PDA

Επιστροφή στο Forum : Βία και Ζωή το ίδιο πράγμα

Logical Faith
05-12-16, 13:14
Η λέξη "βία" στις μέρες μας έχει αποκτήσει αρνητική σημασία χάρη στους κρυφοεξελικτές και τους δήθεν αντιφασίστες.

Στα λατινικά η λέξη vis σημαίνει βία και η λέξη vir* δύναμη. Φυσικά αυτά βγαίνουν από τα ελληνικά, ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΙΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ. Να θυμηθούμε και τις αγγλικές λέξεις vital και vitality.

*σχετίζεται με το ήρωας κιόλας

Θυμόμαστε και τον Ηράκλειτο που λέει ότι ο πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων, αλλά ακόμη και το αθειστικό σενάριο της δημιουργίας του κόσμου που μιλάει για bing bang. Στις κλασικές κοσμογονίες πάλι ο Θεός αναμετριέται με τις δυνάμεις του Χάους.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κάποιοι πονηροί κρυφορατσιστές που γνωρίζουν ότι η βία/δύναμη κάνει δυνατές όλες τις άλλες αξίες στον κόσμο, έχουν αποκρύψει την συσχέτιση της λέξης βίας με την ζωή.

Θέλουν λοιπόν κάποιοι να κάνουν κάποιους άλλους αδύναμους και άβουλους μπροστά στις βίαιες δυνάμεις που εφαρμόζονται πάνω τους, με την δικαιολογία ότι η βία είναι αμάρτημα. Βλέπουμε όμως ότι είναι η βία και ο πόλεμος ο πατέρας των πάντων.

Και οι Χριστιανοί έχουν επιζήσει επειδή κάποιοι Σταυροφόροι χρησιμοποίησαν βία έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει έως τις μέρες μας ο Χριστιανισμός και να μπορεί ο Χριστιανός να λέει αγάπα τον πλησίον. Διότι αν δεν ήταν το σπαθί του Σταυροφόρου, δεν θα υπήρχε χριστιανός για να πει αγάπα τον πλησίον σου. Ακόμη και στην Βίβλο, την στιγμή που δεν χρησιμοποιεί βία ο άνθρωπος, το κάνει ο Θεός.

Η βία λοιπόν μας έχει φέρει εδώ που μας έχει φέρει. Ο κόσμος αυτός βασίζεται στην ισορροπία αντιτιθέμενων δυνάμεων και έχει προέλθει από την βία.

Ζωή και ζωτικότητα είναι βία. Όλος αυτός ο κόσμος που αναπνέει κατακλύζεται από δυνάμεις - φυσικές, ψυχικές, ηλεκτρομαγνητικές. Αυτή λοιπόν την ζωτικότητα προσπαθούν να την αφαιρέσουν από τον Χριστιανό μέσω νέων θεωρίων ψεύτικης αγάπης, που μόνο σκοπό έχει να καταστήσει τον Χριστιανό αδύναμο πλάσμα στην φύση, έτσι ώστε να εξαφανιστεί για να επιβληθεί ο ισχυρότερος είτε αυτός είναι ο μουσουλμάνος είτε ο σιωνιστής.

Pholarchos
05-12-16, 14:19
Η λέξη "βία" στις μέρες μας έχει αποκτήσει αρνητική σημασία ....γνωρίζουν ότι η βία/δύναμη κάνει δυνατές όλες τις άλλες αξίες στον κόσμο, έχουν αποκρύψει την συσχέτιση της λέξης βίας με την ζωή.....Αυτή λοιπόν την ζωτικότητα προσπαθούν να την αφαιρέσουν από τον Χριστιανό μέσω νέων θεωρίων ψεύτικης αγάπης, που μόνο σκοπό έχει να καταστήσει τον Χριστιανό αδύναμο πλάσμα στην φύση, έτσι ώστε να εξαφανιστεί για να επιβληθεί ο ισχυρότερος είτε αυτός είναι ο μουσουλμάνος είτε ο σιωνιστής.Κανείς δεν αποκρύβει τίποτα. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν εκείνα που δεν θέλουν να βλέπουν.
Η βία ως μέρος του βίου είναι συστημικό στοιχείο. Οι Χριστιανοί εν γνώσει τους και εσκεμμένα από την αρχή την αρνούνται ως βία προς άλλους. Στην πράξη βέβαια δεν το βλέπει αυτό κανείς στην κοινωνική διάσταση του "χριστιανισμού" που είναι μέρος του συστήματος.

valhalla
08-12-16, 12:47
Και η λέξη «βιασμός» έχει την ίδια ρίζα.

Πού θες να καταλήξεις;

Logical Faith
08-12-16, 14:23
Και η λέξη «βιασμός» έχει την ίδια ρίζα.

Πού θες να καταλήξεις;

Ότι αυτοί που στα λόγια μιλάνε κατά της βίας και του ρατσισμού, στα έργα πιστεύουν στην βία και τον ρατσισμό.

valhalla
08-12-16, 15:59
Εσύ είσαι υπέρ της βίας;

Robespierre
08-12-16, 18:11
Ανέκδοτο:

Δραπετεύει τρελός από το δημόσιο ψυχιατρείο, κλέβει ένα Ι.Χ. που ήταν απ' έξω παρκαρισμένο, βάζει μπροστά τη μηχανή και φεύγει.
Βγαίνει στην Εθνική Οδό με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά στο αντίθετο ρεύμα.
Οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων που τον έβλεπαν να ξεφυτρώνει μπροστά τους άρχιζαν να κορνάρουν, να φρενάρουν, να του αναβοσβήνουν τα φώτα ... πανικός !

Η Αστυνομία δίνει την είδηση σ όλους τους σταθμούς για να αποφευχθούν ατυχήματα:
"Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια έκτακτη είδηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Τρελός οδηγός κινείται στην Εθνική Οδό, με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας".
Ακούει την ανακοίνωση ο τρελός, κοιτάζει δεξιά, κοιτάζει αριστερά, κουνάει το κεφάλι του και μονολογεί : "Να τανε μόνο ένας...".

Logical Faith
08-12-16, 18:36
Εσύ είσαι υπέρ της βίας;

Δεν μου αρέσει να πολεμούν μεταξύ τους τα ζωντανά όντα και ο νόμος του Δαρβίνου που ισχύει, αλλά θα μου άρεσε να υπήρχε αρμονία και ειρήνη.

Όμως για να επιβιώσει κάποιος στην ζούγκλα, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει βία.
Επίσης για να νικηθεί το αμετανόητο κακό είναι αναγκαία η βία.

Και οι Βουδιστές χρησιμοποιούν βία. Οι Χριστιανοί γιατί όχι?

Logical Faith
08-12-16, 18:53
Δημιουργείται το παράδοξο ότι ο Χριστιανισμός χρειάζεται την βία για να επιβιώσει ως θρησκεία της αγάπης.

Αν δηλαδή δεν είχαμε ας πούμε την βία του Κολοκοτρώνη και κάποιων άλλων κατά του Ισλαμισμού, ίσως σήμερα δεν θα υπήρχε Χριστιανός στην Ελλάδα.

Δεν είναι καλή, αλλά αναγκαίο κακό στον κόσμο του Σατανά. Το να χρησιμοποιείς βία δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στην αγάπη, αλλά προσπαθείς να επιβιώσεις από το κακό που θέλει να σε καταπιεί.

Και ο Θεός όταν λέει ότι καταστρέφει αντί να δημιουργεί, δεν σημαίνει πως χαίρεται.

Ο Χριστιανισμός δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο και κήρυγμα στο γήινο κόσμο και ο Θεός λέει η Βίβλος ότι θέλει να κυριαρχήσει η θρησκεία του στην Γη που δημιούργησε. Δεν θέλει να αφήσει τον κόσμο που δημιούργησε στον Σατανά να τον καταστρέφει. Έτσι οπλίζει τους σταυροφόρους, όπως ακριβώς οπλίζει τα χερουβείμ.

Johnkokk
09-12-16, 13:36
Δημιουργείται το παράδοξο ότι ο Χριστιανισμός χρειάζεται την βία για να επιβιώσει ως θρησκεία της αγάπης.

Αν δηλαδή δεν είχαμε ας πούμε την βία του Κολοκοτρώνη και κάποιων άλλων κατά του Ισλαμισμού, ίσως σήμερα δεν θα υπήρχε Χριστιανός στην Ελλάδα.

Δεν είναι καλή, αλλά αναγκαίο κακό στον κόσμο του Σατανά. Το να χρησιμοποιείς βία δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στην αγάπη, αλλά προσπαθείς να επιβιώσεις από το κακό που θέλει να σε καταπιεί.

Και ο Θεός όταν λέει ότι καταστρέφει αντί να δημιουργεί, δεν σημαίνει πως χαίρεται.

Ο Χριστιανισμός δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο και κήρυγμα στο γήινο κόσμο και ο Θεός λέει η Βίβλος ότι θέλει να κυριαρχήσει η θρησκεία του στην Γη που δημιούργησε. Δεν θέλει να αφήσει τον κόσμο που δημιούργησε στον Σατανά να τον καταστρέφει. Έτσι οπλίζει τους σταυροφόρους, όπως ακριβώς οπλίζει τα χερουβείμ.

Ο Κολοκοτρώνης πολέμησε τους κατακτητές,όχι το ισλάμ.Επίσης δεν όπλιζε ο θεός τους Σταυροφόρους όταν βίαζαν και λεηλατούσαν και δεν μας ζήτησε ποτέ να πολεμήσουμε σωματικά.

Pholarchos
09-12-16, 13:46
Ο Κολοκοτρώνης πολέμησε τους κατακτητές,όχι το ισλάμ.Επίσης δεν όπλιζε ο θεός τους Σταυροφόρους όταν βίαζαν και λεηλατούσαν και δεν μας ζήτησε ποτέ να πολεμήσουμε σωματικά.Ναι, αυτό που λέει πάντως έχει μια λογική. Από "συμπαντική"/κοσμική άποψη σύνολα ανθρώπων πολλές φορές επιβιώνουν χάρη σε μια "φανατική" ομάδα. Αυτή ταυτίζεται (ιδεολογικά/κοινωνικά) με το χώρο αυτό - αλλά ταυτίζεται με χουλιγκανικό πνεύμα - έτσι αγνοεί ή εκλογικεύει τις βαθύτερες αρχές του "χώρου" με τον οποίο ταυτίζεται και τι παραβιάζει χάρην της επιβίωσης τις ιδεολογίας. 'Οταν η εκ των έξω πίεση για κάτι τέτοιο είναι αφόρητη σε κάποιο σημείο συμβαίνει. Κι έτσι βλέπουμε αντικειμενικά "παράλογα" πράγματα όπως το να σφάζει κάποιος ανθρώπους "για το Χριστό" ή και για χάρη του Βουδισμού πχ (όχι τυχαίο αυτό το παράδειγμα) ενώ ούτε ο Ιησους Χριστός ούτε ο Βούδας θα συμφωνούσαν και θα επικροτούσαν κάτι τέτοιο.

ilias1990
09-12-16, 15:13
Ο Χριστιανισμός στην αρχή του εκδιώχθηκε και δεν χρησιμοποίησαν ίχνος βίας οι πρωτομάρτυρες κι όμως επέζησε. Οι παγανιστές κυνηγήθηκαν ανελέητα κι όμως μέχρι και σήμερα υπάρχει παγανισμός. Η πραγματική αλήθεια δεν βρίσκεται σε καμία θρησκεία. Στον λόγο του Χριστού βρίσκεται. Πιστεύει κανείς δηλαδή ότι ο δημιουργός μας σαν ανώτερο ον ενδιαφέρεται για το ποιο βλακώδες ανθρώπινο δόγμα θα κυριαρχήσει στη γη; Αυτά είναι για να μην ανυψωθούμε ποτε πνευματικά εμείς τα ανθρωπάκια...

nikodhmos
09-12-16, 18:56
Ο Χριστιανισμός στην αρχή του εκδιώχθηκε και δεν χρησιμοποίησαν ίχνος βίας οι πρωτομάρτυρες κι όμως επέζησε. Οι παγανιστές κυνηγήθηκαν ανελέητα κι όμως μέχρι και σήμερα υπάρχει παγανισμός. Η πραγματική αλήθεια δεν βρίσκεται σε καμία θρησκεία. Στον λόγο του Χριστού βρίσκεται. Πιστεύει κανείς δηλαδή ότι ο δημιουργός μας σαν ανώτερο ον ενδιαφέρεται για το ποιο βλακώδες ανθρώπινο δόγμα θα κυριαρχήσει στη γη; Αυτά είναι για να μην ανυψωθούμε ποτε πνευματικά εμείς τα ανθρωπάκια...

Στον χαρακτήρα Ιησού αποδίδονται διάφορα λόγια. Με κάποια συμφωνώ, με κάποια διαφωνώ, αλλά ο λόγος του χριστού δεν κερδίζει πόντους αυτόματα επειδή τον είπε ο χριστός. Νομίζεις ότι λέγοντας «η αλήθεια δεν βρίσκεται στις θρησκείες αλλά στον λόγο του χριστού» αποσυνδέεσαι από τη θρησκεία; Όταν καταπίνεις όλο το πακέτο αμάσητο μόνο και μόνο επειδή το είπε ο χριστός;

Johnkokk
09-12-16, 20:35
Στον χαρακτήρα Ιησού αποδίδονται διάφορα λόγια. Με κάποια συμφωνώ, με κάποια διαφωνώ, αλλά ο λόγος του χριστού δεν κερδίζει πόντους αυτόματα επειδή τον είπε ο χριστός. Νομίζεις ότι λέγοντας «η αλήθεια δεν βρίσκεται στις θρησκείες αλλά στον λόγο του χριστού» αποσυνδέεσαι από τη θρησκεία; Όταν καταπίνεις όλο το πακέτο αμάσητο μόνο και μόνο επειδή το είπε ο χριστός;

Συμφωνώ διότι αν διαλέγεις τον Χριστό,επειδή περπατούσε στο νερό και αναστήθηκε,επομένως ότι είπε και ότι έπραξε ήταν σωστό,έχουμε απλά μια προσωπολατρεία,ενός θεανθρώπου παρόμοια με την λατρεία των αρχαίων θεοτήτων.Δεν είναι το όνομα του Χριστού που δίνει κύρος στα λόγια του,αλλά το κύρος και η ορθότητα του λόγου του και των ιδεών του που δίνουν κύρος σε αυτόν.Το ίδιο ισχύεει και για άλλες θρησκυτικές-πνευματικές προσωπικότητες.Πχ αν δεν ήταν σωστά αυτά που έλεγε ο Βούδας,τότε ποιος λογικός άνθρωπος θα ακολουθούσε έναν χοντρό που κυκλοφορεί με ρόμπα :Ρ

Τώρα στο θέμα της βίας, ο Θεός ήταν κάτι σαν στανταράκι ως αιτία πολέμου για αμέτρητους πολιτικούς ή θρησκευτκούς ηγέτες.Κάποιες φορές όντως υπήρχε ανάγκη προστασίας των πιστών,αλλά τις περισσότερες φορές ο Θεός ήταν απλα δικαιολογία για λεηλασίες, σφαγές,εδαφική επέκταση κτλπ. Το σίγουρο είναι πως είναι ανοησία να θεωρούμε πως ο δημιουργός και παντωκράτωρ θεός χρειάζεται προστασία και μάλλιστα μέσω του πολέμου.

ilias1990
09-12-16, 22:11

Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε παρακλάδι του Χριστιανισμού, πέρα από τον λόγο του Ιησού υπάρχει σωρεία ανθρώπινης παρέμβασης .. Αυτά αν τα αποδεχτείς σε οποιαδήποτε θρησκεία κι αν ανήκεις τότε ναι, καταπίνεις αμάσητο όλο το πακέτο.. Θα μου πεις ότι και στα λόγια του Χριστού μπορεί να υπάρχει παραποίηση όμως εκεί έγκειται και η κριτική σκέψη. Όλα αυτά που είπε ο Χριστός σε σχέση με την συμπεριφορά στον συνάνθρωπο και την ταπείνωση με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και θα ήταν το ιδεατό να ζούσε ο κόσμος έτσι. Οι άνθρωποι μετά κάναν ανάλυση των λεγομένων του και δημιουργήθηκαν οι διαφορετικές εκφάνσεις και αιρέσεις του Χριστιανισμού. Τώρα αν θες να μου πεις ότι και τα λόγια του δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα σαν δεδομένα εκεί είναι που διαφωνώ. Γιατί εσύ τον βλέπεις σαν άνθρωπο που θα έκανε και λάθη και θα είχε αδυναμίες ενώ εγώ σαν κάτι ανώτερο...

nikodhmos
09-12-16, 23:22
Θα μου πεις ότι και στα λόγια του Χριστού μπορεί να υπάρχει παραποίηση όμως εκεί έγκειται και η κριτική σκέψη.
Αν κατάλαβα καλά, χρησιμοποιείς την κριτική σκέψη για να ξεχωρίσεις ποια είναι τα αληθινά λόγια του χριστού και ποια όχι, ώστε να μην πέσεις στην παγίδα των θρησκειών;

ilias1990
09-12-16, 23:24
Αν κατάλαβα καλά, χρησιμοποιείς την κριτική σκέψη για να ξεχωρίσεις ποια είναι τα αληθινά λόγια του χριστού και ποια όχι, ώστε να μην πέσεις στην παγίδα των θρησκειών;

Κάπως έτσι , αλλά περισσότερο προσπαθώ να εντοπίσω οτιδήποτε έχει σχέση με δογματισμό και οτιδήποτε φαίνεται φυτευτό για να το εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.. Για να σε βοηθήσω, το μεγαλύτερο ψέμα για μένα είναι η αιώνια τιμωρία των αμαρτωλών..

nikodhmos
09-12-16, 23:41
Δηλαδή περνάς πρώτα την καινή διαθήκη ένα χέρι κριτικής σκέψης για να βρεις αυτά που σου αρέσουν και να τα βάλεις στο καλάθι με τίτλο «ο λόγος του χριστού», και μετά πετάς την κριτική σκέψη και δέχεσαι τον λόγο του χριστού (που εσύ ο ίδιος διάλεξες) ως πραγματική αλήθεια. Και τι διαφορετικό έχει αυτό από την ερμηνεία, ανάλυση και ανθρώπινη παρέμβαση;

ilias1990
09-12-16, 23:47
Δηλαδή περνάς πρώτα την καινή διαθήκη ένα χέρι κριτικής σκέψης για να βρεις αυτά που σου αρέσουν και να τα βάλεις στο καλάθι με τίτλο «ο λόγος του χριστού», και μετά πετάς την κριτική σκέψη και δέχεσαι τον λόγο του χριστού (που εσύ ο ίδιος διάλεξες) ως πραγματική αλήθεια. Και τι διαφορετικό έχει αυτό από την ερμηνεία, ανάλυση και ανθρώπινη παρέμβαση;

Βασικά είναι ερμηνεία , ανάλυση και ανθρώπινη παρέμβαση δεν το αρνούμαι. Περισσότερο όμως είναι πως αισθάνομαι τον Θεό μέσα μου γιατί τα λόγια είναι τίποτα μπροστά στην εσωτερική μας αντίληψη περί του Θεού. Όταν είσαι ήρεμος, γαλήνιος και αγαπάς, αυτές οι στιγμές(ελάχιστες) σου λένε όσα δεν μπορούν να πουν όλα τα βιβλία του κόσμου μαζί για τον Θεό..

Johnkokk
09-12-16, 23:52

Ο όλος τρόπος εξέτασης της θρησκείας του φίλου ηλία θυμίζει λίγο πιο μετριοπαθή λότζικαλ,όπου το αγαπάτε αλλήλους σημαίνει μόνο χριστιανούς(ερμηνεία του λότζικαλ).Βεβαίως υπάρχουν κάποια σημεία που θέλουν μια ελάχιστη εξήγηση-ερμηνεία όπως πχ το γνωστό <<Αν σε διαολίζει το χέρι σου κόψε το>> αλλά σε ηθικό επίπεδο οι αξίες που έδωσε ο Χριστός είναι απολύτως κατανοητές,αλλά δυστυχώς και εύκολα μεταβλητές κατα το δοκούν του κάθε χριστιανού.

ilias1990
09-12-16, 23:56
Ο όλος τρόπος εξέτασης της θρησκείας του φίλου ηλία θυμίζει λίγο πιο μετριοπαθή λότζικαλ,όπου το αγαπάτε αλλήλους σημαίνει μόνο χριστιανούς(ερμηνεία του λότζικαλ).Βεβαίως υπάρχουν κάποια σημεία που θέλουν μια ελάχιστη εξήγηση-ερμηνεία όπως πχ το γνωστό <<Αν σε διαολίζει το χέρι σου κόψε το>> αλλά σε ηθικό επίπεδο οι αξίες που έδωσε ο Χριστός είναι απολύτως κατανοητές,αλλά δυστυχώς και εύκολα μεταβλητές κατα το δοκούν του κάθε χριστιανού.

Καλά τώρα δεν είναι έτσι... Εννοείται και όχι μόνο χριστιανούς, Αγαπάτε αλλήλους. Και μην με συγκρινετε με αυτόν έτσι κι αλλιώς τον πρόδωσα και εγώ και μου τα σουρε και μένα..

Logical Faith
10-12-16, 05:44
θυμίζει λίγο πιο μετριοπαθή λότζικαλ,όπου το αγαπάτε αλλήλους σημαίνει μόνο χριστιανούς(ερμηνεία του λότζικαλ).

Σύμφωνα με την Βίβλο, θα έρθουν νέοι ουρανοί και νέα Γη όπου θα υπάρχουν μόνο Χριστιανοί στην Νέα Ιερουσαλήμ. Όλος ο κόσμος θα είναι ένα περιβόλι Χριστιανών.

Θα υπάρχει αγάπη μεταξύ Χριστιανών, αφού όλοι θα είναι Χριστιανοί.

Εσύ δηλαδή ονειρεύεσαι μια κοινωνία όπου θα συνυπάρχει η αγάπη και το έγκλημα, η ειρήνη και ο πόλεμος? Δηλαδή θα αγαπάς αυτούς που σκοτώνουν δίπλα σου και θα ζούμε τον παραλογισμό του σήμερα?

Και δεν θα είναι λέει μόνο Χριστιανοί στο πνεύμα, αλλά θα υπάρχει και "προσωπολατρεία". Δηλαδή θα λατρεύουν τον Θεό και τον Χριστό στους αιώνες των αιώνων.

Logical Faith
10-12-16, 06:15
Καλά τώρα δεν είναι έτσι... Εννοείται και όχι μόνο χριστιανούς, Αγαπάτε αλλήλους. Και μην με συγκρινετε με αυτόν έτσι κι αλλιώς τον πρόδωσα και εγώ και μου τα σουρε και μένα..

Δεν φταίνε αυτοί που σε συγκρίνουν με εμένα. Την πρώτη στιγμή που ήρθες μπήκες πολύ δυναμικά και <<ακραία>>.

Μετά είτε τα μάσησες για να είσαι αρεστός είτε μετάνιωσες που ήσουν λίγο ακραίος(μάλλον το 2ο ισχύει), δικαίωμά σου.

Και εγώ μερικές φορές μετανιώνω και φοβάμαι μήπως είπα ακραία πράγματα. Όμως ξέρω ότι αυτές οι σκέψεις με καθιστούν ένα αδύναμο πλάσμα στο λεπίδι του ανταγωνιστή μου στην φύση. Η φύση διακηρύσσει be quick or be dead. Να μου πεις και εμείς αδύναμοι είμαστε γιατί δεν ζήσαμε παλιά σαν τον Κόναν όπου κάθε στιγμή κινδύνευες να χάσεις την ζωή σου. Πάντως τώρα φαίνεται ότι θα επιστρέψουμε ως δυτικός πολιτισμένος στην ζούγκλα της αρχαίας ή ασιατικής/αφρικανικής βίας, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν θα μετράει και πολύ.

Πάντως δεν τίθεται κανένα θέμα προδοσίας αφού δεν είμαστε κομματική οργάνωση.:D

ilias1990
10-12-16, 06:53
Δεν φταίνε αυτοί που σε συγκρίνουν με εμένα. Την πρώτη στιγμή που ήρθες μπήκες πολύ δυναμικά και <<ακραία>>.

Μετά είτε τα μάσησες για να είσαι αρεστός είτε μετάνιωσες που ήσουν λίγο ακραίος(μάλλον το 2ο ισχύει), δικαίωμά σου.

Και εγώ μερικές φορές μετανιώνω και φοβάμαι μήπως είπα ακραία πράγματα. Όμως ξέρω ότι αυτές οι σκέψεις με καθιστούν ένα αδύναμο πλάσμα στο λεπίδι του ανταγωνιστή μου στην φύση. Η φύση διακηρύσσει be quick or be dead. Να μου πεις και εμείς αδύναμοι είμαστε γιατί δεν ζήσαμε παλιά σαν τον Κόναν όπου κάθε στιγμή κινδύνευες να χάσεις την ζωή σου. Πάντως τώρα φαίνεται ότι θα επιστρέψουμε ως δυτικός πολιτισμένος στην ζούγκλα της αρχαίας ή ασιατικής/αφρικανικής βίας, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν θα μετράει και πολύ.

Πάντως δεν τίθεται κανένα θέμα προδοσίας αφού δεν είμαστε κομματική οργάνωση.:D

Όχι φίλε, τώρα είμαι αληθινός. Πριν από αντίδραση στην όποια κριτική εξέλαβα κι επειδή είμαι αρχάριος στην ιδέα του φόρουμ είπα και πράγματα από αντίδραση , τα οποία δεν εννοούσα. Το θέμα δεν είναι να μην φοβάσαι και να μετανιώνεις αλλά το να συνειδητοποιήσεις ότι μισείς κι αυτό είναι καλό να αλλάξει πάνω από όλα για σένα τον ίδιο. Έχω καταλάβει ότι είσαι μπερδεμένος και βλέπεις φαντάσματα, παντού εχθρούς κι επικριτές. Ειλικρινά δεν στο λέω από κακία αλλά θα σε βοηθούσε ένας ψυχολόγος, ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να αλλάξει. Από την άλλη εύχομαι να μην έχεις περίεργους σκοπούς προσυλητισμού σε οτιδήποτε γιατί τότε πάμε αλλού.

Ελπίζω να τα λάβεις υπ'όψιν σου όλα αυτά.

Logical Faith
10-12-16, 12:35
Το θέμα δεν είναι να μην φοβάσαι και να μετανιώνεις αλλά το να συνειδητοποιήσεις ότι μισείς κι αυτό είναι καλό να αλλάξει πάνω από όλα για σένα τον ίδιο. Έχω καταλάβει ότι είσαι μπερδεμένος και βλέπεις φαντάσματα, παντού εχθρούς κι επικριτές. Ειλικρινά δεν στο λέω από κακία αλλά θα σε βοηθούσε ένας ψυχολόγος, ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να αλλάξει. Από την άλλη εύχομαι να μην έχεις περίεργους σκοπούς προσυλητισμού σε οτιδήποτε γιατί τότε πάμε αλλού.

Ελπίζω να τα λάβεις υπ'όψιν σου όλα αυτά.

Και ο robespierre να είσαι δεν έχει σημασία.

Την γνώμη μου λέω απλά και αν πρέπει να φοβάστε μια τυχόν χούντα και πόλεμο, τότε να κατηγορήσετε την ανεύθυνη κυβέρνηση του σύριζα που μας οδηγεί σε ταραχές και πόλεμο, όχι <<φανατισμένους>> επισκέπτες του ίντερνετ.

Νομίζεις ότι αυτά που λέω εγώ δεν τα έχουν σκεφτεί άλλοι και δεν έχουν καταλάβει τί γίνεται? Νομίζεις ότι εγώ θα φέρω την ελληνική ανταρσία και επανάσταση και ότι ΕΓΩ θα ξεσηκώσω τους Έλληνες? Η κατάσταση και η ανευθυνότητα των ξενόδουλων πολιτικών θα τους ξεσηκώσει.

Και σχετικά με την μετριοπάθεια και την ακραία λογική, είμαι και μετριοπαθής και ακραίος ανάλογα με την περίσταση. Όταν ένας είναι λίγο άρρωστος, τότε μπορεί να πάρει απλά λίγο depon, όταν όμως η αρρώστια έχει προχωρήσει επιβάλλεται ακραία αντιμετώπιση με αντιβιοτικά.

Δεν είμαστε ακόμα στο 90, τότε που άρχισαν να πρωτοέρχονται οι φίλοι μας οι Αλβανοί και γενικά οι ξένοι και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ειρηνικά. Έχουν περάσει 3 δεκαετίες και έτσι όπως πάμε κινδυνεύουμε να γίνουμε αποικία όλων των εθνών της Αφρικής και της Ασίας!

Επομένως όταν η κατάσταση γίνει ακραία, χρήζει ακραίας αντιμετώπισης και αυτό δεν θα το κρίνω ούτε θα το καθορίσω εγώ, ένας απλός αγανακτισμένος πολίτης.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί πάνε κάποιοι να με βγάλουν ως εκκεντρικό και μοναδικό αγανακτισμένο. Να δεις τί έχει να γίνει και ΜΑΚΑΡΙ να μην γινόταν. Αλλά κάποιοι θέλουν να χυθεί αίμα γιατί είναι σατανικοί.

Επομένως λοιπόν εγώ δεν πιστεύω στην βία, αλλά Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ Βίβλος προφητεύει ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ. Θα γίνει λοιπόν ακραία η κατάσταση και ο Θεός θα επέμβει ακραία ή οι άνθρωποι θα εξεγερθούν βίαια, ανάλογα με το τί πιστεύει ο καθένας.

Άκυρη λοιπόν η προπαγάνδα κατά του όποιου Έλ. Ας φροντίζατε να μην φτάναμε σε ακραίες καταστάσεις και λύσεις. Και το ότι το επισημάνω εγώ δεν σημαίνει, ότι εγώ θα οπλίσω το χέρι του Έλληνα.

Υπάρχω δεν υπάρχω, ο Έλληνας είναι ήδη οργισμένος και γι' αυτό φταίνε οι πολιτικοί. Επομένως κατηγορείστε τον πραγματικό υπαίτιο της δυστυχίας σας και όχι κακόμοιρους surfers του ίντερνετ.

Βαρεθήκαμε να ακούμε τις ψευτοκατηγορίες κάποιων προς το Σύριζα ότι <<φέρνετε την Χρυσή Αυγή>>(όπως και αν ερμηνεύουν την <<Χρυσή Αυγή). Αφού βλέπετε πως οι συριζαίοι δεν κάνουν κάτι και δεν σας ακούνε, άρα θέλουν να φτάσει η κατάσταση στο χάος.

ilias1990
10-12-16, 12:46
Και ο robespierre να είσαι δεν έχει σημασία.

Την γνώμη μου λέω απλά και αν πρέπει να φοβάστε μια τυχόν χούντα και πόλεμο, τότε να κατηγορήσετε την ανεύθυνη κυβέρνηση του σύριζα που μας οδηγεί σε ταραχές και πόλεμο, όχι <<φανατισμένους>> επισκέπτες του ίντερνετ.

Νομίζεις ότι αυτά που λέω εγώ δεν τα έχουν σκεφτεί άλλοι και δεν έχουν καταλάβει τί γίνεται? Νομίζεις ότι εγώ θα φέρω την ελληνική ανταρσία και επανάσταση και ότι ΕΓΩ θα ξεσηκώσω τους Έλληνες? Η κατάσταση και η ανευθυνότητα των ξενόδουλων πολιτικών θα τους ξεσηκώσει.

Και σχετικά με την μετριοπάθεια και την ακραία λογική, είμαι και μετριοπαθής και ακραίος ανάλογα με την περίσταση. Όταν ένας είναι λίγο άρρωστος, τότε μπορεί να πάρει απλά λίγο depon, όταν όμως η αρρώστια έχει προχωρήσει επιβάλλεται ακραία αντιμετώπιση με αντιβιοτικά.

Δεν είμαστε ακόμα στο 90, τότε που άρχισαν να πρωτοέρχονται οι φίλοι μας οι Αλβανοί και γενικά οι ξένοι και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ειρηνικά. Έχουν περάσει 3 δεκαετίες και έτσι όπως πάμε κινδυνεύουμε να γίνουμε αποικία όλων των εθνών της Αφρικής και της Ασίας!

Επομένως όταν η κατάσταση γίνει ακραία, χρήζει ακραίας αντιμετώπισης και αυτό δεν θα το κρίνω ούτε θα το καθορίσω εγώ, ένας απλός αγανακτισμένος πολίτης.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί πάνε κάποιοι να με βγάλουν ως εκκεντρικό και μοναδικό αγανακτισμένο. Να δεις τί έχει να γίνει και ΜΑΚΑΡΙ να μην γινόταν. Αλλά κάποιοι θέλουν να χυθεί αίμα γιατί είναι σατανικοί.

Επομένως λοιπόν εγώ δεν πιστεύω στην βία, αλλά Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ Βίβλος προφητεύει ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ. Θα γίνει λοιπόν ακραία η κατάσταση και ο Θεός θα επέμβει ακραία ή οι άνθρωποι θα εξεγερθούν βίαια, ανάλογα με το τί πιστεύει ο καθένας.

Άκυρη λοιπόν η προπαγάνδα κατά του όποιου Έλ. Ας φροντίζατε να μην φτάναμε σε ακραίες καταστάσεις και λύσεις. Και το ότι το επισημάνω εγώ δεν σημαίνει, ότι εγώ θα οπλίσω το χέρι του Έλληνα.

Υπάρχω δεν υπάρχω, ο Έλληνας είναι ήδη οργισμένος και γι' αυτό φταίνε οι πολιτικοί. Επομένως κατηγορείστε τον πραγματικό υπαίτιο της δυστυχίας σας και όχι κακόμοιρους surfers του ίντερνετ.

Βαρεθήκαμε να ακούμε τις ψευτοκατηγορίες κάποιων προς το Σύριζα ότι <<φέρνετε την Χρυσή Αυγή>>(όπως και αν ερμηνεύουν την <<Χρυσή Αυγή). Αφού βλέπετε πως οι συριζαίοι δεν κάνουν κάτι και δεν σας ακούνε, άρα θέλουν να φτάσει η κατάσταση στο χάος.

Τελικά ότι κι αν σου πούνε εσύ απλά αλλάζεις θέμα... Τι να πω , μακάρι να βρεις κάποια στιγμή γαλήνη μέσα σου..

Logical Faith
10-12-16, 13:42
Τελικά ότι κι αν σου πούνε εσύ απλά αλλάζεις θέμα... Τι να πω , μακάρι να βρεις κάποια στιγμή γαλήνη μέσα σου..

Ποιο είναι το θέμα μας? Ότι το μίσος αποτελεί ψυχική πάθηση? Να πούμε για τους ψυχίατρους και πως αυτοί εξυπηρετούν τις ανάγκες του εκάστοτε κράτους?

Θα καθήσεις τώρα να με ανακρίνεις? Μήπως η αρχαία Αθήνα ανέκρινε τους Αθηναίους πολίτες αν μισούσαν τους ξένους? Και σε πληροφορώ ότι όχι 1000 ούτε 10000 αλλά 1 και μοναδική δολοφονία Έλληνα να είχε γίνει από ξένους, η δημοκρατία του Περικλή θα είχε απαγορέψει δια ροπάλου την είσοδο ομοεθνών του δολοφόνου.

Δεν έχω πρόβλημα να πούμε για το μίσος και την βία, αρκεί να μην σχολιάζουμε κάποιον προσωπικά.

Ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε εκείνους που αγαπάνε την βία. Μπορεί κάποια εδάφια να δημιουργούν την αίσθηση ότι ο Χριστός μας λέει να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο στους βίαιουυς και γενικά να παραδοθούμε χωρίς να αμυνθούμε. ΟΜΩΣ, που λέει ότι μέσα μας πρέπει να νιώθουμε τρυφερότητα και αγάπη για τον βίαιο, τον κακό, τον δολοφόνο?

Αυτό θα το θεωρούσα ως το πλέον γελοίο αλλά και μυωπικό σύνδρομο ψυχασθένειας. Θα ήταν ότι πιο αναίσθητο, ο Θεός που λέει ότι γνωρίζει καρδιές και νεφρούς, να τους βλέπει όλους το ίδιο και να μην διακρίνει τον καλό από τον δολοφόνο... Μάλλον αυτό το πρόβλημα το έχουν οι μεθυσμένοι και οι ναρκομανείς και αποτελεί αφύσικη συμπεριφορά.

Ντινγκ:eek:..

Logical Faith
10-12-16, 13:51
Δηλαδή θα ήταν γελοία και η Τελική Κρίση αν <<όλοι είναι αδέλφια μας>> και αν <<κάποιοι είναι άθεοι αλλά δεν τον πειράζει τον Θεό>>, <<αρκεί που έχουν καλή καρδιά>>....

Θέλω να δω σε τί σημείο μπορεί να φτάσει αυτού του είδους η τυφλή αγάπη που διαβάζω πολύ σε χριστιανο-βουδιστικά κηρύγματα νεο-εσωτεριστών. Πεθάναμε από την πολλή αγάπη πια...μα τόσο αγάπη πια...όλοι μας αγαπάνε:D

Robespierre
10-12-16, 13:59
Α ρε Χρηστάρα, μας κατάλαβες όλους τελικά. Εκτός του ότι είμαι ο Ερέτικ, τώρα είμαι και ο Ηλίας. Πουλιά στον αέρα πιάνεις... :D

Logical Faith
10-12-16, 14:13
Α ρε Χρηστάρα, μας κατάλαβες όλους τελικά. Εκτός του ότι είμαι ο Ερέτικ, τώρα είμαι και ο Ηλίας. Πουλιά στον αέρα πιάνεις... :D

Όπως είπα δεν έχει σημασία ποιος είναι ποιος, αν ακουλουθείτε το ίδιο μοτίβο σκέψης που σας έχουν επιβάλλει στο νου ως το λογικό, σοβαρό και υγιές.

Σύντομα τους μετριοπαθείς και σοβαρούς θα τους σηκώσει ξαφνικά η ασιατική θύελλα. Θα βιώσετε την ζούγκλα που υποστηρίζατε όταν ακόμα δεν είχε εκδηλωθεί καλά καλά.

Κάνατε κάτι να το αποτρέψετε? Όχι! Αντιθέτως υποστηρίξατε τους λαθρομετανάστες. Τώρα αυτοί έχουν γίνει αχάριστοι και ξεσηκώνονται γιατί καταλαβαίνουν σε τί αδύναμο λαό της φάπας πέσανε. Θέλουν περισσότερα, διεκδικούν μέσα σε 1-2 μήνες πράγματα που ούτε οι Έλληνες δεν τα κατείχαν εδώ και δεκαετίες.

ΚΑΙ ΒΡΟΥΜ θα ξαμολυθούν εδώ και εκεί αλαλάζοντας. Και τότε θα τρέχετε εσείς να κρυφθείτε, εσείς που κάποτε τους υποστηρίζατε.:cool:

Logical Faith
10-12-16, 14:16
Θα είναι και αστείο και τραγικό

Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως προορίζονται...αφού δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτε όπως λένε

εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε ο λαός των προβάτων που τα σέρνουν στο γκρεμό, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

ilias1990
10-12-16, 15:02
Βάζεις στο ίδιο σακί όσους δεν συμμερίζονται το παραλήρημά σου ότι έχουν και τις ίδιες απόψεις!! Αν κάτσεις και μιλήσεις στον καθένα προσωπικά θα ακούσεις χίλιες διαφορετικές γνώμες.. Τέλοσπάντων δεν συνεχίζω άλλο γιατί σκοπεύεις να τα κάνεις λίμπα πάλι ...

Logical Faith
10-12-16, 15:10
Βάζεις στο ίδιο σακί όσους δεν συμμερίζονται το παραλήρημά σου ότι έχουν και τις ίδιες απόψεις!! Αν κάτσεις και μιλήσεις στον καθένα προσωπικά θα ακούσεις χίλιες διαφορετικές γνώμες.. Τέλοσπάντων δεν συνεχίζω άλλο γιατί σκοπεύεις να τα κάνεις λίμπα πάλι ...

Δεν έχει σημασία αν έχεις διαφορετικές γνώμες από robespierre.

Σε βάζω στο ίδιο τσουβάλι με robespierre, γιατί μιλάς για παραλήρημα (χωρίς να υπάρχει). Αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεσαι την διαφορετική γνώμη και κυριότερο την δίκαιη αντίδραση των Ελλήνων που έχουν αγανακτήσει.

Όπως και να' χει είσαι εχθρός του ελληνικού διαλόγου, αφού μιλάς για παραλήρημα και μίσος (αντί απλά να διαφωνήσεις χωρίς να μεταβείς σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς)

ilias1990
10-12-16, 15:16
Ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε εκείνους που αγαπάνε την βία. Μπορεί κάποια εδάφια να δημιουργούν την αίσθηση ότι ο Χριστός μας λέει να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο στους βίαιουυς και γενικά να παραδοθούμε χωρίς να αμυνθούμε. ΟΜΩΣ, που λέει ότι μέσα μας πρέπει να νιώθουμε τρυφερότητα και αγάπη για τον βίαιο, τον κακό, τον δολοφόνο?

Ντινγκ:eek:..

Για την αδικία που σου προξενούν οι άλλοι, όποια κι’ αν είναι αυτή, δεν πρέπει να εκδικείσαι, αλλά αντίθετα να συγχωρείς από τα βάθη της καρδιάς σου εκείνον που σε αδίκησε.
31 Δεν πρέπει να τρέφεις στην καρδιά σου μίσος και αντιπάθεια κατά του πλησίον, που σε εχθρεύεται. Αλλά να τον αγαπάς και να του κάνεις όσο μπορείς καλό, ακολουθώντας την εντολή του Χριστού: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς» (Ματθ. ε’, 44).

Άντε γεια...

Logical Faith
10-12-16, 15:22
Johnkook δεν πιστεύω να προσπαθείς να θάψεις την απάντησή μου ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ.

Μίλησες για μετριοπάθεια και ακραίες απόψεις.

Εδώ πέρα συμφωνώ με κάποιους άθεους που λένε ότι παίρνετε κάποια εδάφια, ενώ αγνοείτε άλλα. Παίρνεις λοιπόν τα εδάφια που μιλάνε για αγάπη και ειρήνη και αγνοείς τα εδάφια που μιλάνε για πόλεμο και βία του Θεού ενάντια στο ανθρώπινο σύστημα πραγμάτων που είναι αντίθετο με την θέλησή Του.

Μιλάει λοιπόν η Βίβλος, ή μάλλον προφητεύει μια ΑΚΡΑΙΑ επιδείνωση της ανθρωπότητας από την οποία θα προέλθει μια ακραία αντίδραση του Θεού.

Εγώ αν και δεν συμπαθώ τον Ιουδαισμό, δέχομαι όλα τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης ακόμα και τα απόκρυφα. Και φυσικά ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ και ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ, όπως την ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε, αλλά είναι ενοχλητικό να μιλάς για ακραίες πεποιθήσεις όταν πράγματι η κατάσταση είναι ακραία και όταν ο ίδιος ο Θεός διακηρύσσει στην Βίβλο ότι το τέλος του ανθρώπινης εξουσίας θα είναι βίαιο.

Ακραίος λοιπόν και ο Θεός? Φασίστας και εθνικιστής στρατηλάτης και ο Χριστός που είναι αιματοβαμμένο το ιμάτιο του στο Αποκάλυψη 19, που πορεύεται στην μεγάλη μάχη του Αρμαγεδώννα?

Logical Faith
10-12-16, 15:33
Άντε γεια...

Όπως είπα και δεν θες να το διαβάσεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ...

όσο όμως θα ακολουθείς την σάπια λογική που θεωρεί παραλήρημα ακραίας σχιζοφρένειας όποια άποψη δεν της κάθεται καλά... τότε μόνος σου τάζεσαι με όλους εκείνους τους φασίστες που δεν πιστεύουν στον ελληνικό και ανθρώπινο διάλογο.

Είναι σαν να κάθονται όλα τα κόμματα στο ίδιο τραπέζι και να απομακρύνετε ένα άλλο κόμμα που έχει διαφορετικές απόψεις ριζικής αλλαγής, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλετε να χαθούν κάποια συμφέροντα.

Θα μπορούσες απλά να συζητήσεις χωρίς να μιλάς για μίσος και παραλήρημα, αλλά εσύ θες με το ζόρι να ικανοποιήσεις τον robespierre και άλλους λογοκριτές που έχουν δημιουργήσει την κατάντια των ελληνικών φόρουμ.

Logical Faith
10-12-16, 15:40
Πάντως με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο εδάφιο και το γενικότερο κεφάλαιο.

Αφού λέει ο ιλιας ότι δεν συμμετέχει σε διάλογο με ακραίους, όποιος άλλος πιστεύει ότι μπορεί να το αναλύσει, ας μιλήσουμε ανθρώπινα.

Λέει πράγματι αυτό ο Ιησούς και τί λογική θα είχε αν είναι έτσι? Πως εξηγείτε δηλαδή λογικά/ορθολογιστικά την αγάπη προς τους κακούς που είναι έτοιμοι να σας σκοτώσουν?

Θα το ψάξω να δω και γνώμες σχολιαστών.

Logical Faith
10-12-16, 16:11
http://vcc.church/Does-Loving-Your-Enemies-Mean-We-Need-To-Love-Satan

Αυτό εδώ βγάζει κάποια λογική.

Λέει ότι δεν μισούμε αυτούς που κάνουνε κακό, γιατί τους θεωρούμε θύματα που έχουν σκλαβωθεί στις δυνάμεις του κακού.

They bought a lie that was sold to them by the father of lies, and now they may have become your enemy. If you are a follower of Christ, you must see beyond the individual to the source of the deception and direct your righteous indignation and anger there.

Όμως το ερώτημά μου είναι, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ??? ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ? Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?

:rolleyes:

Robespierre
10-12-16, 16:25
Δεν έχει σημασία αν έχεις διαφορετικές γνώμες από robespierre.

Σε βάζω στο ίδιο τσουβάλι με robespierre, γιατί μιλάς για παραλήρημα (χωρίς να υπάρχει). Αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεσαι την διαφορετική γνώμη και κυριότερο την δίκαιη αντίδραση των Ελλήνων που έχουν αγανακτήσει.

Όπως και να' χει είσαι εχθρός του ελληνικού διαλόγου, αφού μιλάς για παραλήρημα και μίσος (αντί απλά να διαφωνήσεις χωρίς να μεταβείς σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς)

Το θέμα Χρηστάρα είναι πως για το "παραλήρημα" που αφήνεις δεν τα λένε μόνο ο Ροβεσπιέρος και ο Ηλίας. Τα λένε όλοι εδώ μέσα. Φυσικά εσύ εξακολουθείς να παραμένεις ύστερα από όλα αυτά τα αισχρά που έχεις κάνει, επειδή οι διαχειριστές βαρέθηκαν να σε διαγράφουν, μιας και ξέρουν ότι θα ξαναγραφτείς μετά από λίγο και θα συνεχίσεις το παραλήρημα. Οπότε, όσο ξετσίπωτος και να είσαι, πρέπει να το καταλάβεις και να μην μας περνάς για βλάκες.

Logical Faith
10-12-16, 16:31
Πως νιώθεις robespierre που λογοκρίνεις και τρομοκρατείς 20χρονα με δίωξη ηλεκτρονικού <<εγκλήματος>>???:mad:

Θα ήθελα να επισημάνω σε νεαρούς χρήστες να μην δίνουν σημασία στις απειλές robespierre, heretic, αλλά να λένε ελεύθερα την άποψή τους στην ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥΣ.

Robespierre
10-12-16, 16:43
Ε βέβαια, φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ο φασίστας, ο τραμπούκος και ο μισάνθρωπος, θα βλέπει πάντα τον εαυτό του στους άλλους. Αφου σε αφήνουν να αλωνίζεις εδώ μέσα ελεύθερος, γιατί δεν σε κάνουν και διαχειριστή;

Logical Faith
10-12-16, 16:46
Το θέμα Χρηστάρα είναι πως για το "παραλήρημα" που αφήνεις δεν τα λένε μόνο ο Ροβεσπιέρος και ο Ηλίας. Τα λένε όλοι εδώ μέσα. Φυσικά εσύ εξακολουθείς να παραμένεις ύστερα από όλα αυτά τα αισχρά που έχεις κάνει, επειδή οι διαχειριστές βαρέθηκαν να σε διαγράφουν, μιας και ξέρουν ότι θα ξαναγραφτείς μετά από λίγο και θα συνεχίσεις το παραλήρημα.

ΕΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ.

Μπα, δεν έχω μιλήσει με κανένα. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ αν θέλουν να μου πουν κάτι, εσένα περιμένανε να τους προσκαλέσεις??

Πάλι πληθυντικός? Δεν μπορείς μια φορά να μιλήσεις για τον εαυτό σου???

Ποια είναι τα αισχρά, κύριε??? Το ότι αναφέρω τα αισχρά που γίνονται κατά Ελλήνων?

Οπότε, όσο ξετσίπωτος και να είσαι, πρέπει να το καταλάβεις και να μην μας περνάς για βλάκες.

:(
Από που με διώχνεις καλέ? Από την ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΟΥ έτσι ώστε σου ζητιανεύω λίγο φιλοξενία???

Μην με περνάς για βλάκα φιλαράκο. Από που είσαι τελικά? Από τα Τίρανα?:cool:

Logical Faith
10-12-16, 16:56
Έλα αφού δεν μπορείς να συζητήσεις.

Μην αρχίζεις πάλι το παραλήρημα ότι μπήκα εδώ με την λεπίδα του Κρόνου και του Σκέλετορ και αλωνίζω. Θα με αναγκάσεις να κατηγορώ εσένα για παραλήρημα και αρρωστημένη φαντασία.

Απλά την γνώμη μας λέμε, χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Αν δεν μπορείς, δεν είσαι αναγκασμένος.

Λέω απλά(με παρακολουθείς?) ότι η Βίβλος γράφει στην Αποκάλυψη για ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ(σοκαρίστηκες από τα κεφαλαία?) και για βίαιη επέμβαση του Θεού. ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ. Αυτή είναι μια άποψη που υποστηρίζετε από την Καινή Διαθήκη, βιβλίο των Χριστιανών που ανήκει στον Κανόνα.

Αν μπορείς να πεις κάτι, χωρίς να αναφερθείς στο πρόσωπό μου πολύ ευχαρίστως. Αλλιώς μην το κουράζεις αν δεν μπορείς και μην χαλάς την ψυχική σου υγεία.

Εντάξει???

Logical Faith
10-12-16, 17:47
Robespierre οταν ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Σε παρακαλώ πολύ σεβάσου την νοημοσύνη μου και ΔΙΑΒΑΣΕ προσεκτικά για να ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

1)Στο θέμα νοικοκυραίου και κλέφτη, έχεις αυταπάτες. Έχεις δίκιο ότι κάποια φόρουμ παρουσιάζουν άρθρα με απόψεις αντιεκκλησιαστικές και αντιθρησκευτικές, όμως στην θεματολογία δεν απαγορεύεται η θρησκευτική άποψη. Δηλαδή μπορείς εσύ να αρνηθείς τον Χριστό, εγώ να τον υποστηρίξω, μπορείς εσύ να αρνηθείς την θρησκεία, μπορώ εγώ να την υποστηρίξω. Οπότε λάθος έχει καταλάβει, ότι εδώ είναι στέκι σου που απαγορεύεται η είσοδος στον <<μπαμ μπαμ και στον ντενις γαβ γαβ>>. Λες τα δικά σου, λέω τα δικά μου.

2) Στο παρόν θέμα που έχεις καταλάβει ότι διδάσκω να χτυπήσει ο αναγνώστης τον πρώτο μετανάστη που θα βρει έξω και ότι δοξάζω την χιτλερική βία, κάνεις τρομερό λάθος.

Σου ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ πως το αν ο κόσμος είναι βίαιος και η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει, τότε η βία που θα προκύψει δεν θα οφείλεται σε ηλεκτρισμένα ιντερνετικά μηνυματάκια. Δεν θα την προκαλέσω ΕΓΩ αλλά ΑΥΤΟΙ που κυβερνούν.

Επιπλέον, στο παρόν θέμα με ενδιαφέρει να ερευνήσω το θέμα της βίας στην ζωή και στην ιστορία. Δεν καλώ ανήλικα να διαβάσουν και να γίνουν βίαια, αλλά καλό είναι ένα παιδί να ξέρει και τί το περιμένει έξω από την θαλπωρή του σπιτιού, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Να μάθουμε πως λειτουργεί ο κόσμος. Αλλιώς ας μην διάβαζε κανείς τον Δαρβίνο.

Εγώ είμαι εκείνος που θα προτιμούσα οι Πρωτόπλαστοι να μην είχαν αφήσει ποτέ τον Παράδεισο για να μάθουν την ασχήμια και την βία του κόσμου.

Επίσης υπάρχουν και διάφορα θέματα στην Βίβλο για το αν διδάσκει πως ο Θεός θα αντιμετωπίσει βίαια το σύστημα του Σατανά και τί κηρύττει ο Χριστός. Συζητάμε και διαφωνούμε.

Οπότε μην βλέπετε παντού εκρηκτικά και μιλάτε για παραλήρημα μίσους και βίας, εδώ είναι μια συζήτηση για την βία στην πραγματικότητα της ζωής. Με ηρεμία, με πνευματική διαύγεια και με αλήθεια. Το ότι δεν μασάμε τα λόγια μας, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ, όχι ότι μας αρέσει.

Όποιος μπορεί λοιπόν ας συζητήσει ελεύθερα και ήρεμα χωρίς διαπληκτισμούς και χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Και να σεβόμαστε κάθε άποψη, έτσι ώστε να μην καταφεύγουν άλλα άτομα σε μακριές απολογίες ότι απέχουν από τις απόψεις μου και μην τους ταυτίζετε μαζί μου.

Έλεος πια... μην τις δέχεστε, αλλά σεβαστείτε όλες τις απόψεις για να γίνει ο ελληνικός διάλογος.

Logical Faith
10-12-16, 19:18
Πωπω σαν πολιτικοί κάνουν αυτοί...

Δεν είμαστε μπροστά στα παράθυρα των δελτίων να βρίζουμε τον συνομιλητή μας και να μιλάμε όλοι μαζί.

Μου χαλάει την διάθεση να γράφω όταν ξέρω ότι θα μου την σπάσουν άτομα σαν τον robespierre και τον ilias που δεν μπορούν να σεβαστούν την διαφορετική γνώμη και να συζητήσουν με σεβασμό.

Πρόκειται για ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ συζήτηση, όχι για πολιτική και ψάρεμα ψήφων με εξευτελισμό του συνομιλητή και <<αντιπάλου>>.

Robespierre
10-12-16, 19:46
Ότι αυτοί που στα λόγια μιλάνε κατά της βίας και του ρατσισμού, στα έργα πιστεύουν στην βία και τον ρατσισμό.

Απλά την γνώμη μας λέμε, χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Αν δεν μπορείς, δεν είσαι αναγκασμένος.

Πρόκειται για ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ συζήτηση, όχι για πολιτική και ψάρεμα ψήφων με εξευτελισμό του συνομιλητή και <<αντιπάλου>>.

Μα κι εγώ την γνώμη μου σου λέω, γι' αυτά που γράφεις: Πιο γελοίος πεθαίνεις

Logical Faith
10-12-16, 20:28
Μα κι εγώ την γνώμη μου σου λέω, γι' αυτά που γράφεις: Πιο γελοίος πεθαίνεις

Σε μια συζήτηση όμως δεν λες την γνώμη σου για το πρόσωπο με το οποίο μιλάς, αλλά την γνώμη σου για το θέμα που έχετε ανοίξει κουβέντα.

Το <<γελοίος>> είναι καθαρά πολιτικός χαρακτηρισμός, θέλεις να μειώσεις τον άλλο λες και ανήκει σε αντίπαλο κόμμα.

Εντάξει, μην το κουράζουμε το θέμα αφού δεν μπορείς και δεν θες να συζητάς. Επίσης κουράστηκα να ασχολούμαι και με την αστεία συμπεριφορά του ilias1990.

Ελπίζω να μην ενοχλείτε τα θέματά μου από εδώ και στο εξής, αφού δεν έχετε σκοπό να συζητήσετε.

Πάμε παρακάτω.

Robespierre
10-12-16, 22:38
Ατυχησες. Οτι αηδια αμπλας, του τυπου "βια και ζωη το ιδιο πραγμα", δεν θα μενει ασχολιαστη. Αν δε σου αρεσει, αλε! Να πας "στα δικα σου φορουμ" που μας ελεγες, να ρυπαινεις εκει...

Logical Faith
11-12-16, 05:25
Ατυχησες. Οτι αηδια αμπλας, του τυπου "βια και ζωη το ιδιο πραγμα", δεν θα μενει ασχολιαστη. Αν δε σου αρεσει, αλε! Να πας "στα δικα σου φορουμ" που μας ελεγες, να ρυπαινεις εκει...

Δεν είναι δικό μου φόρουμ.

Θα σε παρακαλούσα να μην συμμετέχεις σε θέμα που δεν το κατανοείς και το προσβάλλεις ως <<αηδία>>.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι εδώ πέρα δεν είναι βουλή ούτε αληθινό φόρουμ όπου αποφασίζουμε για τα κοινά της πόλης και προκαλούμε τον πολιτικό μας αντίπαλο.

Την γνώμη μας λέμε, όποιος δεν μπορεί να σεβαστεί πρόσωπο και γνώμη και προβαίνει συνεχώς σε χαρακτηρισμούς, ας μην συμμετέχει.

Logical Faith
11-12-16, 05:40
Η βία πολύ απλά σημαίνει δύναμη.

Όταν ακούμε ότι ο Δίας έχει δίπλα του το Κράτος και την Βία, σημαίνει ότι έχει την Εξουσία και την Δύναμη.

Επίσης η λέξη σχετίζεται με την ζωή και την ζωηράδα, γιατί εκείνο που είναι άψυχο και άτονο δεν έχει καμμιά ενέργεια και δύναμη.

Στις μέρες μας η λέξη σημαίνει μόνο την άσκηση δύναμης πάνω σε άλλον με σκοπό την βλάβη του. Έστω και με αυτή την έννοια, ο Θεός στην Βίβλο χρησιμοποιεί βία όταν για παράδειγμα καταστρέφει τα Σόδομα.

Επίσης ο Χριστός στα τελευταία κεφάλαια των Ευαγγελίων μιλάει για το βίαιο τέλος της ανθρώπινης διακυβέρνησης, όπου τα έθνη θα βρίσκονται σε πανικό και πόλεμο προτού έρθει ο Υιός του Θεού(Αυτός) με τους Αγγέλους Του και δώσε το οριστικό και βίαιο τέλος στον κόσμο του Σατανά. Παραστατικότερα αυτή την βία την παρουσιάζει το βιβλίο της Αποκάλυψης που βρίθει από περιγραφές.

Επίσης διαβάζουμε από τον ίδιο τον Χριστό πως η βία και ο βασανισμός που ασκούνται στους αμαρτωλούς της Κόλασης και της Λίμνης του Πυρός δεν έχουν τελειωμό. Διαβάζουμε ότι θα βασανίζονται στους αιώνες των αιώνων μαζί με τον Διάβολο, το Θηρίο, τον Ψευδοπροφήτη. Επίσης ο Χριστός λέει καλύτερα είναι να θυσιάσει ένα μικρό κομμάτι από το να χαθεί όλος ο άνθρωπος στην Γέενα, ενώ επίσης μιλάει για το μέρος εκείνο του άσβεστου πυρός όπου ο σκώληκας δεν πεθαίνει. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι μιλάει για αμετάκλητες καταστάσεις και οριστικό θάνατο των αμαρτωλών.

Ευχαριστώ.

Logical Faith
11-12-16, 06:51
Να και μερικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τα λεγόμενά μου από την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, δηλαδή ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει ΒΙΑ.

Ελπίζω φίλε Johnkook να τις λάβεις υπόψη και να διαβάσεις ξανά την Καινή, αν είχες καιρό να το κάνεις.

Κατά Λουκάν 19
27 Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, οίτινες δεν με ηθέλησαν να βασιλεύσω επ' αυτούς, φέρετε εδώ και κατασφάξατε έμπροσθέν μου.

Κατά Λουκάν 17
24 Διότι ως η αστραπή η αστράπτουσα εκ της υπ' ουρανόν λάμπει εις την υπ' ουρανόν, ούτω θέλει είσθαι και ο Υιός του ανθρώπου εν τη ημέρα αυτού.
25 Πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά και να καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης.
26 Και καθώς έγεινεν εν ταις ημέραις του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του Υιού του ανθρώπου·
27 έτρωγον, έπινον, ενύμφευον, ενυμφεύοντο, μέχρι της ημέρας καθ' ην ο Νώε εισήλθεν εις την κιβωτόν, και ήλθεν ο κατακλυσμός και απώλεσεν άπαντας.
28 Ομοίως και καθώς έγεινεν εν ταις ημέραις του Λώτ· έτρωγον, έπινον, ηγόραζον, επώλουν, εφύτευον, ωκοδόμουν·
29 καθ' ην δε ημέραν εξήλθεν ο Λωτ από Σοδόμων, έβρεξε πυρ και θείον απ' ουρανού και απώλεσεν άπαντας.
30 Ωσαύτως θέλει είσθαι καθ' ην ημέραν ο Υιός του ανθρώπου θέλει φανερωθή.
31 Κατ' εκείνην την ημέραν όστις ευρεθή επί του δώματος και τα σκεύη αυτού εν τη οικία, ας μη καταβή διά να λάβη αυτά, και όστις εν τω αγρώ ομοίως ας μη επιστρέψη εις τα οπίσω.
32 Ενθυμείσθε την γυναίκα του Λωτ.
33 Όστις ζητήση να σώση την ζωήν αυτού, θέλει απολέσει αυτήν, και όστις απολέση αυτήν, θέλει διαφυλάξει αυτήν.
34 Σας λέγω, Εν τη νυκτί εκείνη θέλουσιν είσθαι δύο επί μιας κλίνης, ο εις παραλαμβάνεται και ο άλλος αφίνεται·
35 δύο γυναίκες θέλουσιν αλέθει ομού, η μία παραλαμβάνεται και η άλλη αφίνεται·
36 δύο θέλουσιν είσθαι εν τω αγρώ, ο εις παραλαμβάνεται και ο άλλος αφίνεται.
37 Και αποκριθέντες λέγουσι προς αυτόν· Που, Κύριε; Ο δε είπε προς αυτούς· Όπου είναι το σώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί.

ΥΓ
Κάτι άλλο που μόλις τώρα βρήκα.
Και εδώ πέρα, όπως ακριβώς το φαντάστηκα, επιβεβαίωνεται η σχέση της λέξης βίας με την ζωή

https://el.wiktionary.org/wiki/βία
βία < αρχαία ελληνική βία < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *gΚ·eih₃w- (ζω)

https://smerdaleos.wordpress.com/2015/10/30/η-ιε-ρίζα-gweyh3-ζω/

https://ae7-bia.wikispaces.com/Οι+καταβολές+της+βίας?responseToken=00fcc9a7cf8933 c900b026bafec00171f

Ο όρος «Βία»παράγεται από ινδoευρωπαϊκή ρίζα που θα πει ζωή (βίος – βιάζομαι, vivo –
vis), όπως και ο όρος «ζωτική δύναμη».

ilias1990
11-12-16, 07:18
Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι ο Anton Lavey ήταν ο καλύτερος χριστιανός του 20ου αιώνα..

Robespierre
11-12-16, 12:19
Ε.Ε προς τον τεχνολογικό κλάδο: "αφαιρέστε τη ρητορική μίσους ταχύτερα, αλλιώς θα σας αναγκάσουμε να το κάνετε" (http://www.insomnia.gr/_/articles/διάφορα/internet/εε-προς-τον-τεχνολογικό-κλάδο-αφαιρέστε-r13138)

Logical Faith
11-12-16, 12:43
Θα επανέλθω στην Βίβλο.

Από την σελίδα που βρήκα διαβάζουμε το εξής, έστω και αν είναι εντελώς υλιστικό:

Αντίθετα με όσα πιστεύαμε έως σήμερα, όλοι μας γεννιόμαστε βίαιοι και μέχρι την ηλικία των 3 ετών, οι ενστικτώδεις αντιδράσεις και οι παρορμήσεις μας αποχαλινώνονται, ενώ τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τις έντονες επιθυμίες μας, που προέρχονται από το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας.
Με την πάροδο των χρόνων όμως και καθώς μεγαλώνουμε, αναπτύσσουμε ένα άλλο τμήμα του εγκεφάλου μας, που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την επιθετικότητά μας.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το να «διδασκόμαστε» να ελέγχουμε και να περιορίζουμε τις εκρήξεις του θυμού μας, μεταβάλλει τη φυσική δομή του μυαλού μας και κατά συνέπεια μας κάνει λιγότερο επιθετικούς.
Από την άλλη πλευρά, η ειρηνική επίλυση των διαφορών δεν είναι κάτι που απασχολεί όλες τις κοινωνίες, ώστε οι άνθρωποι να το «μάθουν» και να το εφαρμόζουν στην καθημερινή τους ζωή.
Επί παραδείγματι, στις Άνδεις της Βολιβίας, υπάρχει έως και σήμερα μία φυλή, που λύνει τυχόν διαφορές στην ετήσια «γιορτή της βίας», γνωστής και ως Tinku.
Έρευνες δείχνουν πως όχι μόνο γεννιόμαστε επιρρεπείς στη βία, αλλά και ότι είμαστε «προγραμματισμένοι» να μας αρέσει, καθώς η εκδήλωσή της απελευθερώνει μία ουσία στον εγκέφαλο, την ντοπαμίνη, η οποία «δίνει σήμα» στον οργανισμό ότι «περνάμε καλά».

~~~~~~~~~~~~~~~
Επίσης:

- Η βία είναι δηλαδή μια «φυσική επιθετικότητα» που κατευθύνεται εναντίον προσώπων ή και πραγμάτων και προϋποθέτει μια κατάσταση στην οποία συμμετέχουν δύο τουλάχιστον μέρη.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει την Ψυχολογία είναι το κατά πόσο η επιθετικότητα είναι εγγενής ή είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνεται.
1. Η Επιθετικότητα ως εγγενής αντίδραση
Οι οπαδοί αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος, όπως όλα τα ζωικά είδη, είναι «προικισμένος» με επιθετικό ένστικτο που στοχεύει στην προστασία και την ασφάλεια του. Ο Freud από την πλευρά του, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την μανία αλληλοεξόντωσης που έδειξαν οι άνθρωποι κατά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο, τροποποίησε την αρχική του θεωρία και υποστήριξε ότι εκτός τη libido, την ορμή της ηδονής, οι πράξεις του ανθρώπου κατευθύνονται και από την ορμή για τη ζωή και για τη διαιώνιση του είδους και στον αντίποδα της υπάρχει η ορμή που μας σπρώχνει προς το θάνατο και την καταστροφή, όχι μόνο των άλλων, αλλά και τη δική μας.
2. Η Επιθετικότητα ως αποτέλεσμα ενίσχυσης και μίμησης προτύπων
Εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις κοινωνιών στις οποίες η επιθετικότητα είναι ανύπαρκτη τότε έχουμε σοβαρούς λόγους να αμφισβητούμε το κατά πόσο είναι έμφυτη. Ένας από τους κύριους υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι ο Walters, που ισχυρίστηκε ότι το άτομο συχνά συμπεριφέρεται επιθετικά γιατί έχει μάθει ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
3. Και μια άλλη άποψη: Η Επιθετικότητα ως αποτέλεσμα ματαίωσης
Η άποψη αυτή συγγενεύει με την παραπάνω άποψη, μια και θεωρεί ότι η επιθετικότητα δεν είναι εγγενής, αλλά προκαλείται από το περιβάλλον. Οι υποστηρικτές της διατύπωσαν την άποψη ότι η επιθετικότητα εκδηλώνεται όταν το άτομο νοιώσει ματαίωση, δηλαδή την ψυχική ένταση που προκαλείται όταν παρεμποδίζεται κάποια ενέργεια του, ή όταν κάποιες επιθυμίες του μένουν ανεκπλήρωτες. Ο Dollard πίστευε ότι αυτά τα δύο επιθετικότητα και ματαίωση συνδέονται πάντα μεταξύ τους.
Σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, η επιθετική συμπεριφορά είναι έμφυτη στον άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται. Αυτή η έμφυτη μαχητικότητα είναι ένα κληροδοτημένο ένστικτο σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Είναι φυσικό, άλλωστε, αφού αποτελούμαστε από σάρκα και αίμα, ένα μέρος της «ενεργητικότητας μας» μας να οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες του σώματος μας, σε ορμόνες και σε εγκεφαλικούς ή ψυχολογικούς μηχανισμούς, που μας οδηγούν κάτω από ορισμένες συνθήκες (πίεση, φόβο, ένταση, δυστυχία)σε κάποιες εκρήξεις. Κάτι τέτοιο ισχύει, ενδεχομένως, περισσότερο για τα μικρά παιδιά, τα οποία, όταν ζουν κάτω από παρόμοιες συνθήκες πίεσης ή φόβου, δεν έχουν εύκολα διαθέσιμες τις ικανότητες να αντιδράσουν ψύχραιμα και ήρεμα.

Logical Faith
11-12-16, 18:21
Τώρα που μιλήσανε τα ιερά τέρατα του αθεισμού, της ψυχολογίας και φιλοσοφίας Νίτσε, Φρόυντ, Δαρβίνος για την φυσιολογικότητα της βίας*, έπεσε σιγή, τα γέλια κοπάσανε.

ως φυσιολογική ροπή κάθε οργανισμού για επιτυχία, επιβίωση, εξέλιξη.

xtabay
12-12-16, 00:46
Ε.Ε προς τον τεχνολογικό κλάδο: "αφαιρέστε τη ρητορική μίσους ταχύτερα, αλλιώς θα σας αναγκάσουμε να το κάνετε" (http://www.insomnia.gr/_/articles/διάφορα/internet/εε-προς-τον-τεχνολογικό-κλάδο-αφαιρέστε-r13138)

Θα τους κάνει τα μούτρα κρέας....:rolleyes: Η Ε.Ε. θέλει να καταργήσει την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο την ίδια ώρα που ανέχεται στα κοινοβούλια την παρουσία ακροδεξιών κομμάτων....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Johnkokk
12-12-16, 07:10
Θα τους κάνει τα μούτρα κρέας....:rolleyes: Η Ε.Ε. θέλει να καταργήσει την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο την ίδια ώρα που ανέχεται στα κοινοβούλια την παρουσία ακροδεξιών κομμάτων....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Τα ακροδεξιά κόμματα,είναι δημοκρατικά εκλεγμένα και τυπικά τουλάχιστον σύμφωνα με τα εκάστωτε συντάγματα.Προσωπικά είμαι αντίθετος στις μισαλλόδοξες απόψεις τους,ωστόσο στην δημοκρατία είτε το θέλουμε είτε όχι,όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται.

Σε μια κοινωνία που ευημερεί, τέτοιες απόψεις δεν θα διαπερνούσαν το φίλτρο της λογικής των πολιτών.Δυστυχώς όμως,όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά σε όλη την Ευρώπη,οι κοινωνίες πρώτα και μετά οι οικονομίες,καταρρέουν.

Η ίδια η Ε.Ε ένωση και οι ηγέτες των κρατών μελών της είναι αυτοί που επανέφεραν αυτές τις ακροδεξιές ιδέες.Δύο είναι οι λόγοι: α)Ανικανότητα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και β)ανικανότητα των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τα εσωτερικά προβλήματα των κρατών και των οικονομιών τους.

Συνέπεια αυτών των αδυναμιών των κυβερνήσεων,είναι παρατάξεις με ακραίες απόψεις,οι οποίες όμως κερδίζουν την εμπιστοσύνη των αγανακτησμένων πολιτών,είτε ως προστάτες από τα γκέτο λαθρομεταναστών που έχουν δημιουργηθεί στην ευρώπη,είτε ως οι <<από μηχανής θεού τιμωροί>> των διεφθαρμενων κυβερνήσεων.Στην πραγματικότητα όμως βοηθάνε εκούσια ή ακούσια τις διεφθαρμένες αυτές κυβερνήσεις καθώς η όποια ακραία πράξη τους,κουκουλώνει οικονομικές-πολιτικές εξελίξεις που σε άλλες περιστάσεις θα εξαγρίωναν τους πολίτες.

Τέλος,είναι επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει η λογική στις κοινωνίες.Είναι τραγικό να έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μία παράταξη που βλέπει τους ανθρώπους ως αριθμούς(σύγχρονη πολιτική σκηνή) και σε μια παράταξη που βλέπει ομάδες ανθρώπων ως ζώα(ακροδεξιές οργανώσεις).Η κρίση που περνάει ο κόσμος σήμερα δεν θα λυθεί με περεταίρω λογοκρισία,βια και περιορισμούς δικαιωμάτων αλλά μόνο με την συνεργασια πολιτικών και πολιτών μέσα σε ένα πλαίσιο ευσυνειδησίας και λογικής.

Logical Faith
12-12-16, 07:53
Johnkook, δεν ανήκω σε ακροδεξιά παράταξη.

Συμφωνώ με αρκετά που λες, αλλά αν μπορείς μείνε στο θέμα και αν θέλεις να συζητήσουμε για αυτά που λέει η Βίβλος, ο Φρόυντ, ο Νίτσε, ο Δαρβίνος σχετικά με την βία.

Ευχαριστώ

nikodhmos
12-12-16, 08:39
Θα τους κάνει τα μούτρα κρέας....:rolleyes: Η Ε.Ε. θέλει να καταργήσει την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο την ίδια ώρα που ανέχεται στα κοινοβούλια την παρουσία ακροδεξιών κομμάτων....

Ναι, φαντάζεσαι logical faith παράνομο στο ίντερνετ και να βρίσκει νόμιμη διέξοδο στο κοινοβούλιο :D:D

Robespierre
12-12-16, 10:41
Ε, βγάλε και τη σελίδα που βρήκες όλες αυτές τις μπούρδες που έγραψες για τον υποτιθέμενο "ύμνο" προς τη βία του Νίτσε, του Φρόιντ και του Δαρβίνου. Αμα δεν το κάνεις θα το κάνω εγώ και θα θαυμάσουν όλοι τις αξιόπιστες "πηγές" που ενημερώνεσαι. Τη Βίβλο που αναφέρεις, το ξέρουν όλοι τι βία υπάρχει μέσα. Την έγραψαν άλλωστε αυτοί που βρίζεις όλη μέρα.

Robespierre
12-12-16, 10:59
Η αγάπη κάνει τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο επιβεβαιώνει διεθνής μελέτη (http://health.in.gr/woman/news/article/?aid=1500120322)

Johnkokk
12-12-16, 11:25
Η αγάπη κάνει τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο επιβεβαιώνει διεθνής μελέτη (http://health.in.gr/woman/news/article/?aid=1500120322)

Προφανώς εβραϊκή προπαγάνδα με σκοπό την διαμόρφωση μαλθακών ανθρώπων :P

Robespierre
12-12-16, 12:30
Σιωνιστικό σχέδιο, περιλαμβάνεται στα "Πρωτόκολλα" και αυτό. Μασόνοι, άθεοι, ιλλουμινάτοι, νεοπαγανιστές και νεοταξίτες, όλοι εναντίων μας, εναντίων της Ελλαδίτσας μας. Μόνη λύση το "μίσος μέχρι να λυσάξεις" απέναντι σε όποιον μας υποδείξουν οι φωτισμένοι bloggers (πχ σαν τον Κατοχικά Νέα (http://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/g-pagkosmios-polemos-europi-prothira-dromoi-metatrapoun-polemikes-zones/))

Logical Faith
12-12-16, 19:55
Προφανώς εβραϊκή προπαγάνδα με σκοπό την διαμόρφωση μαλθακών ανθρώπων :P

Αν σε ενδιαφέρει να ψάξω και να δημιοσιεύσω κατά γράμμα αποσπάσματα από κείμενα Δαρβίνου, Φρόυντ, Νίτσε.

Για την Βίβλο θα πούμε τίποτα? Έχω ήδη αναφέρει κάτι εδάφια λίγο πιο πίσω.

Όσο για τους εξελικτές? Σοφιστείες? Δηλαδή αγαπάμε επειδή μας δίνει πλεονέκτημα να επιβίωσουμε?

Robespierre
12-12-16, 21:46
Να μην δημοσιεύσεις τίποτα. Είσαι case study σε αυτό που ανέφερε ο heretic. Βρίσκεις μια εργασία μαθητών (http://blogs.sch.gr/2lykkerk/files/2015/02/sxoliki_bia1.pdf) για τη σχολική βία ψαρεύοντας, ότι βρήκες μπροστά σου δηλαδή, πάνω στη φούρια σου να βρεις πηγές να τεκμηριώνουν ότι πρέπει να είμαστε βίαιοι. Εκτός ότι η εργασία αυτή είναι στημένη σε λάθος βάσεις, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι μαθητές που παίρνουν καθοδήγηση από άσχετους καθηγητές. Πιάνει αποσπασματικά έργα άλλων, κλασσικά χωρίς να έχουν διαβάσει όλο το πρωτότυπο σύγγραμμα, και το χρησιμοποιεί για άλλο σκοπό από αυτόν που προοριζόταν, και στις τέσσερις περιπτώσεις που αναφέρεις. Ακόμα και για την Βίβλο. Το θέμα παρόλα αυτά της εργασίας είναι η σχολική βία, το bullying πάνω-κάτω όπως μας ήρθε απ' έξω. Φυσικά ξεχνάνε να αναφέρουν ότι η αιτία της βίας των εφήβων είναι ότι οι περισσότεροι έχουν κακοποιηθεί ψυχολογική ή και σωματικά, από μεγαλύτερους, κυρίως γονείς, συγγενείς, φίλους και δασκάλους.

Υπάρχει δηλαδή ο κύκλος της βίας και πολύ λίγα παιδιά έχουν το φυσικό ένστικτο να είναι βίαιοι, δεν κατεβήκαμε χθες από τα δένδρα. Κι ενώ η εργασία έχει ένα ευγενή σκοπό, εσύ με τη σειρά σου προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία της για να αλλοιώσεις τον σκοπό της, να προτρέψεις τους άλλους σε βία. Στο είπα και εγώ και άλλοι: Δεν θα φτιάξεις hate group εδώ μέσα. Παράτα τα. Τα προβλήματα που έχεις δεν είναι αυτά που νομίζεις, αλλά ψυχολογικής φύσης. Αντιμετώπισέ τα στη σωστή βάση και θα γίνεις καλά. Θα πάψεις να μισείς τους άλλους και να ψάχνεις ερείσματα σε ανύπαρκτα θέματα για να το κάνεις.

Logical Faith
13-12-16, 05:20
Λοιπόν για να το τελειώνουμε το θέμα με τους λαθρομετανάστες και τον ρατσισμό και για να περάσουμε επιτέλους στο παρόν θέμα όπου συζητάμε το πόσο και αν είναι φυσική η βία (να πούμε το ίδιο και για την αγάπη), θα πω το εξής.

Αυτός που πρέπει να ντρέπεται σε έναν οίκο, δεν είναι ο οικοδεσπότης αλλά ο φιλοξενούμενος. Αν ο φιλοξενούμενος είναι καλός, θα ντραπεί μόνος του και θα ζητήσει συγγνώμη αν διαπιστώσει ότι μας κουβαλήθηκε. Δεν θα χοροπηδάει, δεν θα ουρλιάζει, δεν θα καίει, δεν θα μαχαιρώνει, δεν θα χρησιμοποιεί κάθε είδους βίας και δεν θα απαιτεί τρελά πράγματα από τον οικοδεσπότη. Προπάντως θα σέβεται ότι είναι δεκτός χωρίς χαρτιά, την στιγμή που οι 101% νόμιμοι Έλληνες μετανάστες που κουβαλούσαν δεκάδες χαρτιά πάνω τους τον προηγούμενο αιώνα, πεταγόντουσαν από τα πλοία ως λαθραίοι.

ΕΠΙΣΗΣ δεν είναι υποχρεωμένος ο οικοδεσπότης να ανακρίνεται σε κανένα για το αν αγαπάει ή μισεί τους λαθρομετανάστες, ούτε είναι υποχρεωμένος καταρχήν να τους δεχθεί, αν δεν το επιθυμεί. Ούτε να απολογηθεί στην ΕΕ ούτε να ντρέπεται για χάρην της ελληνικής ιστορίας που κάποιοι δεν την έχουν καταλάβει και μιλάνε αόριστα για φιλοξενίες των αρχαίων Ελλήνων.

Διαφορετικά, η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ θα είναι ότι είμαστε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και η ΕΕ απλώς ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ κρατώντας μας από τα αχαμνά. Δηλαδή είμαστε και εμείς σκουλήκια αιχμάλωτοι, όπως οι λαθρομετανάστες. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε το αίσχος και η ντροπή για τους προγόνους μας και τις μέλλουσες γενιές των χαμένων Ελλήνων και καλύτερα να πάμε να βουτήξουμε στο Σούνιο, αν καταντήσαμε σε τέτοιο χάλι και τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΩΡΑΙΑ αφού το λύσαμε αυτό τώρα δεν χρειάζεται να επανέλθουμε στα ίδια. Ας πούμε ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ για το αν είναι φυσική η βία και η αγάπη και τί διδάσκουν διάφορα θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα.

ΥΓ Το κυριότερο και για τελευταία φορά το επαναλαμβάνω. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Όχι προσωπικές κατηγορίες και ερωτήσεις για το αν πιστεύω στην βία. Το αν κάποιος πιστεύει στην αγάπη και το μίσος είναι προσωπικό του θέμα. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ για όποιον ενδιαφέρεται, χωρίς γελοίες κατηγορίες για ψυχασθένεια. Αν υπάρχει κανείς αντικειμενικός και ενδιαφερόμενος φιλόσοφος βέβαια, διαφορετικά κανένα πρόβλημα με τον μονόλογο.

ilias1990
13-12-16, 08:24
Εγώ δεν είμαι φιλόσοφος αλλά θα σου πω τα εξής πράγματα από προσωπική παρατήρηση. Όταν είμαι ήρεμος , δεκτικός και θετικός τότε βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων και νευριάζω πολύ δύσκολα, κάτι που με κάνει χαρούμενο και γεμάτο όρεξη για ζωή. Από την άλλη όταν παραδίδομαι στα νεύρα και τις αρνητικές πτυχές μου τότε νοιώθω δυστυχία και ότι όλοι με κυνηγάνε. Το θέμα είναι ότι από όποια πλευρά κι αν το δεις , με την βία δεν κερδίζεις τίποτα ακόμα κι αν βολεύει τα συμφέροντά σου, απλά καταστρε΄φεις σιγά-σιγά την ψυχή σου...

Logical Faith
13-12-16, 14:24
Εγώ δεν είμαι φιλόσοφος αλλά θα σου πω τα εξής πράγματα από προσωπική παρατήρηση. Όταν είμαι ήρεμος , δεκτικός και θετικός τότε βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων και νευριάζω πολύ δύσκολα, κάτι που με κάνει χαρούμενο και γεμάτο όρεξη για ζωή. Από την άλλη όταν παραδίδομαι στα νεύρα και τις αρνητικές πτυχές μου τότε νοιώθω δυστυχία και ότι όλοι με κυνηγάνε. Το θέμα είναι ότι από όποια πλευρά κι αν το δεις , με την βία δεν κερδίζεις τίποτα ακόμα κι αν βολεύει τα συμφέροντά σου, απλά καταστρε΄φεις σιγά-σιγά την ψυχή σου...

ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!!

Φίλε μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι είσαι φίλος του heretic και σε φώναξε εδώ να με πωρώσεις με διάφορα εθνικά για να αρχίζω να βρίζω λαθρομετανάστες και εβραίους. Αλλά θα ήταν πολύ μίζερο εκ μέρους τους αν δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο.

Το σάιτ αυτοί το χρησιμοποιούν για κουτσομπολιό και για να ξεσπάνε, εκτός και αν τους πληρώνει κάποιος να κόβουν κίνηση στα φόρουμ ως χωροφύλακες <<αντιφασισμού>>. Μέχρι που ακούσαμε ότι έχω έρθει ως κομπογιαννίτης διδάσκαλος με σκοπό να δημιουργήσω hate team. Τρίτο όμως και πιο πιθανό είναι τα άτομα αυτά να ανήκουν στο χώρο της ιατρικής και να την έχουν δει μεγάλοι ψυχαναλυτές και ψυχίατροι και την ώρα που δεν καταστρέφουν πρεζόνια με χάπια να κάθονται εδώ να περνάνε την ώρα.

Το κακό στο κείμενό σου δεν είναι οι ιδέες που εκφράζεις, που πιστεύω ότι μπορεί να είναι και σωστές, αλλά ότι φαίνεται να μου κάνεις...ψυχανάληση:D

Εδώ πέρα θα ήταν καλό να εξετάζεται ένα θέμα αντικειμενικά. Να λέει δηλαδή κάποιος ότι πιστεύει πως η βία είναι εκ γεννησιμιού για τον τάδε λόγο ή ότι η βία οφείλεται στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στον τάδε λόγο. Άλλος μπορεί να πει και στα δυο.

Εδώ πέρα έχει καταντήσει το φόρουμ σαν τόπος προσωπικών διαμάχων μέχρι και σάιτ γνωριμιών θα το έλεγα.

Φαντάσου τί ξευτιλισμένη που θα ήταν η Ελλάδα αν δεν ήταν χώρος κατάθεσης και εξέτασης ιδεών, αλλά χώρος σχολιασμού, λογοκρισίας, κουτσομπολιού.

Εγώ θέλω να είμαι αντικειμενικός και να μην σχολιάζω τον χαρακτήρα ατόμων που συμμετέχουν στο φόρουμ. Τα συγκεκριμένα άτομα με κάνουν να ασχολούμαι συνεχώς και τους λέω να πάνε να παίξουν bubble bobble και γενικά να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει, γιατί κουράστικα και δεν τους απαντώ ξανά.

ilias1990
13-12-16, 14:38
[QUOTE=Logical Faith;126516]ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!!

Εγώ γελώ με δώδεκα και δεκατρείς με μένα... Τέλος πάντων είναι ανώφελο να σου μιλάει κάποιος σοβαρά.

Logical Faith
13-12-16, 14:51
[QUOTE=Logical Faith;126516]ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!!!

Εγώ γελώ με δώδεκα και δεκατρείς με μένα... Τέλος πάντων είναι ανώφελο να σου μιλάει κάποιος σοβαρά.

Ρε φιλαράκο δεν σου είπα να μην μου μιλάς. Να μην μου κάνεις ψυχανάλυση ως δόκτορας, άσε τα "ανώφελα".

Θες να αρχίσω να κάνω και εγώ ψυχανάλυση σε όλους εδώ μέσα να το κάνουμε ψυχιατρική κλινική ή θες να λέμε γνώμες και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο?

Κουράσανε πια οι λογοκρισίες για μετριοπαθή και ακραίο λόγο. Ας πει ο καθένας τί πιστεύει και ας αφήσει τις μαλακίες για την ψυχική υγεία των άλλων. Έλεος...

Logical Faith
13-12-16, 14:57
Έχω καταντήσει τελικά ως δάσκαλος που προσπαθώ να μάθω σε παιδιά πως να συζητούν αντί να βρίσκονται στο γήπεδο....... το είπα μια, το είπα δυο, το είπα τρεις, το είπα χίλιες δεκατρείς...δεν θέλουν να καταλάβουν οι κουτσομπόλες.

Να γράφω δηλαδή εγώ και να κοροιδεύουν οι άλλοι το πρόσωπό μου, ωραία ελληνική συζήτηση. Αν είναι και δεν καταλαβαίνει κάποιος και συνεχίζει το ίδιο χαζοβιολί του ψευτο-ψυχαναλητή, τότε να τον αγνοήσω.

Γιατί έτσι καταντώ εγώ ο γελοίος. Οπότε να λέω τα δικά μου και όποιος θέλει να πει κάτι αντικειμενικά αντί την παπαριά του για "case study", εδώ είμαι εγώ να μιλήσουμε ως Έλληνες.

Robespierre
13-12-16, 16:58
Μα δε φταίς εσύ, φταίνε οι άλλοι που χάνουν την ώρα τους, προσπαθώντας να σου δώσουν να καταλάβεις ότι όποτε πιάνεις το πληκτρολόγιο, γράφεις ανοησίες. Γιατί δε φτιάχνεις ένα blog να γράφεις τις αμπελοφιλοσοφίες σου εκεί μέσα; Δεν φτάνει που έχεις γεμίσει τη σελίδα με ασυνάρτητα θέματα, κάθε βδομάδα και δυο-τρία καινούργια, χώνεσαι και σε αυτά που δεν σε αφορούν. Σαν ιός συμπεριφέρεσαι... σε σώμα ασθενή χωρίς αντιβίωση.

Logical Faith
13-12-16, 19:10
Μα δε φταίς εσύ, φταίνε οι άλλοι που χάνουν την ώρα τους, προσπαθώντας να σου δώσουν να καταλάβεις ότι όποτε πιάνεις το πληκτρολόγιο, γράφεις ανοησίες. Γιατί δε φτιάχνεις ένα blog να γράφεις τις αμπελοφιλοσοφίες σου εκεί μέσα; Δεν φτάνει που έχεις γεμίσει τη σελίδα με ασυνάρτητα θέματα, κάθε βδομάδα και δυο-τρία καινούργια, χώνεσαι και σε αυτά που δεν σε αφορούν. Σαν ιός συμπεριφέρεσαι... σε σώμα ασθενή χωρίς αντιβίωση.

Κοίτα τα χάλια σου

Logical Faith
14-12-16, 06:12
Πιστεύω το μίσος δεν κάνει καλό, αν σκέφτεσαι συνέχεια αυτούς που μισείς.

Από την άλλη αυτοί που μισούν δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν. Μισείς κάτι και αγαπάς κάτι άλλο. Το μίσος είναι κάτι φυσικό και το έχει και ο ίδιος ο Θεός.

Επίσης δεν παρερμηνεύω τον Φρόυντ και τον Νίτσε. Μιλάνε για ένα κτήνος που φωλιάζει μέσα στον άνθρωπο, ένα κτήνος που θέλει πολύ βία και σεξ και καταπιέζεται για χάρη του πολιτισμού.

Έτσι λένε αυτοί, είτε είναι αλήθεια είτε όχι. Δηλαδή βρίζουν τον Χριστιανισμό που λέει ότι ο άνθρωπος είναι ον αγάπης, αλλά λένε ότι γίνεται κάτι που δεν είναι στην φύση του, έτσι ώστε να φτιάξει πολιτισμό που θα τον προστατεύσει από τα υπόλοιπα θηρία και την φύση. Δηλαδή κάνει μια σύμβαση με θυσίες.

Δηλαδή λένε ότι θέλει ένας να βιάσει την γυναίκα του άλλου, αλλά τον παρεμποδίζουν οι νόμοι. Επίσης ο Φρόυντ μιλάει και για κάτι τύψεις ενοχής που έχουν τα παιδιά για κακό που κάνανε στον πατέρα τους.

Τοτέμ και Ταμπού, ο Πολιτισμός πηγή δυστυχίας 2 από τα βιβλία του.

Δεν παρερμηνεύουμε τίποτα, ακόμα και οι νεο-σοφιστές και οι εξελικτές μιλάνε για ψεύτικη αγάπη σε αντίθεση με την αληθινή χριστιανική αγάπη, έτσι ώστε να έχει συμφέρον ο άνθρωπος χωρίς να αγαπά πραγματικά.

ΥΓ
ο Φρόυντ αν θυμάμαι καλά ήθελε ή είχε κάνει σεξ με την μητέρα του.

Johnkokk
14-12-16, 08:03
Από την άλλη αυτοί που μισούν δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν. Μισείς κάτι και αγαπάς κάτι άλλο. Το μίσος είναι κάτι φυσικό και το έχει και ο ίδιος ο Θεός.

Που διάβασες κάτι τέτοιο?

Robespierre
14-12-16, 08:12
Αυθεντική επικοινωνία με όντα από υψηλές σφαίρες! :p

Pholarchos
14-12-16, 09:34

Παροιμίες 6ο κεφ "16 Ταύτα τα εξ μισεί ο Κύριος, επτά μάλιστα βδελύττεται η ψυχή αυτού·
17 οφθαλμούς υπερηφάνους, γλώσσαν ψευδή και χείρας εκχεούσας αίμα αθώον, Πρμ 30:13
18 καρδίαν μηχανευομένην λογισμούς κακούς, πόδας τρέχοντας ταχέως εις το κακοποιείν, Ρωμ 3:15
19 μάρτυρα ψευδή λαλούντα ψεύδος και τον εμβάλλοντα έριδας μεταξύ αδελφών. "

Ψαλμός 11 "5 Ο Κύριος εξετάζει τον δίκαιον· τον δε ασεβή και τον αγαπώντα την αδικίαν μισεί η ψυχή αυτού. "

heretic
14-12-16, 10:59
ο Φρόυντ αν θυμάμαι καλά ήθελε ή είχε κάνει σεξ με την μητέρα του.

Τίποτα από τα δύο. Απλώς περιέγραψε με πολύ στέρεα επιχειρήματα ανθρώπους σαν κι εσένα.

Logical Faith
14-12-16, 12:18

Στην Βίβλο. Όπως στο εδάφιο που έδωσε ο Pholarchos.

Επίσης το να καταστρέψει ο Θεός τους αμαρτωλούς σημαίνει ότι τους απορρίπτει εξ' ολοκλήρου και διαπαντός, έτσι δεν είναι?

Τα διάβασες τα εδάφια που έδωσα?

Επίσης στην Αποκάλυψη διαβάζουμε ότι η λίμνη του πυρός είναι ο δεύτερος θάνατος, δηλαδή ολοκληρωτικός χωρίς επιστροφή. Λέει ότι αυτοί που ρίχνονται βασανίζονται μέρα νύχτα εις του αιώνες των αιώνων.

Αλλά και στο 14ο κεφάλαιο το λέει, δες
9 Και τρίτος άγγελος ηκολούθησεν αυτούς, λέγων μετά φωνής μεγάλης· Όστις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού και λαμβάνει χάραγμα επί του μετώπου αυτού ή επί της χειρός αυτού,
10 και αυτός θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και θέλει βασανισθή με πυρ και θείον ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του Αρνίου.
11 Και ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων, και δεν έχουσιν ανάπαυσιν ημέραν και νύκτα όσοι προσκυνούσι το θηρίον και την εικόνα αυτού και όστις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού.

Logical Faith
14-12-16, 15:36
Ο Φρόυντ προσπάθησε να μας πείσει ότι πάσχουμε από το "οιδιπόδειο σύμπλεγμα".

Αυτό είναι πρώτα απ' όλα διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας, γιατί ο Οιδίποδας δεν έκανε έρωτα με την μητέρα του για να εκδικηθεί τον πατέρα του. Το έκανε χωρίς να ξέρει ότι είναι μάνα του ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ.

Προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε μέσα μας ένα κτήνος που πρέπει να απελευθερώσουμε καταργώντας ταμπού, νόμους, οικογένειες, εθνικές ταυτότητες και πάνω απ' όλα τον ελληνικό πολιτισμό, γι' αυτό το βιβλίο του λέγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΗΓΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ. Μας δίδαξε να μισούμε και να μην φοβόμαστε τον πατέρα μας, τον οποίο θεωρεί ως λόγο των θρησκειών. Λέει ότι ο πρωταρχικός πατέρας λατρεύτηκε ως Θεός μετά θάνατον, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ(θνητός) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΑΤΕΡΑ. Γιατί και αυτός θα είχε ανάγκη την προστασία και ασφάλεια του πατέρα ως μικρό παιδί μέσα στην άγρια φύση.

Αυτά για όσουν δεν γνωρίζουν την αλήθεια.

Logical Faith
14-12-16, 17:44
Να τί λέει και ο κύριος Νίτσε για την αγάπη και τον οίκτο, από απόσπασμα βιβλίου που ανέβασε ο χρήστης alkinoos.

Για να μιλάμε με στοιχεία και να μην ακούμε για τάχα διαστρεβλώσεις σε λόγια κάποιων <<ανθρωπιστών>> που "δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε".

7
Λέμε ότι ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που ασπάζεται τον οίκτο.Μα ο οίκτος είναι αντίθετος με τις δυνάμεις που τονώνουν τις ζωτικές αισθήσεις και η επίδραση του είναι καταπιεστική. Όταν μας κυριέψει η συμπάθεια χάνουμε κάθε δύναμη.Ο οίκτος μεγαλώνει την απώλεια δυνάμεων που μαζί με τον πόνο ενισχύουν τη ζωή.Ακόμα κι΄αυτός ο πόνος μπορεί να δυναμώσει μέσα από τον οίκτο.Κάποτε ,ο οίκτος μπορεί να προκαλέσει απόλυτη απώλεια της ζωτικότητας και της ενέργειας,που καταντά κάτι ηλίθιο σε σχέση με την αιτία - για παράδειγμα,ο θάνατος του Ιησού.Εκτός αυτού,έχουμε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο ν΄αναφέρουμε.

Αν ο οίκτος υπολογίζεται σε σχέση με τις αντιδράσεις που προκαλεί,τότε θα δούμε πιο καθαρά το χαρακτήρα του ζωτικού κινδύνου.Ο οίκτος αποτελεί εμπόδιο για το νόμο της εξέλιξης και της επιλογής,αγκαλιάζει ό,τι είναι έτοιμο και πρέπει να χαθεί,να θυσιάζει τη ζωτικότητα για χάρη των απόκληρων και χαμένων της ζωής.Και απ΄όλα τα λειψά πράγματα που συντηρεί ζωντανά,προσδίδει και στην ίδια τη ζωή ένα χρώμα αναμφίβολο και σκιερό.Και ενώ σε όλες τις υψηλές ηθικές ο οίκτος θεωρούνταν ένδειξη αδυναμίας,οι χριστιανοί είχαν το θράσος,όχι μόνο να τον αποκαλέσουν αρετή ,αλλά να πάνε ακόμα πιο μακριά και να δημιουργήσουν απ΄αυτή την αρετή,τη γένεση όλων των αρετών.

Όμως,ας μη λησμονούμε τη μηδενιστική θεωρία για την άρνηση της ζωής,ας μη λησμονούμε πόσο δίκιο είχε ο Σοπενάουερ όταν έλεγε ,πως ο οίκτος είναι άρνηση της ζωής,πως κάνει τη ζωή ακόμα πιο αξιομίσητη.Ναι, βλέπουμε λοιπόν ότι ο οίκτος δεν είναι παρά ο μηδενισμός στην πράξη.Το ένστικτο της καταπίεσης δυναμώνει κάθε άλλο ένστικτο που θέλει να διατηρηθεί και να εξελιχθεί η ζωή.Δεν αποτελεί,με την ιδιότητα του να πολλαπλασιάζει και να διατηρεί κάθε αθλιότητα,ένα από τα σημαντικότερα μέσα παρακμής.Είναι ένα πειστικότατο όργανο για την αξία του μηδενισμού,μα δεν μιλούν για μηδέν,αντίθετα μιλούν για την αληθινή ζωή κοντά στο Θεό,για τη νιρβάνα και την ευδαιμονία,για τη λύτρωση.

ilias1990
14-12-16, 18:35
Πιστεύ ότι δεν είσαι Χριστιανός αλλά το παίζεις για δικούς σου περίεργους λόγους... Μέχρι και τις βασικότερες έννοιες που δίδαξε ο Χριστός αποδομείς..

Robespierre
14-12-16, 19:13
Ο Φρόυντ προσπάθησε να μας πείσει ότι πάσχουμε από το "οιδιπόδειο σύμπλεγμα".

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Όταν λέμε τίποτα... ευνοούμε τίποτα. Το αχανές κενό του διαστήματος μέσα στην άδεια σου κεφάλα. Πήγαινε ρε παλικάρι μου να ασπαστείς τον ραβινικό Ιουδαϊσμό, αφού αυτά που λένε αυτοί λες κι εσύ. Ο στυγνός και μισητός Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, αυτό είναι το ίνδαλμά σου, μαζί με μπόλικο ασυνάρτητο παγανισμό, ότι έχει μαζέψεις από τον νετ κι από τις άλλες βλακείες που διαβάζεις. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η πατερική θεολογία. Φυσικό είναι άλλωστε, φαντάζομαι ότι θα έμαθες για τον χριστιανισμό από τίποτα ιαχωβάδες, τον πάτο του κουβά.

Τον Φρόιντ φαντάζομαι θα τον έπιασες στο παλιόχερο σου γιατί είναι κι αυτός Εβραίος, έτσι δεν είναι; Αστον καλύτερα, κάνει τζίζ, δεν είναι για ... σαν του λόγου σου. Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να μάθει πέρα από τις βλακείες που γράφονται εδώ, υπάρχει το ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ (http://www.politeianet.gr/books/9789603482529-freud-sigmund-plethron-treis-meletes-gia-ti-sexoualiki-theoria-230816). Φυσικά να έχει κάποιος υπόψη του, ότι αυτά τα λέει ο Φρόιντ, δεν είναι τίποτα θέσφατα φυσικά. Και θεωρούνται ξεπερασμένα σε πολλά σημεία από τους σύγχρονους ψυχολόγους.

ilias1990
15-12-16, 00:12
Γιορτές όπως τα Χριστούγεννα όμως οι οποίες μιλάνε για αγάπη στον πλησίον κάνουν κακό στην υπέροχη άποψή σου. Προτείνω να βγεις στον δρόμο με ταμπελα: Say no to the masonic Christmas spirit, don't give presents, give them pain...

Logical Faith
15-12-16, 05:53
Επαναλαμβάνω τα λόγια ενός ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΑΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΗ που πιστεύει στην βία και δύναμη του υπερανθρώπου κατά του οίκτου προς τους αδύναμους, τους οποίους θεωρεί ότι η φυσική επιλογή έχει απορρίψει.

Από το βιβλίο ο Αντίχριστος, όπως ειλικρινέστατα ταυτίζει τον εαυτό του με τον Αντίχριστο ο κύριος Νίτσε. Σε άλλο ονομάζεται και Ζαραπούστρα. "Τάδε έφη Ζαραπούστρα".

Να τί λέει και ο κύριος Νίτσε για την αγάπη και τον οίκτο, από απόσπασμα βιβλίου που ανέβασε ο χρήστης alkinoos.

Για να μιλάμε με στοιχεία και να μην ακούμε για τάχα διαστρεβλώσεις σε λόγια κάποιων <<ανθρωπιστών>> που "δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε".

7
Λέμε ότι ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που ασπάζεται τον οίκτο.Μα ο οίκτος είναι αντίθετος με τις δυνάμεις που τονώνουν τις ζωτικές αισθήσεις και η επίδραση του είναι καταπιεστική. Όταν μας κυριέψει η συμπάθεια χάνουμε κάθε δύναμη.Ο οίκτος μεγαλώνει την απώλεια δυνάμεων που μαζί με τον πόνο ενισχύουν τη ζωή.Ακόμα κι΄αυτός ο πόνος μπορεί να δυναμώσει μέσα από τον οίκτο.Κάποτε ,ο οίκτος μπορεί να προκαλέσει απόλυτη απώλεια της ζωτικότητας και της ενέργειας,που καταντά κάτι ηλίθιο σε σχέση με την αιτία - για παράδειγμα,ο θάνατος του Ιησού.Εκτός αυτού,έχουμε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο ν΄αναφέρουμε.

Αν ο οίκτος υπολογίζεται σε σχέση με τις αντιδράσεις που προκαλεί,τότε θα δούμε πιο καθαρά το χαρακτήρα του ζωτικού κινδύνου.Ο οίκτος αποτελεί εμπόδιο για το νόμο της εξέλιξης και της επιλογής,αγκαλιάζει ό,τι είναι έτοιμο και πρέπει να χαθεί,να θυσιάζει τη ζωτικότητα για χάρη των απόκληρων και χαμένων της ζωής.Και απ΄όλα τα λειψά πράγματα που συντηρεί ζωντανά,προσδίδει και στην ίδια τη ζωή ένα χρώμα αναμφίβολο και σκιερό.Και ενώ σε όλες τις υψηλές ηθικές ο οίκτος θεωρούνταν ένδειξη αδυναμίας,οι χριστιανοί είχαν το θράσος,όχι μόνο να τον αποκαλέσουν αρετή ,αλλά να πάνε ακόμα πιο μακριά και να δημιουργήσουν απ΄αυτή την αρετή,τη γένεση όλων των αρετών.

Όμως,ας μη λησμονούμε τη μηδενιστική θεωρία για την άρνηση της ζωής,ας μη λησμονούμε πόσο δίκιο είχε ο Σοπενάουερ όταν έλεγε ,πως ο οίκτος είναι άρνηση της ζωής,πως κάνει τη ζωή ακόμα πιο αξιομίσητη.Ναι, βλέπουμε λοιπόν ότι ο οίκτος δεν είναι παρά ο μηδενισμός στην πράξη.Το ένστικτο της καταπίεσης δυναμώνει κάθε άλλο ένστικτο που θέλει να διατηρηθεί και να εξελιχθεί η ζωή.Δεν αποτελεί,με την ιδιότητα του να πολλαπλασιάζει και να διατηρεί κάθε αθλιότητα,ένα από τα σημαντικότερα μέσα παρακμής.Είναι ένα πειστικότατο όργανο για την αξία του μηδενισμού,μα δεν μιλούν για μηδέν,αντίθετα μιλούν για την αληθινή ζωή κοντά στο Θεό,για τη νιρβάνα και την ευδαιμονία,για τη λύτρωση.

Logical Faith
15-12-16, 06:20
Πιστεύ ότι δεν είσαι Χριστιανός αλλά το παίζεις για δικούς σου περίεργους λόγους... Μέχρι και τις βασικότερες έννοιες που δίδαξε ο Χριστός αποδομείς..

Από την Καινή Διαθήκη διαβάζουμε:

Αποκάλυψη, κεφάλαιο 14ο
9 Και τρίτος άγγελος ηκολούθησεν αυτούς, λέγων μετά φωνής μεγάλης· Όστις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού και λαμβάνει χάραγμα επί του μετώπου αυτού ή επί της χειρός αυτού,
10 και αυτός θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και θέλει βασανισθή με πυρ και θείον ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του Αρνίου.
11 Και ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων, και δεν έχουσιν ανάπαυσιν ημέραν και νύκτα όσοι προσκυνούσι το θηρίον και την εικόνα αυτού και όστις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού.

Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, κεφάλαιο 19ο
27 Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, οίτινες δεν με ηθέλησαν να βασιλεύσω επ' αυτούς, φέρετε εδώ και κατασφάξατε έμπροσθέν μου.

ilias1990
15-12-16, 06:24
Εσύ έτσι βίαιος είσαι και στην προσωπική σου ζωή; Έχεις δει καμία βελτίωση; Εγώ πιστεύω ότι η χρήση βίας και τέτοιες λογικές σε οδηγούν στην τρέλα..
Σύνελθε, δεν πας καλά.

http://www.pronews.gr/portal/20160923/health/ygeia/83751/me-poia-provlimata-psyhikis-ygeias-syndeetai-o-ethismos-sto-diadiktyo

Robespierre
15-12-16, 08:01
Βάλε κι αυτό το άρθρο στη συνταγή που έγραφε ότι όταν βρεθούν πολλοί ομοϊδεάτες χρήστες μέσα σε κάποιο μέσο, τότε αρχίζουν να εκφράζονται πιο ακραία απ' ότι πραγματικά πιστεύουν. Αρχίζει δηλαδή η ψυχολογία της αγέλης, δημιουργούν μόνοι τους τις συνθήκες ανελευθερίας που ζουν και στο τέλος ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, εφαρμόζουν κυνήγι μαγισσών και στο τέλος ηλεκτρονικό λιντσάρισμα, cyberbulling λέγεται.

ilias1990
15-12-16, 12:04
Αγαπητέ Λότζικαλ, επειδή βλέπω ότι αρχίζεις να σκουριάζεις και δεν έχεις ιδέες για νέα θέματα έχω να σου προτείνω κάποια που ίσως σε βοηθήσουν. Έχουμε και λέμε:

!) ''Λάβετε, φάγετε τούτο εστί το σώμα μου'',η προτροπή του Ιησού για κανιβαλισμό.
2) Η γη είναι επίπεδη γιατί αν ήταν στρόγγυλη όλο το νερό του κάτω μέρος της( Ισημερινός και κάτω) θα χυνόταν στο διάστημα..
3) Γιατί θέλουν να μας κόψουν τον φραπέ; Ποια τα σχέδια των σκοτεινών ιλλουμινατι γύρω από τη δυσφήμισή του;
4) ΌΛα τα μασονικά υπονοούμενα του κουρέματος του Μέσι.
5) Ιούλιος Έβολα- Στέφανος Χίος(Δύο μεγάλοι στοχαστές)
6) Παρανοήσεις νεοπαλαιοημερολογιτών, νεοαρβανιτών, και νεοτεριστών.
7) Πότε θα πέρει επιτέλους πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;
8) Άγιο όρος: Ούτε να το σκέφτεστε κορίτσια...

Ελπίζω να βοήθησα...

Robespierre
15-12-16, 13:52
Επίσης, να προσθέσω κάτι που μας αφορά όλους, μιας και βρισκόμαστε σε θέμα που άνοιξε ο ηθικός αυτουργός του ματς που παρολίγο να γίνει, με αφορμή τα εθνικά θέματα. Έχω να του δώσω τον πιο ακριβή ορισμό του "ανθέλληνα" που μπορώ να δώσω, για την σύγχρονη εποχή. Είναι ο διεφθαρμένος Ελληνας (σε αυτόν αναφερόμουν, αποκαλώντας τον κ...φάρα της διπλανής πόρτας) Είναι αυτός που με την στάση του, βλάπτει τα συμφέροντα της πατρίδας του. Το θέτω έτσι γιατί αφορά πρωτίστως τους περίπου 300 "πατριώτες" που έχουμε στο κοινοβούλιο, τους δεκάδες χιλιάδες παρατρεχάμενους που έχουν διορίσει, τα παίρνουν και/ή κάνουν τα στραβά μάτια και τους αντίστοιχους εκτός δημοσίου κορβανά, που τα δίνουν ή που συνεργούν στο όλο αυτό κύκλωμα.

Προσοχή, σε καμιά περίπτωση δεν κατηγορώ τους δημοσίους υπαλλήλους συλλήβδην. Φωτογραφίζω συγκεκριμένους ανθρώπους του Δ.Τ, του Ι.Τ φυσικά και των πολιτικών αξιωμάτων. Όποιος ψάχνει για ανθέλληνες, ας παρατηρήσει ποιοι έχουν ζημιώσει τον τόπο από την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους. Αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι για την κουλτούρα μίσους που πάει να αναπτύξει ο Ελληνας και δυστυχώς τα νέα παιδιά σε μεγάλο βαθμό, και έχουν καταντήσει να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα σε λάθος μέρη.

Logical Faith
15-12-16, 14:01
Θα μπούμε και στα γραπτά του Σίγκμουντ Φρόυντ, αλλά και σε άλλα γραπτά του Νίτσε και της Βίβλου. Αρκεί να καθήσω με την ησυχία μου να ξαναδιαβάσω και να εντοπίσω τα σχετικά σημεία με το θέμα.

Προς το παρόν να θυμηθούμε ξανά τί λέει ο Νίτσε στο βιβλίο του "Ο Αντίχριστος".

7

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Επίσης να θυμηθούμε τί λέει ο Ιησούς Χριστός σε Ευαγγελία και στην Αποκάλυψη

Αποκάλυψη, κεφάλαιο 14ο

Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, κεφάλαιο 19ο

Logical Faith
15-12-16, 17:13
Πιστεύω ότι αν ανεβάσω ολόκληρες σελίδες από βιβλίο, δεν θα τις δείχνει σωστά γιατί ίσως είναι τεράστιες. Προτιμώ να μεταφέρω αποσπάσματα, αρκεί να έχω όρεξη να πληκτρολογώ.

Μέχρι τότε λοιπόν, ας δώσω μια μικρή περίληψη του έργου Πολιτισμός Πηγή Δυστυχίας από τον Φρόυντ. Το βιβλίο που έχω διαβάσει είναι από τις εκδόσεις Επίκουρος.

Ο Φρούντ λοιπόν λέει ότι με τον πολιτισμό ο άνθρωπος εξυπηρέτησε κάποιες ανάγκες του, όπως προστασία από την φύση, καλλιέργεια της γης, συνεργασία. Έφτασε να γίνει ένας θεός και με τα μελλοντικά επιτεύγματά του προφητεύει ότι δεν θα λατρεύει πια θεούς.

Όμως ο άνθρωπος με τον πολιτισμό θυσίασε την ίδια του φύση, τις ορμές του. Οι νόμοι και οι θρησκείες καταπίεσαν την φύση του ανθρώπινου ζώου. Έτσι θεωρεί όπως οι σοφιστές ότι την βία και την σεξουαλική ορμή του ανθρώπου προσπαθούν να την συγκρατήσουν και να την καταπιέσουν οι νόμοι του πολιτισμού, οι νόμοι της συμβίωσης με άλλα " ανθρώπινα ζώα".

Εδώ πέρα φτάνει σε μια αντίφαση. Ενώ προηγουμένως είχε πει ότι στο μέλλον ο άνθρωπος θα γίνει ακόμα περισσότερο Θεός, τελικά καταλήγει και υπό τον Α' Παγκόσμιο που πέρασε, ότι τελικά ο πολιτισμός θα καταστραφεί. Είναι δηλαδή δυσοίωνος προφήτης και πιστεύει ότι τελικά ο πολιτισμός δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την πρωτόγονη και αιώνια ορμή του ανθρώπινου ζώου και θα γυρίσουμε πάλι σε προ-πολιτισμική κατάσταση.

Επίσης στο έργο του ειρωνεύεται το αγάπα τον πλησίον σου του Χριστιανισμού, το οποίο θεωρεί εντελώς παράλογο και μη ωφέλιμο. Δηλαδή την αγάπη προς όλους ανεξαιρέτως, όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους μας.

Οι απόψεις του ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τον Νίτσε.

Αυτά σε πρώτη φάση. Όταν αποκτήσω όρεξη, θα σας μεταφέρω αποσπάσματα από το βιβλίο που έχω σκανάρει, αλλά θα τα πληκτρολογήσω για να μην χαλάσουν οι σελίδες του θέματος από μεγάλα jpeg αρχεία.

Pholarchos
15-12-16, 18:01
....

Αυτά σε πρώτη φάση. Όταν αποκτήσω όρεξη, θα σας μεταφέρω αποσπάσματα από το βιβλίο που έχω σκανάρει, αλλά θα τα πληκτρολογήσω για να μην χαλάσουν οι σελίδες του θέματος από μεγάλα jpeg αρχεία.Ποιο είναι ακριβώς το νόημα (ή το ζητούμενο) όλων αυτών των αποσπασμάτων; Η βία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βίο, κι όχι μόνο γλωσσολογικά αλλά και πρακτικά.

Logical Faith
15-12-16, 18:20
Πολιτισμός - Πηγή Δυστυχίας, Φρόυντ

Σελ 25
Σύμφωνα με αυτόν τον ισχυρισμό ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αθλιότητά μας τη φέρει ο πολιτισμός μας· Θα είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι αν τον παρατούσαμε και επιστρέφαμε πάλι σε πρωτόγονες καταστάσεις. Τον λέω εκπληκτικό, γιατί - όπως και αν θέλουμε να ορίσουμε την έννοια πολιτισμός - είναι σίγουρο ότι καθετί με το οποίο προσπαθούμε να προφυλαχτούμε από την απειλή που προέρχεται από τις πηγές του πόνου ανήκει ακριβώς στον ίδιο τον πολιτισμό.

Σελ 26
Ανακαλύψαμε ότι ο άνθρωπος γίνεται νευρωτικός, επειδή δεν μπορεί να υποφέρει τον βαθμό στέρησης που του επιβάλλει η κοινωνία για χάρη των πολιτιστικών της ιδανικών, και συμπεράναμε πως θα σήμαινε επιστροφή σε δυνατότητες ευτυχίας, αν αυτές οι απαιτήσεις καταργούνταν ή μετριάζονταν σημαντικά.

Σελ 32
Η δύναμη αυτή της κοινότητας αντιτάσσεται σαν <<δίκαιο>> στην δύναμη του ξεχωριστού ατόμου που καταδικάζεται σαν <<ωμή βία>>. Αυτή η αντικατάσταση της δύναμης του ξεχωριστού ατόμου από την δύναμη της κοινότητας είναι το αποφασιστικό πολιτιστικό βήμα. Η ουσία της έγκειται στο ότι τα μέλη της κοινότητας περιορίζουν τις δυνατότητες ικανοποίησής τους, ενώ το ξεχωριστό άτομο δεν γνωρίζει κανένα τέτοιο περιορισμό.
...
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι δίκαιο στο οποίο όλοι - τουλάχιστον όλοι οι ικανοί για κοινοτική ζωή - έχουν συμβάλλει με θυσίασμα των ορμών τους και το οποίο - πάλι με την ίδια εξαίρεση - δεν αφήνει κανένα να γίνει θύμα της ωμής βίας.

Σελ 33
Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτής της διαδικασίας το έχουμε βρει στον πρωκτικό ερωτισμό του νέου ανθρώπου. Το αρχικό του ενδιαφέρον για την απεκκριτική λειτουργία, τα όργανά της και τα προιόντα της, μετατρέπεται στην διάρκεια της ανάπτυξης σε εκείνη την ομάδα ιδιοτήτων που μας είναι γνωστή σαν οικονομία, τάξη και καθαριότητα, οι οποίες είναι βέβαια πολύτιμες και ευπρόσδεκτες, αλλά μπορούν να αποκτήσουν αισθητή κυριαρχία και να δημιουργήσουν αυτό που ονομάζουμε πρωκτικό χαρακτήρα.

Σελ 33-34
Έχουμε λοιπόν βρει ότι η τάξη και η καθαριότητα είναι ουσιαστικά πολιτιστικές απαιτήσεις, αν και η αναγκαιότητά τους για την ζωή δεν είναι πασιφανής όπως και η καταλληλότητά τους σαν πηγές ευχαρίστησης.

Σελ 34
...
Η μετουσίωση των ορμών είναι ένα ιδιαίτερο σημαντικό γνώρισμα της πολιτιστικής εξέλιξης, γιατί έχει σαν συνέπεια ανώτερες ψυχικές δραστηριότητες, επιστημονικές, καλλιτεχνικές, ιδεολογικές, να παίζουν ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή. Αν ενδώσουμε στην πρώτη εντύπωση, τείνουμε να πούμε πως η μετουσίωση είναι γενικά μια από τον πολιτισμό εκβιασμένη μοίρα των ορμών.

Logical Faith
15-12-16, 18:32
Ποιο είναι ακριβώς το νόημα (ή το ζητούμενο) όλων αυτών των αποσπασμάτων;

Το ξεμπρόστιασμα όλων εκείνων που παρουσιάζονται ως ηθικοί εξελικτές και άθεοι που καταδικάζουν την βία (του χριστιανισμού και κάθε θρησκείας) και λυπούνται τάχα για τον αδύνατο χύνοντας κροκοδειλίσια δάκρυα. Το ξεμπρόστιασμα της βρώμικης φύσης κάποιων που ξέρουν να την κρατούν καλά κρυμμένη για προσωπικό συμφέρον.

Όπως λέει στο βιβλίο του, η θρησκεία είναι ένα πολιτιστικό επίτευγμα, η οποία με τις εντολές της καταπιέζει τις βίαιες ορμές του ανθρώπου.

Άρα λοιπόν η βία προυπάρχει της θρησκείας και δεν είναι δημιούργημα της θρησκείας, αφού η θρησκεία είναι δημιούργημα του πολιτισμού που αντιτάσσεται στην βαρβαρότητα και βιαιότητα της πρωτόγονης ζωής.

ilias1990
15-12-16, 18:40
Το ξεμπρόστιασμα όλων εκείνων που παρουσιάζονται ως ηθικοί εξελικτές και άθεοι που καταδικάζουν την βία (του χριστιανισμού και κάθε θρησκείας) και λυπούνται τάχα για τον αδύνατο χύνοντας κροκοδειλίσια δάκρυα. Το ξεμπρόστιασμα της βρώμικης φύσης κάποιων που ξέρουν να την κρατούν καλά κρυμμένη για προσωπικό συμφέρον.

Όπως λέει στο βιβλίο του, η θρησκεία είναι ένα πολιτιστικό επίτευγμα, η οποία με τις εντολές της καταπιέζει τις βίαιες ορμές του ανθρώπου.

Άρα λοιπόν η βία προυπάρχει της θρησκείας και δεν είναι δημιούργημα της θρησκείας, αφού η θρησκεία είναι δημιούργημα του πολιτισμού που αντιτάσσεται στην βαρβαρότητα και βιαιότητα της πρωτόγονης ζωής.

Εσύ σαν πιστός(και καλά) δέχεσαι ότι υπάρχει ψυχή. Όλα αυτά που τσαμπουνάς εδώ είναι τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου. Όσο μένει σε αυτά τόσο μένει ζώο. Όσο τα παλεύει και τόσο ξεφεύγει από αυτά και ανυψώνει την ψυχή του. Τις βλακείες περί βίας τις πιστεύεις όντως; Δεν μας απαντάς. Απλά εσύ θες να έχεις κάποιον ή κάτι να σε περιορίζει από τις βίαιες τάσεις σου και πιστεύεις ότι όλοι σκέπτονται έτσι..

Robespierre
15-12-16, 19:03

Δεν ξεμπροστιάζεις κανέναν. Το μόνο που κάνεις είναι να φωνάζεις "δεν καταλαβαίνω τίποτε από αυτά που διαβάζω", με όλο και πιο κραυγαλέο τρόπο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο στη ζωή μου να γίνεται ηθελημένα ρεζίλι τοσο άγαρμπα σαν κι εσένα. Καλά δεν ντρέπεσαι καθόλου;;;

Logical Faith
16-12-16, 06:30
Οπότε Pholachos μπορούμε να μιλήσουμε για 3 κατηγορίες αντίληψης σχετικά με την βία.

Στις 2 πρώτες κατηγορίες έχω το καλυμμένο κακό και το φανερό κακό. Σίγουρα το δεύτερο έχει κάποια δόση ειλικρίνειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αγαπάμε.

Και οι κρυφοί και οι φανεροί κακοί πιστεύουν στην επιβίωση και εξέλιξη στην φύση, θεωρώντας ότι το δίκαιο είναι αυτό που αποφασίζει ο δυνατότερος. Σίγουρα υπάρχει δόση αλήθειας στα πιστεύω τους, διότι αν είσαι ο δυνατότερος μπορείς να αποδώσεις δικαιοσύνη. Αν ήταν ο Σατανάς δυνατότερος, τότε την Κρίση δεν θα την είχε το Καλό αλλά το Κακό.

Όμως το κρυφό κακό δρα με διαφορετικό τρόπο από το φανερό κακό, γιατί δεν έχει την φυσική δύναμη να επιβάλλει την θέλησή του. Αυτό μας θυμίζει συμβουλάτορες και μάγους βασιλιάδων που δρουν υπόγεια. Έτσι λοιπόν κατακτά την οικονομία και την δύναμη να καθορίζει την κοινή γνώμη, τα γούστα και την ψυχαγωγία.

Ενώ δηλαδή το φανερό κακό έχει την δύναμη να πει ότι με την ευθανασία βοηθάμε το έργο της φυσικής επιλογής, η οποία έχει αποφασίζει τον θάνατο κάποιων ατόμων και ενώ λέει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για την θεωρία της εξέλιξης, το κρυφό κακό προτιμά να μιλάει για συναδέλφωση λαών - πολιτισμών, δικαιώματα ομοφυλόφυλων, ναρκομανών, ανάπηρων(ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ) και να προωθεί το δικό του πνεύμα στις μάζες. Μπορεί να εφαρμόσει ένα υπόγειο και υποσυνείδητο πνευματικό ολοκαύτωμα των εθνών.

Αν και πιστεύουν και το κρυφό και το φανερό κακό στην επιβίωση, την δύναμη, την εξουσία και ότι αυτά περί καλού και κακού είναι αστειότητες των αδυνάμων, έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης. Το κρυφό κακό είναι δράκος με κέρατα αρνίου, το φανερό κακό δεν χρειάζεται όμως να φορέσει προβιά αρνίου, γιατί μπορεί να εφαρμόσει την βία άμεσα και φανερά ως ένας γίγαντας.

Πιστεύω μας κυβερνά το κρυφό κακό που επειδή δεν έχει την δύναμη να μας εξοντώσει άμεσα και φυσικά, προτιμά να μας καταστρέφει πνευματικά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Σιών (που φυσικά δεν τα έγραψε και τα μοίρασε το κακό αλλά εκείνος που κατάλαβε και ανέλυσε την δράση του, διότι αυτά δεν λέγονται στην φόρα), δηλαδή να μας κάνει υλιστές, πόρνους, να ρίχνει το εθνικό φρόνημα κτλ. Έτσι δημιουργούνται κατεστραμένες κοινωνίες που μπορεί εύκολα να χειραγωγήσει ακόμα και αν είναι αδύνατο φυσικά.

Τώρα στην 3η κατηγορία ανήκει ο Χριστιανισμός. Ο Χριστιανισμός λοιπόν διακηρύσσει ότι με την βία ο Θεός θα καταστρέψει ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ όλους εκείνους που πιστεύουν στην βία (με την έννοια της άσκησης πίεσης και καταστροφής). Γι' αυτό ο Ησαίας προφητεύει ότι δεν θα προξενούν φθορά πλέον στο Άγιο Όρος Του Θεού και ο λύκος θα συγκατοικεί με το αρνί. Αυτούς λοιπόν που θα κατασφάξουν είναι οι βίαιοι και εκείνοι που θα καούν για πάντα στην Λίμνη του Πυρός είναι οι βίαιοι.

Και ο Χριστιανισμός φυσικά και δεν μας λέει να αγαπήσουμε τους βίαιους και τους πονηρούς, αλλά να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και φυσικά και πνευματικά. Αν διαφωνείς με αυτό τότε η Ορθόδοξη Εκκλησία που είχε εξουσία στην Γη, είναι εχθρός του Χριστού γιατί αυτός διακήρυξε ότι δεν είναι μέρος του κόσμου αυτού. Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ζωντανή χάρη στο τουφέκι και το σπαθί του Έλληνα αγωνιστή και όχι χάρη στο γύρνα και το άλλο μάγουλο ή κάθησε να σε σφάξουν. Είναι δυνατόν λοιπόν ο Χριστός να λέει ότι οι Χριστιανοί αν χρησιμοποιούν βία για την επιβίωσή τους, είναι ψευτοΧριστιανοί? ΑΝ ΝΑΙ, πως περίμενε να έχει επιβίωσει ο Χριστιανισμός στην ζούγκλα της βίας έως τώρα? Θα έπρεπε όλοι οι Χριστιανοί να είναι σε άλλο κόσμο. Και θα χαρίσει στον Σατανά τον κόσμο που έφτιαξε, για να τον καταστρέψει?

Αυτά βέβαια είναι αστεία για τους εξελικτές και εκείνους που πιστεύουν στην αμείλικτη και ωμή φύση(δηλαδή να υπάρχει αγάπη και αρμονία στην φύση), δεν θα το δηλώσουν όμως γιατί δεν θέλουν να φανερώσουν τα πραγματικά πιστεύω τους που λένε ότι εκείνος που πιστεύει στον οίκτο είναι χαμένος στον πόλεμο της φύσης.

ilias1990
16-12-16, 06:39
[QUOTE=Logical Faith;126599]Οπότε Pholachos μπορούμε να μιλήσουμε για 3 κατηγορίες αντίληψης σχετικά με την βία.

[B]
Ε

Και ο Χριστιανισμός φυσικά και δεν μας λέει να αγαπήσουμε τους βίαιους και τους πονηρούς, αλλά να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και φυσικά και πνευματικά.

Που το λέει αυτό;

Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ζωντανή χάρη στο τουφέκι και το σπαθί του Έλληνα αγωνιστή και όχι χάρη στο γύρνα και το άλλο μάγουλο ή κάθησε να σε σφάξουν.

Eπιβίωσε 400 χρόνια χωρίς τουφέκι.

Είναι δυνατόν λοιπόν ο Χριστός να λέει ότι οι Χριστιανοί αν χρησιμοποιούν βία για την επιβίωσή τους, είναι ψευτοΧριστιανοί? ΑΝ ΝΑΙ, πως περίμενε να έχει επιβίωσει ο Χριστιανισμός στην ζούγκλα της βίας έως τώρα? Θα έπρεπε όλοι οι Χριστιανοί να είναι σε άλλο κόσμο. Και θα χαρίσει στον Σατανά τον κόσμο που έφτιαξε, για να τον καταστρέψει?

Ο Χριστός δεν είπε τις σαχλαμάρες που λες γιατί δεν σκεφτόταν όπως σκέφτεσαι εσύ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου, αλήθεια..

Logical Faith
16-12-16, 08:28
Δηλαδή ο <<μετριοπαθής>> λόγος κάποιων άθεων ρατσιστών και εξελικτών είναι υποκριτικός λόγος.

Διότι στην πραγματικότητα τί πιστεύουν?

Αυτά που λένε ξεκάθαρα και ντόμπρα ο Νίτσε και ο Φρόυντ.

Πιστεύουν ότι το δίκαιο και το άδικο, το καλό και το κακό είναι υποκειμενικά. Ο δυνατότερος δηλαδή επιβάλλει τους δικούς του νόμους(που δεν έχουν καθολική και αιώνια ισχύ) ανάλογα με τα συμφέροντά του.Θεωρούν ότι είναι "κακό" να σκοτώσεις, επειδή θα μπεις φυλακή και όχι επειδή είναι κακό αυτό καθεαυτό. Μιλάνε για ένα ΥΠΕΡ-ΕΓΩ που έχει φυτρώσει μέσα στον άνθρωπο και το οποίο ως "φάντασμα του πατέρα" δημιουργεί τύψεις ενοχής στα άτακτα παιδιά που νομίζουν ότι αμαρτήσανε στον πατέρα τους. Μάλιστα λένε ότι τα παιδιά φοβούνται να κάνουν σεξ με την μάνα τους επειδή φοβούνται τον πατέρα και όλοι οι νόμοι αιμομιξίας βασίζονται όχι στην υγιεινή(για την οποία λένε οι αρχαίοι δεν είχαν ιδέα) αλλά στα ταμπού του τοτέμ-πατέρα.

Για αυτούς, κακό είναι ότι αντίτιθεται στην επιβίωση, την κυριαρχία, την ευχαρίστησή σου. Καλό ότι βοηθάει στην επιβίωση, την κυριαρχία, την απόλαυσή σου. Υπάρχεις εσύ και οι φυσικοί ανταγωνιστές σου και κοιτάς αυτό που σε συμφέρει. Μην γίνεσαι σκλάβος του πατέρα, του νομοθέτη. Γίνε εσύ ο πατέρας, ο νομοθέτης.

ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ.

Προσπαθούνε να πούνε πως εμείς οι Έλληνες δεν ήμαστε εξ' αρχής και εκ γεννήσεως πολιτισμένοι αλλά βάρβαροι και βίαιοι που εξελιχθήκαμε από βίαια ζώα σε ανθρώπους και αναγκαστήκαμε υπό την πίεση της φύσης να φτιάξουμε κοινωνία που τα άτομά της κρυφομισούνται. Έπειτα λένε πως ο πολιτισμός με (όλους τους νόμους του) που χτίσαμε καταπιέζει τις βίαιες και φυσικές ορέξεις μας, έτσι πρέπει να τον κατεδαφίσουμε ή έτσι και αλλιώς θα γίνει αυτό αργά ή γρήγορα λόγω της καταπίεσης της libido.

Αντιθέτως ο Χριστιανισμός όταν μιλάει για βία, δεν εξυμνεί την βία. Είναι η δίκαιη τιμωρία που υπόσχεται ο Θεός στους μάρτυρες τους για όλους τους κακούς που βιαιοπράγησαν στην κτίση Του.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Χριστός δεν ήρθε να μας καλέσει σε έναν άλλο κόσμο, αφήνοντας αυτό τον κόσμο στα χέρια του Σατανά διαπαντός. Διαφορετικά οι Χριστιανοί όλοι θα ήταν αγγελάκια στον ουρανό μακρυά από αυτόν τον κόσμο. Υπόσχεται αλλαγή ΑΥΤΟΥ του κόσμου.

Ως να επέμβει όμως ο Θεός είμαστε και εμείς υπόλογοι στους φυσικούς νόμους της επιβίωσης. Είμαστε και εμείς στην ζούγκλα της βίας. Δεχόμαστε επίθεση και βία και πρέπει να αντισταθούμε. Πως νομίζεις ότι υπάρχει ακόμα Ελλάδα και Χριστιανισμός ως πίστη(όχι μόνο ως ιερατείο)? Επειδή κάποιοι ήρωες πολέμησαν και δεν κάθησαν ακίνητοι να τους σφάξουν οι εισβολείς.

Τί πιστεύεις γι' αυτό Pholarchos?

Logical Faith
16-12-16, 08:49
Eπιβίωσε 400 χρόνια χωρίς τουφέκι.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου, αλήθεια..
[/I]

Αυτό εδώ αξίζει μια απάντηση, αν και αποφάσισα να μην διαβάζω πλέον τί γράφεις εσύ και ο ρομπασπιερ λόγω των προσωπικών προσβλητικών χαρακτηρισμών.

Κακώς λοιπόν επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821 κατ' εσέ, αφού είχαν επιβίωσει ήδη 400 χρόνια. Μια χαρά περνούσαν με τον Σουλτάνο, γιατί λοιπόν κάποιοι αιμοδιψείς φασίστες σαν τον Κολοκοτρώνη ξεσηκώθηκαν κάνοντάς μας ζημιά αφού μας παράτησαν οι "Μεγάλες Δυνάμεις" που είχαν υποσχεθεί την σωτηρία μας?

Και 400 χρόνια ο Χριστιανισμός επιβίωσε χάρη στο ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που το βαφτίσατε εσείς οι νεοεποχίτες κρυφορατσίστες ως ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΣΟΥΣ.

Ούτε εγώ ξέρω τί συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου, αφού έλεγες για Άγιους Γεώργιους που σε καλούσαν να σώσεις την Ελλάδα όταν οι μουσουλμάνοι ετοιμάζονταν να σε ρίξουν στον γκρεμό.

Πάντως κέρδισες το βραβείο του αντιφασίστα, αντιρατσιστή άθρησκου, μπράβο.

ilias1990
16-12-16, 08:51
Ρε αχαρακτήριστε, αν σου επιτεθούν θα αμυνθείς. Αυτό είναι το ανθρώπινο αλλά καμία σχέση δεν έχει με ότι δίδαξε ο Χριστός. Αν έχεις τα κότσια πες τουλάχιστον σε τι ακριβώς πιστεύεις γιατί δημιουργείς ένα χάος εδώ μέσα και όσοι μείναμε να σου απαντάμε κάνουμε μεγάλο λάθος. Με τις ασυναρτησίες σου δεν θα μείνει κανείς στο τέλος εδώ μέσα...
Προτείνω να τον γράφουμε όλοι γιατί δεν πιστεύει αυτά που λέει και τα λέει μόνο για να φέρνει αναστάτωση.

Pholarchos
16-12-16, 09:44
....Και γιατί νιώθεις τέτοια ανάγκη να "ξεμπροστιάσεις" όλα αυτά;

...Όπως λέει στο βιβλίο του, η θρησκεία είναι ένα πολιτιστικό επίτευγμα, η οποία με τις εντολές της καταπιέζει τις βίαιες ορμές του ανθρώπου.

Άρα λοιπόν η βία προυπάρχει της θρησκείας και δεν είναι δημιούργημα της θρησκείας, αφού η θρησκεία είναι δημιούργημα του πολιτισμού που αντιτάσσεται στην βαρβαρότητα και βιαιότητα της πρωτόγονης ζωής.Κανείς δεν είπε ότι η βία είναι "δημιούργημα της θρησκείας" η βία είναι μέρος του κόσμου και ως τέτοιο εισβάλλει και σε θρησκείες μη-βίας.

Robespierre
16-12-16, 10:06
Αν έχεις τα κότσια πες τουλάχιστον σε τι ακριβώς πιστεύεις γιατί δημιουργείς ένα χάος εδώ μέσα και όσοι μείναμε να σου απαντάμε κάνουμε μεγάλο λάθος.

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε. Αυτού του είδους οι μισάνθρωποι ψοφάνε για αντιπαραθέσεις. Οπότε, ψάχνει και βρίσκει ότι ενοχλεί τους άλλους και αρχίζει τον εξάψαλμο συστηματικά. Οπότε, κάποιος θα τσιμπήσει, κάποιος θα μπει στη συζήτηση και θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίζει αυτό το ακατάσχετο παραλήρημα.

ilias1990
16-12-16, 10:21
Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε. Αυτού του είδους οι μισάνθρωποι ψοφάνε για αντιπαραθέσεις. Οπότε, ψάχνει και βρίσκει ότι ενοχλεί τους άλλους και αρχίζει τον εξάψαλμο συστηματικά. Οπότε, κάποιος θα τσιμπήσει, κάποιος θα μπει στη συζήτηση και θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίζει αυτό το ακατάσχετο παραλήρημα.

Ναι γι αυτό το πρότεινα κι εγώ. Αυτός παίζει να μην πιστεύει και τίποτα από αυτά που λέει , απλά να θέλει να προκαλεί. Μόνο αν τον αγνοήσεις μπορεί να στρώσει..

Logical Faith
16-12-16, 10:23
Και γιατί νιώθεις τέτοια ανάγκη να "ξεμπροστιάσεις" όλα αυτά;

Γιατί τα ζούμε και ο κόσμος βαδίζει προς την καταστροφή μέσα σε μια ομίχλη υποκρισίας.

Κανείς δεν είπε ότι η βία είναι "δημιούργημα της θρησκείας" η βία είναι μέρος του κόσμου και ως τέτοιο εισβάλλει και σε θρησκείες μη-βίας.

Αυτοί το λένε. Λένε πως θρησκεία (του Γιαχβέ) δημιούργησε την βία (ενώ οι άλλες ήταν ειρηνικές), ενώ όπως ξέρουμε τα θρησκευτικά διατάγματα όπως και οι νόμοι του κράτους τιμωρούν την βία εκείνου που κάνει κακό στην κοινωνία.

Μιλάνε για ένα Χριστό χαζο-αγαθιάρη που ήταν κατά των θρησκειών και των δογμάτων. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι υπήρξαν ιερατεία συμφερόντων που χρησιμοποίησαν βία και καταπίεσαν, για να υποστηρίξουν ότι δεν χρειαζόμαστε οργάνωση και μεσίτες.

Άρα τότε με την λογική τους, το ορθόδοξο ιερατείο είναι ένα έκτρωμα που καταδικάζει ο Χριστός γιατί αυτός ήρθε να κηρύξει κατά των ιερατείων. Όταν το ορθόδοξο ιερατείο πάλι ευλογούσε τους Έλληνες του 40 να σκοτώσουν τον εχθρό, ήταν αντιχριστιανικό γιατί δεν εφαρμόζει το αγάπα τον πλησίον, προσευχήσου γι' αυτόν και γύρνα και το άλλο μάγουλο στον εχθρό σου. Αλλά λέει η Παναγιά και ο Χριστός μαζί σου να σκοτώσεις τον εχθρό.

Οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν ότι το τέλος του κόσμου του Σατανά θα έρθει τον 1ο αιώνα, δεν φαντάζονταν ότι θα περνούσαν άλλα 2000 χρόνια από τότε. Από την στιγμή όμως που ο Χριστός δεν ήρθε τον 1ο αιώνα, ο Χριστιανισμός αναπτύχθηκε στον κόσμο του Σατανά παρά τους διωγμούς και τελικά έγινε και κρατική θρησκεία.

Επιβίωσε χάρη στις μάχες του ελληνικού έθνους. Άρα λοιπόν αν οι Χριστιανοί Έλληνες δεν αντιδρούσαν βίαια στην βία που ήθελε τον αφανισμό τους, κανείς Χριστιανός δεν θα υπήρχε σήμερα να κηρύττει στην Γη τον ερχομό του Κυρίου και το αγάπα τον πλησίον.

Επομένως ο Χριστιανισμός αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει βία για να υπάρξει.

Περιγράφουμε την πραγματικότητα όπως έχει, τώρα το "αυτό λέει το κείμενο αλλά εννοεί κάτι άλλο" είναι γελοιότητες και υποκρισίες. Ο Φρόυντ και ο Νίτσε τα λένε χύμα. Τώρα κάτι ορθόδοξοι ιερείς πουλημένοι στην παγκοσμιοποίηση λένε κάτι βλακείες χωρίς να συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν χάρη στο σπαθί του Κολοκοτρώνη. Μάλιστα φοβούνται τόσο πολύ ώστε καλωσορίζουν και ισλαμιστές χωρίς να φοράνε σταυρό σε αντίθεση με τους ήρωες κληρικούς του 21.

Logical Faith
16-12-16, 10:43
ΠΡΟΣΕΧΕ το "ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ".

Δηλαδή οι Χριστιανοί και οι Έλληνες δεν πιστεύουν στην βία και τον πόλεμο αλλά στη αγάπη και την ειρήνη. Αλλά από την στιγμή που βρισκόμαστε και εμείς στον κόσμο του Σατανά όπου βασιλεύει το δόγμα της επιβίωσης, αναγκαζόμαστε να παίξουμε το βίαιο παιχνίδι του.

Το να μην αντιδράσουν βίαια οι Χριστιανοί στην βία εναντίον τους, θα σημάνει και τον αφανισμό τους στο παιχνίδι της επιβίωσης. Γιατί να είμαστε λοιπόν εμείς οι χαζοί και μέχρι πότε θα αυτομαστιγωνόμαστε και θα νιώθουμε ενοχές?

Και στο έργο Οι Τελευταίες Μέρες της Πομπηίας, τους Χριστιανούς τους βοηθάει ο Στηβ Ριβς και η έκρηξη του ηφαιστείου.

Με το να καθήσεις να σε σφάξουνε δεν κερδίζεις κάτι και δεν νομίζω το αγάπα τον πλησίον να απαγορεύει την χρησιμοποίηση βίας.

Απλώς θεωρώ ότι επειδή οι Χριστιανοί νόμιζαν ότι θα έρθει το τέλος τον 1ο αιώνα, είχανε κατά κάποιο τρόπο σταυρώσει τα χέρια και περιμένανε τον Θεό να δράσει γι' αυτούς.

Μην είμαστε δηλαδή εμείς οι χαζοί Έλληνες Χριστιανοί που θα αφανιστούμε.

Robespierre
16-12-16, 11:02
Ναι γι αυτό το πρότεινα κι εγώ. Αυτός παίζει να μην πιστεύει και τίποτα από αυτά που λέει , απλά να θέλει να προκαλεί. Μόνο αν τον αγνοήσεις μπορεί να στρώσει..

Σωστά. Παλιά γινότανε εδώ της κακομοίρας με τον γεοκεντρισμό και τον δημιουργισμό, θέματα ξεκάθαρα σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει περάσει το δημοτικό. Έψαχνε κι έβρισκε κάτι πυροβολημένους στο διαδίκτυο και τους έφερνε εδώ σαν παραδείγματα. Προσπαθούσαν να του δώσουν να καταλάβει διάφοροι χρήστες, αλλά βασικά μόλις κατάλαβαν ότι τους δούλευε και σταμάτησαν να του απαντάνε, κόπηκε το σίριαλ.

Λευκός Λύκος
16-12-16, 11:16
Σωστά. Παλιά γινότανε εδώ της κακομοίρας με τον γεοκεντρισμό και τον δημιουργισμό, θέματα ξεκάθαρα σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει περάσει το δημοτικό. Έψαχνε κι έβρισκε κάτι πυροβολημένους στο διαδίκτυο και τους έφερνε εδώ σαν παραδείγματα. Προσπαθούσαν να του δώσουν να καταλάβει διάφοροι χρήστες, αλλά βασικά μόλις κατάλαβαν ότι τους δούλευε και σταμάτησαν να του απαντάνε, κόπηκε το σίριαλ.

Πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος σπαταλά τόσο χρόνο κάθε μέρα επί χρόνια, για να μας δουλέψει; Μπράβο μας! Ίσως απλά να έχει ανάγκη από παρέα.

xtabay
16-12-16, 11:20

Δυστυχώς μόνο με ban σταματάει , και αυτό για λίγο μέχρι να επανέλθει με καινούργιο ψευδώνυμο . Ακόμη και αν σταματήσετε να απευθύνεστε σε αυτόν , θα ποστάρει μόνος του και θα μιλάει στον εαυτό του ...

Robespierre
16-12-16, 11:26
Πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος σπαταλά τόσο χρόνο κάθε μέρα επί χρόνια, για να μας δουλέψει; Μπράβο μας! Ίσως απλά να έχει ανάγκη από παρέα.

Λευκός Λύκος, όταν κάποιος έχει ανάγκη από παρέα, τότε πλησιάζει τους άλλους με κατανόηση, καθαρή καρδιά και σεβασμό. Δεν τους ψεκάζει καθημερινά με ένα σωρό ανοησίες, γράφει φιλιππικούς μίσους απέναντι σε διάφορους εχθρούς που εφευρίσκει και συμπεριφέρεται σε ένα χώρο που τον φιλοξενεί, σαν να βρίσκεται σε γήπεδο, μην πω αρένα.

Δυστυχώς μόνο με ban σταματάει , και αυτό για λίγο μέχρι να επανέλθει με καινούργιο ψευδώνυμο . Ακόμη και αν σταματήσετε να απευθύνεστε σε αυτόν , θα ποστάρει μόνος του και θα μιλάει στον εαυτό του ...

Κάνει κάτι ακόμα, αυτό είναι που δημιουργεί τα προβλήματα. Χώνεται σε συζητήσεις άλλων και τις παρεκτρέπει. Αρχίζει να κάνει συσχετισμούς με τη γνωστή θεματολογία που αναπτύσσει, μόνο για να φέρει τη κουβέντα στα μέτρα του. Δες τι έγινε εκεί που συζητήθηκε για την αξιοπιστία των πηγών του ίντερνετ.

Logical Faith
16-12-16, 12:14

Γεια.

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς τί έχω γράψει.

Δεν μπαίνω εδώ για να κάνω παρέες(χωρίς αυτό να αποκλείεται κιόλας), αν ήθελα θα πήγαινα σε σάιτ γνωριμιών. Γράφω απλά την άποψή μου χωρίς να αναφέρομαι προσβλητικά σε κανένα μέλος του φόρουμ, όπως κάνουν οι άλλοι.

Δεν θα καθήσω να ασχοληθώ με οποιανού δεν του αρέσουν οι απόψεις μου. Τελείωσα με τους υπόλοιπους που μπαίνουν για κουτσομπολιό και για να σπάνε πλάκα. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε πως αυτοί έρχονται εδώ να ενοχλήσουν και ζητάνε τα ρέστα. Τελείωσε λοιπόν.

Θα σε παρακαλούσα αν δεν έχεις να πεις τίποτε επί του θέματος, να μην σχολιάζεις προσωπικά. Αν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος, πολύ ευχαρίστως.

Στην συνέχεια θα φέρω απόσπασμα από τον Φρόυντ για το αγάπα τον πλησίον.

Logical Faith
16-12-16, 12:33
Και αγαπητή φίλη δεν είσαι και αναγκασμένη να διαβάζεις το παρόν θέμα αν δεν σου χαιδεύει τα αυτιά. Και γιατί θα έπρεπε να σου αρέσει? Φυσικά και δεν σε εκβιάζει κανείς να το διαβάζεις πόσο μάλλον να δεχθείς τί γράφεται.

Αλλά όταν οι φίλοι σου έχουν πει 10 εκατομμύριες φορές μην του δίνετε σημασία αλλά είναι όλοι την ώρα εδώ στα θέματά μου, αυτοί φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα παρέας και ψάχνουν εχθρούς να σφαχτούν γηπεδικά. Αυτοί περιμένουν εναγωνιωδώς τις απαντήσεις μου για να τροφοδοτηθούν με οργή.

Επίσης δεν έχω ακούσει την άποψή σου για τον χώρο που νομίζουν ότι κατέχουν. Έχουν την εντύπωση πως εισήλθα σε κάποιο χώρο τους. Αυτό πως θα το χαρακτήριζες?

Και ΑΝ κάποιος έχει πρόβλημα με αυτά που γράφονται, αυτός δερν θα ήταν ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε οι ανεπιθύμητοι, αλλά ο διαχειριστής του σάιτ.

Αυτά, στείλε φιλάκια στις αγορίνες και αν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος χωρίς να αναφερθείς προσβλητικά ή σαν ανακριτής, πολύ ευχαρίστως.

Και θυμήσου ότι δεν θα σε βρίσω αν δεν συμφωνείς, πες την γνώμη σου ελεύθερα χωρίς να περιμένεις χεράκια πάνω ή χεράκια κάτω.

Robespierre
16-12-16, 12:44
Κατάλαβες Λευκός Λύκος τι ήθελα να σου πω; Σου το εξήγησε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται :D

Logical Faith
16-12-16, 13:36
Φρόυντ, Ο Πολιτισμός Πηγή της Δυστυχίας

Μελέτη και Λογική Κατάρριψη του Αγάπα τον Πλησίον

σελ 41
Μια από τις λεγόμενες ιδανικές απαιτήσεις της πολιτισμένης κοινωνίας μπορεί να μας δείξει εδώ το ίχνος. Η απαίτηση είναι αυτή: να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Είναι πασίγνωση και σίγουρα παλαιότερη από τον Χριστιανισμό που την προβάλλει σαν την πιο λαμπρή απαίτησή του, αλλά οπωσδήποτε όχι πολύ παλαιά. Σε ιστορικούς χρόνους ήταν ακόμη άγνωστη στους ανθρώπους. Θα πάρουμε αφελή στάση απέναντί της, σαν να την ακούγαμε για πρώτη φορά. Τότε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα αίσθημα έκπληξης και θαυμασμού. Γιατί να το κάνουμε αυτό? Σε τί θα μας βοηθήσει? Και κυρίως, πως θα το κάνουμε? Πως μας είναι δυνατό? Η αγάπη μου είναι κάτι πολύτιμο για μένα που δεν μπορώ να το σκορπάω χωρίς να δίνω λόγο. Μου επιβάλλει καθήκοντα που πρέπει να είμαι έτοιμος να τα εκπληρώσω με θυσίες. Για να αγαπώ κάποιον άλλο, πρέπει κατά κάποιο τρόπο να το αξίζει. Παραβλέπω την ωφέλεια, που μπορεί να μου φέρει, καθώς και την πιθανή του σημασία για μένα σαν σεξουαλικό αντικείμενο. Αυτά τα δυο είδη της σχέσης δεν λαμβάνονται υπόψη για την εντολή της αγάπης απέναντι στον πλησίον. Την αξίζει, αν σε σημαντικούς για μένα τομείς μου μοιάζει τόσο, ώστε σε αυτόν να μπορώ να αγαπώ τον εαυτό μου. Την αξίζει αν είναι τελειότερος από μένα, ώστε να μπορώ να αγαπώ σε αυτόν το ιδανικό μου για τον ίδιο μου τον εαυτό. Πρέπει να τον αγαπώ, αν είναι παιδί του φίλου μου, γιατί ο πόνος του φίλους μου, αν του συμβεί κάτι κακό, θα είναι και δικός μου πόνος, θα πρέπει να τον μοιραστώ. Αλλά αν μου είναι ξένος και δεν μπορεί να με ελκύσει με καμιά ιδιαίτερη αξία, με καμιά ήδη αποκτημένη σημασία για την αισθηματική μου ζωή, μου είναι δύσκολο να τον αγαπήσω. Κάνω μάλιστα μια αδικία, γιατί η αγάπη μου θα κριθεί από όλους τους δικούς μου σαν προτίμηση. Είναι αδικία απέναντί τους που τοποθετώ τον ξένο στην ίδια θέση με αυτούς. Αν όμως τον αγαπήσω με εκείνη την γενική αγάπη, απλώς επειδή είναι κι αυτός ένα πλάσμα αυτής της γης όπως το έντομο, η βροχαλίδα, η οχιά, φοβούμαι πως τότε θα του πέσει μικρό μερίδιο αγάπης, αδύνατο να είναι τόσο, όσο σύμφωνα με την κρίση της λογικής θα είχα δικαίωμα να κρατήσω για τον εαυτό μου. Προς τί μια τόσο επίσημα εμφανιζόμενη εντολή, αφού η εκτέλεσή της δεν μπορεί να συστηθεί σα λογική?
Αν παρατηρήσω καλύτερα, βρίσκω ακόμη πολλές δυσκολίες. Αυτός ο ξένος δεν είναι μόνο γενικά αναξιαγάπητος, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως αξίζει περισσότερο την εχθρότητά μου, και μάλιστα το μίσος μου. Φαίνεται να μην έχει για μένα την παραμικρή αγάπη, δεν μου δείχνει τον παραμικρό σεβασμό. Αν τον ωφελεί, δεν

σελ 42
διστάζει να με βλάψει, και δεν αναρωτιέμαι αν το μέγεθος της ωφέλειας αντιστοιχεί στο μέγεθος της βλάβης που μου προξενεί. Δεν χρειάζεται μάλιστα να έχει κάποια ωφέλεια απ' αυτό. Αν έτσι μπορεί να ικανοποιεί κάποια όρεξή του, δεν το έχει σε τίποτε να με κοροιδεύει, να με προσβάλλει, να με συκοφαντεί, να δοκιμάζει πάνω μου την δύναμή του, και όσο πιο σίγουρος αισθάνεται, όσο πιο αδύναμος είμαι εγώ, τόσο πιο σίγουρα έχω να περιμένω αυτή την συμπεριφορά του. Αν συμπεριφέρεται διαφορετικά, αν με σέβεται και με προσέχει σαν ξένο, είμαι δίχως άλλο, χωρίς εκείνη την εντολή, πρόθυμος να του το ανταποδώσω με τον ίδιο τρόπο. Και αν ακόμη εκείνη η εξαίρετη εντολή έλεγε: αγάπα τον πλησίον σου όπως σε αγαπά αυτός, δεν θα είχα αντίρρηση. Υπάρχει μια δεύτερη εντολή που μου φαίνεται πιο ακατάληπτη και ξεσηκώνει μέσα μου ισχυρότερη αντίσταση. Αυτή λέει: Αγάπα τους εχθρούς σου. Αν το σκέφτομαι σωστά, κάνω σφάλμα να την απορρίψω σαν μεγαλύτερη αξίωση. Κατά βάση είναι το ίδιο.
Νομίζω πως από μια αξιοπρεπή φωνή ακούω την προειδοποίηση:
Ακριβώς επειδή ο πλησίον σου δεν είναι αξιαγάπητος και μάλλον είναι εχθρός σου, πρέπει να τον αγαπάς σαν τον εαυτό σου. Τώρα καταλαβαίνω πως αυτό είναι μια περίπτωση παρόμοια με το Credo quia absurdum(το πιστεύω επειδή είναι παράλογο).
Είναι πολύ πιθανό πως ο πλησίον μου, αν κληθεί να με αγαπήσει όπως τον εαυτό του, θα απαντήσει ακριβώς όπως εγώ και θα με αποπέμψει με τις ίδιες αιτιολογήσεις. Ελπίζω, όχι με το ίδιο αντικειμενικό δίκαιο, αλλά το ίδιο θα σκεφτεί και αυτός. Μολοντούτο υπάρχουν διαφορές στην συμπεριφοά των ανθρώπων, του οποίους η ηθική με παράκαμψη της εξάρτησής τους από όρους τους ταξινομεί σαν <<καλούς>> και <<κακούς>>. Όσο αυτές οι αναντίρρητες διαφορές δεν έχουν καταργηθεί, η τήρηση των ψηλών ηθικών απαιτήσεων σημαίνει βλάβη των πολιτιστικών σκοπών, αφού προσφέρει άμεσες βραβεύσεις για να είναι κανείς κακός. Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε εκείνο το περιστατικό που έλαβε χώρα στη γαλλική Βουλή, όταν γινόταν συζήτηση για τη θανατική ποινή. Ένα ομιλητής είχε ταχθεί με πάθος για την κατάργησή της και είχε καταχειροκροτηθεί, όταν ξαφνικά ακούστηκαν στην αίθουσα τα λόγια:
<<Ας αρχίσουν λοιπόν οι κύριοι δολοφόνοι>>.
Το κομμάτι της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά και το αρνούμαστε ευχαρίστως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι ένα πράο, αξιαγάπητο πλάσμα, που το πολύ-πολύ να αμυνθεί όταν του επιτεθούν, αλλά ότι στις ορμές του μπορεί να συγκαταλέγιει και ένα σημαντικό μερίδιο επιθετικής τάσης. Γι' αυτό ο πλησίον του δεν του είναι μόνο πιθανός βοηθός και σεξουαλικό αντικείμενο, αλλά και πειρασμός για να ικανοποιήσει πάνω του την ε-

σελ 43
πιθετικότητά του, να εκμεταλλευτεί την εργασία του χωρίς αμοιβή, να τον μεταχειριστεί σεξουαλικά χωρίς την θέλησή του, να σφετεριστεί την περιουσία του, να τον ταπεινώσει, να του προξενήσει πόνους, να τον βασανίσει και να τον σκοτώσει. Homo homini lupus(ο άνθρωπος είναι λύκος για τον άνθρωπο). Ποιός έχει το θάρρος μετά από όλες τις εμπειρίες της ζωής και της ιστορίας να αμφισβητήσει αυτή τη φράση? Αυτή η ωμή επιθετικότητα περιμένει κατά κανόνα μια πρόκληση ή μπαίνει στην υπηρεσία μιας άλλης πρόθεσης, ο σκοπός της οποίας θα επιτυγχανόταν και με ηπιότερα μέσα. Κάτω από ευνοικές γι' αυτή συνθήκες, όταν οι ψυχικές αντιδυνάμεις, που σε άλλες περιπτώσεις την εμποδίζουν, έχουν παραμερισθεί, εκφράζεται αυθόρμητα, αποκαλύπτει τον άνθρωπο σαν άγριο θηρίο που του είναι ξένη η προφύλαξη του είδους του. Αν αναλογιστούμε τις φρικαλεότητες της μετανάστευσης των λαών, των εισβολών των Ούννων, των Μογγόλων του Τζενγκίς Χαν και του Ταμερλάνου, της κατάληψης της Ιερουσαλήμ από τους ευσεβείς σταυροφόρους, και ακόμη τις ωμότητες του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου, θα αναγκασθούμε να υποκλιθούμε ταπεινά μπρος στην ορθότητα αυτής της άποψης.
Η ύπαρξη αυτής της επιθετικής τάσης, που μπορούμε να την διαισθανθούμε στον εαυτό μας, και δικαιολογημένα προυποθέτουμε στον άλλο, είναι το στοιχείο που ενοχλεί τη σχέση μας προς τον πλησίον μας και εξαναγκάζει τον πολιτισμό να τη χρησιμοποιεί....

Λευκός Λύκος
16-12-16, 13:45
Γεια.

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς τί έχω γράψει.

Δεν μπαίνω εδώ για να κάνω παρέες(χωρίς αυτό να αποκλείεται κιόλας), αν ήθελα θα πήγαινα σε σάιτ γνωριμιών. Γράφω απλά την άποψή μου χωρίς να αναφέρομαι προσβλητικά σε κανένα μέλος του φόρουμ, όπως κάνουν οι άλλοι.

Γιατί το πήρες αρνητικά; Δηλαδή ανοίγεις ένα θέμα μόνο για να πεις την άποψή σου και τέλος; Αν ακούγαμε μόνο αυτά που εμείς οι ίδιοι λέμε ή σκεφτόμαστε δεν θα υπήρχε εξέλιξη στη σκέψη μας. Το να μοιράζεσαι απόψεις και σκέψεις με άλλους ανθρώπους, είναι παρέα.

Λευκός Λύκος
16-12-16, 13:48
Με το να καθήσεις να σε σφάξουνε δεν κερδίζεις κάτι και δεν νομίζω το αγάπα τον πλησίον να απαγορεύει την χρησιμοποίηση βίας.

Αν σκεφτόταν έτσι ο Χριστός, θα γνωρίζαμε την ύπαρξή του σήμερα;

heretic
16-12-16, 15:28

Μα κι ο Χριστός, ισχυρίζεται ο παραπάνω τύπος, ότι προτρέπει σε σφαγές. Για απόδειξη, κατέθεσε το γνωστό απόσπασμα ευαγγελίου, όπου ο Χριστός μιλά με μια παραβολή, δηλαδή το πρόσωπο που ζητά τις σφαγές είναι ο ήρωας της παραβολής. Και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου ο υποτιθέμενος ευαγγελιστής οραματίζεται τα μελλούμενα δεινά για τους άπιστους. Και στις δυο περιπτώσεις λοιπόν, μιλάει ο Χριστός. Έτσι μας λέει. Συμφωνείς;

Φυσικά και τα αποσπάσματα του Νίτσε και του Φρόιντ, τα αντέγραψε κάπου από το νετ, ψάχνοντας για λέξεις κλειδιά, όπως "Φρόιντ" και "βια" για παράδειγμα. Μη διανοηθείς πως θα μπορέσει να αντέξει να διαβάσει κάτι από τα παραπάνω. Και να τα διάβαζε, πάλι μηδέν εις το πηλίκον. Το θέμα Λ.Λ είναι πως οι τύποι σαν τον παραπάνω είναι τα προστατευόμενα είδη των φόρουμ του σχετικού χώρου. Αποτελούν το αλατοπίπερο και όποιος τους "επιτεθεί" διαπομπεύεται αυτός, ενώ οι ίδιοι παραμένουν σε κάποια ν-στη παραλλαγή. Αν δεν υπήρχαν αυτοί άλλωστε, οι υπόλοιποι σοβαροί και λογικοί χρήστες όπως είναι η πλειοψηφία των χρηστών δω, δεν θα έμπαιναν να έγραφαν παρά ελάχιστα πράγματα.

Αν δεις λοιπόν τι συμβαίνει γενικά, εμφανίζεται κάποιος "σωτήρας" που αρχίζει να γράφει σε ένα στιλ "έχω κόψει τα χάπια μου εδώ και ένα μήνα" και οι υπόλοιποι παρακινούνται να γράψουν, για να του εξηγούν τι λάθη κάνει και που. Ο ήρωας μας φυσικά δεν καταλαβαίνει τίποτα, συνεχίζει τη "διδασκαλία" και η ζωή είναι ωραία. Είναι γνωστό πως δημόσια συζήτηση για μεταφυσικά θέματα είναι λίγο ή πολύ άκυρη. Αυτά τα θέματα είναι βιωματικά και δεν προσφέρονται για συζήτηση στο ίντερνετ γενικά. Το μόνο λοιπόν που μπορείς να κάνεις, είναι να παρατηρείς πως συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος, σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

Logical Faith
16-12-16, 16:20
Γιατί το πήρες αρνητικά; Δηλαδή ανοίγεις ένα θέμα μόνο για να πεις την άποψή σου και τέλος; Αν ακούγαμε μόνο αυτά που εμείς οι ίδιοι λέμε ή σκεφτόμαστε δεν θα υπήρχε εξέλιξη στη σκέψη μας. Το να μοιράζεσαι απόψεις και σκέψεις με άλλους ανθρώπους, είναι παρέα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείς με αυτόν που μιλάς, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα "εξελιχθεί η σκέψη μου" να δεχθώ την κοσμοθεωρία σου, μα ούτε και εσύ είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσεις.

Ανοίγω ένα θέμα για να πω τις απόψεις μου από τα βιβλία που έχω διαβάσει συν τις εμπειρίες μου. Από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα να γράψει κάποιος τις απόψεις του και τίποτε δεν αποκλείει να δεχθώ τί λέει αν το διανοηθώ ως αληθινό. Τις απόψεις του για το θέμα όμως και όχι παραλήρημα μίσους για αυτόν που γράφει διαφορετικά πράγματα, όπως συμβαίνει στο 95% των περιπτώσεων.

Οι προσωπικές επιθέσεις βασίζονται φαντάζομαι στο τρέμουλο που νιώθουν κάποιοι όταν διαπιστώνουν ότι ο φανταστικός κόσμος που πιστεύανε γκρεμίζεται κάτω από τα πόδια τους. Για αυτό ένας καταφεύγει συνήθως σε βρισιές και απειλές, γιατί δεν μπορεί να δεχθεί ότι αυτό πάνω στο οποίο είχε βασίσει όλες τις ελπίδες του ήταν ένα ψέμα. Δεν θέλει να το πιστέψει.

Έτσι αυτό που κοροιδεύουν πολύ σε χριστιανικές οργανώσεις (που είναι κλειστές και δεν ακούνε άλλες απόψεις γιατί ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τον Σατανά), είναι και προνόμιο εκείνων που κοροιδεύουν τα <<κλειστά χριστιανικά μυαλά>>. Είναι και προνόμιο των άθεων και των εξελικτών.

Κανείς δεν θέλει για παράδειγμα να διανοηθεί αν ο πολιτισμός που χτίσαμε βασίζεται σε αληθινή αγάπη ή ψεύτικη συμφεροντολόγα αγάπη μαζί με κρυφό μίσος. Φοβάται να το σκεφτεί.

Logical Faith
16-12-16, 16:27

Εξήγησε γιατί δεν κατάλαβα τί ρώτησες.

Όπως είδες, πληκτρολόγησα κάποιες σελίδες από βιβλίο του Φρόυντ που είχα σκανάρει και μιλάνε για το "αγάπα τον πλησίον" και "αγάπα τον εχθρό σου".

Εδώ συμφωνώ με τον Φρόυντ ότι το λογικό είναι να αγαπάς αυτούς που σε αγαπάνε και να μισείς αυτούς που σε μισούνε. Όπως κάνει και όλος ο κόσμος είτε είναι χριστιανός είτε όχι. Όπως κάνουν και άλλοι Χριστιανοί του φόρουμ που με μισούνε για αυτά που γράφω.

Εξηγεί γιατί είναι λογικό. Διάβασέ το αν θες και πες μου την άποψή σου.

Και θα πούμε και για τον Χριστό.

Logical Faith
16-12-16, 17:59
Θες να πούμε για τον Χριστό πρώτα?

Logical Faith
16-12-16, 19:27
Το απόσπασμα που έφερε ο Pholarchos(ο Θεός μισεί τον ασεβή) και από άλλα που ο Χριστός μιλάει για θύματα της Γέενας ή εκεί που εκτοξεύει πύρινους λόγους στους Φαρισαίους, βρίσκονται σε τέλεια αντίθεση με εκείνο που λέει αγαπάτε τους εχθρούς σας και αυτούς που σας μισούνε.

Μάλιστα ο Χριστός σε αυτό το απόσπασμα δίνει ένα πολύ περίεργο λόγο να το κάνουμε. Λέει ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και ανατέλλει τον Ήλιο για δίκαιους και πονηρούς! Όμως πριν είχαμε διαβάσει ότι ο Θεός μισεί τους ασεβείς. Και εξ' άλλου αφού και οι δίκαιοι και οι πονηροί είναι κάτοικοι της Γης, ο Ήλιος ανατέλλει αναγκαστικά για όλους!

Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο σωστός Χριστιανός* και θα ήταν καλύτερο να το αφήσουμε στην κρίση του Ιησού. Εγώ πάντως είμαι χαρούμενος που ακόμη και αν ο Ιησούς θεωρήσει ότι δεν είμαι Χριστιανός, θα έχω ως εχθρός την αγάπη του Χριστού και των υπόλοιπων Χριστιανών που με μισούνε...ε...με αγαπούνε. Αλλά και όλων των άλλων ανθρώπων που πιστεύουν στο αγάπα τον εχθρό σου και με αγαπάνε, όπως το έχουνε δείξει έως τώρα από την αγάπη τους που ξεχειλίζει.

*δηλαδή είναι αυτός που μισεί τους ασεβείς και τους βίαιους ή εκείνος που τους αγαπάει όλους ανεξαιρέτως και αδιακρίτως???

Logical Faith
17-12-16, 03:00
Δηλαδή έχουμε τον Θεό να κάνει διακρίσεις σε καλούς και κακούς, ευσεβείς και ασεβείς, οι μεν στον παράδεισο, οι άλλοι στην κόλαση και το σκότος το εξώτερον και... ταυτόχρονα τον Θεό να μην κάνει διακρίσεις για δίκαιους και αδίκους?

Μήπως ο Χριστός στρέφει και το άλλο μάγουλο στους εχθρούς του και ξεσπάει σε λυγμούς και προσευχές στον Πατέρα για αυτούς, την ώρα που βασανίζονται στην Λίμνη του Πυρός?

Και γιατί να θρηνήσουν οι άνθρωποι όταν δουν το σημείο του Υιού του Ανθρώπου, να τρίζουν τα δόντια τους και να είναι σαν τον κατακλυσμό του Νώε κατά την Δευτέρα Παρουσία, αφού ο Χριστός αγαπάει τους εχθρούς του? Θα έπρεπε όλοι, αγαθοί και πονηροί, να καταχαρούν. Οι δολοφόνοι ειδικά θα είχαν πάρτυ.

Καταρχήν, έχουμε κανένα δείγμα αυτής της απεριόριστης αγάπης προς όλους, όπου κάποιος βάζει τους εχθρούς του στην ίδια μοίρα με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τους θεωρεί ισάξιους αγάπης?

Υπήρχε καμμιά τέτοια απόδειξη, μέχρι που ήρθα εγώ και να καταστρέψω αυτόν τον αξιαγάπητο και συναδελφωμένο κόσμο με τα "κηρύγματα μίσους"(δηλαδή το ότι φανερώνω την αγάπη προς πλησίον/εχθρούς ως ψεύτικη και ανύπαρκτη)? [ειδικά τέτοια χρονιάρες μέρες, όπου ειδικά τώρα οι άνθρωποι αγαπιούνται περισσότερο από ποτέ]

Που είναι "η αγάπη στος εχθρούς" από νεοπαγανιστές, άθεους, χριστιανούς(ή τέλος πάντων αυτό που φαντάζονται σαν εχθρό) στα δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια ποστ που διαβάζω σε φόρουμ? Μήπως βρίσκεται στις απειλές με όπλα, στις κατάρες, στις βρισιές, στις ειρωνείες ότι δεν είμαι Χριστιανός κτλ? Μήπως αγαπούν και τον Χίτλερ σαν τον εαυτό τους?

Αφού δεν είμαι εγώ αληθινός χριστιανός, ποιος είναι ο αληθινός Χριστιανός, ο αληθινός Βουδιστής, ο αληθινός άθεος που τους αγαπούσε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όπως και τον εαυτό του?

Βλέπουμε λοιπόν γιατί το ξεσκέπασμα της υποκρισίας, προκαλεί τριγμό οδόντων (αυτών που ζούνε ωραία με το ψέμα) και καταφεύγουν σε προσωπικές ύβρεις που ξεχειλίζουν από αγάπη στους εχθρούς.

Εγώ πάντως χαίρομαι που μπορώ και απολαμβάνω τέτοια αγάπη από αυτούς που με εχθρεύονται, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να τους αγαπώ ο ίδιος.

Συγκινήθηκα τώρα και ξεχείλησα από την αγάπη σας, έτσι ώστε δεν μπορώ να γράψω άλλα.

Και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν (να χαιδεύουν τα αυτιά του κόσμου με ψέμματα)

Logical Faith
17-12-16, 07:41
Γιατί σήμερα δεν εκφράζετε όπως και τις προηγούμενες μέρες την αγάπη σας σε μένα αληθινοί και ταπεινοί Χριστιανοί? Μήπως με μισείτε?:( Θεός φυλάξοι να αμαρτήσετε φεύγοντας μακρυά από αυτούς που χρειάζονται την αγάπη σας):eek:

Logical Faith
17-12-16, 09:37
Όπως βλέπεις "Λευκός Λύκος", οι αληθινοί χριστιανοί, εσωτεριστές, βουδιστές, νεοπαγανιστές δεν γράφουν τώρα τίποτε. Και ο λόγος ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι αυτός που ισχυρίζονται(γιατί μέχρι και χθες ήτανε λαλίστατοι και γεμάτοι αγάπη), αλλά το ότι ξευτίλησα την αγάπη τους ως ψεύτικη και αν απαντήσουν θα επιβεβαιώσουν ακόμα περισσότερο τον ισχυρισμό μου.

Θα επιστρέψουν όμως σύντομα σε νέα θέματα που θα ανοίξω και ως καλοί χριστιανοί και ανθρωπιστές θα στείλουν περισσότερες ευχές στον "εχθρό" τους που τον αγαπάνε σαν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο νοών νοείτο.

Καλή Χριστούγεννα με πολύ αγάπη για τους εχθρούς σας.

ilias1990
17-12-16, 11:23
Φανταστείτε το εξής σενάριο: Βρίσκεσαι σε ένα ερημονήσι και δεν έχεις καμία πρόσβαση σε τροφή, δηλαδή λίγες μέρες ζωής. Εμφανίζεται ένα τζίνι και σου λέει το εξής: Θα σωθείς και θα επιστρέψεις στον πολιτισμένο κόσμο μόνο αν διαβάσεις όλα τα θέματα που κατά καιρούς έχει γράψει ο Χρίστος Ελ, logical faith, Διονύσιος σκυλοσοφός( από άλλο φόρουμ ) στο διαδίκτυο.

1) Τα διαβάζεις;

2) Προλαβαίνεις να τα διαβάσεις;

3) Ακόμα και να προλάβεις, με τι μυαλά θα γυρίσεις πίσω;

Logical Faith
17-12-16, 12:10
Σε ευχαριστώ για τα θερμά σου χριστιανικά λόγια και ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΗΘΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ

Johnkokk
17-12-16, 13:18
Φανταστείτε το εξής σενάριο: Βρίσκεσαι σε ένα ερημονήσι και δεν έχεις καμία πρόσβαση σε τροφή, δηλαδή λίγες μέρες ζωής. Εμφανίζεται ένα τζίνι και σου λέει το εξής: Θα σωθείς και θα επιστρέψεις στον πολιτισμένο κόσμο μόνο αν διαβάσεις όλα τα θέματα που κατά καιρούς έχει γράψει ο Χρίστος Ελ, logical faith, Διονύσιος σκυλοσοφός( από άλλο φόρουμ ) στο διαδίκτυο.

1) Τα διαβάζεις;

2) Προλαβαίνεις να τα διαβάσεις;

3) Ακόμα και να προλάβεις, με τι μυαλά θα γυρίσεις πίσω;

Φίλε Ηλία,οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον λότζικαλ,βάζουν τουλάχιστον σε μένα απορίες.Από τη μία συμφωνώ πως διαστρεβλώνει τα πάντα σε ότι και αν διαβάσει,οπότε και ακόμα και να έχει εν μέρει δίκιο,είναι ανούσιο να έχεις σε 20 σειρές με λάθος απόψεις,μια σωστή πρόταση.

Η αλλαγή σου όμως έχει ενδεχόμενα.Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να γύρισες στην πραγματικότητα από τα αρχικά σου πόστ όπου επαινούσες μάλιστα τον λότζικαλ για το λέγειν του.Σε αυτή την περίπτωση,μπράβο,βοήθησες πραγματικά τον εαυτό σου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο,είναι απλά να άλλαξες στρατόπεδο,ανάλογα με το ποιος φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στον διάλογο.Για εναν νέο χρήστη,τα κατεβατα του λότζικαλ δίχνουν μια ψευδή εικόνα υπεροχής.Όταν είδες ότι δεν του βγαίνει πήγες με την άλλη πλευρά.Σε αυτή την περίπτωση,ήταν μια ανούσια επιλογή,αφού στην ουσία εδώ βρισκόμαστε για να πούμε τις απόψεις μας,όχι για να διαλέξουμε στρατόπεδα.

Ελπίζω να ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο,όσο για τους μονολόγους του λότζικαλ,ευτυχώς γεννήθηκε στην ελλάδα/πολιτισμένο κόσμο,αλλιώς αν γεννιόταν στη μέση ανατολή θα θρηνούσαμε θύματα :Ρ

ilias1990
17-12-16, 13:27
Φίλε Ηλία,οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον λότζικαλ,βάζουν τουλάχιστον σε μένα απορίες.Από τη μία συμφωνώ πως διαστρεβλώνει τα πάντα σε ότι και αν διαβάσει,οπότε και ακόμα και να έχει εν μέρει δίκιο,είναι ανούσιο να έχεις σε 20 σειρές με λάθος απόψεις,μια σωστή πρόταση.

Η αλλαγή σου όμως έχει ενδεχόμενα.Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να γύρισες στην πραγματικότητα από τα αρχικά σου πόστ όπου επαινούσες μάλιστα τον λότζικαλ για το λέγειν του.Σε αυτή την περίπτωση,μπράβο,βοήθησες πραγματικά τον εαυτό σου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο,είναι απλά να άλλαξες στρατόπεδο,ανάλογα με το ποιος φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στον διάλογο.Για εναν νέο χρήστη,τα κατεβατα του λότζικαλ δίχνουν μια ψευδή εικόνα υπεροχής.Όταν είδες ότι δεν του βγαίνει πήγες με την άλλη πλευρά.Σε αυτή την περίπτωση,ήταν μια ανούσια επιλογή,αφού στην ουσία εδώ βρισκόμαστε για να πούμε τις απόψεις μας,όχι για να διαλέξουμε στρατόπεδα.

Ελπίζω να ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο,όσο για τους μονολόγους του λότζικαλ,ευτυχώς γεννήθηκε στην ελλάδα/πολιτισμένο κόσμο,αλλιώς αν γεννιόταν στη μέση ανατολή θα θρηνούσαμε θύματα :Ρ

Ας εξηγηθώ τότε. Τι στρατόπεδα να διαλέξω σε ένα φόρουμ είμαστε. Δεύτερον όπως έχω ξανά πει πιστεύω στην έννοια του πατριωτισμού απλά αρχικά αντέδρασα και είπα πράγματα που δεν εννοούσα. Έπειτα κατάλαβα τι άτομο είναι και ότι θέλει να προκαλεί συγκρούσεις και διαμάχες. Τελευταίο και πιο σημαντικό ότι προσπάθησε να με χρησιμοποιήσει για να ανοίξει συγκρούσεις και διαμάχες.

Logical Faith
17-12-16, 13:48
Από τη μία συμφωνώ πως διαστρεβλώνει τα πάντα σε ότι και αν διαβάσει

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΕ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ. ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΑΘΗΤΗ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑ ΦΡΟΥΝΤ, ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΛΩΣ ΣΦΥΡΙΖΩ...ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ανάλογα με το ποιος φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στον διάλογο.

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΖΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ

Logical Faith
17-12-16, 13:52
Α Έπειτα κατάλαβα τι άτομο είναι και ότι θέλει να προκαλεί συγκρούσεις και διαμάχες.

ΕΣΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΦΤΕΡΙ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΡΙΣΟΥΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΑΦΟΥ ΚΑΙ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΕΞΕΙ...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΘΡΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΜΕ.

Logical Faith
17-12-16, 14:09
ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΦΙΛΕ JOHNKOOK. ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΙΣ ΤΑΧΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.

σελ 41
Μια από τις λεγόμενες ιδανικές απαιτήσεις της πολιτισμένης κοινωνίας μπορεί να μας δείξει εδώ το ίχνος. Η απαίτηση είναι αυτή: να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Είναι πασίγνωση και σίγουρα παλαιότερη από τον Χριστιανισμό που την προβάλλει σαν την πιο λαμπρή απαίτησή του, αλλά οπωσδήποτε όχι πολύ παλαιά. Σε ιστορικούς χρόνους ήταν ακόμη άγνωστη στους ανθρώπους. Θα πάρουμε αφελή στάση απέναντί της, σαν να την ακούγαμε για πρώτη φορά. Τότε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα αίσθημα έκπληξης και θαυμασμού. Γιατί να το κάνουμε αυτό? Σε τί θα μας βοηθήσει? Και κυρίως, πως θα το κάνουμε? Πως μας είναι δυνατό? Η αγάπη μου είναι κάτι πολύτιμο για μένα που δεν μπορώ να το σκορπάω χωρίς να δίνω λόγο. Μου επιβάλλει καθήκοντα που πρέπει να είμαι έτοιμος να τα εκπληρώσω με θυσίες. Για να αγαπώ κάποιον άλλο, πρέπει κατά κάποιο τρόπο να το αξίζει. Παραβλέπω την ωφέλεια, που μπορεί να μου φέρει, καθώς και την πιθανή του σημασία για μένα σαν σεξουαλικό αντικείμενο. Αυτά τα δυο είδη της σχέσης δεν λαμβάνονται υπόψη για την εντολή της αγάπης απέναντι στον πλησίον. Την αξίζει, αν σε σημαντικούς για μένα τομείς μου μοιάζει τόσο, ώστε σε αυτόν να μπορώ να αγαπώ τον εαυτό μου. Την αξίζει αν είναι τελειότερος από μένα, ώστε να μπορώ να αγαπώ σε αυτόν το ιδανικό μου για τον ίδιο μου τον εαυτό. Πρέπει να τον αγαπώ, αν είναι παιδί του φίλου μου, γιατί ο πόνος του φίλους μου, αν του συμβεί κάτι κακό, θα είναι και δικός μου πόνος, θα πρέπει να τον μοιραστώ. Αλλά αν μου είναι ξένος και δεν μπορεί να με ελκύσει με καμιά ιδιαίτερη αξία, με καμιά ήδη αποκτημένη σημασία για την αισθηματική μου ζωή, μου είναι δύσκολο να τον αγαπήσω. Κάνω μάλιστα μια αδικία, γιατί η αγάπη μου θα κριθεί από όλους τους δικούς μου σαν προτίμηση. Είναι αδικία απέναντί τους που τοποθετώ τον ξένο στην ίδια θέση με αυτούς. Αν όμως τον αγαπήσω με εκείνη την γενική αγάπη, απλώς επειδή είναι κι αυτός ένα πλάσμα αυτής της γης όπως το έντομο, η βροχαλίδα, η οχιά, φοβούμαι πως τότε θα του πέσει μικρό μερίδιο αγάπης, αδύνατο να είναι τόσο, όσο σύμφωνα με την κρίση της λογικής θα είχα δικαίωμα να κρατήσω για τον εαυτό μου. Προς τί μια τόσο επίσημα εμφανιζόμενη εντολή, αφού η εκτέλεσή της δεν μπορεί να συστηθεί σα λογική?
Αν παρατηρήσω καλύτερα, βρίσκω ακόμη πολλές δυσκολίες. Αυτός ο ξένος δεν είναι μόνο γενικά αναξιαγάπητος, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως αξίζει περισσότερο την εχθρότητά μου, και μάλιστα το μίσος μου. Φαίνεται να μην έχει για μένα την παραμικρή αγάπη, δεν μου δείχνει τον παραμικρό σεβασμό. Αν τον ωφελεί, δεν

σελ 42
διστάζει να με βλάψει, και δεν αναρωτιέμαι αν το μέγεθος της ωφέλειας αντιστοιχεί στο μέγεθος της βλάβης που μου προξενεί. Δεν χρειάζεται μάλιστα να έχει κάποια ωφέλεια απ' αυτό. Αν έτσι μπορεί να ικανοποιεί κάποια όρεξή του, δεν το έχει σε τίποτε να με κοροιδεύει, να με προσβάλλει, να με συκοφαντεί, να δοκιμάζει πάνω μου την δύναμή του, και όσο πιο σίγουρος αισθάνεται, όσο πιο αδύναμος είμαι εγώ, τόσο πιο σίγουρα έχω να περιμένω αυτή την συμπεριφορά του. Αν συμπεριφέρεται διαφορετικά, αν με σέβεται και με προσέχει σαν ξένο, είμαι δίχως άλλο, χωρίς εκείνη την εντολή, πρόθυμος να του το ανταποδώσω με τον ίδιο τρόπο. Και αν ακόμη εκείνη η εξαίρετη εντολή έλεγε: αγάπα τον πλησίον σου όπως σε αγαπά αυτός, δεν θα είχα αντίρρηση. Υπάρχει μια δεύτερη εντολή που μου φαίνεται πιο ακατάληπτη και ξεσηκώνει μέσα μου ισχυρότερη αντίσταση. Αυτή λέει: Αγάπα τους εχθρούς σου. Αν το σκέφτομαι σωστά, κάνω σφάλμα να την απορρίψω σαν μεγαλύτερη αξίωση. Κατά βάση είναι το ίδιο.
Ακριβώς επειδή ο πλησίον σου δεν είναι αξιαγάπητος και μάλλον είναι εχθρός σου, πρέπει να τον αγαπάς σαν τον εαυτό σου. Τώρα καταλαβαίνω πως αυτό είναι μια περίπτωση παρόμοια με το Credo quia absurdum(το πιστεύω επειδή είναι παράλογο).
Είναι πολύ πιθανό πως ο πλησίον μου, αν κληθεί να με αγαπήσει όπως τον εαυτό του, θα απαντήσει ακριβώς όπως εγώ και θα με αποπέμψει με τις ίδιες αιτιολογήσεις. Ελπίζω, όχι με το ίδιο αντικειμενικό δίκαιο, αλλά το ίδιο θα σκεφτεί και αυτός. Μολοντούτο υπάρχουν διαφορές στην συμπεριφοά των ανθρώπων, του οποίους η ηθική με παράκαμψη της εξάρτησής τους από όρους τους ταξινομεί σαν <<καλούς>> και <<κακούς>>. Όσο αυτές οι αναντίρρητες διαφορές δεν έχουν καταργηθεί, η τήρηση των ψηλών ηθικών απαιτήσεων σημαίνει βλάβη των πολιτιστικών σκοπών, αφού προσφέρει άμεσες βραβεύσεις για να είναι κανείς κακός. Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε εκείνο το περιστατικό που έλαβε χώρα στη γαλλική Βουλή, όταν γινόταν συζήτηση για τη θανατική ποινή. Ένα ομιλητής είχε ταχθεί με πάθος για την κατάργησή της και είχε καταχειροκροτηθεί, όταν ξαφνικά ακούστηκαν στην αίθουσα τα λόγια:
Το κομμάτι της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά και το αρνούμαστε ευχαρίστως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι ένα πράο, αξιαγάπητο πλάσμα, που το πολύ-πολύ να αμυνθεί όταν του επιτεθούν, αλλά ότι στις ορμές του μπορεί να συγκαταλέγιει και ένα σημαντικό μερίδιο επιθετικής τάσης. Γι' αυτό ο πλησίον του δεν του είναι μόνο πιθανός βοηθός και σεξουαλικό αντικείμενο, αλλά και πειρασμός για να ικανοποιήσει πάνω του την ε-

σελ 43
πιθετικότητά του, να εκμεταλλευτεί την εργασία του χωρίς αμοιβή, να τον μεταχειριστεί σεξουαλικά χωρίς την θέλησή του, να σφετεριστεί την περιουσία του, να τον ταπεινώσει, να του προξενήσει πόνους, να τον βασανίσει και να τον σκοτώσει. Homo homini lupus(ο άνθρωπος είναι λύκος για τον άνθρωπο). Ποιός έχει το θάρρος μετά από όλες τις εμπειρίες της ζωής και της ιστορίας να αμφισβητήσει αυτή τη φράση? Αυτή η ωμή επιθετικότητα περιμένει κατά κανόνα μια πρόκληση ή μπαίνει στην υπηρεσία μιας άλλης πρόθεσης, ο σκοπός της οποίας θα επιτυγχανόταν και με ηπιότερα μέσα. Κάτω από ευνοικές γι' αυτή συνθήκες, όταν οι ψυχικές αντιδυνάμεις, που σε άλλες περιπτώσεις την εμποδίζουν, έχουν παραμερισθεί, εκφράζεται αυθόρμητα, αποκαλύπτει τον άνθρωπο σαν άγριο θηρίο που του είναι ξένη η προφύλαξη του είδους του. Αν αναλογιστούμε τις φρικαλεότητες της μετανάστευσης των λαών, των εισβολών των Ούννων, των Μογγόλων του Τζενγκίς Χαν και του Ταμερλάνου, της κατάληψης της Ιερουσαλήμ από τους ευσεβείς σταυροφόρους, και ακόμη τις ωμότητες του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου, θα αναγκασθούμε να υποκλιθούμε ταπεινά μπρος στην ορθότητα αυτής της άποψης.
Η ύπαρξη αυτής της επιθετικής τάσης, που μπορούμε να την διαισθανθούμε στον εαυτό μας, και δικαιολογημένα προυποθέτουμε στον άλλο, είναι το στοιχείο που ενοχλεί τη σχέση μας προς τον πλησίον μας και εξαναγκάζει τον πολιτισμό να τη χρησιμοποιεί....

Logical Faith
17-12-16, 15:37
Όπως είπα εδώ συμφωνώ με τον Φρόυντ και αν πιστεύεις ότι τον διαστρεβλώνω και λέει να αγαπάμε τον πλησίον, μπορείς να το αποδείξεις ήσυχα και ήρεμα με επιχειρήματα.

Οπότε πρέπει να ομολογήσω εδώ πως δεν μου αρέσουν κάποια εδάφια της Βίβλου, γιατί έρχονται σε σύγκρουση με κάποια άλλα.

Δεν μπορεί δηλαδή ο Χριστός να μας λέει να αγαπάμε τους εχθρούς μας και παράλληλα "φύγετε από εμένα εσείς οι εργαζόμενοι την ανομία και υπάγετε στο σκότος το εξώτερον το ετοιμασμένο για τον Διάβολο και τους αγγέλους αυτού".

Δεν μπορεί να λέει να αγαπάμε τους εχθρούς μας και παράλληλα "όποιος δεν είνα με εμένα είναι εναντίον μου".

Δεν μπορεί να λέει ότι ο Θεός μας βάζει στην ίδια μοίρα με τους αμαρτωλούς και ότι δεν κάνει διακρίσεις και παράλληλα να διαβάζουμε ότι ο Θεός μισεί τον αμαρτωλό, τον βίαιο και τον ασεβή.

Δεν μπορεί να μας θεωρεί ισάξιους με τους αμαρτωλούς και να λέει ότι θα έρθει για να διαχωρήσει τον κόσμο σε αυτούς δεξιά και σε αυτούς αριστέρα του. Τους μεν εις ζωή αιώνια, τους δε εις κόλαση αιώνια.

Δεν μπορεί να λέει Πάτερ συγχώρησέ τους και παράλληλα να διαβάζουμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα τρέμουν κατά τον ερχομό Του, θα τον δούνε και αυτοί που τον τρυπήσανε.

Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο.

Και ποιος δεν συμφωνεί με αυτό που λέει ο Φρόυντ...Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να αγαπάει τους εχθρούς του από την αυγή της ιστορίας του ανθρώπου έως και σήμερα.

Άρα ψεύτικο το "αγάπα τους όλους τους ίδιο".

Ισχύει μόνο το "αντιμετώπισέ τους όλο το ίδιο" που το πιστεύουν μόνο βουδιστές, που θέλουν να είναι τυφλοί στο ποιος είναι αξιαγάπητος και αξιομίσητος, γιατί θεωρούν την αγάπη και το μίσος ως δυο αλληλένδετα κακά από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν.

Robespierre
17-12-16, 16:27

Αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση johnkokk, ο ilias1990 δεν επιτέθεται στον logical καθόλου. Εχει απλά μια κεκτημένη ταχύτητα και να στο αναλύσω λίγο. Ο illias1990 ειναι εθνικιστής, ενώ εγω δεν είμαι. Αυτό δεν θα με εμπόδιζε να συζητήσω μαζί του, ακομα και εθνικά θέματα, πράγμα που γίνεται τώρα. Ο ilias1990 όμως δεν είχε υπόψη του τι παίζει πάνω-κάτω εδω μέσα και έτρεξε προθυμος να τον πληροφορήσει ο logical. Ο οποίος τον παραπληροφόρησε όπως συνήθως κάνει, για να τον εντάξει στο κλάμπ που προσπαθεί να φτιάξει για επιθέσεις στους άλλους. Κάτι τέτοιο έκανε σε άλλο φορουμ, το esoterica συγκεκριμένα, με εναν τύπο που εμφανιζεται εδώ που και που (vasillios_1), και το ρήμαξαν. Το ίδιο πήγε να κάνει κι εδω για άλλη μια φορά αλλά δεν του έκατσε, γιατί ο illias1990 διαθέτει μυαλό.
Τελος johnkokk, για το ενα σωστό που μπορεί να έχει πει ο logical, το χαλασμένο ρολόι, μια φορά θα δείξει τη σωστή ωρα. Ολες τις υπόλοιπες φυσικά... αυτό που βλέπεις.

ilias1990
17-12-16, 16:49
Αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση johnkokk, ο ilias1990 δεν επιτέθεται στον logical καθόλου. Εχει απλά μια κεκτημένη ταχύτητα και να στο αναλύσω λίγο. Ο illias1990 ειναι εθνικιστής, ενώ εγω δεν είμαι. Αυτό δεν θα με εμπόδιζε να συζητήσω μαζί του, ακομα και εθνικά θέματα, πράγμα που γίνεται τώρα. Ο ilias1990 όμως δεν είχε υπόψη του τι παίζει πάνω-κάτω εδω μέσα και έτρεξε προθυμος να τον πληροφορήσει ο logical. Ο οποίος τον παραπληροφόρησε όπως συνήθως κάνει, για να τον εντάξει στο κλάμπ που προσπαθεί να φτιάξει για επιθέσεις στους άλλους. Κάτι τέτοιο έκανε σε άλλο φορουμ, το esoterica συγκεκριμένα, με εναν τύπο που εμφανιζεται εδώ που και που (vasillios_1), και το ρήμαξαν. Το ίδιο πήγε να κάνει κι εδω για άλλη μια φορά αλλά δεν του έκατσε, γιατί ο illias1990 διαθέτει μυαλό.
Τελος johnkokk, για το ενα σωστό που μπορεί να έχει πει ο logical, το χαλασμένο ρολόι, μια φορά θα δείξει τη σωστή ωρα. Ολες τις υπόλοιπες φυσικά... αυτό που βλέπεις.

Μια ερώτηση; Τι ακριβώς είναι ο εθνικιστής; Γιατί έχω ακούσει τόσες ερμηνείες που μπερδεύομαι. Η επικρατέστερη είναι αυτός που πιστεύει στην ανωτερότητα του έθνους του. Εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο και γενικότερα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες... Θα με έλεγα πατριώτη περισσότερο. Τέλος πάντων, αν παρεισφρύσουν τα γνωστά ζιζάνια καλύτερα μην αρχίσουμε πάλι περί ρατσιαμού/αντιρατσισμού γιατί θα'ναι βούτυρο στο ψωμί τους... :)

Logical Faith
17-12-16, 17:38
Καλώς καλώς, μην συζητάτε μεταξύ σας πάλι για άλλα πράγματα σε θέμα που δεν σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να γνωριστείτε και σε κανένα chat.

Robespierre
17-12-16, 19:09
Μια ερώτηση; Τι ακριβώς είναι ο εθνικιστής; Γιατί έχω ακούσει τόσες ερμηνείες που μπερδεύομαι. Η επικρατέστερη είναι αυτός που πιστεύει στην ανωτερότητα του έθνους του. Εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο και γενικότερα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες... Θα με έλεγα πατριώτη περισσότερο. Τέλος πάντων, αν παρεισφρύσουν τα γνωστά ζιζάνια καλύτερα μην αρχίσουμε πάλι περί ρατσιαμού/αντιρατσισμού γιατί θα'ναι βούτυρο στο ψωμί τους... :)

ilias1990 έθιξα το "εθνικιστής" επειδή εσύ το ανέφερες στο νήμα που σβήστηκε. Θυμάμαι πολύ καλά ότι είπες κάπου πως "είμαι εθνικιστής". Δεν ξέρω αν δεν το θυμάσαι εσύ ή αν το εννοείς, για μένα είναι πολιτική ιδεολογία αυτό. Είναι σε αντίθεση με τον "διεθνιστή", που πιστεύω πως κάπου εκεί κινούμαι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεις περιέργειες παρατάξεις, ούτε εξτρήμ, γιατί πολλοί από αυτούς ψαρεύουν στον χώρο του εθνικισμού. Τέλος πάντων, δεν φορά το νήμα αυτό, να μην ταΐζουμε και το τρολ μας και καλομάθει.

Logical Faith
18-12-16, 05:01
ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΦΙΛΕ JOHNKOOK. ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΙΣ ΤΑΧΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.

σελ 41

σελ 42

σελ 43

Logical Faith
18-12-16, 05:10
Που σημαίνει φίλε Johnkook ότι δεν μπορείς να "δουλεύεις για 2 κυρίους" και να πιστεύεις 2 αντιφατικά πράγματα.

Αν ισχύει αυτό που λένε ο Φρόυντ, οι σοφιστές και οι εξελικτές ΤΟΤΕ
είσαι ένα βίαιο και επιθετικό ζώο το οποίο καταπιέζει ο πολιτισμός. Έχεις θυσιάζει την σεξουαλικότητα και τις βίαιες ορέξεις σου στον βωμό του πολιτισμού. Είσαι απλά ένα ζώο που εξελίχθηκε από άλλα κτήνη, έχεις σταθεί στα 2 πόδια σου και άνω θρώσκεις. Πριν απ' όλα αυτά ήσουν ύλη που ζωντάνεψε χωρίς την εμφύσηση κάποιας ψυχής και την ενέργεια κάποιου Πλάστη. Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μια παράλογη απαίτηση του πολιτισμού, την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για να μην γκρεμιστεί ο πολιτισμός που χτίσαμε. Ένας πολιτισμός όπου θέλεις να βιάσεις την γυναίκα του διπλανού σου ή και να τον σκοτώσεις, αλλά προτιμάς να μην το κάνεις για να μην επέλθει χάος στον πολιτισμό και για να μην πας φυλακή που παρέβηκες τους νόμους.

ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ έρχεται σε ΑΝΤΙΦΑΣΗ με αυτά που λέει η Βίβλος, ότι ο Θεός δηλαδή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ και ότι ο άνθρωπος ήταν "πολιτισμένος" και ξέχωρος από τα ζώα εξ' αρχής της δημιουργίας του, αφού μάλιστα είχε τον λόγο και μιλούσε με τον Θεό!

Διαλέγεις και παίρνεις...εσύ ξέρεις

Johnkokk
18-12-16, 09:37
Που σημαίνει φίλε Johnkook ότι δεν μπορείς να "δουλεύεις για 2 κυρίους" και να πιστεύεις 2 αντιφατικά πράγματα.

Αν ισχύει αυτό που λένε ο Φρόυντ, οι σοφιστές και οι εξελικτές ΤΟΤΕ
είσαι ένα βίαιο και επιθετικό ζώο το οποίο καταπιέζει ο πολιτισμός. Έχεις θυσιάζει την σεξουαλικότητα και τις βίαιες ορέξεις σου στον βωμό του πολιτισμού. Είσαι απλά ένα ζώο που εξελίχθηκε από άλλα κτήνη, έχεις σταθεί στα 2 πόδια σου και άνω θρώσκεις. Πριν απ' όλα αυτά ήσουν ύλη που ζωντάνεψε χωρίς την εμφύσηση κάποιας ψυχής και την ενέργεια κάποιου Πλάστη. Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μια παράλογη απαίτηση του πολιτισμού, την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για να μην γκρεμιστεί ο πολιτισμός που χτίσαμε. Ένας πολιτισμός όπου θέλεις να βιάσεις την γυναίκα του διπλανού σου ή και να τον σκοτώσεις, αλλά προτιμάς να μην το κάνεις για να μην επέλθει χάος στον πολιτισμό και για να μην πας φυλακή που παρέβηκες τους νόμους.

ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ έρχεται σε ΑΝΤΙΦΑΣΗ με αυτά που λέει η Βίβλος, ότι ο Θεός δηλαδή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ και ότι ο άνθρωπος ήταν "πολιτισμένος" και ξέχωρος από τα ζώα εξ' αρχής της δημιουργίας του, αφού μάλιστα είχε τον λόγο και μιλούσε με τον Θεό!

Διαλέγεις και παίρνεις...εσύ ξέρεις

Για τα προηγούμενα κατεβατά,δεν θα μπω καν στον κόπο να τα διαβάσω,αν ήθελα να διαβάσω φρόυντ,θα έπαιρνα κάποιο βιβλίο του,δεν θα ερχόμουν εδώ :)
Δεν είμαστε αναγκασμένοι να δεχθούμε αυτά που λέει ο Φρόυντ,εσύ για κάποιο λόγο έχεις φαγωθεί,χωρίς να έχει πει κάτι κανένας,και μας έχεις κάνει κόπυ παστέ τόμους ολόκληρους.

Logical Faith
18-12-16, 13:20
Για τα προηγούμενα κατεβατά,δεν θα μπω καν στον κόπο να τα διαβάσω,αν ήθελα να διαβάσω φρόυντ,θα έπαιρνα κάποιο βιβλίο του,δεν θα ερχόμουν εδώ :)
Δεν είμαστε αναγκασμένοι να δεχθούμε αυτά που λέει ο Φρόυντ,εσύ για κάποιο λόγο έχεις φαγωθεί,χωρίς να έχει πει κάτι κανένας,και μας έχεις κάνει κόπυ παστέ τόμους ολόκληρους.

Τί απάντηση είναι αυτή φίλε?

Δεν ήθελα να στην πω, αλλά με πρόσβαλες που λες ότι μονολογώ.

Όπως λες δεν είσαι αναγκασμένος να διαβάσεις και να συμφωνήσεις με τον Φρόυντ.

Αλλά δεν μου αρέσει που μυρίζομαι τους Χριστιανούς να φοβούνται μήπως συμφωνήσουν με εμένα τον <<τρελό>> και εκτεθούν στα <<επιστημονικά μυαλά>> που είναι εδώ μέσα, αρνούνται τον Φρόυντ, την εξέλιξη, τον αθεισμό κτλ

Δεν είναι υποχρεωτική η συζήτηση, όποιος θέλει να του πω τί λέει ο Φρόυντ για την αγάπη και να μου πει εκείνος την γνώμη του.

Logical Faith
18-12-16, 14:00
Και σιγά τώρα, δεν είπε και καμμιά σούπερ εξυπνάδα ο Φρόυντ.

Και ποιος δεν αγαπάει αυτούς που τον αγαπάνε και δεν μισεί αυτούς που τον μισούνε...

Αυτή η εντολή "αγάπα τον πλησίον και εχθρό σου σαν τον εαυτό σου" είναι κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Μόνο ψυχοπαθής μπορεί να αγαπήσει τον εχθρό του.

Μάλλον ισχύει στον πολιτισμό το να ανέχεσαι τον εχθρό σου, οπωσδήποτε όχι να τον αγαπάς.

Δηλαδή άμα έρθω εγώ και σου σπάσω το αμάξι με πέτρες, θα με αγαπάς σαν τον εαυτό σου? Ας είμαστε ρεαλιστικοί.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ!

Johnkokk
18-12-16, 14:40
Και σιγά τώρα, δεν είπε και καμμιά σούπερ εξυπνάδα ο Φρόυντ.

Και ποιος δεν αγαπάει αυτούς που τον αγαπάνε και δεν μισεί αυτούς που τον μισούνε...

Αυτή η εντολή "αγάπα τον πλησίον και εχθρό σου σαν τον εαυτό σου" είναι κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Μόνο ψυχοπαθής μπορεί να αγαπήσει τον εχθρό του.

Μάλλον ισχύει στον πολιτισμό το να ανέχεσαι τον εχθρό σου, οπωσδήποτε όχι να τον αγαπάς.

Δηλαδή άμα έρθω εγώ και σου σπάσω το αμάξι με πέτρες, θα με αγαπάς σαν τον εαυτό σου? Ας είμαστε ρεαλιστικοί.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ!

Ο Χριστός έδωσε αυτή την εντολή,γιατί απλούστατα,κανένας δεν μπορεί να πετύχει κάτι στη ζωή του αν ζει μέσα στο μίσος.Δεν ήρθε για να διδάξει πως να επιβιώσουμε,αλλά πως να γίνουμε ανώτεροι.Πρωταρχικός σκοπός του δεν ήταν να τιμωρήσει ολους τους κακούς ανθρωπους,αλλά να μας σώσει όλους από το κακό και την αμαρτία και να λυτρώσει τους ήδη αμαρτωλούς.Όπως ένα κράτος δικαίου δεν εκτελεί τους εγκληματίες,αλλά προσπαθεί να τους συνεττίσει μέσω της φυλάκισης,έτσι και ο Θεός δίνει σε όλους την ευκαιρία να αλλάξουν και να σωθούν,έστω και την τελευταία στιγμή.

ilias1990
18-12-16, 16:08
Ο Χριστός έδωσε αυτή την εντολή,γιατί απλούστατα,κανένας δεν μπορεί να πετύχει κάτι στη ζωή του αν ζει μέσα στο μίσος.Δεν ήρθε για να διδάξει πως να επιβιώσουμε,αλλά πως να γίνουμε ανώτεροι.Πρωταρχικός σκοπός του δεν ήταν να τιμωρήσει ολους τους κακούς ανθρωπους,αλλά να μας σώσει όλους από το κακό και την αμαρτία και να λυτρώσει τους ήδη αμαρτωλούς.Όπως ένα κράτος δικαίου δεν εκτελεί τους εγκληματίες,αλλά προσπαθεί να τους συνεττίσει μέσω της φυλάκισης,έτσι και ο Θεός δίνει σε όλους την ευκαιρία να αλλάξουν και να σωθούν,έστω και την τελευταία στιγμή.

΄΄Εχεις δίκιο αλλά κι ο άλλος έχει εν μέρει δίκιο(όσον αφορά την χρήση βίας από τον Θεό). Ώς πότε θα θεωρούμε ίδιο τον Θεό της παλαιάς με την καινή διαθήκη. Ο Θεός της Π.Δ είναι όντως μισάνθρωπος και καμία σχέση δεν έχει(κατ'εμέ πάντα) με ότι δίδαξε ο Χριστός.

Johnkokk
18-12-16, 16:30
΄΄Εχεις δίκιο αλλά κι ο άλλος έχει εν μέρει δίκιο. Ώς πότε θα θεωρούμε ίδιο τον Θεό της παλαιάς με την καινή διαθήκη. Ο Θεός της Π.Δ είναι όντως μισάνθρωπος και καμία σχέση δεν έχει(κατ'εμέ πάντα) με ότι δίδαξε ο Χριστός.

Συμφωνώ,η παλαιά διαθήκη έχει ως επίκεντρο έναν εθνικό-εβραίο θεό,πολλές φορές μισαλλόδοξο και κυρίως υποκειμενικό,γιατί ο ίδιος θεός που κατέστρεψε τα σόδομα ήταν αυτός ο οποίος αργότερα έδειξε την εύνοιά του σε διόλου ενάρετους ανθρώπους,όπως πχ τον Δαυίδ του οποίου την ιστορία αν διαβάσει κάποιος(και όχι την μυθολογία) θα δει ότι ήταν ένας καλός ηγέτης ώς προς το αποτέλεσμα,αλλά με αθέμιτα μέσα όπως ολικές σφαγές ανδρικών πλυθησμων εχρικών κρατών,δολοφονίες συζύγων από παντρεμένες ερωμένες του κτλπ

Ο λότζικαλ και ο κάθε λότζικαλ,θεωρεί πως ο θεός που ευνοούσε τους εβραίους τότε είναι ο ίδιος με τον θεό του χριστιανισμού και είναι υποχρέωσή του να εξαλείψει τους άπιστους και τους κακούς.Αντιθέτως,ο χριστιανισμός είναι δυσκολότερη θρησκεία,καθώς πρέπει ο καθένας να αποτινάξει συμφέροντα,εγωισμο,περηφάνεια και να προσπαθήσει να βοηθα και να αγαπά τους άλλους.Αυτό έκανε και ο ίδιος ο Χριστός.Αυτός που τα κάνει αυτά,για μένα τουλάχιστον,ακόμη και αν προσεύχεται σε άλλους θεούς ή αν είναι άθεος,είναι ουσιαστικά χριστιανός και θα έχει μια θέση στον Παράδεισο μετά τη δευτερα παρουσία.Όλοι θα κριθούμε ως άνθρωποι και όχι ως μέλη σωματείων,ομάδων κτλπ. Άλλωστε η πίστη και η χαρά κάποιου για την εξάλειψη ενός κακού ανθρώπου ή ενός αλλόθρησκου/αλλοδαπού δεν νομίζω να καθιστά κάποιον ενάρετο

ilias1990
18-12-16, 18:39
Αυτός που τα κάνει αυτά,για μένα τουλάχιστον,ακόμη και αν προσεύχεται σε άλλους θεούς ή αν είναι άθεος,είναι ουσιαστικά χριστιανός και θα έχει μια θέση στον Παράδεισο μετά τη δευτερα παρουσία.Όλοι θα κριθούμε ως άνθρωποι και όχι ως μέλη σωματείων,ομάδων κτλπ. Άλλωστε η πίστη και η χαρά κάποιου για την εξάλειψη ενός κακού ανθρώπου ή ενός αλλόθρησκου/αλλοδαπού δεν νομίζω να καθιστά κάποιον ενάρετο

Ναι συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το κομμάτι. υπάρχουν άθεοι και αλλόθρησκοι που ακολουθούν τον λόγο του Χριστού περισσότερο από πολλούς Χριστιανούς. Τώρα για Παράδεισο και δευτέρα παρουσία, εεε με αυτά θα δούμε τι παίζει ακριβώς όταν έρθει η ώρα ..:)

Logical Faith
20-12-16, 19:08

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς φίλε. Τί εννοείς "ζωή μέσα στο μίσος" και πως σχετίζεται με την αγάπη προς τους εχθρούς???

Για να σου εξηγήσω. Δεν συμφωνώ με αντι-χριστιανούς που ειρωνεύονται και λένε "Χα χα κοίτα τί γράφει εδώ ο Χριστιανισμός η θρησκεία της αγάπης".

Ο Χριστιανισμός ΕΙΝΑΙ η θρησκεία της αγάπης, αλλά όχι έτσι όπως το περιμένανε κάποιοι, δηλαδή η θρησκεία της σφαλιάρας και της αγάπης του κακού!

Ο Χριστιανισμός αγαπάει το καλό και μιλάει για κοινωνία αγάπης, όπου δεν θα υπάρχουν εχθροί. Για να υπάρξει αυτή η κοινωνία πρέπει να εξαφανιστεί ο εχθρός, το κακό, εκείνο δηλαδή που μισεί και δεν πιστεύει στην αγάπη.

Έτσι δεν λέει? Δεν γράφει οτι το κακό θα καεί στην κόλαση και θα τιμωρούνται με πυρ και θείον ενώπιον του Χριστού?

Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοεί ο Χριστός με την αγάπη στους εχθρούς και ο λόγος που δίνει είναι ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΣ! Λέει ότι ο Θεός μας βλέπει ως ίσους, δηλαδή και καλούς και κακούς, γι' αυτό λέει ανατέλλει τον Ήλιο για όλους δίχως διακρίσεις!

Αυτό είναι σκέτη αντίφαση με εκατοντάδες εδάφια!

Αν είναι έτσι τότε έχουν δίκιο οι φρόυντ και οι άθεοι που λένε <<εμπρός λοιπόν κύριοι δολοφόνοι, ο Θεός σας θεωρεί ίσους με τους ενάρετους και σας αγαπάει το ίδιο!>>

???

Και δεν είναι παίξε γέλασε αυτά που λέω. Μιλάμε εδώ τώρα για μια εντολή που κάποιοι έχουν θεωρήσει ως την πιο σημαντική βάση του Χριστιανισμού ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΜΗ!!!

Αν ρωτήσω κάποιον εδώ μέσα, ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ?
1)ΝΑΙ
2)ΟΧΙ

τί θα απαντήσει? Φυσικά το 2) όλοι ξέρουμε ότι μισούμε θανάσιμα τους εχθρούς μας ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Φαντάζομαι για παράδειγμα πόσο με μισούνε κάποιοι επισκέπτες αυτών των φόρουμ.

Robespierre
20-12-16, 19:56
Σου έχει περάσει ποτέ από το (άδειο σου) κεφάλι, ότι μπορεί να μην έχουμε εχθρούς και άρα να μην μισούμε κανέναν; Χριστιανοί και μη χριστιανοί;

Johnkokk
20-12-16, 20:14
Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς φίλε. Τί εννοείς "ζωή μέσα στο μίσος" και πως σχετίζεται με την αγάπη προς τους εχθρούς???

Για να σου εξηγήσω. Δεν συμφωνώ με αντι-χριστιανούς που ειρωνεύονται και λένε "Χα χα κοίτα τί γράφει εδώ ο Χριστιανισμός η θρησκεία της αγάπης".

Ο Χριστιανισμός ΕΙΝΑΙ η θρησκεία της αγάπης, αλλά όχι έτσι όπως το περιμένανε κάποιοι, δηλαδή η θρησκεία της σφαλιάρας και της αγάπης του κακού!

Ο Χριστιανισμός αγαπάει το καλό και μιλάει για κοινωνία αγάπης, όπου δεν θα υπάρχουν εχθροί. Για να υπάρξει αυτή η κοινωνία πρέπει να εξαφανιστεί ο εχθρός, το κακό, εκείνο δηλαδή που μισεί και δεν πιστεύει στην αγάπη.

Έτσι δεν λέει? Δεν γράφει οτι το κακό θα καεί στην κόλαση και θα τιμωρούνται με πυρ και θείον ενώπιον του Χριστού?

Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοεί ο Χριστός με την αγάπη στους εχθρούς και ο λόγος που δίνει είναι ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΣ! Λέει ότι ο Θεός μας βλέπει ως ίσους, δηλαδή και καλούς και κακούς, γι' αυτό λέει ανατέλλει τον Ήλιο για όλους δίχως διακρίσεις!

Αυτό είναι σκέτη αντίφαση με εκατοντάδες εδάφια!

Αν είναι έτσι τότε έχουν δίκιο οι φρόυντ και οι άθεοι που λένε <<εμπρός λοιπόν κύριοι δολοφόνοι, ο Θεός σας θεωρεί ίσους με τους ενάρετους και σας αγαπάει το ίδιο!>>

???

Και δεν είναι παίξε γέλασε αυτά που λέω. Μιλάμε εδώ τώρα για μια εντολή που κάποιοι έχουν θεωρήσει ως την πιο σημαντική βάση του Χριστιανισμού ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΜΗ!!!

Αν ρωτήσω κάποιον εδώ μέσα, ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ?
1)ΝΑΙ
2)ΟΧΙ

τί θα απαντήσει? Φυσικά το 2) όλοι ξέρουμε ότι μισούμε θανάσιμα τους εχθρούς μας ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Φαντάζομαι για παράδειγμα πόσο με μισούνε κάποιοι επισκέπτες αυτών των φόρουμ.

Γεννιέται κάποιος κακός?όλοι είμαστε από την φύση μας ίσοι.Η επιλογές του καθενός κρίνουν το αν είναι κακός ή όχι.Επίσης για πολλούς μουσουλμάνους και οι τζιχαντιστές είναι καλοί,άρα για αυτούς πρέπει εμείς να καούμε στην κόλαση,αφού πρώτα μας κόψουν τα κεφάλια

Όσο για τον Χριστιανισμό ως θρησκεία της αγάπης με προαπαιτούμενη την εξάλειψη του κακού,είμαι σίγουρος ότι και ο Χίτλερ λάτρευε τους ανθρώπους,αρκεί να μην ήταν μαύροι,εβραίοι,τσιγκάνοι,ασιάτες κτλπ.Τελικά τον παρεξηγήσαμε τον άνθρωπο...

Τέλος το θέμα δεν είναι αν αγαπάς τους εχθρούς σου,αλλά αν χρειάζεται να έχεις εχθρούς.

Αγάπη μόνο :)
https://media.tenor.co/images/48a5bc6d90287b5e42494f2d80df64a6/raw

Λευκός Λύκος
20-12-16, 21:51
Καλησπέρα,

Κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί στην αγάπη. Μία κίνηση αγάπης "αφοπλίζει" ακόμα και τον πιο "κακό" άνθρωπο, γιατί δημιουργεί ενότητα. Αντιθέτως, το μίσος διαχωρίζει. Έχει να κάνει πάντα με τον εγωισμό, ο οποίος μας βάζει στην διαδικασία να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Όμως οι άνθρωποι στην ουσία είμαστε ίδιοι, έχουμε όλοι τα ίδια καλά και κακά στοιχεία. Σε όλους μας δίνονται ευκαιρίες ώστε να εκδηλώσουμε συμπεριφορές, μέσα απ' αυτό το φάσμα των στοιχείων, μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής μας.

Το μίσος επιστρέφει τον πόνο σ' εμάς, μας προκαλεί σύγχυση και ανησυχία. Ο, τι τρέφεις με την σκέψη σου και τα συναισθήματά σου, κερδίζει έδαφος και εξαπλώνεται. Αν το δεις αποστασιοποιημένα, το να μισείς έναν άνθρωπο είναι χάσιμο χρόνου και ψυχικής υγείας. Έχει όμως τη χρησιμότητά του. Ο δρόμος για την αγάπη περνάει μέσα απ' τον πόνο και τη δυστυχία. Αν δεν έχεις πονέσει, δεν μπορείς να αντιληφθείς τον πόνο του άλλου. Αν δεν έχεις νοιώσει μίσος, πώς θα καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για την αγάπη; Η συγχώρεση είναι μία διαδικασία που περνά μέσα απ' όλα αυτά και απελευθερώνει τον άνθρωπο.

Το να είσαι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς, είναι το λογικό λες. Το τι είναι καλό και ηθικό, έχει να κάνει με το κατά πόσον είναι αποδεκτή μία πράξη από την εκάστοτε κοινή γνώμη μιας κοινωνίας. Για παράδειγμα, στην εποχή του Χριστού, ήταν αποδεκτό να λιθοβολούν μια μοιχαλίδα. Οι "καλοί" τιμωρούσαν την "κακιά". Ο Χριστός τους έδωσε να καταλάβουν ότι κανείς τους δεν είναι απόλυτα καλός, καθώς και ότι κανείς δεν είναι απόλυτα κακός, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να συγχωρούμε.

Θέλει προσπάθεια για να είναι κάποιος καλός κι όταν το καταφέρει σ' ένα μεγάλο βαθμό, οι πρώτοι που θα τρέξει να βοηθήσει, θα είναι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από καλοσύνη κι από αγάπη κι όχι εκείνοι που του μοιάζουν.

Αυτό που σου είπα νωρίτερα για τον Χριστό, έχει να κάνει με τη θυσία του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πράξη αγάπης από τη θυσία.

Αυτά, κάπως γενικά. :)

ilias1990
21-12-16, 08:55
Φίλε Λότζικαλ, κανείς δεν σε μισεί στα φόρουμ γιατί κανείς δεν σε ξέρει. Αυτό που σου είπε για τους εχθρούς ο Ροβεσπιέρε είναι πολύ σωστό. Οι έχθρες δημιουργούνται λόγω του εγωισμού μας ο οποίος παράγει την ματαιοδοξία και την μισαλλοδοξία οι οποίες με την σειρά τους είναι οι κυριότερες (κατ'εμέ) αιτίες δημιουργίας εχθρών. Γιατί το γεωκεντρικό σύστημα μπορεί να μην υπάρχει αλλά δυστυχώς υπάρχει το εγωκεντρικό.

Υ.Γ: Αυτά που σου λέει ο λευκός λύκος να τα ακούς...

Logical Faith
21-12-16, 09:33
Καλησπέρα,

Κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί στην αγάπη. Μία κίνηση αγάπης "αφοπλίζει" ακόμα και τον πιο "κακό" άνθρωπο, γιατί δημιουργεί ενότητα.

Μπορεί να πιάσει, μπορεί όμως και όχι.

Το μίσος επιστρέφει τον πόνο σ' εμάς, μας προκαλεί σύγχυση και ανησυχία. Ο, τι τρέφεις με την σκέψη σου και τα συναισθήματά σου, κερδίζει έδαφος και εξαπλώνεται. Αν το δεις αποστασιοποιημένα, το να μισείς έναν άνθρωπο είναι χάσιμο χρόνου και ψυχικής υγείας.

Ναι

Το να είσαι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς, είναι το λογικό λες. Το τι είναι καλό και ηθικό, έχει να κάνει με το κατά πόσον είναι αποδεκτή μία πράξη από την εκάστοτε κοινή γνώμη μιας κοινωνίας. Για παράδειγμα, στην εποχή του Χριστού, ήταν αποδεκτό να λιθοβολούν μια μοιχαλίδα. Οι "καλοί" τιμωρούσαν την "κακιά". Ο Χριστός τους έδωσε να καταλάβουν ότι κανείς τους δεν είναι απόλυτα καλός, καθώς και ότι κανείς δεν είναι απόλυτα κακός, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να συγχωρούμε.

Δεν θεωρείς το καλό και το ηθικό ένα και παντοτινό, αλλά ανάλογα με τα προσωπικά γούστα του κάθε νομοθέτη, θεού ή ανθρώπου?

Ο Χριστός ήθελε να τους δείξει πως δεν είναι απόλυτα καλοί όπως λες και ότι δεν μπορούν να κρίνουν. Όμως δεν σημαίνει ότι επικρότησε την μοιχαλίδα. Την συγχώρεσε.

Από την άλλη αυτό μας βάζει σε σκέψεις, γιατί ο Ιεχωβά έχει δώσει εντολή ο λαός να λιθοβολεί τους κακούς ή τους αποδιοπομπαίους τράγους. Τους έχει κάνει θεούς και κριτές. Οπότε ο Χριστός εδώ κηρύττει αποστασία από τον Μωσαικό Νόμο???

Οι Βουδιστές που δεν πιστεύουν ούτε στο καλό και στο κακό, θεωρούν την τελειότητα κάτι πέρα από την αγάπη και το μίσος. Φέρονται σαν "ζόμπι" και χωρίς συναισθήματα, για να επιτυχούνε όπως λένε την γαλήνη και την νιρβάνα.

Για εσένα ο Χριστός τί εννοεί σε όλα τα εδάφια που καταδικάζει στην Γέενα? Είναι συμβολικά και πως το δικαιολογείς?

Logical Faith
21-12-16, 09:43
Γιατί το γεωκεντρικό σύστημα μπορεί να μην υπάρχει αλλά δυστυχώς υπάρχει το εγωκεντρικό.

Όλοι οι άνθρωποι, θειστές και άθεοι δέχονται σαν κέντρο ύπαρξής τους την γη. Ακόμα περισσότερο δέχονται στην καθημερινότητα μια επίπεδη Γη και δεν περνάει από το μυαλό τους η ιδέα μας σφαίρας. Έχουνε επίπεδο σκεπτικό.

Εάν υποθέσουμε πως δεν ισχύει το γεωκεντρικό σύστημα, δηλαδή ότι η Γη=κόσμος ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, όπου ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ στον ουρανό υπάρχουν για την Γη και τον άνθρωπο, τότε...

ο Θεός μας έχει πει πολλά ψέματα για την δημιουργία του κόσμου και μπορεί να μην είναι ο δημιουργός των πάντων, αλλά ο ηγέτης μια εξωγήινης ομάδας θεών που πολεμάει στα άστρα με θεούς άλλων γαλαξιών, αν υπάρχουν αυτά που λένε για εκατομμύριους γαλαξίες. Και εμείς οι μαριονέτες των πολιτικών που έχει διορίσει το μασωνικό επιτελείο του. Μπορεί να είμαστε σκλάβοι για να εξορύξουν πολύτιμα καύσιμα για διαστημόπλοια.

Και σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται το ερώτημα ποιος είναι ο πραγματικός δημιουργός του dna(το μυστικό του οποίου κλέψανε οι υπόλοιποι θεοί για να δημιουργήσουν) και γενικά η πρώτη ύπαρξη που γέννησε όλους τους άλλους θεούς, αν δεν είναι ο Θεός της Βίβλου.

ΥΓ
Μου κάνει εντύπωση ότι τα ζώα δεν λατρεύουν τον Θεό που λατρεύουν οι άνθρωποι, οπότε φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί από άλλους θεούς. Επίσης υπάρχει περίπτωση κάθε έθνος να έχει τον δικό του Θεό κα εμάς ο Θεός να είναι Έλληνας.

Johnkokk
21-12-16, 10:00
Μου κάνει εντύπωση ότι τα ζώα δεν λατρεύουν τον Θεό που λατρεύουν οι άνθρωποι, οπότε φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί από άλλους θεούς.

Μην παίρνεις και όρκο...

Johnkokk
21-12-16, 10:01
ο Θεός μας έχει πει πολλά ψέματα για την δημιουργία του κόσμου και μπορεί να μην είναι ο δημιουργός των πάντων, αλλά ο ηγέτης μια εξωγήινης ομάδας θεών που πολεμάει στα άστρα με θεούς άλλων γαλαξιών, αν υπάρχουν αυτά που λένε για εκατομμύριους γαλαξίες. Και εμείς οι μαριονέτες των πολιτικών που έχει διορίσει το μασωνικό επιτελείο του. Μπορεί να είμαστε σκλάβοι για να εξορύξουν πολύτιμα καύσιμα για διαστημόπλοια.

Και σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται το ερώτημα ποιος είναι ο πραγματικός δημιουργός του dna(το μυστικό του οποίου κλέψανε οι υπόλοιποι θεοί για να δημιουργήσουν) και γενικά η πρώτη ύπαρξη που γέννησε όλους τους άλλους θεούς, αν δεν είναι ο Θεός της Βίβλου.

+1 για όποιον άλλο έβλεπε stargate sg1 :)

Robespierre
21-12-16, 13:53
Εδω είναι που χρειάζεται καινούργια συνταγή, έχει ήδη αρχίσει να ρετάρει...

Logical Faith
22-12-16, 05:13
Αξίζει και πρέπει Λευκέ Λύκε να βρούμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε δεκάδες ερωτήματα και γρίφους που είναι σημαντικά για την ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, από το να κάνουμε τους διδάσκαλους μιας ανύπαρκτης αγάπης, την οποία ποτέ κανείς δεν πίστεψε ή εφάρμοσε(δεν λέω για εσένα).

Αυτό θα γίνει με έρευνα, με λογική, ακόμα και με θεία αποκάλυψη. Ο Θεός πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα(αν θέλει να μας διαφωτήσει). Έχει δημιουργηθεί ένα χάος απόψεων και ένα χάος αμφιβολίας και η καλύτερη στιγμή να έρθει ο Θεός στην Γη είναι ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Γιατί όχι μόνο πείθουν τα κείμενα που έχουμε, αλλά δεν μπορούμε και να τα ερμηνεύσουμε και σωστά. Μάλιστα τώρα είναι και η καλύτερη εποχή για ΘΑΥΜΑΤΑ, η εποχή της τεχνολογίας όπου μπορούμε να ερευνήσουμε πόσο αληθινά είναι τα θαύματα του Ιησού, ακόμα και να τα μαγνητοσκοπήσουμε και να τα ηχογραφήσουμε.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ΦΩΣ και όχι ψεύτικα κηρύγματα παπάδων και <<αντιρατσιστών>> για αγάπες αόριστες και ανύπαρκτες.

Logical Faith
22-12-16, 05:16
ΕΑΝ η Γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου, ο Θεός μας έχει πει ψέμματα. Λέει κανείς τόσο μεγάλα ψέμματα σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι αγαπάει? ΕΑΝ βέβαια.

Logical Faith
22-12-16, 05:33
Και ένας άλλος λόγος που δίνει για την "αγάπη στους εχθρούς"(για την οποία επιμένω σταθερά και ακλόνητα ότι δεν έχουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ), είναι λέει να γίνουμε ΤΕΛΕΙΟΙ όπως ο Πατέρας!!!

Και αυτός ο λόγος είναι πράγματι αξιοπερίεργος. Είναι τέλειος κάποιος ενάρετος που αγαπάει τους μοχθηρούς εχθρούς Του? Εδώ διαβάζουμε ότι ο τέλειος Θεός μισεί τον ασεβή και ότι ο Δαυίδ μισεί τους εχθρούς του Θεού με ΤΕΛΕΙΟ ΜΙΣΟΣ.

Το μίσος που έχει ο Θεός τον κάνει κακό Θεό που κυριεύεται από αυτό και χάνει την λογική Του? Και όταν ο Χριστός εκτόξευσε πύρινα βέλη στους Φαρισαίους και τους έλεγε ότι είναι τελειωμένοι που βαδίζουν στην Γέενα, είχε κυριευτεί από μίσος και δεν ήξερε τί έλεγε? Είχε προσωρινά πάψει να πιστεύει στην αγάπη προς τους εχθρούς???

Ο Χριστός θα αγαπάει και αυτούς που θα καίγονται στην Κόλαση? Αυτοί θα καίγονται και εκείνος θα τους βλέπει και θα κλαίει? Κάποιοι ορθόδοξοι επηρεασμένοι από νεωτεριστικά εσωτερικά κηρύγματα, λένε ότι οι αμαρτωλοί πέφτουν στην Κόλαση με δικό τους φταίξιμο και ότι ο Θεός δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μιλάνε για σκότος, μακρυά από τον Θεό που είναι προσωπική απόφαση των αμαρτωλών κτλ...

Δηλαδή ο Θεός δεν έχει καμμιά ευθύνη και δεν αποφασίζει την "Κόλαση" για τους αμαρτωλούς, αλλά αποφασίζουν οι ίδιοι να βρεθούν σε μια κατάσταση που δεν θέλουν? Αυτό είναι παραλογισμός. Φυσικά και ο Θεός ως κριτής ρίχνει τους αμαρτωλούς στην Κόλαση.

Θα μπορούσε ο Θεός να τους στείλει κάπου μακρυά τους αμαρτωλούς να κάνουν ότι νομίζουν, αρκεί να μην ενοχλούν τους ενάρετους, αλλά η Βίβλος μας λέει ότι ο κύριος λόγος που ο Θεός τιμωρεί τους κακούς είναι για αυτά που κάνανε εν ζωή στους αγαθούς. Επομένως ο Θεός δεν τους αφήνει ελεύθερους να αυτοκαταστραφούν, αλλά τους τιμωρεί γιατί καταστρέφανε τους καλούς.

Pholarchos
22-12-16, 09:02
...
Δηλαδή ο Θεός δεν έχει καμμιά ευθύνη και δεν αποφασίζει την "Κόλαση" για τους αμαρτωλούς, αλλά αποφασίζουν οι ίδιοι να βρεθούν σε μια κατάσταση που δεν θέλουν? Αυτό είναι παραλογισμός. ....[/B]Όχι δεν είναι.
Ποια η ευθύνη του παρμπριζ στο θάνατο των εντόμων; Ή του οδηγού;
Ο οδηγός πηγαίνει όπου θέλει χωρίς να έχει στην πρόθεσή του να σκοτώσει έντομα.
Αν αυτά πηγαίνουν και γίνονται λυώμα πάνω στο τζάμι ούτε το τζάμι φταίει, ούτε ο οδηγός, αλλά η ίδια η φύση και του τζαμιού και του οδηγού και του εντόμου.

Κι αν οι "αμαρτωλοί" (όπως το θέτεις,) αντίθετα με τα έντομα που δεν ξέρουν τι κάνουν, έχουν προειδοποιηθεί να αποφύγουν το παρμπρίζ μιλάμε πλέον για κάποιους που "αποφασίζουν οι ίδιοι να βρεθούν σε μια κατάσταση που δεν θέλουν." Γιατί αποφασίζουν με βάση ότι δεν υπάρχει παρμπρίζ επειδή δεν το βλέπουν. Ούτε τα έντομα το βλέπουν παρά μόνο ένα κλάσμα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση...

Logical Faith
22-12-16, 12:19
Όχι δεν είναι.
Ποια η ευθύνη του παρμπριζ στο θάνατο των εντόμων; Ή του οδηγού;
Ο οδηγός πηγαίνει όπου θέλει χωρίς να έχει στην πρόθεσή του να σκοτώσει έντομα.
Αν αυτά πηγαίνουν και γίνονται λυώμα πάνω στο τζάμι ούτε το τζάμι φταίει, ούτε ο οδηγός, αλλά η ίδια η φύση και του τζαμιού και του οδηγού και του εντόμου.

Κι αν οι "αμαρτωλοί" (όπως το θέτεις,) αντίθετα με τα έντομα που δεν ξέρουν τι κάνουν, έχουν προειδοποιηθεί να αποφύγουν το παρμπρίζ μιλάμε πλέον για κάποιους που "αποφασίζουν οι ίδιοι να βρεθούν σε μια κατάσταση που δεν θέλουν." Γιατί αποφασίζουν με βάση ότι δεν υπάρχει παρμπρίζ επειδή δεν το βλέπουν. Ούτε τα έντομα το βλέπουν παρά μόνο ένα κλάσμα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση...

Κατάλαβα τί λες.

Όμως κανείς αμαρτωλός δεν θέλει να βασανιστεί στην Κόλαση. Θέλει να συνεχίσει να κάνει το κακό ανενόχλητος, χωρίς να τον τιμωρεί κανείς.

Έτσι όπως το λες θα είχε νόημα αν η Κόλαση ήταν μια συμβολική παράσταση, όπου οι αμαρτωλοί καίγονται από τις λαίμαργες σαρκικές επιθυμίες τους. Οπότε σε αυτή την περίπτωση κανούν κακό στον εαυτό τους και όχι στους άλλους.

Όμως τον Θεό τον νοιάζει που κάνουνε κακό στους μάρτυρές Του. Γι' αυτό στην ερώτηση των ψυχών "Εως πότε Δέσποτα" , απαντά να κάνουν υπομονή μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των συνδουλών τους, των μελλόντων να μαρτυρήσουν όπως και αυτοί. Μετά βλέπουμε ότι οι Χριστιανοί Μάρτυρες ανταμοίβονται και παρατηρούν τους γήινους αντιχριστιανούς βασανιστές τους να βασανίζονται με πυρ και θείον.

Pholarchos
22-12-16, 15:04
....

Έτσι όπως το λες θα είχε νόημα αν η Κόλαση ήταν μια συμβολική παράσταση, όπου οι αμαρτωλοί καίγονται από τις λαίμαργες σαρκικές επιθυμίες τους. Οπότε σε αυτή την περίπτωση κανούν κακό στον εαυτό τους και όχι στους άλλους.

Όμως τον Θεό τον νοιάζει που κάνουνε κακό στους μάρτυρές Του. Γι' αυτό στην ερώτηση των ψυχών "Εως πότε Δέσποτα" , απαντά να κάνουν υπομονή μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των συνδουλών τους, των μελλόντων να μαρτυρήσουν όπως και αυτοί. Μετά βλέπουμε ότι οι Χριστιανοί Μάρτυρες ανταμοίβονται και παρατηρούν τους γήινους αντιχριστιανούς βασανιστές τους να βασανίζονται με πυρ και θείον.

Η Κόλαση των γραφών δεν είναι μια συμβολική παράσταση αλλά μια κατάσταση που περιγράφεται συμβολικά (ίσως) με λόγια και εικόνες

Το "Εως πότε Δέσποτα" δεν είναι για την Κόλαση αλλά αίτημα για δικαιοσύνη και ισορροπία "εκ των κατοικουντων επι της γης" δηλαδή αφορά και μια περιορισμένη χρονικά περίοδο. Στα αμέσω επόμενα κεφάλαια αρχίζουν οι "σάλπιγγες" και οι "σφραγίδες" και αποδίδεται δικαιοσύνη κατά το αίτημα, αλλά αφορά την Τελική Κρίση.
10 και εκραξαν φωνη μεγαλη λεγοντες εως ποτε ο δεσποτης ο αγιος και αληθινος ου κρινεις και εκδικεις το αιμα ημων εκ των κατοικουντων επι της γης

Λευκός Λύκος
22-12-16, 16:16
Αξίζει και πρέπει Λευκέ Λύκε να βρούμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε δεκάδες ερωτήματα και γρίφους που είναι σημαντικά για την ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, από το να κάνουμε τους διδάσκαλους μιας ανύπαρκτης αγάπης, την οποία ποτέ κανείς δεν πίστεψε ή εφάρμοσε(δεν λέω για εσένα).

Αυτό θα γίνει με έρευνα, με λογική, ακόμα και με θεία αποκάλυψη. Ο Θεός πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα(αν θέλει να μας διαφωτήσει). Έχει δημιουργηθεί ένα χάος απόψεων και ένα χάος αμφιβολίας και η καλύτερη στιγμή να έρθει ο Θεός στην Γη είναι ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Γιατί όχι μόνο πείθουν τα κείμενα που έχουμε, αλλά δεν μπορούμε και να τα ερμηνεύσουμε και σωστά. Μάλιστα τώρα είναι και η καλύτερη εποχή για ΘΑΥΜΑΤΑ, η εποχή της τεχνολογίας όπου μπορούμε να ερευνήσουμε πόσο αληθινά είναι τα θαύματα του Ιησού, ακόμα και να τα μαγνητοσκοπήσουμε και να τα ηχογραφήσουμε.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ΦΩΣ και όχι ψεύτικα κηρύγματα παπάδων και <<αντιρατσιστών>> για αγάπες αόριστες και ανύπαρκτες.

Δεν υπάρχουν έτοιμες απαντήσεις για την ύπαρξή μας και ούτε είναι αυτός ο σκοπός, αλλιώς θα γεννιόμασταν εξαρχής σοφοί. Πάντως στον Χριστό και στα θαύματά του, πίστεψαν σε μεγάλο βαθμό οι απλοί άνθρωποι και τα παιδιά, όχι τόσο οι σοφοί και μορφωμένοι. Δεν είχαν ανάγκη να αποδείξουν με ποιό τρόπο τα πραγματοποιούσε. Τα δέχονταν ως αληθινά και Εκείνον ως Υιό του Θεού που τους απάλλασσε από τον πόνο και τις αμαρτίες τους. Η πυξίδα για το φως βρίσκεται στη διδασκαλία του. Δεν ξέρω πάντως, αν ο σκοπός όλης αυτής της αναζήτησης γνώσης κατά τη διάρκεια της ζωής, είναι τελικά η σοφία ή το να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σ' αυτήν παρά μόνο με το να καταφέρουμε να αποβάλλουμε όσα ξέρουμε, να έχουμε ανοιχτό μυαλό και καρδιά, όπως τα παιδιά, γιατί αυτά θα κατακτήσουν τη βασιλεία των ουρανών.

Logical Faith
22-12-16, 17:46
Η Κόλαση των γραφών δεν είναι μια συμβολική παράσταση αλλά μια κατάσταση που περιγράφεται συμβολικά (ίσως) με λόγια και εικόνες

Το "Εως πότε Δέσποτα" δεν είναι για την Κόλαση αλλά αίτημα για δικαιοσύνη και ισορροπία "εκ των κατοικουντων επι της γης" δηλαδή αφορά και μια περιορισμένη χρονικά περίοδο. Στα αμέσω επόμενα κεφάλαια αρχίζουν οι "σάλπιγγες" και οι "σφραγίδες" και αποδίδεται δικαιοσύνη κατά το αίτημα, αλλά αφορά την Τελική Κρίση.
10 και εκραξαν φωνη μεγαλη λεγοντες εως ποτε ο δεσποτης ο αγιος και αληθινος ου κρινεις και εκδικεις το αιμα ημων εκ των κατοικουντων επι της γης

Η Κόλαση δεν είναι η Τελική Κρίση για τους αμαρτωλούς???

Έχω ακούσει την παράδοξη άποψη από κάτι ευαγγελιστές, ότι κατά την Τελική Κρίση ο Θεός παίρνει τους αμαρτωλούς από την φωτιά για μια στιγμή, έτσι ώστε να τους κρίνει τετελεσμένα και να τους...ξαναπετάξει στην φωτιά!

Δηλαδή πριν όταν καίγονταν, εκκρεμούσε ακόμη η απόφαση τιμωρίας τους:confused:

Pholarchos
22-12-16, 17:57
Η Κόλαση δεν είναι η Τελική Κρίση για τους αμαρτωλούς???

Έχω ακούσει την παράδοξη άποψη από κάτι ευαγγελιστές, ότι κατά την Τελική Κρίση ο Θεός παίρνει τους αμαρτωλούς από την φωτιά για μια στιγμή, έτσι ώστε να τους κρίνει τετελεσμένα και να τους...ξαναπετάξει στην φωτιά!

Δηλαδή πριν όταν καίγονταν, εκκρεμούσε ακόμη η απόφαση τιμωρίας τους:confused:Ξέρω τι λέει η γραφή και τέτοια περιγραφή δεν έχει.
Η λέξη ΄κόλαση (που θα πει απλά 'τιμωρία') αναφέρεται μόνο στο κατά Ματθαίο κι όχι στην Αποκάλυψη. Αν αυτή η λίμνη της φωτιάς είναι η κολαση (τιμωρία) που λέει ο Ματθαίος, μπορεί. Εκείνο που είπα είναι ότι το 'αίτημα' για δικαιοσύνη του "ως πότε δέσποτα" που ανέφερες και είναι στο 6ο κεφ. είναι πολλά πολλά κεφάλαια πριν τη λίμνη της φωτιάς που είναι στο 21 και δεν αναφέρεται σε αυτή. Το αίτημα ικανοποιείται στα κεφάλαια 8,9 κτλ και αφορά τους 'κατοίκους της γης' (κατά την δεδομένη περίοδο) όχι κάποια Τελική Κρίση. Η Τελική Κρίση έχει σχέση με τη λίμνη της φωτιάς αλλά είναι τόσο λίγες οι αναφορές όπου ότι και να ειπωθεί είναι υποθέσεις.

Logical Faith
22-12-16, 18:14
Δεν υπάρχουν έτοιμες απαντήσεις για την ύπαρξή μας και ούτε είναι αυτός ο σκοπός, αλλιώς θα γεννιόμασταν εξαρχής σοφοί. Πάντως στον Χριστό και στα θαύματά του, πίστεψαν σε μεγάλο βαθμό οι απλοί άνθρωποι και τα παιδιά, όχι τόσο οι σοφοί και μορφωμένοι. Δεν είχαν ανάγκη να αποδείξουν με ποιό τρόπο τα πραγματοποιούσε. Τα δέχονταν ως αληθινά και Εκείνον ως Υιό του Θεού που τους απάλλασσε από τον πόνο και τις αμαρτίες τους. Η πυξίδα για το φως βρίσκεται στη διδασκαλία του. Δεν ξέρω πάντως, αν ο σκοπός όλης αυτής της αναζήτησης γνώσης κατά τη διάρκεια της ζωής, είναι τελικά η σοφία ή το να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σ' αυτήν παρά μόνο με το να καταφέρουμε να αποβάλλουμε όσα ξέρουμε, να έχουμε ανοιχτό μυαλό και καρδιά, όπως τα παιδιά, γιατί αυτά θα κατακτήσουν τη βασιλεία των ουρανών.

Και εγώ θα ήθελα να είναι όπως τα λες, να υπάρχει αθωότητα και ΟΛΟΙ να σκέφτονται σαν παιδιά. Έτσι ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, χωρίς βία και πολέμους.

Και αυτοί που αποκαλούνται σοφοί ίσως τελικά απλώς να τυραννούνε το μυαλό τους και δεν μπορούν να βρουν ποια είναι τελικά η αλήθεια από τα εκατομμύρια που έχουν ακούσει.

Πάντως επειδή ξέρω ότι υπάρχει εκμετάλλευση ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, θα ήθελα για μια στιγμή να βρεθώ σε υπεροπτική θέση και να μάθω τί ξέρουν όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε και μας θεωρούν μαριονέττες τους.

Τί ξέρουν όλοι αυτοί για τον κόσμο, τί υπάρχει πίσω από τον ουρανό που βλέπουμε, τί υπάρχει εκεί στο οποίο δεν έχουμε πρόσβαση.

Και γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελευθερία που μας δίνουν είναι ψεύτικη. Ακόμα και εδώ που εκφράζουμε απόψεις, μας αφήνουν ελεύθερους για στατιστικούς λόγους, να ξέρουν τί παίζεται και τί απόψεις κυκλοφορούν. Χαζός δεν είμαι...

Και πιστεύω ότι αυτοί που κυβερνούν το σύστημα προσπαθούν να μας ικανοποιήσουν όλους για να μας κρατούν ήσυχους μέσα στα πλαίσια του συστήματός τους. Για παράδειγμα το κόμμα "χρυσή αυγή" που έχει την φήμη ενός βίαιου κόμματος που θα σώσει και καλά τον Έλληνα, είναι στην πραγματικότητα μια λύση του συστήματος για τους εξεγερμένους αγανακτησμένους Έλληνες. Είναι μια λύση μέσα στα όρια του συστήματος, διότι αν οι πολίτες φτιάχνανε δικό τους κόμμα και δεν βασίζονταν στις λύσεις του συστήματος, τότε θα υπήρχε κίνδυνος να γκρεμιστεί.

Έτσι έχουμε μια ψευτοικανοποίηση και καθησύχαση των μαζών. Τώρα ο αγανακτισμένος Έλληνας έχει γεμίσει από ψεύτικες ελπίδες ότι ένα κόμμα(η χρυσή αυγή) θα δείρει κάποια στιγμή τους κλέφτες πολιτικούς(σιγά τα αίματα). Φυσικά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτό το κόμμα χτυπάει και χρησιμοποιεί βία μόνο κατά Ελλήνων...

Πως θα ήταν άλλωστε δυνατό ένα κόμμα στο οποίο όλοι εργάζονταν ως μπράβοι των πολιτικών, θα χτυπούσαν τους πολιτικούς? Όσο για τους ξένους, φυσικά και τους φοβούνται. Άρα μένουν τίποτε κακομοίρηδες Έλληνες σαν το Φύσσα κτλ

Και αυτό το ύφος του τρελού γουρλομάτη και ψυχασθενή στα ανώτερα μέλη της είναι ψεύτικο. Αυτά δηλαδή που βλέπουμε με τον Κασιδιάρη να μην μπορεί να κάτσει ήσυχος και όλη την ώρα να κουνιέται σπαστικά και νευρικά, είναι μούρη. Για να δείξει και καλά ότι δεν ανέχεται τους υπόλοιπους πολιτικούς, με τους οποίους είναι φίλος στην ίδια στοά...

Στα απλά μέλη ίσως είναι αληθινό, αλλά έχουν μαζέψει τρελούς πρεζομένους που ποιος ξέρει τί πίνουν. Έχω πάει σε 2-3 συγκεντρώσεις τους και ξέρω. Οι τύποι είναι ψυχάκηδες και νευρικοί, όλη την ώρα κάτι τους φταίει και φέρονται χειρότερα και από στρατόπεδο. Είναι σαν χαπακωμένα ρομπότ. Ευτυχώς που μάλωσα με τους μπράβους του μιχαλολιάκου και έμαθα τί γουρούνια είναι και έτσι δεν ξαναπάτησα.

Το σίγουρο είναι ότι η βία που περιμένει ο Έλληνας από την Χρυσή Αυγή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Το πιο πιθανό είναι να εφαρμοστεί πάνω τους, δηλαδή στους Έλληνες, από τραμπούκικες επιθέσεις χρυσαυγιτών.

Η βία λοιπόν που επιτρέπει το σύστημα, δεν το απειλεί αλλά είναι ελεγχόμενη.
Το ίδιο και ελευθερία απόψεων και η γνώση.

Όλα ελεγχόμενα και η αλήθεια κρυμμένη. Γι' αυτό θα ήθελα εγώ να γυρίσουμε για λίγο στην αρχαιότητα, τότε που ακόμα δεν είχαν εξαπλώσει τα πλοκάμια κυριαρχία τους παντού. Ποιοι? Μα φυσικά οι μασώνοι σιωνιστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα τάχα ακραία εθνικιστικά κόμματα όπως η χρυσή αυγή του εωσφόρου και το κρόουλι....

Λευκός Λύκος
22-12-16, 19:05
Και εγώ θα ήθελα να είναι όπως τα λες, να υπάρχει αθωότητα και ΟΛΟΙ να σκέφτονται σαν παιδιά. Έτσι ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, χωρίς βία και πολέμους.

Και αυτοί που αποκαλούνται σοφοί ίσως τελικά απλώς να τυραννούνε το μυαλό τους και δεν μπορούν να βρουν ποια είναι τελικά η αλήθεια από τα εκατομμύρια που έχουν ακούσει.

Πάντως επειδή ξέρω ότι υπάρχει εκμετάλλευση ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, θα ήθελα για μια στιγμή να βρεθώ σε υπεροπτική θέση και να μάθω τί ξέρουν όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε και μας θεωρούν μαριονέττες τους.

Τί ξέρουν όλοι αυτοί για τον κόσμο, τί υπάρχει πίσω από τον ουρανό που βλέπουμε, τί υπάρχει εκεί στο οποίο δεν έχουμε πρόσβαση.

Και γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελευθερία που μας δίνουν είναι ψεύτικη. Ακόμα και εδώ που εκφράζουμε απόψεις, μας αφήνουν ελεύθερους για στατιστικούς λόγους, να ξέρουν τί παίζεται και τί απόψεις κυκλοφορούν. Χαζός δεν είμαι...

Και πιστεύω ότι αυτοί που κυβερνούν το σύστημα προσπαθούν να μας ικανοποιήσουν όλους για να μας κρατούν ήσυχους μέσα στα πλαίσια του συστήματός τους. Για παράδειγμα το κόμμα "χρυσή αυγή" που έχει την φήμη ενός βίαιου κόμματος που θα σώσει και καλά τον Έλληνα, είναι στην πραγματικότητα μια λύση του συστήματος για τους εξεγερμένους αγανακτησμένους Έλληνες. Είναι μια λύση μέσα στα όρια του συστήματος, διότι αν οι πολίτες φτιάχνανε δικό τους κόμμα και δεν βασίζονταν στις λύσεις του συστήματος, τότε θα υπήρχε κίνδυνος να γκρεμιστεί.

Έτσι έχουμε μια ψευτοικανοποίηση και καθησύχαση των μαζών. Τώρα ο αγανακτισμένος Έλληνας έχει γεμίσει από ψεύτικες ελπίδες ότι ένα κόμμα(η χρυσή αυγή) θα δείρει κάποια στιγμή τους κλέφτες πολιτικούς(σιγά τα αίματα). Φυσικά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτό το κόμμα χτυπάει και χρησιμοποιεί βία μόνο κατά Ελλήνων...

Πως θα ήταν άλλωστε δυνατό ένα κόμμα στο οποίο όλοι εργάζονταν ως μπράβοι των πολιτικών, θα χτυπούσαν τους πολιτικούς? Όσο για τους ξένους, φυσικά και τους φοβούνται. Άρα μένουν τίποτε κακομοίρηδες Έλληνες σαν το Φύσσα κτλ

Και αυτό το ύφος του τρελού γουρλομάτη και ψυχασθενή στα ανώτερα μέλη της είναι ψεύτικο. Αυτά δηλαδή που βλέπουμε με τον Κασιδιάρη να μην μπορεί να κάτσει ήσυχος και όλη την ώρα να κουνιέται σπαστικά και νευρικά, είναι μούρη. Για να δείξει και καλά ότι δεν ανέχεται τους υπόλοιπους πολιτικούς, με τους οποίους είναι φίλος στην ίδια στοά...

Στα απλά μέλη ίσως είναι αληθινό, αλλά έχουν μαζέψει τρελούς πρεζομένους που ποιος ξέρει τί πίνουν. Έχω πάει σε 2-3 συγκεντρώσεις τους και ξέρω. Οι τύποι είναι ψυχάκηδες και νευρικοί, όλη την ώρα κάτι τους φταίει και φέρονται χειρότερα και από στρατόπεδο. Είναι σαν χαπακωμένα ρομπότ. Ευτυχώς που μάλωσα με τους μπράβους του μιχαλολιάκου και έμαθα τί γουρούνια είναι και έτσι δεν ξαναπάτησα.

Το σίγουρο είναι ότι η βία που περιμένει ο Έλληνας από την Χρυσή Αυγή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Το πιο πιθανό είναι να εφαρμοστεί πάνω τους, δηλαδή στους Έλληνες, από τραμπούκικες επιθέσεις χρυσαυγιτών.

Η βία λοιπόν που επιτρέπει το σύστημα, δεν το απειλεί αλλά είναι ελεγχόμενη.
Το ίδιο και ελευθερία απόψεων και η γνώση.

Όλα ελεγχόμενα και η αλήθεια κρυμμένη. Γι' αυτό θα ήθελα εγώ να γυρίσουμε για λίγο στην αρχαιότητα, τότε που ακόμα δεν είχαν εξαπλώσει τα πλοκάμια κυριαρχία τους παντού. Ποιοι? Μα φυσικά οι μασώνοι σιωνιστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα τάχα ακραία εθνικιστικά κόμματα όπως η χρυσή αυγή του εωσφόρου και το κρόουλι....

Δεν νομίζω ότι έχεις να πάρεις κάποια ιδιαίτερη γνώση από εκεί. Ίσως μάλιστα, να έχουν πιο πολλά "σκοινιά να κόψουν" σε σχέση μ' έναν απλό άνθρωπο. Αυτή η θέση που εσύ θεωρείς άσχημη (εξουσιαζόμενου), ίσως τελικά να είναι καλύτερη.
Έχεις σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείς το Άγιο Όρος; Να μιλήσεις μ' έναν ασκητή μοναχό; Να δεις ποιά η άποψή του για τον κόσμο και τον Θεό;

Να προσπαθείς να εντοπίζεις την ομορφιά της ζωής μέσα στην ασχήμια και στα προβλήματα. Τα πουλιά κεηλαδούν το ίδιο όμορφα κι όταν έχει συννεφιά. Προσπάθησε ν' αλλάξεις εσύ και θ' αλλάξουν τα πάντα γύρω σου.

Logical Faith
25-12-16, 11:26
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.

Logical Faith
26-12-16, 14:00
Δεν νομίζω ότι έχεις να πάρεις κάποια ιδιαίτερη γνώση από εκεί. Ίσως μάλιστα, να έχουν πιο πολλά "σκοινιά να κόψουν" σε σχέση μ' έναν απλό άνθρωπο. Αυτή η θέση που εσύ θεωρείς άσχημη (εξουσιαζόμενου), ίσως τελικά να είναι καλύτερη.
Έχεις σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείς το Άγιο Όρος; Να μιλήσεις μ' έναν ασκητή μοναχό; Να δεις ποιά η άποψή του για τον κόσμο και τον Θεό;

Να προσπαθείς να εντοπίζεις την ομορφιά της ζωής μέσα στην ασχήμια και στα προβλήματα. Τα πουλιά κεηλαδούν το ίδιο όμορφα κι όταν έχει συννεφιά. Προσπάθησε ν' αλλάξεις εσύ και θ' αλλάξουν τα πάντα γύρω σου.

ΔΕΝ ΜΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΔΕΝ ΜΙΣΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ. ΜΙΣΩ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΕ G3 ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ.

Robespierre
26-12-16, 15:08
Για έκτακτα περιστατικά εδώ (http://www.vrisko.gr/efimeries-nosokomeion/athina/psyxiatrikh/)

Robespierre
03-01-17, 13:25
Δημοσίευμα-σοκ για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία από οπαδό του Σώρρα (http://www.iefimerida.gr/news/310603/dimosieyma-sok-gia-ti-dolofonia-tis-paidopsyhiatroy-sti-lamia-apo-opado-toy-sorra?ref=yfp)

Διαβάστε όλοι καλά το παραπάνω άρθρο. Έχει μεγάλη σχέση με το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης. Εντοπίστε γύρω σας τους τοξικούς αυτούς ανθρώπους. Αύριο, μπορεί να αποδειχτεί ένας δεύτερος Μπαλαντίνας, και να σωθεί μια ζωή αθώου.

Perastiko
03-01-17, 14:59
Εντοπίστε γύρω σας τους τοξικούς αυτούς ανθρώπους.

Και δώστε τους να καταλάβουν στο μπλα μπλα

Robespierre
03-01-17, 15:05
Εγώ απλά λυπάμαι τους γύρω σου Χρηστάρα. Για σένα δεν υπάρχει σωτηρία...

ilias1990
03-01-17, 17:22
Δημοσίευμα-σοκ για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία από οπαδό του Σώρρα (http://www.iefimerida.gr/news/310603/dimosieyma-sok-gia-ti-dolofonia-tis-paidopsyhiatroy-sti-lamia-apo-opado-toy-sorra?ref=yfp)

Διαβάστε όλοι καλά το παραπάνω άρθρο. Έχει μεγάλη σχέση με το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης. Εντοπίστε γύρω σας τους τοξικούς αυτούς ανθρώπους. Αύριο, μπορεί να αποδειχτεί ένας δεύτερος Μπαλαντίνας, και να σωθεί μια ζωή αθώου.

Αυτό δεν το ήξερα... Γνώριζα για αυτήν την οργάνωση και απλά πίστευα ότι θέλουν να κάνουν αρπαχτή από ευκολόπιστους και απελπισμένους ανθρώπους. Αλλά μετά από αυτό παίρνει άλλες διαστάσεις το θέμα και νομίζω ότι γίνεται αρκετά σοβαρό.

Robespierre
03-01-17, 18:10
Οι περισσοτεροι απο αυτους τους απατεωνες τυπου Σωρρα, ψαρευουν και στα θολα νερα των ψυχικα διαταραγμενων ανθρωπων, οι οποιοι γινονται και φανατικα μελη. Οποιος αποδειχτει δραστηριος, ανεβαινει μεχρι τα αρχηγικα αξιωματα. Η συνεχεια πολλες φορες ειναι τραγικη.