Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Masonry - Τεκτονισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3093)

Ierofantis 26-05-07 16:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus
Φίλε Ordo,όπως μου απάντησες σε προηγούμενο post,ο Τέκτων αναζητά την μία αλήθεια,σωστά;Παραμερίζω την άποψη μου ότι δεν υπάρχει μία αλήθεια και συνεχίζω...

Σαν αρχαίο φιλοσοφικό σύστημα τι ακριβώς μελετά και ποιες οι κυριότερες επιρροές του;Μελετά ας πούμε κάποια απόκρυφη Δυτική Παραδοση,κάποιες γενικότερες παγκόσμιες φιλοσοφικές παραδόσεις...;Είναι επηρεασμένο αυτό το σύστημα και κατά πόσο από ανατολίτικα φιλοσοφικά συστήματα και από την καμπαλιστική παράδοση;

Είναι οι Τεκτονες(όσοι το καταφέρνουν φυσικά)στα χνάρια του Αγιου Δισκοπότηρου(καταλαβαίνεις τι εννοώ),κάτοχοι κάποιου παγκόσμιου μυστικού ή απλά πλέον μια οργανωμένη ομάδα με οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα;

Φίλε leo morpheus παίρνω την πρωτοβουλία και παρεμβαίνω πρός χάρην της υγειούς αναπτύξεως της συζήτησεις πάνω στο τόσο λεπτό ζήτημα του Τεκτονισμού...

Καταρχάς η αλήθεια είναι μία...Πάντοτε μία ήταν... " Όλα τα ποτάμια οδηγούν στην θάλασσα" λέει η παροιμία. Όλες οι φιλοσοφίες, οι θρησκείες, οι διδασκαλίες οδηγούν στην "Μία" αλήθεια...Απλώς ο κάθε λαός και ο κάθε ένας προσωπικά απο εμάς επιλέγουμε τον τρόπο-μέθοδο που θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε και να αναζητήσουμε την αλήθεια αυτή. Θές να το κάνεις μέσω της φιλοσοφίας των Vondun; Δικαίωμα σου αρκεί να μήν βλάπτεις τους διπλανούς σου...Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στην "προσωπική" αλήθεια του καθενός μας αλλά αυτό δέν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.Τώρα για την Τεκτονική "αλήθεια"...

Ο Τεκτονισμός μελετάει το κάθε σύστημα, την κάθε φιλοσοφία, την κάθε θρησκεία. Βασίζει την δομή λειτουργίας του στα Ιπποτικά πρότυπα του Μεσαίωνα τα οποία και είναι άκρως αξιοκρατικά και λειτουργικά. Απο εκεί και ύστερα οι λειτουργίες των τεκτόνων είναι σαφώς επηρεασμένες απο της αρχαίες φιλοσοφίες και παραδόσεις...Διονυσιακά μυστήρια, πρωτο-χριστιανική, Βουδιστικά και ούτο καθεξής. Μέχρι και μασωνική στοά στον αρχαίο Αιγύπτιο θεό Σέτ της Αιγύπτου υπάρχει. Θέλω να σε πληροφορήσω κάτι επαυτού όμως. Η κάθε στοά εμβαθύνει προτίστως στις φιλοσοφίες της χώρας στην οπολια εδρεύει. Τι θέλω να πώ με αυτό. Οι στοές που υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερο εμβαθύνουν στην αρχαία Ελληνική πίστη και στα τότε μυστήρια καθώς και στα πρωτο-χριστιανικά και χριστιανικά. Φυσικά και μελετάει και περεταίρω φιλοσοφίες όπως του βουδισμού ή του ινδουισμού μα κυρίως αναπτύσεται στα όρια της ενχώριας παράδοσης. Ο Ηράκλειτος έλεγε "Εν το Πάν". Αυτή είναι και η φιλοσοφία σε μία φράση του Τέκτωνα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Φίλε Knight Templar.

Σαφώς και μπορεί ένας τέκτων να είναι και χριστιανός ή βουδιστής ή οτιδήποτε πιστεύει. Όπως και ένας πιστός χριστιανός μπορεί να είναι επηρεασμένος απο τις φιλοσοφικές διδαχές του Σωκράτη και του Πλάτωνα. Δέν του το απαγορεύει κανείς αυτό. Απλώς στην 2ερη περίπτωση που αναφέρω δέν υπάρχουν στοές η οργανώσεις που να κάνουν μελέτες ή να εμβαθύνουν με τυπικά και δομή πάνω στους φιλοσόφους αυτούς και τις σχολές που ιδρύσανε. Έχουν κλείσει δυστηχώς οι φιλοσοφικές σχολές εδώ και χιλιετίες. Θέλω να πώ πώς ο Τέκτων δέν παρεκλίνει απο τα Θρησκευτικά του πιστεύω. Δέν του επιβάλλει κανένας να μήν λατρεύει το δόγμα που εκείνος επιθυμεί (άν το επιθυμεί.). Μήν ψάχνουμε δαίμονες εκεί που δέν υπάρχουν.

Κάπου ποιό πάνω αναφέρθηκε για τον καλό επαγγελματία και την σχέση του με την καλοσύνη. Αναφέρθηκε πώς ένας καλος επαγγελματίας κάλλιστα μπορεί νάναι κακός άνθρωπος. Θα διαφωνήσω...Ένας καλός υδραυλικός..πέραν του ότι θα κάνει ορθά την δουλειά του θα πρέπει να έχει και καλή συμπεριφορά και τιμές φιλικές πρός τον πελάτη. Αυτό δείχνει πώς είναι καλός και ευγενής άνθρωπος. Ένας κακός άνθρωπος ανεξαρτήτως εάν είναι καλός σάν τεχνίτης θα κοιτούσε να υφαρπάξει περισσότερα χρήματα απο το κανονικό. Η πραγματική μας φύση φαίνεται σε όλους τους τομείς στην ζωή μας. Πόσο μάλλον στην εργασία μας που είναι η δεύτερη μας φύση απο μία ηλικία και μετά και περνάμε άπειρες ώρες για τον βιοπορισμό μας.

Να είστε καλά

OrdoAbChao 26-05-07 21:08

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά αλλά όχι τόσο ώστε να καλυφθούν οι φίλοι συνομιλητές είναι αυτό των ριζών του Τεκτονισμού, ή από που αυτός προέρχεται. Ο λόγος που το συνεχίζω είναι διότι θεωρώ ότι απογοήτευσα τον συνομιλητή μου Lux, κάτι που ειλικρινά δεν το ήθελα.

Αγαπητέ Lux,

Κατ' αρχήν θέλω να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει μια de facto απάντηση στο συγκεκριμένο και ελπίζω από τα όσα έγραψα, το παραπάνω να είναι σαφές. Ελπίζω επίσης να έριξες μια ματιά στα κείμενα που έδωσα διότι περιγράψουν περιληπτικά τό όλο θέμα.

Η βασική διαφορά που μπορούμε να αναγνωρίσουμε μεταξύ των υποθέσεων που γίνονται για το σημείο εκκίνησης του Τεκτονισμού είναι αν ο Τεκτονισμός είναι απόγονος μιας αρχαίας αλυσίδας διαδοχής μυστικών ταγμάτων/αδελφοτήτων/εταιριών ή αν απλώς είναι συγγενής προς τα προηγούμενα και διάδοχος μόνο σε φιλοσοφική βάση.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις δύο εκ των σημαντικοτέρων εκπροσώπων και μελετητών του Τεκτονισμού του παρελθόντος, του Albert Pike και του Albert Mackey. Ενώ στην αρχή οι απόψεις τους συγκλίνανε προς το πρώτο, και τούτο σε μια εποχή που οι ενδείξεις ήταν ελάχιστες και που δεν είχαν καμία πρόσβαση σε στοιχεία από την Ευρώπη, ύστερα από χρόνια έρευνα κατέληξαν ότι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γνώμη τους φυσικά έχει τεράστια σημασία, μια γνώμη που διατηρείται αδιαμφισβήτητα μέχρι σήμερα ως η κραταιά. Η χρήση του μύθου ως εργαλείο διδασκαλίας μέσω της αλληγορίας είναι εξαιρετική, από την άλλη όμως η πεποίθηση ότι ο μύθος είναι και ιστορικά αληθής, δεν έχει καμία χρησιμότητα για τους Τέκτονες.

Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η παραπάνω άποψη ακολουθείται από όλους. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είναι οι Τέκτονες που επωφελούνται από αυτήν την κατάσταση. Διατηρώντας αυτόν τον μύθο περί διαδοχής και αρχαιότητας, διάφοροι επιτήδειοι χρυσαφίζουν εμπορευόμενοι συνομωσιολογικές φυλλάδες με θέμα τα Απόκρυφα Μυστικά του Τεκτονισμού, την παγκόσμια κυριαρχία που μάλιστα είναι και σχέδιο αρχαίο, την Μαγδαλινή και άλλα τέτοια γαργαλιστικά και ευφάνταστα για να βγάλουν τον άνθρωπο της καθημερινότητας από την ρουτίνα του. Μέχρι εδώ καλά. Όταν όμως όλα τα παραπάνω στρέφουν την κοινή γνώμη, πολύ κοινή η συγκεκριμένη, εναντίον ενός θεσμού που μόνον αρωγά λειτουργούσε και λειτουργεί για την ανθρωπότητα, ε αυτό νομίζω είναι απαράδεκτο.

Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουμε το παραμύθι για τον εσπερινό και να δούμε τα πράγματα με λογική και ειλικρίνεια. Το κλειδί είναι να βλέπουμε την ομορφιά στον κόσμο με τα μάτια ανοιχτά. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται.

Αυτά.

Φιλικά,
OrdoAbChao

leo morpheus 31-05-07 14:58

Knight templar,είσαι σίγουρος ότι ο Τεκτονισμός είναι θρησκεία;Γιατί;
Ποια η συγκεκριμένη και ακίνητη διδασκαλία του;Ποια τα θρησκευτικά τυπικά του;Ποιοι οι βαθμοί των ιερέων του;Ποια τα ιερά του βιβλία;

Και για να τελειώνουμε με αυτό,πολλοί Πατριαρχες και γενικά ιερωμένοι ήταν Τέκτονες...δες και ο ίδιος...για να δεις ότι δεν παίζει ρόλο η θρησκεία του καθενός...

http://www.grandlodge.gr/Famous_gr_home.html

LuX 01-06-07 08:29

Παράθεση:

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά αλλά όχι τόσο ώστε να καλυφθούν οι φίλοι συνομιλητές είναι αυτό των ριζών του Τεκτονισμού, ή από που αυτός προέρχεται. Ο λόγος που το συνεχίζω είναι διότι θεωρώ ότι απογοήτευσα τον συνομιλητή μου Lux, κάτι που ειλικρινά δεν το ήθελα.
Αγαπητέ φίλε
Συνήθως δεν απογοητεύομαι πολύ εύκολα...
Η ένσταση μου έγκειται στο γεγονός ότι δε πιστεύω πως τα μασονικά τυπικά και γενικά ο μασονισμός έχουν σχέση με τον Διόνυσο και τα μυστήρια του...

Κάτι τέτοιο είναι οφθαλμοφανές στον παρατηρητή χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση ....

[CENTER]πρώτο παράδειγμα...

http://img181.imageshack.us/img181/5...fthestacv4.jpg

δεύτερο παράδειγμα
http://img300.imageshack.us/img300/6...89f6f8ohn1.jpg

Βρες μου τα κοινά σημεία ..... υπάρχει κάτι που συνεχίζεις να μη καταλαβαίνεις .... ?
Εκτός κ αν εννοείς κάποια μυστικά κρυφά τυπικά που έχεις κάνει αυθαίρετους συσχετισμούς και τα βαφτίζεις Διονυσιακά.....η εάν αυτά ομοιάζουν με το δεύτερο παράδειγμα αλλά δεν είναι ορατά στους κοινούς θνητούς , οπότε όλοι εμείς έχουμε άγνοια επί του θέματος ....

...Αλλά ο Διόνυσος ως εκστατικός Θεός και όπως γνωρίζουμε όλοι , δεχόταν τα μυστήρια στα δάση και στα ξέφωτα και ουχί σε στοές και μυστικές κρυψώνες .....

Τέλος στη παραπάνω αναρτημένη λίστα από τον leo morpheus δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον απ όλους τους αναφερόμενους ως Διονυσιακά Επηρεασμένο τύπο !

Με φαρδιές γραβάτες όλους τους φαντάζομαι , σημαντικά πόστα , παχυλούς μισθούς και επιδόματα , καρφιτσωμένους απ τα ξύλινα κοστούμια τους στη πυραμίδα του κοινωνιοιεραρχικού status !

Που είναι ο Διόνυσος ;
Αν ήταν παπάς ίσως τον έβρισκες κάτω από κάποιο τραπουλόχαρτο ....!

Δ.

Drymonia 01-06-07 17:34

Όντως καμιά σχέση.. ο ένας - το χοντρό μπουλουκάκι - είναι σαν να έχει καταπιεί χάρακα και οι άλλοι σαν να χουν καταπιεί κάτι άλλο..:D

OrdoAbChao 03-06-07 04:04

Αγαπητέ Lux,

Παράθεση:

Βρες μου τα κοινά σημεία ..... υπάρχει κάτι που συνεχίζεις να μη καταλαβαίνεις .... ?
"Ο νήπιος Διόνυσος, μέσα στο λαμπρό σκηνικό της ανάδειξής του από τον Δία σε θεό πρώτο και μέγα, σε διάδοχο, τη στιγμή που είχε επιδοθεί αμέριμνος στα παιγνίδια του, τεμαχίζεται από τους καραδοκούντες Τιτάνες. Αυτοί στη συνέχεια διαπράττουν επάνω του, χρησιμοποιώντας τις ιερές αυτές σάρκες, για να ολοκληρώσουν το βδέλυγμα της ωμοφαγίας και το μυστήριο της μετάληψης.
Η Αθηνά βέβαια και ο Απόλλων διασώζουν την καρδιά του αθώου θύματος και ο Ζευς τον ανασταίνει και τον αποκαθιστά, αφού κατακεραύνωσε πρώτα τους Τιτάνες."

Σύγκρινε το παραπάνω με τον μύθο του Χιράμ.

OrdoAbChao

OrdoAbChao 03-06-07 04:05

Drymonia,

Χιούμορ του χειρίστου είδους.

LuX 03-06-07 14:26

Παράθεση:

Drymonia,

Δε νομίζω πως κάνει χιούμορ Δρυμονία μου :D
ούτε οτι δε κατάλαβε .....
απλά όταν ΔΕΝ εν έχεις τη προσωπική γνώμη-εμπειρία το επίστασθαι, ακούς και πιστεύεις ότι έχεις διδαχθεί και είναι πολύ δύσκολο να πας κόντρα η να παρουσιάσεις μιαν αντίθετη γνώμη , να πας ανίθετα στο ρεύμα δηλαδή....
Αφού κάτι σε κρατάει....

Ότι μανθάνεις παρ άλλου δεν έπεται πως είναι η αληθής γνώση αλλά μόνον η γνώση άλλου...
Αφού Η αληθής γνώση το επίστασθαι δηλαδή, δίδεται μόνον εις τον αυτοδιδάκτως , τον εξ ιδίας αντιλήψεως μαθόντα...!

Αγαπητέ Ordo …
Νομίζω πως σκέφτεσαι κάπως «κλειστοφοβικά» αφού φαντάζεσαι τον Διόνυσο μόνο ως θεό, καθ εικόνα και καθ ομοίωση του ανθρώπου, δηλαδή μόνο με ανθρώπινη σάρκα ..
Φαντάσου τον ως μύκητα για παράδειγμα, ενημερώσου για το τι «αλλαγές» μπορεί να προξενήσει ένα μύκητας στον ανθρώπινο οργανισμό και σύγκρινε τον με την ωμοφαγία, τους τιτάνες αλλά και την αποξήρανση .....

Ίσως μετά καταλάβεις ποιόν ρόλο έπαιξε ο κεραυνός του Δία τη μια φορά, η χύτρα , η Σεμέλη και ο κόκκινος οίνος καθώς επίσης γιατί γεννάται δυο φορές και ποιο καθοριστικό ρόλο παίζει η χρυσή βροχή του Διός κατά τη γένεση του ,την άλλη φορά ....

Δε θα μου ήταν δύσκολο να σου πω τι εννοώ αλλά δε θέλω να σου περάσω άλλη μια έτοιμη γνώμη , αφού ως είπα πιο πάνω ....

Η αληθής γνώση το επίστασθαι δηλαδή, δίδεται μόνον εις τον αυτοδιδάκτως , τον εξ ιδίας αντιλήψεως μαθόντα...!
Είμαι σίγουρος πως αν σε ενδιαφέρει πραγματικά.. θα το ψάξεις ....!!

Δ.

OrdoAbChao 03-06-07 16:46

Αγαπητέ Lux,

Μάλλον σε έχω υποτιμήσει, κάτι που για μένα είναι απαράδεκτο. Κάποιες φορές δυστυχώς δεν το ελέγχουμε και σου ζητώ συγνώμη γι'αυτό.

Ο Τεκτονισμός δεν παρέχει έτοιμη γνώση. Ο Τεκτονισμός είναι ένας αμιγώς βιωματικός δρόμος, και τα συμπεράσματα που καταλήγει ο καθένας βασίζονται πρώτον στις δυνατότητές του και δεύτερον στην προσωπική του εργασία. Όμως, τον χαρακτηρίζει μια ομόνοια που εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων, διαφορετικών πεποιθήσεων. Ο Τεκτονισμός είναι το θεμέλιο που ο κάθε Τέκτων χτίζει πάνω του. Γι'αυτό και αναγνωρίζει την Ελευθερία ως αρχαίο δικαίωμα του ανθρώπου, την Iσότητα ως αναγκαιότητα για την πρόοδο της φυλής του και την αδελφότητα που υπό τη σκέπη της οι αδελφοί εργάζονται για έναν ανώτερο σκοπό.

Για το θέμα μας τώρα. Τον Διόνυσο δεν τον φαντάζομαι καθόλου. Τον κατανοώ ως συμπαντική αρχή, ανάλογη προς την αρχή του Πανός ή του αιωνίου ταραξία. Τούτη η αρχή έρχεται διαρκώς ενάντια προς την αρχή της αταραξίας, την συντηρητική αρχή της συμπυκνώσεως. Αν θέλεις να τον φανταστώ, μπορώ να τον φανταστώ ως το γιγάντιο μαγκάλι των κόσμων, ο ίδιος ως πύρινη λάβα που διαμορφώνει και μεταμορφώνει τις σταθερές.

Θα μπορούσα όμως να σου γράφω μέχρι αύριο για τον τρελό, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Αν βλέπεις όσα βλέπω, νομίζω ότι είναι αρκετά.

Παράθεση:

Η αληθής γνώση το επίστασθαι δηλαδή, δίδεται μόνον εις τον αυτοδιδάκτως , τον εξ ιδίας αντιλήψεως μαθόντα...!
;)

Φιλικά,
OrdoAbChao

"Ο χρήστης OrdoAbChao δεν είναι μέλος καμίας δημόσιας ομάδας"

Drymonia 03-06-07 23:42

Παράθεση:

Drymonia,

OrdoAbChao,

Αν ο Θεός μπορεί να φοβηθεί κάτι, αυτό είναι το χιούμορ..;)
..ακόμα κι αν αυτό είναι διονυσιακό [..χειρίστου είδους σύμφωνα με εσένα]

OrdoAbChao 04-06-07 00:32

Drymonia,

Διονυσιακό σύμφωνα μ'εσένα, χειρίστου είδους σύμφωνα μ'εμένα. Οι χαρακτηρισμοί είναι υποκειμενικοί άρα και δεν μπορούν να ταυτιστούν, ούτε και ν'αλλάξουν πλευρές. Όσο για το αν φοβάται ο Θεός το χιούμορ όπως λες, δεν το νομίζω διότι είναι εξαιρετικός χιουμορίστας.

Όσο για την συμετοχή σου στο συγκεκριμένο θέμα, μέχρι τώρα δεν την βρίσκω ιδιαίτερα επικοδομητική, ούτε και ουσιώδη. Γραφική θα έλεγα. Το θέμα μας είναι ο Τεκτονισμός και όχι τι καταπίνει ο καθένας ούτε κι αν ο θεός φοβάται το χιούμορ.

OrdoAbChao

Drymonia 04-06-07 01:13

Παράθεση:

Όσο για το αν φοβάται ο Θεός το χιούμορ όπως λες, δεν το νομίζω διότι είναι εξαιρετικός χιουμορίστας.
Μα γι'αυτό ακριβώς το φοβάται, ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ θεός..
Και ο θεός στον οποίο πιστεύει ο συμπαθέστατος αλλά κατά τα άλλα - λίγο έως τρομερά πολύ - ..σφιγμένος και θλιβερά [το εννοώ] αγέλαστος μασώνος, είναι τέτοιου είδους. Και κακώς, διότι αυτός που έχει χιούμορ, σύμφωνα με την σοφή μας γλώσσα, είναι υγειής και σωματικά και - πρωτίστως - πνευματικά...

Αν το θεωρείς αυτό εκτός θέματος είναι άποψή σου.

Με αυτή τη λογική πιστεύω μιλάει και ο Lux.

Κοιτάξτε τις σφιχτές παλάμες του μόνο και προσπαθήστε να κάνετε συνειρμούς για τον ψυχισμό του.

Παράθεση:

Όσο για την συμετοχή σου στο συγκεκριμένο θέμα, μέχρι τώρα δεν την βρίσκω ιδιαίτερα επικοδομητική, ούτε και ουσιώδη. Γραφική θα έλεγα.
Φαίνεται ταυτίστηκες τόσο πολύ με κάτι που είπα, δεν εξηγείται αλλιώς...

Το "στρουμπουλό μπουλουκάκι" είναι χαρακτηρισμός του Οβελίξ, που τον συμπαθώ απεριόριστα, δεν είναι βρισιά, μην τα παίρνεις!! [τώρα να τα πάρει κάποιος επειδή τον λένε χοντρούλη, ε, ας κάνει δίαιτα, δεν του φταίμε εμείς!]

Φαίνεται όμως ότι τα γραφικά που λέω εγώ η αμόρφωτη και αμύητη χτυπάνε φλέβα, και μάλιστα χρυσού [τώρα, λευκού ή μαύρου, δεν ξέρω ;) ]

Παράθεση:

Το θέμα μας είναι ο Τεκτονισμός και όχι τι καταπίνει ο καθένας ούτε κι αν ο θεός φοβάται το χιούμορ.
Συγγνώμη που σε έβγαλα λίγο από τα στενά πλαίσια της λογικής σου. Έχεις δίκιο, είναι πολύ δυσάρεστο κάτι τέτοιο..

Όσον αφορά στους αγέλαστους..
Στα σχολεία τα παιδιά [που βρίσκονται στην πιο αγνή και διαισθητική ηλικία] όταν βλέπουν κάτι αγέλαστους να το παίζουν παιδαγωγοί, τους τρελαίνουν στο δούλεμα!!

OrdoAbChao 04-06-07 04:06

Drymonia,

Παράθεση:

Μα γι'αυτό ακριβώς το φοβάται, ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ θεός..
Και ο θεός στον οποίο πιστεύει ο συμπαθέστατος αλλά κατά τα άλλα - λίγο έως τρομερά πολύ - ..σφιγμένος και θλιβερά [το εννοώ] αγέλαστος μασώνος, είναι τέτοιου είδους. Και κακώς, διότι αυτός που έχει χιούμορ, σύμφωνα με την σοφή μας γλώσσα, είναι υγειής και σωματικά και - πρωτίστως - πνευματικά...
Και πάλι είσαι εκτός θέματος. Άλλο στενή λογική και άλλο καθαρός παραλογισμός.

Σημείο πρώτο: Κάνουμε συζήτηση για την ύπαρξη του Διονυσιακού αρχέτυπου στον Τεκτονισμό. Ο λόγος που γίνεται η συζήτηση αυτή είναι διότι ο Lux το αμφισβητεί.

Σημείο δεύτερο: Η υποκειμενική σου κριτική σε μια φωτογραφία ενός Τέκτονα δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ούτε το σύνολο των Τεκτόνων, ούτε και τον Τεκτονισμό. Όπως δεν μπορεί και να μας υποδείξει τον Θεό που πιστεύει ο Τέκτων που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.

Σημείο τρίτο: Το χιούμορ φυσικά και είναι σημαντικό στην ζωή, αλλά το θεωρώ τουλάχιστον βλακώδες ένας άνθρωπος να το αναγάγει σε μέγιστη αρετή. Ένας τέτοιος άνθρωπος ή διακατέχεται από μια γενική ελαφρότητα στις αντιλήψεις του, ή δεν κάμνει καμία προσπάθεια για να κατανοήσει και διατηρείται σε μια σχετική επιφάνεια, κάτω από την μάσκα ενός ευφυούς χιούμορ. Ακόμη και μια μέτρια συνειδητότητα είναι ικανή να κάμνει τους ανάλογους διαχωρισμούς που είναι αναγκαίοι για την κατανόηση βασικών αρχών.

Ούτε με εκνεύρισες, ούτε με έβγαλες από τα πλαίσια της λογικής μου. Για να το έκανες αυτό θα έπρεπε οι θέσεις σου να έχουν τέτοια ισχύ που να μπορούν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τις δικές μου. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν συμβαίνει. Και για τις δύο περιπτώσεις πάντως, (οι θέσεις σου) τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν ουσία.

OrdoAbChao

Drymonia 04-06-07 15:03

OrdoAb Chao,

Χαλάρωσε.

Παράθεση:

Σημείο πρώτο: Κάνουμε συζήτηση για την ύπαρξη του Διονυσιακού αρχέτυπου στον Τεκτονισμό. Ο λόγος που γίνεται η συζήτηση αυτή είναι διότι ο Lux το αμφισβητεί.
Σωστά, και νομίζω ότι το κάνει με επιτυχία, όπως διαπιστώνεται τόσο από τα επιχειρήματα, όσο και από τα οπτικά ερεθίσματα που παραθέτει.

Παράθεση:

Σημείο δεύτερο: Η υποκειμενική σου κριτική σε μια φωτογραφία ενός Τέκτονα δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ούτε το σύνολο των Τεκτόνων, ούτε και τον Τεκτονισμό. Όπως δεν μπορεί και να μας υποδείξει τον Θεό που πιστεύει ο Τέκτων που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.
Και ποιός σου είπε άνθρωπέ μου ότι κριτικάρω όλο τον τεκτονισμό;; Τί επαγωγικός συνειρμός είναι αυτός πάλι; Καθαρός παραλογισμός.. Από το συγκεκριμένο πετάμε στο γενικό και το χρήζουμε και κανόνα! Στην επαγωγική σκέψη μόνο πιθανολογείς, αλλιώς κάνεις λάθος συλλογισμού.
Το τί πιστεύω σύμφωνα με ό,τι έχω διαβάσει και με την διαίσθησή μου ως παρατηρητικός άνθρωπος, είναι άλλο θέμα και μπορεί να ταυτίζεται ή και όχι με κάποια πράγματα που έχου ειπωθεί.

Παράθεση:

Σημείο τρίτο: Το χιούμορ φυσικά και είναι σημαντικό στην ζωή, αλλά το θεωρώ τουλάχιστον βλακώδες ένας άνθρωπος να το αναγάγει σε μέγιστη αρετή. Ένας τέτοιος άνθρωπος ή διακατέχεται από μια γενική ελαφρότητα στις αντιλήψεις του, ή δεν κάμνει καμία προσπάθεια για να κατανοήσει και διατηρείται σε μια σχετική επιφάνεια, κάτω από την μάσκα ενός ευφυούς χιούμορ. Ακόμη και μια μέτρια συνειδητότητα είναι ικανή να κάμνει τους ανάλογους διαχωρισμούς που είναι αναγκαίοι για την κατανόηση βασικών αρχών.
Και ποιός σου ξανάπε άνθρωπέ μου ότι αναγάγω το χιούμορ σε μέγιστη αρετή; Δεύτερος καθαρός παραλογισμός.. Και πάλι προκαταλήψεις, και πάλι μειωτικές φράσεις, και πάλι το μόνο επιχείρημα που απομένει είναι να επιτεθούμε φραστικά στον συνομιλητή μας [καλά που απέχουμε κιόλας, διότι στο επόμενο θα έπεφτε και χαστούκι! Ωραίο τεκτονκό επίπεδο ισορροπίας..:p

Παράθεση:

Ούτε με εκνεύρισες, ούτε με έβγαλες από τα πλαίσια της λογικής μου. Για να το έκανες αυτό θα έπρεπε οι θέσεις σου να έχουν τέτοια ισχύ που να μπορούν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τις δικές μου. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν συμβαίνει. Και για τις δύο περιπτώσεις πάντως, (οι θέσεις σου) τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν ουσία.
Όχι μόνο ελλειπή και προσβλητικά ..επιχειρήματα, αλλά και έπαρση! Τέλεια! Άλλος ένας λόγος, αγαπητοί μου φίλοι του φόρουμ να τρέχετε μακρυά όταν ακούτε για μασώνους!
Συγγνώμη, μέγα ειδήμονα, ποιοί είμαστε εμείς οι ταπεινοί πληβείοι που θα τολμήσουμε να ταράξουμε τα λιμνάζονται, θολά νερά! Που θα τολμήσουμε να πούμε τις ανοησίες μας και να ενοχλήσουμε το τόσο υψηλά ιστάμενο πνευματικό σου κόσμο.

Να σου πω και κάτι άλλο; Οι πιο μεγάλες αλήθειες είναι και οι πιο απλές.
Ο Lux δεν έβαλε τυχαία την συγκεκριμένη φωτογραφία. Είναι γραφική, κι αυτό είναι οφθαλμοφανές. Είμαι βεβαία ότι όσοι την είδαν την ίδια αρχική σκέψη έκαναν, διότι έτσι είναι.. απλά εγώ το εξέφρασα κι'όλας, χωρίς να με νοιάζει να είμαι politically correct. Θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, όπως οι απλοί άνθρωποι, κι ας τους λένε ..αγροίκους κάποιοι ψευτοκουλτουριάριδες.. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο αγνοί και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ.

Τέλος, μια συμβουλή: Αν θες πραγματικά να φτάσεις στο γνωστικό και ψυχικό επίπεδο στο οποίο μάλλον πιστεύεις ότι βρίσκεσαι, μάθε να ΑΓΑΠΑΣ τους ανθρώπους. Χωρίς ΑΓΑΠΗ για τον άνθρωπο και τα δεινά του, κι όχι για το ΕΓΩ/ΕΑΥΤΟ μας και την εξέλιξή μας, δεν είμαστε τίποτα παραπάνω απο μυρμήγκια.. και πάλι βρίζω τα μυρμηγκάκια, καθώς αυτά είναι πολύ πιο αναπτυγμένα σε αυτόν τον τομέα διότι δείχνουν αλτρουισμό [για όλα τα μέλη τους, όχι μόνο τα μυημένα].

Πιστεύω φίλοι μου ότι ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα έχει άμεση σχέση με τον τεκτονισμό, καθώς, όπως σε κάθε τί που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, πρέπει να μελετάμε προσεκτικά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς αυτό ορίζει, εκτελλεί και άρχει!

Antonia 04-06-07 15:52

Παρέμβαση

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να παρέμβει και κάποιος εκ της συντονιστικής ομάδας... :)

Θα σας παρακαλούσα και τους δύο να ηρεμήσετε και να "επιστρέψετε" στο επίκεντρο της συζήτησεις που δεν έχει να κάνει ούτε με μια συγκεκριμένη φωτό, που αντικειμενικά είναι ένα μεμονωμένο παράδειγμα και ουχί αντιπροσωπευτικό, ούτε με το χιούμορ του οποιουδήποτε θεού, αλλά ούτε και με την αγάπη.
Θα μου πεις Δρυμονία μου η αγάπη παντού πρέπει να υπάρχει και δε θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά δεν παρατήρησα πουθενά τον συμπαθή και αξιόλογο συνομιλιτή OrdoAbChao να εκφράζει μίσος.
Νομίζω πως τα τελευταία ποστς δεν είναι τίποτε άλλο από προϊόν παρεξήγησης. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν όλοι μαζί κι ας συμμετέχουμε (όσοι επιθυμούμε και όπως το επιθυμούμε) στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση χωρίς προστριβές που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

OrdoAbChao 04-06-07 16:00

Aγαπητή Drymonia,

Περί επαγωγικού συλλογισμού:

Παράθεση:

Και ποιός σου είπε άνθρωπέ μου ότι κριτικάρω όλο τον τεκτονισμό;; Τί επαγωγικός συνειρμός είναι αυτός πάλι; Καθαρός παραλογισμός..
Παράθεση:

Ο Lux δεν έβαλε τυχαία την συγκεκριμένη φωτογραφία. Είναι γραφική, κι αυτό είναι οφθαλμοφανές.
Παράθεση:

Όχι μόνο ελλειπή και προσβλητικά ..επιχειρήματα, αλλά και έπαρση! Τέλεια! Άλλος ένας λόγος, αγαπητοί μου φίλοι του φόρουμ να τρέχετε μακρυά όταν ακούτε για μασώνους!
Παράθεση:

Πιστεύω φίλοι μου ότι ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα έχει άμεση σχέση με τον τεκτονισμό, καθώς, όπως σε κάθε τί που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, πρέπει να μελετάμε προσεκτικά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς αυτό ορίζει, εκτελλεί και άρχει!
Περί εκνευρισμού:

Παράθεση:

Συγγνώμη, μέγα ειδήμονα, ποιοί είμαστε εμείς οι ταπεινοί πληβείοι που θα τολμήσουμε να ταράξουμε τα λιμνάζονται, θολά νερά! Που θα τολμήσουμε να πούμε τις ανοησίες μας και να ενοχλήσουμε το τόσο υψηλά ιστάμενο πνευματικό σου κόσμο.
OrdoAbChao

OrdoAbChao 04-06-07 16:06

Αγαπητή Antonia,

Είμαι πάντοτε ήρεμος, να μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο. Για κάποιο λόγο η φίλη Drymonia θέλει σώνει και καλά να είμαι εκνευρισμένος και να την αντιπαθώ. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο διότι δεν την γνωρίζω άρα δεν έχω και κανένα λόγο να την αντιπαθώ. Είναι γνωστό φαινόμενο στις κοινότητες του διαδικτύου με το που δηλώσεις ειλικρινώς ότι είσαι Τέκτονας να δέχεσαι μια αδικαιολόγητη επίθεση, λες και η Τεκτονική ιδιότητα συνεπάγεται σε αποδεδεγμένη αμαρτία.

Φιλικά,
OrdoAbChao

Drymonia 04-06-07 17:59

Αγαπητέ OrdoAbChao,

Παράθεση:

Για κάποιο λόγο η φίλη Drymonia θέλει σώνει και καλά να είμαι εκνευρισμένος και να την αντιπαθώ.
Περί συμπάθειας λοιπόν..
Παράθεση:

διακατέχεται από μια γενική ελαφρότητα
Παράθεση:

Ακόμη και μια μέτρια συνειδητότητα είναι ικανή να κάμνει τους ανάλογους διαχωρισμούς που είναι αναγκαίοι για την κατανόηση βασικών αρχών
Παράθεση:

παραλογισμός.
Παράθεση:

Γραφική
Παράθεση:

τουλάχιστον βλακώδες
..πάλι καλά που δεν μας είπες και ακριβώς τί εννοούσες!!! :D

Για τους συνειρμούς: Χαρακτήρισα ΜΟΝΟ την φωτογραφία. Όσο για τα άλλα ας μην δεχόμουν επίθεση! Όταν ταράζεις ζωντανά νερά δημιουργείται κύμα! ;)
Και δεν θεωρώ τον εκνευρισμό πάντα κακό. Τίποτα δεν είναι ή το ένα ή το άλλο.

Παράθεση:

Είναι γνωστό φαινόμενο στις κοινότητες του διαδικτύου με το που δηλώσεις ειλικρινώς ότι είσαι Τέκτονας να δέχεσαι μια αδικαιολόγητη επίθεση, λες και η Τεκτονική ιδιότητα συνεπάγεται σε αποδεδεγμένη αμαρτία.
Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω να σε ενόχλησα τόσο καιρό που συμμετέχεις, άρα αυτό δεν είναι δικαιολογία, έτσι;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Έτσι λοιπόν Αντωνία μου, κι εσύ κορίτσι μου αν ερχόσουν αντιμέτωπη με τέτοια συμπεριφορά, κάπως ανάλογα θα σκεπτόσουν, απλά εγώ θεώρησα χρέος μου να απαντήσω διότι όλα αυτά ξεκίνησαν δημόσια. Συγγνώμη για την κατάχρηση χώρου που κάναμε και οι δυό μας.
Μην ανυσηχείς πάντως και η φόρουμ-θέαση ανέβηκε ;) και δεν θα το συνεχίσω.

OrdoAbChao 04-06-07 18:37

Αγαπητή Drymonia,

Νομίζω ότι είναι καλό να λήξει το θέμα εδώ. Σου ξαναλέω ότι ούτε σε αντιπαθώ, ούτε και είμαι για κάποιο λόγο εκνευρισμένος, ούτε και με έχεις προσβάλλει με κάποιο τρόπο, όπως και δεν έχω αναφέρει κάτι τέτοιο. Από την στιγμή που δεν σε γνωρίζω, η κριτική που σου κάνω απευθύνεται στα όσα γράφεις και όχι στο πρόσωπό σου. Άρα προφανώς και δεν είναι προσβλητική.

Όσο για την τελευταία σου παράθεση, ήταν αναφορική και όχι δικαιολογητική και πάλι δεν απευθυνόταν καθαρά σ'εσένα. Αυτό που ήθελε να υποδείξει ήταν ότι η Ελληνική κοινωνία έχει μια καθαρή προκατάληψη εναντίον τou Τεκτoνισμού, κάτι που σε μεγάλο βαθμό είναι και φταίξιμο των ίδιων των Τεκτόνων, αλλά επίσης οφείλεται στην συνειδητά κακή πληροφόρηση του Έλληνα. Τα τελευταία χρόνα οι Ελληνικές Τεκτονικές δυνάμεις της χώρας κάνουν μια προσπάθεια για να ανατρέψουν την εν λόγω κατάσταση αλλά είναι ακόμη νωρίς. Αυτά.

Φιλικά,
OrdoAbChao

leo morpheus 07-06-07 17:43

Ας ξαναμπούμε στο θεμα λοιπόν...Ποιος φταίει τελικά για τη μη πληροφορηση των Ελλήνων σχετικά με τη Μασωνία;Η κοινωνία;Η εκκλησία;Οι ίδιοι οι Τέκτονες;

Και αν φταίνε οι ίδιοι τότε αυτό έχει να κάνει με τον Β' Παγκόσμιο που οι Ναζί ξεκλήρισαν τους Έλληνες(και μη...)τέκτονες και από τότε επικράτησε μια μυστικοπάθεια στους κόλπους τους;Ή μήπως ο τεκτονισμός εφτασε στο άλλο άκρο,να δέχεται δηλαδή στους κόλπους του τον οποιοδήποτε λόγω έλλειψης ατόμων;

OrdoAbChao 07-06-07 20:45

Αγαπητέ leo_morpheus,

Ο εν Ελλάδι Τεκτονισμός ποτέ δεν έφτασε σε επίπεδο να δέχεται τον καθένα. Βέβαια πάντοτε ισχύει η αρχή που λέει ότι είναι εύκολο να γίνεις Τέκτονας αλλά δύσκολο να παραμείνεις Τέκτονας.

Λόγω έλλειψης χρόνου σου απαντώ πολύ περιεκτικά. Θα επανέλθω.

Φιλικά,
OrdoAbChao

Jimi 09-06-07 19:48

1 Συνημμένο(α)
Σας θυμίζει κάτι το σήμα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού;;; Παντού έχετε χώσει τη μύτη σας άτιμοι τέκτονες... www.gys.gr

09-06-07 20:25

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Jimi κατεθεσες ενα σύμβολο που ομολογουμένος δεν το γνώριζα.

Αλλά θα μου επιτρεψης να κανω μια παρατήρηση.

Η φωτο που μας παρουσιάζεις έχει καποια σύνεργα...

1-διαβητη
2-τρίγωνο
3-μοιρογνωμονιο
4-την γη

Τα 3 πρώτα ειναι τα σύνεργα ενος επαγγελματία γεωγράφου..
Που είναι το μεμτό ????

Το τέταρτο είναι η ΓΗ οπου και βασει αυτων των εργαλειων την μετρανε...

Καλό θα είναι να μην δαιμονοποιούμε καθε τι που βλέπουμε.
Αποψη μου ειναι βεβαια αυτή σεβόμενος και τις οποιες απόψεις σας.

Ευχαριστώ.

OrdoAbChao 09-06-07 21:25

Αγαπητέ Jimi,

Ναι, το σήμα είναι τεκτονικό.

OrdoAbChao

podhlaths 18-08-07 21:30

Απο ότι βλέπω και εγώ και με την λίγη πείρα που έχω, ΣΙΓΟΥΡΑ είναι τεκτονικό...
Χωρίς πλάκα έχουν χωθεί παντού... Πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.....

OrdoAbChao 18-08-07 21:58

Αγαπητέ Ποδηλάτης αν προσέξεις την ημερομηνία που αναγράφεται στο σήμα θα καταλάβεις ότι μάλλον δεν πρέπει ν'ανησυχείς. Ελπίζω να είμαι νοητός.

OrdoAbChao

podhlaths 18-08-07 22:02

Εχεις δίκιο, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.... Έχουν ξεκινήσει απο πολύ παλιά και στις μέρες μας είναι στο απογειο τους....
Πρέπει να παρουμε δραστικά μέτρα....

beetlejuice 18-08-07 23:02

podhlaths κατ' αρχας να σε ενημερωσω οτι ο Ορντο εχει δηλωσει πως ειναι Τεκτων και συμμετειχε στη συζητηση επι του θεματος αποσαφηνιζοντας αρκετα θεματα που τεθηκαν απο τους υπολοιπους. Ομολογω πως δεν καταλαβαινω το υφος αλλα και την χρησιμοτητα (για την αναπτυξη του διαλογου) των οσων λες. Υπαρχει καμια αντι-τεκτονικη ομαδα που ευφησυχαζει και πρεπει να παρει δραστικα μετρα; :cool: Σου προτεινω να κατσεις να διαβασεις ολες τις σελιδες που αφορουν τον τεκτονισμο σε αυτο το τοπικ γιατι απο οτι καταλαβα εχεις την εντυπωση οτι προκειται κατ' αναγκην για κατι το "σατανικο"...

sumotori 19-08-07 12:20

Αλλά τι μπορέι να είναι οι αποκαλούμενοι μασώνοι φίλε beetlejuice ??

Χριστιανοί Ορθόδοξοι ? :D

Εγώ έχω την εντύπωση ότι κάτι σκοτεινό λατρεύουν,όσο τους κόβει βέβαια !

Και μη μου πεις ότι μιλάω υποτιμητικά...να δεις αυτοί τι άποψη έχουν για το rest of the population :)

burzum 19-08-07 13:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από podhlaths
Εχεις δίκιο, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.... Έχουν ξεκινήσει απο πολύ παλιά και στις μέρες μας είναι στο απογειο τους....
Πρέπει να παρουμε δραστικά μέτρα....

Κανένα απόγειο σε πληροφορώ..Η masonry στις μέρες μας είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση και μια λέσχη στην οποία συναντιούνται πλούσιοι μεσήλικες (στην καλύτερη περίπτωση) για να κλάψουν για την δυστυχία των παιδιών της Αφρικής...

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τίποτα το μυστικιστικό και ''απόκρυφο''.!Οπότε μη τρελένεστε..

burzum 19-08-07 13:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OrdoAbChao
Αγαπητέ leo_morpheus,

Ο εν Ελλάδι Τεκτονισμός ποτέ δεν έφτασε σε επίπεδο να δέχεται τον καθένα. Βέβαια πάντοτε ισχύει η αρχή που λέει ότι είναι εύκολο να γίνεις Τέκτονας αλλά δύσκολο να παραμείνεις Τέκτονας.

Λόγω έλλειψης χρόνου σου απαντώ πολύ περιεκτικά. Θα επανέλθω.

Φιλικά,
OrdoAbChao

Και ακόμα ο εν Ελλάδι ''Τεκτονισμός''(Ανάθεμα αν πολλοί μασώνοι ξέρανε τι σημασία έχει η λέξη) είναι ακόμα στο ''επίπεδο'' να ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ (κι οχι να δέχεται) άτομα τα οποία είναι πετυχημένα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ό,τι λέω τα λέω απο δεύτερο χέρι.. :cool:

sumotori 20-08-07 12:50

Για το λόγο αυτό ας είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί με ό,τι μας λένε.

leo morpheus 20-08-07 14:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sumotori
Αλλά τι μπορέι να είναι οι αποκαλούμενοι μασώνοι φίλε beetlejuice ??

Χριστιανοί Ορθόδοξοι ? :D

Εγώ έχω την εντύπωση ότι κάτι σκοτεινό λατρεύουν,όσο τους κόβει βέβαια !

Και μη μου πεις ότι μιλάω υποτιμητικά...να δεις αυτοί τι άποψη έχουν για το rest of the population :)

Φίλε μου,το οτι δεν ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι δεν σημαινει οτι λατρευουν κατι το σατανικο...Μπορεί πολλά απο αυτα που λενε να ειναι εναντια στη θρησκεια αλλα οταν γινεσαι τεκτονας δεν παιζει ρολο η θρησκεια σου...Γινεσαι ανεξαρτήτως θρησκεύματος...

Όσο για την άποψη τους για το rest of the population,λογικό είναι(όχι σωστο...)αφου θεωρουν τους εαυτούς τους μυημενους σε κατι που ο απλός πολίτης δεν κατέχει και ζει στη πλάνη...

OrdoAbChao 20-08-07 17:47

Αγαπητέ Burzum,

Αρχικά να σημειώσω ότι μ'εντυπωσιάζει η σιγουριά σου αλλά και των υπόλοιπων συνομιλητών και είναι κάτι που το συναντάς καθημερινά. Άνθρωποι χωρίς καμία σχέση με κάποιον χώρο έχουν ως δεδομένο ότι γνωρίζουν περισσότερα από κάποιον που είναι μέλος αυτού του χώρου.

Ο Τεκτονισμός θα συμφωνήσω μαζί σου, όχι γιατί υποθέτω όμως αλλά γιατί γνωρίζω, ότι όντως δεν βρίσκεται στο απόγειό του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λειτουργεί μόνον ως φιλανθρωπικός οργανισμός ή ότι έχει παρακμάσει. Δεν θα μπορούσε να γίνεται κάτι τέτοιο διότι δεν θα ήταν Τεκτονισμός. Οι εργασίες συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο που γινόντουσαν στο παρελθόν και η βιωματική εμπειρία είναι η ίδια και πλουσιότερη. Αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο το αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τον δέκτη.

Αγαπητέ sumotori,

Το όνομα που δίνει ο Τεκτονισμός στον Θεό είναι Μ.Α.Τ.Σ. ή Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος. Βλέπεις κάτι σκοτεινό μέχρι εδώ; Παράλληλα δίδει το δικαίωμα στον Τέκτονα να πιστεύει σε όποια θρησκεία αυτός επιλέγει και προάγει τον σεβασμό μεταξύ των διαφορετικών πεποιθήσεων ή εκδοχών του ίδιου γεγονότος, αντί να φανατίζει λέγοντας ότι κατέχει την μοναδική αλήθεια.

Aγαπητέ leo_morpheus,

Όπως έγραψα και πριν ο Τεκτονισμός δεν προάγει την εξάλειψη των θρησκειών αλλά τον σεβασμό και την αποδοχή μεταξύ των αλλόθρησκων. Άρα, προφανώς και συνεχίζει να παίζει ρόλο η θρησκεία σου από την στιγμή που γίνεσαι μέλος του Τεκτονισμού.

Μετά τιμής,
OrdoAbChaο

podhlaths 20-08-07 18:10

Καλά τα λέτε όλοι όμως εγω το μόνο που ξέρω είναι ότι όλα αυτά μου φαίνονται ύποπτα...
Γιατί ένας οργανισμός που ισχυρίζεται ότι προάγει την ελεύθερη σκέψη και την φιλοσοφία( με λίγα λόγια μαζεύονται για να συζητήσουν διεξοδικά κάποιο θέμα) δεν κάνει δεχτό κάποιον φτωχό... δηλαδή κάποιος που είναι πλούσιος σημαίνει ότι ξέρει να συζητά και για φιλοσοφικά θέματα.
και γιατί όλοι αυτοί το κάνουν τόσο μυστικιστικά?

Εγώ δεν ξέρω αλλά η γιαγιά μου, μου είπε μην γίνεις ποτέ π....... και μασσώνος. Και εγώ το τηρώ....

beetlejuice 20-08-07 18:18

Παράθεση:

Γιατί ένας οργανισμός που ισχυρίζεται ότι προάγει την ελεύθερη σκέψη και την φιλοσοφία( με λίγα λόγια μαζεύονται για να συζητήσουν διεξοδικά κάποιο θέμα) δεν κάνει δεχτό κάποιον φτωχό...
Eχω διαβασει αρκετα βιβλια περι Τεκτονισμου.. πρωτη φορα ακουω κανονα που να διακρινει τους ανθρωπους αναμεσα σε πλουσιους και φτωχους... Ραδιο αρβυλα και αυτο ποδηλατη...

Παράθεση:

και γιατί όλοι αυτοί το κάνουν τόσο μυστικιστικά?
Αντικειμενικα δεν μπορεις να τους κατηγορησεις για αυτο. Αλλωστε οταν μιλαμε για βαθια φιλοσοφικα θεματα, αναφερομαστε σε συζητησεις που κανουν ανθρωποι που εχουν μελετησει αλλους φιλοσοφους, γνωριζουν την εννοια των συμβολων, των ιδεων και των αρχετυπων...

Παράθεση:

Εγώ δεν ξέρω αλλά η γιαγιά μου, μου είπε μην γίνεις ποτέ π....... και μασσώνος. Και εγώ το τηρώ....
και προφανως οχι για συζητησεις που κανεις με την (φανταζομαι!) συμπαθεστατη γιαγια σου! :) Η γιαγια σου ανηκει σε μια γενια που της εμαθαν να παπαγαλιζει και να εφαρμοζει αυτα που της διδαξαν δογματικα. Ψαξε (απο τη στιγμη που στις μερες μας εχεις τη δυνατοτητα) και μετα κρινε! Και πιστεψε με, δε χρειαζεται να γινεις Τεκτονας για να εχεις αποψη, αντικειμενικη ή υποκειμενικη. Τουλαχιστον τοτε θα γνωριζεις οτι ειναι η δικη σου αποψη.

burzum 20-08-07 18:48

Καλά θα με τρελάνετε????

Θέλετε να μου πείτε οτι στις στοές Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν γίνεται η διαλογή με ΚΑΘΑΡΑ οικονομικά κριτήρια?

Τέλος πάντων τα δικά σας ψέματα δεν θα ορίζουν τα όσα λέω ως ασχετοσύνες.

Άσε με Όρντο να ξέρω κι εγώ κάποια πράγματα για το θέμα...

Κι αυτό που λέει ο sumotori περί υπεροψίας το χω ζήσει στο πετσί μου απο τους κάθε λογής συνταξιοδοτημένους και ηθικιστές παντογνώστες..

sumotori 20-08-07 18:51

Δηλαδή όποιος μιλάει αρνητικά για τη μασωνία,δεν ξέρει,ενώ όποιος μιλάει θετικά,ξέρει.
Μάλιστα.

Μ.Α.Τ.Σ. λοιπόν, ο μέγας αρχιτέκτων του σύμπαντος κλπ κλπ
Ναι,βλέπω κάτι ύποπτο εδώ αγαπητέ OrdoAbChao.
Μας μοστράρει μία ιδιότητα που δεν ξέρουμε τι είναι. Ποιος είναι αυτός ο Μ.Α.Τ.Σ. ?????
Εσύ που ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις,ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο Μ.Α.Τ.Σ. ?
Αν ναι, απαιτώ να μου πεις.
Αν όχι,μην μου ξαναπεις ότι ΔΕΝ ξέρω.
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πατά τα κουμπιά του πληκτρολογίου φίλε,μην υποτιμάς τους άλλους ότι δεν ξέρουν.
Το ίδιο υποστηρίζουν κι οι τέκτονες,μόνο αυτοί ξέρουν ενώ οι άλλοι είμαστε τούβλα.
Ας μην ακολουθούμε κι εμείς ρατσιστικές απόψεις τέτοιου είδους,ειδικά σε έναν χώρο που φιλοξενεί πολλές απόψεις και θεάσεις.

Πάει ο Μ.Α.Τ.Σ. λοιπόν.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι όπως έχουν ισχυριστεί πολλοί οι οποίοι έφυγαν από τον τεκτονισμό,ακόμη και οι ίδιοι δεν ήξεραν τι ακριβώς λάτρευαν.
Μπορεί να ήταν και το κεφάλι ενός τράγου,you never know :cool:

Εσύ αν έφτανες στη στιγμή της αποκάλυψης
(έτσι δε γίνεται ? κάποια στγμή και αφού έχεις κατακτήσει τον τίτλο του ιππότη με τα χίλια σπαθιά ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο τίτλο - του πελεκάνου ίσως,σε φέρνουν προ της αποκάλυψης) και σου έλεγαν "να λοιπόν,πίσω από αυτήν την κουκούλα κρύβεται αυτός που λατρεύεις, ο Μ.Α.Τ.Σ." και σου τον έδειχναν και ήταν ένας τράγος...τι θα έλεγες ? Θα ήσουν ικανοποιημένος με την πίστη σου ?

Επειδή ξέρω ότι ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ, δεν έχεις ιδέα ποιος είναι αυτός που λατρεύεις,σου συνιστώ να προσέχεις.
Με την ίδια λογική μπορώ να έρθω κι εγώ για να σου πουλήσω ένα αυτοκίνητο,χωρίς όμως να σου το δείξω,αλλά να σου "πίστεψέ με,είναι και γαμώ τα αμάξια". Θα το αγόραζες ?

Μία άλλη ερώτηση είναι η κλασσική : γιατί οι άγιοι αυτοί άνθρωποι που λέγονται μασώνοι,δεν βγαίνουν φανερά να στηρίξουν το έργο τους αλλά και τη θεωρία τους ?
Τι φοβούνται ή μάλλον τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το κάνουν ?
Περιμένω απάντηση.

Όσο για διάφοτα φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από στοές (και υπάρχουν πολλά τέτοια) έχω δει απίθανα πράγματα,με ποδιές,με σώβρακα,με δεμένα μάτια κι άλλα -κατά την άποψή μου- τραγελαφικά.
Θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις λίγο σχετικά με αυτά ?
Ή θα σε βρουν κρεμασμένο κάτω από καμιά γέφυρα στο Λονδίνο με βαρίδια στα πόδια ? :cool:

Αν θες απαντάς.

beetlejuice,
θα ήθελα να δικαιολογήσεις την άποψή σου ότι οι παλιοί άνθρωποι (σαν τη γιαγιά μου) αναμασούσαν "φανταστικές" ιστορίες,ενώ εμείς σήμερα,που έχουμε πειστεί ότι υπάρχουν φαντάσματα και UFO και λυκάνθρωποι και ξωτικά ,ΔΕΝ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ αλλά είμαστε πρωτότυποι.
Άσε τα ράδιο-αρβύλα και δικαιολόγησε λίγο -αν θες- αυτή την πραγματικά πολύ νεωτεριστική -για τα δεδομένα τα δικά μου- άποψη-γνώμη.

danke schoen !

MysticHeart 20-08-07 19:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sumotori
Δηλαδή όποιος μιλάει αρνητικά για τη μασωνία,δεν ξέρει,ενώ όποιος μιλάει θετικά,ξέρει.
Μάλιστα.

Μ.Α.Τ.Σ. λοιπόν, ο μέγας αρχιτέκτων του σύμπαντος κλπ κλπ
Ναι,βλέπω κάτι ύποπτο εδώ αγαπητέ OrdoAbChao.
Μας μοστράρει μία ιδιότητα που δεν ξέρουμε τι είναι. Ποιος είναι αυτός ο Μ.Α.Τ.Σ. ?????
Εσύ που ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις,ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο Μ.Α.Τ.Σ. ?
Αν ναι, απαιτώ να μου πεις.
Αν όχι,μην μου ξαναπεις ότι ΔΕΝ ξέρω.
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πατά τα κουμπιά του πληκτρολογίου φίλε,μην υποτιμάς τους άλλους ότι δεν ξέρουν.
Το ίδιο υποστηρίζουν κι οι τέκτονες,μόνο αυτοί ξέρουν ενώ οι άλλοι είμαστε τούβλα.
Ας μην ακολουθούμε κι εμείς ρατσιστικές απόψεις τέτοιου είδους,ειδικά σε έναν χώρο που φιλοξενεί πολλές απόψεις και θεάσεις.

Πάει ο Μ.Α.Τ.Σ. λοιπόν.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι όπως έχουν ισχυριστεί πολλοί οι οποίοι έφυγαν από τον τεκτονισμό,ακόμη και οι ίδιοι δεν ήξεραν τι ακριβώς λάτρευαν.
Μπορεί να ήταν και το κεφάλι ενός τράγου,you never know :cool:

Εσύ αν έφτανες στη στιγμή της αποκάλυψης
(έτσι δε γίνεται ? κάποια στγμή και αφού έχεις κατακτήσει τον τίτλο του ιππότη με τα χίλια σπαθιά ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο τίτλο - του πελεκάνου ίσως,σε φέρνουν προ της αποκάλυψης) και σου έλεγαν "να λοιπόν,πίσω από αυτήν την κουκούλα κρύβεται αυτός που λατρεύεις, ο Μ.Α.Τ.Σ." και σου τον έδειχναν και ήταν ένας τράγος...τι θα έλεγες ? Θα ήσουν ικανοποιημένος με την πίστη σου ?

Μία άλλη ερώτηση είναι η κλασσική : γιατί οι άγιοι αυτοί άνθρωποι που λέγονται μασώνοι,δεν βγαίνουν φανερά να στηρίξουν το έργο τους αλλά και τη θεωρία τους ?
Τι φοβούνται ή μάλλον τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το κάνουν ?
Περιμένω απάντηση.

Όσο για διάφοτα φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από στοές (και υπάρχουν πολλά τέτοια) έχω δει απίθανα πράγματα,με ποδιές,με σώβρακα,με δεμένα μάτια κι άλλα -κατά την άποψή μου- τραγελαφικά.
Θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις λίγο σχετικά με αυτά ?
Ή θα σε βρουν κρεμασμένο κάτω από καμιά γέφυρα στο Λονδίνο με βαρίδια στα πόδια ? :cool:

danke schoen !

Καλησπέρα..
πετάγομαι λίγο απότομα.. αλλα...

ασ ξεκινήσουμε απο τον ΜΑΤΣ όπως λέτε.

όπως είπα και στη Σκοτίνα τα πάντα έιναι σχετικα και υποκειμενικά ανάλογα με το άτομο και το πως το αντιλαμβάνετε.. αναρωτιθήτε τι είναι θεός και που βρίσκεται;...

ο Τεκτονισμός επειδή δεν θέλει να δώσει γένος και όνομα στο Θεό επιδη πολύ απλά δεν είναι Θρσηκευτικός σύλλογός και έτσι για να προσαρμόζεται σε πεποι΄θήσεις και μονοθειστικών και χριστιανων. γιαυτό το λόγο το αποκαλούν Υπέρτατη ισχύς η οπως ΄λέτε ΜΑΤΣ η θρησκεία που ακολουθεί ο κάθε τεκτονισμός είναι επίσημη θρησκεία της χώρας του ... αμα πας σε άλλες πιο ανατολικές χώρες πάνω στο βωμό θα δεις κορανι, βίβλο κτλ.

δεν στέκομαι άλλο σε αυτό.. δεν υπάρχει λόγος.

όσον αφορα τα δεσιματα μάτια κτλ...ο τεκτόνιμός οπως ξέρουμε ή μαθαίνουμε είναι ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιή σύμβολα... θα μου πείς γιατι σύμβολα και γιατί δεν μας λένε κατευθείαν τη σημαίνει ... θα σας πω το εξής όπως είπα και κάπου αλλό εδω μέσα χε! το καθετί είναι προσωπικό για κάθε άνθρωπο και το πως το αντιλαμβάνεται.... και θα πρέπει να κάτσει να διαλογιστεί πάνω σε αυτό. πχ εσύ μπορεί να μου δείξεις μια καρέκλα και να σου πω οτι είναι τραπέζι γιατι ετσι το αντιλαμβάνομαι. επίσης η ανθρωπότητα πρέπει να κατακτήση το επίπεδο της νοημοσυνης και αμα σου τα σερβίρουν όλα στο πιάτο δεν κάνεις δουλειά.

οπότε όλο το θεατράκι που παίζετε στην μύηση στον Τεκτονισμό σημαίνει κάτι... αυτό το κάτι δεν μπορώ να στο πώ γατι για μένα πχ σημαίνει κατι τελειώς προσωπικό και παρ όλα αυτα δεν θα σου "μιλήσει" και εσένα. αν θες δοκιμασέτο. όσο για ποδιές κτλ. και αυτό σημαίνει κάτι..

όσων αφορά τον τεκτονισμό πρακτικα τώρα και το έργο τους. ο σκοπός του τεκτονισμού τουλάχισοτν όπως αναθερώθηκε παλιά και η θεωριτική του όψη είναι να κατεργάσεις τον ακατέργαστο λίθο σου. δηλ. να μαθεις να αναπτύσεται πνευματικά.

παρον.... βράστα..... ελάχιστες είναι αυτές οι σώστες που παράγουν έργο πνευματικό και παράλληλα φιλανθρωπικό.

τι επικρατει;
στοές και τέκτονες που κύριο μέλημας τους.. οι γνωριμίες.. το μέλλον των παιδιών τους μέσα απο αυτα τα κοινωνικό-πολιτικά συμφέροντα.

τι είναι σωστό και τι λάθος;
την απάντηση την έχεις εσύ. αρκει να αναρωτηθείς το τι ΄θέλεις..

δεν λέω πως οι γνωριμίες είναι κακές αντιθέτος αλλα μην υποτιμάμε όλα τα παράματα και να εχουμε μονο στο μυαλό μασ πρασσινα ντολαρσ...

απλα όλο το κοινωνικό πολιτικλό συμφέρον του τεκτονισμού φεύγει απο τον ορισμό του.

απο οτι θυμάμαι στην Σκοτίνα αναρωτιόσασταν γιατί όλα αυτα να έιναι μυστικά και δεν παραδέχονται οτι είναι τέκτονες μάγοι κτλ...

τι θα κερδίσετε εσείς απο αυτό... μηπως και εσείς γνωριμίες.;;;

και στο κάτω κάτω γιατι να σας πει κάτι απο τη προσωπική του ζωή;

άμα θέλει θα σας πει αλλιώς όχι.

οταν κρατάμε μυστικό κατι απκτά δύναμη.

τέλος θα συμφωνήσω οτι δεν είναι όντως σωστό ο τεκτονισμός.. η καλύτερα η Μασωνία (θα καταλάβει ο κάταλληλος) κάνει αυτό το λάθος θεώρεί τους άλλους σκουπίδια... άμα θέλετε να χτυπήσετε με κάτι σε αυτό.. απλώς αδιαφορήστε.

Be Blessed in Light
(and be happy of what you are not of what you wish to be.)

sumotori 20-08-07 19:25

Μου φαίνεται ότι πάνω κάτω καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα.

Ότι δηλαδή ο τεκτονισμός είναι δημόσιες σχέσεις και ότι αυτό που κάνουν δεν είναι ακριβώς προσδιορισμένο.
Με γνώμονα αυτό (και χωρίς διαβήτη) λέω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Κάποιος που δεν έχει κάτι να κρύψει,μιλάει φανερά.
Τα συμβολικά ίσως να είναι τελικά για όσους δεν πολυ-καταλαβαίνουν τα αυτονόητα.
Ή για όσους έχουν πολλά να κρύψουν.

Τι να είναι αυτά άραγε ???

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:19.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.