Επιστροφή στο Forum : Καλούπια και Δίχτυα (οι πιο παράξενες θεωρίες σας)
Ραδαμάνθυς
01-02-06, 00:37
Καταρχήν καλησπέρα!!! Χαίρομαι παρά πολύ (αν υπάρχει κάτι τέτοιο <χαρά>) αφού είναι η πρώτη φορά που γραφώ!Αλλα ας αφήσουμε τις χαιρετούρες ας μπούμε στο ψητό.
Ήμουν 15 όταν διάβαζα την Πολιτεία του Πλατωνα και τότε ανακάλυψα την δική μου Μαύρη Σπηλιά , ήμουν τόσο ενθουσιασμένος γιατί σαν σκέψη δεν μπόρεσα να την αποκλίσω έως σήμερα άρα μπορεί να είναι και αληθινή. Αυτό το είχα διαισθανθεί τότε , και βεβαία που να ήξερα σε τι περιπέτειες θα έμπαινα μετά !
Σήμερα είμαι 24 και δεν έχω αφήσει το χρόνο να με πάρει από κατω!το 1999 προς μεγάλη μου έκπληξη εμφανίστηκε το MATRIX,απο 2000 ως το 2002 Διαβάζαμε την Κοίλη Γη ,από το 1998 έως το2005 ασχολίαστε με μια παγκόσμια συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας, από το 1995 έως σήμερα ασχολίαστε με τους έψιλον , οι δίδυμοι πύργοι, το χρηματιστήριο ,η παγκόσμια οικονομία, το ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία, γκρίζοι και δέρος ,δύναμη βριλ, να συνεχίσω να λέω και αλλά????
Και τέλος σκέφτομαι! ο Νeo στο δεύτερο μέρος της τριλογίας δεν μαθαίνει ότι είναι ο ίδιος άλλο ένα σύστημα ελέγχου??? Χμμμμ!!! Όλα είναι τόσο όμορφα πλεγμένα μετάξι τους που κατά έναν διαβολικό τρόπο συνδέονται αρμονικα!!Και τινει στο χαος!!! Απλά αναμένω για τις δικές σας Χαοτικές σκέψεις!!!
the_black_planet
01-02-06, 01:02
Φιλε μου με το ωραιο ονομα,σε καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοεις.Φιλε μου δεν ειναι το θεμα να ζεις αλλα να ζεις συνειδητα.Για να το πετυχεις αυτο πρεπει να βγεις απο το σπηλαιο σπαζωντας τα δεσμα,ή αλλιως απο τον λαβυρινθο του Νιτσε.Και αυτο μονο ενας Νιτσε και ενας Πλατωνας μπορουν να το κανουν,να σου χαρισουν το φως δλδ,να δεις την πρωτη ανατολη.Και να δεις το ομορφο και την αρετη.
beetlejuice
01-02-06, 07:17
Γεια σου Ραδαμανθυ και καλωσορισες στην παρεα μας. Οντως ειναι πολυ ομορφο να βλεπεις κομματια σκεψεων απο διαφορα συγγραματα που εχεις διαβασει να ενωνονται "αρμονικα" (οπως αναφερεις).
Ομως οι αξιες και τα μηνυματα που μεταφερουν οι πληροφοριες και τα βιβλια δεν ειναι παντα απο την ιδια εικονα. Δεν μεταφερουν παντα ενα αρμονικο ολογραμμα. Ακομα και τα οσα αντιμετωπιζεις καθημερινα στη ζωη σου δεν μπορεις να τα τοποθετησεις πανω σε κοινες βασεις.
Ετσι η σπηλια που αναφερεις ειναι ενας συμβολισμος του σημερινου συστηματος το οποιο και μεταφερθηκε περιηφημα στην Ταινια "Ματριξ" (οι ιδιοι οι συντελεστες του εργου παραδεχτηκαν πως επηρρεαστηκαν αμεσα απο τς διδαχες του Ελληνα φιλοσοφου). Στο ιδιο ακριβως πλαισιο μπορεις να τοποθετησεις τις κινησεις στα χρηματιστηρια και την παγκοσμια οικονομια ή την πτωση των διδυμων πυργων!
Ομως προσοχη! Εικονες σαν κι αυτες της Κουφιας Γης, των Δερος και του ευρωπαϊκου της Πορτογαλιας (που καταλαβαινω γιατι το χρησιμοποιεις) βρισκονται σε ενα εντελως διαφορετικο επιπεδο νοησης απο τα προηγουμενα και ειναι αρκετα επιφοβο να τα συγχεεις.
Αντιλαμβανομαι ομως πως ολα αυτα βρισκονται σε ενα πλεγμα χαοτικων σκεψεων οπως αναφερεις (και εγω τις κανω αρκετα συχνα ειναι η αληθεια! ;) ) και παρουσιαζουν εξαιρετικο ενδιαφερον.
Θα ηταν πολυ ομορφο αυτο το τοπικ να εξελιχθει σε μια παραθεση ολων των παραξενων (ακομη και αν φτανουν στα ορια του παραλογου!) θεωριων που εχουν συνδεσει τα μελη μας, χωρις φυσικα να υπαρξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια κακοπιστη κριτικη απο τους υπολοιπους (αφου τα μηνυματα του συγκεκριμενου τοπικ μονο κριτικη δεν επιδεχονται ;) ). Λεω να συμμετασχω αναφεροντας 2 παραξενες θεωριες μου. Η μια σχετικα με τον Πυθαγορα και τα αστρικα ταξιδια και η αλλη σχετικα με τον πλανητη Γη και τη σχεση του με το βελονισμο :rolleyes:
Ραδαμάνθυς
01-02-06, 15:45
Συμφωνώ απολύτως beetle juice με την τοποθέτηση σου, στο αρχικό μνήμα ήθελα να φανώ σύντομος για να μην κουράσω !
Πολλά πράγματα που ενώ δείχνουν να μην έχουν σχέση μετάξι τους μπορεί να είναι άρρητα συνδεδεμένα !!! Να θυμίσω «Το Φαινόμενο Της Πεταλούδας»?
Ενώ στην αναφορά μου για το Νeo το κάνω επειδή υπάρχει ενα σαράκι μου μου τρώει την συνείδηση σαν να μου λέει όλα είναι κατασκευασμένα ΟΛΑ!!!
Όσο για το ευρωπαϊκό έχω πολλούς γνωστούς και φίλους που πριν την έναρξη είχα στοιχηματίσει την Ελλαδα για την κάτοχο του τροπαίου μετά την διοργάνωση
Τελικα μηπως γεγονοτα που επρεπε να συμουν σε 200 χρονια αρχιζουν να συμπυκνωνονται ;;; Και αν ναι γιατι;;;
xontro_mpizeli
01-02-06, 18:56
Όσο για το ευρωπαϊκό έχω πολλούς γνωστούς και φίλους που πριν την έναρξη είχα στοιχηματίσει την Ελλαδα για την κάτοχο του τροπαίου μετά την διοργάνωση
Τελικα μηπως γεγονοτα που επρεπε να συμουν σε 200 χρονια αρχιζουν να συμπυκνωνονται ;;; Και αν ναι γιατι;;;
Κ εγώ έχω πολλούς φίλους που λένε ότι ήταν στημένο που πήρε η Ελλάδα το Ευρωπαικό! Ε Λ Ε Ο Σ !!! χεχε:D
Πολύ ωραίο θέμα πάντως αγαπητέ Ραδαμάνθυς!
Αναρωτιέμαι και εγώ πολλές φορές αν όλα αυτά που αναφέρεις είναι αλήθεια και όχι κατασκευασμένα. Θα μου πεις τώρα τί είναι αλήθεια: Έλα ντε!
Μπορούμε να συζητάμε ώρες και να παραθέτουμε διάφορες θεωρίες που σκεφτόμαστε, συλλογιζόμαστε, αυτοσχεδιάζουμε και στην τελική πιστεύουμε!!
Υ.Γ: Ελπίζω κάποια στιγμή, κάποιος Νίο ανάμεσά μας, να αντιληφθεί γρήγορα τι γίνεται .... :)
beetlejuice
15-11-06, 23:57
Ξεθαβω αυτο το θεματακι για να καταθεσω τα χρωστουμενα...
Συμφωνα με την ελληνικη παραδοση, δασκαλος του Πυθαγορα ηταν ο Αβαρις, ενας Υπερβρειος ιερεας του Απολλωνα. Τον φωναζαν και "αιθεροβατη". Λεγεται μαλιστα οτι ειχε την ικανοτητα να πραγματοποιει τα ταξιδια του πανω σε μια "θεϊκη σαϊτα" που του ειχε δωσει ο Θεος. Ενα το κρατουμενο.
Συμφωνα επισης με την παραδοση (που μας μεταφερουν οι νεοπυθαγορειοι) μια απο τις εκπληκτικες ιδιοτητες του Πυθαγορα ηταν πως μπορουσε να βρισκεται σε δυο σημεια ταυτοχρονα. Το παραπανω φαινομενο ειναι γνωστο στους ασχολουμενους με την μεταφυσικη, ως dopellganger ή αλλιως "αιθερικος διπλος". Δευτερο κρατουμενο!
Απο το ενα και το δυο συνεπαγεται οτι ο Πυθαγορας ελαβε καποια γνωση απο τον Αβαρι σχετικα με τα ταξιδια στο αστρικο πεδιο; :rolleyes:
Το επομενο περι του βελονισμου και της Γαιας οσονουπω!
Συμφωνα με την ελληνικη παραδοση, δασκαλος του Πυθαγορα ηταν ο Αβαρις, ενας Υπερβρειος ιερεας του Απολλωνα. Τον φωναζαν και "αιθεροβατη". Καλησπέρα...
Ο Αβαρις νομίζω ότι δεν ήταν ακριβώς δάσκαλος του Πυθαγόρα , διότι ο δεύτερος συνάντησε τον πρώτο όταν μετέβη στην Ιταλία και στην Ιταλία ο Πυθαγόρας αφίχθη “φτασμένος”…
Ο Αβαρις προφανώς βοήθησε τον Πυθαγόρα να συμπληρώσει τις σωματοψυχονοητικές του “επιδώσεις” γνωρίζοντας του μερικά απ τα Υπερβόρεια “κόλπα” και πολύ πιθανόν ο δεύτερος να έδωσε ως αντάλλαγμα στον πρώτο μερικές εκ των “τεχνικών’ τις οποίες εδιδάχθει εξ ανατολών και συγκεκριμένα από τους Ινδούς γιογκοφιλόσοφους απ τους οποίους και είχε αρχικώς μυηθεί...
Με λίγα λόγια υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ των ιδίων με σκοπό την ανταλλαγή τεχνικών και απ ότι έχει σωθεί για να διαβάσουμε ο Πυθαγόρας έτρεφε μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό προς τον Αβαρι.
Δ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.