Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Θρησκειολογία –Μυθολογίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Θρησκευτικά στο σχολείο (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6377)

Trithemius 08-08-11 22:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero (Μήνυμα 89514)
Έτσι είναι. Δεν είμαι χριστιανός επειδή είναι η καλύτερη θρησκεία αλλά επειδή είναι δική μου, των γονέων μου - των προγόνων μου. Το ίδιο ισχύει για την γλώσσα, το ίδιο και για το όνομα.

Επομένως δεν διαφέρεις και πολύ από έναν τυπολάτρη ή κατά παράδοση ("έτσι το βρήκα" που λέμε...) χριστιανό. Φυσικά δεν μπορείς να είσαι χριστιανός ούτε επειδή είναι η καλύτερη θρησκεία γιατί όπως ανέφερες κι εσύ, σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης, παρά μόνο ικανή ποσότητα πίστης. Έστι, η μόνη περίπτωση να ασπαστείς συνειδητά πχ τον χριστιανισμό είναι κατόπιν έρευνας, σύγκρισης και οικειοθελούς προσχώρησης, στοιχεία που σαφώς ενισχύονται από ένα καλά δομημένο μάθημα θρησκευτικών. Εδώ δεν βοηθά ούτε η τυπολατρία, ούτε η παράδοση, ούτε η αδιαφορία...

libero 08-08-11 23:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Trithemius (Μήνυμα 89517)
Επομένως δεν διαφέρεις και πολύ από έναν τυπολάτρη ή κατά παράδοση ("έτσι το βρήκα" που λέμε...) χριστιανό.

Ναι έτσι το βρήκα, όπως και άλλα πράγματα που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα.

Παράθεση:

Φυσικά δεν μπορείς να είσαι χριστιανός ούτε επειδή είναι η καλύτερη θρησκεία γιατί όπως ανέφερες κι εσύ, σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης, παρά μόνο ικανή ποσότητα πίστης.

Αυτή η ποσότητα μετριέται κάπως? αν όχι γιατί την αναφέρεις πάλι;
Παράθεση:

Έστι, η μόνη περίπτωση να ασπαστείς συνειδητά πχ τον χριστιανισμό είναι κατόπιν έρευνας, σύγκρισης και οικειοθελούς προσχώρησης, στοιχεία που σαφώς ενισχύονται από ένα καλά δομημένο μάθημα θρησκευτικών. Εδώ δεν βοηθά ούτε η τυπολατρία, ούτε η παράδοση, ούτε η αδιαφορία...

Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να σταματήσει η προσχώρηση στην νηπιακή ηλικία. Όσο συμβαίνει αυτό, ορθώς διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο όπως διδάσκονται. Γιατί με την προσχώρηση σε άλλη από τον χριστιανισμό θρησκεία, συμβαίνει και αποχώρηση από αυτήν, της υπόλοιπης οικογένειας.

Το μετά, κανένας δεν θέλει να σκεφτεί...

Trithemius 09-08-11 08:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero (Μήνυμα 89518)
Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να σταματήσει η προσχώρηση στην νηπιακή ηλικία. Όσο συμβαίνει αυτό, ορθώς διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο όπως διδάσκονται. Γιατί με την προσχώρηση σε άλλη από τον χριστιανισμό θρησκεία, συμβαίνει και αποχώρηση από αυτήν, της υπόλοιπης οικογένειας.

Πράγματι το ζήτημα της διαφορετικότητας στη θρησκεία στην πράξη μέσα στην οικογένεια είναι σοβαρό και όντως μπορεί να προκύψουν προβλήματα σε μία οικογένεια όπου το κάθε μέλος ασπάζεται διαφορετική θρησκεία. Δεν ξέρω όμως αν η επαφή με τις διάφορες θρησκείες πρέπει να ακυρωθεί στο σχολείο. Δεν το βρίσκω σωστό.

Η ισορροπία σε επίπεδο κοινωνίας και οικογένειας μπορεί να υπονομευτεί από τη διαφορετικότητα στη θρησκεία αλλά έχω την αίσθηση ότι το να εμπλακείς με μία θρησκεία σε επίπεδο απόλυτα προσωπικής επιλογής κι όχι παράδοσης ή επιρροής έχει κι ένα τίμημα, όπως και όλα όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Διαλέγουμε (?) και παίρνουμε...:rolleyes:

Raziel!* 09-08-11 15:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero (Μήνυμα 89488)
Μ' αυτήν την έννοια ούτε τα άλλα αντικείμενα μελετάς στο σχολείο όπως μαθηματικά φυσική, βιολογία, κτλ. Μια ενημέρωση γίνεται και η μελέτη όπως την εννοείς, γίνεται στα πανεπιστήμια.

Μαθηματα οπως η ιστορια, τα μαθηματικα, η φυσικη, η βιολογια, ο ορθοδοξος χριστιανισμος και η γλωσσα τα μελεταμε γιατι ,τα περισσοτερα απο οσα ανεφερα τουλαχιστον, τα παρακολουθουμε απο τις ταξεις του δημοτικου σχεδον καθε μερα ,το διαβασμα ειναι συστηματικο και αυτο που διαβαζεις το κατανοεις, το μαθαινεις και αργοτερα το χρησιμοποιεις,δεν εχεις αλλη επιλογη αλλωστε, αν δεν το μαθεις/κατανοησεις δεν θα μπορεσεις να συνεχισεις την μελετη και το διαβασμα στις επομενες ταξεις.Η μελετη λοιπον ξεκινα απο το δημοτικο και μπορει να συνεχιστει και μετα το πανεπιστημιο προς μια η περισσοτερες πλεον κατευθυνσεις και αντικειμενα.

Επισης αλλου ειδους αντιμετωπιση απαιτουν τα θεωρητικα μαθηματα και αλλη τα θετικα λογο της διαφορας που εχουν τα πεδια τα οποια πραγματευονται. Το να συγκρινες τον τροπο διδασκαλιας και την μελετη των θρησκευτικων, που ειναι ενα μαθημα θεωρητικο και φιλοσοφικο, (σιγουρα παντως δεν ανηκει στον κλαδο των θετικων επιστημων) με αυτον των μαθηματικων ειναι λιγο αστοχο.

Ακομα και στο μαθημα της φιλοσοφιας καλυτερη μελετη κανουν.Δεν παιρνουν τον Αριστοτελη και τα εργα του και συμπικνωνουν σε ενα δυο μαθηματα το νοημα τους , ενα μικρο μερος τους μελετανε μονο,το μελετανε ομως, το αναλυουν,εξηγουν απο που και πως προεκυψε και τον κατανοουν.Ακομα ομως και με την φιλοσοφια να συγκρινεις τα θρησκευτικα ειναι "επικινδυνο"... δεν μπορεις να παρεις ενα μικρο μερος μιας θρησκειας και να πεις να σε αυτο πιστευουν οι βουδιστες και να ισχυριστης οτι εμαθες και καταλαβες αυτο στο οποιο τελικα πιστευουν...σαν να πηγαινω σε καποιον που δεν εχει ιδεα απο χριστιανισμο και να του λεω οι χριστιανοι πιστευουν σε εναν τριαδικο θεο, στην ανασταση του Ιησου που ηταν γιος του θεου και θεος ο ιδιος,στην αγαπη και την μεταθανατον ζωη...1 δεν θα καταλαβει τιποτα 2 αυτα ειναι τα κυρια και βασικα αλλα δεν ειναι μονο αυτα και για να καταλαβεις αυτα πρεπει να ξερεις ενα μεγαλο μερος τον υπολοιπων...

Tsilier 10-08-11 09:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero
Έτσι είναι. Δεν είμαι χριστιανός επειδή είναι η καλύτερη θρησκεία αλλά επειδή είναι δική μου, των γονέων μου - των προγόνων μου. Το ίδιο ισχύει για την γλώσσα, το ίδιο και για το όνομα.

Δέν έχεις καταλάβει όμως το νόημα της θρησκείας, το νόημα της γλώσσας είναι η επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη, το νόημα του ονόματος είναι κάτι μιά λέξη που σε ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους.
Υπάρχουν δηλαδή καλές γλώσσες άριστης επικοινωνίας, μέτριες κακές γλώσσες, ωραία ονόματα, μέτρια, κακόγουστα κτλπ εμείς κρατάμε τα δικά μας επειδή είναι τα καλύτερα.
Το νόημα της θρησκείας είναι επικοινωνία του ανθρώπου με τον ύψιστο δέν υπάρχουν δηλαδή καλές, μέτριες, κακές θρησκείες που η δική μας είναι η καλύτερη εδώ είναι άσπρο - μαύρο ή υπάρχει ο θεός της θρησκείας οπότε είναι η μόνη αληθινή ή δέν υπάρχει δηλαδή λατρεύεις ένα τίποτα.

libero 10-08-11 09:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raziel!* (Μήνυμα 89528)
Μαθηματα οπως η ιστορια, τα μαθηματικα, η φυσικη, η βιολογια, ο ορθοδοξος χριστιανισμος και η γλωσσα τα μελεταμε γιατι ,τα περισσοτερα απο οσα ανεφερα τουλαχιστον, τα παρακολουθουμε απο τις ταξεις του δημοτικου σχεδον καθε μερα ,το διαβασμα ειναι συστηματικο και αυτο που διαβαζεις το κατανοεις, το μαθαινεις και αργοτερα το χρησιμοποιεις,δεν εχεις αλλη επιλογη αλλωστε, αν δεν το μαθεις/κατανοησεις δεν θα μπορεσεις να συνεχισεις την μελετη και το διαβασμα στις επομενες ταξεις.

Για τα θρησκευτικά και την ιστορία δεν είναι απαραίτητη η μελέτη όπως γράφεις, των προηγούμενων τάξεων για να συνεχήσεις στις επόμενες.
Παράθεση:

Η μελετη λοιπον ξεκινα απο το δημοτικο και μπορει να συνεχιστει και μετα το πανεπιστημιο προς μια η περισσοτερες πλεον κατευθυνσεις και αντικειμενα.

Η "μελέτη" λοιπόν ξεκινά από το δημοτικό και σταματά στο δημοτικό. Ξανά τα ίδια στο Γυμνάσιο και ξανά τα ίδια στο Λύκειο, πιο αναλυτικά φυσικά.
Εσύ δηλαδή τι θέλεις, να ξεκινήσουν από το δημοτικό και οι άλλες θρησκείες?
Θεωρείς την Θρησκεία επιστήμη?
Μια αναφορά αρκεί και μετά άμα σου γυάλισε καμιά άλλη θρησκεία πας στο βιβλιοπωλείο αγοράζεις τα ιερά τους κείμενα και μελετάς, για να κανείς τι; - να επιλέξεις το θρήσκευμα σου.
Τι να πω. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μάθαιναν στο σχολείο τα παιδιά τους, θρησκείες βαρβάρων, για να επιλέξουν μετά αυτή που τους αρέσει???:eek:
Δεν το χωράει ο νους μου.
Δεν έχουμε ακόμα παγκόσμια κυβέρνηση ρε παιδιά, κάντε λίγη υπομονή και θα δικαιωθείτε.:D
Παράθεση:

Επισης αλλου ειδους αντιμετωπιση απαιτουν τα θεωρητικα μαθηματα και αλλη τα θετικα λογο της διαφορας που εχουν τα πεδια τα οποια πραγματευονται. Το να συγκρινες τον τροπο διδασκαλιας και την μελετη των θρησκευτικων, που ειναι ενα μαθημα θεωρητικο και φιλοσοφικο, (σιγουρα παντως δεν ανηκει στον κλαδο των θετικων επιστημων) με αυτον των μαθηματικων ειναι λιγο αστοχο.

Δεν τα συγκρίνω!
Εσύ έκανες αναφορά στην μελέτη. Μελετάς κάποιο αντικείμενο όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, και έγραψα πως σε σύγκριση με το όλο αντικείμενο της χημείας για παράδειγμα, στο σχολείο μαθαίνουν ελάχιστα και τα πιο βασικά.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tsilier (Μήνυμα 89539)
Δέν έχεις καταλάβει όμως το νόημα της θρησκείας, το νόημα της γλώσσας είναι η επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη, το νόημα του ονόματος είναι κάτι μιά λέξη που σε ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους.
Υπάρχουν δηλαδή καλές γλώσσες άριστης επικοινωνίας, μέτριες κακές γλώσσες, ωραία ονόματα, μέτρια, κακόγουστα κτλπ εμείς κρατάμε τα δικά μας επειδή είναι τα καλύτερα.
Το νόημα της θρησκείας είναι επικοινωνία του ανθρώπου με τον ύψιστο δέν υπάρχουν δηλαδή καλές, μέτριες, κακές θρησκείες που η δική μας είναι η καλύτερη εδώ είναι άσπρο - μαύρο ή υπάρχει ο θεός της θρησκείας οπότε είναι η μόνη αληθινή ή δέν υπάρχει δηλαδή λατρεύεις ένα τίποτα.

Δεν πολυκατάλαβα αυτό που έγραψες. :confused:
Δεν σχολιάζω το νόημα αυτών (ονόματος, γλώσσας, θρησκείας) αλλά την ευαισθησία και το ξέσπασμα ελευθεριότητας μερικών, μόνο για την επιλογή της θρησκείας.:rolleyes: Εμένα δεν μ' αρέσει το όνομά μου, γιατί κάποιος άλλος να μου το επιβάλει? Εγώ μπορεί να θεωρώ την τούρκικη γλώσσα καλύτερη από την ελληνική, γιατί να μου επιβάλουν να μαθαίνω αυτήν και την ιστορία της 12 χρόνια στο σχολείο?

Raziel!* 10-08-11 17:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero (Μήνυμα 89540)
Για τα θρησκευτικά και την ιστορία δεν είναι απαραίτητη η μελέτη όπως γράφεις, των προηγούμενων τάξεων για να συνεχήσεις στις επόμενες.

Δεν χρειαζεται απο την αποψη οτι θα κανεις τα ιδια και στις επομενες ταξεις οποτε μπορεις να τα μαθεις στις τρεις χρονιες του λυκειου(αν πας) σιγουρα ομως θα σου ηταν πολυ πιο ευκολο να τα μαθεις και να τα θυμασαι αν τα διαβαζες σε καθε ταξη.Ειδικα για την ιστορια θα ηταν νομιζω πολυ χρησιμο γιατι εχεις πολλα πραγματα να θυμασαι απ' εξω...η μελετη των θρησκευτικων θα μπορουσε να περιοριστει στις ταξεις του γυμνασιου και λυκειου...

Παράθεση:

Η "μελέτη" λοιπόν ξεκινά από το δημοτικό και σταματά στο δημοτικό. Ξανά τα ίδια στο Γυμνάσιο και ξανά τα ίδια στο Λύκειο, πιο αναλυτικά φυσικά.

Δεν βλεπω τον λογο για τον οποιο σταματα η μελετη στο δηματικο αφου συνεχιζεις να μελετας το ιδιο θεμα πιο αναλυτηκα...
Παράθεση:

Εσύ δηλαδή τι θέλεις, να ξεκινήσουν από το δημοτικό και οι άλλες θρησκείες?

Θα προτιμουσα να μην διδασκονται οι θρησκειες στο δημοτικο γιατι τον παιδι δεν εχει αρκετα ανεπτυγμενη κριτικη σκεψη για κατι τετοιο...αμα θελουν μπορουν να στειλουν τα παιδια τους στο κατηχητικο η να του τα μαθουν οι ιδιοι οι γονεις... αν θελουν...
Παράθεση:

Θεωρείς την Θρησκεία επιστήμη?

1.Που ακριβως αναφερω κατι που μπορει να σου δωσει τετοια εντυπωση?:confused:
2.Οχι την θρησκεια δεν την θεωρω επιστημη... η Θρησκειολογια ομως ναι ειναι επιστημη...επιστήμη η οποία εξετάζει το θρησκευτικό φαινόμενο από ιστορική, ψυχολογική και φιλοσοφική άποψη...αυτην την ερμηνεια θα σου δωσει και το λεξικο...
Παράθεση:

Μια αναφορά αρκεί και μετά άμα σου γυάλισε καμιά άλλη θρησκεία πας στο βιβλιοπωλείο αγοράζεις τα ιερά τους κείμενα και μελετάς, για να κανείς τι; - να επιλέξεις το θρήσκευμα σου.

Ακριβως αυτο, αν και δεν μου αρεσει ο ορος γυαλισε....
Παράθεση:

Τι να πω. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μάθαιναν στο σχολείο τα παιδιά τους, θρησκείες βαρβάρων, για να επιλέξουν μετά αυτή που τους αρέσει???:eek:
Δεν το χωράει ο νους μου.

Οι αρχαιοι ημων προγονοι προσφεραν θυσιες στους δωδεκα θεους τους...ουτε εμενα το χωραει ο νους μου αλλα το εκαναν...ελπιζω να μην χρειαστει να επιστρεψουμε σε αυτην την παραδοση...
Παράθεση:

Δεν έχουμε ακόμα παγκόσμια κυβέρνηση ρε παιδιά, κάντε λίγη υπομονή και θα δικαιωθείτε.:D

Δεν θελω παγκοσμια κυβερνηση...μου φτανει και μου περισεβει η εθνικη...:p

Παράθεση:

Δεν τα συγκρίνω!
Εσύ έκανες αναφορά στην μελέτη. Μελετάς κάποιο αντικείμενο όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, και έγραψα πως σε σύγκριση με το όλο αντικείμενο της χημείας για παράδειγμα, στο σχολείο μαθαίνουν ελάχιστα και τα πιο βασικά.

Εμενα μονο ελαχιστα δεν μου φαινονται...επισης το λυκειο δεν ειναι υποχρεωτικο αρα φανταζομαι ξεφευγει απο τα βασικα αλλιως θα ηταν υποχρεωτικο...

Σιγουρα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα ελαχιστα τα οποια μαθαινεις για τις αλλες θρησκειες...πολλλλλυυυυυυυ περισσοτερα...

Επισης κανεις δεν μπορει να μαθει ολο το αντικειμενο του κατι (ισως να υπαρχουν εξαιρεσεις...) η πληροφορικη παραδειγμα,δεν μπορεις να μαθεις ολο το αντικειμενο της μονο και μονο επειδη εχει πολλες γλωσσες προγραμματισμου...δεν θα τις μαθεις ολες θα μαθεις μονο αυτες που χρησιμοποιουνται συχνοτερα...σκεψου μονο ποσα τμηματα μπορεις να βρεις που ασχολουνται με την πληροφορικη...τα τμήματα «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής» εστιάζουν στην τομή πληροφορικής και ηλεκτρονικής μηχανικής, τα τμήματα «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» ή «Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» εστιάζουν στην τομή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τα τμήματα σε σχολές Οικονομικών (με τίτλους όπως «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής»)που συνήθως επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή προϊόντων πληροφορικής για την αντιμετώπιση επιχειρηματικών αναγκών.Ακομα και τα τμηματα με τιτλο <<πληροφορικη>> εχουν κατευθυνσεις...

Και κατι τελευταιο ο Bernie rico jr χαρακτηρισε μελετη τα οσα μαθαινουμε για τις αλλες θρησκειες και εγω ειπα οτι ο ορος μελετη ειναι (κατα την αποψη μου)λιγακι υπερβολικος...

Raziel!* 10-08-11 18:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raziel!* (Μήνυμα 89546)
Θα προτιμουσα να μην διδασκονται οι θρησκειες στο δημοτικο γιατι τον παιδι δεν εχει αρκετα ανεπτυγμενη κριτικη σκεψη για κατι τετοιο...αμα θελουν μπορουν να στειλουν τα παιδια τους στο κατηχητικο η να του τα μαθουν οι ιδιοι οι γονεις... αν θελουν...

Αν ομως κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο θα προτιμουσα το μαθημα των θρησκευτικων να εχει να κανει με την θρησκειολογια περισσοτερο και να εχει εναν πιο γενικο χαρακτηρα και να ξεκινα απο βασικα πραγματα οπως το τι ειναι η θρησκεια...

Tsilier 11-08-11 05:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero
Δεν πολυκατάλαβα αυτό που έγραψες.
Δεν σχολιάζω το νόημα αυτών (ονόματος, γλώσσας, θρησκείας) αλλά την ευαισθησία και το ξέσπασμα ελευθεριότητας μερικών, μόνο για την επιλογή της θρησκείας. Εμένα δεν μ' αρέσει το όνομά μου, γιατί κάποιος άλλος να μου το επιβάλει? Εγώ μπορεί να θεωρώ την τούρκικη γλώσσα καλύτερη από την ελληνική, γιατί να μου επιβάλουν να μαθαίνω αυτήν και την ιστορία της 12 χρόνια στο σχολείο?

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ονόματος - γλώσσας με την θρησκεία.
Άν δέν σου αρέσει το όνομα σου μπορείς να το αλλάξεις και με κάποιο άλλο να κάνεις την ίδια δουλειά.
Άν δέν σου αρέσει η Ελληνική γλώσσα μπορείς να συνενοηθείς με τους άλλους και με τα Τούρκικα.
Αλλά άν ο θεός της θρησκείας που ασπάζεσαι δέν υπάρχει δέν κάνεις καμιά δουλειά αφού ζείς σε μιά παραίσθηση, λατρεύεις ένα τίποτα. Άν πιστεύεις οτι ο χριστιανικός θεός υπάρχει πραγματικά, οτι ο Ιησούς είναι ιστορικό πρόσωπο όπως το περιγράφουν τα Ευαγγέλια τότε αλλάζει το πράγμα.

libero 12-08-11 11:33

Παράθεση:

Θα προτιμουσα να μην διδασκονται οι θρησκειες στο δημοτικο γιατι τον παιδι δεν εχει αρκετα ανεπτυγμενη κριτικη σκεψη για κατι τετοιο...

Εγώ θα προτιμούσα να μην διδάσκονται στο λύκειο, αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
Ποια κριτική σκέψη? Ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία το παιδί όταν αποκτήσει κριτική σκέψη, θα μπορεί να αποφασίσει? Τα ίδια φαντάζομαι που το παιδί ή και ο ενήλικας ακόμα, ψωνίζει στο super market.:o Τα γνωστά κριτήρια μετά από κριτική σκέψη "έτσι μ αρέσει", "πως να ξεχωρίσω από τους άλλους", και άλλα βαθυστόχαστα.:rolleyes:
Παράθεση:

αμα θελουν μπορουν να στειλουν τα παιδια τους στο κατηχητικο η να του τα μαθουν οι ιδιοι οι γονεις... αν θελουν...

Όχι, θέλουν το παιδί τους να μάθει για την θρησκεία τους, στο σχολειό.

Παράθεση:

Οι αρχαιοι ημων προγονοι προσφεραν θυσιες στους δωδεκα θεους τους...ουτε εμενα το χωραει ο νους μου αλλα το εκαναν...ελπιζω να μην χρειαστει να επιστρεψουμε σε αυτην την παραδοση...

Αυτή η παράδοση ισχύει και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, μόνο που τις αφιερώνουν τώρα στους Αγίους.

Παράθεση:

Και κατι τελευταιο ο Bernie rico jr χαρακτηρισε μελετη τα οσα μαθαινουμε για τις αλλες θρησκειες και εγω ειπα οτι ο ορος μελετη ειναι (κατα την αποψη μου)λιγακι υπερβολικος...

Γι αυτό τον χρησιμοποιείς συνέχεια. Μετέτρεψες το σχολείο, σε Χάρβαρντ.:p

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:31.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.