PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΌΧΙ ;;;;

05-12-16, 19:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου θέλησα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατι δημιουργήθηκαν πολλές
αντιπαλότητες σχετικά με τις πηγές πληροφοριών που δίνουμε όλοι μας λίγο
πολύ και κατά πόσο αυτές είναι αξιόπιστες και ποιές όχι....

Άποψή μου είναι ότι υπάρχει δυσκολία ανίχνευσης την αλήθειας σε κάποια θέματα.
Βέβαια κάποια από αυτές τις πληροφορίες είναι σχεδόν αυταπόδεικτες πως
λένε αναλήθειες.....
Γιατι ;;;;;;
Απλά για την πλάκα τους ή το ποιό επικίνδυνο να γελοιοποιήσουν κάτι που
είναι αληθές.....

Η άνοδος των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των blogs που έχουν κατακλείσει
το διαδίκτυο υπάρχουν πολλά θετικά, αλλά αυτό έχει και την και την
αρνητική πλευρά του....

Επειδή κάτι έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινό.
Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις αμερικανικές προεδρικές
εκλογές τον περασμένο μήνα, έχει ξεσπάσει σάλος σχετικά με τις αναληθείς
ή παραπλανητικές ειδήσεις που αναρτώνται στις ιστοσελίδες κοινωνικής
δικτύωσης και ειδικά στο Facebook και το Twitter..

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό ειδησεογραφικό
δίκτυο CNN, οι ψευδείς ειδήσεις δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν, εάν ο
αναγνώστης ξέρει τι πρέπει να κοιτάξει.

Ψευδείς ειδήσεις

Αυτές είναι οι πιο εύκολες να εντοπιστούν, αφού συνήθως προέρχονται
από ψεύτικες ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να φαίνονται
σαν αληθινές πηγές ειδήσεων.
Σε αυτές τις ιστοσελίδες αναρτώνται συνήθως παραπλανητικές
φωτογραφίες και τίτλοι, οι οποίοι σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως
θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικότητα.
Φυσικά τις περισσότερες φορές δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Το ερώτημα παραμένει ποιός καθορίζει πως αυτή η άλλη είναι αλήθεια η ψέμα ;;;

Παραπλανητικές ειδήσεις

Αυτές είναι πολύ δυσκολότερο να εντοπιστούν καθώς συχνά,
χρησιμοποιούν ως πυρήνα, μια αληθινή είδηση, όπως ένα γεγονός που
συνέβη ή μια δήλωση κάποιου σημαντικού προσώπου.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης είναι τα εντυπωσιακά
πρωτοσέλιδα, τα οποία όμως δεν συμβαδίζουν με το κυρίως κείμενο.

Κομματικές ειδήσεις... (και ειδήσεις που προέρχονται απο ΜΜΕ
προσκείμενα σε κόμματα
(Εδώ γελάμε όλες οι ειδήσεις είναι σωστές!!!!!!!!!!!!!!!!)

Οι ειδήσεις αυτές αποτελούν ένα είδος παραπλανητικών νέων.
Μπορεί να αποτελούν παραλλαγή μιας πραγματικής είδησης, ωστόσο τα
γεγονότα που αναφέρονται παραποιούνται με σκοπό να ταιριάζουν με τα
εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα.
Τρανό παράδειγμα ήταν η είδηση.....
http://www.triklopodia.gr/%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C/
Επίσης.....
Ψευδές ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το θάνατο παιδιού στα Διαβατά από το
κρύο, καταγγέλλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής..
https://left.gr/news/pseydes-reportaz-toy-skai-gia-thanato-paidioy-sta-diavata-apo-kryo-kataggellei-ypoyrgeio
Μα το χειρότερο από όλα είναι πως παρά την απόδειξη της αναλήθειας της
δεν ζήτησαν συγνώμη....

Σατιρικές ειδήσεις

Αυτή η κατηγορία αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση καθώς η σάτιρα δεν
προσποιείται ότι είναι πραγματική, αλλά εξυπηρετεί έναν σκοπό, όπως
σχολιασμό ή ψυχαγωγία. Ωστόσο, αν ο αναγνώστης δεν είναι σε θέση να
αναγνωρίσει τη σάτιρα, θα μπορούσε να διαμοιραστεί την «είδηση» ως πραγματική.

Σε τελική ανάλυση ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι προσεκτικός με το τι
διαβάζει και από πού προέρχεται αυτό που διαβάζει πριν σπεύσει να το
διαμοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επίσης, θα πρέπει να αναζητά παραπάνω από μία πηγή προκειμένου να
είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν αυτό που έχει διαβάσει πρόκειται για
κάποιο πραγματικό γεγονός ή για φάρσα.

Βέβαια σε όλα αυτα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ποιό εξειδικευμένες..
Αυτά τα λίγα για μια αρχή ώστε να υπάρξει γόνιμος διάλογος...

Ευχαριστώ.

heretic
05-12-16, 21:07
Avatar, συγχαρητήρια για το επίκαιρο αυτό θέμα που αποφάσισες να θίξεις. Νομίζω πως έχω κάτι να συνεισφέρω σε αυτή τη συζήτηση, και θα πρότεινα επίσης να διαβάσεις το άρθρο που μετέφρασα και δημοσιεύω εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=126308&postcount=1). Μας αφορά όλους.

Deadite
06-12-16, 00:55
Υπάρχει και αυτό το site που ασχολείται αποκλειστικά με το να ανακαλύπτει και να ξεσκεπάζει τις ψεύτικες ειδήσεις στο ίντερνετ

http://ellinikahoaxes.gr/

06-12-16, 17:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε heretic σε ευχαριστώ για αυτό που μου προτείνεις αλλά θα θελα να
μεταφέρεις το άρθρο αυτό που έχεις καταθέσει και στο παρόν θέμα....
Η διασπορά της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο
ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΥΤΟΥΣ
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=126308&postcount=1
να το καταθέσεις και σε αυτό το θέμα γιατι περιέχει πολύ σημαντικά στοιχεία..

Ευχαριστώ.

heretic
06-12-16, 19:55
Avatargr, νομίζω πως είναι πλεονασμός να ξαναγράψω ακριβώς τα ίδια στο θέμα σου. Έτσι κι αλλιώς το άρθρο υπάρχει στη σελίδα για τεκμηρίωση θέσεων.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον να μεταφέρω είναι ο άγνωστος όρος online echo chamber (https://en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)), τον μεταφράζω σαν διαδικτυακό θάλαμο αντήχησης. Ο εμπνευστής του όρου αυτού, προφανώς υπαινίσσεται πως σε κλειστές ομάδες χρηστών, πολύ συχνά συμβαίνει ένα ανάλογο φαινόμενο με την ακουστική αντήχηση. Δηλαδή, ιδέες που κυκλοφορούν εντός μιάς ομάδας, καταλήγουν να αναμεταδίδονται ακρίτως, έως και να ενισχύονται μέχρι κάποιες ακραίες θέσεις, σχεδόν από όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτό πιθανόν να συμβαίνει επειδή θεωρούν πως η αφιλτράριστη υιοθέτηση αυτών, τους κάνει ευκολότερα αποδεκτούς στην ομάδα αυτή. Κάτι που τους προσφέρει ένα προφανές αίσθημα ικανοποίησης, την επιβράβευση της ένταξης σε κάποιο κοινωνικό σύνολο.

Όταν λοιπόν η ομάδα αυτή διαπραγματεύεται θέματα "στα όρια", όπως η γνωστή ufoλογία, τότε οτιδήποτε διακινείται εντός της ομάδας τείνει να γίνεται σχετικά εύκολα αποδεκτό, χωρίς ουσιαστική κριτική διάθεση από τους περισσότερους. Δηλαδή σε έναν τόπο συζητήσεων, ας πούμε όπως το metafysiko, αν έχει συγκεντρωθεί μια παρέα από χρήστες που ασχολούνται με τα ΑΤΙΑ, και συχνά επίσης έρχονται σε αντιπαραθέσεις με χρήστες που διαφωνούν, δεν πιστεύουν σε αυτά ή δεν πιστεύουν τίποτε γενικά, τότε δημιουργούν σχεδόν ακούσια κάποιου είδος κλειστή ομάδα μεταξύ τους.

Έτσι, όταν ένας από αυτούς καταθέτει μια παράξενη εμπειρία, αυτή γίνεται πολύ ευκολότερα αποδεκτή απο την ομάδα, σε σχέση με την περίπτωση που δεν θα σχετίζονταν. Έτσι εξηγείται αυτή η ταχύτατη αναμετάδοση θεάσεων ufo από διάφορους χρήστες, οι οποίοι είναι συνδρομητές στα κανάλια του youtube ή στα blogs & fora του σχετικού με τα ufo χώρου. Όταν οι αρχικές πηγές είναι hoaxers η καταφέρνουν να διεισδύουν τέτοιοι σε σοβαρές πηγές, θα διαπιστώσεις ότι τελικά αναμιγνύεται έντεχνα η παραπληροφόρηση με τις τεκμηριωμένες πληροφορίες.

Δηλαδή, άνθρωποι που αναρτούσαν όντως πραγματικές θεάσεις ΑΤΙΑ (δεν μπαίνω σε ερμηνείες του τι μπορεί να ήταν), παρασύρονται και δημοσιεύουν κατασκευασμένες ειδήσεις, όπως αυτές με "την επίθεση UFO στην Τουρκία". Ο λόγος λοιπόν δεν είναι πως ξαφνικά μειώθηκε η κριτική τους αντίληψη, αλλά παρασύρθηκαν εξ' αιτίας του είδους των μέσων που πληροφορούνται. Άρα λοιπόν, όταν την αξιόπιστη πηγή διαχειρίζεται ομάδα, της οποίας τα μέλη δεν μπορείς να εγγυηθείς μεμονωμένα την αξιοπιστία τους, παύει κάποια στιγμή νομοτελειακά να είναι αξιόπιστη.

Robespierre
06-12-16, 21:37
Αυτό ακριβώς που γράφεις heretic έγινε στο περίφημο "θέμα" που τελικά τα καταφέραμε και γίναμε μπίλιες για άλλη μια φορά. Η συζήτηση ξεκίνησε από τη δημοσίευση κάποιου μέλους του φόρουμ μιας γνωστής θεωρίας συνωμοσίας. Στη συνέχεια προσπάθησε ένα άλλο μέλος να εκτρέψει τη συζήτηση σε ρητορική μίσους και η συζήτηση περίπου θα κατέληγε στην προτροπή "βγες έξω στο δρόμο ΤΩΡΑ και ξυλοκόπησε τον πρώτο μετανάστη που θα βρεις μπροστά σου". Και η εικόνα που προσπάθησε να περάσει για τους διαφωνούντες, εμένα κι εσένα κυρίως, ήταν πως απόψε έπρεπε να είμασταν στα Εξάρχεια να τα σπάμε στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Case study... :cool:

ilias1990
06-12-16, 22:03
Αυτό ακριβώς που γράφεις heretic έγινε στο περίφημο "θέμα" που τελικά τα καταφέραμε και γίναμε μπίλιες για άλλη μια φορά. Η συζήτηση ξεκίνησε από τη δημοσίευση κάποιου μέλους του φόρουμ μιας γνωστής θεωρίας συνωμοσίας. Στη συνέχεια προσπάθησε ένα άλλο μέλος να εκτρέψει τη συζήτηση σε ρητορική μίσους και η συζήτηση περίπου θα κατέληγε στην προτροπή "βγες έξω στο δρόμο ΤΩΡΑ και ξυλοκόπησε τον πρώτο μετανάστη που θα βρεις μπροστά σου". Και η εικόνα που προσπάθησε να περάσει για τους διαφωνούντες, εμένα κι εσένα κυρίως, ήταν πως απόψε έπρεπε να είμασταν στα Εξάρχεια να τα σπάμε στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Case study... :cool:

Ίσως είμαστε όλοι πιόνια μιας μεγάλης σκακιέρας η οποία συμβολίζει τον διχασμό; Δυστυχώς βλέπω με πιο καθαρό μυαλό πλέον ότι δημιουργούνται δύο παρατάξεις με την προοπτική κανένας να μην μείνει αμέτοχος και να καταλήξει είτε στη μία είτε στην άλλη. Κοινό στοιχείο και των δύο πλευρών το μίσος..

06-12-16, 22:59
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Θέλω να σας παρακαλέσω πως το θέμα είναι....
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΌΧΙ και σε αυτό παρακαλώ να
επικεντροθούμε.....

Φίλε heretic ακριβώς αυτό ήθελα να αναφέρω αλλά έκανες μια πολύ καλή αρχη...
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις.....
" Άρα λοιπόν, όταν την αξιόπιστη πηγή διαχειρίζεται ομάδα, της οποίας τα
μέλη δεν μπορείς να εγγυηθείς μεμονωμένα την αξιοπιστία τους, παύει
κάποια στιγμή νομοτελειακά να είναι αξιόπιστη. "
Εννοώ πάντα ποιος ελέγχει αυτόν που ελέγχει την πληροφορία και λέει πως
είναι αναξιόπιστη ???????
Επίσης το θέμα δεν το άνοιξα μόνο για τα ΑΤΙΑ αλλά για κάθε πληροφορία
που είναι αρκετά δύσκολο να επαληθευτεί...
Έχω συγκεκριμένα παραδείγματα.....
Θα τα αναφέρω.....

Ευχαριστώ.

Robespierre
06-12-16, 23:00
Εγώ θα έλεγα πως μόνοι μας παραταξιοποιούμαστε. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο αλλά άπειρες αποχρώσεις του γκρίζου, ίσως και έγχρωμα. Τώρα πω τα καταφέρνουμε και μένουμε στα άκρα... νομίζω πως δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο νομίζουμε. Πέφτουμε θύματα μιας καθιερωμένης λογικής (=για να μην είσαι μαζί μας, θα είσαι με τους άλλους)

Robespierre
06-12-16, 23:04
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Θέλω να σας παρακαλέσω πως το θέμα είναι....
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΌΧΙ και σε αυτό παρακαλώ να
επικεντροθούμε.....

Ευχαριστώ.

Αν εννοείς εμένα Άβαταρ, ότι ανέφερα ήταν σαν παράδειγμα για το πως καταλήγει μια ομάδα στην τεχνητή αντιπαλότητα. Είναι θέμα πληροφόρησης, αυτό που θίγεις. Η αναξιόπιστη πηγή.

ilias1990
06-12-16, 23:57
Θα πω ποια σίγουρα δεν είναι αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης : Οι σελίδες με ειδήσεις και νέα στο φέισμπουκ. Κατ'αρχάς βάζουν σχεδόν πάντα παραπλανητικούς τίτλους και πιστεύω είναι προπαγανδιστικές ανάλογα τον πολιτικό/κοινωνικό χώρο που ανήκουν . Ήταν κι ένας από τους λόγους που σταμάτησα να έχω φέισμπουκ αλλά καθημερινά θα ακούσω από κάποιον φίλο ή γνωστό για κάτι που διάβασε στο φέισμπουκ κι αυτό θα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Στο άρθρο που ανέβασε ο Χερέτικ υπάρχει μεγάλη αλήθεια κι αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν την αντικειμενικότητά τους κι απλά βρίσκουν καταφύγιο σε πηγές ειδήσεων που τους βολεύουν, ξεφεύγοντας έτσι από την σκληρή πραγματικότητα..

Logical Faith
07-12-16, 04:43
Η συζήτηση ξεκίνησε από τη δημοσίευση κάποιου μέλους του φόρουμ μιας γνωστής θεωρίας συνωμοσίας. Στη συνέχεια προσπάθησε ένα άλλο μέλος να εκτρέψει τη συζήτηση σε ρητορική μίσους και η συζήτηση περίπου θα κατέληγε στην προτροπή "βγες έξω στο δρόμο ΤΩΡΑ και ξυλοκόπησε τον πρώτο μετανάστη που θα βρεις μπροστά σου".

Η κεφάλα σου ταυτίζει μίσος με ρατσισμό. Ο ρατσισμός είναι στην φύση και δικαίωμα του καθενός να προτιμά την ράτσα του καθαρή χωρίς μίξεις με άλλους λαούς. Αν και μπορεί να σχετίζονται δεν είναι το ίδιο πράγμα και άλλοι μας ανάγκασαν να μισούμε την ράτσα τους. Αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα να διώξουν και να σκοτώσουν τους Έλληνες. Ξένοι ρατσιστές που μισούν τους Έλληνες.

Και η εικόνα που προσπάθησε να περάσει για τους διαφωνούντες, εμένα κι εσένα κυρίως, ήταν πως απόψε έπρεπε να είμασταν στα Εξάρχεια να τα σπάμε στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Case study... :cool:

Υπάρχουν πολλοί σαν εσάς.

Logical Faith
07-12-16, 04:45
Στο άρθρο που ανέβασε ο Χερέτικ υπάρχει μεγάλη αλήθεια κι αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν την αντικειμενικότητά τους κι απλά βρίσκουν καταφύγιο σε πηγές ειδήσεων που τους βολεύουν, ξεφεύγοντας έτσι από την σκληρή πραγματικότητα..

Σίγουρα, ο heretic είναι από τα πιο αντικειμενικά άτομα.

Εσύ και εγώ έχουμε ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα για την οποία φταίμε αποκλειστικά εμείς και έχουμε δημιουργήσει φανταστικούς εχθρούς. Γι' αυτό λοιπόν κάποιοι μας ανέχονται και φτάνει η ώρα που θα πληρώσουμε εμείς οι αληθινοί υπαίτιοι της ελληνικής παρακμής και κρίσης.

ΥΓ
Διόρθωση. Τουλάχιστον εγώ, αφού εσύ κατάλαβες ότι τα θέματα που άνοιξες, παράδειγμα για τον αντιρατσισμό, ήταν λάθος ιδέες σου για τις οποίες μετανιώνεις. Για να μην λες ότι σε παρουσιάζω να βρίσκεσαι με το μέρος μου, δηλαδή του <<φασίστα ρατσιστή ιεροεξεταστή σκοταδιστή ναζιστή>>.

Robespierre
07-12-16, 07:51
Για να μην εκτραπεί η συζήτηση πάλι, προτείνω να αγνοήσουμε το συγκεκριμένο άτομο. Αν δεν του απαντάει κανένας, θα βαρεθεί και θα φύγει.

Logical Faith
07-12-16, 14:15
Για να μην εκτραπεί η συζήτηση πάλι, προτείνω να αγνοήσουμε το συγκεκριμένο άτομο. Αν δεν του απαντάει κανένας, θα βαρεθεί και θα φύγει.

Πάνω στο θέμα είμαι, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ και δεν είσαι ο αρχηγός της συζήτησης.

Αν είναι έτσι να μην εισέρχεσαι και εσύ στα θέματά μου.

Οι τακτικές σου είναι μονάχα ύπουλες και δεν έχεις ίχνος ειλικρίνειας. :p

Α και ξέχασα. Στο είπα ήδη ότι δεν με νοιάζει αν δεν με γουστάρουν οι υπόλοιποι που δεν γουστάρεις και εσύ, γιατί δεν τους ζήτησα καμμιά καταναγκαστική υποστήριξη και αλληλεγγύη. Αν είναι αληθινοί και στο πνεύμα μου, θα με υποστηρίξουν χωρίς να τους το πω.

Προσπαθείς τώρα να με κάνεις να νιώσω απομονωμένος και να ζητιανεύσω λίγο υποστήριξη από ilias και άλλους χριστιανούς. Χαχα

Logical Faith
07-12-16, 14:21
Για μένα μια πηγή δεν είναι αξιόπιστη αν δεν παρέχει λογικές αποδείξεις. Επομένως αξιόπιστη πηγή δεν είναι τα γνωστά δελτία ειδήσεων με μουσική υπόκρουση και οι εφημερίδες με τρανταχτά πρωτοσέλιδα.

Διάλεξα το logical faith διότι δεν δέχομαι την τυφλή πίστη, αλλά ως Έλληνας πιστεύω στον Λόγο. Ζητώ να με πιστέψεις χρησιμοποιώντας την λογική σου.

ΥΓ
Αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει βέβαια την λογική, διότι αυτό απαιτεί κάποια προσόντα(όπως το να είναι άνθρωπος και Έλληνας - λόγος/λογική) και επίσης να μην είναι πολύ επιρρεπής συναισθηματικά και φανατισμένος, έτσι ώστε να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια στην αντίθετη άποψη. Να μην είνα δηλαδή πρεζομένος και πιωμένος αλβανός αντίφα που ξέρεις να λέει μόνο ψευδά το φαθίθτα και κρατάει σιδερολοστούς, αλλά άνθρωπος φιλόσοφος ακόμα και αν διαφωνούμε.

heretic
07-12-16, 15:02

Και το ότι βρίσκεται εδώ ο συγκεκριμένος, και γράφει αυτά που γράφει, συνεισφέρει στο θέμα μας, χωρίς να το καταλαβαίνει. Δεν χρειάζεται να του απαντάς, απλά να παρατηρείς τι ακριβώς κάνει. Στο στάδιο των προθέσεών του, προκύπτει από το σχεδόν μόνιμο θρησκευτικό του παραλήρημα ότι φαντασιώνεται πως είναι κάποιου είδους "διδάσκαλος". Γι' αυτό και οι υποτιθέμενες "πηγές" του, προέρχονται πάντα από θρησκευτικά κείμενα και από ερμηνευτικές, ομοίων παραληρούντων σε sites & blogs.

Ψαρεύει στα βαθιά θολά νερά των αποπροσανατολισμένων εφήβων, γι' αυτό και οι προσπάθειες του να συζητήσει ακόμα και με (φαινομενικά) συγγενείς απόψεις, μετά από λίγο αποτυγχάνουν, ειδικά όταν οι άλλοι είναι σώφρονες ενήλικες. Νομίζω πως μετά από λίγο, αντιλαμβάνονται ότι ο στόχος του είναι η χειραγώγηση. Έπειτα είναι εμφανής η προσπάθεια του για δημιουργία κλειστής ομάδας, ενός κύκλου, που θα ειδικεύεται σε επιθέσεις κατά αντιπάλων.

Φυσικά πάγιος στόχος είναι πάντα οι "άλλοι", οι όποιοι άλλοι γενικά. Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η ξενοφοβία και η υιοθέτηση ακραίων αντικοινωνικών θέσεων, είναι πρόφαση. Σε κάποια ομάδα μίσους (hate group) πρέπει να ενταχθείς για να έχεις κίνητρα για τις επιθέσεις σου και αυτές είναι οι εύκολα προσβάσιμες. Μπορούμε επίσης να εστιάσουμε στις λεγόμενες "λογικές αποδείξεις" που αναφέρει. Έχει δώσει πολλά τέτοια δείγματα στο παρελθόν, όπως η παράθεση συμπερασμάτων κάποιων ημιπαραφρόνων, που παρουσιάζονται σαν "επιστήμονες" οι οποίοι έχουν εκδώσει "επιστημονικά συγγράμματα" για την απόδειξη του γεωκεντρισμού ή του δημιουργισμού.

Είναι χαρακτηριστικό των περισσοτέρων ανθρώπων που εξαπολύουν εξωφρενικούς ισχυρισμούς και αποκαλυψιακές "θεωρίες των πάντων", να χρησιμοποιούν σαν πηγές θρησκευτικά κείμενα, αποκρυφισμό, ψευδοεπιστήμη, χαλκευμένα στοιχεία και ψευδείς ισχυρισμούς. Γενικά ανασύρουν μη ορθολογικά στοιχεία, για να καταρρίψουν ορθολογικές και κοινά αποδεκτές θέσεις. Αρκεί να δεις ποιες είναι οι πηγές που χρησιμοποιεί κάποιος, για να καταλάβεις το ποιόν του και το ειδικό βάρος αυτών που ισχυρίζεται. Στη συνέχεια, στο χέρι σου είναι αν θέλεις να πετάξεις την πολύτιμό σου χρόνο, προσπαθώντας να δώσεις να καταλάβει κάτι, κάποιος ο οποίος τροφοδοτεί το άρρωστό του ΕΓΩ, από την μόνιμη κόντρα με συνομιλητές σαν κι εσένα.

07-12-16, 15:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου θα σταθώ στο θέμα των παράξενων φωτογραφιών και στο ότι
έχουν πολλές παρουσιάσεις σε περιοδικά εφημερίδες ιστοσελίδες κλπ...

Πρέπει να γίνεται έλεγχος στις φωτό...
Βέβαια πως μπορεί κάποιος να κάνει έλεγχο μόνο βλέποντας απλά μια φωτό
και βγάζει κάποιο συμπέρασμα άμεσα ;;;;;;

Εκτός εάν "βγάζει μάτι" πως είναι φτιαχτή η φωτό...
Θα καταθέσω μια εμπειρία μου σχετικά με μιά φωτό που έτυχε να την τραβήξει
ένας φίλος......
Όταν την έδειξε την φωτό πολλοί γέλασαν και δυστυχώς κάποιοι του είχαν
ζητήσει να τους δώσει την φωτό αυτήν....
Όλοι το έπαιζαν "ειδικοί" και μάλιστα έδειχναν και σημεία πως ήταν πειραγμένα....
Αλλά λόγο του ότι η εργασία του σχετιζόταν με αεροσκάφη και η εταιρεία
είχε συνεργασία με μια άλλη εταιρία που εξέταζε φωτογραφίας
(αναλύοντας το περιεχόμενο) βλέποντας κάποιες φωτογραφικές ατασθαλίες φτιαχτές.....

Την έστειλε εκεί και του ζήτησαν εκτός απο τα αρνητικά και τις 3 προηγούμενες
φωτό και τις 3 επόμενες ταυτόχρονα δε του ζητούσαν τι μηχανή είχε τι φακό
χρησιμοποίησε.....
Μετά απο 15 μέρες περίπου ήλθε η απάντηση η οποία έλεγε πως δεν έχει
πρόβλημα η φωτό δεν είναι πειραγμένη και για το περιεχόμενο δεν το σχολίαζαν....
Επίσης είχε ζητήσει μέσω εμαιλ κάποιες πληροφορίες πως εάν μπορεί κάποιος
με τις νέες φωτογραφικές μηχανές που είναι ηλεκτρονικές να διαπιστώσουν
εάν υπάρχει πείραγμα...
Η απάντηση τους ήταν πως είναι δύσκολο και υπάρχουν βέβαια τεχνικές
να διαπιστώσουν εάν είναι σωστές αλλά πάντα με κάποιες αμφιβολίες.
Βέβαια υπάρχουν και οι εξόφθαλμες περιπτώσεις που γίνονται άμεσα ορατές...

Με όλα αυτά νομίζω πως γίνεται αντιληπτό πως κάποιος με το να δεί απλά
μια φωτό να πεί πως έχει πρόβλημα χωρίς ελέγχους και μάλιστα σε 1 ή 2 μέρες ή ακόμα και άμεσα....
Τώρα από φωτογραφίες κάποιες απο αυτές θαμπές απο διάφορα σίτε εκεί
πιστεύω πως είναι δύσκολο πολύ να το ερευνήσει σοβαρά.....

Απλά πιστεύω πως ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΑΜΈΣΩΣ ΧΩΡΊΣ ΈΡΕΥΝΑ
ΤΟ ΒΡΊΣΚΩ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΚ ΜΈΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΠΙΠΌΛΑΙΟ.....

Ευχαριστώ.

Robespierre
07-12-16, 15:38
Το πρόβλημα Άβαταρ με τους ουφολόγους είναι πως όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζουν είναι θολά και κουνημένα. Ούτε μια φορά δε βρέθηκε κάτι σε υψηλή ανάλυση. Οπότε σου μπαίνει άμεσα η ιδέα ότι είναι φτιαχτές. Τώρα αυτό με την επίθεση στη Τουρκία, ούτε επίθεση έγινε, ούτε μαζική εισβολή, το έγραφαν άλλωστε ότι έγινε κολάζ από εικόνες ufo από άλλα μέρη και άλλες ημερομηνίες. Είναι τα γνωστά βίντεο του youtube, παραμύθια της Χαλιμάς :)

07-12-16, 15:45
Και πάλι εδώ....

Φίλε Robespierre δεν ξέρω κατά πόσο είναι κολάζ αυτό σχετικά με την Τουρκία
για τον τίτλο "ΕΠΙΘΕΣΗ" είναι πράγματι Υπερβολικός......

Πάντως σε πολλές περιοχές υπάρχουν αντίστοιχες θεάσεις.....

Ευχαριστώ.

Logical Faith
07-12-16, 16:49
Στη συνέχεια, στο χέρι σου είναι αν θέλεις να πετάξεις την πολύτιμό σου χρόνο, προσπαθώντας να δώσεις να καταλάβει κάτι, κάποιος ο οποίος τροφοδοτεί το άρρωστό του ΕΓΩ, από την μόνιμη κόντρα με συνομιλητές σαν κι εσένα.

Εγώ να πιστεύω στην κόντρα? Με ποιους? Με εσάς? Εγώ βασικά να σας αποφεύγω θέλω.

Έχετε καταλάβει όλοι εσείς ότι δεν ξέρετε τί σημαίνει και τί προυποθέτει ο ΛΟΓΟΣ και ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ?

ΜΟΝΙΜΩΣ αναμασάτε 2 πράγματα
1) ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΛΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ
2)ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Για ΔΕΙΞΕ μου που έχω χρησιμοποιήσει τις 2 πάνω τακτικές εγώ, να σε απειλώ και να σε κοροιδεύω για το τί εκφράζεις ή να προσπαθώ να το παίξω ο φύλακας του σάιτ μήπως πάρω προαγωγή.

Μπορείς απλά
1)ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙΣ ΗΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
2)ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΟΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Είναι χαρακτηριστικό των περισσοτέρων ανθρώπων που εξαπολύουν εξωφρενικούς ισχυρισμούς και αποκαλυψιακές "θεωρίες των πάντων", να χρησιμοποιούν σαν πηγές θρησκευτικά κείμενα, αποκρυφισμό, ψευδοεπιστήμη, χαλκευμένα στοιχεία και ψευδείς ισχυρισμούς. Γενικά ανασύρουν μη ορθολογικά στοιχεία, για να καταρρίψουν ορθολογικές και κοινά αποδεκτές θέσεις. Αρκεί να δεις ποιες είναι οι πηγές που χρησιμοποιεί κάποιος, για να καταλάβεις το ποιόν του και το ειδικό βάρος αυτών που ισχυρίζεται.

Μπορείς να τα θεωρείς όπως θες - εξωφρενικά/μη επιστημονικά, αλλά αν μιλάς με εξωφρενικό ύφος κατά του άλλου, σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει ο διάλογος ή δεν μπορείς να μιλήσεις με άλλον ήρεμα, οπότε από το να παίρνεις αυτό το κουραστικό τσατισμένο ύφος, καλύτερα να μην απαντάς καθόλου.

Και σταματήστε να κάνετε σόου, δεν είμαι κανένας διαδικτυακός μεσσίας που ζήτησα από τις ηλίθιες μαριονέττες της ανθρωπότητας να με ακολουθήσουν. Σε φόρουμ γράφω απλά την άποψή μου και τις ιδέες μου απ' ότι έχω ζήσει και διαβάσει. Αν έχω σκοπό να οργανωθώ και να κάνω κάτι σοβαρό, θα το κάνω στην πραγματική ζωή.

07-12-16, 17:05
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Logical Faith από την αρχής έχεις έλθει σε κόντρα σχεδόν με τους περισσότερους...
Αυτά τα οποία γράφονται απο τόν heretic πράγματι αληθεύουν..
Θέλω να σε παρακαλέσω εάν για το παρόν θέμα έχεις κάτι να προσθέσεις
και χωρίς τους συγκεκριμένους Θρησκειολογικούς μονολόγους σου ασφαλώς
και δεν πρόκειται κανένας να σου δημιουργήσει προβλήματα.....
Μην αρχίζεις λοιπόν τους συνεχείς μονολόγους και γράφοντας το ένα μετά
το άλλο τα μηνύματα....
Επίσης ιδεολογικοπολιτικές κορόνες να τις γράψεις σε κάποιο δικό σου θέμα....

Εάν πράγματι έχεις κάτι να προσθέσεις ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΈΜΑ θα το διαβάσουμε
αλλά κριτική θα γίνει εάν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου....
Εξ' άλλου έχεις διαπιστώσει πως πολλές φορές με πολλούς έχω έλθει σε
αντιπαράθεση αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε έναν διάλογο...........

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΘΕΜΑ.....

Ευχαριστώ.

Logical Faith
07-12-16, 17:22
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Εάν πράγματι έχεις κάτι να προσθέσεις ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΈΜΑ θα το διαβάσουμε
αλλά κριτική θα γίνει εάν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου....

Κριτική και λογική κατάρριψη των λεγομένων ναι, αλλά κριτική του προσώπου ως ψυχασθενή την θεωρείς σωστή?

Εξ' άλλου έχεις διαπιστώσει πως πολλές φορές με πολλούς έχω έλθει σε
αντιπαράθεση αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε έναν διάλογο...........

Συγγνώμη που το λέω, αλλά έχω διαπιστώσει ότι αφρίζεις.

Θα μπορούσες να είσαι πιο ήρεμος, όχι να συμφωνείς, απλώς να διαφωνείς ήρεμα χωρίς να έχει έρθει το τέλος του κόσμου.

07-12-16, 17:37
Φίλοι μου και πάλι εδώ.....

Φίλε Logical Faith.....

ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΦΟΡΆ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΈΣΩ ΕΆΝ ΈΧΕΙΣ ΚΆΤΙ ΝΑ
ΠΡΟΣΘΈΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΌΝ ΘΈΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ...
ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΉΖΕΙΣ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΈΝΑΣ Η Ο ΆΛΛΟΣ...
ΕΆΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΚΆΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΈΣΕΙΣ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΈΙΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΘΈΜΑ....
Σε παρακαλώ λοιπόν....

Ευχαριστώ.

07-12-16, 18:36
Φίλοι μου συνεχίζω το θέμα....

Θα συνεχίσω με μια γενική αναφορά πως ξαφνικά μετα από κάποια είδηση
φωτογραφία, στοιχεία κλπ "κάποιοι ειδικοί " εμφανίζονται (σχεδόν αμέσως)
και βγάζουν απόφαση πως τα στοιχεία είναι hoax (ψευδή)....

Και επαναλαμβάνω πως σε φωτό είναι δύσκολο κάποιος να το ξεχωρίσει
εάν δεν κάνει ανάλυση με ειδικά προγράμματα και τεχνικές που προσδιορίζουν
τα πειραγμένα....

Τώρα εάν κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο είναι κουνημένα ή θολά δεν σημαίνει
πως είναι και hoax αναγκαστικά...
Γιατί οι περισσότεροι δεν είναι επαγγελματίες...

Αλλά μέσα σε αυτήν την παγιωμένη θέση των πολλών "ειδικών και μή"
να κάνουν εργολαβία κάθε τι που δείχνει κάτι ως ψευδές και μάλιστα να
κατηγορείτε πολλές φορές με όχι σωστό τρόπο και τολμώ να πω και αναξιοπρεπές....

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος...
Αυτός ο κίνδυνος είναι να έχει κάποιος κατι σαν πληροφορία στοιχείο
σοβαρό αλλά να φοβηθεί πως θα υποστεί έναν εξευτελισμό και δούλεμα
να μην το παρουσιάσει...
Εκεί έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα όμως....

Έχω παλαιό συνάδελφό μου που έχει στα χέρια του πάνω απο 3500
φωτογραφίες που έχει τραβήξει μέσα σε 20 χρόνια έρευνας με φωτογραφικές
μηχανές πολύ μεγάλης αξίας και δυστυχώς δεν τις δίνει για τον λόγο που
προανέφερα ποιό πρίν......
Είχε κοπιάσει πολύ μέσα σε αυτα τα 20 χρόνια και ίσως παραπάνω σε συγκεκριμένες
περιοχές...
Υπόψιν ότι οι 3500 φωτογραφίες είναι αυτές που έχει θεωρήσει πως είναι
οι σωστές τον συνολικό αριθμό δεν τον γνωρίζει ούτε ο ίδιος...

Και σε συζήτηση που είχαμε σε έντονο ύφος τον ρώτησα γιατί δεν τις εκδίδει
σε βιβλίο και η απάντηση ήταν πως δεν γουστάρω να ακούω απο κανέναν
να κοροϊδεύει πως είναι φτιαγμένες κλπ...
Κάτι άλλο που θέλω να αναφέρω είναι πως οι φωτογραφίες είναι μόνο από
την ΕΛΛΆΔΑ και από ορισμένα σημεία.....

Ευτυχώς που μου έχει εμπιστευθεί κάποιες από αυτές (όπως και σε άλλους)
αλλά βέβαια δεν δύναμαι για προφανείς λόγους δεν τις παρουσιάζω.....
(Υπάρχει στο φόρουμ ένα άτομο που του έχω δώσει κάποιες φωτό)

Αυτό που έχω γράψει και σε άλλα τόπικ πως υπάρχουν πολλά στοιχεία
από διαφορετικούς ανθρώπους όχι επαγγελματίες "ερευνητές" αλλά δεν
βγαίνουν τον αέρα.......

Ποιός όμως ελέγχει αυτους του ελεγκτές (πώς έγιναν ελεγκτές;;; ) που λένε
πως με κάποιους ελέγχους (ποιούς ελέγχους και με τι ελέγχουν ;;;;; ) .....

Πολλά τα ερωτήματα.....

Ευχαριστώ.

Robespierre
08-12-16, 06:54
Αβαταρ νομιζω οτι προσπαθεις να αποδειξεις οτι αυτη η γελοια ειδηση με την "επιθεση των ufo την Τουρκια" εχει μια δοση αληθειας. Δεν λεω, χρησιμος ειναι ο εγωισμος, μερικες φορρες μας κανει να αισθανομαστε καλα, αρκει να μην κατανταει πσραλογισμος. Απο ισχυρισμους παντως: ειδα, ακουσα, εκανα, βιωσα, γεματο το ιντερνετ. Οταν τους στριμωξεις λιγο, αρχιζουν οι φοβοι: μην φακελωθουμε, μην ρεζιλευτουμε, μην μας την πεσουν οι man in black... Παιδια, διαβαστε κανενα σοβαρο βιβλιο καλυτερα κι αφηστε τι γραφει ο καθε ... στο ιντερνετ.

08-12-16, 10:15
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre από όλα αυτό που έγραψα αυτό κατάλαβες μόνο ????

Αυτό που θέλω να πώ και το αναφέρω καθαρά είναι......
"Ποιός όμως ελέγχει αυτους του ελεγκτές (πώς έγιναν ελεγκτές;;; ) που λένε
πως με κάποιους ελέγχους (ποιούς ελέγχους και με τι ελέγχουν ;;;;; ) ....."

Καθαρά το γράφω.....
Επίσης επαναλαμβάνεις τον τίτλο και μάλιστα τον όρο "Επίθεση" που τον
χαρακτήρισα ως αδόκιμο και υπερβολικό.
Γιατί δεν ελέγχουμε και εμείς πχ εάν ζήτησαν ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ τα βίντεο
τις φωτογραφίες και διάφορες λεπτομέρειες...
Επίσης δεν ανέφεραν πως παρόμοιες εμφανίσεις έχουν γίνει στον κόσμο..

Τώρα στο θέμα μας..
Γνώριζα απο παλιά πως το ΡΑΝΤΑΡ το είχε βρεί ο Π. Σαντορίνης...
Αλλά με στοιχεία που έγραψαν κάποιοι άσχετοι και σε αυτά στηρίχθηκε
η απόρριψη των στοιχείων και ότι δεν ήταν αυτός ο εφευρέτης αλλά
κάποιοι Άγγλοι...
Ένα απο τα στοιχεία που στηρίχθηκαν ήταν πως ο αριθμός πρωτοκόλλου
χάθηκε και επομένως δεν ισχύουν αυτά...
Ήταν το 1936 στην αρχή της δικτατορίας του Μεταξά σε όχι και καλούς καιρούς..
Εδώ σήμερα χάνονται πρωτόκολλα κάθε μέρα....

Αυτό που με παραξένεψε ήταν μιά δήλωση από τον Σταύρο Π. Παπαμαρινόπουλος
που είναι Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. του τμήματος Γεωλογίας.
Όπου και ανέφερε πως έγινε μια σύσκεψη 1939 με με τον Π. Σαντορίνη
με τον Μεταξά και κάποιους στρατιωτικούς αλλά και με 2 Άγγλους όπου
και πήραν τα στοιχεία απο τον Σαντορίνη.....

Και το 1942 βγήκε η εφεύρεση του Ραντάρ....
Βέβαια ίσως θα ήταν καλό μια και ο φίλος Beetlejuice είχε πάρει μια συνέντευξη
από τον Σταύρο Π. Παπαμαρινόπουλο να έκανε μια ερώτηση σχετικά με
αυτό το θέμα....

Το θέμα που εστιαζόμαστε φίλε Robespierre δεν είναι πρωτόγνωρο..
(κλεμμένες εφευρέσεις)

Και αναφέρομαι σχετικά....
Τηλέφωνο: Αποδίδεται στον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.
Ωστόσο το 2002 το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο πραγματικός
εφευρέτης ήταν ο φτωχός Ιταλός εφευρέτης Αντόνιο Μεούτσι, που είχε
φτιάξει το «teletrofono» 16 χρόνια πριν την κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας
από τον Μπελ. Είχε στείλει το πρωτότυπο στην τηλεγραφική εταιρεία
Western Union για να το βγάλει στην αγορά, αλλά όταν το ζήτησε πίσω
του είπαν ότι το έχασε.
Ο Μπελ, ο οποίος είχε μοιραστεί εργαστήριο με τον Μέουτσι, κατοχύρωσε
ευρεσιτεχνία και υπέγραψε συμφωνία με τη Western Union.
O Μέουτσι τον μήνυσε, και φάνηκε να κερδίζει την υπόθεση, αλλά πέθανε
και η διαδικασία τελείωσε.

Ράδιο: Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι κέρδισε βραβείο Νόμπελ για τη δουλειά
του στις τηλεπικοινωνίες.
Ωστόσο, δεν θα τα κατάφερνε χωρίς να παραβιάσει ευρεσιτεχνίες του
θρυλικού «μάγου του ηλεκτρισμού», Νικολά Τέσλα, χρησιμοποιώντας
τεχνολογία του για να επιδείξει τηλεπικοινωνίες μεγάλων αποστάσεων.
Σημειώνεται ότι πολλές ευρεσιτεχνίες που επιχείρησε να κατοχυρώσει
απορρίφθηκαν, επειδή έμοιαζαν πολλές με άλλες του Τέσλα.
Παρόλα αυτά εξασφάλισε τη στήριξη επενδυτών, χάρη στις επιδείξεις του,
και το 1904 ανετράπη η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας και η
ευρεσιτεχνία δόθηκε στον Μαρκόνι.
Μόλις το 1943, λίγο μετά τον θάνατο του Τέσλα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Τέσλα.

Υπάρχουνε και άλλα πολλά σχετικά με κλέψιμο εφευρέσεων....
Αλλά δεν θέλω να εστιαστούμε μόνο σε αυτό το θέμα αλλά να ανιχνεύσουμε
τις ΑΞΙΌΠΙΣΤΕΣ ή μη ΑΞΙΌΠΙΣΤΕΣ πηγές πληροφόρησης....
Αυτό φίλοι μου έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο.....

Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω στην συζήτηση είναι το κάψιμο η
γελοιοποίηση
ιστοσελίδων με διάφορες πληροφορίες....
(Οικονομικών ,Πολιτικών ,Τεχνολογικών κλπ)
Σχετικά με αυτό που αναφέρω κάψιμο η γελοιοποίηση ιστοσελίδων
θα αναφερθώ σε επόμενη απάντησή μου....

Ευχαριστώ.

Robespierre
08-12-16, 13:07
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre από όλα αυτό που έγραψα αυτό κατάλαβες μόνο ????

Όχι δεν κατάλαβα μόνο αυτό. Αλλά το timming του θέματος που άνοιξες, μετά από την είδηση αυτή που αναμετέδωσες, ήταν κραυγαλέο.

09-12-16, 21:47
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre σε αυτήν στάθηκες αλλά δεν σταθηκες όμως στο ερώτημα
θεωρητικό αλλά και πρακτικό που υπάρχει και στην απάντηση του φίλου
αλλά και που εγώ έθεσα ποιος ελέγχει αυτούς που ελέγχουν και σαν
άλλοι δικαστές λένε αυτό ειναι αλήθεια η ψέμα ;;;;;;;;

Το παρόν θέμα το είχα εδω και αρκετό καιρό στο μυαλό μου να το ανοίξω
όχι για το θέμα που κατέθεσα σαν πληροφορία αλλά κυρίως για τις
προσωπικές εμπειρίες αλλά ευκαιρίας δωθήσεις με το θέμα που άνοιξα
θεώρησα ότι το "timming" ήταν σωστό.....
Δηλαδή έχεις πρόβλημα και με με το timming η με όποιο timming ;;;;;;;

Αλλά δευτερολογώντας ανέφερα κάτι που προσωπικά με έχει προβληματίσει
όχι μόνο από τον συνάδελφό μου αλλά και με άλλα άτομα που έχουν κάποια
πράγματα να δείξουν δεν τα παρουσιάζουν απο το φόβο του χλευασμού
απο τους "ΕΙΔΙΚΟΎΣ" που ελέγχουν....
Με τί και πώς και ποιοι και με τί εργαλεία ελέγχουν τίθεται το ερώτημα....

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν πλήθος πληροφοριών φωτογραφιών
και προσωπικών εμπειριών που είναι ψευδέστατα......

Δεν θα σταματήσουμε βέβαια στο παράξενο στα ΑΤΙΑ αλλά και σε ψευδή
δεδομένα σχετικά με την Ιστορία ,ανακαλύψεις επιστημονικές ήδη έχω
δώσει καποια στοιχεία αλλά και ψευδή Πολιτικά δεδομένα που σε αυτό
μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ΜΜΕ....
Επίσης είναι γνωστή η Λάσπη που ρίχνουν και όποιον/ους αγγίξει τον/ους λερώνει
τους πάντες.....
Κατευθυνόμενα όλα......

Ευχαριστώ.

10-12-16, 00:30
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Θα παρουσιάσω ένα βίντεο και από αυτό πως δυνάμεθα να συμπεράνουμε
την ακρίβεια αυτού;;;;;;
Είναι συγκλονιστικό αλλά και περίεργο....
Τι να υποθέσει κάποιος ;;;;;;

http://www.liveleak.com/view?i=904_1481310526#gTp7EaiILcTCMPcC.99
Έχουν την λυση για το Πάρκινσον ;;;;;;;
Είναι ικανό αυτό να μας πείσει ;;;;;;

Ευχαριστώ.

11-12-16, 15:45
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Το προηγούμενο βίντεο το κατέθεσα για τον λόγο που δύσκολα πλέων σε
τέτοιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να διακρίνει ποιά είναι η αλήθεια και που
το ψέμα...
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται πολλά στοιχεία και βέβαια ιατρικές
γνωματεύσεις που παρακολουθούν τον/τους ασθενείς πριν και κατα την
διάρκεια την όποια θεραπείας......
Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε κάποιον γιατρό και έναν ασθενή που κατά
δήλωσή τους πάσχει από Πάρκινσον....
Κανένα άλλο στοιχείο....
Δυστυχώς ειδικώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο...

Τώρα για τις φωτογραφίες ή τα βίντεο δεν είναι και πάλι εύκολα ή εξακρίβωση
ορθότητας τους....
1-Αυτός του βγάζει τις φωτό η το βίντεο δεν είναι επαγγελματίας...
2-Δεν έχει και έναν πολύ καλό εξοπλισμό παρά μια απλή φωτογραφική
μηχανή η μια απλή βιντεοκάμερα....

Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε επαγγελματική απεικόνιση τουλάχιστον από
τις περισσότερες φωτό ή βίντεο που κυκλοφορούν.
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι (για τους ειδικούς) πολύ εύκολο για να
διαπιστώσουν εάν υπάρχει πειραγμένη φωτό η βίντεο....

Αλλά εκεί που θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί είναι και πάλι οι ειδικοί..
Διότι δεν είναι έλεγχος απλά απο ένα έχει κάποιος ένα Photoshop για να
δεί εάν είναι πειραγμένη η φωτό η το βίντεο....
Χρειάζονται κάποια προγράμματα (διακριβωμένα εάν είναι δυνατόν) ώστε
να έχουμε όσο το δυνατόν ένα σωστό αποτέλεσμα...
Ταυτόχρονα θα πρέπει να γνωρίζουμε και την εμπειρία αυτών που ελέγχουν...
Το να λέμε απλά πως αυτό είναι ψευδές δεν μου λέει κάτι.....

Παραθέτω ένα καλό Βιβλίο που αναλύει πολλά....
Είναι για την έρευνα στο Διαδίκτυο...

Μεθοδολογία Έρευνας και Διαδίκτυο
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εκδόσεις Σιδέρης

Ευχαριστώ.

22-12-16, 11:59
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Σχετικά με τις απάτες που προέρχονται απο τα διεθνή ΜΜΕ..

Σε μια αποκάλυψη που καταδεικνύει το πόσο εύκολα χειραγωγείται η
διεθνής κοινή Γνώμη μέσω των πρακτορείων ειδήσεων και των ΜΜΕ,
προέβη ο αρθρογράφος της Daily Mail, Πήτερ Χίτσενς.
Σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι, η ειδησεογραφία για την κατάσταση στο
Χαλέπι, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, γράφεται από δημοσιογράφους που
βρίσκονται στη Βηρυτό (Λίβανο) ή στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και
όλα αναφέρονται για τις υποτιθέμενες δράσεις του συριακού στρατού και
των Ρώσων, λες και βρίσκονται στα πεδία των μαχών!
«Τις τελευταίες ημέρες είδαμε σε απευθείας μετάδοση (Live) γεγονότα που
διαδραματίζονται στο ανατολικό Χαλέπι, τα οποία συντάχθηκαν από
ανθρώπους που βρίσκονται στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου που
βρίσκεται 180 χιλιόμετρα από το Χαλέπι ή ακόμη από το Λονδίνο το οποίο
με τη σειρά του, απέχει 3.000 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.
Μας ενημέρωσαν ότι σκοτώθηκαν γυναίκες με παιδιά, ότι κάηκαν
ζωντανοί άνθρωποι και ότι τρομοκράτες είναι ο στρατός της Συρίας»,
γράφει ο Πίτερ Χίτσενς και προσθέτει....
Όλοι επικαλούνται πηγές πληροφοριών κάποιων «ακτιβιστών»,
αλλά παρ´ όλη την έρευνα που έχω κάνει δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι
αυτοί.
Από όσο γνωρίζω, την περασμένη εβδομάδα στο Ανατολικό Χαλέπι, δεν
υπήρχε κανένας δημοσιογράφος από δυτική χώρα.
Μα, Κανένας, είπε χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος
Όχι πως δεν το γνωρίζαμε τουλάχιστον ορισμένοι αλλά καλό είναι να το
λέει και ανεξάρτητη πηγή.

Άλλο ένα δείγμα από αξιόπιστες πηγές....
Θα ακολουθήσουν και άλλα.....

Απλά μια γεύση απο την ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ !!!!!!!!

Ευχαριστώ.

26-12-16, 14:40
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Δυστυχώς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα βλέπουμε διάφορες εικόνες και
βίντεο γενικά σε όλα τα ΜΜΕ....

Από την μιά οι σύμμαχοι του Άσαντ και απο την άλλη οι δυτικοί που που κατηγορούν
την Ρωσία και τον Άσαντ και του ΙΣΙΣ μεμονομένοι....
Η σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση πάει περίπατο.....
https://s29.postimg.org/3tkwhco9j/XALEPI.jpg (https://postimg.org/image/lwdz8kk43/)upload pic (https://postimage.org/)

Στην μια φωτό το παιδί «νεκρός» από ρωσικούς βομβαρδισμούς, στην άλλη, τραυματίας!!!!!!
Έχω και άλλες φωτό αλλά προς το παρόν θέλω να τις αποφύγω....

Τι να πιστέψει κανείς ;;;;;
Ποιά η αλήθεια και ποιό το ψέμα φίλοι μου ;;;;;;;;
Ποιά είναι αξιόπιστη πηγή ;;;;;

Ευχαριστώ.

Robespierre
26-12-16, 15:24
Αυτά εντάσσονται περισσότερο στην κατηγορία της προπαγάνδας, κάτι πολύ συνηθισμένο στις πολεμικές συρράξεις. Η έννοια της αξιοπιστίας της πηγής, έχει εξ αρχής αποκλειστεί.

26-12-16, 16:21
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre μα αυτό εννοώ αλλά με τον όρο ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ ΕΝΝΟΎΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ.
Από όποια πλευρά και να είναι μας συμφέρει δεν μας συμφέρει....

Επομένως ισχύει αυτό που αναφέρω ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ ΣΤΑ ΜΜΕ σε όλες τις εκφάνσεις είτε παρουσιάζεται
με τον όρο Προπαγάνδα η με όποια άλλη επιστημονικοφανή ονομασία και να παρουσιάζεται....
Και βέβαια πάντα υπάρχουν και οι υπηρέτες του όποιου εγχειρήματος ..
Σύμβουλοι επικοινωνίας (Βλέπε προπαγάνδας) δημοσιογράφοι τα ΜΜΕ και λοιποί
που υπάρχουν από πίσω από όλα αυτά...

Με τον όρο προπαγάνδα εννοούμε έναν ολόκληρο μηχανισμό που μένει στην
σκιά και με σκοπό να παραπληροφορήσει να συσκοτίσει να συγκαλύψει
πληροφορίες ακόμα και να συκοφαντήσει για αποπροσανατολισμό και όχι
μόνο.....

Και το βλέπουμε σήμερα σε όλο του το μεγαλείο....

Ευχαριστώ.

Robespierre
27-12-16, 17:55
Η προπαγάνδα Αβαταρ είναι κάτι το ευρύτερο. Πολλές φορές δικαιολογείται στα μάτια της κοινωνίας, αφού υποτίθεται πως γίνεται για ευγενείς σκοπούς. Και οι κυβερνητικοί και οι αντικυβερνητικοί στη Συρία, θα υποστήριζαν την εν γνώση τους χρήση ψευδών πηγών, προκειμένου να πολωθεί η κοινή γνώμη, ειδικά του εξωτερικού, υπέρ αυτών και κατά των αντιπάλων τους.

27-12-16, 18:46
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre ευγενής σκοπός παραπληροφόρησης σχετικά με αυτά που συμβαίνουν
στην Συρία μάλλον ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω....
Παραπληροφόρηση στην ενημέρωση δηλαδή να δεχθούμε κατά το δοκούν όπως
το εννοεί καθένας (την παραπληροφόρηση)....
Δηλαδή να αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτούς ::::::
Όχι βέβαια....
Η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερώνεται καθαρά και πέρα από τις όποιες
σκοπιμότητες πολιτικές,επιστημονικές, Ιατρικές,μεταφυσικές κλπ...

Το παρόν θέμα το άνοιξα όχι μόνο για την Συρία αλλά και σε πολλά άλλα
που άπτονται της ενημέρωσης...
Ήδη έχω καταθέσει πολλά σε προηγούμενες απαντήσεις μου...

Και μάλιστα στιγματίζω όλον τον μηχανισμό παραπληροφόρησης....
Θυμάται άραγε κανένας που οι Πολιτικοί της δύσης πριν απο 10-15 χρόνια
διέλυσαν το Ιράκ γιατί ο Σαντάμ είχε χημικά όπλα ;;;;;
Και ο παν-ηλίθιος Μπλέρ είχε πεισθεί (;;;; ) όπως και άλλοι ηγέτες της Δύσης
πως έχει χημικά όπλα ;;;;;;;;
Και βέβαια αυτό ήταν ψέμα και δεν διαπιστώθηκε ποτέ....

ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΌΝ ΑΠΟ ΣΚΌΠΙΜΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ και βέβαια όλες
ειναι από ΑΞΙΌΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΈΣ......
Βέβαια μπορώ να καταθέσω πολλές άλλες περιπτώσεις και πάντα με την
συμμετοχή παντα των ΜΜΕ....
Τα ΜΜΕ δεν το κάνουν έτσι απο την καλή τους καρδιά αλλά να παίρνουν διαφημίσεις
και δάνεια και να έχουν αποκλειστικότητες......

Μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις που θα τις αναφέρω εν καιρώ στο
παρόν θέμα....
Δυστυχώς η κοινή γνώμη είναι σαν την παλίρροια πότε δεξια πότε αριστερά
πότε πάνω πότε κάτω...

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΈΠΟΝ ΘΑ ΕΪΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ....
ΓΙΑΤΊ ΕΆΝ ΔΕΝ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΑΦΈΛΕΙΑ

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Θα πρέπει να εξετάσω και το θέμα εκπαίδευσης που συνεπάγεται καλή παιδεία...

Robespierre
27-12-16, 20:03
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre ευγενής σκοπός παραπληροφόρησης σχετικά με αυτά που συμβαίνουν
στην Συρία μάλλον ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω....
Παραπληροφόρηση στην ενημέρωση δηλαδή να δεχθούμε κατά το δοκούν όπως
το εννοεί καθένας (την παραπληροφόρηση)....
Δηλαδή να αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτούς ::::::
Όχι βέβαια....

Δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες. "Ευγενείς σκοπούς" θεωρούν ότι έχουν οι Σύριοι, σε αυτά που κάνουν. Όλοι οι εμπόλεμοι, έτσι σκέφτονται: Υπέρ πάντων ο αγών, τα γνωστά. Δεν είναι δική μου άποψη αυτή.

Logical Faith
28-12-16, 09:14
Avatargr_1 εσύ ζήτησες να σβηστούν οι <<θρησκευτικές>> απόψεις στο μεγαλειώδες απέραντο σύμπαν??? Αν ισχύει αυτό, τότε θα σε παρακαλέσω αφού δεν πιστεύεις στην δημοκρατία και θες όλοι να συζητούν μόνο για αυτά που γράφεις εσύ, μην γράφεις απόψεις στα θρησκευτικά θέματα που ανοίγω, γιατί παροδηγείς και εσύ την κουβέντα εκεί που θες.

Στο παρόν θέμα πολλούς ορισμούς δίνεις σαν λεξικό και μπράβο σου (μου θυμιζεις τον κηφέα από το club καμμένων φιλόσοφων esoterica), αλλά μένεις στις αοριστολογίες. Φοβάσαι να προχωρήσεις και να ονοματίσεις τις πηγές της προπαγάνδας.

Στα θρησκευτικά θέματα όμως που είχα ανοίξει δεν είχες ενδοιασμούς να μιλήσεις για κάτι σκοτεινό. Να σου θυμίσω κάτι για σκοτεινό Ισ**** που είπες.

Μπορεί να μην πρόσεξα και να έχεις αναφέρεις πηγές προπαγάνδας.

Αν μπορείς λοιπόν φτιάξε μια συνοπτική λίστα με τις κυριότερες πηγές παραπληροφόρησης, είτε μιλάμε για πρόσωπα, είτε για κόμματα και έθνη.

Ευχαριστώ(και εγώ).

Logical Faith
28-12-16, 13:34
Αποφάσισα να σεβαστώ την ανικανότητά σου να σεβαστείς ή να ανεχθείς άλλες απόψεις σε ένα δημοκρατικό διάλογο, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΣΥ δεν συμμετέχω. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες στο Μεγαλειώδες Απέραντο Σύμπαν, γιατί δεν το είχες ανοίξει εσύ το θέμα.

Παρακαλώ συνεχίστε

Robespierre
28-12-16, 16:37
Αυτό είναι φίλε μου, ΘΡΑΣΟΣ με κεφαλαία. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει και στην πλάτη. Ρε μάστορες, βάλτε τον διαχειριστή τελικά αυτόν τον τύπο... :eek:

Logical Faith
28-12-16, 18:25
Αυτό είναι φίλε μου, ΘΡΑΣΟΣ με κεφαλαία. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει και στην πλάτη. Ρε μάστορες, βάλτε τον διαχειριστή τελικά αυτόν τον τύπο... :eek:

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Δεν θα μας πεις εσύ τί θα πιστεύουμε και τί θα γράφουμε. Εγώ πιστεύω στον Θεό και θα γράφω παντού για την θρησκεία. Αν δεν σου αρέσει μην με διαβάζεις.
Δεν είναι εδώ αντιθρησκευτικό σάιτ να μας πεις ότι μπήκαμε στο στέκι σου όπου απαγορεύονται αυστηρά οι "θρησκόληπτοι".

Συνεχίστε τώρα σπασίκλες μην σας διακόπτω.

Robespierre
28-12-16, 18:59
Να πας να γράφεις για το θεό σε φόρουμ θρησκόληπτων. Δεν φτάνει που ανεχόμαστε το ρατσιστικό και το ξενοφοβικό σου παραλήρημα κάθε μέρα, έχεις γεμίσει το μισό φόρουμ με τις θρησκευτικές σου εμμονές, πρέπει να προσπαθείς να χαλάσεις και τα λίγα θέματα που καταφέρνουμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση;

28-12-16, 19:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Logical Faith....
Δυστυχώς δεν κάνεις καμιά αυτοκριτική μέσα στο παραλήρημα σου ρατσισμός
ξενοφοβία φασισμός κατηγόριες όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου μπαίνεις μέσα
και χαλάς θέματα όπως το παρόν θέμα για να πείς τα δικά σου.....

Έχεις χαλάσει τόσα θέματα που τα γυρίζεις θρησκευτικό παραλήρημα και ζητάς
και τα ρέστα.....
Σε όποιο θέμα και να έχει μπείς όχι μόνο το χαλάς αλλά το καταστρέφεις και
δυστυχώς τα αποφεύγουν να γράψουν άλλοι γιατι δεν θέλουν να μπλέκονται
σε ατέρμονες Θρησκόληπτες συζητήσεις....

Ευχαριστώ.

28-12-16, 19:50
Φίλοι μου και πάλι εδώ....

Θα συνεχίσω το θέμα....

Φίλοι μέσα στις μελέτες που κυκλοφορούν από διάφορα πανεπιστήμια
-που αρκετές από τις είναι πληρωμένες από πηγές εκτός Πανεπιστημίων-
που βγάζουν συμπεράσματα όπως οι Μορμόνοι της Γιούτα που έχουν πληρώσει
μελετητές γιατί πιστεύουν πως είναι η χαμένη 13 φυλή του Ισραήλ!!!!!!!!

Αλλά αντίστοιχα υπάρχουν πολλά και ένα αλλο παράδειγμα που ο ένας λέει πως
κάνει καλό η σοκολάτα (και αποσιωπά τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν
για κάποιους καταναλωτές) και οι άλλοι μην τρώτε σοκολάτα κάνει κακό.....
Μελέτες και εκεί και όλες βέβαια από πανεπιστήμια.....
Τώρα πως να βγάλει κάποιος απλώς άνθρωπος κάποιο συμπέρασμα ;;;;;

Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες περιπτώσεις που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος....
Για τα φάρμακα εκεί είναι τα μεγάλα μαχαίρια.....

Τώρα για να απαντήσω σχετικά με αυτα που ρωτάς φίλε Logical Faith ότι φοβάμαι να ονοματίσω (τί καριβώς)
αλλά πές μου σε ποιά φοβήθηκα ;;;;;
Πάντως σε πολλά είναι κυβερνήσεις, οικονομικά συμφέροντα (Καρτέλ) μειονότητες
και υπόγειες διαδρομές υπάρχουν πολλές που συνδέουν πολλούς σαν συγκοινωνούντα δοχεία....
Αυτά σε γενικές γραμμές....

Ευχαριστώ.

Robespierre
28-12-16, 21:45
Επίσης σε όλες αυτές τις σκοτεινές διαδρομές, ο ένοχος βρίσκεται σχεδόν πάντα εφαρμόζοντας το κλασσικό follow the money

Logical Faith
29-12-16, 05:03
Να πας να γράφεις για το θεό σε φόρουμ θρησκόληπτων. Δεν φτάνει που ανεχόμαστε το ρατσιστικό και το ξενοφοβικό σου παραλήρημα κάθε μέρα, έχεις γεμίσει το μισό φόρουμ με τις θρησκευτικές σου εμμονές, πρέπει να προσπαθείς να χαλάσεις και τα λίγα θέματα που καταφέρνουμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση;

Για τελευταία φορά οι μόνοι θρασείς είστε εσείς και ο avatargr_1.

Προς γνώση σας, αυτά τα φόρουμ δεν αποτελούν κλειστές κοινωνίες για συζητήσεις άθεων, άθρησκων, εσωτεριστών κτλ, αλλά είναι ανοικτά και δημόσια χωρίς ταμπέλες. Δεν θα μου πεις λοιπόν εσύ τί θα γράφω και τί θα πιστεύω ως ιεροεξεταστής του 21ου αιώνα. Είμαι θρησκόληπτος και δεισιδαίμονας γιατί έτσι γουστάρω και δεν θα με κρίνεις εσύ.

Φυσικά και δεν θέλω να συμμετέχω στα θέματά σας, αλλά και εσείς να μην συμμετέχετε στα δικά μου γιατί τα γεμίζετε με άθρησκο παραλήρημα μίσους, μια και δεν μπορείτε να σεβαστείτε ότι τον 21ο αιώνα κάποιοι πιστεύουν ακόμα στον Θεό και στον ανθρωποκεντρισμό.

Robespierre
29-12-16, 07:39
Λοιπόν άκου άχρηστε πως πάει το θέμα στα φόρουμ. Δεν υπάρχουν θεμάτά σου και θέματά μου. Ολα τα θέματα ανήκουν στα μέλη του φόρουμ και η διαχείριση του φόρουμ ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Όχι σε σένα. Πρόσεξε τώρα αυτά που θα σου πω, στην ανάγκη πάρε τα χάπια σου και μόλις σε πιάσουν ξαναδιάβασέ το. Έχεις κάνει το συγκεκριμένο φόρουμ αυλή ψυχιατρείου. Εκτός του ότι καταστρέφεις όποια σοβαρή συζήτηση πάει να γίνει με τις παρεμβολές σου στα θέματα που ανοίγουν οι άλλοι, στα υπόλοιπα, τα δικά σου θέματα (το 50% του φόρουμ δηλαδή), προσβάλεις συστηματικά την κοινή λογική, εμάς προσωπικά έναν έναν και φυσικά η θεματολογία σου κινείται στα όρια του ποινικού δικαίου. Αντισιωνισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία και διάφορα ψυχωτικά παραληρήματα που αγγίζουν τα όρια της εισαγγελικής παρέμβασης. Εγώ κρίνω πως είσαι επικίνδυνος για τους γύρω σου από αυτά που γράφεις και αν διαβάσω ακόμα μια φορά τίποτε προτροπές σε βία, ακόμα και έμμεσες, έχω πάει σε εισαγγελέα την επόμενη ημέρα. Αφού σε αφήνουν να αλωνίζεις εδώ μέσα κανένα πρόβλημα από εμένα, θα κάνω κι εγώ σαν πολίτης αυτό που νομίζω σωστό. Χωρίς παρεξήγηση κύριοι, έτσι;

Logical Faith
29-12-16, 08:51
Βρε αι χασου σκουληκομηρμηγκότρυπα :p που θα μας πεις τί, πότε και πόσο θα γράφουμε.

Ήταν οι πρόγονοί σας εδώ, για να κάνετε και κουμάντο ποινικού δικαίου στους Έλληνες:D

Αν μπορείς εσύ να προσβάλλεις την θρησκεία και τον Θεό(που φυσικά δεν έχεις καταλάβει τα όρια του θράσους και της βλασφημίας που έχετε ξεπεράσει εσύ και οι όμοιοί σου), τότε και εγώ μπορώ να υπερασπιστώ την θρησκεία και τον Θεό.

Εγώ βέβαια το κάνω ήρεμα χωρίς να βρίζω όπως εσείς οι αμόρφωτοι και απολίτιστοι.:cool: Γι' αυτό κλάψε που δεν θα γίνεις ποτέ πολιτισμένος και δεν θα φτάσεις ποτέ τον ελληνικό πολιτισμό:(

29-12-16, 09:00
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Robespierre θέλω να σε παρακαλέσω ας τον αφήσουμε τον Logical Faith
στο κόσμο του και ας επικεντρωθούμε στο θέμα μια και πιστεύω πως πολλά
έχουμε να πούμε ακόμα....

Μια και πιστεύω πως ιχνηλατώντας τις διάφορες πηγές θα βγάλουμε πολλά
και για πολλά θέματα....

Ίσως κάποια από αυτά να άπτονται της Συνωμοσιολογίας/Παγκοσμιοποίησης και Γεωπολιτικής......

Ευχαριστώ.

Logical Faith
29-12-16, 09:06
Robespierre ακολούθα την συμβουλή του φίλου avatargr-1, αλλιώς στην επόμενη απειλή θα στείλω μήνυμα στη διαχείρηση ότι με παρενοχλείς και με απειλείς διαρκώς και ακατάπαυστα παριστάνοντας τον διαχειριστή του φόρουμ.

Δεν πιστεύω να γουστάρεις 2ο ban, γι' αυτό κάθησε ήσυχα και μίλα με τους φίλους σου.

Και θυμίσου τί έλεγες για το αγάπα τον πλησίον...

Robespierre
29-12-16, 09:22
Δεν το κατάλαβα αυτό... Άντε, τρέχα στη διαχείριση να πεις τα παράπονα σου τώρα. Ακόμα εδώ είσαι; Εφυγες!
Φυσικά να σε ενημερώσω οτι η καταγγελία στη ΔΗΕ για αυτά που είχες γράψει στο θέμα που σβήστηκε, έχει γίνει με τα αντίστοιχα τεκμήρια, περιμένω να με καλέσουν για κατάθεση. Για το ποιος ακριβώς είσαι, με έχουν ενημερώσει φυσικά άλλοι. Εντάξει κύριε Χ.Α;

Robespierre
29-12-16, 09:27
Φίλε Robespierre θέλω να σε παρακαλέσω ας τον αφήσουμε τον Logical Faith
στο κόσμο του και ας επικεντρωθούμε στο θέμα μια και πιστεύω πως πολλά
έχουμε να πούμε ακόμα....

Αβαταρ, λυπάμαι μα δεν μπορώ να συμμετάσχω σε φόρουμ στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο τρολ. Ή θα φύγει αυτός ή εγώ, ξεκάθαρα πράγματα. Οπότε ας με διαγράψουν εμένα όποτε θέλουν. Θα προτείνω επίσης αποχή σε όποιον άνθρωπο σέβεται τον εαυτό του.

Logical Faith
29-12-16, 09:31
Συγκινήθηκα...

Robespierre
29-12-16, 09:38
Μην ανησυχείς τυπάκο. Φροντίζω να συγκινηθείς μια και καλή αργότερα. Οι θρασύδειλοι φαστιστάκοι σαν και του λόγου σου χάνουν τα λόγια τους, αρχίζουν τις κλάψες και να τα μασάνε μόλις τους αναλάβουν οι αρμόδιοι :mad:

Logical Faith
29-12-16, 09:44
Μην ανησυχείς τυπάκο. Φροντίζω να συγκινηθείς μια και καλή αργότερα. Οι θρασύδειλοι φαστιστάκοι σαν και του λόγου σου χάνουν τα λόγια τους, αρχίζουν τις κλάψες και να τα μασάνε μόλις τους αναλάβουν οι αρμόδιοι :mad:

Περιμένω με αγωνία, έχω καταιδρώσει από τον φόβο μου.

Ως εκπρόσωπος τίνος με έχει κατηγορήσει? Του Κις, της αλβανικής πρεσβείας, του μπαγκλαντές?

Μην ξεχάσεις να καταθέσεις και αυτό για να σου βρουν άδεια θέση σε Δαφνί

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8545&page=8

Αυτό που ισχυρίστηκα εξ αρχής, επιβεβαιώνεται. Το παρακράτος που ξεκίνησε να υφαίνεται στο ίντερνετ, θα πάρει σάρκα και οστά σε λίγο. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται, και σε λίγο θα ξεπηδάνε οι έχιδνες "δημοκρατίες της Βαιμάρης" η μία μετά την άλλη. Να 'σαι όμως σίγουρος φιλαράκο μόνο για κάτι. Όταν θα έρθει η ώρα σας, εκλογική η πραξικοπηματική δεν με ενδιαφέρει, δεν θα κρατάω πληκτρολόγιο, γιατί τώρα κάνω πλάκα φυσικά με σας τα καμένα, αλλά G3. Τότε θα τα πούμε κανονικά, ακόμα και με κάτι τύπους σαν κι εσάς, αν και το πιο πιθανό είναι πως είστε γιωτάδες όλοι και κότες λυράτες και θα λουφάξετε σε μια γωνία, αφήνοντας τίποτα "Κασιδιάρηδες" να φάνε το κεφάλι τους.

ΥΓ
Πάντως το έχεις για κωμικός ή λογοτέχνης γιατί διαβάζοντας το παράπανω ποστ για φιδάκια που εκολλαπτονται στο ίντερνετ, έχιδνες που ξεπετάγονται και για την μεγάλη ναζιστική συνωμοσία που διοργανώνω εγώ και ο radical με έπιασε λόξυγγας στη μέση της πρότασης...

Logical Faith
29-12-16, 10:04
Πάντως σε πολλά είναι κυβερνήσεις, οικονομικά συμφέροντα (Καρτέλ) μειονότητες
και υπόγειες διαδρομές υπάρχουν πολλές που συνδέουν πολλούς σαν συγκοινωνούντα δοχεία....
Αυτά σε γενικές γραμμές....

Ευχαριστώ.

Ναι αλλά εγώ δεν θέλω σε γενικές γραμμές. Αν δεν πεις συγκεκριμένα, που να καταλάβω τί εννοείς?

Logical Faith
29-12-16, 10:32
Αβαταρ, λυπάμαι μα δεν μπορώ να συμμετάσχω σε φόρουμ στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο τρολ. Ή θα φύγει αυτός ή εγώ, ξεκάθαρα πράγματα. Οπότε ας με διαγράψουν εμένα όποτε θέλουν. Θα προτείνω επίσης αποχή σε όποιον άνθρωπο σέβεται τον εαυτό του.

σου λεω να σας αφησω να τα πειτε χωρις να συμμετεχω και δεν θες.

Αντιθέτως ρε μαλακισμένο όπου γράφω από πίσω είσαι. Από τα ποστ μου τρέφεσαι παλιοτρολ. Ρε αλίμονό σου αν είσαι κανένας γκέουλας και νομίζεις ότι είμαι γκόμενά σου.

εχω σεβαστει αρκετους γκευ στο δρομο αλλα ως εδώ ηταν. Βρες άλλη γκόμενα. Εγώ γουστάρω γυναίκες, ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ?

Logical Faith
29-12-16, 10:42
ΚΑΛΑ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ?

ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ???

Όπου πάω, από πίσω σαν σκυλάκι έρχετι.

Έτσι που το σκέφτομαι καλύτερα να αποχωρήσω, από το να αναγκάζομαι διαρκώς να την λέω σε πεινασμένους gay.

Δεν θα μου παριστάνει τον διαχειριστή το τσουτσέκι ο ρομπασπιερ και το αλλο τσουτσεκι ο heretic και δεν θα μας πρηζουν τα ουμπαλα με τα σιχαμερα παραπονα τους ολη την ωρα.

Πάρτε θέση τώρα όσοι είστε στην διαχείρηση. Αρκετά τον ανέχτηκα.

Και αν κάποιος διαχειριστής δεν γουστάρει τί γράψαμε για λαθρομετανάστες, εβραίους, θρησκεία ας το δηλώσει και ας με διαγράψει.

Για να πάψει και η άλλη η γκόμενα που της χαλάμε την αισθητική να μου αποδιοργανώνει την σκέψη και να μου χαλάει τη θεματολογία.

Αν είναι να μου τα πρήζουν τα στερημένα ψευτοδοκτοράκια της ψυχιατρικής, καλύτερα να γράφω σε ξένο φόρουμ μακρυά από τις ενοχλητικές μύγες που έχουν κάνει στέκι τους όλα τα φόρουμ της Ελλάδας.

heretic
29-12-16, 11:35
http://images.realclear.com/251883_5_.jpg

ilias1990
29-12-16, 11:40
H συμπεριφορά σου είναι αισχρή πλέον λότζικαλ με αυτά που λες στον Ροβεσπιέρε.

heretic
29-12-16, 12:26
@ilias1990

Ο δυστυχισμένος αυτός άνθρωπος πιθανόν να διαγραφεί για άλλη μια φορά, σε λίγο καιρό θα επιστρέψει με κάποιο άλλο ψευδώνυμο και θα συνεχίσει από εκεί που άφησε τη "συζήτηση". Η λύση για τέτοια προβλήματα δεν είναι οι διαγραφές αλλά το κοινωνικό κράτος, το οποίο είναι ανύπαρκτο. Φαντάζεσαι πως τέτοιο πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι χρήστες εδώ μέσα αλλά και οι οικείοι του ή ακόμα και οι γύρω του. Στο πολύ ενδιαφέρον θέμα της αξιοπιστίας μιας πηγής, αναφέρει κάποιος τη λέξη "προπαγάνδα" και αμέσως το θέμα πάει σε σιωνιστικές συνωμοσίες, σε ισλαμική απειλή και ρητορική μίσους. Εσύ νομίζεις ότι μπορεί να βρίσκεται ο καθένας σε κατάσταση ΖΕΝ κάθε ώρα και στιγμή και να αγνοεί τις προκλήσεις; Το πρόβλημα λοιπόν βρίσκεται στην σοβαρότητα που αντιμετωπίζεις αυτά τα δρώμενα. Απλά ο Ρομπ σαν νέοπας την πάτησε για μια φορά ακόμα και πήρε στα σοβαρά την κατάσταση. Θα στρώσει κι αυτός :p

Logical Faith
29-12-16, 12:36
Μακρυά από εμένα όλοι οι γκεουλες για το καλο σας

Logical Faith
29-12-16, 12:43
σιγα ρε κακομοιρη
που θα καθησω αν με διαγραψουν να ασχολούμαι με αυτά τα 2 τετραγωνικα του ιντερνετ

εδώ εγραφα για τους φιλους μου pholarchos, λευκος λυκος, μπαμπης

αλλα αφου είναι τοσο σημαντικα αυτά τα 2 τετραγωνικα σας τα χαριζω για να γλυτωσω από τις σκατομυγες που ερχονται ολο πανω μου

ζητω τη διαγραφη μου από αυτό τον ιστοτοπο που εχουν κατασκηνωσει ολες οι σκατομυγες

Robespierre
29-12-16, 12:51
Απλά ο Ρομπ σαν νέοπας την πάτησε για μια φορά ακόμα και πήρε στα σοβαρά την κατάσταση. Θα στρώσει κι αυτός :p

heretic αει χάσου :D

31-12-16, 15:29
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Μέσα σε όλα αυτα που λέχθηκαν δεν λέχθηκε κάτι που για μένα είναι σημαντικό
και δυστυχώς υπάρχει.....

Όταν κάποιος κάνει μια παρουσίαση ανεξαρτήτου θέματος που πειράζει ομάδες
καταστάσεις ή ακόμα και βγάζει πληροφορίες που θίγουν πράγματα που τα
θωρούσαμε σωστά τότε αρχίζει ένας πόλεμος....

Η ενορχηστρωμένη στοχοποίηση να μην υπάρχουν ανεξάρτητες "φωνές" για
κάποιο θέμα εφαρμόζεται ένα bullying με στόχο τη φίμωση της όποιας αντίθετης γνώμης.
Ώστε να τρομοκρατούνται και να μη τολμάνε να διατυπώσουν τη παραμικρή
κριτική.
Πάντα εννοώ πως έχει κάποιος διάφορα στοιχεία και τα παρουσιάζει....
Και όχι θεωρητικά να καταθέτει ψεύδη θεωρίες που δεν στέκουν..

Νομίζω πως όλοι θυμόμαστε τα Wikileaks και τόσα άλλα που έχουν βγεί στην φόρα...
Προσπάθησαν να μειώσουν την αξία τους και πως ήταν όλα ψεύδη...

Απλά αυτά είναι κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις.....
Υπάρχουν άλλες που κάτι προσπαθούν να πού άλλα πνίγονται...

Ευχαριστώ.
ΥΓ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Radical
02-01-17, 18:14
Εγώ θα έλεγα πως μόνοι μας παραταξιοποιούμαστε. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο αλλά άπειρες αποχρώσεις του γκρίζου, ίσως και έγχρωμα. Τώρα πω τα καταφέρνουμε και μένουμε στα άκρα... νομίζω πως δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο νομίζουμε. Πέφτουμε θύματα μιας καθιερωμένης λογικής (=για να μην είσαι μαζί μας, θα είσαι με τους άλλους)

ΧΑΧΑΧΑΧ ρε μιλαμε για μεγαλο τρολλ, ο πιο ακραιος κοκκινος φασιστας του φορουμ γραφει αυτο. Εχω λιωσει

Εχεις κανει ολα τα θεματα σαν τα μουτρα σου,απορω γιατι δεν σε εχουν κανει block ακομα

Radical
02-01-17, 18:18
Η κεφάλα σου ταυτίζει μίσος με ρατσισμό. Ο ρατσισμός είναι στην φύση και δικαίωμα του καθενός να προτιμά την ράτσα του καθαρή χωρίς μίξεις με άλλους λαούς. Αν και μπορεί να σχετίζονται δεν είναι το ίδιο πράγμα και άλλοι μας ανάγκασαν να μισούμε την ράτσα τους. Αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα να διώξουν και να σκοτώσουν τους Έλληνες. Ξένοι ρατσιστές που μισούν τους Έλληνες.

Υπάρχουν πολλοί σαν εσάς.

Ολοι ειναι ρατσιστες, ακομα και ο robespierre αλλα αυτος ειναι ρατσιστης με την Ελληνικη φυλη. Για παραδειγμα θελει να γινει μιξη των φυλων επειδη και ο ιδιος ειναι προιον μιξης και αισθανεται ασχημα.

02-01-17, 18:52
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Radical σε παρακαλώ τις όποιες διαφορές σας με τον οποιοδήποτε μην
το κάνετε μέσα στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα τα οποία τα καταστρέφεται...
Καταθέτω στοιχεία στα οποία τα έχω έχω μαζέψει γιά αρκετό διάστημα....

Εάν θέλετε να μιλήσετε για ΡΑΤΣΙΣΜΌ φτιάξτε ένα δικό σας θέμα μην χαλάτε
τα άλλα θέματα...

Ευχαριστώ.