Επιστροφή στο Forum : UFO στο Μετσοβο?
metalmaniac
17-01-06, 22:41
οκ δεν ειναι 100% δικη μου εμπειρια αλλα νομιζω πως πρεπει να την μοιραστω.η φωτογραφια που επισυναπτω τραβηχτηκε απο το κινητο ενος φιλου μου στο μετσοβο το καλοκαιρι που μας περασε.θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας ως προς το τι ειναι αυτο που φαινεται στην φωτογραφια.
Μοιαζει με πουλι παντως....
Μπα, σε σχέση με τα δέντρα που έχει από κάτω είναι πολύ μεγάλο για πουλί, τι λέτε;
Διακρίνεται και κάτι σα φτερό..
Μεγάλο για πουλί, μάλλον κανα C-130 με καθοδική τροχιά προς Γιάννενα. :rolleyes:
Η φωτογραφία δε βοηθάει καθόλου αλλά τουλάχιστον έχουμε ένα ντοκουμέντο.
Μια πρώτη ερώτηση που έχω να κάνω είναι αν ο "μάρτυρας" αντιλήφθηκε την ύπαρξη του αντικειμένου πριν ή μετά τη λήψη της φωτογραφίας;
beetlejuice
17-01-06, 23:40
Οντως παραξενη φωτογραφια φιλε metalmaniac. Την περιπτωση του πουλιου μαλλον πρεπει να την ξεχασουμε.Το αντικειμενο εχει συγκεκριμενο "ογκο" που δεν ταιριαζει σε πτηνο ενω και η παρατηρηση της Drymonia με βρισκει συμφωνο.
Απο κει και περα πρεπει να εξεταστει η περιπτωση αεροπλανου. Παρ'ολα αυτα πιστευω οτι η αποσταση που ειχε απο τον φιλο σου δεν ηταν και τοσο μεγαλη...Αρα πρεπει να τον ρωτησεις τι ακριβως ηταν αυτο που πηγε να φωτογραφησει και εαν θυμαται την παρουσια αεροπλανου (που προφανως θα εκανε θορυβο). Δε θελω να προτρεξω αλλα νομιζω οτι εαν το παραπανω δεν ειναι προϊον μονταζ ειμαστε μπροστα σε μια ενδιαφερουσα περιπτωση ΑΤΙΑ :)
Δεν βοηθάει πολύ καλά η φωτογραφία που εχουμε.
Μπορείς να μας πεις πότε τραβήχτηκε, ίσως, και τι έγινε με το αντικείμενο αυτό; Δλδ, πόση ώρα έμεινε εκεί, αν ήταν ακίνητο, αν έκανε θόρυβο και τα σχετικά :)
xontro_mpizeli
18-01-06, 01:36
Και εμένα για πουλί μου φαίνεται...
Αν παρατηρήσει κανείς πιστεύω ότι δεν βρίσκεται το ίδιο μακριά όσο και τα δέντρα. Και επειδή μοιάζει να έχει κάτι σαν φτερά πιστεύω ότι απλά είναι είναι πουλί...
Φαίνεται απ'το μέγεθος του αντικειμένου,ότι αποκλείεται να είναι πουλί.Πιστεύω,αν κρίνω από τα φτερά που εκτείνονται δεξιά,αριστερά και προς τα πάνω(κοιτάξτε στο πίσω μέρος του αντικειμένου),ότι πρόκειται για μαχητικό αεροπλάνο,κάτι σαν F-16.
Πώς μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση (προφανώς από τον φακό/φωτογράφο) για να αποφανθείτε για το μέγεθος του αντικειμένου ?
Πώς μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση αυτή με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, σε μια φωτογραφία. Σημ. Για να μετρήσετε τις διαστάσεις ενός αντικειμένου, ειδικά σε σχέση με το "βάθος" της φωτογραφίας, χρησιμοιποιέιται η λεγόμενη "στερεοφωτογραφία".
Πώς μπορείτε με ασφάλεια να διαπιστώσετε τι ΕΙΝΑΙ ένα αντικείμενο, που φαίνεται σε μια κακής ποιότητας φωτογραφία. Όλες οι φωτογραφίες από κινητά είναι κακής ποιότητας, χαμηλής ανάλυσης και χαμηλής ευκρίνειας. ΄
Για μένα, αυτό δεν είναι φωτογραφία. Είναι μια έγχρωμη μουντζούρα, που ο καθένας βλέπει ότι θέλει. Εγώ π.χ., βλέπω ένα μπρίκι για καφέ και μια αγελάδα να χορεύει ταγκο.
Τίποτα το προσωπικό, αλλά λυπάμαι...
Αυτο που εχω να πω ειναι πως για κινητο ειναι ωραια η φωτογραφια.. εμενα ομως μου μιαζει με καπελο μαγισσας. :)
Τώρα με τις ψηφιακές μηχανές είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.
Πάει το φιλμ που λυπούμαστε να τραβήξουμε μια φωτογραφία.
Την πρώτη φορά που μπήκε πουλάκι ανάμεσα σε μένα και στο τοπίο που τραβούσα έπαθα !!!!!!!!!!!! Μέχρι που το έμαθα και εγώ. Οσο για την απόσταση δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα άκρη στην φωτογραφία. Και πάντα το πουλάκι φυσικά λόγο της κίνησης του βγαίνει θολό.
Το πετούμενο εδώ σαν να έχει και χρώμα. Μην αποκλείεται να ήταν κοντά μέχρι και πέντε δέκα μέτρα. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να θυμόμαστε αν πετούσε κάνα πουλάκι εκείνη τη στιγμή αφού όταν είσαι στη φύση και ειδικά όταν τραβάς φωτογραφία το μόνο που δεν παρατηρείς είναι αυτό. Τα πουλάκια δηλαδή :)
metalmaniac
18-01-06, 22:34
Κατ'αρχην σας ευχαριστω που ανταποκριθηκατε τοσο θερμα και με ερευνητικο πνευμα(uber alles),στην ερωτηση μου.Πραγματικα θελω να μαθω τι ειναι τουτο το πραγμα στην φωτογραφια και λυπαμε που η ποιοτητα της ειναι τοσο κακη.Παντως η φωτογραφια ειναι 100% αληθινη.Επισης,ο φιλος μου προσεξε αργοτερα το παραξενο αυτο πραγμα,δηλαδη δεν γνωριζε πως το φωτογραφιζε εκεινη την στιγμη και με διαβεβαιωσε(οπως και τα υπολοιπα ατομα που βρισκονταν μαζι του) πως εκεινη την στιγμη ΔΕΝ πετουσε καποιο αεροπλανο στην περιοχη.Η εκδοχη του πουλιου ειναι βασιμη αλλα και εμενα μου φαινεται καπως μεγαλο για πουλι.
Επισης,ο φιλος μου προσεξε αργοτερα το παραξενο αυτο πραγμα,δηλαδη δεν γνωριζε πως το φωτογραφιζε εκεινη την στιγμη...
Εμένα αυτό μου αρκεί ώστε να καταλήξω στη πιθανότερη ως εμηνεία αυτή του πουλιού.Φαίνονται ξεκάθαρα τα ανοιχτά φτερά του.
Προφανώς τη στιγμή της φωτογράφησης κάποιο πουλάκι που πετούσε στον ουρανό μπήκε στο πλάνο του φίλου μας χωρίς να το αντιληφθεί.Είναι πολύ εύκολο.Όταν κοίταξε τη φωτογραφία αργότερα, ανέκραξε: UFO!
Δε διαφωνώ, αλλα για μένα το ζήτημα είναι ΤΙ πουλί είναι,όχι για κάτι άλλο.
Εμένα μου φαίνεται λίγο σαχλή η τοποθέτηση, ένας φίλος μου έβγαλε μια φωτογραφία με το κινητό και εσείς πέστε μου τι είναι.
Είναι πολύ μπανάλ, το ένας φίλος μου/μια φίλη μου.
Η πιθανότητα να είναι πουλία υτό που βλέπουμε είναι πολύ μεγαλύτερη από το να είναι ιπτάμενη γάτα. Η πιθανότητα να είναι ιπτάμενη γάτα είναι πολύ μεγαλύτερη από το είναι ιτπάμενη μηλόπιτα κ.ο.κ.
Πώς φτάνουμε από το "ο φίλος μου δεν ξέρει τι είναι" στο συμπέρασμα οτι είναι ΟΥΦΟ στο Μέτσοβο, είναι κάτι που εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Φυσικά μπορώ να πώ και εγω, και που το ξέρω ότι είναι Μέτσοβο.
Προβληματιστείτε λίγο, στο πώς καταλήγετε στο συμπέρασμα τι είναι μεγάλο και τι είναι είναι μικρό, σε μια απεικόνιση χωρίς βάθος.
Μετά, προβληματιστείτε λίγο, πώς καταλήγετε στο συμπέρασμα οτι είναι πουλί, εφόσον δεν διακρίνεται καλά.
Θα καταλήξετε, οτι ο εγγέφαλος βλέπει ότι θέλει να δεί...
Και αυτό με την ιπτάμενη γάτα δεν είναι ειρωνία. Ως ειρωνία το αντιλαμβάνονται άτομα με παγιωμένες θέσεις και λίγη ευφιία. Ιπτάμενη μπορεί να είναι μια γάτα όταν πηδάει από ψηλό σημείο σε άλλο (ψηλό) σημείο και το παρατηρώ από "κάτω". Μαθηματικά είναι πιθανότερο να συμβεί, από το να πετάξει μια μηλόπιτα.
Εντάξει ?
Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η απόσταση (άρα και το μέγεθος) του αντικειμένου. Είναι λίγο περίεργη η γωνία με την οποία έγινε η λήψη αλλά φαίνεται σαν πουλί με τεντωμένα τα φτερά προς τα πάνω. Άλλωστε και το χρώμα παραπέμπει σε ζώο.
Είναι λίγο δύσκολο να περιγράψω την γωνία που το φαντάζομαι ότι έγινε η λήψη, αλλά εν πάσει περιπτώσει η ταπεινή μου γνώμη ειπωθηκε παραπάνω.
Μάλλον πρόκειται για κάποιο έντομο το οποίο περνούσε εκείνη τη στιγμή από πάνω.Επιπλέον τα φτερά φαίνεται να έχουν μαύρο χρώμα που μάλλον δημιουργείται από το φτερούγισμα.Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το γεγονός πως δεν ακούστηκε κάποιος θόρυβος π.χ. από αεροπλάνο.Σύν τοις άλλοις θα ήταν επιπόλαιο να ισχυριστουμε πως αποκλείουμε να είναι πουλί ή έντομο λόγω μεγέθους και απόστασης.Σε μια φωτογραφία τέτοιας ανάλυσης όλα τα σενάρια είναι πιθανά
Αν ήταν έντομο, δε θα έκανε ζζζζζζζ;;; :D :D
Αν ήταν έντομο, δε θα έκανε ζζζζζζζ;;; :D :D
Πολύ πιθανό να έκανε ζζζζζζζζζζζζζ αλλά τί είναι περισσότερο πιθανό,να θυμάσαι το βουητο από ένα έντομο ή από ένα αεροπλάνο ????? :p
Πουλάκι είναι… φαίνεται ξεκάθαρα το άνοιγμα τον φτερών… εκτός αν τα ufo μοιάζουν με καπέλα μάγισσας.
Η εικόνα είναι τραβηγμένη με φακό 28μμ
Δημιουργούνται μικρές παραμορφώσεις σε αυτό το άνοιγμα… ως προς τον χώρο.
:eek:
beetlejuice
26-03-06, 07:26
διαλεγω τυχαια αυτο το θεμα για να σου κανω μια παρατηρηση. οι "απομυθοποιητες της μιας γραμμης" δεν διαφερουν και σε τιποτε απο αυτους που βλεπουν καθημερινα μικρα πρασινα ανθρωπακια να τους παρακολουθουν.
απο τη μεχρι τωρα σταση σου βλεπω οτι βιαζεσαι πολυ να βγαλεις συμπερασματα, και δημιουργεις την εντυπωση ενος δογματικου ατομου που απορριπτει το καθετι που δε συναυδει με τις στενα δομημενες αποψεις του.
χαρακτηριστικο επισης και το γεγονος του οτι επελεξες την κατηγορια των προσωπικων εμπειριων για να "δρασεις"...
Μιας και ο Beetle διάλεξε τυχαία αυτό το θέμα, θα συνεχίσω κι εγώ από εδώ, μιλώντας όμως συνολικά για όλες σου τις δημοσιεύσεις.
Η κατηγορία των προσωπικών εμπειριών απαιτεί από όλους εμάς να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι γράφουμε, για μια σειρά από λόγους. Το κάθε μέλος αποφασίζει να μας παρουσιάσει μια προσωπική του εμπειρία, όπως τη βίωσε μέσα από το προσωπικό του πρίσμα. Δεν στέκομαι στις απόπειρες εξαπάτησης, που έχουμε δει και από αυτές αλλά σε όλους εκείνους που είχαν μια εμπειρία ικανή να τους προκαλέσει από φόβο έως και μια συνολική επαναθεώρηση των απόψεών τους. Για όλους αυτούς θεωρώ άδικο και απαράδεκτο να τους υποτιμούμε, να τους γελοιοποιούμε και να απορρίπτουμε τις εμπειρίες τους με ύφος που δείχνει παντογνωσία, πόσο μάλλον όταν δεν παραθέτουμε τα επιχειρήματά μας αλλά στεκόμαστε σε δημοσιεύσεις μιας - δυο γραμμών που στην ουσία δεν λένε τίποτα.
Το δικαίωμα προσωπικής άποψης είναι φυσικά θεμελιώδες και αναφαίρετο, όπως είναι και το δικαίωμα όλων των φίλων να παραθέτουν μια εμπειρία και να αξιώνουν από όλους εμάς σεβασμό σε αυτήν και στα προσωπικά τους βιώματα. Παρακαλώ, λοιπόν, με αφορμή όχι μόνο τις δικές σου δημοσιεύσεις αλλά και τα κατά καιρούς φαινόμενα, να προσπαθούμε με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό στο συνομιλητή να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας και τις απόψεις μας πάνω σε αυτές.
Γειά σας παιδιά. Είδα την φωτογραφία και την βρήκα ενδιαφέρων, και επειδεί έχω χόμπι με το να προσπαθώ να διελευκάνω περίεργα φαινόμενα σε φωτογραφίες αποφάσισα λίγο όσο μπορώ να την καθαρίσω, ιδού και το αποτέλεσμα. Πάντως για πουλί δε μοιάζει, οτι κάποιος, κάτι υπαρχει πάνω σε αυτό θα μπορούσε να υφίστατε. Για ufo δε μου μοιάζει, για μονοπλάνο πιο κοντα μου έρχεται, αλλά θα μπορούσε να είναι και μετερεολογικό αερόστατο. :cool:
Από δεξιά προς τα αριστερά . . .
a) Ανάμεσα στο πρώτο δένδρο με το δεύτερο υπάρχει ένα κριμένο UFO :confused:
b) Και ανάμεσα δεύτερο με το τρίτο ένα φάνασμα. :eek:
Ένα ζουμ στην εικόνα θα σας πείσει. :cool:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.