Επιστροφή στο Forum : Στοιχειωμενα σπιτια στον Πειραια
Fox"Spooky"Mulder
20-01-06, 23:50
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα σας,με αυτο το θεμα θελω να κανουμε μια καταμετρηση ποσα τετοια σπιτια υπαρχουν στην περιοχη του πειραια και λιγο παραεξω(Ν.Φαληρο,Μοσχατο).Εγω ξερω απο δευτερο χερι οτι ενα σπιτι στιν καστελα (ειχα αναφερθει πριν απο πολλους μηνεσ σε αυτο το φορουμ) ειναι στοιχειωμενο αλλα δεν εχει παει καποια ομαδα για ερευνα απο οσο ξερω.Δευτερο σπιτι ειναι στο Ν.Φαληρο το οποιο εχει πολλες ιστοριες αλλα οσες φορες εχω περασει δεν εχει συμβει τιποτα περα οτι ειχα παρει κατι φωτογραφιες οι οποιες εμφανισανε τα γνωστα Orbs και τιποτα περα απο αυτο αλλα το ιδιο το σπιτι δεν ειναι να μπει καποιος μεσα διοτι κινδυνευει να καταρευσει..παντως θα ενδιαφερομουνα για τα σχολια σας.
Ευχαριστω
ειχα παρει κατι φωτογραφιες οι οποιες εμφανισανε τα γνωστα Orbs και τιποτα περα απο αυτο
Σχετικά με τα Orbs θα βρείς κάτι εδώ. http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?p=8102#post8102
Από πειραματική διαπίστωση, πρόκειται για αιωρούμενα σωματίδια σκόνης, χωρίς μεταφυσικές προεκτάσεις.
Τώρα, σχετικά με τις επισκέψεις σε τέτοιους χώρους, εκτώς το ότι είναι επικίνδυνο λόγω κατάρευσης, ελπίζω να μην βρείς και κανέναν μπελά από ιδιοκτήτες ή γείτονες ...
Fox"Spooky"Mulder
22-01-06, 20:43
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και ευτυχος η δυστηχος δεν εχω χρονο να κανω κατι τετοιο,απλα ειχα περιεργεια ποιοι αλλοι θα ειχανε κανει καποια ερευνα σε αυτο θεμα....
Έχω συναντήσει αρκετές ιστορίες σε βιβλία και περιοδικά για στοιχειωμένα σπίτια στην περιοχή του Πειραιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόσφατα πληροφορήθηκα την ύπαρξη ενός τέτοιου σπιτιού στο Ναύπλιο αλλά η "εξέταση" στην οποία υπέβαλλα τον "μάρτυρα" με έκανε να πιστέψω ότι η αξιοπιστία του ήταν εξαιρετικά μειωμένη. Αυτό, φυσικά, δεν με κάνει να θεωρώ ότι δεν υπάρχουν τέτοια σπίτια, αλλά στην εξέταση ενός τέτοιου περιστατικού νομίζω πως πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του πολλές παραμέτρους και κυρίως την ψυχολογία και τη γενικότερη διανοητική κατάσταση των μαρτύρων.
corpse_bride669
24-01-06, 22:55
διαβαζω μανιωδως για στοιχειωμενα σπιτια κτηρια...κτλ.. ξερω για ενα σπιτι στην θεσσαλονικη προς το πανοραμα που εχουν γινει αναφορες.. το ποσο εγκυρες δεν Ξερω παντως εχω αρχισει μια ψιλοερευνα... θα δειξει...
Fox"Spooky"Mulder
25-01-06, 23:59
Μιχαλη ειναι πολυ καλη η τοποθετηση σου και ενδιαφερουσα και θα ηθελα παντως να δουμε τι μπορουμε να κανουμε επι του θεματος και να εχουμε επικοινωνια μεσω του φορουμ.
Corpse Bride,φιλε μου καλα κανεις και ξεκινησες την ερευνα σου,θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας αν βρεις κατι ,θα ητανε πολυ ενδιαφερων.
Φίλε corpse_bride669 μίας και αναφέρεσαι για στοιχειωμένα σπίτια στην Θεσσαλονίκη θα ήθελα να σε ενημερώσω πως γνωρίζω για ένα ακόμα το οποίο βρίσκεται στην οδό Μπότσαρη.Οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο για επαναλαμβανόμενους θανάτους των κατά καιρών ενοικιαστών του εδώ και 30 χρόνια. Πιστεύω πως δεν πρόκειται για κάποια φήμη και αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω ενημέρωσέ με.
... νομίζω πως πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του πολλές παραμέτρους και κυρίως την ψυχολογία και τη γενικότερη διανοητική κατάσταση των μαρτύρων.
Και φυσικά και υποβόσκουσες οικονομικές σκοπιμότητες όπως
τρομάζω τους περίεργους και την γειτονιά και αγοράζω το ακίνητο "μπιτ παρά"
Από ιστορίες που άκουγα σε χωριά για ξωτικά τις νύχτες και άλλα διάφορα
πίστεψα τελικά ότι ήταν πίσω από αυτούς τους θρύλους απλοί κλέφτες
που έκλεβαν ζώα και διαδίδοντας τέτοιες ιστορίες μπορούσαν να κινηθούν
άφοβα με μεγάλη ευκολία μέσα στη νύχτα χωρίς να τους δει κανείς.
Ίσως να τους έβλεπε κανένας εραστής αλλά ούτε και αυτός θα τολμούσε
να μιλήσει για να μην εκθέσει την ερωμένη του.
Είναι απίστευτο πόσο εύκολα θύματα δεισιδαιμονίαςπέφτουμε εμείς οι άνθρωποι.
Fox"Spooky"Mulder
26-01-06, 23:37
Χμμ Αγαπητη Λιτσα,το σπιτι αυτο στο πειραια δεν ειναι κοψοχρονιας πουλημενο,ειναι αγορασμενο και ειναι παιδικος σταθμος και λειτουργει μονο το πρωι αλλα η φημη του ειναι ασχημη οπως ακομα χειροτερη ειναι η φημη του διπλανου σπιτιου απο αυτο..αλλα πρεπει να γινει ερευνα με μηχανηματα..ενας φιλος μου ειχε δει απο μακρια μια μπλε αστραπη στην σοφιτα του σπιτιου απο μεσα και οχι απο εξω εμοιαζε λιγο πιο αργο απο φλας μηχανης και δεν ειτανε ουτε φωτα αυτοκινητου ουτε αστραπη διοτι το ψαξαμε αυτο το θεμα επι τις ουσιας...τωρα αν ειναι κανενας κλεφτοκοτας...*γελαει * αλλα παντως αυτο το σπιτι μου εχει κεντρισει την περιεργεια...περιμενω σχολια φιλοι μου...
Καλά ρε σπουκι , αυτό το σπίτι δεν είχε ούτε πόρτες ούτε παράθυρα ούτε κεραμίδια
και μπορούσατε να δείτε από μακριά μπλε αστραπές στις σοφίτες και να μπαίνετε
και μέσα και να ψάχνετε , καλά , ο ιδιοκτήτης δεν φώναξε την αστυνομία να σας
συλλάβουν για διαρρηκτές ??
Για κούλαρε λιγάκι βρε παιδάκι μου και βρες κανένα άλλο θέμα να μας τρελάνεις …
Πάνε στην θρησκεία που είναι αστείρευτη σε τέτοια , θα την καταβρείς σου λέω.
xontro_mpizeli
27-01-06, 13:51
Φίλε corpse_bride669 μίας και αναφέρεσαι για στοιχειωμένα σπίτια στην Θεσσαλονίκη θα ήθελα να σε ενημερώσω πως γνωρίζω για ένα ακόμα το οποίο βρίσκεται στην οδό Μπότσαρη.
????
Στην οδό αυτήν μένω αγαπητέ timio !
Που ακριβώς είναι το σπίτι που λες;
Φίλε μου πρόκειται για μια ευρέως γνωστή ιστορία ιδίως στους τοπικούς κύκλους.Το σπίτι το έχω δει μία φορά και δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να σου πώ με ακρίβεια σε ποιο σημείο βρίσκεται.Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος θεσσαλονίκης άλλωστε.Πιστεύω πως εάν ζητήσεις πληροφορίες ,και ειδικά σε μεγαλύτερους,όλο και κάτι θα μάθεις αφού το story χρονολογείται από παλιά...Αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα.Οι πληροφορίες μου ήταν συγκεκριμένες
αλλά δυστυχώς λίγες :(
Fox"Spooky"Mulder
28-01-06, 00:53
Αγαπητη Λιτσα,το σπιτι αυτο δεν μπηκαμε καλη μου μεσα αλλα απο το μερος τις καστελλας που ειναι ο δρομος φαινεται μια χαρα!!αν περασεις ποτε απο καστελλα ευχαριστως να παμε για καφε και μετα να σου το δειξω το μερος,η με ρωτας που ακριβως ειναι αυτο το κτισμα.Οσο για την Θρησκεια .......
Ελα βρε spooky μου τώρα , εγώ κατ' αρχάς με γκοστ μπαστερς σαν την ταινία δεν βγαίνω για καφέ ,
φοργκέτ ιτ , ούτε με φαντασιόπληκτους , τελεία και παύλα .
Δεν υπάρχουν σπίτια πουθενά στην Ελλάδα που μπορείς από δημόσιο δρόμο να βλέπεις την σοφίτα τους
και να κάνεις διαπιστώσεις από το πεζοδρόμιο ότι συμβαίνουν ανεξήγητα και μυστήρια πράγματα
εκτός αν ... άσε δε το λέω .
Πάνε στη θρησκεία που σου λέω , θα περάσεις καλά ,υπάρχει ένα Παθοκτόνος που όλα
αυτά στα εξηγεί στο πι & φι . και με επιστημονικό τρόπο .
Fox"Spooky"Mulder
28-01-06, 23:36
*χαμογελαει*καλυτερα μιας ωρας Γκοστ μπαστερ παρα 40 χρονια Fame Storyτις και καλομοιροπληκτος,επισης για θρησκειες δεν πιστευω φιλη μου και οσο για αν ειμουνα μεθυσμενος η επηρεασμενος απο αλλα πραγματα τα οποια διοχετευουν στο κοσμο για να τον καθυσηχασουνε δυστηχως η ευτυχως θα σε απογοητευσω,τοτε ας πουμε ολους αυτους που ασχολουνται με αυτα τα θεματα "φαντασιοπληκτους"και να πιασουνε καλυτερες ασχολιες οπως το στοιχιμα,μπιγκ μπροδερ κ.α.η συμβατικη επιστημη ειναι για αυτους που δεν τολμανε να πανε μπροστα και να δουνε περα απο το παραπετασμα που τους καλυπτει τα ματια...εχεις ακουσει οτι ο μονοθφαλμος βασιλευει στους τυφλους?
Λοιπον...εγω μενω στον πειραια και την περιοχη της καστελλας την εχω επισκεφθει πολλες φορες και δεν εχω ακουσει καμια ιστορια για κανενα στοιχειωμενο σπιτι συμφωνω με αυτο που λεει η λιτσα διοτι για να βγει ενα συμπερασμα πρεπει να γινει ερευνα και μαλιστα μεθοδευμενη οχι ειδα κατι σαν αστραπη να μπαινει μεσα απο την σοφιτα.Πιστευω οτι οπως κι εγω πριν λιγο καιρο ημουν μικροτερος πιστευα πολυ ευκολα σε αυτα ετσι κι εσυ...Μια συμβουλη που μου διδαξε η ζωη ειναι τα πολλα λογια να τα ακουω βερεσε...
Fox"Spooky"Mulder
03-02-06, 21:36
Φιλιππε οποτε θελεις σου δειχνω το μερος και μπορουμε να το συζητησουμε το θεμα και μαλιστα χωρις πολλα λογια,μενω σχετικα κοντα με πασαλιμανι οποτε δεν τιθεται θεμα.
γεια σου φιλε μηπως θα μπορουσες να μου διξεις εμενα αυτο το σπιτι? μενω πειραια.
Fox"Spooky"Mulder
07-03-06, 19:29
Ναι Συντομα μολις βρω λιγο χρονο θα κανονισουμε,ευχαριστω
Και εγω,όπως αρκετοί απο εσάς κατοικώ στον Πειραιά,και έχοντας επισκευθεί τα εν λόγω σπίτια αρκετές φορές έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι όντως κάτι παράξενο συμβαίνει στο εσωτερικό τους.Δυστυχώς όμως, υπάρχει έλλειψη απτών αποδείξεων,ωστόσο οι εντυπώσεις που σχηματίζει κανείς καθώς και τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν οταν τα εξερευνεί είναι αξιοσημείωτα και ανεξήγητα...Το σίγουρο είναι,οτι με βεβαιότητα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μόνο μετά απο διεξοδική έρευνα και φωτογραφικό υλικό!!!
Βρε μανία με αυτά τα orbs τα φέρανε σε φωτογραφίες από Αμερική Αγγλία και μετακόμισαν και αυτά μαζί.
Ίσος να είναι σκόνη τπτ παραπάνω.
Μια φίλη μου που τέλειωσε ψυχολογία και πήρε μερικά έξτρα στην παραψυχολογία από περιέργεια και μόνο σε καθαρά επιστημονικό επίπεδο… μου είπε ότι όντως τα λεγόμενα orbs και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις δεν εξηγούνται… αλλά γιατί να μι το δεις με κεφάλι και με πόδια μου λες? Και πέρα από αυτό… μήπως το σπίτι δεν είναι τπτ παραπάνω από ένας απλός αστικός θρύλος? Μιας και είναι ετοιμόρροπο… να προστατευτούν τουλάχιστο τα μικρά παιδιά… και να πλανευτούν τα μεγαλύτερα
:eek:
παντως για το περιβόητο σπίτι στο βότση θεσσαλονίκης (που παρεπιπτόντως είναι και η γειτονιά μου) έχει υποθεί ότι είναι σκέτη μπούρδα (διάβασα ένα σχετικο άρθρο του παντελή γιαννουλάκη) υπάρχουν πολλοί κληρονόμοι και μένει ανεκμετάλευτο... οι θάνατοι που τυχόν έχουν σημειωθεί είναι φυσικοί, αυτός που έχει την μάντρα με τα οικοδομικά υλικά δεν ξέρει τίποτα, ο απέναντι δεν ξέρει τίποτα... πώς βγήκε η όλη ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω... μάλλον είναι αστικός μύθος και αυτό όπως και τόσα άλλα στην πόλη μας
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα σας,με αυτο το θεμα θελω να κανουμε μια καταμετρηση ποσα τετοια σπιτια υπαρχουν στην περιοχη του πειραια και λιγο παραεξω(Ν.Φαληρο,Μοσχατο).Εγω ξερω απο δευτερο χερι οτι ενα σπιτι στιν καστελα (ειχα αναφερθει πριν απο πολλους μηνεσ σε αυτο το φορουμ) ειναι στοιχειωμενο αλλα δεν εχει παει καποια ομαδα για ερευνα απο οσο ξερω.Δευτερο σπιτι ειναι στο Ν.Φαληρο το οποιο εχει πολλες ιστοριες αλλα οσες φορες εχω περασει δεν εχει συμβει τιποτα περα οτι ειχα παρει κατι φωτογραφιες οι οποιες εμφανισανε τα γνωστα Orbs και τιποτα περα απο αυτο αλλα το ιδιο το σπιτι δεν ειναι να μπει καποιος μεσα διοτι κινδυνευει να καταρευσει..παντως θα ενδιαφερομουνα για τα σχολια σας.
Ευχαριστω
Που ακριβως ειναι? δωσε διευθυνση αν θες
leo morpheus
18-05-07, 01:11
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα σας,με αυτο το θεμα θελω να κανουμε μια καταμετρηση ποσα τετοια σπιτια υπαρχουν στην περιοχη του πειραια και λιγο παραεξω(Ν.Φαληρο,Μοσχατο).Εγω ξερω απο δευτερο χερι οτι ενα σπιτι στιν καστελα (ειχα αναφερθει πριν απο πολλους μηνεσ σε αυτο το φορουμ) ειναι στοιχειωμενο αλλα δεν εχει παει καποια ομαδα για ερευνα απο οσο ξερω.
Δες εδώ http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1121
Εγώ και ο Ragnarok από την INF.A team είχαμε πάει αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκαμε κάτι το ''στοιχειωμένο''...μπορέι να κάνουμε και λάθος...
THE KEEPER OF SECRET
04-12-07, 14:31
Φίλε μου πρόκειται για μια ευρέως γνωστή ιστορία ιδίως στους τοπικούς κύκλους.Το σπίτι το έχω δει μία φορά και δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να σου πώ με ακρίβεια σε ποιο σημείο βρίσκεται.Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος θεσσαλονίκης άλλωστε.Πιστεύω πως εάν ζητήσεις πληροφορίες ,και ειδικά σε μεγαλύτερους,όλο και κάτι θα μάθεις αφού το story χρονολογείται από παλιά...Αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα.Οι πληροφορίες μου ήταν συγκεκριμένες
αλλά δυστυχώς λίγες :(
Με ότι διαβάζω εδω μέσα ωρες ωρες, στο τέλος θα στοιχειώσω εγώ.
Ολοι λενε λενε λενε και μόλις φτάσουμε στο παρασύνθημα δηλαδη στο να ζητήσουμε στοιχεία τοτε αρχίζουν τα γνωστά... δεν ξερω ακριβώς, δεν είδα, κάποιος φιλος μου το είπε, οι γειτονες κ.λ.π.
leo morpheus
04-12-07, 14:35
Με ότι διαβάζω εδω μέσα ωρες ωρες, στο τέλος θα στοιχειώσω εγώ.
Ολοι λενε λενε λενε και μόλις φτάσουμε στο παρασύνθημα δηλαδη στο να ζητήσουμε στοιχεία τοτε αρχίζουν τα γνωστά... δεν ξερω ακριβώς, δεν είδα, κάποιος φιλος μου το είπε, οι γειτονες κ.λ.π.
Φίλε μου,τι θεμα των urban legends εχει ακριβως αυτη την ιδιομορφια...καποιος λεει κατι σε καποιον και αυτος με τη σειρα του σε καποιον αλλον και με αυτο τον τροπο δημιουργειται ο θρυλος.
Δεν καταλαβαινω τι σε ενοχλει.Ειναι πολύ δυσκολο να βρεις την αληθεια πισω απο αυτο γιατι καταρχήν δεν γνωριζεις την πηγη,δηλαδη απο που ξεκινησε το ολο θεμα.
Γι αυτο ονομαζονται και urban legends.
[QUOTE=Litsa]Και φυσικά και υποβόσκουσες οικονομικές σκοπιμότητες όπως
τρομάζω τους περίεργους και την γειτονιά και αγοράζω το ακίνητο "μπιτ παρά"
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Παλαιότερα η μητέρα μου, μου είχε αναφέρει για έναν πανέξυπνο καταστηματάρχη στην Σπάρτη, ο οποίος διέδωσε ότι το παραπλήσιο από αυτόν κτίσμα ήταν στοιχιωμένο και το βράδυ ... τριγυρνούσαν φαντάσματα :D , με αποτέλεσμα να μην το αγοράζει κανείς και να περιέλθει στα χέρια του σε εξευτελιστική τιμή...........
leo morpheus
26-05-08, 11:39
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Παλαιότερα η μητέρα μου, μου είχε αναφέρει για έναν πανέξυπνο καταστηματάρχη στην Σπάρτη, ο οποίος διέδωσε ότι το παραπλήσιο από αυτόν κτίσμα ήταν στοιχιωμένο και το βράδυ ... τριγυρνούσαν φαντάσματα :D , με αποτέλεσμα να μην το αγοράζει κανείς και να περιέλθει στα χέρια του σε εξευτελιστική τιμή...........
Εσυ φιλη clarabel,πιστευεις πως εν ετει 2008 καποιος επιχειρηματιας δεν θα αγορασει καποιο καταστημα επειδη υπαρχει η φημη πως ειναι στοιχειωμενο...; :confused:
Αυτο αποκλειεται...
Οι αστικοι θρυλοι ειναι πολυ παλιοι και κανεις δεν γνωριζει πως ξεκινησαν και πως διαδοθηκαν...Σε καμια των περιπτωσεων δεν λεω πως ολα αυτα τα σπιται ειναι στοιχειωμενα...ισως και κανενα...αλλα το θεμα ειναι να ψαξουμε να βρουμε την πηγη των θρυλων αυτων και να ερευνουμε το θεμα οχι τοσο ισως απο την ερευνητικη σκοπια αλλα γιατι οχι και απο την λαογραφικη...
Ας μην ψαχνουμε ''ευκολες'' ερμηνειες και εξηγησεις....
Συμφωνω μαζι σου leo καθως προσεγγισεις τετοιου ειδους, βλεπε στοιχειωμενα σπιτια με στοχο την αγορα τους κτλ, το 2008. Οι αστικοι θρυλοι εχουν τεραστιο ενδιαφερον και δεν θα πρεπει να χανουμε την ουσια ασχολουμενοι με αλλα θεματα περα απο αυτα που ανεφερες.
η θρησκεια ειναι απλα μια φυλακη....εγω οταν ημουν μικρος νομιζα οτι ενα σπιτι στην απο πανω γειτονια μου ηταν στοιχειωμενο...οι λογοι?κατι κοριτσια ειχανε γραψει οποιος μπαινει δν ξαναβγαινει και γιατι νομιζαμε ολοι πως ειχαμε δει το jumanji μεσα στο σπιτι...δν ξερω αν κανεις εχει δει την ταινια...
θελω να πω πως πολλοι λενε και ασκοπα πραγματα ετσι χωρις λογο...
8ελω επισης να ρωτησω αν ξερει κανεις για κανα στοιχειωμενο σπιτι στην αθηνα...
Fox_Mulder
27-05-08, 17:47
Καταρχάς και επειδή τώρα το πρόσεξα, να διευκρινίσω ότι ... άλλο Fox_Mulder και άλλο Fox"Spooky"Mulder :)
8ελω επισης να ρωτησω αν ξερει κανεις για κανα στοιχειωμενο σπιτι στην αθηνα...
Υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια σε Αθήνα , Πειραιά και προάστια που φημολογούνται ότι είναι στοιχειωμένα. Ασχολήθηκα πρόσφατα με το θέμα για τη συγγραφή ενός σχετικού άρθρου και συνάντησα πάμπολλες αναφορές για "στοιχειώματα". Το πιο γνωστό είναι πιθανόν το σπίτι στο Πικέρμι, το οποίο και δεν υπάρχει πια από όσο γνωρίζω.
Στον Πειραιά υπάρχει το σπίτι της Καστέλλας που αναφέρθηκε πριν. Επίσης υπάρχουν ορισμένα νεοκλασικά στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, και συγκεκριμένα ένα στην οδό Ελ.Βενιζέλου. Το συγκεκριμένα σπίτι παρουσιάζεται ως "προσωπική κατοικία του Αλ.Κορυζή ο οποίος πέθανε εκεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες" στη βιβλιογραφία, αλλά το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, το σπίτι του Κορυζή, όπου και αυτοκτόνησε, ήταν στη Βασιλίσσης Σοφίας και όχι στο Νέο Φάληρο.
Από κει και πέρα υπάρχει το περίφημο "στοιχειωμένο" σπίτι της οδού Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο. Μέχρι και ο τηλεοπτικός φακός το έχει επισκεφθεί, ενώ και στο youtube υπάρχει βιντεο από το σπίτι. (http://www.youtube.com/watch?v=LFFaVKa641E) και http://www.youtube.com/watch?v=JiEjXcHk1Ec&feature=related).
Λίγο παραδίπλα, στην Καλλιθέα υπάρχει η οικία της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, που θεωρείτο στοιχειωμένη μέχρι που ο δήμος ανακαίνισε το νεοκλασικό και πλέον σήμερα, το εν λόγω κτίριο στεγάζει τη δημοτική πινακοθήκη Καλλιθέας. Πέρα από το αν είναι στοιχειωμένο ή όχι, αξίζει κάποιος να διαβάσει για τον τραγικό έρωτα της ζωγράφου με τον "καταραμένο" ελληνολάτρη ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο.
Επίσης στην Καλλιθέα, υπάρχει ή υπήρχε (δε μπόρεσα να μάθω αν υπάρχει ακόμα το οίκημα) ο πύργος Αθανασόπουλου, στην περιοχή Χαροκόπου. Περισσότερα για την τραγική ιστορία του Αθανασόπουλου που έγινε και τραγούδι: http://eglima.blogspot.com/2006/09/blog-post_18.html
Μετακινούμενοι νοτιότερα συναντάμε ένα θρύλο για κάποιο στοιχειωμένο σπίτι στη Γλυφάδα, το οποίο λέγεται πως διατίθεται προς ενοικίαση αντί 50 ευρώ το μήνα αλλά δε το νοικιάζει κανείς! Δε γνωρίζω την αλήθεια αυτού του θρύλου , αλλά το σπίτι υποτίθεται πως υπάρχει στην οδό Καραπάνου.
Είναι πάρα πολλά ακόμα, δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να γράψω περισσότερα τώρα... Και δε μιλάμε μόνο για σπίτια, αλλά και για στοιχειωμένα ξενοδοχεία, νοσοκομεία κτλ...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσον αφορά την αντιμετώπιση που θα είχε μια τέτοια φήμη στην εποχή μας. Δικιά μου παράλειψη που δεν ανέφερα εξ αρχής ότι το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα, περίπου, την δεκαετία του 1970.
εχουν γινει αναφορες για διαφορα σπιτια στην θεσσαλονικη. εκτος απο το σπιτι στην β. ολγας , υπαρχει ενα στην ν. κρηνη.απλα γινεται αναφορα οτι υπαρχει. γνωριζει κατι την ιστορια αυτου του σπιτιου? γιατι οι γειτονεσ ειναι ανυσιχει?
Υπάρχει ένα σπίτι στην Φάληρο το οποίο μου έχει κινήσει την περιέργεια.Καταρχίν να πω οτι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για στοιχειωμένα σπίτια και θα φοβόμουν πολύ να μπω και να το ψάξω όμως μου αρέσουν πάρα πολύ τα νεοκλασσικά και θα ήθελα να μένω σε τέτοιου είδους σπίτι(χωρίς περίεργα φαινόμενα).
Το συγκεκριμένο που λέω είναι πολύ εύκολο να το δει κάποιος αν παίρνει το τραίνο.Πριν 3-4 χρόνια δούλευα στην καλλιθέα και τότε κάναν έργα να φτιάξουν τον σταθμό στο Φάληρο οπότε έπρεπε να πηγαίνεις απο ένα δρομάκι παράλληλα με τις γραμμές.Εκεί έχει ένα νεοκλασσικό που τα μόνα πράγματα που παρατήρησα είναι οτι δεν το πιάνει ο ήλιος και πως έχει γραμμένο πάνω κάτι σαν μικρό γράμμα σε γονιό.Έχω σταματήσει να κάνω αυτή τη διαδρομή όμως πραγματικά ήταν ένα σπίτι που εμένα με τραβούσε.
εχουν γινει αναφορες για διαφορα σπιτια στην θεσσαλονικη. εκτος απο το σπιτι στην β. ολγας , υπαρχει ενα στην ν. κρηνη.απλα γινεται αναφορα οτι υπαρχει. γνωριζει κατι την ιστορια αυτου του σπιτιου? γιατι οι γειτονεσ ειναι ανυσιχει?
Αγαπητέ φίλε,
μάλλον έχεις κάνει λάθος το θέμα. Υποθέτω ότι ήθελες να ανεβάσεις το μήνυμά σου στο θέμα Το Στοιχειωμένο της Βασ. Όλγας (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2842). Αν θες ρίξε εκεί μια ματιά και διατύπωσε σε αυτό τις απορίες σου.
Φιλικά,
Melian
Κατά τη γνώμη μου ένα γεγονός το οποίο ενισχύει τους αστικούς μύθους για στοιχειωμένα σπίτια είναι γιατί υπάρχουν πάρα πολλά σε αναλογία παρατημένα κτίρια σε περιοχές - φιλέτα όπως η Καστέλλα και το Μετς. Η Λεωφόρος Παπαναστασίου (πρώην Β. Παύλου) στην Καστέλλα και η Οδός Αρδηττού στο Μετς είναι γεμάτες με μισογκρεμισμένα ερείπια εγκαταλελειμένα εδώ και δεκαετίες που θα μπορούσαν να έχουν αγοραστεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα (κεντρικό σημείο - πολύ καλή θέα). Υποθέτω ότι μετά από τόσα χρόνια τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια θα έχουν ένα αρκετά μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς με κληρονόμους κλπ. που εμποδίζει κάποιες εξελίξεις. :confused:
Έτσι η εγκατάλειψη για τόσα πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει μια σειρά από ιστορίες - πολλές έχουν εμφανιστεί από τα χρόνια του μεσοπολέμου - και απλώς συντηρούνται και ίσως "εμπλουτίζονται" με την πάροδο των ετών. Στην Καστέλλα κάποιοι έχουν "δει" λάμψεις και ένα φάντασμα μιας νέας κοπέλας, στο Μετς κάποιοι άλλοι έχουν "δει" το φάντασμα μιας γριας κλπ.
Ειμαι απο εκεινες που "φωναζουν" διαρκως, "γιατι ενα εγκαταλελειμενο, ερειπωμενο σπιτι πρεπει να ειναι απαραιτητα και στοιχειωμενο?"
Π.χ, "θορυβοι την νυχτα στο ερειπωμενο ταδε αρχοντικο".
Ποσο δυσκολο ειναι εκει μεσα να κυκλοφορουν ποντικια, αρουραιοι, ή και γατες και κυκλοφορωντας να κανουν θορυβο πανω στα χαλασματα??
"Ουρλιαχτα την νυχτα απο τα ταδε εγκαταλελειμενο σπιτι".
Ποσο επισης δυσκολο ειναι καποια πρεζονια να παιρνουν την δοση τους και να κανουν πλακα ουρλιαζοντας????
Ασφαλως και υπαρχουν σπιτια οπου εχουν συμβει ανεξηγητα φαινομενα, ομως οσον αφορα σπιτια που απλα ετσι, λογω εγκαταλειψης αναφερονται σαν στοιχειωμενα, πιστευω πως καποιες φορες (και δεν ειναι διολου απιθανο), ηχοι ή και κροτοι να οφειλονται και σε χαλασματα που πεφτουν (σοφαδες, ξυλα) κλπ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.