PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατηγορίες συμμετεχόντων σε φόρουμ μεταφυσικού περιεχομένου

ilias1990
24-02-17, 18:32
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι λίγο καιρό ενεργό μέλος σε φόρουμ με μεταφυσικό περιεχόμενο και θα ήθελα να γράψω τις διαπιστώσεις μου για τους συμμετέχοντες , από την εως τώρα παρουσία μου σε αυτά. Θα κάνω εδώ μια ταξινόμηση των διάφορων κατηγοριών των ανθρώπων, οι οποίοι συμμετέχουν στα εν λόγω φόρουμ:

1)Οι σχετικοί και γνώστες του θέματος(ηρωική μειοψηφία),
2)Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι οι οποίοι αν και δεν γνωρίζουν, θέλουν να μάθουν,
3)Άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν κάποια εμπειρία τους( η οποία έχει, είτε πιστεύουν ότι έχει μεταφυσική χροιά),
4)Αυτοί που ερχονται για κατήχηση(κυρίως για θρησκευτική) και κάνουν πως μπορεί να ενδιαφέρονται για το μεταφυσικό αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να προπαγανδίσουν(θλιβερή περίπτωση),
5)Οι ''σκεπτικιστές'', άτομα τα οποία αν και δεν πιστεύουν σε τίποτα παρά μόνο αυτό που βλέπουν, θέλουν να μπαίνουν για να πείσουν τους ''αντιφρονούντες'', ότι όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς,
6) Οι άεργοι για να σκοτώσουν την ώρα τους και
7) Τα γνωστά τρολ.

Σκοπός αυτού του νήματος είναι να βρεθεί ο πραγματικός και κοινός λόγος για τον οποίο όλοι οι παραπάνω, ασχολούνται με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.
Αν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες ας τις γράψει . Τέλος, σκόπιμα δεν συμπεριέλαβα τους απλούς επισκέπτες,γιατί αν και πλειοψηφία δεν έχουν ενεργό συμμετοχή.

Deadite
24-02-17, 19:50
Η ταξινόμηση και η κατηγοριοποίηση είναι για αντικείμενα, όχι για ανθρώπους.

Οι άνθρωποι είναι οντότητες πολύπλοκες και πολυσύνθετες, δεν μπορείς να τους εντάξεις σε μια κατηγορία, αν το κάνεις, παραβλέπεις πολλές, πάρα πολλές από τις ιδιότητές τους που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία που τους ταξινόμησες, με αποτέλεσμα να καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

Τον εαυτό σου σε ποια κατηγορία τον ταξινόμησες;

Είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνούσαμε με την κατηγορία όπου νομίζεις ότι ανήκεις;

Και με ποια κριτήρια αποφασίζεις ποιος είναι "άξιος" να γράφει στο φόρουμ και ποιος δεν είναι;

Ποιος σε διόρισε "ταξινομητή";

Εάν μπορείς να απαντήσεις χωρίς να καταφύγεις σε κραυγές, ύβρεις και προσβολές, καλώς.
Εάν δεν μπορείς, αγνόησε ο, τι έγραψα, όπως θα αγνοήσω κι εγώ οποιαδήποτε μικροπρεπή απάντηση.

ilias1990
24-02-17, 19:57
Τον εαυτό σου σε ποια κατηγορία τον ταξινόμησες;

Είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνούσαμε με την κατηγορία όπου νομίζεις ότι ανήκεις;

Και με ποια κριτήρια αποφασίζεις ποιος είναι "άξιος" να γράφει στο φόρουμ και ποιος δεν είναι;

Ποιος σε διόρισε "ταξινομητή";

Εάν μπορείς να απαντήσεις χωρίς να καταφύγεις σε κραυγές, ύβρεις και προσβολές, καλώς.
Εάν δεν μπορείς, αγνόησε ο, τι έγραψα, όπως θα αγνοήσω κι εγώ οποιαδήποτε μικροπρεπή απάντηση.

Φαίνεσαι λίγο προκατειλλημένος γιατί πιστεύεις ότι θα καταφύγω σε άναρθρες κραυγές. Πιστεύω ότι είμαι στην δεύτερη κατηγορία και σαφέστατα ήμουν στην έβδομη όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω εδώ. Δεν με όρισε κανένας ούτε ταξινομητή ούτε τίποτα. Δεν έγραψα πουθενά για κάποιον αν είναι άξιος ή όχι να γράφει σε ένα φόρουμ. Τέλος , δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε στο ποια κατηγορία ανήκω. Αλλά θα ακούσω την άποψή σου.

Αυτό που είπες για την ταξινόμηση είναι σωστό. Απλά η γενίκευση βοηθάει το συλλογισμό μου στο συγκεκριμένο θέμα.

Robespierre
24-02-17, 20:58
Η ταξινόμηση και η κατηγοριοποίηση είναι για αντικείμενα, όχι για ανθρώπους.

Ναι βέβαια, αλλά κάνεις ένα λάθος. Ο Ηλίας αναφέρεται σε χρήστες φόρουμ, όχι σε ανθρώπους. Δες το λίγο ευρύτερα. Είναι η εικόνα που παρουσιάζει ένα δημόσιο ψευδώνυμο και τίποτε άλλο.

Λευκός Λύκος
24-02-17, 21:03
Ποιός είναι προκατειλημμένος Ηλία;;; :D
Το μόνο που σου λέει είναι να μη βάζεις τους ανθρώπους σε " κουτάκια ", γιατί πολύ απλά θα φτάσεις σε λάθος συμπεράσματα. Έχω δει "τρολ " να δίνουν έξυπνες απαντήσεις και σοβαρούς συζητητές να απαντούν χειρότερα από τρολ... Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ανήκει σε μία μόνο κατηγορία. Έχεις κάνει λάθος προσέγγιση, ακόμα και τα τρολ έχουν ψυχή...:D και αφού το ανέφερες μήπως πρέπει να σταματήσουμε να σου μιλάμε, επειδή ξεκίνησες να γράφεις λίγο άγαρμπα στην αρχή; Όχι βέβαια ;)

Λευκός Λύκος
24-02-17, 21:07
Ναι βέβαια, αλλά κάνεις ένα λάθος. Ο Ηλίας αναφέρεται σε χρήστες φόρουμ, όχι σε ανθρώπους. Δες το λίγο ευρύτερα. Είναι η εικόνα που παρουσιάζει ένα δημόσιο ψευδώνυμο και τίποτε άλλο.

Εδώ είναι που διαφωνώ και σου απαντώ πανομοιότυπα. Δες το λίγο ευρύτερα, πίσω απ' την εικόνα που παρουσιάζει ένα δημόσιο ψευδώνυμο κρύβεται πάντα ένας άνθρωπος.

Robespierre
24-02-17, 21:24
Ναι Λ.Λ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ταυτίσεις τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο με την εικόνα που δίνει, γιατί μπορεί να προσποιείται τα πάντα. Για να καταλάβεις τι εννοώ, πρέπει να συμπληρώσω επίσης πως η υποκρισία όπως και επιλεκτική όραση, ακοή και μνήμη είναι χαρακτηριστικό μερικών ανθρώπων. Δες όμως τι γίνεται εδώ μέσα. Από καιρού εις καιρόν, γίνονται "επιδρομές" από τρολ. Είναι προφανές ότι και τα τρολ ανήκουν σε διάφορες φυλές, δεν είναι όλα ίδια. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι πιο ενοχλητικοί από αυτούς, είναι τα προκλητικά σχόλια, η λογοδιάρροια και η τάση για πολλαπλασιασμό με προσέλκυση ομοίων.

Εσείς όλοι τώρα που τρέξατε να του την πείτε του Ηλία, δεν έχω δει ποτέ να σχολιάσετε αρνητικά την συμπεριφορά των τρολ. Εσυ ειδικά Λ.Λ μπαίνεις σε συζητήσεις μαζί τους, όταν είναι ξεκάθαρο ότι οι τύποι αυτοί δεν έρχονται να συζητήσουν οτιδήποτε. Απλά θέλουν να σπάσουν την πλάκα τους μαζί μας. Όταν λοιπόν εμφανίζεται ένας χρήστης που αναρτά ένα δύσκολο θέμα, εσύ αντιδράς. Όταν εμφανίζεται ένα τρολ, τον χαϊδεύεις. Αυτό τώρα πως θα το περιγράψω; Θα χαρακτηρίζει το πρόσωπο πίσω απ' το ψευδώνυμο ή το ίδιο το ψευδώνυμο;

Robespierre
24-02-17, 21:42
Να συμπληρώσω με μια κατηγορία που πιστεύω πως ανήκω εγώ και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα. Οι σχολιαστές. Είναι οι χρήστες που συνήθως δεν αναρτούν θέματα προς συζήτηση, που δεν ξεκινάνε κάτι νέο. Μπορεί να συμμετέχουν σε ήδη ανοικτά θέματα, από αδιάφορα έως παραγωγικά, κάνοντας σχόλια έξυπνα ή χαζά, πετώντας ατάκες ουδέτερες έως και επί παντός επιστητού. Αλλά δεν δημιουργούν νέα θέματα.

Εκτός από τους σχολιαστές, υπάρχουν και οι αναγνώστες. Είναι αυτοί που μόνο διαβάζουν και όταν γράφουν, συνήθως σχολιάζουν. Κάποτε με ρώτησε κάποιος σε ένα άλλο φόρουμ, γιατί δεν ανοίγω θέματα, αλλά μόνο σχολιάζω. Του απάντησα πολύ απλά ότι "δεν έχω τίποτα να θίξω". "Το περίμενα" μου απάντησε. Ήταν ένας χρήστης που άνοιγε συνέχεια θέματα με αρλούμπες, δεν θα τον έλεγα τρολ, αλλά θεωρούσε ότι κάτι κάνει στη ζωή του. Μου δίδαξε όμως κάτι: Υπάρχει όμως μια πιο εξειδικευμένη κατηγορία αναγνωστών-σχολιαστών. Η "δεν έχω να συζητήσω τίποτε μαζί σου". Αρκετοί κρατιούνται στις δυο πρώτες κατηγορίες μέχρι να προσπαθήσουν να εμπλακούν σε παραγωγικές συζητήσεις με διάφορους χρήστες των φόρουμ και μετά μπαίνουν στη τρίτη κατηγορία.

Είναι η κατηγορία που σου ανοίγει το δρόμο για δυο προοπτικές. Την αθόρυβη αποχώρηση ή το λεγόμενο μπάχαλο που οδηγεί σε διαγραφές. Γιατί όταν θέλεις να συζητήσεις, πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για διάλογο. Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε κάποιο σοβαρό θέμα κάνοντας κατάθεση ψυχής, και να εμφανίζεται ένα ufo γεμίζοντας στο θέμα σου σελίδες με παπάντζες. Νομοτελειακά λοιπόν οι περισσότεροι σοβαροί χρήστες, μάλλον οι σοβαροί άνθρωποι πίσω από τα ψευδώνυμα θα φύγουν. Όταν διαπιστώσουν ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Ότι απλά χάνουν την ώρα τους.

Λευκός Λύκος
24-02-17, 21:51
Ναι Λ.Λ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ταυτίσεις τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο με την εικόνα που δίνει, γιατί μπορεί να προσποιείται τα πάντα. Για να καταλάβεις τι εννοώ, πρέπει να συμπληρώσω επίσης πως η υποκρισία όπως και επιλεκτική όραση, ακοή και μνήμη είναι χαρακτηριστικό μερικών ανθρώπων. Δες όμως τι γίνεται εδώ μέσα. Από καιρού εις καιρόν, γίνονται "επιδρομές" από τρολ. Είναι προφανές ότι και τα τρολ ανήκουν σε διάφορες φυλές, δεν είναι όλα ίδια. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι πιο ενοχλητικοί από αυτούς, είναι τα προκλητικά σχόλια, η λογοδιάρροια και η τάση για πολλαπλασιασμό με προσέλκυση ομοίων.

Εσείς όλοι τώρα που τρέξατε να του την πείτε του Ηλία, δεν έχω δει ποτέ να σχολιάσετε αρνητικά την συμπεριφορά των τρολ. Εσυ ειδικά Λ.Λ μπαίνεις σε συζητήσεις μαζί τους, όταν είναι ξεκάθαρο ότι οι τύποι αυτοί δεν έρχονται να συζητήσουν οτιδήποτε. Απλά θέλουν να σπάσουν την πλάκα τους μαζί μας. Όταν λοιπόν εμφανίζεται ένας χρήστης που αναρτά ένα δύσκολο θέμα, εσύ αντιδράς. Όταν εμφανίζεται ένα τρολ, τον χαϊδεύεις. Αυτό τώρα πως θα το περιγράψω; Θα χαρακτηρίζει το πρόσωπο πίσω απ' το ψευδώνυμο ή το ίδιο το ψευδώνυμο;

Δεν "την είπα" στον Ηλία, ξαναδιάβασε τί έγραψα. Προσπαθώ να απαντώ σε όλους το ίδιο, δεν είναι δυνατόν βέβαια να τα καταφέρνω πάντα. Εγώ ειδικά Robespierre μπαίνω σε συζητήσεις μαζί τους;;; Ναι έχω μπει σε συζητήσεις που επιλέγω με τους περισσότερους. Ποιος απ' τους δυο μας θεωρείς ότι τους έχει δώσει παραπάνω τροφή;;;
Ο Ηλίας δεν άνοιξε ένα δύσκολο θέμα, άνοιξε κατά την άποψή μου ένα άκυρο θέμα και η αντίδρασή μου ήταν η διαφωνία μου. Αν το έθετε σε άλλη βάση θα είχε και διαφορετικές απαντήσεις.

Robespierre
24-02-17, 22:04
Δεν "την είπα" στον Ηλία, ξαναδιάβασε τί έγραψα.

Ο Ηλίας δεν άνοιξε ένα δύσκολο θέμα, άνοιξε κατά την άποψή μου ένα άκυρο θέμα και η αντίδρασή μου ήταν η διαφωνία μου. Αν το έθετε σε άλλη βάση θα είχε και διαφορετικές απαντήσεις.

Tα bold. O ορισμός του "την λέω" σε κάποιον :)

Λευκός Λύκος
24-02-17, 22:06
Ναι Λ.Λ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ταυτίσεις τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο με την εικόνα που δίνει, γιατί μπορεί να προσποιείται τα πάντα. Για να καταλάβεις τι εννοώ, πρέπει να συμπληρώσω επίσης πως η υποκρισία όπως και επιλεκτική όραση, ακοή και μνήμη είναι χαρακτηριστικό μερικών ανθρώπων.
Να μία ωραία αφορμή για κουβέντα λοιπόν;). Ποιος είναι απόλυτα ειλικρινής;

Λευκός Λύκος
24-02-17, 22:09
Tα bold. O ορισμός του "την λέω" σε κάποιον :)

Μη με προκαλείς να παραθέσω παλιότερα μηνύματά σου...:D

ilias1990
24-02-17, 22:57
Βλέπω ότι όσοι έχετε ενστάσεις τις έχετε επειδή χώρισα τους χρήστες των φόρουμ σε κατηγορίες. Ίσως να ήταν όντως λάθος ο τρόπος προσέγγισής μου, δεν ήταν σκοπός μου όμως να πω ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να γράφουν. Ήθελα απλά να πω ότι παρ'όλες τις διαφορές που έχουν οι χρήστες μεταξύ τους, νιώθω ότι υπάρχει ένας κοινός παράγοντας που τους παρακινεί να γράφουν σε τέτοιου είδους φόρουμ. Δεν μπορώ να τον εντοπίσω και γι'αυτό άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα.

Λευκός λύκος, όλοι μα όλοι έχουν ψυχή, εννοείται αυτό. Δες την δικιά μου περίπτωση. Ξεκίνησα για να κάνω χαβαλέ εδώ, όμως ήταν η συμπεριφορά κάποιων χρηστών που με έκανε να μετανιώσω για την ελαφρότητα της αρχικής μου συμπεριφοράς και να ''τη δω'' αλλιώς.

Robespierre, είμαι αρχάριος στην ενεργή συμμετοχή σε φόρουμ. Αρχίζω να συνειδητοποιώ με λύπη ότι έχεις εν μέρει δίκιο να μην θέλεις να ανοίγεις θέματα. Από την μεριά μου, έχω ανοίξει όσα σοβαρά θέματα έχω ανοίξει, για να δω τις οπτικές άλλων ανθρώπων για ζητήματα τα οποία με προβληματίζουν. Θεωρώ ότι έχω κερδίσει πολλά μέχρι τώρα σαν Ηλίας από αυτό. Όμως από την άλλη, όταν μπαίνει ο καθένας σε ένα θέμα για να πει τα δικά του, να τρολλάρει ή απλά για να ξεσπάσει κάπου, τότε αποθαρρύνεσαι και αρχίζεις να το βλέπεις όπως το βλέπεις εσύ...

Robespierre
24-02-17, 22:58
Λ.Λ φυσικά και την έχω πει, και την λέω επίσης. Σε ποιους είναι το θέμα και για ποιο λόγο. Ομολογώ πάντως ότι έχω υποπέσει κατ' εξακολούθηση στο παράπτωμα να θέλω να διατηρείται ένα υψηλό επίπεδο συζήτησης.

Ηλία, ένα θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει εδώ, είναι ο εξής προβληματισμός και αφορά όλους μας. Έχουμε έρθει να συζητήσουμε πραγματικά; Η μήπως απλά θέλουμε να εκθέσουμε μια ατζέντα που έχουμε; Ο heretic έγραψε κάπου ότι κάποιοι κάνουν εικονικούς μονολόγους, μάλλον εννοώντας τρολ και απολογητές. Εγώ θα το γενικεύσω. Υπάρχουν φυσικά κάποιοι με ροπές για παραληρηματικό μονόλογο. Αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι συζητάμε πραγματικά; Η ο όποιος επιφανειακά ευγενής διάλογος μας, είναι πρόφαση για να επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη πιστεύουμε, απλά για αυτοεπιβεβαίωση και τίποτε άλλο. Ο,τι και να μας πούνε οι άλλοι, δεν πρόκειται να χαμπαριάσουμε γενικώς...

Λευκός Λύκος
24-02-17, 23:25
Λ.Λ φυσικά και την έχω πει, και την λέω επίσης. Σε ποιους είναι το θέμα και για ποιο λόγο. Ομολογώ πάντως ότι έχω υποπέσει κατ' εξακολούθηση στο παράπτωμα να θέλω να διατηρείται ένα υψηλό επίπεδο συζήτησης.

Ηλία, ένα θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει εδώ, είναι ο εξής προβληματισμός και αφορά όλους μας. Έχουμε έρθει να συζητήσουμε πραγματικά; Η μήπως απλά θέλουμε να εκθέσουμε μια ατζέντα που έχουμε; Ο heretic έγραψε κάπου ότι κάποιοι κάνουν εικονικούς μονολόγους, μάλλον εννοώντας τρολ και απολογητές. Εγώ θα το γενικεύσω. Υπάρχουν φυσικά κάποιοι με ροπές για παραληρηματικό μονόλογο. Αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι συζητάμε πραγματικά; Η ο όποιος επιφανειακά ευγενής διάλογος μας, είναι πρόφαση για να επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη πιστεύουμε, απλά για αυτοεπιβεβαίωση και τίποτε άλλο. Ο,τι και να μας πούνε οι άλλοι, δεν πρόκειται να χαμπαριάσουμε γενικώς...

Είμαι της άποψης ότι όταν κάποιος έχει πέσει χαμηλά (εδώ οι λόγοι ποικίλουν), δεν του δίνουμε ακόμη μία να πέσει πιο κάτω.

Έχουμε έρθει να συζητήσουμε πραγματικά, ρωτάς Robespierre.
Απαντώ με ερωτήσεις: Ποιοί είμαστε πραγματικά; Είμαστε ειλικρινείς; Γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Πάσα για το ομώνυμο θέμα του Ηλία, όσον αφορά τους ρόλους μας.

Ηλία μου, είναι πολύ νωρίς (ηλικιακά), για να απελπίζεσαι και να αποθαρρύνεσαι. Αν το καλοσκεφτείς όλοι τα δικά μας έχουμε έρθει να πούμε. Η διαφορά είναι αν από τα δικά μου και τα δικά σου, μπορεί να βγει κάτι καινούργιο που κάνεις απ' τους δυο μας μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί...

ilias1990
24-02-17, 23:42

Ποιος ο λόγος να μπούμε τότε σε όλη αυτή τη διαδικασία; Προσπαθώ να το βλέπω καλοπροαίρετα, ότι όλοι μας ( αποκλείω μόνο αυτούς που έρχονται για οποιουδήποτε είδους κατήχηση ), συζητάνε για να ακούσουν κάτι διαφορετικό, μια οπτική που δεν την έχουν σκεφτεί. Επίσης ακόμα και ο χρήστης που έρχεται μόνο και μόνο για την αυτοεπιβεβαίωση, κάτι θα πάρει θέλοντας και μη. Πάνω απ'όλα να υπάρχει καλή διάθεση να ακούσουμε τι έχει να πει ο άλλος. Στις συζητήσεις στον ''εξω κόσμο'' παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι θέλουμε να φαίνεται στους άλλους ότι έχουμε δίκιο , αδιαφορώντας για το αν όντως έχουμε δίκιο. Γιατί να μεταφέρεται και εδώ αυτό το φαινόμενο;

Λευκός Λύκος αυτό είναι και το ζητούμενο πιστεύω. Το έγραψα και παραπάνω. Ίσως στην καλύτερη μοίρα να βρίσκονται οι απλοί αναγνώστες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν έρχονται για να πουν τα δικά τους, αλλά να ακούσουν μόνο...

Λευκός Λύκος
24-02-17, 23:59
Ποιος ο λόγος να μπούμε τότε σε όλη αυτή τη διαδικασία; Προσπαθώ να το βλέπω καλοπροαίρετα, ότι όλοι μας ( αποκλείω μόνο αυτούς που έρχονται για οποιουδήποτε είδους κατήχηση ), συζητάνε για να ακούσουν κάτι διαφορετικό, μια οπτική που δεν την έχουν σκεφτεί. Επίσης ακόμα και ο χρήστης που έρχεται μόνο και μόνο για την αυτοεπιβεβαίωση, κάτι θα πάρει θέλοντας και μη. Πάνω απ'όλα να υπάρχει καλή διάθεση να ακούσουμε τι έχει να πει ο άλλος. Στις συζητήσεις στον ''εξω κόσμο'' παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι θέλουμε να φαίνεται στους άλλους ότι έχουμε δίκιο , αδιαφορώντας για το αν όντως έχουμε δίκιο. Γιατί να μεταφέρεται και εδώ αυτό το φαινόμενο;

Λευκός Λύκος αυτό είναι και το ζητούμενο πιστεύω. Το έγραψα και παραπάνω. Ίσως στην καλύτερη μοίρα να βρίσκονται οι απλοί αναγνώστες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν έρχονται για να πουν τα δικά τους, αλλά να ακούσουν μόνο...

Ο εγωισμός μας θέλει να έχουμε πάντα δίκιο. Γι' αυτό ας μην παίρνουμε τους εαυτούς μας τόσο σοβαρά:D , ο αυτοσαρκασμός κάνει δουλειά πίστεψέ με. Όταν συμμετέχεις κερδίζεις πιο πολλά, το να διαβάζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είναι παθητική η συμμετοχή, έχει τεράστια διαφορά. Είναι σαν να βλέπεις κάποιον να τρέχει, χωρίς να έχεις τρέξει ποτέ σου και να λες ότι έμαθες να τρέχεις βλέποντάς τον.

Deadite
25-02-17, 00:23

Οι χρήστες του φόρουμ είναι άνθρωποι. Πιθανό κάποιοι από αυτούς να είναι περισσότερο ευαίσθητοι από εμάς.
Και ίσως μια κουβέντα που εσύ κι εγώ θα πάρουμε αψήφιστα, αυτούς μπορεί να τους πληγώσει.
Επίσης, ίσως και κάποιοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προσωπικά θέματα, να μην έχουν ένα φίλο να μιλήσουν και γι αυτό μπαίνουν στο φόρουμ και τσιγκλάνε τους άλλους και κάνουν αυτό που λέμε trolling.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ενοχλούνται, όμως κανείς δε σε αναγκάζει να τους απαντήσεις, (γιαυτό εξάλλου υπάρχει και το ignore, εάν κάποιος σε ενοχλεί, τον κάνεις ignore και πλέον τα σχόλιά του δεν εμφανίζονται, είναι σαν να μήν υπάρχει).

Οι προσωπικές μου απόψεις είναι πλέον γνωστές, είμαι υπέρ της διαφωνίας και της πολυφωνίας. Θέλω να έχουν όλοι το δικαίωμα να συμμετέχουν σε μια συζήτηση, κι ας γίνει και λίγο μπάχαλο, στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.

Όσο για την ποιότητα των συζητήσεων που έχεις κάθε δικαίωμα να απαιτείς, ειλικρινά, προτιμώ να τη θυσιάσω προκειμένου να βοηθηθεί ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη.

Δεν ξεχνώ ότι κι εγώ έχω έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με κάποιους, αλλά η τότε διαφωνία μου είχε να κάνει με καθαρά πολιτικούς λόγους. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανένα κι αν ο τρόπος μου είναι κάπως απότομος, αυτό οφείλεται στο ότι επικοινωνούμε μόνο μέσω του γραπτού λόγου. Εάν μιλάγαμε, πιθανό να έλεγα τα ίδια πράγματα και να μην παρεξηγιόταν κανείς

Κοίτα, ο καθένας έχει την άποψή του, σέβομαι το δικαίωμά σου να αντιδράς και να "τη λες" σε όποιον δε γουστάρεις, έτσι είσαι και καλά κάνεις, όμως δε μπορείς να απαιτείς από το Λευκό Λύκο κι από μένα κι απ'οποιοδήποτε, να μη μιλάμε σε κάποιους επειδή δεν τους θέλεις στο φόρουμ. Στο κάτω κάτω, εάν κάποιος ξεπεράσει τα όρια, του βάζουν χέρι οι διαχειριστές. :D

Τώρα, το κατά πόσο είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς όλοι... άστο καλύτερα...
Και στην καθημερινή ζωή, ρόλους παίζουμε.

Deadite
25-02-17, 00:32
Ήθελα απλά να πω ότι παρ'όλες τις διαφορές που έχουν οι χρήστες μεταξύ τους, νιώθω ότι υπάρχει ένας κοινός παράγοντας που τους παρακινεί να γράφουν σε τέτοιου είδους φόρουμ. Δεν μπορώ να τον εντοπίσω και γι'αυτό άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα.

...

Ο κοινός παράγοντας που μας κάνει ΟΛΟΥΣ να γράφουμε στο φόρουμ δεν είναι άλλος παρά η ανάγκη για επικοινωνία.
Θέλουμε να ακούσουμε και να ακουστούμε.
Ίσως κάποιοι να θέλουν περισσότερο να ακουστούν, καλό είναι προτού τους κατακρίνουμε να σκεφτούμε μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την επιφανειακή μισαλλοδοξία τους. Δεν υπήρξαν όλοι το ίδιο τυχεροί στη ζωή τους. Ας είμαστε επιεικείς, ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον και για μας.

Deadite
25-02-17, 00:58
. Στις συζητήσεις στον ''εξω κόσμο'' παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι θέλουμε να φαίνεται στους άλλους ότι έχουμε δίκιο , αδιαφορώντας για το αν όντως έχουμε δίκιο. Γιατί να μεταφέρεται και εδώ αυτό το φαινόμενο;

...

Ας ακουστεί όπως θέλει...
Πιστεύω ακράδαντα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που λέμε "δίκιο", όπως και ότι επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απόλυτη αλήθεια.

Αυτό που είναι δίκαιο για μένα είναι άδικο για σένα, κι όπως λέει και ο Σαντ, "δίκαιο είναι αυτό που με συμφέρει, άδικο είναι αυτό που δεν με συμφέρει" Σκέψου το λίγο, ισχύει.
Πχ ο αγρότης που κλείνει το δρόμο με το τρακτέρ πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι δίκαιο γιατί υπερασπίζεται το δικαίωμά του σε μια αξιοπρεπή σύνταξη. Εσύ που εμποδίζεσαι και δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου, λες ότι είναι άδικο κι ότι το δίκαιο είναι να ανοίξει ο δρόμος.
Στην ουσία βλέπετε την ίδια κατάσταση μέσα από διαφορετική οπτική. Ο,τι συμφέρει το ένα, ζημιώνει τον άλλο.

Η πίστη στην ύπαρξη ΜΙΑΣ και μόνο δίκαιας εκδοχής την οποία οφείλουμε να επιβάλλουμε στον άλλο είναι στην ουσία η αιτία για όλες τις διαμάχες όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ, αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας γενικά.

valhalla
25-02-17, 02:26
https://en.wikipedia.org/wiki/Dunbar's_number
https://en.wikipedia.org/wiki/Tribalism

heretic
25-02-17, 09:13
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ενοχλούνται, όμως κανείς δε σε αναγκάζει να τους απαντήσεις, (γιαυτό εξάλλου υπάρχει και το ignore, εάν κάποιος σε ενοχλεί, τον κάνεις ignore και πλέον τα σχόλιά του δεν εμφανίζονται, είναι σαν να μήν υπάρχει).

Πολύ σημαντικό: πως γίνεται αυτό; Έχει τέτοια λειτουργία το metafysiko.gr?

Robespierre
25-02-17, 11:11
υπάρχει και το ignore, εάν κάποιος σε ενοχλεί, τον κάνεις ignore και πλέον τα σχόλιά του δεν εμφανίζονται, είναι σαν να μήν υπάρχει).

Αυτό το ήξερα αλλα δεν είχα σκεφτεί να το κάνω μέχρι σήμερα.
Ageras, είσαι ο πρώτος πελάτης.

Πολύ σημαντικό: πως γίνεται αυτό; Έχει τέτοια λειτουργία το metafysiko.gr?

Κλίκ πάνω στο username -> Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Κάτω απο το username, δίπλα στην αποστολή μηνύματος υπάρχει το User Lists. Κλίκ επάνω -> Add to Ignore List

heretic ντροπή είσαι και της πληροφορικής. Μάλλον σε πήραν τα χρόνια, ώρα για απόσυρση!

:p

ilias1990
25-02-17, 11:14
Η πίστη στην ύπαρξη ΜΙΑΣ και μόνο δίκαιας εκδοχής την οποία οφείλουμε να επιβάλλουμε στον άλλο είναι στην ουσία η αιτία για όλες τις διαμάχες όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ, αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας γενικά.

Μα εννοείται αυτό, αν ήμασταν απόλυτοι για οποιοδήποτε θέμα, δεν θα χρειάζονταν να συζητήσουμε για αυτό, παρά μόνο να μεταφέρουμε την δική μας αλήθεια στον άλλο. Το θέμα είναι να βρούμε γιατί είμαστε πεπεισμένοι για κάτι, ενώ δεν δύναται να το έχουμε ψάξει σε τόσο βάθος ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτό. Η πηγή όλου αυτού είναι μάλλον ο εγωισμός όπως αναφέρει και η Λευκός Λύκος. Ας είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας, όλοι μας λίγο πολύ έχουμε φερθεί εγωιστικά σε συζητήσεις, είτε εδώ είτε στην καθημερινότητά μας.

Ο Robespierre τώρα, δεν πιστεύω ότι τη λέει σε κάποιους επειδή δεν τους γουστάρει αλλά επειδή είναι αποδεδειγμένο πως σε όποια συζήτηση κι αν μπουν, θα την αποπροσανατολίσουν για να πουν τα δικά τους. Πιστεύεις αλήθεια ότι μπορεί ένας προβληματικός άνθρωπος να βοηθηθεί μέσω ενός φόρουμ;

heretic
25-02-17, 11:21
Ο heretic έγραψε κάπου ότι κάποιοι κάνουν εικονικούς μονολόγους, μάλλον εννοώντας τρολ και απολογητές.

Όχι απαραίτητα. Και τα troll περιμένουν συμμετοχή από εσένα για να συνεχίσουν το έργο τους, βλέπε "don't feed the trolls". Και τα απολογίδια περιμένουν διάλογο, στον οποίο συνήθως συμμετέχουν με φτηνά θεολογικά επιχειρήματα, δηλαδή συζητάνε με βάση δογματικές θέσεις. Οι εικονικοί διάλογοι αφορούν πρόσωπα που αναφέρω στον Ηλία παρακάτω.

Κλίκ πάνω στο username -> Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Κάτω απο το username, δίπλα στην αποστολή μηνύματος υπάρχει το User Lists. Κλίκ επάνω -> Add to Ignore List

heretic ντροπή είσαι και της πληροφορικής. Μάλλον σε πήραν τα χρόνια, ώρα για απόσυρση!

-- Thanks Rob. Έχω κι εγώ "πελατεία" για add
-- Ουστ!

Ηλίας ακόμα κι ένα προβληματικός θα μπορούσε να βοηθηθεί μέσα από ένα forum. Το θέμα είναι να θέλει βοήθεια. Το προφίλ με το οποίο έρχονται εδώ οι συγκεκριμένοι είναι σαν κάποιο είδος πνευματικού διδασκάλου, γκουρού ή σωτήρα. Και μετά κάποιο σύντομο "Καλημέρα" αρχίζει η μετάδοση της υπέρτατης Αλήθειας.

Λευκός Λύκος
25-02-17, 15:16
Μα εννοείται αυτό, αν ήμασταν απόλυτοι για οποιοδήποτε θέμα, δεν θα χρειάζονταν να συζητήσουμε για αυτό, παρά μόνο να μεταφέρουμε την δική μας αλήθεια στον άλλο. Το θέμα είναι να βρούμε γιατί είμαστε πεπεισμένοι για κάτι, ενώ δεν δύναται να το έχουμε ψάξει σε τόσο βάθος ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτό. Η πηγή όλου αυτού είναι μάλλον ο εγωισμός όπως αναφέρει και η Λευκός Λύκος. Ας είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας, όλοι μας λίγο πολύ έχουμε φερθεί εγωιστικά σε συζητήσεις, είτε εδώ είτε στην καθημερινότητά μας.

Και πίσω απ' τον εγωισμό κρύβεται ο φόβος, ο οποίος είναι επίσης ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση.

25-02-17, 17:07
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Το θέμα που άνοιξε ο φίλος ilias1990 αν και διαφωνώ με τον διαχωρισμό αλλά
είναι ένας πολύ καλός λόγος να δούμε κάποια θέματα εδώ στο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
και να πάρουμε θέση.....

Θα σας παρακαλούσα να με συγχωρήσετε αλλά θα πρέπει να δούμε και λίγο
την Ιστορία του φόρουμ του Μεταφυσικού...

Άρχισε εδω και 12 χρόνια περίπου από κάποιους ανθρώπους που γούσταραν
την έρευνα του Μεταφυσικού.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και έγινε ένα απο τα
μεγαλύτερα φόρουμ και ένα απο τα ποιό παλαιά και τολμώ να πω πως έχει
και θέματα αξιόλογα....

Μέσα σε όλα αυτα τα χρόνια υπήρχαν άτομα που δημιούργησαν προβλήματα
όχι τόσο από τρόλ αλλά από συμπεριφορές αλλά δεν ήταν κάτι το σοβαρό.....
Εδώ και 2-3 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά....

Ήλθαν άτομα που μοναδικό σκοπό είχαν να κάνουν μπάχαλο με διάφορους τρόπους...
Κάποια απο αυτα μου δημιούργησαν την εντύπωση πως ήλθαν οργανωμένα...
Νομίζω πως είχαμε τέτοια παραδείγματα....

Με αποτέλεσμα να μονοπωλούν την προσοχή όλων μας και να εμπλεκόμαστε
(οπως και εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές) σε ατέρμονες συζητήσεις...
Προσπαθώντας να εξηγήσουμε και να σώσουμε τα θέματα δίναμε στοιχεία και
εκει άρχιζε το τρολλάρισμα και πέσαμε στην παγίδα τους....
Όλοι μας έχουμε καταλάβει πως κάποια άτομα έμπαιναν και με 2 διαφορετικούς
κωδικούς και κάνανε διαλόγους...
Υπήρχαν και άτομα ενταγμένα σε διάφορες ομάδες Χριστιανικές.....
Μαζί με αυτούς ήταν και άλλοι βέβαια....

Ένα άλλο θέμα είναι το Τόπικ με τις Προσωπικές Εμπειρίες...
Εκεί πολλά απο τα θέματα είναι φανταστικά η σε κάποιους που θέλουν όταν
τους συμβαίνει κάτι να είναι μεταφυσικό ακόμα έχουμε δει και θέματα οικογενειακά
να τα εναγάγουν σε μεταφυσικά !!!!!!!!!!!!!
Εάν τολμήσει κάποιος να έχει διαφορετική γνώμη των βρίζουν....

Επίσης έχουμε δεί να ανοίγουν θέματα σωρηδόν με τι στοιχεία μόνο απο το YOUTUBE....

Επίσης πολλές φορές απαντάμε σε κάποιο θέμα χωρίς να έχουμε διαβάσει τι
έχουν γράψει οι προηγούμενοι.....
Και να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.....

Σε γενικές γραμμές τοποθετήθηκα αλλά και παρέθεσα στοιχεία που τα
γνωρίζουμε όλοι μας και ελπίζω να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο....

Ευχαριστώ.

ilias1990
26-02-17, 11:16
Heretic, οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις δεν πιστεύω πως θέλουν να βοηθηθούν. Ίσα ίσα, απ'όσο έχω καταλάβει, θεωρούν όλους τους άλλους ''προβληματικούς. Από την άλλη μεριά, ακόμα και να θέλει κάποιος καλοπροαίρετος να βοηθήσει τέτοιους ανθρώπους, δε νομίζω ότι το πετυχαίνει συμμετέχοντας στο παραλήρημά τους...

heretic
27-02-17, 13:53
Ilias: τρολ και απολογητές θα μπορούσαν να βοηθηθούν. Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται κάπως "ξεστρατισμένοι". Δηλαδή έχουν μια αναπτύξει μερικές "κακές συνήθειες" και αν τους πλησιάσεις ευγενικά και προσεκτικά, μπορεί να καταλάβουν τι λάθος κάνουν. Αυτοί που δεν θα καταλάβουν είναι η ειδική κατηγορία που αναφέρω, υπάρχει επίσης σοβαρή ένδειξη σε αυτούς για κάποιου είδους ψυχική νόσο. Ποιος λογικός άνθρωπος στα καλά καθούμενα αρχίζει να γράφει στο ίντερνετ κατεβατά με "διδασκαλίες"; Πρόσεξε λίγο τα προφίλ όσων το κάνουν στα φόρουμ που έχεις περάσει και μετά αναρωτήσου να αυτοί πάνε καλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσποιείται κάποιος σε τέτοια βαθμό και τέτοια έκταση.

27-02-17, 19:01
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου ο κάθε ένας απο εμάς που γράφει στο παρόν φόρουμ φαίνεται απο τις
απαντήσεις του ο χαρακτήρας του και το ποιόν του αλλά και οι γνώσεις του.....
Ταυτόχρονα ο τρόπος παρουσίασης της κάθε απάντησης αλλά και τα θέματα που
ανοίγει χωρίς να είναι σε θέση να τα υποστηρίξει...

Πολλές φορές ανοίγονται θέματα απλα και μόνο να τα ανοίξουν...
Βέβαια βλέπουμε και θέματα που όπως ανέφερε κάποιος φίλος είναι θέματα
της Πάνιας....

Νομίζω πως όλα τα δεν είναι ένα δείγμα τρολλαρίσματος ;;;;;;
Γιατι δεν κανονίζουμε να μην απαντάμε σε τέτοια θέματα;;;;

Αλλά και εμείς έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας.....

Κάτι άλλο που θέλω να καταθέσω και είναι σοβαρό κατά την άποψή μου να
μην δίνουμε συμβουλές κει ειδικότερα απο την στιγμή που βλέπουμε άτομα με
περίεργη συμπεριφορά....

Παίρνουμε ευθύνες πολλές πολλές και μεγάλες.....

Ευχαριστώ.

Robespierre
28-02-17, 15:02
Γιατι δεν κανονίζουμε να μην απαντάμε σε τέτοια θέματα;;;;

Αλλά και εμείς έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας.....

Δεν είναι εύκολο να το εφαρμόσεις. Αν προστίθετο και μια λειτουργία ignore topic στο forum θα βοηθούσε πολύ. Ηδη κάνω χρήση του ignore user :o

Κάτι άλλο που θέλω να καταθέσω και είναι σοβαρό κατά την άποψή μου να
μην δίνουμε συμβουλές κει ειδικότερα απο την στιγμή που βλέπουμε άτομα με
περίεργη συμπεριφορά....

Παίρνουμε ευθύνες πολλές πολλές και μεγάλες.....

Εξαρτάται τι εννοείς περίεργη. Το "περίεργη" για κάποιον, μπορεί να είναι "συνηθισμένη" για κάποιον άλλον. Υπάρχουν φυσικά defacto κάποιες περιπτώσεις που δεν πρέπει να απαντήσεις. Κάτι σε στιλ "Βοήθεια μου έκαναν μάγια, πέστε μου πως θα τα λύσω!!!" και κάτι παρόμοια. Οι περιπτώσεις αποτελεσματική κακόβουλης ψυχικής επίδρασης είναι συνήθως σπάνιες.

Λευκός Λύκος
28-02-17, 15:43
Υπάρχει και άλλη μία κατηγορία που παραλείψατε. Σοβαροί χρήστες που διατηρούν δύο λογαριασμούς, έναν για καθώς πρέπει συζήτηση και έναν (2-3-... όρεξη να έχουμε) για τρολάρισμα ή στοχευμένες επιθέσεις σε χρήστες. Αυτό πώς θα το χαρακτηρίζατε; Κατάλαβες Ηλία γιατί δεν συμφωνώ με τις κατηγορίες; Άλλο το φαίνεσθαι, άλλο το είναι. Στη ζωή απ' το άσπρο μέχρι το μαύρο μεσολαβούν και οι αποχρώσεις του γκρι (συμπληρώστε όσες θέλετε :D). Βλέπεις τώρα πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις;;;

Robespierre
28-02-17, 16:18
Λευκός Λύκος, μιας και βλέπω πως οι "συζητήσεις" με το γνωστό τρολ σου άφησαν κουσούρια, μήπως θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο ποιοι κάνουν εδώ μέσα "στοχευμένες επιθέσεις"; Θα στο γράψω πολύ ξεκάθαρα, για να μη λες ότι "μυγιάστηκα", πως έχω υπόψη μου πως αυτά επαναλαμβανόταν συνεχώς τον τελευταίο καιρό στις παπαριές που αμολούσε το μαλακισμένο το τρολ. Οτι εγώ, ο heretic, o ilias, και άλλοι 3-4 από το esoterica ήμαστε ομάδα ή το ίδιο πρόσωπο ή ότι άλλο κατέβαινε από το άρρωστο κεφάλι του και του την πέφταμε συνεννοημένοι. Το ξέρω πως εσείς οι 2-3 αδερφοί του ελέους του φόρουμ (άλλη μια κατηγορία) έχετε μια αδυναμία στα θρησκευόμενα αδέσποτα, αλλά εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε πρόβλημα με τους παρανοϊκούς ψυχασθενείς που λυμαίνονται το ίντερνετ. Αφου θέλετε να κάνετε ψιλή κουβεντούλα μαζί τους, γιατί δεν ανταλλάσσετε FB;

ilias1990
28-02-17, 16:30
Heretic, μίλησα αποκλειστικά για τύπους που έρχοντα για κατήχηση με ατελείωτους μονολόγους και καμία διάθεση για συζήτηση, παρά μόνο αν αφορά αυτά που λένε. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων είναι μη-αναστρέψιμη, εκτός αν συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα για τον ευατό τους οι ίδιοι...

Λευκός Λύκος στην προσωπική μου ζωή δεν κατατάσσω τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Νομίζω οτί πολλοί εσφαλμένα επικεντρωθήκατε σε αυτό και αγνοήσατε σοβαρότερα πράγματα επί του θέματος. Επίσης αλήθεια δεν έχω αντιληφθεί σοβαρό χρήστη να έχει δεύτερο λογαριασμό εδώ...

heretic
28-02-17, 16:42
Κώστα είπαμε... ήμαστε το ίδιο πρόσωπο. Επειδή την πέφτουμε σε χρήστες. Βρε Ηλία... γράψε από κάτω κι εσύ. Και μετά ας έρθει ο υπεύθυνος και να τσεκάρει σε ποια γεωγραφικά σημεία της Ευρώπης βρισκόμαστε οι τρεις. Μετά όμως θέλω ξεκάθαρες κουβέντες έτσι; Scripta manent. Όπως τότε μου έγραφαν τις scriptum δημόσιες επιπλήξεις, ότι την έπεφτα σε "πολλούς χρήστες". Το γνωστό τσούρμο των ηλιθίων, κάτι ψυχάκηδες που διέδιδαν ότι έκανα τον μεσάζοντα σε μάγισσες μέσω του φόρουμ. Verba volant όλα αυτά, έτσι; Εγώ διώχνω παιδιά την "πελατεία" των φόρουμ, το ομολογώ, εγώ. Μόνος μου ε; Μη διαγράψετε τον Κώστα και τον Ηλία εξ' αιτίας μου. Να διαγράψτε μόνο εμένα.

Λευκός Λύκος
28-02-17, 16:56
Λευκός Λύκος, μιας και βλέπω πως οι "συζητήσεις" με το γνωστό τρολ σου άφησαν κουσούρια, μήπως θα ήθελες να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο ποιοι κάνουν εδώ μέσα "στοχευμένες επιθέσεις"; Θα στο γράψω πολύ ξεκάθαρα, για να μη λες ότι "μυγιάστηκα", πως έχω υπόψη μου πως αυτά επαναλαμβανόταν συνεχώς τον τελευταίο καιρό στις παπαριές που αμολούσε το μαλακισμένο το τρολ. Οτι εγώ, ο heretic, o ilias, και άλλοι 3-4 από το esoterica ήμαστε ομάδα ή το ίδιο πρόσωπο ή ότι άλλο κατέβαινε από το άρρωστο κεφάλι του και του την πέφταμε συνεννοημένοι. Το ξέρω πως εσείς οι 2-3 αδερφοί του ελέους του φόρουμ (άλλη μια κατηγορία) έχετε μια αδυναμία στα θρησκευόμενα αδέσποτα, αλλά εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε πρόβλημα με τους παρανοϊκούς ψυχασθενείς που λυμαίνονται το ίντερνετ. Αφου θέλετε να κάνετε ψιλή κουβεντούλα μαζί τους, γιατί δεν ανταλλάσσετε FB;

Αναμενόμενη απάντηση. Τουλάχιστον δεν μου έχεις κάνει "ignore" :D! Thanks :).
Ο τίτλος του θέματος να θυμίσω είναι: Κατηγορίες συμμετεχόντων σε φόρουμ μεταφυσικού περιεχομένου. Νομίζω λοιπόν, πως έχω το δικαίωμα να προσθέσω άλλη μία που έχω αντιληφθεί. Έγραψα αναμενόμενο ακριβώς γιατί θυμάμαι τι έχει ειπωθεί Robespierre, οπότε μην ανησυχείς δεν θα σου πω ότι "μυγιάστηκες". Ειδικά εσύ δεν νομίζω να έχεις ανάγκη από δεύτερους λογαριασμούς, είναι πασιφανές ότι "τα χώνεις" με τον έναν που έχεις και δεν σε νοιάζει αν θα σου χαλάσει την εικόνα. Να γίνω συγκεκριμένη για ποιο λόγο; Θα αντιστοιχίζουμε και ονόματα από δω και πέρα στην κάθε κατηγορία, δε σε καταλαβαίνω. Απ' την άλλη βλέπω εσένα να αναφέρεσαι επί προσωπικού, αδελφέ μου :D. Το ρεζουμέ του παραπάνω post είναι για τον Ηλία, το ρεζουμέ είναι σε πόσες κατηγορίες μπορεί να χωρέσει ένας άνθρωπος. Άλλη μια κατηγορία είναι γιατί αρπάζεσαι;;;

28-02-17, 17:20
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε heretic ώστε έκανες και τον μεσάζοντα σε μάγισσες μέσω του φόρουμ ;;;;
Μα καλά σε κατάλαβα πως είσαι δαιμονισμένος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p:eek::rolleyes:

Φίλε Robespierre σε αυτα τα οποία γράφεις κυρίως στην τελευταία σου απάντηση
δεν διαφωνώ και κυρίως με με την αναφορά σου για τους αδερφούς του ελέους του φόρουμ...

Επίσης για το τρολάρισμα που είναι συχνό φαινόμενο εδώ και 1 χρόνο περίπου
ίσως και πάραπάνω στο παρόν Φόρουμ που συνήθως είναι σε θρησκευτικό επίπεδο
και μάλιστα ΦΑΝΑΤΙΣΜΈΝΟΙ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα..

H άποψή μου φίλε Robespierre όσο καιρό είμαι στα φόρουμ δεν δίνω
συμβουλές σε άτομα που δεν τους ξέρω προσωπικά την ψυχοσύνθεσή
τους και γενικά τα προβλήματα που έχουν γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν
απλά αυτό που λέω αναφέρω κάποια βιβλία και 2 φορές συμβούλεψα για ψυχολόγο
μια και γινόντουσαν αναφορές από άλλους για μάγια για παπάδες και διάφορα σχετικά.....

Φίλε Λευκός Λύκος αναφέρεις κάτι που νομίζω πως εάν το γνωρίζεις θα πρέπει
να το πείς σε όλους μας.....
Αναφέρεις λοιπόν....
" Σοβαροί χρήστες που διατηρούν δύο λογαριασμούς, έναν για καθώς πρέπει
συζήτηση και έναν (2-3-... όρεξη να έχουμε) για τρολάρισμα ή στοχευμένες
επιθέσεις σε χρήστες."
Εάν έχεις όντος στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέσεις τα NICK NAME.....

Σχετικά με το ESOTERICA παλιά ήμουν μέλος αλλά και είμαι χωρίς ενεργή
συμμετοχή όπως και σε άλλα φόρουμ και ιστοσελίδες για να ενημερώνομαι..

Με μια διαφορά πως πάντα χρησιμοποίησα το AVATARGR και πρίν απο καιρό
το άλλαξα μια και υπήρξε πριν απο αρκετό χρονικό διάστημα χάλασε η βάση
του ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΎ και είχε ώς αποτέλεσμα να χαλάσει και το δικό μου NICK NAME και το
έκανα AVATARG-1...

Ευχαριστώ.

Robespierre
28-02-17, 17:31
Sorry παραφέρθηκα πάλι... :D

Λευκός Λύκος
28-02-17, 17:53
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε heretic ώστε έκανες και τον μεσάζοντα σε μάγισσες μέσω του φόρουμ ;;;;
Μα καλά σε κατάλαβα πως είσαι δαιμονισμένος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p:eek::rolleyes:

Φίλε Robespierre σε αυτα τα οποία γράφεις κυρίως στην τελευταία σου απάντηση
δεν διαφωνώ και κυρίως με με την αναφορά σου για τους αδερφούς του ελέους του φόρουμ...

Επίσης για το τρολάρισμα που είναι συχνό φαινόμενο εδώ και 1 χρόνο περίπου
ίσως και πάραπάνω στο παρόν Φόρουμ που συνήθως είναι σε θρησκευτικό επίπεδο
και μάλιστα ΦΑΝΑΤΙΣΜΈΝΟΙ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα..

H άποψή μου φίλε Robespierre όσο καιρό είμαι στα φόρουμ δεν δίνω
συμβουλές σε άτομα που δεν τους ξέρω προσωπικά την ψυχοσύνθεσή
τους και γενικά τα προβλήματα που έχουν γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν
απλά αυτό που λέω αναφέρω κάποια βιβλία και 2 φορές συμβούλεψα για ψυχολόγο
μια και γινόντουσαν αναφορές από άλλους για μάγια για παπάδες και διάφορα σχετικά.....

Φίλε Λευκός Λύκος αναφέρεις κάτι που νομίζω πως εάν το γνωρίζεις θα πρέπει
να το πείς σε όλους μας.....
Αναφέρεις λοιπόν....
" Σοβαροί χρήστες που διατηρούν δύο λογαριασμούς, έναν για καθώς πρέπει
επιθέσεις σε χρήστες."
Εάν έχεις όντος στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέσεις τα NICK NAME.....

Σχετικά με το ESOTERICA παλιά ήμουν μέλος αλλά και είμαι χωρίς ενεργή
συμμετοχή όπως και σε άλλα φόρουμ και ιστοσελίδες για να ενημερώνομαι..

Με μια διαφορά πως πάντα χρησιμοποίησα το AVATARGR και πρίν απο καιρό
το άλλαξα μια και υπήρξε πριν απο αρκετό χρονικό διάστημα χάλασε η βάση
του ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΎ και είχε ώς αποτέλεσμα να χαλάσει και το δικό μου NICK NAME και το
έκανα AVATARG-1...

Ευχαριστώ.

Ενδιαφέρον... Δεν διαφωνείς για τους αδελφούς του ελέους του φόρουμ;;; Αυτό δεν το περίμενα. Δε νομίζω να έχω αναφερθεί ποτέ με παρατσούκλι σε άλλο χρήστη, υποτιμώντας τον, επειδή έχουμε διαφορετικές πεποιθήσεις και ούτε πρόκειται. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκες στην διαδικασία να απολογηθείς για το nickname σου. Και τέλος μην περιμένετε να αναφέρω ονόματα, ειδικά απ' τη στιγμή που δεν έχω αναφερθεί προσωπικά σε κάποιον.

Λευκός Λύκος
28-02-17, 17:56

Ελπίζω να το εννοείς. Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με σένα.

heretic
28-02-17, 18:09

Μονίμως παραφέρεσαι...

28-02-17, 18:13
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Λευκός Λύκος ο Robespierre έκανε μια αναφορά.....
"Το ξέρω πως εσείς οι 2-3 αδερφοί του ελέους του φόρουμ (άλλη μια κατηγορία)
έχετε μια αδυναμία στα θρησκευόμενα αδέσποτα, αλλά εγώ και αρκετοί άλλοι
έχουμε πρόβλημα με τους παρανοϊκούς ψυχασθενείς που λυμαίνονται το
ίντερνετ. Αφου θέλετε να κάνετε ψιλή κουβεντούλα μαζί τους, γιατί δεν
ανταλλάσσετε FB; "
Συμφωνώ για όλα αυτά ποιό είναι το πρόβλημα ;;;;;
Έχουμε πραγματικά πήξει εδώ και 12-15 μήνες με όλους αυτούς του Θρησκόληπτους...
Σε ποιό σημείο διαπίστωσες πως συμφωνώ με αυτούς ;;;;;;;;;
Και μάλιστα αναφέρομαι κατά λέξη....
"Φίλε Robespierre σε αυτα τα οποία γράφεις κυρίως στην τελευταία σου απάντηση
δεν διαφωνώ και κυρίως με την αναφορά σου για τους αδερφούς του ελέους του φόρουμ..."

Σχετικά με τα NICK NAME ανέφερα το δικό μου για να είμαι ξεκάθαρος....
Αλλά σε αυτό που αναφέρεις συγκεκριμένα...
"Σοβαροί χρήστες που διατηρούν δύο λογαριασμούς, έναν για καθώς πρέπει
επιθέσεις σε χρήστες."
Επομένως γνωρίζεις ποιοι έχουν από τους χρήστες 2-3 NICK NAME και μάλιστα
να τρολάρουν και να κάνουν επιθέσεις σε άλλους.....

Για αυτο και ρώτησα ποιοί είναι.....
Τίποτα λιγότερο και τίποτα λιγότερα.....

Ευχαριστώ.

Λευκός Λύκος
28-02-17, 18:17
Σ' ευχαριστώ τότε Avatar για το παρατσούκλι, τι να πω...

Robespierre
28-02-17, 18:51
Ελα τώρα Λ.Λ δεν είναι και κάτι ασήκωτο δηλαδή... :p

Λευκός Λύκος
28-02-17, 19:12
Ελα τώρα Λ.Λ δεν είναι και κάτι ασήκωτο δηλαδή... :p

Ε βέβαια αφού είναι δικής σου έμπνευσης! :D:p

Deadite
28-02-17, 19:15
Τα παρατσούκλια, όπως και η κατηγοριοποίηση αποτελούν κατάφωρη υποτίμηση και απαξίωση του άλλου.

Ποιος είναι ο οποιοσδήποτε πού θα με βαφτίσει με ένα όνομα της αρεσκείας του;

Με γνωρίζει κι από χθες;

Και ποιος είναι αυτός που θα μου κάνει έλεγχο σε ποιον να επιλέγω να απαντώ και θα μου ορίσει τι πρέπει να του λέω και τι όχι;

Αν θέλω να δώσω συμβουλές σε κάποιον, το κάνω αναλαμβάνοντας την ευθύνη γι αυτό.

Για πολλοστή φορά:
Να λέει ο καθένας ο,τι θέλει χωρίς να προσβάλει!
Γίνεται;

Λευκός Λύκος
28-02-17, 19:31
Το θέμα με τον AvatarGR, θεωρείται λήξαν. Έγινε από ασυνεννοησία, όλα καλά:).

Deadite
28-02-17, 19:36
Επιπλέον, είναι επιστημονικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να συμπεριλαμβάνεται ένα θέμα με τίτλο "Κατηγορίες συμμετεχόντων σε φόρουμ μεταφυσικού" στον τομέα: Εσωτερική Αναζήτηση-Φιλοσοφία-Επιστήμες.

Η κατηγοριοποίηση καθώς και η κρίση των άλλων βάσει στερεοτύπων, όχι μόνο αποτελεί ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μέθοδο εξαγωγής συμπερασμάτων, αλλά και χαρακτηρίζει ανθρώπους που δεν έχουν μπει ποτέ στον σοκάκι της εσωτερικής αναζήτησης.

Robespierre
28-02-17, 19:49
Κοίταξε, ο θεματοθέτης νομίζω πως έκανε μια θεωρητική κουβέντα, δεν άρχισε βαφτίσια των μελών του φόρουμ. Ο απόηχος των τρολ όμως υπάρχει και τα απόνερα που σηκώνουν κατα καιρούς δεν σταματάνε με ευχολόγια. Ανάφερα κάτι για θρησκευόμενα αδέσποτα. Κανένας μα κανένας σοβαρός άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του θρήσκο δεν βγαίνει να το διαλαλήσει με τόσο χυδαίο τρόπο στα φόρουμ. Και οπωσδήποτε όχι οι άνθρωποι της καθιερωμένης θρησκείας. Αποτελεί προσωπικό βίωμα, γίνονται κατ' οίκον ή σε συγκεκριμένους τόπους και συζητιέται διαζώσης με τους κατάλληλους ανθρώπους, που γνωρίζουμε από πριν το ποιόν τους.

Όταν κάποιος βγαίνει σε κάποιο φόρουμ, αρχίζει απολογητική μάλλον το γνωστό θρησκευτικό παραλήρημα και μάλιστα όταν ξεκάθαρα δεν πρόκειται για ένα καθιερωμένο σύστημα πεποιθήσεων αλλά κάτι που έχει σκαρφιστεί ο ίδιος, τότε υπάρχει πρόβλημα. Θεωρώ ότι ήρθε το λιγότερο για προσηλυτισμό και όχι για συζήτηση. Ειδικά δε, όταν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που φαντάζομαι πως θα έχεις προσέξει, αρχίζει τις επιθέσεις στα πιστεύω των άλλων, αυτό τον κατατάσσει αυτόματα στην κατηγορία του ανεπιθύμητου σε διάλογο. Φυσικά και οι δράστες αυτοί προσπαθούν να το επιβεβαιώσουν σχεδόν αμέσως.

Εγώ πριν λίγο καιρό ήμουν έτοιμος να φύγω και να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε αυτό το φόρουμ, όπως έκανα στο παρελθόν με κάποιο άλλο. Υπήρξε η σαφής υπόνοια ότι σχεδόν όλα τα τρολ διαγράφονται (και ειδικά ένας) επειδή γκρινιάζουν 2-3 περίεργοι χρήστες και για να μην τους χαλάσει το χατίρι κάποιος mod, τους διώχνει. Ενώ κανένας άλλος δεν έχει πρόβλημα μαζί τους. Δόθηκε σύντομη απάντηση τελικά αλλά φυσικά δεν έμεινε για πολύ στον αέρα, κάτι που με προβλημάτισε. Η έκφραση τώρα "αδελφοί του ελέους" τη θεωρώ εύστοχη. Εκφράζει ακριβώς αυτή την εικόνα που προσπάθησε να περάσουν οι συγκεκριμένοι για εσάς. Επειδή ξέρετε μου απαντάνε 2-3 καλοί χρήστες, ακόμα και με το ύφος της ήπιας νουθεσίας, αυτοί με εγκρίνουν, οπότε ας εκτονωθώ στους κακούς υπόλοιπους ανενόχλητος.

Αυτό για μένα ήταν το λάθος και ερμηνεύεται έτσι γιατί πρόκειται για άνθρωπο (πίσω από το ψευδώνυμο) της κατηγορίας που αναφέρει ο Ηλίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει οτιδήποτε του γράφεις. Οπότε σε κάθε περίπτωση, ούτε να πλακώνεσαι μαζί του είναι σωστό (το κάνω μερικές φορές από αγανάκτηση για αυτά που διαβάζω, βλ ρατσιστικά σχόλια κτλ), ούτε να τον κανακεύεις σαν την μητέρα Τερέζα με την ελπίδα ότι κάποτε θα σταματήσει τις ... Δεν πρόκειται να το κάνει και μάλιστα αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί (πίσω από τα ψευδώνυμα) βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό στα φόρουμ. Ας κάνουμε λοιπόν πρώτα την αυτοκριτική μας και μετά ας κοιτάξουμε πως θα αναβαθμίσουμε τον χώρο που βρισκόμαστε. Έτσι κι αλλιώς τρώμε κάποιες ώρες την βδομάδα ή τον μήνα εδώ μέσα, ας τις κάνουμε να αξίζουν.

Johnkokk
28-02-17, 20:10
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμη κατηγορία με γενικό τίτλο κοινοτοπιές,όπου τα θέματα που κάποιος ανοίγει δεν έχουν κανένα επιστημονικό-μεταφυσικό ενδιαφέρον,ωστόσο για κάποιο λόγο πρέπει εμείς να δώσουμε λύσεις .Ένας σχετικός τίτλος άρθρου θα ήταν πχ<<Η κοπέλα μου τρώει τις πατάτες από τον γύρο μου,πώς να προστατευθώ?>>,όπου εγώ θα περιμένω μια πλήρη μεταφυσική και επιστημονική ανάλυση του <<προβλήματός>> μου και όποιος δυσανασχετεί θα είναι απευθείας τρολ.

Όσον φορά τα όσα έχουν λεχθεί στο παρόν θέμα, αν το δούμε από θετική σκοπιά η κατηγοριοποίηση μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να ενταχθεί κάποιος σε μια μόνο κατηγορία. Όσο για το θέμα με τα παρατσούκλια, καλό θα ήταν να υπάρχουν μόνο όταν υπάρχει μια στοιχειώδης φιλική,έστω και μέσω του ίντερνετ, σχέση. Και αυτό πάλι ανάλογα με το πόσο το δέχεται ή όχι ο άλλος.

Τέλος,αυτό που αναφέρθηκε αρχικά για κοινή αντιμετώπιση των διαφόρων τρολ-προσηλυτιστών έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω πως πρέπει να βρούμε μια λύση στο θέμα αυτό,γιατί άνθρωποι είμαστε,όσο και να θέλουμε να αγνοήσουμε τέτοια μέλη,όλο και κάτι θα ανεβάζουν που θα μας ενοχλεί πιο έντονα.Το ignore list μπορεί να δουλεύει,αλλά είναι προσωρινή λύση και αν το εφαρμόζουμε συνεχώς,απλά θα μετατραπεί το φόρουμ σε μια σε σελίδα όπου ο κάθε ανισορροπος θα ανεβάζει ότι θέλει,με συνέπεια να χαρακτηριστεί και ολόκληρο το φόρουμ ως ανισόρροπο από τους εκάστωτε επισκέπτες.

28-02-17, 20:22
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Αυτό που λεει ο φίλος Johnkokk.....
"Τέλος,αυτό που αναφέρθηκε αρχικά για κοινή αντιμετώπιση των διαφόρων
τρολ-προσηλυτιστών έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω πως πρέπει να βρούμε
μια λύση στο θέμα αυτό,γιατί άνθρωποι είμαστε,όσο και να θέλουμε να
αγνοήσουμε τέτοια μέλη,όλο και κάτι θα ανεβάζουν που θα μας ενοχλεί πιο έντονα.
Το ignore list μπορεί να δουλεύει,αλλά είναι προσωρινή λύση και αν το
εφαρμόζουμε συνεχώς,απλά θα μετατραπεί το φόρουμ σε μια σε σελίδα όπου ο
κάθε ανισορροπος θα ανεβάζει ότι θέλει,με συνέπεια να χαρακτηριστεί και
ολόκληρο το φόρουμ ως ανισόρροπο από τους εκάστωτε επισκέπτες. "

Η λύση του ignore list μπορεί να είναι για εμας μια λύση αλλα΄ο επισκέπτης
που θα βλέπει όλα αυτα ;;;;;;;;
Πιστεύω πως θα πρέπει να προστατεύσουμε τον χώρο αυτό που μας φιλοξενεί..

Ευχαριστώ.

Robespierre
28-02-17, 21:05
Αυτό Αβαταρ προϋποθέτει και συγκεκριμένη πολιτική από τους υπεύθυνους του φόρουμ. Όπως επίσης και σχετικά σταθερή παρουσία moderator. Εδω πέρα μερικοί που διαμαρτυρήθηκαν τσίμπησαν ποινές ή τους έλεγαν ότι τους χρησιμοποιούν για προσωπικές διαμάχες. Τώρα στα σοβαρά... πόσο πια δύσκολο είναι να εντοπίζεις κάθε φορά που γράφεται το γνωστό τρολ και να τον διαγράφεις χωρίς καμιά προειδοποίηση; Θα το κάνεις μερικές φορές, θα πάρει το μήνυμα και τέρμα. Για άλλους ...ιδιόρρυθμους νομίζω πως η πρόταση της μη συμμετοχής/απαντήσεων σε αυτά που γράφουν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχει όμως το θέμα της μη συμμετοχής χρηστών γενικά και φοβάμαι ότι διάφοροι άνθρωποι που θέλουν διακαώς να συζητήσουν με κάποιους παρασύρονται και μπαίνουν σε συζητήσεις με αυτούς.

Λευκός Λύκος
28-02-17, 22:21
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμη κατηγορία με γενικό τίτλο κοινοτοπιές,όπου τα θέματα που κάποιος ανοίγει δεν έχουν κανένα επιστημονικό-μεταφυσικό ενδιαφέρον,ωστόσο για κάποιο λόγο πρέπει εμείς να δώσουμε λύσεις .Ένας σχετικός τίτλος άρθρου θα ήταν πχ<<Η κοπέλα μου τρώει τις πατάτες από τον γύρο μου,πώς να προστατευθώ?>>,όπου εγώ θα περιμένω μια πλήρη μεταφυσική και επιστημονική ανάλυση του <<προβλήματός>> μου και όποιος δυσανασχετεί θα είναι απευθείας τρολ.

Όσον φορά τα όσα έχουν λεχθεί στο παρόν θέμα, αν το δούμε από θετική σκοπιά η κατηγοριοποίηση μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να ενταχθεί κάποιος σε μια μόνο κατηγορία. Όσο για το θέμα με τα παρατσούκλια, καλό θα ήταν να υπάρχουν μόνο όταν υπάρχει μια στοιχειώδης φιλική,έστω και μέσω του ίντερνετ, σχέση. Και αυτό πάλι ανάλογα με το πόσο το δέχεται ή όχι ο άλλος.

Τέλος,αυτό που αναφέρθηκε αρχικά για κοινή αντιμετώπιση των διαφόρων τρολ-προσηλυτιστών έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω πως πρέπει να βρούμε μια λύση στο θέμα αυτό,γιατί άνθρωποι είμαστε,όσο και να θέλουμε να αγνοήσουμε τέτοια μέλη,όλο και κάτι θα ανεβάζουν που θα μας ενοχλεί πιο έντονα.Το ignore list μπορεί να δουλεύει,αλλά είναι προσωρινή λύση και αν το εφαρμόζουμε συνεχώς,απλά θα μετατραπεί το φόρουμ σε μια σε σελίδα όπου ο κάθε ανισορροπος θα ανεβάζει ότι θέλει,με συνέπεια να χαρακτηριστεί και ολόκληρο το φόρουμ ως ανισόρροπο από τους εκάστωτε επισκέπτες.

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο τώρα (όταν βρω θα απαντήσω πιο αναλυτικά), όσον αφορά την κοινή αντιμετώπιση που γράφεις παραπάνω, μην περιμένετε από μένα αγελαία συμπεριφορά σ' αυτό το θέμα, το ξεκαθαρίζω.

ilias1990
28-02-17, 22:47
Φίλε Deadite, βλέπω σε πείραξε πάρα πολύ η κατηγοριοποίηση των χρηστών των φόρουμ μεταφυσικού περιεχομένου που έκανα. Να σου ξεκαθαρίσω δυο πράγματα: Λύκειο έχω βγάλει μόνο, οπότε είναι λογικό οι μέθοδοί μου για την εξαγωγή συμπερασμάτων να μην είναι επιστημονικοί. Δεύτερον, δέχομαι και ότι δεν μπήκα ποτέ στα καλντερίμια της εσωτερικής αναζήτησης. Να προσθέσω και κάτι βέβαια ακόμα που το ξαναείπα αλλά δεν καταδέχτηκες να του δώσεις σημασία. Προχώρησα σε αυτή την κατηγοριοποίηση, όχι γιατί δεν πιστεύω στην ατομικότητα και την διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, αλλά για να αναρωτηθώ για κάτι: Ποιος είναι ο λόγος, που τόσοι και τόσο διαφορετικοί άνθρωποι ασχολούνται με το μεταφυσικό; Μήπως όλες αυτές οι κατηγορίες που σκέφτηκε το γεμάτο καφρίλα μυαλό μου είναι επιφανειακές αφορμές; Μήπως υπάρχει μία κοινή αιτία που μας παρακινεί υποσυνείδητα όλους; Είτε ούγκανους σαν κι εμένα είτε υπερευαισθητοποιημένους σαν κι εσένα, που δεν τους πειράζουν τόσα και τόσα εδώ μέσα αλλά τσινάνε στα επουσιώδη;

Robespierre
28-02-17, 23:48
Από την τελευταία φορά που πήρε το μάτι μου σχολές και μαθήματα του ΕΚΠΑ, πουθενά δεν διδάσκεται ακόμα το μεταφυσικό (όπως το εννοούμε εδώ), ο εσωτερισμός, το παράξενο, το υπερφυσικό και οι άλλες σκοτεινές τέχνες. Ούτε και σε άλλα πανεπιστήμια πιστεύω. Οπότε τα πτυχία που πιθανόν να πήραμε, εδώ δεν μετράνε μία. Άσε που έχω την υποψία ότι στο χώρο αυτό τα πολλά πτυχία είναι αρνητικό προσόν. Γιατί προσπαθείς να συνδυάσεις δυο ασυμβίβαστα θέματα. Την επιστήμη με τις πεποιθήσεις ;)

Deadite
01-03-17, 00:02
Κοίταξε, ο θεματοθέτης νομίζω πως έκανε μια θεωρητική κουβέντα, δεν άρχισε βαφτίσια των μελών του φόρουμ. Ο απόηχος των τρολ όμως υπάρχει και τα απόνερα που σηκώνουν κατα καιρούς δεν σταματάνε με ευχολόγια. Ανάφερα κάτι για θρησκευόμενα αδέσποτα. Κανένας μα κανένας σοβαρός άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του θρήσκο δεν βγαίνει να το διαλαλήσει με τόσο χυδαίο τρόπο στα φόρουμ. Και οπωσδήποτε όχι οι άνθρωποι της καθιερωμένης θρησκείας. Αποτελεί προσωπικό βίωμα, γίνονται κατ' οίκον ή σε συγκεκριμένους τόπους και συζητιέται διαζώσης με τους κατάλληλους ανθρώπους, που γνωρίζουμε από πριν το ποιόν τους.

Όταν κάποιος βγαίνει σε κάποιο φόρουμ, αρχίζει απολογητική μάλλον το γνωστό θρησκευτικό παραλήρημα και μάλιστα όταν ξεκάθαρα δεν πρόκειται για ένα καθιερωμένο σύστημα πεποιθήσεων αλλά κάτι που έχει σκαρφιστεί ο ίδιος, τότε υπάρχει πρόβλημα. Θεωρώ ότι ήρθε το λιγότερο για προσηλυτισμό και όχι για συζήτηση. Ειδικά δε, όταν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που φαντάζομαι πως θα έχεις προσέξει, αρχίζει τις επιθέσεις στα πιστεύω των άλλων, αυτό τον κατατάσσει αυτόματα στην κατηγορία του ανεπιθύμητου σε διάλογο. Φυσικά και οι δράστες αυτοί προσπαθούν να το επιβεβαιώσουν σχεδόν αμέσως.

Εγώ πριν λίγο καιρό ήμουν έτοιμος να φύγω και να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε αυτό το φόρουμ, όπως έκανα στο παρελθόν με κάποιο άλλο. Υπήρξε η σαφής υπόνοια ότι σχεδόν όλα τα τρολ διαγράφονται (και ειδικά ένας) επειδή γκρινιάζουν 2-3 περίεργοι χρήστες και για να μην τους χαλάσει το χατίρι κάποιος mod, τους διώχνει. Ενώ κανένας άλλος δεν έχει πρόβλημα μαζί τους. Δόθηκε σύντομη απάντηση τελικά αλλά φυσικά δεν έμεινε για πολύ στον αέρα, κάτι που με προβλημάτισε. Η έκφραση τώρα "αδελφοί του ελέους" τη θεωρώ εύστοχη. Εκφράζει ακριβώς αυτή την εικόνα που προσπάθησε να περάσουν οι συγκεκριμένοι για εσάς. Επειδή ξέρετε μου απαντάνε 2-3 καλοί χρήστες, ακόμα και με το ύφος της ήπιας νουθεσίας, αυτοί με εγκρίνουν, οπότε ας εκτονωθώ στους κακούς υπόλοιπους ανενόχλητος.

Αυτό για μένα ήταν το λάθος και ερμηνεύεται έτσι γιατί πρόκειται για άνθρωπο (πίσω από το ψευδώνυμο) της κατηγορίας που αναφέρει ο Ηλίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει οτιδήποτε του γράφεις. Οπότε σε κάθε περίπτωση, ούτε να πλακώνεσαι μαζί του είναι σωστό (το κάνω μερικές φορές από αγανάκτηση για αυτά που διαβάζω, βλ ρατσιστικά σχόλια κτλ), ούτε να τον κανακεύεις σαν την μητέρα Τερέζα με την ελπίδα ότι κάποτε θα σταματήσει τις ... Δεν πρόκειται να το κάνει και μάλιστα αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί (πίσω από τα ψευδώνυμα) βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό στα φόρουμ. Ας κάνουμε λοιπόν πρώτα την αυτοκριτική μας και μετά ας κοιτάξουμε πως θα αναβαθμίσουμε τον χώρο που βρισκόμαστε. Έτσι κι αλλιώς τρώμε κάποιες ώρες την βδομάδα ή τον μήνα εδώ μέσα, ας τις κάνουμε να αξίζουν.

Στην ουσία συμφωνούμε, υπάρχουν περιπτώσεις που κι εμένα με βγάζουν από τα ρούχα μου, ειδικά όταν υπάρχει θέμα ρατσισμού ή θρησκοληψίας.

Ναι, χρειάζεται και το ban, όμως να γίνεται με διάκριση.

Θέλω να πω ότι (για μένα τουλάχιστον) υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε κάποιον φανατικό, ενταγμένο σε φασιστική ή παρεκκλησιαστική οργάνωση, που μπαίνει στο φόρουμ για να κάνει κήρυγμα, υπακούοντας στις εντολές των καθοδηγητών του, και σε κάποιο μοναχικό άνθρωπο με πολλά κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα που ψάχνει κάποιον να τον ακούσει...

Όσο για το χαρακτηρισμό "αδελφοί του ελέους" , τον απεχθάνομαι γιατί παραπέμπει σε Ιησουίτες, ιεραπόστολους και "καλοσυνάτους" υποκριτές, όπως καταλαβαίνεις για μένα αποτελεί τουλάχιστον βρισιά :D

Deadite
01-03-17, 00:29
Φίλε Deadite, βλέπω σε πείραξε πάρα πολύ η κατηγοριοποίηση των χρηστών των φόρουμ μεταφυσικού περιεχομένου που έκανα. Να σου ξεκαθαρίσω δυο πράγματα: Λύκειο έχω βγάλει μόνο, οπότε είναι λογικό οι μέθοδοί μου για την εξαγωγή συμπερασμάτων να μην είναι επιστημονικοί. Δεύτερον, δέχομαι και ότι δεν μπήκα ποτέ στα καλντερίμια της εσωτερικής αναζήτησης. Να προσθέσω και κάτι βέβαια ακόμα που το ξαναείπα αλλά δεν καταδέχτηκες να του δώσεις σημασία. Προχώρησα σε αυτή την κατηγοριοποίηση, όχι γιατί δεν πιστεύω στην ατομικότητα και την διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, αλλά για να αναρωτηθώ για κάτι: Ποιος είναι ο λόγος, που τόσοι και τόσο διαφορετικοί άνθρωποι ασχολούνται με το μεταφυσικό; Μήπως όλες αυτές οι κατηγορίες που σκέφτηκε το γεμάτο καφρίλα μυαλό μου είναι επιφανειακές αφορμές; Μήπως υπάρχει μία κοινή αιτία που μας παρακινεί υποσυνείδητα όλους; Είτε ούγκανους σαν κι εμένα είτε υπερευαισθητοποιημένους σαν κι εσένα, που δεν τους πειράζουν τόσα και τόσα εδώ μέσα αλλά τσινάνε στα επουσιώδη;

1."Να προσθέσω και κάτι βέβαια ακόμα που το ξαναείπα αλλά δεν καταδέχτηκες να του δώσεις σημασία."

Μια χαρά καταδέχτηκα...σου απάντησα στο post #19

2." Λύκειο έχω βγάλει μόνο, οπότε είναι λογικό οι μέθοδοί μου για την εξαγωγή συμπερασμάτων να μην είναι επιστημονικοί"

Η προσωπική καλλιέργεια και η αγάπη για τη γνώση δεν έχουν καμία σχέση με το όποιο πτυχίο έχεις ή δεν έχεις.

Υπάρχουν απόφοιτοι δημοτικού που είναι έτη φωτός ανώτεροι πνευματικά από καθηγητές πανεπιστημίου.

Ειδικά σε ένα ανώνυμο φόρουμ, ο καθένας μας κρίνεται από τον τρόπο που γράφει. Η πραγματική μόρφωση φαίνεται από δέκα μέτρα μακριά και κερδίζει εύκολα το σεβασμό και την αποδοχή χωρίς να χρειάζεται πιστοποίηση μέσω τίτλου σπουδών.

3. "τσινάνε στα επουσιώδη"

Εάν για σένα είναι "επουσιώδες" το να πληγωθεί ένας άνθρωπος που βρίσκεται ήδη σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ή η απαξίωση κάποιου άλλου... εντάξει, δεν έχω τίποτε να πω.

Johnkokk
01-03-17, 01:37
Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο τώρα (όταν βρω θα απαντήσω πιο αναλυτικά), όσον αφορά την κοινή αντιμετώπιση που γράφεις παραπάνω, μην περιμένετε από μένα αγελαία συμπεριφορά σ' αυτό το θέμα, το ξεκαθαρίζω.

Δεν είπα σε καμία περίπτωση να πέσουμε πάνω σε κάποιον,ακόμα και το χειρότερο τρολ να είναι και να του επιτεθούμε. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την λογική και να μην τους επιτρέπουμε να διαδίδουν άρρωστες ιδέες ή να εφαρμόζουν πρακτικές προσηλυτισμού παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Λευκός Λύκος
01-03-17, 02:08
Δεν είπα σε καμία περίπτωση να πέσουμε πάνω σε κάποιον,ακόμα και το χειρότερο τρολ να είναι και να του επιτεθούμε. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την λογική και να μην τους επιτρέπουμε να διαδίδουν άρρωστες ιδέες ή να εφαρμόζουν πρακτικές προσηλυτισμού παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Οκ για το πρώτο. Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει κάποιος τη διάδοση ιδεών γενικότερα, έχω παρατηρήσει πως φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Robespierre
01-03-17, 07:00
Όσο για το χαρακτηρισμό "αδελφοί του ελέους" , τον απεχθάνομαι γιατί παραπέμπει σε Ιησουίτες, ιεραπόστολους και "καλοσυνάτους" υποκριτές, όπως καταλαβαίνεις για μένα αποτελεί τουλάχιστον βρισιά :D

Ε όχι και βρισιά! Υπάρχουν κι αυτοί:

https://www.youtube.com/watch?v=q0NV_0aLmiA

:)

ilias1990
01-03-17, 09:57
Deadite, κατά τη γνώμη μου απάντησες αλλά πολύ επιφανειακά (ο κοινός λόγος είναι η ανάγκη για επικοινωνία)
Τέλος πάντων, μην πεις τίποτα άλλο δεν χρειάζεται. Πολλές μητέρες Τερέζες έχουν μαζευτεί εδώ μέσα και μάλλον εγώ δεν ταιριάζω με το κλίμα γιατί είμαι αναίσθητος.

valhalla
02-03-17, 01:05
Υπάρχει και άλλη μία κατηγορία που παραλείψατε. Σοβαροί χρήστες που διατηρούν δύο λογαριασμούς, έναν για καθώς πρέπει συζήτηση και έναν (2-3-... όρεξη να έχουμε) για τρολάρισμα ή στοχευμένες επιθέσεις σε χρήστες. Αυτό πώς θα το χαρακτηρίζατε; Κατάλαβες Ηλία γιατί δεν συμφωνώ με τις κατηγορίες; Άλλο το φαίνεσθαι, άλλο το είναι. Στη ζωή απ' το άσπρο μέχρι το μαύρο μεσολαβούν και οι αποχρώσεις του γκρι (συμπληρώστε όσες θέλετε :D). Βλέπεις τώρα πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις;;;
Υπάρχει κάτι που λέγεται IP address... δεν μένει κρυφό από την διαχείριση.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 14:36
Υπάρχει κάτι που λέγεται IP address... δεν μένει κρυφό από την διαχείριση.

Μπορεί, σας παρακαλώ, κάποιος πιο σχετικός από μένα με το αντικείμενο της πληροφορικής, να μας πει με πόσους τρόπους μπορεί να γίνει απόκρυψη της IP address;

valhalla
05-03-17, 15:34
Μπορεί, σας παρακαλώ, κάποιος πιο σχετικός από μένα με το αντικείμενο της πληροφορικής, να μας πει με πόσους τρόπους μπορεί να γίνει απόκρυψη της IP address;
Υπάρχουν τρόποι, αλλά απαιτούν γνώσεις που δεν κατέχει η συντριπτική πλειοψηφία των trolls/διαδικτυακών hooligans. Γι' αυτό συνήθως πιάνονται στην φάκα πολύ εύκολα...

05-03-17, 16:24
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη valhalla εκτός από τους άγνωστους γνωστούς μπαχαλάκιδες υπάρχουν και
οι παντογνώστες, οι αλάνθαστοι ,οι Θρησκευόμενοι και βεβαια δεν αναγνωρίζουν
τις γνώσεις κανενός άλλου......

Ευχαριστώ.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 16:24
Υπάρχουν τρόποι, αλλά απαιτούν γνώσεις που δεν κατέχει η συντριπτική πλειοψηφία των trolls/διαδικτυακών hooligans. Γι' αυτό συνήθως πιάνονται στην φάκα πολύ εύκολα...

Αυτό λοιπόν, δεν το καθιστά αδύνατο να συμβεί, απλά περιορίζει τον αριθμό των χρηστών που είναι σε θέση να το κάνουν. Βέβαια, ακόμα και κάποιος που έχει βασικές γνώσεις, αν για δικούς του λόγους θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο, αφιερώνοντας λίγο χρόνο παραπάνω νομίζω πως μπορεί να τα καταφέρει.

valhalla
05-03-17, 16:35
Avatar ξέχασες τους ψεκασμένους και όσους ντε και καλά επιμένουν να αλλάζουν των φύλο αγνώστων με το ζόρι.

Παντογνώστης δεν είναι κανείς, εκτός από τον homo universalis ίσως (βλ. Λεονάρντο Ντα Βίντσι). Το ξαναλέω άλλη μια: εδώ και 10.000 χρόνια οι ανθρώπινες κοινωνίες επέλεξαν την εξειδίκευση.

Εγώ πάντως ακούω με προσοχή όσους έχουν περισσότερες γνώσεις & εμπειρία από εμένα στο Α ή Β πεδίο και δεν ειρωνεύομαι... αυτό είναι το σωστό.

valhalla
05-03-17, 16:39
Αυτό λοιπόν, δεν το καθιστά αδύνατο να συμβεί, απλά περιορίζει τον αριθμό των χρηστών που είναι σε θέση να το κάνουν. Βέβαια, ακόμα και κάποιος που έχει βασικές γνώσεις, αν για δικούς του λόγους θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο, αφιερώνοντας λίγο χρόνο παραπάνω νομίζω πως μπορεί να τα καταφέρει.
Το internet είναι αναρχικά δομημένο, δεν είναι κάτι το κλειστό να το ελέγξεις πλήρως.

Πολλά μπορούν να συμβούν, όπως συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή (π.χ. φόνοι, ληστείες, βανδαλισμοί), αλλά κατά 99,999999% δεν συμβαίνουν, διότι υπάρχουν συνέπειες για τους παραβάτες. Τώρα εδώ μέσα η διαχείριση είτε είναι απούσα είτε έχει χαλαρώσει υπερβολικά, οπότε τα συμπεράσματα δικά σου...

05-03-17, 17:43
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη valhalla το εάν είναι κάποιοι "ψεκασμένοι" όπως και να είναι παρουσιάζονται
σαν παντογνώστες, οι αλάνθαστοι ,οι Θρησκευόμενοι και βεβαια δεν αναγνωρίζουν τις γνώσεις κανενός άλλου.
Αυτό είναι μια διαπίστωση από όλους μας ....

Τώρα σχετικα με τις γνώσεις δεν θα διαφωνήσω αλλά εάν κάποιος ψάξει και
βρεί κάποια στοιχεία που είναι αντίθετα με αυτά που γράφει ο ειδικός ;;;;;;;

Τι γίνεται τότε ;;;;;;;;
Τότε αρχίζουν οι δογματισμοί κλπ.....

Τώρα για την εξειδίκευση εκεί χωράει πολύ συζήτηση......
Και εάν θέλεις μια και το έχεις αναφέρει είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα...
Άνοιξε ένα θέμα για αυτό με έναν σχετικό πρόλογο και μετα συζητάμε....

Τώρα με το θέμα γιατί δεν επεμβαίνουν οι συντονιστές με ταχύτητα....

Πιστεύω πως δεν πρέπει να αστυνομεύεται το φόρουμ και απλά έαν
εκτροχιαστούν οι συζητήσεις αρχίζουν και πέφτουν οι διαγραφές..

Αλλά με κάποιο μέτρο.....

Ευχαριστώ.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 17:50
Το internet είναι αναρχικά δομημένο, δεν είναι κάτι το κλειστό να το ελέγξεις πλήρως.

Πολλά μπορούν να συμβούν, όπως συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή (π.χ. φόνοι, ληστείες, βανδαλισμοί), αλλά κατά 99,999999% δεν συμβαίνουν, διότι υπάρχουν συνέπειες για τους παραβάτες. Τώρα εδώ μέσα η διαχείριση είτε είναι απούσα είτε έχει χαλαρώσει υπερβολικά, οπότε τα συμπεράσματα δικά σου...

Δε συμφωνώ με το ποσοστό, σίγουρα είναι χαμηλό αλλά όχι τόσο. Η διαχείριση λογικά δεν έχει πλέον χρόνο. Στο χέρι μας είναι να μπορούμε να συζητάμε χωρίς "αστυνόμευση", εφόσον γνωρίζουμε την κατάσταση. Ας πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στη διαχείριση και ας κοιτάξουμε τη δική μας συμπεριφορά.

valhalla
05-03-17, 18:21
Φίλη...
Και συνεχίζεις βλέπω...

ΥΓ: Το «Ευχαριστώ» γιατί το κοτσάρεις σε κάθε post; Καιρό τώρα το παρατηρώ.

Δε συμφωνώ με το ποσοστό, σίγουρα είναι χαμηλό αλλά όχι τόσο. Η διαχείριση λογικά δεν έχει πλέον χρόνο. Στο χέρι μας είναι να μπορούμε να συζητάμε χωρίς "αστυνόμευση", εφόσον γνωρίζουμε την κατάσταση. Ας πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στη διαχείριση και ας κοιτάξουμε τη δική μας συμπεριφορά.
Σε έναν ιδανικό κόσμο συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται ούτε αστυνόμευση, ούτε καν νόμοι. Ο καθένας θα έπραττε το σωστό από μόνος του.

Έλα όμως που ο homo sapiens είναι αυτό που είναι και θέλει και λίγο «χαλινάρι»... είπαμε, δεν είναι τέλεια η ανθρώπινη φύση και δεν ξέρουμε κιόλας αν θα γίνει ποτέ. Καλές οι ουτοπίες, αλλά κοιτάμε την πραγματικότητα.

ΥΓ: Η Διαχείριση (σε αντίθεση με τα απλά μέλη) έχει τα κατάλληλα «κουμπάκια» να επιβάλλει την τάξη εφόσον το θελήσει. Εμείς δεν τα διαθέτουμε. Συνεπώς όχι, δεν είναι στο χέρι μας. Εκτός αν εσύ θεωρείς ότι μπορείς να τα βάλεις με έναν κακοποιό χωρίς να διαθέτεις τα κατάλληλα μέσα... good luck with that.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 18:38
Και συνεχίζεις βλέπω...

ΥΓ: Το «Ευχαριστώ» γιατί το κοτσάρεις σε κάθε post; Καιρό τώρα το παρατηρώ.

Σε έναν ιδανικό κόσμο συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται ούτε αστυνόμευση, ούτε καν νόμοι. Ο καθένας θα έπραττε το σωστό από μόνος του.

Έλα όμως που ο homo sapiens είναι αυτό που είναι και θέλει και λίγο «χαλινάρι»... είπαμε, δεν είναι τέλεια η ανθρώπινη φύση και δεν ξέρουμε κιόλας αν θα γίνει ποτέ. Καλές οι ουτοπίες, αλλά κοιτάμε την πραγματικότητα.

ΥΓ: Η Διαχείριση (σε αντίθεση με τα απλά μέλη) έχει τα κατάλληλα «κουμπάκια» να επιβάλλει την τάξη εφόσον το θελήσει. Εμείς δεν τα διαθέτουμε. Συνεπώς όχι, δεν είναι στο χέρι μας. Εκτός αν εσύ θεωρείς ότι μπορείς να τα βάλεις με έναν κακοποιό χωρίς να διαθέτεις τα κατάλληλα μέσα... good luck with that.

Δεν θα υπάρξει ιδανικός κόσμος, γιατί δεν υπάρχουν ιδανικοί άνθρωποι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε το ιδανικό. Δεν μίλησα για ουτοπία, μίλησα για μεγαλύτερο ποσοστό, έχει διαφορά. Είναι στο χέρι μας να συγκρατούμε τον εαυτό μας και δεν έχουμε ανάγκη καμμία διαχείριση γι' αυτό. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, λένε :D.
ΥΓ. Τον Avatar τώρα γιατί τον "τσιγκλάς" ; Πες του ότι είσαι άντρας απλά και όμορφα να τελειώνουμε.

valhalla
05-03-17, 18:40
Το έχω πει ίσα με 10 φορές εδώ μέσα... δεν φταίω εγώ αν μερικοί διαβάζουν διαγώνια.

Το δικό του το τσίγκλημα να υποθέσω δεν το πρόσεξες, ε;

Όσο για την Διαχείριση που δεν χρειάζεται, έτσι και άλλοι λένε ότι δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις, αστυνομίες, στρατούς κλπ. Άποψή τους μεν, μη-εφαρμόσιμη δε (στον τωρινό κόσμο). Το 3000 μΧ δεν ξέρω τι θα γίνει, μπορεί τότε να υπάρχει ο τέλειος homo sapiens, εγώ πάντως δεν θα ζω για να το διαπιστώσω.

05-03-17, 18:48
Φίλοι καλησπέρα σας.

Φίλη valhalla το μόνο που διάβασες απο το μήνυμα μου είναι τα

Φίλοι καλησπέρα σας.
και το Ευχαριστώ...
Εδώ πάντα έτσι γράφω καλησπερίζω και καλημερίζω

Σε πειράζει αυτό ;;;;;

Όλα τα άλλα που ανέφερα δεν σχολίασες κάτι και μάλιστα το να ανοίξεις ένα νέο
τόπικ με θέμα την ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ...
Μάλλον θα το ανοίξω εγώ.....

Οπότε θα πω....
Ευχαριστώ.
(για όσους με διαβάζουν)

valhalla
05-03-17, 18:52
Το βλέπεις τώρα Λευκέ Λύκε;

Συνεχίζει με το φίλη...

Πρέπει να ξαναπώ πάλι τα ίδια δηλαδή;

Ειλικρινά αρχίζω να πιστεύω ότι είναι bot... παρατήρησε το «προκάτ» στυλ γραφής (φίλη, ευχαριστώ) ξανά και ξανά, μαζί με τα bold/underlined.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ούτε έχω ανάγκη να ανοίξω μη-μεταφυσικά θέματα σε ένα μεταφυσικό forum. Είναι σαν να ανοίξω thread μεταφυσικής σε τεχνολογικό forum. Θα με πάρουν με τις ντομάτες (και με το δίκιο τους). Κάθε forum έχει τον σκοπό του.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 19:04
Το έχω πει ίσα με 10 φορές εδώ μέσα... δεν φταίω εγώ αν μερικοί διαβάζουν διαγώνια.

Το δικό του το τσίγκλημα να υποθέσω δεν το πρόσεξες, ε;

Όσο για την Διαχείριση που δεν χρειάζεται, έτσι και άλλοι λένε ότι δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις, αστυνομίες, στρατούς κλπ. Άποψή τους μεν, μη-εφαρμόσιμη δε (στον τωρινό κόσμο). Το 3000 μΧ δεν ξέρω τι θα γίνει, μπορεί τότε να υπάρχει ο τέλειος homo sapiens, εγώ πάντως δεν θα ζω για να το διαπιστώσω.

Και εγώ άλλες τόσες αλλά αρχίζω και το συνηθίζω :D, δεν είναι τραγικό. Πολλά προσέχω, αλλά δεν μιλάω για όλα. Τα προηγούμενα που έχετε ξεκινήσει στο άλλο θέμα, βρείτε έναν τρόπο να τα λύσετε, τουλάχιστον μην ανοίγετε καινούργια.
Δεν είπα ότι δεν χρειάζεται διαχείριση, είπα ότι όσοι μπορούν να συγκρατούν τον εαυτό τους, δεν έχουν ανάγκη διαχείρισης.

05-03-17, 19:06
Φίλοι μου πάλι εδώ.....

Φίλε λοιπόν valhalla γιατί δεν το λές πως είσαι αντρας δεν διαβάζω
και όλα τα μηνύματά σου...

Μάλλον κάποιοι δεν διαβάζουνε εδώ....
Το παρόν είναι στις συζητήσεις......
Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Επομένως ποιό το πρόβλημα ;;;;

Θα το ανοίξω εγώ το θέμα.....

Ευχαριστώ.

Λευκός Λύκος
05-03-17, 19:16
Το βλέπεις τώρα Λευκέ Λύκε;

Συνεχίζει με το φίλη...

Πρέπει να ξαναπώ πάλι τα ίδια δηλαδή;

Ειλικρινά αρχίζω να πιστεύω ότι είναι bot... παρατήρησε το «προκάτ» στυλ γραφής (φίλη, ευχαριστώ) ξανά και ξανά, μαζί με τα bold/underlined.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ούτε έχω ανάγκη να ανοίξω μη-μεταφυσικά θέματα σε ένα μεταφυσικό forum. Είναι σαν να ανοίξω thread μεταφυσικής σε τεχνολογικό forum. Θα με πάρουν με τις ντομάτες (και με το δίκιο τους). Κάθε forum έχει τον σκοπό του.

Δεν είναι προκάτ, είναι το προσωπικό του στυλ γραφής. Όλοι το έχουμε, μην κατηγορηθούμε και γι' αυτό τώρα.
Όσο για το θέμα, αν σου προκαλεί το ενδιαφέρον, γιατί όχι. Άλλωστε τόση ώρα συζητάμε σ' ένα θέμα που έχει να κάνει με το φόρουμ και πριν συζητούσατε σ' ένα θέμα που είχε να κάνει με την τεχνολογία.

valhalla
05-03-17, 19:26
Εδώ λέει δεν διαβάζει καν τι γράφω. Τώρα εξηγούνται πολλά... να μην ασχολούμαι ούτε εγώ λοιπόν. :)

Λευκός Λύκος
05-03-17, 19:30
Εδώ λέει δεν διαβάζει καν τι γράφω. Τώρα εξηγούνται πολλά... να μην ασχολούμαι ούτε εγώ λοιπόν. :)

Ποιος διαβάζει διαγώνια τώρα; Λίγη καλή διάθεση χρειάζεται, τίποτα άλλο.

ilias1990
05-03-17, 23:03
Μια ένσταση εδώ , επειδή έγινε μια αναφορά σχετικά με την έλλειψη χρόνου εκ μέρους της διαχείρισης να ασχοληθεί με το φόρουμ. Έχω παρατηρήσει ότι θέματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο φόρουμ σβήνονται αυθημερόν( και καλά κάνουν). Άλλα θέματα τώρα που δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο προκαλούν αρνητικά τους χρήστες να ασχοληθούν μαζί τους , παραμένουν για καιρό και κλειδώνονται μόνο όταν η κατάσταση φτάνει στο αμήν...

Λευκός Λύκος
06-03-17, 00:05
Μια ένσταση εδώ , επειδή έγινε μια αναφορά σχετικά με την έλλειψη χρόνου εκ μέρους της διαχείρισης να ασχοληθεί με το φόρουμ. Έχω παρατηρήσει ότι θέματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο φόρουμ σβήνονται αυθημερόν( και καλά κάνουν). Άλλα θέματα τώρα που δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο προκαλούν αρνητικά τους χρήστες να ασχοληθούν μαζί τους , παραμένουν για καιρό και κλειδώνονται μόνο όταν η κατάσταση φτάνει στο αμήν...

Προφανώς βάζουν προτεραιότητες, είναι πιο εύκολο να διαγράφεις απλά ένα θέμα χωρίς εξηγήσεις, απ' το να εμπλέκεσαι σε διάλογο με δύο ή και παραπάνω χρήστες και να προσπαθείς να καταλάβεις ποιος έχει δίκιο ή τι ακριβώς συμβαίνει και πως ξεκίνησε.
Τελικά το θέμα σου έχει επιτυχία γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το φόρουμ. Ακόμη κι αν διαφώνησα με την αρχή εξελίχθηκε και μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται σ' ένα σημείο όπου μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά για τα εδώ προβλήματα. Είναι κι αυτό μια αρχή.

ilias1990
06-03-17, 15:46
Προφανώς βάζουν προτεραιότητες, είναι πιο εύκολο να διαγράφεις απλά ένα θέμα χωρίς εξηγήσεις, απ' το να εμπλέκεσαι σε διάλογο με δύο ή και παραπάνω χρήστες και να προσπαθείς να καταλάβεις ποιος έχει δίκιο ή τι ακριβώς συμβαίνει και πως ξεκίνησε.
Τελικά το θέμα σου έχει επιτυχία γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το φόρουμ. Ακόμη κι αν διαφώνησα με την αρχή εξελίχθηκε και μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται σ' ένα σημείο όπου μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά για τα εδώ προβλήματα. Είναι κι αυτό μια αρχή.

Λευκός λύκος είπα άλλο πράγμα. Σε θέματα που χρήστες αναφέρουν ονομαστικά άλλους κατηγορώντας τους, τότε οι αντιδράσεις της διαχείρισης είναι άμεσες. Οπότε αυτό με την έλλειψη χρόνου δεν ευσταθεί για μένα. Από την άλλη θέματα που προκαλούν αναστάτωση αφήνονται να υπάρχουν, προφανώς γιατί δίνουν ''ζωή'' στο φόρουμ...

Robespierre
07-03-17, 14:23
Τι να πιάσω και τι ν' αφήσω; Όποιος δεν αποδεχόταν το μεγαλείο της Παλαιάς Διαθήκης γινόταν άθεος, υλιστής, νεοπαγανιστής, νεοεποχίτης μέχρι κάτι ευφάνταστα κοσμητικά διάβαζα, ότι λατρεύουν τον θάνατο, την εκμηδένιση, είναι μιάσματα κτλ. Χριστιανοί όλοι αυτοί έτσι; Μετά έβγαιναν κάτι θέματα στον αέρα του στιλ "Έχουν δικαίωμα ύπαρξης οι Εβραίοι;" Κάναμε πως δε βλέπαμε, δεύτερο, τρίτο... στη ν-στη θέμα στη σειρά. Και αν δεν πήγαινες να γράψεις ακόμα και κάτι υβριστικό στα θέματά του, ερχόταν σε αυτά που συζητούσες εσύ και τσούλαγε τη κουβέντα στα γνωστά. Ένας λογικός άνθρωπος θα περίμενε να έβγαινε ο ...ιδιοκτήτης, να τον διέγραφε γράφοντάς του και να μη ξαναπατήσεις στο φόρουμ μου γιατί θα σε σκίσω. Κάτι τέτοιο... τεσπα, ίσως στο ευγενικότερο. Και να συμπλήρωνε, ρε παιδιά επειδή έχω και δουλειές, συγνώμη δηλαδή γι' αυτό το χάλι, αλλά όποτε γράφονται τέτοιοι τύποι, μπορείτε να με ειδοποιείτε για να τους σουτάρω;.
Εδω φοβάσαι να διαμαρτυρηθείς για τις παραπάνω γραπτές "απόψεις" που έγραψα για να μην φας ποινή εσύ. Φυσικά ένας αχρείος ερμηνεύει αυτή τη στάση της διαχείρισης όχι σαν ανοχή αλλά σαν σιωπηλή αποδοχή και ξεσαλώνει. Δεν είναι να απορείς λοιπόν που μερικοί άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους σαν συγγραφέα ή αρθρογράφο δεν γράφουν σχεδόν καθόλου. Εγώ όταν συμμετέχω το κάνω ενεργά, δεν έχει νόημα αλλιώς. Γι' αυτό δηλώνω πως είμαι με χρόνο δανεικό ακόμα. Κάποια στιγμή ή θα φύγω one way ticket η θα με διαγράψουν. Εσείς που νομίζετε ότι θέλετε ένα φόρουμ αξιοπρεπές, εσείς πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας.

ilias1990
07-03-17, 20:39
robespierre συμφωνώ σε όλα αυτά που λες εκτός από την ενημέρωση προς τη διαχείριση. Μου κάνει κάτι σε ρουφιανιλίκι το οποίο σιχαίνομαι.
Κατα τα άλλα δεν σχολίασες ούτε εσύ αυτό για την έλλειψη χρόνου από πλευράς της διαχείρισης. Για ποαράδειγμα, υπήρξε συγκεκριμένος χρήστης ο οποίος άνοιξε θέμα στο οποίο ονομάτιζε άτομα και τους κατηγορούσε για εγκληματικές πράξεις, για σατανισμό κτλ... Πολύ σωστά το θέμα σβήστηκε αυθημερόν και από αυτό και κάποια άλλα παρόμοια συνειδητοποίησα ότι τα αντανακλαστικά των διαχειριστών, είναι γρήγορα όταν πρέπει. Από την άλλη , η δικιά μου τρολιά στην αρχή, που δημιούργησε τόση ένταση , έκανε αιώνες να σβηστεί.

Σχετικά με τους παρανοικούς και τα trolls τώρα, νομίζω πως είναι ηλίου φαεινότερο πως είναι αποδεκτοί στο συγκεκριμένο φόρουμ. Στην ουσία ,μόνο 3-4 άτομα παραπονιούνται για την παρουσία τους και οι άλλοι ενεργοί χρήστες είτε δεν έχουν πρόβλημα, είτε ασχολούνται μαζί τους ο καθένας για τον δικό του λόγο. Άλλος για να σπάσει πλάκα, άλλος για να πει τα δικά του ορμώμενος από τις βλακείες που πετάνε, άλλος για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη κ.ο.κ

Λευκός Λύκος
08-03-17, 00:16
Δεν βλέπω διάθεση για συζήτηση, δεν πειράζει ο καθένας με τις δικές του απόψεις. Καλή συνέχεια.

08-03-17, 09:49
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Robespierre σε πολλά σημεία θα συμφωνήσω σε αυτά που λές σε άλλα όχι.
Η διαφωνία μου είναι πως έχεις δανικό χρόνο και τέτοια γιατί ??????

Το να υπάρχουν διαφορές σωστό είναι και δημιουργικό αλλά διαφέρει το να βρίζει
κανένας νομίζω πως ελάχιστα άτομα είναι επιθετικά....
Τώρα νομίζω πως έχουμε διακρίνει ποιοι μπαίνουν μέσα που επιτίθενται βρίζουν
ανοίγουν θέματα έτσι για πλάκα και μετά από λίγο χάνονται....

Αλλά και εμείς έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας...
Όταν μπαίνουμε μέσα στα θέματά τους και απαντάμε και εκεί αρχίζει το πανηγύρι..
Και εγώ την έχω πατήσει....
Τα άτομα αυτά ειναι γύρο στα 12 ίσως και λίγο παραπάνω αλλά αρκετοί απο
αυτούς είσαι 2-πλοι 3-πλοι.

Τώρα σχετικά με τους υπεύθυνους...
Θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτοί άνοιξαν το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΌ το είχαν μεράκι
και απο φοιτητές το άνοιξαν......
Αλλά και αυτοί έχουν τις εργασίες τους και δεν μπορούν σε καθημερινή βάση
να ελέγχουν τα πάντα....
Επίσης και από αυτά που γνωρίζω δεν είναι του στήλ κατευθείαν να "ΚΟΒΟΥΝ"
χρήστες και μηνύματα αλλά όταν παραγίνει κάτι νομίζω πως το έχουμε δεί όλοι
το κάνουν να διαγράφουν..

Φίλε Λευκός Λύκος πιστεύω πως το έχουμε εξαντλήσει αυτό το θέμα και λίγο
πολύ συμφωνούμε σε πολλά....
Το να συνεχίσουμε αυτο το θέμα όταν θα διαπιστώσουμε κάτι νέο η κάποιο
σχετικό πρόβλημα....
Αυτή είναι η άποψή μου αλλά και πάλι βλέπουμε....

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Ποιό παλιά υπήρχε χημεία γιατί κάναμε και συγκεντρώσεις σε μπαράκια
καφετέριες υπήρχαν και ομιλίες και διαδρομές στην Αθήνα σε περίεργα μέρη..

Litsa
08-03-17, 11:50
Η κατηγορία που έχει την "ημέρα" της σήμερα είναι η γυναίκα και θα έπρεπε
να γράψετε τουλάχιστον ένα σχολιάκι.

Άλλη κατηγορία είναι οι μούσχαροι που δεν γράφουν κάτι για την ημέρα της γυναίκας.

Θέλετε και άλλη κατηγορία?

Johnkokk
08-03-17, 12:35
Η κατηγορία που έχει την "ημέρα" της σήμερα είναι η γυναίκα και θα έπρεπε
να γράψετε τουλάχιστον ένα σχολιάκι.

Άλλη κατηγορία είναι οι μούσχαροι που δεν γράφουν κάτι για την ημέρα της γυναίκας.

Θέλετε και άλλη κατηγορία?

Χαχαχαχα ίσως να μην είμαστε ματαιόδοξοι εμείς οι μούσχαροι,ώστε να έχουμε ανάγκη από δική μας αφιερωμένη μέρα. Να σας χαιρόμαστε πάντως :)

Λευκός Λύκος
08-03-17, 14:41
Φίλε Λευκός Λύκος πιστεύω πως το έχουμε εξαντλήσει αυτό το θέμα και λίγο
πολύ συμφωνούμε σε πολλά....
Το να συνεχίσουμε αυτο το θέμα όταν θα διαπιστώσουμε κάτι νέο η κάποιο
σχετικό πρόβλημα....
Αυτή είναι η άποψή μου αλλά και πάλι βλέπουμε....

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Ποιό παλιά υπήρχε χημεία γιατί κάναμε και συγκεντρώσεις σε μπαράκια
καφετέριες υπήρχαν και ομιλίες και διαδρομές στην Αθήνα σε περίεργα μέρη..

Η άποψή μου είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια κάποιο πρόβλημα, γιατί οι άνθρωποι πια είναι λιγότερο ανεκτικοί, βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και παρερμηνεύουν τις απόψεις των άλλων. Και κάπου εκεί χάνεται και η ελπίδα για συνεννόηση.

08-03-17, 15:41
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Λευκός Λύκος είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας και εκεί "εξω" το ίδιο
γίνεται αλλά ας κάνουμε κάποια προσπάθεια.....

Ας είμαστε ανεκτικοί αλλά ΌΧΙ ΟΜΩΣ σε υβριστές σε τρόλ και σε 2-πλους και
σε 3-πλους χρήστες.....

Ευχαριστώ.

Johnkokk
08-03-17, 15:50
Η άποψή μου είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια κάποιο πρόβλημα, γιατί οι άνθρωποι πια είναι λιγότερο ανεκτικοί, βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και παρερμηνεύουν τις απόψεις των άλλων. Και κάπου εκεί χάνεται και η ελπίδα για συνεννόηση.

Tο πρόβλημα δεν ξεκινά από την βιασύνη ή την ανεκτικότητα των μελών.Σίγουρα δυσκολεύουν τη συννενόηση αλλά όπως πολλοί είπατε, ο καθοριστικός παράγοντας του αν θα γίνει διάλογος ή όχι είναι ο σκοπός εγγραφής του κάθε μέλους. Προσωπικά,αν και αρχικά μπήκα για να καθυσηχαστώ περισσότερο για ένα φαινόμενο υπνικής παράλυσης,στη συνέχεια έμεινα γιατί εδώ μπορω να κάνω διαλογους για θέματα που σπάνια συζητώνται στις παρέες μου. Υπάρχουν όμως και μέλη που έρχονται καθαρά να σκοτώσουν την ώρα τους τρολλάροντας,να προσυλητίσουν,να βγάλουν ίσως σκοτεινές πτυχές του εαυτού τους που δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτούς να τις παρουσιάσουν στον πραγματικό κόσμο(πχ ρατσιστικές απόψει που ακούστηκαν κι εδω κατά καιρούς) ,καθώς και μέλη που έρχονται για να <<πιστοποιήσουν>> ότι η ατυχία τους και τα προβλήματά τους δεν είναι κάτι το καθημερινό,αλλά προϊόν μαγείας.

Τώρα για το θέμα της συμμετοχής των υπεύθυνων του φόρουμ, άποψή μου είναι ότι πρώτον είναι φυσικά κανονικοί άνθρωποι οπότε δεν τους περισσεύει πάντα ο χρόνος και δεύτερον,δεν πρέπει ο έλεγχος της σελίδας να μετατραπεί σε λογοκρισία. Η πλειονότητα των απαράδεκτων θεμάτων-απόψεων που παρουσιάζονται συνήθως(από την σύντομη παρουσία μου εδώ) κλειδώνουν σχετικά άμεσα,οπότε αργά η γρήγορα,κάθε ακραίος θα τιμωρείται. Βέβαια είναι αρκετά περίεργο που έχουν καιρό να κάνουν την εμφάνισή τους οι γνωστοί(διπλοί και τριπλοί) <<τζιχαντιστες του διαλόγου>>, καλό για την έλλειψη εντάσεων,ωστόσο ίσως να ετοιμάζουν κάτι μεγάλο :Ρ !!!

Υ.Σ να ρωτήσω κάτι άσχετο,γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο τόπικ στο φόρουμ που να αφορά τα τέρατα στην νεότερη ελληνική παράδοση(πχ βρυκόλακες,νεράϊδες κτλπ)?

08-03-17, 15:57
Φίλοι μου πάλι εδώ....

Φίλε Johnkokk ναι υπάρχουν θέματα τέτοια θα ψάξω και θα σου τα στείλω σε
μήνυμα......

Τα λέμε..

Ευχαριστώ.

Deadite
08-03-17, 17:13

Εφόσον δε θέλουν να σ'ακούσουν, δεν έχει νόημα να τους μιλάς. Ίσως κάποτε καταλάβουν, εάν ποτέ τα φέρει έτσι η ζωή και βρεθούν στη θέση των ανθρώπων που τώρα ειρωνεύονται και περιφρονούν.

τέλος πάντων...

Αρχίζω να πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στους χρήστες του φόρουμ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος που να επιτίθεται και να ενοχλεί. Εάν εμφανιστεί ξανά, βλέπουμε, ο καθένας έχει μυαλό και κρίνει.

Επίσης, θα ήθελα να πάρει θέση η διαχείριση, μια και ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο
ilias1990 την κατηγορεί για ολιγωρία.
Έχει και παράπονα δηλαδή, γιατί δεν αναγνωρίστηκε ως το τρολ που είναι και δεν έχει φάει ακόμα οριστικό ban :D

ilias1990
08-03-17, 17:38
Εφόσον Επίσης, [B]θα ήθελα να πάρει θέση η διαχείριση, μια και ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο
ilias1990 την κατηγορεί για ολιγωρία.
Έχει και παράπονα δηλαδή, γιατί δεν αναγνωρίστηκε ως το τρολ που είναι και δεν έχει φάει ακόμα οριστικό ban :D

Βλέπεις αγαπητέ, το παραδέχτηκα από μόνος μου ότι ξεκίνησα σαν τρολ. Από κάποια στιγμή και μετά βέβαια, άρχισα να μιλάω σοβαρά. Με κατηγορείς τώρα ότι άνοιξα το θέμα για να δημιουργηθεί ένταση ε; Τέλος πάντων δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αν με διαγράψουν. Πάντως δεν σε έχω δει να ζητάς διαγραφή άλλων κι άλλων που ήταν πολλοί χειρότεροι από το πρόσωπο που έδειξα όταν ξεκίνησα να γράφω εδώ...

Το πιο ωραίο είναι ότι όπως είπες σιχαίνεσαι και την υποκρισία.

Λευκός Λύκος
08-03-17, 18:14
Tο πρόβλημα δεν ξεκινά από την βιασύνη ή την ανεκτικότητα των μελών.Σίγουρα δυσκολεύουν τη συννενόηση αλλά όπως πολλοί είπατε, ο καθοριστικός παράγοντας του αν θα γίνει διάλογος ή όχι είναι ο σκοπός εγγραφής του κάθε μέλους. Προσωπικά,αν και αρχικά μπήκα για να καθυσηχαστώ περισσότερο για ένα φαινόμενο υπνικής παράλυσης,στη συνέχεια έμεινα γιατί εδώ μπορω να κάνω διαλογους για θέματα που σπάνια συζητώνται στις παρέες μου. Υπάρχουν όμως και μέλη που έρχονται καθαρά να σκοτώσουν την ώρα τους τρολλάροντας,να προσυλητίσουν,να βγάλουν ίσως σκοτεινές πτυχές του εαυτού τους που δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτούς να τις παρουσιάσουν στον πραγματικό κόσμο(πχ ρατσιστικές απόψει που ακούστηκαν κι εδω κατά καιρούς) ,καθώς και μέλη που έρχονται για να <<πιστοποιήσουν>> ότι η ατυχία τους και τα προβλήματά τους δεν είναι κάτι το καθημερινό,αλλά προϊόν μαγείας.

Τώρα για το θέμα της συμμετοχής των υπεύθυνων του φόρουμ, άποψή μου είναι ότι πρώτον είναι φυσικά κανονικοί άνθρωποι οπότε δεν τους περισσεύει πάντα ο χρόνος και δεύτερον,δεν πρέπει ο έλεγχος της σελίδας να μετατραπεί σε λογοκρισία. Η πλειονότητα των απαράδεκτων θεμάτων-απόψεων που παρουσιάζονται συνήθως(από την σύντομη παρουσία μου εδώ) κλειδώνουν σχετικά άμεσα,οπότε αργά η γρήγορα,κάθε ακραίος θα τιμωρείται. Βέβαια είναι αρκετά περίεργο που έχουν καιρό να κάνουν την εμφάνισή τους οι γνωστοί(διπλοί και τριπλοί) <<τζιχαντιστες του διαλόγου>>, καλό για την έλλειψη εντάσεων,ωστόσο ίσως να ετοιμάζουν κάτι μεγάλο :Ρ !!!

Υ.Σ να ρωτήσω κάτι άσχετο,γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο τόπικ στο φόρουμ που να αφορά τα τέρατα στην νεότερη ελληνική παράδοση(πχ βρυκόλακες,νεράϊδες κτλπ)?

Αναφέρομαι στα σοβαρά μέλη όπου σκοπός όλων είναι ή θα έπρεπε να είναι η συζήτηση. Δε μένει παρά να δούμε, αν τώρα που δεν έχουμε troll ανάμεσά μας, πόσο ποιοτικές συζητήσεις μπορούμε να κάνουμε.

Για το θέμα που ψάχνεις, μπορείς να βάλεις λέξεις-κλειδιά στην αναζήτηση, που βρίσκεται στην πρώτη μπάρα επάνω και ακριβώς κάτω από εκεί που κάνουμε σύνδεση.

ilias1990
08-03-17, 18:15
Έχεις τονίσει κιόλας την παράκλησή σου στην διαχείριση, χαφιεδάκο. Επίσης για να είμαστε ακριβείς, δεν είπα ότι η διαχείριση ολιγωρεί, είπα ότι ολιγωρεί επιλεκτικά...

heretic
09-03-17, 19:29
Υπάρχουν επίσης δυο ειδών χρήστες: Αυτοί που κατατάσσουν τους χρήστες σε κατηγορίες και οι υπόλοιποι :)

ilias1990
16-06-18, 01:05
Τι πιο ταιριαστό λοιπόν, απ'το να τερματίσω την "καριέρα" μου στο metafysico.gr, σε αυτό το θέμα.

Όπως έχω πολλάκις παραδεχτεί, έκανα λογαριασμό (αρχικά) για να τρολλάρω. Όμως, στην πορεία του χρόνου, ανακάλυψα κάποια πράγματα. Μπορεί να υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες συμμετεχόντων σε τέτοιου είδους φόρουμ αλλά υπάρχει και μια ευρύτερη κατηγορία, η οποία τους περικλείει σχεδόν όλους. Αυτή η κατηγορία λοιπόν, δεν είναι άλλη από τους χρήστες που θα αποκαλέσω "Παράδειγμα προς αποφυγή"...

"Ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες λοιπόν" ; Η απάντηση είναι η εξής : Είναι όλοι αυτοί που ήρθαν σε ένα φόρουμ μεταφυσικού περιεχομένου, για τους λάθος λόγους. "Και ποιοι είναι αυτοί οι λάθος λόγοι"; Η απάντηση πάει κάπως έτσι : Επιβεβαίωση των πιστεύω τους (μεταφυσικής /αποκρυφιστικής/θρησκευτικής φύσεως), παράκαμψη της σκληρής δουλειάς που απαιτείται για την προσέγγιση της αυτογνωσίας και μια γενικότερη και άνευ όρων παραδοχή οποιασδήποτε συνωμοσιολογικής θεωρίας, αρκεί να μην αγγίζει το εξής ευαίσθητο σημείο : " Μήπως εγώ έχω το πρόβλημα";

Επειδή, λοιπόν, ανακάλυψα ότι ήμουν ένας από αυτούς που όντως είχε το πρόβλημα, αποφάσισα να εμβαθύνω. Το αποτέλεσμα; Άρχισα να συνειδητοποιώ τι στο καλό είναι αυτό που αποκαλούμε "μεταφυσικό", τι είναι αυτό που αποκαλούμε "εαυτό " και πως μπορούμε να καταλήξουμε εάν δεν προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε. Καταλήγουμε χρήστες ανάλογων φόρουμ, να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας και τα ψυχολογικά μας κάνοντας συνεχώς προβολές του εαυτού μας σε άλλους και πιστεύοντας ότι θα υπάρχει για όλους μας ο "από μηχανής θεός", για να μας σώσει.

Αλλά, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και όσο συνεχίζουμε να γράφουμε εδώ, - για τον οποιοδήποτε λόγο - συνεχίζουμε αυτή τη νοσηρή κατάσταση.

Ακριβώς γι'αυτό τον λόγο θα κλείσω με μία συμβουλή :

"Η αλήθεια είναι μέσα σας, ψάξτε την"

Καλή συνέχεια σε όλους...

Robespierre
16-06-18, 01:37
Νομίζω το πιο συνηθισμένο είναι πως δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω και κάθομαι και χάνω την ώρα μου, διαβάζοντας ότι κατέβασε από το κεφάλι του κάποιος τρίτος ή γράφω κι εγώ τις φαντασιώσεις μου για να τραβήξω την προσοχή των άλλων. Κάπου βαριούνται οι μεν και οι δε και μετά από λίγο φεύγουν. Για αυτό τα φόρουμ αυτά έχουν χιλιάδες μέλη και μόνο μερικούς ενεργούς.

:rolleyes:

20-06-18, 17:31
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Johnkokk βρήκα κάποια θέματα ....

ΔΑΊΜΟΝΕΣ
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8859

ΒΑΜΠΙΡ (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8290

Οι Αληθινοί Βρυκόλακες Υπάρχουν
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8251

Ξύπνημα δαιμόνων
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8415