PDA

Επιστροφή στο Forum : Corpse Bride του Tim Burton

^Nocturnal^
08-01-06, 13:29
http://bilder.filmstarts.de/thumbs/film/filme/c/corpse.bride/CorpseBride-Poster.jpg

Μόλις χθες παρακολούθησα το Corpse Bride του Tim Burton.

Οι εντυπώσεις που μου άφησε η ταινία ήταν πραγματικά πολύ θετικές . Ο μάγος Tim Burton ξαναχτυπά με την υπέροχη αυτή ιστορία, όπου ο νεαρός Βίκτορ παντρεύεται κατά λάθος μια νεκρή. Για να μπορέσει να αναιρέσει τον όρκο του μέσα στα άλλα φέρνει τον κάτω κόσμο στον κόσμο των ζωντανών.

Το μάτι του σκηνοθέτη
Η σκηνοθεσία και η φωτογραφία της ταινίας είναι αυτή που μόνο το μυαλό του Tim Burton θα μπορούσε να προσφέρει. Ο Burton επειρεασμένος τόσο από σύγχρονα αριστουργήματα (πχ. το Κοράκι) όσο και από τις νεκρικές παραδόσεις του Mardi Gras και του Μεξικού καταφέρνει να δώσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στην ταινία, παίζοντας παράλληλα με τις αντιφάσεις (πχ. Στην πόλη των ζωντανών επικρατεί νεκρική σιγή πνιγμένη σε γκρίζα χρώματα, ενώ στην πόλη των νεκρών υπάρχει κέφι- τραγούδια που ζωντανεύουν μέσα από έντονες αποχρώσεις διαφόρων χρωμάτων).

“Dead as white porcelaine”

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν ηθοποιοί αλλά κούκλες. Σε κάθε καρέ οι κούκλες κουνιούνται με τα χέρια- από animators- (ή με εσωτερικούς μηχανισμούς) και ξαναφωτογραφίζονται. Το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά φυσική κίνηση με πολύ καλό lip sync. Βέβαια, το γεγονός ότι στην ιστορία πρωταγωνιστούν κούκλες δε σημαίνει ότι οι ηθοποιοί είναι ανέκφραστοι. Τα απίστευτα γελοία πρόσωπα των περισσότερων ηρώων (τα οποία ουσιαστικά είναι καρικατούρες) γεμίζουν από περίεργες και αλλόκοτες γκριμάτσες που εγγυημένα θα οδηγήσουν το θεατή στο γέλιο.

Dead can dance –δολοφονικές ατάκες

Το χιούμορ της ταινίας τσακίζει κόκαλα. Οι κάτοικοι του κάτω κόσμου είναι νεκροί και τους αρέσει! Οργανώνουν ξέφρενα πάρτυ, πίνουν και γλεντάνε εκμεταλλευόμενοι με τον πιο γελοίο τρόπο κάθε δυνατότητα που τους προσφέρει η νεκρή τους φύση! Ετοιμαστείτε να δείτε σκελετούς να χορεύουν, ζόμπι να τραγουδούνε και διάφορα άλλα περίεργα. Ακόμα πιο γελοίο είναι το αντάμωμα των ζωντανών με τους νεκρούς. Γενικώς , είναι σίγουρο πως το κατάμαυρο χιούμορ του Tim Burton πρόκειται να σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια, φτάνει να είστε προετοιμασμένοι για τα «άρρωστα» πολλές φορές αστεία του

Requiem

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως η «διεστραμμένη ταινία» Corpse Brideείναι ίσως ότι καλύτερο είδα τον τελευταίο καιρό στο σινεμά. Πηγαίο χιούμορ, ατάκες που σκοτώνουν, μοναδική ατμόσφαιρα και φωτογραφία που μόνο ο TimBurtonμπορεί να προσφέρει… και μάλιστα όλα αυτά μέσα από κούκλες. Θα πεθάνετε στα γέλια!

Antonia
09-01-06, 07:35
Χθες βράδυ είδα κι εγώ τη νέα ταινία του Burton. Θα συμφωνήσω σε όλα με το ^Nocturnal^. Εγκυημένο το αποτέλεσμα? δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή. Αρκετά καλή στο σύνολό της, με πραγματικά καλά λογοπαίγνια (στα αγγλικά κυρίως) που συνδυάζονται με την εικόνα. Οι φιγούρες είναι οξύμορες, είτε πολύ κοντές δηλαδή, είτη αρκετά ψηλές, πάντα με μικροσκοπικά ψιλόλιγνα πόδια. Οι εκφράσεις των προσώπων είναι ρεαλιστικές και τα χαρακτηριστικά τους γελιογραφικά. Τις βασικές φωνές χαρίζουν οι "αγαπημένοι" του Burton - και δικοί μου ;) (Johnny Depp & Ηelena Bonham Carter), ενώ δε νομίζω να υπήρχε καταλληλότερη φωνή απ' αυτή του επιβλητικού Christopher Lee για τον στρυφνό ιερέα στη χώρα των Ζωντανών.

Η καλύτερη ατάκα: (νεκρός ιερέας -;- στον Victor και τη Νεκρή Νύφη) "Why do you wish to go to the land of the Living when everybody is dying to come here?" :D :D :p

agaliarep
11-01-06, 13:26
Είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες παρόλα αυτά δεν έχω δει την ταινία ανυπομονώ πραγματικά.
Λίγες μέρες πριν ξανα είδα το Nightmare before Christmas που ήταν ουσιαστικά και η πρώτη ταινία που είχα δει ποτέ, του σκηνοθέτη.

Χαίρομαι που ακούω καλά λόγια αν και γενικά απέφυγα να διαβάσω όλα όσα γράψατε γιατί προτιμώ να μην ξέρω οτιδήποτε πριν δω μια ταινία.

Μιχάλης
08-04-06, 14:21
πραγματικά εκπληκτική ταινία και μια υπέροχη ιστορία, με γερές δόσεις χιούμορ και δράματος. κορυφαία η απεικόνιση των ηρώων, τρομερά γκροτέσκες φιγούρες και ένας κόσμος των νεκρών μέσα στο πάρτι και στη διασκέδαση, σε αντίθεση με το δικό μας, μουντό και βαρετό (όπως απεικονίζεται) κόσμο.
νομίζω πως σίγουρα αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς...

Myrcora
01-05-06, 13:08
και μονο το ονομα του Βurton ειναι εγγυηση!!!!
αυτο τα λεει ολα!!!!

Marsia
11-03-12, 04:30
Ήταν τέλεια!!! ειδικά ο τρόπος που περπατούσαν τα ρομποτάκια...χαχαχαχα :D
Μπάρτον - εγγύηση λέμεεεε...

SherlockHolmes
16-04-12, 20:05
Ο Tim Burton ειναι ενας απο τους καλυτερους και αγαπημενους μου σκηνοθετες.