PDA

Επιστροφή στο Forum : Μόρα, Ο Σκιώδης Εισβολέας


Σελίδες : 1 [2] 3

schooligan
05-03-08, 21:49
Είτε η 1η ήταν είτε η 10η schooligan πάλι την ίδια επίθεση θα δεχόταν.
Μην ξεχνάς εσύ μπαίνεις στον "κόσμο" τους όχι αυτά στον δικό σου...λογικό είναι να δεχτείς επίθεση, αρκεί φυσικά να συναντήσεις οντότητες στα κατώτερα επίπεδα που συνήθως εκεί μπαίνεις όταν κάνεις ακούσια α.π διότι είσαι αρκετά αρχάριος.

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες, απλα οταν καποιος εχει φτασει συνηδητα σε αυτο το επιπεδο και οχι μονο μια φορα ή εχει αναπτυξει κατα πολυ περισσοτερο την ψυχικη του δυναμη και την εκαστοτε ενεργεια του, και πολλες φορες ειναι σε θεση να ανταπεξελθει μιας τετοιας προκλησεις σχετικα ευκολα, τετοια οντα δεν εμφανιζονται. Μιλαμε παντα εαν το ον νιωσει οτι υπερυσχηεις.

Υ.Γ καλό θα ηταν αμα συνεχισουμε να μιλαμε για αστρική προβολη περισσοτερο απ'οτι για τη σκια να συνεχίσουμε τη συζήτηση στο αντίστοιχο θέμα.

Συμφωνω απολυτα. :cool:

perastikos
14-03-08, 13:28
Χαιρετώ όλους τους μετέχοντες στη συζήτηση και θα ήθελα να αναφέρω ένα ‘σχεδόν προσωπικό’ συμβάν σχετικό με το θέμα, καθώς και να το αναλύσω απο μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Διαβάζω διάφορα θέματα στο forum αρκετό καιρό αλλά είναι η μόνη φορά που κάτι με παρακίνησε να συμμετάσχω.
Αναφέρω το ‘σχεδόν προσωπικό’ γιατί αφορά τη σύντροφό μου -με την αποία είμαστε μαζί αρκετά χρόνια (11)- και όχι άμεσα δική μου εμπειρία. Πρίν ξεκινήσω θα ήθελα να ενημερώσω την/τον archangelic (συγνώμη αλλα είχα αλλού το μυαλό μου και δεν το πρόσεξα) οτι διαθέτει την λάμψη που αναφέρεις (νομίζω σε νεότερες παρέες θα το ακούσεις σαν ‘κλίκ’ ή ‘το κάτι’). Ακόμα κάποια άλλα στοιχεία είναι η άφθονη ενέργεια η οποία βρίσκεται σε αταξία (ίσως αυτό προκαλεί την κυκλοθυμικότητα), πολύ θρησκευόμενο άτομο (όχι στους τύπους) και γενικά πολύ ισχυρός πομπός και υποσυνείδητα δέκτης (φαινόμενο επαναλαμβανόμενο).
Κατα τα πρώτα πέντε χρόνια της συμβίωσης μας, πάνω κάτω είκοσι φορές (δεν κρατώ ημερολόγιο αλλά ουτε και θεωρώ σημαντικό το ακριβές νούμερο) συνέβαινε (σποραδικά) το παρακάτω περιστατικό:
Πριν ξυπνήσει και σηκωθεί απο το κρεββάτι έβλεπε μία ακαθόριστη σκοτεινή μορφή (σκιά- δαίμονιο- αρνητική ενέργεια -πλοκάμι ή όπως αλλιώς το ονομάζει καθένας) να την πλησιάζει, να της κλείνει το στόμα και να της προκαλεί ένα είδος πνιγμού, ήταν δε αδύνατο να κινηθεί ή να φωνάξει.
Η αντίδραση της σε αυτή την ‘επίθεση’ ήταν να λέει (από μέσα της ) το ‘Πάτερ υ/η-μών’ και κατόπιν ξύπναγε βρισκόμενη σε υπερένταση.
Το περιστατικό δεν διαφέρει και πολύ απο τα περισσότερα (δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι) που εχω διαβάσει έως τώρα. Αυτό όμως που διαφέρει είναι η αντιμετώπιση - προσέγγισή του και τα προσωπικά συμπεράσματα.
Εκείνη την εποχή (λες και εχουν περάσει αιώνες :p ) δεν είχα ακούσει τίποτα περι του θέματος ‘σκιάς’ (ίσως καλύτερα) και για να πώ την αλήθεια ήμουν αρκετά προβληματισμένος για τη φύση του συμβάντος (ενικός επειδή κάθε φορά ήταν το ίδιο).
Αρχικά, προσπάθησα να το εξηγήσω σκεπτόμενος ότι ένα είδος πνιγμού (ίσως απο σάλιο?) προκάλεσε την όλη αντιδραση (αδυναμία αναπνοής -> πανικός λογω έλλειψης -> ανεξερεύνητες αυτόματες αντιδράσεις οργανισμού ) αλλά δεν μου έστεκε σαν λογική ακολουθεία (δυστυχώς για κάποιους υπάρχει και αυτη ). Αφού είναι ενστικτώδης αντιδράση, γιατί να εμφανίζεται πάντα αυτή η ακαθόριστη μορφή ?
Κάποια στιγμή, άκουσα για τη λεγόμενη θεωρία της υπνικής παράλυσης. Μπορεί να μη με έπεισε 100% αλλά την επόμενη φορά που εμφανίστηκε το φαινόμενο, το συζητήσαμε πάνω σε αυτή τη βάση (έβαλα και λίγη δική μου σάλτσα ) και ουσιαστηκά πείστηκε (πίστεψε) ότι δεν επρόκειτο για κάποια υπερφυσική παρέμβαση του ΄κακού΄, απλώς οτι τυχαίνει και είναι κατι λογικό που δεν μπορείς να το ελέγξεις. Για να πώ την αλήθεια ήταν πολύ εύκολο να την πεισω γιατί αυτή είναι ‘άνθρωπος των τεχνών’ ενώ εγώ το άκρως αντίθετο. Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό αλλά...
Έτσι απλά το φαινόμενο εξαφανίστηκε.
Δεν ξέρω αν υπήρχε ή όχι και σε ποιά επίπεδα υπαρξης κινούνταν, αλλά :
Συμπεράσματα (προσωπικά πάντα) :
1. Όταν απομυθοποιείς κάτι (εστω και μπακαλίστικα) και αυτό εξαφανίζεται,σημαίνει ότι, η σκιά και ο κάθε βεελζεβούλης γεννιέται και πεθαίνει στο ανεξερεύνητο μυαλό μας (ή στη συνείδηση μας, όπου και αν βρίσκεται αυτή). Η γνώμη μου αυτή ενισχύεται με την ύπαρξη τόσων περιστατικών : Πρόκειται για προσωπική σκιά που και όχι για την σκιά. Αν επισκέπτεται για 1’ τον καθένα ή θα ξανάρχονταν μετά απο 4δις λεπτά à 761 χρόνια ή νομίζουμε οτι όλα γυρίζουν γύρω απο εμάς και θέλουν να μας κάνουν κακό.
2. Η άγνοιά μου επι του θέματος (η οποία ακόμα υπάρχει αφού δεν μπορώ να πω οτι με κάλυψαν κάποια στοιχεία που παραθέτονται) είναι αυτή που με οδήγησε και στη λύση του (πίστεψέ το και θα συμβεί ó μην το πιστεύεις και θα εξαφανιστεί). Συζητήσεις όπως η παρούσα μόνο ζημιά κάνουν σε άτομα που είναι επηρρεασμένα από τετοιου είδους καταστάσεις αφού πολύ απλά κανένας δεν έχει απάντησεις σε τέτοιες μεταφυσικές (ενδοφυσικές?) καταστάσεις. Και εξηγούμαι: Αναμασώντας αναπόδεικτες φήμες και θεωρίες σε forum κοινής θέας, όπως θεωρώ οτι ειναι το παρόν, μπορεί να προκαλέσει τη εμφάνιση του ποθητού φαινομένου (στη προκειμένη περίπτωση της ‘σκιάς’). Έχει κανένας σκεφτεί τι μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι συζητήσεις σε κάποιον 17χρονο που δήθεν ψάχνεται μεταφυσικά, και ακόμα χειρότερα πως θα αναπαραχθούν και ερμηνευτούν αυτά στην παρέα του? Προσωπικά πιστεύω οτι περισσότερο ζημειά θα προκαλέσει αυτό το topic παρά το βιβλίο
3. Jonathan Bright, συμμερίζομαι την προσπάθειά σου εφόσον τα κίνητρα είναι ‘αγνά’, αλλα πιστεύω οτι η έκφρασή σου ‘προσφέρω ουσιαστική βοήθεια’ πρέπει να αντικατασταθεί με την ‘ψάχνω πειραματόζωα για να δώ αν ισχύει η θεωρία μου’. Ίσως να ακούγετε αρνητικό αλλά αυτό για μένα δέν θα ήταν ούτε προσβλητικό, ούτε καν αρνητικό (ξέρεις πόσος κοσμάκης εχει ξεπαστρεφτεί για να βρεθεί οποιοδήποτε φάρμακο ή πόσοι ξεχασμένοι πιλότοι φάγανε τα μούτρα τους μέχρι να τα καταφέρουν κάποιοι Ράϊτ?), απλά θα ήταν η αλήθεια με βάση τις δικές μου ιδέες - πρότυπα. Και μή ξεχνάς: οτιδήποτε και να σκεφτείς καποιος άλλος το έχει ήδη εφαρμόσει. Το να ερμηνεύεις οτι όλες οι μορφές, (είτε ακαθόριστες, είτε με καπέλο, είτε με κουκουλα ) μπάζει απο παντού.

Δεν μπήκα στη συζήτηση ούτε για να κατηγορήσω, ούτε για να αντιπαρατεθώ, ούτε για να πείσω κάποιον,αφού κανένας δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, απλώς μπήκα για να δείξω οτι υπάρχει και κάποια άλλη στάση ζωής, που δέν βλέπω να προβάλλεται. Παίρνω πολλές πληροφορίες απο πολλά θέματα απο το forum, κρατάω αυτές που μου ταιριάζουν και με τις άλλες απλώς διασκεδάζω.

Ευχαριστώ

ΥΓ προς Jonathan Bright
Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσεις. Κανένας απο τους δύο δεν εχει αποδείξεις οπότε απλώς θα καταναλώνουμε ενέργεια και σελίδες χωρίς λόγο και αιτία. Να ξέρεις όμως οτι σε στηρίζω στη προσπάθεια σου για προβληματισμό.(για να μην παρεξηγηθούμε εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν θα έπρεπε να υπάρχει τοσο εύκολη πρόσβαση στο θέμα)

ΥΓ προς epimythea
άστοχο το παράδειγμα με το φεγγάρι. Μπορεί να το σκέφτηκαν οραματιστές, αλλα το υλοποίησαν ορθολογιστές.
Οραματιστές χωρίς ορθολογιστές θα ήταν παραμυθάδες.
Ορθολογιστές χωρίς οραματιστές θα βρισκόμασταν ακόμα στις σπηλιές.
Το οτι δέν μένουμε σε σπηλιές ακούγοντας ιστορίες για το φεγγάρι κάτι πρέπει να σημαίνει :confused:

tina_z
21-03-08, 11:10
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΠ'ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΑΛΛΟΝ Κ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ Κ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΚΑΣΕΙ.ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΔΩ Κ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Κ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ Κ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΛΕΓΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.ΠΩΣ "ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ" ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.Κ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΙΑ?ΠΝΕΥΜΑ?ΔΑΙΜΟΝΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

tsilof
21-03-08, 11:59
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.ΠΩΣ "ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ" ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.Κ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΙΑ?ΠΝΕΥΜΑ?ΔΑΙΜΟΝΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
tina αρχικά καλώς ήρθες στην κοινότητα :)
Για τα ερωτήματά σου μάλλον υπάρχουν κάποιες "απαντήσεις', απλά αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να τσεκάρεις τις προηγούμενες σελίδες οι οποίες σε διαβεβαιώ πως θα τις βρεις αρκετά ενδιαφέρουσες ;)

Τέλος, να σου υπενθυμήσω πως τα κεφαλαία γράμματα τα αποφεύγουμε και χρησιμοποιούμε μονάχα μικρογράμματη γραφή.
Καλή συνέχεια
Φιλικά, εκ του συντονισμού.

Αχαιός
21-03-08, 21:38
Πολυ προσφατα μου ετυχε κατι παρομοιο με αυτο που περιγραφετε.
Κοιμομουν και χωρις να βλεπω καποιο συγκεκριμενο ονειρο ( απο οσο θυμαμαι δηλαδη) ενιωσα απιστευτο τρομο και πανικο. Σε τετοιο βαθμο που ξυπνησα. Τα ματια ομως τα ειχα κλειστα ακομα. Ξυπνωντας ενιωσα πως καποιος ειναι στο δωματιο, και με αποφασιστικοτητα ανοιξα τα ματια και γυρισα το κεφαλι με νευρο και οργη (σαν να ημουν ετοιμος να τον δειρω χαχα...) προς το μερος του ανοιχτου χωρου του δωματιου (για να δω ποιος ειναι εκει υποτιθεται).
Δεν θυμαμαι να ειδα κατι αλλα εκεινη τη στιγμη νομιζα πως καποιος ειναι απο πανω μου ενα μετρο μακρυα απο το κρεβατι και με κοιτα, ισως και να τον ειδα δεν ειμαι σιγουρος.
Στη φαση αυτη που βρισκομουν εκεινη τη στιγμη (μισο-ξυπνιος) ενιωσα, πιστεψα δεν ξερω...οτι τον ειχα διωξει. Ημουν δηλαδη σιγουρος πως καποιος ηταν εκει.
Μεσα σε λιγα δευτερολεπτα ειχα συνελθει και ξανα κοιμηθηκα σχεδον αμεσως.

Πιστευτε πως αυτη η εμπειρια εχει να κανει με την εν λογω Σκια?

c.r
01-04-08, 15:30
ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω την φίλη tina_z: Σε ποια περιοχή μένεις;

tina_z
01-04-08, 18:39
menidi alla mou exei symvei k se alles perioxes px se diakopes klp

Τίνα καλώς ήρθες στο φόρουμ! Προσπάθησε μόνο να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κ όχι greeklish. ευχαριστώ, melian

Witch Shadow
10-04-08, 01:25
Πολλοι πιστευουν οτι η καταγωγη της ειναι ελληνικη και προερχεται απο την "Μορμω" το θηλυκο μυθολογικο τερας με το οποιο φοβιζαν τα παιδια οι αρχαιοι. Η ιστορια του μυθου της χανεται στο βαθος των αιωνων. Παρολα αυτα αρκετοι πιστευουν πως η Μορα δεν ειναι μυθος αλλα μια ζωντανη πραγματικοτητα.
Η Μορα ειναι ενα ανεξαρτητο πνευμα. Ειναι μια γυναικα μαυροφορεμενη, η οποια εμφανιζεται στον υπνο συνηθως οταν κοιμασαι ανασκελα, σου κραταει τα χερια και προσπαθει να σου παρει την ανασα.
Για την ακριβεια, δεν μπορεις να κουνησεις ουτε το μικρο σου δαχτυλακι και ο πονος στο στηθος σου οπου καθεται, σου κοβει την ανασα σε σημειο που αισθανεσαι οτι αργοπεθαινεις και οντως αργοπεθαινεις, εκτος αν την νικησεις. Αν την γλιτωσεις, για τις επομενες περιπου 3 μερες εξακολουθεις να αισθανεσαι εναν αρκετα ενοχλητικο δυνατο πονο στο στηθος και δεν μπορεις να παρεις βαθια ανασα. Υπαρχουν περιστατικα ανθρωπων που εχουν σπασει τα πλευρα τους. Εμφανιζεται με πολλες μορφες η πιο συνηθισμενη ειναι αυτη της ασχημης γριας, αλλα πολλοι την εχουν δει σαν ομορφη κοπελα ή ακομα και με την μορφη φωτεινης σφαιρας ή μικροσκοπικου νανου κ.α.
Η Μορα φοραει ενα μαυρο σκουφακι, και ο μυθος λεει πως οποιος καταφερει να της το παρει θα εχει τρεις ευχες (κατι παρομοιο με τον μυθο των Νεραιδων), στην περιπτωση που η Μορα καταφερει να του το ξαναπαρει πισω τοτε αυτος πεθαινει. Απο οσα γνωριζουμε μεχρι σημερα (απο αυτα που βγηκαν στο φως) μονο ενας ειχε καταφερει να της παρει το σκουφακι, η ευχη του ηταν, η Μορα να γινει πραγματικη γυναικα. Ετσι κι εγινε, αυτος παντρευτηκε αυτη την γυναικα και εκανε παιδια μαζι της. Φροντισε να κρυψει το σκουφακι καπου πολυ καλα. Ωσπου μια μερα η Μορα ξαναβρισκει το σκουφακι της και μετα εξαφανιστηκε παλι.
Υπαρχει βεβαια και ο μυθος με τις πολλες εκδοχες της ιστοριας της. Μια εκδοχη ειναι οτι η Μορα ειναι η Λιλιθ (Lilith) η πρωτη γυναικα του Αδαμ, ή μια απο τις τρεις κορες της. Οπως αναφερουν τα αποκρυφα της Παλαιας Διαθηκης η Λιλιθ αποχωρισε απο τον Παραδεισο για δυο πιθανους λογους:
1. Ηταν εκεινη που μυησε τον Αδαμ (μετα απο προτροπη του Σατανα) στην απολαυση του σεξ. Ηταν δλδ εκεινη που του διδαξε οτι το σεξ δεν ειναι μονο για αναπαραγωγη αλλα και για ευχαριστηση και αυτο εξοργισε τον Θεο και
την εξορισε.
2. Ο Αδαμ προσπαθησε να βιασει την Λιλιθ, κι εκεινη τρομαγμενη εφυγε απο τον Παραδεισο.
Υπαρχει μια επωδη/ξορκι για να την εχεις μακρια σου. Δεν εχει γραφτει ποτε σε βιβλιο και αλλα παρομοια κειμενα, γιατι απλα μεταδιδεται απο στομα σε στομα. Πρεπει να λεγεται πριν πεσεις για υπνο. Την παρα8ετω:
Μορα Μορα κακαβου
μετρα τα'στρα του'ρανου,
την φακη του κιλου,
τα βοτσαλα της θαλασσης
και τις πετρες της γης
και μετα ελα σε'μενα.

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
10-04-08, 10:19
Ενδιαφέρον για το θέμα που συζητάμε, είναι το βιβλίο του Μπαλάνου "Κάτι που έρπει, σαν σκιά". Εκεί πρότεινε ως έναν τρόπο άμυνας στον σκιώδη επισκέπτη :eek: να ανοίγουμε ραδιόφωνο, φως ή τηλεόραση. Καθώς αυτό προσπαθεί να μπει τον 3διαστατο χώρο μας, είναι λογικό ότι πρέπει να συγχρονιστεί. Όταν λοιπόν αλλάξεις το πεδίο του χώρου, τότε το εμποδίζεις.

lifo
10-04-08, 12:39
To θέμα είναι πολύ μεγάλο καθώς ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δέχεται τέτοιες επιθέσεις... Η αλήθεια είναι πως όπως πάντα έχει γίνει προσπάθεια από ψυχολόγους να ερμηνεύσουν το φαινόμενο. Όποτε ακούω κάτι τέτοιες ερμηνείες βλέπω πως ακόμα και από την επιστήμη υπάρχει δογματισμός(άλλωστε ίσως να ναι η νέα θρησκεία). Καταρχάς ο άνθρωπος που τα δέχεται μπορεί να μην έχει άγχος ή ότι παρόμοιο περιγράφεται σήμερα από την ψυχολογία.Ακόμα έχει γίνει λόγος(συνήθως σε περιπτώσεις succubi ή incubi) πως οφείλεται σε σεξουαλικές ορμές, ίσως αυτό να ναι κάτι δεκτό αλλά σίγουρα δεν στέκει δυνατά. Γίνονται τόσα εκείνη την ώρα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από απλά πειράματα τα συναισθήματα...

Κατ'εμέ είναι πολλές οι εξηγήσεις και διαφορετικές. Μπορούμε να εξηγήσουμε ένα τέτοιο φαινόμενο ανάλογα με τις συνθήκες και το άτομο. Αρχικά ας σκεφτούμε πως ο άνθρωπος, πρέπει να χει επικοινωνία με τον εσώτερο εαυτό του. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν εκδηλώνεται. Οι τρόποι που μπορεί να δεις κάτι ΔΙΚΟ σου είναι διαφορετικοί. Βασίζεται στον χαρακτήρα σου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως έργο του ίδιου του θύματος!!! Αρκεί να κοιτάξεις τί"σημάδια" σου αφήνει όλο το σκηνικό. Τί σημαίνει για σένα... Πως σε επηρεάζει... Που οδηγεί...

Μπορεί να είναι απλές οι εξηγήσεις όπως λένε (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όμως!) και απλά το άτομο να δε κάτι και να το πέρασε για Σκιά. Ως απλή αντίδραση λοιπόν είχε να τρομάξει και να γίνει ότι γίνει...

Τέλος , αν κάποιος πράγματι έρθει σε επαφή με ένα τέτοιο ον τότες θα μπορούσαμε να πούμε πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με ασφάλεια πως το συγκεκριμένο άτομο δέχτηκε "επίθεση". Σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλά ας μην ξεχάσουμε κάτι...Μπορεί η αντίδραση να οφείλεται στο ότι έτσι δέχεται ο ίδιος τα συγκεκριμένα όντα. Δηλαδή, του κόβεται η ανάσα ή και δεν μπορεί να κουνηθεί. Μπορεί να σου δημιουργείται αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση... Το θέμα είναι να κρατήσεις την ψυχραιμία σου(όσο μπορείς) και να βρεις εκείνη την ώρα εσένα και πως ακόμα και να επικοινωνήσεις με την οντότητα....

Αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηρίσουν γενικά ένα τέτοιο φαινόμενο. Ελπίζω να γινα καταννοητός...

Witch Shadow
10-04-08, 13:06
Ολοι οι ανθρωποι φυσικα δεν ειναι το ιδιο θαραλλεοι και δυνατοι οταν εχουν να κανουν με τετοιες οντοτητες. Αλλα θα πρεπει να δειξεις κουραγιο, θαρρος και δυναμη σε τετοιες περιπτωσεις. Κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια για πιο λογο ερχονται σε επαφη με ανθρωπους κατω απο αυτες τις συνθηκες. Ή καλυτερα, κανεις δεν ξερεις. Γιατι ο καθενας αντιδρα διαφορετικα στις "επιθεσεις" αυτες και εχει διαφορετικα συναισθημα τα οποια τις προκαλουν. Η μια σκια απο "σκια" διαφερει. ;)

LOBO1453
10-04-08, 13:24
Κατα την γνωμη μου θα μπορουσε να διατυπωθει σαν καποιο αγχος το οποιο στην κατασταση του υπνου βγαινει στον ανθρωπο. Συνηθως για οτι αγχωνομαστε ειναι κατι αρνητικο και οχι κατι καλο. Παντα σκεφτομαστε το αρνητικο εξου και το αγχος. Ολα αυτα ομως μεχρι που συνεβη και σε μενα και απο οτι θυμαμαι συνεβαινε απο μικρη ηλικια. Με το που ξαπλωνα να κοιμηθω και ημουν στην κατασταση που ο υπνος αρχιζει να με παιρνει ειχα την αισθηση οτι 1ον) κατι με παρακολουθουσε στο δωματιο 2ον) δεν μπορουσα να ανοιξω τα ματια μου 3ον) ηξερα οτι θα δω ενα κακο ονειρο. Το αποτελεσμα αυτου ειναι οτι προσπαθουσα να ξυπνησω ή να αντιδρασω αλλα τιποτα δεν γινοταν. Ξυπνουσα μετα απο λιγο και ο υπνος με ξαναγκαλιαζε..Αρα τα τερατα του υπνου μας μωρα,ξεμωρα και τατοιαυτα υπαρχουν και παραυπαρχουν !!! :D :D :D

kalipso
07-07-08, 18:34
Γεια σας. είχα κι εγώ μια παρόμοια εμπειρία. ήταν βράδυ και κοιμόμουν. πιστεύω ότι ήμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. κι ενώ είχα την πλάτη μου γυρισμένη στην μπαλκονόπορτα μπόρεσα να δω με στο σκοτάδι στην μπαλκονόπορτα ένα πνεύμα που κοίταζε τον άντρα μου κι άκουγα της σκέψεις της που έλεγαν τι καλός άνθρωπος που είναι αλλά εγώ επειδή εκείνο τον καιρό ήμουν πολύ νευρική της μίλησα με άσχημα λόγια κι ήθελα να την διώξω όλα αυτά εννοείται ψυχικά δεν είχα ξυπνήσει δεν είχα αλλάξει πλευρό σαν να μην ήμουν στο σώμα μου και σαν να ήμουν κι αυτή μάλλον θύμωσε με αποτέλεσμα να νιώσω ένα βάρος στο στήθος μου και να παραλύσει όλο μου το σώμα προσπάθησα να φωνάξω αλλά δεν μπορούσα νόμιζα ότι κούνησα το χέρι μου κι ότι έριξα το κινητό αλλά δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και μετά δεν θυμάμαι αλλά ή κατάφερα να κινήσω το πόδι μου κι εφυγε ή προσευχήθηκα . και μετά απο χρόνια πάλι ένα βράδυ ένιωσα να παραλύω αλλά αντέδρασα κατευθείαν προσευχήθηκα και με άφησε αμέσως. για την πρώτη φορά δεν πιστεύω να ήταν η μώρα γιατί δεν είχε έρθει με κακιές διαθέσεις τουλάχιστον έτσι ένιωσα. για την δεύτερη φορά δεν μπορώ να πω. περιμένω την γνώμη σας

Donnie_Darko
22-07-08, 12:28
Για τις λεγομενες hypnagogic hallucinations εχετε ακουστα ;
Καντε ενα search...

Astraldor
27-07-08, 14:51
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Προσπάθησα να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος, αλλά δυστυχώς δε τα κατάφερα. Έτσι προσπέρασα μερικές στη μέση δυστυχώς.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι αναφέρονται προσωπικές εμπειρίες παιδιών, οι οποίες όμως έλαβαν δράση κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.
Υπάρχουν άτομα που έχουν εμπειρίες με τη σκιά κατά τη διάρκεια του ξύπνιου τους ;
είχα και εγώ μια επαφή με τη σκιά, και είχα στείλει την εμπειρία μου με email στον κο Μπαλάνο, και μετά από συνεννόηση πήγα στο γραφείο του όπου μια συνεργάτης του μου χάρισε το βιβλίο που έχει γράψει (κάτι που έρπει σαν σκιά).
Το βιβλίο αφού το διάβασα και το κρατούσα μέσα σε ένα ντουλάπι για αρκετά χρόνια, τελικά το πέταξα, μη θέλοντας να το δωρίσω σε κάποιον άλλον, έστω και αν ο κολλητός μου με είχε πρήξει να το διαβάσει. Ο λόγος που το πέταξα είναι ότι κάθε φορά που τύχαινε και άνοιγα το ντουλάπι και το έβλεπα φοβόμουν.
Τελικά μόνο εμένα τρομάζει τόσο πολύ μόνο και μόνο η ιδέα της σκιάς;

Θαθελα να ρωτήσω τον Jonathan αν τελικά έχει εκδώσει το βιβλίο του, ή πότε είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί. Αν και ομολογώ ότι φοβάμαι ακόμα, και ίσως να μη μπορέσω να το διαβάσω όλο, είμαι πολύ περίεργος να δω και τα δικά του ευρήματα .

Να πω επίσης ότι δε πιστεύω ότι το φαινόμενο της μώρας να σχετίζεται με τη σκιά, αν και ευτυχώς δε το έχω ζήσει ποτέ μου

bahamut
27-07-08, 15:49
ο παππους μου πριν πολλα χρονια ειχε μια αναλογη εμπειρια.ηταν μυλωνας και οταν απεκτησε το μυλο του πηγε να κοιμηθει εκει γιατι ειχε δουλεια πρωι την επομενη.το βραδυ ενιωσε οτι πανω του ηταν μια μαυρη σκια και τον πιεζε.τοτε αυτος προσευχηθηκε και η σκια εφυγε.το επομενο βραδυ πηγε ξανα στο μυλο αλλα με μια λαμπα.οταν πηγε να κοιμηθει ενιωσε ξανα την ιδια πιεση στο στηθος.προσπαθησε τοτε να πιασει τη λαμπα αλλα δεν μπορουσε να κουνηθει.ειπε ξανα μια προσευχη και η σκια εξαφανιστηκε.την επομενη μερα εφερε ενα παππα στο μυλο για να κανει ευχελαιο και η σκια αυτη επαψε να τον ενοχλει.

Donnie_Darko
28-07-08, 09:39
Θα ηθελα να γραψω και εγω την δικη μου εμπειρια πανω στο θεμα. Ητανε νυχτα γυρω στις 2 η ωρα. Καθως περπαταγα στο δρομο και τυχαια κοιταξα πισω, ειδα μια σκια κατω στον δρομο που εμοιαζε με το περιγραμα του σωματος μου :eek: !!!!!! Μπροστα μου υπηρχε μια λαμπα του Δημου και απο οτι καταλαβα υπηρχε καποια σχεση με το φαινομενο. Εχει λοιπον σχεση το φως με την σκια ;;;;; Βοηθηστε με, εχω κατατρομαξει...

bahamut
28-07-08, 13:50
αφου ειχες τη λαμπα μπροστα σου δεν ειναι λογικο να κανει σκια πισω σου?μηπως εννοεις κατι διαφορετικο?απο οτι μου φαινεται ειδες απλα τη σκια σου...

Salo
28-07-08, 20:07
Καλησπέρα σε όλους!!!

Θα ήθελα να σας διηγηθώ και εγώ την προσωπική μου ιστόρια, αφού πρώτα ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ της αντίληψης πως στην εμφάνιση αυτής της περιβόητης σκίας παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχική κατάσταση του ''θύματος του εισβολέα'' εκείνη τη δεδομένη περίοδο, μιας και η ''στιγμή'' μου φαίνεται υπερβολικά συντομη.
Με βάση τη δικιά μου εμπειρία, τολμώ να πω πως η εμφάνιση της σκιάς ήταν η κορυφή μιας πυραμίδας γεγονότων εκείνης της περιόδου( πριν περίπου ένα χρόνο) αλλά μονάχα όσον αφορά εμένα. Γιατί όσων αφορά το δεύτερο πρόσωπο που σχετίζεται στην ιστορία, επέίτα από κάποιο καιρό που έκατσα να το σκεφτώ αναρωτήθηκα εάν δεν ήμουν τελικά εγώ ο πρωταγωνιστής.
Για να εξηγηθώ. Δεν με παραψένεψε τόσο πολύ το γεγονός της 'επίθεσης' :eek: , αλλά πιο πολύ πως βρήκα το κινητρό του να έρθει και μάλιστα το ίδιο το κίνητρο είναι αυτό που με μπερδεύει.
Λοιπόν, προφανώς ήταν νύχτα και προφανώς κοιμόμουν, όπως κάνουν όλοι.. :mad: , στο ίδιο κρεβάτι με την τότε κοπέλα μου. Ήταν μια πολύ έντονη βδομάδα για εκείνη. Την είχα βρει σε μια έξαλλη κατάσταση οπότε και δεν γινόταν να την αφήσω μόνη της το βράδυ. Εγώ ήμουν σε καλή κατάσταση, καλύτερα ψύχραιμη, αν και ελαφρα απελπισμένος, που δεν μπορούσα να την ηρεμήσω. Τελικά κατάφερα να την πείσω να ξαπλώσει έπειτα από πάρα πολλή ώρα, που άκουσα αρκετά παρεξηγίσιμα πράγματα. Και εννοώ μεταφυσικά. Και τότε αφού επιτέλους κοιμήθηκα, ένιωσα αυτήν την 'σκιά' έπειτα από μια ακολουθία εφιαλτών. Η δύναμη της που ένιωσα πάνω μου ήταν σίγουρα κλιμακωτή. Με το που συνειδητοποιω τι γίνεται αυτό το μουγγό 'γ..το ' μ' έπνιξε. Και εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Θυμάμαι πάντως επειδή είναι σχετικά πρόσφατο ότι με άφησε, περισσότερο απ' ότι το έδιωξα. Όλα καλά ως εδώ. Η μόνη ερώτηση είναι εάν τίθεται θέμα φύλου της σκιάς. Μιας και εγώ ενστικτωδώς θα χαρακτήριζα θυληκή.
Την ώρα που ας πούμε προσπαθούσα να ξεφύγω, κατάφερα να ανοίξω τα μάτια μου, και η κοπέλα μου επίσης ξαπλωμένη με κοιτούσε τελείως ανέκφραστη όση ώρα διέρκεισε αυτό. Όταν αφού εφυγε η σκιά της εξήγησα τι έπαθα, και τη ρώτησα γιατί με κοιτούσε μ ανοιχτά τα μάτια και δυσχέραινε ακόμα πιο πολύ την κατάσταση μου είπε πως δεν ήθελε να με τρομάξει. Που σημαίνει πως φαινόταν 100% τι γινόταν. Εάν όμως έχεις παραλήσει, έχεις μουγγαθεί και το μόνο που καταφέρνεις κάποια στιγμή είναι να ανοίξεις τα μάτια σου, πως γίνεται να φαίνεται το μέγεθος της πάλης;;; (εννοείται πως η κοπελα δεν είναι μαγισσα :eek: ).
Από τη στιγμή που η κοπέλα ήταν πολύ περισσότερο καταβεβλημένη ψυχολογικά και σωματικά και επομένως ευάλωτη, γιατί επιτήθηκε σε μένα; που μάλιστα προσπαθούσα νωρίτερα ένα όλοκληρο βράδυ να επαναφέρω τη λογική και την ψυχραιμία ως καλό plan . Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό οι ρόλοι στην ιστορία να ήταν αντίστροφοι..
Η σκιά μας βλέπει σαν τροφή; σαν παιχνίδι; ή μας σέβεται καθόλου;Υπάρχει περίπτωση να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη;

satyros
31-07-08, 06:25
Μέσα στο ημίφως, η σκιά ενός ποντικού επάνω στον τοίχο μπορεί να φαντάζει θεόρατη. Αν πιστέψεις στο φαινομενικό της μέγεθος, τότε για εσένα ως παρατηρητή δεν θα είναι πλέον απλά σκιά ποντικού μέσα στην προσωπική σου πραγματικότητα.

Οσο πιο πολύ πλησιάσεις τον ποντικό και τον στριμώξεις στον τοίχο, αν εσύ είσαι η εκπομπή του φωτός, και όσο πιο έντονα μέσα εκπομπής φωτός διαθέτεις, τοσο πιο πολύ θα μικρύνει η σκιά που δημιουργείται.

Τον πόντικα άστονε να φύγει με ελαφρά από μπροστά σου, καθώς οι πόντικες αν νιώσουν οτι απειληθούν πραγματικά, έχουν την τάση να δαγκώνουν.

Και μεταφέρουν πολλές φορές πάνω τους λύσσα, και άλλες ασθένειες.

theosym3
31-07-08, 10:24
[QUOTE=ΛΥΚΑΙΟΣ 1981]Ενδιαφέρον για το θέμα που συζητάμε, είναι το βιβλίο του Μπαλάνου "Κάτι που έρπει, σαν σκιά". Εκεί πρότεινε ως έναν τρόπο άμυνας στον σκιώδη επισκέπτη :eek: να ανοίγουμε ραδιόφωνο, φως ή τηλεόραση. Καθώς αυτό προσπαθεί να μπει τον 3διαστατο χώρο μας, είναι λογικό ότι πρέπει να συγχρονιστεί. Όταν λοιπόν αλλάξεις το πεδίο του χώρου, τότε το εμποδίζεις.[/QUOTΕ]


Το συγκεκριμενο βιβλιο δεν το εχω διαβασει. Επισης, ποτε δεν ειχα καποια παρομοια εμπειρια, εκτος απο καποιους περιεργους εφιαλτες. Ωστοσο η απορια μου ειναι η εξης: πως μπορει καποιος να ανοιξει τηλεοραση, ραδιοφωνο ή φως, απο τη στιγμη που η σκια του εχει παραλυσει το σωμα?? Αυτο φαινομενικα ειναι αδυνατο. Εκτος κι αν μιλαμε για περιπτωσεις οπου η σκια "επιτιθεται" χωρις να παραλυει το θυμα της, αν υπαρχουν τετοιες... Δεν ξερω, με μπερδεψε λιγο αυτος ο τροπος αμυνας...

~*WiLdChILD*~
01-08-08, 11:56
Η σκιά μας βλέπει σαν τροφή; σαν παιχνίδι; ή μας σέβεται καθόλου;Υπάρχει περίπτωση να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη;

Η σκια απ οτι γνωριζω τρεφεται απ τα εντονα συναισθηματα μας.Συνηθως ''επιτιθεται'' σε ατομα ''αδυναμα'' ψυχολογικα και συναισθηματικα.Οντως ειναι παραξενο που ειχες εσυ την εμπειρια..ισως οφειλεται καπου αλλου...ισως παλι ηθελε να σε τρομοκρατησει προκειμενου να πετυχει το σκοπο της.

Σαν παιχνιδι αμφιβαλλω να μας βλεπουν.Το σιγουρο ειναι πως προκειμενου να αποκομισουν εστω και την ελαχιστη ενεργεια(συναισθηματικη πχ) επιτιθενται σ εμας,πραγμα που σημαινει πως βρισκονται σε πολυ χαμηλο επιπεδο.Μπορουμε ευκολα να τις διωξουμε με τη θεληση μας και μονο.

Η σκια δεν νομιζω να ''φοβαται''.Αν εσυ φοβασαι διευκολυνεις το εργο της.Αν ομως επικαλεσθεις τη δυναμη του ''φωτος''(ξεπερασεις το φοβο σου) σε αφηνει ησυχο.

Προσωπικα μου εχει γινει πολλες φορες κατι παρομοιο.Οντως παραλυεις και δεν μπορεις να αντιδρασεις.Αλλα παντα μπορεις να την αντιμετωπισεις αποτελεσματικα αν το παρεις αποφαση.

Ειχα και μια λιγο παραξενη εμπειρια και δεν ξερω αν προκειται για σκια ή κατι αλλο...!?!...Ενα βραδυ που κοιμομουν,ξαφνικα ξυπνησα(νομιζα οτι ειχα ξυπνησει).Τοτε μια γυναικα με μαυρη στολη(σαν χαρος ενα πραγμα)με πλησιασε.Ειχε κατι κερια μαζι της και κατι ηθελε να μου κανει.Τοτε ενιωσα εντονη ''αρνητικη'' ενεργεια να εκλυεται προς το μερος μου απο αυτην.Πραγματικα ηταν ΠΟΛΥ εντονο το συναισθημα.Αμεσως καταλαβα πως κατι δεν παει καλα και απ το υπνοδωματιο πηγα στο σαλονι και της ελεγα να μεινει μακρυα μου!Τοτε στο σαλονι στον καναπε ειδα μια αλλη γυναικα να καθεται.Φορουσε την ιδια στολη με την προηγουμενη.Ηθελα να της μιλησω αλλα τοτε ενιωσα την ιδια ανατριχιαστικη ενεργεια να βγαινει και απο αυτην...λες και η αυρα μου παρελυε και ''ζαλιζομουν''...Τοτε με πλησιασε και η αλλη γυναικα και δεν ηξερα τι να κανω.Ειχα κατατρομαξει.Τοτε ειναι που γυρισα στο σωμα μου.Δεν μπορουσα να κουνηθω για ορισμενα δευτερολεπτα ουτε να αντιδρασω.Εβλεπα ομως το δωματιο.Και στο διαστημα που μεσολαβησε μεχρι να συνελθω τελειως ενιωθα αυτες τις δυναμεις να με περιτριγυριζουν...μεχρι που εβλεπα και κατι παραξενες ''σκιες'' απο οντα να πετανε γυρω μου.Η αρνητικη ενεργεια που ενιωθα δεν περιγραφεται....πραγματικα ενιωθα πως απειλουμαι :confused:

maria_d
17-08-08, 23:31
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ.
ΠΡΙΝ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑ, ΗΜΟΥΝ ΜΕ 2 ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ Κ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΞΥΠΝΗΣΑ Κ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ), Κ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟΝ ΦΩΣ Η ΣΚΙΑ ΓΥΡΙΣΕ Κ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ. ΤΟΤΕ ΘΥΜΑΜΕ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ.
ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΞΕΡΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΑΖΟ ΟΤΙ "ΚΑΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ" ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΜΑΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΟΧΑΝΤΡΟ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΑ Κ ΤΗΣ ΕΙΠΑ "ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΦΥΛΑΚΤΟ" Κ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΥΛΑΚΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΑΝΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΣΑ!

Louper
23-08-08, 12:04
Σχετικά με τις Σκιές, θα συμφωνήσω με την Wildchild και προσωπικά το έχω καταπολεμήσει πολλές φορές. Με το που ένιωθα τα πρώτα σημάδια, δηλαδή το μούδιασμα και την παρουσία της, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να το διατάξω να φύγει και να του δείξω οτί δεν το φοβάμαι.
Έχω πάρα πολλά χρόνια να έρθω αντιμέτωπη με τους σκιώδεις εισβολείς και αυτό γιατί πλέον έχω πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Πάντως μία πολύ απλή ευχή που πιάνει είναι το "Ιησούς Χριστός νικά, και όλα τα κακά σκορπά".
Μου την είχε μάθει η μητέρα μου, όταν ήμουν πολύ μικρή και άρχισα να της αναφέρω διάφορα περίεργα περιστατικά.

Η μικρή μου αδερφή ,η οποία δεν ασχολείται με τίποτα μεταφυσικό, έβλεπε ένα ίσκιο μέσα στο σπίτι μας και το έβλεπε ημέρα. Το είχε πει και σε μένα και στη μαμά μου.
Ένα μεσημέρι είχαμε τσακωθεί άσχημα ενώ είμασταν μόνες στο σπίτι [εγώ ήμουν 10 και η αδερφή μου 9] και επειδή δεν ήθελα να την χτυπήσω, αν και με είχε νευριάσει απίστευτα, πήγα και κλειδώθηκα στο δωμάτιο των γονιών μου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Κάποια στιγμή ήρθε η αδερφή μου στην πορτά και την χτυπούσε με όλη της τη δύναμη φωνάζοντας και κλαιγοντας οτι βλέπει τον ίσκιο να βγαίνει απο τον ξενώνα [το διπλανο δωμάτιο] και πως έρχεται καταπάνω της. Εγώ φυσικά άνοιξα κατευθείαν και την έβαλα μέσα στο δωμάτιο των γονιών μας, που η μητέρα μου είχε το εικονοστάσι και άρχισα να λέω την ευχή, ενώ η αδερφή μου ήταν σε κατάσταση πανικού. Εκεί μας βρήκε η μαμά μου όταν γύρισε και φυσικά της είπαμε ακριβώς τι είχε γίνει.
Η αδερφή μου από τότε κοιμάται πάντα με ανοιχτο φως, και έχει μία εικόνα του Χριστού πάνω από το κρεβάτι της.

Εγώ από την άλλη, επείδη από μικρή είχα αρχίσει να ψάχνομαι, προσπάθησα να εντοπίσω την πηγή αυτής της Σκιάς. Η αδερφή μου πάντα την έβλεπε να βγαίνει από τον ξενώνα, και ποτέ και για κανένα λόγο δεν πήγαινε σε αυτό το δωμάτιο. Εγώ καθόμουν εκεί με τις ώρες, προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται.'Ωσπου στα 11, είπα στη μάνα μου πως θέλω να γίνει το δωμάτιο μου.
Μέσα σε αυτό το δωμάτιο είχαμε μόνο ένα κρεβάτι και μία ντουλάπα, που δεν ήταν δικά μας, Για την ακρίβεια ανήκαν σε κάποιους οικογενειακούς φίλους που μέναμε στην ίδια οικοδομή, οι οποίοι τα είχαν στην αποθήκη κάποιων συγγενών τους και ύστερα από ένα καυγά που είχαν, τα πήραν από εκεί κακήν κακώς. Και επειδή δεν χωρούσαν στο σπίτι τους, η μαμα μου πρότεινε να τα πάρει αυτή γιατί είχαμε ένα επιπλέον δωμάτιο, και να τα έπαιρναν όταν θα μπορούσαν. Η οικογένεια αυτή εκείνο τον καιρό άρχισε να αντιμετωπιζει κάποια σοβαρά προβλήματα [υγειας κυρίως] και φυσικά δεν είχαν καμιά διάθεση να ασχοληθούν με τα έπιπλα.
Όταν αποφάσισα να πάρω εκεινο το δωμάτιο, είπα στη μητέρα μου πως δεν θέλω αυτά τα έπιπλα και θέλω καινούργια. Όπως και έγινε. Την ημέρα που αρχίσαμε να ξεμοντάρουμε τα έπιπλα, βοηθούσα και εγώ. 'Οταν ξεμοντάραμε την ντουλάπα, είχε μείνει το τελευταίο κομμάτι, που είναι το πάτωμα της ντουλάπας. Με το που το σήκωσα, είδα από κάτω ένα μικρό σωρο με διάφορα σιτηρά, μαύρα φτερά και διάφορα άλλα χαριτωμένα. Τι είχε γίνει? Ο συγγενής τους , τους είχε κάνει μάγια , τα είχε βάλει σε ένα φάκελο και το είχε καρφώσει κάτω από την ντουλαπα τους. Και γι'αυτό αντιμετώπιζαν όλα αυτά τα προβλήματα.
Από την άλλη, παίρνοντας την ντουλάπα στο σπίτι μας, μας πήρε και εμάς η μπάλα, γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις μάγια μεσα στο σπίτι σου, και ας προορίζονται για άλλο.Xρονικά ταίριαζαν τα γεγονότα, γιατί τα φαινόμενα άρχισαν με το που βάλαμε τα "καταραμένα" έπιπλα στο σπίτι μας. Και η Σκιά σταμάτησε να κανει την εμφάνιση της, με το που έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Οπότε υπάρχει και αυτή η εκδοχή για την προέλευση της Σκιάς, τουλάχιστον έτσι όπως το έχω ζήσει εγώ.


:D

Άρτεμις
07-10-08, 12:55
Θα ήθελα να αναφέρω μια προσωπική μου εμπειρία σχετικά με την Σκιά, που με παραξένεψε πολύ, γιατί και άλλες φορές έχω νιώσει να ξυπνάω παραλυμμένη από τον τρόμο και να αισθάνομαι ότι κάτι είναι δίπλα μου – δυο φορές μάλιστα νόμιζα ότι προσπαθούσε να μου τραβήξει την κουβέρτα∙ αλλά τώρα συνέβη κάτι διαφορετικό.
Ήταν πρωί, περίπου 9 και το φως του ήλιου έμπαινε μέσα από τα παντζούρια. Εγώ είχα ξυπνήσει, αλλά ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι με κλειστά τα μάτια, όμως σε πλήρη εγρήγορση, καθώς άκουγα από έξω τους ήχους της πόλης και σκεφτόμουν όσα έπρεπε να κάνω στην διάρκεια της μέρας. Σε κάποια στιγμή άκουσα δίπλα στο αυτί μου μια μικρή εκπνοή∙ αρχικά νόμισα πως ήταν η ιδέα μου, αλλά μετά – παρότι το θεώρησα παράλογο – αποφάνθηκα πως έμοιαζε με ανάσα. Αυτό κράτησε μερικά δευτερόλεπτα, όταν ξαφνικά ένιωσα κάτι μικρό και σχετικά ελαφρύ να μου πατά το στέρνο και το στήθος. Χωρίς καθόλου να φοβηθώ – ωστόσο άρχισα να αναπνέω γρήγορα γιατί νόμισα ότι μπορεί να άρχιζα να παραλύω, λόγω παλαιότερων εμπειριών μου από την Σκιά – άνοιξα τα μάτια και κούνησα το χέρι μου, κάνοντας νόημα σε ό,τι ήταν να φύγει.
Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν η Μόρα, όμως δεν είδα καμιά σκιά, γιατί στο δωμάτιο υπήρχε φως. Να αναφέρω επίσης έναν συσχετισμό που δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία. Είμαι φοιτήτρια. Το περιστατικό αυτό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν γύρισα στην πόλη όπου σπουδάζω από τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, όταν για πρώτη φορά έμεινα μόνη μου σε ένα άδειο σπίτι, το ίδιο βράδυ με επισκέφθηκε η Σκιά και τότε είχα παραλύσει και είχα τρομάξει πολύ. Τώρα όμως κατά έναν ανεξήγητο λόγο, δεν ένιωσα καθόλου φόβο.
Εκείνο που με παραξενεύει, γι’ αυτό και γράφω το μήνυμα αυτό, ήταν οι ανάσες που άκουσα και συνέχισα να ακούω κάθε νύχτα, από το βράδι της ίδιας μέρας έως και έξι μέρες μετά. Θα σκεφτείτε ότι ίσως ο θόρυβος που έμοιαζε με ανάσα ήταν μόνο ένα παιχνίδι του μυαλού μου, ωστόσο εγώ το άκουγα δίπλα μου μέσα στο δωμάτιο, σαν μια μικρή κοφτή εκπνοή. Τώρα έχει πλέον σταματήσει εδώ και δυο μέρες και στο δωμάτιο τα βράδια επικρατεί απόλυτη ησυχία.
Μήπως μπορεί να μου πει κανείς, αν αυτό το πλάσμα ήταν απλώς μια Σκιά, γιατί μπορούσα να το νιώσω και να ακούσω την ανάσα του;

jamesdx
26-11-08, 01:08
Όπως είχα γράψει και παλιότερα έτσι ήταν και η δικιά μου πρώτη εμπειρία με την σκιά. Κοιμόμουν μπρούμυτα, και ενώ ακόμα δεν με είχε πάρει ο βαθύς ύπνος αλλά είχα συνείδηση ένιωσα μια παρουσία να μπαίνει στο δωμάτιο που εκδηλώθηκε σαν κύμα ενέργειας και το αισθάνθηκα σαν μαύρο που ερχόταν κατα πάνω μου το οποίο ανέβηκε επάνω μου και ένιωσα σαν να με πιέζει κάποιος στην πλάτη ένα βάρος και στην συνέχεια την ανάσα του στον λαιμό μου, στο αυτί μου. Εγώ είχα παγώσει μέχρι που έφυγε. Οπότε μάλλον είναι ίσως μια από τις προσπάθειες εκδήλωσής της σκιάς η ανάσα. Δεν ξέρω. Πάντως από τότε είχα πάρα πολλές εμπειρίες.

Υπήρχε ένα βράδυ που το πέρασα (μιας κ το κρεβάτι μου έχει ακριβώς δίπλα φως) με το ένα χέρι στον διακόπτη. Όποτε αισθανόμουν ότι κάτι έρχεται ξύπναγα και πάταγα το διακόπτη.

Πάντως κάποια στιγμή, το είχα πάρει τόσο στο χαβαλέ και που έλεγα πριν κοιμηθώ άντε έλα γρήγορα σήμερα γιατί νυστάζω. Τότε ερχόταν αλλά πιο ήπια. Γενικά αυτό με τον φόβο τρέφεται.

Πάντως δεν ξαναήρθε όταν αισθανόμουν σίγουρος με εμένα και άρχιζαν να σκέφτομαι το φως πριν κοιμηθώ. Μια ωραία ασπίδα είναι να σκεφτείς πριν κοιμηθείς ότι σε περιβάλει γύρω σου ένα τεράστιο στεφάνι απο φώς. Και γενικά να σκεφτείς εσένα το σώμα σου ολόκληρο μες στο φως.
Aπό τότε δεν την ξαναείδα!

:)

aisopos
14-10-09, 17:32
αν υποθεσουμε οτι ο καθενας εχει τον αγγελο του γιατι ο καθενας να μην εχει και τη σκια του? οι αγγελοι εχουν διαβαθμισεις ετσι και οι σκιες. εχω δει πολλες διαφορετικες σκιες αλλα εκανα οτι θα εκανα οταν θα συναντουσα και τον αγγελο μου ρωτησα χωρις φοβο τι θελει. και μιλησε. μου ειπε οτι ηταν ενας αδικοχαμενος γιος. εφυγε απο πανω μου και καθοταν εκει και με κοιταζε. πως να σας πει καποιος τι θελει αν δεν σας τραβηξει την προσοχη. δεν καταλαβα ποτε πως να τον βοηθησω. απο αλλες σκιες εφαγα ξυλο πολυ ξυλο εσταζε η μυτη μου αιμα απτις μπουνιες. και απο αλλες ενιωσα ενα χαδι οπως η μανα χαιδευει το παιδι της στο κεφαλι. απο αυτα πιστευω οτι καμμια δεν ειναι ιδια . δεν πιστευω οτι τα γεννησε το μυαλο μου για 2 λογους. ο 1 ειναι οτι με ειχε αρπαξει μια σκια με ειχε κολλημενο στο τοιχο αλλα δεν πατουσαν τα ποδια μου κατω με κρατουσε στον αερα και εκοβε βολτες πανω μου ουρλιαζοντας. οταν με αφησε επεσα με τα δυο γονατα κατω και δεν κοιμομουν ημουν ξυπνιος. το 2 ο αγγελος μου μου ειπε να κλεισω τα ματια και να νιωσω τη φωτια μεσα μου. το κανα και ξυπνιος παλι ειδα ολο το σωμα μου μεστις φλογες. τη γαμησα τι σκιουλα . την πεταξα απο πανω μου σαν σκατο. αουτο που εμεινε και το λεω και ανατριχιαζω ηταν οτι οπως την πεταξα εμεινε το περιγραμμα του χεριου μου στο τοιχο σαν ζωγραφια. λες και καποιος ειχε ζωγραφισει με καρβουνο το χερι μου στο τοιχο. η σπιτονοικοκυρα μου με διωξε απτο σπιτι γιατι νομιζε οτι εκαιγα τον τοιχο. χαχαχαχαχ.
απλα ρωτηστε ολα εχουν μια απαντηση

fairyland
15-01-10, 19:14
Καλησπέρα σε όλους!!!

Θα ήθελα να σας διηγηθώ και εγώ την προσωπική μου ιστόρια, αφού πρώτα ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ της αντίληψης πως στην εμφάνιση αυτής της περιβόητης σκίας παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχική κατάσταση του ''θύματος του εισβολέα'' εκείνη τη δεδομένη περίοδο, μιας και η ''στιγμή'' μου φαίνεται υπερβολικά συντομη.
Με βάση τη δικιά μου εμπειρία, τολμώ να πω πως η εμφάνιση της σκιάς ήταν η κορυφή μιας πυραμίδας γεγονότων εκείνης της περιόδου( πριν περίπου ένα χρόνο) αλλά μονάχα όσον αφορά εμένα. Γιατί όσων αφορά το δεύτερο πρόσωπο που σχετίζεται στην ιστορία, επέίτα από κάποιο καιρό που έκατσα να το σκεφτώ αναρωτήθηκα εάν δεν ήμουν τελικά εγώ ο πρωταγωνιστής.
Για να εξηγηθώ. Δεν με παραψένεψε τόσο πολύ το γεγονός της 'επίθεσης' :eek: , αλλά πιο πολύ πως βρήκα το κινητρό του να έρθει και μάλιστα το ίδιο το κίνητρο είναι αυτό που με μπερδεύει.
Λοιπόν, προφανώς ήταν νύχτα και προφανώς κοιμόμουν, όπως κάνουν όλοι.. :mad: , στο ίδιο κρεβάτι με την τότε κοπέλα μου. Ήταν μια πολύ έντονη βδομάδα για εκείνη. Την είχα βρει σε μια έξαλλη κατάσταση οπότε και δεν γινόταν να την αφήσω μόνη της το βράδυ. Εγώ ήμουν σε καλή κατάσταση, καλύτερα ψύχραιμη, αν και ελαφρα απελπισμένος, που δεν μπορούσα να την ηρεμήσω. Τελικά κατάφερα να την πείσω να ξαπλώσει έπειτα από πάρα πολλή ώρα, που άκουσα αρκετά παρεξηγίσιμα πράγματα. Και εννοώ μεταφυσικά. Και τότε αφού επιτέλους κοιμήθηκα, ένιωσα αυτήν την 'σκιά' έπειτα από μια ακολουθία εφιαλτών. Η δύναμη της που ένιωσα πάνω μου ήταν σίγουρα κλιμακωτή. Με το που συνειδητοποιω τι γίνεται αυτό το μουγγό 'γ..το ' μ' έπνιξε. Και εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Θυμάμαι πάντως επειδή είναι σχετικά πρόσφατο ότι με άφησε, περισσότερο απ' ότι το έδιωξα. Όλα καλά ως εδώ. Η μόνη ερώτηση είναι εάν τίθεται θέμα φύλου της σκιάς. Μιας και εγώ ενστικτωδώς θα χαρακτήριζα θυληκή.
Την ώρα που ας πούμε προσπαθούσα να ξεφύγω, κατάφερα να ανοίξω τα μάτια μου, και η κοπέλα μου επίσης ξαπλωμένη με κοιτούσε τελείως ανέκφραστη όση ώρα διέρκεισε αυτό. Όταν αφού εφυγε η σκιά της εξήγησα τι έπαθα, και τη ρώτησα γιατί με κοιτούσε μ ανοιχτά τα μάτια και δυσχέραινε ακόμα πιο πολύ την κατάσταση μου είπε πως δεν ήθελε να με τρομάξει. Που σημαίνει πως φαινόταν 100% τι γινόταν. Εάν όμως έχεις παραλήσει, έχεις μουγγαθεί και το μόνο που καταφέρνεις κάποια στιγμή είναι να ανοίξεις τα μάτια σου, πως γίνεται να φαίνεται το μέγεθος της πάλης;;; (εννοείται πως η κοπελα δεν είναι μαγισσα :eek: ).
Από τη στιγμή που η κοπέλα ήταν πολύ περισσότερο καταβεβλημένη ψυχολογικά και σωματικά και επομένως ευάλωτη, γιατί επιτήθηκε σε μένα; που μάλιστα προσπαθούσα νωρίτερα ένα όλοκληρο βράδυ να επαναφέρω τη λογική και την ψυχραιμία ως καλό plan . Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό οι ρόλοι στην ιστορία να ήταν αντίστροφοι..
Η σκιά μας βλέπει σαν τροφή; σαν παιχνίδι; ή μας σέβεται καθόλου;Υπάρχει περίπτωση να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη;

καλησπερα..διαβαζωντας την εμπειρια σου θυμηθηκα μια παρομοια την οποια ειχα βιωσει πριν καποια χρονια....
απο μικρη εβλεπα και ενιωθα διαφορα πραγματα χωρις ομως να μου προκαλουν το αισθημα του φοβου.....μεχρι την πρωτη μου επισκεψη απο την μορα η σκιερο....ενοιωθα να παραλυω να κοβεται η ανασα μου ελεγα το πατερ ημων η καλυτερα προσπαθουσα αλλα ενω σκεφτομουνα το πατερ ημων εβγαιναν λεξεις απο το στομα περιεργες αλλοκοτες που μου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν κατι σαν βρισιες(οταν λεω ελεγα εννοω σκεφτομουνα γιατι δεν μπορουσα να μιλησω)
για καποιο διαστημα οι επισκεψεις ηταν εντονες σχεδον σε καθημερινη βαση....
ωσπου καποια στιγμη σταματησαν...ετσι ξαφνικα..
ενα βραδυ λοιπον και ενω κοιμομουν μαζι με το αγορι μου τον αισθανθηκα να παλευει στον υπνο του ...ξυπνησα και γυρισα απο την μερια του και τον ακουμπησα στον ωμο προσπαθωντας να τον ξυπνησω..τοτε ενοιωσα ενα κρυο να με διαπερνα και ανατριχιασε ολοκληρο το σωμα μου .....αρχισα να λεω δυνατα το πατερ ημων (μαλλον πολυ δυνατα γιατι ξυπνησε και το αγορι μου)
οταν με κοιταξε ειδα το προσωπο του τρομαγμενο...τον ρωτησα γιατι με κοιταει ετσι και μου ειπε οτι το προσωπο μου ηταν ¨΄αγριεμενο΄ τον ρωτησα τι εβλεπε και μου ειπε οτι κατι που τον εμποδιζε να κουνηθει και να αντιδρασει...
απο εκεινο το περιστατικο αρχισα να καταλαβαινω οτι ναι η μορα η ο σκιερος ειναι οντοτητες αρνητικες οι οποιες τρεφονται απο τον φοβο μας ...και ναι μπορουμε να τις διωξουμε...αρκει να το ζητησουμε εντονα.....

valentine
11-04-10, 22:23
καλησπερα σε ολους
πριν ενα μηνα περιπου,μετα απο μια μερα στο σχολειο,φροντηστηριο κ.α. πηγα σπιτι για να κοιμηθω,στον υπνο μου ειδα μια σκια(μαυρα ρουχα,χωρις να μπορεις να ξεχωρισεις που ειναι το κεφαλι[οχι οτι φαινοταν κ'ολας] και το σωμα,ενα πραγμα σαν τον χαρο)μου κρατουσε τα χερια και στεκοταν-καθοταν πανω απο εμενα.Μολισ πηγα να τον δω καθαρα,με μια αστραπιεα κηνηση εφηγε και πηγε μπροστα απο το κρεβατι μου.Ακριβως διπλα μου κοιμοταν ο αδελφος μου,γυρισα το κεφαλι να τον δω και να του φωναξω για να ξυπνησει αλλα δεν μπορουσε να βγει η φωνη μου ηταν σαν καποιος να εσβησε τον ηχο,ενω κανονικα θα επρεπε να ειχα ''σηκωσει'' ολο τον δευτερο οροφο με την φωνη μου δεν εγινε τιποτα.Μετα γυρισα για να ξαναδω την σκια-χαρο εκεινη ακομη εβλεπε τον αδελφο μου,μολις καταλαβε πτι την εβλεπα γυρισε σε εμενα και μου ειπε πως ηρθε να με ''παρει'' εγω της ειπα πως δεν φευγω,αλλα μου ειπε πως πρεπει να παρει καποιον γιατι θα χαλασει η αλυσιδα,εγω συνεχισα να της λεω οτι δεν θα την αφησω να παρει κανεναν,εκεινη ομως με ανεση μου ειπε πως θα παει να παρει καποια φιλη μου.Εγω με οση δυναμη ειχα της ειπα να φυγει(αλλα δεν μπορουσα να κουνηθω κατα τη διαρκεια της συζητησεις) οταν το ειπα στην μαμα μου μου ειπε να προσεχω,ενω οταν το ειπα στον αδελφο μου μου ειπε οτι λεω βλακειες(συγγνωμη για την εκφραση).μετα απο κατι μερες περιπου μολις πηγε να με παρει ο υπνος και να γυρισω απο την αλλη ειδα μια σκια να στεκετε απο διπλα μου(χωρις να μπορω να δω το προσωπο της) και κατα καποιον τροπο την εννιωσα να γελαει με ενα αυταρεσκο γελιο.
μπορειτε να μου πειτε αν ηταν απλα ενα ονειρο ή κατι παραπανω

με εκτιμηση και σεβασμο
valentine
Υ.Γ.ζητω συγγνωμη αν ξεφυγα απο την συζητηση και αλλαξα την πορια της.
Υ.Γ.2 ειμαι νεο μελλος οποτε αμα κανω καποιο λαθος διορθωστε με

γηγενης
12-04-10, 10:56
θα συμφωνησω με τον αδερφο σου η επιροη απο τις ιστοριες που μας λενε περι χαρου σκοτεινων κακων δυναμεων και λοιπα ειναι εμφανης χαλαρωσε ο θανατος δεν ειναι καποιο ον που του αρεσει να μας τρομοκρατει ο θανατος ειναι μια φυσικη διαδικασια που υπαρχει και απλα συμβαινει

valentine
17-04-10, 15:16
και τι ηταν αυτο που ηρθε στον υπνο μου..;:confused:

madantwnh
23-01-11, 12:47
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ ΕΒΡΕΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΕΗ ΑΝ ΗΠΑΡΧΗ 8ΕΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙ3Η ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΗ..ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΗ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕΣ..ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΠΕΦΤΗ ΓΙΑ ΥΝΠΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ ΑΚΟΥΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΣΦΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΗ.ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙΡΟ. ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΙΝΗ ΤΗ ΜΗΤΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΗ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΧΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΗ ΦΕΥΓΗ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΗ Η ΠΟΡΤΑ ΔΥΝΑΤΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΠΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΛΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΑΝΟΙ3Ε ΤΟ ΦΩΣ ΤΠΤ. ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΒΡΙΖΩ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ. ΩΣΠΟΥ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΠΕΣΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 3 ΤΟ ΒΡΑΔΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΓΥΡΝΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΕΝΑ ΝΑΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΑΝ ΑΝ8ΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΕΖΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΑΩ ΠΑΛΙ 3 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΣΠΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗ ΕΙΝΕ

θα σε παρακαλούσα τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με μικρή γραμματοσειρά και όχι με κεφαλαία γιατί είναι πολύ κουραστικά στο μάτι και είναι σαν να φωνάζεις. εκ του συντονισμού

rocknrolla
23-01-11, 13:20
μόρα όχι δεν νομίζω να είναι...οι νάνοι συνήθως παρουσιάζονται σαν κακά πλάσματα που κάνουν στους ανθρώπους διάφορα...π.χ. εξαφανίζουν αντικείμενα κ.α πολλά...τώρα αυτό το άσπρο...δεν ξέρω τι είναι!

madantwnh
23-01-11, 14:20
μόρα όχι δεν νομίζω να είναι...οι νάνοι συνήθως παρουσιάζονται σαν κακά πλάσματα που κάνουν στους ανθρώπους διάφορα...π.χ. εξαφανίζουν αντικείμενα κ.α πολλά...τώρα αυτό το άσπρο...δεν ξέρω τι είναι!


ευχαριστω για την απαντηση. μονο που δεν ελειπε τπτ λογικα κατι αλλο 8α ηταν και σε οποιον τα λεω γελουν και με κοριδευουν. ειλικρινα πολλες φορες ηθελα να ξαναρθη και να καταφερω να του μηλισω. αλλα οταν το ειδα εκεινη τη μερα δεν μπορουσα να κουνηθω και μου κοβοταν η ανασα και ξαφνικα γυρησαν τα ματια μου και κοιμηθηκα

madantwnh
23-01-11, 14:24
ειχα διαβαση ειπισης πολλα για την μορα οτι σου κοβετε η ανασα και αλλα πολλα και τεργιαζιαν απολυτα εκτος απο την μορφη εχω ακουση οτι εινε γρια με γκαμπουρα και σκουφο..ειλικρινα μακαρι να ηξερα να ζωγραφιζω και να μπορουσα να το ζωγραφιζα να σας το εδεινχα

Feanor12
23-01-11, 15:18
Καλο θα ηταν αγαπητε madantwnh πρωτα να διαβασεις τα προηγουμε σχολια και υστερα κρινοντας απο το αν ηταν η Μορα αυτο που ενιωσες να γραψεις στο συγκεκριμενο νημα....

Trithemius
23-01-11, 15:36
Το φόρουμ δεν είναι chat room. Αν θέλετε να έχετε προσωπική επικοινωνία, χρησιμοποιείστε τα προσωπικά μηνύματα :rolleyes:

Εκ του Συντονισμού.

Cthugha
07-02-11, 23:56
Να πω την άποψη μου για την Μόρα.
Προσωπικά την διακρίνω σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά ένα σχεδόν στιγμιαίο συνάισθημα μιας σκιώδης παρουσίας, που συνήθως κάθεται στο στήθος σου και ένα πολύ έντονο αίσθημα φόβου. Πολύ το έχουν ζήσει αυτό και σαφώς σχετίζεται με το sleep paralysis που όλοι ξέρετε, να μην επεκταθώ.

Η δεύτερη αφορά περιπτώσεις που είναι η συντριπτική μειοψηφία και δεν μπορεί να εξηγηθεί με την θεωρία του sleep paralysis.
Αυτή η κατηγορία αφορά ανθρώπους που βλέπουν την μόρα σε καταστάση πλήρης εγρήγορσης και χωρίζεται σε αυτούς που την βλέπουν εν ώρα κάποιας εργασίας και σε αυτούς που την βλεπουν αφού ξυπνήσουν μεν για μεγάλο χρονικό διάστημα δε.

Για να εξηγηθεί η Μόρα βάσει του sleep paralysis πρέπει ο εγκέφαλος να έχει μόλις ξυπνήσει.
Oταν κάποιος δει την Μόρα την ώρα που έιναι όρθιος ή σιδερώνει πχ αποκλείεται αυτομάτως αυτή η θεωρία. Σαφέστατα μπορεί κάπoιος να κοιμηθεί όρθιος (συμβαίνει κι αυτό) αλλά αυτό έχει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις (σωριάζεσαι κάτω κοινώς).
Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις που άνθρωποι βλέπουν την Μόρα την ώρα που περπατάνε μέσα στο σπίτι τους ή γράφουν κάτι στο υπολογιστή. Δεν υπάρχει δηλαδή sleep για να υπάρχει sleep paralysis.
Η δεύτερη περίπτωση είναι όταν κάποιος ξυπνάει, παραλύει και νοιώθει ή βλέπει την παρουσία για μεγάλο όμως χρονικό διάστημα. Εγώ προσωπικά ξέρω άτομο απόλυτα αξιόπιστο που η Μόρα καθόταν πάνω του για πάνω από 10 λεπτά, την ώρα που ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κουνηθεί.
Αν και αυτό σαφέστατα μοιάζει με την sleep paralysis το χρονικό διάστημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να επανέλθει πλήρως στα κύματα Άλφα.

Ο Γ.Μπαλάνος έχει γράψει για το ζήτημα και την σχέση που μπορεί να έχει η Μόρα με σπίτια που από κάτω περνάει υπόγειο ποτάμι.

Tashows
09-02-11, 00:03
Από τη δεύτερη κατηγορία η δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε πιθανώς να εξηγηθεί με λανθασμένη αντίληψη του χρόνου. Γενικά οτιδήποτε είναι κοντά χρονικά σε περίοδο ύπνου, δυσκολεύομαι να το κατατάξω σε κάτι διαφορετικό από απλό όνειρο, ή κάτι αστρικό. Μπορούν να γίνουν απίστευτα ρεαλιστικές και πειστικές αυτές οι εμπειρίες ανάμεσα στον ύπνο και στον ξύπνιο, ακριβώς επειδή κλέβουν στοιχεία και από τα όνειρα αλλά και από την πραγματικότητα. Τώρα για ανθρώπους που βλέπουν τη "Μόρα" στον ξύπνιο τους την ώρα που γράφουν στον υπολογιστή πρώτη φορά ακού... ΑΑΑ! :D

Cthugha
09-02-11, 01:27
Από τη δεύτερη κατηγορία η δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε πιθανώς να εξηγηθεί με λανθασμένη αντίληψη του χρόνου. Γενικά οτιδήποτε είναι κοντά χρονικά σε περίοδο ύπνου, δυσκολεύομαι να το κατατάξω σε κάτι διαφορετικό από απλό όνειρο, ή κάτι αστρικό. Μπορούν να γίνουν απίστευτα ρεαλιστικές και πειστικές αυτές οι εμπειρίες ανάμεσα στον ύπνο και στον ξύπνιο, ακριβώς επειδή κλέβουν στοιχεία και από τα όνειρα αλλά και από την πραγματικότητα. Τώρα για ανθρώπους που βλέπουν τη "Μόρα" στον ξύπνιο τους την ώρα που γράφουν στον υπολογιστή πρώτη φορά ακού... ΑΑΑ! :D

Χαχα :D

Για όσους θυμούνται ο Jonathan Bright την εποχή που ήταν στο Strange ασχολιόταν πολύ με το θέμα (ετοίμαζε και βιβλίο που δεν ξέρω αν τελικά εκδόθηκε) και πολλοί στέλνανε γράμματα με προσωπικές τους εμπειρίες, όπου κάποιοι περιγράφανε συναντήσεις τους με την μόρα την ώρα που ήταν ξύπνιοι κανονικά.
Θυμάμαι την περίπτωση ενός παιδιού που ''έβλεπε'' την μόρα δίπλα στο παράθυρο του την ώρα που σηκωνόταν κανονικά όρθιος και περπάταγε προς αυτό.

Το sleep paralysis μου έχει τύχει και μένα. Η διαφορά ήταν ότι την σκιώδη παρουσία την ένιωσα στο χολ πίσω μου (2-3 μέτρα απόσταση) και όχι κοντά μου ή πάνω μου.
Κράτησε 2-3 δευτερόλεπτα, δεν μπόρεσα να κουνηθώ ή να φωνάξω και ένοιωσα τον απόλυτο τρόμο. Δεν έχω ξανατρομάξει έτσι ποτέ στη ζωή μου και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Απόλυτος τρόμος.
Βέβαια είναι καθαρή περίπτωση sleep paralysis οπότε δεν το κατέθεσα σαν προσωπική εμπειρία.

+psYCHo+
23-02-11, 17:55
th kalhspera mou sto forum.eimai neo melos
mias k exete th mora ws thema, tha hthela na anaferw pws einai kati pou pathainw apo mikrh kai se takta xronika diasthmata ,to ligotero mia fora thn ebdomada. to exw psaksei k apo episthmonikh k apo metafysikh pleura alla dystuxos de mporw na apalaxtw apo ayto.h alhtheia einai oti th sygkekrimenh ''gria-mora'' thn exw dei me exei akoumpisei .opote to pathainw de mporw na kounithw niwthw ena baros panw m k panta ma panta thelw na fwnaksw.

Καλώς ήρθες στο Φόρουμ! Εύχομαι καλή διαμονή. Θα σε παρακαλούσα μόνο τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με ελληνική γραμματοσειρά.

Crystalline water
24-02-11, 11:52
Καλημέρα είχα ακούσει παλιότερα ότι η μόρα τρέφεται από ενδόμυχους φόβους άγχη και όσο πιό φορτισμένος ψυχικά είσαι σε κάποια περίοδο τόσο πιό συχνά εμφανίζεται, σε μένα τουλάχιστον ήταν έτσι.Παλαιότερα έβλεπα πολύ συχνά μια σκιά και μόλις το αντιλαμβανόμουνα παρέλυα και περίμενα να περάσει για να ξυπνήσω μερικές φορές ένοιωθα και το πόνο ξυπνώντας όπου με είχε χτυπήσει ηταν περιόδοι που φοβόμουνα πολύ τον ύπνο.Από κάποια στιγμή στη ζωή μου που πέρασα κάποια προβλήματα υγείας και έκανα παιδιά δε ξέρω πως άλλαξα βιοθεωρία σταμάτησα να μαι μελαγχολική τα είδα πιό αισιόδοξα τα πράγματα και εξακολουθώ και έφτασα σε σημείο όταν το αντιλαμβανόμουνα να αντιδρώ πριν τη παράλυση και να λέω θα σε πατήσω κάτω η να λέω τη προσευχή μου δυνατά να ξυπνάω έτσι.Το φαινόμενο εξασθένησε μέχρι του να μη τη βλέπω πια καθόλου.Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό τρέφεται από την ενέργεια μπερδεμένων και ταλαιπωρημένων ψυχών.Εύχομαι να βοήθησα κάποιους.

picasso
24-02-11, 12:51
Δοκιμάστε να κοιμηθείτε μπρούμυτα η στο πλάι. Εγώ πάντα έτσι κοιμάμαι και όσες φορες έχω κοιμηθεί αλλιώς πάντα είχα ανάλογο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν όντως έχει μεταφυσική φύση η όχι αλλα στην περίπτωση μου ήταν πολύ δυσάρεστη εμπειρία αν σκεφτείτε ότι αυτό που είδα συνέχισε να είναι εκεί ακόμα και όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι μου και εξαφανίστηκε μερικά δευτερόλεπτα αφότου άνοιξα το φως.

paranormaly
07-04-11, 13:25
Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου Crystalline Water.Πέρυσι τον Μάιο είχα περάσει μια φάση μελαγχολίας και ψιλοκατάθλιψης.Ήμουν εν αναμονή απόλυσης από μια δουλειά,είχα πολύ άγχος,είχα παρατήσει τον εαυτό μου και όλα μου φταίγανε.Κοιμόμουνα συνέχεια στον καναπέ ποτέ στο κρεβάτι.Ένα βράδυ πριν ακόμη κοιμηθώ ένιωθα πολύ αρνητική ενέργεια μέσα στον χώρο,άφησα ένα λαμπατέρ ανοιχτό για να με πάρει ο ύπνος γιατί φοβόμουν(συνήθως κοιμάμαι στα θεοσκότεινα).
Σε κάποια φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου ένιωσα σαν κάτι να περνάει πίσω απ' το κεφάλι μου και σε δευτερόλεπτα ένα χέρι να μου πιέζει την καρωτίδα.
Αμέσως υποσυνείδητα είπα μέσα μου το Πάτερ ημών και έκανα τον σταυρό μου.Το χέρι εξαφανίστηκε αμέσως.Ξύπνησα και ένιωθα τον λαιμό μου ακόμα να πιέζεται.Δεν ξέρω αν ήταν μόρα ή κάτι άλλο πάντως συσωρευμένο άγχος σίγουρα......

Musicmage
13-04-11, 22:23
Εγώ την πρώτη και μοναδική μου φορά που συνέβηκε κάτι τέτοιο ήταν την μέρα που το διάβασα εδώ στο φόρουμ, βέβαια πολύ πιθανόν να ήταν και όνειρο, γιατί όλη μέρα το σκεφτόμουν... έτσι είμαι γω, αλλά τέλος πάντων.
Είχα ξυπνήσει (υποτίθεται τουλάχιστον) και ξαφνικά είχα παραλύσει, είχα συναίσθηση του τι γινόταν και περί τίνος επρόκειτο, και επειδή πάντα δεν το βάζω κάτω σε πράγματα που απαιτούν ψυχική προσπάθεια το πάλεψα για λίγο μέχρι που ελευθερώθηκα και σήκωσα τον κορμό μου όρθιο, αλλά ξαφνικά γυρνάω δίπλα και βλέπω την μάνα μου!!! WTF? Αντί να παραξενευτώ, είπα κάτι ασυναρτησίες και έπεσα, στην κυριολεξία, ξανά για ύπνο, βέβαια το πρωί είπα μάνα μου ότι μάλλον είδα όνειρο ότι ήταν δίπλα στο κρεβάτι μου και εκείνη που επιβεβαίωσε πως δεν είχε έρθει καθόλου.

Προφανώς όνειρο, αλλά μια εμπειρία πάντως, τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς αν πονούσε το στήθος μου το πρωί ή μόνο κατά την διάρκεια του "ονείρου"...

Crystalline water
20-04-11, 10:26
Εχτές μετά από δε ξέρω πόσο χρόνο μου έτυχε ξανά ίσως γιατί έχω μείνει πίσω από την οικογένεια μου που πήγε χωριό λόγω δουλειάς πριν από το Πάσχα?Κοιμόμουνα στο πλευρό πρώτη φορά μου συνέβη έτσι και το ένοιωσα από το μούδιασμα δε μπορούσα να γυρίσω να δω τι ήταν από την άλλη.Ούτε το κεφάλι μου να στρίψω δε μπορούσα να μιλήσω αλλά προσπαθούσα να πω Πάτερ Ημών απλά το αντιμετώπισα πιο ψύχραιμα από παλιά.Τελικά έφυγε χωρίς να δω τι ήταν και ξανακοιμήθηκα γιατί νόμιζα ότι μου συνέβαινε ξύπνια.

strangef
22-04-11, 18:01
Μου είχε τύχει και εμένα μια φορά...ήταν πολύ παραστατικό και ρεαλιστικό...στον ύπνο μου....ήταν λές και κάποιος μου είχε κόψει την αναπνοή.....και προσπαθούσα να αναπνευσώ...βεβαια δεν είδα κάτι μόνο το ότι ήταν λές και κάποιος μου εκοβε την ανάσα και όταν έφτασα στο αποκορύφομα τότε ξύπνησα.....

Φιλικά Σωτηρης

picasso
24-04-11, 07:56
Μου είχε τύχει και εμένα μια φορά...ήταν πολύ παραστατικό και ρεαλιστικό...στον ύπνο μου....ήταν λές και κάποιος μου είχε κόψει την αναπνοή.....και προσπαθούσα να αναπνευσώ...βεβαια δεν είδα κάτι μόνο το ότι ήταν λές και κάποιος μου εκοβε την ανάσα και όταν έφτασα στο αποκορύφομα τότε ξύπνησα.....

Φιλικά Σωτηρης

Και τι σχέση έχει το φαινόμενο που περιγράφεις με αυτά που γραφουν οι υπόλοιποι ώστε να έχεις βιώσει κάτι ανάλογο όπως είπες?

Από ποτε η οπτική επαφή με ένα πλάσμα , η αδυναμία ομιλίας και κίνησης έχουν να κάνουν με την διακοπή αναπνοής στον ύπνο σου ? Αυτό που έπαθες εσύ μπορεί άνετα να ήταν πρόβλημα που προήλθε από κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα , από παχυσαρκία η από το πολύ κάπνισμα δεν έχει το παραμικρό μεταφυσικό στοιχειο.. απορώ ώρες ώρες αν όντως πιστεύετε αυτά που γράφετε ορισμένοι η απλά μπαίνετε για να γράψετε κάτι.:cool:

strangef
24-04-11, 18:39
Δεν νομίζω πικάσο να μπορείς να κρίνεις αν όντος λέω αλήθεια ή ψέμτα....διότι ουτε καπνιστής είμαι ούτε παχύσαρκος αλλά ούτε τίποτε άλλο...δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας.....
Το ότι μου συνέβει αυτό το περιστατικό δεν πάει να πεί ότι ήταν όντος μόρα...αλιώς αν ήμασταν σιγουροι τότε δεν θα το ονομάζαμε ανεξήγητο φαινόμενο......και φυσικά έχει σχέση με το θέμα διότι εμφανίζει όλα τα συμπτώματα του φαινομένου........τέλος πάντων θα μπορούσες να εκφράσεις αυτό που ειπες με ποιο όμορφο τρόπο ή με ενα pm και όχι έτσι....

Υ.Γ. Δεν ανοίκω στην κατηγορία των ευκολόπιστων....δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει συμπεράσματα χωρίς να ξέρει...
Δεν ήταν ακριβώς στον ύπνο μου...ένοιωθα το περιβάλον γύρο μου...τελος παντων μπορεί να μην το εξέφρασα σωστά....αλλά και πάλι πικασο δεν προσβάλουμε έτσι τον άλλον

noname
26-04-11, 14:47
θελω να παραθεσω μια δικη μου προσωπικη εμπειρια η ο οποια με τρομαξε πρα πολυ......δεν ειμαι σιγουρος οτι ηταν η μορα ή κατι αλλο,αλλα δεν μπορω να καταλαβω λογο του "παραξενου" αν ημουν ξυπνιος ή εβλεπα ονειρο.....
οταν ειμαι σπιτι και πεφτω για υπνο κλειδωνω παντα δυο φορες την πορτα.....ενα βραδυ λοιπον πριν πεσω για υπνο και αφου ειχα κλειδωσει την πορτα,θυμαμαι οτι πρεπει να παρω κατι απο το αμαξι.παω λοιπον ,ξεκλειδωνω κατεβαινω στο αμαξι,γυριζω πισω ΞΑΝΑΚΛΕΙΔΩΝΩ 2 ΦΟΡΕΣ, αφηνω τα κλειδια μου στο σημειο που τα αφηνω παντα και πεφτω για υπνο! το πρωι που ξυπνησα οταν πηγα να βγω απο το σπιτι,πηγα να ξεκλειδωσω,αλλα η πορτα ηταν ξεκλειδωτη.....τρελαθηκα γιατι ημουν 1000% σιγουρος οτι κλειδωσα!θυμαμαι και τις κινησουν που εκανα με το χερι μου για να κλειδωσω! Φοβηθηκα παρα πολυ οτι ηταν κλεφτες......αλλα μεσα στο σπιτι δεν ηταν ηταν διαφορετικο....
Αφου το ειπα στους δικους μου, εν τελει με επεισαν οτι θα ξεχασα να κλειδωσω καιθα θυμομουν το αντιθετο. Απο τοτε κλειδωνω ΚΑΙ την τριαινα 2 φορες.....μεχρι εδω καλα...ομως μετα απο κανα μηνα,και αφου μου εχει γινει μεγαλος φοβος πριν κοιμηθω, καθος κοιμονουν ακουσα την πορτα να ανοιγει. θελω να πω οτι ειμαι ανθρωπος που ξυπναω πολυ ευκολα και με το παραμικρο.Λοιπον, αφου ξυπνησα απο τον ηχο της πορτας, σκεφτηκα να μην ανοιξω τα ματια μου και να κανω οτι κοιμαμαι. ακουσα βηματα μεσα στο δωματιο και ενιωσα οτι καποιος στεκεται ορθιος μπροστα απο το κρεβατι μου.... προσπαθησα να κουνηθω λιγο,παντα με κλειστα ματια, και να βγαλω καποιον ηχο μηπως φοβηθει οποιος ή οτι ηταν αυτο....δεν μπορουσα να κουνηθω καθολου και οσο και να προσπαθουσα δεν εβγαινε καθολου ηχος απο το στομα μου!σε καποια φαση,αρχισε να μου τραβαει την κουβερτα και εγω την κρατουσα οσο ποιο δυνατα μπορουσα,αυτο κρατησε περιπου 1-2 μετα ενιωσα οτι την αφησε την κουβερτα και μετα απο λιγω σταματησα να το νιωθω στον χωρο......με πολυ φοβο ανοιξα τα ματια μου και προσπαθουσα να διακρινω κατι μεσα στο σκοταδι αλλα δεν υπηρχε τιποτα,ευτυχως.οσο για την κουβερτα,ειχε παραμεινει για αρκετη ωρα μεσα στα χερια μου.....ακομη και να ηταν ονειρο που δεν το νομιζω,γιατι τα ματια μου τα κρατουσα ΕΓΩ κλειστα και τα ανοιξα συνειδητα μετα το συμβαν, τρομαξα τοσο πολυ που δεν περιγραφεται......στην αρχη γιατι νομιζα οτι ηταν κλεφτες και μετα γιατι καταλαβα οτι μαλλον ηταν κατι αλλο..........εσεις τι πιστευεται?θελω να σας πω οτι πιστευω πολυ στην υπαρξη της μορας,και ξερω πολλους που το την εχουν νιωσει ,οπως και ενα συγκενικο μου προσωπο που το κουβαλουσε μαζι του για πολλα πολλα χρονια,απο παιδι,σε οποιο σπιτι και αν πηγαινε.....

picasso
26-04-11, 15:40
Δεν νομίζω πικάσο να μπορείς να κρίνεις αν όντος λέω αλήθεια ή ψέμτα....διότι ουτε καπνιστής είμαι ούτε παχύσαρκος αλλά ούτε τίποτε άλλο...δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας.....
Το ότι μου συνέβει αυτό το περιστατικό δεν πάει να πεί ότι ήταν όντος μόρα...αλιώς αν ήμασταν σιγουροι τότε δεν θα το ονομάζαμε ανεξήγητο φαινόμενο......και φυσικά έχει σχέση με το θέμα διότι εμφανίζει όλα τα συμπτώματα του φαινομένου........τέλος πάντων θα μπορούσες να εκφράσεις αυτό που ειπες με ποιο όμορφο τρόπο ή με ενα pm και όχι έτσι....

Υ.Γ. Δεν ανοίκω στην κατηγορία των ευκολόπιστων....δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει συμπεράσματα χωρίς να ξέρει...
Δεν ήταν ακριβώς στον ύπνο μου...ένοιωθα το περιβάλον γύρο μου...τελος παντων μπορεί να μην το εξέφρασα σωστά....αλλά και πάλι πικασο δεν προσβάλουμε έτσι τον άλλον

Δεν έκρινα το αν λες αλήθεια η όχι απλά είπα πως το να σου κοπεί η αναπνοή στον ύπνο δεν είναι κάποιο σημαντικό σημάδι για να συγκρίνεις την εμπειρία σου με τις υπόλοιπες που ακολουθούν αλλα σημαντικά σημάδια (κοκάλωμα και το σημαντικότερο οπτική επαφή με ένα πλάσμα)διότι το ότι σου κόπηκε η αναπνοή είναι από τα λιγότερο σημαντικά σημάδια του φαινομενου.

Δεν μπορείς να λες ότι το έχεις πάθει και εσύ αυτό που γραφουν οι υπόλοιποι γιατί είναι σαν να γράψεις πως έχεις ανάλογη εμπειρία με κάποιον που τρεμόπαιζαν τα φώτα του σπιτιού του και τα ηλεκτρικά άρχισαν να αναβοσβήνουν και βγήκε έξω και είδε στον ουρανό ένα UFO με την δικιά σου που αναβόσβησε η λάμπα..

Δεν ξέρω γιατί σου φάνηκε ότι εκφραστικά επιθετικά η κάτι τέτοιο , δεν είχα αυτό τον σκοπό απλά την γνώμη μου έγραψα .. άλλωστε στο internet δεν μπορείς να ξέρεις τον τρόπο που σου μιλάει ο άλλος γιατί δεν τον έχεις απέναντι σου εκείνη την στιγμή. :rolleyes:

Και τέλος δεν καταλαβαίνω πως γίνετε να σε προσβάλει κάποιος όταν έχει διαφορετική άποψη με την δικη σου, αυτό το forum υπάρχει για να ανταλλάσσουμε απόψεις και όχι για να αναρτά ο καθένας την ιστορία του και να περνα ασχολίαστη .. ούτε μπορούμε να περιμένουμε να μας λένε πάντα αυτά που θέλουμε να ακούσουμε.. αν είναι έτσι ανοίγουμε ένα blog και γράφουμε ότι θέλουμε με τους δικούς μας κανόνες. :)

strangef
26-04-11, 19:00
Ναι οκ πικάσο δεν αμφιβάλο οτι πρέπι να λές την γνώμη σου...απλώς εντάξι μπορεί να μην εξαίφρασα καλά όλη την εμπειρία μου...τσπ δεν ήταν ακριβώς στον υπνο μου οπως ανέφερα σε προηγούμενο μύνημα ήταν κάτι ανάμεσα σε ύπνο και ξύπνιο...διλαδή όλο αυτό έγινε διότι ένιωσα κάτι να μου το κάνει δεν ήταν ότι απλά μου κόπηκε η αναπνοή

φιλικά Σωτήρης

Trithemius
26-04-11, 20:46
Μετά από τις εξηγήσεις από αμφότερες πλευρές, επιστρέφουμε στο θέμα μας :)

peny
28-04-11, 22:05
Δεν γνωριζα ουτε ειχα ακουσει για τη μορα μεχρι πριν μερικες μερες που διαβασα σε αυτο το σαιτ τη σχετικη ενοτητα.Θελω να σας πω τι μου συνεβει πριν δυο χρονια.Ενω κοιμομουν στο δωματιο μου απο το κλειστο παραθυρο που ειναι απεναντι απο το κρεβατι μου βλεπω να μπαινει μια μαυρη σκια και να ερχεται κατα επανω μου.Με πλακωνει και προσπαθει να με πνιξει,εγω στη αρχη ξαφνιαστηκα και δεν μπορουσα να αντιδρασω.Μετα απο λιγο ενω δεν μπορουσα να αναπνευσω, δεν ξερω πως βρηκα τη δυναμη, ανασηκωθηκα και φωναξα δυνατα στη σκια ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΝΙΚΗΣΕΙΣ και αυτη ξαφνικα χαθηκε.Ξυπνησα τρομακρατημενη γυρω στις 4-5 το πρωι και νομιζα οτι δεν ηταν ονειρο αλλα μου συνεβει πραγματικα.Τοσο ''ζωντανο'' ηταν.Μεχρι και τωρα αυτο πιστευω.Εκτος απο αυτο το συγκεκριμενο βλεπω και αλλα παραξενα ονειρα οπως οτι βρισκομαι σε μερη στα οποια δεν εχω ποτε παει και μερικες φορες δεν ξερω και που βρισκονται αυτα.Ολα ομως ειναι τοσο αληθινα. Στην οικογενεια μου συμβαινουν ''τρελα'' πραγματα ειδικα τον τελευταιο διαστημα,γκρινιες τσακωμοι απο το τιποτα.Νομιζω οτι κατι συμβαινει δεν ξερω ομως τι ειναι.Σας παρακαλω πολυ θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας.

MarjaR
05-05-11, 15:15
Kαλησπερα σε ολα τα μελη!!
Ονομαζομαι Μαρια και συχνα βιωνω το φαινομενο της Παραλυσης Υπνου (σχεδον 1 φορα το μηνα πανω κατω).
Συνηθως η παραλυσγ συνοδευεται απο πολυ ''σατανικα'' ονειρα ,και με αυτο θελω να πω πως βλεπω ονειρα ειτε με διαφορες περιεγες οντοτητες ειτε απλα ονειρα αλλα υπαρχει γυρω κατι το κακο,κατι το σατανικο!
Χτες μου συνεβει το εξης: Εβλεπα το μαγαζι στο οποιο δουλευω,το οποιο ηταν πολυ διαφορετικο και ποιο μεγαλο απο τη πραγματηκοτητα και εκει βρισκονταν ενας αλμπινο ανθρωπος με κατακοκκινα ματια (σε μερος τ μαγαζιου π δν μπαινουν πελατες) και του λεω,Δεν κανει να ειστε εδω και αυτος δν μ απαντησε παρα με κοιταξε με ενα βλεμα σατανικο και κενο και εφυγα,και μετα αρχισε η παραλυση,μουδιασε ολο μου το σωμα και βρεθηκα σε μια κατασταση υπνου-ξυπνιου οπου συνχιζα να βλεπω ονειρο αλλα εβλεπα οτι στη προσπαθει να κοθνηθω αρχισα να ερπομαι και ηθελα να ανα ψω το φως και η οντοτητα το χε χαλασει και πηγα να ανοιξω τη τηλεοραση και επισεις ειχε χαλασει το κουμπι!αυτες οι καταστασεις μ συμβαινουν πολυ συχνα και σκεφτομαι,ειναι οντοτητα πχ Μωρα που με επισεκεπτεται η προερχονται απο κατι εσωτερικο και ψυχικο;;;!

lmike
05-05-11, 19:52
Θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους έχουν βιώσει το φαινόμενο μόρα ή οποιασδήποτε σκιά όπως περιγράφουν, σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται αλλά και σε ποιο σημείο νομίζουν ότι βρίσκονται συνειδησιακά.

Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε κοινά σημεία ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις, έτσι ώστε να δούμε αν οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες όπου σημαίνει ότι αυτό που γίνεται οφείλετε σε σκεπτομορφές που δημιουργούνται υποσυνείδητα (θα αναλύσουμε πως και γιατί), ή αν οφείλετε σε <<επιθέσεις>>(μην παρεξηγήσετε την ένια) από αρνητική οντότητα η οποία θέλει να σας φοβίσει για να σας κλίσει όσο περισσότερο μπορεί τον δρόμο που έχετε πάρει προς την εξέλιξή σας (πνευματική).

Η πρώτη περίπτωση οφείλετε στην άγνοια του ανθρώπου, η δεύτερη οφείλετε σε ένα στάδιο προ αφύπνισης, συνειδησιακής, η οποία όταν συμβεί δεν πλησιάζει ξανά τπτ.


Αν κάποιος θέλει μπορεί να μας πει χωρίς λεπτομέρειες αν νομίζει ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ή αν νομίζει ότι βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο της ζωής του όπου αρχίζει να διευρύνει την αντίληψή του και γνώση του επομένως συνείδησή του...

n.l.
04-06-11, 13:01
Ζω μια περίοδο αρκετά έντονου στρες και άγχους σε όλους τους τομείς... Επαγγελματικα... Οικονομικά... Αυτά επιρεάζουν κατά κάποιο τρόπο και τα αισθηματικά και τη πιθανότητα δημιουργίας οικογένειας... Η απάντησή μου στην ερώτησή σου lmike...

Τώρα όσο για τις εμπειρίες μου, μου συνέβησαν τις τελευταίες 40 ημέρες για πρώτη φορά στη ζωή μου, και οι εμπειρίες ήταν 2....

Η πρώτη... Ήμουν στο χωριό μου και κοιμόμουν.... από το δωμάτιο των γονιών μου με χωρίζει μια πόρτα.. κάποια στιγμή ακούω κάποιον να περπατάει στο σπίτι και να μπαίνει στο δωμάτιο μου... εγώ θεώρησα ότι ήταν η μάνα μου.. με παραξένεψε βέβαια που μπήκε στο δωμάτιο μου τέτοια ώρα αλλά δεν έδωσα σημασία.. στάθηκε από πάνω μου και ένιωσα ότι με κοίταζε.. δεν αισθανόμουν ασφαλής παρόλο που νόμιζα ότι ήταν η μητέρα μου... φοβόμουν.. παρα πολύ.. φεύγει και αρχίζει να περιφέρεται στο σπίτι... σηκώνομαι να δω τι κανει μες το σκοτάδι... αλλά είδα τη μάνα μου να κοιμάται του καλού καιρου... Την επόμενη ημέρα ρώτησα αν μπήκε κανείς στο δωμάτιο μου.. Η απάντηση φυσικά ήταν όχι...

Το δεύτερο που με έχει σοκάρει και έχω χάσει τον ύπνο μου είναι το χθεσινό.. Έχω ξαπλώσει να κοιμηθώ, δε με έχει πάρει για τα καλά ο ύπνος( και αυτό είναι η μόνη μου ελπίδα στο να το δικαιολογήσω με τη λογική)... Κάποια στιγμή κάτι νιώθω ολόγυρα μου και ανοίγω τα μάτια μου... Ήρθα μούρη με μούρη με το πρόσωπο μια παρα πολύ τρομαχτικής γυναίκας... Φρίκαρα... φρίκαρα τελείως... δε φώναξα καθόλου.. μόνο ένιωθα ένα φόβο από την κορφή ως τα νύχια... εκλεισα τα μάτια μου και παρακαλούσα μόλις τα ανοίξω να έχει φύγει... τα άνοιξα... και είχε φύγει..

Είμαι 28 χρονων, ουδέποτε πίστευα σε τέτοιου είδους φιγούρες, φοβάμαι μήπως για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός μου έχει πάθει κάτι... ειλικρινά φοβάμαι μήπως δε στέκω στα καλά μου...:confused:

darko
07-06-11, 10:54
Πιστευω οτι το ποστ θα επρεπε να αρχιζει με την φραση:''Εχετε συναντησει αυτο που εννοουμε 'νταηλικι'??
Ελεος ρε μαγκα ξεκινας ενα θεμα με σκοπο να την πεις στους απο κατω λες και οι αλλοι πρεπει να ξερουν ακριβως με ποιον τροπο να σου απαντησουν για να μην θιχτει η διανοια σου?
Τα παιδια απο κατω απο σενα ,κ λογω της απουσιας των περαιτερω ειρωνικων απαντησεων σου,ειπανε φοβερα ενδιαφεροντα πραγματα για τις εμπειριες τους...και αν εξαιρεσεις τα αρχικα ηταν ενα φοβερο ποστ λογω οτι το συνεχισαν οι αλλοι...
Τωρα για να απαντησω κ γω απο ιατρικης πλευρας η ελλειψη οξυγονου οντως προκαλει απιστευτες εικονες και φοβιες.Ειναι ακριβως το ιδιο με το να παιρνεις καποιες ναρκωτικες ουσιες που κανουν κοφτες τις ανασες και προκαλουν ενα καρο παραισθησεις...
Επισης πολυ διαβητικοι στο προδιαβητικο σταδιο λογω αυξημενων τιμων σακχαρου ή ινσουλινης στο αιμα αρχιζουν και εχουν απειρες διαταραχες στον υπνο τους και η συχνοτερη ειναι η ελλειψη οξυγονου ως μια μορφη απνιας...
Φυσικα επειδη το εχω βιωσει κ γω αυτο το φαινομενο κ δεν πασχω απο τιποτα απο τα παραπανω ολα αυτα που ειπα δεν αποτελουν σοβαρη εξηγηση αλλα απλα μια πιθανοτητα ή μια δικαιολογια για να κοιμαμαι πιο ησυχος χωρις το φοβο οτι κατι παραμονευει στο σκοταδι...!
Γιατι αν με επειθαν αυτα που λεω σιγουρα δεν θα εμπαινα εδω μεσα...Ευχαριστω...
Φιλικα παντα Ευθυμης

Severus Snape
20-07-11, 20:11
Εμπειρία με τη σκιά, μόρα, "αυτό"..είχε η γιαγιά μου, 2 φορές. Και τις δύο στον ύπνο, και τις δύο κοιμόταν ανάσκελα. Η μία ήταν ιστορία παράλυσης, δε μπορώ να μιλήσω, να πάρω ανάσα κλπ. Η άλλη όμως ήταν ιστορία επίθεσης. Με τη γιαγιά μου 100% ξύπνια, να βλέπει απλά μια μαύρη μορφή από πάνω της και να νιώθει να πνίγεται στο λαιμό, σαν να υπήρχαν 2 χέρια και να προσπαθούσαν να την πνίξουν. Βαθιά θρησκευόμενη σε σημείο φανατισμού, είπε από μέσα της το Πάτερ Ημών και το σκηνικό τελείωσε μετά από λίγο. Την έβαζα ξανά και ξανά να μου λέει αυτή την ιστορία. Το θεωρούσε μάλιστα σαν κάτι γνωστό ως φαινόμενο, σαν να συμβαίνει συχνά και σε άλλα άτομα, όχι σαν κάτι παράξενο δηλαδή. Χαρακτηριστικά είχε να λέει "έρχεται η σκιά Σου να σε πλακώσει στον ύπνο σου". Και πιστεύω πως κι άλλοι έχετε ακούσει τη συγκεκριμένη φράση από παππούδες σας.

oriana
21-07-11, 02:01
πριν απο καποια χρονια ειχα ζησει και γω ενα περιστατικο με την μορα.Επεσα ενα βραδυ να κοιμηθω (μπρουμητα οπως παντα)και μεσα στον υπνο μου ενιωσα δυο παλαμες να με παταν δυνατα στην πλατη με αποτελεσμα να ξυπνησω και να ανοιξω τα ματια μου στο απολυτο σκοταδι.ακομα και ξυπνια ενιωθα να με πιεζει και καταλαβα πως δεν ειναι ονειρο.μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα ειχα ιδρωσει ολοκληρη και ενω μπορουσα να κουνηθω φοβομουν να απλωσω το χερι μου για να αναψω το φως.ετρεχαν σκεψεις στο μυαλο μου για το τι συμβαινει και ειπα το πατερ ημων και εφυγε ξαφνικα.αναψα το φως και δεν υπηρχε τιποτα.ξυπνησα τους γονεις μου και τους το ειπα και μου ειπαν δεν ειναι τιποτα σε πλακωσε η σκια σου.απο τοτε δεν μπορω χωρις να φοραω τον σταυρο μου.

Crystalline water
29-07-11, 12:53
πριν απο καποια χρονια ειχα ζησει και γω ενα περιστατικο με την μορα.Επεσα ενα βραδυ να κοιμηθω (μπρουμητα οπως παντα)και μεσα στον υπνο μου ενιωσα δυο παλαμες να με παταν δυνατα στην πλατη με αποτελεσμα να ξυπνησω και να ανοιξω τα ματια μου στο απολυτο σκοταδι.ακομα και ξυπνια ενιωθα να με πιεζει και καταλαβα πως δεν ειναι ονειρο.μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα ειχα ιδρωσει ολοκληρη και ενω μπορουσα να κουνηθω φοβομουν να απλωσω το χερι μου για να αναψω το φως.ετρεχαν σκεψεις στο μυαλο μου για το τι συμβαινει και ειπα το πατερ ημων και εφυγε ξαφνικα.αναψα το φως και δεν υπηρχε τιποτα.ξυπνησα τους γονεις μου και τους το ειπα και μου ειπαν δεν ειναι τιποτα σε πλακωσε η σκια σου.απο τοτε δεν μπορω χωρις να φοραω τον σταυρο μου.

Προχτές μετά από πολύ καιρό μου συνέβη όμως τελευταία φοράω σταυρό και έχω φυλακτό κάτω από το μαξιλάρι μου και δε με πλησίασε το ένοιωσα αλλά για κάποιο λόγο δε με πλησίασε.Απλά είδα τη σκιά να περνάει από τα πόδια του κρεββατιού και επειδή δε με πλησίασε κρατούσε και καλά τα μαχαιροπήρουνα μου και τα χτύπαγε κάτω να κάνει θόρυβο να με ενοχλήσει.Πήγε στη κουζίνα και εγώ σηκώθηκα να δω αλλά δε το έβλεπα και φυσικά ένοιωθα ξύπνια όταν μου συνέβη.Την ανατριχίλα την ένοιωσα όταν πέρασε.
Τελευταία είμαι αγχωμένη πολύ με θέμα δουλειάς και βλέπω ότι έχω ξανανοίξει αυτή τη πόρτα που χα κλείσει.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
07-08-11, 16:43
To φαινόμενο/αισθανόμενο που λένε "Μόρα" δεν είναι το ίδιο σε όλους. Αναλόγως του ανθρώπου και του χρονικού σημείου της ζωής του που γίνεται μπορεί να του το προκαλεί πνεύμα, μπορεί να είναι και θέμα του εγκεφάλου, απο παροδικό φυσιολογικό μέχρι παθολογικό. Δεν μπορούμε να λέμε οτι όλα όσα έχουν κάποια κοινά στοιχεία περιγραφής και συμπτώματα, είναι το ίδιο. Πρέπει να έχεις "ιστορικό" και... "φάκελο" του ατόμου, κατάσταση της βιολογίας του, με τί θέματα ασχολείται, αν έχει πάρει κάποια Μύηση, απο ρέικι μέχρι Υψηλή, κλπ. Ακόμη και με Μύηση Ρέικι αρχίζουν σιγά - σιγά να ενεργοποιούνται τα κέντρα περισσότερο απο πριν, οπότε καταλαβαίνεις και περισσότερες πληροφορίες, και έχεις και αρχή ή βελτίωση μεταφυσικών αισθήσεων. Κάποιων. Σε νηπιακό στάδιο βέβαια με Μύηση Ρέικι.

elsa
07-08-11, 21:12
Μου εχει τυχει και μενα αυτο που λετε περιπου 2 λεπτα κρατησε.
Δεν μπορουσα να κουνηθω να αναπνευσω καλα καλα και ενιωθα ενα πολυ μεγαλο βαρος στον θωρακα.
Και οταν πηγαινε να μιλησω δεν μπορουσα ουτε καν να ψιθυρισω.
Τρομαξα λιγο η αληθεια ειναι, ισως ειναι οντως αυτο το φαινομενο που δεν εχει ξυπνησει ακομα η συνειδηση

lmike
08-08-11, 11:16
Την επιστημονική άποψη την ξέρουμε και είναι υπολογίσιμη. Την μεταφυσική όμως?
Δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν. Σκεπτομορφή δικιά μας ή ξένη οντότητα.

Και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τι βιώνουμε εκείνη την στιγμή και αν ταιριάζει με άλλων ανθρώπων η εμπειρία μας.

Το συνηθέστερο είναι σκεπτομορφή.
Σε περιόδους με πολύ στρες ή αν έχουμε φοβίες, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά στο αστρικό. Όταν κοιμόμαστε πάμε στο αστρικό. Τα όνειρα είναι του αστρικού. Όποιες φοβίες έχουμε εκεί μπορούν να πάρουν μορφή (αστρικό). Οπότε μια εμπειρία τέτοιου είδους (μεταξύ ύπνου ξύπνιου), συνήθως είναι σκεπτομορφή. Η μόρα είναι ταμπέλα και μόνο.

Αν είναι οντότητα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο στον ύπνο. Το φαινόμενο μόρα ας πούμε αναφέρετε πάντα όταν κοιμόμαστε.

Όσο για το ρεικι δεν έχει καμιά σχέση με αυτό το φαινόμενο όπως και τα περισσότερα γνωστά συστήματα.

Tashows
17-08-11, 17:37
Έχω βαρεθεί το σκηνικό με τη Μόρα και τα κακά πνεύματα. Διαβάστε λίγο για τα όνειρα, την κατάσταση ανάμεσα στον ύπνο και στην εγρήγορση, την υπνοπαράλυση και σταματήστε να φοβάστε γελιότητες. Όλα αυτά τα φαινόμενα τρέφονται από το φόβο σας. Και όταν λέω τρέφονται, δεν εννοώ ότι είναι κάποιο πνεύμα που γουστάρει να φοβίζει κόσμο, αλλά ο ίδιος σας ο εγκέφαλος που πραγματοποιεί τους φόβους σας. Τα όνειρα και η κατάσταση του γλαρώματος έχουν να κάνουν με το τι περιμένεις να συμβεί. Όσο πιο έντονα πιστεύεις ότι κάτι συγκεκριμένο θα συμβεί τόσες περισσότερες πιθανότητες να συμβεί. Ή καλύτερα όχι να συμβεί, αλλά να το βιώσεις. Κοινώς σταματήστε να φοβάστε και όλα αυτά θα εξαφανιστούν.

Trithemius
18-08-11, 15:20
Συμφωνώ και προεκτέινω: Δεν είναι ότι αυτά περί "μόρα" κλπ. τρέφονται από εμάς αλλά καλό είναι να θυμίσουμε πως τέτοια ιδεολογήματα τρέφουν και τις τσέπες κάποιων οι οποίοι τα προωθούν διακαώς...:rolleyes:

lmike
25-08-11, 13:33
Στα Λατινικά Μόρα σημαίνει σταμάτημα (απότομο), εμπόδιο, καθυστέρηση.
Μπορεί να μην είναι λατινική η λέξη, αλλά σίγουρα το περιγράφει όπως ακριβώς είναι.

Δεν είναι οντότητα σε καμιά περίπτωση αυτό το φαινόμενο. Στα παλιά χρόνια αεριζόταν το κατσίκι και το λέγανε δαιμονισμένο, δεν θα έλεγαν για τέτοιο φαινόμενο ότι λένε. Η θεωρίες για το τι είναι μόρα κατά παραδόσεις είναι σχετικά γελοίες...

Η επιστήμη έχει αγγίξει πολύ αυτό που συμβαίνει κατά τι διάρκεια αυτού του βιώματος, απλά δεν υπολογίζει τα άυλα πεδία του ανθρώπου...

mai
09-09-11, 10:53
Καλημέρα και από μένα.είμαι νέο μέλος,με έντονο ενδιαφέρον για μεταφυσικά ζητήματα,ίσως λόγω ιδιοσυγκρασίας αλλά και λόγω αναλογων εμπειριών.
Θα ήθελα να μοιραστω μαζί σας μια περίεργη "μεταφυσική" εμπειρία μου,η οποία δεν ξέρω ωστόσο αν εντάσσεται στο φαινόμενο "μόρα".
Στο πατρικό μου σπίτι έχουμε μια εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε ένα δωμάτιο,στο επίπεδο της ταράτσας.Κάποιες φορές,ειδικά το καλοκαίρι,έφευγα από το δωμάτιό μου και κοιμόμουν σε αυτό το δωμάτιο,κυρίως όταν έρχονταν η αδερφή μου με τα ανήψια μου και υπήρχε έλλειψη χώρου.
Ενα καλοκαιρινό βράδυ που είχε σχετικό αέρα-πριν 3 χρόνια περίπου-,και ενώ κοιμόμουν,ένιωσα μέσα στον ύπνο μου πνιχτές συζητήσεις,σαν ψίθυροι στον αέρα.Συγχρόνως ένιωθα μια πολύ εντονη ζέστη,σαν κάψιμο στο λαιμό,μια δυσάρεστη αίσθηση γενικότερα σε συνδυασμό με πολύ εντονο φόβο.Οταν έγινε πολυ δυσάρεστο για να το αντέξω αλλο,ξύπνησα τελειως-ήταν μια κατάσταση ύπνου ξύπνιου-,απέδωσα το όλο δυσάρεστο συναίσθημα στον τρελαμένο εκείνη τη νύχτα αέρα,και πήγα και κοιμήθηκα στο σαλόνι.
Οταν ξύπνησα το πρωί και με είδε η μητέρα μου,μου είπε ολο απορια "τι είναι αυτό που έχεις πάνω στην μπλούζα σου,στην πλάτη,αίμα?".Φοβήθηκα και κοιταχτηκα στον καθρέπτη,και όντως στο πίσω μέρος της μπλούζας,ψηλά στην πλάτη, υπήρχαν έντονα κόκκινα σημάδια,τα οποία όμως δεν ήταν αίμα,αλλά αλειμμένο κόκκινο κερι που μύριζε κανέλα,κερί το οποίο υπηρχε παραδίπλα από μενα,πάνω σε ένα σεντούκι ενώ κοιμόμουν στο πάνω δωμάτιο.
Εχω συζητησει το συμβαν με τη μητερα μου και άλλους δικούς μου ανθρωπους,αλλα κάποια εξηγηση πειστική δεν έχει δοθεί.Σημειωτέον, ότι γενικά στο πατρικό μου συνέβαιαν διάφορα,μετακινήσεις και πετάγματα αντικειμένων στον αέρα,κινήσεις που τις έβλεπαν 2 ή περισσότερα άτομα της οικογένειας.Ωστόσο,πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τόσο "πραγματικό" και ξεκάθαρο.Προσπαθώντας να το εξηγήσω αναρωτήθηκα μήπως είμαι υπνοβάτης και αυτοπασαλείφθηκα με κερί,αλλα ποτε κανείς (οικογένεια ή σύντροφος),δεν έχει αντιληφθεί κάτι τετοιο..
Συγνώμη για τη μακροσκελή ιστορία,είμαι άτομο που ψάχνεται,έχω σπουδάσει και ψυχολογία,αλλά δεν μπόρεσα να βρω λογική ή μη εξηγηση για αυτήν την εμπειρία μου...

Ελευθέριος Παλιγγίνης
12-09-11, 03:33
Το φαιvόμεvο/αισθαvόμεvο που λέvε "Μόρα", απαραιτήτως πρέπει vα περιλαμβάvει και δύσπvοια και βάρος στο στήθος, και vα υποθέτεις οτι κάτι κάθεται εκεί, ή vα το βλέπεις κιόλας.

Av δεv υπάρχει βάρος στο στήθος και δεv υποθέτεις/βλεπεις κάτι κακο, μιλάμε για άλλο θεμα. Κατάσταση αδυvαμίας κίvησης και ομιλίας για μικρο ή μέτριο χροv. διαστημα, ειvαι άλλο. Με ταχύτατες σκέψεις και ταχυκαρδία.

Σοφια43
09-10-11, 18:41
το εχω παθει εκατονταδες φορες,δεν ειναι τπτ αλλο περαν του εαυτου μας την ωρα που ειμαστε μεταξυ υπνου και ξυπνιου.συνηθως γινεται οταν μας πρωτοπερνει ο υπνος.μετα απο χρονια που καταλαβα απο που προερχεται μπορω πλεον και το σταματαω την ωρα που παει να ξεκινισει.τωρα πια δε με πιανει ποτε

Feanor12
29-11-11, 00:20
Το εζησα 2 φορες τους τελευταιους 2 μηνες.Για πρωτη φορα.Δεν ηταν κατι που με τρομαξε.Δεν μπορω να πω αν ηταν στον υπνο η στον ξυπνιο.Ηταν κατι ενδιαμεσο.Να προσθεσω οτι και τις 2 φορες εγινε στον μεσημεριανο μου υπνο και για να κοιμηθω εγω μεσημερι πρεπει να ειμαι πολυ πτωμα.Υποθετω πως ειναι κατι καθαρα εγκεφαλικο και επιδρα η συσσωρευμενη κουραση.

Katerina.deathless
05-01-12, 00:25
Καλησπέρα σας παιδιά, λέγομαι Κατερίνα είμαι 14 και καινούρια στο "φορουμ". Επειδή όμως είμαι και πολύ άσχετη με τα "φόρουμς" και γενικά δεν έχω εγγραφεί ξανά σε ένα παρόμοιο σιτε γι'αυτό αν φανώ αδέξια ή κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ να μου το πείτε να το διορθώσω. :D Αποφάσισα λοιπόν μετά απο αρκετό καιρό να εγγραφώ σε κάποιο σιτε που γίνονται συζητήσεις για όλα τα ανεξήγητα, λόγο κάποιον εμπειριών που έχω απο τότε που ήμουν μικρή με την ελπίδα οτι θα κατανοήσω κάποια πράγματα και οτι θα πάρω κάποιες χρήσιμες συμβουλές απο άτομα ποιο έμπειρα απο εμένα. Γι'αυτό σας εκλιπαρώ βοηθήστε με!! είμαι σε απόγνωση~~~ :(
Απο μικρή έβλεπα μορφές <<σκιές>> όπως τις έχω μόνη μου ονομάσει, γιατί είναι σκοτεινές ανθρώπινες μορφές που μοιάζουν με σκιές. Είναι παντού! βλέπω σχεδόν κάθε μέρα πολλές φορές με ακουμπούν κ'όλας έχω αισθανθεί απο σκούντιγμα, χέρι στον ώμο μου μέχρι και κάτι να με αγκαλιάζει την ώρα που είμαι ξαπλωμένη.
Θυμάμαι πολλά απο όταν ήμουν μικρή αλλα δεν θα τα διηγηθώ όλα τώρα γιατί θα μου πάρει πολύ! Θυμάμαι ήμουν μικρή γυρω στα 3-4 και ήμουν ξαπλωμένη για ύπνο που λεμε. Και σε μια στιγμη ξύπνησα και ολα γύρω μου ήταν πελώρια και ένοιωθα μικροσκοπική το κρεβατι μου φαινόταν 10 μέτρα. Κρύωνα και δεν μπορούσα να κουνηθώ μόνο τα μάτια μου μπορούσα να ανοίξω. Και συνήθως έβλεπα μια μορφή να κάθετε στην ακρη της κρεβατοκάμαρας των γονιών μου, ήταν ένα παιδί κοριτσάκι μου φαινόταν και καθόταν σταυροπόδι έχοντας το κεφάλι σκυμμένο. Αυτό το είχα πάθει πολλές φορέσ βλέποντας αυτή τη μορφή, κάποιες φορές μάλιστα νόμιζα πως την άκουγα να γελάει ειρωνικά σαν να έπαιρνε ευχαρίστηση με τον πόνο μου. Μια φορά κατάφερα και σηκώθηκα στο κρεβάτι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου αλλα μπόρεσα και φώναξα και ήρθε ο πατέρας μου και του είπα οτι κάτι είναι εκεί και με κοιτάει εγώ θυμάμαι το έβλεπα ακόμα, αλλα όταν αναψε τα φώτα εξαφανίστηκε. Απο τότε δεν το ξαναείδα. Ακόμα θυμάμαι ημουν στην κουζίνα με τη γιαγιά κ τν αδερφό μου και εγω έβλεπα μια σκιά στον τοίχο να κουνιέται ανθρώπινα σαν να χόρευε και εγώ γελούσα και με ρώτησαν γιατι γελούσα τσ εξήγησα και μου είπαν οτι δεν υπήρχε τπτ στον τοίχο. Στο τέλος ήταν σαν να με χαιρετούσε μετά πήγαμε και είδαμε τηλεόραση. Όλα αυτά συνεβησαν γιατί τα θυμούνται και οι δικοί μου. Είναι και άλλα πολλα....
Και ναι και εγώ θα έλεγα οτι ήταν η φαντασία ενος μικρού παιδιού.... Αλλα πρόσφατα ανακάλυψα οτι αυτά δεν είναι η φαντασία μου, και οτι δεν είμαι τρελή όπως τόσο καιρό νόμιζα και πίστευα....Ακόμα να αναφέρω οτι έχω την ικανότητα να βλέπω αύρες απο ανθρώπους ζώα ακόμα και αντικείμενα.... Αυτό το ανακάλυψα το καλοκαίρι ψάχνοντας διάφορα στο ίντερνετ λόγο ενός δοκιμαντέρ που είχα δει.....
Τέλος παντων πρίν λίγο καιρό ήμασταν στο σχολείο και κάτι ζεστό με ακούμπησε, το ένοιωσα στην πλάτη και τον γοφό μου,Γύρισα πίσω να κοιτάξω μήπως ήταν κάποιος και δεν ήταν κανενας κοντα. Πρίν προλάβω να κάνω κάτι είδα την φίλη μου να ανατινάζεται και είπε παναγία μου!!! την ρωτισαμε τι έγινε και είπε οτι είδε ένα μαύρο πράγμα να τυλίγει τη μέση μου. Μετά απο αυτό είπα και στις 2 τα πάντα. Η φίλη μου που είδε αυτο (Γιάννα) μου πρότεινε να πάμε σε κάποιον "ιδικό" να μιλήσουμε αυτός μου είπε οτι ο Διάβλος θέλει να καταλάβει την ψυχή μου (Πραγματικά δεν τον πίστεψα μάλιστα μόνο "ιδικός" δε μου φάνηκε ο κύριος)
Πρίν μερικές μέρες την 1 Ιανουαρίου για την ακρίβεια καθόμασταν με την άλλη κοπέλα π της τα είχα πεί και αυτής, καθόμασταν στο παγκάκι στη γειτονιά μου και συζητούσαμε και καθώς γύρισα το κεφάλι μου είδα μια αντρικη μορφή ψυλή με σκυμμένο το κεφάλι σγουρά μαλλιά να κρατάει κάτι στα χέρια του σαν βιβλιο. Η κοπέλα (Αναστασια) με ρώτησε τι έγινε και της είπα οτι είδα σκια πάλι αντρας ήταν της είπα. Μετα απο λιγο μ είπε οτι είδε και αυτη το ίδιο μεσα σε μια αυλη, της ζήτησα να μ το περιγράψει και ήταν αυτό που είχα δει κ εγώ.
Καταλαβα οτι υπάρχουν όχι μονο αυτο έχω και "μαρτυρεσ" χαχαχ :p
Δεν ξέρω τι να νιώσω χαίρομαι αλλα φοβαμαι ταυτόχρονα. Να προσθέσω οτι ακούω να φωνάζουν το όνομα μου πολλές φορές και η τηλεόραση αν πάω σε άλλο δωμάτιο καμιά φορά αλλάζει κανάλια μόνη της. Δεν είναι κάτι επιθετικό απλά θα'θελα να ήμουν ¨κανονική¨¨ Ακομα στον ύπνο μου λέω παράλογα πράγματα και μια φράση που λέω πολλές φορές κα μ'εχι ακούσει ο αδερφός μου να λέω είναι ~ to mnte aoitu irn ic iout oiun a ~ το έγραψα με λατινικούς χαρακτήρες γτ σεν ξερω πως αλλιώς να το γράψω.
Παλιά υπνοβατούσα και πήγα να πέσω απο τη βιβλιοθήκη μια φορα, μην ρωτάτε πως είχα ανέβει εκεί απάνω πάλι καλά που με βρηκε ο αδερφός μου στο τσακ! Ξέρω πολλοί δεν θα με πιστέψουν! Ούτε και το απαιτώ αλλά χρειάζομαι βοήθειααα!! :confused:
Σας παρακαλώ θέλω τη γνώμη σας τι να κάνω τι πιστεύετε οτι έχω; Πείτε μου τη γωμη σας τη χρειάζομαι!!!
Ευχαριστώ πρκαταβολικά

Vasilis1818
05-01-12, 08:28
Καλημερα κατερινα.
Η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα "γνωριζω" ανθρωπο που
βλεπει σκιες. Δεν ξερω απο τι μπορει να προερχεται αυτο.
Ισως καποιος μελος του φορουμ να μπορει να ξερει 5 πραγματα γιαυτο
το θεμα και να σου λυση μερικες απορεις.
Παντως για μενα πιστευω θα ηταν καλο να βρεις καποιον καλο
πνευματικο ιερεα (δεν ξερω βεβαια τι σχεση εχεις με την εκκλησια) να
του μιλησεις για αυτο που σου συμβαινει μηπως και μπορει να σου
πει κατι.

Να σε ρωτησω κατι.
Αυτες οι σκιες εχεις καταλαβει αν θελουν κατι απο σενα?
η απλα σε πειραζουν επειδη μπορεις να τις δεις ?

GET1
05-01-12, 08:52
Καλημερα κατερινα και απο εμενα ειμαι νεοs στο φορουμ και θα ηθελα να σε ροτησο κατι αυτεσ η σκιεσ ειναι παντα διαφορετικεσ ? και εγω θα σε συμβουλευα να ακουσησ τον φιλο μασ Vasilis1818 αλλα και θα σε συμβουλευα να ψαξεισ σε καμια βιβλιοθηκη να βρεισ κανενα βιβλιο που θα σου δοσει τησ απαντησησ που ζητασ αν δεν εισε τοσο φαν του διαβασματοσ να ψαχνεισ σε σαιτσ στο ιντερνετ ειπαρχουν πολα που γραφουν για τετια πραγματα ξερεισ πνευματα,σκιεσ κ.α.Και ουτε εγω γνωριζω" ανθρωπο που να βλεπει σκιες.

GET1
05-01-12, 09:10
Α και μια αλλεσ 2 συμβουλεσ που σου δηνο εχω ακουση οτι πιανουν.1μερηκεσ φορεσ ιστοριεσ φαντασματον και τετια περιλαμβανονται και σκιεσ μπορει να σε βοηθησουν να βρεισ τον τροπο να τα διοξεισ{δεν ξερο εγγυημενα τα αποτελεσματα τησ διοτη και μενα μου το χουν πει και δεν το πολιπιστευω}.2Να λεσ παντα το πατερ ιμον καθε βραδη και να κουβαλασ μαζι σου αν μπορεισ παντα ενα σταυρο μεγαλοσ η μικροσ δεν εχει σημασια αρκη να ειναι σταυροσ αν ειναι οντοσ ο διαβολοσ τοτε δεν πιστευω οτι αν ακολουθησησ τη δευτερη τακτηκη θα σε ξαναπξραξουν αυτεσ η σκιεσ αν ειναι οντοσ πνευματα του διαβολου μετο πατερ ιμον θα φιγουν αν το κανεισ καθημερηνα τοτε ακομα καλητερα και αν εχεισ και καμια εικονιτσα πανο απο το κρεβατη σου η στο κομοδηνοσου τοτε θα εχεισ πολη καλητερα αποτελεσματα{αν ειναι πνευματα του διαβολου η μεθοδοσ αυτη εχω ακουση οτι πιανει και αλλου ειδοπυσ πνευματα ομοσ δεν ξερω εγγυημενα καλητερα μην κανουμε πηραματα σε τετιεσ περιπτοσεισ}.Και κατι τελευταιο δεν πρεπει σε καμια περιπτοση να τα φοβασε ποτε μιν τα φοβασε γιατι αυτο θελουν τον φοβο σου.:D φιλικα

GET1
05-01-12, 11:15
Αυτεσ η σκιεσ σου κανουν τακτικεσ επισκεψεισ?
:confused:

Katerina.deathless
05-01-12, 11:18
Να σε ρωτησω κατι.
Αυτες οι σκιες εχεις καταλαβει αν θελουν κατι απο σενα?
η απλα σε πειραζουν επειδη μπορεις να τις δεις ?

Δεν ξέρω :mad: αυτό προσπαθώ να μαθω! Υπάρχουν φορές που νιώθω τόσο απελπισμένη και τις διώχνω κυρίως όταν είμαι μόνη μου. και φεύγουν!
Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν θέλουν όλες να μου κάνουν κακό κυρίως αυτή τελευταία που είναι ένας άνδρας χθες κοιμήθηκα στην γιαγιά μου και με ξύπνησε με ακούμπησε και μετά τον έβλεπα αρκετές φορές τη μέρα!
Θα ήθελα να τις βοηθήσω αλλα είμαι τελείως άσχετη!!! :( πραγματικά το θέλω γιατί δεν είναι όλες οι σκιές τόσο"ζεστές" Απλά είναι λίγο δύσκολο να μην φρικάρω πολλές φορές έχω δεί τέτοια να περνάνε μέσα απο σώματα άλλων! :eek:

GET1
05-01-12, 11:23
Κατερινα απο τη μασ εγραψεσ στο μυνημα θελεισ να τισ βοηθησησ να τησ διοξεισ η να μαθεισ πληροφοριεσ γιατι τα χουμε μπερδεψει λιγο.:)?

Katerina.deathless
05-01-12, 11:25
[QUOTE=GET1;91838]Α και μια αλλεσ 2 συμβουλεσ που σου δηνο εχω ακουση οτι πιανουν.1μερηκεσ φορεσ ιστοριεσ φαντασματον και τετια περιλαμβανονται και σκιεσ μπορει να σε βοηθησουν να βρεισ τον τροπο να τα διοξεισ{δεν ξερο εγγυημενα τα αποτελεσματα τησ διοτη και μενα μου το χουν πει και δεν το πολιπιστευω}.2Να λεσ παντα το πατερ ιμον καθε βραδη και να κουβαλασ μαζι σου αν μπορεισ παντα ενα σταυρο μεγαλοσ η μικροσ δεν εχει σημασια
Ναί έχω διαβάσει αρκετά και έχω ψάξει αλλα πουθενά δεν έχω βρεί για σκιές! Αυτό θα κάνω θα πάω σ βιβλιοθήκη και θα ψάξω! :D
Ναι είμα χριστιανή ορθόδοξη και κανω τον σταυρό μου και έχω και εικόνες κάτω απο ο μαξιλάρι μου!
Αυτό ου έχω καταλάβει είναι οτι με το καιρό γίνομαι ποιο δυνατή! και για να πώ την αλήθεια αν δεν είχαν σοκαριστεί τόσο οι φίλες μου μάλλον τίποτα δεν θα έκανα! Το είχα συνηθίσει αλλά ναι όντως δεν γίνετε κάτι παίζει! ευχαριστώ πολυυυυ για τις συμβουλές σας :D ^^

GET1
05-01-12, 11:26
Α και κατι αλλο μπορει αυτεσ οι σκιεσ να ειναι πνευματα εχεισ προσπαθηση να επεικινονισισ για να μαθεισ τη θελουν απο σενα?:confused:

Katerina.deathless
05-01-12, 11:27
Κατερινα απο τη μασ εγραψεσ στο μυνημα θελεισ να τισ βοηθησησ να τησ διοξεισ η να μαθεισ πληροφοριεσ γιατι τα χουμε μπερδεψει λιγο.:)?
Ναι καθημερινές! και ναι αν δεν γίνετε να φύγουν να τις βοηθήσω! αλλα δεν ξέρω πως!!! :confused:

Katerina.deathless
05-01-12, 11:30
Α και κατι αλλο μπορει αυτεσ οι σκιεσ να ειναι πνευματα εχεισ προσπαθηση να επεικινονισισ για να μαθεισ τη θελουν απο σενα?:confused:
Όχι δεν έχω, δεν ξέρω και το πώς! καμιά φορά τσ μιλάω απλά δεν έχουν τρόπο να μου απαντήσουν! μόνο τσ βλέπω ααα κ να προσθέσω οτι πολλές φορές είναι σαν σύννεφα έχουν αόριστη μορφή!

Katerina.deathless
05-01-12, 11:35
Κατερινα απο τη μασ εγραψεσ στο μυνημα θελεισ να τισ βοηθησησ να τησ διοξεισ η να μαθεισ πληροφοριεσ γιατι τα χουμε μπερδεψει λιγο.:)?

Και αν δν μαθω πληροφορίες πως θα καταφέρω να τις διώξω η να τις βοηθήσω??

GET1
05-01-12, 11:35
Κατερινα εχω ακουση οτι τα πνευματα εμφανιζονται με διαφορεσ μορφεσ και κατι αλο ψαχε και για πνευματα να δεισ αν ειπαρχει κατι σχετικο με την περιπτοση σου και αφου θα πασ σε βιβλιοθηκη ψαχε και για αυτο και ψαξε και σε παλια βιβλια μιν σου κανει εντιποση γιατι στο λεο γιατι και αυτα περιεχουν διαφορεσ συμαντικεσ πλιροφοριεσ.

Vasilis1818
05-01-12, 11:42
Δεν ξερω κατερινα... Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω.
Οτι μπορουσα να πω στο ειπα στο πρωτο μου ποστ εδω.
Ελπιζω να μην ειναι τιποτα κακο και να προχωρισεις την ζωη σου!

GET1
05-01-12, 12:00
Ακου αν ψαξεισ θα βρεισ μεθοδουσ επικινονιασ με πνευματα διαλεξε μια και δοκιμασε την με τισ φιλεσ σουκαι ροτα τουσ τη θελουν απο σενα ειναι καλιτερα να δοκιμαζεισ τετιεσ μεθοδουσ με παρεα παρα μονη.Εψαξα τιν περιπτοση σου και πιστευω οτι μπορει να ειναι νεκροι {προσοχη οχι σηγουρα} αυτο το καταλαβα απο κατι βιντεο και ιστοριεσ που διαβασα.Ενα απο τα βιντεοσ που εψαξα ηταν αυτο με το φαντασμα του μικλε τζακσον εγο δεν το πολιπιστευο οτι υπιρξε εκει οντοσ το φαντασμα του μικλε τζακσον ομοσ οφιλο να ομολογισο οτι τεριαζει πολι με τιν περιπτοσι σου φαντασμα με μορφι σκια γραψτο ετσι το φαντασμα του μικλε ξαψσον στα αγλικα ομοσ προσεχε γιατι το εχουν φτιξει να βγαινει μια φατσα δεστο σε παρακαλω και πεσ μου αν εχει καπια ομοιοτιτα με αυτα που βλεπεισ εσυ ενταξει.:Dφιλικα

GET1
05-01-12, 12:03
Κατερινα μιν φανταστεισ οτι και εγω ξερω πολα και εφχομαι αυτα τα πραγματα να φιγουν απο τη ζωη σου αυτα που σου λεο ειναι τα κυρια να σου πο λεπτομεριεσ δεν ξερω.:D:confused:

GET1
05-01-12, 12:10
Εγω πανο κατο αυτα ειχα να σου πο αν ρεισ κατι αλλο και εχεισ καπια απορεια γραψτο θα δουμε αν μπορουμε να σε βοηθησουμε νατη λησησ.:D:):rolleyes:

Katerina.deathless
05-01-12, 15:54
Εγω πανο κατο αυτα ειχα να σου πο αν ρεισ κατι αλλο και εχεισ καπια απορεια γραψτο θα δουμε αν μπορουμε να σε βοηθησουμε νατη λησησ.:D:):rolleyes:
Nαι κατι θα κάνω απλά δεν θέλω να τα " επικαλέσω " με τν πινακα τω πνευμάτων κλπ γτ έχω ακούσει διάφορα..... Θα υπάρχει και άλλος τρόπος σίγουρα ~~ :D
Αυτό θα κάνω θα ψάξω σε βιβλία και ο θεός βοηθός!!

Katerina.deathless
05-01-12, 15:57
Εγω πανο κατο αυτα ειχα να σου πο αν ρεισ κατι αλλο και εχεισ καπια απορεια γραψτο θα δουμε αν μπορουμε να σε βοηθησουμε νατη λησησ.:D:):rolleyes:

Δεν ξερω κατερινα... Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθησω.
Οτι μπορουσα να πω στο ειπα στο πρωτο μου ποστ εδω.
Ελπιζω να μην ειναι τιποτα κακο και να προχωρισεις την ζωη σου!
και μόνο που ενδιαφέρθηκες σημαίνει πολλά για'μένα να σε καλα!!:)
Ευχαριστώ πολύ!!

Vasilis1818
05-01-12, 17:14
Συγχωνευσε καποιος τα θεματα??
Ας μου πει καποιος γιατι θα τρελαθω δεν θυμαμαι αν
η κατερινα ειχε αλλο θεμα η οχι.... μην μου πειτε οτι τοση ωρα
γραφαμε εδω :confused:

Κατερινα μονο σε παρακαλω μην κανεις την κινηση να επικαλεσεις.
Μπορει να εχεις σοβαρα προβληματα.

Katerina.deathless
06-01-12, 12:42
Συγχωνευσε καποιος τα θεματα??
Ας μου πει καποιος γιατι θα τρελαθω δεν θυμαμαι αν
η κατερινα ειχε αλλο θεμα η οχι.... μην μου πειτε οτι τοση ωρα
γραφαμε εδω :confused:

Κατερινα μονο σε παρακαλω μην κανεις την κινηση να επικαλεσεις.
Μπορει να εχεις σοβαρα προβληματα.

Ναι κάποιος τα συγχώνευσε ναι θα το αποφύγω αυτό. Μην ανησυχείς

Ελευθέριος Παλιγγίνης
06-01-12, 22:20
[...] μονο σε παρακαλω μην κανεις την κινηση να επικαλεσεις.
Μπορει να εχεις σοβαρα προβληματα.

Κακό βιώνει κάποιος, μόνο εφόσον έχει πιστέψει φοβική θεωρία. Κάθε κακόβουλη οντότητα, ή καλύτερα, "νοότητα", οντότητα νοός, είναι μηχανισμός φοβίας "με σάρκα και οστά" για το σύμπαν σου. Το προσωπικό σου σύμπαν.

Όταν ερευνήσεις τον εγκέφαλό σου σε λεπτομέρειες λεπτομερειών, και βρεις την συγκεκριμένη εγγραφή -σκέψη, ταμπέλα/ετικέτα και εικόνα φόβου- και την σβήσεις, παύει να υπάρχει. Είναι θέμα κειμένου εικόνας ή λόγου κάποιου άλλου, που πίστεψες και αντέγραψες. Απο θρησκευτικά βιβλία, φανταστική λογοτεχνία και θρίλερς ξεκινούν αυτά και αντιγράφονται σαν ιοί σε πολλούς.

Tα Πνεύματα είναι δομές, μονάδες και μηχανισμοί του συμπαντικού Νου, που μετά αντιγράφονται στον νου του ανθρώπου. Γι' αυτό ο Πλάτων τα έλεγε Ιδέες.

Αλλά ποιος σημερινός έχει καταλάβει οτι Ιδέες σημαίνει Πνεύματα και Οντότητες Νου, και οτι είναι ζωντανές; Και οτι οι θεωρίες και οδηγίες των ΦιλοΣόφων έχουν Θεουργική-Πνευματιστική χρησιμότητα σήμερα; Σχεδόν κανείς. Ή, για να είμαστε ακριβείς, πολύ λίγοι.

Με Χαρά και Αγάπη, και βελτιώνοντας τον Νοητικό Κώδικα, καθένας δεν υπάρχει περίπτωση να "έλξει" κάτι αρνητικό. Θα του έρχονται Ισχυρά και Χρήσιμα Πνεύματα, για αυτόν. Αναλόγως της ποιότητας της σκέψης.

Αντιθέτως, εάν πορεύεται την ζωή του... διαλαλώντας οτι τα Πνεύματα είναι "Σατανάδες" και "Μπαμπούλες", ανάλογα θα του έρχονται.

Και όχι μόνο εάν κινηθεί Πνευματιστικά, αλλά και γενικώς. Εφόσον έχει τις αρνητικές σκέψεις που λέει, τo υποσυνείδητό του είναι ήδη προγραμματισμένο λάθος, με φόβο και αρνητικότητα, και ανάλογα πράγματα έλκονται και υλοποιούνται στη ζωή του. Aκόμη και αν δεν κάνει ποτέ αυτό που φαντάζεται με τον όρο "επίκληση".

Vasilis1818
07-01-12, 16:32
Αγαπητε φιλε ο καθε ενας εχει διαφορετικη αποψη για το θεμα.:)

Ελευθέριος Παλιγγίνης
07-01-12, 22:25
Η διαφορά στις απόψεις οφείλεται στο εξής.

Η μία είναι θέμα πείρας -οπότε ξέρεις τί κάνεις και τί είναι κάθε τί, και τί αποτέλεσμα έχει-
ενώ ή άλλη... είναι θέμα φόβων αυτών που δεν έχουν πείρα,
και αρκούνται σε όσα τρομακτικά και παράλογα τους λένε οι παπάδες και οι καλόγεροι
-γιατι απο εκεί έχει ξεκινήσει αυτό το σενάριο,
αυτά τα διαδίδουν εξ αρχής της δημιουργίας του χριστιανισμού,
για να αποτρέπουν κόσμο απο τον Πνευματισμό,
και να τον ασκούν μόνο αυτοί στις Αδελφότητές τους τις ιερατικές,
και στα διάφορα απλά που κάνουν επίσημα στο λαό,
που και εκείνα Πνευματισμός είναι,
απλά το λένε αλλιώς για... ξεκάρφωμα-.

Μία απο τις δύο γνώμες όμως, είναι η σωστή.
Δεν μπορούμε να λέμε οτι υπάρχουν πολλές γνώμες, και να μένουμε εκεί.
Μας ενδιαφέρει τί ισχύει, και πού οδηγούμαστε απο τα δεδομένα μας.
Το νοητικό αδιέξοδο "υπάρχουν πολλές γνώμες" είναι εμπόδιο προόδου.

Vasilis1818
08-01-12, 10:15
Προσωπικα δεν ανηκω σε καμια απο τις 2 κατηγοριες.
Ξερω ομως ανθρωπο που ανηκει στην πρωτη.:)

AD ASTRA PER ASPERA
08-01-12, 12:23
φιλε ελευθεριε εγω πιστευω οτι υπαρχουν τα πνευματα και δεν ειναι ιδεες ουτε στη φαντασια του καθε ανθρωπου απλως γινονται οποτε θελουν αντιληπτα στον καθε ανθρωπο!!

Tashows
09-01-12, 12:17
Κατερίνα, τα όσα σου συμβαίνουν όταν κοιμάσαι ή ξυπνάς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι παραισθήσεις από την υπνοπαράλυση, αν και είναι όντως πολύ έντονα όπως τα περιγράφεις. Αυτά που λες ότι βλέπεις όταν είσαι ξύπνια και μάλιστα τα βλέπουν και φίλες σου, δεν ξέρω τί μπορεί να είναι. Δεν ξέρω καν αν τα πιστεύω. Επίσης κάτι στο οποίο δε στάθηκε κανείς. Βλέπεις όντως αύρες? Δώσε μας λίγες πληροφορίες... Οι σκιές που βλέπεις ή εκείνος ο άντρας, έχουν αύρα?

Katerina.deathless
09-01-12, 20:01
Κατερίνα, τα όσα σου συμβαίνουν όταν κοιμάσαι ή ξυπνάς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι παραισθήσεις από την υπνοπαράλυση, αν και είναι όντως πολύ έντονα όπως τα περιγράφεις. Αυτά που λες ότι βλέπεις όταν είσαι ξύπνια και μάλιστα τα βλέπουν και φίλες σου, δεν ξέρω τί μπορεί να είναι. Δεν ξέρω καν αν τα πιστεύω. Επίσης κάτι στο οποίο δε στάθηκε κανείς. Βλέπεις όντως αύρες? Δώσε μας λίγες πληροφορίες... Οι σκιές που βλέπεις ή εκείνος ο άντρας, έχουν αύρα?

όχι δεν έχουν αύρα οι σκιές ούτε ο άνδρας και αυτός σκιά ηταν!
Ναι είναι σαν τα χρώματα απο το φλας είναι διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο! και δεν είναι πάντα το ίδιο χρώμα! μπορεί λόγο των αλλαγών της διάθεσης είναι σαν "σύννεφο" αύρα που υπάρχει γύρω απο ανθρώπους ζωα κλπ. καμιά φορά δεν είναι μόνο ένα χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο και μπλέ μαζι ή και τρία χρώματα αυτααα

Ελευθέριος Παλιγγίνης
09-01-12, 22:14
φιλε ελευθεριε εγω πιστευω οτι υπαρχουν τα πνευματα και δεν ειναι ιδεες ουτε στη φαντασια του καθε ανθρωπου απλως γινονται οποτε θελουν αντιληπτα στον καθε ανθρωπο!!

Δεν είπα οτι δεν υπάρχουν, το αντίθετο. Παραπάνω έχω σημειώσει οτι είναι ζωντανές οντότητες. Δεν είναι απλές σκέψεις.

Υπάρχει κάτι στον Συμπαντικό Νου, που το παραμετροποιείς στον δικό σου νου. Το ρυθμίζεις σύμφωνα με τις θεωρίες σου. Μπορείς να το έχεις κατώτερο ή ανώτερο, αναλόγως του νοητικού σου Κώδικα. Και ο όρος "κατώτερο" φτάνει μέχρι και σε ανυπαρξία του, κάτι που ισχύει στους περισσότερους ανθρώπους, που το αγνοούν.

Ζητούμενο είναι να το έχεις σε ποιότητα Θείας Οντότητας, Δαιμονίου και Μούσας, ή όπως και αν το λες, ώστε να έχεις και αποτελέσματα θετικά. Να το ενσαρκώνεις σωστά και να έχεις τα αποτελέσματά του. Και να συνδέεσαι στους υπο-Πυρήνες που πρέπει, στο κατάλληλο Όνομα-Πρόσωπο αναλόγως θέματος και σκοπού.

Raistlin
12-01-12, 03:03
Γεια σου Κατερίνα! Άλλος στην οικογένειά σου δεν βλέπει τίποτα? Κάποιος παππούς ή γιαγιά ή άλλος συγγενής που να έχει παρόμοιες εμπειρίες? Ξέρεις αν έχει ασχοληθεί κανένα μέλος της οικογένειάς σου με μαγείες και τελετουργικά? Κάποιο οκούλτ βιβλίο που να υπάρχει στην κατοχή σας, ή κανένα παράξενο αντικείμενο (δώρο, φυλαχτό...). Εκτός του ότι εμφανίζονται από μόνα τους, προσπαθείς κι εσύ να τα βλέπεις?
Οι σκιές αυτές έχουν χαρακτηριστικά προσώπου ή όχι. Τίποτα πιο <φωτεινό> έχεις δει ποτέ? Κάποιο όνειρο που σου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση?

Συγνώμη αν σε κουράζω με τις ερωτήσεις μου αλλά όλες οι λεπτομέρειες βοηθάνε για να ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα.
Φιλικά.

Katerina.deathless
13-01-12, 00:20
Γεια σου Κατερίνα! Άλλος στην οικογένειά σου δεν βλέπει τίποτα? Κάποιος παππούς ή γιαγιά ή άλλος συγγενής που να έχει παρόμοιες εμπειρίες? Ξέρεις αν έχει ασχοληθεί κανένα μέλος της οικογένειάς σου με μαγείες και τελετουργικά? Κάποιο οκούλτ βιβλίο που να υπάρχει στην κατοχή σας, ή κανένα παράξενο αντικείμενο (δώρο, φυλαχτό...). Εκτός του ότι εμφανίζονται από μόνα τους, προσπαθείς κι εσύ να τα βλέπεις?
Οι σκιές αυτές έχουν χαρακτηριστικά προσώπου ή όχι. Τίποτα πιο <φωτεινό> έχεις δει ποτέ? Κάποιο όνειρο που σου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση?

Συγνώμη αν σε κουράζω με τις ερωτήσεις μου αλλά όλες οι λεπτομέρειες βοηθάνε για να ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα.
Φιλικά.

Οχι κανενας δεν βλέπει τίποτα και ουτε τελετουργικά έχουν γίνει ποτε ούτε καποια φυλαχτα η περίεργα βιβλία έχουμε! Όχι δεν θα έλεγα οτι επιχειρώ να τα δω απλά τα βλέπω όχι δεν μπορώ να διακρίνω χαρακτηριστικά προσώπου, Ναι βέβαια και έχω δει <<φωτεινά>> τα βλέπω και αυτά όπωσ και τις σκιές αόριστο σχήμα και εξαφανίζονται και αυτά όπως οι σκιές!
Αααα όσο για τα όνειρα ναι έχω δει διάφορα κάθε μέρα βλέπω ονειρα, βασικά όλοι βλέπουν όνειρα κάθε μέρα απλά εγώ τα θυμάμαι πάντα.

Raistlin
13-01-12, 00:58
ούτε καποια φυλαχτα η περίεργα βιβλία έχουμε! Όχι δεν θα
Αααα όσο για τα όνειρα ναι έχω δει διάφορα κάθε μέρα βλέπω ονειρα, βασικά όλοι βλέπουν όνειρα κάθε μέρα απλά εγώ τα θυμάμαι πάντα.
Τα φυλαχτά μπορεί να είναι <καμουφλαρισμένα>. Το ίδιο και τα βιβλία. Αν και δεν φαίνεται να έχει σχέση με μάγεια μιας και οι εμπειρίες σου συμβαίνουν από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου όπως κατάλαβα. Κάποιο άτομο που να μην τα πηγαίνει καλά είτε με εσένα είτε με την οικογένειά σου φαντάζομαι δεν έχεις παρατηρήσει.
Δεν εννοώ γενικά όνειρα, αλλά κάποιο περίεργο ή έντονο που σου έμεινε ή το βλέπεις συχνά και έχει να κάνει και με τις σκιές. Πχ να σου προτείνουν στον ύπνο σου περίεργοι τύποι να πας με το μέρος τους ή να πολεμάς με τίποτα τέρατα ή κάτι ανάλογο έντονο όμως που σου έκανε εντύπωση. (Μπορεί βέβαια να μην έχουν καμία σχέση τα όνειρα μιας και προβάλλουν το υποσυνείδητό σου που φαντάζομαι είναι γεμάτο από τέτοια τρελά!) Επιπλέον έχεις εμπειρίες συνειδητού ονειρέματος και εμπειρίες αστρικής προβολής?
...Πολλά ρωτάω ε?! :)

Angelo Custode
21-01-12, 13:21
Πρόσφατα ένιωσα και εγώ αυτό το φαινόμενο.
Ήταν βράδυ και είχα πέσει για ύπνο κατά τι μία. Έπειτα θυμάμαι πως ξύπνησα γιατί ένιωσα ένα απίστευτο βάρος στην πλάτη μου σαν κάποιος να κάθεται επάνω της. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τρομοκρατήθηκα όταν διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να κουνηθώ αλλά μετά ηρέμησα γιατί κατάλαβα για ποιο πράγμα πρόκειται. Δεν προσπάθησα καν να φωνάξω, απλώς ηρέμησα πολύ και είπα από μέσα μου το πάτερ ημών. Φυσικά και σταμάτησε κατευθείαν ότι και να ήτανε :). Αλλά όπως πολλοί καταλαβαίνετε δεν κοιμήθηκα εύκολα το βράδυ :p!

takis89
22-01-12, 18:49
Έχω ακούσει πολλούς να μου λένε ότι έχουν βιώσει τέτοιο πράγμα. Φυσικά υπάρχει εξήγηση (http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis).
Λογικό είναι βέβαια άμα σου τύχει να τρομάξεις και να σκέφτεσαι σενάρια ταινιών κλπ, αλλά είναι κάτι που το παθαίνουν πολλοί άνθρωποι και είναι φυσιολογικό.

Vasilis1818
23-01-12, 09:43
takis89
Το οτι υπαρχει εξηγηση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αυτος ο δαιμονας που λεμε... Μπορει αρκετες φορες να συμβαινει λογο αυτης της εξηγησης που δινει.

Ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κι αλλος λογος που συμβαινει οπως αυτος της μορας. αρκετοι εχουν δει κιολας τα χερια της μορας η καποιο αλλο μερος του σωματος οπως την πλατη της οταν καθεται πανω τους.

Voel
23-01-12, 10:24
Φιλε μου, το ξυραφι του Occam το εχεις ακουσει;

Tashows
23-01-12, 12:41
takis89
Το οτι υπαρχει εξηγηση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αυτος ο δαιμονας που λεμε... Μπορει αρκετες φορες να συμβαινει λογο αυτης της εξηγησης που δινει.

Ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κι αλλος λογος που συμβαινει οπως αυτος της μορας. αρκετοι εχουν δει κιολας τα χερια της μορας η καποιο αλλο μερος του σωματος οπως την πλατη της οταν καθεται πανω τους.

Ούτε το ότι αρκετοί έχουν δει τα χέρια ή κάποιο άλλο μέρος του σώματος της σημαίνει ότι υπάρχει ο "δαίμονας". Η υπνοπαράλυση συνοδεύεται πολλές φορές από παραισθήσεις.

Πρόσφατα ένιωσα και εγώ αυτό το φαινόμενο.
Ήταν βράδυ και είχα πέσει για ύπνο κατά τι μία. Έπειτα θυμάμαι πως ξύπνησα γιατί ένιωσα ένα απίστευτο βάρος στην πλάτη μου σαν κάποιος να κάθεται επάνω της. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τρομοκρατήθηκα όταν διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να κουνηθώ αλλά μετά ηρέμησα γιατί κατάλαβα για ποιο πράγμα πρόκειται. Δεν προσπάθησα καν να φωνάξω, απλώς ηρέμησα πολύ και είπα από μέσα μου το πάτερ ημών. Φυσικά και σταμάτησε κατευθείαν ότι και να ήτανε . Αλλά όπως πολλοί καταλαβαίνετε δεν κοιμήθηκα εύκολα το βράδυ :p!
Το πάτερ ημών δεν έχει να κάνει με τη Μόρα. Απλά καθώς το λες, επειδή πιστεύεις ότι βοηθάει, ηρεμείς και τα συμπτώματα φεύγουν... Αν σου ξανατύχει, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις την αναπνοή σου. Αντί να αναπνέεις σταθερά, ανέπνεε πιο βαθιά, πιο αργά, μετά πιο γρήγορα κλπ. Αυτό κάνει τον εγκέφαλό σου να καταλάβει ότι έχεις ξυπνήσει.

Vasilis1818
23-01-12, 13:00
Ούτε το ότι αρκετοί έχουν δει τα χέρια ή κάποιο άλλο μέρος του σώματος της σημαίνει ότι υπάρχει ο "δαίμονας". Η υπνοπαράλυση συνοδεύεται πολλές φορές από παραισθήσεις.

Κι επειδη συνοδευεται απο παραισθησεις αρκετες φορες σημαινει οτι δεν υπαρχει...? Οντως μπορει να συνοδευεται απο παραισθησεις (δεν το ξερω μιας και δεν το εχω παθει ποτε) αυτο δεν σημαινει οτι γινεται παντα η οτι παντα ειναι ολα μια παραισθηση. Σιγουρος δεν ειναι κανεις αλλα μην το αποκλειουμε κιολας;)

kostas_abrad
24-01-12, 15:03
ειχα δει στον υπνο μου μια γυναικα ντυμενη με ασπρο σαν νυχτηκο ητανε ξαπλωμενη σε κρεβατη..πηγα διπλα της και εκατσα και σηκωθηκε ξαφνηκα και αρχισε να φωναζει αλλα αλλιομενοι η φωνη της και απο ασπρη εγινε το προσωπο σαν μελανιασμενο,και δεν μποσουσα να μιλησω ουτε να κουνηθω και με το ζορι ειπα το πατερ ημων και ξυπνησα..

aggelikhkvn
24-01-12, 19:55
καλα εκανες και αντεδρασες ετσι μονο ετσι εξαφανιζοντε κατι τετοια

fantasy
10-02-12, 17:26
ειχα δει στον υπνο μου μια γυναικα ντυμενη με ασπρο σαν νυχτηκο ητανε ξαπλωμενη σε κρεβατη..πηγα διπλα της και εκατσα και σηκωθηκε ξαφνηκα και αρχισε να φωναζει αλλα αλλιομενοι η φωνη της και απο ασπρη εγινε το προσωπο σαν μελανιασμενο,και δεν μποσουσα να μιλησω ουτε να κουνηθω και με το ζορι ειπα το πατερ ημων και ξυπνησα..

Είναι η λεγόμενη μόρα ή υπνική παράλυση όπως επιστημονικά λέγεται. Αυτό ήταν η σωστή κίνηση από μέρους σου. Με την προσευχή αυτά τα πλάσματα φεύγουν. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό διότι το μυαλό ερμηνεύει αυτό που νιώθει με το δικό του τρόπο.

Vakryle
23-02-12, 01:08
Είναι η λεγόμενη μόρα ή υπνική παράλυση όπως επιστημονικά λέγεται. Αυτό ήταν η σωστή κίνηση από μέρους σου. Με την προσευχή αυτά τα πλάσματα φεύγουν. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό διότι το μυαλό ερμηνεύει αυτό που νιώθει με το δικό του τρόπο.

Μπερδεύτηκα!
Τελικά είναι Μόρα ή Υπνική Παράλυση; Έχει διαφορά, γιατί το πρώτο είναι δοξασία και το δεύτερο επιστημονική εξήγηση. Για να λες "όπως επιστημονικά λέγεται", σημαίνει ότι αποδέχεσαι αυτόν τον όρο. Πως, τότε, η προσευχή μπορεί να βοηθήσει ένα επιστημονικό πρόβλημα και για ποια πλάσματα μιλάς; Και στο τέλος, πάλι επιστημονική τοποθέτηση περί μυαλού!

Τι πλάσματα; Δηλαδή τι είναι αυτά; Πως τα εξηγείς; Η θρησκεία τι τοποθέτηση έχει πάνω σ' αυτά, για να βοηθήσει η προσευχή;

Τελικά, το μυαλό τα ερμηνεύει μ' αυτό το τρόπο, ή είναι πλάσματα;
Μπερδεύτηκα!

fantasy
23-02-12, 08:30
Καλημέρα Vakryle Σε μπέρδεψα, με μπέρδεψες. Μπερδευτήκαμε και οι δύο, άντε να βγάλεις άκρη. Λοιπόν η μόρα όπως είπα είναι η υπνική παράλυση όπου δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση. Εσύ σαν άτομο βλέπεις αυτό το άτομο όπως λέει ο λαός μόρα. Με την προσευχή ο εγκέφαλος παίρνει μπροστά που λένε και επανέρχεσαι στην προτέρα κατάσταση και η μόρα φεύγει. Έτσι το ερμηνεύει το δικό μου το μυαλό. :confused:

Arga_Star-clad
23-02-12, 09:38
Λοιπόν η μόρα όπως είπα είναι η υπνική παράλυση όπου δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση.

Γιατί τόσο σίγουρο συμπέρασμα ; :) Πάλι, διακρίνω μία τάση να ''τρέξουμε'' στην σίγουρη αγκαλιά της επιστημονικής εγκυρότητας, λες και θα μας μαλώσει κανείς αν αφήσουμε ανοιχτές εναλλακτικές ερμηνείες για κάποιες περιπτώσεις ή αν θελήσουμε να το ψάξουμε παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και ποικίλους τομείς γνώσης, πριν αποφανθούμε τελεσίδικα..


Υπάρχει ένα ενδιαφέρον blog του ερευνητή Jonathan Bright, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ επισταμένα με το εν λόγω θέμα (και το ευρύτερο φαινόμενο της ''Σκιάς''), όπου είναι συγκεντρωμένες τρεις συνεντεύξεις του πάνω σε όλα αυτά.
Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον να τις διαβάσει/παρακολουθήσει κανείς που θα ήθελε μια πρώτη, καλή, επαφή με το θέμα : Jonathan Bright & "Το φαινομενο της Μορας" (http://jonathanbrightinterviewmora.blogspot.com/)

Vakryle
23-02-12, 11:37
Με την προσευχή ο εγκέφαλος παίρνει μπροστά που λένε και επανέρχεσαι στην προτέρα κατάσταση και η μόρα φεύγει

Δηλαδή πιστεύεις ότι η προσευχή είναι το έναυσμα για να πάρει μπρος ο εγκέφαλος;

Αν μιλάμε για Μόρα, τότε μιλάμε για προσευχή και Θεό.
Αν μιλάμε για Υπνική Παράλυση, τότε μιλάμε για επιστήμη.

Αυτά τα δύο δεν συνάδουν μεταξύ τους. Ή και μπορεί, απλά να μη το έχουμε ανακαλύψει ακόμη, αλλά το να τα συνδέεις με μία προσευχή, έτσι απλά, είναι άτοπο. Δεν έχει ισχυρές βάσεις για να στηριχτεί!

fantasy
23-02-12, 12:11
Δηλαδή πιστεύεις ότι η προσευχή είναι το έναυσμα για να πάρει μπρος ο εγκέφαλος;

Αν μιλάμε για Μόρα, τότε μιλάμε για προσευχή και Θεό.
Αν μιλάμε για Υπνική Παράλυση, τότε μιλάμε για επιστήμη.

Αυτά τα δύο δεν συνάδουν μεταξύ τους. Ή και μπορεί, απλά να μη το έχουμε ανακαλύψει ακόμη, αλλά το να τα συνδέεις με μία προσευχή, έτσι απλά, είναι άτοπο. Δεν έχει ισχυρές βάσεις για να στηριχτεί!

Η μόρα δεν μου έτυχε ποτέ εμένα προσωπικά για να έχω γνώμη αλλά αυτοί που την βίωσαν λένε ότι φεύγει με την προσευχή, Για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Σε πολλά ζητήματα, συμφωνώ μαζί σου, ότι η επιστήμη δεν συνυπάρχει με τη θρησκεία αλλά κάποτε θα βρεθεί, το πιστεύω αυτό, μια χρυσή τομή που θα συνυπάρχουν. Μακάρι να γινει αυτό.

Tashows
01-03-12, 02:13
Η μόρα δεν μου έτυχε ποτέ εμένα προσωπικά για να έχω γνώμη αλλά αυτοί που την βίωσαν λένε ότι φεύγει με την προσευχή, Για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Σε πολλά ζητήματα, συμφωνώ μαζί σου, ότι η επιστήμη δεν συνυπάρχει με τη θρησκεία αλλά κάποτε θα βρεθεί, το πιστεύω αυτό, μια χρυσή τομή που θα συνυπάρχουν. Μακάρι να γινει αυτό.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω αυτό που προσπαθείτε να πείτε κι εσείς, αλλά μπλέκεστε... Ξεκαθαρίζω από τώρα, ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη της μόρας σαν κάποια οντότητα/πνεύμα που εμφανίζεται στον υλικό κόσμο κλπ κλπ...
Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, με γεια του με χαρά του... Εγώ απλά θέλω να αναπτύξω λίγο την επιστημονική εξήγηση του όλου θέματος.

Κατ' αρχάς ας πούμε λίγο για τον ύπνο και τη συνείδησή μας κατά τη διάρκειά του...
Στοιχείο (1): Όταν κάποιος πέφτει για ύπνο, η συνείδησή του σιγά σιγά σβήνει (πάνω κάτω, συνείδηση = η κριτική αντίληψη του εαυτού μας και του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε)... Αυτό μας κάνει να βλέπουμε τα πιο κουφά όνειρα, αλλά παρ' όλα αυτά να δεχόμαστε όλα τα γεγονότα σαν απολύτως φυσιολογικά.
Στοιχείο (2): Όταν ονειρευόμαστε, το σώμα μας είναι (στο μεγαλύτερό του μέρος) παράλυτο. Αυτό βοηθάει στο να μην τραυματιστούμε όσο βλέπουμε όνειρα κατά τα οποία τρέχουμε ή κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση... Αν το σώμα μας δεν παρέλυε, όλες οι κινήσεις που βλέπαμε να κάνουμε στο όνειρό μας, θα τις κάναμε και με το κανονικό μας σώμα πάνω στο κρεβάτι μας.
Στοιχείο (3): Τα όνειρα, βασίζονται σε πάααααρα πολύ μεγάλο βαθμό, στις προσδοκίες μας... στο τι πιστεύουμε ότι θα γίνει παρακάτω... Στα συνειδητά όνειρα αυτό μπορεί κανείς να το βιώσει στο έπακρο. Αν θέλεις να χτυπάς το δάχτυλό σου και να εμφανίζεται μπροστά σου ένας δεινόσαυρος μπορείς απλά να το κάνεις.
Και τώρα ας συνδυάσ... συντριάσουμε (αχα καλό ε?) αυτά τα στοιχεία. Όταν κάποιος αρχίζει να ξυπνάει, μπορούν να συμβούν κάποιες επιπλοκές. Μία από αυτές είναι να "ξυπνήσει" πρώτα ο εγκέφαλος, αλλά να μην έχει ετοιμαστεί το σώμα για το ξύπνημα (2). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να ξυπνάει σιγά σιγά το μυαλό μας, αλλά το σώμα μας να βρίσκεται ακόμα παράλυτο στο κρεβάτι. Το θύμα βρίσκεται λοιπόν ξύπνιο και ξαπλωμένο στο κρεβάτι και δεν μπορεί να κουνηθεί. Είναι λογικό, οποιοσδήποτε να τρομάξει, αν ξαφνικά ξυπνήσει και δεν μπορεί να κουνηθεί. Ο εγκέφαλος, μιας που δεν είναι τελείιιιως ξύπνιος ακόμα (1), πιάνει αυτό το φόβο. Αν το θύμα εκείνη τη στιγμή σκεφτεί τη Μόρα, αυτή και θα δει (3). Ο εγκέφαλος απλά πιάνει τις προσδοκίες σας και σας τις δίνει. Αν κάποιος λοιπόν δει τη Μόρα και σκεφτεί "Α είναι ένα κακό πνεύμα που φεύγει με την προσευχή, άρα θα πω το πάτερ ημών και θα φύγει" και πάλι ο εγκέφαλός σας αυτό θα κάνει. Ότι του πείτε. Αν πιστεύετε ότι η "Μόρα" θα φύγει με το πάτερ ημών, θα φύγει. Αν πιστεύετε ότι θα φύγει με το happy birthday to Mora, πάλι θα φύγει... Το πιο απλό βέβαια είναι απλά να καταλάβετε ότι η Μόρα δεν είναι τίποτα άλλο από αυτόν τον στερεότυπο φόβο που έχει δημιουργηθεί μέσα στο μυαλό σας.
Αυτή η επιπλοκή ουσιαστικά μπλέκει για λίγο τη δυνατότητα του εγκεφάλου να ονειρεύεται, με τη δυνατότητά του να μην ονειρεύεται. Και αυτό δημιουργεί αυτού του είδους τις παραισθήσεις.

Λύση: Μια ομάδα μυών που δεν παραλύουν με την υπνοπαράλυση, είναι αυτή που ελέγχει την αναπνοή μας. Αν πάθετε αυτό που συζητάμε λοιπόν και θέλετε να κάνετε το σώμα σας να ξυπνήσει πιο γρήγορα, απλά αρχίστε να αναπνέετε πιο... ανώμαλα... Πάρτε μια βαθιά ανάσα μετά κάντε λίγες γρήγορες, λίγες κανονικές... Η ανωμαλίες στην αναπνοή, στους χτύπους της καρδιάς και η έκκριση αδρεναλίνης είναι οι κύριοι λόγοι που ξυπνάμε όταν βλέπουμε έντονα όνειρα.

Sorry για το μεγάλο post. Ελπίζω να λύθηκαν αρκετές απορίες.

Arga_Star-clad
01-03-12, 15:14
Πολύ ωραία, αυτή είναι μία τυπική εξήγηση για την ''υπνική παράλυση''.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτά που ονομάζονται ''διαφορετικές καταστάσεις συνείδησης'' (''altered state of consciousness'' ή ''altered state of awareness'') καθώς και ''άλλοι κόσμοι'' πέρα από τον ύπνο και τον ξύπνο μας (αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα εδώ, κατά την γνώμη μου). Μερικές φορές, μπορεί από κάτι τυχαίο και συνηθισμένο να πέσουμε πάνω σε κάτι ασυνήθιστο...

Αλλά στην Ελλάδα όλα αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα, με μερικές βιοχημικές αντιδράσεις και μια-δυο αναπνοές τα έχουμε εξηγήσει όλα.. :p

Voel
01-03-12, 15:55
Αγαπητε Arga_Star-clad

Η διαφορα αναμεσα στην "φυσικη" εξηγηση που παραθετει ο Tashows και στην "μεταφυσικη" εξηγηση στην οποια επιμενεις εσυ ειναι οτι η πρωτη βασιζεται σε αποδεδειγμενες σε ενα μεγαλο βαθμο επιστημονικες γνωσεις, ενω η δευτερη σε δοξασιες, πεποιθησεις και εξ'αποκαλυψεως αληθειες σε καποιους "φωτισμενους" ανθρωπους.

c.r
01-03-12, 18:01
Η υπνική παράλυση, προσπαθεί να εξηγήσει μονάχα το γιατί το σώμα του ανθρώπου που βιώνει μια "νυχτερινή επίσκεψη της Μόρας", παραμένει ακίνητο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως και το γιατί ο άνθρωπος αυτός
έχει..."παραισθήσεις", εκείνες ακριβώς τις στιγμές.

Δεν προσπαθεί όμως να εξηγήσει, ούτε θα μπορούσε φυσικά, το γιατί αυτές οι "παραισθήσεις" έχουν την δυνατότητα να μετατοπίσουν το σεντόνι ή το πάπλωμα του κρεβατιού, ή να ανοίξουν τα παράθυρα του δωματίου, ή να ρίξουν στο πάτωμα ένα ποτήρι με νερό, και λοιπά και λοιπά...

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά που, με έναν μάλλον αντιεπιστημονικό και σίγουρα άκομψο τρόπο, καλύπτονται γρήγορα-γρήγορα κάτω από τον ορισμό "υπνική παράλυση", ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από αυτό...

Voel
01-03-12, 18:31
Εισαι σιγουρος οτι αυτες οι "ενδειξεις" οντως υπαρχουν;

Ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα της "μεταφυσικης" ερευνας ειναι η αδυναμια της να παρεχει επαρκεις αποδειξεις και δεδομενα

Το ξυραφι του Οκκαμ το εχεις ακουσει;

Arga_Star-clad
01-03-12, 19:25
Η διαφορα αναμεσα στην "φυσικη" εξηγηση που παραθετει ο Tashows και στην "μεταφυσικη" εξηγηση στην οποια επιμενεις εσυ ειναι οτι η πρωτη βασιζεται σε αποδεδειγμενες σε ενα μεγαλο βαθμο επιστημονικες γνωσεις, ενω η δευτερη σε δοξασιες, πεποιθησεις και εξ'αποκαλυψεως αληθειες σε καποιους "φωτισμενους" ανθρωπους.

Ωπ, η συζήτηση άναψε (; ) πάνω που πήγαινα να απαντήσω κι εγώ.. καταρχήν ναι, είναι αλήθεια πως επιμένω λίγο περισσότερο προκλητικά και προβοκατόρικα.. :D

Ωστόσο, Voel, προσωπικά θα έβαζα τα εισαγωγικά στην λέξη εξήγηση. Είμαστε σίγουροι πως οι επιστημονικές ερμηνείες, που μερικές φορές εύκολα διατυπώνονται, όντως εξηγούν κάτι σε ένα αμφιλεγόμενο θέμα, αντί να περιγράφουν απλώς κάτι. Οι επιστημονικές εξηγήσεις όντως υπάρχουν ;

Επίσης, οι επιστημονικές εξηγήσεις έρχονται πάντα για να εξηγήσουν κάτι που μέχρι χθες ήταν ανεξήγητο, κάτι που οι προηγούμενες επιστημονικές εξηγήσεις αρνούνταν...

Δεν είμαι υπέρ των μεταφυσικών εξηγήσεων γενικώς, και διατηρώ τον σκεπτικισμό μου σε πολλά θέματα, αλλά συνεχίζω να διατυπώνω τις ερωτήσεις μου σε εκείνους τους τομείς που η γνώση μας δεν είναι ολοκληρωμένη, ίσως ούτε καν επαρκής.

Επίσης, πολλές φορές συνηθίζουμε να ''τσουβαλιάζουμε'' κάτω από μία ονομασία, μία ταμπέλα, φαινόμενα που μπορεί να είναι διαφορετικά. Ναι, ίσως να υπάρχει η απλή, υπνική παράλυση... Ναι, όμως, ίσως να υπάρχει και εκείνη η υποκειμενική στιγμή που καταρρίπτει τις συμβάσεις της αντικειμενικής μας πραγματικότητας και μας δείχνει όψεις που κανονικά δεν εξηγούνται...

(π.χ. προσθέτοντας στον c.r. μπορούμε να αναφέρουμε περιπτώσεις ''Μόρας'' όπου ο μάρτυρας κινείται, σηκώνεται κτλ, οπότε η λεγόμενη υπνική παράλυση δεν είναι και τόσο παράλυση, είναι ίσως υπνική μετα-παράλυση, κτλ)

Νομίζω πως η ουσία του φαινομένου της Μόρας είναι βασικά αυτή : ότι για μια στιγμή θέτει υπό αμφισβήτηση τον συμβατικό κόσμο της συναινετικής μας πραγματικότητας, για μια στιγμή ξαφνικά μάς μεταφέρει ''αλλού''... γι' αυτό και όσοι το έχουν ζήσει πολλές φορές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με την ερμηνεία της υπνικής παράλυσης... Ναι, εντάξει, μπορεί να είναι απλώς υπνική παράλυση, αλλά δεν ακούγεται αρκετό...

c.r
01-03-12, 19:49
Παρατηρείται γενικά μια εμμονή ορισμένων φίλων που ενδιαφέρονται, είτε ενδελεχώς και σοβαρά, είτε εντελώς επιφανειακά και περιστασιακά, για τέτοια φαινόμενα, στην ανεύρεση αποδείξεων, αδιαφορώντας παράλληλα ή δίνοντας ελάχιστη σημασία σε όσες ενδείξεις έχουν καταγραφεί σχετικά.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο θέμα, εάν υπήρχαν "επαρκείς αποδείξεις", ίσως να μην ήταν απαραίτητο να συζητάμε εδώ τώρα, αφού κάλλιστα θα μπορούσε ήδη να είχε εξηγηθεί κατά το μεγαλύτερό του μέρος, αν όχι ολοκληρωτικά, το φαινόμενο που προσπαθούμε να εξετάσουμε.

Σίγουρα, κατά την διάρκεια μιας τέτοιας από κοινού έρευνας, κι εφόσον όλα γίνονται καλοπροαίρετα, η υιοθέτηση μιας επιστημονικής μεθόδου ή -ας πούμε απλούστερα- η "επιστημονική ματιά" του καθενός δεν είναι κάτι το αρνητικό ή το ανεπιθύμητο, αρκεί να μην καπελώνει οποιουδήποτε άλλου είδους "ματιά", και φτάσουμε μοιραία όλοι μας να ψάχνουμε απεγνωσμένα για..."επαρκείς αποδείξεις" τελικά.

Θεωρώ, ούτως ή άλλως, ατυχές, το να δοκιμάζει κάποιος να δώσει την "απόλυτη" απάντηση, με αρκετά επιστημονικοφανές ύφος, σε ένα ερώτημα που αφορά εκατομμύρια ανθρώπων εκεί έξω, ίσως και σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον ίδιο, μάλιστα.

Είναι αλήθεια πως έχουν καταγραφεί προσωπικές εμπειρίες πολλών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο, στις οποίες αναφέρονται ορισμένα πράγματα που ξεφεύγουν κατά πολύ από τον ορισμό της υπνικής παράλυσης. Παρόλ' αυτά, ακόμη κι αυτές, παραδόξως βαφτίζονται ως "υπνική παράλυση"...

Voel
01-03-12, 20:01
Η επιστημη (τουλαχιστον η σωστη επιστημη) ουδεποτε επικαλεστηκε οτι κατεχει την απολυτη γνωση.

Θα διαφωνησω επισης με την θεση σου οτι οι εξηγησεις και οι θεωριες της επιστημης διατυπωνονται ευκολα. Το συμαντικο ειναι οτι οι οποιες εξηγησεις αυτη παρεχει συνεχεια τιθενται υπο αμφισβητηση, ελεγχο, κριτικη και συχνα συμπληρωνονται, η ακομα και καταρριπτονται καθε φορα που υπαρχουν νεα δεδομενα.

Απο την αλλη μερια η μεταφυσικη παρεχει εξηγησεις οι οποιες περισσοτερο βασιζονται στην πιστη του ανθρωπου που τις διατυπωνει, στη θεληση του να πιστεψει στο μεταφυσικο και λιγοτερο σε δεδομενα, αποδειξεις και στοιχεια που θα μπορουσε να παραθεσει καποιος στο ευρυ κοινο προς ελεγχο, κριτικη και αξιολογηση.

Προσωπικα δεν ειμαι αρνητικος στην υπαρξη του μεταφυσικου ωστοσο οι "πιστοι" στις διαφορες θεωριες, και ειδικα σε θεωριες και αποψεις που εχουν την δυναμικη να αλλαξουν εντελως την εικονα του κοσμου μας καλο θα ηταν να συμπεριφερονται με την δεουσα σοβαροτητα.

Δεν εχω κανενα προβλημα να αλλαξω την εικονα που εχω για τον κοσμο, αυτη ομως η αλλαγη θα πρεπει να βασιζεται σε καποια στοιχεια και αποδειξεις τα οποια η μερια των "μεταφυσικων" δεν εχει ακομα κατορθωσει να συλλεξει και/'η να παρουσιασει με πειστικο τροπο.

Τολμω να πω οτι για ενα "κινημα" που υποστηριζει οτι προσπαθει να απελευθερωθει απο καποιες ιδεοληψιες και δογματισμους, η μεταφυσικη κινδυνευει να μετατραπει σε ιδεοληψια και δογματισμο η ιδια.

Arga_Star-clad
01-03-12, 22:14
Ωραίες απαντήσεις, αν μου επιτρέπετε να το πω :)

Ναι, έχεις δίκιο για την επιστήμη. Αυτό που εννοούσα είναι ότι ορισμένες ερμηνείες σε αμφιλεγόμενα θέματα δίνονται εύκολα (τί ήταν αυτό ; μα φυσικά το τάδε απλό πράγμα.. κτλ)

Σε όλα τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο.

Tashows
02-03-12, 00:22
Πολύ ωραίες απαντήσεις όντως. Χαίρομαι που δεν αρπάχτηκε κανείς. :p
Το πρόβλημα με τη Μόρα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν καλά, τα όσα ισχύουν για τον ύπνο. Αν το είχα πάθει κι εγώ πρωτού αρχίσω να μαθαίνω για τον ύπνο και τα όνειρα, θα τρόμαζα και πολύ πιθανό να πίστευα ότι είναι όντως κάποιο πνεύμα και όντως συνέβη στον ξύπνιο μου. Έχω βιώσει όμως κι άλλα πράγματα μέσα σε ύπνο και όνειρα, τόσο ρεαλιστικά και αληθοφανή (καλά και κακά) που όταν ξύπνησα είχα "τρομάξει" από τη δύναμη αυτή που έχει το κεφάλι μας. Ωστόσο συνεχίζω να είμαι σίγουρος ότι όλα συνέβησαν σαν ένα όνειρο. Μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι γι αυτούς που βιώνουν αυτήν την δύναμη, στην κατάσταση ανάμεσα στον ύπνο και τον ξύπνιο, να δεχτούν ότι ήταν στο κεφάλι τους κι όχι στην πραγματικότητα. Μέχρι τώρα όσα γεγονότα μου έχουν διηγηθεί ή έχω βιώσει, χρησιμοποιώντας αυτά που έχω μάθει είτε διαβάζοντας είτε από προσωπική εμπειρία, μπορούσα να τα εξηγήσω λογικά. Αυτά με τα ποτήρια που αναφέρθηκαν, τα παράθυρα και τα σεντόνια, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, αλλά αν μπορούσε το άτομο που τα βίωσε να μου τα διηγηθεί λεπτομερώς, πιθανόν να μπορούσα να τα εξηγήσω... Και πάλι όμως, γιατί το να κουνηθεί το σεντόνι, να πέσει ένα ποτήρι και να ανοίξει ένα παράθυρο, είναι ενδείξεις ότι υπάρχει ένα πνεύμα? Εμένα αυτό μου φαίνεται η εύκολη εξήγηση κι όχι το να αναλύουμε πως συνέβη κάτι επιστημονικά...
Φιλικά πάντα... :)

naeb
02-03-12, 00:29
O c.r. μίλησε ωραία.


Απο την αλλη μερια η μεταφυσικη παρεχει εξηγησεις οι οποιες περισσοτερο βασιζονται στην πιστη του ανθρωπου που τις διατυπωνει, στη θεληση του να πιστεψει στο μεταφυσικο και λιγοτερο σε δεδομενα, αποδειξεις και στοιχεια που θα μπορουσε να παραθεσει καποιος στο ευρυ κοινο προς ελεγχο, κριτικη και αξιολογηση.Δεν εχω κανενα προβλημα να αλλαξω την εικονα που εχω για τον κοσμο, αυτη ομως η αλλαγη θα πρεπει να βασιζεται σε καποια στοιχεια και αποδειξεις τα οποια η μερια των "μεταφυσικων" δεν εχει ακομα κατορθωσει να συλλεξει και/'η να παρουσιασει με πειστικο τροπο.


Στοιχεία και αποδείξεις λοιπόν...
Τι αποδείξεις θα σου ήταν επαρκείς για να αλλάξεις την εικόνα που έχεις για το θέμα της Μόρας;
Και πόσο εφικτό είναι να σου παρέχει κάποιος αυτές της αποδείξεις;
Αν τεχνικά δεν είναι εφικτή η συλλογή αυτών των αποδείξεων για τον Α ή τον Β λόγο, ποια θα ήταν η άποψή σου για το θέμα;

Και αν πάλι τεχνικά ήταν εφικτό να βρεις αποδείξεις αλλά αυτό απαιτούσε κόπο ή προσωπική προσπάθεια που δεν είσαι διατεθημένος να καταβάλλεις, ποια θα ήταν η άποψή σου τοτε;


Τολμω να πω οτι για ενα "κινημα" που υποστηριζει οτι προσπαθει να απελευθερωθει απο καποιες ιδεοληψιες και δογματισμους, η μεταφυσικη κινδυνευει να μετατραπει σε ιδεοληψια και δογματισμο η ιδια.

Ας μην κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις, δεν νομίζω ότι βοηθούν κάπου.είναι αλήθεια πως επιμένω λίγο περισσότερο προκλητικά και προβοκατόρικα..


Μαζί σου! Σε δουλειά να βρισκόμαστε :D

Voel
02-03-12, 20:04
Στοιχεία και αποδείξεις λοιπόν...
Τι αποδείξεις θα σου ήταν επαρκείς για να αλλάξεις την εικόνα που έχεις για το θέμα της Μόρας;
Και πόσο εφικτό είναι να σου παρέχει κάποιος αυτές της αποδείξεις;
Αν τεχνικά δεν είναι εφικτή η συλλογή αυτών των αποδείξεων για τον Α ή τον Β λόγο, ποια θα ήταν η άποψή σου για το θέμα;

Θεωρω οτι δεν ειναι παραλογο να ζηταει καποιος στοιχεια προκειμενου να πειστει για μια υποθεση/θεωρια η οποια αν ευσταθει δυναται να αλλαξει τον τροπο που θεωρουμε τον κοσμο σαν ανθρωποτητα.

Τωρα το ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να παρεχει καποιος αποδειξεις, η εστω ενδειξεις για την Μορα ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να απασχολησει τον μελετητη που θελει να με πεισει για κατι. Ειναι δικη του δουλεια να βρει στοιχεια οτι αυτο που λεει ισχυει και να τα εκθεσει στο φως της κριτικης.

Σαν Voel εχω ολη την καλη διαθεση να ακουσω και να πιστεψω και να δω με ανοιχτο μυαλο ο,τι στοιχεια εχει καποιος να μου παραθεσει, αλλα λυπαμαι, ο λογος μονο του καθε κ.Bright δεν αρκει, ουτε μπορω να δεχτω ακριτα την καθε εξ'αποκαλυψεως αληθεια που φανερωνεται σε καποιους "εκλεκτους" οι οποια εν συνεχεια αυτο-προσδιοριζονται ως αυθεντιες.

Ηθελα επισης να σημειωσω οτι το κυνηγι απτων αποδειξεων του μεταφυσικου δεν αποτελει ουτε ταμπου, ουτε καποιο ειδος "ιεροσυλιας".

Χαρακτηριστικα μπορω να αναφερω περιπτωσεις "κυνηγων φαντασματων" οι οποιοι στις ερευνες τους εκτος απο μεντιουμ χρησιμοποιουν και μια πληθωρα επιστημονικων οργανων και μεσων με τα οποια προσπαθουν να καταγραψουν αν οχι τα φαντασματα καθεαυτα, τουλαχιστον τα "πατηματα" τους στον φυσικο κοσμο.

Αλλο παραδειγμα ειναι οι σοβαροι UFO hunters οι οποιοι δεν βασιζουν τα επιχειρηματα τους μονο σε μαρτυριες αλλα και σε μια ολοκληρη σειρα απο ερευνες, καταγραφες, και κυνηγι στοιχειων, συχνα επιστημονικων, τα οποια και στο τελος της μερας παραθετουν ωστε ο καθενας να τα δει, να τα εξετασει και να τα κρινει.

naeb
06-03-12, 12:51
Θεωρω οτι δεν ειναι παραλογο να ζηταει καποιος στοιχεια προκειμενου να πειστει για μια υποθεση/θεωρια η οποια αν ευσταθει δυναται να αλλαξει τον τροπο που θεωρουμε τον κοσμο σαν ανθρωποτητα.


Όπως και δεν είναι παράλογο να προβληματίζεται κάποιος όταν ανά τον κόσμο αναφέρονται παρόμοιες εμπειρίες που καταρρίπτουν την τρέχουσα επικρατούσα θεωρία


Τωρα το ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να παρεχει καποιος αποδειξεις, η εστω ενδειξεις για την Μορα ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να απασχολησει τον μελετητη που θελει να με πεισει για κατι. Ειναι δικη του δουλεια να βρει στοιχεια οτι αυτο που λεει ισχυει και να τα εκθεσει στο φως της κριτικης.


Δεν είμαστε σε συνέδριο για να οφείλει κάποιος να παρέχει αποδείξεις και δε νομίζω ότι προσπαθεί κάποιος να πείσει κάποιον άλλο για κάτι.
Συζητάμε εμπειρίες και φαινόμενα και προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.


Σαν Voel εχω ολη την καλη διαθεση να ακουσω και να πιστεψω και να δω με ανοιχτο μυαλο ο,τι στοιχεια εχει καποιος να μου παραθεσει, αλλα λυπαμαι, ο λογος μονο του καθε κ.Bright δεν αρκει, ουτε μπορω να δεχτω ακριτα την καθε εξ'αποκαλυψεως αληθεια που φανερωνεται σε καποιους "εκλεκτους" οι οποια εν συνεχεια αυτο-προσδιοριζονται ως αυθεντιες.


Αναφέρεσαι σε κάποιο χρήστη του φόρουμ ή σε προσωπικά βιώματα;
Γιατί εδώ δεν έχω δει κάποιον να το παίζει αυθεντία. Εκτός αν αναφέρεσαι σε εκείνους που έχουν διαβάσει 50 βιβλία και νομίζουν ότι γνωρίζουν τον κόσμο.
Όσον αφορά τώρα το σε ποιους εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα λίγο να ασχοληθείς θα καταλάβεις ότι όλοι είμαστε ικανοί για το κάτι παραπάνω. Τέλος, η προσωπική εμπειρία μπορεί να γίνει η καλύτερη απόδειξη.

Κεβεζέας
12-03-12, 20:43
Δείτε τη βρήκα σε μια ιστοσελίδα
LUCID DREAMING

http://9gag.com/gag/3299346

Tashows
18-03-12, 23:38
χαχαχα Το πέτυχα κι εγώ πριν λίγες μέρες και μου έκανε εντύπωση... Αυτό που περιγράφει πάντως δεν είναι και τόσο εύκολο, ή συχνό όσο φαίνεται από το κειμενάκι.

Kyriakos
27-08-12, 17:30
Γεια, με αφορμή ένα σχετικό σχόλιο του Arga σε κάποιο thread μου, βρέθηκα εδώ και παρακολούθησα ένα μικρό μέρος της συζήτησης.

Έχω αρκετές απορίες.

Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα τόσο εξελιγμένη ώστε να μπορεί κανείς εύκολα να κρίνει ποιές εμπειρίες υπάγονται στο χώρο της απλής φαντασίας (που με τη σειρά της αποτελεί πολύ μεγάλο ζήτημα φυσικά) και ποιές σε κάτι περισσότερο. Εγώ παλιά είχα αρκετές "παράξενες" εμπειρίες, όμως πάντα τις ερμήνευα σαν κάτι με ψυχικά αίτια, σαν σύμβολα ασυνείδητων καταστάσεων μου, και όχι σαν κάτι που πραγματικά είναι έξω απο εμένα.

Όσον αφορά τις περιγραφές της "σκιάς" μου έκανε εντύπωση η κρίση οτι οφείλει αυτή να είναι κάτι το "αρχετυπικά κακό". Σίγουρα η σκιά απο μόνη της δεν είναι κάτι το τρομακτικό, αν και έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς. Τα πλοκάμια-μακριά πόδια- τεντωμένα μέλη μπορούν να παραπέμψουν σε πολλά αλληγορικά πράγματα.
Δεν είμαι καν βέβαιος οτι οι αράχνες καθ αυτές αποτελούν κάτι το τρομακτικό. Κάποτε, για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγγλία, βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ μεγάλη μαύρη αράχνη. Δε με φόβισε η μορφή της, αλλά σίγουρα με ενόχλησε πάρα πολύ η προοπτική να με δαγκώσει.

Θα ήθελα να πω οτι παρόλο που όπως επισήμανα στην πρώτη μου παράγραφο δε μπορώ καθοριστικά να υπάγω μια εμπειρία σε κάποιο πεδίο, απο την άλλη έχω την τάση να τις εξετάζω σαν ψυχικά φαινόμενα, και όχι μεταφυσικά. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ψυχής είναι αχαρτογράφητο, και ορισμένοι άνθρωποι, απο πόνο ή πρόθεση, καταλήγουν να ανοίγουν πύλες προς εκείνα τα βάθη και τότε πολλά μπορούν να δουν, ή να "δούν".

Πάντως νομίζω οτι είναι χρήσιμο να αναβιωθεί αυτό το thread. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι για τη σκιά σε βιβλίο, διότι αντιπαθώ τους αυτοαποκαλούμενους "ερευνητές" (μπορεί να είναι όντως αξιόλογοι και ευφυείς, αλλά δε μου αρέσει καθόλου αυτός ο όρος για τη φυσική περιέργεια). Επίσης καθώς γράφω λογοτεχνικά κείμενα δε μου αρέσει κάποιος να παρουσιάζει ένα προιόν της φαντασίας του ως "αλήθεια". Βέβαια μπορεί όντως να είναι αλήθεια, μα αμφιβάλω κατά πόσο το εξέτασε αυτό, διότι όπως είπα μου φαίνεται πως πολύ δύσκολα με τα μέσα που διαθέτουμε μπορούμε να αποκλείσουμε την ψυχική προέλευση ενός "αλλόκοτου" φαινομένου.

naeb
27-08-12, 21:40
Πάντως νομίζω οτι είναι χρήσιμο να αναβιωθεί αυτό το thread. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι για τη σκιά σε βιβλίο, διότι αντιπαθώ τους αυτοαποκαλούμενους "ερευνητές" (μπορεί να είναι όντως αξιόλογοι και ευφυείς, αλλά δε μου αρέσει καθόλου αυτός ο όρος για τη φυσική περιέργεια). Επίσης καθώς γράφω λογοτεχνικά κείμενα δε μου αρέσει κάποιος να παρουσιάζει ένα προιόν της φαντασίας του ως "αλήθεια". Βέβαια μπορεί όντως να είναι αλήθεια, μα αμφιβάλω κατά πόσο το εξέτασε αυτό, διότι όπως είπα μου φαίνεται πως πολύ δύσκολα με τα μέσα που διαθέτουμε μπορούμε να αποκλείσουμε την ψυχική προέλευση ενός "αλλόκοτου" φαινομένου.

+1
Ένα γενικότερο σχόλιο:
Όταν με τον όρο ερευνητή αναφερόμαστε σε τρίτους τότε η λέξη χάνει το νόημά της, Γιατί σε τέτοιου είδους θέματα, η έρευνα τρίτων μόνο πληροφόρηση παρέχει. Μόνο αν γίνεις ο ίδιος ερευνητής μπορείς να προσεγγίσεις τα φαινόμενα αυτά έτσι ώστε να πλησιάσει στη γνώση.
Οι αμφιβολίες τέλος είναι καλό να υπάρχουν καθώς σου δίνουν ώθηση για έρευνα.

Kyriakos
31-08-12, 14:16
:)

Γενικά τα περισσότερα που διάβασα εδώ απο τα βιβλία για τη σκιά έχουν ενδιαφέρον, όμως τα αντιμετωπίζω ως λογοτεχνικά και όχι μεταφυσικά. Δε θα αρνούμουν να διαβάσω κάποιο διήγημα με τέτοιο θέμα. Όμως να το αντιληφθώ σαν κάτι αληθινό στον υλικό κόσμο είναι πολύ διαφορετικό και δε θα μου άρεσε.
Γενικά τα φαντασιακά πράγματα καλό είναι να μένουν στο χώρο της τέχνης. Τώρα βέβαια there are more things αλλά όπως σημείωσα και πριν είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τί είναι μεταφυσικό και τί ψυχολογικό.

Cathy
26-09-12, 21:22
Έχω ακούσει και εγω πολλα για την σκιά απο γνωστούς μου αλλά ευτυχώς δεν μου έχει τύχει κανένα παρόμοιο σκηνικό. Τι είναι αυτό που την κάνει να εμφανίζεται σε ορισμένους ανθρώπους ενω σε άλλους όχι? Η αδερφή μου και η μητέρα μου είχαν παλιότερα την ίδια εμπειρία που λένε πως είχαν πολλοί άλλοι εδω μέσα. Ενω κοιμόντουσαν ένιωθαν ενα βάρος πάνω τους και δεν μπορούσαν να κουνηθούν ή να αναπνεύσουν. Με το ζόρι κατάφεραν να ξυπνήσουν.
Επιπλεον η κολλητή μου ΄πέρυσι ενω έπεσε να κοιμηθεί γυρισμένη στο πλάι στο κρεβάτι, ένιωσε μια βαριά μορφή να γλιστράει δίπλα της απο πίσω στο κρεβάτι, όπως ακριβώς ενα ανακόντα, την πλησίασε και σκαρφάλωσε πάνω της ασκώντας της τόση μεγάλη πίεση που ένιωσε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και λιποθύμησε απο αυτό. Πρόκειται για το ίδιο πράγμα? Έκτοτε κοιμάται με ενα φως στο δωμάτιο της και με ενα βιβλίο προσευχών δίπλα της.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τον Jonathan αν εχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του γιατί ενδιαφέρομαι να το αγοράσω.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
26-09-12, 21:46
Πάντως πολλά που εκ πρώτης θα μπορούσαν να περιγραφούν και ως "σκιές" ή ως "σκούρος καπνός" (αλλά εάν μπορείς να εστιάσεις πάνω τους τα βλέπεις φαινομενικής "κυτταρικής" ή "βακτηριακής" μορφής) δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της Μόρας, δηλ. δεν "πλακώνουν" τον άνθρωπο ούτε κάθονται στο στήθος του, όπως θέλουν οι περιγραφές της Μόρας, κάνουν άλλα πράγματα.

Άλλα απορροφούν ενέργεια απο ανθρώπους και ζώα -οπότε και είναι βλαπτικά- και άλλα κάνουν "ρυθμίσεις" και δίνουν ενέργεια στον άνθρωπο. Δεν είναι όλες οι "σκιές" το ίδιο.

Όσοι έχουν αρνητικά συναισθήματα, και αρνητικές σκέψεις και προθέσεις, όπως θλίψη, φόβο, άγχος, κακία, ή θέλουν να εξαπατούν τους άλλους, ή θέλουν να ηγούνται και να εξουσιάζουν άλλους, ακόμη και αν δείχνουν ισχυροί όπως οι πολιτικοί, μαζεύουν πολλά αρνητικά Πνεύματα που "τρέφονται" απο αυτά τα συναισθήματα και τις συνοδές ενέργειές τους. Τα ίδια μαζεύονται και στο κρέας και σε όσους τρώνε κρέας, αλλά εάν είναι σωστά σκεπτόμενοι με θετικά συναισθήματα μειώνονται σε πλήθος και σε δύναμη και δεν κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά.

Ενώ αυτοί που έχουν θετικές σκέψεις και συναισθήματα δεν μαζεύουν τέτοια. Συνεπώς η λύση όσων έχουν προβλήματα, είναι να έχουν Χαρά και Αγάπη προς όλους, και να προσπαθήσoυν να Σκέπτονται ανώτερα ασχολούμενοι με Φιλοσοφία, με Ψυχολογία -για να αυτοαναλυθούν νοητικά και συναισθηματικά- και με Μεταφυσική καλοπροαίρετα. Για να εξελιχθούν κατά το Πνεύμα και να φωτιστούν σε αυτή τη ζωή.

Cathy
26-09-12, 22:27
Ελευθέριε είναι πολύ πιθανόν να ισχύει αυτό που λες, Πχ εγώ προσωπικά που τα ψάχνω πολύ αυτά τα πράγματα δεν είχα ποτέ για καλή μου τύχη τέτοιες εμπειρίες, ενω άλλοι που δεν ασχολούνται είχαν και αυτό μου έκανε πα΄ντα εντύπωση. Ισως επειδή εγώ όντως είμαι πολύ θετικός άνθρωπος και κυριολεκτικά διαβάζω πολύ ψυχολογία και φιλοσοφία όπως λες για να βελτιωθώ και πραγματικά έχω κάνει μεγάλη πρόοδο ως προς αυτό.
Βέβαια δεν μπορείς πάντα να είσαι μεσα στην τρελή χαρά, έχω νιώσει και εγώ πολλές φορες θλίψη ή φόβο κατα διαστήματα στην ζωή μου, αλλά οκ φροντίζω να το ξεπερνάω με την δύναμη της πίστης στον Θεό και της αγάπης προς την ζωή. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, δύσκολο να εισβάλλει το σκοτάδι σε μια φωτισμενη ζωή.. :)

Tashows
27-09-12, 19:25
Ελευθέριε για τι πράγμα μιλάς? Τι κυτταρικές και βακτηριακές μορφές? Και ποιος να εστιάσει πάνω τους? Και πως ακριβώς "κάνουν άλλα πράγματα"? Πως ρουφάνε ενέργεια? Πως δίνουν ενέργεια? Τι μορφής είναι αυτή η ενέργεια? Επίσης πνεύματα που μαζεύονται στο κρέας? Πνεύματα που μαζεύονται σε κακές σκέψεις, και απομακρύνονται από την "αγάπη και χαρά προς όλους"? Έχεις μπλέξει ψυχολογία, παραψυχολογία, διαιτολογία και θρησκεία.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
27-09-12, 19:44
Εσύ πρέπει να συσχετίσεις σωστά μεταξύ τους, αυτά που σε έχουν πείσει οτι είναι άσχετα.

Τα "θεματικά στεγανά" είναι άλλη μια έκφανση του "διαίρει και βασίλευε". Λένε δηλ. οτι το τάδε ανήκει στο Α ευρύτερο θέμα, το δείνα στο Β, σε διαφορετικές ομάδες, δήθεν "εντελώς άσχετες μεταξύ τους". Αυτό είναι νοητικό κλείδωμα, το οποίο έχουν προσπαθήσει να κάνουν σε όλους μας μέσω της εκπαίδευσης -Σχολείο, Σχολές, ΜΜΕ, Ιερατεία-. Ώστε να μην βγάζουν οι πολλοί συμπέρασμα για όλα και έτσι να είναι ελεγχόμενοι απο τους λίγους που συσχετίζουν όλα τα θέματα σωστά μεταξύ τους.

Στην πραγματικότητα... οι θεματικές ομάδες που προβάλλονται "στεγανές" και εντελώς κλειστές και μόνιμες, "επικοινωνούν" μεταξύ τους. Ή αλλιώς, υπάρχουν "γραμμές", "νήματα" που συνδέουν "δια-ομαδικά" κάποιες μονάδες της μιας ομάδας, με μονάδες της άλλης ομάδας. Διανύσματα που οδηγούν και σε μεταθέσεις.

Ό,τι δεν κατανοείς, ξαναπιάσ' το και αλλιώς. Αυτό είναι η λύση σε πολλά: πιάσ' το και αντίστροφα. Συνήθως ο ακριβώς αντίθετος "δρόμος σκεπτικού" απο τον προπαγανδιζόμενο στους πολλούς, είναι η λύση. Εάν δεν είναι, οπότε το θέμα είναι δυσκολότερο, απαιτείται πειραματισμός αυξημένης πολυπλοκότητας. Για να δεις πού κινείται όντως "νοητικός μηχανισμός", και πού κάτι δεν ισχύει.

Το βασικό πρόβλημα προκειμένου να βγει η άκρη όντως, είναι στο οτι πρέπει να κατέχεις πολλούς τομείς άνω του μετρίου, προς καλά. Και να μην περιορίζεσαι στους τομείς που είσαι... εξειδικευμένος επίσημα ή ανεπίσημα.

Για να καταλήξεις σε σωστά συμπεράσματα πρέπει να ασχοληθείς με όλα, δίδοντας προσοχή στις λεπτομέρειες. Ένα άλλο σημείο είναι να μην κολλάς στο τι λέει η κάθε υποτιθέμενη... "αυθεντία", και να το αποδέχεσαι δογματικά, αλλά να το ελέγχεις εσύ εαν ισχύει ή όχι.

Αυτό δεν είναι βεβαια εύκολο να το κάνουν όλοι στα "δύσκολα" θέματα.

Grayscull
28-09-12, 09:28
Αυτές οι βακτηριακές σκιές είναι ορατές από τα μάτια μας ή χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός για να τις μελετήσουμε (πχ μικροσκόπιο) ;

sceptic
28-09-12, 09:56
Φίλε Λευτέρη θα συμφωνίσω με τον Tashows πληρως ότι αυτά που γράφεις είναι επιεικώς ασυναρτησίες. Η μέθοδο που χρησιμοποιείς είναι γνωστή στους χώρους της ψευδοεπιστίμης και έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την τεκμηρίωση μέσω επιδέξιου χειρισμoύ της γλώσσας και χρήσης αβάσιμων υποθέσεων ως αξιομάτων και ανύπαρκτων όρων με σκοπό τη χειραγώγηση του αναγνώστη.

Σχολιάζοντας την απάντησή σου θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι ο συσχετισμός φαινομενικά άσχετων θεμάτων για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων δεν γίνεται με ημιμάθεια η οποία είναι συνήθως αποτέλεσμα της προσπάθειας για παντογνωσία που μας προτίνεις εσύ σαν λύση για την διερεύνηση οποιοδήποτε φαινομένου. Η λύση που χρησιμοποιεί η επιστήμη είναι η συνεργασία μεταξύ αυθεντειών στα επιμέρους θέμετα και η τεκμηρίωση μέσω ελεγχόμενων πειραμάτων και μελετών των οποίων τα αποτελέσματα μπορούν να αναπαραχθούν από όλους.

c.r
29-09-12, 22:24
Φίλε Λευτέρη θα συμφωνίσω με τον Tashows πληρως ότι αυτά που γράφεις είναι επιεικώς ασυναρτησίες. Η μέθοδο που χρησιμοποιείς είναι γνωστή στους χώρους της ψευδοεπιστίμης.

Τί από τα παρακάτω είναι ασυναρτησίες;

Πρέπει να κατέχεις πολλούς τομείς άνω του μετρίου, προς καλά. Και να μην περιορίζεσαι στους τομείς που είσαι... εξειδικευμένος επίσημα ή ανεπίσημα.

Για να καταλήξεις σε σωστά συμπεράσματα πρέπει να ασχοληθείς με όλα, δίδοντας προσοχή στις λεπτομέρειες. Ένα άλλο σημείο είναι να μην κολλάς στο τι λέει η κάθε υποτιθέμενη... "αυθεντία", και να το αποδέχεσαι δογματικά, αλλά να το ελέγχεις εσύ εαν ισχύει ή όχι.


Και γιατί ντε και καλά ο Ελευθέριος να χρησιμοποιεί μεθόδους ψευδοεπιστήμης; Για να το παίξει "επιστήμονας", ή για να αυτοκηρυχθεί "ψευδοεπιστήμονας"; Προσωπικά, δεν διέκρινα καμμιά τέτοια πρόθεση από τα γραφόμενά του, τα οποία αν διαβαστούν με νηφαλιότητα, μπορούν να γίνουν κατανοητά στα περισσότερα σημεία τους.


Ας προσθέσω και κάτι σε όσα έγραψε ο Ελευθέριος, μέσα από το παρακάτω απόσπασμα, από ένα άρθρο του Διονύση Βάδεν:

«Η εξειδίκευση είναι για τα μυρμήγκια και τις μέλισσες, ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει τα πάντα. Όχι, μην πιστέψετε ποτέ ότι τούτο είναι αδύνατο. Το λένε μόνο και μόνο για να σας αποθαρρύνουν από το να αξιοποιήσετε το μυαλό σας και να σας πουλήσουν περιττές υπηρεσίες. Σκεφθείτε άλλωστε, πως ένας ειδικός είναι εκείνος ο οποίος γνωρίζει πολλά για λίγα και που τείνει να γνωρίζει τα πάντα για το τίποτα».Eξάλλου, πόση επιστήμη ή ψευδοεπιστήμη χρειάζεται να κατέχει κάποιος για να ασχοληθεί με θέματα όπως... η Μόρα;
Συμφωνώ ότι αρκετές φορές αποτελούν μια χρήσιμη βοήθεια, προς όλους, ορισμένες γνώσεις επιστημονικές, ακόμη και για τέτοιου είδους θέματα, αλλά το να φτάσουμε να λειτουργούμε τόσο δογματικά και να ορκιζόμαστε στο ευαγγέλιο της τάδε επιστήμης, προτού καν προσπαθήσουμε να τοποθετηθούμε ή να εκφράσουμε τη γνώμη μας για αυτά τα θέματα, είναι υπερβολή.

Cathy
30-09-12, 12:11
Εγώ να παρακάμψω το θέμα της επιστήμης και της ψευδο-επιστήμης και να ρωτήσω κάτι. Τελικά αυτή η σκιά μπορεί να μας βλάψει στην πραγματικότητα ή είναι μόνο ο φόβος για το άγνωστο που μας παραλύει, γιατι όσο να 'ναι δεν είναι και λίγο. Σε περίπτωση δλδ που είναι κατώτερου εξελικτικού επιπέδου απο εμας και όντως δεν μπορεί να μας κάνει πραγματική ζημιά τότε μήπως απλώς θα πρέπει αν μας συμβεί αυτό να την στείλουμε στο διάολο και να συνεχίσουμε τον ύπνο μας? παραδέχομαι ότι δεν εχω προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα και δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό που λέω.

justin19
30-09-12, 20:13
Δεν πιστεύω στη Μόρα,καθώς είναι απλά ένας αστικός μύθος.Το φαινόμενο λέγεται υπνική παράλυση και έχει εξηγηθεί επιστημονικά.Το έχω πάθει και είναι τρομακτικό,αλλά δεν έβλεπα κάποια μορφή.Όσοι βλέπουν κάποια μορφή,οφείλεται στον εγκέφαλο που δεν έχει ξυπνήσει ακόμα καλά και μπορεί να βλέπει κάποια στοιχεία του ονείρου του,όπως επίσης μπορεί να νομίζει ότι βλέπει αυτή τη μορφή εξαιτίας του φόβου του.

Cathy
02-10-12, 14:16
Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δεν είχα ποτέ τέτοια εμπειρία, όμως δεν θεωρώ και χαζούς αυτούς που είχαν ώστε να μην μπορουν να κάνουν διάκριση τι είναι αληθινό και τι όχι. Απο την άλλη το κακό και το καλό συνυπάρχουν και τα δυο μέσα μας, οπότε ίσως να είναι κάτι που εμείς δημιουργούμε ανάλογα με την φάση της ζωής μας και την ψυχική μας κατάσταση.

justin19
02-10-12, 14:25
Μην το λες,γίνεται να ξυπνήσεις κανονικά,και να μη διακρίνεις το όνειρο από την πραγματικότητα.Μπορεί να έχεις ανοίξει τα μάτια σου,να κουνάς το σώμα σου αλλά ο εγκέφαλος να μην έχει ξυπνήσει ολοκληρωτικά.Μου έχει τύχει πολλές φορές πχ κανονικά ξύπνιος και καθισμένος στο κρεβάτι (όχι ξαπλωμένος) να ακούσω φωνές και να μην υπάρχει κανένας στην πραγματικότητα.

Cathy
03-10-12, 11:48
Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο. Δεν μου έχει τύχει ποτέ ανάλογη εμπειρία, πάντα έχω συναίσθηση σε τι κατάσταση είμαι, οπότε όλα είναι σχετικά υποθέτω.

Angelika28970
04-10-12, 12:02
καλησπερα στην παρεα! καταρχας εγω ειμαι συμφωνη σε αυτα που λεει ο Λευτερης. επισης εγω κοιμαμαι παντα στο σκοταδι με ελαχιστο φως (τις περισσοτερες φορες χωρις καθολου φως) και δεν εχω παθει τιποτα. ουτε μορα ουτε τιποτα τρομακτικο. αντιθετως μονο θετικα πραγματα μου συμβαινουν. εχω δει μερικα πνευματα και ποτε δεν ενιωσα αβολα στο σκοταδι. φυσικα μερικες σκεψεις ανησυχειας ειχα και εχω αλλα μολις μιλησω στον οδηγο μου/φυλακα αγγελο μου νιωθω μια χαρα. προστατευμενη. και δεν φοβαμαι μηπως ερθει η μορα ή οποιοδητοτε αλλο κακο ον.:)

Cathy
04-10-12, 22:27
Μπράβο angelica εφόσον μπορείς και επικοινωνείς με τον φύλακα άγγελο σου έχεις φτάσει σε πολύ καλό σημείο! Και βασικά όλα μέσα μας ζουν καλό και κακό και ανάλογα με το πως σκεφτόμαστε, μας συμβαίνουν και διάφορα στην ζωή. :)

Angelika28970
05-10-12, 13:48
Μπράβο angelica εφόσον μπορείς και επικοινωνείς με τον φύλακα άγγελο σου έχεις φτάσει σε πολύ καλό σημείο! Και βασικά όλα μέσα μας ζουν καλό και κακό και ανάλογα με το πως σκεφτόμαστε, μας συμβαίνουν και διάφορα στην ζωή. :)

ευχαριστω:) ομως το επικοινωνω ειναι σχετικο. εγω του μιλαω παντα και οταν χρειαστω βοηθεια του το λεω. δεν μπορω ακομα να τον ακουσω αλλα καποια στιγμη ελπιζω πως θα γινει κι αυτο.:)

Gabriell
06-10-12, 13:38
Δεν πιστεύω στη Μόρα,καθώς είναι απλά ένας αστικός μύθος.Το φαινόμενο λέγεται υπνική παράλυση και έχει εξηγηθεί επιστημονικά.Το έχω πάθει και είναι τρομακτικό,αλλά δεν έβλεπα κάποια μορφή.Όσοι βλέπουν κάποια μορφή,οφείλεται στον εγκέφαλο που δεν έχει ξυπνήσει ακόμα καλά και μπορεί να βλέπει κάποια στοιχεία του ονείρου του,όπως επίσης μπορεί να νομίζει ότι βλέπει αυτή τη μορφή εξαιτίας του φόβου του.Η υπνική παράλυση δεν είναι Μόρα. Η υπνική παράλυση, ΟΧΙ η μόρα, είναι πράγματι κάτι εντελώς φυσιολογικό. Είναι φυσικός μηχανισμός του οργανισμού ώστε να μην τραυματιζόμαστε την ώρα του ύνπου.
Η Μόρα είναι άλλο πράγμα απο την υπνική παράλυση. Η υπνική παράλυση συμβαίνει είτε συμβεί "Μόρα" είτε όχι, γιατί είναι μια φυσική διαδικασία του ύπνου. Απλά για να αντιληφθείς την υπνική παράλυση, που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, πρέπει να μην είσαι ούτε ξύπνιος ούτε κοιμισμένος, δηλ. στο ενδιάμεσο στάδιο. Απλά στο ίδιο "στάδιο" ύπνου-ξύπνιου, είναι που μπορείς να αντιληφθείς τα διάφορα περίεργα φαινόμενα.

Cathy
06-10-12, 16:11
Το ίδιο κάνω και εγω angelica αλλά ξέρω και ατομα που ειναι σε προχωρημένο επίπεδο, αν μπορώ να το πω έτσι, και έχουν καταφέρει να τον δουν. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε και εμείς θέλω να πιστεύω αν και μόνο η ιδεά της πίστης πα΄ζιει πολύ μεγάλο ρόλο στο να μας προσφέρει βοήθεια και να μην νιώθουμε μόνοι και αβοήθητοι πολλές φορές. :)

φλάβια ελένη
07-10-12, 18:49
ο μόρα έχει καμία σχέση με τον μύθο της λίλιθ ???

Angel75
07-10-12, 19:25
Γεια σας παιδιά καλώς σας βρήκα.
Θέλω να σας την εμπειρία μ για την μορα.
Ήτανε πριν 2 χρόνια στις 4 τα μεσάνυχτα,ξύπνησα απο έναν εφιάλτη
Μόλις άνοιξα τα ματια μ,είδα στο βάθος του δωματίου ένα μαύρο ψηλο πράγμα με μακριά μαλλιά να έρχεται προς το μέρος μ.
Αμέσως ακινητοποιηθηκα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα.
Ένιωθα πίεση ενώ δεν έβλεπα τίποτα πάνω μ.
Και αμέσως παιδια μου ήρθε η ανάγκη να πω μια προσευχή.
Παιδια δεν το πίστευα είχε φύγει,απο πάνω μ η πίεση.
Ήταν τρομακτικό ακολούθησαν 2 ακόμα συναντήσεις,αλλά θα σας τα πω μια άλλη φορά.
Αυτά παιδια δεν ξέρω τι να πω βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Astral
07-10-12, 21:54
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά και εγώ τώρα πρόσφατα μετά από της 40 σελίδες που διάβασα είχα και εγώ μία ανάλογη εμπειρία, όχι ότι δεν είχα πριν τα διαβάσω αλλά την τελευταία φορά που μου έτυχε και εγώ είπα ότι ήταν μόρα, αλλά μετά από την πιο νορμαλ παρατήρηση βγήκε ότι ήταν η αντανάκλαση απο το πολυέλαιο του δωματίου την νύχτα με το ελάχιστο φως που έμπαινε στο δωμάτιο απο το παράθυρο και αντανακλούσε πάνω στο ταβάνι ....:eek:

Angelika28970
09-10-12, 13:37
Το ίδιο κάνω και εγω angelica αλλά ξέρω και ατομα που ειναι σε προχωρημένο επίπεδο, αν μπορώ να το πω έτσι, και έχουν καταφέρει να τον δουν. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε και εμείς θέλω να πιστεύω αν και μόνο η ιδεά της πίστης πα΄ζιει πολύ μεγάλο ρόλο στο να μας προσφέρει βοήθεια και να μην νιώθουμε μόνοι και αβοήθητοι πολλές φορές. :)

μακαρι. πιστευω οτι καποια στιγμη θα γινει. ναι φυσικα και η πιστη εχει πολυ μεγαλη σημασια. γι αυτο και με βοηθαει.:)

Cathy
09-10-12, 22:15
Απο Astral
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά και εγώ τώρα πρόσφατα μετά από της 40 σελίδες που διάβασα είχα και εγώ μία ανάλογη εμπειρία, όχι ότι δεν είχα πριν τα διαβάσω αλλά την τελευταία φορά που μου έτυχε και εγώ είπα ότι ήταν μόρα, αλλά μετά από την πιο νορμαλ παρατήρηση βγήκε ότι ήταν η αντανάκλαση απο το πολυέλαιο του δωματίου την νύχτα με το ελάχιστο φως που έμπαινε στο δωμάτιο απο το παράθυρο και αντανακλούσε πάνω στο ταβάνι ....

Ευτυχώς που κοιμάμαι σε απόλυτο σκοτάδι..έτσι δεν μπορώ να παρατηρήσω τπτ, φαντασικό ή πραγματικό :D

pamela83
02-11-12, 19:19
Προσωπικά δεν είχα εμπειρία με την Μόρα και γενικά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι μέχρι να το ζήσω προφανώς..:) Μια φίλη όμως είχε μια τέτοιου στυλ εμπειρία. Την είχε πάρει ο ύπνος στο σαλόνι και ξύπνησε νιώθοντας κάποιον να έχει ανέβει πάνω της και να την χτυπάει. Δεν ξέρω αν ήταν η Μόρα ή κάτι άλλο, αλλά τέλος πάντων θα σας πω τι συνέβη. Πρόλαβε να δει ένα πολύ άσχημο πράγμα, πρόσωπο δεν είδε γιατί προσπαθούσε να το πετάξει από πάνω της. Τέλος πάντων, το πέταξε από πάνω της και αυτό έτρεξε και εξαφανίστηκε πίσω από ένα έπιπλο. Τα μπράτσα της και οι ώμοι της ήταν γεμάτοι μελανιές και γρατζουνιές. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα έκανε μόνη της έτσι όπως ήταν οι γρατζουνιές, αν και στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να τα έκανε στον ύπνο της. Δεν της είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Περιττό να πω ότι κυκλοφορουσε μετά με αναμένα φώτα μέρες στο σπίτι (όταν επέστρεψε από τους γονείς της) και φοβόταν να κοιμηθεί. Ήταν η Μόρα;

Tashows
05-11-12, 11:59
Δεν υπάρχουν πράγματα που ανεβαίνουν πάνω μας τα βράδια, μας χτυπάνε και μετά εξαφανίζονται πίσω από έπιπλα... Βασικά υπάρχουν, αλλά τα λέμε βιαστές (και πάλι όμως δεν εξαφανίζονται πίσω από έπιπλα)... Αν δεν ήταν κάτι τέτοιο λοιπόν, τότε οι μελανιές μπορεί είτε να προκλήθηκαν στον ύπνο της (σπάνιο πράγμα ο αυτοτραυματισμός, αλλά πιθανός), είτε να είχε όντως ψιλοχτυπήσει κάπου και απλά λόγω της εμπειρίας να πίστεψε ότι προκλήθηκε από αυτό και να ξέχασε που χτύπησε πραγματικά. Επίσης, γάτα ή σκύλος... :p

summerfunk
05-11-12, 18:46
Γεια και από μένα..

είχα μια περίεργη εμπειρία κι εγώ κατά την διάρκεια του ύπνου μου, πριν ένα χρόνο περίπου, αλλά δεν νομίζω να ήταν Μόρα, θα ήθελα να ξέρω αν είχε κάποιος κάτι παρόμοιο..

Δεν πρέπει να ήταν πάνω από μια ώρα που με είχε πάρει ο ύπνος και άκουσα ν' ανοίγει η πόρτα στο δωμάτιό μου (δεν την είχα κλείσει εντελώς) κι ένιωσα σαν να τραβιέται κάπως το κατωσέντονο απ το κρεβάτι μου.. Αλλά επειδή ήμουν στον ύπνο δεν έδωσα σημασία.. Βέβαια, μόλις άρχισε ένα κάψιμο στο στήθος μου με έπιασε ένας τρόμος, :eek: , δεν άνοιγα τα μάτια μου γιατί φοβόμουν τι θα αντικρίσω, άρχισα το πάτερ ημών στο repeat κ μετά από 3-4 φορές πέρασαν όλα..

Λέω ότι δεν ήταν Μόρα γιατί δεν ένοιωσα κανένα βάρος πάνω μου, αλλά μόνο ένα πολύ δυνατό κάψιμο και πολύ τρόμο, βέβαια δεν φημίζομαι και για την ψυχραιμία μου :) ..

mars
22-11-12, 11:28
Δεν γίνεται να διαβάσω όλες αυτές τις εμπειρίες.
Διάβασα όμως αρκετές.
Εκτός των άλλων βιωμάτων μου ..
είναι κάτι που το βίωσα για πάρα πολλά χρόνια.
Απλά τώρα δεν τους φοβάμαι γιατί τους συνήθισα.
Από παιδί που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Αυτό με ώθησε σε μια έρευνα χρόνων.
Πολλές οι καταγραφές και οι μαρτυρίες
δικών μου ανθρώπων, φίλων και γνωστών.

Άλλοι δεν βλέπουν τίποτα απλά αισθάνονται
την ακινησία και το βάρος.
Άλλοι εκτός της ακινησίας και του βάρους, ακούν ένα βόμβο.
Άλλοι βλέπουν και άλλοι έχουν δεχτεί και επίθεση.
Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που μετά την επίθεση αισθάνονται
ένα κάψιμο σε κάποιο μέρος του σώματος.
Αυτό οφείλεται στην απώλεια του πεδίου στο συγκεκριμένο
σημείο το οποίο επηρεάζει σαφώς και το υλικό σώμα που
εξαρτάται ολοκληρωτικά από το ενεργειακό του πεδίο.
Χωρίς ενέργεια, το υλικό σώμα είναι νεκρό.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες περίεργες φάτσες έχω δει.

Θα σας πω τι ακριβώς συμβαίνει από ότι αποκόμισα για το θέμα
μέχρι στιγμής.. χωρίς να έχω την πρόθεση να σας πείσω.

Είτε θέλουμε είτε όχι φίλοι μου και φίλες..
δεν είμαστε μόνοι μας.
Ανάμεσα σε όλους εμάς κυκλοφορούν διάφορα όντα
και δεν είναι λίγοι τελικά αυτοί που τα βλέπουν.
Όσο βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω σε κάποιους ότι τα είδα
με τα μάτια μου και ξύπνιος…άλλο τόσο δεν μπορεί και κανένας
να μου αποδείξει ή να με πείσει πως δεν τα είδα.
Θα σας πω λοιπόν τι αποκόμισα μετά από όλα αυτά
μετά από έρευνα και μελέτη και ο καθένας ας βγάλει
τα συμπεράσματα του.
Τα όντα αυτά.. τα οποία κινούνται στα όρια της ύλης
και επισκέπτονται την ύλη για λίγο…δεν έχουν δικό τους
αυτόνομο ενεργειακό πεδίο, όπως έχει ο άνθρωπος.
Πολύ πιθανόν να έχουν απώλεια ενέργειας επισκεπτόμενα την ύλη.
Συνεπώς, ενέργεια μπορούν να πάρουν μόνο από τον άνθρωπο
ή από οποιοδήποτε άλλο ον που την διαθέτει.
Θα μου πείτε βεβαίως γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους?
Θα σας πω.
Τα όντα αυτά περιμένουν την στιγμή που θα βρεθεί ο άνθρωπος
στο μεταίχμιο του ύπνου και ξύπνιου και την στιγμή που το αιθερικό
σώμα έχει απλά λίγο μετακινηθεί σε μία μικρή άνοδο και διαχωρισμού,
από το υλικό.
Αυτό δεν συμβαίνει σε όλους αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Εκπέμπουν μια συχνότητα που πολλοί την ακούν σαν βόμβο
και ακινητοποιούν το αιθερικό σώμα από το οποίο
αφαιρούν ενέργεια. Αυτό ισχύει και για το υλικό το οποίο βεβαίως
έχει ήδη ακινητοποιηθεί από την μικρή έξοδο
του αιθερικού.
Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από
αυτούς τους κυρίους είναι να μην τους φοβάται.
Ο φόβος λειτουργεί ως σύμμαχος τους …γιατί μειώνει
την δυνατότητα του πεδίου.
Επίσης εχθρός τους είναι και η εγρήγορση.
Αν αισθάνεστε λίγο βάρος ή ακούτε τον βόμβο να δυναμώνει..
σηκωθείτε όρθιοι/ες για λίγο.

Αυτό που πραγματικά με έχει προβληματίσει όλα αυτά τα χρόνια
και είναι απορίας άξιον… είναι το γεγονός… πως παρότι είναι όντα
αιθερικά, ημιαιθερικά ή οτιδήποτε άλλο και τα οποία δεν έχουν υλική υπόσταση..
πως μπορούν να τραβάνε, να κτυπούν, να σπρώχνουν και γενικά
να επηρεάζουν την ύλη.

Θα ήθελα την γνώμη κάποιου φίλου ή φίλης.. που τυχόν έχει ασχοληθεί.

Cathy
23-11-12, 22:36
Απο mars
Αυτό που πραγματικά με έχει προβληματίσει όλα αυτά τα χρόνια
και είναι απορίας άξιον… είναι το γεγονός… πως παρότι είναι όντα
αιθερικά, ημιαιθερικά ή οτιδήποτε άλλο και τα οποία δεν έχουν υλική υπόσταση..
πως μπορούν να τραβάνε, να κτυπούν, να σπρώχνουν και γενικά
να επηρεάζουν την ύλη.

Kαι εγώ εχω φίλους που εχουν υποστεί "επιθέσεις" απο τέτοια όντα και κάθε φορά που τα θυμάμαι έχω την ίδια απορία. Θα το ψάξω με περισσότερο έμπειρα άτομα και ελπίζω να επανέλθω με μια εξήγηση.

anastasi
24-11-12, 18:54
[QUOTE=mars;100271

Αυτό που πραγματικά με έχει προβληματίσει όλα αυτά τα χρόνια
και είναι απορίας άξιον… είναι το γεγονός… πως παρότι είναι όντα
αιθερικά, ημιαιθερικά ή οτιδήποτε άλλο και τα οποία δεν έχουν υλική υπόσταση..
πως μπορούν να τραβάνε, να κτυπούν, να σπρώχνουν και γενικά
να επηρεάζουν την ύλη.

Θα ήθελα την γνώμη κάποιου φίλου ή φίλης.. που τυχόν έχει ασχοληθεί.[/QUOTE]


εσυ φιλε mars εχεις φαει χαστουκι?

Εγκατελειψα καποια στιγμη πριν πολλα χρονια, για διαφορους λογους, ολες τις ερμηνειες που διαβαζα(θρησκευτικες-φιλοσοφικες κα)
κι αποφασισα να βγαζω συμπερασματα μονο απο οτι βιωνω.

Με την ελπιδα οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα πιστευω οτι:

Οπως κι ενα εντομο, η ενα ελαφρο αερακι ακομη μπορει να αφησει ιχνη και ρυτιδωσεις στην επιφανεια μιας ηρεμης λιμνης
ενω στης φουρτουνιασμενης δεν αφηνει τιποτε,
ετσι και αυτα που υπαρχουν γυρω μας (και υπαρχουν) αφηνουν εντυπωμα πανω μας( ερεθισμα αισθητο απο μας) στην κατασταση ηρεμιας του κυκλοφορικου και νευρικου που εχουμε στον υπνο η μετα απο διαλογισμο-προσευχη-χρηση ουσιων κτλ.

Αυτα τα ιδια, στην εγρηγορση, δινουν ενα αισθημα αδιορατο.(καποια μικροπιεση, καποια φαγουρα, καποια φευγαλεα σκια).,
δηλαδη την ωρα που το αιμα κυκλοφορει γρηγορα και ο νευρομυικος τονος ειναι μεγαλος, εμεις δεν αντιλαμβανομαστε σχεδον τιποτε.
Ολη αυτη η επιδραση στην υλη που βιωνουμε οντας σε καταστασεις αλλης συνειδητοτητας, τραβηγμα,πιεση χτηπημα, καψιμο οπως πολυ σωστα λες,
οφειλεται στην συγκεκριμενη νευρο-μυικο-κυκλοφορικη κατασταση που ειμαστε εκεινη την ωρα,
και στην περιεργη συμπεριφορα των αισθησεων , που τα οργανα τους και τα εγκεφαλικα κεντρα τους αιματωνονται και λειτουργουν διαφορετικα.


Θελω να αναφερω κατι που μου συνεβη, πριν πολλα χρονια, και ειναι χαρακτηριστικο:

Μια δυνατη αγορευση του καθηγητη απο το διπλανο φροντιστηριο, μου προκαλεσε ενα ξυπνημα δειχνοντας μου, τεσσερις διαδοχικες διαφορετικες καταστασεις συνειδησης.
Μια που δεν ακουγα η εβλεπα τιποτε,
μια που εβλεπα ενα εγχρωμο ονειρο,
μια νιωθωντας αποκοσμη ακροαση πολυ δυνατο και συν-ταραχτικο ακουσμα μιας συγκεκριμενης φρασης (απαντηση σε κατι που με προβληματιζε επι μερες)
και μια την συνειθισμενη κατασταση συνειδησης της εγρηγορσης, οπου ακουγα απλως τον μαθηματικο να φωναζει απο διπλα.


Πιστευω οτι ενα αερινο (αερικο?) πραγμα δεν μπορει να μας κανει τιποτε, ουτε να μας παρει ενεργεια, οχι τουλαχιστον παραπανω απο οση μας παιρνει ενας φιλος που του συμπαραστεκομαστε σε μια δυσκολη ωρα, αν μας κουρασει πολυ, φευγουμε. Εμεις του τη δινουμε για καποιο λογο. Το πολυ πολυ να μας επηρεασει στη σκεψη...

Πιστευω οτι κατι ειναι επικυνδυνο οταν το βλεπουμε σε εγρηγορση, με τα υλικα μας ματια, αλλα τετοιο πραγμα ευτυχως η δυστυχως, ουτε εχω δει τοσα χρονια, ουτε διαπιστωσα οτι υπαρχει.( καποιοι ανθρωποι ισως).---------------------------------------------------------

Gabriell
24-11-12, 21:41
Πιστευω οτι κατι ειναι επικυνδυνο οταν το βλεπουμε σε εγρηγορση, με τα υλικα μας ματια, αλλα τετοιο πραγμα ευτυχως η δυστυχως, ουτε εχω δει τοσα χρονια, ουτε διαπιστωσα οτι υπαρχει.( καποιοι ανθρωποι ισως). Εννοείς κάτι να υλοποιηθεί δηλαδή;

anastasi
24-11-12, 22:39
Εννοείς κάτι να υλοποιηθεί δηλαδή;


περιπου. Κατι που μπορεις να το δεις , να νιωσεις οτι μπορεις να το πιασεις,
να μπορεις να αλλαξεις σκεψη, να κανεις κατι αλλο, και οταν ξαναγυρισεις το βλεμμα, εστω και μετα απο 30 δευτερολεπτα, αυτο να ειναι εκει.
---------------------------------------------------------

Gabriell
25-11-12, 09:06
περιπου. Κατι που μπορεις να το δεις , να νιωσεις οτι μπορεις να το πιασεις,
να μπορεις να αλλαξεις σκεψη, να κανεις κατι αλλο, και οταν ξαναγυρισεις το βλεμμα, εστω και μετα απο 30 δευτερολεπτα, αυτο να ειναι εκει.
Κατάλαβα τι εννοείς. Εντάξει, δε νομίζω οτι θα κερδίσουμε κάτι αν περιμένουμε "αυτά" να είναι πιο υλικά, μάλλον θα κερδίσουμε αν εμείς μάθουμε να αντιλαμβάνομαστε αυτό που δεν είναι υλικό. Καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς και είναι αρκετά λογική η σκέψη αυτή. Με την έννοια οτι, ούτε πρέπει να φοβόμαστε τι θα συναντήσουμε σε κάθε γωνία, ούτε πρέπει να επαναπαυόμαστε.

mars
25-11-12, 15:19
εσυ φιλε mars εχεις φαει χαστουκι?
Όχι.. χαστούκι δεν άφαγα anastasi… αλλά από καψίματα αρκετά.
Δεν έχω παράπονο.
Έχω καταγράψει όμως πολλές σχετικές μαρτυρίες.


Εγκατελειψα καποια στιγμη πριν πολλα χρονια, για διαφορους λογους, ολες τις ερμηνειες που διαβαζα(θρησκευτικες-φιλοσοφικες κα)
κι αποφασισα να βγαζω συμπερασματα μονο απο οτι βιωνω.
Αυτό κάνω φίλε μου ή φίλη, όλα αυτά τα χρόνια.
Τα συμπεράσματα μου προκύπτουν από τις εμπειρίες μου κατά κύριο λόγο..
αλλά και σε συνδυασμό με συζητήσεις με άτομα που έχουν ανάλογες εμπειρίες
και ερευνητές.
Επίσης, πολλές απαντήσεις έχω πάρει από διάφορους σοφούς σε ότι αφορά τον αιθερικό κόσμο
και τα πεδία και κυρίως την υποστασιακή ιδιότητα του ανθρώπου.
Ελάχιστες πληροφορίες κατάφερα να αντλήσω από την επιστημονική κοινότητα
και γενικότερα από την θεωρητική επιστήμη.
Αν αυτή η συζήτηση πείσει ή αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.. ίσως παρακινήσει
κάποιον ερευνητή ή τα μέλη της κοινότητας.. να συμμετέχουν.


Με την ελπιδα οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα πιστευω οτι:

Οπως κι ενα εντομο, η ενα ελαφρο αερακι ακομη μπορει να αφησει ιχνη και ρυτιδωσεις στην επιφανεια μιας ηρεμης λιμνης
ενω στης φουρτουνιασμενης δεν αφηνει τιποτε,
ετσι και αυτα που υπαρχουν γυρω μας (και υπαρχουν) αφηνουν εντυπωμα πανω μας( ερεθισμα αισθητο απο μας) στην κατασταση ηρεμιας του κυκλοφορικου και νευρικου που εχουμε στον υπνο η μετα απο διαλογισμο-προσευχη-χρηση ουσιων κτλ.
Αυτα τα ιδια, στην εγρηγορση, δινουν ενα αισθημα αδιορατο.(καποια μικροπιεση, καποια φαγουρα, καποια φευγαλεα σκια).,
δηλαδη την ωρα που το αιμα κυκλοφορει γρηγορα και ο νευρομυικος τονος ειναι μεγαλος, εμεις δεν αντιλαμβανομαστε σχεδον τιποτε.
Ολη αυτη η επιδραση στην υλη που βιωνουμε οντας σε καταστασεις αλλης συνειδητοτητας, τραβηγμα,πιεση χτηπημα, καψιμο οπως πολυ σωστα λες,
οφειλεται στην συγκεκριμενη νευρο-μυικο-κυκλοφορικη κατασταση που ειμαστε εκεινη την ωρα,
και στην περιεργη συμπεριφορα των αισθησεων , που τα οργανα τους και τα εγκεφαλικα κεντρα τους αιματωνονται και λειτουργουν διαφορετικα.


Ναι…αλλά πως γίνεται το κάψιμο να εμφανίζεται μετά από μια συγκεκριμένη εμπειρία?
Και εδώ δεν μιλάμε βεβαίως για φευγαλέες σκιές.
Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου σε ότι αφορά την αλληλουχία και αλληλοεπίδραση
ή τις καταγραφές στον χώρο.
Σε ότι αφορά όμως το σώμα και τις λειτουργίες του…
δεν είναι μια παράμετρος που θα έλεγα πως δεν γνωρίζω κάποια πράγματα..
αλλά δεν μπορώ να πω πως έχω και καμιά ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση.
Εν μέρει θα συμφωνήσω αλλά δεν μπορώ να τα αποδώσω όμως όλα αυτά μόνο σε διαδικασίες
που αφορούν αποκλειστικά το υλικό σώμα και τις λειτουργίες του.
Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που έγραψε ο Γουαίην Ντύερ.
¨Δεν είσαστε σωματικά όντα που βιώνετε πνευματικές εμπειρίες αλλά πνευματικά όντα που βιώνετε
σωματικές εμπειρίες.¨
Άπειρες δε οι αναφορές των σοφών… πως τελικά δεν είμαστε μόνο ύλη.

Ότι μου έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια δεν απόρροια διαλογισμού ή χρήσης ουσιών,
γιατί δεν έκανα ποτέ… ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Είναι κάτι που γίνεται και συμφωνώ απόλυτα.
Διαφωνώ όμως κάθετα με τον διαλογισμό και κυρίως με την χρήση ουσιών.
Ούτε υπήρξα ποτέ οπαδός ανατολίτικων φιλοσοφιών.
Όσο για την προσευχή… θεωρώ πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συνειρμός του λόγου,
ο οποίος εκτός του ότι απηχεί σε δυνάμεις που πολλοί δεν τις γνωρίζουμε (και δεν είναι
πάντα οι ενδεδειγμένες), αλλά κυρίως εγείρει την δική μας δυνατότητα.


Θελω να αναφερω κατι που μου συνεβη, πριν πολλα χρονια, και ειναι χαρακτηριστικο:

Μια δυνατη αγορευση του καθηγητη απο το διπλανο φροντιστηριο, μου προκαλεσε ενα ξυπνημα δειχνοντας μου, τεσσερις διαδοχικες διαφορετικες καταστασεις συνειδησης.
Μια που δεν ακουγα η εβλεπα τιποτε,
μια που εβλεπα ενα εγχρωμο ονειρο,
μια νιωθωντας αποκοσμη ακροαση πολυ δυνατο και συν-ταραχτικο ακουσμα μιας συγκεκριμενης φρασης (απαντηση σε κατι που με προβληματιζε επι μερες)
και μια την συνειθισμενη κατασταση συνειδησης της εγρηγορσης, οπου ακουγα απλως τον μαθηματικο να φωναζει απο διπλα.
Ήταν όντως μια εμπειρία που οπωσδήποτε σε προβλημάτισε
και άρχισες να βλέπεις αυτές τις καταστάσεις από μια άλλη οπτική γωνία.
Έτσι είναι αυτά.
Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες..
αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο και αφορά κυρίως την υλική δομή..
πόσο πυκνή είναι η ύλη της και άλλα παράγωγα που την συνθέτουν
ή την διαμορφώνουν.
Επίσης οφείλω να σου πω πως δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πλέον σε συνειδητό
και υποσυνείδητο.


Πιστευω οτι ενα αερινο (αερικο?) πραγμα δεν μπορει να μας κανει τιποτε, ουτε να μας παρει ενεργεια, οχι τουλαχιστον παραπανω απο οση μας παιρνει ενας φιλος που του συμπαραστεκομαστε σε μια δυσκολη ωρα, αν μας κουρασει πολυ, φευγουμε. Εμεις του τη δινουμε για καποιο λογο. Το πολυ πολυ να μας επηρεασει στη σκεψη...
Πιστευω οτι κατι ειναι επικυνδυνο οταν το βλεπουμε σε εγρηγορση, με τα υλικα μας ματια, αλλα τετοιο πραγμα ευτυχως η δυστυχως, ουτε εχω δει τοσα χρονια, ουτε διαπιστωσα οτι υπαρχει.( καποιοι ανθρωποι ισως).
Η μόνη απόδειξη για να πιστέψει κάποιος σε μη ορατές γι’ αυτόν καταστάσεις είναι να βιώσει
κάτι ανάλογο. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να το πείσει.
Το καταλαβαίνω.
Συμφωνώ για την θετική ή την αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από άλλους ανθρώπους
και καταστάσεις που αφορούν το ευρύτερο περιβάλλον.
Πιστεύω, πως άλλος λίγος και άλλος πολύ, έχει αισθανθεί το άλγος μιας ψυχοφθόρας
διαδικασίας.
Και η σκέψη μπορεί να επηρεαστεί από μηνύματα που τρέχουν στο συμπαντικό πεδίο.
Ο εγκέφαλος είναι πομπός και δέκτης σημάτων.
Όμως όταν μιλώ για ενεργειακό πεδίο, μιλώ για την αύρα.

Δεν είναι τόσο επικίνδυνη μια επαφή αυτού του συγκεκριμένου βιώματος...
αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κίνδυνοι όταν μπαίνουμε σε καταστάσεις
που δεν τις γνωρίζουμε.
Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό αλλά θα ήθελα να επισημάνω πως
ο κίνδυνος καιροφυλακτεί πάντα.
Ποτέ δεν ανοίγουμε πόρτες που δεν ξέρουμε τι κρύβουν πίσω τους.

anastasi
26-11-12, 12:24
και γενικότερα από την θεωρητική επιστήμη.
Αν αυτή η συζήτηση πείσει ή αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.. ίσως παρακινήσει
κάποιον ερευνητή ή τα μέλη της κοινότητας.. να συμμετέχουν.


Συμφωνω...

Θαταν τουλαχιστο χρησιμο να γραφτουν κι αλλες ερμηνειες, βασισμενες σε εμπειρια ατομικη, απο αλλα μελη που θελουν(η μπορουν) να πουν κατι.

Να παρουμε και ιδεες ρε παιδι μου...

Θεωρητικα βρισκονται παρα πολλα στοιχεια, αλλα εμπειρικες ερμηνειες λειπουν γενικως.


-------------------------------------------------------------

Cathy
26-11-12, 22:57
Εγώ πάλι σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό αυτές οι οντότητες να λειτουργούν με την ενέργεια παρόλο που δεν είναι υλικά. Δλδ θέλω να πω, όπως κάποιος που έχει ιδιαίτερες ικανότητες όπως είναι πχ η τηλεπάθεια, ή τηλεκίνηση που μπορεί με αυτό τον τρόπο να επέμβει στην ύλη μέσω της ενέργειας και να κινήσει πράγματα χωρίς να τα αγγίξει, έτσι και αυτά ίσως να ασκούν κάποιες επιδράσεις στην ύλη. Έχει κάποια λογική διότι, εφόσον είναι αυλα,θα έχουν προφανώς εξασκηθεί πολύ στην διαχείριση της ενέργειας τους.

demi
27-11-12, 09:13
Πιστευω οτι κατι ειναι επικυνδυνο οταν το βλεπουμε σε εγρηγορση, με τα υλικα μας ματια, αλλα τετοιο πραγμα ευτυχως η δυστυχως, ουτε εχω δει τοσα χρονια, ουτε διαπιστωσα οτι υπαρχει.( καποιοι ανθρωποι ισως).---------------------------------------------------------


δεν εχω καταλαβει αν μιλατε για συγκεκριμενες οντοτητες, η γενικα για τις οντοτητες που μπορει να πιασει το ματι...κατ εμαι ποικιλλουν, δεν ειναι δηλ, μονο ενα ειδος..κ γιαυτο πιαστηκα απο αυτο που ανεφερε ο φιλος μας αναστασιος....

δεν ειναι ολες επικινδυνες, κ δεν ειναι ολες οντοτητες...καποιος που εχει την δυνατοτητα να "δει", θα δει κ αλλα πραγματα, οπως ενεργειακα πεδια, απο τον ηλεκτρισμο, το ψυγειο, μπορει να δει ακομα κ τα κυματα που εκπεμπουν κινητα κ τηλεοραση...ακουγετε τρελο αλλα το γνωριζω απο εμπειρια...για ενα διαστημα εσπαγα το κεφαλι μου, να βρω απο που μπορει να προερχεται αυτη η μαυρη φιγουρα που εμφανιζοταν στο κεντρο του σαλονιου μου καθε απογευμα...τελικα καποια στιγμη καταλαβα οτι ηταν απλα επειδη απεναντι ακριβως απο το σπιτι μου, υπηρχε ενας τεραστιος πυλωνας της δεη που εβλεπε ακριβως το σαλονι μου!!!!! μετα απο λιγο καιρο, σταματησα να δινω σημασια, κ πολυ απλα εγινε μερος της πραγματικοτητας μου, παρολο που μονο εγω την εβλεπα κ κανενας αλλος απο το περιβαλλον μου!!! κ φυσικα, μπορεις να τις χρησιμοποιησεις αν ξερεις κ εχεις λογους....

οπως επισης υπαρχουν κ τα στοιχειακα που εχουν αφησει το αποτυπωμα τους σε μια περιοχη , ισως απο καποια κατασταση που εχει δημιουργηθει παλια κ εχει αφησει μπολικη αρνητικη η θετικη ενεργεια σε ενα χωρο....αυτα, μπορει να γινουν επικινδυνα, αλλα πιστευω, οτι μονο σε σπανιες περιπτωσεις γινετε αυτο...οπως, πχ, θα πρεπει κ εμεις να βρισκομαστε σε αναλογη διαθεση, να επηρρεαστουμε απο αυτες πχ, κ να συνεχιζουμε να τις φορτιζουμε, η να θελησουμε να επεμβουμε, η οτιδηποτε που εχει σαν αποτελεσμα την φορτιση τους...

οπως επισης, υπαρχουν κ αυτες οι οντοτητες, που δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι, χωρις να το γνωριζουμε, οταν ημαστε φορτισμενοι, για τον αλφα η βητα λογο....
αυτες οι οντοτητες, μπορει να γινουν επικινδυνες καποια στιγμη, κ να στραφουν εναντιον μας, ειδικα οταν ειναι αρνητικες, κ ειδικα, οταν θες να ανεβεις πνευματικα, κ σου βγαινουν, συναισθηματα, οπως φοβος, αμφισβητηση κ λπ...κ ναι, μπορουν να επιδρασουν στην υλη, οπως ολοι κ ολα....αλλα παιζει μεγαλο ρολο κ ο βαθμος που τα εχεις φορτισει, γιατι εξαρτωνται απολυτως απο εσενα...τρεφονται με την δικη σου ενεργεια...για μενα, ειναι οι χειροτερες, κ ειναι αυτο που ονομαζω δαιμονες...

κ φυσικα υπαρχουν κ οι εξωτερικες οντοτητες, με την εννοια, οτι δεν τις εχεις δημιουργησει εσυ, ισως καποιος αλλος, κ απλα τις βλεπεις κ αναλογα κ τον σκοπο τους, μπορει να σου επιτεθουν...

τωρα, σχετικα με την μωρα, το εχω παθει δυο φορες στην ζωη μου...η πρωτη, ηταν κ η πιο τρομακτικη, μιας κ ημουν απειρη, αλλα τελικα αποδειχτηκε, οτι ηταν εντελως ανθρωπινο δημιουργημα, οχι δικο μου ευτυχως...η δευτερη ειναι πιο περιπλοκη, μιας κ εχει να κανει με πνευματικη εξελιξη κ προσπαθεια παρεμποδισης της...ακομα δεν εχω βγαλει ακρη στο τι την δημιουργησε, ισως καποια στιγμη να μπορεσω να το καταλαβω...ομως, ηξερα να την αντιμετωπισω κ καταφερα να την αποκρουσω....

αυτα τα ολιγα, εντελως εμπειρικα..:D

anastasi
27-11-12, 11:06
Θελω να εισαγω κι ενα προβληματισμο για να σχολιασετε
, περα απο το πως δρουν στην υλη,
την επιδραση των "οντων" που βλεπει καποιος.

Υπαρχουν δυο εκδοχες.
Η μια λεει οτι οι εμπειριες ειναι επειδη καποιος ευαισθητοποιειται στην συνειδητοποιηση τους (τα καταλαβαινει δηλαδη), ενω οι αλλοι οχι.
Γινονται ουτως η αλλως( αυτο πιστευω εγω).
Αυτο σημαινει οτι η επιδραση τους ειναι η ιδια, ειτε τα βλεπεις ειτε οχι. Αρα καμια επιπλεον "απωλεια-προσληψη" ενεργειας για τους συνειδητοποιουντες σε σχεση με τους αλλους, περα απο το συνοδο συναισθημα της επιγνωσης (φοβος, χαρα, ενθουσιασμος, κτλ). Αρα ακινδυνα σωματικως και ενεργειακως. Βεβαια δημιουργουν ψυχολογικα προβληματα, αλλα αυτο γινεται και στην καθημερινη δραστηριοτητα,

Η αλλη εκδοχη ειναι να συμβαινουν λογω της ενασχολησης με πρακτικες (διαλογισμος κτλ.) δηλαδη σε "βρισκουν" και δρουν. Αρα υπαρχει κινδυνος, τον οποιο δεν εχεις οταν δεν ασχολεισαι .

Gabriell
27-11-12, 15:04
Η μια λεει οτι οι εμπειριες ειναι επειδη καποιος ευαισθητοποιειται στην συνειδητοποιηση τους (τα καταλαβαινει δηλαδη), ενω οι αλλοι οχι.
Γινονται ουτως η αλλως( αυτο πιστευω εγω).Ακριβώς έτσι.
Η αλλη εκδοχη ειναι να συμβαινουν λογω της ενασχολησης με πρακτικες (διαλογισμος κτλ.) δηλαδη σε "βρισκουν" και δρουν. Αρα υπαρχει κινδυνος, τον οποιο δεν εχεις οταν δεν ασχολεισαι . Θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις πάνω σε αυτό. Όταν ένα άτομο αρχίζει πραγματικά να αφυπνίζεται πνευματικά, αρχίζει πραγματικά να αποκτάει κάποια, ας την πούμε, πνευματική δύναμη, αρχίζει πραγματικά να συνεισφέρει στην αφύπνιση άλλων ανθρώπων προς την πραγματικότητα που αγνοούνε, είναι λογικό να προσεγγιστεί απο δυνάμεις κακοπροαίρετες που θα προσπαθήσουν είτε να τον εμποδίσουν, είτε να τον πάρουν με το μέρος τους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι θα συμβεί σε βαθμό αρκετό ακόμα και για να το αντιληφθουμε αλλά μπορεί να συμβεί έμμεσα με τρόπους που αγνοούμε.
Έπειτα πρέπει να σκεφτεί κάποιος το εξής. Πρακτικές που είναι σχετικές με τη "μαγεία" κάνουμε οι άνθρωποι και ασυνείδητα. Μπορούμε άθελά μας να κάνουμε μαγεία με τη σκέψη ή με το λόγο μας. Γίνεται μαγεία με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη σεξουαλική δύναμη (τις σχέσεις που συνάπτουμε,το σεξ κλπ). Επομένως μπορεί να μην εμπλεκόμαστε συνειδητά σε κάποια πνευματικού τύπου πρακτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν το κάνουμε εν αγνοία μας.

demi
27-11-12, 15:23
Πρακτικές που είναι σχετικές με τη "μαγεία" κάνουμε οι άνθρωποι και ασυνείδητα. Μπορούμε άθελά μας να κάνουμε μαγεία με τη σκέψη ή με το λόγο μας. Γίνεται μαγεία με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη σεξουαλική δύναμη (τις σχέσεις που συνάπτουμε,το σεξ κλπ). Επομένως μπορεί να μην εμπλεκόμαστε συνειδητά σε κάποια πνευματικού τύπου πρακτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν το κάνουμε εν αγνοία μας.για να μην περιπλεκουμε τα πραγματα κ για να γινουμε πιο κατανοητοι πανω σε αυτο που λες, μιας κ δεν γινετε να συμφωνησω περισσοτερο,απλα ας πουμε, οτι ετσι ειμαστε φτιαγμενοι κ αναποφευκτα ετσι λειτουργουμε...γιαυτο επιμενω εγω οτι η μαγεια, απλα ειναι ενας συνειδητος τροπος προσωπικης εξελιξης κ δεν ειναι οι τελετες κ τα ποτηρακια, οπως αναφερθηκε σε αλλο νημα...

οπως στα γενεθλια μας, γιατι κανουμε μια ευχη κ σβηνουμε τοσα κερακια οσα τα χρονια μας?εχουμε αναρωτηθει ποτε, τι σημαινει αυτο που κανουμε?

Gabriell
27-11-12, 18:31
για να μην περιπλεκουμε τα πραγματα κ για να γινουμε πιο κατανοητοι πανω σε αυτο που λες, μιας κ δεν γινετε να συμφωνησω περισσοτερο,απλα ας πουμε, οτι ετσι ειμαστε φτιαγμενοι κ αναποφευκτα ετσι λειτουργουμε...γιαυτο επιμενω εγω οτι η μαγεια, απλα ειναι ενας συνειδητος τροπος προσωπικης εξελιξης κ δεν ειναι οι τελετες κ τα ποτηρακια, οπως αναφερθηκε σε αλλο νημα...Ακριβώς Demi.
Και για να παρατηρήσω και κάτι άλλο. Πολλοί θεωρούν περίεργο που στη μαγεία χρησιμοποιούνται σύμβολα για να παρουσιαστούν αλήθειες "πνευματικές" ή άλλου τύπου.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει εμπλακεί στη γλώσσα των συμβόλων. Ας πάρουμε για παράδειγμα, τα παιχνίδια.
Όλα τα παιδιά "παίζουν" με τα παιχνίδια τους. Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό, αν όχι χρήση της συμβολικής γλώσσας;
Παρόμοιες χρήσης της "συμβολικής" βέβαια βρίσκουμε και στα "παιδικά" της τηλεόρασης (animation), θεωρείται μάλιστα ένας ωραίος τρόπος να περαστούν στα παιδιά ορισμένα μηνύματα, κοινωνικά. (τώρα βέβαια το τι ακριβώς μηνύματα περνιούνται, ας μη το συζητήσουμε).
Τα βίντεοκλιπ επίσης... π.χ. MTV. Αξιοποιείται και εκεί η "συμβολική" και θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα οτι έχουμε μιας μορφής "μαύρης" μαγείας, αφού αντί να χρησιμοποιείται συμβολισμός που εξυψώνει, αποτυπώνοντας πνευματικές αλήθειες, χρησιμοποιείται αντ'αυτού συμβολισμός που αποχαυνώνει, βγάζοντας της κατώτερες και ζωώδεις όψεις του ανθρώπου.
Γενικά, αν το πιάσουμε το ζήτημα, σε πόσους τομείς της ζωής μας, υπάρχει αυτό που αποκαλείται "μαγεία", δεν μας φτάνει μια ζωή για να τα αναφέρουμε όλα.
Και όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Demi, η "μαγεία" δεν είναι τα "ποτηράκια" και τα τοιαύτα. Υπήρχε πολύ καιρό πριν τα ποτηράκια και θα συνεχίσει να υπάρχει αν εξαφανιστούνε.

Cathy
29-11-12, 22:56
Λοιπόν διαβάζοντας όλα τα μηνύματα και έχοντας ψάξει γενικά για την Μόρα θα έλεγα ότι αυτά που μας επιτίθενται μπορούν να ανήκουν σε δυο περιπτώσεις. Νομίζω πως η Μόρα προέρχεται σχεδον πάντα απο εμάς τους ίδιους και είναι το Εγώ μας που εκφράζεται και επιδρά πάνω μας. Τώρα το γιατί συμβαίνει μόνο σε κάποιους ανθρώπους έχει να κάνει σχέση πιστεύω, με το πόσο ευαίσθητος είναι κάποιος ή αν έχει αρνητικά συναισθήματα μέσα του εκείνη την περίοδο ή γενικά, δλδ άγχος, φόβο, κακία, αρνητικά συναισθήματα γενικά.
Όχι πως δεν υπάρχουν και εξωτερικές οντότητες, όπως πχ δαίμονες κλπ, αλλά αυτές οι οντότητες δεν θεωρώ ότι βγαίνουν απο το σκοτάδι και αρχίζουν και επιτίθενται στον κόσμο όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του. Συνήθως καλούνται απο μύστες της μαύρης μαγείας για να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό τους. ΟΙ συγκεκριμένοι τώρα μάγοι, μπορεί να ασχολούνται μεν με το κακό αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι εξελιγμενοι πνευματικά, προς την κακή πλευρά όμως, και δεν πιστεύω ότι καλούν δαίμονες για πλάκα, έτσι να τους στέλνουν να τρομάζουν τον κόσμο. Συνήθως υπάρχει και κάποιο τίμημα για την κάθε "εξυπηρέτηση". Νομίζω λοιπόν πως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι αυτό. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να στείλουν ενα δαίμονα σε κάποιον αλλά θα υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό, θα έχουν ίσως ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του και θα θέλουν το κακό του και θα του κάνουν έτσι πράγματι κακό, όχι απλά να τον τρομάξουν.
Αλλά πόσες απο τις περιπτώσεις που έχουν εμπειρία απο Μόρα είναι πιστεύετε τετοιες?? Νομίζω καμιά. Γιατί αυτοί που τους έχει σταλεί μια εξωτερική κακή οντότητα απο κάποιον πιστεύω πως το γνωρίζουν, γιατί σίγουρα έχουν μπλέξει είτε με τέτοιες πρακτικές, ή με ανθρώπους που τις ασκούν και με τους οποίους έχουν προσωπικά θέματα.

ecco
18-12-12, 22:04
νομιζα πως η μορα παει πακετο με την υπνοπαραλυση;εχω βιωσει υπνοπαραλυση πολλες φορες και παντα ηταν κατι ευχαριστο ενω οι υπναγωγικες παραισθησεις διασκεδαστικες διχως σκοτεινες οντοτητες

αποσπερίτης
02-01-13, 06:01
Γειά σας φίλοι μου, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα.
είμαι 34 χρονών και πριν απο 14 περίπου χρόνια είχα και εγώ μια μεταφυσική εμπειρία κατά την διάρκεια του ύπνου μου.

Πρώτα απο όλα εκείνη την περίοδο έπασχα απο κατάθλιψη και λάμβανα γνωστό αντικαταθληπτικό. η κατάσταΣΗ της υγείας μου ήταν απόλυτα ελεγχόμενη με το φάρμακο χωρίς παρενέργειες και τυχόν διαταραχες της συμπεριφοράς, επίσης δεν είχα διαβάσει κάτι για το χώρο της μεταφυσικής.
ασ πάμε στο θέμα. είχα πάει μόνος μου στην γιαγιά και τον παππού.το σπίτι είναι διώροφο και το βράδυ πήγα να κοιμηθώ στον πάνω όροφο όπου είναι τα υπνοδωμάτια, μόνος μου. τα γεροντάκια κοιμήθηκαν στο ισόγειο. τέλος το σπίτι είναι στην εξοχή. τα αναφέρω όλα αυτά μήπως έχουν κάποια σημασία.
το βράδυ λοιπόν στον ύπνο μου (δεν θυμάμαι αν άνοιξα τα μάτια μου) είδα στο σκοτεινό φόντο του δωματίου τρεις άντρες με εξαιρετικά αυστηρό, βλοσηρό επιθετικό και τρομακτικό ήφος να πλησιάζουν προς το μέρος μου. τους έβλεπα απο την μέση και πάνω. θοβήθηκα πάρα πολύ και άρχισα να μουγκρίζω (μμμμμ) να ναι καλά ακούται και προσπαθούσα να μηλίσω αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου. μετά απο λίγο ξύπνησα και αφότου ηρέμησα κοιμήθηκα ξανά. να πω εδώ οτι το συγκεκριμένο βράδυ ήταν ένα απο τα λίγα που κοιμήθηκα ανάσκελα.


ΑΣ πάμε όμως στην συνέχεια που εδώ μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία.όπως σας είπα έπασχα απο κατάθλιψη, αμέσως μετά αφότου΄έγινα καλά αρρωσταίνω ξανά απο σοβαρή ασθένεια και αμέσως μετά παθαίνω και τρίτη σοβαρή ασθένεια ακόμα πιο σοβαρή που τώρα πια έιναι χρόνια και θα την έχω σε όλη μου την ζωή......!!!! δηλαδή μου συνέβησαν τρείς ασθένεις η μια σοβαρότερη απο την άλλη , θυμειθείται είδα τρείς φιγούρες........................


Τέλος θα ήθελα εδώ να πω οτι την ακριβώς ίδια περίοδο για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα έβλεπε η μητέρα μου τρομακτικά όνειρα τα οποία της προκαλούσαν ταραχη στον ύπνο και ξυπνούσε αναστατωμένη μετά απο ένα δυο λεπτά μουγκρίζοντας και προσπαθόντας να μηλίσει κατά την διάρκεια του τρομακτικού ονείρου.
.................................................. .................................................. ...

anna.
07-01-13, 17:39
γεια σας :) πρωτο μηνυμα και απο μενα........ ειναι τοσα αυτα που θελω να πω και λιγος ο χρονος λογω μωρου.. ας ξεκινησω ομως.. Μορα πως λεγεται εμφανισα στο λυκειο ετσι μου ειπε ο παππας τουλαχιστον που αναγκαστηκα να απευθηνθω γιατι ειχα αρχισει να φρικαρω πραγματικα. Ξεκινησε καποια στιγμη που πηγα να κοιμηθω δεν ειχα πεσει ομως σε βαθυ υπνο με την εννοια οτι καταλαβαινα ακομα τα εξωτερικα ερεθισματα και βασικα τα παντα γυρω απλα ειχα τα ματια μου κλειστα.. ετσι λοιπον ενα πολυ δυνατο βοητο και τρομαχτικο διαπερνουσε τα αυτια μου και ταυτοχρονα κατι με εσπρωχνε βαθεια μεσα σε κατι που δεν μπορω να εξηγησω και παρελυα δηλαδη δεν μπορουσα να κουνησω χερια ποδια. Ηταν πραγματικα τοσο τρομαχτικο που ακομα και σημερα ανατριχιαζω οταν το σκεφτομαι. Καταλαβαινα οτι ηταν κατι πολυ κακο και ξεκινουσα να λεω το πατερ ημων με ολη την δυναμη της ψυχης μου αφου ενιωθα αυτο το κατι με τραβαει και να χανω το υποσυνειδητο μου... μετα απο πολυ ψυχικη δυναμη και αρκετα πατερ ημων συνερχομουνα... Να συμειωσω οτι ουδεποτε πηρα φαρμακα ουτε αντιμετωπισα ψυχολογικα προβληματα. Ουτε ειχα εννοιες, μαθητρια καλη και ηρεμη ζωη... Αυτο συνεχιστηκε για αρκετο καιρο μεχρι και την στιγμη ποια που αναγκαστηκα να μιλησω στην κολητη μου και μην ξερωντας τι αλλο να κανω σε εναν παππα του σχολειου μας. Αν θυμαμαι μου ειχε πει να βαλω 1 μαχαιρι και ψωμι κατω απο το μαξιλαρι μου και πραγματικα το εκανα.. Μην τα πολυλογω με πολυ προσευχη και τα παραπανω δεν ξαεμφανιστηκε το φαινομενο αυτο ειχα ομως αλλα φαινομενα χειροτερα θα ελεγα στην πορεια μου.... 1 φαινομενο στα 17 μου ποια οταν ειδα στην δουλεια του πατερα μου που πηγαινα και βοηθουσα ξαφνικα τον σκυλο μας ( λυκο ) να ουρλιαζει οχι να γαυγιζει οπως κανουνε οι λυκοι πηγα προς το μερος του να τον τραβηξω να τον βγαλω στο μπαλκονι γιατι φοβηθηκα πως ηρθε καποιος πελατης μας , τον εβγαλα στο μπαλκονι και ξαναγυριζωντας πισω να δω τον πελατη που υποτιθεται οτι ηρθε ειδα ενα παλικαρι να με κοιταει απο αποσταση 4--5 μετρων μακρυα τον κοιτουσα προσπαθωντας να καταλαβω ποιος ειναι δεν μπορουσα βεβαια να καταλαβω γυριζω το βλεμμα να τσεκαρω παλι τον σκυλο και ξαναγυριζω και κοιταω το παλικαρι ηταν ακομα εκει στην ιδια θεση να με κοιταει φευγω να παω να ενημερωσω στο γραφειο του πατερα μου οτι καποιος ηρθε και φυσικα γυρνωντας δεν ηταν κανεις ουτε τον ειχε δει κανεις.. αργοτερα μαθαινω οτι το παλικαρι αυτο εργαζοταν πολυ παλια για τον πατερα μου απο περιγραφη που εδωσα φυσικα οτι ηταν ηρωινομανης πηδηξε απο τον 3 οροφο και αυτοκτονησε νομιζε οτι θα πετουσε και φυσικα εγεινε κομματια.... επισης εμαθα απο 1 αλλον παλιο υπαλληλο του πατερα μου που ειχε συνεργαστει με αυτο το παλικαρι οτι ανα φασεις ακουγε το ονομα του οπως οταν δουλευανε μαζι φυσικα δεν ειχε μιλησει ποτε για αυτονοητους λογους................................. Εχω και αλλα να πω δεν προλαβαινω ομως χρειαζομαι εξηγησεις αν υπαρχουν βεβαια αν καταφερω θα ξαναμπω αργοτερα να συνεχισω ............. ευχαριστω για τον χρονο σας

anna.
07-01-13, 21:08
Δεν βλεπω ανταποκριση εγραψα καπου λαθως? Ειμαι και καινουργια...

Marouli
08-01-13, 14:13
Λοιπόν διαβάζοντας όλα τα μηνύματα και έχοντας ψμάξει γενικά για την Μόρα θα έλεγα ότι αυτά που μας επιτίθενται μπορούν να ανήκουν σε δυο περιπτώσεις. Νομίζω πως η Μόρα προέρχεται σχεδον πάντα απο εμάς τους ίδιους και είναι το Εγώ μας που εκφράζεται και επιδρά πάνω μας. Τώρα το γιατί συμβαίνει μόνο σε κάποιους ανθρώπους έχει να κάνει σχέση πιστεύω, με το πόσο ευαίσθητος είναι κάποιος ή αν έχει αρνητικά συναισθήματα μέσα του εκείνη την περίοδο ή γενικά, δλδ άγχος, φόβο, κακία, αρνητικά συναισθήματα γενικά.
Όχι πως δεν υπάρχουν και εξωτερικές οντότητες, όπως πχ δαίμονες κλπ, αλλά αυτές οι οντότητες δεν θεωρώ ότι βγαίνουν απο το σκοτάδι και αρχίζουν και επιτίθενται στον κόσμο όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του. Συνήθως καλούνται απο μύστες της μαύρης μαγείας για να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό τους. ΟΙ συγκεκριμένοι τώρα μάγοι, μπορεί να ασχολούνται μεν με το κακό αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι εξελιγμενοι πνευματικά, προς την κακή πλευρά όμως, και δεν πιστεύω ότι καλούν δαίμονες για πλάκα, έτσι να τους στέλνουν να τρομάζουν τον κόσμο. Συνήθως υπάρχει και κάποιο τίμημα για την κάθε "εξυπηρέτηση". Νομίζω λοιπόν πως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι αυτό. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να στείλουν ενα δαίμονα σε κάποιον αλλά θα υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό, θα έχουν ίσως ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του και θα θέλουν το κακό του και θα του κάνουν έτσι πράγματι κακό, όχι απλά να τον τρομάξουν.
Αλλά πόσες απο τις περιπτώσεις που έχουν εμπειρία απο Μόρα είναι πιστεύετε τετοιες?? Νομίζω καμιά. Γιατί αυτοί που τους έχει σταλεί μια εξωτερική κακή οντότητα απο κάποιον πιστεύω πως το γνωρίζουν, γιατί σίγουρα έχουν μπλέξει είτε με τέτοιες πρακτικές, ή με ανθρώπους που τις ασκούν και με τους οποίους έχουν προσωπικά θέματα.Αγαπητη Κατερινα,
εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες και θελω να τονισω οτι η Μορα εχει ερθει στο ονειρο μου....και με εσερνε.....ασε.....:p

anastasi
08-01-13, 19:16
Δεν βλεπω ανταποκριση εγραψα καπου λαθως? Ειμαι και καινουργια...

σε λιγες ωρες ανησυχησες? Πραγματικος χρονος, ιντερνετικος χρονος, διαφορετικα πραγματα.Μορα πως λεγεται εμφανισα στο λυκειο ετσι μου ειπε ο παππας τουλαχιστον που αναγκαστηκα να απευθηνθω γιατι ειχα αρχισει να φρικαρω πραγματικα. Ξεκινησε καποια στιγμη που πηγα να κοιμηθω δεν ειχα πεσει ομως σε βαθυ υπνο με την εννοια οτι καταλαβαινα ακομα τα εξωτερικα ερεθισματα και βασικα τα παντα γυρω απλα ειχα τα ματια μου κλειστα.. ετσι λοιπον ενα πολυ δυνατο βοητο και τρομαχτικο διαπερνουσε τα αυτια μου και ταυτοχρονα κατι με εσπρωχνε βαθεια μεσα σε κατι που δεν μπορω να εξηγησω και παρελυα δηλαδη δεν μπορουσα να κουνησω χερια ποδια. Ηταν πραγματικα τοσο τρομαχτικο που ακομα και σημερα ανατριχιαζω οταν το σκεφτομαι. Καταλαβαινα οτι ηταν κατι πολυ κακο και ξεκινουσα να λεω το πατερ ημων με ολη την δυναμη της ψυχης μου αφου ενιωθα αυτο το κατι με τραβαει και να χανω το υποσυνειδητο μου... μετα απο πολυ ψυχικη δυναμη και αρκετα πατερ ημων συνερχομουνα... Να συμειωσω οτι ουδεποτε πηρα φαρμακα ουτε αντιμετωπισα ψυχολογικα προβληματα. Ουτε ειχα εννοιες, μαθητρια καλη και ηρεμη ζωη... Αυτο συνεχιστηκε για αρκετο καιρο μεχρι και την στιγμη ποια που αναγκαστηκα να μιλησω στην κολητη μου και μην ξερωντας τι αλλο να κανω σε εναν παππα του σχολειου μας. Αν θυμαμαι μου ειχε πει να βαλω 1 μαχαιρι και ψωμι κατω απο το μαξιλαρι μου και πραγματικα το εκανα.. Μην τα πολυλογω με πολυ προσευχη και τα παραπανω δεν ξαεμφανιστηκε το φαινομενο αυτο


Υπαρχει μια νοσος "Υδρωψ εσου ωτος" η αλλιως νοσος μενιερ. Προκαλει εμβοες (κανε αναζητηση στη βικιπαιδεια). Αλλα και αλλες διαταραχες του αυτιου προκαλουν εμβοες. Και συχνα αισθηση ιλλιγγου. Δεν χρειαζεται να εισαι αρρωστη, φτανει και μια δυσκολη μερα.

Αισθηση αιωρησης κινησης και διαφορων αλλων κινητικων φαινομενων οταν εισαι μισοκοιμισμενη ή πολυ ηρεμη καθως και εμβοες σε ησυχο περιβαλλον, ειναι φαινομενα σχετικα συχνα, και σιγουρα οχι μεταφυσικα.

Λαβυρυνθος, εμβοες, εσω ους, διαβασε στην Βικιπαιδεια.Για το αλλο σκελος του μυνηματος, δεν ξερω, αλλοι φιλοι ισως σου πουν.


Μην βιαζεσαι ομως , ισως και δεν ξερει καποιο μελος.


-----------------------------------------------------------------------

anna.
09-01-13, 21:39
Σε ευχαριστω anastasi θα το κοιταξω υπαρχουν και αλλα ομως που εχουν συμβει ψαχνω για απαντησεις ελπιζω να τις βρω καποια στιγμη

Ελευθέριος Παλιγγίνης
10-01-13, 12:53
Κατ' αρχήν θα πρέπει όλοι όσοι αναφέρεστε σε Οντότητες ως "επικίνδυνες", να παραδεχτείτε οτι δεν έχετε Ανώτατες Νοητικές Επιτεύξεις. Τα επίπεδα εξέλιξης αμύητου αλλά και Μυημένου είναι πάρα πολλά. Ο αμύητος προοδεύει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Όταν κάποιος αρχίζει να ασχολείται με το Πνευματικό μέρος του Σύμπαντος, έχει ελάχιστα πράγματα (και αν!) όπως είναι πραγματικά. Τα υπόλοιπα -δηλ., σχεδόν όλα- αποσαφηνίζονται και καθαρίζουν σταδιακά, στα επόμενα επίπεδα προόδου. Σε πάρα πολλά χρόνια, ή σε όλη του τη ζωή.

Ο φόβος γεννιέται και αναπτύσσεται μόνο στα "κενά πληροφορίας". Εκεί που δεν γνωρίζουμε ή δεν βλέπουμε πράγματα. Γι' αυτό ο κάθε άνθρωπος, φοβάται -ή φοβόταν μικρός- περισσότερο στο σκοτάδι, γιατι ακριβώς δεν έχει πληροφορίες, δηλ. εικόνα τι υπάρχει γύρω του. Και έτσι υποθέτει οτι υπάρχει κάτι επικίνδυνο (κλέφτης, δολοφόνος, άγριο ζώο, κλπ). Στον ίδιο όμως χώρο, εάν είναι αναμμένο το Φως, ή όταν είναι Ημέρα, δεν φοβάται τίποτα. Το ίδιο και ενορατικά όταν δεν βλέπεις όσο καθαρά πρέπει μία νοο-δομή, ο φόβος πυροδοτεί την φαντασία και αυτή συμπληρώνει οτι υπάρχει μεταφυσικός εχθρός.

Όταν κάποιος ενισχύεται και προοδεύει στα επίπεδα Νοητικών Δυνάμεων και Πνεύματος (διαφορετικά πράγματα), όλα εκείνα που πριν τον τρόμαζαν, "μεταμορφώνονται" σε κάτι άλλο. Είναι πια φιλικά προς αυτόν, γιατι ξέρει ακριβώς τι είναι, και πού και πώς χρησιμεύουν. Καθένας όταν αναλυθεί νοητικά και συναισθηματικά, βλέπει καθαρά και τι είναι αυτά. Γιατι τελικά είναι ουδέτερα, καθόλου επικίνδυνα, και πολύ χρήσιμα.

Γι' αυτό μην πιστεύετε οτι είναι προχωρημένου επιπέδου, κάποιος που... ακόμα χρησιμοποιεί τρομακτικές ιστορίες.

Μόνο χωρίς φόβο μπορείς να έχεις καθαρό μυαλό, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το "υποσυνείδητο", να είναι σαφής η κάθε σκέψη σου και σταθερός ο νους για να πετυχαίνεις πράγματα στη ζωή σου. Δεν υπάρχει αποτελεσματική σκέψη με τέτοια εμπόδια. Είναι σαν "σκουριά" που μπλοκάρει "γρανάζια μηχανισμού" και δεν κινείται τίποτα.

Gabriell
10-01-13, 13:48
Μίλησες πολύ ωραία φίλε Παλιγγίνη

terrorline
10-01-13, 15:10
Γεια σας. θα ηθελα να πω απλα την γνωμη μου. μορα δεν υπαρχει. δαιμονες υπαρχουν. γτ το λεω αυτο? απειρες φορες εχω παθει υπνοπαραλυση κ να αισθανομαι οτι αιωρουμε κ γινονται φριχτα πραγματα στο δωματιο. εχω δει 2 αντρες να βριζουν τον Θεο σε μενα. εχω ακουσει φωνες που βριζουν τον Θεο. ητανε ολα δαιμονικα. το ηξερα το αισθανομουνα. ο παππας που διαβασε το σπιτι ειπε οτι κατι ητανε αλλα εφυγε.οταν το διαβασε ηρεμισα. μεχρι που πηγα να μεινω μονος μου σαν φοιτητης. απο τοτε παλι ανα διαστηματα βλεπω κατι τετοια ονειρα αλλα οχι φρικιαστικα. τα γραφω αυτα γτ θελω να καταληξω στο οτι οι δαιμονες συνεχεια μας κανουν επιθεσεις ειτε πιο βιαιες ειτε πιο χαλαρες ας το πουμε. αρα στον υπνο μας ειναι δαιμονικες υπαρξεις αυτα που βλεπουμε κ ειναι φρικιαστικα. αν πει καποιος οτι δεν ειναι ας σκεφτει το εξης. οταν εζησε καποια αναλογη εμπειρια ή τελος παντων την δικια του εμπειρια αυτα που εβλεπε ακουγε κ αισθανονταν ητανε γαληνια? του προσφεραν ηρεμια? ( Ο Χριστος ερχεται με γαληνη ο δε σατανας με φασαρια ) οσο για την μορα σαν γυναικα που παει κ καλα να πνιξει κ αλλα τετοια δεν τα πιστευω. σαν δαιμονα που ουτε καν τον λενε μορα εκει ναι. επεισης κατι που παραδεχεται η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη ειναι οτι στη ζωη μας τα ονειρα που βλεπουμε χωριζονται σε 3 κατηγοριες. α) απο τον Θεο β) απο τον σατανα γ) απο τις καταστασεις που ζουμε. το α) ειναι το ποιο σπανιο το γ) το πιο συνηθησμενο κ το γ) το συναντουμε αρκετα συχνα. αρα δεν ειναι καθολου τυχαια καποια ονειρα.

Υ.Γ. μην ξεχνατε να καλειται συχνα παπα στο σπιτι να το διαβαζει.
αν καποιος πει οτι δεν πιστευει σε Θεο κ στην υπαρξει του σατανα ειναι ψευτης απο την στιγμη που ψαχνει για απαντησεις στα μεταφυσικα θεματα κ ασχολιται γενικα με κατι που κατα τιν γνωμη του δεν υπαρχει.

terrorline
10-01-13, 15:27
για να μην περιπλεκουμε τα πραγματα κ για να γινουμε πιο κατανοητοι πανω σε αυτο που λες, μιας κ δεν γινετε να συμφωνησω περισσοτερο,απλα ας πουμε, οτι ετσι ειμαστε φτιαγμενοι κ αναποφευκτα ετσι λειτουργουμε...γιαυτο επιμενω εγω οτι η μαγεια, απλα ειναι ενας συνειδητος τροπος προσωπικης εξελιξης κ δεν ειναι οι τελετες κ τα ποτηρακια, οπως αναφερθηκε σε αλλο νημα...

οπως στα γενεθλια μας, γιατι κανουμε μια ευχη κ σβηνουμε τοσα κερακια οσα τα χρονια μας?εχουμε αναρωτηθει ποτε, τι σημαινει αυτο που κανουμε?

μην περνας την μαγεια ως κατι απλο κ ακινδυνο. οση εμπειρια κ αν εχεις απο αυτην. δεν ειναι κατι απλο οπως την πασαρουν. κ αλλο αν υπαρχουν συμβολα σε παιχνιδια που το μικρο παιδι δεν τα ξερει αλλο το πως μας πασαρουν διαφορα κ αλλο η μαγεια. εκει μπλεκεις πολυ ασχημα κ θα παθεις κ ασχημα πραγματα κ δεν θα δεις καθολου ομορφες κ φιλικες παρουσιες.

Υ.Γ. αν επιμενεις οτι η μαγεια δεν ειναι αυτο που λεω δεν εχω προβλημα δεν παω να σου αλλαξω γνωμη απλα μην την περνας σαν κατι ωραιο ειδικα σε φορουμ που διαβαζουν πολλοι γτ υπαρχουν τα περιεργα ατομα που απο την πολυ περιεργια θα δοκιμασουν να ασχοληθουν.

anastasi
10-01-13, 20:01
να αισθανομαι οτι αιωρουμε κ γινονται φριχτα πραγματα στο δωματιο. εχω δει 2 αντρες να βριζουν τον Θεο σε μενα. εχω ακουσει φωνες που βριζουν τον Θεο. ητανε ολα δαιμονικα. το ηξερα το αισθανομουνα.

.

Σου εκαναν τα μουτρα κρεας.....
Πού και ναχες κανενα εκπαιδευτη στις καταδρομες....

Φιλε terrorline , γραφεις παντου για δαιμονες, και παπαδες. Δεν ξερουμε που να απαντησουμε. Κατασταλαξε σε καποιο νημα , να γινει η κουβεντα.----------------------------------------------------

terrorline
10-01-13, 23:57
τι δεν μπορεις να καταλαβεις να στο εξηγησω

Voel
11-01-13, 09:18
Περίεργες ευαισθησίες έχεις......

Vakryle
11-01-13, 09:58
Πάλι καλά που σπουδάζεις κιόλας.

Φαντάσου να ζούσες την εποχή του Μεσαίωνα που το σχολείο ήταν κάτι σαν το ψωμί ... πολυτέλεια, και οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών ξυπνούσαν με τις προκαταλήψεις και κοιμόταν με τις προκαταλήψεις της επόμενης μέρας!

Ελευθέριος Παλιγγίνης
11-01-13, 13:01
Οι σκέψεις ή φωνές που "βρίζουν τον Θεό", ή άλλο Πρόσωπο του εκάστοτε δογματικού σεναρίου, οφείλονται σε εγγραφές της μνήμης του ανθρώπου, απο "ιερό" βιβλίο της θρησκείας του, ή λόγια (επίμονους, επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς) δογματιστών, που μαζί με φόβο έχουν προκαλέσει διαταραχή και εμμονή. Γι' αυτό άλλωστε τα Ονόματα και οι εμφανίσεις, είναι του δοτού σεναρίου και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, αλλ' είναι τα πάντα προβλέψιμα. Ο Χριστιανός δεν θα παραπονεθεί ποτέ οτι του βρίζουν τον Βούδα ή τον Κρίσνα. Γιατί τους έχει στη μνήμη του ως "Θεούς άλλων". Βλέπει ακούει και βιώνει, μόνο όσα έχει στη μνήμη ως "δικά του".

=>>===> Και στους Μουσουλμάνους, αντίστοιχα, οι φωνές "βρίζουν τον Αλλάχ". Ο Θεός υπάρχει ως Χριστιανικός ή ως Αλλάχ; Έλα να ξυπνάμε κάποτε... Τουλάχιστον για τα αυταπόδεικτα σε όλους πραγματάκια...

anastasi
11-01-13, 18:10
τι δεν μπορεις να καταλαβεις να στο εξηγησω


Αντιγραφω λοιπον

ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ, στους μέν αρχαρίους είναι η ορθή επίγνωσις του εαυτού των. Στους μεσαίους είναι η νοερά αίσθησις η οποία διακρίνει αλάνθαστα το πραγματικό αγαθό από το φυσικό αγαθό και από το αντίθετό του κακό. Στους δε τελείους είναι η γνώσις πού έχουν από θεϊκή έλλαμψι και η οποία έχει την δύναμι να φωτίζη πλήρως με την λάμψι της και όσα σκοτεινά υπάρχουν μέσα στους άλλους.
Ή, ομιλώντας κατά τρόπο γενικό, τούτο αναγνωρίζεται ως διάκρισις και τούτο είναι: η αλάνθαστη γνώσις και αντίληψις του θείου θελήματος σε κάθε καιρό και τόπο και περίπτωσι, η οποία συνήθως υπάρχει στους καθαρούς κατά την καρδιά και το σώμα και το στόμα. Διάκρισις σημαίνει συνείδησις αμόλυντη και καθαρότης των αισθήσεων.


70. Μόνον οι τέλειοι είναι σε θέσι να γνωρίζουν πάντοτε ποια σκέψις μέσα στην ψυχή προέρχεται από τον εαυτό τους, ποια από τον Θεόν και ποια από τους δαίμονας.
Οι δαίμονες δεν προτρέπουν ευθύς εξ αρχής σε όλα τα αντίθετα. Γι΄αυτό και είναι σκοτεινό πραγματικά και δυσεπίλυτο το πρόβλημα αυτό.

(απο τον Αγ.Ιωαννη τον Σιναϊτη (κλιμαξ, κεφ Περι Διακρισεως μερος β)

Αυτα δεν ταιριαζουν με αυτα που λες. Εκτος κι αν εισαι τελειος και καθαρος κατα την καρδια και το σωμα και το στομα.
Εσυ εισαι και μιλας με τοση σιγουρια, για το ποιοι ειναι κακοι δαιμονες και ποιοι οχι;


-------------------------------------------

terrorline
11-01-13, 19:21
δεν ειπα οτι ειμαι τελειος ουτε τπτ. σκατα ειμαι. αλλα απαντισε μου. υπαρχουν καλοι κ κακοι δαιμονες? κ πιστεψε με θα καταλαβεις ποτε μια παρουσια ειναι καλη κ θεοσταλτη κ ποτε δαιμονικη.φιλε Ελευθεριε αυτοι που πιστευουν στην υπαρξη του θεου κοιμουνται? ενω οι αθεοι ειναι προοδευτικοι κ ξυπνιοι?κ για να σ απαντησω........ο θεος λεγεται Ιησους Χριστος. ουτε αλαχ ουτε τπτ αλλο. κ τα πνευματικα επιπεδα που αναφερεις συνεχεια ισχυουν μονο για να φτασεις πιο κοντα στον θεο π.χ νυστεια κ προσευχη. αν νομιζεις οτι ισχυουν για να ανοιξεις 3-4-5 ματια κ να αποκτισεις δυναμεις τοτε.......................Κ ναι ειμαι απολυτα σιγουρος.

terrorline
11-01-13, 20:05
Αντιγραφω λοιπον


(απο τον Αγ.Ιωαννη τον Σιναϊτη (κλιμαξ, κεφ Περι Διακρισεως μερος β)

Αυτα δεν ταιριαζουν με αυτα που λες. Εκτος κι αν εισαι τελειος και καθαρος κατα την καρδια και το σωμα και το στομα.
Εσυ εισαι και μιλας με τοση σιγουρια, για το ποιοι ειναι κακοι δαιμονες και ποιοι οχι;


-------------------------------------------

δεν μιλησα για σκεψεις. μιλησα για παρουσιες ειτε στον υπνο ειτε στον ξυπνιο. στις σκεψεις δεν οπως ειπες ειναι δυσκολο να καταλαβεις την προελευση. στην παρουσια ομως?Τελος παντων Μορα δεν υπαρχει.

anna.
11-01-13, 21:29
Παιδια χωρις παρεξηγηση και με καθε σεβασμο στις αποψεις σας παρακολουθω τις συζητησεις σας με πολυ ενδιαφερον και θελω να πω χωρις παρεξηγηση και παλι οτι μου βγαζετε πολυ εγωισμο στις αποψεις σας. Πιστευω οτι χανετε το δασος και κοιτατε το δεντρο.

anna.
11-01-13, 22:23
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω και γινει ο κακος χαμός..με αγαπη και σεβασμο μιλαω δεν θελνω να θιξω κανεναν.

naeb
11-01-13, 22:44
Παιδια χωρις παρεξηγηση και με καθε σεβασμο στις αποψεις σας παρακολουθω τις συζητησεις σας με πολυ ενδιαφερον και θελω να πω χωρις παρεξηγηση και παλι οτι μου βγαζετε πολυ εγωισμο στις αποψεις σας. Πιστευω οτι χανετε το δασος και κοιτατε το δεντρο.

Σωστά. Διάβασα την ανάρτησή σου. Τι θέλεις να μάθεις;

anna.
11-01-13, 23:10
Πηγαινε πισω 1-2 σελιδες εχω κανει post ειναι μεγαλο

anna.
11-01-13, 23:32
Διαβασες μου ειπες την αναρτηση αργησα να το καταλαβω. Χρειαζομαι απαντησεις για τα όσα εχουν συμβει και συμβαινουν στην ζωη μου

naeb
12-01-13, 00:31
Ξεκινησε καποια στιγμη που πηγα να κοιμηθω δεν ειχα πεσει ομως σε βαθυ υπνο με την εννοια οτι καταλαβαινα ακομα τα εξωτερικα ερεθισματα και βασικα τα παντα γυρω απλα ειχα τα ματια μου κλειστα.. ετσι λοιπον ενα πολυ δυνατο βοητο και τρομαχτικο διαπερνουσε τα αυτια μου και ταυτοχρονα κατι με εσπρωχνε βαθεια μεσα σε κατι που δεν μπορω να εξηγησω και παρελυα δηλαδη δεν μπορουσα να κουνησω χερια ποδια. Ηταν πραγματικα τοσο τρομαχτικο που ακομα και σημερα ανατριχιαζω οταν το σκεφτομαι.

Αυτό που άκουγες δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που να σε τρομάζει. Είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά στους περισσότερους. Τις περισσότερες φορές όμως ονειρευόμαστε ήδη και η προσοχή μας είναι στραμμένη στα τεκτενόμενα του ονείρου οπότε δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Υποθέτω οτι επειδή ήταν κάτι καινούργιο για εσένα και ερχόταν μαζί με την παράλυση σε τρομοκρατούσε και πιθανόν να το δαιμονοποιούσες ασυνείδητα.

anastasi
12-01-13, 19:43
Δεν θελω να αφησω αναπαντητο το φιλο terrorline, κυριως γιατι αυτη η συνεχης και σε καθε στροφη των συζητησεων αυτου του ειδους, αναφορα σε δαιμονες και δαιμονικες παρουσιες ειναι υπερβολικη. Και ο φοβος του φοβου τον φοβον....

Ακομα και στην χριστιανικη παραδοση, υπαρχει η σαφης επιφυλαξη της λαθος Διακρισεως, μεταξυ δαιμονικων και θεϊκων εκπορευσεων. Ακομη και αυτοι που ζουν και κοιμουνται με την δαιμονολογια και δαιμονοφοβια, και σαν μονιμη θεραπεια εχουν την παραπομπη στον παπα και στον εξομολογο, λενε οτι δεν ξερουν ακριβως. Δεν δικαιολογειται καμια αφ' υψηλου γνωματευση, ειδικα απο νεαρους ομολογητες.

Ολοι κουβαλαμε το βαρος (ή τον σταυρο μας αν θελετε), και αν το βαρος το κανει πιο ευκολοδιαχειριστο η παλη με τους δαιμονες, η αβεβαιοτητα της προελευσης καθε εμπειριας ή σκεψης, τοτε καλως καμωμενη. Δεν εχει ομως καμια υπεροχη εναντι αλλων στασεων ζωης , ουτε χρειαζεται κανενας κατηχηση για να σηκωνει το σταυρο του . Προτασεις και εναλακτικες χρειαζεται, οχι αφορισμους.
----------------------------------------

anna.
17-01-13, 13:11
Σε ευχαριστω naeb για την απαντηση:) Εχω παραθεσει και αλλη μια εμπειρια μου, ενδεχομενως επρεπε να την υποβαλλω στις προσωπικες εμπειριες :o ....

nightfairy
21-01-13, 12:28
Καλησπέρα!! Το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία..
Πριν κάποια χρόνια άρχισε να μου συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο για μένα. Κάποια βράδια την ώρα που κοιμόμουν, ένιωθα καποια παρουσία κοντά μου. Όταν εμφανιζόταν αυτή η σκιά, το σώμα μου παρέλυε. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, να ανοίξω τα μάτια μου, να μιλήσω, παρότι είχα πλήρη επίγνωση των γεγονότων γύρω μου. Ένιωθα αυτή την σκιά να με πλησιάζει και να γέρνει απο πάνω μου. Θα ορκιζόμουν οτι ένιωθα και την ανάσα της στο προσωπό μου. Πάντα προσπαθούσα να παλέψω με όλη μου την δύναμη να σηκωθω, και όταν κατάφερνα να ανοίξω τα μάτια μου, αυτο εξαφανιζόταν. Μετα απο κάποιες κουβέντες που έκανα με κάποιους, έμαθα για το "φαινόμενο" Μόρα. Δεν ξέρω αν αυτό που με επισκεύτηκε εκείνες τις φορές ήταν η Μορα αλλα σίγουρα ήταν πολύ τρομαχτικό.

demi
21-01-13, 12:56
Γεια σας. θα ηθελα να πω απλα την γνωμη μου. μορα δεν υπαρχει. δαιμονες υπαρχουν. γτ το λεω αυτο? απειρες φορες εχω παθει υπνοπαραλυση κ να αισθανομαι οτι αιωρουμε κ γινονται φριχτα πραγματα στο δωματιο. εχω δει 2 αντρες να βριζουν τον Θεο σε μενα. εχω ακουσει φωνες που βριζουν τον Θεο. ητανε ολα δαιμονικα. το ηξερα το αισθανομουνα. ο παππας που διαβασε το σπιτι ειπε οτι κατι ητανε αλλα εφυγε.οταν το διαβασε ηρεμισα. μεχρι που πηγα να μεινω μονος μου σαν φοιτητης. απο τοτε παλι ανα διαστηματα βλεπω κατι τετοια ονειρα αλλα οχι φρικιαστικα. τα γραφω αυτα γτ θελω να καταληξω στο οτι οι δαιμονες συνεχεια μας κανουν επιθεσεις ειτε πιο βιαιες ειτε πιο χαλαρες ας το πουμε. αρα στον υπνο μας ειναι δαιμονικες υπαρξεις αυτα που βλεπουμε κ ειναι φρικιαστικα. αν πει καποιος οτι δεν ειναι ας σκεφτει το εξης. οταν εζησε καποια αναλογη εμπειρια ή τελος παντων την δικια του εμπειρια αυτα που εβλεπε ακουγε κ αισθανονταν ητανε γαληνια? του προσφεραν ηρεμια? ( Ο Χριστος ερχεται με γαληνη ο δε σατανας με φασαρια ) οσο για την μορα σαν γυναικα που παει κ καλα να πνιξει κ αλλα τετοια δεν τα πιστευω. σαν δαιμονα που ουτε καν τον λενε μορα εκει ναι. επεισης κατι που παραδεχεται η ορθοδοξη χριστιανικη πιστη ειναι οτι στη ζωη μας τα ονειρα που βλεπουμε χωριζονται σε 3 κατηγοριες. α) απο τον Θεο β) απο τον σατανα γ) απο τις καταστασεις που ζουμε. το α) ειναι το ποιο σπανιο το γ) το πιο συνηθησμενο κ το γ) το συναντουμε αρκετα συχνα. αρα δεν ειναι καθολου τυχαια καποια ονειρα.

Υ.Γ. μην ξεχνατε να καλειται συχνα παπα στο σπιτι να το διαβαζει.
αν καποιος πει οτι δεν πιστευει σε Θεο κ στην υπαρξει του σατανα ειναι ψευτης απο την στιγμη που ψαχνει για απαντησεις στα μεταφυσικα θεματα κ ασχολιται γενικα με κατι που κατα τιν γνωμη του δεν υπαρχει.


εχουμε μπερδεψει λιγο την θεματολογια του φορουμ....

μεταφυσικο λεγεται κ οχι θρησκευτικο παραληρημα....

εδω μεσα μπαινουν ανθρωποι που εχουν ανησυχιες σχετικα με το μεταφυσικο
( που σαν εννοια, επι της ουσιας δεν υφισταται), με το συμπαν, κ με καποια συμβαντα "ανεξηγητα" στην ζωη τους, κ φυσικα μπαινουν πολλοι λατρεις της "μαγειας"!!!!!

ψαχνουμε να βρουμε απαντησεις, μεσω επιστημονικου τροπου, δηλ, προσπαθουμε να εξηγησουμε με τροπο που να στεκει, οσα συμβαινουν σε εμας κ γυρω μας....

ψαχνουμε για εξηγησεις...εσεις τις εχετε ηδη στο ονομα του ιησου χριστου....
εμας δεν μας καλυπτουν...


μηπως λοιπον, θα πρεπει να ψαξετε για καποιο θρησκευτικο φορουμ, να πειτε τις φοβιες σας , να βρειτε συμπαρασταση κ να μας αφησετε επιτελους ησυχους???

Vakryle
23-01-13, 16:27
Κοίτα που η Μόρα έχει γεμίσει 46 σελίδες γεμάτες μεταφυσικά υπο-προϊόντα σύγχρονης κουλτουρας! I like it!

Θα ορκιζόμουν οτι ένιωθα και την ανάσα της στο προσωπό μου.

Πρόκειται για δαίμονα!
Επειδή η πρόληψη είναι και η καλύτερη αντιμετώπιση, προτείνω να μη κοιμάται κανένας ποτέ! Έτσι δε θα έχουμε αυτά τα κρούσματα!

Χρυσαυγη
26-01-13, 11:38
Καλησπέρα!! Το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία..
Πριν κάποια χρόνια άρχισε να μου συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο για μένα. Κάποια βράδια την ώρα που κοιμόμουν, ένιωθα καποια παρουσία κοντά μου. Όταν εμφανιζόταν αυτή η σκιά, το σώμα μου παρέλυε. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, να ανοίξω τα μάτια μου, να μιλήσω, παρότι είχα πλήρη επίγνωση των γεγονότων γύρω μου. Ένιωθα αυτή την σκιά να με πλησιάζει και να γέρνει απο πάνω μου. Θα ορκιζόμουν οτι ένιωθα και την ανάσα της στο προσωπό μου. Πάντα προσπαθούσα να παλέψω με όλη μου την δύναμη να σηκωθω, και όταν κατάφερνα να ανοίξω τα μάτια μου, αυτο εξαφανιζόταν. Μετα απο κάποιες κουβέντες που έκανα με κάποιους, έμαθα για το "φαινόμενο" Μόρα. Δεν ξέρω αν αυτό που με επισκεύτηκε εκείνες τις φορές ήταν η Μορα αλλα σίγουρα ήταν πολύ τρομαχτικό.

Ειναι λατινογενης λεξη, αν θελεις κανε μια αναζητηση στην ερμηνεια της σε καποιο site. Μην ρωτας γιατι δεν σου λεω εγω. Εγω θα σου πω αυτα που μπορω, τα αλλα, τα παραπανω, ο καθεις μονος του.
Δεδομενου οτι το συμπαν αποτελειται απο λευκο και μαυρο, συνυπαρχουν παντου. Και να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι οταν το 'λευκο' σου αδυνατει, δια της ελευθερης επιλογης σου - εσυ ευθυνεσαι αποκλειστικα και μονο για την μειωση των λευκων σου πεδιων, τοτε μεγαλωνει ο χωρος που δικαιουται να καταλαβει στην ζωη σου το μαυρο. Εισαι ενα μικροσυμπαν, ενας χωρος, ενας Οικος, ενας Ναος, και εσυ καθοριζεις αν στα ονειρα σου θα ερχονται Αγγελοι η' Μορες, ποιος θα επισκεπτεται τον Οικο σου, ποιανου Ναος θα εισαι. Αποκλειστικα ΕΣΥ. Ολες τις απαντησεις τις εχεις ΕΣΥ. Ξεβολεψου, ψαξε και θα τις βρεις. Αν το θελεις φυσικα.

Γεια σου ;)

Vakryle
28-01-13, 20:35
Δεδομενου οτι το συμπαν αποτελειται απο λευκο και μαυρο

2 στα 2 με το παραπάνω!
Το πρώτο ήταν οι κατάλογοι αγγέλων σε pdf!

Προς Viper (από άλλο topic): Έτσι γίνεται αυτό που αναρωτιώσουν! Και ξαναλέω ότι είναι υπερβολικά απλό! ;)

Feanor12
26-02-13, 14:32
Μη τρελενομαστε!Αν καθησουν οοοολοι αυτοι που λενε πως ειδαν την Μορα κτλ και σκεφτουν πως ηταν εκεινη την μερα και αναλυσουν ολους τους παραγοντες απο το αν ηταν κουρασμενοι μεχρι και την ωρα που κοιμηθηκαν θα δουν οτι κατι διαφορετικο εγινε μ αποτελεσμα να δημιουργηθει καποιο παιχνιδι του εγκεφαλου.Εχω ''δει'' την Μορα 4 φορες τις 3 ηταν μεσημερι και ημουν πτωμα απο την κουραση και την αλλη ηταν βραδυ (ξημερωματα για την ακριβεια) μετα απο ξενυχτι.Δεν ειναι ολα στη σφαιρα του φανταστικου-πνευματικου.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
26-02-13, 22:53
Το θέμα πάντως πολύ δημοφιλές εδώ, συνεχώς πρώτο το βρίσκω. Αυτό (και με την προσέγγιση που του κάνουν οι περισσότεροι) είναι άλλη μία επαλήθευση του οτι ο φόβος ελέγχει την σκέψη των πολλών ανθρώπων. Και ακριβώς εδώ, στον φόβο και έπειτα στην υποτιθέμενη σωτηρία και προστασία σου αν ανήκεις στην προβαλλόμενη ως "καλή" πλευρά, μέσω του Διπολισμού, στηρίζονται όλοι οι χειραγωγοί, απο τους Ηγέτες σε όλες τις Θρησκείες μέχρι όλα τα Κόμματα.

I.ma
03-03-13, 08:49
Καλησπέρα!! Το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία..
Πριν κάποια χρόνια άρχισε να μου συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο για μένα. Κάποια βράδια την ώρα που κοιμόμουν, ένιωθα καποια παρουσία κοντά μου. Όταν εμφανιζόταν αυτή η σκιά, το σώμα μου παρέλυε. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, να ανοίξω τα μάτια μου, να μιλήσω, παρότι είχα πλήρη επίγνωση των γεγονότων γύρω μου. Ένιωθα αυτή την σκιά να με πλησιάζει και να γέρνει απο πάνω μου. Θα ορκιζόμουν οτι ένιωθα και την ανάσα της στο προσωπό μου. Πάντα προσπαθούσα να παλέψω με όλη μου την δύναμη να σηκωθω, και όταν κατάφερνα να ανοίξω τα μάτια μου, αυτο εξαφανιζόταν. Μετα απο κάποιες κουβέντες που έκανα με κάποιους, έμαθα για το "φαινόμενο" Μόρα. Δεν ξέρω αν αυτό που με επισκεύτηκε εκείνες τις φορές ήταν η Μορα αλλα σίγουρα ήταν πολύ τρομαχτικό.Οτι ξέρω θα πω : το καλοκαίρι είχαμε πάθει "κάτι" με την παρέα μου και τα ψάχναμε αυτά...λοιπόν η μορα ειναι ένας μύθος που προέρχεται απο την Ιταλία (και αυτο το καταλαβαίνεις απο το όνομα ;ρ) πρόκειται για μια γριά γυναίκα με μαύρα ρούχα η οποία είτε προσπαθεί να σε προστατέψει είτε να σου πάρει την ζωή με κάποιο τροπο...οταν σε επισκέπτεται νιώθεις τσιμπήματα στην πλάτη αλλα και στο σβέρκο σου η έστω κάτι να σε πλακώνει στους πνεύμονες και δεν μπορείς να αναπνευσεις...η μορα επισκέπτεται κυρίως παιδιά μικρής ηλικίας γιατί απ οτι διάβασα σε μια σελίδα δεν είχε δικά της παιδιά η τα σκότωσε κάποιος...ειναι περίεργη ιστορία...αν κανείς μια αναζητηση στο google και γράψεις παράδειγμα : μορα ύπνος και πατησεις το πρώτο αποτέλεσμα θα δεις...έχει και βίντεο αλλα δεν μπορω να τα δώ γιατί μετά...θα έχω πρόβλημα χαχα ;ρ πάντως ειναι ωραίο θέμα ψαξτο!!

Καλημέρα :):)

Viper
03-03-13, 13:49
Κυκλοφορεί και βίντεο με την μόρα;;; Πάντως εφόσον έχεις διάθεση να ψάξεις , κοίταξε λίγο και το λαογραφικό κομμάτι της ιστορίας και θα δεις πως ο θυμόσοφος λαός είχε σκαρώσει και αυτοσχέδια στιχάκια για να κρατά απασχολημένη την μόρα μέχρι το ξημέρωμα.. Όο για το βίντεο κρίμα .. Να το δεις , να το δεις....

AVATARGR
03-03-13, 16:15
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε I.ma καλό θα είναι μια και είσαι νέος στο μεταφυσικό πρίν να απαντήσης
καλό και πρέπον είναι να διαβάσεις το θέμα που ίσως να έχει δοθεί απάντηση
στις ερωτήσεις σου....

Τελείως ανεξάρτητα βρίσκει κανείς στη λαϊκή βιβλιογραφία την λέξη «Μόρα»
να σημαίνει μια ξωθιά, ξωτικό , νεράιδα κατάλοιπο ίσως της αρχαίας Μορμώς.
Μιά αναζήτηση με την λέξη Μορμώ στο διαδίκτυο πιστεύω πως αξίζει..
Υπάρχει και μιά άλλη εκδοχή να είναι η ΛΪΛΙΘ η πρώτη γυναίκα του Αδάμ
ή κάποια απο τίς κόρες της...
Απόκρυφα κείμενα της Παλαιάς διαθήκης αναφέρουν πως έφυγε απο τον
Παράδεισο γιατί την έδιωξε ο Θεός γιατί μύησε τον Αδάμ πως το σέξ δεν
είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά είναι και απόλαυση και την έδιωξε
στην Κόλαση και στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανάς την έκανε γυναίκα
του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων......

Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ. Από τότε στοιχειώνει
τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες
γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει.
Σύμφωνα με τις παραδόσεις εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη.

Μία πιο "ορθολογική μεταφυσική" εξήγηση είναι πως η Μόρα είναι "ψυχικός
βρικόλακας" δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την
στέλνει στον ύπνο κάποιου άλλου.
Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος (ή
το αίμα του όπως γνωρίζουμε στις γνωστές ιστορίες με τους βρικόλακες)
και τελικά το θύμα πεθαίνει.
Καί κάτι απο την παράδοσή μας είναι ένα ποίημα ξόρκι για την Μόρα που το
λένε για να τους αφήσει ήσυχους το βράδυ....

Μόρα - Μόρα κακαβού
μέτρα τα άστρα του ουρανού
την φακή του κιλού
τα βότσαλα της θαλάσσης
τις πέτρες της γης
και μετά έλα σε εμένα....

Αυτές είναι κάποιες απο τις πολλές προσπάθειες εξήγησης της ΜΟΡΑΣ...

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Βέβαια και το σχετικό βίντεο που αναφέρει η φίλη Viper καλό θα είναι
να το δείς....

anastasi
03-03-13, 16:21
Αντε και σε βιντεοκλιπ "μια γραια μαυρομ'.. " να το τραγουδαν στον Τυρναβο στο Μπουρανί, μπροστα σε videowall Στην πλατειούλα.


------------------

AVATARGR
03-03-13, 17:35
Και πάλι εδώ....

Σχετικά με την Μόρα στην παράδοσή μας...

Στη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας η Μόρα είναι μια Λάμια, ένα μαλλιαρό και
άσχημο στοιχειακό πνεύμα, που τριγυρίζει τις νύχτες και όπου βρει άνθρωπο
να κοιμάται πάει και κάθεται πάνω στο στήθος του και τον πλακώνει.
Αν εκείνος ξυπνήσει και της αρπάξει το φέσι από το κεφάλι τότε εκείνη
ικανοποιεί τις επιθυμίες του για να το πάρει πίσω.

Στην Ελλάδα, γενικά, συναντάμε ένα μοναδικό πλήθος παραδόσεων σχετικά
με τα ξωτικά, όπως για τον Αράπη, τα στοιχειά (δένδρων, πηγαδιών,
δρόμων, γιοφυριών, λιμνών, ποταμών, ρεματιών, σπηλιών, εκκλησιών
κ.α.), τη γριά, τη γουρούνα, το θηρίο της θάλασσας, το φίδι, το δράκο, το
βραχνά, τις στρίγγλες, τις νεράιδες, τους ανασκελάδες, τα τελώνια, τα
χαμοδράκια, τους καλικάντζαρους.

Το παραδοσιακό δωδεκαήμερο μεταξύ των Χριστουγέννων και των
Φώτων, χρονική περίοδο που οι πύλες των «Άλλων Κόσμων» μένουν
ανοιχτές, οι Καλικάντζαροι εισβάλλουν στον κόσμο μας, βρίσκοντας την
ευκαιρία να το γλεντήσουν πάνω στη γη.
Είναι υποχθόνια πλάσματα, εύθυμα και σπανίως κακοποιά, που βγαίνουν
μέσα από τα πηγάδια και τις υπόγειες στοές τους και σκαρώνουν ένα σωρό
φάρσες και αστεία στους ανυπεράσπιστους θνητούς.
Αρχηγός τους είναι ο Μαντρακούκος, που τον λένε και Κουτσό ή Χωλό.

Αυτά τα ελάχιστα από την παράδοσή μας...

Ευχαριστώ.

ecco
12-03-13, 21:23
μέχρι να γράψω το μήνυμα αποσυνδεθήκα και το έχασα. πολύ σπαστικό
τεσπα την ειδα,mindfuck,θολη σκια,ενιωσα αποστροφη,εμφανιζεται οταν υπαρχει αρνητικοτητα


παντως η υπνοπαραλυση ΤΑ ΣΠΑΕΙ

BLACKDERO
14-06-13, 23:15
Καλησπέρα σας, και ευχομαι να είστε όλοι καλά!
Ενω αναζήτησα κάτι παρόμοιο στο φορουμ δεν κατάφερα να βρω άκρη. Προχθές τα χαράματα 3-4και ενώ με βασάνιζε η αϋπνια νιώθω μιά γκρι σκιά με τραβάει με βία από το πόδι αφού πρώτα με αγκάλιασε. Προσπάθησα να αντισταθω (τραβώντας το πόδι μου) αλλά δε τα κατάφερα. Δε μετακινήθηκα από τη θέση μου αλλά ούτε μπορούσα να κινήσω το σώμα μου. Μου έχει συμβεί στο παρελθόν ξανά κάτι παρόμοιο και δεν έδωσα σημασία. Γνωρίζετε κάτι?
Ευχαριστώ.

biki
15-06-13, 13:34
Αν θες φίλε μου δώσε λίγες παραπάνω λεπτομέριες..;)
Καλή σου μέρα!:)

anastasi
16-06-13, 01:32
Καλησπέρα σας, και ευχομαι να είστε όλοι καλά!
Ενω αναζήτησα κάτι παρόμοιο στο φορουμ δεν κατάφερα να βρω άκρη. Προχθές τα χαράματα 3-4και ενώ με βασάνιζε η αϋπνια νιώθω μιά γκρι σκιά με τραβάει με βία από το πόδι αφού πρώτα με αγκάλιασε. Προσπάθησα να αντισταθω (τραβώντας το πόδι μου) αλλά δε τα κατάφερα. Δε μετακινήθηκα από τη θέση μου αλλά ούτε μπορούσα να κινήσω το σώμα μου. Μου έχει συμβεί στο παρελθόν ξανά κάτι παρόμοιο και δεν έδωσα σημασία. Γνωρίζετε κάτι?
Ευχαριστώ.

3-4 το βραδυ, σε διαδικασία προσπάθειας ύπνου, για να πείς κάτι συγκεκριμένο για αυτό που είδες, μόνο με καθαρές εικόνες συμπεραινεις, όχι με σκιές (ονόματα και διευθύνσεις που λεμε).

Σε επίπεδο σωματικό, αισθηση τραβηγματος έχεις σε παρατεταμένη πίεση νεύρων στην περιοχη της λεκάνης , παράλυση απο μούδιασα στόν αυχένα. ακινησία +στρεςς .

Σε επίπεδο ψυχολογίας, η νοητική οργάνωση και τελικη αποτύπωση στη συνείδηση ως κάτι που σε τραβάει πίσω , :καποιον έχεις παρασύρει πάνω στην βιασύνη σου να πετύχεις σε αυτό που σε απασχολεί, κάτι έχεις σαρώσει και τσαλαπατησει απο αμέλεια .


--------------------------------

rajaram69
18-07-13, 19:48
Πολλές φορές μου έχει συμβεί από μικρό παιδί και ενώ βρισκόμουν σε άλλη πόλη, τώρα είμαι στο χωριό μου, το εχω αποδεχτεί ότι μου συμβαίνει ΚΑΙ εμένα. Αυτό το αίσθημα που δεν μπορείς να κουνηθεις, να μιλήσεις - φωναξεις και συνεχίζει να μου συμβαίνει , πλέον καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά πριν ξυπνήσω. Είναι λές και έχει φτιαχτεί ένα όνειρο - παγίδα στο οποίο πέφτω θέλοντας και μη (με τη βοήθεια της οντότητας αυτής μάλλον), για να καταλάβετε, ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι είμαι ξαπλα και παραδίπλα μου η μάνα μου (νόμιζα) και μου λέει ήρθα να δω τι κάνεις... όπα λέω η μάνα μου είναι ταξίδι (όντως ήταν διακοπές) δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω αυτή τη σκέψη , εξαφανίστηκε και γέμισε ο τοίχος απέναντι που έβλεπα με αίμα και κάτι έγραφε. Εκεί ήταν που πηγα να ξυπνήσω και δεν μπορούσα... Ας μου εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ! Άλλες φορές τυχαίνει να ξυπνήσω μέσα σε όνειρο ξανά και πάλι να νομίζω ότι όλα καλά ξύπνησα, αλλά σύντομα καταλαβαίνω ότι είμαι σε όνειρο πάλι και συμβαίνει αυτό το πάγωμα να το πω... Βοηθήστε με κάπως.

anastasi
19-07-13, 16:11
Πολλές φορές μου έχει συμβεί από μικρό παιδί και ενώ βρισκόμουν σε άλλη πόλη, τώρα είμαι στο χωριό μου, το εχω αποδεχτεί ότι μου συμβαίνει ΚΑΙ εμένα. Αυτό το αίσθημα που δεν μπορείς να κουνηθεις, να μιλήσεις - φωναξεις και συνεχίζει να μου συμβαίνει , πλέον καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά πριν ξυπνήσω. Είναι λές και έχει φτιαχτεί ένα όνειρο - παγίδα στο οποίο πέφτω θέλοντας και μη (με τη βοήθεια της οντότητας αυτής μάλλον), για να καταλάβετε, ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι είμαι ξαπλα και παραδίπλα μου η μάνα μου (νόμιζα) και μου λέει ήρθα να δω τι κάνεις... όπα λέω η μάνα μου είναι ταξίδι (όντως ήταν διακοπές) δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω αυτή τη σκέψη , εξαφανίστηκε και γέμισε ο τοίχος απέναντι που έβλεπα με αίμα και κάτι έγραφε. Εκεί ήταν που πηγα να ξυπνήσω και δεν μπορούσα... Ας μου εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ! Άλλες φορές τυχαίνει να ξυπνήσω μέσα σε όνειρο ξανά και πάλι να νομίζω ότι όλα καλά ξύπνησα, αλλά σύντομα καταλαβαίνω ότι είμαι σε όνειρο πάλι και συμβαίνει αυτό το πάγωμα να το πω... Βοηθήστε με κάπως.

Φιλε/η (διευκρινησε) rajaram69, όντως άν δεν υπάρχει κανείς σε ακτίνα πολλων χιλιομέτρων που να μπορείς να κουβεντιάσεις τέτοια θέματα, είναι δύσκολα. Το ξέρω απο πρώτο χέρι.

Το φόρουμ είναι πολύτιμο εργαλείο-μέσον, τουλάχιστον για να διαπιστώσεις οτι και άλλοι, υπάρχουν που...., και δεν πέθαναν, και δεν έχασαν την ψυχή τους, γενικώς δεν χάνεται ο κόσμος, ελάφρυνέ το, είναι συχνά τα φαινόμενα που περιγράφεις. Μια ανάγνωση στο νήμα και θα βρείς και πολλών ειδών απαντήσεις, καποιες ίσως σε καλύπτουν.

Το μόνο που ίσως μπορώ να πω εγώ, πάνω σε αυτά που γράφεις είναι οτι φαινόμενα πίεσης στο στήθος, πανικού, και δυσφορίας μπορεί ο καθένας να προκαλέσει σε εγρήγορση κλείνοντας και μύτη, και στόμα μέχρι να νιώσει οτι πνίγεται. Αντιλαμβάνεσαι, οτι άν έχεις κάποια ρινίτιδα, κάποιο μπούκωμα στην μύτη, που λέμε, και στον ύπνο δυσκολεύεσαι να αναπνέεις, ο οργανισμός σε ξυπνάει. Μέσω του μηχανισμού που παράγει τα όνειρα (θα βρείς στα θέματα αρκετά στοιχεία ), έχεις και τα όνειρα που ξυπνας αλλά δεν ξύπνησες, κτλ...

Το κόκκινο στόν τοίχο μάλλον για οπτική παραισθηση δείχνει, διαστροφη χρώματος , οπως και πολλες άλλες διαστροφές αισθήσεων μπορεί να παρατηρηθούν στο ξύπνημα.

Δέν χρειάζεται να υποθέτουμε κάποια οντότητα. Αρκεί η δική μας.
Στην φύση τα φαινόμενα είναι πιό ζωντανά, πιό καθαρά. Όπως και η ανίχνευση απο σένα, νιώθωντάς τη μητέρα δίπλα σου. Η έγνοια της μητέρας σου , που ήταν μακρυά, κι ανυσυχούσε για σένα, κι αυτό φυσικό φαινόμενο είναι.


---------------------------------------

HackFreak
09-08-13, 23:00
Μπορώ να βεβαιώσω πως το φαινόμενο είναι απλά μια ανωμαλία του εγκεφάλου και τίποτα άλλο. Το έχω πάθε αναρίθμητες φορές και μπορώ να πω πως αρκεί να μείνει κάποιος ήρεμος, και να προσπαθήσει να κουνήσει, κάποιο μέλος του σώματος. Η προσπάθεια να σταλεί σήμα από τον εγκέφαλο σε αυτό το άκρο συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παράλυση.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
10-08-13, 13:16
Όπως έχουμε ξαναπεί, η "μόρα" του ενός, διαφέρει απο τη "μόρα" του άλλου. Αυτό που ονομάζουν δηλ. "μόρα".

Άλλος αισθάνεται ένα βάρος και υποθέτει (!) οτι κάθεται κάποιο πλάσμα στο στήθος του, άλλος αναφέρει οτι τη βλέπει κιόλας, άλλος είναι απλά καθηλωμένος και έχει παραλύσει χωρίς να βλέπει ή να υποθέτει τερατάκι. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καθηλώνει τον άνθρωπο κάποιος εξωτερικός παράγων, αλλά αυτός είναι αδύνατον να είναι οπτικά αντιληπτός. Πάντοτε το τερατάκι είναι δημιουργία του ανθρώπου στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει το βίωμα (φόβος + φαντασία + εικόνες και ιστορίες μνήμης).

Gabriell
13-08-13, 23:30
ΑΛΛΟ Η ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ
ΑΛΛΟ Η ΜΟΡΑ

Πόσο πιο απλά;

HackFreak
14-08-13, 15:24
ΑΛΛΟ Η ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ
ΑΛΛΟ Η ΜΟΡΑ

Πόσο πιο απλά;

Για εξήγησε την διαφορά.

paula
14-08-13, 21:21
αυτο εχει απαντηθει...διαβασε ολο το νημα και θα το βρεις....

Gabriell
15-08-13, 15:59
Να πω οτι συμφωνώ γενικά με το τελευταίο μήνυα του Ελευθέριος Παλιγγίνης.

Η υπνική παράλυση είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο. Το σώμα μας "παραλύει" το βράδυ για να μην αυτοτραυματιζόμαστε στον ύπνο.

Το οτι κάποιος θα αντιληφθεί αυτή την παράλυση, δεν είναι τίποτα το περίεργο, το πολύ πολύ να τρομάξει λίγο και να επανέλθει στην αποκαλούμενη "κατάσταση εγρήγορσης". Τίποτα το ιδιαίτερο.

Τώρα, το τι φαινόμενα μπορεί να συμβούν στην κατάσταση μεταξύ ξύπνιου και ύπνου (στιγμή στην οποία το σώμα μπορεί να είναι παραλυμένο) είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Μόρα απο Μόρα, ως εμπειρία, διαφέρει όπως είπε ο Ελευθέριος.

maxi
26-08-13, 20:33
Διαβαζα παρα πολλες ιστοριες και περιστατικα μυστηρια...σε καμμια περιπτωση δεν κατακρινω και κρινω αρνητικα τον καθε εναν που τα περιγραφει...Σεβομαι τις γνωμες απο οπου και εαν προερχονται....φτανει να εχουν καποιο υποβαθρο και σαν συμβαν και σαν περιγραφη....Ειναι βραδυ και καθομαι στο γραφειο, απαντω στα ηλεκτρονικα μηνυματα. Το πιο περιεργο ειναι οτι εχω διπλα μου μια φωτογραφικη μηχανη ixus ανοικτη. Πριν απο λιγη ωρα εχω ελεγξει τα παραθυρα πορτες εαν ειναι κλειστα. Στο γραφειο αριστερα τοιχος δεξια παραθυρα με τα εξωφυλλα κλειστα. Εμπρος μια πορτα ανοικτη με επικοινωνια σε ενα δωματιο με λευκο φως που προερχετε απο την οροφη του δωματιου το οποιο στα δεξια μου εχει παραθυρο και πορτα που πριν απο λιγο τα ειχα κλεισωσει και με λουκετο...
Εκει που πληκτρολογω βλεπω μια σκια (ανοικτο γκρι) να αιωρειται και να ερχετε εντος του δωματιου απο την εξωπορτα που ηδη ειχα κλειδωσει και ειχα κανει ελεγχο.
Δεν περπατουσε σαν να πηγαινε πανω σε στρωμα αερα ... ανατριχιασα σαστισα..παγωσα !!!!
Μαλλον Αυτη ?? Αυτος??? το καταλαβε..και αποχωρησε μυστηρια οπως ηρθε..... σαν να μην ηθελε να με ενοχλησει....??
Ουτε φωτογραφικη μηχανη ακουμπησα, ουτε εκλεισα τον υπολογιστη ...απλα εξαφανιστηκα και δεν μπορουσα να ηρεμησω ολο το βραδυ...δεν μου εχει ξανατυχει με ανοικτα τα ματια κατι τετοιο..

c.r
27-08-13, 13:49
Καλησπέρα maxi.

Τί φωτισμός υπήρχε στο δωμάτιο που βρισκόσουν;
Ανέφερες μόνο ένα λευκό φως που υπήρχε σε διπλανό δωμάτιο κι έφτανε, εφόσον η πόρτα ήταν ανοιχτή, και στο δικό σου.

Επίσης, διέκρινες κάποιο χαρακτηριστικό από αυτή την γκρίζα φιγούρα;

maxi
27-08-13, 14:47
Καλησπέρα maxi.

Τί φωτισμός υπήρχε στο δωμάτιο που βρισκόσουν;
Ανέφερες μόνο ένα λευκό φως που υπήρχε σε διπλανό δωμάτιο κι έφτανε, εφόσον η πόρτα ήταν ανοιχτή, και στο δικό σου.

Επίσης, διέκρινες κάποιο χαρακτηριστικό από αυτή την γκρίζα φιγούρα;

Υπηρχε φωτιστικο στο ταβανι και στα δυο δωματια.Ο φωτισμος ηταν συγχρονης τεχνολογιας (οικονομικες λαμπες 20W αρκετα δυνατες) , εμπρος μου στο γραφειο ηταν ο υπολογιστης ανοικτος..... η σκια ηταν χωρις καποιο καπελο η παλτο...σκια ανθρωπινης φιγουρας δεν διεκρινα εαν ηταν γυναικα η ανδρας.. ηταν ανοικτο γκρι σαν το γκρι χρωμα που ειναι στο κουτακι που γραφουμε τις απαντησεις....δεν περπατουσε( να εχει καποιο παλμο ας πουμε η κινηση του ...αερινη κινηση )...ηρθε με μια ταχυτητα μικτη και εφυγε πολυ γρηγορα προ τα πισω χωρις να αλλαξει οψη η πλευρα.

heretic
02-09-13, 17:48
Αυτό που αποκαλείτε "Μόρα" είναι μια ισχυρή σκεπτομορφή που έχει υλοποιήσει ο άνθρωπος για διαφόρους λόγους, από ιατρικούς έως πολιτισμικούς, και εκτείνεται στα βάθη των αιώνων. Γενικά μην τις τρέφετε γιατί τις συντηρείτε, ακόμα και στο επίπεδο μυθολογίας σε μια συζήτηση στο ίντερνετ. Ενδεχόμενη "επαφή" αυτών των "οντοτήτων" με ανθρώπους εύπιστους, ευάλωτους και αδύνατους (σε προστασία), θα τους στοιχειώσουν κυριολεκτικά. Ομοίως ισχύει για τις διάφορες σκεπτομορφές που υλοποίησε (και τελειοποίησε) η εκκλησία κάπου στο Μεσαίωνα (για να φοβερίζει τους πιστούς), που κατέληξαν στις μέρες μας να γίνουν τα πιστεύω για εκκολαπτόμενους σατανιστές, "μαυρους" μάγους κτλ

Ismene
15-01-14, 14:38
Γεια σας , ονομαζομαι ισμηνη και θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορει καποιος ανθρωπος μπορει να διαβασει την σκεψη σου η την ψυχη σου ακομη .Και αν ναι με ποιον τροπο ?

Gabriell
15-01-14, 14:53
Γεια σας , ονομαζομαι ισμηνη και θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορει καποιος ανθρωπος μπορει να διαβασει την σκεψη σου η την ψυχη σου ακομη .Και αν ναι με ποιον τροπο ? Να "διαβάσει" τη σκέψη σου, στη κυριολεξία, δηλαδή σαν να έχει ένα βιβλίο μπροστά του, δύσκολο.
(Υπάρχει βέβαια.. ένας τρόπος, αυτός λέγεται "growing old" δηλαδή ένα άτομο ωριμάζοντας μεγαλώνοντας, κατασταλάζοντας, μπορεί να κοιτάξει άτομα μικρότερης ηλικίας και να τα.. καταλάβει.)
Αυτό που μπορεί ίσως κάποιος να κάνει, είναι να σου υποβάλλει σκέψεις, που είναι κάτι διαφορετικό.

Ιέρεια
16-01-14, 05:20
Γεια σας , ονομαζομαι ισμηνη και θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορει καποιος ανθρωπος μπορει να διαβασει την σκεψη σου η την ψυχη σου ακομη .Και αν ναι με ποιον τροπο ?

Ismene μου μην φοβάσαι αν δεν ανοίξεις εσύ το μυαλό σου κάποιον, κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει και αν το κάνεις το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βγάλει πολύ λίγες σκέψεις, αλλά και πάλι εσύ αγχώνεσαι μην ανιχνεύσει αυτά που κρύβεις καλά και έχεις βαθιά μέσα του μυστικά σου, αυτά δεν τα γνωρίζει κανένας άνθρωπος είναι δικά σου, το χαρακτήρα σου απλά μπορεί να δει και τίποτα παραπάνω.

Και αν σε γνωρίσει καλύτερα να σε μάθει σαν άνθρωπο και να ξέρει πως αντιδράς τίποτα παραπάνω, αυτό κάνει και η ψυχολογία και ένας καλός φίλος.

Η ψυχή σου είναι δικιά σου κανείς δεν μπορεί να την δει και να την διαβάλλει, ο άνθρωπος απλά ο αγνός, όπως και εσύ, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε αισθανθεί και να καταλάβει το τι άνθρωπος είσαι, όπως εγώ πιστεύω καθαρά από το μήνυμα σου ότι είσαι ένα πολύ καλό παιδί.

Οπότε τι ανησυχείς;

Να "διαβάσει" τη σκέψη σου, στη κυριολεξία, δηλαδή σαν να έχει ένα βιβλίο μπροστά του, δύσκολο.
(Υπάρχει βέβαια.. ένας τρόπος, αυτός λέγεται "growing old" δηλαδή ένα άτομο ωριμάζοντας μεγαλώνοντας, κατασταλάζοντας, μπορεί να κοιτάξει άτομα μικρότερης ηλικίας και να τα.. καταλάβει.)
Αυτό που μπορεί ίσως κάποιος να κάνει, είναι να σου υποβάλλει σκέψεις, που είναι κάτι διαφορετικό.

Gabriell Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες, αλλά η υποβολή πιστεύω ότι γίνεται σε ανθρώπους που τους έχουν υποβάλλει ίδιοι άλλοι και ζουν με τον άλφα τρόπο ζωής, δηλαδή έχουν αφήσει κάποιους να μπουν στην ζωή τους και στο μυαλό τους, πες το δηλαδή σαν πλύση εγκεφάλου.

Όμως πρέπει να γίνει πρώτα κάποια συζήτηση για να δημιουργηθεί αυτό, δηλαδή δεν θα μπει στο μυαλό σου κανείς ή δεν μπορεί να το κάνει αυτό και να σου πει πήδα και να πηδήξεις, αλλά πάνω σε αυτό πρέπει να γίνει μία συζήτηση, οπότε και ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ποιες είναι η δικές του απόψεις και ποιες όχι.

Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι χαρισματικός άνθρωπος, μπορεί να αισθανθεί και τίποτα παραπάνω το αν έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί και να σε βοηθήσει κιόλας.

Το ποιο συχνό για θέματα υποβολής είναι ο άλλος για παράδειγμα να σου ρίξει την εικόνα του για να την αισθανθείς ποιο οικία.

Ξέρεις το μέλλον των ανθρώπων δεν μπορούμε να το πειράξουμε είναι διαγραμμένο άποψη βέβαια, πάντα θα βγαίνει ο σωστός δρόμος και για το είναι προορισμένος ο κάθε ένας στην πορεία.

Άλλα όλα αυτά μπορεί να τα κάνει και ένας άνθρωπος με υψηλή νόηση και αντίληψη και τίποτα παραπάνω.

anna.
16-01-14, 21:34
Γεια σας , ονομαζομαι ισμηνη και θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορει καποιος ανθρωπος μπορει να διαβασει την σκεψη σου η την ψυχη σου ακομη .Και αν ναι με ποιον τροπο ?

Είναι λίγο περίεργο!
Είναι σαν για κάποια άγνωστη αιτία να αρρωσταίνεις χωρίς να μπορείς να γίνεις καλά εαν δεν πάρεις τα κατάλληλα φάρμακα!
Θα μου πεις τώρα μπορείς να πάρεις ενα απλό ντεπον και να γίνεις καλά όταν πονάει το σωμα σου, όχι βεβαια.
Το ίδιο νομιζω είναι και με την ψυχή η το μυαλό,
οτι τροφή πάρεις που θεωρήσεις εσύ οτι είναι ακατάλληλη η σου κολλήσει λάθος για καποιο λογο ρίχνεις αυτόματα μαύρη κουρτίνα!
Έως ότου ξαναβρεις εκείνους η εκείνον τελοσπαντων που ταυτίζεσαι μαζί τους ψυχικά.
Ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να τοποθετηθεί ποιο έγκυρα νομίζω.

Ιέρεια
13-06-14, 14:40
Με έχει απασχολήσει, κατά καιρούς το φαινόμενο μόρα και διάβαζα με ενδιαφέρον τις απόψεις που παρουσιάστηκαν στο θέμα.

Ζω εδώ και χρόνια, την σκιά της θα έλεγα, βέβαια κάποιες φορές είναι σε έξαψη και άλλες καθησυχάζει, δηλαδή ή την βλέπω πολύ συχνά, ή περνάν και χρόνια για να την δω, μέσα σε αυτά τα χρόνια όμως που ζω το φαινόμενο αυτό, έπαψα να την φοβάμαι και άρχισα να την παρατηρώ, ψάχνοντας για την λύση.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα, είναι ότι το παθαίνω, λίγο πριν ακουστεί κάποιος θόρυβος και ξυπνήσω.

Το δεύτερο μου συμβαίνει σε εναλλαγή ονείρων, ασυνάρτητων που κόβονται κατά κάποιο τρόπο στην μέση, ή έτσι τουλάχιστον αισθάνομαι.

Το τρίτο δεν ακινητοποιούμε ή παραλύω, όταν την ανιχνεύω στο χώρο, ή την δω, συνήθως δεν μπορώ να κουνηθώ όταν δεν την βλέπω, ή δεν το καταλαβαίνω ότι είναι εκεί.

Και το τέταρτο, όποτε βλέπω αυτήν την σκιά, με κυρίαρχη μορφή βέβαια την ανδρική ως προς εμένα, είναι με συγκεκριμένο φωτισμό εκείνη την ώρα το όνειρο και αν σκεφτείς φως ή γενικά κάτι που έχει να κάνει με την φύση, αποχωρεί και ξυπνάς.

Οπότε μάλλον και δεν της αρέσουν αυτά τα στοιχεία.

Μετά από όλα αυτά και ρίχνοντας φως μία μέρα γιατί ήθελα να την εμποδίσω από πριν, μόλις δηλαδή την αισθάνθηκα, είδα ένα γκρι αγριμάκι, όπου έμοιαζε με γάτα, χωρίς βέβαια ουρά και δεν νιαούριζε αλλά γρύλιζε, με μεγαλύτερα δόντια, οπότε και διαπίστωσα, ότι αυτό το ζωάκι, μας δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα όταν συναντιούνται οι δρόμοι μας, βέβαια μπορεί να είναι καθαρά δικό μου στοιχείο και σε κάποιον άλλο να είναι κάτι διαφορετικό ή να λειτουργεί διαφορετικά.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
13-01-15, 13:03
Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ακινητοποίηση με δυσφορία και δύσπνοια, δυσκολία αναπνοής απο ταχυπαλμία, άγχος και φόβο, και ο νους υποθέτει οτι είναι πνεύμα και θυμάται τις ιστορίες και εικόνες οντοτήτων που έχει στη μνήμη του, και προκύπτει το συμπέρασμα περί Μόρας ή Incubus ή επίθεσης απο άνθρωπο με Δυνάμεις.

Συχνότερα λοιπόν είναι εσωτερικό του ανθρώπου, σπανιότερα είναι κάτι εξωτερικό απο τον άνθρωπο.

justin19
06-03-15, 16:20
Δεν πιστεύω στη Μόρα,έχω πάθει αυτό που λέμε υπνική παράλυση χωρίς να βλέπω κάποια μορφή,και ακόμα και αν υπάρχει αυτή η μορφή την κατασκευάζει ο εγκέφαλος που υπολειτουργεί εκείνες τις στιγμές

panosfromlydian
07-03-15, 07:26
Δεν πιστεύω στη Μόρα,έχω πάθει αυτό που λέμε υπνική παράλυση χωρίς να βλέπω κάποια μορφή,και ακόμα και αν υπάρχει αυτή η μορφή την κατασκευάζει ο εγκέφαλος που υπολειτουργεί εκείνες τις στιγμές

Προσπαθησε αν σου ξανασυμβει,να αφεθεις .Μην βαλεις πιεση και ισως βγεις εξω απο το σωμα σου.

heretic
07-03-15, 12:14
Τότε μάλλον θα γίνει αυτό που λένε οι γιαγιάδες "ήρθανε να σε πάρουν". Τώρα που το σκέφτομαι αν προσφερθείς οικειοθελώς μπορεί να σου κάτσει και τίποτε καλό, πχ να σε έχουν για κατοικίδιο, να σε φροντίζουν, να παίζουν μαζί σου κτλ κτλ. Οπότε οποιον τον πάρει η Μόρα, ο μπαμπόυλας, οι μάγισσες, τα κακά πνευματα κτλ, ας έρθει κάποτε να μας γράψει αν πέρασε ή περνάει καλά. Θα έχει ενδιαφέρον! :eek::p:D

Giorgakis
12-03-15, 19:04
με εχει επισκεφτει κι εμενα μια φορα η "Μορα" πριν 3-4 χρονια . Τελικα καποιο πορισμα βγηκε στις 50 σελιδες νηματος; Που μενει τουλαχιστον μαθαμε; :p

edit: το παραξενο με την δικη μου εμπειρια ειναι οτι πριν με "επισκεφτει" δεν ειχα ακουσει ποτε για αυτο το φαινομενο (συνειδητα τουλαχιστον) . Οταν αναφερθηκε σε μια συζητηση μετα απο αρκετο καιρο συνειδητοποιησα οτι το ειχα ζησει κι εγω.

naeb
13-03-15, 08:31
με εχει επισκεφτει κι εμενα μια φορα η "Μορα" πριν 3-4 χρονια . Τελικα καποιο πορισμα βγηκε στις 50 σελιδες νηματος; Που μενει τουλαχιστον μαθαμε; :p


Το δικό μου πόρισμα είναι οτι δεν μιλάμε για μια Μόρα αλλά για ένα είδος ενέργειας το οποίο πιθανόν και να προέρχεται από το ίδιο το άτομο που την βλέπει.

Pholarchos
13-03-15, 09:13
με εχει επισκεφτει κι εμενα μια φορα η "Μορα" πριν 3-4 χρονια . Τελικα καποιο πορισμα βγηκε στις 50 σελιδες νηματος; Που μενει τουλαχιστον μαθαμε; :p

edit: το παραξενο με την δικη μου εμπειρια ειναι οτι πριν με "επισκεφτει" δεν ειχα ακουσει ποτε για αυτο το φαινομενο (συνειδητα τουλαχιστον) . Οταν αναφερθηκε σε μια συζητηση μετα απο αρκετο καιρο συνειδητοποιησα οτι το ειχα ζησει κι εγω.Τπ πόρισμα για μένα είναι ότι το φαινόμενο που περιγράφουν τόσοι άνθρωποι υπάρχει ως φαινόμενο και η καταγραφή σε 50 ή 150 σελίδες των περιστατικών δίνει ευκαιρία ανάλυσης. Οι εξηγήσεις που δίνονται και οι ταμπέλες που τους βάζουμε δεν αναιρούν το γεγονός του φαινομένου. Όσο για τα συμπεράσματα... γι'αυτό κουβεντιάζουμε.

Υπόλογος
03-04-15, 01:43
Θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία. Ισως να είναι χρήσιμη σε κάποιους και ίσως να βοηθήσει άλλους.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
=========

Οπως οι περισσότεροι Ελληνες, πήγαινα Εκκλησία κάθε Πάσχα στην Ανάσταση (ούτε κάν Χριστούγεννα) και αυτό γιατί δεν ήθελα να στεναχωρήσω τη μητέρα μου που είναι εξαιρετικά θεούσα.

Θεωρούσα τα της Θρησκείας παραμύθια της Χαλιμάς, τον Θεό παραμυθάκι για να τρώνε τα παιδάκια το φαγητό τους, την ΚΔ βαρετό βιβλίο παραγωγής χασμουρητών, και την ΠΔ την Ιστορία του Εβραικού Λαού με πολύ παραμύθι μέσα.

Κοινώς ήμουνα, όπως ο μέσος Ελληνας, μάλλον πολύ άπιστος και πολύ σκεπτικιστής, και δεν είχα καμμία σχέση με το Χριστιανισμό.

Οσον αφορά την προσευχή, θυμάμαι τον ευατό μου να λέει το πάτερ-ημών τουλάχιστον πέντε (5) φορές στη ζωή μου. Πέραν αυτών τίποτε σοβαρότερο.

Θα ηθελα επίσης να αναφέρω ότι όταν ήμουνα 13 με είχε στείλει η μητέρα μου Κατηχητικό :-))))) απο το οποίο έφυγα αυθημερόν αφού κατάφερα να τσακώθώ με τον Ιερέα επικεφαλής διαφωνόντας για κάποιο εδάφιο της ΠΔ (ούτε που θυμάμαι τι ακριβώς).

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
===============

Το φαινόμενο που ονομάζουμε ΜΩΡΑ και στην Διεθνή Βιβλιογραφία αποκαλείται OLD HAG/SLEEP PARALYSIS μου εσυνέβαινε τακτικότατα (τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα) όσο δεν πίστευα και δεν προσευχόμουν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
=========

Κατά την διάρκεια του ύπνου, κυρίως βραδυνές ώρες, αφού ξυπνούσα ένοιωθα όλο το σώμα μου να παραλύει και και είχα ένα είδος αντίληψης του περιβάλλοντος/χώρου το οποίο διαφέρει απο το οικείο συναίσθημα που έχουμε όταν είμαστε "κανονικά ξύπνιοι". Συνήθως η εμπειρία συνοδευόταν απο ένα είδος θορύβου που έμοιαζε με βουητό, μέσης έντασης.

Ορισμένες φορές κατά την διάρκεια της εμπειρίας, όχι πάντα, έβλεπα και διάφορες μορφές να στέκονται γύρω απο το κρεβάτι μου. Αυτές οι μορφές ήταν ύψους περίπου 60-70 πόντων, και έμοιαζαν με "αρνητικό" φωτογραφικού φίλμ ανθρώπου. Αλλες φορές έβλεπα μια μορφή ανθρώπου η οποία έφερε ένα είδος ενδύματος Καθολικού μοναστικού τάγματος με κουκούλα μόνο που στη θέση του προσώπου υπήρχε μαύρο κενό.

Τα αισθήματα που ένιωθα κατά την διάρκεια της εμπειρίας ήταν πάντοτε εξαιρετικά αρνητικά. Φόβος, κίνδυνος, και την παρουσία κάποιου αδιόρατου κακού που ήθελε να με βλάψει.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθεί απεγνωσμένα να προφέρει κάτι που να έχει σχέση με τη Θρησκεία προκειμένου να βγώ απο αυτήν τη κατάσταση, αλλά μου ήταν αδύνατο. :-)

Θυμάμαι να προσπαθώ να πώς "Θεός", "Χριστός" νοερά (γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω) και αυτό ακόμα ήταν αδύνατο. Σκεπτόμουνα άλλα πράγματα, άλλες λέξεις ή έννοιες, αλλά δεν μπορούσα να φέρω στο μυαλό μου έννοιες που να σχετίζονται με την Θρησκεία.

Τελικά αυτό το πράγμα περνούσε μετά από κάποοια ώρα, με μεγάλη δυσκολία, και αφού είχα καταφέρει να "πώ" "νοερώς" διάφορα ονόματα σχετικά με τη Θρησκεία.

Είμαι άτομο σοβαρό που δεν δίνει μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοια, και τα γεγονότα αυτά ούτε κάν με απασχολούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής μου.

Επίσης, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ορισμένες φορές λίγα λεπτά πρίν με πάρει ο ύπνος, άκουγα γυναικείες φωνές να ψιθυρίζουν αδιόρατα το όνομα μου (ένα Αρχαίο Ελληνικό όνομα) χωρίς φυσικά να είναι κανείς άλλος στο σπίτι. Μένω σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Οταν λέω ότι είμαι σοβαρό άτομο, εννοώ ότι δεν πιστεύω σε συνομωσίες, θεωρίες συνομωσιών, μεταφυσικές μπαρούφες και πράσινα άλογα.

ΚΑΤΑΛΗΞΗ:
=========

Θα ήθελα να καταθέσω ότι, μετά απο περιστατικό που συνέβη στη ζωή μου το οποίο με ανάγκασε να γύρισω πρός την Θρησκεία, και αφού απο τότε (2012) άρχισα να προσεύχομαι καθημερινά μια φορά πρίν πάω για ύπνο και συστηματικά, σταμάτησα να έχω οποιουδήποτε είδους εμπειρία όπως οι προαναφερόμενες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "μεταφυσικές".

Συγκεκριμένα, πρίν πάω για ύπνο η προσευχή μου έχει ώς εξής:

1. Δευτερονομία 6:4, Χ3
2. Ψαλμός 146:5 Χ3
3. Ψαλμός 27:1 Χ3
4. Ψαλμός 125:1 Χ3
5. Ψαλμός 94:22 Χ3

Τελειώνει ώς εξής:

Ευλογημένο να είναι το Αγιο Ονομα του Θεού, Βασιλέα του Σύμπαντος, του Αγίου του Ισραήλ, του Βράχου του Ισραήλ, του "Εγω είμί ο ΩΝ", Ωσαννά, Ωσαννά, Ωσαννά, Απάλλαξε με απο τον Διάβολο, Απάλλαξε με απο τον Διάβολο, Απάλλαξε με απο τον Διάβολο, Ρύσαι ημάς απο του Πονηρού, Ρύσαι ημάς απο του Πονηρού, Ρύσαι ημάς απο του Πονηρού, Αμήν, Αμήν, Αμήν, Ναι Κύριε, Ναι Κύριε, Ναι Κύριε.
================================================== =======

Θα συμβούλευα όποιον ταλαιπωρείται απο αυτήν την ιστορία να δοκιμάσει την ανωτέρω προσευχή.

Προσωπική Αποψη για το Φαινόμενο:
============================

Εχω διαβάσει τα σχετικά με το φαινόμενο όπως περιγράφονται στην διεθνή βιβλιογραφία. Υποστηρίζεται ότι το φαινόμενο ωφείλεται σε εγκεφαλική βλάβη.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει, επειδή εάν ίσχυε, εγώ θα έπρεπε να συνεχίσω να έχω τις ώς ανω εμπειρίες ανεξάρτητα έάν προσεύχομαι δια των Ψαλμών της ΠΔ, της ΚΔ, ή εάν απαγγέλω στίχους απο τα Pokemon ή το Kung Fu Panda πρίν πάω για ύπνο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη IMHO πρόκειται για όντα τα οποία η Εκκλησία ονομάζει "δαίμονες" και άλλοι "πνεύματα". Νομίζω ότι σκοπό έχουν να κάνουν κακό και με κάποιο τρόπο να "μπούν" μέσα στο σώμα μας εξού και οι "εμπειρίες".

Δεν μ'ενδιαφέρει το πώς θα το πάρετε, βασικά έχω περάσει το στάδιο εκείνο το οποίο μ'ενδιαφέρει η γνώμη του κάθε τυχόντα.

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι είμαι αθλητής part-time, δεν πίνω αλκοόλ, δεν παίρνω ναρκωτικά και δεν έχω προβλήματα υγείας. Επισης είμαι επαγγελματίας, και έχω μια σταθερή και σοβαρή δουλειά η οποία έχει μεγάλες ευθύνες.

Ελπίζω να βοήθησα κάποιον με το παρών.

heretic
03-04-15, 08:41
-Είμαι άτομο σοβαρό που δεν δίνει μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοια, και τα γεγονότα αυτά ούτε κάν με απασχολούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής μου.

Υπόλογος, δεν είσαι σοβαρό άτομο. Αν ήσουν σοβαρό άτομο δεν θα έγραφες τα παρακάτω:

-Το φαινόμενο που ονομάζουμε ΜΩΡΑ και στην Διεθνή Βιβλιογραφία αποκαλείται OLD HAG/SLEEP PARALYSIS μου εσυνέβαινε τακτικότατα (τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα) όσο δεν πίστευα και δεν προσευχόμουν.

Πρώτα απ' όλα μιλάμε για την Μόρα και οχι για την Μώρα ή τα μωρά ή οτι άλλο εννοείς. Δεν υπάρχει διεθνής βιβλιογραφία που να συσχετίζει μεταφυσικά θέματα με νευρολογικά/ψυχιατρικά. Για τα πρώτα οι ερμηνίες βασίζονται σε υποκειμενικές εκτιμήσεις και δεδομένου οτι ο χώρος είναι αβαθή θολά νερά, όποιος και να είσαι, θα δώσεις την δικά σου ερμηνεία, που δεν έχει καμία υπόσταση αντικεμενικότητας.

-Οταν λέω ότι είμαι σοβαρό άτομο, εννοώ ότι δεν πιστεύω σε συνομωσίες, θεωρίες συνομωσιών, μεταφυσικές μπαρούφες και πράσινα άλογα.

-Κατά την ταπεινή μου γνώμη IMHO πρόκειται για όντα τα οποία η Εκκλησία ονομάζει "δαίμονες" και άλλοι "πνεύματα". Νομίζω ότι σκοπό έχουν να κάνουν κακό και με κάποιο τρόπο να "μπούν" μέσα στο σώμα μας εξού και οι "εμπειρίες".

Ποιές είναι οι θεωρίες συνομωσιών, οι μεταφυσικές μπαρούφες και τα πράσινα άλογα; Ολα αυτά που πιστεύουν ο άλλοι; Γιατί για κάποιους άλλους, μεταφυσικές μπαρούφες είναι αυτά που λεει η εκκλησία. Τα οποία αναπαράγεις εσύ, και το χειρότερο σε ελεύθερη μετάφραση. Πάντα imho.

-Δεν μ'ενδιαφέρει το πώς θα το πάρετε, βασικά έχω περάσει το στάδιο εκείνο το οποίο μ'ενδιαφέρει η γνώμη του κάθε τυχόντα.

-Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι είμαι αθλητής part-time, δεν πίνω αλκοόλ, δεν παίρνω ναρκωτικά και δεν έχω προβλήματα υγείας. Επισης είμαι επαγγελματίας, και έχω μια σταθερή και σοβαρή δουλειά η οποία έχει μεγάλες ευθύνες.

Με το καλημέρα που συστήνεσαι σε ενα φόρουμ, εσύ ο χρήστης με την 1 δημοσίευση, μας πετάς στα μούτρα οτι δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη του κάθε τυχόντα, και απο κάτω πετάς και ενα μίνι βιογραφικό, το οποίο μπορώ να σου πω πολύ ευγενικά οτι δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς έκανες με όλα τα παραπάνω, θα σου έλεγα οτι εσύ είσαι ο πρώτος τυχόντας εδω μέσα, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημά σου και οχι στην Μόρα, στην Μώρα, στους Σατανάδες της εκκλησίας, και στους αυτοσχέδιους παραεκκλησιαστικούς εξορκισμούς.

-Θα συμβούλευα όποιον ταλαιπωρείται απο αυτήν την ιστορία να δοκιμάσει την ανωτέρω προσευχή.
-Ελπίζω να βοήθησα κάποιον με το παρών.

Δεν ξέρω ούτε αν βοήθησες τον εαυτό σου. Αν πάντως θέλεις να μιλήσεις σοβαρά για μεταφυσικά θέματα, πάρτο αλλιώς το πηδάλιο, γιατί έτσι πάει ντουγρού να βρεί στην προβλήτα. Εντάξει κ. επικελευστά;

lucid
15-04-15, 13:30
Υπόλογος ενδιαφερον το μηνυμα σου και καλως ηρθες!αυτό με τις γυναικειες φωνες το εχω παθει κ εγω πριν με παρει ο υπνος και μου συμβει περιστατικο μορας αλλα εμενα ουρλιαζαν μεσα στο αυτι μου σε μια περιεργη γλωσσα.δεν ξερω καν αν υπηρξε η αν υπαρχει.η προσευχη πιανει και εγω αν θυμαμαι καλα το πατερ ημων ειχα πει κ ειχε διαλυθει το "ονειρο".
Heretic γιατι τετοια επιθεση βρε δε χρειαζοταν.

heretic
15-04-15, 16:50
lucid δεν ήταν επίθεση. Επίθεση δεχτηκαμε εμείς (οι συμμετέχοντες σε αυτό το θέμα) και εγώ έτυχε και ανταπάντησα. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις το υπεροπτικό, αφ' υψηλού και απαξιωτικό ύφος του παραπάνω χαρακτήρα, δεν σε εμποδίζει κανένας να προσπαθήσεις να συζητήσεις μαζί του. Αν και νομίζω οτι δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση, εσύ πάντως κάνε οτι νομίζεις.

panosfromlydian
15-04-15, 19:00
Αυτες οι σκιες που ειδες υπολογε ειναι ατομα που βλεπεις σε αυτη τη ζωη μετα το θανατο τους...
Ολοι αυτοι που χειραγωγουν,αδικουν,κανουν κακο,εκμεταλλευονται κτλ
,ολοι αυτοι γινονται σκιες στην αλλη ζωη. Χανουν το διαφανες ενεργειακο σωμα τους .
Τρεφονται με αιμα για αυτο και βλεπεις ανθρωπους που εχουν επιθανατιες εμπειριες να αναφερουν την παρουσια τους σαν το χαρο.

Την πρωτη φορα που επαθα μορα,ηταν μια μαυρη γυναικεια παρουσια και με εμποδιζε να βγω απο το σωμα μου...
Χανουν τη μοναδικοτητα της ψυχης τους για αυτο και ομοιαζουν ολοι .

Δεν ειναι παιχνιδι του μυαλου.Ο Λαο Τσε ελεγε το ιδιο.Οι εμπειριες πλεον ειναι πολλαπλες. Αν αυξησεις την ουσια σου (ψυχικη συνειδητη θεληση και προσοχη)
μεσα απο διαφορες πρακτικες αλλα και στην καθημερινοτητα ,ολα αυτα θα φυγουν.

panosfromlydian
15-04-15, 19:02
Οσον αφορα για την προσευχη,οι λεξεις ειναι παντοδυναμες.
Αν οι λεξεις δεν ηταν παντοδυναμες,δεν θα ειχες τα δελτια των 9
να βροντοφωναζουν παρουσιαζοντας κατι απατηλο και ψευτικο σαν αληθινο.
Γιατι αυτη δεν ειναι η πραγματικοτητα.Η πραγματικοτητα ειναι αλλιως και
εμεις την οριζουμε αφηνοντας πισω τις σκοτεινες σκεψεις και τα εμποδια .

heretic
15-04-15, 22:01
Σωστός ο Πάνος! :) Εχεις υπόψη σου συγκεριμένα λόγια του Λαο Τσε σχετικά με το θέμα αυτό;