PDA

Επιστροφή στο Forum : Γήινοι... σας στέλνω εγκάρδιους χαιρετισμούς...


Tiresias
19-10-15, 15:39
Αγαπητοί φίλοι, γεια σας.
Παρατηρούμε εδώ και καιρό τον όμορφο αυτόν πλανήτη σας και έφτασε πλέον ο καιρός που δεν χρειάζεται πλέον να κρύβουμε την ταυτότητά μας...
Είναι φανερό πλέον, ακόμα και στους πιο αδαείς, ότι ο πολιτισμός σας φτάνει στο κρίσιμο εκείνο σημείο όπου οι αλλαγές θα είναι καταιγιστικές, ριζικές και διαρκείς...
Οι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να δουν τις αλλαγές να έρχονται. Οι υπόλοιποι θα κατανοήσουν τις αλλαγές αφού επέλθουν, με συνέπεια να είναι ίσως και επώδυνος ο τρόπος που θα γίνει η αποδοχή των αλλαγών.
Οι πληροφορίες για τις επικείμενες αλλαγές, σας έχουν δοθεί προ πολλού, δυστυχώς όμως η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση έχουν δημιουργήσει μια χαοτική φιλολογία απέναντι στο θέμα αυτό. Στον ελεύθερο όμως αναζητητή της αλήθειας, είναι ζήτημα χρόνου να συνθέσει όλα εκείνα τα κομμάτια που θα του επιτρέψουν να δει ένα μέρος από την ολοκληρωμένη εικόνα, έτσι ώστε να οδηγηθεί στην αντίληψή της.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή τύχη και ανοιχτό μυαλό...

Με αληθινή φιλία και εκτίμηση...

valhalla
22-10-15, 00:19
Ποιός είσαι;

Tiresias
22-10-15, 10:48
Ποιός είσαι;

Ζούμε ανάμεσά σας...
Παρατηρούμε τις εξελίξεις και μαθαίνουμε από την εμπειρία, του να ζει κανείς στο μεταίχμιο της αλλαγής της κοινωνικής δομής... την εξέλιξη δηλαδή του κοινωνικού συνόλου σε μια ανώτερη (από την παρούσα) μορφή που θα επηρεάσει το ανθρώπινο είδος όχι μόνο φυσικά, αλλά και ψυχικά και συνειδησιακά και περιβαλλοντολογικά και επιστημονικά και με χίλιους δυο τρόπους.
Από τις αναλύσεις μας, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σημερινή γενιά των νέων έως 30 ετών, έχουν αυξημένες πιθανότητες (έως και 70%) να δουν τα θεμελιώδη γεγονότα που θα είναι η αρχή και η βάση της νέας εποχής...

cHrIsToS8
22-10-15, 12:05
Καλώς ήρθες αγαπητέ, στον μάταιο τούτο κόσμο, το ονομά σου με τί κριτήρια το διάλεξες, και αν είχες και άλλες επιλογές μέσα από τις οποίες το διάλεξες ποιές ήταν αυτές;

Tiresias
22-10-15, 13:16
Ενδιαφέρουσα ερώτηση...
Από όλα αυτά που θα μπορούσες να ρωτήσεις, ρωτάς πως διάλεξα το όνομά μου...
Το διάλεξα γιατί παρουσιάζει σχήμα οξύμωρο... Πρόκειται για έναν τυφλό μάντη... Ένας τυφλός που έβλεπε μακριά στο μέλλον.

R-b-t3r
22-10-15, 16:42
Α ναι ρε. Ξέρω απο ποια φυλή είστε! Είστε εκείνη η άσχημη, πράσινη, ψηλή φυλή που γίνεται πέτρα αν βγεί ο ήλιος! :D

cHrIsToS8
22-10-15, 16:48
''Ηρθες'' στην Ελλάδα εδώ όπου τα ονόματα σημαίνουν, ειδικά τα ονόματα που διαλέγουμε μόνοι μας σε ώριμη ηλικία, το δικό σου λοιπόν όνομα πρώτον δεν είναι καθόλου οξύμωρο μιας και η τυφλότητα στα πέρι κόσμου μπορεί να θεωρηθεί και ως προυπόθεση για να μπορεις να δεις τα μέλλοντα, και δέυτερον περισσότερος κόσμος ξέρει αυτό το όνομα ως την εταιρεία που συγκεντρώνει και διαθέτει πληροφορίες για την τραπεζική κατάσταση των ανθρώπων,μια τραπεζική κατάσταση που όπως θα ''πρέπει'' να ξέρεις είναι υπέυθυνη για μια τεραστίων διαστάσεων οικονομική κρίση και το όνομα του τειρεσία έχει συνδεθεί με πληθώρα αρνητικών προσωπικών καταστάσεων οπότε... για μένα παρουσιάζει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον το όνομα σου, αν μην τι άλλο δείχνει ένα μέρος απο το υπόσυνείδητο σου.
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά, για κάνε μας αν θές μια κατάσταση απο τις πληροφορίες που μας έχουν δωθεί οπως λες μιας και όπως και εσύ παραδέχεσαι η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση εμποδίζουν πολλούς να δουν την ''αλήθεια''.
Νομίζω ότι δεν ζητώ κάτι δύσκολο μιας και δε σου ζηταω ούτε κάτι που ΔΕΝ μας εχει ήδη δωθεί από την μια και από την άλλη για έναν παρατηρητή πόσο μάλλον κάποιν που αναλύει και τα παρατηρόμενα είναι έυκολη η ''απομνημονευση''

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
22-10-15, 16:51
Ενδιαφέρουσα ερώτηση...
Από όλα αυτά που θα μπορούσες να ρωτήσεις, ρωτάς πως διάλεξα το όνομά μου...
Το διάλεξα γιατί παρουσιάζει σχήμα οξύμωρο... Πρόκειται για έναν τυφλό μάντη... Ένας τυφλός που έβλεπε μακριά στο μέλλον.
Κάτι μου λέει οτι πρέπει να γνωριστείτε με την Μελωδιάνα. Αυτή λέει είναι νεράιδα.

AVATARGR-1
22-10-15, 17:42
Φίλοι μου καλησπέρα σας.


Καλά φίλοι μου δεν καταλάβατε ποιός είναι ;;;;;;;;;;

Ο Λιακόπουλος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ζει ανάμεσά μας...
(Περαστικά μας...);)

Ευχαριστώ.

nikodhmos
22-10-15, 18:37
Δεν έχετε παράπονο απο μένα, έτσι; Με βλέπετε, κύριος... :cool:

valhalla
22-10-15, 20:00
Κάτι μου λέει οτι πρέπει να γνωριστείτε με την Μελωδιάνα. Αυτή λέει είναι νεράιδα.
Όντως. Μου κάνει εντύπωση πάντως που είναι γραμμένος στο forum από το 2010.

Tiresias
23-10-15, 02:22
Φίλε μου cHrIsToS8 με τιμά που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις.
Με μεγάλο σεβασμό λοιπόν θα ήθελα να σου πω ότι δεν χρειαζόταν να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει ότι η Ελλάδα θα έφτανε σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα.
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει τι μέλει γενέσθαι όταν το ενεργητικό όλων των ιδιωτικών τραπεζών του κόσμου, ανέρχεται περίπου σε 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα συνολικά χρέη τους, σε 53 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του. Έκανε τον κύκλο του και έφτασε η ώρα να δώσει τη θέση του σε άλλες μορφές οικονομικών μοντέλων.
Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο οι οικονομικές εξελίξεις αυτές που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι μια σειρά από καταστάσεις αλληλένδετες μεταξύ τους που ωθούμενη η μια με την άλλη θα οδηγήσουν στην κορφή της πυραμίδας.
Τώρα το πως θα είναι στο επόμενο στάδιο δεν είναι εύκολο να περιγραφτεί. Ένα ον που ζει σε δύο διαστάσεις δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι να ζεις σε έναν τρισδιάστατο κόσμο και ομοίως ένας άνθρωπος που έζησε ξέροντας ότι η γη είναι επίπεδη δεν μπορεί να σκεφτεί με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ σήμερα.
Όσο για τις πληροφορίες που σας έχουν δοθεί είμαι βέβαιος ότι τις έχεις υπόψη σου γιατί για να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο φόρουμ πάει να πει ότι είσαι "ψαγμένος" και μάλιστα σε πολύ καλό δρόμο πράγμα που φανερώνει το κείμενο της υπογραφής σου.

Υ.Γ.
Σύμφωνα με μία εκδοχή ο Τειρεσίας τυφλώθηκε γιατί αντίκρυσε την Αθηνά τη θεά της σοφίας γυμνή.

Φιλικά ο τυφλός μάντης

AVATARGR-1
23-10-15, 12:48
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Tiresias για το πως τυφλώθηκε ο Τειρεσίας αυτό που αναφέρεις είναι η
μιά εκδοχή και η άλλη είναι...
Πως διαβεβαίωσε τον Δία...
"πως, αν η ηδονή του έρωτα αποτελούνταν από δέκα μέρη, η γυναίκα
απολάμβανε τα εννέα και ο άντρας μόνο ένα.
Αυτό το γεγονός εξόργισε την Ήρα τρομερά, επειδή έβλεπε να αποκαλύπτεται
με τον τρόπο αυτόν το μεγάλο μυστικό του φύλου της, και χτύπησε τον
Τειρεσία με τύφλωση.
Για αποζημίωση ο Δίας παραχώρησε στον Τειρεσία το χάρισμα της προφητείας και
το προνόμιο να ζήσει για πολλά χρόνια (επτά ανθρώπινες γενιές, λένε).
Υπόψιν ότι ο Τειρεσίας έζησε και σαν άντρας και σαν γυναίκα...

Σχετικά με αυτά που αναφέρεις εάν διαβάσει κάποιος την Ανθρώπινη Ιστορία
σε όλη της την διάσταση ψυχανεμίζεται πολλά....
Και μέσα σε αυτό είναι αυτά που αναφέρεις εννοώντας πάντα πως δεν είναι κάτι
κρυφά..
Απλά παρατηρώντας την Ιστορία και μέρος της Μυθολογίας....
Επομένως μην Κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας ..
"Λέω πράγματα πασίγνωστα, σαν να ήταν άγνωστα."

Η φράση λέγεται γιατί στην Αθήνα η γλαύκα, η κουκουβάγια, ήταν
πασίγνωστη, σαν σύμβολο της Αθήνας και εικονιζόταν παντού, όπως στις
στροφές των σπιτιών, στα νομίσματα κ.λ.π.
(Αριστοφάνη, Όρνιθες, 301).

Ευχαριστώ.

AVATARGR-1
23-10-15, 15:31
Φίλοι μου και πάλι εδώ.

Με την απάντηση μου αυτήν φίλε Tiresias πως γνωρίζω την τρολιά που
επιχειρείς να κάνεις....

Έχουμε γνωρίσει πάρα πολλούς στο παρόν φόρουμ (τρόλ) !!!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ.

R-b-t3r
23-10-15, 15:59
Κοίτα να δεις πράγματα! Ο εξωγήινος όχι μόνο ξέρει άπταιστα ελληνικά και ελληνική μυθολογία αλλά και γηινα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες! Ουάου που είπε και ο Βαρουφάκης :D
Φίλε αβαταργκρ χάνεις τον χρόνο σου. Μόνο με φωτιά σκοτώνονται τα τρόλζ.:D

Pholarchos
23-10-15, 16:31
Όντως. Μου κάνει εντύπωση πάντως που είναι γραμμένος στο forum από το 2010.
....
Παρατηρούμε εδώ και καιρό τον όμορφο αυτόν πλανήτη σας και έφτασε πλέον ο καιρός που δεν χρειάζεται πλέον να κρύβουμε την ταυτότητά μας...
...
5 χρόνια παρατήρησης (lurking?)

Tiresias
23-10-15, 19:39
Γεια σας και πάλι φίλοι μου
Χαίρομαι που το θέμα μου είχε μια κάποια ανταπόκριση είτε θετική είτε αρνητική...
Αγαπητέ φίλε AVATARGR-1 και R-b-t3r το φόρουμ είναι ένα σημείο που γίνονται συζητήσεις για διάφορα θέματα, δεν νομίζω σε κάποια απάντησή μου να ήμουν προσβλητικός ή είρωνας. Θα ήθελα να θεωρήσετε βέβαιο τον σεβασμό μου, απέναντι σε κάθε άτομο και θέση. Γιατί λέτε ότι τρολάρω? Θα μπορούσε να είναι ένα υποθετικό θέμα για συζήτηση.
Ευχαριστώ για τις πρόσθετες πληροφορίες για τον μάντη Τειρεσία, αυτό που είπα για την Αθηνά ήταν για να τονίσω την ομορφιά του μύθου, αυτός που είδε την θεά της σοφίας γυμνή, δηλαδή αυτός που είδε την απόλυτη αλήθεια δεν την άντεξε.
Ας μου επιτρέψετε όμως να προχωρήσω το θέμα λίγο παρακάτω.
Αν κάποια στιγμή, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, τότε που το ανθρώπινο είδος ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση, κάποιος εξωγήινος πολιτισμός είχε φτάσει στη γη και για κάποιους λόγους θα ήθελε να αφήσει ένα σημάδι τέτοιο ώστε να αναγνωριστεί από τους ανθρώπους όταν έρθει η ώρα, τι νομίζετε ότι θα ήταν το σημάδι αυτό?

R-b-t3r
23-10-15, 21:49
Η υποκατηγορία που έκανες ποστ λέγεται "παγκόσμια μυστήρια-Ανεξήγητα φαινόμενα." Το θέμα που άνοιξες είναι άσχετο με την κατηγορία. Ἐνα το κρατούμενο. Γράφεις ότι μας παρακολουθούν τους γήινους. Δεν γράφεις ποιοί, δεν γράφεις γιατί και λες και μια κοτσάνα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο γιατί "η ανθρωπότητα πλησιάζει στο paradigm shift" κτλ κτλ . Εφόσον είναι υποθετικό θέμα, οφείλεις να το ξεκαθαρίσεις απο την αρχή γιατί όπως το διατυπώνεις δεν σε ξεχωρίζει τίποτα απο τα χιλιάδες τρολ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Αν κάποια στιγμή, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, τότε που το ανθρώπινο είδος ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση, κάποιος εξωγήινος πολιτισμός είχε φτάσει στη γη και για κάποιους λόγους θα ήθελε να αφήσει ένα σημάδι τέτοιο ώστε να αναγνωριστεί από τους ανθρώπους όταν έρθει η ώρα, τι νομίζετε ότι θα ήταν το σημάδι αυτό?
Απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν διαβρώνει ο χρόνος. Όσο μάλιστα πιο εξελιγμένο είναι τόσο πιο εύκολα καταρρέει. Τα κωδικοποιημένα μηνύματα είναι άχρηστα χωρίς το κλειδί οπότε και αυτά αποκλείονται. Τα πέτρινα χτίσματα ή αντικείμενα δεν μπορούν να χρονολογηθούν οπότε και εκείνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Μπορούμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα θέματα;;

Tiresias
23-10-15, 23:27
Αγαπητέ φίλε R-b-t3r από ότι φαίνεται είναι μεγάλο αδίκημα το να γράφει κανείς σε αυτό το φόρουμ. Προσπάθησα με μεγάλη ευγένεια και υπομονή να δημιουργήσω ένα θέμα μετά από τόσο καιρό και για άλλη μια φορά απογοητεύτηκα.
Δεν πειράζει, αρκεί η προσπάθεια. Ίσως δεν κατανοώ σωστά το ρόλο αυτού του φόρουμ.

Καληνύχτα

cHrIsToS8
23-10-15, 23:36
Τειρεσία, καλό θα ήταν να κάνεις μια εκτενή ανάλυση αυτών που έχεις να πεις και όχι εν είδη μαθημάτων ή ερωταπαντήσεων, αλλά να μας εκθέσεις το θέμα σου, ακόμα και εάν αυτό είσαι εσύ, και μόλις το κάνεις θα υπάρξει εξέλιξη.
Τώρα όσο αφορα το ερώτημα σου, η απάντηση που βλέπω είναι ένα αρχέτυπο.
Αυτό περνάει από γενεά σε γενεά, χωρίς τον φόβο της υλικής διάβρωσης, πρέπει βέβαια να είναι κάτι το υλικό, κάτι το απτό, και με την την αναφορα σου στην πρωτόγονη κατάσταση του ανθρώπινου γενους θα είναι κάτι που θα ''δείχνει'' την ανωτερότητα ή καλύτερα θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν κατώτεροι απο αυτόν που θα εμφανίσει το ''σημάδι''
Ένα τέτοιο σημάδι που να έχει περάσει ως αρχέτυπο στο υποσυνείδητο των ανθρώπων και με στοιχεια ανωτερότητας, είναι το δαχτυλίδι.
Και στην εποχή μας μπορεί να έχουμε αποξενωθεί και να μην ''περνάμε'' σημάδια δια των ιστοριών αλλά φροντίζουν άλλα πράγματα, όπως η παράδοση αλλά και η τεχνολογία να μας το θυμίζουν.
Έχουμε λοίπον το ''πού ΄ντο πού ΄ντο το δαχτυλίδι... ψαξε ψαξε δεν θα το βρεις'' και το δαχτυλίδι της χολυγουντιανής τεχνολογίας που εξουσιάζει όλα τα υπόλοιπα, μεχρι τα διαφορα δαχτυλίδια της διαδοχής απο την πολιτική, την θρησκεία, τους βασιλείς μέχρι τους κάθε λογής που διαδέχοντε τον καθένα, είτε υπάρχει πραγματικό δαχτυλίδι είτε όχι.
Όπως και να έχει με την απάντηση σου καλό θα ήτανε εφόσον θέλεις να συνεχιστει η ανταπόκριση, και βασικά άμα θέλεις να συνεχίσεις να υπάρχεις σε αυτό το φόρουμ, (μιας και τα τρολ διαγραφονται, και ηδη σου έχει βγει το όνομα)να γίνεις εκτενέστερος και αναλυτικότερος.

nikodhmos
24-10-15, 00:05
Αν κάποια στιγμή, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, τότε που το ανθρώπινο είδος ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση, κάποιος εξωγήινος πολιτισμός είχε φτάσει στη γη και για κάποιους λόγους θα ήθελε να αφήσει ένα σημάδι τέτοιο ώστε να αναγνωριστεί από τους ανθρώπους όταν έρθει η ώρα, τι νομίζετε ότι θα ήταν το σημάδι αυτό?

Με ιντριγκάρει αυτή η ερώτηση. Όταν λες να έρθει η ώρα, έχεις κάποια συγκεκριμένη ώρα υπόψη σου; Ποιο γεγονός τη σημαδεύει; Απλά παίρνεις το συγκεκριμένο γεγονός και σχεδιάζεις ένα μήνυμα που δεν μπορεί να αποκωδικοποιηθεί, ή ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να ερμηνευθεί, πριν από την εκδήλωση του γεγονότος. Το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό ως τέτοιο γεγονός είναι ας πούμε κάποιο ορισμένο τεχνολογικό επίτευγμα.

Απολύτως τίποτα.
Πολύ κοντόφθαλμη προσέγγιση. Εξηγούμαι:

Δεν υπάρχει κάτι που δεν διαβρώνει ο χρόνος.
Ναι, αλλά η έλευση ενός πεπερασμένου χρονικού διαστήματος δεν συνεπάγεται και την ολοκληρωτική καταστροφή πέραν πάσης αναγνωρίσεως.

Όσο μάλιστα πιο εξελιγμένο είναι τόσο πιο εύκολα καταρρέει.Γιατί; Μπορώ να σκεφτώ πράγματα που έχουμε σήμερα και μάλλον θα άντεχαν εύκολα από τη λίθινη εποχή μέχρι τώρα. Ας πούμε, τεχνητοί δορυφόροι. Το πώς θα γινόταν σίγουρο στους παραλήπτες ότι πρόκειται για εξωγήινο πολιτισμό και όχι για φυσικό φαινόμενο το αφήνω στη σφαίρα των μαθηματικών και των αφηρημένων συμβόλων που στείλαμε κι εμείς στο διάστημα.

Τα κωδικοποιημένα μηνύματα είναι άχρηστα χωρίς το κλειδί οπότε και αυτά αποκλείονται.
Μα, αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Αν η αποκωδικοποίηση προϋποθέτει μια κάποια επιστημονική πρόοδο, μπορεί το μήνυμα μπορεί να περιμένει μέχρι οι παραλήπτες να είναι σε θέση να το διαβάσουν.

Τα πέτρινα χτίσματα ή αντικείμενα δεν μπορούν να χρονολογηθούν οπότε και εκείνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Το τραβάω λίγο τώρα, αλλά ποιος λέει ότι στο μέλλον δεν θα καταστεί δυνατή η χρονολόγηση χωρίς άνθρακα; Μπορεί απλά για το συγκεκριμένο σενάριο να «μην έχει έρθει η ώρα»...

R-b-t3r
24-10-15, 08:20
Αγαπητέ φίλε R-b-t3r από ότι φαίνεται είναι μεγάλο αδίκημα το να γράφει κανείς σε αυτό το φόρουμ. Προσπάθησα με μεγάλη ευγένεια και υπομονή να δημιουργήσω ένα θέμα μετά από τόσο καιρό και για άλλη μια φορά απογοητεύτηκα.
Δεν πειράζει, αρκεί η προσπάθεια. Ίσως δεν κατανοώ σωστά το ρόλο αυτού του φόρουμ.

Καληνύχτα
Απλά γίνε ξεκάθαρος. Υπονοείς ότι υπάρχει κάτι που άφησαν οι εξωγήινοι πριν από 200000 χρόνια για να το βρουν οι άνθρωποι σήμερα; Αν ναι, το γνωρίζεις ή διερωτείσαι;
Εξαρχής δεν είναι σαφές ούτε το τι εννοείς ούτε γιατί άνοιξες το θέμα. Διασαφηνισε την θέση σου και θα απαντήσουμε όπως αρμόζει σε σοβαρά θέματα.:cool:

R-b-t3r
24-10-15, 08:43
Με ιντριγκάρει αυτή η ερώτηση. Όταν λες να έρθει η ώρα, έχεις κάποια συγκεκριμένη ώρα υπόψη σου; Ποιο γεγονός τη σημαδεύει; Απλά παίρνεις το συγκεκριμένο γεγονός και σχεδιάζεις ένα μήνυμα που δεν μπορεί να αποκωδικοποιηθεί, ή ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να ερμηνευθεί, πριν από την εκδήλωση του γεγονότος. Το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό ως τέτοιο γεγονός είναι ας πούμε κάποιο ορισμένο τεχνολογικό επίτευγμα.
Όπως;; Ονόμασε ένα και θα δεις οτι δεν γίνεται.


Πολύ κοντόφθαλμη προσέγγιση. Εξηγούμαι:
Δυστυχώς το σκέφτηκα πολύ πριν το γράψω. Οι αντίθετες απόψεις όπως οι δικές σου δεν είναι μελετημένες.


Ναι, αλλά η έλευση ενός πεπερασμένου χρονικού διαστήματος δεν συνεπάγεται και την ολοκληρωτική καταστροφή πέραν πάσης αναγνωρίσεως.
Πως το ξέρεις αυτό; Είναι 100% λάθος.

Γιατί; Μπορώ να σκεφτώ πράγματα που έχουμε σήμερα και μάλλον θα άντεχαν εύκολα από τη λίθινη εποχή μέχρι τώρα. Ας πούμε, τεχνητοί δορυφόροι. Το πώς θα γινόταν σίγουρο στους παραλήπτες ότι πρόκειται για εξωγήινο πολιτισμό και όχι για φυσικό φαινόμενο το αφήνω στη σφαίρα των μαθηματικών και των αφηρημένων συμβόλων που στείλαμε κι εμείς στο διάστημα.
Το φαντάστηκα ότι θα παιζόταν αυτή κάρτα. Κατ αρχάς θα πρέπει να ξέρεις ότι ο θεματοθέτης ήθελε να αρχίσουμε αυτή την συζήτηση για δικούς του σκοπούς πχ θέλει να γράψει κανα βιβλίο ή δεν ξέρω και εγώ τι.
Γενικά μιλώντας τί πιστεύεις ότι θα άντεχε 10 ή 15 χιλιάδες χρόνια χωρίς να διαβρωθεί; Δεν υπάρχει τέτοιο αντικείμενο. Ο μηχανισμός των αντικυθήρων που είναι μηχανικός με απλά μεταλλικά κομμάτια, με το ζόρι αναγνωρίζεται γιατί λείπει πάνω απο το 80% και έχουν περάσει μόλις 2000 χρόνια.

Για τους δορυφόρους που λές, δεν έχεις ιδεα απο διαστημική. Ο δορυφόρος ξοδεύει συνεχώς ενέργεια για να παραμείνει σε τροχιά και όταν τελειώσει το καύσιμο πέφτει. Άσε που υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον χτυπήσει μετεωρίτης ή να διαβρωθεί από την κοσμική ακτινοβολία.


Μα, αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Αν η αποκωδικοποίηση προϋποθέτει μια κάποια επιστημονική πρόοδο, μπορεί το μήνυμα μπορεί να περιμένει μέχρι οι παραλήπτες να είναι σε θέση να το διαβάσουν.
Και αυτό είναι λάθος. Τον δίσκο της Φαιστού δεν μπορούμε να διαβάσουμε, θα διαβάσουμε εξωγήινο μήνυμα σε άγνωστη γλώσσα; Μη λες ανέκδοτα! Ενδεικτικά για την δυσκολία να αποκωδικοποιήσεις γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις σου λέω ότι οι αμερικάνοι για να μην μπορούν οι γιαπωνέζοι στο Β παγκόσμιο να καταλάβουν τα μηνύματα που έστελναν, χρησιμοποιούσαν ασυρματιστές που μιλούσαν Ναβάχο. Εννοείται ότι οι Ιάπωνες δεν κατάλαβαν ποτέ τί γινοταν.
Και για αυτό παραπάνω σας έγραψα ότι το μήνυμα δεν έχει νόημα αν ο άλλος δεν κατέχει το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ. Αλλα είπαμε είμαστε κοντόφθαλμοι τί να κάνουμε. :p

Το τραβάω λίγο τώρα, αλλά ποιος λέει ότι στο μέλλον δεν θα καταστεί δυνατή η χρονολόγηση χωρίς άνθρακα; Μπορεί απλά για το συγκεκριμένο σενάριο να «μην έχει έρθει η ώρα»...
Δεν ξέρεις πως δουλεύει η ραδιοχρονολόγηση έτσι; Είναι προφανές απο τον τρόπο που το γράφεις. Αν σκαλίσω εγώ τα αρχικά μου το 2015 χρησιμοποιώντας ως γραφίδα μια πέτρα 200.000 χρόνων και ως επιφάνεια γραφής άλλη μια αντίστοιχη, εσύ το μόνο που θα μετρήσεις με την ραδιοχρονολόγηση είναι ότι οι πέτρες είναι 200.000 χρόνων. Η γραφή πότε γράφτηκε όμως; ;)

Γενικά μην συζητάτε σενάρια μέχρι να μας πει ο τειρεσίας τι εννοεί. Εγώ δεν θέλω να παράγω σενάρια για τον κάθε τυχαίο.

R-b-t3r
24-10-15, 11:01
αυτό το μήνυμα είναι πιο πολύ ένα υστερόγραφο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τον Νικόδημο και μπορεί αυτό που έγραψα παραπάνω να ακούγεται επιθετικό προς αυτόν. Δεν έχω τέτοια πρόθεση, τα ερωτήματα που θέτει, οφείλει να τα θέσει ο οποιοσδήποτε ερευνητής στον εαυτό του. Η κάθετη απάντηση "τίποτα απολύτως" προκύπτει απο δικές μου διαπιστώσεις στις οποίες έχω καταλήξει μετά απο αρκετή σκέψη. Δεν είναι μια διαπίστωση που απλα πέταξα. Ο λόγος που δεν αναλύω είναι γιατί δεν βρίσκω νόημα στο να συζητήσω πως κατέληξα σε εκείνο το συμπέρασμα.
Ιδίως όταν ο αρχικός θεματοθέτης δεν διευκρινίζει κάτω από ποιές συνθήκες θα συζητάμε, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Καλύτερα να ονομαστεί το θέμα "τί ἦ μοι ταῦτα περὶ δρῦν ἢ περὶ πέτρην; " :D

Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο τειρεσίας:
Ποίος είναι ;
Τί είναι (άνθρωπος ή κάτι άλλο);
Είναι ερευνητής ή ρωτά απο ενδιαφέρον και μόνο;
Ισχυρίζεται ότι ήρθαν εξωγήινοι στην γή;
Αν ναι στο προηγούμενο, πότε; Ξαναήρθαν έκτοτε; Θα ξανάρθουν;
Αν ναι στο προπροηγούμενο τότε απο που ήρθαν και πως ξέρει ό,τι ξέρει;
Εφόσον υπάρχουν εξωγήινοι, με τι μοιάζουν;
Τι επίπεδο τεχνολογίας υποθέτει ότι έχουν;
Ο πολιτισμός τους υφίσταται μετά απο χιλιάδες χρόνια ή εξαφανίστηκε;
Γνωρίζει κάτι που άφησαν οι εξωγήινοι ή "ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα";

Αν δεν ξεκαθαρίσει έστω και κάποια απο τα παραπάνω, δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.

AVATARGR-1
24-10-15, 11:17
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Βλέπω αρκετούς φίλους να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις μεθόδους χρονολόγησης...
Η κάθε μιά έχει τα υπέρ και τα κατά...
Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν αρκετές μέθοδοι χρονολόγησης.
Η Χρονολόγηση με άνθρακα-14 και άνθρακα-12
Θερμοφωταύγεια, spin και μαγνητισμός κλπ
Μέσα σε αυτά υπάρχουν και άλλες τεχνικές που προσδιορίζουν ή βοηθούν την
χρονολόγηση.

Επομένως ως μη ειδικοί ας μην είμαστε δογματικοί.
Μια περιπλάνηση που έκανα στο διαδίκτυο ήταν πραγματικά τρομακτική
η πληροφόρηση
αλλά και οι ειδικότητες που πρέπει να συνεργαστούν για να βγάλουν ασφαλή
συμπεράσματα όπου είναι δυνατόν αυτό...
Πχ.
Παλαιογεωγραφία, παλαιοοικολογία, η αρχαιοβοτανική, η ιχνολογία κλπ..

Επίσης θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο R-b-t3r με τα ερωτήματα
που έθεσε...
Αλλιώς η αναφορά μου περί τρολ θα είναι σωστή...

Ας αναμένουμε λοιπόν...

Ευχαριστώ.

AVATARGR-1
24-10-15, 11:34
Και πάλι εδώ.

Ο φίλος R-b-t3r ανέφερε κάτι που θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία και είναι
η αναφορά για τον δίσκο της ΦΑΙΣΤΟΥ....

Η Γραμμική Β αποκρυπτογραφήθηκε το 1952 από τον Μάικλ Βέντρις (Μichael
Ventris) και διεύρυνε την ιστορία της ελληνικής γλώσσας κατά περίπου επτά αιώνες.
Αλλά η Γραμμική Α και η γραφή του Δίσκου της Φαιστού συνεχίζουν ως σήμερα
να θεωρούνται επισήμως μη αποκρυπτογραφημένες γραφές.
Το "Επίσημο αδιέξοδο" δεν σημαίνει βέβαια ότι έπαψαν να αναδύονται πιθανές ερμηνείες.
Οι διάφορες γλωσσολογικές θεωρήσεις χωρίς αποδείξεις, καθώς το κείμενο
του δίσκου έχει θεωρηθεί «ανάδελφο» χωρίς ούτε ένα στον κόσμο που να
περιέχει τα ίδια σύμβολα.
ΠΗΓΗ το ΒΗΜΑ (Καφαντάρης Τάσος )

Αυτά απλά για την Ιστορία...

Ευχαριστώ.

R-b-t3r
24-10-15, 12:47
Τον δίσκο της Φαιστού δεν τον έγραψα τυχαία. Αν ταιριάζει κάποιο αρχαίο αντικείμενο στην περιγραφή που δίνει ο Τειρεσίας είναι αυτό. Αλλα εμπίπτει δυστυχώς στις περιπτώσεις που δεν μπορείς να κατανοήσεις το μήνυμα αν δεν ξέρεις το κλειδί. Ας ξεκινήσουμε απο τα απλά. Πως τον διαβάζεις; Απο μέσα προς τα έξω ή απο έξω προς τα μέσα; ;)
Τα αιγυπτιακά τα κατανοούμε γιατί το κλειδί υπάρχει, είναι η στήλη της Ροζέτας. Για την γραμμική Α και κυρίως το δίσκο της φαιστού, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Είναι φθόγγοι; είναι λέξεις; είναι συλλαβές; Είναι ελληνικά; Είναι πρωτοελληνικά; Κάτι άλλο; ένας θεός ξέρει...
Το έφερα σαν απόδειξη ότι κανένα μήνυμα δεν είναι κατανοητό εκτός του πολιτισμικού πλαισίου που αναπτύχθηκε. Επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνει πρόβλεψη για την εξέλιξη του οποιουδήποτε πολιτισμού, πιστεύω ότι ακόμα και να υπήρχε ένα τέτοιο μήνυμα, ή χάθηκε ή δεν θα είναι ποτέ κατανοητό.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Σνοόυντεν είχε πεί πρόσφατα ότι αν ένας εξωγήινος πολιτισμός μας μοιάζει τεχνολογικά, θα έχουμε μόνο ένα στενό χρονικό περιθώρειο μέχρι να αρχίσει να κωδικοποιεί τις επικοινωνίες του. Αν συμβεί αυτό θα μας είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές του από τον κοσμικό θόρυβο. Χωρίς το κλειδί, είναι απλώς ηλεκτρομαγνητικά παράσιτα.

Για την ραδιοχρονολόγηση θα επιμείνω στο παράδειγμα που έδωσα πριν. Συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί για το πότε δημιουργήθηκαν οι πέτρες, όχι το πότε λαξεύτηκαν. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι οργανικό υλικό ώστε να απορροφά άνθρακα 14.

nikodhmos
24-10-15, 15:29
Ο μηχανισμός των αντικυθήρων που είναι μηχανικός με απλά μεταλλικά κομμάτια, με το ζόρι αναγνωρίζεται γιατί λείπει πάνω απο το 80% και έχουν περάσει μόλις 2000 χρόνια.
Φυσικά και ένα ξύλινο κουτί με γρανάζια δεν αντέχει 2000 χρόνια μέσα στη θάλασσα. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του!

Για τους δορυφόρους που λές, δεν έχεις ιδεα απο διαστημική. Ο δορυφόρος ξοδεύει συνεχώς ενέργεια για να παραμείνει σε τροχιά και όταν τελειώσει το καύσιμο πέφτει. Άσε που υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον χτυπήσει μετεωρίτης ή να διαβρωθεί από την κοσμική ακτινοβολία.
Ναι, όλα αυτά είναι σωστά. Πήρα το θάρρος να προϋποθέσω έναν εξωγήινο πολιτισμό με τεχνολογία ικανή να τον φέρει από τον τόπο καταγωγής του στο δικό μας σύστημα, δύσκολα θα κόλλαγαν στο να θέσουν κατασκευές τους σε τροχιά γύρω απ' τη Γη.


Και αυτό είναι λάθος. Τον δίσκο της Φαιστού δεν μπορούμε να διαβάσουμε, θα διαβάσουμε εξωγήινο μήνυμα σε άγνωστη γλώσσα; Μη λες ανέκδοτα! Ενδεικτικά για την δυσκολία να αποκωδικοποιήσεις γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις σου λέω ότι οι αμερικάνοι για να μην μπορούν οι γιαπωνέζοι στο Β παγκόσμιο να καταλάβουν τα μηνύματα που έστελναν, χρησιμοποιούσαν ασυρματιστές που μιλούσαν Ναβάχο. Εννοείται ότι οι Ιάπωνες δεν κατάλαβαν ποτέ τί γινοταν.
Και για αυτό παραπάνω σας έγραψα ότι το μήνυμα δεν έχει νόημα αν ο άλλος δεν κατέχει το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ. Αλλα είπαμε είμαστε κοντόφθαλμοι τί να κάνουμε. :p
Η ειρωνία είναι ότι όντως είσαι κοντόφθαλμος ειδικά σε αυτήν την παράγραφο. Ο δίσκος της Φαιστού και οι επικοινωνίες των Αμερικανών δεν είναι μηνύματα που προορίζονταν για τους σημερινούς ανθρώπους ο μεν, για τους Ιάπωνες οι δε. :rolleyes: Το θέμα εδώ είναι αν κάποιος ήθελε να αφήσει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα, τι επιλογές θα είχε για να το κρατήσει μεν κρυφό από τους παραλήπτες, αλλά μόνο μέχρι αυτοί να επιτύχουν μια συγκεκριμένη (τεχνολογική για μένα) πρόοδο.


Δεν ξέρεις πως δουλεύει η ραδιοχρονολόγηση έτσι; Είναι προφανές απο τον τρόπο που το γράφεις. Αν σκαλίσω εγώ τα αρχικά μου το 2015 χρησιμοποιώντας ως γραφίδα μια πέτρα 200.000 χρόνων και ως επιφάνεια γραφής άλλη μια αντίστοιχη, εσύ το μόνο που θα μετρήσεις με την ραδιοχρονολόγηση είναι ότι οι πέτρες είναι 200.000 χρόνων. Η γραφή πότε γράφτηκε όμως; ;)
Δεκτό. Είχα άλλωστε παραδεχτεί απ' την αρχή ότι το τράβαγα.

Γενικά μην συζητάτε σενάρια μέχρι να μας πει ο τειρεσίας τι εννοεί. Εγώ δεν θέλω να παράγω σενάρια για τον κάθε τυχαίο.
Σεβαστή η προτίμησή σου, άκυρη η πρότασή σου. Ό,τι θέλουμε θα συζητάμε. Φιλικά.

R-b-t3r
24-10-15, 16:35
Φυσικά και ένα ξύλινο κουτί με γρανάζια δεν αντέχει 2000 χρόνια μέσα στη θάλασσα. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του!
Αυτό που θέλω να σου δείξω είναι ότι όσο ψηλότερο το τεχνολογικό επίπεδο σε κάποιο αντικείμενο, τόσο πιο δύσκολα διατηρείται γιατί όπως είπες και μόνος σου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. ;)


Η ειρωνία είναι ότι όντως είσαι κοντόφθαλμος ειδικά σε αυτήν την παράγραφο. Ο δίσκος της Φαιστού και οι επικοινωνίες των Αμερικανών δεν είναι μηνύματα που προορίζονταν για τους σημερινούς ανθρώπους ο μεν, για τους Ιάπωνες οι δε. :rolleyes: Το θέμα εδώ είναι αν κάποιος ήθελε να αφήσει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα, τι επιλογές θα είχε για να το κρατήσει μεν κρυφό από τους παραλήπτες, αλλά μόνο μέχρι αυτοί να επιτύχουν μια συγκεκριμένη (τεχνολογική για μένα) πρόοδο.
Τώρα τι να σχολιάσω.... Αυτοαναιρείσαι στην ίδια παράγραφο. Εξήγησα και πριν ότι κανένα μήνυμα δεν έχει νόημα αν δεν συσχετίζεται με τον πολιτισμό που το παράγει. Σκέψου ότι βρίσκεσαι στο μέλλον και δεν έχεις ιδέα για τα γλωσσικά ιδιώματα του 21ου αιώνα. Βλέπεις κάπου κάπως ένα μήνυμα που γράφει "την κάτσαμε την βάρκα!". Τι αντιλαμβάνεσαι;
Μιλάει για βάρκα; Αν μιλά για κάποια πολιτική ή και θρησκευτική έννοια και δεν γνωρίζει ο παραλήπτης τί είναι;

Επίσης γιατί να αφήσει κάποιος εξωγήινος πολιτισμός ένα αντικείμενο κάπου που μπορεί να καταστραφεί απο σεισμό ή φωτιά ή να χαθεί;
Για αυτό σας επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν. Αποκλείεται να υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν εξωγήινοι ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι είναι να παρουσιαστούν. Για οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφήσαν ή θα είχε χαθεί ή θα είχε καταστραφεί ή δεν θα γινόταν αντιληπτό το νόημά του.
Σεβαστή η προτίμησή σου, άκυρη η πρότασή σου. Ό,τι θέλουμε θα συζητάμε. Φιλικά.
Α δηλαδή να μιλάμε γενικά και αόριστα χωρίς θέμα και χωρίς πλαίσιο συζήτησης; Πολύ ενδιαφέρον. Κάνεις συχνά τέτοιες συζητήσεις στον ευρύτερο φιλικό σου κύκλο; :confused: Να αρχίσουμε να μιλάμε στο thread για μάρκες απο ουίσκια; ή μήπως για την αναπαραγωγή των μπαρμπουνιών;

Το πλαίσιο της συζήτησης δημιουργείται απο το εισαγωγικό post. Στην περίπτωσή μας είναι τελείως άκυρο γιατί ο poster ισχυρίζεται λίγο πολύ ότι μας παρακολουθούν εξωγήινοι και είναι ένας απο αυτούς. Περιμένω λοιπόν να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο συζήτησης και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και για αυτό του έθεσα και τις παραπάνω ερωτήσεις.

nikodhmos
24-10-15, 18:10
Εξήγησα και πριν ότι κανένα μήνυμα δεν έχει νόημα αν δεν συσχετίζεται με τον πολιτισμό που το παράγει.Σκέψου ότι βρίσκεσαι στο μέλλον και δεν έχεις ιδέα για τα γλωσσικά ιδιώματα του 21ου αιώνα. Βλέπεις κάπου κάπως ένα μήνυμα που γράφει "την κάτσαμε την βάρκα!". Τι αντιλαμβάνεσαι;
Μιλάει για βάρκα; Αν μιλά για κάποια πολιτική ή και θρησκευτική έννοια και δεν γνωρίζει ο παραλήπτης τί είναι;
Μιλάμε για επικοινωνία σε κοσμικό επίπεδο και το μυαλό σου πάει μέχρι την ανθρώπινη γλώσσα. Ακόμη κι εμείς που δεν είμαστε ακόμα αρκετά προχωρημένοι για να επισκεφθούμε άλλους, ξέρουμε ότι οι γλώσσες από μόνος τους δεν μπορούν να γεφυρώσουν τα κενά μεταξύ ξένων μεταξύ τους πολιτισμών. Μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιοι με τόσο προηγμένο πολιτισμό ώστε να φτάσουν σε εμάς θα έχουν στο μυαλό τους τρόπους να έρθουν σε επαφή μαζί μας σε ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μαθηματικά, φυσικές σταθερές, εικόνες, κι εγώ δεν ξέρω τι. Εννοείται ότι δεν θα προσπαθούσαν να μας αφήσουν μήνυμα στη δική τους γλώσσα, η σε μια μελλοντική ανθρώπινη γλώσσα. Πώς θα μπορούσαν;

Επίσης γιατί να αφήσει κάποιος εξωγήινος πολιτισμός ένα αντικείμενο κάπου που μπορεί να καταστραφεί απο σεισμό ή φωτιά ή να χαθεί;
Μα χαζοί είναι να αφήσουν ένα εύθραυστο αντικείμενο σε ένα επικίνδυνο μέρος; :confused: Εννοείται ότι θα κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια το μήνυμά τους να διατηρηθεί μέχρι την ώρα που θέλουν να παραληφθεί.

Για αυτό σας επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν. Αποκλείεται να υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν εξωγήινοι ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι είναι να παρουσιαστούν. Για οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφήσαν ή θα είχε χαθεί ή θα είχε καταστραφεί ή δεν θα γινόταν αντιληπτό το νόημά του.

Δεν ρώτησα αν υπάρχει τέτοιο πράγμα τώρα, ούτε καν το υποπτεύομαι, εγώ αναφέρομαι στο τι θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο μήνυμα, ως συνάρτηση της εποχής παραλαβής. Και εμμένω στο ότι οι τεχνητοί δορυφόροι για παράδειγμα θα ήταν εύλογος τρόπος να αφήσεις «επισκεπτήριο» σε έναν πλανήτη, για να παραληφθεί όταν και αν οι κάτοικοί του επιτύχουν τη διαστημική εξερεύνηση. Ναι, υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη διατήρηση τροχιάς και την αποφυγή συγκρούσεων επί χιλιάδων ετών, αλλά επαναλαμβάνω ότι αν μπορείς να επισκεφθείς άλλα άστρα, μάλλον θα μπορείς να αφήσεις και έναν δορυφόρο σε έναν πλανήτη, πώς να το κάνουμε.

R-b-t3r
24-10-15, 18:19
Τα ουίσκια χωρίζονται σε single malt και σε blended. Τα πρώτα δημιουργούνται απο μια παρτίδα απο κριθάρι ενώ τα δεύτερα απο αναμίξεις ξεχωριστών παρτίδων. Η κάθε παρτίδα διαβρέχεται και αφήνεται να ζυμωθεί σε μια διαδικασία που είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπύρας. Αργότερα γίνεται απόσταξη και φιλτράρισμα και αποθήκευση σε βαρέλια απο τα οποία το απόσταγμα παίρνει την μυρωδιά του.

Άμα συνεχίζεις να μιλάς εκτός πλαισίου θα αρχίσω να ποστάρω και για τα μπαρμπούνια. Αρνούμαι να συζητήσω εκτός πλαισίου και αυτό το νήμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις καμιάς συζήτησης στο φόρουμ. Εν αναμονής των διευκρινήσεων του τειρεσία λοιπόν...

nikodhmos
25-10-15, 03:23
Βαρέθηκα την υποκρισία σου. Αν δεν σκοπεύεις να συζητήσεις, δεν χρειάζεται να το πεις πάνω από μία φορά.
http://i.imgur.com/rthEOoW.gif

R-b-t3r
25-10-15, 07:27
Να συζητήσω τι ρε έξυπνε; Για έναν υποθετικό πολιτισμό που έχει υποθετικες τεχνολογίες και έχει έναν υποθετικό δορυφόρο που υποθέτεις ότι μπορεί να άφησαν σε έναν υποθετικό πλανήτη να παρακολουθεί έναν υποθετικό πολιτισμό;
Αυτό είναι μυθιστόρημα.:D

Άσε που στην αρχή ορθά απεκλεισες το σενάριο του δορυφόρου και τώρα επανέρχεσαι σε αυτό βάζοντας του αγνωστες τεχνολογίες για να παραμείνει σε τροχιά για χιλιάδες χρόνια χωρίς να αντιλαμβανεσαι καν τι σημαίνει αυτό.

Για το μήνυμα το μόνο που θα πω είναι ότι είσαι σε σύγχυση. Μαθηματικό μήνυμα δεν μπορεί να περιέχει τίποτα περισσότερο από πληροφορίες του τύπου "υπάρχουμε". Η πλάκα που στείλαμε με τα βογιατζερ δεν έχει τίποτα παρά εικόνες και δυαδικό κώδικα. Ο τελευταίος δεν χρησιμοποιείται καν για επικοινωνία. Ο δίσκος παίζεται σε πικάπ. Να σημειωθεί ότι τον έφτιαξαν επιστήμονες που καταλάβαιναν ότι δεν γίνεται να επικοινωνησεις με κάποιον χωρίς κοινό ενδιάμεσο.

xtabay
26-10-15, 01:47
Αν κάποια στιγμή, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, τότε που το ανθρώπινο είδος ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση, κάποιος εξωγήινος πολιτισμός είχε φτάσει στη γη και για κάποιους λόγους θα ήθελε να αφήσει ένα σημάδι τέτοιο ώστε να αναγνωριστεί από τους ανθρώπους όταν έρθει η ώρα, τι νομίζετε ότι θα ήταν το σημάδι αυτό?
Στο dna το πας και μας το σερβίρεις σιγά σιγά για να μη μας έρθει εγκεφαλικό;

Robespierre
26-10-15, 19:13
Μπα, τον Μονόλιθο εννοεί :p

xtabay
27-10-15, 01:31
Μπα, τον Μονόλιθο εννοεί :p

Καταπληκτική ταινία , απαράμιλλης αισθητικής!!!! Η επιστημονική φαντασία πάντα μας διδάσκει και διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης μας.

Σχετικά με το θέμα, θυμήθηκα ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει κάποτε: Σε κάποια σκανδιναβική χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει , σκαμμένο βαθιά στη γη, έναν υπόγειο χώρο όπου θα αποθήκευαν βαρέλια με πυρηνικά απόβλητα. Ο χώρος αυτός έχει τις προδιαγραφές να κρατήσει με ασφάλεια και χωρίς διαρροές τα επικίνδυνα υλικά για 100,000 περίπου χρόνια. Θυμάμαι οτι μετά την κατασκευή του χώρου , ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχόλησε τους επικεφαλής του σχεδίου ήταν το τι είδους σύμβολα θα έβαζαν στον χώρο προκειμένου να προειδοποιήσουν τις μελλοντικές γενεές για το περιεχόμενο και να τις κρατήσουν μακριά.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη του Νικόδημου: ένας προηγμένος πολιτισμός μπορεί να σκοπεύσει σε μια χρονική στιγμή στο μέλλον ανάλογη της τεχνολογικής προόδου του. Περιπτώσεις σαν την παραπάνω μας υποχρεώνουν να το κάνουμε άλλωστε. Το αν το μήνυμα θα παραδοθεί εν τέλει ίσως να έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες πέρα από την αντοχή των υλικών.

Robespierre
27-10-15, 08:38
Δεν θα διαφωνήσω. Αν υποθέσει όμως κάποιος οτι φτιαχτήκαμε απο εξωγήινους, και το dna μας είναι η αποδειξη για αυτό, τότε οι εξωγήινοι αυτοί δεν πρέπει να έχουν dna. Επειδή όλα αυτά είναι υποθέσεις, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι σε θέματα "μηνυμάτων" ή τεκμηρίων γενικά από προηγούμενους "επισκέπτες" στη Γη.

anastasi
29-10-15, 09:47
Αυτό το "Γηινοι ... σας στελνω εγκαρδιους χαιρετισμούς" μου μοιάζει πιό πολύ με "Γηινε ... πες αλεύρι", για παρεξηγηση ειναι δηλαδη.
Πριν λίγο καιρο , μετα την Νεραιδα και το Βαμπιρ που έγραψαν στο φορουμ, έγραψε και κάποιος οτι τον απαγάγατε, και του κάνατε εγχείρηση, κι ένας άλλος οτι του μελετούσατε το σπέρμα. Μηπως μπορείς να μας ενημερώσεις αρμοδίως τι ακριβώς τους κάνατε;.

----------------------------------

AVATARGR-1
01-11-15, 15:23
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Από όλα έχει ο μπαχτσές Νεραιδες, Βαμπιρ , Μάγους ,εξωγήινους ,
απεσταλμένους εξωγήινων μέχρι και διπλωμάτες εξωγήινων ..
Τι άλλο θέλουμε απο την ζωή μας ;;;;;

Μα και εσύ φίλε μου anastasi θέλεις λεπτομέρειες ;;;;;;;
Αυτα είναι μυστικά......:D:eek::p

Ευχαριστώ.

Tiresias
08-11-15, 03:01
Τώρα που καταλάγιασε λίγο η σκόνη, ας κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.

Το "παραμύθι" ξεκινάει από ένα άλλο ηλιακό σύστημα, στο οποίο οι συνθήκες διατήρησης, της εκεί υπάρχουσας νοήμονος ζωής, ήταν πλέον αδύνατες.
Όταν πλέον τα δεδομένα της επερχόμενης καταστροφής ήταν επιβεβαιωμένα στο 95% και μη διαχειρίσιμα, ένα πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο, άρχισε να υλοποιείται. Διαστημόπλοια ικανά να διατηρήσουν μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και για όσες γενιές χρειασθεί, ξεκινούν προς στοχευμένες κατευθύνσεις, άλλων ηλιακών συστημάτων που έχουν πλανήτες τέτοιους, που η διατήρηση της ζωής να είναι εφικτή. Κάθε σκάφος και ένας προορισμός. Κάθε σκάφος που εκπληρώνει το στόχο του, στέλνει τα δεδομένα στον υπόλοιπο στόλο. Αν τα δεδομένα επιτρέπουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό για επιβίωση, τότε ο στόχος αποικείτε και η αποικία προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να προσαρμοσθεί αλλά και να προσαρμόσει τον πλανήτη στις ανάγκες της.
Αναγκαιότητα πρώτη: Ο πλανήτης να μην κατοικείται από νοήμονα όντα που μπορούν να κατασκευάσουν εργαλεία.
Αναγκαιότητα δεύτερη: Η σταδιακή και μεθοδική καταγραφή των μικροοργανισμών που μπορούν σε μοριακό επίπεδο να βλάψουν την κοινότητα και την δημιουργία αντισωμάτων στον πληθυσμό.
Αναγκαιότητα τρίτη: Η εύρεση και αξιοποίηση διατροφικών στοιχείων σε ποιότητα και σε ποσότητα τέτοια που θα επιτρέψει στην κοινότητα να μπορέσει να διατηρηθεί ώσπου να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα παράγει τα στοιχεία αυτά οργανωμένα.
Αναγκαιότητα τέταρτη: Καταλύματα σε ποιότητα και σε ποσότητα τέτοια που θα επιτρέψει στην κοινότητα να μπορέσει να διατηρηθεί ώσπου η δεύτερη αναγκαιότητα να ξεκινήσει να υλοποιείται. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για αυτόν τον λόγο για όσο καιρό ο πληθυσμιακός συντελεστής δεν ξεπερνά τις δυνατότητες του σκάφους.
Αναγκαιότητα πέμπτη: Εξεύρεση ενέργειας και υλικών.
Αναγκαιότητα έκτη: Η επίδραση της κοινότητας στο περιβάλλον είναι αναπόφευκτη, θα πρέπει λοιπόν να είναι ιδιαίτερα διακριτική και μόνο όταν αυτό είναι επιβεβλημένο για την επιβίωσή της.

(Συνεχίζεται....)

Tiresias
08-11-15, 04:40
Έχουν περάσει μερικές γενιές από την "αποίκηση" και οι πρώτοι άποικοι έχουν αρχίσει να είναι μόνο το 5% του πληθυσμού της κοινότητας.
Η απόσταση από τον μητρικό πλανήτη και από τους στόχους των άλλων διαστημοπλοίων είναι τέτοια που η επικοινωνία είναι αδύνατη, γεγονός που καθιστά την κοινότητα αποκομμένη.
Οι συνθήκες ως προς την επιβίωση και την αύξηση του πληθυσμού της κοινότητας έχουν καλυφθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Οι συνθήκες για την διατήρηση του τεχνολογικού επιπέδου είναι αντίξοες και καλύπτονται μόνο κατά ένα ελάχιστο ποσοστό. Η δυσκολία στην αντικατάσταση βασικών ηλεκτρονικών συσκευών, λόγω της μη εύκολης πρόσβασης σε εξειδικευμένο υλικό, γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Εφαρμόζεται πολιτική εξοικονόμησης υλικών, με ιεράρχηση της σπουδαιότητας των συσκευών για να χρησιμοποιηθούν τα υλικά των δευτερευόντων στην διατήρηση κάποιων αναγκαίων συσκευών.
Η φθίνουσα πορεία της τεχνολογίας έχει σαν συνέπεια την ελλειπή εξειδίκευση και εκπαίδευση νέου προσωπικού καθώς και σημάδια κόπωσης του πολιτισμικού επιπέδου της κοινότητας.
Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι βαθμιαία η κοινότητα προσαρμόζεται σε επίπεδα πολιτισμικά, κοινωνικά, μορφωτικά χαμηλότερα εκείνων των προηγούμενων γενεών. Η διαφοροποίηση είναι ανεπαίσθητη στις μονάδες που αποτελούν την κοινότητα, αλλά είναι εμφανής στην σύγκριση των γενεών.
Ο υπολογισμός του χρόνου της αποστολής των δεδομένων του παρόντος στόχου με την πιθανή απόκριση από άλλο σκάφος του αρχικού στόλου και η φθίνουσα πορεία των δεικτών της κοινότητας, δημιουργεί έναν χρονικό ορίζοντα τέτοιο που μετά από αυτό το σημείο το φαινόμενο του εκφυλισμού θα είναι αναπόφευκτο.



Είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση του φαινομένου του εκφυλισμού της κοινότητας και την πτώση σε λήθη απλών επιστημονικών γνώσεων. Το φαινόμενο ασχέτως τον αριθμό των γενεών που θα περάσουν για να παγιωθεί θεωρείται μη διαχειρίσιμο και μη αναστρέψιμο.
Η αναγκαιότητα του να διατηρηθούν κάποιες συσκευές του αρχικού τεχνολογικού επιπέδου, δημιούργησαν αναπόφευκτα δύο κοινωνικές ομάδες. Αυτούς που είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές και επομένως και την εμπειρική ενδυνάμωση των θεωρητικών γνώσεων της εκπαίδευσης. Και αυτούς που δεν είχαν την ίδια χρονική πρόσβαση σε αυτές και οι γνώσεις τους παρέμεναν περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο. Τον κοινωνικό διαχωρισμό τον δημιούργησε η αναγκαία απόφαση ένα μέρος του πληθυσμού να εξειδικευτεί, από το να αποκτηθεί από όλο τον πληθυσμό μια μερική εκπαίδευση.
Ο κοινωνικός αυτός διαχωρισμός, λόγω του ότι ήταν καθαρά βιολογικός (έμφυτος προσανατολισμός του υποκειμένου στο αντικείμενο) έγινε αποδεκτός χωρίς ιδιαίτερες προστριβές μέσα στην κοινωνία.
Οι συνέπειες όμως μακροχρόνια θα είναι οι εκφυλιστικές τάσεις της κοινωνίας να εμφανιστούν πρώιμα σε αυτό το κομμάτι της, που διαφοροποιήθηκε και που αναπόφευκτα θα εμφανίσει κι άλλες διαφοροποιήσεις μέσα του.

(Συνεχίζεται....)

Tiresias
08-11-15, 06:47
Τα πρώτα σημάδια της διαφοροποίησης των κοινωνικών ομάδων έχουν αρχίσει να κάνουν αμυδρά την εμφάνισή τους.
Οι δύο κοινωνικές ομάδες έχουν καθιερωθεί να ονομάζονται ως "Τεχνικοί" και "Βασικοί". Προστριβές δεν υπάρχουν, αλλά εμφανίζονται "τυχαία" φαινόμενα οι "Τεχνικοί" με τους "Τεχνικούς" και οι "Βασικοί" με τους "Βασικούς". Η πλειονότητα όμως του πληθυσμού παραμένει σε μικτές ομάδες.
Το φαινόμενο έγινε αισθητό και από τις δύο κοινωνικές ομάδες και θεωρήθηκε επιβεβλημένο να δημιουργηθεί σχέδιο αποδεκτό και από τις δύο ομάδες προς αποφυγήν της περαιτέρω διαφοροποίησης και επομένως την αποφυγή αργότερα την προστριβή τους.

Τα προφανή δεδομένα ήταν:
1. Όσο θα συνεχίζεται η συντήρηση και λειτουργία των πρωτευόντων τεχνολογικών συσκευών, ο διαχωρισμός θα συνεχίζεται.
2. Ο χαρακτηρισμός αυτών των συσκευών σε πρώτης προτεραιότητας έγινε με το δεδομένο ότι έπρεπε να διατηρηθεί η πιθανή επαφή με τον υπόλοιπο στόλο. Αφού το χρονικό όριο της επαφής και της επαναφοράς, έχει περάσει τότε οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.
Τερματισμός λοιπόν της συντήρησης των συσκευών αυτών και αδρανοποίηση.
Ο προσανατολισμός σε συσκευές αυτοματοποίησης της παραγωγής θα είχε κι αυτός τα ίδια αποτελέσματα λόγω του περιορισμού των πόρων.
Η καθυπόταξη και χρησιμοποίηση πρωτευόντων θηλαστικών με ενδείξεις στοιχειώδους νοημοσύνης για αύξηση της παραγωγής είναι πλέον απαραίτητη για την ομαλοποίηση του κοινωνικού συνόλου. Δημιουργούνται βέβαια δύο άλλες κατηγορίες που όμως η μία εκπαιδεύει τα πρωτεύοντα αυτά θηλαστικά στο να χρησιμοποιούν εργαλεία, να φτιάχνουν εργαλεία, να συνεργάζονται ομαδικά για την επίτευξη των στόχων τους, και ως εκ τούτου να προωθηθούν από την κατάσταση της αγέλης σε πιο οργανωμένες κοινωνίες. Βασική προϋπόθεση όμως την μη πρόσμιξη των δύο αυτών κατηγοριών.
Η καταστροφή κάθε μορφής συσκευής που απαιτεί υλικά ιδιαίτερης επεξεργασίας και δεν είναι άμεσα προσιτά στο φυσικό περιβάλλον, είναι πλέον δεδομένη, γιατί αν κάποια ομάδα τις οικειοποιηθεί αυτόματα καθιστά τον εαυτό της ανώτερο από τα άλλα μέλη της κοινωνίας. Η εφαρμοσμένη τεχνολογία θα εξισορροπηθεί πλέον αναπόφευκτα ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντίθετους πόλους που δημιουργούνται αυτόν της κοινωνίας των αποίκων και αυτόν την ανερχόμενης κοινωνίας των πρωτευόντων θηλαστικών.
Οι επιστημονικές όμως γνώσεις θα μπορούσε να μεταβιβάζονται με την μορφή της θεωρητικής εκπαίδευσης από γενιά σε γενιά και αυτή βέβαια σε φθίνουσα πορεία αλλά με περισσότερο βάθος χρόνου και συνεπώς σε ποιο υψηλό σημείο εξισορρόπησης.
Πριν την καταστροφή κάθε μορφής συσκευής και αφού οι επιστημονικές γνώσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να μεταβιβάζονται σε μορφή εκπαίδευσης, θα χρησιμοποιηθούν για μια τελευταία φορά στην δημιουργία ενός σημείου αναφοράς.
Ένα βιβλίο που θα συγκεντρώνει όλες τις επιστημονικές γνώσεις της κοινωνίας των αποίκων. Μαθηματικά, αστρονομία, φυσική, αρχιτεκτονική, στατική και πολλά άλλα.
Ένα βιβλίο που να μην φθείρετε εύκολα και που να μπορεί να προχωρήσει σε βάθος χρόνου περισσότερο από την οποιαδήποτε κατάληξη της κοινωνίας. Ένα βιβλίο που να μην μπορεί να κρυφτεί, ώστε να μη μπορεί να το οικειοποιηθεί κάποιος χωρίς να γίνει αντιληπτό σε κάποιες επόμενες γενιές. Ένα βιβλίο που τα πρωτεύοντα θηλαστικά κάποια στιγμή ενώ το έβλεπαν συνέχεια θα αντιληφθούν την αξία του και το ρόλο του.
Ένα βιβλίο από το παρελθόν που μπορεί κανείς να το δει μόνο την κατάλληλη στιγμή στο μέλλον.

ΤΕΛΟΣ (?)

Deadite
08-11-15, 11:59
Ένα βιβλίο που θα συγκεντρώνει όλες τις επιστημονικές γνώσεις της κοινωνίας των αποίκων. Μαθηματικά, αστρονομία, φυσική, αρχιτεκτονική, στατική και πολλά άλλα.
Ένα βιβλίο που να μην φθείρετε εύκολα και που να μπορεί να προχωρήσει σε βάθος χρόνου περισσότερο από την οποιαδήποτε κατάληξη της κοινωνίας. Ένα βιβλίο που να μην μπορεί να κρυφτεί, ώστε να μη μπορεί να το οικειοποιηθεί κάποιος χωρίς να γίνει αντιληπτό σε κάποιες επόμενες γενιές. Ένα βιβλίο που τα πρωτεύοντα θηλαστικά κάποια στιγμή ενώ το έβλεπαν συνέχεια θα αντιληφθούν την αξία του και το ρόλο του.
Ένα βιβλίο από το παρελθόν που μπορεί κανείς να το δει μόνο την κατάλληλη στιγμή στο μέλλον.


Ε, πες το απ'την αρχή ότι θες να πουλήσεις το βιβλίο σου...

Tiresias
08-11-15, 17:39
Βιβλίο χάρτινο που να αντέχει μερικές χιλιάδες χρόνια δεν έχει εφευρεθεί ακόμα..
Έχεις δίκιο βέβαια για την παρανόηση γιατί η λέξη "βιβλίο" εδώ χρησιμοποιείται αλληγορικά...

xtabay
08-11-15, 17:50
Στο DNA αναφέρεσαι ;

Tiresias
08-11-15, 19:24
Επειδή αν συνεχίσω να το παίζω "βαρύ πεπόνι" θα μου τα χώσει πάλι ο AVATARGR-1 (και με το δίκιο του).
Το "βιβλίο" που ήταν πάντα μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια, που είναι από υλικό που δεν μπόρεσε να το διαβρώσει ο χρόνος, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του και συγκεντρώνει πολλά επιστημονικά επιτεύγματα, δεν είναι άλλο από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
Η ανθρωπότητα πλέον είναι σε θέση να αναγνωρίσει την διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτής και όλων των άλλων μνημείων. Δυστυχώς όμως η αναγνώριση της πραγματικής της ηλικίας από τους "εγκεκριμένους" αρχαιολόγους θα έφερνε μεγάλη αναταραχή στο οικοδόμημα του πολιτισμού μας. Γιατί μετά θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά ιστορικά στοιχεία που τώρα τα θεωρούμε δεδομένα.

Παράλληλα όμως με το "βιβλίο" υπήρξε και μια μεταφορά των γνώσεων με συμβατικούς για κάθε εποχή τρόπους. Με το πέρασμα του χρόνου η εκπαίδευση αυτή πήρε "μυστικιστικούς" δρόμους, με αποτέλεσμα η γνώση αυτή να μεταδίδεται μόνο στους μυημένους.
Η χρονική απομάκρυνση της επιστημονικής γνώσης από την εφαρμοσμένη επιστήμη μπόρεσε να περισώσει μόνο αυτά που μπορούν να γίνουν αντιληπτά και να αποδειχθούν στην εκάστοτε εποχή. Π.χ. αστρονομία, μαθηματικές σταθερές, γνώσεις γεωμετρίας, αρχιτεκτονική. Όσα όμως μεταφέρονταν χωρίς να μπορούν να γίνουν άμεσα αντιληπτά (π.χ. ο αστέρας Σείριος) έφτασαν στις μέρες μας πολλές λεπτομέρειες με την μορφή μυθολογικών εκφράσεων.
Οι ιερείς της Αιγύπτου, είχαν μια τέτοια μυστικιστική οργάνωση και προώθηση της γνώσης. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι μυήθηκε από αυτούς ο Πλούταρχος, ο Σόλωνας, ο Θαλής, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας και άλλοι.

xtabay
08-11-15, 20:01
Την πυραμίδα την έχτισαν κανονικοί άνθρωποι . Σώζονται αποτυχημένες προηγούμενες προσπάθειες , οι οποίες οδήγησαν στην τελειοποίηση της αρχιτεκτονικής και στην κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπα . Δεν υπάρχει τίποτα το εξωγήινο.

Deadite
09-11-15, 00:12
Tiresias αναφέρεις: Η χρονική απομάκρυνση της επιστημονικής γνώσης από την εφαρμοσμένη επιστήμη μπόρεσε να περισώσει μόνο αυτά που μπορούν να γίνουν αντιληπτά και να αποδειχθούν στην εκάστοτε εποχή. Π.χ. αστρονομία

Μιλάμε για Αίγυπτο όπου ο Πτολεμαίος διατύπωσε τις θεωρίες του για το Γεωκεντρικό μοντέλο... θεωρίες που ήταν απόλυτα αποδεκτές μέχρις ότου ο Κοπέρνικος τις ανέτρεψε και διατύπωσε την ισχύουσα πλέον Ηλιοκεντρική θεωρία. Σωστά;
Άρα οι πληροφορίες περί αστρονομίας μέσω πυραμίδας, τις οποίες, δεν μπορεί, θα τις είχε πάρει τ' αυτί του Πτολεμαίου, ήταν λίγο...κάλπικες;:p
Εντάξει θα μου απαντήσεις ότι ήταν κρυπτογραφημένα και δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος κι ότι όλα ήταν σχέδια των εξωγήινων κτλ ....τελικά καλά κατάλαβα, γράφεις μυθιστόρημα. Καλή επιτυχία!

nikodhmos
09-11-15, 03:40
Πολιτισμός ικανός να συντηρήσει πολυάριθμους αποίκους σε διαστρικό ταξίδι (πόσο μάλλον επ' αόριστον!) πολύ απλά δεν θα άφηνε να επέλθει τεχνολογική κρίση. Να πω ότι είχανε δυνατότητα μόνο να εκτοξεύσουν 10 άτομα σε κρυοσυντήρηση και γω δεν ξέρω τι, τότε είναι πιο πιστευτό αν πέσουν σε έναν πλανήτη να χάσουν τη μπάλα.

Tiresias
12-11-15, 22:56
Πολιτισμός ικανός να συντηρήσει πολυάριθμους αποίκους σε διαστρικό ταξίδι (πόσο μάλλον επ' αόριστον!) πολύ απλά δεν θα άφηνε να επέλθει τεχνολογική κρίση. Να πω ότι είχανε δυνατότητα μόνο να εκτοξεύσουν 10 άτομα σε κρυοσυντήρηση και γω δεν ξέρω τι, τότε είναι πιο πιστευτό αν πέσουν σε έναν πλανήτη να χάσουν τη μπάλα.

Το να αναλωθούμε σε μια συζήτηση για το αν μπορούν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι να κάνουν ένα διαστρικό ταξίδι, νομίζω ότι δεν θα ήταν σοβαρό. Ναι έχεις δίκιο με τις σημερινές δυνατότητες δεν είναι εφικτό, αλλά τώρα τι να επικαλεστώ το Battlestar Galactica, το Elysium ή το Interstellar? Δεν νομίζω ότι θα καταλήγαμε σε μια σοβαρή συζήτηση.
Την ιστορία που έγραψα μπορεί ο καθένας να την καταρρίψει. Το πρόβλημα έγκειται όταν βοηθήσει ο καθένας να την συμπληρώσει και με τα δικά του κομματάκια του παζλ να δούμε μια άλλη οπτική γωνία της ανθρώπινης ιστορίας (φανταστικής έστω) που ίσως οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα. Κάτι σαν "Το εκκρεμές του Φουκό" για παράδειγμα, το βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, που ο ήρωας του, σε ένα παιχνίδι με τον συνάδελφό του, ενώνουν κομμάτια της ιστορίας σε ένα φανταστικό σενάριο που στο τέλος καταλήγει να γίνεται πραγματικότητα.

Φοίβος Καλφόπουλος
13-11-15, 00:42
Deadlite Τι σχέση έχει η εποχή της μεγάλης πυραμίδας με τον Πτολεμαίο .. μιλάμε για πάροδο χιλιάδων χρόνων..

Tειρεσία φημισμένε μάντη που έμελλε να γίνεις φορολογική μαύρη λίστα , οι περισσότεροι ερευνητές καταλήγουν ότι πρόκειται για κωδικοποιημένο μνημείο γνώσης πιθανώς ενός προκατακλυσμιαίου πολιτισμού. Δεν υποστηρίζω ότι οι κατασκευαστές ανήκουν σε προκατακλυσμιαίο πολιτισμό , αλλά ότι οι μαθηματικές σταθερές οι οποίες εφαρμόστηκαν και ενσωματώθηκαν στη μεγάλη πυραμίδα είναι απομεινάρι γνώσεων προκατακλυσμιαίου πολιτισμού.

xtabay
13-11-15, 00:47
Υπάρχει και το τμήμα πολυσυγγραφιας ξέρεις ... Πήγαινε εκεί , γράψε την ιστορία σου και εγώ πρώτος σου υπόσχομαι οτι θα την διανθισω τόσο και με τέτοιον τροπο που θα την διαβάσεις και θα πάθεις ατύχημα ! Βάζεις στοίχημα ; ;)

Deadite
13-11-15, 03:05
Deadlite Τι σχέση έχει η εποχή της μεγάλης πυραμίδας με τον Πτολεμαίο .. μιλάμε για πάροδο χιλιάδων χρόνων..



Ο Tiresias υποστηρίζει ότι μέσα στην πυραμίδα εμπεριέχονται προηγμένες γνώσεις (και)αστρονομίας τις οποίες λέει, κατείχαν κάποιοι (εξωγήινοι απεσταλμένοι στη Γη; :eek:) ως απόκρυφη επιστήμη... Φυσικά κι ο Πτολεμαίος δεν ήταν παρών κατά την κατασκευή της πυραμίδας (μιλάμε για τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, Ρωμαϊκή εποχή),έζησε όμως στην Αίγυπτο, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη μελέτη και την έρευνα και αν όντως υπήρχε κρυμμένη γνώση στην πυραμίδα θα το ήξερε και δεν θα είχε επιλέξει λάθος βάση για τη θεωρία του.

Pholarchos
13-11-15, 10:53
Ο Tiresias υποστηρίζει ότι μέσα στην πυραμίδα εμπεριέχονται προηγμένες γνώσεις (και)αστρονομίας τις οποίες λέει, κατείχαν κάποιοι (εξωγήινοι απεσταλμένοι στη Γη; :eek:) ως απόκρυφη επιστήμη... Φυσικά κι ο Πτολεμαίος δεν ήταν παρών κατά την κατασκευή της πυραμίδας (μιλάμε για τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, Ρωμαϊκή εποχή),έζησε όμως στην Αίγυπτο, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη μελέτη και την έρευνα και αν όντως υπήρχε κρυμμένη γνώση στην πυραμίδα θα το ήξερε και δεν θα είχε επιλέξει λάθος βάση για τη θεωρία του.
Το μεγαλύτερο μέρος της (σήμερα θεωρούμενης κρυφής) γνώσης της παλιάς Αιγύπτου (πριν τους ΈΛληνες) κάηκε όταν κάηκε κατα λάθος αρχική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδριας το 48πΧ στα χρόνια του Καίσαρα και της Κλεοπάτρας. Τότε "χάθηκε η δόξα της Αιγύπτου" είχε πει κάποιος.
150 χρόνια δηλαδή πριν γεννηθεί ο Κλαύδιος Πτολεμαίος, ότι γνώση υπήρχε κρυμμένη είχε ήδη χαθεί.

Tiresias
13-11-15, 14:58
Αγαπητέ φίλε Deadite
Θα υπερασπιστώ και εγώ την άποψη του φίλου Pholarchos και θα ήθελα να προσθέσω αντιγράφοντας από την Wikipedia " Τα γραπτά του Ερμή υποτίθεται πως διδάσκονταν στους μύστες από τους Αιγυπτίους ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους αλλά η απώτατη καταγωγή τους χάνεται στη φαραωνική Αίγυπτο".
Τα Ερμητικά κείμενα είναι τα πρώτα που μιλάνε για μονοθεϊσμό.

Εδώ φίλε Deadite θα μου επιτρέψεις να κάνω ένα "νοητικό άλμα" που όμως δεν είναι και τελείως εξωπραγματικό.
Σε κάποια φάση κάποιος Φαραώ προσπαθεί μειώσει την εξουσία των ιερέων και να ενδυναμώσει περαιτέρω την δική του. Ξεκίνησε λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα έτσι ώστε όσοι του εναντιώνονταν τους καθάριζε. Λογικά εκείνη την στιγμή θα κινδύνεψε η όποια γνώση υπήρχε μέσα στους κύκλους των ιερέων. Η ιστορία λέει ότι οι μετέπειτα Φαραώ αποκατέστησαν το παλιό καθεστώς των ιερέων, αλλά η εμπειρία αυτή θα πρέπει να τους έγινε μάθημα, και ότι θα έπρεπε η γνώση αυτή να μην μείνει μόνο στον κύκλο τους αλλά να εξαπλωθεί και εκτός των συνόρων του βασιλείου της Αιγύπτου. Με την μέθοδο της μύησης ανθρώπων από άλλους λαούς (Έλληνες, Ασσύριους, Βαβυλώνιους). Όμως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ούτε και αυτή η μέθοδος ήταν αρκετή.
Εδώ κατά την γνώμη μου εμπλέκεται ο Μωυσής. Ο Μωυσής που μεγαλώνει σαν δευτερότοκος πρίγκηπας της Αιγύπτου, είναι βέβαιο ότι μυήθηκε από τους ιερείς. Αυτός λοιπόν έρχεται σε σύγκρουση με τους ιερείς της Αιγύπτου θέλοντας να διαδώσει τα μυστικά των ιερέων όχι μόνο σε κάποιους που περνάνε κάποιες δοκιμασίες για να μυηθούν, αλλά ελεύθερα σε όλον τον κόσμο. Μη ξεχνάμε ότι η Πεντάτευχος, το Κοράνι και η Τορά είναι έργο του Μωυσή. Από εκεί ξεκινούν οι τρείς μεγαλύτερες θρησκείες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη μας.
Θα μπορούσα να αναπτύξω και άλλο αυτό το σημείο αλλά θα γίνω κουραστικός.
Θα πω όμως το εξής, όταν κατά την διάρκεια των σταυροφοριών, δημιουργείται το Τάγμα των Ναϊτών, ένα είδος σταυροφόρου που ήταν και μοναχός και ιππότης μαζί, τους δόθηκε να στρατοπεδεύσουν στο σημείο που λέγεται ότι ήταν ο Ναός του Σολομώντος (από εκεί πήραν και το όνομά τους). Λέγεται ότι οι Ναΐτες έκαναν κρυφές ανασκαφές στο σημείο εκείνο ψάχνοντας για τον θησαυρό του Σολομώντα. Οι φήμες λένε ότι κάτι βρήκαν γιατί μέσα σε λίγο διάστημα απέκτησαν τεράστια δύναμη και οικονομική αλλά και εξουσίας.
Είναι σίγουρο όμως ότι βρήκαν χρυσό ή μπορεί να ανακάλυψαν κάτι άλλο;
Εκείνη την εποχή εμφανίζεται ο μύθος του δισκοπότηρου Γκράαλ, εκείνη την εποχή εμφανίζεται ξαφνικά μια νέα τεχνοτροπία στην αρχιτεκτονική ο Γοτθικός ρυθμός, που όπως εμφανίζεται έτσι ξαφνικά και εξαφανίζεται, εκείνη την εποχή εμφανίζεται ξανά η Αλχημιστική τέχνη στην Ευρώπη.
Υπάρχουν και πολλά άλλα που ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε.

Deadite
13-11-15, 17:53
Αγαπητέ φίλε Deadite

Εδώ φίλε Deadite θα μου επιτρέψεις να κάνω ένα "νοητικό άλμα" που όμως δεν είναι και τελείως εξωπραγματικό.


Υπάρχουν και πολλά άλλα που ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε.

Χαίρομαι που πλέον στηρίζεις σε αληθοφανή βάση το θέμα σου, οπότε οφείλω κι εγώ να αλλάξω στάση :) Μια χαρά τα λες δεν έχω να προσθέσω κάτι για την ώρα.
Είναι σίγουρο όμως ότι βρήκαν χρυσό ή μπορεί να ανακάλυψαν κάτι άλλο;
Αυτό είναι ενδιαφέρον και θα ήθελα να το αναλύσεις.

Pholarchos, το συγκεκριμένο σχόλιό μου είχε γίνει χάριν αστεϊσμού όταν γινόταν αναφορά σε εξωγήινες παρεμβολές, τώρα που πήρε άλλη τροπή το θέμα, το ανακαλώ.

Indigocy
15-11-15, 06:52
Φίλε Τειρεσία τυφλέ σαμουράι σαν τον Zatoichi από την ομώνυμη ταινία, είσαι εμπνευσμένος από τις ταινίες K-PAX, και A man from Earth; Ντάξει καλά το πας αλλά παιχνίδια γνώσεων και ερωτήσεων μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος (γήινος). Αφού μας παρακολουθείτε για στείλε ενα π.μ. και πες μου πως φωνάζω τον γατούλη μου. Εάν σε βάζω σε μπελάδες και τα ακούσεις από τον ανώτερο λοχία της CIA των εξωγήινων τότε ντάξει άστο. Να σου πω όμως, επειδή αν και μεγαλώνοντας την φαντασία μου ευτυχώς δεν την έχασα, εάν προβλέπεις και το μέλλον ρίξε κανά προγνωστικό στο στοίχημα αδερφέ. Χωρίς οικονομικούς πόρους δεν γίνεται καμιά επανάσταση να ξέρεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Μάλλον έχεις μπόλικο εσύ όμως ρε ατιμούτσικο.

Υ.Γ. Όταν βγει καμιά κονσόλα που να υποστηρίζει 4D, να κανονίζουμε online κανά αγώνα σε κάποιο από τα games.

:rolleyes:

Tiresias
15-11-15, 11:30
Ντάξει καλά το πας αλλά παιχνίδια γνώσεων και ερωτήσεων μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος (γήινος). Αφού μας παρακολουθείτε για στείλε ενα π.μ. και πες μου πως φωνάζω τον γατούλη μου. Εάν σε βάζω σε μπελάδες και τα ακούσεις από τον ανώτερο λοχία της CIA των εξωγήινων τότε ντάξει άστο.

Όταν ξεκίνησα το θέμα, είχα την εντύπωση ότι θα κέντριζα την περιέργειά σας θέτοντας το θέμα κατ΄αυτόν τον τρόπο, ότι δηλαδή είμαι ένας εξωγήινος που σας μιλάει... Το μόνο που βγήκε σαν αποτέλεσμα είναι ότι τελικά είμαι μεγάλο UFO (:)) γιατί όλοι όσοι απάντησαν στο θέμα, είχαν μια αρνητική και μάλλον επιθετική διάθεση.

Να σου πω όμως, επειδή αν και μεγαλώνοντας την φαντασία μου ευτυχώς δεν την έχασα, εάν προβλέπεις και το μέλλον ρίξε κανά προγνωστικό στο στοίχημα αδερφέ.

Στο φιλικό Γαλλία - Γερμανία θα γίνει χαμός....

Χωρίς οικονομικούς πόρους δεν γίνεται καμιά επανάσταση να ξέρεις.


Υπάρχουν επαναστάσεις που γίνονται γιατί οι καταστάσεις φτάνουν στο χείλος του γκρεμού.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Μάλλον έχεις μπόλικο εσύ όμως ρε ατιμούτσικο.

Υ.Γ. Όταν βγει καμιά κονσόλα που να υποστηρίζει 4D, να κανονίζουμε online κανά αγώνα σε κάποιο από τα games.

:rolleyes:

?????????

Tiresias
15-11-15, 11:59
Την πυραμίδα την έχτισαν κανονικοί άνθρωποι . Σώζονται αποτυχημένες προηγούμενες προσπάθειες , οι οποίες οδήγησαν στην τελειοποίηση της αρχιτεκτονικής και στην κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπα . Δεν υπάρχει τίποτα το εξωγήινο.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ αρχαιολόγων και πυραμιδολόγων. Οι αρχαιολόγοι επί σειρά ετών κατάφεραν να επιβάλλουν την άποψή τους και ταυτόχρονα να κάνουν να φαίνονται οι πυραμιδολόγοι σαν γραφικοί που πιστεύουν σε ανυπόστατες θεωρίες. Με τον καιρό όμως τα αναπάντητα ερωτήματα γίνονταν αμείληκτα και όλο και περισσότεροι αμφισβητούσαν τις θεωρίες των αρχαιολόγων. Σήμερα με τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται που τεκμηριώνουν την αιρετική άποψη.

Ένα ενδιαφέρον ισπανικό ντοκιμαντέρ είναι αυτό που πρόβαλε η ΕΤ1
https://youtu.be/Bbl5QkE27tI
Παρακολουθήστε το, αξίζει τον κόπο.

xtabay
16-11-15, 03:04
Παρακολουθήστε το, αξίζει τον κόπο.

Βασικά ο τυπάς που εμφανίζεται στο ντοκυμαντέρ , είναι ο Λιακόπουλος ή ο Νταίνικεν της Ισπανίας μπορεί κανείς να πει. Από την συγκεκριμένη σειρά έχω δεί και ένα άλλο επεισόδιο , στο οποίο και καλά είχε βρεί ένα βιντεάκι τάχα μου που είχε διαρρέυσει από την νασα . Στο βιντεάκι βλέπουμε τους αστροναύτες της πρώτης προσελήνωσης να εξετάζουν αρχαία ερείπια στην επιφάνεια της Σελήνης...

Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ αρχαιολόγων και πυραμιδολόγων.

O όρος "πυραμιδολογία" είναι ψευδοεπιστημονικός. Οι αρχαιολόγοι ασχολούνται με αυτά...

Οι αρχαιολόγοι επί σειρά ετών κατάφεραν να επιβάλλουν την άποψή τους και ταυτόχρονα να κάνουν να φαίνονται οι πυραμιδολόγοι σαν γραφικοί που πιστεύουν σε ανυπόστατες θεωρίες.

Ναι επειδή οι εξηγήσεις τους είναι βάσιμες : Υπάρχουν ίχνη του αιγυπτιακού πολιτισμού πολύ παλαιότερα από την πυραμίδα του Χέοπα, τότε που οι τάφοι τους ήταν ένας λάκκος σκαμμένος στο χώμα. Υπάρχουν ίχνη των πρώτων προσπαθείών που έγιναν για να σηκωθεί ο τάφος από το έδαφος. Στην Αίγυπτο σώζονται 80 περίπου πυραμίδες , στις οποίες απεικονίζεται η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής αυτού του θαυμάσιου πολιτισμού. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφους εργατών που έχτισαν την μεγάλη πυραμίδα , με εμφανή τα σημάδια καταπόνησης στους σκελετούς από την σκληρή εργασία. Ανακαλύφθηκαν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του οτι υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σύστημα κοινωνικής παροχής που υποστήριξε την τιτάνια προσπάθεια και εσύ θέλεις να τα παραβλέψουμε όλα αυτά και να πιστέψουμε οτι ήρθαν οι εξωγήινοι;

Με τον καιρό όμως τα αναπάντητα ερωτήματα γίνονταν αμείληκτα και όλο και περισσότεροι αμφισβητούσαν τις θεωρίες των αρχαιολόγων. Σήμερα με τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται που τεκμηριώνουν την αιρετική άποψη.

Μάλλον θα απογοητευτείς... Μέσα στα δύο επόμενα χρόνια θα γίνουν έρευνες για να αποδειχθεί μια νέα θεωρία για την κατασκευή των πυραμίδων , η οποία προβλέπει οτι χρησιμοποιήθηκε μια εσωτερική σπειροειδής ράμπα για την ανέγερση. Η ανθρώπινη νοημοσύνη δεν έχει την ανάγκη βοήθειας από "εξωτερικούς" παράγοντες για να μεγαλουργήσει.

Robespierre
19-11-15, 11:34
Όταν ξεκίνησα το θέμα, είχα την εντύπωση ότι θα κέντριζα την περιέργειά σας θέτοντας το θέμα κατ΄αυτόν τον τρόπο, ότι δηλαδή είμαι ένας εξωγήινος που σας μιλάει... Το μόνο που βγήκε σαν αποτέλεσμα είναι ότι τελικά είμαι μεγάλο UFO (:)) γιατί όλοι όσοι απάντησαν στο θέμα, είχαν μια αρνητική και μάλλον επιθετική διάθεση.



Εχμ.. όταν βγαίνεις και τρολάρεις με το "καλημέρα", τι διάθεση περιμένεις να συναντήσεις απο τους υπόλοιπους; :cool: