PDA

Επιστροφή στο Forum : μυθικα πλασματα ζουν αναμεσα μας

annastasia1900
21-02-15, 10:30
Γεια σας. Λοιπον χωρις προλογους θα μπω κατευθιαν στο θεμα. Εχω μια Ιδιαιτερη αγαπη για τα ξοτικα και τις νεραιδες. Εχω ακουσει παρα πολλες ιστοριες για νεραιδες και ξοτικα και οσες πιο πολλες ακουω τοσο πιο πολυ πιστευω οτι ειναι αληθινα. Πιστευω οτι ζουν αναμεσα μας απλος δεν μπορουμε να τις δουμε. Λενε οτι οι αλαφροϊσκιωτοι και οι Σαββατογεννημενοι μπορουν να τα δουν. Ειμαι Σαββατογεννημενη και γενικα αισθανομαι πολλα πραγματα αλλα πολλες φορες νομιζα οτι ειδα κατι σαν λαμψη ή νεραιδα και για καποιες μερες ενοιωθα μια περιεργη ενεργια στο δωματιο. Υπαρχει καποιος απο εσας που να πιστευει οτι οντως υπαρχουν και ζουν στον κοσμο μας? Ειχε κανενας καμια εμπειρια απο ξοτικα και νεραιδες???

21-02-15, 20:41
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη annastasia1900 το θέμα αυτό είναι αγαπημένο εδώ και αρκετούς αιώνες
σε πολλούς οι αλαφροϊσκιωτοι που νοιώθουν άλλοι που βλέπουν αλλά όχι
κάτι συγκεκριμένο...

Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ και χωρίς να μειώσω κατ' ουδένα τρόπω αυτά
που βλέπεις η αισθάνεσαι πιστεύω πως χρειάζεται κάτι παραπάνω από...
το νόμιζα πως είδα
και
από το ένοιωθα μια περίεργη ενέργεια στο δωμάτιο...

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που "βλέπουν" και "νοιώθουν" αλλά πιστεύω πως
θα πρέπει να υπάρχει και παρατήρηση αρκετά μακρόχρονη...

Θα θελα από εσένα κάτι ποιό συγκεκριμένο εάν μπορούσες για να έχουμε
έναν γόνιμο διάλογο χωρίς περιορισμούς και δογματισμούς......

Ευχαριστώ.

Pholarchos
23-02-15, 12:05
Γεια σας. Λοιπον χωρις προλογους θα μπω κατευθιαν στο θεμα. Εχω μια Ιδιαιτερη αγαπη για τα ξοτικα και τις νεραιδες. Εχω ακουσει παρα πολλες ιστοριες για νεραιδες και ξοτικα και οσες πιο πολλες ακουω τοσο πιο πολυ πιστευω οτι ειναι αληθινα. Πιστευω οτι ζουν αναμεσα μας απλος δεν μπορουμε να τις δουμε. Λενε οτι οι αλαφροϊσκιωτοι και οι Σαββατογεννημενοι μπορουν να τα δουν. Ειμαι Σαββατογεννημενη και γενικα αισθανομαι πολλα πραγματα αλλα πολλες φορες νομιζα οτι ειδα κατι σαν λαμψη ή νεραιδα και για καποιες μερες ενοιωθα μια περιεργη ενεργια στο δωματιο. Υπαρχει καποιος απο εσας που να πιστευει οτι οντως υπαρχουν και ζουν στον κοσμο μας? Ειχε κανενας καμια εμπειρια απο ξοτικα και νεραιδες???Το σίγουρο είναι ότι "όντως" κάτι νοιώθεις και οι - λεγόμενοι - "αλαφροϊσκιωτοι" επίσης κάτι αντιλαμβάνονται ή και βλέπουν. Άρα κάτι υπάρχει αλλά ού "υπάρχει";;; Πως το αντιλαμβάνεσαι;

annastasia1900
23-02-15, 13:17
Το σίγουρο είναι ότι "όντως" κάτι νοιώθεις και οι - λεγόμενοι - "αλαφροϊσκιωτοι" επίσης κάτι αντιλαμβάνονται ή και βλέπουν. Άρα κάτι υπάρχει αλλά ού "υπάρχει";;; Πως το αντιλαμβάνεσαι;

Ηταν δυο μερες που ενοιωθα μια περιεργη ενεργεια σαν κατι να υπηρχε στο δωματιο. Αυτο συνηθως το ενοιωθα πιο εντονα οταν κοιταζα μια νεραιδα που εχω στο δωματιο και μοιαζει πολυ αληθινη. Και το ενοιωσα παρα πολυ εντονα σε σημειο που τρομαξα οταν πηγα να ξαπλωσω και ημουν στα σκοταδια. Ενοιωθα οτι ηταν κατι απεναντι μου. Ισως ηταν η φαντασια μου δεν ξερω αλλα ηταν πολυ παραξενο.

Pholarchos
23-02-15, 13:53
Ηταν δυο μερες που ενοιωθα μια περιεργη ενεργεια σαν κατι να υπηρχε στο δωματιο. Αυτο συνηθως το ενοιωθα πιο εντονα οταν κοιταζα μια νεραιδα που εχω στο δωματιο και μοιαζει πολυ αληθινη. Και το ενοιωσα παρα πολυ εντονα σε σημειο που τρομαξα οταν πηγα να ξαπλωσω και ημουν στα σκοταδια. Ενοιωθα οτι ηταν κατι απεναντι μου. Ισως ηταν η φαντασια μου δεν ξερω αλλα ηταν πολυ παραξενο.Και να ήταν η φαντασία σου - τι αλλάζει; έννοιωθες ότι ένοιωθες, έτσι δεν είναι;
Όποια προέλευση και να είναι το φαινόμενο, ω φαινόμενο ήταν πραγματικό: το έζησες.
Τώρα τι κάνεις με αυτό;

annastasia1900
23-02-15, 14:19
Και να ήταν η φαντασία σου - τι αλλάζει; έννοιωθες ότι ένοιωθες, έτσι δεν είναι;
Όποια προέλευση και να είναι το φαινόμενο, ω φαινόμενο ήταν πραγματικό: το έζησες.
Τώρα τι κάνεις με αυτό;

Μετα απο αυτο το περιστατικο καθως ειχα ενα πολυ περιεργο και ασχημο συναισθημα που δεν μου αρεζε προσπαθουσα να μην το πολυσκεφτομαι και μου εφυγε . Παρ ολα αυτα για καποιο λογο μου αρεσει να βλεπω και να διαβαζω για τις νεραιδες και τα ξοτικα, μου προκαλουν μια παραξενη και μυστηριοδη αισθηση που μου αρεσει και οχι εκεινη την ασχημη που ειχα νοιωσει. Και κατι ακομα. Τις τελευταιες μερες νοιωθω λιγο ντροπιασμενη και απογοητευμενη για τον κοσμο που ζουμε και πολλες φορες ( ισως ακουστει παιδικο και χαζο)
Σκεφτηκα μακαρι να μπορουσα και φυγω απο εδω και να παω να ζησω μακρια απο ολους και απο ολα, να παω να ζησω μαζι τους, στον μαγικο τους κοσμο. Να σοθω. Νοιωθω οτι μπορω να σωθω....

heretic
23-02-15, 14:24
Ναι... αλλά μιας και βλέπω πως ασπάζεσαι αυτού του είδους τις πεποιθήσεις, τότε πρέπει να σου αναφέρω το εξής: Προσεξε μήπως σου συμβαίνει κάτι άλλο, διαφορετικό απο αυτό που πιστεύεις οτι υπάρχει γύρω σου και σου συμβαίνει.
Να έλκεις ή να συσσωρεύεις στοιχειακές δυνάμεις (elementals), με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα για εσένα. Τις νεράιδες και τα ξωτικά τα τοποθετούν στον χώρο της μυθολογίας, τα άλλα είναι κάτι διαφορετικό.

Pholarchos
23-02-15, 14:41
Μετα απο αυτο το περιστατικο καθως ειχα ενα πολυ περιεργο και ασχημο συναισθημα που δεν μου αρεζε προσπαθουσα να μην το πολυσκεφτομαι και μου εφυγε . Παρ ολα αυτα για καποιο λογο μου αρεσει να βλεπω και να διαβαζω για τις νεραιδες και τα ξοτικα, μου προκαλουν μια παραξενη και μυστηριοδη αισθηση που μου αρεσει και οχι εκεινη την ασχημη που ειχα νοιωσει. Και κατι ακομα. Τις τελευταιες μερες νοιωθω λιγο ντροπιασμενη και απογοητευμενη για τον κοσμο που ζουμε και πολλες φορες ( ισως ακουστει παιδικο και χαζο)
Σκεφτηκα μακαρι να μπορουσα και φυγω απο εδω και να παω να ζησω μακρια απο ολους και απο ολα, να παω να ζησω μαζι τους, στον μαγικο τους κοσμο. Να σοθω. Νοιωθω οτι μπορω να σωθω....Η εμπειρία σου είναι αρκετά "τυπική" για το είδος της - ίσως το βρεις παρηγορητικό αλλά δεν είσαι η μόνη με τέτοιες εμπειρίες. Από την άλλη παρά το ότι είναι πλήθος ανθρώπων που είχαν παρόμοιες εμπειρίες δεν έχει βγει κάτι ουσιαστικό από αυτές (ως σύνολο) -
Ορισμένες παρατηρήσεις πάντως δείχνουν πως η αίσθηση που περιγράφεις ως "μακαρι να μπορουσα και φυγω απο εδω και να παω να ζησω μακρια απο ολους και απο ολα, να παω να ζησω μαζι τους, στον μαγικο τους κοσμο" είναι επίσης συνηθισμένη αλλά μια άλλη παρατήρηση είναι πως τελικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα (όσο ελκυστική κι αν μοιάζει).

tkfox
24-02-15, 01:52
Annastasia1900 θα σου έλεγα ότι αυτό που βιώνεις είναι μέρος της δικής σου πορείας "αφύπνισης". Έρχεσαι πιο κοντά στην αλήθεια που βαθειά μέσα σου γνωρίζεις, αλλά που οι "πεποιθήσεις" του λογικού σου εγκέφαλου δεν σε αφήνουν να δεχτείς ως αληθινό, γιατί έτσι έχουμε όλοι σχεδόν γαλουχηθεί από την κοινωνία να "σκεφτόμαστε". Άσε τα σημεία να σε οδηγήσουν...
Αν πραγματικά επιθυμείς και αναζητήσεις να βρεις απαντήσεις, θα τις βρεις. Και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό που πιστεύεις... Μην πάρεις ως αλήθεια την άποψή μου ή την άποψη οποιουδήποτε άλλου. Η δική σου αναζήτηση (πρώτα εσωτερικά) θα μπορέσει να σε διαφωτίσει.
Δεν έχει σημασία αν θες να τα ονομάσεις ξωτικά, νεράιδες ή δεκάδες άλλες ονομασίες που θα έχεις ακούσει ή θα συναντήσεις κατά την αναζήτησή σου. Οι άνθρωποι αρεσκόμαστε να βάζουμε ταμπέλες σε όλα, αν και αυτό οδηγεί πολλές φορές σε εσφαλμένες ερμηνείες και συμπεράσματα. Ναι, αποτελούν μέρος της αέναης Δημιουργίας και ως θέμα είναι πολύπλευρο. Δεν απαντάται το ερώτημα της ύπαρξής τους με ένα απλό ναι, ίσως ή όχι.
Πιθανόν η δική σου ενέργεια, να είναι πιο οικεία στις ενέργειες αυτές που αναζητάς, για λόγους που αποτελούν άλλο θέμα συζήτησης... Αυτό ίσως σε κάνει να νιώθεις "εγκλωβισμένη" στον "απογοητευτικό" κόσμο των ανθρώπων. Πριν όμως κλείσω, οφείλω να σου πω πως αυτή η ίδια "φυλακή" της ψυχής σου, είναι ταυτόχρονα το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στη λύτρωση. Το πως και το γιατί, είναι στη διάθεσή σου να τα βρεις και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις γαλήνη. Δεν έχει νόημα να αναζητάς να φύγεις για τον "κόσμο" τους. Βρες τον λόγο που είσαι στον ανθρώπινο κόσμο. Το δικό σου μονοπάτι ειναι εδώ και έχεις μόνο κέρδος διαβαίνοντάς το...

Gnostic Student
27-02-15, 16:42
Σκεφτηκα μακαρι να μπορουσα και φυγω απο εδω και να παω να ζησω μακρια απο ολους και απο ολα, να παω να ζησω μαζι τους, στον μαγικο τους κοσμο. Να σοθω. Νοιωθω οτι μπορω να σωθω.... Τότε ζήτα το.

"κάγω υμίν λέγω, αιτείτε, και δοθήσεται υμίν, ζητείτε, και ευρήσετε, κρούετε, και ανοιγήσεται υμίνΞ‡

Κατά Λουκάν 11:9

μια άλλη παρατήρηση είναι πως τελικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα (όσο ελκυστική κι αν μοιάζει). Εξαρτάται πώς το επιδιώκει ο καθένας αυτό. Γιατί το πρόβλημα είναι οτι όπου και να πάει κάποιος, συνεχίζει να κουβαλάει τον εαυτό του

apofasismenos
25-04-15, 05:45
Σκεφτηκα μακαρι να μπορουσα και φυγω απο εδω και να παω να ζησω μακρια απο ολους και απο ολα, να παω να ζησω μαζι τους, στον μαγικο τους κοσμο. Να σοθω. Νοιωθω οτι μπορω να σωθω....

Δεν έχει σημειωθεί πουθενά περιστατικό συμβίωσης ανθρώπου με ξωτικό. Ούτε καν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...προσοχή...όχι να τα "πείτε"
και να γυρίσεις αλλά να παραμείνεις εκεί. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όποιος γνωρίζει τέτοια περίπτωση να παραθέσει πολλά ντοκουμέντα
μπόλικες ειδικές φωτογραφίες, θερμογραφήματα, σωρεία αποδείξεων που να βεβαιώνουν την παρατεταμένη συμβίωση κτλ
κι όχι βιβλιαράκια με ομολογίες.

Νομίζω ότι απλώς ευαισθητοποιήθηκες υπέρ το δέον βρίσκοντας μια "αγκαλιά".

;)

Raistlin
25-04-15, 07:31
Φιλη Αναστασια θα σου πρότεινα κατι πολυ πιο απλο απο το να ψαχνεις «πυλες» και στο τελος να απογοηγευτεις (γιατι δεν θα βρεις τιποτα και μπορει να οδηγηθεις σε άλλα μονοπατια). Υπαρχει πολυ μεγαλο ευρος αξιόλογης φανταστικης λογοτεχνίας για τον ξωτικόκοσμο. Προτείνω να ασχοληθείς με κατι τέτοιο, θα σε βοηθήσει. Στο αισθημα φυγής που εχεις.

Pholarchos
25-04-15, 12:31
Δεν έχει σημειωθεί πουθενά περιστατικό συμβίωσης ανθρώπου με ξωτικό. Ούτε καν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...προσοχή...όχι να τα "πείτε"
και να γυρίσεις αλλά να παραμείνεις εκεί. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όποιος γνωρίζει τέτοια περίπτωση να παραθέσει πολλά ντοκουμέντα
μπόλικες ειδικές φωτογραφίες, θερμογραφήματα, σωρεία αποδείξεων που να βεβαιώνουν την παρατεταμένη συμβίωση κτλ
κι όχι βιβλιαράκια με ομολογίες.

Νομίζω ότι απλώς ευαισθητοποιήθηκες υπέρ το δέον βρίσκοντας μια "αγκαλιά".

;)
Αν κάποιος μείνει εκεί πως θα σου στείλει τις φωτογραφίες;

Είναι πάντως γνωστό μοτίβο αν δεν το έχεις ακούσει μάλλον δεν το έχεις ψάξει αρκετά. Ξεκίνα από δω: http://www.scribd.com/doc/104735542/Jacques-Vallee-Passport-to-Magonia#scribd

apofasismenos
25-04-15, 13:40
Αν κάποιος μείνει εκεί πως θα σου στείλει τις φωτογραφίες;

Είναι πάντως γνωστό μοτίβο αν δεν το έχεις ακούσει μάλλον δεν το έχεις ψάξει αρκετά. Ξεκίνα από δω: http://www.scribd.com/doc/104735542/Jacques-Vallee-Passport-to-Magonia#scribd

Οκ, δεν αντιλέγω...γνωστό κι αυτός από άλλους καλύτερος, δεν είναι άμπλα ούμπλας, είναι επιστήμονας, στέκει καλύτερα και σε οδηγεί ως πιο παραγωγικός.
Ουσιαστικά στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος γιατί κάτι άλλοι είναι για την γιορτή κρασιού.

Όμως...είναι βιβλίο...δεν είναι αποδεικτικό μέσο. Δεν μπορείς να εξακριβώσεις πράγματα εύκολα, παρόλα αυτά αξίζει τον κόπο.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που ρώτησες πως να τις στείλει κάποιος, νομίζω ότι οι περισσότεροι αυτού του καλουπιού θα χαίρονταν τόσο
για μια τόσο σοβαρή απόδειξη (μαζί με άλλα στοιχεία) που θα έβγαζαν "φτερά".

Νομίζω ανέβηκε η τιμούλα του ή όχι εδώ πέρα; α τους κερατάδες...

http://www.amazon.com/Passport-Magonia-Folklore-Flying-Saucers/dp/0987422480/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1429960834&sr=1-1&keywords=Passport+to+Magonia

;)

apofasismenos
26-04-15, 09:02
Ναι... αλλά μιας και βλέπω πως ασπάζεσαι αυτού του είδους τις πεποιθήσεις, τότε πρέπει να σου αναφέρω το εξής: Προσεξε μήπως σου συμβαίνει κάτι άλλο, διαφορετικό απο αυτό που πιστεύεις οτι υπάρχει γύρω σου και σου συμβαίνει.
Να έλκεις ή να συσσωρεύεις στοιχειακές δυνάμεις (elementals), με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα για εσένα. Τις νεράιδες και τα ξωτικά τα τοποθετούν στον χώρο της μυθολογίας, τα άλλα είναι κάτι διαφορετικό.

Περί μπερδέματος το τραγούδι...

https://www.youtube.com/watch?v=wxF5bfVofkk

.................................................. ....................................

Its a blindfold kick back type of a game
Callled the Kansas City Shuffle
Whereas you look left and they fall right
Into the Kansas City Shuffle
Its a they-think you-think you don't know
Type of Kansas City hustle
Where you take your time
Wait your turn
And hang them up, and out to dry

(indistinct voice)

Its a shakedown switch arrive in town
Type of Kansas City Shuffle