![]() |
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Το μετά, κανένας δεν θέλει να σκεφτεί... |
Παράθεση:
Η ισορροπία σε επίπεδο κοινωνίας και οικογένειας μπορεί να υπονομευτεί από τη διαφορετικότητα στη θρησκεία αλλά έχω την αίσθηση ότι το να εμπλακείς με μία θρησκεία σε επίπεδο απόλυτα προσωπικής επιλογής κι όχι παράδοσης ή επιρροής έχει κι ένα τίμημα, όπως και όλα όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Διαλέγουμε (?) και παίρνουμε...:rolleyes: |
Παράθεση:
Επισης αλλου ειδους αντιμετωπιση απαιτουν τα θεωρητικα μαθηματα και αλλη τα θετικα λογο της διαφορας που εχουν τα πεδια τα οποια πραγματευονται. Το να συγκρινες τον τροπο διδασκαλιας και την μελετη των θρησκευτικων, που ειναι ενα μαθημα θεωρητικο και φιλοσοφικο, (σιγουρα παντως δεν ανηκει στον κλαδο των θετικων επιστημων) με αυτον των μαθηματικων ειναι λιγο αστοχο. Ακομα και στο μαθημα της φιλοσοφιας καλυτερη μελετη κανουν.Δεν παιρνουν τον Αριστοτελη και τα εργα του και συμπικνωνουν σε ενα δυο μαθηματα το νοημα τους , ενα μικρο μερος τους μελετανε μονο,το μελετανε ομως, το αναλυουν,εξηγουν απο που και πως προεκυψε και τον κατανοουν.Ακομα ομως και με την φιλοσοφια να συγκρινεις τα θρησκευτικα ειναι "επικινδυνο"... δεν μπορεις να παρεις ενα μικρο μερος μιας θρησκειας και να πεις να σε αυτο πιστευουν οι βουδιστες και να ισχυριστης οτι εμαθες και καταλαβες αυτο στο οποιο τελικα πιστευουν...σαν να πηγαινω σε καποιον που δεν εχει ιδεα απο χριστιανισμο και να του λεω οι χριστιανοι πιστευουν σε εναν τριαδικο θεο, στην ανασταση του Ιησου που ηταν γιος του θεου και θεος ο ιδιος,στην αγαπη και την μεταθανατον ζωη...1 δεν θα καταλαβει τιποτα 2 αυτα ειναι τα κυρια και βασικα αλλα δεν ειναι μονο αυτα και για να καταλαβεις αυτα πρεπει να ξερεις ενα μεγαλο μερος τον υπολοιπων... |
Παράθεση:
Υπάρχουν δηλαδή καλές γλώσσες άριστης επικοινωνίας, μέτριες κακές γλώσσες, ωραία ονόματα, μέτρια, κακόγουστα κτλπ εμείς κρατάμε τα δικά μας επειδή είναι τα καλύτερα. Το νόημα της θρησκείας είναι επικοινωνία του ανθρώπου με τον ύψιστο δέν υπάρχουν δηλαδή καλές, μέτριες, κακές θρησκείες που η δική μας είναι η καλύτερη εδώ είναι άσπρο - μαύρο ή υπάρχει ο θεός της θρησκείας οπότε είναι η μόνη αληθινή ή δέν υπάρχει δηλαδή λατρεύεις ένα τίποτα. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Εσύ δηλαδή τι θέλεις, να ξεκινήσουν από το δημοτικό και οι άλλες θρησκείες? Θεωρείς την Θρησκεία επιστήμη? Μια αναφορά αρκεί και μετά άμα σου γυάλισε καμιά άλλη θρησκεία πας στο βιβλιοπωλείο αγοράζεις τα ιερά τους κείμενα και μελετάς, για να κανείς τι; - να επιλέξεις το θρήσκευμα σου. Τι να πω. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μάθαιναν στο σχολείο τα παιδιά τους, θρησκείες βαρβάρων, για να επιλέξουν μετά αυτή που τους αρέσει???:eek: Δεν το χωράει ο νους μου. Δεν έχουμε ακόμα παγκόσμια κυβέρνηση ρε παιδιά, κάντε λίγη υπομονή και θα δικαιωθείτε.:D Παράθεση:
Εσύ έκανες αναφορά στην μελέτη. Μελετάς κάποιο αντικείμενο όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, και έγραψα πως σε σύγκριση με το όλο αντικείμενο της χημείας για παράδειγμα, στο σχολείο μαθαίνουν ελάχιστα και τα πιο βασικά. Παράθεση:
Δεν σχολιάζω το νόημα αυτών (ονόματος, γλώσσας, θρησκείας) αλλά την ευαισθησία και το ξέσπασμα ελευθεριότητας μερικών, μόνο για την επιλογή της θρησκείας.:rolleyes: Εμένα δεν μ' αρέσει το όνομά μου, γιατί κάποιος άλλος να μου το επιβάλει? Εγώ μπορεί να θεωρώ την τούρκικη γλώσσα καλύτερη από την ελληνική, γιατί να μου επιβάλουν να μαθαίνω αυτήν και την ιστορία της 12 χρόνια στο σχολείο? |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
2.Οχι την θρησκεια δεν την θεωρω επιστημη... η Θρησκειολογια ομως ναι ειναι επιστημη...επιστήμη η οποία εξετάζει το θρησκευτικό φαινόμενο από ιστορική, ψυχολογική και φιλοσοφική άποψη...αυτην την ερμηνεια θα σου δωσει και το λεξικο... Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σιγουρα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα ελαχιστα τα οποια μαθαινεις για τις αλλες θρησκειες...πολλλλλυυυυυυυ περισσοτερα... Επισης κανεις δεν μπορει να μαθει ολο το αντικειμενο του κατι (ισως να υπαρχουν εξαιρεσεις...) η πληροφορικη παραδειγμα,δεν μπορεις να μαθεις ολο το αντικειμενο της μονο και μονο επειδη εχει πολλες γλωσσες προγραμματισμου...δεν θα τις μαθεις ολες θα μαθεις μονο αυτες που χρησιμοποιουνται συχνοτερα...σκεψου μονο ποσα τμηματα μπορεις να βρεις που ασχολουνται με την πληροφορικη...τα τμήματα «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής» εστιάζουν στην τομή πληροφορικής και ηλεκτρονικής μηχανικής, τα τμήματα «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» ή «Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» εστιάζουν στην τομή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τα τμήματα σε σχολές Οικονομικών (με τίτλους όπως «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής»)που συνήθως επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή προϊόντων πληροφορικής για την αντιμετώπιση επιχειρηματικών αναγκών.Ακομα και τα τμηματα με τιτλο <<πληροφορικη>> εχουν κατευθυνσεις... Και κατι τελευταιο ο Bernie rico jr χαρακτηρισε μελετη τα οσα μαθαινουμε για τις αλλες θρησκειες και εγω ειπα οτι ο ορος μελετη ειναι (κατα την αποψη μου)λιγακι υπερβολικος... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Άν δέν σου αρέσει το όνομα σου μπορείς να το αλλάξεις και με κάποιο άλλο να κάνεις την ίδια δουλειά. Άν δέν σου αρέσει η Ελληνική γλώσσα μπορείς να συνενοηθείς με τους άλλους και με τα Τούρκικα. Αλλά άν ο θεός της θρησκείας που ασπάζεσαι δέν υπάρχει δέν κάνεις καμιά δουλειά αφού ζείς σε μιά παραίσθηση, λατρεύεις ένα τίποτα. Άν πιστεύεις οτι ο χριστιανικός θεός υπάρχει πραγματικά, οτι ο Ιησούς είναι ιστορικό πρόσωπο όπως το περιγράφουν τα Ευαγγέλια τότε αλλάζει το πράγμα. |
Παράθεση:
Ποια κριτική σκέψη? Ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία το παιδί όταν αποκτήσει κριτική σκέψη, θα μπορεί να αποφασίσει? Τα ίδια φαντάζομαι που το παιδί ή και ο ενήλικας ακόμα, ψωνίζει στο super market.:o Τα γνωστά κριτήρια μετά από κριτική σκέψη "έτσι μ αρέσει", "πως να ξεχωρίσω από τους άλλους", και άλλα βαθυστόχαστα.:rolleyes: Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:31. |
|
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.