PDA

Επιστροφή στο Forum : Δαίμονες

NinaMAr
10-01-18, 21:09
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι καινούργια στο χώρο
Δεν ξέρω αν είναι σωστό μέρος για να θέσω το ερώτημα μου
Τον τελευταίο καιρό έχω πολλά ερωτήματα στο μυαλό μου
Και συγκεκριμένα ψάχνω να βρω βιβλία για δαίμονες στα ελληνικά.
Και γενικά για θέμα που εμείς θεωρούμε "κακό"

Johnkokk
10-01-18, 21:39
Καλωσόρισες στο φόρουμ :)

Θα πρέπει να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένη, ψάχνεις κάποιο βιβλίο για την φύση,τις πληροφορίες και τα ονόματα των δαιμόνων? κάποιο βιβλίο <<επίκλησης>> ?κάποιο βιβλίο αστικών μύθων και ιστοριών με δαίμονες ?

Βέβαια προσωπικά διαβάζω πολύ αποσπασματικά πληροφορίες,οπότε δεν έχω κάποιο βιβλίο να προτείνω,σίγουρα όμως άλλα μέλη μπορούν να σου δώσουν αμέτρητες πηγες-βιβλία

Καλές αναζητήσεις :)

alkinoos
11-01-18, 10:49
Καλησπέρα σε όλους

Αν ψάχνεις βιβλίο -μυθιστόρημα υπάρχει αυτό :
https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002602/aggeloi-kai-daimones

Αν ψάχνεις για χριστιανική ερμηνεία της λέξης και μόνο περί "κακού " ,αναζητησε στο ίντερνετ

Αν ψάχνεις Ελληνική ερμηνεία επίσης αναζητησε στο ίντερνετ

Αν ψάχνεις κάτι σε διαφορετική ερμηνεία δες αυτο:
https://youtu.be/ok54nlZDDno

NinaMAr
11-01-18, 15:11
Λοιπόν έχω διαβάσει το μικρό κλειδί του σολμωντα
Γενικά ψάχνω ιστορικά γεγονότα
Φίλε Johnson ναι θα με ενδιέφεραν και οι επίκλησεις
Και γενικά ότι έχει να κάνει με δαίμονες αλλά όχι τόσο του χριστιανικου

Deadite
11-01-18, 20:36
Καλησπέρα σε όλους

Εφόσον βρισκόμαστε στο ίντερνετ, τα πράγματα είναι απλά:
Γκούγκλαρε τις λέξεις "αποκρυφισμός βιβλία" και θα σου βγάλει ένα σωρό αποτελέσματα, κάποια από αυτά θα σε ενδιαφέρουν. Πιθανό να μπορείς και να τα κατεβάσεις δωρεάν :)

valhalla
12-01-18, 08:09
Λοιπόν έχω διαβάσει το μικρό κλειδί του σολμωντα
Γενικά ψάχνω ιστορικά γεγονότα
Φίλε Johnson ναι θα με ενδιέφεραν και οι επίκλησεις
Και γενικά ότι έχει να κάνει με δαίμονες αλλά όχι τόσο του χριστιανικου
Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις προς τα που βαδίζεις...;

Robespierre
12-01-18, 08:39
η AriaGGG ψωνισε νεα φορεμα... :o

ilias1990
12-01-18, 11:16
η AriaGGG ψωνισε νεα φορεμα... :o

Ε, τώρα... Τι το λες κι εσύ; Θα αποτρεψεις τον Χρήστο από το να συμμετέχει στη " συζήτηση " :D
Πάντως διακρίνω μια εμμονή στα γυναικεία προφίλ...

Λευκός Λύκος
12-01-18, 12:14
Και εσείς το γνωρίζετε αυτό με ποιον τρόπο;
Μήπως το εξακριβώσατε με τη μέθοδο της όσμισης των ονύχων;

ilias1990
12-01-18, 15:42
Και εσείς το γνωρίζετε αυτό με ποιον τρόπο;
Μήπως το εξακριβώσατε με τη μέθοδο της όσμισης των ονύχων;

Κοινή λογική;

Τέλος πάντων, δεν με ενοχλεί τόσο η συμπεριφορα του Christos8 όσο η τακτική μελών όπως εσύ, που κάνετε πως δεν βλέπετε τα προφανή. Μόλις βρω χρόνο θα κάτσω να γράψω δυο πράγματα για τη λειτουργία του φόρουμ (όπως την έχω αντιληφθεί μέχρι τώρα ). Μετά ξεκουμπίδια, αρκετό χρόνο χάσαμε...

Λευκός Λύκος
12-01-18, 17:05
Κοινή λογική;

Τέλος πάντων, δεν με ενοχλεί τόσο η συμπεριφορα του Christos8 όσο η τακτική μελών όπως εσύ, που κάνετε πως δεν βλέπετε τα προφανή. Μόλις βρω χρόνο θα κάτσω να γράψω δυο πράγματα για τη λειτουργία του φόρουμ (όπως την έχω αντιληφθεί μέχρι τώρα ). Μετά ξεκουμπίδια, αρκετό χρόνο χάσαμε...

Ωραία λοιπόν, εφόσον οι αποδείξεις σου στηρίζονται στην κοινή λογική, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να καλέσουμε τους διαχειριστές ώστε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς σου και να αναλάβουν τα διαδικαστικά.
Θα το κάνεις εσύ; Τι λες; Μη μείνουμε με την απορία.
Μέχρι να γίνει αυτό, η επιβεβαίωση ντε, όλα τα προηγούμενα είναι λόγια του αέρα.

Ναι, όταν βρεις χρόνο άνοιξε και θέμα για τη λειτουργία του φόρουμ. Μπορείς επίσης να δηλώσεις υποψηφιότητα για διαχειριστής, σου πάει.

12-01-18, 19:27
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη NinaMAr αναφέρεις σε μια αναφορά σου τα εξής....

"ναι θα με ενδιέφεραν και οι επίκλησεις
Και γενικά ότι έχει να κάνει με δαίμονες αλλά όχι τόσο του χριστιανικου "!!!!!!!

Αυτό με μπέρδεψε πολύ...
Για σένα άλλοι οι δαίμονες του Χριστιανισμού άλλοι του Βουδισμού άλλοι του
Ινδουισμού άλλοι του Ιουδαισμού κλπ.. ;;;;;

Κάθε Θρησκεία έχει τους Δαίμονες τις ;;;;;;;;;;
Θα θελα μια απάντηση εάν είναι δυνατόν...

Ευχαριστώ.

Johnkokk
12-01-18, 19:27
Κοινή λογική;

Διακρίνω τώρα τελευταία να υπάρχει μια παραξήγηση γενικά μεταξύ καποιων μελών με την Λευκή Λύκο και δεν έχω καταλάβει το γιατί. Προσωπικά πάντα μου απαντούσε εντάξει και ευγενικά.

Νομίζω πως το ότι υποστηρίζει τα <<μαύρα πρόβατα>> στυλ christos8, δεν έχει κάποια σκοπιμότητα, ίσως να είναι πλευρά του χαρακτήρα της, να μην θέλει να βλέπει όλους να την πέφτουν σε έναν(ακόμη και αν υπάρχει λόγος κάποιες φορές)

Απλά όταν είμαστε στο mood της λογομαχίας με τα διάφορα τρολ ,το να παρεμβάλεται μια <<φωνή ειρήνης>> όπως αυτή της Λευκής Λύκου είναι ότι χειρότερο, κόβει την καθημερινή ψυχοθεραπεία μας (όσο να ναι μετά από έναν καυγά νιώθεις πιο ζωντανός χαχαχα).

ilias1990
12-01-18, 19:44
Ωραία λοιπόν, εφόσον οι αποδείξεις σου στηρίζονται στην κοινή λογική, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να καλέσουμε τους διαχειριστές ώστε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς σου και να αναλάβουν τα διαδικαστικά.
Θα το κάνεις εσύ; Τι λες; Μη μείνουμε με την απορία.
Μέχρι να γίνει αυτό, η επιβεβαίωση ντε, όλα τα προηγούμενα είναι λόγια του αέρα.

Ναι, όταν βρεις χρόνο άνοιξε και θέμα για τη λειτουργία του φόρουμ. Μπορείς επίσης να δηλώσεις υποψηφιότητα για διαχειριστής, σου πάει.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι όσοι δημιουργούν πολλά προφίλ, έχουν και διαφορετικές i.p, οπότε δεν πιστεύω να μπορεί να εξακριβωθεί κάτι με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα. Οπότε άφησε κατά μέρος τις κουτοπονηριές. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι, μόνο να γράψω δυο πραγματα μόλις βρω χρόνο και να την κάνω.

Μόνο μια ερώτηση: Πόσο ψυχοφθόρο παίζει να είναι το να προσπαθείς συνέχεια να πείσεις για το πόσο καλός είσαι;

Λευκός Λύκος
12-01-18, 20:53
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι όσοι δημιουργούν πολλά προφίλ, έχουν και διαφορετικές i.p, οπότε δεν πιστεύω να μπορεί να εξακριβωθεί κάτι με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα. Οπότε άφησε κατά μέρος τις κουτοπονηριές. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι, μόνο να γράψω δυο πραγματα μόλις βρω χρόνο και να την κάνω.

Μόνο μια ερώτηση: Πόσο ψυχοφθόρο παίζει να είναι το να προσπαθείς συνέχεια να πείσεις για το πόσο καλός είσαι;

Δεν πιστεύεις ότι μπορεί να εξακριβωθεί με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα; Να τους ρωτήσουμε τότε, να τους θέσουμε το πρόβλημα. Εγώ δεν τα πολυκατέχω αυτά.
Για ποιες κουτοπονηριές μιλάς; :D Προτείνω το επόμενο βήμα, βλέπεις κάποια άλλη λύση; Δεν σε ενδιαφέρει να αποδείξεις, μόνο να δείξεις με το δάχτυλο συγκεκριμένο χρήστη και γενικότερα να μειώσεις, να χαρακτηρίσεις. Περιμένεις και απάντηση στα συμπεράσματα που έχεις βγάλει για μένα, δεν νομίζω πως τη χρειάζεσαι, κοινή λογική έχεις. :D

Deadite
12-01-18, 21:32
Οι αρχικές μου εκτιμήσεις για κάποιους χρήστες εδώ μέσα επιβεβαιώνονται πανηγυρικά!

Τελικά, το ήθος ή η έλλειψη αυτού φαίνεται, έστω και μέσω μιας απρόσωπης διαδικτυακής συνομιλίας.

Λευκός Λύκος
12-01-18, 21:39
Διακρίνω τώρα τελευταία να υπάρχει μια παραξήγηση γενικά μεταξύ καποιων μελών με την Λευκή Λύκο και δεν έχω καταλάβει το γιατί. Προσωπικά πάντα μου απαντούσε εντάξει και ευγενικά.

Νομίζω πως το ότι υποστηρίζει τα <<μαύρα πρόβατα>> στυλ christos8, δεν έχει κάποια σκοπιμότητα, ίσως να είναι πλευρά του χαρακτήρα της, να μην θέλει να βλέπει όλους να την πέφτουν σε έναν(ακόμη και αν υπάρχει λόγος κάποιες φορές)

Απλά όταν είμαστε στο mood της λογομαχίας με τα διάφορα τρολ ,το να παρεμβάλεται μια <<φωνή ειρήνης>> όπως αυτή της Λευκής Λύκου είναι ότι χειρότερο, κόβει την καθημερινή ψυχοθεραπεία μας (όσο να ναι μετά από έναν καυγά νιώθεις πιο ζωντανός χαχαχα).

Συγγνώμη που σας χαλάω την ψυχοθεραπεία, μ' έκανες και γέλασα.
Έχεις καταλάβει λάθος, κάποιες φορές χρειάζεται να πεις μια κουβέντα παραπάνω, όλοι έχουμε τα όριά μας και ο καθένας διαφορετικό τρόπο που εκφράζεται.

Γιατί είναι ο christos8 "μαύρο πρόβατο" ; Λόγω ιδεολογίας, λόγω συμπεριφοράς και τα δύο; Ποιος το ορίζει αυτό; Το να συκοφαντείται και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, πώς το βλέπεις; Αν το πάμε έτσι, σήμερα ο christos8, αύριο κάποιος άλλος.

Robespierre
12-01-18, 22:00
Λευκός Λύκος είναι φυσικό να θεωρείς οτι συκοφαντούμε τον christos8. Εχετε τον ίδιο βαθμό νοημοσύνης και οι δύο. Ο ενας θεωρεί τους άλλους ηλίθιους και ο άλλος κάνει ότι μπορεί για να το αποδείξει. Προτείνω να αρχίσετε να βγαινετε και παρέα...

Λευκός Λύκος
12-01-18, 22:13
Λευκός Λύκος είναι φυσικό να θεωρείς οτι συκοφαντούμε τον christos8. Εχετε τον ίδιο βαθμό νοημοσύνης και οι δύο. Ο ενας θεωρεί τους άλλους ηλίθιους και ο άλλος κάνει ότι μπορεί για να το αποδείξει. Προτείνω να αρχίσετε να βγαινετε και παρέα...

Ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι ή ότι και εγώ είμαι ηλίθια αφού ανήκω στους άλλους; :D Χαζή ερώτηση ε; :D

Robespierre
12-01-18, 22:46
Συζητήστε τον με τον christos8, νομίζω θα βρείτε τη λύση...

valhalla
13-01-18, 00:50
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη NinaMAr αναφέρεις σε μια αναφορά σου τα εξής....

"ναι θα με ενδιέφεραν και οι επίκλησεις
Και γενικά ότι έχει να κάνει με δαίμονες αλλά όχι τόσο του χριστιανικου "!!!!!!!

Αυτό με μπέρδεψε πολύ...
Για σένα άλλοι οι δαίμονες του Χριστιανισμού άλλοι του Βουδισμού άλλοι του
Ινδουισμού άλλοι του Ιουδαισμού κλπ.. ;;;;;

Κάθε Θρησκεία έχει τους Δαίμονες τις ;;;;;;;;;;
Θα θελα μια απάντηση εάν είναι δυνατόν...

Ευχαριστώ.
Εδώ κάθε θρησκεία έχει τον «θεό» της (και μάλιστα ακυρώνει τις άλλες θρησκείες), στους δαίμονες κόλλησες εσύ; :rolleyes:

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι όσοι δημιουργούν πολλά προφίλ, έχουν και διαφορετικές i.p, οπότε δεν πιστεύω να μπορεί να εξακριβωθεί κάτι με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα.
Συνήθως δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρουν όλοι τι εστί IP.

alkinoos
17-01-18, 12:25
…περί τον ιδίον δαίμονα, της μεν ως προς δύο της δε ως προς τρείς ποιουμένης την θεραπείαν. Αυτήν δ΄εστί πάσα διημαρτημένη…»
«…είς μεν ούν έστι καθ΄έκαστον ημών ο οίκειος προστάτης δαίμων, κοινόν δε η τον αυτόν ανθρώπων ου δεί αυτόν υπολαμβάνειν ούδ΄αύ κοινόν μεν ιδίως δε εκάστω συνόντα…»
«…Διά τι ούν κοινή κλήσει καλείται υπό πάντων; Ότι καθ΄ένα τον κύριον θεόν των δαιμόνων η κλήσις αυτών γίγνεται, ος εξ αρχής τε αφώρισε τους ιδίους δαίμονας εκάστοις και δη και εν ταις ιερουργούς αναφαίνει κατά την ιδίαν βούλησιν τους ιδίους εκάστοις…»
ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ ¨ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ¨ κεφ. 23.
Απόδοση:

«…σχετικά με τον προσωπικό δαίμονα κάποιοι κάνουν τελετουργίες καλώντας δυο και κάποιοι άλλοι τρείς δαίμονες. Όλο αυτό είναι λάθος!
«…υπάρχει λοιπόν στον καθένα μας ένας προσωπικός δαίμονας που μας προστατεύει αλλά δεν είναι σωστό να σκεφτούμε ότι αυτός ο δαίμονας είναι κοινός σε όλους τους ανθρώπους ούτε πως είναι κοινός, αλλά ότι είναι ιδιαίτερα παρόν σε κάθε άτομο ξεχωριστά.
«… Γιατί όμως ο προσωπικός δαίμονας καλείται από όλους τους ανθρώπους με τρόπο κοινό; Διότι η κλήση του επιτυγχάνεται μέσω ενός θεού που είναι κύριος των δαιμόνων που εξαρχής καθόρισε στον κάθε ένα τον προσωπικό του δαίμονα και τον αποκαλύπτει στις θεουργίες συμφωνά με την δική του βούληση…»

Billl
17-01-18, 22:44
Μ' αρέσει όταν κάποιος ξεκινάει ένα θέμα και μετά γεμίζουν ολόκληρες σελίδες και κατεβατά με ξεκατινιάσματα ή ποστ εντελώς άσχετα με το αρχικό.
Ακόμα καλύτερο είναι όταν το πρώτο ποστ είναι ερώτηση και περιμένει ο/η δύσμοιρος/η απαντήσεις......

Deadite
18-01-18, 00:10
Μ' αρέσει όταν κάποιος ξεκινάει ένα θέμα και μετά γεμίζουν ολόκληρες σελίδες και κατεβατά με ξεκατινιάσματα ή ποστ εντελώς άσχετα με το αρχικό.
Ακόμα καλύτερο είναι όταν το πρώτο ποστ είναι ερώτηση και περιμένει ο/η δύσμοιρος/η απαντήσεις......

Κι εσύ που είσαι υπεράνω κατινιάς και ασχετίλας, ή μάλλον νομίζεις ότι είσαι, γιατί δεν απαντάς στην κοπέλα; Εγώ της απάντησα και δημόσια και με π.μ. σειρά σου τώρα, να δούμε τι ψάρια πιάνεις.

Ή μήπως προσπαθείς να δημιουργήσεις αναστάτωση (και μάλιστα τη στιγμή που τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν) προκειμένου να γελάσεις με τους "χαζούς που πιστεύουν στα φαντάσματα"; Γιαυτό δεν είσαι εδώ;

ilias1990
18-01-18, 22:58

Φίλε Bill, παραδέχομαι ότι έχω ουκ ολίγες φορές " ξεκατινιαστεί " στο συγκεκριμένο φόρουμ. Πάντως η ενασχόληση με τα ξεκατινιάσματα των άλλων, αποτελεί τον ορισμό της κατινιάς.

Γενικά μιλώντας τώρα, σ'ένα φόρουμ ειδικής θεματολογίας όπως το metafysiko.gr, συμμετέχει ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ποτέ δεν κατάλαβα όμως γιατί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο, που αντιθέτως θεωρούν φαντασιοπληκτους όσους ασχολούνται με τέτοια θέματα, σπαταλούν χρόνο και φαιά ουσία.

Ίσως τελικά να υπάρχει ένας κοινός λόγος για όλους, τον οποίο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε . Πέρα από τους επιφανειακούς ...

Λευκός Λύκος
19-01-18, 01:38
Συμφώνησε η Deadite με τον Ηλία για τα ξεκατινιάσματα;;; :D
Κατάλαβες τι έκανες Billl;

Ξεκατίνιασμα (https://el.m.wiktionary.org/wiki/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%C E%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1), να εμπλουτίζουμε λίγο και τις γνώσεις μας.

Τουλάχιστον εμείς ακόμα κι όταν ρίχνουμε το επίπεδο το κάνουμε μιλώντας ο ένας στον άλλον. Το να "πετάς" αφ' υψηλού σχόλια σε μόνιμη βάση, δεν δείχνει διάθεση για συζήτηση. Αν έχεις έρθει πράγματι να συζητήσεις, ιδού η Ρόδος...

Λοιπόν τι λέγαμε; Α ναι, υπάρχουν οι δαίμονες, ποιά η φύση τους, αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους και αν ναι για ποιο λόγο το κάνουν;

Be my guest.

Gabriell
19-01-18, 16:00
Α ναι, υπάρχουν οι δαίμονες, ποιά η φύση τους, αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους;Κάθε μέρα.

valhalla
19-01-18, 17:51
Κάθε μέρα.
Για πες μερικά παραδείγματα αν θες.

Gabriell
19-01-18, 18:14
Για πες μερικά παραδείγματα αν θες. Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Δηλαδή μεταξύ μας

valhalla
19-01-18, 18:21
Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Δηλαδή μεταξύ μας
Με ποιόν τρόπο ακριβώς;

cHrIsToS8
19-01-18, 19:10
Μα σου απάντησε, δεν ήταν σαφής;
Ααααααα, τρως πολύ ψημένο αγριογουρουνο εκει στην βαλ΄χαλα μου φαίνεται και έχει επηρεάσει το νοητό σου.
ιδου και η απαντηση μήπως και βαριέσαι να ψάχνεις.
Χαχαχα.

Αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Δηλαδή μεταξύ μας

ilias1990
19-01-18, 19:28
Κι όμως ο Gabriell τα λέει όλα (αν κατάλαβα καλά ) σε λίγες μόνο λέξεις...

valhalla
19-01-18, 19:34
Δηλαδή τα δαιμόνια είμαστε εμείς οι ίδιοι... μάλιστα.

Gabriell
19-01-18, 23:46
Το πρόβλημα είναι οτι βλέπουμε τα πράγματα ως μαύρο και άσπρο.
Έτσι σύμφωνα με αυτή τη λογική, θεωρούμε οτι δαίμονας είναι κάτι που είναι απόλυτα κακό, όπως αντίστοιχα θεωρούμε οτι ένας άγγελος είναι κάτι απόλυτα καλό.
Τα χαρακτηριστικά που αποδίδουμε στο "κακό" είναι χαρακτηριστικά που εξάγουμε από την δική μας πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικά που εξάγουμε από εμάς.

valhalla
20-01-18, 02:11
Μιλάς με γρίφους γέροντα... :rolleyes:

Gabriell
20-01-18, 10:13
Σε επίπεδο θρησκευτικής αντίληψης υπάρχει μια αντίφαση σε οτι αφορά αυτό που αποκαλείται "δαίμονας". Μιλάνε για δαίμονες, ως οντότητες οι οποίες επέλεξαν το κακό. Αν επέλεξαν το κακό, πάει να πει οτι είχαν ή οτι έχουν την επιλογή για καλό. Αν αυτές οι οντότητες δεν την έχουν ή δεν την είχαν ποτέ, τότε δεν θα διέφεραν σε τίποτα από τα ζώα, γιατί το "κακό" θα ήταν η φύση τους και δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσουν. Αν όμως κάτι είναι απο τη φύση του "κακό", τότε αυτό εξυπηρετεί κάποιο έργο, άρα αν εξυπηρετεί ένα έργο τότε δεν είναι κακό.

Αν με ρωτάται εμένα όμως, ο δαίμονας, η υποθετική οντότητα για την οποία μιλάμε, δεν θα μπορούσε παρά να έχει επιλέξει το κακό, αφού τα χαρακτηριστικά τα οποία του αποδίδουμε είναι τα χαρακτηριστικά κάποιου πλάσματος που έχει ξεφύγει τελείως από την φύση του
Το μοναδικό πλάσμα όμως που έχουμε σαν υπόδειγμα για μια τέτοια συμπεριφορά, είμαστε εμείς οι ίδιοι
Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που κάνουμε είναι οτι προβάλουμε σε μια εξωτερική οντότητα, αυτό που μπορούμε να είμαστε ή μάλλον, αυτό που είμαστε
Χειρότερα ακόμα, χρησιμοποιούμε αυτές τις ιδέες σαν άλλοθι για τους εαυτούς μας. Ποτέ δεν θα είμαστε τόσο κακοί όσο οι δαίμονες γιατί αυτοί είναι το απόλυτα κακό, άρα ποτέ δεν θα είμαστε κακοί, και ποτέ δεν θα είμαστε τόσο καλοί όσο οι άγγελοι γιατί αυτοί είναι το απόλυτα καλό, άρα ποτέ δεν θα χρειαστεί να είμαστε καλοί.

Αυτή είναι η θρησκεία του διαβόλου.

Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ·
οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός. οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. ὅτι λέγεις ὅτι πλούσιός εἰμι καὶ πεπλούτηκα καὶ οὐδενὸς χρείαν ἔχω, -καὶ οὐκ οἶδας ὅτι σὺ εἶ ὁ ταλαίπωρος καὶ ὁ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς καὶ γυμνός,-
συμβουλεύω σοι ἀγοράσαι παρ᾿ ἐμοῦ χρυσίον πεπυρωμένον ἐκ πυρὸς ἵνα πλουτήσῃς, καὶ ἱμάτια λευκὰ ἵνα περιβάλῃ καὶ μὴ φανερωθῇ ἡ αἰσχύνη τῆς γυμνότητός σου, καὶ κολλύριον ἵνα ἐγχρίσῃ τοὺς ὀφθαλμούς σου ἵνα βλέπῃς.
ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω· ζήλευε οὖν καὶ μετανόησον.
ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι πρὸς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ.
Ὁ νικῶν, δώσω αὐτῷ καθίσαι μετ᾿ ἐμοῦ ἐν τῷ θρόνῳ μου, ὡς κἀγὼ ἐνίκησα καὶ ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.
Ὁ ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.

ilias1990
20-01-18, 10:42
Η μαζική πίστη για την ύπαρξη κάποιου πράγματος το κάνει τελικά υπαρκτό, ακόμα κι αν δεν υπάρχει. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες επιπτώσεις που προκαλούν οι θρησκείες στους πιστούς τους.

Robespierre
20-01-18, 11:25
Κι αν δεν γίνεται υπαρκτό, τότε ο φορέας της "πίστης" κάνει ο ίδιος στους "πιστούς" του, αυτά που θα έκανε ο υποτιθέμενος αντίπαλος.

Λευκός Λύκος
20-01-18, 15:50
Σε επίπεδο θρησκευτικής αντίληψης υπάρχει μια αντίφαση σε οτι αφορά αυτό που αποκαλείται "δαίμονας". Μιλάνε για δαίμονες, ως οντότητες οι οποίες επέλεξαν το κακό. Αν επέλεξαν το κακό, πάει να πει οτι είχαν ή οτι έχουν την επιλογή για καλό. Αν αυτές οι οντότητες δεν την έχουν ή δεν την είχαν ποτέ, τότε δεν θα διέφεραν σε τίποτα από τα ζώα, γιατί το "κακό" θα ήταν η φύση τους και δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να την ακολουθήσουν. Αν όμως κάτι είναι απο τη φύση του "κακό", τότε αυτό εξυπηρετεί κάποιο έργο, άρα αν εξυπηρετεί ένα έργο τότε δεν είναι κακό.

Αν με ρωτάται εμένα όμως, ο δαίμονας, η υποθετική οντότητα για την οποία μιλάμε, δεν θα μπορούσε παρά να έχει επιλέξει το κακό, αφού τα χαρακτηριστικά τα οποία του αποδίδουμε είναι τα χαρακτηριστικά κάποιου πλάσματος που έχει ξεφύγει τελείως από την φύση του
Το μοναδικό πλάσμα όμως που έχουμε σαν υπόδειγμα για μια τέτοια συμπεριφορά, είμαστε εμείς οι ίδιοι
Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που κάνουμε είναι οτι προβάλουμε σε μια εξωτερική οντότητα, αυτό που μπορούμε να είμαστε ή μάλλον, αυτό που είμαστε
Χειρότερα ακόμα, χρησιμοποιούμε αυτές τις ιδέες σαν άλλοθι για τους εαυτούς μας. Ποτέ δεν θα είμαστε τόσο κακοί όσο οι δαίμονες γιατί αυτοί είναι το απόλυτα κακό, άρα ποτέ δεν θα είμαστε κακοί, και ποτέ δεν θα είμαστε τόσο καλοί όσο οι άγγελοι γιατί αυτοί είναι το απόλυτα καλό, άρα ποτέ δεν θα χρειαστεί να είμαστε καλοί.

Οι ιδέες αυτές χρησιμοποιούνται ως προειδοποίηση, για αναγνώριση και αποφυγή. Περιγράφουν οντότητες ανώτερης συνείδησης. Το να τις συγκρίνουμε με εμάς είναι λάθος. Πρέπει όμως κάπως να τις περιγράψουμε, ώστε να κατανοηθούν σε ανθρώπινο επίπεδο.

Λευκός Λύκος
20-01-18, 16:27
Η μαζική πίστη για την ύπαρξη κάποιου πράγματος το κάνει τελικά υπαρκτό, ακόμα κι αν δεν υπάρχει. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες επιπτώσεις που προκαλούν οι θρησκείες στους πιστούς τους.

Κι αν δεν γίνεται υπαρκτό, τότε ο φορέας της "πίστης" κάνει ο ίδιος στους "πιστούς" του, αυτά που θα έκανε ο υποτιθέμενος αντίπαλος.

Δυστυχώς για εσάς, οι οντότητες αυτές δεν περιγράφονται μόνο απ' τις θρησκείες. Κι εσείς την δικιά σας πίστη έχετε, ποια η διαφορά;

ilias1990
20-01-18, 22:49
Δυστυχώς για εσάς, οι οντότητες αυτές δεν περιγράφονται μόνο απ' τις θρησκείες. Κι εσείς την δικιά σας πίστη έχετε, ποια η διαφορά;

Δεν αποκλείω την πιθανότητα ύπαρξης οντοτήτων πέρα απ'το πεδίο αντίληψης μας. Μίλησα ξεκάθαρα για την οπτική των θρησκειών. Και για να το θέσω καλύτερα: " Η μαζική πίστη για κάτι το κάνει τελικά υπαρκτό, ακόμα κι αν δεν υπήρχε πριν ".

Gabriell
21-01-18, 00:09
Οι ιδέες αυτές χρησιμοποιούνται ως προειδοποίηση, για αναγνώριση και αποφυγή. Περιγράφουν οντότητες ανώτερης συνείδησης. Το να τις συγκρίνουμε με εμάς είναι λάθος. Πρέπει όμως κάπως να τις περιγράψουμε, ώστε να κατανοηθούν σε ανθρώπινο επίπεδο.
Αν όμως θεωρούμε οτι αυτοί οι υποθετικοί κάτοικοι μιας άλλης διάστασης είναι ανώτεροι απο εμάς, τότε ποιος ο λόγος να νταλαβερίζονται με ανθρώπους;
Έχουν ανώτερη συνείδηση απο εμάς, αλλά έχουν τα ίδια κατώτερα κίνητρα;

Λευκός Λύκος
22-01-18, 18:07
Δεν αποκλείω την πιθανότητα ύπαρξης οντοτήτων πέρα απ'το πεδίο αντίληψης μας. Μίλησα ξεκάθαρα για την οπτική των θρησκειών. Και για να το θέσω καλύτερα: " Η μαζική πίστη για κάτι το κάνει τελικά υπαρκτό, ακόμα κι αν δεν υπήρχε πριν ".

Μαζική πίστη είναι και το ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος. Αυτό σ' ενοχλεί εξίσου με τα παραπάνω;

Λευκός Λύκος
22-01-18, 18:15
Αν όμως θεωρούμε οτι αυτοί οι υποθετικοί κάτοικοι μιας άλλης διάστασης είναι ανώτεροι απο εμάς, τότε ποιος ο λόγος να νταλαβερίζονται με ανθρώπους;
Έχουν ανώτερη συνείδηση απο εμάς, αλλά έχουν τα ίδια κατώτερα κίνητρα;

Ποιος ο λόγος που νταραβερίζονται οι άνθρωποι με τα ζώα, τα ψάρια και τον αγρό;

valhalla
22-01-18, 19:58
Ποιος ο λόγος που νταραβερίζονται οι άνθρωποι με τα ζώα, τα ψάρια και τον αγρό;
Για να τα τρώμε. Εμείς είμαστε τροφή;

Με μυρμήγκια πάντως δεν έχουμε νταλαβέρια, ούτε αντιλαμβάνονται την ύπαρξη μας... είναι σαν να ζουν σε 2 διαστάσεις ενώ εμείς σε 3. Τέτοια είναι η τάξη μεγέθους σαν διαφορά.

Robespierre
22-01-18, 21:07
Μαζική πίστη είναι και το ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος. Αυτό σ' ενοχλεί εξίσου με τα παραπάνω;

Πατάτες γιαχνί...

Σύγκριση ενός κοινά αποδεκτού και πραγματικού φαινομένου, την αίσθηση του χρώματος, συγκεκριμένα την εντύπωση που λέγεται γαλάζιο, με τα παραμύθια που έχουν εφεύρει οι εβραιοχριστιανοί ποιμένες για να τρομοκρατούν το κοπάδι.

cHrIsToS8
23-01-18, 15:27
Οτι και αν έχει εφεύρει ο οποιοσδήποτε με σκοπό να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει θεωρώ ότι το φταίξιμο ανηκει στον οικογενειακό, συγγενικό και κοινωνικό περίγυρω αυτού ο οποίος εν τέλει τρομοκρατείται.
Με απλά λόγια, ότι και να λένε οι παπάπδες οι γονείς είναι αυτοί που ευθύνονται για το παιδί τους και τι τρόμο ή αγάπη θα λάβει.

Robespierre
24-01-18, 09:20
Κάνεις λάθος. Το παιδί δεν το μεγαλώνουν μόνο οι γονείς του. Το μεγαλώνει και ο κοινωνικός περίγυρος και η πολιτεία. Ξεκινάμε από συνομήλικους, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Μόνο το σύστημα παιδείας νοσεί και σου μιλάω εκ των έσω. Αφήνω κατά μέρος τα ευρύτερα χάλια της Ελληνικής κοινωνίας. Για παράδειγμα, όσο υπάρχει και καλλιεργείται η κουλτούρα του bullying στα σχολεία, το μόνο που μπορεί να κάνει ο γονιός είναι να πάει να πλακώνεται ο ίδιος με τους γονείς του κάθε κακομαθημένου ή να στείλει το παιδί του για kick boxing από το δημοτικό. Τα χέρια του δασκάλου, όσοι ενδιαφέρονται φυσικά, είναι δεμένα δια νόμου. Και μετά το σχολικό-εφηβικό bullying θα αντιμετωπίσει το εργασιακό mobbing. Φυσικά η 12-ετής χριστιανορθόδοξη κατήχηση συντελεί στο μέγιστο, στη δημιουργία προβληματικών ανθρώπων, όσοι παίρνουν στα σοβαρά φυσικά αυτά που τους "διδάσκουν".

Johnkokk
24-01-18, 14:52
Κάνεις λάθος. Το παιδί δεν το μεγαλώνουν μόνο οι γονείς του. Το μεγαλώνει και ο κοινωνικός περίγυρος και η πολιτεία. Ξεκινάμε από συνομήλικους, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Μόνο το σύστημα παιδείας νοσεί και σου μιλάω εκ των έσω. Αφήνω κατά μέρος τα ευρύτερα χάλια της Ελληνικής κοινωνίας. Για παράδειγμα, όσο υπάρχει και καλλιεργείται η κουλτούρα του bullying στα σχολεία, το μόνο που μπορεί να κάνει ο γονιός είναι να πάει να πλακώνεται ο ίδιος με τους γονείς του κάθε κακομαθημένου ή να στείλει το παιδί του για kick boxing από το δημοτικό. Τα χέρια του δασκάλου, όσοι ενδιαφέρονται φυσικά, είναι δεμένα δια νόμου. Και μετά το σχολικό-εφηβικό bullying θα αντιμετωπίσει το εργασιακό mobbing. Φυσικά η 12-ετής χριστιανορθόδοξη κατήχηση συντελεί στο μέγιστο, στη δημιουργία προβληματικών ανθρώπων, όσοι παίρνουν στα σοβαρά φυσικά αυτά που τους "διδάσκουν".

Φίλοι Ρομπ και Χρήστο. Το θέμα του μπούλινκ είναι αρκετά περίεργο. Αν και δέχθηκα κάποιες φορές( ας πούμε ότι το ύψος δεν είναι από τα προτερήματά μου χαχαχαχ) ,ποτέ δεν το κατανόησα πλήρως όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται.
Προσωπικά θεωρώ πως ως επί το πλείστον μόνο εγώ ευθύνομαι για ότι κακό ή καλό μου συμβαίνει.Στο θέμα του μπούλινγκ κατηγορώ πιο συχνά αυτούς που δέχονται παρά το αντίθετο. Αν ένα παιδί είναι 100 κιλά στα 10 του ποιός φταίει? Τα όποια παιδιά το κοροϊδεύουν ή η μάνα του παιδιού και το παιδί που έχει γίνει παιδοβούβαλο? Μπορεί να ακούγομαι απόλυτος και παλαιολιθικός αλλά στο μπούλινγκ δεν υπάρχει θύτης και θύμα. Υπάρχει μόνο ο δέκτης και απλά όποιος δέχεται παρενόχληση πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Η ιδέα της προσαρμογής ολόκληρου του κοινωνικού περιβάλλοντος στα δεδομένα ενός ανθρώπου είναι ηλίθια και συνήθως κάτι το ακατόρθωτο .

Όσο για την κατήχηση που λες εξαρτάται πάντα και από τον όποιο θεολόγο-ιερέα κάνει την κατήχηση καθώς και από την ικανότητα του καθε παιδιού να δεχθεί αυτά που πρέπει. Κάποιες χρονιές πήγαινα κι εγώ στο κατηχητικό της ενορίας, αλλά για καλή μου τύχη ο θεολόγος ήταν <<μορφή>> ενώ οι υπόλοιποι <<κατηχούμενοι>> αποτελούνταν από την <<αληταρία>> της γειτονιάς (μηχανάκια από τα 13,κοντρες,οπαδιλίκια κλπ) χαχαχ. Μόλις άλλαξε θεολόγος φύγαμε όλοι βέβαια( ο νέος ήταν κάπως creepy με όλες τις έννοιες:eek: ενώ η εναλλακτική ήταν ο παπάς, που ήταν πραγματικά για κλοτσιές χαχαχα)

cHrIsToS8
24-01-18, 18:49

Δεν διαφωνω σε κάτι από αυτά που λες( εκτός από το τελευταίο της χριστιανορθοδοξης κατήχησης, που δεν μπορούσες να μην βγάλεις τα προσωπικά σου προβλήματα(που αν θες να μιλήσουμε για την υπάρξη ή όχι και σε τι μορφή της ''χριστιανορθόδοξης κατηχησης'', το κάνουμε όποτε θες αλλά, δεν σε εχω δει να μιλάς σοβαρά γι αυτό το θέμα, είσαι ιδιατερα συναισθηματικός), αντιθέτως συμφωνω
αλλα επιμένω ότι οι γονείς έχουν τον σπουδαιότερο λόγο.
Ακόμα και αυτό που λες για τα χέρια του δασκάλου που είναι δεμένα, (και είναι) για τους γονείς όμως και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είναι όχι μόνο ελευθερα αλλά με δυνατότητες που δεν έχει όχι ο δασκαλος αλλά ούτε τα συντομιστικά του όργανα.
Αλλά όταν οι πολίτες σαν του λόγου σου, που ξεφέυγουν από το μέσο όρο της απάθεις και του ωχαδερφισμού και αποτελούν τα ει δυνατόν υγειή κύταρρα της κοινωνίας, είναι τόσο κολλημένοι με το θέμα της ''χριστιανορθοδοξίας'' τότε πρέπει να το ξεπεράσουν για να συνεχίσουν.
Ο πολίτης μόνος του δεν έχει δύναμη, μόνο ως σύνολο μπορεί να κάνει κάτι.

cHrIsToS8
24-01-18, 18:52
Όσο για την κατήχηση που λες εξαρτάται πάντα και από τον όποιο θεολόγο-ιερέα κάνει την κατήχηση

Εδώ εστιάζεται το μεγάλο πρόβλημα.
Θεωρείται ότι τα χέρια του δασκάλου είναι δεμένα αλλά από την αλλη τον θεολόγο-ιερέα δεν τον θεωρείται ότι είναι με δεμένα χέρια και ότι κάνει και έχει την δύναμη να κάνει ότι θέλει.
Είναι δυνατόν αυτό;
Δεν βλέπετε την αντίφαση;

Johnkokk
24-01-18, 19:58
Εδώ εστιάζεται το μεγάλο πρόβλημα.
Θεωρείται ότι τα χέρια του δασκάλου είναι δεμένα αλλά από την αλλη τον θεολόγο-ιερέα δεν τον θεωρείται ότι είναι με δεμένα χέρια και ότι κάνει και έχει την δύναμη να κάνει ότι θέλει.
Είναι δυνατόν αυτό;
Δεν βλέπετε την αντίφαση;

Βασικά συνήθως η κατήχηση γίνεται αντικείμενο συζήτησης γιατί ο θεολόγος-ιερέας έχει λίγο παραπάνω ελεύθερα απ'οσο πρέπει τα χέρια και γενικά τα άκρα του;)

Πέρα από την πλάκα όμως, υπάρχει(και όλοι, πιστοί και μη το γνωρίζουμε) ένα μιζαδόρικο σύστημα και στην εκκλησία. Συνεπώς ακόμη και αν ένας παπάς είναι ακατάλληλος για να κατηχήσει(είναι και μεγάλοι άνθρωποι συνήθως) και πάλι, ο θεολόγος που θα επιλεχθεί(αν είναι καν θεολόγος) θα είναι ένας παρατρεχάμενος είτε του ιερέα είτε του ιερατείου. Τι να διδάξει αυτός για χριστιανική πίστη και γενικά για οποιαδήποτε πίστη.

Και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν και οι καλοί ιερείς και θεολόγοι ,κανείς δεν το αρνείται,αλλά σε γενικές γραμμές είναι προβληματικό το σύστημα του κατηχητικού.

Υ.Σ πρέπει να αναφέρω ότι σε αντίθεση με τους άνδρες,οι γυναίκες <<διδάσκαλοι>> στα κατηχητικά έχουν αρκετή αποτελεσματικότητα. Ανοίξτε απλά 4Ε καμιά φορά και θα χάσετε προσωρινά κάθε συναίσθημα σαρκικής λαγνείας :p

cHrIsToS8
24-01-18, 20:05
Τι να διδάξει αυτός για χριστιανική πίστη και γενικά για οποιαδήποτε πίστη.

Τι και πώς να διδάξει όταν δεν επιτρέπεται η κατήχηση αλλά σκίζουν όλοι (και η εκκλησία α.ε.) τα ιμμάτια τους ότι πρόκειται για ομολογία;
Τι κατηχητικό να κάνει η εκκλησία α.ε. όταν απαγορεύεται να έχει δικές της σχολές για να βγαίνουν από εκεί χριστιανοί κατηχητες και όχι.... θεολόγοι του κρατους; ( η ορθοδοξία αναγνωρίζει μόνο τρεις θεολόγους)
Ειμαί υπερ τους διαχωρισμού κράτους και εκκλησιας.
Για το καλό της εκκλησίας.

Robespierre
25-01-18, 14:53
Φίλοι Ρομπ και Χρήστο. Το θέμα του μπούλινκ είναι αρκετά περίεργο. Αν και δέχθηκα κάποιες φορές( ας πούμε ότι το ύψος δεν είναι από τα προτερήματά μου χαχαχαχ) ,ποτέ δεν το κατανόησα πλήρως όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται.
Προσωπικά θεωρώ πως ως επί το πλείστον μόνο εγώ ευθύνομαι για ότι κακό ή καλό μου συμβαίνει.Στο θέμα του μπούλινγκ κατηγορώ πιο συχνά αυτούς που δέχονται παρά το αντίθετο. Αν ένα παιδί είναι 100 κιλά στα 10 του ποιός φταίει? Τα όποια παιδιά το κοροϊδεύουν ή η μάνα του παιδιού και το παιδί που έχει γίνει παιδοβούβαλο? Μπορεί να ακούγομαι απόλυτος και παλαιολιθικός αλλά στο μπούλινγκ δεν υπάρχει θύτης και θύμα. Υπάρχει μόνο ο δέκτης και απλά όποιος δέχεται παρενόχληση πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Η ιδέα της προσαρμογής ολόκληρου του κοινωνικού περιβάλλοντος στα δεδομένα ενός ανθρώπου είναι ηλίθια και συνήθως κάτι το ακατόρθωτο .

Φιλε johnkokk, είναι επειδή εσένα δεν σου 'τυχε να περάσεις από "καλό" σχολείο, το παίρνεις στην πλάκα. Σε ένα γυμνάσιο στην Αθήνα που βρεθηκα για 4 χρονια σαν καθηγητής, μέτρησα 4-5 περιπτώσεις που στις μισές αν δεν είχα παρέμβει δυναμικά, θα είχαμε γεγονότα "σχολής Ιωαννίνων". Δεν εχει σημασία το ύψος, το βάρος, το πάχος και η μυική δύναμη. Αν δειχνεις ευάλωτος, οι άλλοι θα πέσουν να σε φάνε ζωντανό. Είναι τέτοια η κοινωνία που μεγαλώνει αγρίμια. Πάτα στο λαιμό όποιον βρεθεί μπροστά σου, εσυ είσαι κι άλλος κανένας. Ετσι τους μεγαλώνουν απ' τα σπίτια τους.

Ενα (συγνώμη για την έκφραση) σκατό, μοίραζε απειλές σε όποιον εβρισκε του χεριού του, πριν δυο χρόνια. Τον είχαμε πιάσει 5-6 φορρές, του είχαμε μιλήσει, τον είχαμε μαλώσει τίποτα. Μετα φωνάξαμε τον κηδεμόνα του και καταλάβαμε. Ενας καραγκιόζης κομπλεξικός, που βάζω στοιχήμα πως δέρνει τον μικρό σταθερά απο τότε που γεννήθηκε.

Πρώτη του ατάκα:

-Αμα ξαναμαλώσεις το παιδί μου θα σε βρουν σε κανένα χαντάκι.

(του τύπου ρίχνω ενα κεφάλι, εχω και κάποια εκπαίδευση στο βαράτε)

Τον πάω κάπου απόμερα:

-Πρόσεξε μη βρούν εσένα ή το παιδί σου σε κανένα χαντάκι με τις μ..ς που αμολάς.

Παγώνει ο τύπος. Χτύπησε ταβάνι, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι άκουσε.

-Εχεις τελειώσει, μου λέει.

-Όποτε θελεις και οπου θέλεις καραγκιόζη, του λέω.

Πήρε το παιδί απο το σχολείο σε ενα μήνα, το φορτώθηκε κάποιο άλλο σχολείο, δυστυχώς. Εμένα, μου χαράξανε (άγνωστοι) τ' αμαξι, κάπου στο τέλος της χρονιάς.

Μου το επισκευασαν οι γονεις δυο παιδιών που γλύτωσαν, η μάνα του ενός μου φιλούσε τα χέρια, κυριολεκτικά.

Τωρα πες μου εσύ johnkokk, ποιός φταιει; Ο χοντρός, ο γυαλάκιας, ο λεπτούλης ή ο εμφανώς θυληπρεπής; Αυτοί ή το κουτάβι κάποιου τυπάκου που επρεπε να τον είχαμε στειρώσει πριν αναπραχθεί; Οπως καταλαβαινεις δεν εχω κάνει ακόμα παιδιά και δεν θα τους συμπονέσω.

Εχω μια όμως μια καλή εμπειρία απο παιδιά. Και κυρίως απο μεγάλους. Η γυναίκα του λεχρίτη καντηλανάφτισα στην εκκλησία της γειτονάς, ο αδερφός της, αρχι-πάπαρδος μέσα, άλλο γκαγκστεροειδές κι αυτός. Είχε περάσει κι αυτός για απειλές, κάποτε. Στο χώρο της άκρας δεξιάς φυσικά, ενταγμένοι ολοι.

Αναρρωτιέσαι μετά ποιοι είναι οι "δαίμονες";

Johnkokk
25-01-18, 15:33
Φιλε johnkokk, είναι επειδή εσένα δεν σου 'τυχε να περάσεις από "καλό" σχολείο, το παίρνεις στην πλάκα. Σε ένα γυμνάσιο στην Αθήνα που βρεθηκα για 4 χρονια σαν καθηγητής, μέτρησα 4-5 περιπτώσεις που στις μισές αν δεν είχα παρέμβει δυναμικά, θα είχαμε γεγονότα "σχολής Ιωαννίνων". Δεν εχει σημασία το ύψος, το βάρος, το πάχος και η μυική δύναμη. Αν δειχνεις ευάλωτος, οι άλλοι θα πέσουν να σε φάνε ζωντανό. Είναι τέτοια η κοινωνία που μεγαλώνει αγρίμια. Πάτα στο λαιμό όποιον βρεθεί μπροστά σου, εσυ είσαι κι άλλος κανένας. Ετσι τους μεγαλώνουν απ' τα σπίτια τους.

Ενα (συγνώμη για την έκφραση) σκατό, μοίραζε απειλές σε όποιον εβρισκε του χεριού του, πριν δυο χρόνια. Τον είχαμε πιάσει 5-6 φορρές, του είχαμε μιλήσει, τον είχαμε μαλώσει τίποτα. Μετα φωνάξαμε τον κηδεμόνα του και καταλάβαμε. Ενας καραγκιόζης κομπλεξικός, που βάζω στοιχήμα πως δέρνει τον μικρό σταθερά απο τότε που γεννήθηκε.

Πρώτη του ατάκα:

-Αμα ξαναμαλώσεις το παιδί μου θα σε βρουν σε κανένα χαντάκι.

(του τύπου ρίχνω ενα κεφάλι, εχω και κάποια εκπαίδευση στο βαράτε)

Τον πάω κάπου απόμερα:

-Πρόσεξε μη βρούν εσένα ή το παιδί σου σε κανένα χαντάκι με τις μ..ς που αμολάς.

Παγώνει ο τύπος. Χτύπησε ταβάνι, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι άκουσε.

-Εχεις τελειώσει, μου λέει.

-Όποτε θελεις και οπου θέλεις καραγκιόζη, του λέω.

Πήρε το παιδί απο το σχολείο σε ενα μήνα, το φορτώθηκε κάποιο άλλο σχολείο, δυστυχώς. Εμένα, μου χαράξανε (άγνωστοι) τ' αμαξι, κάπου στο τέλος της χρονιάς.

Μου το επισκευασαν οι γονεις δυο παιδιών που γλύτωσαν, η μάνα του ενός μου φιλούσε τα χέρια, κυριολεκτικά.

Τωρα πες μου εσύ johnkokk, ποιός φταιει; Ο χοντρός, ο γυαλάκιας, ο λεπτούλης ή ο εμφανώς θυληπρεπής; Αυτοί ή το κουτάβι κάποιου τυπάκου που επρεπε να τον είχαμε στειρώσει πριν αναπραχθεί; Οπως καταλαβαινεις δεν εχω κάνει ακόμα παιδιά και δεν θα τους συμπονέσω.

Εχω μια όμως μια καλή εμπειρία απο παιδιά. Και κυρίως απο μεγάλους. Η γυναίκα του λεχρίτη καντηλανάφτισα στην εκκλησία της γειτονάς, ο αδερφός της, αρχι-πάπαρδος μέσα, άλλο γκαγκστεροειδές κι αυτός. Είχε περάσει κι αυτός για απειλές, κάποτε. Στο χώρο της άκρας δεξιάς φυσικά, ενταγμένοι ολοι.

Αναρρωτιέσαι μετά ποιοι είναι οι "δαίμονες";

Φίλε Ρομπ, ίσως και να έχεις δίκιο, μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη όπου είναι πιο ήρεμα τα πράγματα και πιο ανθρώπινες οι σχέσεις, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ τη σκληρότητα και όλα τα αρνητικά της Αθήνας και γενικά της μεγάλης πόλης.

Σίγουρα υπάρχουν και άτομα που είναι απόδειξη του ενδιάμεσου στάδιου μεταξύ πιθήκων και ανθρώπων.

Όσο για την υποκρισία πολλών που βάζουν την πίστη σαν βιτρίνα και απο πίσω κάνουν τα χίλια δυο είμαι 100% σύμφωνος. Θυμάμαι μια συζήτηση του πατέρα μου με φίλους του για μια πάμπλουτη <<κυρία>> που το παιζε θεούσα.Ο άντρας της πουλούσε όπλα...Γενικά η πίστη έχει καταστραφεί και από πιστούς και από ιερατείο. Αν γυρνούσε ο Χριστός θα τρελαινόταν...άντε την πρώτη φορά είχε έναν ναό για να τα σπάσει, τώρα που να πρωτοπήγαινε :D

ilias1990
25-01-18, 15:43
Johnkokk, αναφέρεις την αντίληψη της κοινωνίας στο θέμα της παχυσαρκίας. Εδώ παρατηρείται η εξής αντίφαση: Απ'τη μια προωθείται η εικόνα του ιδεατού σώματος και από την άλλη ο υπερκαταναλωτισμός , με τις γνωστές συνέπειες που αυτός έχει στο σώμα.

Στο θέμα του bullying τώρα, μιλάς ( σωστά ) για τις ευθύνες τις οικογένειας. Εννοείται πως η οικογένεια πρέπει να περάσει στο παιδί τις αξίες της σωστής διατροφής, πάνω απ'όλα για την υγεία του ίδιου του παιδιού και όχι για να μην του την " πέσουν " στο σχολείο. Αντίστοιχα όμως, οι γονείς θα πρέπει να μάθουν στο παιδί την σωστή συμπεριφορά στους γύρω του, ώστε να μην έχουμε τέτοια αντικοινωνικά φαινόμενα. Και άντε, στην περίπτωση της παχυσαρκίας πες ότι ο/η μικρός/ή αδυνατίζει και γλυτώνει το τραμπουκισμό. Αν ( όπως ο Robespierre αναφέρει ) είναι θηλυπρεπής τι θα πρέπει να του πουν οι γονείς; Να μιλάει και να φέρεται πιο " αντρικά ";

Στην τελική θα πρέπει να μας απασχολεί η ένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο με κάθε τρόπο, ή να σταματήσουν να υπάρχουν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του κοινωνικού συνόλου ;

Litsa
25-01-18, 19:22
Στην τελική θα πρέπει να μας απασχολεί η ένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο με κάθε τρόπο, ή να σταματήσουν να υπάρχουν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του κοινωνικού συνόλου ;
Στην τελική (ευθεία?) το δεύτερο, λέω γω, για να είναι εύκολο το πρώτο.

Βέβαια τα στερεότυπα είναι ένας εύκολος τρόπος να κατηγοριοποιούμε καταστάσεις, πολλές φορές οδηγεί σε λάθος, δηλαδή βλέπεις ένα παιδαρά μαύρο, λες, είναι από Αφρική, 90% πέφτεις μέσα.

Στερεότυπα και προκαταλήψεις ήταν ελαττωματικά μεν αλλά όπλα άμυνας παλαιότερων κοινωνιών. Τα καταπολεμάμε και προσπαθούμε να χρησιμοποπιείσουμε περισσότερο επιστήμη στην καθημερινότητά μας αλλά δεν τα καταδικάζουμε.

Deadite
26-01-18, 15:33
Στην τελική (ευθεία?) το δεύτερο, λέω γω, για να είναι εύκολο το πρώτο.

Βέβαια τα στερεότυπα είναι ένας εύκολος τρόπος να κατηγοριοποιούμε καταστάσεις, πολλές φορές οδηγεί σε λάθος, δηλαδή βλέπεις ένα παιδαρά μαύρο, λες, είναι από Αφρική, 90% πέφτεις μέσα.

Στερεότυπα και προκαταλήψεις ήταν ελαττωματικά μεν αλλά όπλα άμυνας παλαιότερων κοινωνιών. Τα καταπολεμάμε και προσπαθούμε να χρησιμοποπιείσουμε περισσότερο επιστήμη στην καθημερινότητά μας αλλά δεν τα καταδικάζουμε.

Σύντομα κι απλά:

http://old.psych.uoa.gr/~vpavlop/index.files/pdf/soc_pms_school2008_present2.pdf

Λευκός Λύκος
09-03-18, 23:29
Για να τα τρώμε. Εμείς είμαστε τροφή;

Με μυρμήγκια πάντως δεν έχουμε νταλαβέρια, ούτε αντιλαμβάνονται την ύπαρξη μας... είναι σαν να ζουν σε 2 διαστάσεις ενώ εμείς σε 3. Τέτοια είναι η τάξη μεγέθους σαν διαφορά.

Δεν τα τρώμε μόνο• τα κρατάμε στη ζωή, περιορισμένα και υπό τον έλεγχό μας, τα αναπαράγουμε ή τα στειρώνουμε και τα φροντίζουμε, ώστε να εκμεταλλευόμαστε αυτά που παράγουν ή αυτό που είναι. Από ανάγκη κι επειδή μπορούμε. Καμιά φορά τα βασανίζουμε κι από πάνω, ειδικά αν δεν μπορούν να αμυνθούν.

Λευκός Λύκος
09-03-18, 23:50
Πατάτες γιαχνί...

Σύγκριση ενός κοινά αποδεκτού και πραγματικού φαινομένου, την αίσθηση του χρώματος, συγκεκριμένα την εντύπωση που λέγεται γαλάζιο, με τα παραμύθια που έχουν εφεύρει οι εβραιοχριστιανοί ποιμένες για να τρομοκρατούν το κοπάδι.

Η σύγκριση αφορά σε κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε όπως πραγματικά είναι, παρά μόνο υπό προϋποθέσεις.

Robespierre
10-03-18, 00:00
Ποιο είναι αυτό; Το χρώμα του ουρανού ή αυτά που λένε οι θρησκείες;

Λευκός Λύκος
11-03-18, 00:17
Ποιο είναι αυτό; Το χρώμα του ουρανού ή αυτά που λένε οι θρησκείες;

Νομίζω ήμουν σαφής.
Και ξαναλέω, οι οντότητες αυτές δεν περιγράφονται μόνο απ' τις θρησκείες. Υπάρχουν φαίνεται κι άλλοι που αραδιάζουν παραμύθια για να τρομοκρατούν το κοπάδι. Εγώ δεν αναφέρομαι σε θρησκείες, εσύ εξακολουθείς.

Deadite
11-03-18, 00:51
Τι καταλαβαίνω εγώ:

Ο Λευκός Λύκος αναφέρεται στις οντότητες με τις οποίες επικοινωνούν όσοι ασχολούνται με επικλήσεις.

Το πώς τις ονομάζει ο καθένας, εξαρτάται από τις πεποιθήσεις κι από τις εμπειρίες του.

Εάν κατάλαβα λάθος, ας με διορθώσει ο Λευκός Λύκος :)

Λευκός Λύκος
11-03-18, 01:18
Τι καταλαβαίνω εγώ:

Ο Λευκός Λύκος αναφέρεται στις οντότητες με τις οποίες επικοινωνούν όσοι ασχολούνται με επικλήσεις.

Το πώς τις ονομάζει ο καθένας, εξαρτάται από τις πεποιθήσεις κι από τις εμπειρίες του.

Εάν κατάλαβα λάθος, ας με διορθώσει ο Λευκός Λύκος :)

Αναφέρομαι στις οντότητες με τις οποίες επικοινωνούν οι άνθρωποι σε διαφορετικές καταστάσεις συνείδησης, γενικότερα.
Ναι, το πως τις ονομάζει ή τις περιγράφει κάποιος διαφέρει, κάποια στοιχεία όμως είναι κοινά.