Επιστροφή στο Forum : Κούφια Γη και Κούφια Ελευθερία Λόγου
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω πως ο γνωστός συντονιστής παίζει το ρόλο του cyberμπάτσου. Λυπάμαι που το λεω αλλά εδώ και καιρό παρακολουθώ και τους άλλους συντονιστές και ειλικρινά εκτιμώ τη στάση τους αλλά δε μπορώ να πω το ίδιο για τον εν λόγω κύριο. Όπως είχα πει και πριν λίγο καιρό ίσως θα πρέπει να του μιλήσει κάποιος για τη στάση του ως συντονιστή και να μην κάνει κατάχρηση της ιδιότητας του. Εκτός και εάν οι άλλοι συντονιστές συμφωνούν σιωπηρά και ο άλλος είναι ο πιστολέρο εκτελεστής.
Δεν θυμάμαι ποτέ σε δημόσια συζήτηση (τηλεοπτική, ραδιοφωνική ή και αλλού) να αφαιρείται ο λόγος βιαία και να διαγράφονται καταχωρήσεις. Εδώ δυστυχώς ξεκινήσαμε να βιώνουμε ένα μικρό δείγμα της σύγχρονης λογοκρισίας.
Έχω διατελέσει συντονιστής σε δύο forums, όσο εγώ αλλά και όσο οι υπόλοιποι συντονιστές είχαμε χαράξει μια γραμμή όπου για να φθάσουμε στα άκρα υπήρχαν μόνο μερικές περιπτώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούσαμε ή κλειδώναμε όταν υπήρχε διαφορά απόψεων.
Δεν διαπίστωσα ούτε ύβρεις, ούτε προσβολές. Διαπίστωσα βαρείς χαρακτηρισμούς αλλά εδώ ανοικτά είμαστε και οποιοσδήποτε θέλει και νομίζει πως έχει θιχθεί μπορεί να πάρει το λόγω και να τοποθετηθεί. Νομίζω πως δεν χρειάζεται κανείς να κάνει το χωροφύλακα, εκτός και εάν υπάρχουν εντολοδότες και υπάρχει ανάγκη προστασίας ή συγκάλυψης για να μην ακουσθεί και η άλλη άποψη.
Δεν είμαι με το μέρος κανενός. Έθεσα ένα θέμα, τη Κούφια Γη και συνεπώς αυτοί που υπήρξαν οι πρωτοπόροι στο θέμα Κούφιας Γης και έχουν εκδώσει συγγράμματα και ως δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να δεχθούν και τη κριτική. Θετική ή αρνητική. Καλώς ή κακός με τα βιβλία τους καθοδήγησαν και καθοδηγούν το κόσμο. Είναι οι μόνοι που μίλησαν όχι απλά για τη θεωρία της Κούφιας Γης αλλά τη συνέδεσαν με την Ελλάδα και έδωσαν στοιχεία. Συνεπώς το έργο τους θα πρέπει να κριθεί και κρίνεται. Εγώ ας πούμε δε ξεμύτισα ποτέ από το σπίτι μου και διαβάζοντας όλα αυτά τα δέχομαι και τα ασπάζομαι και τα διαδίδω. Ποιος θα μου πει εάν αυτά είναι πράγματι έτσι όπως περιγράφονται η απλά είναι μπούρδες;
Για το λόγω αυτό θα παρακαλούσα :
1. Άμεσα να ξεκλειδωθεί το topic
2. Να μην αφαιρεθεί ούτε μια γραμμή
3. Αυτοί που έχουν τον αντίλογο ας παραθέσουν σημεία και διαφωνίες
4. Και εάν οι συγγραφείς μας κάνουν τη τιμή ας τοποθετηθούν και αυτοί.
Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας δεν είναι αποδεκτές.
Οι συντονιστές μερικοί η όλοι δεν το γνωρίζω είναι συντάκτες κάποιον περιοδικών του χώρου, η ευθύνη τους είναι μεγάλη και έχοντας σημαντικό ρόλο εδώ μέσα πρέπει να αποδείξουν ότι και αυτοί αλλά και το forum παραμένει ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα.
Μετά τιμής
Cap-10
Αγαπητέ Cap-10,
δε διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα μαζί μου. Με χαλάει όμως η έκφραση "cyberμπάτσου" που χρησιμοποίησες. Απ' όσα λίγα έχω καταλάβει για σένα δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου.
Δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, όμως στο #58 μήνυμα, προφανώς διαγράφτηκαν ύβρις (από το Μιχάλη) που είχε γράψει ο CaveMan. Συγκεκριμένα ο συντονιστής γράφει: "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε." Ειλικρινά, πιστεύω ότι καλώς έγινε. Δε θα ήθελα να υπάρχουν άσχημες λέξεις εις βάρος οποιοδήποτε σε αυτό και σε κάθε άλλο forum, οπότε θεωρώ πως σωστά έπραξε ο Μιχάλης. Επίσης, o apan@samos κλείδωσε το θέμα για μερικές ώρες να καλμάρουν κάπως τα πράγματα και νομίζω πως και πάλι σωστά έγινε. Οι συντονιστές προσπαθούν να κάνουν αυτό που λέει η ίδια η λέξη: να συντονίσουν μια συζήτηση, μόνο που μερικές φορές δεν έχουν όλοι την καλή θέληση να συμβιβαστούν με πιο κόσμιες λέξεις, οπότε, αναπόφευκτα πρέπει κάποιος να γίνει ο "κακός" και να κλειδώσει το θέμα.
Πάντα εκφράζω την άποψή μου και πάντα καλοπροαίρετα.
cyberμπάτσου...κατάχρηση της ιδιότητας του...πιστολέρο εκτελεστής...σύγχρονης λογοκρισίας...Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας...
ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα...
Ευχαριστώ πολύ για τις ύβρεις,τη συκοφαντική επίθεση,τα βδελυρά υπονοούμενα.
Μπορείς να μου υποδείξεις ποιές δημοσιεύσεις σου έχω διαγράψει?
Μπορείς να μου πεις που έχω χρησιμοποιήσει τη συντονιστική μου ιδιότητα για να επιβάλλω μια άποψη?
Για να δώσω στα μέλη να καταλάβουν τι παίζεται μπορούν να πάνε στο θέμα "Σταυροί στις φωτογραφίες" - http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=778 .
Εκεί ο χρήστης Cap-10 παρεξήγησε τη φράση μου ο φάκελος έκλεισε και άρχισε τα ίδια με εδώ.Επέλεξα τότε να μην απαντήσω.Αντιθέτως του έκανα επίθεση φιλίας και το παρακάλεσα να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!
Για άλλη μια φορά χωρίς να ξέρει τι γίνεται,,χωρίς να διαβάζει τη τελευταία σελίδα του θέματος "Κούφια Γη" όπου έχουμε εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και επανάληψη των ιδίων πραγμάτων.Ναι για τη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ κλειδωθηκε ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ το θέμα καθώς είχε καταντήσει CHAT και όχι FORUM.Αν σας αρέσουν τα θορυβώδη πάνελ που δε λένε και τίποτα για το θέμα,,εμένα και νομίζω της πλειοψηφίας δεν αρέσουν.
Αλλά μάλλον είστε παντελώς άσχετος από διαχείριση forum καθώς αντί να διαμαρτυρηθείτε για την απόφαση ενός moderator μέσω προσωπικού μηνύματος,επιλέξατε τη δημιουργία topic για ένα ζήτημα που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με τη θεματική κατηγορία "Ανεξήγητα Φαινόμενα".
Με προφανή σκοπό τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ εναντίον μου επίθεση.
Προφανώς, οι κανόνες μιας κοινότητας σας είναι ένα κενό γράμμα.Το χαλάκι για να σκουπίζουμε τα πόδια μας...
Ας είναι,έχουμε δει και χειρότερα.Αποφάσισα να το θεωρήσω ως μια απόπειρα ο κ. Cap-10 να αστειευτεί :eek: έστω και με αυτό το τρόπο.
Ελπίζω τουλάχιστον αν καταλάβαινει ΤΙ λέει ότι θα έχει κοκκινήσει έστω και λίγο...Ε , όχι και τόση ΕΜΠΑΘΕΙΑ... :mad:
Cap-10,το να κλειδωνεται για λιγες ωρες ενα θεμα,ή το να καθαριζονται οι συζητησεις απο μηνυματα των δυο-τριων σειρων στις οποιες επαναλαμβανονται "τα ιδια και τα ιδια",μαζι με καποια επιθετικα ή ειρωνικα σχολια,δεν λεγεται λογοκρισια αλλα συντονισμος.Οπως ειδες το θεμα που κουβεντιαζουμε και παρακολουθουμε ολοι (το οποιο εσυ ανοιξες),εχει τα "πρωτεια" των τελευταιων ημερων στο φορουμ,οποτε μαλλον,θα χρειαστει απο ολους μας να του δωσουμε την ευκαιρια να μη μετατραπει σε κουβεντουλα καφετεριας.
Αγαπητή και γλυκόλογη Antonia
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δυστυχώς έκανα χρήση της λέξης διότι έτσι ένοιωσα και πάντα εκφράζομαι όπως νιώθω. Δεν θα κρυφθώ ούτε θα κολακέψω.
Ο Μιχάλης μιας και τον ανέφερες έχει ωριμότητα και σωστή στάση και πιστεύω πως δρα με σωστή κρίση ως συντονιστής. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον apan@samos που δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο
Οι συντονιστές έχουν την εξουσία εδώ μέσα και ως εξουσία θα πρέπει να δέχονται τη κριτική των μελών. Κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει με τον apan@samos που αντί να τοποθετηθεί νηφάλια ,διότι η εξουσία πάντα πρέπει να είναι νηφάλια, ξεκινάει μια προσωπική και έντονη προσωπική αντιπαράθεση. Για τους έχοντες την εξουσία καλό θα ήταν όταν τους ασκείται κριτική να την εξετάζουν και να την αξιολογούν.
Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν θα απαντήσω στον apan@samos και παρακαλώ αυτό ας μη ληφθεί ως δείγμα αδυναμίας αλλά ως προσπάθεια διατήρησης μιας τάξης και ενός επιπέδου.
KANE τώρα μόλις είδα την τοποθέτηση σου. Ελπίζω φίλε η συνέχεια να είναι καλύτερη και ας πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία.
Ευχαριστώ
Cap-10
cyberμπάτσου...κατάχρηση της ιδιότητας του...πιστολέρο εκτελεστής...σύγχρονης λογοκρισίας...Τακτικές νόμιμης τρομοκρατίας...
ανεξάρτητος διαδικτυακος τόπος και δεν καπελώνεται από εκδοτικά συμφέροντα...
Προς επίρρωσιν των δηλώσεών σας περί επιπέδου.
Κάποιες φορές είναι καλό να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας.Είναι ένδειξη ανωτερότητας και σύνεσης.Απεναντίας επιλέγετε για άλλη μια φορά την απαξία στα ερωτήματά μου.Είναι μέσα στη λογική περί επιπέδου σας.
Όσο για τα περί εξουσίας, αυτά αλλού.Εδώ μέσα ξοδεύω ένα τεράστιο μέρος του ελευθέρου χρόνου μου και προσφέρω μια υπηρεσία για το κοινό καλό.
Δε ζητάω αναγνώριση,δε ζητάω ύβρεις ..επιπέδου.Τόσο απλό είναι.
Αν ψάχνεις επίπεδο,
ονομάζομαι Ανδρέας Πανουτσόπουλος,το τηλέφωνό μου είναι 6937χχχχχχ και περιμένω να με πάρεις να λύσουμε όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί.
Γιατί δε γίνεται να βρίζεις έτσι.Κάτι έχεις παρεξηγήσει.Εδώ είμαι λοιπόν.
Είσαι?????? :cool:
(Αν πάρει κανα καλόπαιδο και κάνει πλάκα θα δεινοπαθήσει :D )
Πρωσοπικη μου αποψη ειναι οτι καταστατικο υπαρχει για το φορουμ, με δικαιωματα και υποχρεωσεις για μελη και συντονιστες. Οποιος δεν το διαβασε καλα θα κανει να το διαβασει, και οσο για τους συντονιστες, θεωρω πως λειτουργουν αψωγα, κανουν κατι εθελοντικα και βαση του καταστατικου κρινονται απο τους υπολοιπους συντονιστες.
Αποψη μου επισης ειναι κριτηκη και καταγγελιες απο τα μελη προς τους συντονιστες να γινονται με πρωσοπικο μυνημα, και αυτο επειδη πιστεβω (αν δεν κανω λαθος) οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε εδω μεσα για επικοδομητικη κουβεντα πανω σε περιεργα φαινομενα και καταστασεις, και οχι για να βρυζουμε να ταπεινονουμε και να επικρινουμε ο ενας τον αλον.
Αν κατι εγινε λαθος, ειναι δουλεια των συντονιστων να το διορθωσουν και οχι των μελων.
Δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, όμως στο #58 μήνυμα, προφανώς διαγράφτηκαν ύβρις (από το Μιχάλη) που είχε γράψει ο CaveMan. Συγκεκριμένα ο συντονιστής γράφει: "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε."
Κάνεις λάθος αγαπητή !
Αυτό το "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε." το έγραψα εγώ !
και όχι συντονιστής !!!
Σε καλώ να ανακαλέσεις.
Όπως επίσεις και την ύβρη "κυνικός" και "γραφικός" που χρησιμοόίησες για μένα. Εσύ είσαι στα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς και όχι εγώ, όπως ισχυρίζεσαι.
Αν βρείς από μένα κάποιν χαρακτηρισμό, και δεν συμφωνείς, σε παρακαλώ να τον αναφέρεις.
Ανδρέας "Βρίλ"
beetlejuice
19-01-06, 21:47
Δηλωλω κατηγορηματικα οτι ο Απαν επραξε ως οφειλε και ενηργησε συμφωνα με τους κανονες λειτουργιας που εχουν θεσπιστει για την κοινοτητα του μεταφυσικου. Θα παρακαλουσα επισης τον Cap 10 να ειναι πιο προσεκτικος στις διατυπωσεις του. Αντιλαμβανομαι την προστριβη που δημιουργηθηκε απο το τοπικ με τους σταυρους αλλα δεν επιτρεπεται να τη μεταφερουμε και αλλου. Το μηνυμα ειναι οχι αλλο τρολινγκ. Δεν αφιερωνουμε τοσο χρονο καθε μερα για να βλεπουμε τσακωμους και κοκορομαχιες παρακολουθωντας τους ιδιους και τους ιδιους στο ιδιο εργο...
Νομίζω ότι η όλη συζήτηση είναι μια ντροπή.
Δύο «σπηλαιολόγοι», που έχουν βγάλει βιβλία για να εκμεταλευτούν μια θεματολογία που δημιούργησαν άλλοι, κατηγορούν όλους τους άλλους συγγραφείς που γράψαν πριν από αυτούς (και δημιούργησαν) το θέμα, ως απατεώνες, μπας και τους μειώσουν και πουλήσουν αυτοί στη θέση τους κάνα βιβλίο παραπάνω.
Ποιός θα ασχολούνταν όμως με τα βιβλία σας και τα «ψαξίματά» σας, αν δεν υπήρχε π.χ. ο Γιαννουλάκης, για να μας βάλει να ονειρευτούμε και να ενδιαφερθούμε για το τί γίνεται κάτω από τα πόδια μας; (Άσε που πουθενά ο ίδιος δεν λέει ότι πιστεύει ότι η Γη είναι Κούφια, και στο τελευταίο κεφάλαιο του Κούφια Γη, απ΄ό,τι θυμάμαι, εκφράζει και ο ίδιος τις επιφυλάξεις του και τοποθετεί τον Κάτω Κόσμο σε μια «άλλη πραγματικότητα» -- δεν νομίζω όμως ότι το διαβάσατε, έτσι δεν είναι;)
Λοιπόν κύριοι, να σας πώ τι βλέπω εγώ σ' αυτή τη συζήτηση;
1) Πουλάτε αυθεντία («είμαστε σπηλαιολόγοι, όλοι οι άλλοι είστε βλάκες»).
2) Αδιαφορείτε επιδεικτικά για ολόκληρες βιβλιογραφίες που λένε κάτι άλλο από αυτό που λέτε εσείς (δείτε τα μηνύματα του J. Bright), επειδή κατεβήκατε σε ένα πηγάδι (είναι σαν να λέει ένας πιλότος Cesna: «Δεν υπάρχουν εξωγήινοι, εγώ ανέβηκα εκεί πάνω και είδα», και κανένας να μην βγαίνει να του πει, «τι λες ρε ηλίθιε, έχει τρισεκατομμύρια άστρα εκεί έξω, και εσύ μας πουλάς αυθεντία επειδή πέταξες 50 μέτρα πάνω από το έδαφος;»)
3) Πιθανότατα είστε και βαλτοί, ποιός ξέρει ποιός σας έβαλε να το παίξετε «φύλακες» και «απομυθοποιητές» μιας ολόκληρης θεματολογίας για την οποία δεν έχετε ιδέα...
Κάπου ο δημόσιος υπάλληλος (ποιάς υπηρεσίας άραγε;) Λελούδας λέει «και τι βρήκαν ο Ναύαρχος Μπερντ και οι άλλοι που πήγαν εκεί;» (δεν θυμάμαι πώς το λεει ακριβώς, απαξιώ να ξαναδιαβάσω τις χαζομάρες ανθρώπων που νομίζουν ότι επειδή έμαθαν να γρατζουνούν μια κιθάρα μπορούν να εκφέρουν γνώμη για την κλασική μουσική - τέτοια είναι η αναλογία).
Ο Ναύαρχος Μπερντ, υπαλληλε και επίδοξε πωλητή βιβλίων, έψαχνε αυτό που εσύ επιμένεις ότι «ξέρεις» πως δεν υπάρχει. Έψαχνε θερμές κοιλότητες και κόσμους πέρα από τους πάγους, όπως και τόσοι μα τόσοι άλλοι πριν, ταυτόχρονα, και μετά από αυτόν...
Μου θυμίζεις όλους εκείνους που κορόιδευαν τον Κολόμβο όταν τους έλεγε ότι με ένα πλοίο μπορείς να κάνεις το γύρο της Γης...
Τέλος πάντων, με ενοχλήσατε πολύ, γιατί είστε δογματικοί, προσπαθείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από το να ψάξουν μόνα τους ό,τι θέλουν να ψάξουν (Παιδιά, ψάξτε τα πάντα, μην ακούτε τους Λελούδες και τα άλλα ανθρωπάρια που μας θέλουν να υποκλινόμαστε στα επίσημα χαρτιά τους και να δεχόμαστε ότι μας λένε) και, το χειρότερο από όλα, βάζετε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι:
Ό,τι και να λέτε, υπάρχουν συγγραφείς που παρουσιάζουν θεματολογίες, που αναλύουν θέματα, που μας βάζουν να σκεφτούμε (όχι εσείς)
και υπάρχουν κι εκείνοι που απλώς εκματαλλεύονται μια θεματολογία που κάποιος άλλος δημιούργησε, για να βγάλουν χρήμα (βάλτε τα βιβλία σε χρονολογική σειρά, και θα καταλάβετε ποιός είναι ποιός -- δυστυχώς εσείς έρχεστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι και μάλλον κάπου εδώ ανήκετε...)
Και τώρα, καιρός να πώ και εγώ την άποψή μου: Δεν πιστεύω ότι η Γη είναι Κούφια. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν τεράστιες κοιλότητες μέσα της (ορισμένοι σεισμοί γίνονται εξάλλου από καταρρεύσεις τέτοιων κοιλοτήτων). Εξάλλου, όλες οι μοντέρνες πόλεις έχουν δημιουργήσει τεράστια δίκτυα στοών και σηράγγων από κάτω τους, γιατί να μην έχει συμβεί και κάτι ανάλογο σε πόλεις της αρχαιότητας;
Ίσως κάτι τέτοιο να είναι τα σπήλαια όπως αυτό στον Τσούτσουρο για το οποίο ακούσαμε και από τον Χαρδαβέλα (νομίζω όμως ότι ο Γιαννουλάκης έγραψε πάλι πρώτος για αυτό, και όχι ο Λελούδας, έτσι δεν είναι;...)
Κάνεις λάθος αγαπητή !
Αυτό το "Εγώ παρακαλώ θερμά να μην βρίζετε." το έγραψα εγώ !
και όχι συντονιστής !!!
Σε καλώ να ανακαλέσεις.
Όπως επίσεις και την ύβρη "κυνικός" και "γραφικός" που χρησιμοόίησες για μένα. Εσύ είσαι στα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς και όχι εγώ, όπως ισχυρίζεσαι.
Ζητώ συγγνώμη που έκανα λάθος, αλλά έτσι νόμισα. ΟΚ, γράψε λάθος.
Πάντος "γραφικό" δεν σε είπα πουθενά και το "κυνικός" το αποδεικνύουν διάφορες απαντήσεις σου σε διάφορα θέματα... Είναι ξεκάθαρο. Τέλος πάντων πολύ ασχολήθηκα...
SaiHulud,Δεν υπαρχει κανενας λογος απο τη στιγμη που δεν σε αφορουν καποια ζητηματα οπως το τι δουλεια κανει ο Λελουδας κτλ, να διατυπωνεις προσωπικα σου συμπερασματα(δεν καταλαβαινω πως τα εβγαλες),η να αφηνεις υπονουμενα για την προσωπικη ζωη καποιων ανθρωπων.Παρ'ολαυτα εαν θελεις να σου λυθει η απορια που εχεις,ο Ν.Λελουδας ειναι τραπεζικος υπαλληλος και απο εκει κι επειτα τα προσωπικα του ζητηματα δεν ειναι ουτε δικα σου,ουτε δικα μου και κανενος μελους πλην των μελων του..σπιτιου του.
Τι σημαινει βαλτός βρε SaiHulud?:-)Επειδη διαφωνεις μαζι μου σε κατι,που στο κατω κατω το εχεις ψαξει περρισοτερο(Επιμενω για το θεμα της υπογειας ερευνας στη χωρα μας)θα πρεπει να βγω και να σε χαρακτηρισω βαλτό?Ειναι ομορφο να διαβαζουμε συνομοσιολογια αλλα ας μην το παρακανουμε...
Στο Νο2,θα συμφωνησω μαζι σου,τα στοιχεια που φαινεται να εχει συλεξει ο J.Bright και τα συμπερασματα που ενδεχομενως καποια στιγμη θα παρουσιασει μεσα απο καποιο βιβλιο του,ειμαι προσωπικα βεβαιος οτι θα ειναι ακρως ενδιαφεροντα,δεδομενου οτι ο ιδιος ο συγγραφεας κανει εδω και χρονια εξαιρετικη δουλεια επι της παγκοσμιας αυτης θεματολογιας.
Τωρα το ποιός ξεκινησε στην Ελλαδα τί,δεν νομιζω οτι εχει ουσιαστικη σημασια παρα μονον ιστορικη.Ειναι αληθεια οτι στη χωρα μας η πρωτη βιβλιογραφικη παρουσιαση των θεματων αυτων ηλθε απο τον Π.Γιαννουλακη και την συγγραφικη του ομαδα,αυτο ομως δεν αναιρει οτι παραλληλα μπορει να υπηρξαν και αλλοι "ψαγμενοι" μελετητες ή εξερευνητες για τους οποιους μπορει να μη γνωριζουμε πραγματα ή να γνωριζουμε λιγα...)Ψυχραιμια λοιπον...
-Το παρον θεμα σε λιγες ωρες θα κλειδωθει,η κουβεντα συνεχιζεται στο θεμα "κουφια γη",και σας παρακαλω να συμμετεχουμε ολοι μαζι με βαση τους κανονες.
Το θέμα κλειδώνεται οσονούπω.Έχουν ακουστεί όλες οι απόψεις.Δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο στη κοινότητα.Εκτός από λίγα "γαλλικά"...
Αν ο Cap-10 πιστεύει ότι μπορεί να λύνει τις διαφορές του πολιτισμένα του έχω ειδική πρόσκληση την οποία επαναλαμβάνω:
Αν ψάχνεις επίπεδο,
ονομάζομαι Ανδρέας Πανουτσόπουλος,το τηλέφωνό μου είναι 6937χχχχχχ και περιμένω να με πάρεις να λύσουμε όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί.
Γιατί δε γίνεται να βρίζεις έτσι.Κάτι έχεις παρεξηγήσει.Εδώ είμαι λοιπόν.
Είσαι?????? :cool:
THE END.
Δεν υπαρχει κανενας λογος απο τη στιγμη που δεν σε αφορουν καποια ζητηματα οπως το τι δουλεια κανει ο Λελουδας κτλ, να διατυπωνεις προσωπικα σου συμπερασματα(δεν καταλαβαινω πως τα εβγαλες),η να αφηνεις υπονουμενα για την προσωπικη ζωη καποιων ανθρωπων.
... ποιός ξεκινησε στην Ελλαδα τί,δεν νομιζω οτι εχει ουσιαστικη σημασια παρα μονον ιστορικη.Ειναι αληθεια οτι στη χωρα μας η πρωτη βιβλιογραφικη παρουσιαση των θεματων αυτων ηλθε απο τον Π.Γιαννουλακη και την συγγραφικη του ομαδα,αυτο ομως δεν αναιρει οτι παραλληλα μπορει να υπηρξαν και αλλοι "ψαγμενοι" μελετητες ή εξερευνητες για τους οποιους μπορει να μη γνωριζουμε πραγματα ή να γνωριζουμε λιγα...)Ψυχραιμια λοιπον...
Διαφωνώ κάθετα.
Πρώτον, όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να μη μας επιτίθενται οι άλλοι προσωπικά, αλλά το χάνουμε αυτόματα μόλις εμείς οι ίδιοι επιτεθούμε σε κάποιον άλλο προσωπικά. Ο Λελούδας έβγαλε απατεώνες όλους τους συγγραφείς και τους μελετητές, χωρίς καν να τους χει διαβάσει. Αυτό το καθιστά αυτόματα απατεώνα και βαλτό, αφού μας παραπληροφορεί και διαβάλλει πρόσωπα και πράγματα.
Ακόμη και στην περίπτωση Γιαννόπουλου, που όλοι μας ξέρουμε ότι είχε πολλές περιπτώσεις αρπαχτής, δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε χωρίς συγκεκριμένες ανάφορές σε καταστάσεις. Και ακόμη περισσότερο, δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα έναν. Είναι σαν να μας λέει: "Επειδή η χαρτορίχτρα της γειτονιάς μου είναι απατεώνισσα (την έπιασα να κλέβει στον μανάβη), όλοι εσείς οι παραψυχολόγοι είστε απατεώνες". Ντροπή του, και ντροπή και σε όλους εμάς που τον ακούμε και δεν απαντάμε. Δεν χρησιμοποιούμε τα στοιχειώδη επιχειρήματα για να τον αποστομώσουμε, κάτι που δείχνει ότι και εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε να σκεφτόμαστε.
Σχετικά τώρα με το θέμα της "ιστορικότητας", το θεωρώ σημαντικό γιατί μας δείχνει ποιός είναι ενημερωμένος, ποιός ψάχνεται, ποιός ενδιαφέρεται, ποιός ανακαλύπτει μυστήρια και μυστικά... και ποιός μιμείται και απλώς πουλάει απομυθοποιητική εξυπνάδα.
Ο κ. "σπηλαιολόγος", ως ύαινα, παραφυλούσε τόσο καιρό το πτώμα της Κουφιογαιολογίας, για να αρπάξει κι αυτός κανένα κρεατάκι, μόλις θα έφευγαν τα λιοντάρια, οι πραγματικοί κυνηγοί, οι πραγματικοί ερευνητές που έφεραν τα θέματα στην επιφάνεια, για να τα ψάξουμε κι εμείς και να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Αυτός απλώς θέλει να μας κλείσει ξανά τους ορίζοντες. Αυτή είναι η αίσθηση που μου δίνει...
Είναι σαν να προσπαθώ να φτιάξω ένα διαστημόπλοιο, και να έρχεται ο κάθε Λελούδας σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του σκάφους και να μου κριτικάρει την κατασκευή, όχι όμως επικοδομητικά, αλλά λέγοντας ότι είμαι απατεώνας και ότι δεν πρέπει να φτιάχνω διαστημόπλοια, αλλά να περιμένω από τον τάδε διαστημολόγο για να το φτιάξει αυτός.
Πίσω, ανθρωπάριο!
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, όταν οι ύαινες αρχίζουν να μας περιτριγυρίζουν, επειδή μυρίστηκαν ότι κάτι σημαντικό πιάστηκε εδώ...
Είναι πολύ εύκολο να απομυθοποιείς τον κάθε πρωτοπόρο, και να το παίζεις έξυπνος.
Όπως όταν είχαν βγει οι πρώτοι μελετητές της επικοινωνίας που προσπαθούσαν να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει το Echelon. Υπήρχαν κάποια ανθρώπινα βαλτά σκουπίδια, που έβγαιναν και έλεγαν με ύφος παντογνώστη: "Συνωμοσιολογίες, αγαπητοί μου, συνωμοσιολογίες για κατώτερους νόες, τις οποίες διαδίδουν απατεώνες".
Ποιός ήταν όμως ο Απατεώνας, τελικά, υπάλληλε; Μήπως ήσουν εσύ, και όχι εκείνος ο καημένος που τόλμησε να ρισκάρει την αξιοπρέπειά του για να ενημερώσει τους συνανθρώπους του ότι κάτι παίζει;
Είναι εύκολο με την πλάτη της κατεστημένης γνώσης να το παίζεις παντογνώστης. Όμως ο πραγματικός επιστήμονας είναι εκείνος που θα τα βάλει με το κατεστημένο, και θα φέρει στο φως καινουργια πράγματα, και θα ανατρέψει τη γνώση του χθες για να φέρει τη γνώση του αύριο...
Για αυτό κοιτάμε με ενδιαφέρον τους πρωτοπόρους, ΚΑΝΕ, και όχι τους ψιχιοσυλλέκτες. Γιατί από αυτούς περιμένουμε κάτι, και όχι από τους απομυθοποιητές και τους εξυπνάκηδες.
Αν ήταν τόσο τρομεροί οι σπηλαιολόγοι, όσο ισχυρίζονται ότι είναι, να μας γράψουν ένα βιβλίο που να παρασύρει, να μας μάθουν καινούργια πράγματα, να φέρουν στο φως άγνωστες πληροφορίες. Αλλά πώς να το κάνουν, αφού το μόνο που έχουν να πούνε είναι «όλα αυτά δεν ισχύουν»;
Αφού δεν ισχύουν, γιατί ασχολείστε, κύριοι;
Αγαπητέ SaiHulud,
είναι εύλογο να αντιδράς σε αυτά που λέει ο CaveMan και ο δεινόσαυρος, αλλά νομίζω ότι το θέμα παρατράβηξε. Ας μη συνεχίσουμε τις αψιμαχίες. Δεν οδηγούν πουθενά. Νομίζω ότι έχουν υποθεί αρκετά, ώστε ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να αποφασίσει ποιος έχει δίκιο. Ίσως να έχουν και οι δυο πλευρές δίκιο σε κάποια σημεία. Όπως και να έχει όμως, μήπως θα ήταν καλύτερα να ασχοληθούμε όλοι και πάλι με το πραγματικό θέμα συζήτησης, την Κούφια Γη δηλαδή, και να συνεχίσουμε το διάλογο με σχετικά επιχειρήματα; Λέω τώρα...
Όχι Αντονία, δεν παρατράβηξε το θέμα, όπως λες. Δεν ακούστηκαν τα επιχειρήματα που πρέπει, δεν έγιναν τα σχόλια που πρέπει. Κανείς π.χ. δεν βγήκε να πει ότι ο κ. Λελούδας είναι συγγραφέας σχετικού βιβλίου, άρα έχει κάθε ιδιοτελή λόγο να προσπαθεί να μειώσει τους άλλους συγγραφείς. Κανείς δεν βγήκε να πει ότι είναι μέλος μιας συγκεκριμένης ομάδας που έχει κάθε λόγο να διατηρεί τη σπηλαιολογία στην Ελλάδα ιδιοκτησία της.
Όλοι εμείς που ψαχνόμαστε με το διαφορετικό, με το παράξενο, είμαστε de facto σε ρήξη με το κατεστημένο, άρα θα πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί όταν αυτό στέκεται εναντίον μας.
Ορισμένα πράγματα θα πρέπει να θίγονται, ξανά και ξανά όπως φαίνεται, μπας και τα καταλάβουμε κάποτε.
Λοιπόν, ένα τελευταίο σχόλιο, για να επιστρέψουμε και στο θέμα της Κούφιας Γης:
Αλήθεια, γιατί κόπτονται τόσο μα τόσο μερικοί για να μας κρατήσουν μακριά από τη μελέτη του θέματος;
Εγώ, όταν έχω κάτι ενδιαφέρον να δείξω (κάτι με το οποίο ασχολούμαι) και θέλω να το δείξω στους άλλους, το παινεύω, του βάζω σάλτσες, με την ελπίδα να τραβήξω το ενδιαφέρον των άλλων από τον καθημερινό θόρυβο, ώστε να το πάρουν κι αυτοί, να ασχοληθούν, οπότε να το μοιραστώ. Δεν το απομυθοποιώ...
Όταν απομυθοποιώ κάτι με το οποίο ασχολούμαι, συνήθως το κάνω γιατί έχω βρει κάτι σημαντικό, και δεν θέλω οι άλλοι να το μάθουν. Έτσι δεν συμβαίνει και με σας;
Αν δεν είναι σημαντικό, δεν ασχολούμαι. Όταν ασχολούμαι, είναι σημαντικό.
Άρα, δύο τινά:
1) Κάποιοι που το παίζουν ειδικοί και σπηλαιολόγοι, δεν είναι ειδικοί και σπηλαιολόγοι γιατί δεν ασχολούνται στα αλήθεια, αλλά είναι απλώς απομυθοποιητές που δεν είχαν τι άλλο να κάνουν, και είπαν, "Ας κοροϊδέψουμε τους nerds που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα..."
2) Αν είναι πραγματικοί ειδικοί και σπηλαιολόγοι, είναι βαλτοί, και εκείνοι που τους έδωσαν τα επίσημα χαρτιά, τους ειπαν: "Κανονίστε, να μη βγούνε στη φόρα αυτά που ξέρουμε, απομυθοποιήστε και εκείνους που τόλμησαν να βγάλουνε μερικά πράγματα στη δημοσιότητα".
Απλό δεν είναι; Γιατί όμως δεν τα γράφει αυτά κανείς;
Αγαπητέ Saihulud,
ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει και αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν.Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μη κάνεις δημοσιεύσεις στο θέμα αυτό,αλλά σε αυτό που βρίσκεται στη κατηγορία "Ανεξήγητα Φαινόμενα" υπό το τίτλο Κουφια Γη.
Έχεις χρησιμοποιήσει σκληρά λόγια αλλά που τη στιγμή που επιτρέψαμε στο κ. Λελούδα να χρησιμοποιεί το ίδιο σκληρούς χαρακτηρισμούς δε μπορούμε να το απαγορεύσουμε σε εσένα.Απλά να τονίσω ότι μάλλον θα κολλήσουμε πάλι στους χαρακτηρισμούς (ως συνήθως) παρά στο θέμα που συζητάμε.
Από διαχειριστικής άποψης κρίνω ότι έχει προκύψει ίσως ότι πιο σημαντικό και προκλητικό έχουμε ως συντονιστές να αντιμετωπίσουμε.Έχουμε το ζήτημα της "Κούφιας Γης" που ήταν και ίσως παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά "νεομυθολογικα" σενάρια της εποχής.Από τη μία έχουμε υπέρμαχους με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις,στη μέση αυτοί που έχουν αφήσει ανοικτό το θέμα, και από την άλλη απόλυτη άρνηση με την ίδια μηδενιστική (επί του θέματος) άποψη.Οι εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί είτε είναι επώνυμοι είτε είναι ανώνυμοι δε προσφέρουν παρά ένταση και αποπροσανατολισμό.
Υπό αυτές τις συνθήκες αποκλείεται ,όπως εκτιμώ, να γίνει συζήτηση αλλά μάχη "σώμα με σώμα" με ring το forum του μεταφυσικού.Στο τέλος θα καταλήξουμε να μη κάνουμε άλλη δουλειά από το να απομακρύνουμε υβριστικά μηνύματα.
Η θέση των συντονιστών αλλά και της πλειοψηφίας (υποθέτω) είναι να συζητήσουμε το θέμα της "Κούφιας Γης" .Έχουμε σπηλαιολόγους, σκεπτικιστές,συγγραφείς,αναζητητές και φίλους του Ανεξήγητου και του Φανταστικού.
Ήδη οι συντονιστές συζητάμε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια κουβέντα χωρίς να οδηγηθεί εκτος θέματος.Οι προτάσεις όλων σας είναι ευπρόσδεκτες ,μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα σε όποιο συντονιστή θέλετε.Μπορείτε και να μας βρίσετε δεν υπάρχει πρόβλημα,αλλά σκοπός μας είναι να συζητηθεί το θέμα "Κούφια Γη" και αν μπορούμε να έχουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις.Αρκεί να μη κοιτάμε τα δέντρα (χαρακτηρισμοί) αλλά το δάσος ("Κούφια Γη").
Παρακαλώ μην απαντάτε σε αυτό το θέμα για τη "Κούφια Γη" .Μπορείτε βρείτε το topic "Κούφια Γη" στη κατηγορία "Ανεξήγητα Φαινόμενα".
Λίγη αυτοσυγκράτηση σε όλους θα βοηθούσε πολύ.
beetlejuice
20-01-06, 11:51
Ακουστηκαν οντως βαριες κουβεντες απο δυο ακρως αντιθετους πολους... Θα συμφωνησω με τον Απαν οτι αποτελει προκληση για τους συντονιστες η διαχειριση του διαλογου για την Κουφια Γη ετσι οπως εχουν εξελιχθει τα πραγματα και με τους εμπλεκομενους στη συζητηση.
Ημουν και ειμαι της αποψης οτι τοσο οι ερευνητες οσο και οι σπηλαιολογοι εχουν να δωσουν πολλα στους ενδιαφερομενους σε οτι αφορα το συγκεκριμενο ζητημα. Και πιστευω οτι αργα ή γρηγορα θα επρεπε και αυτοι να μπουν "στο παιχνιδι" της Κουφιας Γης καταθετοντας την αποψη τους. Γιατι πως ειναι δυνατον να θεω να εξερευνησεις το αγνωστο και το "απαγορευμενο" χωρις τις απαραιτητες γνωσεις και προφυλαξεις, χωρις τους κινδυνους που διατρεχεις απο μια τετοια εξερευνηση; Η κατακεραυνωση του ενος ή του αλλου χωρου μονο συγχυση μπορει να προκαλεσει. Ποσα και ποσα παιδια δεν μπηκαν σε σπηλαιολογικα σεμιναρια απο τα γραπτα του Γιανουλλακη για την Κουφια Γη; Εμαθαν να αγαπουν και να σεβονται τη φυση και το περιβαλλον. Ποσοι και ποσοι σπηλαιολογοι δεν ηρθαν σε επαφη με τον κοσμο των αναζητητων συμμετεχοντας σε διαδικτυακα φορουμς, ερχομενοι σε επαφη με περιοδικα του παραξενου που εγραφαν για την "Κουφια" Γη;
Με τον εναν ή με τον αλλο τροπο ο καθενας μπορει να προσφερει κατι. Ειτε για να βελτιωσει το επιπεδο μας ως ανθρωπος, ειτε για να βελτιωσει τα "αντανακλαστικα" μας σε καιρους που η τυχη μας δεν εξαρταται αμεσα απο εμας, ειτε για να μας προσφερει ενα εναλλακτικο χομπυ.
Ας αφησουμε λοιπον στην ακρη τους χαρακτηρισμους. Και ελατε να συμμετασχουμε σε εναν διαλογο με επιχειρηματα και συζητηση επι της ουσιας.
Κυρίες και κύριοι
Ξεκινώντας το θέμα Κούφια Γη ήταν εν γνώση μου η εξέλιξη της συζήτησης αλλά δεν περίμενα να παρεκτραπούμε.
Επιχειρήματα και τοποθετήσεις, στοιχεία,αναλύσεις και πληροφορίες είναι αυτό που θα βοηθήσει τη κουβέντα μας.
Δεν είναι ωραίο να φθάνουμε σε ακραίους χαρακτηρισμούς και πρώτος εγώ αναθεωρώ αυτά που είπα και οι φίλες και φίλοι του φόρουμ μπορούν να αξιολογήσουν το καθένα μας και τη πορεία μας εδώ μέσα. Νομίζω πως όλοι έχουμε δώσει δείγμα γραφής.
Σχετικά με τον apan@samos ούτε που ξέρω, ούτε που έχω τίποτα εναντίον του. Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μην ξανά δημοσιοποιήσει τον προσωπικό του τηλ αριθμό. Δεν έχω να λύσω καμιά διαφορά μαζί του, εξάλλου οι εποχές που τράβαγα το εξάσφαιρο στη μπάρα του saloon έχει περάσει από μένα πριν από πολλά καλοκαίρια.
Κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος και καλά θα κάνουμε που και που να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Ευχαριστώ
Cap-10
Αγαπητέ cap-10,
ειλικρινά τα ανακληθέντα λόγια σου έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία.Η συμπεριφορά στις υποχρεώσεις μου ως συντονιστής θεωρώ ότι είναι άριστη και ότι αν προκύπτει κάποιο ζήτημα αυτό είναι από παρεξήγηση και μόνο.
Γι αυτό το λόγο παρά τη σκληρή και άδικη επίθεση που δέχτηκα,δεν ανταπέδωσα.Απεναντίας δημοσιοποίησα το ονοματεπώνυμό μου και το προσωπικό μου τηλέφωνο (κάτι που γενικά πρέπει να αποφεύγεται) με σκοπό να δείξω ότι είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε επιθυμία σου για άμεση επικοινωνία.Αν αυτό θεωρείται απειλή και συμπεριφορά saloon μάλλον για παρεξήγηση στο καπάκι πρόκειται.
Για μένα το θέμα είναι λήξαν και θα προτιμούσα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συμπεριφορά μου είτε να στείλεις κάποιο προσωπικό μήνυμα σε όποιον συντονιστή θες,είτε να με πάρεις ένα τηλέφωνο.
Δεν έχει κανείς να φοβηθεί κάτι,εδώ είμαι και η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όλους.Ακόμα και να με βρίσει μπορεί αλλά πρώτα να ακούσει αυτά που έχω να του πω.
Είναι κρίμα να ασχολούμαστε αμφότεροι με πράγματα μη δημιουργικά ενώ η παρουσία μας στο forum άλλα λέει.
Καλή συνέχεια,
Άπαν.
SaiHulud το θεμα αυτο πρεπει να φτασει σε ενα τελος. Αυτοι οι χαρακτηρισμοι κ συμπεριφορα δεν συναδει με τους κανονες του φορουμ και πραγματικα ειναι ντροπη. Λαθος που ειπωθηκε οτι ειπωθηκε απ τον κ.Λελουδα, λαθος αυτα που ειπωθηκαν απο σενα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να δειχθει αλλη ανοχη σε τετοιου ειδους παραστρατηματα. Εγω προσωπικα δεν θα το ανεχτω. Φιλε SaiHulud εαν εχεις κατι να πεις να το πεις στην συζητηση για την Κουφια Γη,εαν εχεις τα επιχειρηματα να καταρριψεις ή να αποδειξεις την θεωρια αυτη να τα πεις εκει κ να αντιμετωπισεις επι ισοις οροις τους υπολοιπους συνομιλητες με τεκμηριωμενο λογο.Ετσι αρμοζει συμφωνα με το υφος του φορουμ.Θελω να πιστευω οτι εχει γινει κατανοητο κατι τετοιο τοσο καιρο.
Old cave-dinosaur
20-01-06, 17:17
Aγαπητέ, Sai Hulud.
To ανθρωπάριο, θα ήθελε να σου πεί δυό λόγια.
1. Δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ, ευτυχώς ή δυστυχώς, δημόσιος υπάλληλος καμιάς "υπηρεσίας".
2. Βγάζω το ψωμί μου απο μια κανονική και τίμια δουλειά και, δεν δηλώνω αργόσχολος, ή, εισοδηματίας, ιδιότητα που, έχω την αμυδρή υποψία, κατέχεις ! (Εκτός κι' αν είσαι ο ίδιος ο Παντελής, ή, κάποιος καθόλα εξαρτημένος απ' αυτόν ! - (...Αλήθεια,...το ονοματάκι σου;)
3. Την εποχή -πρίν 30 χρόνια που άρχισα - και συνεχίζω ενεργά- να ασχολούμαι με την σπηλαιολογία, ο, καθ' οιονδήποτε τρόπο, πάτρωνάς σου, απλώς, αγνοείτο...
4. Όταν, πρίν 6-7 χρόνια, πρωτοεμφανίσθηκε στην "πιάτσα", δήλωνε με άρθρα του, πρώτα σε περιοδικό, απ' το οποίο θορυβωδώς, απεχώρησε και έπειτα στα κουφιο-ερευνητικά βιβλία του, σημεία και τέρατα για συγκεκριμένα σπήλαια και διάφορες τεχνητές στοές, ότι ..."τραγουδούσαν μέσα νεράϊδες, ότι έμπαιναν απο το Πήλιο και έβγαιναν στην ....Κίνα, ότι τα μεταλλεία στην περιοχή Διστόμου, δεν είναι μεταλλεία, άλλά ...????..(!), και εκατοντάδες άλλες, του ίδιου πάντα επιπέδου, μπαρούφες.
Όταν, δε, σε προσωπικές κλπ συναντήσεις μας, τον ρωτούσα εντελώς συγκεκριμένες ερωτήσεις για εντελώς συγκεκριμένα ΠΑΝΤΑ σπήλαια κλπ, οι μόνιμες αμαντήσεις-επωδός του, ήταν ....άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε !
5. Δεν νομίζω άλλωστε ότι κανένα σοβαρό άτομο, ανεξαρτήτως ιδιότητας, μπορεί να παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά, αλλά μόνο, σαν λογοτεχνικά φανταστικά κείμενα και, φυσικά όχι, για πραγματικά γεγονότα και τοποθεσίες, όπως θέλει ο φίλος Παντελής !
6. Στα δικά μου βιβλία, κατέγραψα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που υφίσταται στα σπήλαια, βάραθρα, στοές κλπ, που, πολλά απ' αυτά, πρώτος, μαζί με φίλους σπηλαιολόγους, εξερεύνησα. - Η πρόθεσή μου αυτή πάντα υπήρχε, απλώς, πρόσφατα βρήκα το κουράγιο να την υλοποιήσω.
Φυσικά, το ανθρωπάριο (εγώ), δύστυχέ μου φίλε, το τελευταίο που θα έκανε, θα ήταν να σκυλεύσει την "δόξα" των γνωστών απατεώνων. - Θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει, καλύτερα !
Αλλά, οι προαναφερόμενοι (Παντελή, ή, κλακαδόρε "κολλητέ" του) "ερευνητές" αφού βρήκαν -και βρίσκουν- κορόϊδα που τους πιστεύουν, καλά κάνουν ! - "Κονόμες" είναι αυτές, βλέπεις. - Μέχρι τότε, άλλωστε, ήταν ανεπάγγελτοι ! - Κάτι που, βέβαια, ισχύει και τώρα...... - (Εγώ, καλώς, ή, κακώς, έχω κανονική δουλειά για τα προς το ζην..).
7. Θα σταματήσω εδώ, γιατί η μυστική υπηρεσία, απ' την οποία είμαι "βαλτός", με καλεί εις το καθήκον ! - Πρέπει να σπιλώσω, όσους περισσότερους μπορώ, "ερευνητές" κλπ, ώστε να είναι άξιος ο μισθός μου. :D
Το ανθρωπάριο σε χαιρετά ! :eek:
Saihulud:
-1) Κάποιοι που το παίζουν ειδικοί και σπηλαιολόγοι, δεν είναι ειδικοί και σπηλαιολόγοι γιατί δεν ασχολούνται στα αλήθεια, αλλά είναι απλώς απομυθοποιητές που δεν είχαν τι άλλο να κάνουν, και είπαν, "Ας κοροϊδέψουμε τους nerds που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα..."
2) Αν είναι πραγματικοί ειδικοί και σπηλαιολόγοι, είναι βαλτοί, και εκείνοι που τους έδωσαν τα επίσημα χαρτιά, τους ειπαν: "Κανονίστε, να μη βγούνε στη φόρα αυτά που ξέρουμε, απομυθοποιήστε και εκείνους που τόλμησαν να βγάλουνε μερικά πράγματα στη δημοσιότητα".
Απλό δεν είναι; Γιατί όμως δεν τα γράφει αυτά κανείς;
Ποια ειναι απλα Saihulud?Ξερεις εσυ εαν ο κ.Λελουδας ή αλλοι σπηλαιολογοι συγκαλυπτουν πραγματα,εγγραφα,ή οτιδηποτε αλλο?Στο ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ και στο ξαναναλεω.Το να αφηνουμε στον αερα "υπονοουμενα" για την προσωπικη ζωη του καθενως (ειδικα οταν δεν σου εχει δωσει κανενα δικαιωμα ο ιδιος)θα πρεπει να τελειωνει.Αλλωστε απο ποιον να γινει βαλτος?οχι μονον εκεινος αλλα και ο καθε ερευνητης ή σπηλαιολογος.Απαντησε μου αν θελεις γιατι αλλιως θα αποδειξεις μονος σου οτι η παραπανω παραγραφος σου ειναι περα για περα....φλου.
Εκτος των αλλων μιλας για πρωτοπορια και εξοργιζεσαι(ομολογω!).Εδω σου δινω απολυτο δικιο οχι μονον εγω αλλα και ολοι οι φιλοι της κουβεντας.Σου παραθετω(τα δικα μου τουλαχιστον)
-ΚΑΝΕ:Ειναι αληθεια οτι στη χωρα μας η πρωτη βιβλιογραφικη παρουσιαση των θεματων αυτων ηλθε απο τον Π.Γιαννουλακη και την συγγραφικη του ομαδα.
Οπως βλεπεις δεν διαφωνησε κανεις μαζι σου και ουτε προκειτε να διαφωνησει αφου η ιστορια ειναι ιστορια,και επειδη ολοι γνωριζουμε οτι η ιστορια δεν αλλαζει σου προτεινω να ριξεις μια ματια σε 'ΟΛΗ την επισημη "υπογεια" βιβλιογραφια για να δεις ποιος,ποιοι,που,ποτε και γιατι ξεκινησαν της υπογειες εξερευνησεις στην Ελλαδα.Ισως τοτε εχουν να σου πουν "κατι" μερικα ονοματα οπως Πετροχηλου,Λελουδας κτλ
Αυτα στα λεω γιατι τεινεις να κοιτας τη μια πλευρα του κερματος(βιβλιογραφικη) και αναιρεις χωρις δευτερη σκεψη την ουσιαστικοτερη,τη σπηλαιολογικη ή αλλιως επιτοπια επιστημονικη ερευνα.
Φιλικα Μιλτος.
Oldcave-dinosaur τα παραπανω περι "προσωπικων δεδομενων" ισχυουν και για εσενα.-Δεν ειναι κατασταση αυτη
-Το τελευταιο μηνυμα μου εσταλει την ιδια ωρα με του old-cave dinosaur-
Αγαπητέ κύριε Λελούδα, εξακολουθείτε να λέτε πράγματα που σας μειώνουν. Κοιτάξτε σας παρακαλώ το ήθος σας. Με χαρακτηρίζετε «αργόσχολο» και «εξαρτημένο», «κλακαδόρο» και «κολλητό»! Δεν σας έμαθαν στο σπίτι σας να μην επιτίθεστε προσωπικά στις συζητήσεις σας κατά του συνομιλητή σας; Πολύ κακή συνήθεια για ερευνητή και συγγραφέα. Αρμόζει, δυστυχώς, σε άλλου τύπου ανθρώπους. Δυστυχώς, η λεκτική επίθεση που σας έκανα, δεν βλέπω να σας συνέτισε, και θέλετε να συνεχίσετε το καφενείο του λόγου και των απόψεών σας...
Ειδικά στη συγκεκριμένη περιπτωση, από τη στιγμή που είμαι ανώνυμος, θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι δεν έχει νόημα να με μειώσετε, αφού είμαι απλώς μερικά λόγια γραμμένα σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ. Θα έπρεπε να σκεφτείτε το πραγματικό περιεχόμενο των λόγων αυτών, και να απαντήσετε σ' αυτά.
Παρόλα αυτά, διαλέξατε να κατονομάσετε τον Παντελή Γιαννουλάκη «πάτρωνα» μου (άλλη προσωπική προσβολή ...εναντίον μερικών γραμμών κειμένου). Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι δικός σας πατρώνας και όχι δικός μου. Εγώ θα υπήρχα και χωρίς αυτόν, να γράφω ανάλογα πράγματα σε ένα άλλο forum. Όμως εσείς όχι. Γιατί αυτός δημιούργησε το περιβάλλον για να εκδώσετε το βιβλίο σας, και αν δεν είχε «εμφανιστεί στην πιάτσα», θα μιλούσατε για τα σπήλαια μονάχα με τους στενούς σας φίλους (ελπίζω), ενώ τώρα έχετε και ένα κοινό μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Ίσως για αυτό και μόνο, θα έπρεπε να τον σεβαστείτε λίγο παραπάνω.
Σκεφτείτε επίσης το εξής. Ας πούμε ότι εγώ είμαι μηχανικός. Πώς θα σας φαινόταν αν άρχιζα να επιτίθεμαι κατά του Ιουλίου Βερν, και αν δήλωνα δημοσίως ότι είναι απατεώνας, και ότι ο Ναυτίλος δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει εκείνη την εποχή που τον τοποθέτησε ο συγγραφέας του; Και αν έκλεινα λέγοντας «ο Βερν είναι απατεώνας, εγώ είμαι ο μηχανικός που ξέρω την αλήθεια, γιατί δουλεύω μηχανικός εδώ και 30 χρόνια»!
Δεν θα έπρεπε κάποιος να με ενημερώσει ότι δεν κατάλαβα κάτι πολύ σημαντικό για τον Βερν; (Για την ενημέρωσή σας όμως θα ήθελα να σας πω ότι ο Βερν ανήκε στην Κοινότητα Φίλων της Πτήσης με Μηχανές βαρύτερες από τον Αέρα, μια Πτήση που εκείνη την εποχή θεωρούνταν απίστευτη και αντιεπιστημονική σαν πιθανότητα. Αυτή η κοινότητα βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη και κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους).
Χμ... δεν το πιάσατε. Ας σας το εξηγήσω, λοιπόν. Η δουλειά των συγγραφέων είναι να δημιουργούν υποθέσεις και να εξερευνούν διανοητικά το σύμπαν. Για να μη γράφουν όμως καθαρά στη σφαίρα της φαντασίας (δηλαδή μονάχα με μαθηματικά), προσπαθούν να βασίσουν τις υποθέσεις τους σε πραγματικά ερωτηματικά και μυστήρια που βρίσκονται γύρω μας, και μπορεί ο καθένας να εξερευνήσει. Προσπαθούν να κάνουν συνδυασμούς σκέψεων και γεγονότων, να ερμηνεύσουν ερωτήματα και να εξερευνήσουν σκοτεινά σημεία. Και πολλές φορές φτάνουν έτσι σε τρομερές ανακαλύψεις, ή προκαλούν ακόμη και ολόκληρες ανατροπές!
Ο συγγραφέας έχει υποχρέωση να σκεφτεί: «Οι αρχαίοι μιλούσαν για τον κάτω κόσμο. Οι Χριστιανοί το ίδιο. Οι Ναζί το ίδιο (πίστευαν μάλιστα ότι ζούμε στο εσωτερικό της Κούφιας Γης). Ο Τζον Κλυβ Συμς έψαχνε τις Εσωτερικές Χώρες. Ο Μπάλγουερ Λύτον μιλούσε για τους Βριλ. Ο Ναύαρχος Μπερντ έλεγε ότι βρήκε θερμές και πράσινες περιοχές πέρα (και μέσα) από τους πόλους. Οι μυήσεις των Αρχαίων γίνονταν σε σπηλιές. Εγώ πήγα στη σπηλιά έξω από το χωριό μου και ήταν σφραγισμένη. Ο γέρος που καθόταν δίπλα, μου είπε ότι από εκεί βγαίνουν οι νεράιδες. Μήπως;...;»
Εσείς, πολύ καλά κάνετε και μπαίνετε μέσα στη σπηλιά για να την εξερευνήσετε. Αλλά δεν γνωρίζετε, ούτε σκεφτήκατε προφανώς, τα προηγούμενα. Θυμηθείτε το παράδειγμα με το αεροπλάνο cesna. 150 μέτρα πάνω (κάτω) από το έδαφος φτάσατε. Θα έπρεπε κάποιος να σας ενημερώσει, ότι τα 150 μέτρα ύψους δεν είναι αρκετά για να εξαλείψετε την πιθανότητα ζωής στα Άστρα. Ειδικά όταν όλες οι αρχαίες πολεις του πλανήτη είναι απο κάτω γεμάτες με στοές, σήραγγες και μυστικά περάσματα, όπως και οι μοντέρνες άλλωστε...
Δεν φαίνεται επίσης να σκεφτήκατε ποτέ ότι ο Αινστάιν ανέπτυξε τους νόμους των διαστρικών ταξιδιών (με τη θεωρία της σχετικότητας) πριν το 1905, πριν να πετάξει το πρώτο αεροπλάνο των αδελφών Ράιτ! Σκέφτεστε τι θα άκουσε αυτός από τους μηχανικούς και τους φυσικούς που ήταν 30 χρόνια στη δουλειά (και ακόμη ακούει).
Εσείς δυστυχώς, αντί να χαρείτε με το βιβλίο του Γιαννουλάκη και να εμπλουτίσετε το ενδιαφέρον σας με παραπέρα εξερευνήσεις, μόλις μάθατε ότι υπάρχει ένας συγγραφέας που έχει κάνει τους προηγούμενους συνειρμούς, τον χαρακτηρίσατε αυτόματα... απατεώνα! (Κοιτάτε, μπορεί κρυφά στο σπίτι σας να τον διαβάζετε μετά μανίας, αλλά σημασία έχει τι λέτε προς τα έξω, έτσι δεν είναι;)
Ξέρετε, με αυτά που λέτε δείχνετε τρεις πιθανότητες. 1) Είτε ότι έχετε προδικασμένες και πολύ στενές αντιλήψεις. 2) Είτε ότι έχετε προσωπικό πρόβλημα (κάτι από αυτά που γράφουν οι συγγραφείς που μελετούν την πιθανότητα της Κούφιας Γης έρχεται σε αντίθεση με βασικές σας «θρησκευτικές» πεποιθήσεις, είτε 3) έχετε άλλους λόγους να απομυθοποιήσετε το όλο θέμα (όχι απαραίτητα εμπορικούς, αν και αυτό παίζει).
Αν ο κύριος Γιαννουλάκης μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας κατεβάσει ο ίδιος στην Κούφια Γη, επί πληρωμή (κάποιος άλλος ίσως το έκανε, ο συγκεκριμένος όχι), θα τον κατηγορούσα κι εγώ μαζί σας. Αλλά δεν το έκανε.
Αντίθετα, έκανε μια πολύ καλή μελέτη πάνω στη νεομυθολογία του πράγματος, η οποία είναι πολύ καλή ως λογοτεχνία, αλλά και ως μυθολογική και νεομυθολογική έρευνα, και έφερε σε επάφή με άγνωστες πτυχές της ανθρώπινης έρευνας και γνώσης αμέτρητους αναγνώστες.
Έστρεψε το ενδιαφέρον μας προς τα εσώτερα της Γης (αντίθετα με εσάς, που θα είχατε κάθε λόγο να το κάνετε, αλλά περιμένατε πρώτα τον Γιαννουλάκη, για να μπορέσετε να τον βρίσετε μετά - αλήθεια, απορώ τι θα γράφατε αν δεν υπήρχε και ο Γιαννουλάκης για να βρίζετε).
Εγώ πάντως νιώθω περήφανος που υπάρχει ο Γιαννουλάκης και θα ήθελα περισσότερους Γιαννουλάκηδες γύρω μας. Γιατί με ελεύθερα πνεύματα, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο, κι ας ματώναμε πού και πού το κεφάλι μας σε κανένα σταλακτίτη. Θα σπάγαμε και καμιά κλειδαριά, και αργά ή γρήγορα θα βρίσκαμε την έξοδο από το Σπήλαιο του Πλάτωνα.
Γιατί το θέμα, αγαπητέ κύριε Λελούδα, δεν είναι να μπούμε στις σπηλιές, αλλά να βγούμε από την άγνοια, από τη στένότητα των αντιλήψεών μας. Δυστυχώς, εσείς δεν βοηθάτε προς αυτό τον σκοπό...
Όσο για το θέμα της σπηλαιολογικής έρευνας, αγαπητέ ΚΑΝΕ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η σπηλαιολογική έρευνα να μειώνει τους συγγραφείς...
Υ.Γ.: Αν σας ικανοποιεί, ναι κύριε Dinosaur, είμαι προσωπικός φίλος του Παντελή Γιαννουλάκη, και με τιμά η φιλία και η συνεργασία μου μαζί του. Όπως τιμά και πολλά άλλα μέλη αυτού του forum, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Αλλά αυτό δεν επηρρεάζει το περιεχόμενο των λόγων μου. Απλώς, δικαιολογεί την εμπάθεια που οδήγησε στην απόδοση κάποιων χαρακτηρισμών σε εσάς. Θα τους απέσυρα, αν αποσύρατε και εσείς τους δικούς σας προς την προσωπικότητα του φίλου μου. Αλλά νομίζω ότι δεν θα το κάνετε...
Old cave-dinosaur
20-01-06, 20:42
Αγαπητέ Saihulud.
Πρώτον: Έγραψα: "Πάτρωνας" (προσοχή στον τόνο).
Δεύτερον: Εσείς ξεκινήσατε τις προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον μου (..ανθρωπάριο κλπ) υπο το καθεστώς της ανωνυμίας, ενώ, εγώ είμαι επώνυμος στο forum, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Τρίτον: Δεν αναφέρομαι στα γενικευμένα περί "κούφιας γης" του κ. Γιαννουλάκη, αλλά, σε συγκεκριμένα σπήλαια και στοές που ανέφερε (Κωρύκειο άντρο, στοές Διστόμου, Λαύριο κλπ) για τα οποία έχω ΑΜΕΣΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώση μετά απο δεκάδες έρευνές μου κλπ σ' αυτά, και τα οποία, ο συγγραφέας, παραμυθοποιεί, με τον ένα, ή, τον άλλο τρόπο.
Τέλος πάντων. - Οι συντονιστές έχουν δίκιο. - Οι βαρείς χαρακτηρισμοί, δείχνουν το επίπεδο του καθενός μας.
Σας χαιρετώ.
--> (Eπίσης, ΥΓ: Αποσύρω, ειδικά για τον κ. Γιαννουλάκη, τον χαρακτηρισμό "απατεώνας", διαφωνώντας πάντως ΡΙΖΙΚΑ μαζί του, στα περί τα "υπόγεια". - Για κάμποσους, όμως απο τους υπόλοιπους, με πρώτο-πρώτο, αυτόν με το παραπλήσιο (στην Πελοποννησιακή του εκδοχή!) επίθετο, επιμένω..).
Παρομοίως ανακαλώ και εγώ κάθε εμπαθή χαρακτηρισμό προς το πρόσωπο των σπηλαιολόγων, δεδομένου ότι δεν θα ξανακατηγορήσουν κάποιο συγγραφέα επειδή μας παρουσιάζει μια θεματολογία ή ένα μυστήριο ή μια σειρά από θεωρίες. Αυτή είναι εξάλλου η δουλειά του.
Όσο για την πραγματικότητα της Κούφιας Γης, σίγουρα, κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν πολλά ανεξερεύνητα κοιλώματα μέσα στο υπέδαφος (ελπίζω ότι συμφωνείτε σ' αυτό) και σίγουρα κρύβονται πολλά μυστικά μέσα στις σπηλιές, που κάποτε θα τα ανακαλύψουμε (είτε είμαστε σπηλαιολόγοι είτε όχι).
Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται πρωτίστως οι εξερευνητές και οι μελετητές. Καλά θα κάνουν αυτοί να συνεργαστούν, χωρίς να μειώνουν ο ένας τον άλλον, γιατί η δουλειά τους είναι συμπληρωματική.
Σας ευχαριστώ.
Με χαρά υποδεχόμαστε την φιλική διευθέτηση του θέματος.
Τα τελευταία σας μηνύματα σε καμία περίπτωση δε μειώνει κανέναν και κανείς δεν θεωρεί πως υποχωρήσατε στις θέσεις σας. Αλλά απ΄ότι διαπιστώνουμε και οι δυο πλευρές έχετε πολλά θετικά να δώσετε σε μια δημιουργική συζήτηση. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η εμπειρία σας είναι πολύτιμη και πολύ χρήσιμη για όλους εμάς που ακόμα ψαχνόμαστε.
Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας και στη συνέχεια.
Φιλικά
Cap-10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ SAIHULUD ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ.
ΤΟ ΝΗΜΑ "ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ και ΚΟΥΦΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ" ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΗΜΑ "ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ" ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...OVER
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.