PDA

Επιστροφή στο Forum : Λεμούριοι τι ξερουμε γιαυτους..??


Darkoverlordoftheabyss
05-01-06, 16:19
Αυτο το θεμα το ανοιγω με λιγο δισταγμο (γιατι ξερω τι προκειται να ακολουθησει) αλλα παντοτε ηθελα να μαθω τι ξερουμε για τους Λεμουριους ξερουμε για τους Λεμουριους μονο απο τον Πλάτων? Υπαρχουν και αλλες πηγες σχετικα με αυτον τον πολιτισμο?

Μιχάλης
05-01-06, 17:36
Έτσι πρόχειρα και χωρίς να ανατρέξω σε βιβλιογραφία μιας και αυτή τη στιγμή δεν μου είναι διαθέσιμη, θυμάμαι πως οι κυριότερες πηγές για τους Λεμούριους προέρχονται από τον Συνταγματάρχη Τσερτσγουντ και τις περίφημες πινακίδες Ναακάλ που υποτίθεται ότι ανακάλυψε και αποκρυπτογράφησε. Επίσης σε αυτούς αναφέρεται και η Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκι, νομίζω στο Βιβλίο της "Η Μυστική Δοξασία".
Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ο Πλάτωνας σε αυτούς.

quendi
06-01-06, 12:50
Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ο Πλάτωνας σε αυτούς.

Κ εγω το ιδιο..εισαι σιγουρος φιλε Darkoverlordoftheabyss για αυτο που λες??

tsilof
06-01-06, 17:23
Ο Πλάτωνας αναφέρεται στους Λεμούριους Ατλαντες και μια μάχη σχετικά με την κατάκτηση της Ατλαντίδας. Με μία γρήγορη αναζήτηση μέσω google θα βρείτε και παραπομπή σε σχετικό άρθρο του Βήματος(28-11-2004). Αναζητήστε ως "Λεμούριοι- Πλάτωνας". :)
Σας παραθέτω ένα μικρό απόπσπασμα..
...Η θαλασσοκράτειρα Ατλαντίδα αποίκισε πολλά μέρη, με κυριότερη «θυγατρική της» τη Λεμούρια Ατλαντίδα, την Ινδία. Αλλά σταδιακά άρχισε να καταπιέζει τις αποικίες της και οι Λεμούριοι Άτλαντες επαναστάτησαν. Ακολούθησε φοβερός πόλεμος, τον οποίο τελικά θα κέρδιζαν οι Λεμούριοι, που είχαν αποβιβαστεί στην Ατλαντίδα και την πολιορκούσαν. Την ημέρα όμως που μπήκαν θριαμβευτές στην πρωτεύουσα εσχίσθη το καταπέτασμα του ουρανού. Το φοβερό ηφαίστειο που ήταν το βουνό Άτλας εξερράγη με δύναμη ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από εκείνου της Θήρας και μετά βυθίστηκε, προξενώντας ένα απίστευτο παλιρροϊκό κύμα «τσουνάμι». Έτσι εξηγείται ο καταποντισμός της Ατλαντίδας σε μία ημέρα και μία νύχτα, με επακολουθήσαντα τον κατακλυσμό που όλοι οι λαοί θυμούνται - είτε τον λένε του Δευκαλίωνος, είτε του Γιλγαμές ή του Νώε κτλ. Βεβαίως, στο σενάριο του Πλάτωνος, οι Λεμούριοι ήταν οι πρόγονοί του Αθηναίοι. Και αυτή ήταν η ιστορική τους εκδοχή, γιατί στη μυθολογική ήταν οι Ολύμπιοι εναντίον των Τιτάνων, ο Ηρακλής εναντίον του Άτλαντα, ο Αβελ κατά του Κάιν, ο Όσιρις κατά του Σεθ...

zepellin
06-01-06, 20:09
Φίλε tsilof απο ότι φαίνεται αυτό είναι μόνο μιά άποψη του Βήματος.
Ο Πλάτωνας δέν είπε τίποτα για Λεμουρία, όπως σωστά είπε ο Μιχάλης που υποτίθεται οτι βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Για την Λεμουρία πρώτος και τελευταίος που ανέφερε κάτι ήταν ο συνταγματάρχης Τσερτσγουντ στηριζόμενος στις πινακίδες Ναακάλ, αλλά και η Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκι.
Οι πληροφορίες του Τσερτσγουντ είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενες γιατί δέν υπάρχει καμία άλλη πηγή , ούτε απο αρχαίο συγγραφέα ούτε απο σύγχρονα ευρήματα.

Μιχάλης
07-01-06, 09:52
Σωστά επισημαίνει ο Ζέπελιν. Υπάρχει η άποψη μεταγενέστερων συγγραφέων ότι Λεμούριοι και Άτλαντες είχαν κάποιου είδους κοινή καταγωγή αλλά ο Πλάτωνας δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο.
Η Μπλαβάτσκι υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Μου, όπως ονόμαζαν την ήπειρο της Λεμουρίας είχαν στην πρώτη φάση της εξέλιξής τους αιθερικά σώματα, ήταν εξελιγμένοι και είχαν κεντρική διοίκηση αλλά έπεσαν σε μια σειρά από λανθασμένες ενέργειες, όπως ότι αναμίχθησαν με υποδεέστερα όντα, ακόμα και με ζώα και δημιούργησαν μια γενιά που ήταν μουγγή. Έτσι, από τις αμαρτίες τους η Οργή έπεσε πάνω τους και η ήπειρός τους καταποντίστηκε ενώ ο απόηχος της πτώσης του πολιτισμού τους βρίσκεται στις παραδόσεις που έχουν οι κάτοικοι των νησιών της Πολυνησίας.
Ο Συνταγματάρχης Τσέρτσγουντ, ενώ υποστήριξε ότι στηρίχθηκε στις αποκαλύψεις των πινακίδων Ναακάλ, δεν τις παρουσίασε ποτέ ούτε και αποκάλυψε το που ακριβώς βρίσκονταν.

Darkoverlordoftheabyss
08-01-06, 18:34
Χμμμ ενδιαφερον εχεις περισοτερες πληροφοριες για τις πινακίδες Ναακάλ;

Μιχάλης
09-01-06, 18:14
Οι πληροφορίες για τις συγκεκριμένες πινακίδες είναι λίγες, από όσο ξέρω, μιας και αναφέρονται μόνο από το Συνταγματάρχη. Θα σε προέτρεπα να κάνεις καμία αναζήτηση στο διαδίκτυο, ίσως εκεί να υπάρχουν περισσότερα. Όσο για τη Μου, νομίζω πως οι αναφορές είναι περισσότερες. Δοκίμασε να διαβάσεις κάποιο από τα συλλογικά έργα που έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους του χώρου ή ακόμα και τα έργα της Μπλαβάτσκι "Μυστική Δοξασία" και "Ίσιδα Αποκεκαλυμμένη". Εκεί δίνονται πληροφορίες για τις κύριες φυλές και τους Λεμούριους και Άτλαντες.

sunborn
17-10-08, 19:42
Η Λεμούρια υπήρξε ένας πολιτισμός οντοτήτων, ο οποίος ξεκίνησε σε μία υψηλότερη διαστασιακή συχνότητα η οποία αργότερα κατέβηκε στην Τρίτη διάσταση. Μετά από χιλιάδες χρόνια σε τρισδιάστατα σώματα, ξεκίνησαν να ανυψώνονται και πάλι σε υψηλότερες μορφές ζωής.

Μάλιστα συγχωνεύτηκαν με πολυδιάστατες πλευρές τους, οι οποίες υπήρξαν σε άλλα επίπεδα συχνοτήτων ταλάντωσης.

Αυτό το μοντέλο επαναλήφθηκε αργότερα στην Ατλαντίδα και τώρα ξανασυμβαίνει καθώς επιστρέφουμε ανεβαίνοντας σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας.

Υπάρχουν «Κύκλοι του Χρόνου».

Στα αλήθεια, οι συχνότητες των ονομάτων «Λεμούρια» και «Ατλαντίδα» είναι λανθασμένες. Τα ονόματά τους ήταν μία σειρά από ήχους.

Το όνομα Λεμούρια ήταν ένα υποπροϊόν μίας αντιπαράθεσης τον Δέκατο Ένατο Αιώνα, πάνω στην Δαρβινική καταγωγή των ειδών. Υποστηρικτές του Δαρβίνου είχαν πρόβλημα στο να εξηγήσουν πως ορισμένα είδη κατανεμήθηκαν σε μεγάλες περιοχές. Οι ζωολόγοι είχαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο να εξηγήσουν την εξάπλωση των Lemurs. Το Lemur είναι ένα μικρό πρωτόγονο είδος ενός πρωτεύοντος θεμελίου που βρέθηκε στην Αφρική, στην Μαδαγασκάρη, στην Ινδία και στο Αρχιπέλαγος του Μαλάι. Μερικοί ζωολόγοι υπέθεσαν μία μεγάλη μάζα γης στον Ινδικό ωκεανό, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και Ινδίας, εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ένας Άγγλος ζωολόγος, ο Phillip L. Schlater, πρότεινε το όνομα Λεμούρια για τη συγκεκριμένη παλαιότερη περιοχή, στον Ινδικό ωκεανό.

Ο Ernst Heinrich Haeckel (1834-1919), ένας Γερμανός φυσιοδίφης και αυθεντία του Δαρβίνου, χρησιμοποίησε τη Λεμούρια για εξηγήσει την απουσία απολιθωμένων λειψάνων του πρωτόγονου Ανθρώπου: Εάν ο άνθρωπος κατάγονταν από μία βυθισμένη ήπειρο στον Ινδικό ωκεανό, όλα τα απολιθώματα του «χαμένου συνδέσμου» θα βρίσκονται κάτω από την θάλασσα.

Οι ζωολόγοι τώρα έχουν εξηγήσει την κατανομή των Lemurs χωρίς να θεωρήσουν πως κατέφυγαν μέσω μίας γέφυρας στεριάς. Και ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν πολλά λείψανα του Αρχαίου Ανθρώπου στην Αφρική.
Ωστόσο, τον Δέκατο Ένατο αιώνα, οι θεωρίες του Haeckel ήταν ευρέως διαδεδομένες, διαβαζόμενες και σεβαστές.
Ως αποτέλεσμα, το όνομα Λεμούρια είναι αρκετά γνωστό ανάμεσα σε μορφωμένους ανθρώπους στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Άτλαντες και οι Λεμούριοι συνυπήρξαν. Δεν υπήρξαν στις ίδιες χρονικές γραμμές, όχι με την έννοια της συχνότητας. Οι χρονικές γραμμές-προγράμματα για κάθε σύνολο ήταν διαφορετικές. Αν το δούμε αυτό με έναν παράλληλο τρόπο, δεν υπήρξαν δίπλα δίπλα, αλλά και πάλι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν παράλληλα μας, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, απλώς σε μίαν υψηλότερη συχνότητα! Και πάλι, οι Λεμούριοι και οι Άτλαντες είναι υψηλότερες πλευρές των ψυχών μας.

Οι Λεμούριοι ήταν υψηλότερης συχνότητας και ήταν τηλεπαθητικοί, τηλεκινητικοί, να εκδηλώνουν με την θέληση και να χρησιμοποιούν υψηλότερες ταλαντωτικές ικανότητες.
Μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το φάσμα του ουρανίου τόξου σαν παράθυρο για να μετακινούνται μεταξύ πραγματικοτήτων.

Ωστόσο τα σώματά τους έπρεπε να ήταν μικρότερης πυκνότητας ώστε να μπορούν να το επιτυγχάνουν αυτό, και ήταν μπλε χρώματος, συχνότητα στην οποία είμαστε σχεδόν έτοιμοι για να επιστρέψουμε .

Οι κρύσταλλοι ήταν σημαντικοί στην ζωή τους, όπως και στην Ατλαντίδα.

Η γλώσσα τους ήταν τόνοι σαν εκφράσεις και φράσεις αντί για μεμονωμένες λέξεις.
Τα σπίτια τους ήταν ιπτάμενοι τρούλοι οι οποίοι μπορούσαν επίσης να μετακινούνται μεταξύ διαστάσεων.
Είχαν ολική επαναφορά και μπορούσαν να ενώσουν τις σκέψεις τους με άλλους, για μάθηση και επικοινωνία.
Η Λεμούρια ήταν τοποθετημένη (από όσα γνωρίζουμε) στην περιοχή του Ειρηνικού, που ονομάζεται Δακτύλιος της Φωτιάς.

Μερικοί άνθρωποι συνδέουν την περιοχή των Νησιών του Πάσχα με τους Λεμούριους.
Σε κάποιο επίπεδο σκέψης, η Λεμούρια υπάρχει παράλληλα στην τρισδιάστατη πραγματικότητα (μας) σε μίαν άλλη συχνότητα.

Οι πραγματικότητες δημιουργούνται από Δίκτυα πληροφοριών.
Για να θυμηθεί κανείς τη Λεμουρία, πρέπει να μπορεί να ακουμπήσει στα δίκτυα που δημιούργησαν αυτήν την πραγματικότητα.

Για να το κάνει κανείς αυτό πρέπει να μπορεί να ταλαντωθεί σε μίαν υψηλότερη συχνότητα ώστε να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Μπορούσαν επίσης να καταλάβουν τη σύνδεσή τους στην Κεντρική Πηγή του Φωτός η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα στην Πυραμίδα που είχε δημιουργήσει την πραγματικότητά τους.
Υπάρχουν φυσικά ερείπια στην περιοχή του Ειρηνικού τα οποία προέρχονται από έναν αρχαίο πολιτισμό. Αλλά είναι από την Λεμουρία;

Εφόσον οι ψυχές μας είναι όλες πολυδιάστατες - και ενώνονται όλες σε μία πηγή - εμείς στα αλήθεια είμαστε οι Λεμούριοι σε κάποιο επίπεδο.

Οι Λεμούριες ψυχές θυμήθηκαν την σύνδεσή τους με την πηγή και μπόρεσαν να αφήσουν τα φυσικά τους σώματα με τη θέλησή τους και αλληλεπίδρασαν σε άλλα επίπεδα. Πρέπει να περιμένουμε την ώρα των ονείρων για να το κάνουμε αυτό, και εκτός αν έχουμε δυνατότητα συνειδητού ονείρου δεν έχουμε δυνατότητα δραστηριοτήτων εκεί.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα James Churchward, η Λεμουρία (Mu) είχε περίπου πέντε χιλιάδες μίλια μήκος και τρεις χιλιάδες μίλια πλάτος, ένας όμορφος τροπικός παράδεισος όπως ο κήπος της Εδέμ.

Πιστεύει πως εξήντα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στην βύθιση η οποία συνέβη περίπου πενήντα χιλιάδες χρόνια πριν. Τα νησιά του Ειρηνικού είναι οι εναπομείναντες κορυφές της χαμένης ηπείρου. Ακριβείς χάρτες για την χαμένη ήπειρο της Mu και της Ατλαντίδας βρέθηκαν σε πέτρινες προ-Ινκα πλάκες στο Περού από τον δόκτωρ Javier Cabrera, χαραγμένοι σε πέτρα και φωτογραφημένοι από τον Robbert Charroux.
Η διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών Farida Iskoviet, βοηθός του προέδρου του ΟΗΕ Adam Malik, ήρθε στο Μαουι το 1972 και εξερεύνησε Λεμουριανά ερείπια και κατέληξε ότι ήταν αληθινά.

Ένας από τους κυριότερους αξιωματούχους της Χαβάη, όσον αφορά τη Λεμουριανή Εξερεύνηση ήταν ο στρατηγός Williard Wannall από την στρατιωτική κατασκοπία στο Οάχου ανέφερε ότι ερείπια από μία βυθισμένη Λεμουριανή πόλη βρίσκονταν μεταξύ του Μάουι και του Οάχου. Ήταν ένα άκρως απόρρητο σχέδιο στην ναυτική κατασκοπία το 1972.
Περίπου ένα γαλαξιακό έτος πριν (είκοσι έξι χιλιάδες χρόνια) ήταν η χρυσή εποχή της Αυτοκρατορίας του Ηλίου όταν η ανθρωπότητα ζούσε με ειρήνη, αγάπη, αρμονία και ευημερία πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε σήμερα.

Καθώς ο Ήλιος μας βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κεντρικό Ήλιο, τώρα ερχόμαστε στις πρώτες ακτίνες του Υδροχοϊκού δυναμικού πεδίου καθώς εγκαταλείπουμε το δυναμικό πεδίο των Ιχθύων. Τώρα βρισκόμαστε στην ακμή αισθανόμενοι και τους δύο κραδασμούς μίας παλιάς εποχής που πεθαίνει και μίας νέας εποχής που ανατέλλει.

Αυτή ήταν η Κοσμική Επιστήμη της Mu, βασισμένη στα συγγράμματα του James Churchward και του δόκτωρα George Hunt Williamson, οι οποίοι περάσαν δωδεκάδες χρόνων μελετώντας τις αρχαίες γραφές της Mu.

Ο ήλιος της Αυτοκρατορίας του Ηλίου ήταν το κοσμικό σύμβολο για τις πρωτογενείς δημιουργικές ενέργειες οι οποίες ακτινοβολούνταν από τον κεντρικό ήλιο του Σύμπαντος, οι ευεργετικές δυνάμεις του Χώρου και του Χρόνου από τις ανώτερες διαστάσεις , την πηγή όλης της Ζωής, Ύλης και Ενέργειας.

Ο ήλιος επίσης αντιπροσώπευε τον μικρόκοσμο, τον ήλιο μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, την αόρατη, αιώνια φλόγα η οποία ενώνει κάθε άνθρωπο με τον κοσμικό Δημιουργό του. Οι Λεμούριοι πίστευαν ότι ο ήλιος σε κάθε άνθρωπο ήταν τοποθετημένος στο τρίτο μάτι ? μέσα στο μυαλό μας, το οποίο συντονίζεται με τα πιο εσώτερα οράματά μας.

Σύμφωνα με τον Churchward, οι περισσότεροι Λεμούριοι ζούσαν σε σπίτια με διαφανή ταβάνια. Ήταν χωρίς στρες, αρρώστιες και ζούσαν εκατοντάδες χρόνια, αναπτύσσοντας τις υπεραισθήσεις τους κατά τη διάρκεια σαράντα χιλιάδων ετών κοινωνικής πρακτικής και πειραματισμών.

Με τόσους αιώνες εξέλιξης, οι Λεμούριοι κερδίσανε την φήμη της τηλεπάθειας, αστρικών ταξιδιών και τηλεμεταφοράς, κάνοντας τα οχήματα περιττά.
Οι περισσότεροι από τους οποίους γράψανε για την Λεμουρία υποστηρίζουν πως ήταν πρωτίστως κοινωνικά χορτοφάγοι, αγροτικοί, φυσικοί και οργανικά προσανατολισμένοι οι οποίοι εργάζονταν σε αρμονία με τη φύση και τη γη, έχοντας μικρή χρήση για επιστημονική τεχνολογία.

Οι Λεμούριοι είχαν επικεντρωθεί στο διαλογισμό και στην ανάπτυξη των υπεραισθήσεων.
Η Λεμουρία είχε μικρό ενδιαφέρον στην Ατλάντεια τεχνολογία και προτιμούσε να πειραματίζεται με τις ψυχικές ενέργειες και την μετακίνηση αντικειμένων αν και χρησιμοποιούσαν την υπερύψηλη ηχητική συχνότητα, την ηλιακή ενέργεια, την ενέργεια των κρυστάλλων, την τηλεμεταφορά για να χτίσουν αλλά και να μετακινήσουν αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον GORDON MICHAEL SCALLION:

Οι Λεμούριοι ήταν σαν προβολές σκέψεων, όχι φυσικά στερεοί. Αυτό τους έκανε υψηλότερους στην συχνότητα και τους έφερνε κοντύτερα στο ενεργειακό κραδασμικό επίπεδο του Δημιουργού.

Οι ψυχές τους ήρθαν στη Γη για να βιώσουν τον φυσικό κραδασμό.
Ήταν μεγάλοι σε ανάστημα, περίπου τρία μέτρα ύψος.

Το δέρμα τους είχε μία υδρόβια φύση και άλλαζε από μπλε σε πράσινο σε συνδυασμό με τς δύο εποχές κάθε χρόνου.
Τα πρόσωπά τους ήταν μακρουλά και ελλειψοειδή. Τα μάτια τους ήταν μεγάλα και τα βλέφαρά τους κινούνταν κάθετα.
Η υφή του δέρματος τους ήταν ελαφρώς τραχιά.
Ανέπνεαν μέσα από το δέρμα τους και όχι από πνευμόνια.

Η θερμοκρασία του πλανήτη, η ατμόσφαιρα, το φως και οι τροχιές άλλως πλανητών ήταν αρκετά διαφορετικές τότε.
Οι πρώτοι Λεμούριοι ήταν ανδρόγυνοι, ούτε αρσενικοί ούτε θηλυκοί.

Ξεκίνησε με την προβολή εκατόν δέκα τεσσάρων συνόλων ψυχών - που αντιπροσώπευαν τριάντα τρία εκατομμύρια ψυχές.

Μερικές από τις ψυχές ήρθαν από τον «Κόκκινο Πλανήτη». Άλλες ήρθαν από τα άστρα Πλειάδες και Σείριος και προβλήθηκαν σε φυσική μορφή στη Γη.

Μερικά σύνολα διάλεξαν το νερό, άλλα το φυτικό βασίλειο, άλλα το ορυκτό βασίλειο, ή το βασίλειο των ζώων. Τα μεγαλύτερα πειράματα ήταν με το βασίλειο των ζώων αφού αυτό επέτρεπε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερη ικανότητα κίνησης.

Η Γη είχε ενδιαφέροντα είδη εκείνη την εποχή τα οποία συμπεριελάμβαναν γίγαντες και ξωτικά.

Οι ψυχές της Λεμούρια τελικά συνέχισαν για να γίνουν Άτλαντες.

Giorgos
17-10-08, 20:56
(sugnwmh gia ta greeklish eimai douleia)

" ταλαντωθεί σε μίαν υψηλότερη συχνότητα "

Dhladh ti shmnenei auto? na arxisw na xorebw samba? Pote de to katalaba an kai to lene poloi stis meres mas..
Kai mia erwtish apo pou antleis thn sigouria twn oswn les?

Daughter of God
17-10-08, 22:45
Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι η Λεμουρια οντως ειναι παλιες πολιτειες που εχουν βυθιστει και απαντωνται στο Ινδικο ωκεανο. Εχω καποιες φωτογραφιες τους, οπου βλεπεις μεγαλες κερκυδες και σπιτια μισογκρεμισμενα. Τωρα οσον αφορα για ΤΑ Λεμουρια, εχω ακουσει οτι ηταν δαιμονια που κατοικουσαν στον βυθο της θαλασσας.

Αν θελετε να το ψαξετε περισσοτερο, βρειτε το αλμπουμ των Therion, "Lemuria" και "Sirious B" και μεσα απο τους στοιχους των κομματιων θα μαθετε σχετικα με αυτες τις οντοτητες.

Υποψην οι Therion, συχνα μπλεκουν στους στοιχους τους, θρυλους απο αρχαιες θεοτητες και δαιμονια,σε πολλα κομματια επισης κανουν και επικλησεις, παιζουν πολλα παραξενα με τους δημιουργους του συγκροτηματος, αλλα οι ατιμοι εχουν απιστευτη μουσικη...

Grayscull
17-10-08, 22:45
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/db/Lemur_catta2.jpg/250px-Lemur_catta2.jpg

Γενικά
Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου, της τάξης των πρωτευόντων. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται[3]με εξαφάνιση. Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών.

Η κοινή και γνωστότερη ονομασία του ζώου, που χρησιμοποιείται πιο πολύ σήμερα είναι λεμούριος.

Καταγωγή
Θεωρείται η πιο αρχέγονη οικογένεια θηλαστικών. Εμφανίστηκαν στις αρχές του Καινοζωικού αιώνα και ταξινομούνται στην υπόταξη Προπίθηκοι. Σύμφωνα με τα απολιθώματα παλαιότερων εποχών, οι λεμούριοι ζούσαν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επικρατήσουν όταν εμφανίστηκαν οι πίθηκοι και επέζησαν για εκατομμύρια χρόνια μόνο στη Μαδαγασκάρη.

Γένη και είδη
Υπάρχουν τρεις οικογένειες: Λεμουριίδες, Ιντριίδες και Δοβεντονίδες. Οι εν λόγω οικογένειες περιλαμβάνουν 11 γένη με 20 είδη. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πρωτεύοντα, στους λεμούριους τα θηλυκά υπερισχύουν των αρσενικών.

Περιγραφή
Οι λεμούριοι μοιάζουν στις διαστάσεις με μεγάλες γάτες και ρύγχος που θυμίζει αλεπού. Το τρίχωμά τους είναι πυκνό και μαλακό, ενώ τα μάτια και τα αυτιά τους είναι μεγάλα. Η ουρά τους είναι μακριά και φουντωτή και είναι δίχρωμη (χρώματος μαύρου και άσπρου εναλλακτικά σε ορισμένα είδη).

Τα ζώα αυτά παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των πρωτευόντων, που αναπτύχθηκαν εξελικτικά για να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους, τον άνθρωπο. Παρουσιάζουν επίσης και τα χαρακτηριστικά των εντομοφάγων. Έχουν ανεπτυγμένη όσφρηση και μάλιστα περισσότερο από την όραση. Η νοημοσύνη τους δεν είναι αναπτυγμένη, καθώς η εξέλιξη του φλοιού στον εγκέφαλό τους δεν παρουσίασε ικανοποιητική ανάπτυξη. Το θηλυκό γεννάει μόνο μία συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Το πρώτο δάχτυλο στα άκρα τους είναι σχεδόν αντιτακτό προς τα άλλα τέσσερα δάχτυλα.

O λεμούριος Microcebus myoxinus της Μαγαδασκάρης είναι το μικρότερο πρωτεύον στον κόσμο με βάρος 30 γραμμάρια

Διάφορα
Στα παιδιά είναι γνωστός από τον ήρωα της ταινίας "Μαδαγασκάρη". Συναντώνται δεκατρία διαφορετικά είδη στο συγκεκριμένο νησί.

sunborn
18-10-08, 00:32
Γενικά
Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου, της τάξης των πρωτευόντων. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται[3]με εξαφάνιση. Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών.

Η κοινή και γνωστότερη ονομασία του ζώου, που χρησιμοποιείται πιο πολύ σήμερα είναι λεμούριος.

Καταγωγή
Θεωρείται η πιο αρχέγονη οικογένεια θηλαστικών. Εμφανίστηκαν στις αρχές του Καινοζωικού αιώνα και ταξινομούνται στην υπόταξη Προπίθηκοι. Σύμφωνα με τα απολιθώματα παλαιότερων εποχών, οι λεμούριοι ζούσαν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επικρατήσουν όταν εμφανίστηκαν οι πίθηκοι και επέζησαν για εκατομμύρια χρόνια μόνο στη Μαδαγασκάρη.

Γένη και είδη
Υπάρχουν τρεις οικογένειες: Λεμουριίδες, Ιντριίδες και Δοβεντονίδες. Οι εν λόγω οικογένειες περιλαμβάνουν 11 γένη με 20 είδη. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πρωτεύοντα, στους λεμούριους τα θηλυκά υπερισχύουν των αρσενικών.

Περιγραφή
Οι λεμούριοι μοιάζουν στις διαστάσεις με μεγάλες γάτες και ρύγχος που θυμίζει αλεπού. Το τρίχωμά τους είναι πυκνό και μαλακό, ενώ τα μάτια και τα αυτιά τους είναι μεγάλα. Η ουρά τους είναι μακριά και φουντωτή και είναι δίχρωμη (χρώματος μαύρου και άσπρου εναλλακτικά σε ορισμένα είδη).

Τα ζώα αυτά παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των πρωτευόντων, που αναπτύχθηκαν εξελικτικά για να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους, τον άνθρωπο. Παρουσιάζουν επίσης και τα χαρακτηριστικά των εντομοφάγων. Έχουν ανεπτυγμένη όσφρηση και μάλιστα περισσότερο από την όραση. Η νοημοσύνη τους δεν είναι αναπτυγμένη, καθώς η εξέλιξη του φλοιού στον εγκέφαλό τους δεν παρουσίασε ικανοποιητική ανάπτυξη. Το θηλυκό γεννάει μόνο μία συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Το πρώτο δάχτυλο στα άκρα τους είναι σχεδόν αντιτακτό προς τα άλλα τέσσερα δάχτυλα.

O λεμούριος Microcebus myoxinus της Μαγαδασκάρης είναι το μικρότερο πρωτεύον στον κόσμο με βάρος 30 γραμμάρια

Διάφορα
Στα παιδιά είναι γνωστός από τον ήρωα της ταινίας "Μαδαγασκάρη". Συναντώνται δεκατρία διαφορετικά είδη στο συγκεκριμένο νησί.
Τα μπερδεψες πολυ φιλαρακι ! Εδω μιλαμε για την αρχαια ηπειρο Λεμουρια και τους κατοικους της, τον μυστηριωδη προ-Ατλαντειο Πολιτισμο !

sunborn
18-10-08, 00:41
Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι η Λεμουρια οντως ειναι παλιες πολιτειες που εχουν βυθιστει και απαντωνται στο Ινδικο ωκεανο. Εχω καποιες φωτογραφιες τους, οπου βλεπεις μεγαλες κερκυδες και σπιτια μισογκρεμισμενα. Τωρα οσον αφορα για ΤΑ Λεμουρια, εχω ακουσει οτι ηταν δαιμονια που κατοικουσαν στον βυθο της θαλασσας.


Αλλ' αντ' αλλων !

Πρεπει να εισαι το μοναδικο ατομο στον πλανητη, ανεξαρτητως εποχης και πολιτισμου που εχει φωτογραφιες απο τη Λεμουρια !
Αυτο θα ηταν κοσμοιστορικο γεγονος που θα αλλαζε την μεχρι τωρα γνωστη Ιστορια !
Εισαι σιγουρη οτι ξερεις για τι πραγμα μιλαμε ?

Daughter of God
18-10-08, 01:48
Εσυ εισαι σιγουρος οτι η παιδεια σου ξεχιλιζει απο ευγενεια?

Επειδη οντως εκανα φραστικο λαθος, δεν εχω ακριβως φωτογραφια απο την Λεμουρια, μιας και δεν ειναι 100% επιβεβαιωμενη η υπαρξη της, αλλα πολιτειες που εχουν βρεθει στο βυθο, και πιθανον να ανηκουν στην χαμενη πολιτεια ...την Λεμουρια.

Με ξεσηκωσε βραδιατικα ο παραπανω κυριος να βγαλω φωτο, απο ενα χάρτη που ειχε εκδοσει πριν 1,5 χρονο το περιοδικο Nexus.


http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/08-10-18_13-04.jpg


Παρακατω φαινονται αρκετα καθαρα, μεγαλα σκαλοπατια σε μεγεθος κερκυδας μεσα στο βυθο,(δεν ξερω αν διακρινετε τους δυτες διπλα σε αυτα) που δεν ειναι αποτελεσμα της φυσης αλλα ανθρωπινη κατασκευη (ισως και γιγαντων αν δεχτουμε και αυτη την εκδοχη).

http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/08-10-18_13-09.jpg

sunborn
18-10-08, 01:54
(sugnwmh gia ta greeklish eimai douleia)

" ταλαντωθεί σε μίαν υψηλότερη συχνότητα "

Dhladh ti shmnenei auto? na arxisw na xorebw samba? Pote de to katalaba an kai to lene poloi stis meres mas..
Kai mia erwtish apo pou antleis thn sigouria twn oswn les?

Το ανθρωπινο Ον αποτελειται (εκτος των αλλων...) απο ηλεκτρικα και μαγνητικα ενεργειακα πεδια. Αυτα αντιστοιχουν σε καποιες συχνοτητες, ακριβως οπως και ενας ραδιοφωνικος σταθμος εκπεμπει σε καποια συγκεκριμενη συχνοτητα.
Τα λεγομενα αιθερικα (http://www.blackstate.gr/Aura.htm) σωματα του ανθρωπου, (απο τα οποια το πρωτο ειναι η αυρα (http://en.wikipedia.org/wiki/Aura_%28paranormal%29) του), λειτουργουν σε συχνοτητες στις οποιες η υλη καθισταται πιο "διαφανης", λιγοτερο "παχεια".
Λειτουργωντας σε μια πιο "υψηλη" συχνοτητα, η με αλλα λογια κανοντας τον εαυτο μας λιγοτερο υλικο και περισοτερο πνευματικο, θα γινουμε ικανοι να αντιλαμβανομαστε πολυ περισσοτερα πραγματα γυρω μας.
Αυτο θα προκαλεσει μια εκρηξη γνωσης, που θα μας οδηγησει σε μια κατασταση υπαρξης τοσο ανωτερη, που μονο να φανταστουμε μπορουμε τωρα !
Ο χορος που ανεφερες (μαλλον για αστειο), ειναι ενας καλος (και ακινδυνος) τροπος για να βρεθεις σε μια σχετικη κατασταση εκστασης, η οποια ισως σε βοηθησει να αντιληφθεις λεπτοτερες καταστασεις της υπαρξης. (π.χ. Trance μουσικη (http://en.wikipedia.org/wiki/Psychedelic_trance), Δερβισιδες (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AF_%CE%9D% CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CF%82), Αυτοχθονες Φυλες). Η μυστικιστικη εκσταση μεσω του χορου μαρτυρειται επισης στους Ορφικους υμνους και στα μυστηρια της Σαμοθρακης.

ΥΓ. - Μετα απο 25 χρονια γερου ψαξιματος σε ολα τα μηκη και τα πλατη της Γαιας, και συ θα αποκτησεις σιγουρια για πολλα απο αυτα που θα λες !
Αν δεν την αποκτησεις, δεν αξιζει και το ψαξιμο !
Καποια πραγματα δεν εξηγουνται.....

Φιλικα :)

Daughter of God
18-10-08, 01:55
Παρακατω βλεπουμε ενα τεραστιο πετρινο κεφαλι μεσα στο βυθο, και ενα αντιστοιχο που εχει βρεθει στην περιοχη του Μεξικου.


http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/08-10-18_13-06.jpg


Συμφωνα με τα ευρηματα η μυθικη Λεμουρια, τοποθετειται...καπου εδω (κοντα στον Ινδικο Ωκεανο που ανεφερα παραπανω)

http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/map.jpg

Και τελος το cover απο το album των Therion! :o

http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/THERION-Lemuria.jpg

sunborn
18-10-08, 02:22
Εσυ εισαι σιγουρος οτι η παιδεια σου ξεχιλιζει απο ευγενεια?

Επειδη οντως εκανα φραστικο λαθος, δεν εχω ακριβως φωτογραφια απο την Λεμουρια, μιας και δεν ειναι 100% επιβεβαιωμενη η υπαρξη της, αλλα πολιτειες που εχουν βρεθει στο βυθο, και πιθανον να ανηκουν στην χαμενη πολιτεια ...την Λεμουρια.

Με ξεσηκωσε βραδιατικα ο παραπανω κυριος να βγαλω φωτο, απο ενα χάρτη που ειχε εκδοσει πριν 1,5 χρονο το περιοδικο Nexus.


http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/08-10-18_13-04.jpg


Παρακατω φαινονται αρκετα καθαρα, μεγαλα σκαλοπατια σε μεγεθος κερκυδας μεσα στο βυθο,(δεν ξερω αν διακρινετε τους δυτες διπλα σε αυτα) που δεν ειναι αποτελεσμα της φυσης αλλα ανθρωπινη κατασκευη (ισως και γιγαντων αν δεχτουμε και αυτη την εκδοχη).

http://i176.photobucket.com/albums/w196/NymphetamineGirl888/08-10-18_13-09.jpg

Με συγχωρεις πολυ, δεν ειχα καμια διαθεση να σε προσβαλω.
Μπορεις ομως και συ να μου πεις που πηγε το χιουμορ σε αυτον τον τοπο ?
Εγω θα κρυφογελαγα η θα αυτοσαρκαζομουνα αν μου ειχες στειλει εσυ τετοια απαντηση. Το να κανουμε λαθη δεν ειναι καθολου κακο, ισα-ισα ειναι μια πολυτιμη πηγη γνωσης ! Anyway, ξαναζητω συγνωμη αν ενοχληθηκες. :)

Τωρα, για τις φωτο, χαιρομαι πολυ που με διαψευδεις, γιατι το δημοσιευμα αυτο δεν το ηξερα. Θα χαρω ακομα πιο πολυ αν αποδειχθει οτι οντως προκειτε για τη Λεμουρια.
Βεβαια να μην ξεχναμε οτι στον πλανητη υπαρχουν εκατονταδες βυθισμενες πολεις και απο αρκετα νεωτερες εποχες.
Προσωπικα θεωρω τα 30 μετρα βαθος που λεει, σχετικα ρηχα για την αρχαιοτητα της Λεμουρια, αλλα παιζει 50% να κανω και λαθος.
Παντως τα προσωπα των αγαλματων ειναι αρκετα πειστικα και δεν μου θυμιζουν τιποτα γνωστο.
Βασικη προυποθεση βεβαια ειναι, οι φωτο να ειναι απο την περιοχη του Ειρηνικου και ΟΧΙ του Ινδικου Ωκεανου !

Καλο βραδυ...

OANNHSEA
18-10-08, 11:39
Daughter of God...
Μην πιστεύεις τους απατεώνες των περιοδικών μυστηρίων...
Εκεί γράφει ο κάθε πικραμένος και ο κάθε λαλημένος άσχετος...

Πρώτον λοιπόν, είναι αδύνατον να υπάρχει μία ήπειρος στο σημείο που αναφέρεις. Πρέπει να ψάξεις καλύτερα στους γεωλογικούς χάρτες ή και στο googlearth για να καταλάβεις τι εννοώ...
Δεύτερον, δεν είναι τόσο τόσο δύσκολο η φύση να έχει χαράξει όλα τα δήθεν έργα των ανθρώπων. Με γεωλογία και λίγη μελέτη πάνω στα πετρώματα θα ξαφνιαστείς από το πως μπορούν να κρυσταλλωθούν αυτά - ειδικότερα δε τα βασαλτικά πετρώματα...
Τρίτον, είναι πολύ περίεργο να υπάρχει πολιτισμός, βυθισμένος και ξεχασμένος και να μην υπάρχουν απομεινάρια του στις γύρω χώρες... Βλέπεις ένα πολιτισμός κάνει και κάτι άλλο από τα χτίζει... Δημιουργεί ένα διατροφικό περιβάλλον... Με λίγα λόγια ΕΑΝ υπήρχε ένας πολιτισμός πριν το 10.000π.χ στην περιοχή, θα μας είχε δώσει διατροφικές βάσεις. Μελέτη λοιπόν πάνω στις "αυτοκρατορίες" της Πολυνησίας και στον πρώτο πολιτισμό της Ιαπωνίας...
Τέταρτον, είναι πολύ περίεργο (έως γελοίο) που τα αγάλματα του Ράπα Νούι μοιάζουν με τα εν λόγω βυθισμένα κομμάτια... Προφανώς ήταν οι ίδιοι γλύπτες που τα έφτιαξαν μετά από 11.000 χρόνια... :p

Daughter of God
18-10-08, 12:12
Τα στοιχεια που παρεθεσα ηταν συμφωνα με τον τιτλο του θεματος. "¨Λεμουριοι τι ξερουμε για αυτους". Εγω διατυπωσα και εμφανησα οσα ειχα ακουσει, δεν εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα ωστε να κανω η ιδια ερευνες. (Το μεγαλο μου ονειρο ηταν να ασχοληθω με την αρχαιολογια, αλλα επειδη δεν το εχω καταφερει μεχρι τωρα, ασχολουμαι ερασιτεχνικα!)

Αν και υποτιθεται οτι κομματια της μυθικης Λεμουριας υπαρχει περιπτωση να αποτελουν τα διασπαρτα νησακια της Χαβαης! Γιατι και στον χαρτη παραπανω τοποθετουν την Λεμουρια να εκτινεται απο τον Ινδικο Ωκεανο μεχρι τον Ειρηνικο. Τελος παντων, εγω δημοσιευσα οτι ξερω δεν ειμαι ειδικη επι του θεματος, και ουτε εμπιστευομαι απολυτα το καθε δημοσιευμα, απλα το παρεθεσα, και δεν ειναι κατι που εβγαλα απο το μυαλο μου.(αν και εχω δει αρκετους εδω μεσα να μιλανε για πολλα και τους λειπει η επιχειρηματολογια και οι αποδειξεις, εκτιμω τους ερευνητες που παρεθετουν Λινκ και εικονες αποδεικνυοντας ετσι την πηγη των λεγομενων τους). ;)


Sunborn, διαθετω πολυ χιουμορ, η συγνωμη σου δεκτη, αλλα δεν νομιζω να ειχες σκοπο να διακωμωδησεις την κατασταση, απλα βιαστηκες να ειρωνευτεις. Στο συγχωρω, ετσι με εκανες να δημοσιευσω και εικονες! Καλη σου μερα!

Knight_Of_Creation
18-10-08, 12:37
Daughter of God...
Μην πιστεύεις τους απατεώνες των περιοδικών μυστηρίων...
Εκεί γράφει ο κάθε πικραμένος και ο κάθε λαλημένος άσχετος...

Πρώτον λοιπόν, είναι αδύνατον να υπάρχει μία ήπειρος στο σημείο που αναφέρεις. Πρέπει να ψάξεις καλύτερα στους γεωλογικούς χάρτες ή και στο googlearth για να καταλάβεις τι εννοώ...
Δεύτερον, δεν είναι τόσο τόσο δύσκολο η φύση να έχει χαράξει όλα τα δήθεν έργα των ανθρώπων. Με γεωλογία και λίγη μελέτη πάνω στα πετρώματα θα ξαφνιαστείς από το πως μπορούν να κρυσταλλωθούν αυτά - ειδικότερα δε τα βασαλτικά πετρώματα...
Τρίτον, είναι πολύ περίεργο να υπάρχει πολιτισμός, βυθισμένος και ξεχασμένος και να μην υπάρχουν απομεινάρια του στις γύρω χώρες... Βλέπεις ένα πολιτισμός κάνει και κάτι άλλο από τα χτίζει... Δημιουργεί ένα διατροφικό περιβάλλον... Με λίγα λόγια ΕΑΝ υπήρχε ένας πολιτισμός πριν το 10.000π.χ στην περιοχή, θα μας είχε δώσει διατροφικές βάσεις. Μελέτη λοιπόν πάνω στις "αυτοκρατορίες" της Πολυνησίας και στον πρώτο πολιτισμό της Ιαπωνίας...
Τέταρτον, είναι πολύ περίεργο (έως γελοίο) που τα αγάλματα του Ράπα Νούι μοιάζουν με τα εν λόγω βυθισμένα κομμάτια... Προφανώς ήταν οι ίδιοι γλύπτες που τα έφτιαξαν μετά από 11.000 χρόνια... :p

Φίλε ΟΑΝΝΗΣΕΑ έγραψες τα άνωθεν και έχω μερικές ευγενής ενστάσεις .
Δεν είναι ΌΛΑ τα περιοδικά του χώρου του ανεξήγητου απαρτισμένα από απατεώνες . Συμφωνώ πως πολλά έχουν μέσα παραμυθάδες η να το θέσω αλλιώς σε κάθε περιοδικό υπάρχουν και αρκετοί παραμυθάδες. Αλλά η γενίκευση εδώ πιστεύω είναι άδικη (όχι όμως αβάσιμη) . Τις φωτογραφίες αυτές τις έχω δει σε ντοκυμαντέρ του National Geographic σχετικό με παράξενους μη αναγνωρίσιμους πολιτισμούς της αρχαιότητος. Όπου έγινε λόγος για παρόμοια "κτίσματα" τόσο στον ατλαντικό , όσο και στον Ειρηνικό και κατέληγαν σε μια ενδεχόμενη ύπαρξη ενός μεγάλου αρχαίου πολιτισμού σε απροσδιόριστο όμως χρόνο. Θα μου πεις πως αυτό είναι μια τεράστια γενίκευση και δεν σημαίνει τίποτα. Ναι αλλά και Νότια της Ιαπωνίας έχουνε βρεθεί κτίσματα το λιγότερο περίεργα σε αξιοσημείωτο βάθος... Μόλις ξαναβρώ το σχετικό άρθρο συγκεκριμένης εφημερίδος- σελίδας θα το παραθέσω εδώ . Ήταν ένα άρθρο πάνω στον Graham Hancock και τις μελέτες του τόσο σε Ειρηνικό όσο και σε ατλαντικό και το βιβλίο του το Fingerprints of the Gods των εκδόσεων Λιβάνη αν δεν κάνω λάθος... Στον ειρηνικό (και ειδικά κοντά στις ακτές της Οκινάουα (Ιαπωνία) βρέθηκαν πολύ εντυπωσιακά υποβρύχια κτίρια που θυμίζουν τεράστια Ζιγκουράτ. Δυστυχώς το net δεν με βοηθάει όσο κι αν ψάχνω σχετικά αλλά που θα πάει θα τα βρω ...

Μην κολλάμε στο 11.000 π.χ ... Εκεί ήταν η δύση του λεγόμενου αυτού πολιτισμού και σίγουρα ήτανε τα τελευταία του απομεινάρια - αναλαμπές του. Θα πρέπει να ανατρέξουμε πολύ ποιο πίσω στον χρόνο και ενδεχομένως αν είμαστε τυχεροί να βρούμε σημάδια (που όλο και κάτι υπάρχει ανά τον κόσμο αναμφισβήτητα) .

Τέλος ... Φίλε μου δεν είναι απαραίτητο να άφησαν στοιχεία στην ευρύτερη περιοχή μετά από τέτοιο βάθος χρόνου... Για μένα τουλάχιστον δεν είναι...

Γιατί κολλάμε στους Ατλάντιους πάλι ; Οι λεμούριοι σύμφωνα με τις μυθολογίες ήτανε προγενέστεροι και οι Ατλάντιοι συνεχιστές τους και είχαν απο ένα σημείο και μετά βίους παράλληλους...

OANNHSEA
18-10-08, 18:10
Ιππότη,
Πρώτον δεν μιλάμε για μεγάλους ερευνητές, αλλά για ερευνητές που μεγαλοποίησαν ή διαστρέβλωσαν τα ευρήματα... Τα όποια ευρήματα...
Δεύτερον πως σου φαίνεται το παρακάτω τοίχος; Καταπληκτικό;
http://www.imageshack.gr/files/0hrn2ukuu3y10cwxzj36_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=0hrn2ukuu3y10cwxzj36.jpg)
Τρίχες κατσαρές... Δουλειά της φύσης είναι... Όμως ο κάθε άσχετος θα τσιμπήσει όταν ο απατεώνας ή ο ψυχασθενής του πει ότι είναι από "χαμένο πολιτισμό"... Για αυτό και γράφω για γεωλογία και μελέτη των πετρωμάτων...
Τρίτον, το ξαναγράφω: η τροφή ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ... Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Μπορείτε να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι (Έλληνες π.χ.) του 8.000 ΔΕΝ είχαν βασικά είδη που έχουμε εμείς όπως κότες πάπιες και τυρί;
ΚΑΘΕ πολιτισμός δίνει (αφήνει μπορούμε να πούμε) εξελιγμένη τροφή πίσω του. Που είναι οι εξελίξεις στην τροφή που άφησαν αυτοί οι δήθεν πολιτισμοί; ΟΕΟ;;;;;;;;
Τέταρτον και τελευταίο: Οι περιβάλουσες χώρες. Για παράδειγμα ας πάρουμε τους Αζτέκους. Ο πολιτισμός τους μπορεί να έσβησε, μπορεί να αναπτύχθηκε σε ένα στενό γεωγραφικό πλαίσιο, ΑΛΛΑ η "εσάνς" του πολιτισμού έφτασε μέχρι την κοιλάδα του Μισισιπή, την νότια Καλιφόρνια και ως γνώση μέχρι τις Άνδεις... Και μέσα στην εσάνς του πολιτισμού ήταν και η τροφή... Σκυλάκι τσιουάουα στα κάρβουνα κανείς;;;

Όσο για τα περιοδικά του χώρου: λυπάμαι αλλά ΟΛΑ τους δημοσιεύουν ότι πιο τρελό μπορούν για να κάνουν τα άσχετα πλήθη να τα αγοράσουν. Σε κάθε 10 σελίδες παραμυθιού ή ψυχοπάθειας ή ασχετοσύνης υπάρχει και μία σελίδα αλήθειας... Να τις κάνουμε 5 προς 1 τις σελίδες, στα καλύτερα περιοδικά του χώρου; Θες να πάρουμε ένα προς ένα τα περιοδικά του χώρου που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα περίπτερα για να το διαπιστώσουμε;;;
Δυστυχώς πρέπει να ψάχνουμε με το φανάρι για να βρούμε την αλήθεια...
Διογένη που είσαι... :rolleyes:

sunborn
18-10-08, 19:45
Ιππότη,
Πρώτον δεν μιλάμε για μεγάλους ερευνητές, αλλά για ερευνητές που μεγαλοποίησαν ή διαστρέβλωσαν τα ευρήματα... Τα όποια ευρήματα...
Δεύτερον πως σου φαίνεται το παρακάτω τοίχος; Καταπληκτικό;
http://www.imageshack.gr/files/0hrn2ukuu3y10cwxzj36_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=0hrn2ukuu3y10cwxzj36.jpg)
Τρίχες κατσαρές... Δουλειά της φύσης είναι... Όμως ο κάθε άσχετος θα τσιμπήσει όταν ο απατεώνας ή ο ψυχασθενής του πει ότι είναι από "χαμένο πολιτισμό"... Για αυτό και γράφω για γεωλογία και μελέτη των πετρωμάτων...
Τρίτον, το ξαναγράφω: η τροφή ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ... Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Μπορείτε να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι (Έλληνες π.χ.) του 8.000 ΔΕΝ είχαν βασικά είδη που έχουμε εμείς όπως κότες πάπιες και τυρί;
ΚΑΘΕ πολιτισμός δίνει (αφήνει μπορούμε να πούμε) εξελιγμένη τροφή πίσω του. Που είναι οι εξελίξεις στην τροφή που άφησαν αυτοί οι δήθεν πολιτισμοί; ΟΕΟ;;;;;;;;
Τέταρτον και τελευταίο: Οι περιβάλουσες χώρες. Για παράδειγμα ας πάρουμε τους Αζτέκους. Ο πολιτισμός τους μπορεί να έσβησε, μπορεί να αναπτύχθηκε σε ένα στενό γεωγραφικό πλαίσιο, ΑΛΛΑ η "εσάνς" του πολιτισμού έφτασε μέχρι την κοιλάδα του Μισισιπή, την νότια Καλιφόρνια και ως γνώση μέχρι τις Άνδεις... Και μέσα στην εσάνς του πολιτισμού ήταν και η τροφή... Σκυλάκι τσιουάουα στα κάρβουνα κανείς;;;

Όσο για τα περιοδικά του χώρου: λυπάμαι αλλά ΟΛΑ τους δημοσιεύουν ότι πιο τρελό μπορούν για να κάνουν τα άσχετα πλήθη να τα αγοράσουν. Σε κάθε 10 σελίδες παραμυθιού ή ψυχοπάθειας ή ασχετοσύνης υπάρχει και μία σελίδα αλήθειας... Να τις κάνουμε 5 προς 1 τις σελίδες, στα καλύτερα περιοδικά του χώρου; Θες να πάρουμε ένα προς ένα τα περιοδικά του χώρου που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα περίπτερα για να το διαπιστώσουμε;;;
Δυστυχώς πρέπει να ψάχνουμε με το φανάρι για να βρούμε την αλήθεια...
Διογένη που είσαι... :rolleyes:

Απλα να σου επιστησω την προσοχη στο οτι, αν υπηρχε ενας η περισσοτεροι προηγμενοι πολιτισμοι πριν χιλιαδες χρονια, και καταστρεφονταν απο πυρηνικο ολοκαυτωμα, το μονο που θα εμενε θα ηταν.... αμμος !
Και θα ηταν φυσικο, οι επιζωντες να μην ηταν οι κατοικοι των πολεων, αλλα ισως καποιοι αστεγοι τρωγλοδυτες σε σπηλιες, η βοσκοι ψηλα στα βουνα.
Αυτοι, εκ των πραγματων, δεν θα ειχαν την απαραιτητη γνωση για να αναστυλωσουν ενα πολιτισμο, οποτε μοιραια θα επερχονταν ο εκφυλισμος και η επιστροφη στην πρωτογονη κατασταση.
Και πως ειμαστε σιγουροι οτι την φωτια π.χ. την ανακαλυψαν οι πρωτογονοι, και δεν ηταν μια ξεχασμενη γνωση απο το παρελθον μεσα στο υποσυνειδητο τους ?

Και κατι γενικο, επειδη βλεπω πολλους να αντιδρουν σε οτιδηποτε μη "λογικο" και "αποδεικταιο", να υπενθυμισω οτι ειμαστε σε ενα Μεταφυσικο forum, οπου τον πρωτο λογο θα επρεπε να εχει η πληροφορια και η ερευνα και οχι η αντιδραστικοτητα και η αρνηση σε οτι δεν μπορουμε να κατανοησουμε η να αποδειξουμε. Αν ειναι μονο να αμφισβητουμε, γιατι ασχολουμαστε ?
Ξερετε γιατι λαοι οπως οι Ιαπωνες η οι Αμερικανοι (η, οι Αρχαιοι Ελληνες αν θελετε) ειναι τοσο μπροστα απο εμας ? (σε επιστημονικο επιπεδο τουλαχιστον).
Γιατι δεν λενε ποτε οτι αυτο "δεν υπαρχει" η "δεν γινεται", αλλα λενε παντα "με ποιο τροπο θα το κανουμε να γινει".....

Εμεις εδω μονο γκρινια και στειρα αντιπολιτευση.
Αυτο πρεπει να αλλαξει ! Τωρα ! Σημερα !
Αλλιως θα πιασουμε πατο για τα καλα....

ΥΓ - Για πες μου, αυτο το (τουλαχιστον Προ-Πελασγικο) μεγαλιθικο κατασκευασμα πανω στα αγρια βουνα της Σαμοθρακης, ειναι δουλεια της φυσης μηπως ?

http://sunbornliquidsun.freeservers.com/photos/porta.jpg


ΥΓ2 - Την ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ, το παναρχαιο Ινδικο Επος που περιγραφει μεταξυ αλλων, πολεμους στον ουρανο με υπεροπλα (Pashupata Astra) και ιπταμενα σκαφη (Vimanas), την εχει διαβασει κανεις ?

ΥΓ3 - Γιατι πρεπει να θεωρουμε αυθεντιες μονο τους λευκους, δυτικους Επιστημονες των 2 τελευταιων αιωνων ? Με ποια λογικη ?

Φιλικα :)

OANNHSEA
19-10-08, 10:23
Απλα να σου επιστησω την προσοχη στο οτι, αν υπηρχε ενας η περισσοτεροι προηγμενοι πολιτισμοι πριν χιλιαδες χρονια, και καταστρεφονταν απο πυρηνικο ολοκαυτωμα, το μονο που θα εμενε θα ηταν.... αμμος !
Ναι... Δεν θα είχε απομείνει τίποτα στην φύση...
Ούτε ζώα, ούτε φυτά...
Ο πολιτισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι τοπικός.
Δεν είναι δυνατόν εδώ να κατασκευάζονται αεροσκάφη και στην διπλανή χώρα να πολεμούν με δόρατα... Χρειάζεται να ξέρει κάποιος ιστορία να το καταλάβει κάποιος αυτό;
Χρειάζεται να ξέρει κάποιος από επιστήμες για να καταλάβει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ανιχνευτεί από τον πολιτισμό μας, καθώτι αφήνει πίσω του στοιχεία στο έδαφος, στα κτίσματα και στην μετάλλαξη των στοιχείων της ζωής;;;

Και κατι γενικο, επειδη βλεπω πολλους να αντιδρουν σε οτιδηποτε μη "λογικο" και "αποδεικταιο", να υπενθυμισω οτι ειμαστε σε ενα Μεταφυσικο forum, οπου τον πρωτο λογο θα επρεπε να εχει η πληροφορια και η ερευνα και οχι η αντιδραστικοτητα και η αρνηση σε οτι δεν μπορουμε να κατανοησουμε η να αποδειξουμε. Αν ειναι μονο να αμφισβητουμε, γιατι ασχολουμαστε ?
Μήπως είμαστε σε ένα μεταφυσικό φόρουμ για να διαβάζουμε παραμύθια;
Μήπως είμαστε σε ένα μεταφυσικό φόρουμ για να "μελετούμε" την κάθε ιδέα που έχει ο κάθε λαλημένος;
Μήπως η "πληροφορία και έρευνα" των βασικών μαθηματικών χαρακτηριστικών (αρχαιολογία και γεωλογία στην προκειμένη περίπτωση) δεν συμφέρει όσους λατρεύουν τα παραμύθια;;;
Κάθε στοιχείο το πέρνουμε ξεχωριστά και το αναλύουμε. Σε όλες όμως τα παραμυθοπεριπτώσεις όλα ΟΛΑ τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι μούφα η υπόθεση μπαίνουν μέσα τα τερτίπια: από πυρηνικό πόλεμο, μέχρι αντιδραστικά στοιχεία στην "αλήθεια και στην ενημέρωση"...

ΥΓ1
Την ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ, το παναρχαιο Ινδικο Επος που περιγραφει μεταξυ αλλων, πολεμους στον ουρανο με υπεροπλα (Pashupata Astra) και ιπταμενα σκαφη (Vimanas), την εχει διαβασει κανεις ?

Μακριά πας... Οι ΄'Ελληνες είχαν γράψει και για μάχες στο διάστημα...
Λες ο Λουκιανός να είχε κρυφές πληροφορίες από τους Ελ;;; :D

ΥΓ2
Γιατι πρεπει να θεωρουμε αυθεντιες μονο τους λευκους, δυτικους Επιστημονες των 2 τελευταιων αιωνων ? Με ποια λογικη ?
Με την εξής λογική:
Την τεχνολογία ΔΕΝ μπορείς να την κρύψεις...
Η τεχνολογία διαδίδεται πολύ εύκολα, είτε μέσω πολέμων, είτε μέσω εμπορίου: κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήρθε το μετάξι από την Κίνα στην Ευρώπη ή πως πήγαν τα μουσκέτα και τα πυροβόλα στην Ινδία...
ΑΛΛΑ οι επιστήμονες του παρελθόντος όχι μόνο ήταν ευφυΐες για να κάνουν την ανάπτηξη των "υπερόπλων", όχι μόνο μπορούσαν να τα κρατήσουν όλα μυστικά από τους άλλους λαούς, αλλά δεν άφησαν και κανένα άλλο στοιχείο για αυτό!!! Λες και ένα αεροσκάφος θέλει μόνο τον κινητήρα για να πετάξει!!!
O tempora, o mores....

Mallen
22-10-08, 00:14
Daughter of God...
Μην πιστεύεις τους απατεώνες των περιοδικών μυστηρίων...
Εκεί γράφει ο κάθε πικραμένος και ο κάθε λαλημένος άσχετος...


Συμφωνώ εν μέρει με τη διαπιστωσή σου αυτή, αλλά...


Πρώτον λοιπόν, είναι αδύνατον να υπάρχει μία ήπειρος στο σημείο που αναφέρεις.


...το σχεδιάγραμμα απλώς κάνει μια εικονογραφική υπόθεση. Μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση. Μη περιμένεις να είναι 100% τέλεια. Κι έπειτα, παίζει να μην ήταν ολόκληρη δα ήπειρος, αλλά πιο μικρή έκταση γης...
Μην προτρέχεις λοιπόν. Το όλο θέμα της ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ παραμένει ΑΝΟΙΚΤΟ, μας αρέσει δεν μας αρέσει!


Πρέπει να ψάξεις καλύτερα στους γεωλογικούς χάρτες ή και στο googlearth για να καταλάβεις τι εννοώ...


Σωθήκαμε! Αγαπητέ,το σύστημα αυτό ήδη ΠΛΕΟΝ θεωρείται ...αναξιόπιστο. Έχει πολλές ατέλειες. Δεν διαθέτει 100% ακρίβεια. Δυστυχώς, τέτοιοι ψηφιακοί παγκόσμιοι χάρτες απόλυτης ακρίβειας, επιτρέπεται να διαθέτει μόνο ο Στρατός και οι Υπηρεσίες. Κορόϊδα είναι, να επιτρέψουν στον απλό κοινό κοσμάκη -σαν εμένα και εσένα -να έχει πρόσβαση σε τέτοιο σύστημα,εάν ήταν τέλειο;
Να προσέχουμε με τις αφέλειες... :p


Δεύτερον, δεν είναι τόσο τόσο δύσκολο η φύση να έχει χαράξει όλα τα δήθεν έργα των ανθρώπων. Με γεωλογία και λίγη μελέτη πάνω στα πετρώματα θα ξαφνιαστείς από το πως μπορούν να κρυσταλλωθούν αυτά - ειδικότερα δε τα βασαλτικά πετρώματα...


Σωστό. Ακόμα και...πρόσωπο του...Δια βρήκαν πως "σκαλίστηκε"(!)πάνω στο βράχο της Ακρόπολης Αθηνών! :D Μόνο πρόβλημα με την τοποθετησή-επιχείρημά σου, είναι πως...τέτοιες συμπτώσεις αφθονούν υπερβολικά. Και δεδομένου της συγκεκριμένης εκτασής τους, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο να είναι απλά...έργο Φύσης (σιμουλάκρα, δηλαδή)! Είναι πολύ περίεργο, αν τους ρίξεις μια πιο προσεκτική εξέταση. Πρέπει να βρεις κάτι άλλο, να αντιτάξεις πάνω σε αυτό...


Τρίτον, είναι πολύ περίεργο να υπάρχει πολιτισμός, βυθισμένος και ξεχασμένος και να μην υπάρχουν απομεινάρια του στις γύρω χώρες... Βλέπεις ένα πολιτισμός κάνει και κάτι άλλο από τα χτίζει... Δημιουργεί ένα διατροφικό περιβάλλον... Με λίγα λόγια ΕΑΝ υπήρχε ένας πολιτισμός πριν το 10.000π.χ στην περιοχή, θα μας είχε δώσει διατροφικές βάσεις.


Λάθος. Και όχι απαραίτητα. Το λεν -δυστυχώς- και αρκετοί επιστήμονες: ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ πολιτισμού δεν μπορεί να επιβιώσει μετά το πέρας 10.000π.0.(ούτε καν 20.000!). Τα πάντα διαβρώνονται και χάνονται στη σκόνη του χρόνου. Άντε να βρεις κανά πέτρινο μνημείο τύπου Πυραμίδας ή μεγαλιθικού κτίσματος -και μέχρι εκεί!!!Τι περίμενες να απομείνει από το π.χ. 15.000 π.0.; Κανένα μεταλλικό αντικείμενο; Κανένα πολίτυμο λίθο σμιλεμένο; κόκκαλο λαξευμένο;Με τίποτα!!!Ούτε και...με θαύμα ή μαγείες ΔΕΝ πρόκειται αρχαιολόγοι -όσο πεπειραμένοι και να'ναι- να βρουν κάτι χειροπιαστό από τούτη τη μακρινή περίοδο. Είναι ουσιαστικά αδύνατον. Ότι πολιτισμός -όσο αναπτυγμένος και να΄ταν!-να υπήρχε τότε, πάει πια. Εξαφανίστηκαν πλεόν τα όποια ίχνη του. Μόνο οι μύθοι (αν σου αρκούν) μείνανε. Ίσως πάλι, η ανθρώπινη μνήμη να είναι πιο ισχυρή από κάθε λαξευμένη πέτρα/λίθο(?). Δεν γίνεται να βρούμε πλέον αποδείξεις. Ας μείνουμε -αναγκαστικώς- στις εικασίες...


Μελέτη λοιπόν πάνω στις "αυτοκρατορίες" της Πολυνησίας και στον πρώτο πολιτισμό της Ιαπωνίας...


Μακράν άσχετο...


Τέταρτον, είναι πολύ περίεργο (έως γελοίο) που τα αγάλματα του Ράπα Νούι μοιάζουν με τα εν λόγω βυθισμένα κομμάτια... Προφανώς ήταν οι ίδιοι γλύπτες που τα έφτιαξαν μετά από 11.000 χρόνια... :p

Εννοείς τα σμίλεψαν κάτω στο νερό, με χρήση υποβρύχιου εξοπλισμού διότι ο αέρας ήταν μολυσμένος;;;; :p

OANNHSEA
22-10-08, 07:23
Να προσέχουμε με τις αφέλειες...
Δεν είναι καθόλου αφέλειες...
Κάθε ένας που ξέρει βασική γεωλογία μπορεί να ξεχωρίσει τις βασικές γεωλογικές διαφορές που τονίζουν την ύπαρξη ή όχι μίας επιφάνειας γης. Όχι μόνο αυτό, αλλά ξέροντας και τις κινήσεις της γης μπορούμε να ξέρουμε και τις μετακινήσεις του φλοιού της γης από κάποια αιτία (σεισμός, κατολίσθηση, μετακίνηση λόγω τεκτονικών πλακών). Έτσι λοιπόν δεν χρειαζόμαστε μία ανάλυση μέτρων για να καταλάβουμε ότι εκεί ΔΕΝ υπάρχει περιοχή που να συγκρίνεται με την υποτιθέμενη ήπειρο της Λεμουρίας...
Δεν είναι τόσο δύσκολο - ξαναψάξτο...

Μόνο πρόβλημα με την τοποθετησή-επιχείρημά σου, είναι πως...τέτοιες συμπτώσεις αφθονούν υπερβολικά.
Καθόλου υπερβολικές...
Απλώς δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με την γεωλογία και την κρυσταλλοποίηση - διαμόρφωση των πετρωμάτων και των μετάλλων. Ο σίδηρος ας πούμε έχει πάνω από 30 μορφές στην φύση... Ο βασάλτης, αναλόγως την έξοδο του, έχει πάνω από 40 διαμορφώσεις - π.χ. ο τοίχος των τιτάνων στην Ιρλανδία...
Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι είναι πολύ απλό να βρεις τον πρώτο πολιτισμό της Ιαπωνίας και να κάνεις συγκρίσεις...
Μα τόσο δύσκολο είναι;;;

ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ πολιτισμού δεν μπορεί να επιβιώσει μετά το πέρας 10.000π.0.(ούτε καν 20.000!). Τα πάντα διαβρώνονται και χάνονται στη σκόνη του χρόνου
Μεγάλο λάθος - δεν ξέρεις καλά ιστορία...
Εκτός από τις ζωγραφιές στις σπηλιές της ευρώπης, που χρονολογούνται από το 40.000 π.χ. υπάρχουν και τα εξής άλλα χαρακτηριστικά: απολιθώματα. Ακόμα και κοπρόλιθοι ως απολιθώματα που μας δείχνουν όχι μόνο τι έτρωγαν οι άνθρωποι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα έτρωγαν. Με λίγα λόγια όχι μόνο θα βρίσκαμε τάφους (στην χειρότερη των περιπτώσεων) αλλά ο πολιτισμός δεν χάνεται ούτε μετά από 100.000 χρόνια αναλόγως των συνθηκών...
Άσε βέβαια που η ανάπτηξη της τροφής που θα είχαν κάνει θα φαινόταν στους απογονούς λαούς, ενώ οι απόγονοι λαοί δεν είχαν ΤΙΠΟΤΑ...
Μελέτη της αρχαιολογίας λοιπόν και των ευρημάτων της...

Μακράν άσχετο...

Γιατί μακρά άσχετο χρυσή μου;;;
Γιατί δείχνει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους λαούς δεν κληρονόμησε κάτι από την "καταπληκτική σούπερ ουάου Λεμουρία";;;
Γιατί δείχνει πόσο πρωτόγονοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και δη οι πολιτισμοί σε σχέση με την υποτιθέμενη Λεμουρία;
Μήπως τελικά οι αποδείξεις είναι σε αυτούς τους λαούς και ΟΧΙ στα παραμύθια του κάθε φαντασιόπληκτου που κάθεται και γράφει ένα βιβλίο με ψέματα για να τα οικονομήσει;

Εννοείς τα σμίλεψαν κάτω στο νερό, με χρήση υποβρύχιου εξοπλισμού διότι ο αέρας ήταν μολυσμένος;;;;
Μπα... Κάτι πολύ πιο απλό:
Κάποιοι σύγχρονοι απατεώνες έφτιαξαν ένα αντίγραφο αγάλματος της νήσου του Ράπα Νούι και το πέταξαν στο νερό. Μία κακή φωτογράφηση και τσούπ το παραμύθι... :D

teoilio
22-10-08, 12:08
Σε γενικές γραμμές OANNHSEA συμφωνώ με τον τρόπο που γράφεις αλλά έχω και ορισμένες απορίες σχετικά με τις εξηγήσεις που δίνεις. Λες π.χ.
Ναι... Δεν θα είχε απομείνει τίποτα στην φύση...
Ούτε ζώα, ούτε φυτά...Ο πολιτισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι τοπικός. και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι όντως δεν θα είχε απομείνει τίποτα και στο ότι ο πολιτισμός δεν είναι τοπικός. Αν υπήρχε όμως μια παγκόσμια πυρηνική καταστορφή, τι σημασία έχει αν ο πολιτισμός θα ήταν τοπικός ή παγκόσμιος, αφού δεν θα είχε απομείνει τίποτα? Επίσης, καλή και άγια η επιστήμη αλλά πόσο πίσω στο χρόνο μπορεί να δώσει απαντήσεις? Υποθετικά οι επιστήμονες λένε πως μετά από μια πυρηνική καταστροφή θα χρειάζονταν γύρω στα 200.000 χρόνια για να καθαρίσει πλήρως η ατμόσφαιρα. Γνωρίζοντας τις διάφορες γεωολογικές περιόδους και πόσα εκατομμύρια χρόνια διήρκεσαν, τι μας εμποδίζει να θεωρήσουμε πως μέσα σε αυτά τα χρονικά διαστήματα η ζωή εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε κάμποσες φορές? Πόσο πίσω στην ιστορία του σύμπαντος μπορούμε να πάμε με σιγουριά και να πούμε ότι "ναι εμείς είμαστε το πρώτο και το μοναδικό νοήμων είδος ζώντων οργανισμών που δημιούργησε πολιτισμό πάνω στο πλανήτη" ? Με πόση επίσης σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι οι μυθολογίες των λαών δεν αποτελούν μνήμες παλαιότερων γεννεών που επέζησαν από κάποια καταστροφή, και μεταφέρθηκαν έτσι από στόμα σε στόμα? Όταν π.χ. στον Όμηρο, ραψωδία θ, στίχοι 555-560 διαβάζουμε :
"Και την πατρίδα πές μας, τη χώρα σου, το δήμο σου, να νιώσουν τα καράβια,
να βάλουν πλώρη κατακεί, ταξίδι σα σε πάρουν.
Γιατί δεν ταξιδεύουνε οι Φαίακες με ποδότες,
μηδ' έχουν τα καράβια τους τιμόνια, καθώς τ' άλλα,
παρά μονάχα τους το νου μαντεύουνε του ανθρώπου,
560 κι όλων τις χώρες ξέρουνε και τα παχιά χωράφια·
κι ολόταχα περνούν και πάν στης θάλασσας τα πλάτια,
σε αντάρα και σε σύννεφα κρυμμένα·"
τι πρέπει να σκεφτούμε για τον Όμηρο? ότι μας μετέφερε αρχαία τεχνογνωσία σχετικά με τα πλοία των Φαιάκων, που πιθανότατα έφτασαν στα αυτιά του μέσα από γεννές περασμένες, ή ότι είναι δημιουργήματα της φαντασίας του αυτά τα περιγραφόμενα τηλεκατευθυνόμενα hover-crafts?


Δεν είναι δυνατόν εδώ να κατασκευάζονται αεροσκάφη και στην διπλανή χώρα να πολεμούν με δόρατα... Χρειάζεται να ξέρει κάποιος ιστορία να το καταλάβει κάποιος αυτό;........
Την τεχνολογία ΔΕΝ μπορείς να την κρύψεις...
Η τεχνολογία διαδίδεται πολύ εύκολα, είτε μέσω πολέμων, είτε μέσω εμπορίου: κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήρθε το μετάξι από την Κίνα στην Ευρώπη ή πως πήγαν τα μουσκέτα και τα πυροβόλα στην Ινδία...


Συμφωνώ με αυτό που λες αρκεί να λάβουμε υπόψη μας πως μιλάμε για τη σημερινή κολτούρα και τρόπο ζωής που η τεχνολογία, κυρίως η οπλική, χρησιμοποιείται όχι μόνο για να προστατέψει αλλά ώς πρότιστο μέλλημα έχει το κέρδος. Αν σκεφτούμε όμως με το τρόπο ζωής των αρχαίων πόλεων-καρτών ή και φυλών αν θες, ή ακόμα με τον τρόπο μιας νοοτροπίας που δεν έχει στόχο το κέρδος αλλά την κυριαρχία, τότε δεν θα μου φαινόταν απίθανο αν εμείς πολεμούσαμε με τόξα και οι αμερικάνοι με υπερ-όπλα. Κι αν το δούμε και πιο απλά, όχι με την σύγκριση υπερ-όπολυ και τόξου, αλλά με τη σύγκριση των δοράτων που είχαν οι Σπαρτιάτες και των όπλων που είχαν οι Πέρσες, ή αργότερα της μακεδονικής Σάριζας και των υπολοίπων. Αυτά δεν αποτελούσαν όπλα που δεν έμαθαν ποτέ οι αντιπάλοι τους? Επίσης το υγρό πυρ, παρόλο που η συνταγή του ήταν γνωστή, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε κι από άλλους πλην των Βυζαντινών? πως κατάφεραν και κράτησαν μυστικό το τρόπο αυτής της χρήσης?

Φυσικά και δεν ερχόμαστε σε ένα μεταφυσικό φόρουμ για να πιστέψουμε σε παραμύθια αλλά για να μάθουμε και να ψάξουμε. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να απορρίψω και να δεχτώ τίποτα με σιγουριά. Εσύ όμως γενικά σε κάποια πράγματα φαίνεσαι απόλυτα σίγουρος, και παρόλο που σε είχα ρωτήσει κάτι μια φορά παλιότερα δεν είχα πάρει απάντηση. Γι αυτό ορμόμενος από το παρακάτω σου post θα σε ξαναρωτήσω.

Εκτός από τις ζωγραφιές στις σπηλιές της ευρώπης, που χρονολογούνται από το 40.000 π.χ. υπάρχουν και τα εξής άλλα χαρακτηριστικά: απολιθώματα. Ακόμα και κοπρόλιθοι ως απολιθώματα που μας δείχνουν όχι μόνο τι έτρωγαν οι άνθρωποι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα έτρωγαν. Με λίγα λόγια όχι μόνο θα βρίσκαμε τάφους (στην χειρότερη των περιπτώσεων) αλλά ο πολιτισμός δεν χάνεται ούτε μετά από 100.000 χρόνια αναλόγως των συνθηκών...Άσε βέβαια που η ανάπτηξη της τροφής που θα είχαν κάνει θα φαινόταν στους απογονούς λαούς, ενώ οι απόγονοι λαοί δεν είχαν ΤΙΠΟΤΑ
Σε ρωτώ λοιπόν, αφού όλα όσα λες πιο πάνω ισχύουν κατά 99% και στην περίπτωση της ινδοευρωπαϊκής φυλής, πως εμφανίζεσαι σε κάποια posts σου τόσο σίγουρος για την ύπαρξή της αφού δεν έχουμε βρει τίποτα από τα παραπάνω? μήπως τελικά είσαι αντικειμενικός με όσα εσύ προσωπικά θεωρείς σωστά?

Mallen
22-10-08, 13:32
Δεν είναι καθόλου αφέλειες...
Κάθε ένας που ξέρει βασική γεωλογία μπορεί να ξεχωρίσει τις βασικές γεωλογικές διαφορές που τονίζουν την ύπαρξη ή όχι μίας επιφάνειας γης. Όχι μόνο αυτό, αλλά ξέροντας και τις κινήσεις της γης μπορούμε να ξέρουμε και τις μετακινήσεις του φλοιού της γης από κάποια αιτία (σεισμός, κατολίσθηση, μετακίνηση λόγω τεκτονικών πλακών). Έτσι λοιπόν δεν χρειαζόμαστε μία ανάλυση μέτρων για να καταλάβουμε ότι εκεί ΔΕΝ υπάρχει περιοχή που να συγκρίνεται με την υποτιθέμενη ήπειρο της Λεμουρίας...
Δεν είναι τόσο δύσκολο - ξαναψάξτο...


Ναι βρε ανθρωπέ μου,αλλά π.χ. ΔΕΝ ΈΧΕΙ εξερευνηθεί διεξοδικά η οριοθετήσεις των πυθμένων των ωκεανών. Έχουν σκαναριστεί τα μέρη, με σοναρ και άλλα όργανα, αλλά ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ υπάρχουν από ειδικούς. ΟΚ και μπράβο που ασχολείσαι με τη γεωλογία,αλλά έχω έναν γνωστό μου, γεωλόγο την ειδικότητα. Ξέρεις τι μου λέει; "Αν έχουν οι γεωλόγοι και οι γεωφυσικοί ενστάσεις μεταξύ τους σε επιμέρους ζητήματα; Οου,πολλές!! Ακόμα και για την χρονολογία του τάδε πετρώματος ή του πλανήτη Γη έχουν κατατεθεί διαφωνίες. Μάλιστα, κάποια βιβλία γεωλογίας, πρέπει να ξαναγραφούν- είναι γεμάτα λάθη!" (ουδέν σχόλιον).
Και επειδή ασχολούμαι και ολίγον με γλυπτική πέτρας (όχι μόνο γύψου ή πηλού), καταλαβαίνω αν κάτι είναι σκαλιστό άπό χέρι ή απλή διάβρωση...
Και επιμένω: ΔΕΝ διαβεβαιώνεται απόλυτα πως πρόκειται για ολόκληρη ήπειρο.


Καθόλου υπερβολικές...
Απλώς δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με την γεωλογία και την κρυσταλλοποίηση - διαμόρφωση των πετρωμάτων και των μετάλλων. Ο σίδηρος ας πούμε έχει πάνω από 30 μορφές στην φύση... Ο βασάλτης, αναλόγως την έξοδο του, έχει πάνω από 40 διαμορφώσεις - π.χ. ο τοίχος των τιτάνων στην Ιρλανδία...
Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι είναι πολύ απλό να βρεις τον πρώτο πολιτισμό της Ιαπωνίας και να κάνεις συγκρίσεις...
Μα τόσο δύσκολο είναι;;;


Δυστυχώς, οι μετρήσεις που λες, χαρακτηρίζονται από ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ.Παρά τη πρόοδο της γεωλ.τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμα ατέλειες και ελλείψεις. Πιο ακριβή ημερομηνία θα πάρεις εξετάζοντας ένα ...οστό παρά ένα κομμάτι λίθου. Φαντάζεσαι μια χρονολογική απόκλιση της τάξεως 1.000 χρονών;Ή ακόμα και 3.000 χρονων; Εδώ καλέ, διαφωνούν και για την ΗΛΙΚΙΑ της πυραμίδας της Γκίζας!!! Και όχι τυχαίους ή απατεώνες διαφωνούντες, αλλά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ διαφωνούντες. Τι να λέμε μετά...


Μεγάλο λάθος - δεν ξέρεις καλά ιστορία...
Εκτός από τις ζωγραφιές στις σπηλιές της ευρώπης, που χρονολογούνται από το 40.000 π.χ. υπάρχουν και τα εξής άλλα χαρακτηριστικά: απολιθώματα. Ακόμα και κοπρόλιθοι ως απολιθώματα που μας δείχνουν όχι μόνο τι έτρωγαν οι άνθρωποι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα έτρωγαν. Με λίγα λόγια όχι μόνο θα βρίσκαμε τάφους (στην χειρότερη των περιπτώσεων) αλλά ο πολιτισμός δεν χάνεται ούτε μετά από 100.000 χρόνια αναλόγως των συνθηκών...


Αγαπητέ, αν μιλάς για τις π.χ. πρωτόγονες σπηλαιογραφίες της Λασκώ,σε πληροφορώ πως ΑΝΑΛΟΓΕΣ διαφωνίες και αψιμαχίες επιστημόνων έχουν δημιουργηθεί και για αυτά τα θέματα!Στην ίδια σπηλιά που ίσως ανακάλυπτες πχ. ένα κόκκαλο με γραμμώσεις (ηλιακές-σεληνιακές μέρες/ ημερολόγιο),δεν συνάγεται το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος που χάραξε το κόκκαλο έζησε στην ίδια περίοδο που ζωγραφίστηκε η περίφημη σπηλιά (σπηλ.σύμπλεγμα, καλύτερα)! Και οι (πέτρινους, θα αναφέρεσαι) τάφοι, ΠΟΛΥ δύσκολα μπορούν να χρονολογηθούν με ακρίβεια. Και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος σχετικών αποκλίσεων στην εκτίμηση.Μην έχεις και τόσο εμπιστοσύνη στην ακαδημαϊκή πανεπιστημιακή κοινότητα: ξέρεις τι αλαζονία και υπεροψία υπάρχει σε τέτοιους κύκλους;Άμα ακούσουν "κάνεις λάθος και έχω απόδειξη",τότε κρατάνε ένα αφ΄υψηλού ύφος και απειλούν από πάνω πως "άμα το βγάλεις, θα σε θάψουμε και δεν θα στο αναγνωρίζουν πουθενά!". "Έγκυροι" μελετητές και καθηγητές σου λένε, τρομάρα μας...


Γιατί μακρά άσχετο χρυσή μου;;;


Χρυσέ μου, θα εννοείς...είμαι από τον Άρη! :D


Γιατί δείχνει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους λαούς δεν κληρονόμησε κάτι από την "καταπληκτική σούπερ ουάου Λεμουρία";;;


Πολύ σπουδαία ερώτηση:την ίδια ερώτηση που θέλω να κάνω στους Μασάϊ που -ακόοοομα!- επιμένουν να χτίζουν καλύβες από λάσπη και άχυρα ή τους ιθαγενείς του Βόρνεο, που αντί να συνειδητοποιήσουν πως ζουν επιτέλους στον 21ο αιώνα και να γευτούν τα "καλά και όμορφα"(ένα Ι.Χ., μια ΤιΒι, μια πολυόροφη πολυκατοικία με πυλωτή, ένα dvdplayer,ή κάτι σχετικό ρε παιδί μου!!!)ακόμα πιθηκίζουν σαν πρωτόγονοι της ταινίας 10.000 π.Χ. στις ζούγκλες τους! Εδώ κοτζάμ Η.Π.Α.-Ευρώπη και ξύπνιος κόσμος προοδεύει (χαλώντας το περιβάλλον-να λέμε την αλήθεια),αυτοί οι...άγριοι ακόμα επιμένουν πως..."΄ζούμε καλύτερα έτσι ως πρωτόγονοι!". Είδες, οι απαράδεκτοι;;;; :D

Έτσι και με τους Λεμούριους. Μπορεί οι γειτονικοί λαοί να έλεγαν "σκασίλα μας κι αν έχουν ιπτάμενα σκάφη οι αναπτυγμένοι γείτονες μας, εμάς μας αρέσει να σκαρφαλώνουμε στα δέντρα σαν μαϊμούδες διότι έχει και πιο πλάκα!". Τόσο πολύ το αποκλείεις αυτό...; Οι πιο λογικοί, όχι-δε θα το απέρριπταν. Άλλωστε, το λέμε: άβυσσος οι ψυχές των λαών...


Μήπως τελικά οι αποδείξεις είναι σε αυτούς τους λαούς και ΟΧΙ στα παραμύθια του κάθε φαντασιόπληκτου που κάθεται και γράφει ένα βιβλίο με ψέματα για να τα οικονομήσει;


Κανένα αρχαίο παραμύθι δεν είναι...σκέτο παραμύθι. Και κάθε μυθολογία, ΕΧΕΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Τίποτε δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Όλα από ΚΑΠΟΥ προέρχονται, όχι απλά από "επιφοίτηση" ή "καλπάζουσα φαντασία"...


Μπα... Κάτι πολύ πιο απλό:
Κάποιοι σύγχρονοι απατεώνες έφτιαξαν ένα αντίγραφο αγάλματος της νήσου του Ράπα Νούι και το πέταξαν στο νερό. Μία κακή φωτογράφηση και τσούπ το παραμύθι... :D

Ο.Κ. Οπωσδήποτε απαράδεκτοι και κατάπτυστοι όσοι πράττουν τέτοιες φάρσες. Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύεις τον κοσμάκη. Αλλά, καλό είναι να κοιτάμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Καλή η γεωλογία, αλλά μελέτησε και άλλες μη-γεωλογικές πηγές, για σχετικά θέματα: θα πάθεις πλάκα με τα πόσα θα ανακαλύψεις. Και τελικά: το ΠΑΡΕΛΘΟΝ μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΒΑΡΕΤΟ! ΝΑΙ -εν κατακλείδι- ΥΠΗΡΞΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΙ πανάρχαιοι -προκατακλυσμαίοι πολιτισμοί. Το μόνο -κύριο- πρόβλημα ,είναι να μάθουμε τον ΒΑΘΜΟ της τεχνολογικής τους ανάπτυξης και τις διαφορές με τον αναπτυγμένο κόσμο του σήμερα, του 21ου αιώνα μας... :confused:

OANNHSEA
22-10-08, 15:36
τι σημασία έχει αν ο πολιτισμός θα ήταν τοπικός ή παγκόσμιος, αφού δεν θα είχε απομείνει τίποτα?
Το κυριότερο στοιχείο που έχουμε είναι ο ζωικός πληθυσμός και συγκεκριμένα οι οικογένειες των διαφόρων ειδών. Πάρε για παράδειγμα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων το 67.000.000π.χ. Ξέρουμε ότι έγινε μία μεγάλη καταστροφή γιατί δεν βρίσκουμε απολιθώματα στα νεώτερα γεωλογικά στρώματα. Είναι τόσο απλό.
Στην πρόσφατη όμως ιστορία της γης ΔΕΝ έχουμε εξαφάνιση οικογενειών, παρά μόνο εξαφάνιση των μεγαθηρίων αμέσως μετά το 10.000π.χ.
Άρα μέσα στα πλαίσια των "υπερπολιτισμών και άλλων παραμυθιών" από βιολογικής άποψης δεν έχει συμβεί κανένα μέγα γεγονός τα τελευταία 100.000 χρόνια που να έχει οδηγήσει σε εξαφάνιση οικογένειες ζώων.
Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με τα υπολείμματα μία έκρηξης ατομικής βόμβας. Δεν είναι μόνο οι ραδιενεργές ουσίες που θα υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, αλλά πολύ περισσότερο στο χώμα και το κυριότερο στα απολιθώματα που θα βρίσκαμε.
Βλέπεις η μέθοδος του C14 είναι ακριβής μέχρι το 25.000π.χ. περίπου - μετά έχουμε ραδιοχρονολόγηση με άλλες μεθόδους και φυσικά θα είχε ανακαλυφθεί η ύπαρξη ραδιενεργών υλικών στα οστά των ζώων και των ανθρώπων που ανακαλύπτουμε - όπως περίπου έχουμε ανακαλύψει μεγάλες ποσότητες μολύβδου στα οστά των ρωμαίων...

τι πρέπει να σκεφτούμε για τον Όμηρο?
Ότι ήταν ένας ποιητής του οποίου τα ποιήματα μέχρι να καταγραφούν τα είχαν πειράξει πολλοί ραψωδοί... Άρα απαγορεύεται σε ένα ποιητή να γράψει κάτι φανταστικό ή μήπως τα έπη του (όπως έφτασαν στα χέρια μας) δεν βρίθουν ανακριβειών;
Βασικό στοιχείο στην αλήθεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάποια γραφόμενα ή μύθοι, αλλά τα γραφόμενα και οι μύθοι που έχουν αποδειχτεί αληθινοί...
Μην ξεχνάμε ότι τα παραμύθια περί Λεμουρίας και Ατλαντίδας υπάρχουν εδώ και 150 χρόνια και σε αυτά τα χρόνια δεν έχει βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο που να μπορεί να σταθεί...

Αυτά δεν αποτελούσαν όπλα που δεν έμαθαν ποτέ οι αντιπάλοι τους? Επίσης το υγρό πυρ, παρόλο που η συνταγή του ήταν γνωστή, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε κι από άλλους πλην των Βυζαντινών? πως κατάφεραν και κράτησαν μυστικό το τρόπο αυτής της χρήσης?
Πρώτον είναι ο τρόπος πολέμου που ξεχωρίζει τα έθνη και αυτό οφείλεται σε διαφόρους παράγοντες.
Γιατί να αλλάξουν τρόπο μάχης οι Πέρσες όταν ΠΑΝΤΑ κέρδιζαν αντιπάλους που δεν είχαν ιππικό; Άλλωστε ο τρόπος μάχης των Ελλήνων δεν ήταν ο πρέπων για μεγάλες αυτοκρατορίες - ΚΑΜΙΑ αυτοκρατορία δεν ακολούθησε τον τρόπο μάχης των αρχαίων Ελλήνων. Ακόμα και οι Έλληνες άλλαξαν τον τρόπο μάχης όσο περνούσε ο χρόνος... Μην ξεχνάς φυσικά ότι τα όπλα που αναφέρεις δεν ήταν υπερόπλα - και η οπλιτική φάλαγγα και η μακεδονική υπέστησαν μεγάλες νίλες από τους αντιπάλους τους... ;)
Δεύτερον ποιός σου είπε ότι δεν ήξεραν άλλοι το υγρό πυρ - αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Οι αραβικοί λαοί όχι μόνο ήξεραν το υγρό πυρ, όχι μόνο είχαν πυροφόρα πλοία, αλλά ήταν οι πρώτοι που έφτιαξαν και εξοπλισμό κόντρα στο υγρό πυρ...

Σε ρωτώ λοιπόν, αφού όλα όσα λες πιο πάνω ισχύουν κατά 99% και στην περίπτωση της ινδοευρωπαϊκής φυλής, πως εμφανίζεσαι σε κάποια posts σου τόσο σίγουρος για την ύπαρξή της αφού δεν έχουμε βρει τίποτα από τα παραπάνω? μήπως τελικά είσαι αντικειμενικός με όσα εσύ προσωπικά θεωρείς σωστά?
Καλή ερώτηση.
Πρόσεξε όμως την διαφορά: Μία φυλή (ή καλύτερα μία ομάδα φυλών με μία κοινή γλωσσολογική ρίζα) και άλλο ένας πολιτισμός (που φτάνει μέχρι την ατομική βόμβα).
Στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείει τίποτα οι φυλές να είναι τροφοσυλλέκτες.
Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει:
Α) Να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα το οποίο θα εφοδιάζει με τροφή αυτούς που θα σκέφτονται, αυτούς που θα παράγουν, αυτούς που θα ελέγχουν και αυτούς που θα εξουσιάζουν.
Β) Θα πρέπει να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα που θα υπερασπίζεται όλα τα παραπάνω (αστυνομικό, στρατιωτικό, νομικό)
Γ) Αυτούς που θα εφοδιάζουν με ενέργεια την κοινωνία (πες τους εμπόρους).

Πόσοι πιστεύεις ότι μπορεί να είναι οι παραπάνω σε μία κοινωνία;
Εάν κοιτάξεις την αρχαία κοινωνία με την σημερινή, θα δεις κάτι καταπληκτικό: Σήμερα οι επιστήμονες είναι 100 φορές περισσότεροι από αυτούς που είχε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος!!!
Κρατούμενο πρώτο.
Θα διαπιστώσεις ότι αυτό έγινε πραγματικότητα γιατί η απόδοση της παραγωγής τροφής είναι πάνω από 20 φορές αυτή των αρχαίων Ελλήνων!!!
Κρατούμενο δεύτερο.
Επίσης έχουμε βρει σε ανασκαφές τους σπόρους των φυτών που είχαν στα αρχαία χρόνια, μέχρι περίπου το 8.000π.χ. ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν φτάνει την σημερινή παραγωγικότητα. Οι σπόροι είναι πολύ μικρότεροι, όπως και τα στελέχη...
Κρατούμενο τρίτο...

Άρα για να δημιουργηθεί πολιτισμός θα πρέπει
1) να υπάρχει παραγωγική βάση τροφής - δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν πρώτα δίπλα σε ποτάμια...
2) να υπάρχουν εξελιγμένοι σπόροι και ζώα για να μπορούν να στηρίζουν τον πληθυσμό που δεν εργάζεται για την παραγωγή της τροφής.
Μπορείς λοιπόν να μου αναφέρεις ΕΝΑ - ΜΟΝΟ ΕΝΑ - φυτό ή ζώο που οι άνθρωποι να πήραν από την φύση και να το χρησιμοποίησαν αυτούσιο μια και θα είχε μεγάλη παραγωγή; Εάν υπάρχει ένα τέτοιο - τότε αυξάνουν και οι πιθανότητες (που τώρα είναι μηδενικές και στον χώρο της φαντασίας) για να υπάρχει προηγούμενος πολιτισμός...

Για τα υπόλοιπα, ίσως το βράδυ γιατί έχουμε και δουλειά...

Knight_Of_Creation
22-10-08, 19:37
Μια απορία που την εκθέτω σε όλους ανεξαιρέτως ...

Γιατί έχετε φαγωθεί όλοι να βρείτε στοιχεία για πυρηνική καταστροφή ; Για ποιο λόγο να είχαν τέτοια όπλα οι επιστήμονες της προ-κατακλυσμιαίας εποχής ; Που ξέρετε εσείς αν δεν χρησιμοποιούσαν τεχνολογία βασισμένη σε κρυστάλλους η σε οποιοδήποτε άλλο υλικό ... Που ξέρετε πως τα ιπτάμενα αντικείμενα τους έκαιγαν πετρέλαιο και δεν ήτανε Ηλιακά...

Τέλος για να καταλήξω ... Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία και να κρίνουμε έναν ενδεχόμενο πολιτισμό με όσα εμείς γνωρίζουμε περί τεχνολογίας - ανθρωπολογίας και "πολιτισμού"...

Αυτό ΔΕΝ είναι λογική αλλά εξ ιδίων τα αλλότρια ...

Είμαι σίγουρος πως εαν υπήρξαν είχαν την γνώση να δημιουργήσουν πυρηνικά αλλά σκοπίμως δεν το έκαναν... Είμαι σίγουρος ΕΑΝ υπήρξαν πως είχανε γνώση εντελώς διαφορετική απο αυτήν που νομίζουμε εμείς και εντελώς...Εναλλακτική ...

Θα μπορούσε η λεγόμενη Ατλαντίδα η Λεμούρια να βυθιστεί με και ηχητικό όπλο , η όπλα που δεν θα επηρέαζαν την πανίδα και την χλωρίδα εκτός συγκεκριμένου χώρου !

Μην είμαστε τόσο γελοίοι προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε πράγματα που ακριβώς...

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτά και την φύση τους

Ευρυνοος
22-10-08, 19:52
Μια απορία που την εκθέτω σε όλους ανεξαιρέτως ...

Γιατί έχετε φαγωθεί όλοι να βρείτε στοιχεία για πυρηνική καταστροφή ; Για ποιο λόγο να είχαν τέτοια όπλα οι επιστήμονες της προ-κατακλυσμιαίας εποχής ; Που ξέρετε εσείς αν δεν χρησιμοποιούσαν τεχνολογία βασισμένη σε κρυστάλλους η σε οποιοδήποτε άλλο υλικό ... Που ξέρετε πως τα ιπτάμενα αντικείμενα τους έκαιγαν πετρέλαιο και δεν ήτανε Ηλιακά...

Τέλος για να καταλήξω ... Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία και να κρίνουμε έναν ενδεχόμενο πολιτισμό με όσα εμείς γνωρίζουμε περί τεχνολογίας - ανθρωπολογίας και "πολιτισμού"...

Αυτό ΔΕΝ είναι λογική αλλά εξ ιδίων τα αλλότρια ...

Είμαι σίγουρος πως εαν υπήρξαν είχαν την γνώση να δημιουργήσουν πυρηνικά αλλά σκοπίμως δεν το έκαναν... Είμαι σίγουρος ΕΑΝ υπήρξαν πως είχανε γνώση εντελώς διαφορετική απο αυτήν που νομίζουμε εμείς και εντελώς...Εναλλακτική ...

Θα μπορούσε η λεγόμενη Ατλαντίδα η Λεμούρια να βυθιστεί με και ηχητικό όπλο , η όπλα που δεν θα επηρέαζαν την πανίδα και την χλωρίδα εκτός συγκεκριμένου χώρου !

Μην είμαστε τόσο γελοίοι προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε πράγματα που ακριβώς...

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτά και την φύση τους


χαιρετώ τις απόψεις σου και συμφωνώ..

δυστυχώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε σε τέτοιο βάθος χρόνου λειτουργίες, εντελώς διαφορετικές απο τις σημερινές..

σαν να λέμε πώς μαγείρευαν το στιφάδο τότε?
ενω πχ. τότε δεν υπήρχαν καν λαγοί, παρά μόνο δεινόσαυροι..

(παράδειγμα ήταν), μην τρελαίνεστε..

με την σήμερα γνώση δεν αναλύονται ούτε οι πολιτισμοί ούτε οι τεχνολογίες..
αν γινόταν μια καταστροφή σήμερα ας πούμε, και βυθιζονταν οι τεχνολογικά προηγμένες περιοχές, αλλά έμεναν οι παπούα στον αφρό, κι αν έσκαβαν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος, ας πούμε μετά απο 50000 χρόνια, και έβρισκαν τα εργαλεία των παπούα, θα έλεγαν οτι το 2000 ας πούμε, ο πολιτισμός ήταν με λίθινα εργαλεία και κόκκαλα..

πόσο άσχετοι μπορεί να φανούν άραγε?

θα υπήρχε κανένα βιβλίο που να έλεγε την αλήθεια?

τα σημερινά βιβλία λοιπόν δεν είναι η αγία γραφή, καλο είναι να κρατάμε ανοικτό το μυαλό, να φιλτράρουμε και να προχωράμε..

ούτε να προσπαθούμε να αναλύουμε τα πάντα με το τι είπαν οι επίσημοι και καθιερωμένοι επιστήμονες, επειδή ούτε στην επιστημονική κοινότητα συμφωνούν όλοι..

αλλά, αυτά έχουν ειπωθεί ήδη απο τους προηγουμένους..

ευχαριστώ.

OANNHSEA
22-10-08, 21:37
Έχουν σκαναριστεί τα μέρη, με σοναρ και άλλα όργανα, αλλά ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ υπάρχουν από ειδικούς.......................... Και επιμένω: ΔΕΝ διαβεβαιώνεται απόλυτα πως πρόκειται για ολόκληρη ήπειρο.
Εάν είναι νησί, τότε αλλάζει όλη η σκέψη και όχι μόνο...
Βλέπεις σε ένα νησί - ακόμα και εάν είναι το διπλάσιο της Σικελίας - δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο πολιτισμός που τόσο ποθείτε. Αφήστε δε που ένας νησιωτικός πολιτισμός έχει ανάγκη να βρει πρώτες ύλες μακριά από το νησί του και άρα η φύση του πολιτισμού αυτού θα είχε διασπαρεί στις γύρω περιοχές, δεν έχουμε όμως τίποτα από τις άλλες περιοχές... Δες και άλλους νησιώτικους πολιτισμούς και σύγκρινε... Αιγιακός ή Μινωικός π.χ....
Πάντως ένα βήμα το κάναμε - από ήπειρος έγινε μεγάλο νησί... :D

Φαντάζεσαι μια χρονολογική απόκλιση της τάξεως 1.000 χρονών;Ή ακόμα και 3.000 χρονων; Εδώ καλέ, διαφωνούν και για την ΗΛΙΚΙΑ της πυραμίδας της Γκίζας!!! Και όχι τυχαίους ή απατεώνες διαφωνούντες, αλλά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ διαφωνούντες.
Χρησιμοποιούμε τον C14 μέχρι τα 25.000 χρόνια με σχετική ακρίβεια και μέχρι τα 100.000 για ποιό περιορισμένη. Όμως στα 100.000 χρόνια, 5.000 συν, πλην δεν έχουν και τόση σημασία. Όταν φτάνουμε δε στα παλιά πετρώματα και τα μετράμε με την υποδιπλασιασμό της ραδιενέργιας ορισμένων ραδιοσοτόπων, τότε ακόμα και 1.000.000 συν πλην στα 500.000.000 χρόνια δεν έχει και τόση σημασία...
Όμως ΕΔΩ μιλάμε για ένα πολιτισμό σχετικά κοντά μας...
Στα 12.000 χρόνια από εμάς περίπου...
Άρα ο C14 αρκεί και περισσεύει...
Όσο για την ηλικία της Γκίζας δεν είναι οι επιστήμονες που διαφωνούν - είναι μάλλον οι τσαρλατάνοι... :p

Και οι (πέτρινους, θα αναφέρεσαι) τάφοι, ΠΟΛΥ δύσκολα μπορούν να χρονολογηθούν με ακρίβεια.
Όχι, δεν είναι πέτρινοι οι τάφοι εκείνης της περιόδου...
Δεν έθαβαν τους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο εκείνη την εποχή. Οι ταφές ήταν πολύ πιο απλές...
Όσο για τις τοιχογραφίες - η χρονολόγηση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: με την εξέταση του άνθρακα από τις ίδιες τις τοιχογραφίες (σε όσες υπάρχει) και φυσικά από το πιο παλαιό δείγμα αντικειμένου από C14 που θα βρεθεί στην σπηλιά. Εκτός βέβαια εάν νομίζει κανείς ότι έξω πετάγαν διαστημόπλοια και μέσα στα βάθη των σπηλαίων, κάποιοι παλαβοί με χρώματα που έφτιαξαν μόνοι τους και με πρωτόγονες μεθόδους έκαναν μοντέρνα τέχνη...

Χρυσέ μου, θα εννοείς...είμαι από τον Άρη!
'Οπα, γράψε λάθος και χίλια συγγνώμη... :rolleyes:
Erare humanus est...

Είδες, οι απαράδεκτοι;;;;
Καλή σκέψη με εεεεενα μόνο μικρόοοοο προβληματάκι: Δεν είναι γείτονες των σούπερ πολιτισμένων χωρών... :D
Έαν πεις την Γερμανία πολιτισμένη, τότε και η Σουηδία, και η Αυστρία, και η Ιταλία και οι ΗΠΑ και η Ρωσσία είναι πολιτισμένοι, σχεδόν στον ίδιο βαθμό.
ΆΡΑ εάν υπήρχε η Λεμουρία θα πρέπει να υπήρχαν παρόμοια κύτταρα πολιτισμού και στην Ταιβάν, και στην Κϊνα, και στην Ιαπωνία και στο Βόρνεο...
Άσε βέβαια που οι χώρες αυτές εκπολιτίζονται τάχιστα, έχοντας παραμείνει στο πολιτιστικό αυτό στάδιο λόγω της αποικιοκρατίας και σε 50 το πολύ χρόνια θα είναι στην δική μας θέση...

Οι πιο λογικοί, όχι-δε θα το απέρριπταν. Άλλωστε, το λέμε: άβυσσος οι ψυχές των λαών...
Μάλιστα...
Οι καλοί Λεμούριοι, οι οποίοι πάνω σε ένα μεγάλο νησί μπόρεσαν να κάνουν τεχνολογικά ότι κατάφερε ΟΛΟΣ ο πλανήτης και ο πληθυσμός του και όχι μόνο αυτό, αλλά:
α) δεν έκαναν εμπόριο στην βασική τους τεχνολογία (π.χ. ατμομηχανές).
β) δεν έκαναν εμπόριο σε άλλα τεχνολογικά θέματα (π.χ. τροφή)
γ) ήταν τόσο ειρηνικοί που ενώ είχαν την δύναμη δεν κατέκτησαν κανένα λαό από αυτούς που υπήρχαν τριγύρω τους...
Ουάου... Φοβερός λαός και ίσως τελικά να μην ήταν γήινοι, γιατί οι άνθρωποι και μόνο λόγο ψυχολογίας θα τα είχαν κάνει όλα τα παραπάνω...

ΝΑΙ -εν κατακλείδι- ΥΠΗΡΞΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΙ πανάρχαιοι -προκατακλυσμαίοι πολιτισμοί
Εν κατακλείδι διαφωνώ τα μάλλα και θεωρώ ότι είναι όλα παραμύθια...
Υπάρχουν δε και κάποιοι που συνεχίζουν να τα προωθούν εδώ και χρόνια - γιατί όπως και να το κάνουμε έχει παρά το θέμα...

Μην είμαστε τόσο γελοίοι προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε πράγματα που ακριβώς... Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτά και την φύση τους
Ιππότη, στην μηχανολογία για την σχεδίαση ενός αντικειμένου υπάρχουν δύο τρόποι: ο ένας είναι έχω το προϊόν και θέλω το μηχάνημα, ο δεύτερος είναι τι δεν θέλω από το μηχάνημα να κάνει...
Άρα εάν ψάχνουμε να βρούμε κάτι ανθρώπινο θα πρέπει:
α) να ακολουθήσουμε την ανθρώπινη ψυχολογία - λυπάμαι αλλά δεν αλλάζει. ΌΛΟΙ οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και γεωγραφίας έχουν την ίδια βασική ψυχολογία...
β) να βρούμε υπολείμματα της ανθρώπινης δραστηριότητας: τα σκουπίδια του κάθε πολιτισμού είναι άχρηστα και τα πετάνε... Άσε βέβαια τα λιμάνια, τα ορυχεία ή ακόμα και τις πόλεις...
γ) Για να πας από το α τεχνολογικό επίτευγμα στο β, πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει το α να ξέρεις τις αδυναμίες του και να ψάχνεις να βρεις κάτι καλύτερο. Άρα δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν σκάφη που κινούνται με ηλιακή ενέργεια εάν πρώτα δεν φτιάξουν ατμομηχανές... Είναι λογικά βήματα εξέλιξης αυτά - δεν πήγαμε από το Sopwith Camel στο Eurofighter...
δ) Το ζήτημα της τροφής κανένας δεν το πιάνει έτσι;;; Δεν υπάρχει ανταπάντηση σε αυτό το θέμα... Οι κότες και οι πάπιες που ήρθαν το 700 π.χ. στην Ελλάδα από την Κίνα, προφανώς έτρεφαν και τους Μυκηναίους...

Ελάτε συνομιλητές δεν φτάνει μόνο η ελπίδα...
Ξέρετε πόσοι ψάχνουν εδώ και 150 χρόνια να βρουν την Λεμουρία (ή Μου ή και δεν ξέρω και εγώ πως αλλίως..); Μετά από 150 χρόνια δεν έχει βρεθεί τίποτα που να είναι πλήρως αξιόπιστο... Ακόμα και μετά από 150 χρόνια τα ίδια συζητάνε με βάση τα βιβλία που θα εκδίδουν (θα αναμασάνε καλύτερα) λαλημένοι, χρηματοθύρες και απατεώνες...

Mallen
23-10-08, 16:43
Μια απορία που την εκθέτω σε όλους ανεξαιρέτως ...

Γιατί έχετε φαγωθεί όλοι να βρείτε στοιχεία για πυρηνική καταστροφή ; Για ποιο λόγο να είχαν τέτοια όπλα οι επιστήμονες της προ-κατακλυσμιαίας εποχής ;

A,τελικά δεν το πληροφορήθηκες: το 1992 δύο αμερικανοί γεωλόγοι *εντόπισαν στην Αφρική( ; ) ζώνες...ραδιενεργών πετρωμάτων σε βάθος που αναγγόνταν στη Πλειστόκαινο-Περίοδο, στη μορφή μάλιστα που έμειναν ανάλογα πετρώματα γης πλησίον της ιαπωνικής πόλης Χιροσίμα και χρονολογούνται στη περίοδο που ρίχτηκε το "αναθεματισμένο", αλλά και σε αυτά νησιών του Ειρηνικού ωκεανού (όλως τυχαίως, στα νησιά όπου πραγματοποιούνταν παλιότερα πυρηνικές δοκιμές)...
__________________________________________________ _______

(*συγνώμη που μου διαφεύγουν τα ονοματά τους, αλλά το άρθρο όπου πρωτοδιάβασα για το συγκεκριμένο γεγονός, είναι παλιό και σε περιοδικό μάλλον -το Focus? -ή σε βιβλίο σχετικά με τα θέματα αυτά, δεν πολυθυμάμαι στοιχεία παρά αμυδρά τώρα πια...δυστυχώς!)

Mallen
23-10-08, 17:25
Εάν είναι νησί, τότε αλλάζει όλη η σκέψη και όχι μόνο...
Βλέπεις σε ένα νησί - ακόμα και εάν είναι το διπλάσιο της Σικελίας - δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο πολιτισμός που τόσο ποθείτε. Αφήστε δε που ένας νησιωτικός πολιτισμός έχει ανάγκη να βρει πρώτες ύλες μακριά από το νησί του και άρα η φύση του πολιτισμού αυτού θα είχε διασπαρεί στις γύρω περιοχές, δεν έχουμε όμως τίποτα από τις άλλες περιοχές... Δες και άλλους νησιώτικους πολιτισμούς και σύγκρινε... Αιγιακός ή Μινωικός π.χ....
Πάντως ένα βήμα το κάναμε - από ήπειρος έγινε μεγάλο νησί...-δεν κατάλαβα τον λόγω της ειρωνείας: δηλ. ο Μινωϊκος Πολιτισμός ήταν ανάξιος λόγου; Τουλάχιστον, ήταν πολύ καλύτερος από τον σημερινό δικό μας. Άσε που τέτοια καλόγουστα και θαυμάσιας αισθητικής κτίσματα της Κνωσσού, δεν τα βρίσκεις πια σε σημερινά σπίτια της Αθήνας (ή μήπως η αισθητική του σήμερα είναι καλύτερη;). Αναπτυγμένη Αισθητική =Αναπτυγμένος Πολιτισμός, να μη ξεχνιόμαστε. Και το επιχείρημα πως στα νησιά δεν μπορεί να αναπτυχθεί πολιτισμός είναι έωλος, αλλιώς ...διατί οι επιστήμονες να μένουν με το στόμα ανοικτό με τα εκπληκτικά "καπελοφόρα" γλυπτά του νησιού του Πάσχα;


Χρησιμοποιούμε τον C14 μέχρι τα 25.000 χρόνια με σχετική ακρίβεια και μέχρι τα 100.000 για ποιό περιορισμένη. Όμως στα 100.000 χρόνια, 5.000 συν, πλην δεν έχουν και τόση σημασία. Όταν φτάνουμε δε στα παλιά πετρώματα και τα μετράμε με την υποδιπλασιασμό της ραδιενέργιας ορισμένων ραδιοσοτόπων, τότε ακόμα και 1.000.000 συν πλην στα 500.000.000 χρόνια δεν έχει και τόση σημασία...


-Πολλά μπορούν να γίνουν (από πλευράς πολιτιστικής ανάπτυξης,κ.τ.λ.) και μόνο σε 100 χρόνια! Αλλά καλά έκανες και αναφέρθηκες στον c14: για να ενημερωθούν οι συνομιλητές μας πως ΠΛΕΟΝ και οι αρχαιολόγοι έχουν οριστικά αποφανθεί πως η χρονολόγηση με άνθρακα είναι ανεπαρκέστατη σε πολλές περιπτώσεις. Άρα ΠΟΛΛΑ από καιρό "χρονολογημένα" εκθέματα γνωστών Μουσείων,πρέπει πλέον να...ξαναχρονολογηθούν με τη πρόσφατη τεχνολογία που διαθέτουν έγκυροι ( ; )φορείς. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, από πλευράς ιστοριογραφίας. Φτου κι απ' την αρχή, που λέμε...!


Όσο για την ηλικία της Γκίζας δεν είναι οι επιστήμονες που διαφωνούν - είναι μάλλον οι τσαρλατάνοι... :p


- Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Αλλά ξεχνάω πως ο τομέας σου είναι βασικά η Γεωλογία, οπότε ΟΚ δεν σε κατηγορώ...


Όχι, δεν είναι πέτρινοι οι τάφοι εκείνης της περιόδου...
Δεν έθαβαν τους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο εκείνη την εποχή. Οι ταφές ήταν πολύ πιο απλές...


-Εννοείς την κάυση; Ναι, έκαιγαν τους Νεκρούς τους, ή τους έβαζαν σε βαρκούλες και τους άφηναν να πλέουν στον ωκεανό, κ.τ.λ.,δεν τους έθαβαν πάντα, αλλά οι αρχαιολόγοι είναι σαφείς: έφτιαχναν και τάφους με χρήση λίθων. Όποτε...Αν θες να τους βγάλεις ψεύτες, πάω πάσο...


Καλή σκέψη με εεεεενα μόνο μικρόοοοο προβληματάκι: Δεν είναι γείτονες των σούπερ πολιτισμένων χωρών... :D
Έαν πεις την Γερμανία πολιτισμένη, τότε και η Σουηδία, και η Αυστρία, και η Ιταλία και οι ΗΠΑ και η Ρωσσία είναι πολιτισμένοι, σχεδόν στον ίδιο βαθμό.
ΆΡΑ εάν υπήρχε η Λεμουρία θα πρέπει να υπήρχαν παρόμοια κύτταρα πολιτισμού και στην Ταιβάν, και στην Κϊνα, και στην Ιαπωνία και στο Βόρνεο...
Άσε βέβαια που οι χώρες αυτές εκπολιτίζονται τάχιστα, έχοντας παραμείνει στο πολιτιστικό αυτό στάδιο λόγω της αποικιοκρατίας και σε 50 το πολύ χρόνια θα είναι στην δική μας θέση...


-Επ, είσαι επιρρεπής σε έωλα επιχειρήματα; Αυτά να πεις στους Βραζιλιάνους, που έχουν να πουν τη δική τους σουρρεαλιστική ιστορία. Άκου να υπάρχει ένα αναπτυγμένο -φίσκα πολυκατοικιών και Ι.Χ. - Ριο Ντε Τζανίρο και ...κάμποσα χιλιόμετρα, στις ζούγκλες του Αμαζόνιου, να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις καλύβες και να ψάχνουν για τροφή με δόρατα και τόξα-βέλη!Και ούτε λόγος για τεχνολογία, εννοείται! Τς τς τς...τι τρελός κόσμος...


Μάλιστα...
Οι καλοί Λεμούριοι, οι οποίοι πάνω σε ένα μεγάλο νησί μπόρεσαν να κάνουν τεχνολογικά ότι κατάφερε ΟΛΟΣ ο πλανήτης και ο πληθυσμός του και όχι μόνο αυτό, αλλά:
α) δεν έκαναν εμπόριο στην βασική τους τεχνολογία (π.χ. ατμομηχανές).
β) δεν έκαναν εμπόριο σε άλλα τεχνολογικά θέματα (π.χ. τροφή)
γ) ήταν τόσο ειρηνικοί που ενώ είχαν την δύναμη δεν κατέκτησαν κανένα λαό από αυτούς που υπήρχαν τριγύρω τους...
Ουάου... Φοβερός λαός και ίσως τελικά να μην ήταν γήινοι, γιατί οι άνθρωποι και μόνο λόγο ψυχολογίας θα τα είχαν κάνει όλα τα παραπάνω...


-OANNHSEA, βλέπω πως είσαι σοβαρός άνθρωπος και θέλεις να βασίζεσαι στην επιστημονική γνώση και στη λογική και στο παραδέχομαι απολύτως. Μπράβο. Και εγώ είμαι τύπος της επιστήμης (όλο καταγίνομαι με βιβλία εκδόσεων ΤΡΑΥΛΟΣ, τελευταία, βλέπεις...) αλλά επιτέλους ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!!!Αυτή σου η απολυτότητα θα σε ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Ξέρεις ποιους μου θυμίζεις τώρα; Αυτούς που τον 19ο αιώνα επέμεναν πως ούτε λίγο -ούτε πολύ ο Ιούλιος Βερν ήταν...μ*****ς μαστούρης που έγραφε πως ο άνθρωπος θα κατακτούσε ποτέ το Φεγγάρι! "Ανεγκέφαλος αφού πλεούμενα σαν τον Ναυτίλο που να πηγαίνουν τόσο βαθιά στους ωκεανούς είναι αδύνατον να φτιαχτούν!" ισχυρίζονταν. Τώρα, που ο Άρμστρονγκ το "πάτησε", δες τους -τους δίσπιστους- που 'ψαχναν τρύπες να κρυφτούν! Θες και εσύ να καταλήξεις αύριο-μεθαύριο να ψάχνεις τρύπα να κρυφτείς, όταν -με το καλό!!!- ένας καταφερτζής και ιδιοφυής επιστήμονας τελικά ανακαλύψει αυτό που όοοολοι χρόνια πάσχιζαν και ΔΕΝ κατάφερναν;Μην το κάνεις, σε παρακαλώ. Διότι μπορεί να συμβεί τελικά...


Εν κατακλείδι διαφωνώ τα μάλλα και θεωρώ ότι είναι όλα παραμύθια...
Υπάρχουν δε και κάποιοι που συνεχίζουν να τα προωθούν εδώ και χρόνια - γιατί όπως και να το κάνουμε έχει παρά το θέμα...


-Συ είπας...


Ελάτε συνομιλητές δεν φτάνει μόνο η ελπίδα...
Ξέρετε πόσοι ψάχνουν εδώ και 150 χρόνια να βρουν την Λεμουρία (ή Μου ή και δεν ξέρω και εγώ πως αλλίως..); Μετά από 150 χρόνια δεν έχει βρεθεί τίποτα που να είναι πλήρως αξιόπιστο... Ακόμα και μετά από 150 χρόνια τα ίδια συζητάνε με βάση τα βιβλία που θα εκδίδουν (θα αναμασάνε καλύτερα) λαλημένοι, χρηματοθύρες και απατεώνες...

-Συ είπας... :D (τα γραπτά σου μένουν- αν τελικά ανακαλυφθεί, να μας επιτρέψεις να σε μπουγελώσουμε άπαντες και συ φρόνιμα και δεν θα βγάλεις κιχ! Συμφωνείς; )

wasd
23-10-08, 20:02
για να ενημερωθούν οι συνομιλητές μας πως ΠΛΕΟΝ και οι αρχαιολόγοι έχουν οριστικά αποφανθεί πως η χρονολόγηση με άνθρακα είναι ανεπαρκέστατη σε πολλές περιπτώσεις. Άρα ΠΟΛΛΑ από καιρό "χρονολογημένα" εκθέματα γνωστών Μουσείων,πρέπει πλέον να...ξαναχρονολογηθούν με τη πρόσφατη τεχνολογία που διαθέτουν έγκυροι ( ; )φορείς. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, από πλευράς ιστοριογραφίας. Φτου κι απ' την αρχή, που λέμε...!

- Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Αλλά ξεχνάω πως ο τομέας σου είναι βασικά η Γεωλογία, οπότε ΟΚ δεν σε κατηγορώ...


Για το πρώτο ένα λινκ σε έγκυρη πηγή θα βοηθούσε, για το δεύτερο δεν ξέρω ποιος είναι ο τομέας του ΟΑΝΝΗΣΕΑ, ο δικός σου όμως ποιος είναι;

OANNHSEA
24-10-08, 07:20
-δεν κατάλαβα τον λόγω της ειρωνείας: δηλ. ο Μινωϊκος Πολιτισμός ήταν ανάξιος λόγου;
Δεν ήταν καθόλου ειρωνεία: ήταν μέτρο σύγκρισης...
Έχουμε ένα πολιτισμό που άφησε ΣΤΟΙΧΕΙΑ (και όχι μόνο) αν και ήταν πρωτόγονος σε σχέση με την "Λεμουρία"...
Φυσικά ο εν λόγω πολιτισμός δεν ήταν μόνος του, αλλά ΟΛΟΓΥΡΑ του υπήρχαν ένα σορό άλλοι πολιτισμοί τουλάχιστον ισάξιοι του...
Εάν τους συγκρίνεις μπορείς να καταλάβεις γιατί ΔΕΝ υπήρξε η Λεμουρία...

διατί οι επιστήμονες να μένουν με το στόμα ανοικτό με τα εκπληκτικά "καπελοφόρα" γλυπτά του νησιού του Πάσχα;
Συγγνώμη μεσιέ μου...
Ένα νησί - Ράπα Νούι...
Ένας μοναδικός πολιτισμός...
Ένα κατεστραμμένο νησί και οι κάτοικοι που κατέληξαν να γίνουν ανθρωποφάγοι...
Γιατί; Πολύ απλό: ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ...
Όμως οι κάτοικοι του δεν έφτασαν καν στο επίπεδο να έχουν μέταλλα...
Είναι δυνατόν να περιμένεις από τους κατοίκους ενός νησιού να έχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα υλικά για να κατασκευάσουν την τεχνολογία που δήθεν είχαν οι Λεμούριοι;
Ακόμα και εάν ήταν έτσι το νησί θα καταστρεφόταν από μία απλή συμπεριφορά του ανθρώπινου γένους: τον υπερπληθυσμό...
Χρειάζεται εμπόριο και γνώσεις και εφαρμογή της τεχνολογίας για να φτάσεις να έχεις μέχρι και ατομικές βόμβες...
Για να καταλάβεις τι εστί ατομική βόμβα μπορείς να διαβάσεις πως έφτιαξαν την αρχική με το σχέδιο Μανχάτταν...
Θα εκπλαγείς εάν μάθεις την ποσότητα του ουρανίου που χρειάστηκαν για να το πετύχουν αυτό αρχικά...

πως ΠΛΕΟΝ και οι αρχαιολόγοι έχουν οριστικά αποφανθεί πως η χρονολόγηση με άνθρακα είναι ανεπαρκέστατη σε πολλές περιπτώσεις.
Μπορείς να μου αναφέρεις αυτούς τους αρχαιολόγους ή την μελέτη που το αναφέρει αυτό; Βλέπεις αυτό μου φαίνεται ακόμα μία μπαρούφα από τους "δυναμικούς ερευνητές της αλήθειας"...

- Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Αλλά ξεχνάω πως ο τομέας σου είναι βασικά η Γεωλογία, οπότε ΟΚ δεν σε κατηγορώ...
Είσαι σίγουρος για αυτό;;;
Υπάρχει και ένα άλλο τόπικ για τις πυραμίδες της Γκίζας - έχω γράψει εκεί. Μπορείς να το διαβάσεις;

-Εννοείς την κάυση; Ναι, έκαιγαν τους Νεκρούς τους, ή τους έβαζαν σε βαρκούλες και τους άφηναν να πλέουν στον ωκεανό, κ.τ.λ.,δεν τους έθαβαν πάντα, αλλά οι αρχαιολόγοι είναι σαφείς: έφτιαχναν και τάφους με χρήση λίθων. Όποτε...Αν θες να τους βγάλεις ψεύτες, πάω πάσο...
Μάλιστα...
Μπορείς να μου αναφέρεις ένα τάφο με πέτρες του 35.000π.χ;;; :p

Αυτά να πεις στους Βραζιλιάνους, που έχουν να πουν τη δική τους σουρρεαλιστική ιστορία. Άκου να υπάρχει ένα αναπτυγμένο -φίσκα πολυκατοικιών και Ι.Χ. - Ριο Ντε Τζανίρο και ...κάμποσα χιλιόμετρα, στις ζούγκλες του Αμαζόνιου, να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις καλύβες και να ψάχνουν για τροφή με δόρατα και τόξα-βέλη!
Πολύ καλό επιχείρημα με λίγα κενά...
Αλλά για πες μου, γιατί κανένας δεν πηγαίνει στην ζούγκλα παρά μόνο για υλοτομία και χρυσάφι;
Μήπως γιατί είναι κάπως ανθυγιεινά και δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει;
Μήπως γιατί οι κάτοικοι εκεί δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό μας μέχρι το 1950;
Ή μήπως γιατί αποφάσισαν να ζουν στην γη τους όπως οι πρόγονοι τους...

Στην Κίνα και στην Ιαπωνία και στην Ταιβάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Εκεί που δεν υπάρχει ζούγκλα - ΗΠΑ, Αργεντινή - οι ιθαγενείς έχουν εξαφανιστεί...
Άρα έχουμε δύο περιοχές που κατοικήθηκαν την ίδια εποχή και ενώ η μία αναπτύχθηκε τρελά η άλλη έχει ακόμα ιθαγενείς - λες ότι δεν είναι η ζούγκλά;

(τα γραπτά σου μένουν- αν τελικά ανακαλυφθεί, να μας επιτρέψεις να σε μπουγελώσουμε άπαντες και συ φρόνιμα και δεν θα βγάλεις κιχ! Συμφωνείς; )
Ειλικρινά πες μου τι πιθανότητες υπάρχουν μετά από 150 χρόνια που την ψάχνουν χιλιάδες άτομα και δεν την βρίσκουν...
Το στοίχημα πάει, αλλά δυστυχώς δεν θα το ευχαριστηθείς σε αυτή την ζωή, ούτε σε κάποια επόμενη... :D

Mallen
24-10-08, 15:14
Δεν ήταν καθόλου ειρωνεία: ήταν μέτρο σύγκρισης...
Εάν τους συγκρίνεις μπορείς να καταλάβεις γιατί ΔΕΝ υπήρξε η Λεμουρία...


Λάθος κατάλαβες! Ουδέποτε προέβησα σε σαφή σύγκριση της Κνωσσού με τη Λεμουρία. Προτρέχεις. Παράδειγμα ανάφερα ,σε σχέση με προηγούμενη τοποθετησή μου.
Αλλά ξεχνάς κάτι σημαντικό:ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ είναι ΠΙΟ πρόσφατος σε σχέση με τον υποτιθέμενο πολιτισμό της Λεμουρίας. Πολύ πιο πρόσφατος, αγαπητέ, γι αυτό και υφίστανται στοιχεία του (π.χ. κοσμήματα, αμφορείς, κτίσματα, οικιακά σκευη,κ.τ.λ.). Της Λεμουρίας δεν θα βρεθούν τέτοια. Μόνο πιθανά μεγαλιθικά απομεινάρια...


Συγγνώμη μεσιέ μου...
Ένα νησί - Ράπα Νούι...
Ένας μοναδικός πολιτισμός...
Ένα κατεστραμμένο νησί και οι κάτοικοι που κατέληξαν να γίνουν ανθρωποφάγοι...
Γιατί; Πολύ απλό: ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ...
Όμως οι κάτοικοι του δεν έφτασαν καν στο επίπεδο να έχουν μέταλλα...
Είναι δυνατόν να περιμένεις από τους κατοίκους ενός νησιού να έχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα υλικά για να κατασκευάσουν την τεχνολογία που δήθεν είχαν οι Λεμούριοι;


Συγνώμη λόρδε μου...
Ένα νησί -Ράπα Νούι...νησάκι -ξενησάκι οι ιθαγενείς τουλάχιστον ΔΕΝ έκατσαν με σταυρωμένα χέρια να τρώνε φυστίκια και καρύδες: έκαναν τον ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ εκεί τέτοια μνημεία! Και ασφαλώς απάντησαν καταφατικά "ναι" σε ερωτήσεις του τύπου: είναι δυνατόν να δημιουργηθεί πολιτισμός σε πολύ μικρό μέρος; Ναι, σε τοσοδούλικο νησάκι στη μέση κυριολεκτικά του πουθενά, έκαναν τον επιστημονικό κόσμο να το θαυμάζει! Δυστυχώς, μόνο εσύ δεν εντυπωσιάστηκες προφανώς, οπότε ο τουρισμός του Περού (ή της Χιλής; δεν θυμάμαι) θα υποστεί πλήγμα με την απουσία σου...πλην ένας τουρίστας, λοιπόν;Ακόμα και εάν ήταν έτσι το νησί θα καταστρεφόταν από μία απλή συμπεριφορά του ανθρώπινου γένους: τον υπερπληθυσμό...


Ναι, και αφού είδαν και απόειδαν δεν μπορούσαν να τη βγάλουν άλλο εκεί (το νησί με την άνοδο της σταθμής της θάλασσας, έχασε πολύτιμα εδάφη του και έγινε μικρότερο σε έκταση)το πήραν απόφαση τελικά και τη κοπάνησαν δια πλου για...άλλες παραλίες! Εδώ ίσως υπάρχουν διχογνωμίες για το εάν όντως μέρος του πληθυσμού κατάφερε να φτιάξει πλοιάρια και να φύγει, αλλά πολλοί το θεωρούν σίγουρο.


Χρειάζεται εμπόριο και γνώσεις και εφαρμογή της τεχνολογίας για να φτάσεις να έχεις μέχρι και ατομικές βόμβες...
Για να καταλάβεις τι εστί ατομική βόμβα μπορείς να διαβάσεις πως έφτιαξαν την αρχική με το σχέδιο Μανχάτταν...
Θα εκπλαγείς εάν μάθεις την ποσότητα του ουρανίου που χρειάστηκαν για να το πετύχουν αυτό αρχικά...


Σωστό. Γι αυτό διαπιστώνουμε την ύπαρξη τόσων και τόσων πανάρχαιων ορυχείων. Ήξεραν να σκάβουν οι αρχαίοι -με κίνδυνο τη ζωή τους...Μάλιστα, θυμάμαι άρθρο -πρόσφατο- για ρωμαϊκά ορυχεία (πραγματικά τεράστια και πολύ-πολύ βαθιά!).

Αναρωτιέμαι, πόσοι σήμερα θα φανταζόντουσαν ένα δημιούργημα σαν το μηχανισμό των Αντικυθηρων;Ελάχιστοι, προφανώς...


Μπορείς να μου αναφέρεις αυτούς τους αρχαιολόγους ή την μελέτη που το αναφέρει αυτό; Βλέπεις αυτό μου φαίνεται ακόμα μία μπαρούφα από τους "δυναμικούς ερευνητές της αλήθειας"...


Δίσπιστος ε; Και θα χαρείς μάλλον από το γεγονός πως ...βαριέμαι να ψάξω στην άφθονη βιβλιογραφία του σπιτιού μου (από ειδικά έντυπα μέχρι σχετικά βιβλία...)για χάρη της παρούσας κουβέντας! Ας όψεται και ο λίγος χρόνος μου. Έναν Καραγιάννη θυμάμαι, αλλά...νούμερο "μελέτης" συγνώμη δε θυμάμαι! Δεν είμαι αρχαιολόγος,Ιστορία των Τεχνών κάνω, αν και διαβάζω το "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ", το παλαι ποτε "CORPUS", τα επιστημονικά τύπου Ντισκάβερι και Σαϊεντιφικ Αμέρικαν...


Μάλιστα...
Μπορείς να μου αναφέρεις ένα τάφο με πέτρες του 35.000π.χ;;;


Ναι. Εκείνον του παλαιολιθικού New Grange στην Ireland, το περίφημο Gavr' Inis στη Βρετάνη (το πιο πρόσφατο χρονολογείται το 4.000π.Χ. ενώ το αρχαιότερο 30.000π.Χ.), το μυστηριώδες και πανάρχαιο La Ven Ta στο νότιο Mexico(10.000π.Χ.; ). Εννοείται, δεν είναι τα μοναδικά τέτοια στον κόσμο, αλλά συγνώμη κιόλας -δεν μπορώ να τα θυμάμαι και ΟΟΟΛΑΑΑ!Ας κάνουν άλλοι τον κόπο για το σχετικό ψάξιμο και παράθεση ταφικών μνημείων...


Πολύ καλό επιχείρημα με λίγα κενά...
Αλλά για πες μου, γιατί κανένας δεν πηγαίνει στην ζούγκλα παρά μόνο για υλοτομία και χρυσάφι;


Σοβαρά μιλάς; Οι ιθαγενείς; Ζωάκια κυνηγι πάνε, και ζουν απ' αυτό, όπως και από το ψάρεμα στα νερά των τεράστιων ποταμών.Τίποτα άλλο. Τόσο απλά...Θα μιλάς για τους πανούργους επιχειρηματίες-κλέφτες που λυμαίνονται στη περιοχή... :D


Μήπως γιατί είναι κάπως ανθυγιεινά και δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει;
Μήπως γιατί οι κάτοικοι εκεί δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό μας μέχρι το 1950;
Ή μήπως γιατί αποφάσισαν να ζουν στην γη τους όπως οι πρόγονοι τους...


Μάλλον το τρίτο ισχύει -και γι αυτό γράφουν τους πρωτευουσιάνους και αστούς μη-ιθαγενείς στα απ***α τους...Ε, άμα δε θέλουν τεχνολογία και αρκούνται σε μια φωτιά έξω από τα καλυβόσπιτα, ποιοι είμαστε να τους κατηγορούμε;


Στην Κίνα και στην Ιαπωνία και στην Ταιβάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Εκεί που δεν υπάρχει ζούγκλα - ΗΠΑ, Αργεντινή - οι ιθαγενείς έχουν εξαφανιστεί...


Ανακατεύεις άσχετα και ανόμοια πράγματα. Κάθε σημείο της Γης ΔΕΝ είναι το ίδιο. Οι εκάστοτε συνθήκες ζωής, οι κουλτούρες και τρόπος σκέψης και ζωής ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ! Ιστορικώς, το να υφίσταται αναπτυγμένος πολιτισμός κάπου και γύρω του να..."πιθηκίζουν" υπανάπτυκτοι λαοί, δεν είναι ούτε ανέφικτο ούτε σπάνιο! Πρέπει να υπάρχει κάπου ζούγκλα, για να ζουν κάποιοι σαν πρωτόγονοι; Δεν σε παρακολουθούμε...


Ειλικρινά πες μου τι πιθανότητες υπάρχουν μετά από 150 χρόνια που την ψάχνουν χιλιάδες άτομα και δεν την βρίσκουν...


20 - 80 υπερ αυτών που είναι εναντίον της Λεμουρίας. Ελπίζω στο 20%.
Αλλά προειπα: Συ είπας...


Το στοίχημα πάει, αλλά δυστυχώς δεν θα το ευχαριστηθείς σε αυτή την ζωή, ούτε σε κάποια επόμενη... :D

Δεν πειράζει. Άμα πιστεύεις είτε στη μετεμψύχωση είτε στη μετά θάνατον ζωή,και στα 2 την πάτησες αναλόγως! :D Α, το μπουγέλωμα δεν θα τ΄αποφύγεις (με κάτι να χαρούμε λίγο και εμείς...)!!!

agaliarep
24-10-08, 16:17
Βασικά δεν συμφωνώ με τον απόλυτο τρόπο του OANNHSEA αλλά όλα τα επιχειρήματα του έχουν μια λογική βάση. Βέβαια πρέπει να πω, ότι η λογική είναι κάτι πολύ σχετικό και ότι ίσως έχει κάποια βάση αυτό που ειπώθηκε πριν αρκετά μηνύματα ότι κρίνουμε με αυτά που ξέρουμε και αυτά που γνωρίζουμε και τον τρόπο που ζούμε και ξέρουμε ότι έχουμε “εξελιχθεί” έως τώρα. Φυσικά ένα στοίχημα με τον OANNHSEA δεν έχει κανένα νόημα πιστεύω μια και ακόμα και να υπήρξε ο πολιτισμός των Λεμούριων ακόμα και να βρεθεί θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι αυτός. Τόσος καιρός που δεν ξέρω ποιοι θα είναι ακόμα σε αυτή την ζωή, αλλά ακόμα και να είναι… δεν ξέρω ποιος θα θυμάται όλα αυτά… άλλωστε εάν βρεθεί κάτι, θα νοιαστεί κανείς να την πει στον OANNHSEA ή για αυτό που βρέθηκε?

Διάβασα όλο το θέμα σήμερα όλο μαζί και μερικές φορές είναι καλύτερα έτσι. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και να είναι λάθος το απόλυτο της σκέψης του OANNHSEA παρόλα τα λογικά επιχειρήματα του, δεν έχει βρεθεί κάτι που να αποδεικνύει το οτιδήποτε. Τουλάχιστον κάτι από αυτά που διάβασα εδώ μέσα (δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα). Οπότε νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα τρόπου σκέψης. Δεν υπάρχει κάτι μέχρι να βρεθεί κάτι που να αποδεικνύει ότι υπήρξε; Ή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;
Αλλά αλήθεια υπάρχει τόσος καπνός γύρω από το θέμα ώστε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχει κάπου φωτιά;
Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν υπάρχει φωτιά δεν άναψε ποτέ… Μπορεί κάποια στιγμή να άναψε, αλλά ήταν από κεραυνό ή από ανθρώπινο χέρι;

Μακάρι να χάσει ο OANNHSEA το στοίχημα… όχι για να βγει λάθος και να του την πούμε, αλλά για να έχουμε κάτι να λέμε… γενικά. Δύσκολο πάντως το βλέπω. Εδώ θα είμαστε με κάποια μορφή και θα το μάθουμε…

OANNHSEA
25-10-08, 14:04
Λάθος κατάλαβες! Ουδέποτε προέβησα σε σαφή σύγκριση της Κνωσσού με τη Λεμουρία. Προτρέχεις.
Αγαπητέ μου,
ΕΓΩ σου έδωσα να συγκρίνεις ένα ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ πολιτισμό που ΥΠΑΡΞΕ και ήταν μάλιστα λαμπρός με ένα παραμυθολαό...
Θα μπορούσαμε φυσικά να βάλουμε και άλλους λαούς μέσα στο παιχνίδι, όπως τους Σαρντέν ή τα βασίλεια της Πολυνησίας ή καλύτερα την φυλή της Τασμανίας...
Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις υπάρχει ένα κοινό μοτίβο:
Εξαπλώνεσαι: ο πολιτισμός ανθιζει...
Μένεις στο νησί σου: ή καταλήγεις στην ανθρωποφαγή (νήσος του Πάσχα ή Μαορί) Ή καταλήγεις να προσαρμοστείς τέλεια και να ξεχάσεις ακόμα και την χρήση του τόξου και βέλους...

Ναι, σε τοσοδούλικο νησάκι στη μέση κυριολεκτικά του πουθενά, έκαναν τον επιστημονικό κόσμο να το θαυμάζει!
Ναι, αλλά στο τέλος κατέληξαν να τρόγωνται μεταξύ τους...
Αφήνω στην άκρη το ότι δεν σου έχουν πει ποτέ για τους άλλους λαούς της Πολυνησίας και τις δημιουργίες τους... Προφανώς για αυτό σου κάνουν τόση εντύπωση τα αγάλματα του Ράπα Νούι...

(το νησί με την άνοδο της σταθμής της θάλασσας, έχασε πολύτιμα εδάφη του και έγινε μικρότερο σε έκταση)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ που λέω ότι ΔΕΝ ξέρετε γεωλογία και αφήνετε να σας επειρεάζει ο κάθε τσαρλατάνος...
Λοιπόν μία μελέτη στην γεωλογία του Ράπα Νούι για να δεις ότι η παραπάνω πρόταση σου είναι 100% λάθος... :D

Εδώ ίσως υπάρχουν διχογνωμίες για το εάν όντως μέρος του πληθυσμού κατάφερε να φτιάξει πλοιάρια και να φύγει, αλλά πολλοί το θεωρούν σίγουρο.
Με τι να φτιάξει πλοιάρια;;;;
Τα δέντρα όλα, τα είχαν κόψει είτε για να κάψουν τους νεκρούς τους στην αρχή, είτε για επιβιώσει ο τεράστιος πλυθησμός τους - αναμεσά τους προς το τέλος ήταν ίσως και Ίνκας... 10.000 νοματαίοι υπήρχαν όταν ανακάλυχαν το νησί - ίσως πάνω από 25.000 στην ακμή του...

Γι αυτό διαπιστώνουμε την ύπαρξη τόσων και τόσων πανάρχαιων ορυχείων.
Ναι, μόνο που ΟΛΑ είναι από τους ιστορικούς χρόνους...
Βλέπεις υπάρχει ένα περίεργο θέμα: το βάθος στο οποίο πρέπει να σκάψεις για το κάθε υλικό...
ΕΑΝ υπήρχε πιο αρχαίος πολιτισμός από εμάς, θα είχε εξορύξει τα επιφανιακά μεταλεύματα και άρα στους ιστορικούς χρόνους, θα έπρεπε να έχουμε ορυχεία στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ βάθος από ότι ξέρουμε... Ιδιαίτερα δε στην περιοχή που υποτιθεται ότι βρισκόταν η Λεμουρία... Άρα όχι μόνο οι πρώτες εξωρήξεις άρχισαν στις ιστορικές εποχές, αλλά τα βασικά ορυχεία όπως του ουρανίου ήταν ΑΝΕΓΚΙΧΤΑ σε ΟΛΗ την γη... Επίσης δε ένα ορυχείο δίνει το στίγμα του από τον σορό των αποβλήτων που έχουν συσσωρεύσει έξω από αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑ από αυτούς τους σορούς είτε επεξεργασμένο, είτε με καταβολάδες που να χρονολογήται τόσο παλιά...

Τόσο απλά...Θα μιλάς για τους πανούργους επιχειρηματίες-κλέφτες που λυμαίνονται στη περιοχή...

Όχιιιιι, μιλάω για όλο τον άλλο πάμφτωχο κόσμο των φαβέλας...
Λογικά θα έπρεπε να γίνει όπως στις ΗΠΑ ή στην Αργεντινή ή στην Χιλή: οι άποικοι να πάρουν την γη των ιθαγενών. Όμως η ζούκλα ΔΕΝ επιτρέπει κάτι τέτοιο - και εάν δεν ήταν το χρυσάφι και η κτηνοτροφία δεν θα πατούσε ΚΑΝΕΙΣ εκεί, παρά μόνο οι άγριες φυλές...
Βέβαια υπάρχει ακόμα ενα περίεργο σημείο στην ιδέα: οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν σε ζούγλες - Μάγια και Αζτέκοι μαζί με τους υπόλοιπους λαούς... Και φυσικά ο πολιτισμός τους ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ μέχρι τον πολιτισμό των Ανασάζι στον βορρά, τον πολιτισμό του Μισσιπή και τον πολιτισμό της βόρειας Βενεζουέλας...
Για αυτό και:
Πρέπει να υπάρχει κάπου ζούγκλα, για να ζουν κάποιοι σαν πρωτόγονοι; Δεν σε παρακολουθούμε...
Πρέπει να υπάρχει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με πολιτισμό...
Από εκεί και πέρα ή θα εξελιχτούν όπως ο πολιτισμένος λαός, ή θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από τον πολιτισμένο λαό. Βλέπεις η ανάγκη για γη (ΗΠΑ) ή η ανάγκη για χρυσάφι (Ισπανία) ή η ανάγκη για αποκίες (Έλληνες) ή απλώς τα μικρόβια εξαφανίζουν αυτούς τους λαούς... Η ζούγκλα όμως τους προστατεύει, γιατί ΚΑΝΕΙΣ πολιτισμένος δεν θέλει να πάει εκεί... Το ίδιο συμβαινει με την έρημο ή με κάποια μικρά νησιά - εκτός φυσικά εάν θέσεις εμπορίου ή θέσεις ισχύος...
Αλλά για πες μου, εμείς μέσα σε 100 χρόνια είμαστε ικανοί να λέμε ότι από την απομονομένη γη του 1900 φτάσαμε να έχει σιδηρόδρομο μέχρι και το Θιβέτ... Η Λεμουρία άνφησε και έσβησε σε 50 χρόνια και κανείς δεν την πήρε χαμπάρι;;;

Ναι. Εκείνον του παλαιολιθικού New Grange στην Ireland, το περίφημο Gavr' Inis στη Βρετάνη (το πιο πρόσφατο χρονολογείται το 4.000π.Χ. ενώ το αρχαιότερο 30.000π.Χ.), το μυστηριώδες και πανάρχαιο La Ven Ta στο νότιο Mexico(10.000π.Χ.; )
'Ελα τώρα...
Έγραψα του 35.000 π.χ. και εσύ βάζεις τύμβους και μνημεία του 3.500 π.χ. ...
Λείπουν 30.000 χρόνια εδώ πέρα...
Έχεις να βάλεις ένα ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ πέτρινο τάφο ή μνημείο του 35.000π.χ. ;;;
Όσο για το La VenTa, μπορείς να μου πεις ΓΙΑΤΙ πρέπει να είναι του 10.000 π.χ. όταν τα στοιχεία του από τον C14 δείχνουν το πολύ το 1.000 π.χ;;;

Τελικά τι κάνουμε εδώ;
Πέρνουμε τα στοιχεία από την αρχαιολογία, τους προσθέτουμε ένα μηδενικό και τα κάνουμε "κομμάτια από χαμένους πολιτισμούς";;;

Δεν πειράζει. Άμα πιστεύεις είτε στη μετεμψύχωση είτε στη μετά θάνατον ζωή,και στα 2 την πάτησες αναλόγως! Α, το μπουγέλωμα δεν θα τ΄αποφύγεις (με κάτι να χαρούμε λίγο και εμείς...)!!!
Δεν πιστεύω σε τίποτα...
Αλλά μπορώ με σιγουριά να σου: ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ... :D

Μακάρι να χάσει ο OANNHSEA το στοίχημα…
Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας θεός - δαίμονας να μην ξέρει τι γράφει;;; :D
ΑΑΑ κοινοί θνητοί τι να περιμένεις...
Μόνο εγώ και ο Κθούλου ξέρουμε την πάσα αλήθεια...
(Ε... σε τόσα παραμύθια έχω απαντήσει, να μην πω κάτι παπατζούμ και εγώ;)

Mallen
26-10-08, 06:52
Αγαπητέ μου,
ΕΓΩ σου έδωσα να συγκρίνεις ένα ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ πολιτισμό που ΥΠΑΡΞΕ και ήταν μάλιστα λαμπρός με ένα παραμυθολαό...
Θα μπορούσαμε φυσικά να βάλουμε και άλλους λαούς μέσα στο παιχνίδι, όπως τους Σαρντέν ή τα βασίλεια της Πολυνησίας ή καλύτερα την φυλή της Τασμανίας...


Με "Ω" το νησιώτικο, παρακαλώ.
Ναι έδωσες όντως κάτι να συγκρίνεις. Αλλά όσο υπέροχο παράδειγμα πολιτισμού κι αν μας έδωσες, αυτά αφορούν στην 2η υποτίθεται περίοδο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ της αρχαίας ΜΕΤΑΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ανθρωπότητας. Μας παρακολουθείς, επιτέλους, τι σου γράφουμε εδώ πέρα; Κάνε σκρολάρισμα πιο πάνω: οι συνομιλητές σου κάνουν ΛΟΓΟ για έναν υπεραναπτυγμένο πανάρχαιο πολιτισμό με -κάποια στιγμή ατύχως- πιο βλακώδη εξουσία κι από κείνη τη σημερινής των Μπους -Τσένι, που έριχνε πυρηνικές βόμβες εδώ και εκεί, καθιστώντας τον πλανήτη "από χειμερινό σε καλοκαιρινό σινεμά"! Δες τη Χιροσίμα και το Ναγασκάκι: δεν έμειναν και πολλά...πάλι από την αρχή έπρεπε να χτίσουν πόλεις, υποδομές, παιδεία, κ.τ.λ.. Φαντάσου τέτοια καταστροφή στο εξαπλάσιο ή δεκαπλάσιο! Η πυρηνική εξολόθρευση και εξαφάνιση τέτοιων πολιτισμών -συν οι φυσικές καταστροφές- δεν άφησαν περιθώρια: η τότε ανθρωπότητα δεν είχε πλέον τίποτε στα χέρια της παρά τους μύθους της -έπρεπε να ξαναρχίσει από την ΑΡΧΗ...


Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις υπάρχει ένα κοινό μοτίβο:
Εξαπλώνεσαι: ο πολιτισμός ανθιζει...
Μένεις στο νησί σου: ή καταλήγεις στην ανθρωποφαγή (νήσος του Πάσχα ή Μαορί) Ή καταλήγεις να προσαρμοστείς τέλεια και να ξεχάσεις ακόμα και την χρήση του τόξου και βέλους...


Το "μοτίβο" σου που μας δίνει -ίσως και από αρχαιολογικής απόψεως- δεν απέχει από την απλή ΕΙΚΑΣΙΑ. Και προχωρώ στο γιατί...


Ναι, αλλά στο τέλος κατέληξαν να τρόγωνται μεταξύ τους...
Αφήνω στην άκρη το ότι δεν σου έχουν πει ποτέ για τους άλλους λαούς της Πολυνησίας και τις δημιουργίες τους... Προφανώς για αυτό σου κάνουν τόση εντύπωση τα αγάλματα του Ράπα Νούι...


...που το ξέρεις ότι δεν γνωρίζω; Δεν χρειάζεται να μου πουν. ΕΧΩ διαβάσει για αυτά. Απλά ανήκουν σε διαφορετικό -πιο σύγχρονο- βαθμό πολιτιστικής ανάπτυξης. Εντυπωσιακά μεν, αλλά...


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ που λέω ότι ΔΕΝ ξέρετε γεωλογία και αφήνετε να σας επειρεάζει ο κάθε τσαρλατάνος...
Λοιπόν μία μελέτη στην γεωλογία του Ράπα Νούι για να δεις ότι η παραπάνω πρόταση σου είναι 100% λάθος...


...ΜΙΑ ΜΟΝΟ μελέτη? Μπράβο επιστημονική εγκυρότητα. Σαν ειδικός, θα ξέρεις ΠΟΛΥ καλά πως μια μελέτη αποκτά καλύτερη εγκυρότητα ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ και από μια ΑΛΛΗ επιπλέον μελέτη. Ίσως και από μια 3η, μια 4η, κοκ..Αν μια μελέτη -που πολύ θα'θελες να κάνεις πέρα ίσως, λόγω των αντίθέσεων των πορισμάτων, υποψιάζομαι- πρόκρινε μια διαφορετική ιστορία της γεωλογίας του νησιού, θα μου' λεγες για 100% λάθος; Προτρέχεις...


Με τι να φτιάξει πλοιάρια;;;;
Τα δέντρα όλα, τα είχαν κόψει είτε για να κάψουν τους νεκρούς τους στην αρχή, είτε για επιβιώσει ο τεράστιος πλυθησμός τους - αναμεσά τους προς το τέλος ήταν ίσως και Ίνκας... 10.000 νοματαίοι υπήρχαν όταν ανακάλυχαν το νησί - ίσως πάνω από 25.000 στην ακμή του...


Ναι, με τα τελευταία αυτά δέντρα φτιάξαν τα χαριτωμένα και ασφαλή πλοιάρια τους. Βλάκες τους έχεις τους ιθαγενείς; Τέτοια εκτίμηση της νοημοσύνης τους; Και όσο για πληθυσμό, οι εκτιμήσεις ποικίλουν. Σίγουρα όμως ΚΑΜΠΟΣΟΙ ταξίδεψαν επιτυχώς.Απορώ με την τοποθετησή σου. Θα σου ξέφυγε στη βιασύνη...


Ναι, μόνο που ΟΛΑ είναι από τους ιστορικούς χρόνους...
Βλέπεις υπάρχει ένα περίεργο θέμα: το βάθος στο οποίο πρέπει να σκάψεις για το κάθε υλικό...
ΕΑΝ υπήρχε πιο αρχαίος πολιτισμός από εμάς, θα είχε εξορύξει τα επιφανιακά μεταλεύματα και άρα στους ιστορικούς χρόνους, θα έπρεπε να έχουμε ορυχεία στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ βάθος από ότι ξέρουμε... Ιδιαίτερα δε στην περιοχή που υποτιθεται ότι βρισκόταν η Λεμουρία... Άρα όχι μόνο οι πρώτες εξωρήξεις άρχισαν στις ιστορικές εποχές, αλλά τα βασικά ορυχεία όπως του ουρανίου ήταν ΑΝΕΓΚΙΧΤΑ σε ΟΛΗ την γη... Επίσης δε ένα ορυχείο δίνει το στίγμα του από τον σορό των αποβλήτων που έχουν συσσωρεύσει έξω από αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑ από αυτούς τους σορούς είτε επεξεργασμένο, είτε με καταβολάδες που να χρονολογήται τόσο παλιά...


Σωθήκαμε με την...νέα σου εικασία! Άντε να βρεις εισόδους τέτοιων ορυχείων μα παμπάλαιων: μια στο δόξα παρτί πυρηνική καταστροφή -υποθέτουμε- θα κατάστρεφε τα πάντα. Τουλάχιστον το εξωτερικό μέρος (π.χ. εισόδους) τέτοιων ορυχείων...Όσο λογική κι αν έχει ένα επιχειρημά σου, μην ξεχνάς πως πάντα υπάχει πολύ πιθανή μια 2η και 3η και πάει λέγοντας, εξήγηση...Ίσως αυτη να είναι η ομορφιά της ζωής. Για ένα γεγονός μπορεί να υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδοχές-εξηγήσεις...


Όχιιιιι, μιλάω για όλο τον άλλο πάμφτωχο κόσμο των φαβέλας...
Λογικά θα έπρεπε να γίνει όπως στις ΗΠΑ ή στην Αργεντινή ή στην Χιλή: οι άποικοι να πάρουν την γη των ιθαγενών. Όμως η ζούκλα ΔΕΝ επιτρέπει κάτι τέτοιο - και εάν δεν ήταν το χρυσάφι και η κτηνοτροφία δεν θα πατούσε ΚΑΝΕΙΣ εκεί, παρά μόνο οι άγριες φυλές...
Βέβαια υπάρχει ακόμα ενα περίεργο σημείο στην ιδέα: οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν σε ζούγλες - Μάγια και Αζτέκοι μαζί με τους υπόλοιπους λαούς... Και φυσικά ο πολιτισμός τους ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ μέχρι τον πολιτισμό των Ανασάζι στον βορρά, τον πολιτισμό του Μισσιπή και τον πολιτισμό της βόρειας Βενεζουέλας...
Για αυτό και:


Ναι, σώπα που θα κάνουν τον κόπο να μπουν στις ζούγκλες...
Που να παν να παίξουν τόπι ανάμεσα στη βλάστηση...


Πρέπει να υπάρχει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με πολιτισμό...
Από εκεί και πέρα ή θα εξελιχτούν όπως ο πολιτισμένος λαός, ή θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από τον πολιτισμένο λαό. Βλέπεις η ανάγκη για γη (ΗΠΑ) ή η ανάγκη για χρυσάφι (Ισπανία) ή η ανάγκη για αποκίες (Έλληνες) ή απλώς τα μικρόβια εξαφανίζουν αυτούς τους λαούς... Η ζούγκλα όμως τους προστατεύει, γιατί ΚΑΝΕΙΣ πολιτισμένος δεν θέλει να πάει εκεί... Το ίδιο συμβαινει με την έρημο ή με κάποια μικρά νησιά - εκτός φυσικά εάν θέσεις εμπορίου ή θέσεις ισχύος...
Αλλά για πες μου, εμείς μέσα σε 100 χρόνια είμαστε ικανοί να λέμε ότι από την απομονομένη γη του 1900 φτάσαμε να έχει σιδηρόδρομο μέχρι και το Θιβέτ... Η Λεμουρία άνφησε και έσβησε σε 50 χρόνια και κανείς δεν την πήρε χαμπάρι;;;


Εννοείται πως υπήρξε επικοινωνία. Π.χ. η Ελλάδα επικοινωνεί με ΗΠΑ και Ιαπωνία, αλλά ΓΙΑΤΙ μετά τόσα χρόνια επαφής, δεν γίναμε σπουδαία αναπτυγμένη χώρα σαν τις προαναφερόμενες; Κάποια υποδομή ίσως έχουμε, αλλά ΔΕΝ φτάνει στις 2 χώρες αυτές. Είμαστε πολύ πίσω. Έτσι και με τη Λεμουρία. Που ξέρεις πως δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι; Και μια άλλη ερώτηση: γιατί οι πρώτοι βορειοευρωπαϊκοί λαοί ΔΕΝ ανέπτυξαν πολιτισμό ισοδύναμο με εκείνον της Φαραωνικής Αιγύπτου; Με ανάλογα κτίσματα, υποδομές, κ.τ.λ.; Βλέπεις πως υπάρχουν ποικίλες εξηγήσεις στα ερωτηματά σου; Ένας λαός ίσως δεχόταν κάποια επικοινωνία με Λεμούριους, αλλά δε σημαίνει πως θα βοηθούνταν να φτάσει σε πολιτιστική/τεχνολογική ανωτερότητα: εξαρτάται από τις δεδομένες συνθήκες...


'Ελα τώρα...
Έγραψα του 35.000 π.χ. και εσύ βάζεις τύμβους και μνημεία του 3.500 π.χ. ...


Εϊ; Ό'τι θέλεις διαβάζεις;Πρόσεχε τι σου γράφω:" το περίφημο Gavr' Inis στη Βρετάνη (το πιο πρόσφατο χρονολογείται το 4.000π.Χ. ενώ το αρχαιότερο 30.000π.Χ.)", δηλαδή ΜΕΤΑΞΥ 4000-30.000π.Χ., όχι απλά 3.500! Πρόσεχε. Και όσο για "το μυστηριώδες και πανάρχαιο La Ven Ta στο νότιο Mexico(10.000π.Χ.; )". ΔΕΝ είναι δική μου χρονολογική εκτίμηση, έτσι το διάβασα και το θυμάμαι. Δεν πρόσθεσα μηδενικό. Παραδέχομαι την ύπαρξη τυπογραφικού λάθους (που δεν νομίζω όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη περίπτωση αυτή)αλλά συγνώμη: δεν θα παραδεχτώ πως έχω ασθενή μνήμη σε ό'τι αφορά νούμερα... :p


Λείπουν 30.000 χρόνια εδώ πέρα...
Έχεις να βάλεις ένα ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ πέτρινο τάφο ή μνημείο του 35.000π.χ. ;;;


Δεν λείπουν. Το ανάφερα ήδη.
Άλλωστε, οι αρχαιολόγοι το ψάχνουν ακόμα το όλο θέμα...


Όσο για το La VenTa, μπορείς να μου πεις ΓΙΑΤΙ πρέπει να είναι του 10.000 π.χ. όταν τα στοιχεία του από τον C14 δείχνουν το πολύ το 1.000 π.χ;;;


Να ρωτήσεις αυτούς που έκριναν έτσι χρονολογικά. ΔΕΝ είμαι εγώ ο γεωλόγος...Αφού σε ενδιαφέρει θερμά το όλο θέμα, ψάξτο και εσύ...


Δεν πιστεύω σε τίποτα...
Αλλά μπορώ με σιγουριά να σου: ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ... :D


Ίσως όχι σ' αυτή τη ζωή. Με με την οικομονική κρίση, που πόροι για περαιτέρω αρχαιολογικές αναζητήσεις και ανασκαφές...


Μόνο εγώ και ο Κθούλου ξέρουμε την πάσα αλήθεια...
(Ε... σε τόσα παραμύθια έχω απαντήσει, να μην πω κάτι παπατζούμ και εγώ;)

Μα το έκανες ΗΔΗ: μας έριξες κάμποσα δικά σου παραμύθια εδώ πέρα! Δεν χρειάζονται άλλα -χορτάσαμε! -ευχαριστούμε... :D

OANNHSEA
27-10-08, 08:13
Φαντάσου τέτοια καταστροφή στο εξαπλάσιο ή δεκαπλάσιο! Η πυρηνική εξολόθρευση και εξαφάνιση τέτοιων πολιτισμών -συν οι φυσικές καταστροφές- δεν άφησαν περιθώρια: η τότε ανθρωπότητα δεν είχε πλέον τίποτε στα χέρια της παρά τους μύθους της -έπρεπε να ξαναρχίσει από την ΑΡΧΗ...
Το ξαναγράφω γιατί ΔΕΝ μπορείς να το καταλάβεις:
Θα είχαν εξαφανιστεί και οικογένειες ζώων και φυτών από τον πλανήτη εάν συνέβαινε μία καταστροφή παρόμοιου μεγέθους... Επίσης θα είχε γεμίσει το έδαφος με τα υπολείμματα αυτού του πολέμου...
Λυπάμαι αλλά στα τελευταία 1.000.000 ΔΕΝ έχουμε μαζικές εξαφανίσεις ζώων και φυτών και φυσικά ΔΕΝ έχουμε βρει υπολείμματα πυρηνικού πολέμου στο έδαφος...
Άρα ή θα πρέπει να μας δείξεις αυτές τις μαζικές εξαφανίσεις των ζώων και των φυτών που συνέβησαν σε μία ελάχιστη χρονική στιγμή στο παρελθόν ή να παραδεχτείς ότι δεν έχει ΠΟΤΕ πυρηνικός πόλεμος στην γη κατά το παρελθόν...
Αναμένουμε...

Το "μοτίβο" σου που μας δίνει -ίσως και από αρχαιολογικής απόψεως- δεν απέχει από την απλή ΕΙΚΑΣΙΑ.
Απλή εικασία;;; Χα,χα - πολύ καλό...
Προφανώς δεν έχεις ποτέ μελετήσει τους νησιώτικους πολιτισμούς...
Να ξεκινήσουμε την ανθρωποφαγία από τους Καραϊμπίαν, από τους Μαορί, από τους κατοίκους του Ράπα Νούι, από τους Παπούα; Να συνεχίσω;;;
Το 80% των ανθρωποφάγων έχουν εντοπιστεί σε νησιώτικους πολιτισμούς...

Από την άλλη έχουν εντοπιστεί ουκ ολίγες περιπτώσεις οπισθοδρόμισης της τεχνολογίας π.χ Τασμανία, λόγω απομόνωσης... Έχουμε και εμφύλιους πολέμους πάνω σε ένα νησί με τουλάχιστον 7 ξεχωριστά κράτη!!!
Άρα δεν έχεις μελετήσει ΚΑΘΟΛΟΥ τους πολιτισμούς της Πολυνησίας...


...που το ξέρεις ότι δεν γνωρίζω; Δεν χρειάζεται να μου πουν. ΕΧΩ διαβάσει για αυτά. Απλά ανήκουν σε διαφορετικό -πιο σύγχρονο- βαθμό πολιτιστικής ανάπτυξης.
Στην ίδια περίοδο με τον πολιτισμό του Ράπα Νούι είναι...
Άντε να έχουν 200 χρόνια συν πλην, από την μέση ημερομηνία...
Βλέπεις υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό από τα παραμύθια: η χρονολόγηση μέσω του C14. Μπορούν άνετα οι παραμυθάδες να χτυπήσουν τον C14 όταν είναι πάνω από 10.000 χρόνια - δεν μπορούν να το κάνουν όταν είναι πολύ κοντά σε εμάς. Και η χρονολόγηση των γλυπτών του Ράπα Νούι είναι μετά το 1000μ.χ...
Έχεις εσύ κάποια απόδειξη για το αντίθετο;
Ακόμα και άνθρωποι που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια με το Ράπα Νούι (ακόμα και ο Νορβηγός) δεν λένε κάτι διαφορετικό...

Ειλικρινά όμως δεν έχεις δει τα παλάτια που έχουν χτίσει οι Πολυνησιακοί λαοί ή τους ναούς;

Ναι, με τα τελευταία αυτά δέντρα φτιάξαν τα χαριτωμένα και ασφαλή πλοιάρια τους.
Προφανώς δεν ξέρεις καθόλου την ιστορία του Ράπα Νούι...
Προφανώς δεν ξέρεις ότι την τελευταία ξυλεία την χρειάζονταν για να φτιάξουν φρούρια, και όχι μόνο αυτό, αλλά την έχουμε βρει καμένη λόγω του εμφύλιου που έπληξε το νησί στο τέλος της περιόδου του αρχικού πολιτισμού...
Άρα δεν ξέρεις ούτε την ιστορία του Ράπα Νούι...
Απλές υποθέσεις κάνεις...
Αυτό φαίνεται καθαρά στο παρακάτω:
...ΜΙΑ ΜΟΝΟ μελέτη? Μπράβο επιστημονική εγκυρότητα. Σαν ειδικός, θα ξέρεις ΠΟΛΥ καλά πως μια μελέτη αποκτά καλύτερη εγκυρότητα ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ και από μια ΑΛΛΗ επιπλέον μελέτη.
Εννοώ ΕΣΥ να μελετήσεις την γεωλογία του νησιού του Ράπα Νούι...
Για παράδειγμα στο νησί ΔΕΝ υπάρχουν φυσικές πηγές νερού.
Υπάρχει μόνο το βρόχινο νερό και το νερό που βρίσκεται στον κρατήρα του ηφαιστείου...
Είναι καλό αυτό για αρχή στην έρευνα σου;
Ή προτιμάς να βασίζεσαι σε παραμύθια περί βύθισης του νησιού και της θάλασσας που ανέβηκε;

Ελλάδα επικοινωνεί με ΗΠΑ και Ιαπωνία, αλλά ΓΙΑΤΙ μετά τόσα χρόνια επαφής, δεν γίναμε σπουδαία αναπτυγμένη χώρα σαν τις προαναφερόμενες;
Συγγνώμη, αλλά τι είναι αυτό που έχουν αυτές οι χώρες και δεν το έχουμε εμείς;;; Είναι μόνο 20 χρόνια πιο μπροστά... Ε και; Εδώ μιλάμε ότι οι Λεμούριοι έφτιαχναν ατομικές βόμβες και οι γείτονες τους ήταν σε καλύβες σαν τροφοσυλέκτες!!! Ποιό το μέτρο σύγκρισης;;;

Για ένα γεγονός μπορεί να υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδοχές-εξηγήσεις...
ΜΙΑ όμως είναι η λογική: και δυστυχώς ο πυρηνικός πόλεμος έχει φύγει από την μέση... Όσο για τα ορυχεία υπάρχει ένας καλός τρόπος να καταλάβεις πως τα βρίσκουν εάν διαβάσεις λίγη αρχαιολογία... Βλέπεις στην αρχαιολογία σε μερικές περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να σκάψεις για να ξέρεις ότι από κάτω σου υπάρχει κάτι... Το έδαφος που έχει σκαφτεί είναι διαφορετικού χρωματισμού και υφής, ακόμα και μετά από 10.000 χρόνια - και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να το ξεχωρίσει πολύ εύκολα...

Εϊ; Ό'τι θέλεις διαβάζεις;Πρόσεχε τι σου γράφω:" το περίφημο Gavr' Inis στη Βρετάνη (το πιο πρόσφατο χρονολογείται το 4.000π.Χ. ενώ το αρχαιότερο 30.000π.Χ.)", δηλαδή ΜΕΤΑΞΥ 4000-30.000π.Χ., όχι απλά 3.500! Πρόσεχε.
Όχι αγαπητέ μου, καθώτι όσο όσο και να έψαξα δεν βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ να γράφει ότι τα παλαιολιθικά ερεύματα φτάνουν μέχρι το 30.000 π.χ. Στην καλύτερη περίπτωση διάβασα ότι στο νησί υπήρχε ανθρώπινη παρουσία...

Δεν λείπουν. Το ανάφερα ήδη.
Άλλωστε, οι αρχαιολόγοι το ψάχνουν ακόμα το όλο θέμα...
Όχι αγαπητέ μου, όσα ανέφερες ήταν του 3.500π.χ...
ΠΟΥΘΕΝΑ όσο και εάν έψαξα δεν βρήκα αναφορά για την ημερομηνία που θέτεις...

Μα το έκανες ΗΔΗ: μας έριξες κάμποσα δικά σου παραμύθια εδώ πέρα! Δεν χρειάζονται άλλα -χορτάσαμε! -ευχαριστούμε...
Εάν λες την ψυχρή λογική και την ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ απόδειξη παραμύθια τότε ειλικρινά πιστεύω ότι λατρεύεις τα ψεύδη...
Μέχρι στιγμής δεν έχεις παρουσιάση ένα (ΕΝΑ!!!!) στοιχείο υπέρ της Λεμουρίας...
Το μόνο έχεις κάνει είναι:
α) Να πάρεις πολιτισμού του 1000π.χ (Ράπα Νούι) και εντεύθεν και να τους παρουσιάσεις σαν υπολείμματα της Λεμουρίας.
β) Να γράφεις ότι οι Λεμούριοι ήταν ένας πολιτισμός που δεν επικοινωνούσε με τους γύρω λαούς και μάλιστα τους άφηνε να ζουν μέσα στο χάος και στην παρακμή...
γ) Να γράφεις για πυρηνικούς πολέμους, με συνέπεια ολοκληρωτική καταστροφή της γης, χωρίς να μπορείς να αποδείξεις κάτι από αυτό..
δ) Να πλαστογραφείς τις ημερομηνίες πολιτισμών και να τους στέλνεις τουλάχιστον 30.000 χρόνια από την ημερομηνία που άκμασαν...
Και ύστερα γράφεις ότι είμαι εγώ αυτός που λέει παραμύθια;;;
Μήπως τελικά χρειάζεται να πιστεύεις στην Λεμουρία, ακόμα και χωρίς αποδείξεις, γιατί έτσι πρέπει;

Mallen
27-10-08, 15:46
Λυπάμαι αλλά στα τελευταία 1.000.000 ΔΕΝ έχουμε μαζικές εξαφανίσεις ζώων και φυτών και φυσικά ΔΕΝ έχουμε βρει υπολείμματα πυρηνικού πολέμου στο έδαφος...
(...)
Αναμένουμε...


-Δηλαδή π.χ. οι δεινόσαυροι ΤΙ ΕΊΝΑΙ? Υπαρκτοί και ολοζώντανοι σήμερα;
ΚΑΙ έπειτα: ΑΦΟΥ πρωτύτερα σου έγραψα πως επιστήμονες ΟΝΤΩΣ διαπίστωσαν την ύπαρξη ασυνήθιστων γεω-ζώνων με υπολείμματα ραδιενεργών πετρωμάτων. Μάλιστα, η διάταξη των "ζωνών" αυτών -κατά την εκτιμησή τους- προήλθε από ραδιενεργά υλικά που "κατακάθησαν" στην τότε επιφάνεια του εδάφους. Με τους αιώνες, αυτό το στρώμα ραδιενέργειας διατηρήθηκε. Μην διαβάζεις τα ποστ..."διαγωνίως" και quotar-εις ό'τι σε βολεύει!


Απλή εικασία;;; Χα,χα - πολύ καλό...
Προφανώς δεν έχεις ποτέ μελετήσει τους νησιώτικους πολιτισμούς...
Να ξεκινήσουμε την ανθρωποφαγία από τους Καραϊμπίαν, από τους Μαορί, από τους κατοίκους του Ράπα Νούι, από τους Παπούα; Να συνεχίσω;;;
Το 80% των ανθρωποφάγων έχουν εντοπιστεί σε νησιώτικους πολιτισμούς...


-Ναι εικασίες κάνεις, ουσιαστικώς...αφού αγαπητέ, στο ξεκαθάρισα: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ με την ιστορία και τα πεπραγμένα του νησιού αυτού. Και ΟΧΙ μονάχα αυτό. Και εαν θές να ξέρεις, με το καιρό η λεγόμενη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή στην πανεπιστημιακή κοινότητα, έστω σε ένα επίπεδο. Άλλωστε, είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως η πραγματική Προϊστορική Ιστορία εν γένει ΔΕΝ είναι όπως μας τη μαθαίνουν (σε σχολεία- πανεπιστήμια) . Υπάρχουν παράδοξα και αλλόκοτα πανάρχαια ευρήματα που ανατρέπουν κατεστημένες απόψεις. Βέβαια και είναι μεγάλο θέμα αυτό. Δεν τα γνωρίζεις; Τελικά, μόνο δογματίζεις εδώ πέρα. Μόνο τις απόψεις του ΕΝΟΣ μεταφέρεις εδώ (η αντίθετη θεωρία-άποψη, μάλλον έχει τη μεγάλη σκασίλα σου)...


Από την άλλη έχουν εντοπιστεί ουκ ολίγες περιπτώσεις οπισθοδρόμισης της τεχνολογίας π.χ Τασμανία, λόγω απομόνωσης... Έχουμε και εμφύλιους πολέμους πάνω σε ένα νησί με τουλάχιστον 7 ξεχωριστά κράτη!!!
Άρα δεν έχεις μελετήσει ΚΑΘΟΛΟΥ τους πολιτισμούς της Πολυνησίας...


-Και σε αυτό, σου το τόνισα παραπάνω: ΔΕΝ είναι οι συνθήκες άνα περιοχή και μέρη της Γης το ΙΔΙΟ. Μην κάνεις το λάθος να εφαρμόζεις "μοντέλα" και "μοτίβα" για να ερμηνεύσεις ή να βγάλεις εκτιμήσεις για αυτά, γενικεύοντας : δεν ισχύουν στο γενικότερο εύρος τους. Υπάρχουν ποικίλα πλαίσια. Στο είπα: ΑΥΤΗ είναι η παράδοξη ομορφιά του Κόσμου μας...Πάρε παράδειγμα και τη Κβαντική...

η χρονολόγηση μέσω του C14. Μπορούν άνετα οι παραμυθάδες να χτυπήσουν τον C14 όταν είναι πάνω από 10.000 χρόνια - δεν μπορούν να το κάνουν όταν είναι πολύ κοντά σε εμάς. Και η χρονολόγηση των γλυπτών του Ράπα Νούι είναι μετά το 1000μ.χ...


-Ναι, δημόσιες εκτιμήσεις γεωλόγων πως η χρονολόγηση μέσω C14 δεν έχει σταθερή αξιοπιστία και δεν γίνεται να εφαρμοστεί στο σύνολο των (οποιοδήποτε) ευρημάτων. Μα τι έπαθες επιτέλους; Άκουγε λίγο και την αντίθετη επιστημονική εκτίμηση... :confused:Προφανώς δεν ξέρεις καθόλου την ιστορία του Ράπα Νούι...
Προφανώς δεν ξέρεις ότι την τελευταία ξυλεία την χρειάζονταν για να φτιάξουν φρούρια, και όχι μόνο αυτό, αλλά την έχουμε βρει καμένη λόγω του εμφύλιου που έπληξε το νησί στο τέλος της περιόδου του αρχικού πολιτισμού...
Άρα δεν ξέρεις ούτε την ιστορία του Ράπα Νούι...
Απλές υποθέσεις κάνεις...


-Θα σε απογοητεύσω: ΕΧΩ διαβάσει για το νησί αυτό. Και αναφέρεται πως τα περίφημα "οχυρα" είναι πλέον αμφιλεγόμενα. Δεν υπάρχει βάση πως η ξυλία εξαντλήθηκε γι αυτό το λόγο. Ιστορικοί κάνουν λόγο για πλοιάρια -όχι εγώ. Επομένως...


Αυτό φαίνεται καθαρά στο παρακάτω:

Εννοώ ΕΣΥ να μελετήσεις την γεωλογία του νησιού του Ράπα Νούι...
Για παράδειγμα στο νησί ΔΕΝ υπάρχουν φυσικές πηγές νερού.


-Εδώ ξεκάθαρα εκτίθεσαι. Εννοούσα ΣΑΦΩΣ πως εσύ παράθεσες ΜΙΑ μελέτη, ενώ εάν ήθελες να πείσεις για επιστημονική αξιοπιστία, θα έπρεπε να πεις "υπάρχουν μελέτΕΣ" -κανείς σοβαρός επιστήμων δεν αρκείται σε μια πρώτη μελέτη: αξιοποιεί επαληθευμένες μελέτες. Τόσο απλό...Και άλλο τόσο σαφές πως βιάζεσαι...
Και έπειτα, ΑΛΛΟ γεωλογία και ΑΛΛΟ ιστορία του νησιού. Εκτός κι αν εμμέσως υπονοείς πως οι αρχαιολόγοι δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην επιστήμη της γεωλογίας και κακό του κεφαλιού τους... :D


Συγγνώμη, αλλά τι είναι αυτό που έχουν αυτές οι χώρες και δεν το έχουμε εμείς;;; Είναι μόνο 20 χρόνια πιο μπροστά... Ε και; Εδώ μιλάμε ότι οι Λεμούριοι έφτιαχναν ατομικές βόμβες και οι γείτονες τους ήταν σε καλύβες σαν τροφοσυλέκτες!!! Ποιό το μέτρο σύγκρισης;;;


-Όπα! Δεν ταξιδεύεις δηλαδή; Μοοονο 20 χρόνια;! Εδώ έλληνες κάτοικοι των χωρών αυτών μου ομολογούν το πόσο πίσω είμαστε γενικώς ,τουλάχιστον 40 χρόνια και σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι!! Εμ τέτοιο μπάχαλο είμαστε εμείς εδώ πέρα... Μέτρο σύγκρισης; Ξεχνάς εύκολα: π.χ.ΜΑΣΑΪ- ΣΟΥΗΔΙΑ γράψε 0-1...


ΜΙΑ όμως είναι η λογική: και δυστυχώς ο πυρηνικός πόλεμος έχει φύγει από την μέση... Όσο για τα ορυχεία υπάρχει ένας καλός τρόπος να καταλάβεις πως τα βρίσκουν εάν διαβάσεις λίγη αρχαιολογία... Βλέπεις στην αρχαιολογία σε μερικές περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να σκάψεις για να ξέρεις ότι από κάτω σου υπάρχει κάτι... Το έδαφος που έχει σκαφτεί είναι διαφορετικού χρωματισμού και υφής, ακόμα και μετά από 10.000 χρόνια - και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να το ξεχωρίσει πολύ εύκολα...


-Αυτά να τα πεις στους συναδέλφους σου που ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να εκφράζουν αμφιβολίες, απορίες, ερωτήματα, κ.τ.λ. για την γενικότερη γεωλογία και γεω-ιστορία του πλανήτη μας (όπως και άλλων πλανητών)και όχι μόνο! Άμα μιλάνε π.χ. για αμφιβολίες στην ερμηνεία αποτελεσμάτων σκαναρισμένων περιοχών, τι εννοούν οι (ποιητές)? Μην τα λες σε μένα, που δεν είμαι -επαναλαμβάνω- γεωλόγος μεν, αλλά μάτια ΕΧΩ να διαβάζω πράγματα και θάματα σε επιστημονικά περιοδικά και ένθετα εφημερίδων δε...Τόσο επιθετικά πριζωμένος είσαι εεε;;; :p


Όχι αγαπητέ μου, όσα ανέφερες ήταν του 3.500π.χ...
ΠΟΥΘΕΝΑ όσο και εάν έψαξα δεν βρήκα αναφορά για την ημερομηνία που θέτεις...


-Ψάξε καλύτερα! Η ξενόγλωσση βιβλιογραφία είναι αρκούντως πλούσια σε τέτοια θέματα...Να κάτι να ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου.


Εάν λες την ψυχρή λογική και την ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ απόδειξη παραμύθια τότε ειλικρινά πιστεύω ότι λατρεύεις τα ψεύδη...


-και την κβαντομηχανική κάποτε την απέρριπταν βάση...της "ψυχρής λογικής" που τόσο υπερασπίζεσαι. Σήμερα όμως; Όπως αιώνα πριν ο Βερν βάση της ίδιας "ψυχρής λογικής" απορρίπτονταν σαν φαντασιόπληκτος όταν μιλούσε για άνθρωπους που θα περπατούσαν στο φεγγάρι (το ξανάγραψα, αλλά για δικούς σου πονηρούς λόγους προτιμάς να...τ΄αγνοείς επιδεικτικά -αλλά δεν πειράζει, να γελάμε και λίγο με τα γραφομενά σου)!

Ένα σημαντικό και ουσιώδες έχω να σου πω: ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ. Μην αρκείσαι στα τωρινά σου -επιστημονικά- δεδομένα. ΟΚ.????


Μέχρι στιγμής δεν έχεις παρουσιάση ένα (ΕΝΑ!!!!) στοιχείο υπέρ της Λεμουρίας...
Το μόνο έχεις κάνει είναι:
α) Να πάρεις πολιτισμού του 1000π.χ (Ράπα Νούι) και εντεύθεν και να τους παρουσιάσεις σαν υπολείμματα της Λεμουρίας.


-ει!??? Πότε το έκανα αυτό;!? Τελικά ΕΣΥ γίνεσαι ψεύτης. Αν σκρολάρεις πιο πάνω, δεν αναφέρθηκα σε πλήρη ταύτιση Νησιού του Πάσχα και Λεμουρίας, ούτε είπα για "υπολλείμματα" της Λεμουρίας! Παράδειγμα ανάφερα. Μα τι έπαθες τώρα; Αχα, "πριζώθηκες" για τα καλά και ξεφεύγεις...Γλίστρυσες για τα καλά!!!


β) Να γράφεις ότι οι Λεμούριοι ήταν ένας πολιτισμός που δεν επικοινωνούσε με τους γύρω λαούς και μάλιστα τους άφηνε να ζουν μέσα στο χάος και στην παρακμή...


-ούτε καν αυτό σου έγραψα ποτέ! Μάλιστα, ΕΣΥ είσαι ειδικά αυτός που αναφέρθηκε σε τέτοιες επικοινωνίες πολιτισμών με...άφθονα μάλιστα παραδείγματα! Άλλο σου τόνισα, καμία σχέση με ότι ισχυρίζεσαι δηλαδή. Γλιστράς, OANNHSEA μου, γλιστράς...


γ) Να γράφεις για πυρηνικούς πολέμους, με συνέπεια ολοκληρωτική καταστροφή της γης, χωρίς να μπορείς να αποδείξεις κάτι από αυτό..


-Ισχυρίστηκα εγώ για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή; Όταν έπεσαν 2 βόμβες στην Ιαπωνία τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, καταστραφηκε ολοσχερώς η Ιαπωνία; Όχι βέβαια, απλώς ηττήθηκε πολιτικοστρατιωτικά...
Όπα, "χορεύεις" ζεϊμπέκικο τώρα...


δ) Να πλαστογραφείς τις ημερομηνίες πολιτισμών και να τους στέλνεις τουλάχιστον 30.000 χρόνια από την ημερομηνία που άκμασαν...


-"πλαστογραφώ"; Βαριά κατηγορία. Μακάρι να ήμουνα αυτός που πήγε στα εκθέματα εκεί και να έκανε τέτοιες εκτιμήσεις: και διάσημος θα'μουνα και θα'χα καμια έδρα καθηγητού σε καμια Οξφόρδη ή κάπου αλλού... :D Δυστυχώς, άλλος-οι με πρόλαβε-αν. Κρίμα...


Και ύστερα γράφεις ότι είμαι εγώ αυτός που λέει παραμύθια;;;


-Όχι. Απλά είσαι απολυταρχικός στις εκτιμήσεις σου και πιθανότστα ανακριβής.Ή απλά περιορίζεις τον ορίζοντα των δυνατοτήτων, αποκλείοντας πιθανά -μελλοντικά- δεδομένα. Ή απλώς δεν έχεις υπόψη σου και άλλα συγγράμματα-εκθέσεις- μελέτες,κ.τ.λ. Γι αυτό ενώ ΔΕΧΟΜΑΙ βέβαια την επιστημονική καταρτισή σου στον τομέα σου, είμαι επιφυλακτικός να την λάβω 100% υπόψη μου σε ότι αφορά κάποια θέματα...Ακριβώς επειδή ΔΕΝ θέλω να βασίζομαι 100% απόλυτα στη ψυχρή -μαθηματική λογική, λόγω της ομολογουμενης παραδοξότητας του Κόσμου και της Ιστορίας του...

Δηλαδή, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΒΕΡΝ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ...


Μήπως τελικά χρειάζεται να πιστεύεις στην Λεμουρία, ακόμα και χωρίς αποδείξεις, γιατί έτσι πρέπει;

Σαφώς προτιμάω τις απόλυτες αποδείξεις, από την απλή πίστη. Αλλά ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ενδείξεις, κάπου και όπου υπάρχουν, τότε εκεί οφείλεις να λαμβάνεις όλα τα πιθανά γεγονότα...

Αλλωστε, από μυστήρια και ανεξήγητα ο πλανήτης μας, ένα σωρό...Δουλειά να'χουμε...

Άντε, πολύ το κουράσαμε το θέμα! Καλό σας απόγευμα κι από μένα...

OANNHSEA
29-10-08, 12:16
-Δηλαδή π.χ. οι δεινόσαυροι ΤΙ ΕΊΝΑΙ? Υπαρκτοί και ολοζώντανοι σήμερα;
Ξέρεις Mallen, οι δεινοσαύροι εξαφανίστηκαν πριν από 67.000.000 χρόνια...
Μήπως έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα;;;
Δεύτερον πεθαίνω να διαβάσω την μελέτη που γράφει ότι σε ΟΛΟ τον κόσμο έχουν βρεθεί τα υπολείμματα αυτού του πυρηνικού πολέμου... Μπορείς να μας δώσεις αυτή την μελέτη και να μας πεις ποιανού είναι;;;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ με την ιστορία και τα πεπραγμένα του νησιού αυτού. Και εαν θές να ξέρεις, με το καιρό η λεγόμενη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή στην πανεπιστημιακή κοινότητα, έστω σε ένα επίπεδο.
Μάλιστα...
Δηλαδή δεν θα μάθω την ιστορία από τους ανθρώπους που έχουν φάει την ζωή τους στη νήσο μελετώντας τον πολιτισμό της, δεν θα μάθω την ιστορία που αποδέχεται η πλειονότητα των ιστορικών και των μελετητών ανά τον κόσμο, αφού πρώτα έχει αξιολογήσει τις ιδέες των προηγούμενων μελετητών... ΟΧΙ!!!! - θα κάτσω και θα ενστερνιστώ τις φαντασιώσεις του κάθε λαλημένου και του κάθε παραμυθά...
Μάλιστα...
Δηλαδή, εσύ εάν πάθεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα δεν θα ακολουθήσεις την γνωστή ιατρική, αλλά θα τρέχεις σε κάθε ένα που έχει μία "εναλλακτική ιατρική" για να σε κάνει καλά...
Ξέρεις, σπουδάζω νοσηλευτική - στο τμήμα μου θέλουμε θυμ.. εεεε, εθελοντές για να εκπαιδευτούμε. Θέλεις να έρθεις αν αρρωστήσεις;;;; :D Δεν βλέπω να έχεις κάνα πρόβλημα σε αυτό...

δεν ισχύουν στο γενικότερο εύρος τους. Υπάρχουν ποικίλα πλαίσια.
Αντιθέτως: οι άνθρωποι έχουν μόνο ΜΙΑ ψυχολογία και αυτή είναι που τους οδηγεί παντού σε όλες τις ενέργειες τους...
Άρα παντού θα συμβαίνουν τα ίδια - εντάξει με διαφορετικό κάλυμμα εξαρτώμενο από τον πολιτισμό... Η ανθρωποφαγία, θα είναι ανθρωποφαγία - η ανθρωποθυσία θα είναι ανθρωποθυσία - και η κατάκτηση και η υποδούλωση λαών θα είναι η ίδια...

-Ναι, δημόσιες εκτιμήσεις γεωλόγων πως η χρονολόγηση μέσω C14 δεν έχει σταθερή αξιοπιστία και δεν γίνεται να εφαρμοστεί στο σύνολο των (οποιοδήποτε) ευρημάτων.
Ναι θα ήθελα πάρα πολύ να μου δώσεις αυτές τις εκτιμήσεις των γεωλόγων (Έκθεση, άρθρο και φυσικά πρόσωπο)... Άσχετα βέβαια που ο χρόνος υποδιπλασιασμού της ζωής του C14 είναι σταθερός και δεν μπορεί να αλλάξει - και άρα ΔΕΝ είναι δυνατόν να λένε άλλα οι γεωλόγοι, άλλα οι φυσικοί...

-Θα σε απογοητεύσω: ΕΧΩ διαβάσει για το νησί αυτό. Και αναφέρεται πως τα περίφημα "οχυρα" είναι πλέον αμφιλεγόμενα. Δεν υπάρχει βάση πως η ξυλία εξαντλήθηκε γι αυτό το λόγο. Ιστορικοί κάνουν λόγο για πλοιάρια -όχι εγώ. Επομένως...
Άρα μπορείς εύκολα να μας πεις για ποιό νησί αναφερόμαστε και να μας δώσεις τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του... :D
Επίσης θέλω πάρα πολύ να μου πεις ποιοί είναι αυτοί οι ιστορικοί που γράφουν ότι έφυγαν με πλοιάρια... Βλέπεις 25.000 νοματαίοι σε ένα νησί που το καλλιεργούν μπορούν πανεύκολα να καταστρέψουν ΟΛΑ τα αποθέματα ξυλείας πολύ εύκολα...
Άσε βέβαια που εάν μπορούσαν να φύγουν από το νησί δεν θα είχαν ανάγκη να πιστεύουν στον θεό πουλί...

Και έπειτα, ΑΛΛΟ γεωλογία και ΑΛΛΟ ιστορία του νησιού.
Η ιστορία είναι άρτια δεμένη με την γεωλογία του νησιού...
Για αυτό άλλωστε έγραψα για το νερό...
Λοιπόν: Θα βάλω εγώ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία και γεωλογία του νησιού;;;

-Όπα! Δεν ταξιδεύεις δηλαδή; Μοοονο 20 χρόνια;!
Θες να το κάνεις εκατό; Κάντο εκατό...
Ε και;
Ούτε γειτονικοί λαοί είμαστε - ούτε είμαστε εμείς τροφοσυλλέκτες και εκείνοι σε διαστημική εποχή...

-Ψάξε καλύτερα! Η ξενόγλωσση βιβλιογραφία είναι αρκούντως πλούσια σε τέτοια θέματα...
Πλούσια σε παραμύθια θες να πεις...
Εκτός βέβαια εάν το βιβλίο από το οποίο έχεις διαβάσει είναι κάποιου ακαδημαϊκού, οπότε θέλω σφόδρα να μου το υποδείξεις...

-και την κβαντομηχανική κάποτε την απέρριπταν βάση...της "ψυχρής λογικής" που τόσο υπερασπίζεσαι.
Γιατί πολύ απλά βρήκαν κάτι που λέγεται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Το ξαναγράφω:
Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχεις δώσει ούτε ΜΙΑ απόδειξη στο φιλοθεάμων κοινό...
Μόνο θα και ίσως και υπάρχουν βιβλία και επιστήμονες(τα οποία και τους οποίους ΔΕΝ αναφέρεις) και, και, και, και, και....
Δώσε λοιπόν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στο λαό και η αγαπημένη σου θεωρία μπορεί να γίνει πραγματικότητα...

Ένα σημαντικό και ουσιώδες έχω να σου πω: ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ. Μην αρκείσαι στα τωρινά σου -επιστημονικά- δεδομένα. ΟΚ.????
Το ξαναγράφω:
150 χρόνια ψάχνουν για το παραμύθι της Λεμουρίας.
150 χρόνια γράφουν ότι παραμύθι φανταστούν...
150 χρόνια μετά ΔΕΝ έχουν ούτε μία απόδειξη για αυτήν...
Και είναι πάρα πολύ ωραίο να γράφεις αυτά τα παραμύθια το 1900 - μετά από 108 χρόνια όμως θα περίμενε κανείς και κάποιες απόδείξεις...
Όπως έγιναν αποδείξεις τα γραφόμενα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας...
Άρα δεν είναι μόνο ΤΩΡΙΝΑ τα δεδομένα - είναι εμπειρία παραμυθολογίας και ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ 150 ετών...

-ει!??? Πότε το έκανα αυτό;!? Τελικά ΕΣΥ γίνεσαι ψεύτης.
Όταν γράφεις ότι το νησί ήταν πιο μεγάλο, σημαίνει ότι έχεις διαβάσει τις θεωρίες και τα αντίστοιχα ψεύδη... Έτσι σου έχει μείνει...
Μόνο κάποιος που έχει διαβάσει τα αντίστοιχα ψεύδη μπορεί να καταλάβει κάποιον άλλον που το έχει κάνει, από αυτά τα μικρά, απλά πράγματα. Βλέπεις ξεκίνησα έτσι πιστεύοντας τα παραμύθια, μόνο που έκανα κάτι πολύ απλό: πήγα παραπάνω και μελέτησα όλες αυτές τις ιδέες και βρήκα την αλήθεια...

ούτε καν αυτό σου έγραψα ποτέ!
Τι εννοείς τότε όταν εννοείς ότι οι Λεμούριοι είχαν ατομική βόμβα και οι γείτονες τους ήταν στο στάδιο του τροφοσυλλέκτη;
Ή τι είναι η συγκριτική μας για τους Έλληνες και τους Ιάπωνες;;;
'Αρα η δεν ξέρεις τι γράφεις ή...

-Ισχυρίστηκα εγώ για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή; Όταν έπεσαν 2 βόμβες στην Ιαπωνία τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, καταστραφηκε ολοσχερώς η Ιαπωνία; Όχι βέβαια, απλώς ηττήθηκε πολιτικοστρατιωτικά...
Τώρα μας δουλεύεις κανονικά έτσι;;;
ΝΑΙ, ποιό πάνω γράφεις για ολοκληρωτική πυρηνική καταστροφή - θες, μπορείς να διαβάσεις τι έχεις γράψει;;;
Με μερικές ατομικές βόμβες θα καταστρεφόταν ο πολιτισμός και οι άνθρωποι θα το έριχναν στις καλύβες και στην βασική αγγειοπλαστική;;;
Ειλικρινά τώρα, ή δεν ξέρεις τι γράφεις ή έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική σου...

-"πλαστογραφώ"; Βαριά κατηγορία. Μακάρι να ήμουνα αυτός που πήγε στα εκθέματα εκεί και να έκανε τέτοιες εκτιμήσεις:
Άρα αυτή την στιγμή απλώς παραθέτεις τα στοιχεία κάποιου παραμυθολόγου, και μάλιστα τα παραθέτεις ΧΩΡΙΣ να τα ελέγξεις...
Άρα αναιρώ την πλαστογραφία (μετά συγχωρήσεως) και σου προσάπτω την κατηγορία για προώθηση ψευδών ειδήσεων και στοιχείων από παραμυθοεπιστήμονες... :D

-Όχι. Απλά είσαι απολυταρχικός στις εκτιμήσεις σου και πιθανότστα ανακριβής.
Απολυταρχικός γιατί τα έχω ελέγξει με κάθε τρόπο που μπορούσα και άρα ξέρω ποιά από αυτά είναι αλήθεια και ποιά όχι...
Άρα δεν είμαι ανακριβής...
Ούτε ο θεός είμαι, αλλά το λάθος μου συνήθως είναι 4,6% των γραφόμενων μου... Έχω κάνει ακόμα και στατιστική στα λάθη μου... :D

Αλλά ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ενδείξεις, κάπου και όπου υπάρχουν, τότε εκεί οφείλεις να λαμβάνεις όλα τα πιθανά γεγονότα...
Η ένδειξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απόδειξη...
Η ένδειξη ΠΡΕΠΕΙ να οδηγεί σε αποδείξεις...
Βασικό στοιχείο σε κάθε μελέτη...

Άρα δεν έχεις αποδείξεις...
Άρα γιατί τσακωνόμαστε; Για τις ενδείξεις;;;
Είναι λογικό αυτό;;;

teoilio
29-10-08, 12:29
Συγγνώμη, αλλά τι είναι αυτό που έχουν αυτές οι χώρες και δεν το έχουμε εμείς;;; Είναι μόνο 20 χρόνια πιο μπροστά... Ε και; Εδώ μιλάμε ότι οι Λεμούριοι έφτιαχναν ατομικές βόμβες και οι γείτονες τους ήταν σε καλύβες σαν τροφοσυλέκτες!!! Ποιό το μέτρο σύγκρισης;;;
Συγνώμη OANNHSEA αλλά αυτό που λες, κατά τη προσωπική μου γνώμη, δεν αποτελεί κριτήριο επιβεβαίωσης των ισχυρισμών σου. Γεγονός είναι πως δεν μας χωρίζουν πολλά, τεχνολογικά τουλάχιστον, από άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Τουλάχιστον αυτά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το αν οι Λεμούριοι όμως έφτιαχναν ατομικές βόμβες ενώ οι διπλανοί τους ζούσαν σε καλύβες, δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο. Σου αναφέρω ένα εντελώς φανταστικό σενάριο όπου μια τρομερή φυσική καταστροφή (τσουνάμι, σεισμός, καταποντισμός ή ότι άλλο θες) βουλιάζει κάτω από στρώμα λάσπης το σημερινό Ιράν (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδίες, Βραζιλία, Κούβα, κ.α). Μετά από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια γίνονται ανασκαφές... μπορείς να φανταστείς ποια θα ήταν η εικόνα των ανακαλύψεων? Σε μια μεριά της πόλης θα υπήρχαν αποδείξεις (ή ίσως ενδείξεις, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό) πυρηνικών όπλων ενώ στην άλλη μεριά της πόλης θα υπήρχαν σημάδια από πετρόχτιστες (καλαμοσκέπαστες\πλινθόκτιστες\αμμόκτιστες) καλύβες όπου κατοικούσαν τροφοσυλέκτες. Και δεν μιλάμε καν για γειτονικά κράτη αλλά για το ίδιο κράτος.

OANNHSEA
29-10-08, 14:02
teoilio
ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με πόλεις κράτη...
ΔΕΝ είναι Ελίκη για να καταστραφεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης...
Για να φτιαχτεί ένας τέτοιος πολιτισμός χρειάζεται συσσωρευμένη γνώση...
Δεν θα υπήρχε ποτέ ένας Αρχιμήδης εάν υπήρχε πολιτισμός μόνο στην Σικελία, γιατί η γνώση ξεκίνησε από την ανατολή και επεκτάθηκε με την ελληνική σκέψη.
Δεν θα υπήρχε ποτέ ένα Αρίσταρχος ή ένας Ίππαρχος εάν υπήρχε μόνο η Αίγυπτος...

Χρειάζεται επιστημονική ΒΑΣΗ για να προχωρήσουμε από την μία εξέλιξη στην άλλη... Και η επιστημονική βάση είναι ΚΥΡΙΩΣ οι άνθρωποι...
Χρειάζεται μία δεξαμενή ανθρώπινης σκέψης για να προχωρήσει η τεχνολογία...
Δες κάτι πολύ απλό: ο αναβολέας στα άλογα.
Πόσα χρόνια οι άνθρωποι ίππευαν ΧΩΡΙΣ τον αναβολέα;
Απλά χρειάστηκε μία δεξαμενή σκέψης για να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο...
Όσο πιο μπροστά τεχνολογικά πάμε, τόσο πιο μεγάλη τεχνολογική βάση θέλεις...
Είναι τυχαίο που τα τελευταία 200 χρόνια η τεχνολογία τρέχει σαν τρελή;
Όχι - γιατί έχουμε μία πολύ μεγάλη βάση ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΩΝ ανθρώπων σε ΟΛΟ τον πλανήτη... Με λίγα λόγια η Ελλάδα μόνο έχει πολύ περισσότερους ανθρώπους από ΟΛΗ την άρχαια Ελλάδα...
Με λίγα λόγια θέλεις 900 χρόνια και X ανθρώπους για ένα αναβολέα...
Θέλεις 3*X ανθρώπους για 450 χρόνια ανακάλυψης του αναβολέα...

Και φυσικά δεν έβαλα μέσα τις συνθήκες (άθραυστο γυαλί και Ρώμη) ή την κοινωνία (Βυζάντιο 14ος αιώνας - ιερά εξέταση και επιστήμονες)...
Μπορείτε να το καταλάβετε τώρα ή να το αναλύσω πιο πολύ;

Mallen
31-10-08, 21:50
πάλι τα ίδια;
Παράθεση στοιχείων...ονόματα...και ΧΩΡΙΣ να έχω χρόνο να μένω για πολύ ονλάϊν!

Προς θεού:σε Φόρουμ συζητήσεων είμαστε! Σιγά μη κάθομαι ώωωρες να σκαλίσω τα παλιά βιβλία μου, να εντοπίσω τις σχετικές παραγράφους, τα κείμενα, κ.τλ. κ.τ.λ.!!!!
================================================== ==

ΟΑΝΝΗΣΕΑ, Θα σου κάνω 2 ερωτήσεις, με βάση την επιστημ.καταρτισή σου:

-Εσείς ,οι επιστήμονες γεωλόγοι, θεωρείτε ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ "ΟΡΓΩΣΕΙ" ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ απ άκρη σε άκρη, μην αφήνοντας σπιθαμή εδάφους να σας ξεφύγει;

-Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να σας έχει ξεφύγει τίποτε; :)

OANNHSEA
01-11-08, 07:54
-Εσείς ,οι επιστήμονες γεωλόγοι, θεωρείτε ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ "ΟΡΓΩΣΕΙ" ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ απ άκρη σε άκρη, μην αφήνοντας σπιθαμή εδάφους να σας ξεφύγει;

-Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να σας έχει ξεφύγει τίποτε;
Άλλο το τίποτε ή το κάτι...
ΚΑΙ ΑΛΛΟ μία ολόκληρη ήπειρος ή μεγαλόνησος...
Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία άγνωστη λεπτομέρεια
ΚΑΙ ΑΛΛΟ η ύπαρξη των βασικών στοιχείων.

Άρα ναι, κάτι μπορεί να μας έχει ξεφύγει και για αυτό όλοι τρέχουν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που έχει ξεφύγει ή ΔΕΝ το ξέρουμε.
Για αυτό και κάθε χρόνο βγαίνουν καινούριες θεωρίες από επιστήμονες (ή μη :D ) - το ζήτημα είναι να αντέξουν στην κριτική των άλλων επιστημόνων και στο χρόνο.

Για αυτό στο ξαναγράφω:
Παράδειγμα το μέγεθος: νησί μπορεί να ήταν - μεγάλο νησί με κάποια δυσκολία ναι (Ταϊβάν) - τεράστιο νησί όπως το δείχνουν οι παραμυθάδες με τίποτα στα κοντινά 20.000 χρόνια... Υπάρχει το ανάγλυφο και το γεωλογικό υπόβαθρο που μας το λέει αυτό...

Mallen
01-11-08, 09:18
Άλλο το τίποτε ή το κάτι...
ΚΑΙ ΑΛΛΟ μία ολόκληρη ήπειρος ή μεγαλόνησος...
Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία άγνωστη λεπτομέρεια
ΚΑΙ ΑΛΛΟ η ύπαρξη των βασικών στοιχείων.

Άρα ναι, κάτι μπορεί να μας έχει ξεφύγει και για αυτό όλοι τρέχουν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που έχει ξεφύγει ή ΔΕΝ το ξέρουμε.
Για αυτό και κάθε χρόνο βγαίνουν καινούριες θεωρίες από επιστήμονες (ή μη :D ) - το ζήτημα είναι να αντέξουν στην κριτική των άλλων επιστημόνων και στο χρόνο.


ΕΠΟΜΕΝΩΣ παραδέχεσαι την -αρκετά μεγάλη- πιθανότητα ύπαρξης κάποτε μεγάλης σχετικά περιοχής κατοικίσιμης γης (π.χ.στο απώτατο παρελθόν -κατά την εποχή των πρώτων Παγετώνων ή ίσως και παλαιότερα, + /- ), που οι αλλεπάληλλοι σεισμοί και φυσικές καταστροφές το καταπόντισαν ολοκληρωτικά. Διότι ΕΑΝ είναι έτσι -δεν αναφέρομαι σε περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού, κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν κάπου αλλού!- τότε δεν αποκλείεται να ζούσαν πάνω σε αυτό κάποιες μορφές νοήμονος ζωής (εφόσον αποκλείσουμε πως υπήρξαν άνθρωποι πριν 30.000 π.0.)


Για αυτό στο ξαναγράφω:
Παράδειγμα το μέγεθος: νησί μπορεί να ήταν - μεγάλο νησί με κάποια δυσκολία ναι (Ταϊβάν) - τεράστιο νησί όπως το δείχνουν οι παραμυθάδες με τίποτα στα κοντινά 20.000 χρόνια... Υπάρχει το ανάγλυφο και το γεωλογικό υπόβαθρο που μας το λέει αυτό...

...Και εάν ήταν περίπτωση τύπου Γηραίας Αλβιώνας;Δεν συνιστά τεράστια ήπειρο εκείνη, έτσι;

http://www.eurotourism.com/uk/img/uk.jpg

OANNHSEA
01-11-08, 16:51
Διότι ΕΑΝ είναι έτσι -δεν αναφέρομαι σε περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού, κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν κάπου αλλού!- τότε δεν αποκλείεται να ζούσαν πάνω σε αυτό κάποιες μορφές νοήμονος ζωής (εφόσον αποκλείσουμε πως υπήρξαν άνθρωποι πριν 30.000 π.0.
EEEE....
Εάν το κάνουμε και σενάριο ΕΦ τότε φτάνουμε να είμαστε πολιτικοί και όχι επιστήμονες...
Μιλάμε για την Λεμουρία - που "υφίσταται" κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό...
Μιλάμε για ανθρώπους...
Αν είναι να το φτάσουμε στο "κάπου στη γη, ίσως με μη ανθρώπους" ας βάλουμε και τα στρουμφάκια μέσα και τον δρακουμέλ για να τελειώνουμε... :D

ΕΠΟΜΕΝΩΣ παραδέχεσαι την -αρκετά μεγάλη- πιθανότητα ύπαρξης κάποτε μεγάλης σχετικά περιοχής κατοικίσιμης γης (π.χ.στο απώτατο παρελθόν -κατά την εποχή των πρώτων Παγετώνων ή ίσως και παλαιότερα, + /- ), που οι αλλεπάληλλοι σεισμοί και φυσικές καταστροφές το καταπόντισαν ολοκληρωτικά
Το ξαναγράφω για να πιάσεις:
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πολιτισμός θα άφηνε την σφραγίδα του σε ΟΛΗ την γη και όχι μόνο στην γη που κατοικούσε π.χ. Έλληνες και Φοίνικες. Επιπλέον θα είχε εξελίξει την τροφή του: ζώα και φυτά, και δεν θα χρειαζόταν οι άνθρωποι να τα ξαναεξελίξουν ξανά από το 10.000π.χ...

...Και εάν ήταν περίπτωση τύπου Γηραίας Αλβιώνας;Δεν συνιστά τεράστια ήπειρο εκείνη, έτσι;
Ξέχασες να βάλεις τον χάρτη που δείχνει ότι πριν την άνοδο της θάλαττας η "ήπειρος" της Βρεττανίας ήταν τουλάχιστον τριπλάσια... :D
Για πες μου όμως, τι είναι το καταπληκτικό που σχετίζει την Λεμουρία με την Βρεττανία;

Mallen
01-11-08, 17:49
EEEE....
Εάν το κάνουμε και σενάριο ΕΦ τότε φτάνουμε να είμαστε πολιτικοί και όχι επιστήμονες...
Μιλάμε για την Λεμουρία - που "υφίσταται" κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό...
Μιλάμε για ανθρώπους...
Αν είναι να το φτάσουμε στο "κάπου στη γη, ίσως με μη ανθρώπους" ας βάλουμε και τα στρουμφάκια μέσα και τον δρακουμέλ για να τελειώνουμε... :D


Προτρέχεις. ΔΕΝ αναφερόμουν στη Λεμουρία σε αυτό το σημείο. Γενική ερώτηση σου έκανα. Γιατί τα μπερδεύεις; Άσε τη Λεμουρία, απάντησες πολλακίς στο θέμα της -μας είπες ξεκάθαρα <<OUT OF QUESTION>> και φτάνει...την εμπεδώσαμε την δική σου αποψή! Έπιασα το ζήτημα από γενική σκοπιά τώρα, ΟΚ?


Το ξαναγράφω για να πιάσεις:
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πολιτισμός θα άφηνε την σφραγίδα του σε ΟΛΗ την γη


Σιγά! π.χ. Εδώ στο Ελλάντα πολλοί δεν γνωρίζουν πως οι Νοτιοκινέζοι αρέσκονται στα "καλούδια" από...μαγειρεμένους σκύλους και φίδια!! Ίσως μέχρι να τους το πεί κάποιος ή το διαβάσουν κάπου. Υπερβολικά αφελής η τοποθέτησή σου αυτή και χωνεψέ το επιτέλους. Κατάντησε αστεία, για να τη καταπιούμε κιόλας. Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει πως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα με τους πολιτισμούς...


και όχι μόνο στην γη που κατοικούσε π.χ. Έλληνες και Φοίνικες.


...μην ξεχνάμε πως υπάρχουν οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Δεν είναι όλοι οι τότε αναπτυγμένοι πολιτισμοί ,σαν τους "Έλληνες και Φοίνικες"! :D


Επιπλέον θα είχε εξελίξει την τροφή του: ζώα και φυτά, και δεν θα χρειαζόταν οι άνθρωποι να τα ξαναεξελίξουν ξανά από το 10.000π.χ...


Λάθος. Δύναται να συμβεί σε εξαιρετικά σπάνιες συνθήκες, ευτυχώς ή δυστυχώς...Η Ιστορία δεν είναι μονοδρομική, ξέρεις...


Ξέχασες να βάλεις τον χάρτη που δείχνει ότι πριν την άνοδο της θάλαττας η "ήπειρος" της Βρεττανίας ήταν τουλάχιστον τριπλάσια... :D
Για πες μου όμως, τι είναι το καταπληκτικό που σχετίζει την Λεμουρία με την Βρεττανία;

Καμία σχέση. Μια θεωρητική υπόθεση κάνω. Βλέπεις, σήμερα η Μ.Β. είναι μια καλώς αναπτυγμένη χώρα. Τι θα γινόταν ΕΑΝ από κάποιο σπάνιο -ή "ατυχές" αν θες -γεωλογικό γεγονός, αυτή η χώρα "τσούπ!" βυθιζόνταν στο νερό του ωκεανού; Πως θα επηρεαζόταν εφεξής η πραγματικότητα εκεί; Καταλαβαίνεις...

OANNHSEA
02-11-08, 11:50
Έπιασα το ζήτημα από γενική σκοπιά τώρα, ΟΚ?

Δηλαδή μπορούμε να φτάσουμε και σε άλλα ηλιακά συστήματα και σε άλλους γαλαξίες;;; :D

Σιγά! π.χ. Εδώ στο Ελλάντα πολλοί δεν γνωρίζουν πως οι Νοτιοκινέζοι αρέσκονται στα "καλούδια" από...μαγειρεμένους σκύλους και φίδια!!
Η κότα και η πάπια μας ήρθαν σαν τροφή από την κίνα.
Το ίδιο και τα μανταρίνια και τα ροδάκινα και το ρύζι...
Όπως και η κανέλα...
Το ότι οι Έλληνες δεν δέχονται να φάνε φίδια και σκύλους είναι μία πολιτισμική άποψη - την οποία ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...
Όμως δεν ήταν μόνο οι Κινέζοι που τρώνε σκύλους ή φίδια.
Το ίδιο κάνουν οι Βιετναμέζοι που τρώνε επίσης και αρουραίους και κάποιες άλλες λιχουδιές, όπως το έμβρυο κοτόπουλο πριν βγει από το αυγό.
Περιττό φυσικά να γράψω ότι και άλλοι λαοί της Πολυνησίας (ακόμα και οι Μαορί) είχαν τους αρουραίους ή τα ποντίκια σαν λιχουδιά μέχρι την έλευση των δυτικών...
Αλλά γιατί σου κάνει εντύπωση η διατροφική συνήθεια των Κινέζων και η σκυλοφαγία;
Οι λαοί της Μεσοαμερικής εκτρέφανε σκυλιά για να τα σφάξουν - το τσιουάουα είναι ένα από αυτά τα είδη που επέζησε χάρη στην "χαρητομενιά του"...
Άρα λοιπόν, μόλις έρχεται ένας πιο δυνατός πολιτισμός ΑΦΗΝΕΙ το διατροφικό του σημάδι ΕΠΙΒΑΛΩΝΤΑΣ την διατροφική του συνήθεια σε αυτούς που έχει κατακτήσει (στρατιωτικά ή πολιτισμικά).
Για παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τον χοίρο και τους μουσουλμάνους.
Ο χοίρος θεωρούνταν ακάθαρτος και δεν τον έτρωγαν στην αρχαία Αίγυπτο.
Επέβαλαν ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ όμως αυτή την θέση σε όλους τους γύρω λαούς.
Οι Εβραίοι που έκαναν κάποια χρόνια στην Αίγυπτο πήραν αυτή την θέση.
Οι Άραβες πήραν και αυτοί αυτή την θέση - την διέδωσαν όμως σε περιοχές και σε λαούς που δεν την είχαν, μέσω της κατάκτησης και της επιβολής του μουσουλμανισμού...
Άρα δεν είναι αφελής η άποψη μου - αφελής φαίνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν μελετήσει αρκετά τις συνήθειες (και δη διατροφικές) των λαών...


Λάθος. Δύναται να συμβεί σε εξαιρετικά σπάνιες συνθήκες, ευτυχώς ή δυστυχώς...Η Ιστορία δεν είναι μονοδρομική, ξέρεις...
Δεν είναι τεχνολογική εξέλιξη για να χαθεί...
Είναι διατροφική...
Οι λαοί, ακόμα και οι πιο ταπεινοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να αφήσουν κάτι που τους δίνει ζωή. Αυτό το έχουμε παρατηρήσει σε όλο τον κόσμο...
ΟΛΟΙ οι λαοί αφήνουν το πιο κατώτερο (ας το πούμε) διατροφικό στοιχείο και πιάνουν το πιο ανώτερο. Ανώτερο δε είτε από διατροφικής πλευράς, είτε λόγο άλλων παραγόντων.
Παράδειγμα τα χηνοπόδια που καλλιεργούνταν στην περιοχή των δυτικών ΗΠΑ πριν την έλευση του καλαμποκιού. Από διατροφικής πλευράς παράγουν τον πιο σπουδαίο σπόρο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην γη. Από πλευράς όμως παραγωγής ήταν το 1/6 του καλαμποκιού και επίσης έχουν ένα μοναδικό πρόβλημα: είναι άκρως αλλεργιογόνα για τον άνθρωπο... Τα καλλιεργούσαν όμως γιατί δεν είχαν κάτι άλλο - μόλις όμως έφτασε το καλαμπόκι, τα χηνοπόδια εξαφανίστηκαν...
Άσε φυσικά που ένα φυτό ή ζώο με την παραγωγικότητα που έχει πετύχει ο άνθρωπος έχει πολλαπλάσια ικανότητα να επιβιώσει εάν εξαφανιστεί ένας τοπικός πολιτισμός. Ακόμα και τα ζιζάνια που ζουν γύρω από την κύρια παραγωγή, είναι δυνατόν να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο. Τα σέσκουλα ξεκίνησαν με αυτό τον τρόπο: σαν ζιζάνια στους αγρούς της Σουμερίας... Απλώς σήμερα τρώμε "εξελιγμένες" ποικιλίες... :D

Τι θα γινόταν ΕΑΝ από κάποιο σπάνιο -ή "ατυχές" αν θες -γεωλογικό γεγονός, αυτή η χώρα "τσούπ!" βυθιζόνταν στο νερό του ωκεανού; Πως θα επηρεαζόταν εφεξής η πραγματικότητα εκεί; Καταλαβαίνεις...
Γιο να εξαφανιστεί ένα τόσο μεγάλο νησί, ένα μόνο συμβαίνει - ηφαίστειο.
Δηλαδή:
α) να έχει δημιουργηθεί από ηφαίστειο και άρα να κινδυνεύει άμεσα (Θήρα - Κρακατόα)
β) να έχει δημιουργηθεί από ένα θύλακα μάγματος ο οποίος μπορεί να αδειάσει κάποια στιγμή.
γ) να βρίσκεται στα όρια τεκτονικών πλακών και κάποια στιγμή να συμβούν και τα δύο τα παραπάνω...
Και στις τρεις όμως περιπτώσεις έχουμε:
1) Λόγω του μεγέθους η καταστροφή θα είναι μερική και όχι ολική.
Στην Θήρα και στο Κρακατόα μπορεί να εξαφανίστηκε ο πολιτισμός, αλλά όχι το νησί.
2) Ο θάλαμος του μάγματος αδειάζει πολύ αργά: θα είχαν τον χρόνο οι κάτοικοι να διαφύγουν.
3) Εάν εξαφανιστεί ένα τόσο μεγάλο νησί, η καταστροφή θα ήταν τεράστια και θα είχαμε ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ στοιχεία στα γεωλογικά στρώματα της γης... Βλέπεις στοιχεία από την έκρηξη της Θήρας βρίσκουμε όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στο Μαρόκο, χώρια που έχουμε βρει στοιχεία από το παλιρροϊκό κύμα μέχρι την Κυρηναϊκή...