομένα).
Ενδεχόμενο δεύτερο:
Χρηση flash.
Το αυτοκίνητο κινείται,ο φυσικός φωτισμός είναι σχετικά χαμηλός.Η τυπική ψηφιακή μηχανή θα βάλει αυτόματα το flash σε λειτουργία έτσι ώστε να βγει μια φωτογραφία που να μην είναι κουνημένη.Αυτό σημαίνει ότι το κλείστρο θα είναι σχετικά "γρήγορο" για τις συνθήκες (χρόνοι απο 1/40 και πιο λίγο) ώστε να μη καεί η φωτογραφία από το παραπάνω φως του flash.Έτσι εξηγείται η καλή αποτύπωση του τοπίου αν και το αυτοκίνητο κινείται.Επίσης στο δεξί μέρος υπάρχουν σφαιρικά αντικείμενα κάτι που είναι σχετικά σύνηθες όταν χρησιμοποιείται flash και προκαλείται από ανακλάσεις.Προφανώς ο "σταυρός" είναι η ανάκλαση του flash στο τζάμι.
Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανα προσπαθώντας να καταλάβω τι συμβαίνει.Είχε φτάσει η ώρα να δω τι δεδομένα περιέχει το exif αρχειο.
Όπως φαίνεται από το screenshot που παραθέτω οι πληροφορίες του exif αποδεικνύουν ότι στη φωτογραφία που μας ενδιαφέρει έχει χρησιμοποιηθεί flash .Επαναλαμβάνω : Έχει χρησιμοποιηθεί flash!
Άλλες πληροφορίες που μας δίνει αυτό το αρχείο είναι ημερομηνία [14-08-2005] , ώρα 20:26:55 (ακόμα πιο αργά) , f/3,8 (λιγότερο φως) , iso 160 (κανονικό προς το πιο ευαισθητο στο φως) , επιλεγμένη ρύθμιση για βάθος πεδίου κάτι που εξηγεί ακόμα καλύτερα το χαμένη εστιάση στο δεξί και κάτω μέρος της φωτογραφίας που είναι αντικείμενα κοντά στο φακό πχ το τζάμι και το χέρι ή η πόρτα που βλέπουμε.Το τοπίο που είναι στο βάθος είναι εστιασμένο καλά.Επίσης η μηχανή που είχε στα χεράκια του το παιδάκι που τραβηξε τη φωτογραφία είναι η Sony P52 της οποία τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα βρείτε εδω (http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=DSC-P52&site=odw_el_GR&pageType=TechnicalSpecs&category=DPH+Digital+Still+Cameras)
Το flash έχει δημιουργήσει αυτή τη "περίεργη" ανάκλαση στο τζάμι.Έχει αποκλειστεί το οποιοδήποτε ανεξήγητο φαινόμενο.
Επίσης τα τεχνουργήματα που έχει πάνω το στραυροειδές σχήμα (του οποίου το δεξί τμήμα είναι λίγο πιο κάτω από το αριστερό) έπεσαν και αυτά στο μεγεθυντικό μου φακό.Όπως φαίνεται από το δεύτερο συννημένο αρχείο που παραθέτω,τα χρώματα αυτών των τεχνουργημάτων είναι ίδια με αυτά του τοπίου που έχει φωτογραφηθεί.Οπότε δεν είναι πευκοβελόνες ή φύλλα δέντρου όπως είχε ειπωθεί προηγούμενα από άλλους συνομιλητές.
Καλώς ή κακώς οι περισσότερες εμπειρίες που χαρακτηρίζονται ως ανεξήγητες είναι κυρίως η προβολή της ανάγκης μας να επαληθεύσουμε τα πιστεύω μας.Είναι ο ευσεβής πόθος μας να αποδείξουμε ότι υπάρχει κάτι πέρα και έξω από την - κατά τα άλλα - συνήθως βαρετή μας καθημερινότητα.
Ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της αυθυποβολής.Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε παραλογισμό.Εκεί είναι που παραμονεύουν όλοι αυτοι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη πολλών ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι υπερβατικό,παραμυθένιο,θεϊκό.Εκεί είναι που έχουν στήσει τα παραμάγαζά τους οι αυτοαποκαλούμενοι "ερευνητές",telemarketing βιβλιοπώλες,διαδικτυακοί απολογητές.
Απέναντι σ?αυτή τη σαβούρα που μας κατακλύζει μόνο ο υγιής και ανοιχτόμυαλος σκεπτικισμός είναι το εργαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει στα ασφαλή εδάφη της πραγματικής αναζήτησης.Τελικά,ο φάκελος "Σταυροί στις φωτογραφίες" έχει κλείσει...
Επίσης τα τεχνουργήματα που έχει πάνω το στραυροειδές σχήμα (του οποίου το δεξί τμήμα είναι λίγο πιο κάτω από το αριστερό) έπεσαν και αυτά στο μεγεθυντικό μου φακό.Όπως φαίνεται από το δεύτερο συννημένο αρχείο που παραθέτω,τα χρώματα αυτών των τεχνουργημάτων είναι ίδια με αυτά του τοπίου που έχει φωτογραφηθεί.Οπότε δεν είναι πευκοβελόνες ή φύλλα δέντρου όπως είχε ειπωθεί προηγούμενα από άλλους συνομιλητές.Διαφωνώ, καθώς σε τόσο μεγάλο ζοομ με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop (δεν είναι πρόγραμμα για επαγγελματική ανάλυση εικόνας) το μόνο που βλέπεις είναι τεράστια pixels. Η φωτογραφική δεν ήταν επαγγελματική και φυσικά δεν έχει την τεράστια ανάλυση για να αποτυπώσει με ευκρίνεια τα σωστά χρώματα μικρών επιφανειών σε τέτοιες συνθήκες (χαμηλό φωτισμό και κίνηση). Πιο εύκολα διακρίνεις περί τίνος πρόκειται χωρίς ζοομ. Κι απ' την άλλη, αν αυτό που λες είναι σωστό, πώς εξηγείς τη μαύρη θολούρα δίπλα; Ειδικά αυτή είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει τα ίδια χρώματα με τη θάλασσα...
χε, χε χε φίλε μου apan@samos δεν έχω να προσθέσω τίποτα παρά μόνο να επιβεβαιώσω....
Καλή δουλεία φίλε μου…
Όσο για το photoshop…
Μην κόψω τις φλέβες μου τώρα…
Κύριε apan@samos διάβασα με προσοχή τα λεγόμενα σου αλλά ειλικρινά δεν με φώτισες ιδιαίτερα εκτός από το αρχείο exif και τη χρήση του flash.
Το κείμενο σου γενικός είναι ωραίο αλλά γενικός γενικότητες.
Απλώς θα σταθώ σε δύο σημεία
Ενδεχόμενο πρώτο:
Μη χρηση flash.
Το αυτοκίνητο κινείται και ο επιβάτης επιχειρεί να φωτογραφίσει το όμορφο τοπίο.Το κάνει και καταφέρνει να έχει μια φωτογραφία η οποία δεν είναι κουνημένη.Το τοπίο έχει αποτυπωθεί αρκετά καλά.Κάτι τέτοιο με μια απλή ψηφιακή μηχανή είναι σχεδόν αδύνατο.Ένας έμπειρος φωτογράφος θα χρησιμοποιήσει χειροκίνητες (manual) ρυθμίσεις με αμφίβολα αποτέλεσματα με τις συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη στιγμή (δες δεδομένα).
Παραθέτω τη φωτογραφία 0350.jpg τραβηγμένη μερικά δευτερόλεπτα πρίν με τις ίδιες συνθήκες (1) Αυτοκίνητο εν κινήσει. 2)Παρεμβολή τζαμιού, 3)Φυσικός φωτισμός σχετικά χαμηλός
Αλλά η φωτογραφία έχει μια καλή αποτύπωση. Μάλλον ο ισχυρισμός ΄Κάτι τέτοιο με μια απλή ψηφιακή μηχανή είναι σχεδόν αδύνατο΄ δεν ευσταθεί.
Η χρήση του flash. Βλέποντας το exif αρχείο (κάτι που δεν γνώριζα και ευχαριστώ που μου έμαθες κάτι καινούργιο) βλέπω πράγματι υπάρχει χρήση flash. Πληροφοριακά στη φωτογραφική μηχανή το flash δεν μπαίνει αυτόματα αλλά με ρυθμίσεις. Η πιο πάνω φωτογραφία έχει τραβηχτεί μερικά δευτερόλεπτα πριν και με το exif (πάλι ευλογημένος να είσαι) δεν βλέπω χρήση flash. Όμως όπως παρατηρώ τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις παραπάνω συνθήκες.
Έρχομαι στα παρακάτω που λες.
Καλώς ή κακώς οι περισσότερες εμπειρίες που χαρακτηρίζονται ως ανεξήγητες είναι κυρίως η προβολή της ανάγκης μας να επαληθεύσουμε τα πιστεύω μας.Είναι ο ευσεβής πόθος μας να αποδείξουμε ότι υπάρχει κάτι πέρα και έξω από την - κατά τα άλλα - συνήθως βαρετή μας καθημερινότητα.
Πληροφοριακά εάν απευθύνεσαι σε μένα ούτε ανάγκη για να επαληθεύσω τα πιστεύω μου έχω αλλά ούτε μια βαρετή καθημερινότητα.
Σε ποιόν απευθύνεσαι;
Ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της αυθυποβολής.Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε παραλογισμό.Εκεί είναι που παραμονεύουν όλοι αυτοι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη πολλών ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι υπερβατικό,παραμυθένιο,θεϊκό.Εκεί είναι που έχουν στήσει τα παραμάγαζά τους οι αυτοαποκαλούμενοι "ερευνητές",telemarketing βιβλιοπώλες,διαδικτυακοί απολογητές.
Τα παραπάνω για ποιους είναι ; ελπίζω όχι σε μένα.
Τελικά,ο φάκελος "Σταυροί στις φωτογραφίες" έχει κλείσει.
Υπό ποία ιδιότητα αποφασίζεις να κλείσεις κάποιο φάκελο. Μήπως από την ιδιότητα σου ως συντονιστής; Αυταρχικά αποφασίζουμε και διατάζουμε ; Αυτό είναι το forum του metafysiko.gr ; Με συνοπτικές διαδικασίες κλείνουμε τα θέματα γιατί έτσι αποφασίσαμε ; Μήπως με τα ακλόνητα σου στοιχεία και τα συμπεράσματα ;
Προφανώς ο "σταυρός" είναι η ανάκλαση του flash στο τζάμι.
Το flash έχει δημιουργήσει αυτή τη "περίεργη" ανάκλαση στο τζάμι.Έχει αποκλειστεί το οποιοδήποτε ανεξήγητο φαινόμενο.
Δεν με έπεισες καθόλου.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το που τελικά βρισκόμαστε ;
Μήπως στο www.sceptic.xx ή μήπως www.metafysiko.gr
Από τους συντονιστές του forum διαπιστώνω πως βρισκόμαστε στο forum της Scully και μετά λύπης μου όχι αυτό του Fox Mulder.
Μετά λύπης
Cap-10
Δεν πέρασε η φωτογραφία διότι ξεπέρασα το όριο των συν. αρχείων
Αγαπητέ Cap-10,
μην απογοητεύεσαι τόσο εύκολα. Ο φίλος apan@samos έδωσε τη δική του εξήγηση στο θέμα και με τη φράση "Τελικά,ο φάκελος "Σταυροί στις φωτογραφίες" έχει κλείσει..." νομίζω ότι μιλούσε για τον εαυτό του. Ο καθένας μας μπορεί να συνεχίσει να ψάχνει και να ερευνά οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί για όσο θέλει. Εξάλλου το thread δεν έχει κλειδωθεί, οπότε... δεν έχει κλείσει εκ των πραγμάτων.
Φιλικά,
Αντωνία
Αγαπητή Antonia να είσαι καλά. Δεν απογοητεύομαι αμέσως. Εξάλλου έχω συνηθίσει από τέτοια.
Έθεσα ένα θέμα και επισύναψα μια φωτογραφία ελπίζοντας ειδικά εδώ μέσα να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να ερευνήσουμε το θέμα με ανοικτό μυαλό. Διαπιστώνω πως οι κοινότητα μας δεν διαφέρει απ αυτό που είναι εκεί έξω και αυτό με στεναχωρεί πολύ. Δεν είμαι πιτσιρικάς, δεν έχω παρωπίδες και πάντα αντιμετωπίζω όλα με ανοικτό μυαλό. Δεν δέχομαι τίποτα ως δεδομένο αλλά και δεν απορρίπτω τίποτα διότι έμαθα στα χρόνια που ζω πως αυτό που θεωρούμε σήμερα δεδομένο αύριο δεν είναι.
Συζητάμε εδώ για διάφορα φαινόμενα. Πιστεύουμε πως κάτι υπάρχει, κάτι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Προβληματιζόμαστε, αναπτύσσουμε θεωρίες. Όλα αυτά είναι καλά. Γνωρίζουμε πως πολλά που συμβαίνουν ίσως είναι αποτέλεσμα τεχνολογιών, διαστάσεων κλπ που δεν γνωρίζουμε. Εμείς εδώ υποθετικά είμαστε αυτοί που ψάχνουν, αυτοί που έχουν το ανοικτό μυαλό, που δεν απορρίπτουν αλλά ερευνούν. Και τι συμβαίνει ;
Κάποιος βάζει ένα θέμα και κάποιοι το αντιμετωπίζουν με ένα σωστό τρόπο. Κάποιοι άλλοι σκίζονται να αποδείξουν πως έχουμε να κάνουμε με απάτη, με τρυκ, με κόλπα περίεργα. Γιατί δεν δεχόμαστε πως είναι κάτι που δεν έχουμε εξήγηση. Γιατί αποθαρρύνουμε άλλους που πιθανών να έχουν παρόμοιες εμπειρίες ή αποδείξεις να τις φέρουν εδώ μέσα. Γιατί φοβίζουμε το κόσμο.
Σε ένα προηγούμενο μου post ρώτησα σχετικά με orbs και vortexs. Είχα τους λόγους μου διότι εδώ και αρκετά χρόνια συλλέγω φωτογραφίες από φίλους και γνωστούς με σημάδια ανεξήγητα στις φωτογραφίες τους. Μίλησα για έναν φίλο φωτογράφο που έχω. Μίλησα πιο παλιά πως έχω μια δικιά μου ομάδα έρευνας. Αυτός ο φίλος μου δεν είναι κανένας χθεσινός που ξέρει να παίζει καλά με photoshop κλπ αλλά έχει εργαλεία που προορίζονται για τη συγκεκριμένη δουλειά. Εξάλλου στα χρόνια που ήταν έξω ένα μέρος από το εισόδημα του προερχόταν από τη πιστοποίηση αληθινών ή όχι φωτογραφιών, λοιπόν πολλές φορές έχει δει φωτογραφίες που του έχω δώσει. Πολλές από αυτές έχουν πάει στα σκουπίδια με τη μία. Άλλες έχουν μπει σε αρχείο μου ως ανεξήγητες. Ερωτώ λοιπόν γιατί να τις βάλω εδώ μέσα; Ποιος ο λόγος; Για να πέσουν οι ¨ειδικοί¨ και να πουν πως είναι πειραγμένες κλπ ; Δεν χρειάζεται. Εξάλλου στα συμπεράσματα μου περιλαμβάνεται και το μην προσπαθείς να πείσεις κανέναν. Ο δρόμος του ερευνητή του ανεξήγητου είναι δύσκολος, μοναχικός και γεμάτος απογοητεύσεις.
Αυτά τα λίγα αγαπητή Antonia.
Σ΄ευχαριστώ
Cap-10
Λυπάμαι που τα παίρνεις έτσι φίλε μου.
Αλλά επειδή είμαστε στο forum του μεταφυσικού δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε μας το προσφέρουν στο πιάτο το τρώμε.
Δεν νομίζω να γνωριζόμαστε και μάλιστα συγκεκριμένα «κρυβόμαστε» πίσω από ένα ψευδώνυμο. Αυτό από μόνο του αρκεί για να είσαι επιφυλακτικός.
Εμένα δεν με έπεισες ότι είναι κάτι το παραφυσικό.
Δεν λέω ότι προσπάθησες ούτε ότι προσπάθησες να μας κοροϊδέψεις άλλωστε εξ αρχής δήλωσα ότι κάνεις λάθος.
Σε εκείνη την περίπτωση όμως έπρεπε να μου πεις ότι έχεις δώσει την φώτο σε γνωστό σου φωτογράφο για να την ελέγξει αλλά δεν το έκανες.
Ότι δεν πιστεύω ότι είναι έτσι δεν σημαίνει ότι σε λέω ψεύτη ή ότι δεν είμαι ανοιχτόμυαλος. Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να γράφω εδώ μέσα αλλά και να σου απαντώ.
Παθοκτόνος
12-12-05, 22:02
Εξάλλου στα συμπεράσματα μου περιλαμβάνεται και το μην προσπαθείς να πείσεις κανέναν.
Αγαπητέ μου,είναι θλιβερό αλλά ωρισμένοι(αγαπητοί συνάνθρωποι) δεν θέλουν να πεισθούν.Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να πεισθούν...Έχω γνωρίσει αρκετούς εως τώρα στη ζωή μου(μαζί με τον πρότερο εαυτό μου)...
Όπως έλεγε κι ένα rock συγκρότημα παλαιότερα σχετικώς:
"Great thing about being a human
the ability to reason
but reasoning don't work when no one cares."
Δεν με έπεισες καθόλου.
Μα ποιος λογικός άνθρωπος θα πειθόταν; :(
Οπωσδήποτε,όμως,πρέπει,φίλε αγαπητέ,να προσπαθήσουμε να μην πικραινόμαστε. :)
Λοιπόν, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να έχει έναν καλό σκοπό αυτή η συζήτηση, προτείνω να αφήσουμε τα πολλά λόγια. Όποιος πιστεύει, καλά κάνει. Όποιος όχι, πάλι καλά. Ας αφήσουμε το θέμα ανοιχτό για την παράθεση κι άλλων φωτογραφιών με σχετικό θέμα και έπειτα ξανασυζητάμε. :)
Υπό ποία ιδιότητα αποφασίζεις να κλείσεις κάποιο φάκελο. Μήπως από την ιδιότητα σου ως συντονιστής; Αυταρχικά αποφασίζουμε και διατάζουμε ; Αυτό είναι το forum του metafysiko.gr ; Με συνοπτικές διαδικασίες κλείνουμε τα θέματα γιατί έτσι αποφασίσαμε ; Μήπως με τα ακλόνητα σου στοιχεία και τα συμπεράσματα ;
Προφανώς ο "σταυρός" είναι η ανάκλαση του flash στο τζάμι.
Δεν με έπεισες καθόλου.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το που τελικά βρισκόμαστε ;
Μήπως στο www.sceptic.xx ή μήπως www.metafysiko.gr
Από τους συντονιστές του forum διαπιστώνω πως βρισκόμαστε στο forum της Scully και μετά λύπης μου όχι αυτό του Fox Mulder.
Αγαπητε Cap-10 νομιζω οτι καποια πραγματα πρεπει να μπουν στη θεση προς αποφυγη παρεξηγησεων.Ο καθενας σε αυτο το φορουμ εχει τι δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του,ειναι υπευθυνος για αυτα που λεει κ θα υποστει κ τις αναλογες "συνεπειες" απο τους αλλους χρηστες οι οποιοι θα εκφρασουν ελευθερα την αποψη τους.Ο φιλος apan δεν εκλεισε τη συζητηση απ την στιγμη που δεν κλειδωθηκε,κατι το οποιο εαν γινοταν απο καποιον συντονιστη θα μουν καθετα αντιθετος κ το εκφραζω δημοσιως.Ομως κατι τετοιο δεν εγινε κ νομιζω οτι ειναι προφανες οτι ο φακελος "εκλεισε" για τον Απαν.Για αυτο ειναι καλυτερα να αναθεωρησεις καποια απ τα παραπανω γιατι δεν ευσταθουν κ προσβαλουν κ τους δημιουργους του site.H σελιδα αυτη δεν ειναι για σκεπτικιστες, αλλα πρεπει να κατανοησεις οτι δεν σημαινει πως αν καποιος πιστευει οτι κατι ανηκει στην σφαιρα του παραφυσικου πρεπει ολοι να το ακολουθησουν.Αυτο περιμενες μηπως απ την συζητηση?Αυτο περιμενες απ το site? Θα υπαρξουν σιγουρα διαφορετικες γνωμες,αλλος θα πιστεψει κ αλλος οχι.Δεν παει να πει αυτο οτι ειναι σκεπτικιστες οσοι διαφωνουν.Κ αυτοι το εψαξαν με κριτικη σκεψη κ ανοιχτο μυαλο απαντησαν,μαλλον επειδη δεν πειστηκαν απο αυτα που παραθετεις, κ απαντησαν με επιχειρηματα. Δεν ειναι σωστο εκ μερους σου να αποκαλεις χθεσινους οσους διατυπωνουν αντιθετη αποψη.Υαπαρχουν παρα πολλα ατομα εδω μεσα τα οποια ειναι επαγγελματιες φωτογραφοι ή ερασιτεχνες φωτογραφοι χρονια,ξερουν απο οπτικη ή απο φωτογραφικες μηχανες παρα πολλα κ τους αδικεις με αυτον τον τροπο. Νομιζω οτι πρεπει να ηρεμησουν λιγο τα πνευματα κ να συνεχιστει η συζητηση με επιχειρηματα κ ολοι σας να ειστε ετοιμοι να δεχθειτε κριτικη.Συμφωνειτε?
Αγαπητε Παθοκτονε εσεις βλεπετε σταυρο κ αμεσως πιστευετε οτι ειναι θαυμα χωρις να λαμβανετε υπ'οψιν τις αναλυσεις των υπολοιπων,αν βλεπατε πενταλφα θα λεγατε οτι ειναι εργο του Διαβολου,αν βλεπατε ενα φως θα λεγατε οτι ειναι αγγελος κτλ χωρις καν να το ψαξετε.Πολυ ερευνητικο το πνευμα σας,δεν μπορω να πω,αλλα τουλαχιστον αφηστε τους υπολοιπους να σκεφτονται κριτικα κ να ερευνουν χωρις να τους κατηγορειτε για αυτο κ να τους χλευαζετε.Αν εχετε να πειτε κατι σοβαρο για την φωτογραφια τοτε να επεμβετε.
Παθοκτόνος
13-12-05, 19:58
Αγαπητε Παθοκτονε εσεις βλεπετε σταυρο κ αμεσως πιστευετε οτι ειναι θαυμα χωρις να λαμβανετε υπ'οψιν τις αναλυσεις των υπολοιπων,αν βλεπατε πενταλφα θα λεγατε οτι ειναι εργο του Διαβολου,αν βλεπατε ενα φως θα λεγατε οτι ειναι αγγελος κτλ χωρις καν να το ψαξετε.Πολυ ερευνητικο το πνευμα σας,δεν μπορω να πω,αλλα τουλαχιστον αφηστε τους υπολοιπους να σκεφτονται κριτικα κ να ερευνουν χωρις να τους κατηγορειτε για αυτο κ να τους χλευαζετε.Αν εχετε να πειτε κατι σοβαρο για την φωτογραφια τοτε να επεμβετε.
Σφάλλετε στις γενναίες κρίσεις σας,αγαπητέ μου!Είναι σφάλμα η επιπολαιότης,συμφωνώ,αλλά προσθέτω πως και το να είναι κανείς ακαταστάλακτος/αναποφάσιστος είναι σφάλμα.Ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε"κακόβουλη άγνοια(=μη αναγνώριση)".
Η θέση μου είναι πως αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να τα εξετάζουμε εξαντλητικώς και την έχω εκθέσει ήδη.Για να καταλήξουμε σ'ένα συμπέρασμα που δεν πρέπει να είναι προδικασμένο...
Αγαπητέ Quendi
Δεν θα ήθελα να τραβήξω το θέμα αλλά απαντώ διότι απευθύνθηκες σε μένα και θεωρώ αγένεια να αδιαφορήσω.
Απλώς απορώ με τι βιασύνη και προχειρότητα κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βγάλουν αποφάσεις. Και με τι ευκολία απορρίπτουν κάποια θέματα.
Δεν έβαλα τυχαία τη φωτογραφία και το θέμα. Απλά μερικές φορές πρέπει να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις, γιατί πολλές φορές πολλοί άλλα λένε και άλλοι είναι.
Για αν ασχοληθείς με τα περίεργα πράγματα όπως λεει ο πολύς κόσμος πρέπει αρχικά να παραμερίσεις αρκετά πράγματα που τα έχεις ως δεδομένα, γιατί εάν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα πάντα με τα δεδομένα που έχουμε τότε δεν θα είχαμε τα μεταφυσικά.
Καθημερινά μαθαίνουμε νέα πράγματα, ακούμε ανακοινώσεις από επιστήμονες σε διάφορα θέματα (ιστορία, βιολογία, ιατρική, φυσική κλπ) και ξαφνικά αυτά που είχαμε ως δεδομένα και τα μαθαίναμε από το σχολείο πάνε περίπατο.
Για το λόγω αυτό σπίτι μου υπάρχουν οι φάκελοι Ζ (δικά μου X-Files), οι οποίοι είναι όλοι τους ανοικτοί και κάθε τόσο ενημερώνονται με νέα δεδομένα.
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη οι περίεργοι φάκελοι δεν κλείνουν ποτέ, απλώς μερικές φορές μπορεί να μείνουν χωρίς ενημέρωση η απλά να ξεχασθούν.
Θυμάμαι κάτι που είχα διαβάσει από τον Αϊνστάιν σχετικά με τα ενιαία πεδία. Είχε πει πως όταν οι άνθρωποι καταφέρουν να γνωρίσουν και τις άλλες δυνάμεις εκτός αυτών που είναι γνωστές τότε θα δώσουν εξήγηση σε όλα τα μεταφυσικά προβλήματα.
Έως τότε συνεχίζουμε το ψάξιμο
Ευχαριστώ
Cap-10
Το ότι δύο τουλάχιστον "κύκλοι" εξέτασαν τη φωτογραφία και κατέληξαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα αρκεί για να χαρακτηριστεί αυτή ως παράξενη, ιδιαίτερα αφού και οι δύο κύκλοι έχουν γνώσεις περί οπτικής, φωτογραφιών κτλ.
Από εκεί και πέρα, φίλε Cap10, δεν φαντάζομαι να σας θεώρησε κανείς ως απατεώνα ή ως αιθεροβάμμονα. Οι αντικρουόμενες απόψεις είναι συνηθέστατο φαινόμενο στη Μεταφυσική και εγώ προσωπικά δεν σας θεωρώ ούτε προκατειλημμένο ούτε ως "βαλτό" να δημιουργήσετε ζήτημα. Μη έχοντας ειδικές γνώσεις, ομολογώ ότι δεν μπορώ να αποφανθώ εάν ο φίλος σας ή ο Άπαν έχουν δίκιο, αναγνωρίζω όμως τις καλές και ειλικρινείς προθέσεις και στους δύο. Εάν έχετε και άλλες παρόμοιες, ή εάν μπορείτε να δανειστείτε από το προσωπικό αρχείο του φίλου σας, παρακαλώ να το κάνετε. Ξέρετε, στο χώρο των περίεργων φωτογραφιών υπάρχουν πάρα πολλές απάτες, όπως θα διαπιστώσετε και σε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, όπου υπάρχει αρχείο χιλιάδων φωτογραφιών και αυτό πολλές φορές προδιαθέτει τους ανθρώπους αρνητικά.
Επειδή όμως οι καλές σας προθέσεις αναγνωρίζονται, τουλάχιστον από εμένα, παρακαλώ να μην γενικευθεί η απογοήτευση που εκφράσατε και να συνεχιστεί ο προβληματισμός με την παράθεση των απόψεών σας.
Εχω δει κι εγω τετοιου ειδους φωτογραφια. Συγκεκριμενα γνωστοι που ειχαν επισκεφτει το Αγιο ορος βρεθηκαν σε κακοκαιρια με πολλα χιονια. Φωτογραφηθηκαν ως παρεα και με την εμφανιση της φωτογραφιας ειδαν φωτεινα σχηματα τριγυρω που εμοιαζαν με αγγελους. Η φωτογραφια ηταν ευδιακριτη και μαλιστα ειχα ενα αντιγραφο (απο εκτυπωτη) αλλα δυστυχως το εχασα σε μετακομιση. Το περιαστατικο συνεβη πριν απο 3 χρονια περιπου. Οι ανθρωποι αυτοι καμια σχεση με τεχνολογια δεν εχουν και δεν τους θεωρω ικανους να εχουν επεξεργαστει/παραποιησει τη φωτο.
Αγαπητοί συνομιλητές,
η αλήθεια είναι ότι βιάστηκα να κλείσω το φάκελο "Σταυροί στις φωτογραφίες".Το ζήτημα επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης.Τις μέρες που πέρασαν συμβουλεύτηκα φίλο μου γραφίστα που έχει περισσότερη εμπειρία στη φωτογραφία από μένα.
Στα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εμφάνιση του σταυροειδούς σχήματος που αποτυπώθηκε από τη φωτογραφική μηχανή του cap-10 είναι τα εξής:
1) Το flash ανακλάστηκε από μεταλλικό (γυαλιστερό γενικά) αντικείμενο και αποτυπώθηκε στο παράθυρο.
2)Εξωτερική αντανάκλαση.
Θεωρούμε πιθανότερο το πρώτο.Βέβαια ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούν να βγούν καθώς δε ξέρουμε ακριβώς τις συνθήκες κατά τις οποίες έγινε η φωτογράφηση.Δεν έχουμε δει το αυτοκίνητο,δε ξέρουμε την απόσταση του φακού από το τζάμι,το ύψος του φωτογράφου,τη τοποθεσία.
Π.χ. μπορεί να περνάγατε έξω από μια εκκλησία εκείνη τη στιγμή και να ανακλάστηκε κάποιος σταυρός...
Θα επιστρέψω στην ανάλυση της φωτογραφίας ,αφού πρώτα επεκταθώ και σε άλλα ζητήματα που τέθηκαν.
Διαφωνώ, καθώς σε τόσο μεγάλο ζοομ με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop (δεν είναι πρόγραμμα για επαγγελματική ανάλυση εικόνας)
Αγαπητή Antonia,είσαι σίγουρη γι αυτά που λες?Κάτι μου λέει ότι δεν είσαι. :) (http://en.wikipedia.org/wiki/Photoshop)
Cap-10
Θερμή παράκληση να μην ξεφύγει το ζήτημα στο εάν που καθόταν ο φωτογράφος, εάν είναι αντανάκλαση κλπ. Αυτούς τους ελέγχους τους έκανα.
Μ?ενδειαφέρει το τι σημαίνουν οι σταυροί στις φωτογραφίες.
Αγαπητέ Cap-10,
τα παραπάνω είναι που με οδήγησαν να γράψω περί ευσεβών πόθων και τυφλής πίστης.Όταν λες ότι έχεις κάνει όλους τους ελέγχους και καταλήξεις ότι το σταυροειδές αντικείμενο έχει προκληθεί από κάποιο ανεξήγητο φαινόμενο , πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος γι αυτά που λες.
Όπως αποδείχθηκε,η φωτογραφία δεν έχει διερευνηθεί όσο θα έπρεπε.
Η χρήση flash είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μια τέτοια φωτογραφία και δεν είναι δυνατόν να διαφύγει μιας σοβαρής έρευνας.
Μίλησα για έναν φίλο φωτογράφο που έχω. Μίλησα πιο παλιά πως έχω μια δικιά μου ομάδα έρευνας. Αυτός ο φίλος μου δεν είναι κανένας χθεσινός που ξέρει να παίζει καλά με photoshop κλπ αλλά έχει εργαλεία που προορίζονται για τη συγκεκριμένη δουλειά.
Το χαρακτηρισμό χθεσινός τον δέχομαι ως φιλοφρόνηση παρά ως μομφή.Είμαι μόλις 22 ετών ,είμαι χθεσινός.Δεν παρουσιάζομαι ως ειδικός αναλυτής φωτογραφιών.
Ερωτήσεις , λοιπόν , προς τον ειδικό:
Πως αναλύει μια ψηφιακή φωτογραφία,ανάλυσης 640χ480?
Ποια είναι τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιεί?
Ξέρει τι είναι το Adobe Photoshop?
Πως γίνεται να του διαφύγει η χρήση flash?:rolleyes:
βάζει ένα θέμα και κάποιοι το αντιμετωπίζουν με ένα σωστό τρόπο. Κάποιοι άλλοι σκίζονται να αποδείξουν πως έχουμε να κάνουμε με απάτη, με τρυκ, με κόλπα περίεργα. Γιατί δεν δεχόμαστε πως είναι κάτι που δεν έχουμε εξήγηση. Γιατί αποθαρρύνουμε άλλους που πιθανών να έχουν παρόμοιες εμπειρίες ή αποδείξεις να τις φέρουν εδώ μέσα. Γιατί φοβίζουμε το κόσμο.
Ερωτήσεις κάνω αγαπητέ Cap-10 και έλλογες προσπάθειες εξήγησης του φαινομένου.Δε σε καταδικάζω,ούτε σε υποτιμώ.Δεν ισχυρίστηκα ποτέ μου ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη,επεξεργασμένη,ηθελημένη.Κατά τη γνώμη μου είναι ένα παιχνίδι της τύχης.Αλλά δε πρόκειται να χαϊδέψω κανενός τ' αυτιά και να δεχτώ άκριτα ότι η φωτογραφία είναι η απόδειξη για κάτι το μεταφυσικό ή το ανεξήγητο.Απο ?κει και πέρα δε καταλαβαίνω γιατί κάποιος να φοβηθεί να καταθέσει το όποιο στοιχείο έχει.Δεν είδα κανένα να σε ειρωνεύεται ή να σε βρίζει.Υπάρχει και η αντίθετη άποψη με τη δική μας.Δεν είναι δα κάτι τόσο τρομερό!Υπενθυμίζω, διάλογο κάνουμε!Δεν είναι Ιερά Εξέταση εδώ.
Μπορεί να ήμουν έντονος στις εκφράσεις μου στη πρώτη δημοσίευση αλλά να ξέρεις ότι το έκανα γιατί θεωρώ ότι πρέπει να κατακεραυνώνω τρόπους σκέψης που μπορούν να οδηγήσουν σε μονοπάτια του τύπου:
Αγαπητέ μου καπετάνιε,νομίζω πως και μόνη της αυτή η φωτογραφία καταρρίπτει τα ανυπόστατα,χαλκευμένα μυθεύματα περί "γενικευμένης"...αυθυποβόλης και...μαζικής παραφροσύνης(ψευδαισθήσεων),όσων βλέπουν κάτι υπερφυσικό(χριστιανικό).Εφόσον εσείς δεν το βλέπατε και η μηχανή το "απαθανάτισε",είναι φανερό πως δεν πρόκειται για το ότι "κάνει νερά"το μυαλό κάποιων ανθρώπων σε τέτοια φαινόμενα,ανάλογα/παρόμοια των οποίων εξ άλλου υπάρχουν στην εκκλησιαστική Ιστορία πολλά.
Κάνοντας τη τρίχα τριχιά - κατά τη γνώμη μου - αποδείξαμε ότι υπάρχει θεός.Μάλιστα αυτός ο θεός είναι ο χριστιανικός θεός που είναι,εξάλλου, ο μόνος αληθινός.Η συνέχεια ποια είναι; Ότι ο γάιδαρος πετάει;Με τεκμήριο μία φωτογραφία;
Αυτό που μου έρχεται τώρα στον νου είναι εκείνη η αρχαγγελική ρομφαία που έδειξε ο αγαπητός κ.Λιακόπουλος από τα αρχεία της ΝΑSA και που ενεφανίσθη την ημέρα της ορκομωσίας του προέδρου Πούτιν(κάπου στον ουρανό),αν θυμάμαι καλά...Αυτά βεβαίως "χαλάνε την σούπα"ωρισμένων"σκεπτικιστών" και έτσι εξηγείται και το μένος των κατά(και)του εν λόγω κυρίου...Είναι οι πνευματικά συγγενείς αυτών(των συγχρόνων "σκεπτικιστών")που έβγαλαν την εξής επιστημονική φαιδρότητα,ότι ο Απ. Παύλος,όταν είδε εμπρός του τον Χριστό(που του είπε το γνωστό"Διατί με διώκεις";κ.λπ.) είχε πάθει...ηλίαση.Και αναρωτιέται κανείς:ποιος είναι ο εξωφρενικός,αυτός που αποκαλείται έτσι ή αυτοί που επιθυμούν "ντε και καλά"να τον βγάλουν τέτοιο(ή απατεώνα ή ψωνισμένο ή...ή...)επειδή κουρελιάζει τις πλάνες τους;
Υ.Γ.Με κανέναν προσωπικά δεν έχουμε πρόβλημα ,μας απασχολούν μονάχα οι όποιες πλάνες τους,από αγάπη και για το καλό τους.Ειλικρινά.Ευχαριστώ.
Βλέπεις Cap-10 γιατί μπορεί να είμαι έντονος; Είναι έτοιμοι να σου πουλήσουν όποιο παραμύθι επιθυμεί η καρδιά σου αρκεί να μπεις στο κοπάδι τους.Βέβαια εκεί δε θα πας με άδεια τα χέρια θα πάρεις και ένα ΠΑΚΕΤΟ με Πούτιν,Κόκκινη Αρκούδα,Κοσμοσφαίρα,Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC (τόμος 2, έτσι; )!Θα περάσεις και από τα παγκάρια τους, έτσι; Θα πας στα υπερπολυτελή supermarket μοναστήρια τους ,έτσι;
Και όλα αυτά είναι υπό τη προστασία και τη θέληση του Θεού.ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ,είναι για το ...καλό μας!
Η θέση μου είναι πως αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να τα εξετάζουμε εξαντλητικώς και την έχω εκθέσει ήδη.Για να καταλήξουμε σ'ένα συμπέρασμα που δεν πρέπει να είναι προδικασμένο...
Όσο ήρεμος και ράθυμος να είσαι, δε γίνεται να μη ΒΑΡΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΗ (συγχωρείστε μου την έκφραση) όταν κάποιος είτε αυταπατάται σε τέτοιο βαθμό είτε σε δουλεύει με το χειρότερο τρόπο.Μπροστά στα μάτια σου.Από τη μια έχουμε μεταφυσικό (χριστιανικό, μη μας πούνε και αιρετικούς) φαινόμενο στη φωτογραφία και από την άλλη εξαντλητική ( ;;; ) εξέταση της φωτογραφίας.Προσωπικά νιώθω προσβεβλημένος όταν κάποιος μετέρχεται τέτοιων τεχνασμάτων για να περάσει την άποψή του.
Μετά από αυτά τα ...πιπεράτα,ας συνεχίσουμε με την ανάλυση της φωτογραφίας.Ένα απόγευμα πριν λίγες ημέρες,ζήτησα τη βοήθεια του γραφίστα φίλου μου ώστε να καταλήξουμε σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ερμηνεία του φαινομένου που παρουσιάστηκε στη φωτογραφία που κατέθεσε ο Cap-10.Είπαμε λοιπόν να προσπαθήσουμε να την αναπαράγουμε.Δεν ασχοληθήκαμε και πολύ.Βγάλαμε μία πολύ χαρακτηριστική φωτογραφία.Το αποτέλεσμα ήταν όντως τυχαίο!Πειραματιζόμασταν με το flash και την απόστασή του από το τζάμι και τα σχήματα που προκαλεί.Ώσπου βγάλαμε τη παρακάτω φωτογραφία με αποτέλεσμα που δεν ήταν στις προθέσεις μας.Κοιτάξτε και σεις καλύτερα.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΚΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! (εκτός από τη συμπίεση για να μπορέσω να την τοποθετήσω στο διαδίκτυο).
Τη παραθέτω στο επόμενο post.
http://img488.imageshack.us/img488/1281/ipod59cj.th.jpg (http://img488.imageshack.us/my.php?image=ipod59cj.jpg)
Η παραπάνω εικόνα έγινε με σκοπό τη διερεύνηση της ανάκλασης του φωτός του flash στο ποτήρι (ναι,υπάρχει) που κρατάει ο φίλος γραφίστας στο τζάμι.
Αρκετά αποτυχημένη ιδέα καθώς ένα ποτήρι δεν είναι ότι καταλληλότερο για μια τέτοια δοκιμή.Κοιτώντας τη φωτογραφία στην LCD οθόνη της καμεράς μου δε διέκρινα κάτι το συνταρακτικό όπως ένας σταυρός.
Όταν όμως πέρασα τη φωτογραφία στο ibook μου διέκρινα μια λεπτομέρεια που δε μπορούσα να δω πριν.Το παρακάτω είναι real size crop.
http://img502.imageshack.us/img502/3513/ipodrealsize8jz.jpg
Βρίσκεται δεξιά και στο μέσο μέρος της φωτογραφίας.Αυτό που διαβάζω είναι
iPo.. .Από κάτω ακριβώς γράφει 60 GB PC M ,κάτι τέτοιο.
Τη στιγμή που είδα το αποτυπωμένο μήνυμα,γέλασα με το παιχνίδι της τύχης.Για άλλο πήγαινα και άλλο μου βγήκε.
Μήπως είναι σημάδι θεϊκής παρουσίας στο χώρο;
Μήπως είναι υλοποίηση των σκέψεών μου;
Μήπως είναι κανένα σύννεφο;
Μήπως είναι παιχνίδισμα του φωτός;
Ο καθένας θα μπορούσε να θέσει τα παραπάνω ερωτήματα.
Οπότε αγαπητοί φίλοι σας ερωτώ τι είναι αυτο το μήνυμα που υπάρχει μέσα στη φωτογραφία που τράβηξα;Περιμένω τις απόψεις σας.
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ "ΑΝΕΒΑΣΩ" ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Υπάρχει εξήγηση πάντως από τη δική μου μεριά αλλά περιμένω και τις δικές σας ερμηνίες.Παρακαλώ μη δώσετε σημασία στο φάντασμα που εμφανίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας είναι άλλο θέμα αυτο.:p
Για να δώσω ένα στοιχείο έχει δημιουργηθεί με τον ίδιο μηχανισμό που θεωρώ ότι δημιουργήθηκε το οπτικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας του Cap-10.Δεν είναι πάντως αντανάκλαση από το εξωτερικό περιβάλλον.
Παθοκτόνος
18-12-05, 21:57
Αγαπητοί συνομιλητές,
η αλήθεια είναι ότι βιάστηκα να κλείσω το φάκελο "Σταυροί στις φωτογραφίες".Το ζήτημα επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης.
Αυτή η μεταμέλειά σας είναι ένα θετικό στοιχείο.Εύγε,φίλε μας!!
Το χαρακτηρισμό χθεσινός τον δέχομαι ως φιλοφρόνηση παρά ως μομφή.Είναι μία άποψη κι αυτή...
αποδείξαμε ότι υπάρχει θεός.Με τεκμήριο μία φωτογραφία;
Στρεβλώνετε τα λόγια μου...
Είναι έτοιμοι να σου πουλήσουν όποιο παραμύθι επιθυμεί η καρδιά σου αρκεί να μπεις στο κοπάδι τους.
Πολύ νηφάλια παρατήρηση...
Από τη μια έχουμε μεταφυσικό (χριστιανικό, μη μας πούνε και αιρετικούς) φαινόμενο στη φωτογραφία και από την άλλη εξαντλητική ( ;;; ) εξέταση της φωτογραφίας.Προσωπικά νιώθω προσβεβλημένος όταν κάποιος μετέρχεται τέτοιων τεχνασμάτων για να περάσει την άποψή του.
Εάν δεν φοβόσασταν μήπως σας...περάσουν κορόιδα και σας μαντρώσουν αυτοί οι κακοί χριστιανοί,θα γνωρίζατε πράγματα αληθινά τόσα που θα ήσαστε βέβαιος ότι αυτά τα γεγονότα/φαινόμενα(όσα δεν είναι χαλκεύμένα)είναι σχεδόν καθημερινά για πολλούς...Αλλά,είπαμε,αυτά είναι κατασκευάσματα ανθρώπων που έχουν υλική απληστία,όπως άλλωστε και ο...Αβραάμ.
Αγαπητέ apan@samos,
οι αντιρρήσεις μου πάνω σ' αυτά που είπες για το Photoshop είναι εύλογες αφού κι εγώ γραφιστική σπουδάζα 4 χρόνια και όσο να 'ναι κάτι έχω δει. Σίγουρα δεν ξέρω όλες τις δυνατότητες του προγράμματος και δεν ξέρω και την εμπειρία του φίλου σου, όμως δύσκολα θα μπορούσες να αναλύσεις σε μια φωτογραφία σχετικά χαμηλής ανάλυσης μια περιοχή μικρότερη του μισού εκατοστού και να βγάλεις και τελικά συμπεράσματα. Τα χρώματα τουλάχιστον, δεν παίζουν και τόσο ρόλο. Ο φίλος σου σίγουρα θα ξέρει για τα πίξελς, πως για να βγει ένα αποτέλεσμα τα χρώματα διαιρούνται και έτσι αν κάνεις ζουμ βλέπεις σχεδόν μεμονομένα τα χρώματα. Με μικρότερη ανάλυση υπάρχει μεγαλύτερη αλλίωσης της φωτό και τον χρωμάτων, αφού ενώνονται περισσότερα στοιχεία σε ένα πίξελ. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα...
Τέλος πάντων, ας μην αλλάξουμε το θέμα σε έκθεση απόψεων για το εν λόγο πρόγραμμα. Κάποια άλλη στιγμή ίσως μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόξεις...
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο topic που άνοιξα. Όλοι είπαν την άποψη τους με ειλικρίνεια. Όλοι ίσως σχημάτισαν μια άποψη.
Έχω απαντήσεις στις ερωτήσεις του apan@samos αλλά τι θα βγει παραπάνω εάν πω τα εργαλεία, εάν έκανε λάθος ή όχι, ποια τα κριτήρια ανάλυσης κλπ.
Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει.
Ρώτησα εάν υπάρχουν άλλες φωτογραφίες με σταυρούς, δεν πήρα καμία απάντηση. Μάλλον είμαι ο μοναδικός που είδα δυο διαφορετικές φωτογραφίες με σταυρούς, έστω αποτέλεσμα μιας συγκυρίας φωτός, φακού, φυσικών εμποδίων κλπ.
Εγώ εδώ σταματάω.
Ο Φάκελος Ζ παραμένει ανοικτός
Z-Files.
Category Σημάδια σε φωτογραφείς - Σταυροί
Created 10.Oct.2005
Closed --------------
Attached Φωτογραφικό υλικό, σημειώσεις, μαρτυρίες, απόψεις, τοποθεσίες κλπ
Names xxxxxxxx
File ID 20051010.3
Ευχαριστώ
Cap-10
Σημείωση : Apple iPod 60 GB (χωρητικότητα) PC Mac
Έχω απαντήσεις στις ερωτήσεις του apan@samos αλλά τι θα βγει παραπάνω εάν πω τα εργαλεία, εάν έκανε λάθος ή όχι, ποια τα κριτήρια ανάλυσης κλπ.
Θα βγουν πολλά παραπάνω εάν όντως έχεις απαντήσεις.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τις παραθέσεις για να μπορέσουμε όλοι να βγάλουμε μία άκρη. Όταν πιστεύεις κάτι το υποστηρίζεις μέχρι τέλους. Δεν τα παρατάς έτσι απλά χωρίς να απαντήσεις ή να αντικρούσεις τις όποιες ερωτήσεις ή διαφορετικές απόψεις. Άρα έχουν δίκιο…
Θα βγουν πολλά παραπάνω εάν όντως έχεις απαντήσεις.
.. Όταν πιστεύεις κάτι το υποστηρίζεις μέχρι τέλους. Δεν τα παρατάς έτσι απλά χωρίς να απαντήσεις ή να αντικρούσεις τις όποιες ερωτήσεις ή διαφορετικές απόψεις. …
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο rokko.Δε βλέπω το λόγο να μην συνεχιστεί από μεριά σου ή και των άλλων φίλων που έχουν αντίστοιχο υλικό, η παρουσίαση αυτού.Ιδιαίτερα σ'αυτό το thread έχω την εντύπωση ότι γίνεται μια πολύ ουσιαστική κουβέντα, μιας και οι περισσότερες απαντήσεις είναι από ειδικούς.Αυτό βοηθά και όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν έχουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις.
Άλλωστε φίλε cap10 (και οι υπόλοιποι), αν βέβαια έχεις το χρόνο και παραθέσεις και άλλα στοιχεία, μη ξεχνάς ότι ανα πάσα στιγμή και άλλοι φίλοι που θα επισκεφτούν το χώρο αυτό, ίσως να χουν αντίστοιχο υλικό να παραθέσουν..
Τελος πάντων, όπως καταλαβαίνεις :)
Αγαπητοί φίλοι tsilof και rokko74.
Ξεκινώντας αυτό το Thread είχα έναν και μοναδικό σκοπό. Να βρω και άλλους που είχαν παρόμοιες φωτογραφίες και να ερευνήσω το θέμα.
Παρέθεσα μια φωτογραφία δικιά μου ως δείγμα για το τι μιλούσα αλλά δυστυχώς το θέμα πήγε αλλού.
Τι να πω στο θέμα του φλάς που κολλήσανε όλοι. Ναι, εάν ήταν αντανάκλαση από το φλάς ή απεικόνιση ενός άλλου αντικειμένου εντός του αυτοκινήτου τότε θα έπρεπε στις ακμές του σταυρού να υπήρχε μια θολούρα ή κάποια σκιά που προκλήθηκε από τη αντανάκλαση. Επίσης ο σταυρός από πού κρατιέται, κανένας κρίκος, καμιά αλυσίδα κάτι τέλος πάντων. Βλέπετε κάτι ; όσο και να προσπαθήσαμε δεν είδαμε κάτι. Αφού εξηγώ πως κανείς δε φορούσε σταυρό.
Τι να απαντήσω στα ερωτήματα εάν ξέρει το adobe photoshop. Αλήθεια πολλές φορές γελάει κανείς όταν νομίζουν κάποιοι πως έχουν ανακαλύψει τον κόσμο όλων. Στον κόσμο των υπολογιστών δεν υπάρχει μόνο το φτωχό PC και τα consumers softwares όπως adobe κλπ. Υπάρχουν και κάποια άλλα για σοβαρότερες δουλειές όπως silicon graphics και κάποια άλλα εργαλεία.
Μιλάει για ανάλυση 640x480 για αυτούς που η δουλειά τους είναι η ανάλυση φωτογραφιών μια τέτοια ανάλυση είναι σα να κοιτάνε μια διαφήμιση πολυώροφης πολυκατοικίας.
Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να παίξω και επειδή δεν ανέχομαι τους φύλακες που δεν δέχονται κάποια πράγματα και θεωρούν υποχρέωση τους να κατακεραυνώνουν τρόπους σκέψης κάποιων και επειδή πολύ νωρίς έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ για τον λόγω αυτό είπα σταματάω.
Ίσως το Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC να λέει πολλά (ως φράση)
Στο μέλλον θα επανέρθω με περισσότερα στοιχεία όταν θα επισκεφτώ το μέρος που απεικονίζεται στη φωτογραφία, μιας και έχω αρχίσει να συλλέγω πληροφορίες για την περιοχή.
Σας ευχαριστώ
Cap-10
Αγαπητέ Cap-10,
δεν ήταν,ούτε είναι μέσα στις προθέσεις μου να σε καταδικάσω και να σου αποκλείσω το δικαίωμα του λόγου.Θεωρώ ότι στο forum του metafysiko.gr δε κινούμαστε με λογοκριτικές διαθέσεις και στόχος μας είναι ο πλουραλισμός.
Ειδικά σε κάποιον που έχει το θάρρος και μας δείνει στοιχεία τα οποία θεωρεί αξιόλογα.Η φωτογραφία που μας έχεις καταθέσει είναι σίγουρα ΑΞΙΟΛΟΓΗ.
Είναι η πρώτη φορά που για την ανάλυση μιας φωτογραφίας συζητάμε τόσοι άνθρωποι ο καθένας με τη δική του προοπτική.
Αυτό ακριβώς θα ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει.Ανάλυση της φωτογραφίας με σαφή επιχειρήματα.Άσχετα με το ποια είναι η προσέγγισή μας στο χώρο του ανεξήγητου από τη πιο "μεταφυσική" εώς τη πιο "σκεπτικιστική" πάνω απ' όλα πρέπει να συζητάμε.Γι αυτό το λόγο σου απευθύνω έκκληση να μην αποσυρθείς από την ανάλυση της φωτογραφίας σου.
Αδημονώ να καταθέσεις το πλήρη "φάκελο" της ανάλυσής σου.Αδημονώ να διαβάσω τη πλήρη άποψη του ειδικού που εξέτασε τη φωτογραφία.Θεωρώ πως ο ερευνητής του "αγνώστου" έχει "ιερή" υποχρέωση να καταθέσει τα στοιχεία που έχει.
Ας μη προχωρήσουμε λοιπόν σε συμπεράσματα ακόμα.Ας μιλήσουμε μόνο για τη συγκεκριμένη φωτογραφία και το πώς μπορεί να ερμηνευτεί.Έχω καταθέσει μια πρώτη άποψη και συνεχίζω να ερευνώ το φάκελο "Σταυροί στις φωτογραφίες".Ήδη έχω ένα -μέτριο- παράδειγμα το πως μπορεί να προκλήθηκε το σταυροειδές αντικείμενο.Σε επόμενη δημοσίευση θα αναλύσω το πως εμφανίστηκε το Ipod κτλ. Μετά τις γιορτές ενδεχομένως να προχωρήσω σε ανάλογο παράδειγμα με σταυρό.
Αλλά πρώτα περιμένω να ξεκαθαρίσεις και εσύ τη δική σου στάση.Μπορείς να πεις ότι σου έχω πετάξει το γάντι.Με εντελώς ΦΙΛΙΚΟ και φιλαλήθη τρόπο.Ακόμα και εάν καταλήξουμε σε εντελώς διαφορετικές ερμηνείες θα κερδίσουμε αμφότεροι από μια τέτοια προσπάθεια.Θα κερδίσουν και οι φίλοι που παρακολουθούν τη συζήτησή μας.Είναι κρίμα να χωριζόμαστε σε αντικριστά στρατόπεδα και να οχυρωνόμαστε στις απόψεις μας.Γιατί να το ξέρεις,ό,τι και να αποφασίσεις, βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι κι ας φτάσουμε σε διαφορετικό "τόπο".
Αδογμάτιστα και ενάγωνια,
Α.Παν.
Σωστός ο apan@samos.
Μίλησε ευγενικά και ουσιαστικά. ;)
Συγγνωμη Ειμαι Λιγο Ασχετη, Πωσ Μπορω Να Δω Την Επισυναπτομενη Φωτογραφια?
DOOR17 δεν είσαι άσχετη απλώς σε προσπάθεια μου να δημοσιεύσω άλλες φωτογραφίες διαπίστωσα πως ξεπέρασα την επιτρεπόμενη χωρητικότητα στο forum.
Την ξαναστέλνω για να υπάρχει.
Ευχαριστώ
Cap-10
Σ'ευχαριστω Cap-10
Πολυ Ενδιαφερουσα Φωτογραφια
Περιμενα Κατι Περισσοτερο Αοριστο, Αλλα Εδω Βλεπω Κατι Πολυ Συγκεκριμενο... Εντυπωσιαστηκα !!!!
Φίλε Voel
Βλέπεις κάτι που δεν είδαμε η μήπως γράφεις χαριτολογώντας ;
Cap-10
Κατι νομιζω οτι ειδα, αλλα σε μεγαλυτερη μεγενυνση δεν ηταν εκει....Νομιζω οτι βλεπω ιχνη που μπορει να ειναι απο αλυσιδιτσα....απο αυτες που κρεμαμε στο λαιμο, η απο τον καθρεφτη του αυτοκινητου. Δεν ειμαι σιγουρος ομως και για αυτο διεγραψα το ποστ μου.....Θα το δω πιο καθαρα σε αλλον υπολογιστη που υπαρχει προγραμμα επεξεργασιας φωτο και θα επανελθω.....σορρυ για την αναστατωση......my bad
Harry Potter
13-01-06, 21:37
Αγαπητοί φίλοι γειά σας και από μένα.Η φωτό είναι πραγματικά περίεργη.Δεν πιστεύω ότι κρέμεται από αλυσίδα, γιατί δεν υπάρχει ούτε κρίκος για να μπορέσει να κρεμαστεί η αλυσίδα... :confused:
lady nymph
02-02-06, 00:44
Συγγνωμη βρε παιδια αλλα με τοσα μεταφυσικα που διαβαζω εδω μεσα (και μ'αρεεεεσει) εχω αρχησει να βλεπω και μεταφυσικα!! Που ειναι οι φωτογραφιες ακριβως?? Εγω δεν τις βλεπω... Αυτο μπορει να μου το εξηγησει κανεις? Κι εγω προσφερθηκα να βοηθησω στα πραγματα απο τεχνικης πλευρας λογω της ειδικοτητας μου που ειμαι φωτογραφος... Κριμα.. :(
beetlejuice: Lady δεν την βλεπεις στο Post No 53??
lady nymph
02-02-06, 01:11
ok sorry!!Κοιτουσα στην αρχη. λοιπον ως φωτογραφος εχω να πω τα εξης. Με photoshop αυτο γηνεται μιααααα χαρα! Αφηνουμε αυτην την εκδοχη και παμε στην μη επεξεργασμενη φωτογραφια. Αυτο εχει γηνει απο ανακαλση αντικειμενου που αποτυπωθηκε στο τζαμι.Το αντικειμενο αυτο μπορει να μην ειναι καν σε σχημα σταυρου απλα η αποδοση της ανακλασης του φωτος να ειναι αυτη. Εαν η φωτογραφια τραβηχτηκε με αναλογικη μηχανη τοτε υπαρχει και το ενδεχομενο της διπλοεκθεσης. Με λιγα λογια ο σταυρος εκει δεν μου φαινεται ιδιαιτερα παραλογος απο τεχνικης αποψεως. Το photoshop το εχω αφησει εκτος εννοητε, δεδομενου οτι μονο μια αυθεντικη εικονα θα μπορουσε να εκτεθει εδω για αναλυση.Παρ'ολα αυτα μιλαμε για ενα προγραμμα επεξεργασιας που αν κανεις καλη δουλεια, οοοοοοσο και να μεγενθυνεις τη φωτογραφια , οοοοσους ειδικους και να φερεις , δεν προκειται να καταλαβει κανεις την επεξεργασια που εχει υποστει.!!
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
Cap-10
ωχ, βρε παιδιά !!! γιατί το ψάχνεται τόσο πολύ το θέμα. Παρακολουθώ πολυ καιρό το forum και με ταξιδεύει . Ούτε μιλάω πολύ, ούτε ρωτάω πολύ, ούτε απαντάω... μ΄αρέσει να διαβάζω αυτά που συζητούνται και να ταξιδεύω... να φανταστείτε ότι τώρα τελευταία έγινα μέλος ... όχι ότι το χρειαζόμουν και ιδιαίτερα... πίστευα τέλος πάντων,ότι θα ήσασταν πιο ανοιχτόμυαλοι από άλλους συζητητές άλλων forums και γεμάτοι φαντασία. Σας παρουσιάζει ένας άνθρωπος κάτι που του έκανε εντύπωση και πάτε να το φάτε με τους ορθολογισμούς σας .
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ,ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Είμαι του ΠΙΣΤΕΥΕ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ (αν σου αρέσουν οι ιστορίες και η πραγματικότητα σε κουράζει) όχι του ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ...
Διαφωνώ, καθώς σε τόσο μεγάλο ζοομ με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop (δεν είναι πρόγραμμα για επαγγελματική ανάλυση εικόνας) το μόνο που βλέπεις είναι τεράστια pixels....
Antonia εδώ ψεύδεσαι γιατί το λες αυτό που ο κάθε φωτογράφος από τον ποιο μικρό μέχρι τον ποιο μεγάλο αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιούν.!!! Έχεις γνώση το τι μπορεί απλά να κάνει έστω στο ήμισυ του αυτό το πρόγραμμα? Ρώτα κάποιον κοντινό σου που ίσος ξέρει.
Τπτ άλλο thnx.
:eek:
Αχ, φίλτατε Elin, φυσικά και ξέρω τι δυνατότητες έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κάθε μέρα με αυτό ασχολούμαι! Και όλοι οι φωτογράφοι με αυτό ασχολούνται και ξέρεις τι ακριβώς κάνουν; Παίρνουν μια φωτογραφία σου και της αλλάζουν τα φώτα! Πώς όμως; Αλλάζουν χρώματα, κάνουν διορθώσεις. Εξαφανίζουν στίγματα, ρυτίδες, ελιές, κόκκους σκόνης κ.ά. τέτοια. Μπορούν να σε λεπτύνουν, να σε χοντρύνουν, να σε κάνουν πιο όμορφο ή και πιο άσχημο. Μπορούν να εξαφανίσουν ένα αυτοκίνητο από πίσω σου ή μια γρια. Οk όλα αυτά. Δε νομίζω όμως ότι μπορούν να σου πουν με ακρίβεια αν μια φωτογραφία είναι πλαστή μέσω του Photoshop. Δεν κάνει αυτή τη δουλειά. Αν η ενλόγο φωτογραφία είναι επεξεργασμένη και ψεύτικη, τότε ναι, μπορεί κάποιος να έχει βάλει το σταυρό με τη χρήση του προγράματος. Βέβαια, πιστεύω το φίλο Cap-10 πως δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Άσε που δε θα σου πει ένας φωτογράφος αν μια φωτό είναι πλαστή αλλά ένας ειδικός, εξειδικευμένος στην ανάλυση φωτογραφιών και όχι στην επεξεργασία τους. Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί χρησιμοποιούν άλλα προγράμματα ανάλυσης (και όχι ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ!) Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
[/b] Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί χρησιμοποιούν άλλα προγράμματα ανάλυσης (και όχι ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ!) Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Εδώ ίσος μπερδεύτηκες διότι δεν λέμε ότι η Φώτο είναι ψεύτικη… απλά λιιιγο παραπλανητική.
:cool:
Παραπλανητική ως προς τι; Μα δε μου εξηγείς τι ακριβώς πιστεύεις γι' αυτή. Θες να πεις ότι ναι μεν είναι αληθινή, αλλά επεξεργασμένη στο Photoshop; Ok, πες ότι είναι έτσι, πώς το αποδεικνύεις; Μέσω αυτού του προγράμματος και πάλι; Εδώ είναι το δικό σου λάθος αγαπητέ μου και είπα πιο πάνω το λόγο.
Το θέμα δεν είναι να ισχυριζόμαστε ότι κάτι είναι ψεύτικο, αλλά να μπορούμε να το τεκμηριώσουμε. Πρόκειται για περίπτωση που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, οπότε είναι άτοπο και άδικο ως προς το πρόσωπο του Cap-10 να λες ότι είναι επεξεργασμένη.
Μήπως μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για την εν λόγο φωτογραφία; Τραβήχτηκε από σένα; Σε ποιο σημείο; Τι ώρα; Αυτό το είδες και τράβηξες τη φωτογραφία ή το παρήρησες μετά; Αν συνέβει το πρώτο πόση ώρα έβλεπες το παράξενο αντικείμενο ( ; ) και τι τροχιά ακολουθούσε;
Προσωπικά, για πουλί μου κάνει. Βέβαια, με φαντασία και αρκετές επιφυλάξεις θα έλεγα πως ίσως πρόκειται και για υπτάμενο δίσκο, αλλά όπως σου είπα, πρέπει να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία. :)
Το πουλί που λες ότι κοιτά το υπτάμενο αντικείμενο νομίζω είναι άτοπο. Ξεκάθαρα κοιτά εσένα. Εξάλλου το αντικείμενο είναι πίσω του κι απ' την άλλη πλευρά.
Οι σταυροί δυστυχώς δε φαίνονται καθόλου στη φωτογραφία που παρέθεσες. Δεν ξέρω αν φταίει η ανάλυση, αλλά δυστυχώς δε μας βοηθάει το μέγεθος.
Αυτό που κατάλαβα απ' τα λεγόμενά σου (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) είναι πως το πουλί κοιτούσε επίμονα κάτι και εσύ χωρίς να βλέπεις τι το φωτογράφισες. Αργότερα είδες το αντικείμενο και απόρησες. Ok, πάντως δεν αποκλείεται να ήταν έντομο που πέρασε στιγμιαία από εκεί κι εσύ απλά να μην πρόλαβες να το αντιληφθείς. Για αεροπλάνο πάντως δεν το κόβω. Το σχήμα του είναι δισκοειδές και ελειπτικό.
Αφού έχεις τη φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση, δεν κάνεις ένα crop και zoom στο σημείο να δούμε πιο καθαρά και το αντικείμενο αλλά και τους σταυρούς που αναφέρεις;
xontro_mpizeli
25-04-06, 05:46
Πρώτον: κάλλιστα θα μπορούσε, πιστεύω, να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα και να εξετάσουμε εκεί διεξοδικά την εμπειρία σου.
Δεύτερον: και εμένα, για πουλί μου φαίνεται, πέρα μακριά στο βάθος. Οι σταυροί που αναφέρεις δεν φαίνονται καθόλου.
Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον μια πιο zoomαρισμένη στο σημείο αυτό εικόνα. :)
dragoness_crysta
30-12-06, 19:18
θα ηθελα και γω να δω τη φωτο αλλα που πρεπει να παω για να τη δω...?? δεν εχει καμμια παραθεση...
θα ηθελα και γω να δω τη φωτο αλλα που πρεπει να παω για να τη δω...?? δεν εχει καμμια παραθεση...
Μία σελίδα πριν βρίσκεται η φωτό και έχεις ΄δίκιο για την αρχή του θέματος που δεν υπάρχει η φωτό σε παράθεση απ'το μέλος cap-10.
Δες εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=7685&postcount=53) :p
dragoness_crysta
01-01-07, 17:57
Μαλιστα....thanks tsilof... την ειδα....
πολυ περιεργο...αν ειχε ενα διαφορετικο σχημα θα ελεγα οτι υπηρχε καποιο σφαλμα στη μηχανη.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.