Επιστροφή στο Forum : η διαφορα του ανθρώπου από τα ζώα ,η λογική και το ένστικτο
είναι αλήθεια ότι όλοι οι οργανισμοί εδώ στην γη έχουν ίδια συμπεριφορά σχετικά ως προς της ζωτικές λειτουργίες και το υλικό κατασκευής τουs.o άνθρωπος όμως έχει μια σημαντική διαφορα από τα ζώα , ως προς την λογική .ένα ζωο είναι με το ένστικτο προγραμματισμένο να επιβιώνει και μονον.o άνθρωπος όμως έχει πνευματική υπόσταση, κάτι που τα ζώα δε εχουμε.o θεός στον άνθρωπο εκτος από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, του έδωσε μυαλό και νοημοσύνη. π.x η διαφορα του ανθρώπου κι ο σκύλος που θεωρείτε από τα πιο έξυπνα και κοινωνικά ζώα που επικοινωνούν κι ταυτίζονται με τον ανθρωπο.o σκύλος είναι έξυπνος ελίσσεται είναι πιστός φίλος, όμως δε παύει να είναι ένα ζωο.o άνθρωπος ως προς το θέμα το σεξουαλικό έχει επιλογές να κάνει συνειρμούς και να σκεφτεί τι είναι πιο σωστό για εκεινον .νa προσέχει να μην φερθεί όπως ένα σκυλί, που είναι σε οίστρο και κυνηγά το άλλο φίλο.ένα ζωο λοιπόν όταν κάνει sex το κάνει, γιατί έτσι η φύση του το έδωσε να διαιωνίζεται το ιδος .κι στον άνθρωπο "γιαυτο" το έδωσε, μόνον που ο άνθρωπος κάνει κατάχρηση αυτου.τo κάνει αυτό γιατί τον ευχαριστεί κι το πληρώνει, στο τέλος με αρρώστιες ,"ανεπιθυμιτες" εγκυμοσύνες και εκτρώσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=vwojf9JjGE8
https://www.youtube.com/watch?v=Ic-2Er9yJDc
αυτή είναι η διαφορα ζώου με άνθρωπο η λογική η σκέψη για το τι απόφαση είναι πιο σωστή για εκείνον.σήμερα η κοινωνία μιμείται σε πολλά τα ζώα παταω, με πατάς σκοτώνω να επιβιώσω εγώ,κάνω sex λυσσασμένο κι ότι βγει.o δημιουργός ξεχάσαμε ότι μας έφτιαξε, για άλλο σκοπό κι τα ζώα για άλλο σκοπό.εμείς ζούμε σε έναν κόσμο υλικό που έχουμε ανάγκες όπως όλα τα πλάσματα αυτου.to θέμα είναι ότι εμείς έχουμε λογική να αποφασίσουμε ,τι είναι σωστότερο κι όχι να βαδίσουμε, προς έναν δρόμο που είδαμε προστά μας κι όπου βγει.o θεός έφτιαξε τα ζώα ώστε να είναι συντροφια στον άνθρωπο, με σκοπό ο άνθρωπος να τα σέβεται και να παίρνει ,από αυτά με όμορφο τρόπο ότι τον εξυπηρετεί.κανονικά δε έπρεπε να τρώμε τα ζώα ούτε να τα βασανίζουμε ούτε να τα τυρανουμε για παρτη μας .δεν ήταν στην φύση μας, να είμαστε σαρκοβόροι.
http://vmediagr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html
http://www.newsitamea.gr/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%C E%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%80%CF%80/
άλλο ένα λάθος μας να φερόμαστε, σα σαρκοφορα αγρια θηρια .ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος, να δέχεται τροφή που είναι φυτικής προέλευσης."γιαυτο" αρρωσταίνουμε,καταπονούμε τον οργανισμό μας με πράγματα που δε είναι φτιαγμένος, να δέχεται μέσα του ουσιαστικά.όλα αυτά όπου λέω έχουν βάση ψάξτε και μονοι σας βρείτε υλικο .τo internet έχει πλούσιο θησαυρό γνώσης αν το "εχμεταλευθεις" σωστά.o άνθρωπος με την λογική κι την επιλογή του μπορούσε κι μπορεί να αποφεύγει ,κακοτοπιές που τον χαντακώνουν.έχουμε γίνει μια ζούγκλα και γιαυτο φταίει που ξεχάσατε την φύση μας και σκεφτόμαστε με τις ορμόνες τις ορέξεις μας και το ένστικτο απλα.δε βάζουμε την λογική να προσέξουμε τι επιλογές πρέπει να κάνουμε.να αναφέρω πως πολλά ζώα είναι εξυπνότατα είναι υπέροχα επικοινωνούν εξαιρετικά μεταξεί τους είναι αξιοθαύμαστα.έχουμε πολλά να πάρουμε από αυτά στοιχεια αξιολογότατα,όπως η μητέρα σκουλά η η γάτα κι γενικά ποσο προστατευτικά φέρονται οι μητέρες ζώα στα μικρουλια τους.αν τα παρατηρήσουμε θα δούμε υπέροχα πράγματα,άλλος ένας λόγος που τους οφείλουμε σεβασμό.εμείς σα ανθρωποι λογικοι πρέπει να ξέρουμε πως να φερθούμε, σε πλάσματα που δε έχουν την δικη μας λογική.αυτα ήθελα να μοιραστώ σήμερα, με τον κόσμο σα σκέψεις δικες μου.
Λευκός Λύκος
24-02-17, 03:48
"Τα ζώα είναι φίλοι μου και δεν τρώω τους φίλους μου..."
Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω
Τα ζώα δεν έχουν τη δική μας λογική σκέψη, πως θα μπορούσαν άλλωστε, εφόσον ανήκουμε σε διαφορετικά είδη.
Έχουν όμως μια δική τους οπτική για τον κόσμο μας και βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε ν' αντιληφθούμε. Έχουν διαφορετική νοημοσύνη που "πατάει" σε άλλη βάση και εκτείνεται σε όρια που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάντα. Κι επειδή όλα καταλήγουν στην επιβίωση, προσωπική μου άποψη είναι ότι εκεί τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με μας, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα όπλα τους και τα εργαλεία τους, είναι το ίδιο τους το σώμα, δεν έχουν τις δικές μας ανέσεις ούτε κάποιο είδος τεχνολογίας για να την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
Τελικά ποιός είναι πιο έξυπνος, εκείνος που αναπτύσσει τεχνολογία για πιο άνετη ζωή, αλλά τη στρέφει εναντίον του, με ο, τι αυτό συνεπάγεται κάθε φορά ή εκείνος που χαίρεται τη ζωή και μαθαίνει να προσαρμόζεται και να επιβιώνει σε καινούργιες συνθήκες, με τη βοήθεια της φύσης; Μάντεψε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά... Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, έχουμε εφεύρει δυο δεκανίκια και αντί να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα, αρχίζουμε να χτυπάμε μ' αυτά όποιον περνάει δίπλα μας, για να έχουμε παρέα στο πρόβλημά μας... μέχρι που κάποια στιγμή χάνουμε την ισορροπία μας και πέφτουμε κάτω. Τα δεκανίκια εκεί που βρίσκονται πια δεν μπορούμε να τα φτάσουμε ώστε να σηκωθούμε και μετά τη συμπεριφορά μας κάνεις δεν έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει.
Τα ζώα, οι μεγάλοι μας δάσκαλοι, μας έμαθαν τι να τρώμε, πως να κυνηγάμε, πως να συνεργαζόμαστε, την τέχνη του καμουφλάζ, να τραγουδάμε, να χορεύουμε, την αφοσίωση, τη θυσία και άπειρα ακόμα πράγματα.
Μάχονται για τη ζωή τους και την τιμή τους, όχι για λεφτά και υλικά αγαθά, δεν είναι άπληστα σαν κάποιους γνωστούς μου...
Κι αν θέλεις να εκπλαγείς agera, διάβασε για τα δελφίνια και την νοημοσύνη τους.
"Τα ζώα είναι φίλοι μου και δεν τρώω τους φίλους μου..."
Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω
Τα ζώα δεν έχουν τη δική μας λογική σκέψη, πως θα μπορούσαν άλλωστε, εφόσον ανήκουμε σε διαφορετικά είδη.
Έχουν όμως μια δική τους οπτική για τον κόσμο μας και βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε ν' αντιληφθούμε. Έχουν διαφορετική νοημοσύνη που "πατάει" σε άλλη βάση και εκτείνεται σε όρια που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάντα. Κι επειδή όλα καταλήγουν στην επιβίωση, προσωπική μου άποψη είναι ότι εκεί τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με μας, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα όπλα τους και τα εργαλεία τους, είναι το ίδιο τους το σώμα, δεν έχουν τις δικές μας ανέσεις ούτε κάποιο είδος τεχνολογίας για να την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
Τελικά ποιός είναι πιο έξυπνος, εκείνος που αναπτύσσει τεχνολογία για πιο άνετη ζωή, αλλά τη στρέφει εναντίον του, με ο, τι αυτό συνεπάγεται κάθε φορά ή εκείνος που χαίρεται τη ζωή και μαθαίνει να προσαρμόζεται και να επιβιώνει σε καινούργιες συνθήκες, με τη βοήθεια της φύσης; Μάντεψε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά... Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, έχουμε εφεύρει δυο δεκανίκια και αντί να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα, αρχίζουμε να χτυπάμε μ' αυτά όποιον περνάει δίπλα μας, για να έχουμε παρέα στο πρόβλημά μας... μέχρι που κάποια στιγμή χάνουμε την ισορροπία μας και πέφτουμε κάτω. Τα δεκανίκια εκεί που βρίσκονται πια δεν μπορούμε να τα φτάσουμε ώστε να σηκωθούμε και μετά τη συμπεριφορά μας κάνεις δεν έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει.
Τα ζώα, οι μεγάλοι μας δάσκαλοι, μας έμαθαν τι να τρώμε, πως να κυνηγάμε, πως να συνεργαζόμαστε, την τέχνη του καμουφλάζ, να τραγουδάμε, να χορεύουμε, την αφοσίωση, τη θυσία και άπειρα ακόμα πράγματα.
Μάχονται για τη ζωή τους και την τιμή τους, όχι για λεφτά και υλικά αγαθά, δεν είναι άπληστα σαν κάποιους γνωστούς μου...
Κι αν θέλεις να εκπλαγείς agera, διάβασε για τα δελφίνια και την νοημοσύνη τους.
γεια φιλε μου διαβάζω συχνά δικά σου σχόλια, στο φόρουμ εδώ καιρό τώρα και σε έχω εκτιμήσει, από τον τρόπο όπου μιλάς .κι εδώ βλέπω μιλάς εξαιρετικά για το θέμα, αυτό κι εύστοχα μπράβο σου.να προσθέσω και κάτι ακόμα ότι οι άνθρωποι όταν αστοχούν δε δικαιολογούνται γιατί ο θεός τους έδωσε κρίση και συνείδηση.ένα ζωο από αυτοσυντήρηση, θα κάνει κάτι ακραίο όχι για να φανεί μάγκας.το ξέρω τάχω μελετήσει αυτά και για τα δελφίνια και για πολλά ζώα όπου έχουν πολύ εξυπνάδα ,ευρηματικότητα και ελίσσονται εξαιρετικά, είναι πολύ κοινωνικά και αξια να τα μιμηθείς σε αυτά και να τα θαυμάζεις. όπως και οι φάλαινες οι παπαγάλοι οι μαϊμούδες και πολλά αλλα ήδη ζωων που έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε καταστάσεις., συνεργάζονται πολύ άψογα όπως οι μέλισσες και τα μερμήγκια. ας μπορούσε ο άνθρωπος να τα μιμείται και να λάβει από αυτά μαθήματα ζωής. ο άνθρωπος που έχει και επιλογές να διαλέξει ,έχοντας κρίση και λογική,πράττοντας με σοφια κι κάνοντας το σωστό θα μπορούσε να είναι ο άρχοντας στην γη.αντίθετος κάνει ότι μπορεί, να γίνετε ότι χειρότερο πέρασε στην γη. όταν ο άνθρωπος όμως κάνει συνεχώς αστοχίες είναι άλλο τελείως.όταν πάει σκοτώνει, βιάζει φέρεται ανάρμοστα και φέρεται σα ζωο, να το πω αν κι προσβάλω τα ζώα όταν το λέω αυτό.ο άνθρωπος έχει "φτιακτει" εικόνα ομοίωση θεού, αυτό το ξεχνα και φέρεται χειρότερα από το λυσσασμένο σκυλί, που επιτίθεται γιατί είναι άρρωστο κι όχι γιατί φταίει. πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σα ανώτεροι στο πνεύμα από τα ζώα πρέπει να πάρουμε από αυτά τα καλά στοιχεια που μας δίνουν ως πρότυπο και να τα προστατεύουμε .να σεβόμαστε αυτές τις ζωές όπου σα οντα ,με συνείδηση και σκέψη μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να το κάνουμε.έχουμε επιλογές και μυαλό να σκεφτούμε ,να κάνουμε συλλογισμό κι να πράξουμε το σωστό στην ζωή μας. αυτή είναι η διαφορα μας με τα ζώα ότι αυτά λειτουργούν αυθόρμητα, από ένστικτο κι ότι κάνουν το κάνουν για να επιβιώσουν,από αυτό και μόνον κι όχι από εκδίκηση κακια και μισος.αντίθετα από τον άνθρωπο όπου είναι αυτοκαταστροφικός, με όλη την σημασία της λέξεως.
Τα ζώα μας διδάσκουν πάνω απ'όλα τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, κάτι που μόνο αυτά μπορούν να μας προσφέρουν, όποιος έχει ζήσει με ζωάκι, καταλαβαίνει...:)
Τώρα, το εάν και κατά πόσο είναι στη φύση του ανθρώπου να είναι αποκλειστικά χορτοφάγος, σηκώνει πολλή και μακρά συζήτηση, η οποία συνήθως δεν καταλήγει πουθενά γιατί το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί συναισθηματική φόρτιση και στα δυο "στρατόπεδα".
Οι μεν χορτοφάγοι (ιδίως οι vegans) έχουν ως έρεισμα τη συμπόνια προς ένα πλάσμα που βασανίζεται και θανατώνεται μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση κάποιων (γιατί μη πει κανείς ότι όσοι ζούμε σε δυτικού τύπου κοινωνία έχουμε ανάγκη να φάμε ΚΑΙ κρέας γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε :p). Δυστυχώς όμως, υπάρχουν φορές που εκφράζονται με απόλυτο τρόπο με αποτέλεσμα να χάνουν το δίκιο τους και να γίνονται μέχρι και γραφικοί.
Οι δε κρεατοφάγοι νιώθουν ΑΠΕΙΛΗ.
Πρώτον γιατί φοβούνται ότι εάν επικρατήσει η χορτοφαγία, θα περιοριστεί η ελευθερία τους γιατί δε θα μπορούν να τρώνε ο,τι τους αρέσει και δεύτερον γιατί το ζωντανό παράδειγμα ενός ανθρώπου που κάνει μια (κατ αυτούς) υπέρβαση για λόγους ηθικής, τους υπενθυμίζει την προσωπική τους αδυναμία (ή μάλλον απροθυμία;) να κάνουν κι αυτοί κάτι παρόμοιο...
Και ως αποτέλεσμα, επιτίθενται λεκτικά, χρησιμοποιώντας κατά κόρον την ειρωνεία και τις προσωπικές προσβολές.
Οπότε, κάθε προσπάθεια για συζήτηση, μάλλον θα καταλήξει σε διαμάχη.
Προσωπικά, αγαπώ όλα τα ζώα, όχι μόνο τους σκύλους και τις γάτες, γι αυτό κι έχω σταματήσει να τρώω κρέας εδώ κι 6 χρόνια, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μόνο καλό μου έχει κάνει αυτή η απόφαση :)
Τα ζώα μας διδάσκουν πάνω απ'όλα τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, κάτι που μόνο αυτά μπορούν να μας προσφέρουν, όποιος έχει ζήσει με ζωάκι, καταλαβαίνει...:)
Τώρα, το εάν και κατά πόσο είναι στη φύση του ανθρώπου να είναι αποκλειστικά χορτοφάγος, σηκώνει πολλή και μακρά συζήτηση, η οποία συνήθως δεν καταλήγει πουθενά γιατί το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί συναισθηματική φόρτιση και στα δυο "στρατόπεδα".
Οι μεν χορτοφάγοι (ιδίως οι vegans) έχουν ως έρεισμα τη συμπόνια προς ένα πλάσμα που βασανίζεται και θανατώνεται μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση κάποιων (γιατί μη πει κανείς ότι όσοι ζούμε σε δυτικού τύπου κοινωνία έχουμε ανάγκη να φάμε ΚΑΙ κρέας γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε :p). Δυστυχώς όμως, υπάρχουν φορές που εκφράζονται με απόλυτο τρόπο με αποτέλεσμα να χάνουν το δίκιο τους και να γίνονται μέχρι και γραφικοί.
Οι δε κρεατοφάγοι νιώθουν ΑΠΕΙΛΗ.
Πρώτον γιατί φοβούνται ότι εάν επικρατήσει η χορτοφαγία, θα περιοριστεί η ελευθερία τους γιατί δε θα μπορούν να τρώνε ο,τι τους αρέσει και δεύτερον γιατί το ζωντανό παράδειγμα ενός ανθρώπου που κάνει μια (κατ αυτούς) υπέρβαση για λόγους ηθικής, τους υπενθυμίζει την προσωπική τους αδυναμία (ή μάλλον απροθυμία;) να κάνουν κι αυτοί κάτι παρόμοιο...
Και ως αποτέλεσμα, επιτίθενται λεκτικά, χρησιμοποιώντας κατά κόρον την ειρωνεία και τις προσωπικές προσβολές.
Οπότε, κάθε προσπάθεια για συζήτηση, μάλλον θα καταλήξει σε διαμάχη.
Προσωπικά, αγαπώ όλα τα ζώα, όχι μόνο τους σκύλους και τις γάτες, γι αυτό κι έχω σταματήσει να τρώω κρέας εδώ κι 6 χρόνια, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μόνο καλό μου έχει κάνει αυτή η απόφαση :)
ΣΩΣΤΟς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λευκός Λύκος
25-02-17, 02:48
Συγγνώμη για το άσχετο μήνυμα, αλλά δεν κρατιέμαι θα το πω. Από τότε που άρχισες να γράφεις ageras, είναι μόνιμα κολλημένο στο μυαλό μου το συγκεκριμένο τραγούδι. Κάθε post και Μαρινέλλα!:D
https://youtu.be/kWQp7-2Ptcw
Αφιερωμένο!
Συγγνώμη για το άσχετο μήνυμα, αλλά δεν κρατιέμαι θα το πω. Από τότε που άρχισες να γράφεις ageras, είναι μόνιμα κολλημένο στο μυαλό μου το συγκεκριμένο τραγούδι. Κάθε post και Μαρινέλλα!:D
https://youtu.be/kWQp7-2Ptcw
Αφιερωμένο!
γεια σου φιλε μου μπήκα μόνον και μόνον για να απαντήσω σε εσένα γιατί πραγματικά, είσαι ένας άνθρωπος αξιολογότατος .δε υπάρχει αυτό πια στις μέρες μας,λίγη άνθρωποι φέρονται ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, έχουν ψυχή και σωστή συμπεριφορά απέναντι στο συνάνθρωπο τους .σε ευχάριστω για το τραγούδι καλε μου το ξέρω ,ότι το λες με όλην την φιλική σου διάθεση κι το εκτιμώ αυτό πραγματηκα .εσυ και κάποια αλλα παιδιά που είστε εδώ, είστε εξαιρετικοί συνομιλητές.
να απαντήσω τώρα στο θέμα πρώτα όπου έχω βάλει εδώ.ο άνθρωπος έχει επιλογές πολλές για το πως θα χειριστεί μια κατάσταση ,πως θα φερθεί σε κάποιον άλλον η σε μια δυσκολία.έχει κρίση και νοημοσύνη. το ζωο όταν βρεθεί σε μια δυσκολία κατάσταση, θα φερθεί με το ένστικτο ως γνώμονα. άρα ο άνθρωπος όπου "φτιακτικε" από τον θεο ικονα και ομοίωση τελικά πως πράττει ??? "γιαυτο" λέω η κοινωνία μας έγινε ζούγκλα. τα ζώα δε φταίνε για την συμπεριφορά τους ,πράττουν αυθόρμητα γιατί έτσι είναι φτιαγμενα.o άνθρωπος που έχει λογική και επιλογή στο τι να κάνει η όχι γιατί δε προσέχει τι κάνει?ρητορική η ερώτηση φυσικά.......
εδώ μπήκα για να μπορέσω, να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους όπου αναζητούν , καποιες " γνώσεις πιο πάνω από τις τα κλασικά που γνωρίζουμε.είχα την διάθεση να μοιραστώ πράγματα δε τα κατάφερα, αντιμετώπισα φοβερό μπουλινκ , από άτομα που έχουν κάνει κλίκες εδώ και κτυπούνε.εχθές φτιάξαν ένα θέμα για την κατηγοριες τον χρηστών του μεταφυσικό.και σκέφτηκα ότι ξέχασαν να βάλουν, μια κατηγορια σημαντική.τα άτομα που είναι εδώ μόνον και μόνον ,για να κάνουν mpoulink σε άλλους κατά ομάδες.αυτό ξέχασε να το βάλει ο φίλος μας ο ηλίας στην λίστα με τις άλλες επιλογές .
έχω δει κι παλιότερα θέματα με άτομα που τα έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα κτυπάνε οι ίδιοι πάλι συγκεκριμένοι άνθρωποι.τι συμπεριφορά είναι αυτή ???γιατί φέρονται έτσι ???φυσικά δε θεωρώ τον εαυτό μου ΚΑΤΙ !! είμαι ένας άνθρωπος με πολλά λάθη ,που έχω κάνει και μέσα από αυτά μαθαίνω. προσπαθώ να προσέχω ,την συμπεριφορά μου ως προς τους άλλους. κάνω "παραπολλες" και εγώ αστοχίες όμως όταν τις καταλάβω η μου τις επισημάνουν με σωστό τρόπο τότε το αναγνωρίζω και προσπαθώ να διορθώνω ότι δε είναι σωστό στον εαυτό μου.
εδώ να αναφέρω ότι το θεμα όπου έχω βάλει εδώ επιβεβαιώνει το ποσο ανωτερα είναι τα ζώα από εμάς τους ανθρώπους, κι ας είμαστε εικόνα ομοίωση του θεού. τον "ντροπιάζουμε τελικά με την συμπεριφορά μας αυτήν την αχαρακτήριστη.
αντί να πράττουμε το σωστό να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, κτυπάμε ο ένας τον άλλον με βια ψυχική και σωματική ,με σκοπό να φανούμε ανώτεροι.λάθος μας αυτό δε μας τιμάει γινόμαστε ένα με τα θεριά ,που αυτά όταν επιτίθονται δε το κάνουν από μισος και εμπάθεια.ότι κάνουν τα ζώα το κάνουν με αίσθηση της άμυνας στον επερχόμενο κίνδυνο, αν δουν ότι τους απειλεί κάτι.επίσης όταν ψάχνουν την τροφή τους για να επιβιωσουν.o άνθρωπος αντίθετος ότι κάνει το κάνει "παραπολυ" συχνά από θυμο κακια εμπαθια .δε χρειάζεται αυτό το πραγμα να το κανουμε δηλητηριαζόμαστε ,εντέλει και οι ίδιοι όταν φερόμαστε έτσι.
δε πειράζει και οι κακια φαίνονται δε κρύβεται, η κακια όταν βγαίνει έτσι με τόσο θυμο.οι άνθρωποι αυτοί όπου φέρονται έτσι κρύβουν κι αυτοί δικό τους πόνο ας τους συμπονάμε κι ας απλός ο καθένας τραβα τον δρόμο του.δε χρειάζονται τσακωμοί και τέτοια δε έχει νόημα ειλικρινά.κατάκριση συκοφαντίες βρίσιμο συνωμοσίες αυτά τι προσφέρουν ?? δηλαδή εγώ να κάτσω να κάνω κάτι τέτοιο με τιμάει ???απλά ρωτάω!!
δε μισω κανέναν έχω ακούσει παραπολλά από τέτοιους παρόμοιους ανθρώπους .δε πειράζει υγεία καλή καρδια. ο καθένας δείχνει το ποιον του με μια κακή συμπεριφορά ως προς στον άλλον.δείχνει πρώτα ότι δε σέβεται τον εαυτό του.φυσικά αν διαφωνεί με κάποιον έχει κάθε δικαίωμα να πει την άποψη του και να ακουστεί.όχι όμως να βρίζει και να παρακινεί και άλλους να φέρονται έτσι.μιλάω για κάποιους ανθρώπους εδώ που το κάνουν αυτό,τι κερδίζουν ??? έχουν άλλη γνώμη από μένα ???να την πουν φυσικά όμως όμορφα με κόσμιο τρόπο.αυτοί φέρονται ανώριμα και "ανάρμοστα προσβάλουν βρίζουν γιατί ??? δε το λέω με κακια, απλά ωραία και ήρεμα έχω την απορία αυτήν.
συγγνώμη για την πολυλογία ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω, σε κάποιον όπου ξερει να ακούει. σε ευχάριστω για τις απαντήσεις σου ,στο θέμα μου κι για τον χρόνο σου που μου αφιέρωσες και εσύ και το άλλο παιδί πιο πάνω τον
Deadite το ευχάριστω πολύ κι αυτο .έχω δει και αυτόν που παραθέτει ωραιότατες, απαντήσεις εύστοχες και πολύ διακριτικά μιλα και σε αντιπαράθεση, να μπει με κάποιον το κάνει, χωρίς να προσβάλει κανέναν . εγώ δε θα ξαναμπώ εδώ δε έχω λόγο να μπαίνω κάπου που υπάρχουν άνθρωποι, όπου με ακυρώνουν ως άνθρωπο επειδή, τολμώ να λέω την γνώμη μου απλά δίχως να την επιβάλω.είναι περίεργο και αξιοπρόσεκτο πάντως να βλέπεις κόσμο να σου φέρεται εχθρικά,χωρίς να τους έχεις ποτε πειράξει.
έστω κι αν δε ξαναμπώ θα κοιτάζω ως επισκέπτης και θα διαβάζω tα θέματα όλων σας. υπάρχουν άνθρωποι εδώ αξιολογότατοι και αξιοπρεπέστατοι όπου μιλούν "παραπολυ" όμορφα, με σεβασμό στον απέναντι τους και χαίρεσαι, να διαβάζεις τα σχόλια τους.έχουν να προσφέρουν γνώσεις πολύ σωστά ειπωμένες ,με τρόπο όπου σε κερδίζουν πραγματικά με τις απαντήσεις τους. όσο ζεις μαθαίνεις από τους γύρο σου,γνώσεις που πάντα είναι "εκπροσδεκτες" και καλοδεχούμενες.πάντα λέω ότι η σωστή επικοινωία ,έχει πολλά να προσφέρει έχει πολλά να δώσει.γνώσεις ίσον χρυσαφι πνευματικό.πολύ χρήσιμες και αν τις πάρουμε από άτομα σωστά που έχουν σφαιρική κρίση και ορθή σκέψη.να είστε όλοι πάντα καλά όλοι σας.:)
-----------------------------
ΨΑΛΜΟΣ 4. Δ' - Για να θεραπεύσει ο Θεός τους ευαίσθητους ανθρώπους, που αρρώστησαν από μελαγχολία από τη συμπεριφορά των σκληρόκαρδων ανθρώπων.
ΕαΌ°ς τα½Έ τέλος, αΌν ψαλμοαΏςΞ αΎ*δὴ ταΏ· Δαυΐδ.
Ψαλ. 4,2 αΌν ταΏ· αΌπικαλεαΏσθαί με εαΌ°σήκουσάς μου, α½ Θεα½Ές ταΏς δικαιοσύνης μουΞ αΌν θλίψει αΌπλάτυνάς με. οαΌ°κτείρησόν με καα½Ά εαΌ°σάκουσον ταΏς προσευχαΏς μου.
Ψαλ. 4,2 Κυριε ο Θεός, συ με προστατεύεις και αποδίδστο δίκαιόν μου. Οσες φορές προηγουμένως δια της προσευχής σε είχα επικαλεσθή με ήκουσες. Διέλυσες την ψυχικήν μου στενοχωρίαν και έδωσες άνεσιν εις την ψυχήν μου. Και τώρα σπλαγχνίσου μέ, Κυριε· άκουσε και κάμε δεκτήν την προσευχήν μου.
Ψαλ. 4,3 υαΌ±οα½Ά αΌνθρώπων, αΌως πότε βαρυκάρδιοι; αΌ±νατί αΌγαπαΎΆτε ματαιότητα καα½Ά ζητεαΏτε ψεαΏ¦δος; (διάψαλμα).
Ψαλ. 4,3 Ω σεις οι άνθρωποι, που με εχθρεύεσθε, έως πότε θα έχετε σκληράν την καρδίαν σας; Διατί αγαπάτε να διαδίδετε εις βάρος μου ματαίας και ανυποστάτους κατηγορίας και επιζητείτε πάντοτε νέα ψεύδη εναντίον μου;
Ψαλ. 4,4 καα½Ά γναΏΆτε α½
τι αΌθαυμάστωσε Κύριος τα½Έν α½
σιον αα½τοαΏ¦Ξ Κύριος εαΌ°σακούσεταί μου αΌν ταΏ· κεκραγέναι με πρα½Ές αα½τόν.
Ψαλ. 4,4 Μαθετε όμως ότι ο Κυριος κατά θαυμαστόν τρόπον με επροστάτευσεν στο παρελθόν, εμέ τον αφωσιωμένον εις αυτόν. Και τώρα θα εισακούση ο Κυριος την προσευχήν μου, καθώς με όλην μου την ψυχήν κράζω προς αυτόν.
Ψαλ. 4,5 α½ργίζεσθε, καα½Ά μὴ αΌμαρτάνετεΞ αΌ λέγετε αΌν τααΏς καρδίαις α½μαΏΆν, αΌπα½Ά τααΏς κοίταις α½μαΏΆν κατανύγητε. (διάψαλμα).
Ψαλ. 4,5 Σεις οι εχθροί μου, ας οργιζεσθε επί τέλους εναντίον μου· μη αμαρτάνετε όμως και εναντίον του Θεού. Οσα κακά σχέδια μελετάτε εις τας καρδίας σας και καταστρώνετε εναντίον μου, όταν κοιμάσθε μόνοι σας το εσπέρας, επανεξετάσατέ τα, συντριβήτε δι' αυτά και μετανοήσατε.
Ψαλ. 4,6 θύσατε θυσίαν δικαιοσύνης καα½Ά αΌλπίσατε αΌπα½Ά Κύριον.
Ψαλ. 4,6 Προσφέρετε θυσίας προς τον Θεόν, αι οποίαι να συνοδεύωνται από τα έργα της δικαιοσύνης. Και τώρα στηρίξατε και σεις τας ελπίδας σας στον Θεόν.
Ψαλ. 4,7 πολλοα½Ά λέγουσιΞ τίς δείξει αΌ‘μαΏν τα½° αΌγαθά; αΌσημειώθη αΌφαΎΏ αΌ‘μαΎΆς τα½Έ φαΏΆς τοαΏ¦ προσώπου σου, Κύριε.
Ψαλ. 4,7 Πολλοί από σας λέγουν· βποιός θα δείξη εις ημάς και θα δώση τα αγαθά;β Εις ημάς όμως, Κυριε, που πιστεύομεν εις σέ, έλαμψε το φως του προσώπου σου και εδοκιμάσαμεν χαράν.
Ψαλ. 4,8 αΌδωκας εα½φροσύνην εαΌ°ς τὴν καρδίαν μουΞ αΌπα½Έ καρποαΏ¦ σίτου, οαΌ΄νου καα½Ά αΌλαίου αα½ταΏΆν αΌπληθύνθησαν.
Ψαλ. 4,8 Εγέμισες την ίδικήν μου καρδίαν από χαράν και αγαλλίασιν, την οποίαν δεν δοκιμάζουν ποτέ οι αμαρτωλοί αντίπαλοί μου, μολονότι είναι γεμάτοι από τους καρπούς της γης, από σίτον, οίνον και έλαιον.
Ψαλ. 4,9 αΌν εαΌ°ρήναΏ αΌπα½Ά τα½Έ αα½τα½Έ κοιμηθήσομαι καα½Ά α½πνώσω, α½
τι σύ, Κύριε, κατα½° μόνας αΌπαΎΏ αΌλπίδι καταΏ΄κισάς με.
Ψαλ. 4,9 Εγώ όμως με την ελπίδα μου στερεάν προς σε θα κοιμηθώ ήσυχος και ειρηνικός, θα χορτάσω τον ύπνον, διότι συ Κυριε, αν και εγώ είμαι τώρα εγκαταλελειμμένος και μόνος, μου παρέχεις την προστασίαν σου, υπό την σκέπην της οποίας κατοικώ γεμάτος ελπίδα προς σέ.
-------------------------
αφιερωμένο αυτό σε αυτούς όπου δέχονται τέτοιες συμπεριφορές από ορισμένους ανθρώπους ,που αστοχούν με το να επιτίθονται σε άλλους συνανθρώπους τους.
Μαρκόγιαννε έτσι για την ιστορία. Ανέφερε μερικούς χρήστες που τους έκαναν μπούλινγκ εδώ μέσα. Ελπίζω να μην εννοείς τα 20 ψευδώνυμα του Χριστος Ελ, έτσι; Γιατί θα υποθέσω ότι είσαι το 21ο.
Jo_Loucoumis
28-07-17, 07:21
Διαβάζοντας το παρακάτω νήμα με πιάνει μια τρελλή επιθυμία να τρολλάρω, αλλά θα καταπιέσω τα συναισθήματα μου....:(
Ποιός είναι ο Μαρκόγιαννος; Έχω χάσει επεισόδια μάλλον...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.