PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέα Θεωρία σχετικά με το χρόνο και τη βαρύτητα


Κουφοβασίλης ¨Αρης
19-11-05, 17:30
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργιο μέλος και ο λόγος που έχω γραφτεί είναι γιατί θέλω την βοήθειά σας... Έχω αναπτύξει μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρεία σχετικά με τον χρόνο και την βαρύτητα που έχει ως άμεση συνέπεια την δημιουργία μιας καινούργιας μορφής τεχνολογίας. Ίσως σκέφτεστε τι είναι αυτά που μας λέει τώρα αλλά σας τονίζω ότι έχω σοβαρές ενδείξεις.

xontro_mpizeli
20-11-05, 15:28
Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γι αυτό που λες; :confused:

Κουφοβασίλης ¨Αρης
20-11-05, 17:56
Επειδη μπαίνω στο ιντερνετ μονο απο νετ καφε θα καθαρογράψω αυτά που θέλω να πω και θα σας τα στειλω... ;)

Κουφοβασίλης ¨Αρης
21-11-05, 14:13
Θα προσπαθήσω να σας ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου όσο πιο εύκολα μπορώ. Θα ξεκινήσω καταθέτοντας στην αρχή τα συμπεράσματα μου και μετά θα σας τα αναπτύξω...
1ο Συμπέρασμα: Χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση ή καλύτερα το αποτύπωμα της κίνησης του χώρου που μας περιβάλει.
2ο Συμπέρασμα: Χρόνος είναι η ενέργεια του χώρου ικανή να προκαλέσει βαρύτητα.
3ο Συμπέρασμα: Τα φαινόμενα της διαστολής του χρόνου που παρουσιάζονται στην γενική θεωρεία της σχετικότητας καθρεπτίζουν την κίνηση του ίδιου του χώρου όπως προανέφερα. Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για φαινόμενο ντόμπλερ λόγο της κίνησης, επιτάχυνσης, του χώρου.
4ο Συμπέρασμα: Τα κβαντικά φαινόμενα των σωματιδίων, δηλαδή τα πακέτα ενέργειας με τα οποία αυτά κινούνται, είναι το αποτέλεσμα της ίδιας της κίνησης του χώρου.
Αναφερόμενος στο ότι ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση δεν μιλάω από την φιλοσοφική άποψη του θέματος. Φαντάστηκα ένα Σύμπαν μέσα στο οποίο υπάρχουν οι γαλαξίες και τα διάφορα σώματα μέσα του, αλλά δεν το φαντάστηκα σταθερό και παγωμένο αλλά ζωντανό, εν κινήσει. Ότι δηλαδή ο ίδιος χώρος που μας περιβάλει περιστρέφεται. Αυτή ήταν και η αρχική μου υπόθεση. Αν η υπόθεση μου ΄΄έμπαζε΄΄ δεν θα με βοηθούσε στην ερμηνεία των όσων παρατηρώ.
Φανταστείτε για ευκολία έναν χώρο ο οποίος αποτελείται από άπειρα νημάτια. Υποθέστε ότι δεν υπάρχει καμία μάζα εντός του. Τοποθετούμε εμείς μια λοιπόν και της αφαιρούμε την ιδιότητα της βαρύτητας. Αφού έχουμε υποθέσει αρχικά έναν χώρο ο οποίος περιστρέφεται και αποτελείται από άπειρα περιστρεφόμενα νημάτια η λογική μας λέει ότι αυτά θα αρχίσουν να τυλίγονται γύρω από την μάζα μας. Με λίγα λόγια αν θέλαμε να φτιάξουμε έναν εξομοιωτή ΄΄βαρύτητας΄΄, για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ, πάρτε μια κωνική κουβαρίστρα, πάρτε και κλωστή. Δέστε την μια άκρη της στην κορυφή της κουβαρίστρας και θέστε την κουβαρίστρα σε περιστροφή. Καθώς η κουβαρίστρα περιστρέφεται η κλωστή μας αρχίζει και τυλίγεται γύρω από την κουβαρίστρα μας. Όσο όμως κατεβάζουμε την κλωστή προς την βάση της κουβαρίστρας που έχει μεγαλύτερη διάμετρο τότε στη μονάδα χρόνου μας όλο και περισσότερο νήμα θα τυλίγεται και αν από εκεί που κρατάμε την κλωστή είχαμε έναν μετρητή ταχύτητας του νήματος που φεύγει από τα χέρια μας αυτός θα μας έλεγε ότι καθώς κατεβάζουμε την κλωστή προς την βάση της κουβαρίστρας η κλωστή επιταχύνεται. Εδώ στην πραγματικότητα ταυτίζω την αύξηση της πυκνότητας μιας μάζας με την αύξηση στην διάμετρο της κουβαρίστρας, στο παράδειγμα, και την περιστροφή του νήματος με την περιστροφή του χώρου που δεν αντιλαμβάνομαι άμεσα αλλά σαν χρόνο και που μου προκαλεί βαρύτητα! Άρα ο χώρος γύρω από τις μάζες θα είχε ενέργεια την ενέργεια του ΄΄χρόνου΄΄ και μαντέψτε τι θα δημιουργούσε γύρω τους, βαρύτητα!! Μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό, ότι πρώτος ο Αϊνστάιν μίλησε για την αρχή της ισοδυναμίας βαρύτητας επιτάχυνσης.
Σχετικά τώρα με την διαστολή του χρόνου θα σας έλεγα κάτι τελείως ανατρεπτικό. Στα νοητικά πειράματα του Αϊνστάιν, που μας μίλησε για φανταστικά οχήματα που κινούνται κοντά στην ταχύτητα του φωτός, τα μηχανικά ρολόγια των επιβατών μας είπε ότι θα πηγαίνουν πιο αργά σε σχέση με έναν ακίνητο παρατηρητή, που πράγματι έτσι είναι. Για να γίνω πιο κατανοητός, όπως σε ένα αμάξι που απομακρύνεται από εμάς με σταθερή ταχύτητα θα ακούμε τον ήχο από το κασετόφωνο του όλο και πιο συρτό το ίδιο ισχύει και με την χρονική διαστολή στα πειράματα του Αϊνστάιν. Μιλάμε δηλαδή για φαινόμενο ντόπλερ του χρόνου. Αυτό που καθορίζει την διαστολή του χρόνου είναι με τι ταχύτητα τρέχω. Μα αν δεχτούμε την υπόθεση που κάναμε στην αρχή, ότι ο χώρος κινείται, τότε πολύ απλά όσο ο χώρος-΄΄χρόνος΄΄ κινείται πιο γρήγορα τότε κάθε μηχανικό ρολόι που τείνει να κινείται με μεγάλες ταχύτητες σε σχέση με εμένα θα ΄΄δείχνει΄΄ να καθυστερεί!!
Για το τελευταίο συμπέρασμα θα σας μιλήσω με ένα παράδειγμα που θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Φανταστείτε ότι έχετε μπροστά σας μια κιθάρα, ας επικεντρωθούμε σε μια χορδή της λοιπόν. Υποθέστε ότι η χορδή μας συμβολίζει το πλήθος των σωματιδίων γύρω μας και μια πένα την κίνηση του χώρου που αρχικά υποθέσαμε. Τώρα είναι πολύ απλά τα πράγματα ο χώρος(πένα) κινείται και τα σωματίδια(χορδή) πάλλονται! Πιστεύω ότι αν σφίξουμε την ΄΄χορδή΄΄ μπορούμε να κάνουμε την ΄΄πένα΄΄ να σκοντάψει ή να μας παρασύρει...
Προσπάθησα όσο πιο απλά μπορούσα να καταθέσω την άποψη μου. Κάθε φορά που τα σκέφτομαι όλα αυτά μου προκαλεί ιδιαίτερο δέος η σκέψη ότι ο χρόνος που βιώνουμε όλοι μας έχει ενέργεια και ότι με καθηλώνει στο έδαφος...

anti
21-11-05, 23:18
Αγαπητέ η θεωρία σου έχει πολύ ενδιαφέρον...
Θέλω να σου κάνω 2 ερωτήσεις μόνο...
1η:Είσαι φυσικός;
2η:Έχεις διαβάσει Φίλλιπ Ντικ;
Αυτά ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσεις να απαντήσεις, για εμενα προσωπικά αυτές οι δυο απαντήσεις είναι πολύ σημαντικές, τον λόγο αν χρειαστει θα τον πω μετα την απάντηση σου....
Σε ευχαριστω....

Κουφοβασίλης ¨Αρης
22-11-05, 17:43
Ξέρεις πολύ επηρεάζονται από το επάγγελμα που ακολουθεί κάποιος με αποτέλεσμα να σου βάζει με έναν πολύ εύκολο τρόπο μια πολύ όμορφη και τεράστια ταμπέλα… Φίλλιπ Ντικ αλήθεια δεν έχω διαβάσει αν και τον έχω ακουστά.

Δομίνικος
25-11-05, 12:34
Πράγματι πρόκειται για μια διατύπωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φίλε Άρη. Μου φαίνεται επίσης πως σε έχει συγκλονίσει πραγματικά η ιδέα αυτή με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συγκρατείς το ενθουσιασμό σου. Προσπάθησε να το δουλέψεις λίγο σε Power Point θα είναι περισσότερο ευκολονόητο. Και επίσης πρίν την παρουσιάσεις οπουδήποτε κοίτα να την κατοχυρώσεις. Δείχναι καλά διερευνημένη και ψαγμένη η διατύπωση σου. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Φιλικα,
[U]Δομίνικος Γραίκχος

Odysseus_Nemo
16-12-05, 23:23
Καλημέρα σας. Αν και νέος θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου.
Ο Χρόνος δεν αποτελεί ψευδαίσθηση. Αντίθετα υπάρχει και "κινείται" τόσο αργά που μόνο τα αποτελέσματά του βλέπουμε. Η δράση του είναι ευρείας εμβέλειας. Δεν είναι τυχαίο που συχνά συνδέεται με τον Χώρο και μάλιστα με τον εν κινήσει.

τι έχουμε εδώ; Δύο μεγέθη που τα χαρακτηρίζει η κίνηση. Το ερώτημα είναι αν αυτή η κίνηση είναι παράλληλη ή όχι.

Κάτι τελευταίο... η βαρύτητα είναι αποτέλεσμα της κίνησης του χώρου και όχι του χρόνου. Ο χρόνος μετρά την μεταβολή ενέργειας ενός σώματος/συστήματος, μιλάμε για κβαντικές ερμηνείες και χαοτικά συστήματα.

Κουφοβασίλης ¨Αρης
21-12-05, 17:06
Απο τα μέχρι τώρα δεδομένα που ξέρουμε η βαρύτητα είναι αποτέλεσμα της καμπύλωσης του χωροχρονου και όχι της κίνησης του χώρου... Και επίσης ο χρόνος ρέει πιο αργά σε σώματα πολυ μεγάλης μάζας

Odysseus_Nemo
27-12-05, 00:36
Αν ο χώρος πάψει να κινείται η βαρύτητα θα υπάρχει;
Η καμπύλωση του Χωρόχρονου ειναι αποτέλεσμα των βαρυτικών δυνάμεων που ασκούν τα σώματα μεταξύ τους ή η βαρύτητα είναι αποτέλεσμα της καμπύλωσης του χωροχρονου ;
Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά υπάρχει ένα θέμα: θεωρείς τον χώρο κινούν ή όχι;

quendi
27-12-05, 02:30
Αν ο χώρος πάψει να κινείται η βαρύτητα θα υπάρχει;
Η καμπύλωση του Χωρόχρονου ειναι αποτέλεσμα των βαρυτικών δυνάμεων που ασκούν τα σώματα μεταξύ τους ή η βαρύτητα είναι αποτέλεσμα της καμπύλωσης του χωροχρονου;

H βαρυτητα οπως μας εδειξε η Θεωρια της Γενικης Σχετικοτητας του Αινσταιν ειναι αποτελεσμα της καμπυλωσης του χωροχρονου κ εξαρταται απο τη μαζα των σωματων.Τα σωματα ειναι αυτα που προκαλουν καμπυλωση στον χωρο κ δημιουργουν την βαρυτητα.Αν δεν υπηρχε η μαζα στο συμπαν (κ υπηρχε μονο ο χωρος) δεν θα υπηρχε η βαρυτητα.

θεωρείς τον χώρο κινούν ή όχι;

Δεν ειμαι σιγουρος πως το εννοεις εντελως,αλλα ναι,θεωρειται "κινουν" απο τη συγχρονη φυσικη κ κοσμολογια.

Odysseus_Nemo
28-12-05, 00:54
H μάζα των σωμάτων που οφείλεται; Εννοώ πως δημιουργήθηκαν αυτά τα σώματα;

quendi
29-12-05, 00:27
H μάζα των σωμάτων που οφείλεται; Εννοώ πως δημιουργήθηκαν αυτά τα σώματα;

Φιλε Odysseus_Nemo δεν ξερω αν εννοεις αυτο, αλλα η μαζα..ή αλλιως η υλη που υπαρχει σημερα στο Συμπαν μας δημιουργηθηκε μαζι με την αρχη του συμπαντος.Δηλαδη απο την Μεγαλη Εκρηξη (Big Bang) συμφωνα με τις σημερινες αντιληψεις κ παρατηρησεις της Κοσμολογιας. Απ αυτην την υλη προηλθαν ολα τα σωματα οπως οι πλανητες κ τα αστρα απ τα οποια αποτελουνται οι Γαλαξιες.

Δεν ξερω μηπως εννοεις πως ακριβως εγινε η Μεγαλη Εκρηξη κ θες να μαθεις λεπτομερειες για αυτο κ πως προηλθε η σημερινη υλη κτλ..κατι τετοιο παντως θα ξεφευγε απ το θεμα του παροντος topic κ θα ηθελε παρα πολλα λογια για να ειπωθει..

Odysseus_Nemo
29-12-05, 23:54
Θα το θέσω αλλιώς! Αν ένα σώμα πάψει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και παραμείνει σταθερό σ΄ένα σημείο, ποιά θα είναι η εξέλιξή του; θα μείνει ως είναι; θα καταστραφεί; δεν δύναται να παραμείνει ακίνητο;

Αναγκαστικά οι ερωτήσεις μου θα είναι αποσπασματικές με σκοπό να "δω" την επίδραση της κίνησης στους νόμους του Σύμπαντος που γνωρίζουμε. Απώτερος στόχος το κομμάτι του Χρόνου και η κίνησή του. Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει μέλλον σ' αυτόν τον διάλογο ή είναι εκτός το σταματάμε εδώ.

Μιχάλης
30-12-05, 17:05
Νομίζω ότι τέτοιου είδους ερωτήσεις (και δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενό τους αλλά στην αποσπασματικότητά τους) είναι κουραστικές. Θα παρακαλούσα τους χρήστες να μας προσφέρουν τις απόψεις-θεωρίες-γνώμες τους με παράθεση επιχειρημάτων και όχι με μικρής έκτασης ερωτήσεις. Όσο για το θέμα που διαπραγματεύεστε, ακόμα περιμένω να ακούσω αυτή τη νέα θεωρία...

Odysseus_Nemo
03-01-06, 00:18
Ωραία λοιπόν!

Αν τα ξέρω καλά μετά την Μεγάλη Έκρηξη το Σύμπαν, και ιδίως ο Χώρος, άρχισε να "ξεδιπλώνεται", αποκτά κίνηση και να είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, εσαεί "ανοικτό". Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος είναι εν κινήσει.

Τώρα συμβαίνει το εξής : σε κάποιες φάσεις τις "αναδίπλωσης" συντελέστηκαν διάφορες χωρικές συσπειρώσεις ύλης, που δημιούργησαν τις δυνατές συνθήκες για την δημιουργία σωμάτων. Κύριοι παράγοντες ήταν οι συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας και της περιστροφικής κίνησης εντός του συγκεκριμένου χώρου.

Αν τα παραπάνω "στέκουν" τότε το ερώτημά μου είναι το εξής :

Η καμπύλωση του Χωροχρονικού Συνεχούς είναι αποτέλεσμα της περιστροφικής κίνησης εντός του συγκεκριμένου χώρου;

Αυτό σε ότι αφορά τον Χώρο.

Τώρα σε ότι αφορά τον Χρόνο τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Αυτό γιατί τον λαμβάνουμε σε συνάρτηση με τον Χώρο.

Αλλά θα θέσω κάποια ερωτήματα αφού διαβάσω κατά πόσο σωστή είναι η παραπάνω τοποθέτησή μου.

Πραγματικά αν είμαι σε κάτι λάθος διορθώστε με!! :)