![]() |
Παράθεση:
Παράθεση:
Ασφαλώς δε θα μου πει κανείς τι να κάνω, εγώ θα το αποφασίσω αυτό, αλλά θέλω να ακούσω απόψεις γιατί εγώ κάπου κόλλησα και στέρεψα από ιδέες. Ε τότε είναι ή βαθιά ανιστόρητος ή μας κοροϊδεύει... Παράθεση:
Ο Ρωμανός σημειώνει το εξής, ότι επειδή όλοι ήξεραν τη λαμπρή αρχαία Ελλάδα όλοι τους ένιωσαν απογοήτευση για τους τότε Έλληνες που δεν έμοιαζαν στους αρχαίους, και έκαναν τους Έλληνες να δεχθούν φιλελληνική επιρροή, η οποία όμως φιλελληνική επιρροή περιείχε και ανθελληνισμό, γιατί καμία από τις κυβερνήσεις δεν ήθελε να βλέπει τέτοιους Έλληνες, τους έμαθαν να μισούν τον εαυτό τους δηλαδή. Αυτό είναι που θέλει να πει ο Ρωμανός, μας κάνουν να μισούμε τον εαυτό μας! Τα παιδιά έμαθαν να είναι ανθέλληνες επειδή τους το έμαθαν οι δάσκαλοί, συμφωνώ, αλλά οι δάσκαλοι γιατί? Γιατί και αυτοί έμαθαν να μισούν αυτό που είναι... αλλού είναι η ρίζα του κακού που βρήκε την Ελλάδα, και δεν φταίνε οι άλλοι πάντα, αλλά και εμείς... ένα ένα όμως ας τα συζητήσουμε. Ευχαριστώ που σεβάστηκες την επιθυμία μου thecube, αλλά δεν θέλω να φιμώσω κανέναν, μπορείς ελεύθερα να πεις την άποψη σου όποια κι αν είναι αυτή, όμως πρέπει να προσέξεις τον τρόπο που θα το πεις, αν πεις αυτό που θέλεις με υποτιμιτικό τόνο προς αυτό που θίγεις τότε θα θίξεις και τον οποιονδήποτε που διαφωνεί μαζί σου... και μετά δεν συμμαζεύεται. Θέλει τρόπο όχι σιωπή. Παράθεση:
Νιώθω Έλληνας, αγαπάω την Ελλάδα, όχι επειδή ζω εδώ αλλά θέλω κάποια στιγμή να κάνω κάτι καλό κοντά σε αυτό που οι πρόγονοί μου έκαναν. Όμως βλέπω χιλιόμετρα απόστασης μεταξύ αρχαιων Ελλήνων και σύγχρονων. Ξέρω από την ψυχολογία ότι πρέπει να κατανοήσω πιο είναι το πρόβλημα και μόνο τότε μπορώ να το ξεπεράσω. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ, όχι μόνο σε εμένα προσωπικά αλλά και σε όλη την νέα Ελληνική ιστορία, σε όλους τους Έλληνες, για να γίνουμε καλύτεροι.- Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις μου, και μου φαίνεται πως είμαι και εγω, σύμφωνα με αυτά που λέω, θύμα αυτού που περιγράφει ο Ρωμανός, δηλαδή πληγωμένος Έλληνας, που δέχτηκα φιλελληνισμό ο οποίος έκρυβε ανθελληνισμό. Θέλω να αρχαΐζω... μα γιατί? Δεν μου αρέσει αυτό που είμαι... μα γιατί? Συμφωνώ όσο πιο πολύ το σκέφτομαι μαζί σου, αλλά πρέπει να βρω και τι φταίει για να εξηγήσω αυτά τα γιατί. Για την ώρα εγώ είμαι της ιδεολογίας ότι πρέπει να ενταχθώ σε ένα "στρατόπεδο" ιδεών, δεν θέλω να κάνω πόλεμο ή να περάσω με τη βια τις ιδέες μου αλλά πιστεύω ότι πρέπει όλοι να στηρίζουμε το σύνολο ιδεών στο οποίο ανήκουμε, με αξιοπρέπεια όμως, βοηθάει ο διάλογος στην εξέλιξη της κοινωνίας, αν καθίσουμε με ιδέες αλλά απαθείς... δεν θα γίνει κάτι... θα είμαστε σα λαμπροί φιλόσοφοι στη μέση της Σαχάρα... Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και απόψεις των αρχαίων Ελλήνων (όχι οι γνωστές βέβαια του Ισοκράτη, Αριστοτέλη) θα με ενδιέφεραν. Τώρα, κατα πόσο αυτό το ενδιαφέρον είναι καλό σχετικά με αυτά που λέω παραπάνω δεν ξέρω, αλλά το κάνω (ή έτσι νομίζω) για σοβαρό λόγο και όχι για να γίνω απομίμηση των αρχαίων Ελλήνων. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση και επισήμανση από τα μέλη του forum είναι φυσικά θερμά καλοδεχούμενη. |
Πραγματι ενδιαφερον θεμα.
Ο διχασμος των Ελληνων ειναι ως ενα βαθμο αποτελεσμα της απογοητευσης μας απο τη σημερινη εικονα της χωρας, αλλα και χαρακτηριστικο μας γνωρισμα απο την αρχαιοτητα ακομα. Καποιοι μαλιστα υποστηριζουν οτι η ταση μας για εσωτερικη φαγωμαρα και κοντρα φαινεται και απο την υπαρξη των Πολεων-Κρατων στον ελλαδικο χωρο κατα την αρχαιοτητα. Σημερα βεβαιως τα πραγματα ειναι αρκετα διαφορετικα. Δεν ξερω αν τα πραγματα εξελιχθηκαν ετσι οπως περιγραφονται στο αρθρο γιατι ειναι στο γονιδιο του Ελληνα να αμφισβητει το συν-Ελληνα, ή γιατι και εμεις, εχοντας μπει στο χορό της παγκοσμιοποιησης και των ξενων (ή ντοπιων...) συμφεροντων υποστηκαμε συγχυση ως προς το τι σημαινει πατριδα, ιστορια, παιδεια. Επισης, δεν ξερω αν και οι υπολοιποι λαοι του κοσμου αντιμετωπιζουν τετοιου ειδους εσωτερικες αντιπαραθεσεις ή νιωθουν απογοητευση και ντροπη για τη χωρα τους, στον ιδιο βαθμο που τη νιωθουμε εμεις. Εξακολουθω να αναρωτιεμαι δηλαδη αν αυτο το Ελληναρας που λεμε συχνα πυκνα με συγκεκριμενο υφος, το λενε ας πουμε αντιστοιχα και οι Γερμανοι ή οι Γαλλοι, κοροιδευοντας ομοεθνεις τους... Το γεγονος παντως οτι η εικονα της Ελλαδας σημερα ειναι τοσο απογοητευτικη δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να την αγαπουμε. Ετερον εκατερον. Μαλιστα πιστευω πως ειναι ευθυνη ολων μας να συμβαλλουμε στη βελτιωση του τροπου με τον οποιο λειτουργει το κρατος, οσο δυσκολο εγχειρημα κι αν ειναι αυτο. Εδω θα ηθελα να χρησιμοποιησω μια σωστη παρατηρηση του Αλεξης15... Παράθεση:
Εντουτοις θελω να πιστευω πως μπορει να γινει η αρχη, απο το σπιτι/την οικογενεια ακομα, ή κι απο τον ιδιο μας τον εαυτο. Violinist, οσον αφορα στην ιστορια της Ελλαδας τωρα, κι οχι στον τροπο που λειτουργει το κρατος... (αν και, το ενα μοιραια επηρεαζει το αλλο...) εθεσες ενα ερωτημα στο δευτερο μερος του μηνυματος σου, σχετικα με το τι ειναι Ελληνας και πως πρεπει να προσεγγισεις την ιστορια του, αν δεν κανω λαθος. Δεν ξερω αν αυτο ειναι ικανοποιητικη απαντηση, καλος ιστορικος ηταν ο καθηγητης Αποστολος Βακαλοπουλος της Θεσσαλονικης του οποιου το εργο αξιζει να διαβασεις. Επισης η Ιστορια του Ελληνικου Εθνους της Εκδοτικης Αθηνων ειναι κορυφαια στο ειδος και πανω απ’ολα αμεροληπτη. Παρ’ολο που ζητησες να μην δωσουμε βαρυτητα σε επιμερους σημεια του αρθρου που δημοσιευσες, τουλαχιστον οχι σε αυτη τη φαση, ας μου επιτραπει να σχολιασω κατι. Οι φρασεις που βλεπουμε γραμμενες σε τοιχους στα Εξαρχεια ειμαι σιγουρη πως γραφονται απο ατομα που στην πλειοψηφια τους τουλαχιστον, αν ερωτηθουν ''γιατι ειναι ξεφτιλες οι πατριωτες;'' ή ''για εξηγησε μου το Ελληνες ειστε και φαινεστε....'' δεν θα ξερουν τι να απαντησουν. Οσο για το Ειμαστε ολοι Αλβανοι, το μονο που θα μπορουσα να πω, ειναι οτι μεσα στο γενικοτερα αφιλοξενο κλιμα της Ελλαδας ακομα και προς τα ιδια της τα παιδια, που δε βρισκουν δουλεια, που δουλευουν ανασφαλιστα με χαμηλοτατους μισθους, καποιοι σκεφτονται το ''ειμαστε ολοι αλβανοι'', θελοντας να εκφρασουν τη δηθεν αγανακτηση τους με το κρατος που μας κανει να νιωθουμε μεταναστες στην ιδια μας τη χωρα. Αλλη ιστορια βεβαια, το ποσο βαθια ρατσιστικο σχολιο ειναι αυτο για τους Αλβανους, σχολιο που γινεται απο υποτιθεμενους ανοιχτομυαλους και μη ρατσιστες, απο δηθεν προστατες των δικαιωματων των μειονοτητων, που ουσιαστικα λεγοντας αυτο, εννοουν οτι ο Αλβανος ειναι συνωνυμο του μεταναστη, του ταλαιπωρου και παει λεγοντας. Απαραδεκτα πραγματα. ..................... |
Παράθεση:
Και όσον αφορά για εμάς τους έλληνες και τον ελληνικό εθνικισμό. Η ιστορία έχει δείξει ότι είμαστε τα θύματα, έχουμε υποστεί επανελειμένες γενοκτονίες... Το να βγαίνουμε και να κατηγορούμε τον ελληνικό εθνικισμό για εγκλήματα τη στιγμή που μετράμε εκατομμύρια θύματα ... είναι πως να το πω καθαρή βλακεία.. Το χει ο έλληνας αυτό το αυτοκαταστροφικό στοιχείο, να βγάζει τα ίδια τα μάτια του με τα χέρια του... |
Παράθεση:
Ποιος εθνικισμός? Το βάρος το επωμίζεται αυτός που με κατέστησε εχθρό του. Γιατί εχθρός του δεν είμαι, με ανάγκασε να γίνω. Ο αέναος κύκλος της ζωής και του θανάτου, εδώ σε αυτόν τον πλανήτη. Σε αυτόν τον πλανήτη που είναι το σταυροδρόμι την ανόδου και της καθόδου, όλα καταγράφονται και αποδίδεται στο τέλος δικαιοσύνη. Όσο για του Έλληνες θα σου πω. Επί της άλλοτε ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας και όταν η Ελλάδα στέναζε υπό τον οθωμανικό ζυγό, είπε κάποιος σουλτάνος απευθυνόμενος σε έναν αξιωματούχο του. Δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή ποιος το είπε και δεν έχει νομίζω ιδιαίτερη σημασία. «Κακώς μπρε ο Αλλάχ έφτιαξε τον Έλληνα, γιατί είναι μπελάς. Ευτυχώς όμως που έφτιαξε άλλον έναν και διαφωνεί. Έτσι τους βάζουμε να τσακώνονται και κάνουμε εμείς την δουλειά μας». Σοφό!!! |
Παράθεση:
|
Φίλε violinist κατά την δική μου γνώμη η έκφραση των εννοιών φιλελληνισμός και ανθελληνισμός είναι πιο σημαντικοί ως παράγοντες εξέλιξεις του ελληνισμού ανάλογα με το πως εκφράζονται ανάμεσα στους ίδιους τους Έλληνες για αυτό τους ανέφερα ως εσωτερικούς.
Εμείς κάνουμε το μέγα λάθος να ταυτίζουμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό με το ελληνικό κράτος, έτσι ο ανθελληνισμός υπερισχύει σε διαφορετικές μορφές βέβαια. Αυτό το λάθος οφείλω να πώ πως έχει γίνει μετά το 50 και αφορά κυρίως τους Έλληνες που ζούν στην πατρίδα μας. Αν είσαι γύρω στα 25 όπως εγώ θα έχεις παρατηρήσει τις διαφορετικές μορφές του ανθελληνισμού, μερικοί στην ηλικία μας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βολευτούν σε κάποια θεσούλα πραγματικά χωρίς να τους ενδιαφέρει ο τρόπος που θα γίνει αυτό άρα με τον τρόπο τους είναι ανθέλληνες, άλλοι που έχουν απογοητευτεί γιατί μπορεί να είχαν τα προσόντα αλλά τους έφαγαν τα κυκλώματα τις ιδιοτέλειας βρίζουν την Ελλάδα ταυτίζοντας τη λέξη αυτή με το κράτος με το "σύστημα" και άθελά τους γίνονται ανθέλληνες, άλλοι πάλι που είναι διεθνιστές ή φιλειρηνιστές όπως αυτοαποκαλούνται θεωρούν οτιδήποτε αναφέρεται στον όρο Ελλάδα εθνικιστικό, δεν έχουν παρατηρήσει ποτέ το γίνεται γύρω τους ουσιαστικά και είναι κι αυτοί ανθέλληνες και τέλος είναι αυτοί που εκφράζουν ακραία εθνικιστικά αισθήματα που ουσιαστικά δεν είναι φιλελληνικά αλλά φιλοναζιστικά ή ρατσιστικά και οι οποίοι κατά τη γνώμη μου είναι και αυτοί ανθέλληνες, γιατί μόνο κακό κάνουν στην κοινωνία μας. Με τα παραπάνω δεν κατηγορώ κανέναν για αυτό που αισθάνεται ή για αυτό που είναι γιατί αν αναλυθεί το πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πέσει σε τέτοιες παγίδες είναι όλοι σχεδόν δικαιολογημένοι και οι ρίζες του προβλήματος είναι πολύ βαθιές. Επίσης, δε θεωρώ φιλέλληνα αυτόν που δρά σύμφωνα με τις αρχές των αρχαίων Ελλήνων ή τέλος πάντων σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα αρχαία κείμενα και ανθέλληνα αυτόν που ζεί αντίθετα. Η πορεία του Ελληνισμού είναι διαρκής και δεν μπορούμε να οπισθοδρουμέ κοιτάζοντας μόνο μια ιστορική περίοδο ή να προσπαθούμε να επαναφέρουμε ένα σύστημα που υπήρξε χιλιάδες χρόνια πίσω. Φιλέλληνας κατά την άποψή μου είναι αυτός που αγαπάει την Ελλάδα τον τόπο που ζεί την ιστορία του την κληρονομιά του και προσπαθεί κόντρα στις αντιξοότητες να εμπλουτίσει την κληρονομιά αυτή και να την μεταφέρει στα παιδιά του. Ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα κάνει νομίζωτον καθένα να καταλάβει επακριβώς τον διαχωρισμό της οποιασδήποτε ταυτότητας με το αντίστοιχο κράτος. Εμείς εδώ και ο απλός λαός και οι ισχυροί δεν έχουν κοιτάξει ποτέ την ιστορία, την πραγματική ιστορία με θάρρος να δούν τα σωστά και τα λάθη να μάθουν από αυτήν, δεν έχουν διαφυλάξει τίποτα από το παρελθόν όπως πρέπει για να θυμόμαστε τι υπήρξαν οι Έλληνες, πως θα έπρεπε να είναι σήμερα και πως θα πρέπει να είναι στο μέλλον. Οι Έλληνες έχουμε σταματήσει να παράγουμε πολιτισμό και έχουμε παγιδευτεί στην υλιστική καθημερινότητά μας, έχουμε μπερδευτεί και θεωρούμε διαφορετικό το να είσαι Έλληνας, Άγγλος, Γάλλος ή ότι άλλο και διαφορετικό Ευρωπαίος, πολίτης του κόσμου, αλλά ξεχνάμε ότι τελικά μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε πραγματικοί πολίτες του κόσμου αν γίνουμε πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι. Έχουμε ξεχάσει ότι κάποιοι πρίν από μας μας έχουν παραδόσει τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου, αν ο παρθενώνας, οι Μυκήνες, η Πέλλα, η Κνωσσός και όλοι οι ατελείωτοι αρχαιολογικοί χώροι που έχουμε από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα υπήρχαν στην Αμερική θα πληρώναμε εκατομμύρια για να πάμε να τους δούμε όμως εμείς τους έχουμε για χωματερές. Τα σύγχρονα κράτη εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη διασπορά τους, εμείς πάλι έχουμε ίσως την πιο δημιουργική διασπορά αλλά έχουμε κόψει επαφές μαζί τους τους οδηγούμε να ξεχάσουν τις ρίζες τους και όχι μόνο ως κράτος αλλά και ως απλός λαός. Έχουμε ξεχάσει πόσο σημαντική είναι η παιδεία και έχουμε πιαστεί στον εισαγώμενο τρόπο ζωής εξ αμερικής όπου η επιτυχία του καθενός μετριέται με το πόσα βγάζει και όχι με το τι άνθρωπος είναι. Εμείς οι ίδιοι στηρίζουμε αυτό το σαθρό κράτος που έχουμε σήμερα και μετά το βρίζουμε αλλά δεν αντιδρούμε ουσιαστικά γιατί τελικά μπορεί και να μας χρησιμεύσει. Κάθετι που φέρει τον όρο ελληνικό προσπαθούμε να το κρύψουμε λές και είναι κακό, είναι παλιομοδίτικο και επικίνδυνο, μας έχουν μάθει να σκύβουμε το κεφάλι και όχι να στεκόμαστε θεματοφύλακες τις ταυτότητάς μας αν την προστατεύουμε και να την εξελίσσουμε, εμείς την εξαφανίζουμε. Σκύβουμε το κεφάλι και υιοθετούμε στον τρόπο ζωής μας κάθε βλακεία που εισάγουμε απέξω γιατί και εκείνα τα καλά τα απορρίπτουμε και αντί να οδηγούμε τον τρόπο ζωής και να εξάγουμε ιδανικά εμείς εισάγουμε μόνο τις αηδίες και σκλαβωνόμαστε αργά, ίσως αλλά σταθερά. Και θα ήθελα να γράψω και κάτι για τους Φιλέλληνες που δεν ήταν στα χαρτιά Έλληνες αλλά στην ψυχή και βόηθησαν τον λαό μας σε πολύ δύσκολες εποχές. Αυτοί οι Φιλέλληνες κατά την άποψή μου ούτε τους αρχαίους Έλληνες αγαπούσαν, ούτε τους σύγχρονούς τους Έλληνες μίσησαν, τι νοοτροπία θα μπορούσαν άλλωστε να περιμένουν από έναν λαό 400 χρόνια σκλαβωμένο? Αυτοί ήρθαν εδώ για να υπερασπίσουν τις δικές τους ρίζες και τα δικά τους ιδανικά, γιατί πάνω σε αυτά τα ιδανικά χτίστηκε όλη η Ευρώπη και η Αμερική, η κληρονομιά που έχουμε δεν ανήκει σε μας είναι οικουμενική για αυτό και είναι θησαυρός δεν ξέρω όμως αν θα το καταλάβουμε ποτέ. Όπως δεν ξέρω αν θα καταλάβουμε ότι γύρω μας γίνεται ένας ανηλεής πόλεμος όχι απαραίτητα με τον παραδοσιακό και πιο αγνό κατά την γνώμη μου τρόπο με τα όπλα αλλά με "ειρηνικά" μέσα. Το μεγαλύτερο όμως ιδανικό είναι η ελευθερία και όχι η ειρήνη. |
Παράθεση:
Ασφαλώς και υπεστήκαμε σύγχυση, αλλά είναι αυτή που αναφερει το άρθρο? Εγώ νομίζω πως είναι και πραγματικά μου φαίνεται το άρθρο αριστούργημα. και απλά θα επαναλάβω κάτι που λέει το άρθρο “Έλληνες το γένος έλαβαν φιλελληνική παιδεία ως βάση της ιδίας εθνικής ταυτότητας!”, καταλαβαίνεις πόσο τραγικό είναι αυτό? Επιπλέον στο μήνυμα μου #11 στον thecube εξηγώ καλύτερα κάποια πράγματα για αυτό, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να γεμίζουμε τα νήματα με επαναλήψεις των ίδιων λόγων. Δεν αισθάνονται έτσι οι άνθρωποι σε άλλα κράτη, γιατί δεν υπέστησαν αυτά που υπεστήκαμε εμείς (αυτά που λέω παραπάνω). Για παράδειγμα, συμμετέχω και σε ξένα forum, σε ένα από αυτά τυχαία μιλούσαμε πολλοί άνθρωποι από όλη την Ευρώπη και την Αμερική τι αισθανόμαστε για τους Ευρωπαϊκούς λαούς, ε λοιπόν οι νεαρής ηλικίας Γάλλοι και Γερμανοί ζητούσαν συγγνώμη που δεν μιλούσαν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι στη χώρα τους Αγγλικά ενώ τα γνώριζαν γιατί δεν τους ενδιέφερε να βοηθήσουν τους τουρίστες.... δες προβλήματα! Κανένας Γάλλος όμως δεν βρίζει άλλο Γάλλο, ΜΟΝΟ οι Έλληνες βρίζουν άλλους Έλληνες! Έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία σε αυτό! Επιπλέον, εμείς εδώ σιχαινόμαστε τον εαυτό μας επειδή δεν είμαστε αντίγραφα των αρχαίων Ελλήνων, και ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες λόγω της χαμηλής εκπαίδευσης και του γελοίου πολιτισμού μας! Είναι δυνατόν? Ε σύμφωνα με αυτά που λέει το άρθρο είναι λογικότατο... για να μην αναφέρω ότι δεν είναι και τόσο πολύ γελοίος ο σύγχρονος Ελληνικός πολιτισμός, απλά οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται.... ή μάλλον καλύτερα μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε γελοίοι και δεν έχουμε να προσφέρουμε κάτι καλό και παράλληλα με την χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση το πράγμα δένει τέλεια και έχουμε γίνει...... Ασφαλώς και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην καλύτερη εικόνα της Ελλάδας, Ελλάδα δεν είναι οι πέτρες που πατούμε, αλλά εμείς άλλωστε. Παράθεση:
Απλά να σημειώσω ότι ο θεσμός οικογένεις στην Ελλάδα ήταν το στήριγμα της κοινωνίας, εδώ βασίζονταν όλη η συμπεριφορά των Ελλήνων, αλλά η οικογένεια έχει πλέον καταρέυσει με τρομερές συνέπειες στη συμπεριφορά μας ως λαός... εδώ βγαίνουν ανήλικοι και σκοτώνουν γριούλες για πλάκα.... που ακούστηκε? δεν πάμε καθόλου καλά...... Παράθεση:
Τον έχω ακουστά τον Βακαλόπουλο, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα βιβλία του. Φίλε Αλέξη, δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που λες, συμφωνώ σε όλα, στη merun αναφέρω κάποια πράγματα που ίσως θέλεις να σχολιάσεις, αφορούν αυτά που είπες. Και σε εσένα απλά θα πω, ότι αυτό δεν γίνεται μόνο σε ανθρώπους γύρω στα 25 αλλά σε όλους. Βέβαια οι παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτές τις συμπεριφορές είναι πάρα πολλοί, κάποιοι αναφέρθηκαν, ένας άλλος παράγοντας είναι η άσχημη ζωή που μας προσφέρει το κράτος, και μάλλον υπάρχουν και άλλοι που δεν έχω βρει. Μόνο ένα ερώτημα προκύπτει... ως πότε ρε γιαμαμότο(=> Γιαπωνέζικο :D ) θα είμαστε έτσι? Ε τώρα τι να απαντήσω? Δεν ξέρω... αλλά σίγουρα δεν θα είμαστε έτσι για πάντα... δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά γενικώς οι Βαλκανικοί λαοί σαν να ξυπνάνε σιγά σιγά.... Όλα τα υπόλοιπα, όλων των άλλων μελών δεν θα τα ξεχάσω αλλά όλα θα συζητηθούν στην ώρα τους. |
Φίλε violinist
Αυτό που λές ότι τσακωνόμαστε μεταξύ μας δε θα το χαρακτήριζα παγκόσμια πρωτοτυπία, άλλωστε κοίτα γύρω σου παντού στον κόσμο έχουμε εμφυλίους πολέμους, ίσως εμείς να είμαστε πιο εύκολοι στο να οδηγούμαστε εκεί. Ωστόσο χαρακτηριστικά παραδείγματα στην περιοχή μας αποτελούν οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι που παρά το ότι πολεμάνε εξωτερικούς εχθρούς είναι και εν μέσω εμφυλίων διαμαχών. Εγώ πιστεύω πως η εμφύλια διαμάχη ειρηνική ή πολεμική μπορεί να είναι καταστροφική για έναν λαό, όμως υποδηλώνει την ύπαρξη ατίθασων και ελεύθερων πνευμάτων και η ειρηνική μπορεί να είναι δημιουργική. Επίσης, νομίζω πως τέτοιες διαμάχες εμφανίζονται πιο εύκολα σε λαούς που μάχονται για την ελευθερία τους, γιατί οι άνθρωποι που είναι υποδουλωμένοι αλλά μάχονται να ελευθερωθούν ουσιστικά είναι ελεύθεροι και δεν ανέχονται ούτε υπόνοια "υποδούλωσης", αν μπορώ να το πώ έτσι, ούτε απο τους δικούς τους. Και κάτι για τον θεσμό της οικογένειας, νομίζω είναι ο σημαντικότερος θεσμός μιας κοινωνίας και απαραίτητος για την δημιουργία υγειών πολιτών. Είναι η πρώτη κοινωνία στην οποία εισέρχεται ένας άνθρωπος, ανάλογα με το τι θα ζήσει εκεί αντίστοιχα θα λειτουργήσει και στο ευρύτερο σύνολο, βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις που μάλλον επιβεβαιώνουν τον κανόνα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:07. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.