![]() |
Καλε μου φιλε,
Ειλικρινα χαιρομαι που ανταλλασω αποψεις με καποιον που εχει τοσο ευδιακριτο τροπο σκεψεως , παρολα αυτα θα αντιπαραβαλλω και τις δικες μου. Καταρχας, δεν εχω κανενα απολυτως λογω να παρασυρθω και να παρασυρω αγνωστους ανθρωπους σε κανενος ειδους ψεμμα.Απλα ηθελα να αναφερω αυτο το γεγονος που ειλικρινα αλλαξε την ζωη μου και τις οικογενειας μου με την ελπιδα οτι ΕΙΝΑΙ δυνατον να το κανει και για αλλους. Οπως προανεφερα απεχθανομαι την τεμπελια.Επισης δεν εξεφρασα επιθυμια να πλουτισω.Εξεφρασα την επιθυμια να διατηρησω-σωσω την περιυσια που απεκτησα για μενα και το παιδι μου μετα απο 20 ετων δουλειας.Αφου λοιπον για μενα λειτουργησε αυτο το 'μυστικο'(εδω βαλτε οτι ορο προτειματε), που ηταν ηθικο και σωστο να γινει, αρα λοιπον πως ειμαστε απολυτος σιγουροι οτι η φυση δεν διαθετη ηθικη?Θελω να πω, πως μπορουμε να ειμαστε απολυτα ξεκαθαροι οσον αφορα εννοιες οπως Θεος-Φυση-Συμπαν? Συμφωνω οτι υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι με τις ιδιες η και μεγαλυτερες αναγκες.Ξερουμε ομως σε ποσους εκει εξω εχει συμβει το αντιστοιχο?Η μηπως ξερουμε αν διαθετουν την ιδια επαρκεια πιστης? Ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε ολους τους φυσικους νομους και ολες τις διεργασιες αυτων? Γιατι οτι δεν δεχομαστε το εξηγουμε συνηθως με την τυχαιοτητα? Ουδεποτε δεν θεωρησα εαυτον ουτε τυχερο, ουτε ιδιαιτερο ουτε κατι αλλο σε σχεση με τον οποιδηποτε.Πως εξηγειτε λοιπον διαφορετικα αυτο που μου συνεβει, οταν σε μια τοσο δυσκολη κατασταση, και ολοκληρωτικη οικονομικη και κοινωνικη καταστροφη που εφτασα, ξαφνικα οχι μονο αντιστραφηκε απλως,αλλα 'γυρισε' τοσο υπερ μου?Την τελευταια φορα που υπεβαλα βιογραφικο,εργασιακη εμπειρια ως μαγος δεν ειχα.. Εν κατακλειδι, ουτε εγω ειμαι σε θεση να εξηγησω απολυτα αυτο που εγινε, ξερω οτι απλα εγινε επειδη το ζητησα, το πιστεψα και το ελαβα. Ευχαριστω. |
Καλησπέρα. Σου απαντώ σχετικά συνοπτικά:
1. Περί ηθικής στη φύση, οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν συνιστούν καμμία απολύτως συσχέτιση της φύσης με επιλεκτικές ή κατευθυνόμενες εκδηλώσεις της βάσει του τι ζητά ο άνθρωπος. Θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερά αλαζονικό για τον άνθρωπο κι επιπλέον, ακόμη κι αν το δούμε ως θεϊστικό μοντέλο, ο πανενθεϊσμός που προτείνεις επίσης δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι υπάρχει (το άκρως αντίθετο θα έλεγα). Έχεις εσύ κάποιες αποδείξεις παντός τύπου περί του αντιθέτου; 2. Σχετικά με τη συχνότητα τέτοιων φαινομένων, έχω να πω ότι προσωπικά δεν έχω βρει περιστατικά όπου ξαφνικά άνθρωποι άρχισαν να αποκτούν χρήματα από το πουθενά. Με αναγκάζεις να επισημάνω πως τέτοιες εκδηλώσεις "δεσμεύονται" από τα σύγχρονα μέσα, καθώς στον μεσαίωνα δεν υπήρχε ούτε τζόκερ, ούτε λόττο, ούτε τίποτα. Γιατί να μη λειτουργεί το "μυστικό" και τότε; 3. Δεν αμφιβάλλω ότι τη νέα έκβαση στη ζωή σου τη ζήτησες έντονα. Εκεί που έχω πρόβλημα να το αποδεχτώ είναι πως η σκέψη σου κίνησε και επηρέασε έναν ολόκληρο μηχανισμό στο σύμπαν, επιστρέφοντάς σου τόσο σημαντικά οφέλη από το πουθενά. Θεωρώ πως μόνοι μας επιλέγουμε να ερμηνεύουμε με κάποιον τρόπο ένα γεγονός. Εσύ το ερμήνευσες έτσι, κάποιος θρήσκος θα μιλούσε για θεία πρόνοια, κάποιος άλλος για την επέμβαση του προσωπικού του φύλακα αγγέλου κ.ο.κ. Αν πράγματι υφίσταται αυτός ο μηχανισμός, αν όντως ο καθένας είναι ικανός εκ φύσεως ή μέσω εκπαίδευσης να κινεί τέτοιους μηχανισμούς, τότε καταλαβαίνεις ότι από μόνο του το ανθρώπινο είδος θα δημιουργούσε ένα απίστευτο "κοσμικό μπάχαλο". Σε κάθε περίπτωση και χωρίς καμμία διάθεση υποβιβασμού της αξίας ή του συναισθηματισμού που έχεις για το ζήτημα, θεωρώ ότι η δική σου ανάγκη, η δική σου "επίκληση" προς κάτι καλύτερο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καθημερινές αλλά χωρίς ανταπόκριση "επικλήσεις" εκατομμυρίων παιδιών του τρίτου κόσμου που βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από εσένα. Εκείνα τα παιδιά, όπως το ανέφερα στην αρχική μου τοποθέτηση, καθημερινά ζητούν όχι πλούτο, ούτε ανέσεις αλλά δικαίωμα στη ζωή και την επιβίωση, αυτό το βασικότατο αγαθό που εμείς έχουμε ως δεδομένο. Θεωρείς χαμηλού επιπέδου τις απέλπιδες προσπάθειες κάποιων να σώσουν την περιουσία τους αλλά τελικά καταλήγουν στην αυτοκτονία, αποτυγχάνοντας στις δικές τους "επικλήσεις"; Η ανάγκη προς βελτίωση ή ανατροπή κάποιας βιοποριστικής κατάστασης δεν είναι ούτε μετρήσιμη, ούτε συγκρίσιμη και σαφώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρώσει πως η πίστη του στο τάδε ζήτημα είναι μεγάλη. Όμως η πραγματικότητα είναι δεδομένη και μας δείχνει πως τελικά το "μυστικό" δεν μπορεί να βιομηχανοποιηθεί και να αποδόσει... Χαίρομαι για την νέα εξέλιξη στη ζωή σου αλλά μου είναι αδύνατο να τη συσχετίσω με προσωπικές "επικλήσεις". Πουθενά δεν ανέφερα την τυχαιότητα, παρά μόνον τη συγχρονικότητα ως καλοκουρδισμένο σύνολο εκδηλώσεων. Κι εγώ παλαιότερα αναζητούσα δουλειά σε έναν συγκεκριμένο τομέα και όσοι ήταν ήδη στο αντικείμενο μου έλεγαν ότι ίσως χρειαστεί να περιμένω και 2 χρόνια μέχρι να ενδιαφερθεί κάποιος να με προσλάβει. Ξέρεις πόσο χρόνο περίμενα; Ούτε 2 μήνες από τη στιγμή που υπέβαλλα βιογραφικά. Ακόμη και στη δουλειά που εργάζομαι τώρα επί 5ετίας, όταν αποφάσισα να μπω στην εταιρεία αυτή, κι επειδή το να σε προσλάβουν έχει κάποιες ειδικές διαδικασίες, ήμουν απλώς συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν έψαχνα για δουλειά, έψαχνα για μια καλύτερη δουλειά, επομένως στη δική μου περίπτωση έλειπε η πίστη στην πρόσληψή μου, κάτι πολύ βασικό για να λειτουργήσει το "μυστικό"... Τα παραδείγματα περί ανατροπής αυτού που ευαγγελίζεται το μυστικό είναι πάρα πολλά και θεωρώ πως το συγκεκριμένο ζήτημα μοιάζει με την οπτική που τηρούμε στο ζήτημα των θαυμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν αγοράζω... |
Καταρχάς δεν θα μπω στην διαδικασία αν είναι ή δεν είναι, αλλά θα ήθελα να αναφέρω κάποια παραδείγματα και να δούμε αν τελικά λειτουργεί ο νόμος της έλξης, του τυχαίου ή υπάρχει κάποιο πεπρωμένο για τον καθένα μας.
Λοιπόν για τον νόμο της έλξης θα σας δείξω ένα βίντεο αυτό εδώ - Πατήστε εδώ για το βίντεο Μετά την προβολή του θα ήθελα να πάτε σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα Πατήστε εδώ για την ιστοσελίδα Τώρα θέλω να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά τι καταλαβαίνετε εδώ. Ο νόμος του τυχαίου λέει ότι εμείς είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του σύμπαντος και δεν ξέρουμε καν ακόμα αν παίζουμε και κανένα σημαντικό ρόλο μέσα σε αυτό. :D |
Συνοπτικά θα απαντούσα πως έχουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η "έλξη" δεν λειτουργεί κι επίσης ότι ο θείος Bob εκμεταλλεύτηκε το όλο "hype" για να κάνει πράξη το "μυστικό" του πλουτισμού στον εαυτό του δείχνοντας ότι αυτός κατέχει την πλήρη γνώση του μυστικού (άρα η αρχή ήταν απάτη...). Άλλωστε το ίδιο έκανε και η συγγραφέας...
|
Ξεκινωντας απτην τελευταια παρατηρηση σου, κανεις δεν πηγε να σου πουληση τιποτα φιλε μου,μονος σου αναγαγεις το θεμα σε 'πελατιακη' βαση.
Απαντωντας περιληπτικα οπου αναφερθηκες τωρα.. 1. Δεν διαθετω αποδειξεις οτι η φυση διαθετη ηθικη αλλα δυστυχως ουτε και εσυ.Αυτο που διαθετω ειναι ενα γεγονος που μου συνεβει κανοντας κατι συγκεκριμενο και επειδη ο χωρος ασχολειτε με το μεταφυσικο το ανεφερα. 2.Στον μεσαιωνα δηλαδη δεν υπηρχαν χρηματα, πλουτος, γη, δυναμη , επιθυμιες κ.τ.λ?Ολιγον αστοχο.. 3. Οταν αναφερθηκα σε εννοιες οπως Θεος-Φυση-Συμπαν νομιζω εχω καλυψη το θεμα. 4.Γνωριζουμε οτι το συμπαν ειναι απειρο, οποτε ειναι μαλλον δυσκολο να δημιουργησουμε 'κοσμικο μπαχαλο'. 5.Προσωπικα δεν εβαλα πουθενα ταμπελακια για χαμηλου επιπεδου ανθρωπους φιλε μου, εγω ειπα οτι δεν γνωριζουμε σε ποσους εχει συμβει και αναφερα επαρκεια πιστης. Αναφερθηκα στο θεμα αναζητωντας αποψεις και απαντησεις.Ξεκαθαρησα απο την αρχη οτι δεν εχω κανενα συμφερον, ουτε πωλητης του διαδυκτιου ειμαι. Οποιος απο τους συντονιστες του φορουμ θεωρει κατι τετοιο, ας κλειδωθει το θεμα και ας μην ξαναεπιτραπει η συμμετοχη μου δια παντως. Πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να αφηνες λιγακι περισσοτερο χωρο σε αυτο το λαμπρο μυαλο που διαθετεις και να μην βιαζεσαι να θιγεις ανθρωπους που αναφερονται σε μια εμπειρια τους λεγοντας τους οτι δεν αγοραζεις..Δεν στο πουλαω φιλε μου, ειναι τζαμπα. Συγνωμη αν δημιουργησα την παραμικρη αναστατωση, δεν ειχα καθολου τετοιο σκοπο. Ευχαριστω. |
Παράθεση:
|
Αγαπητέ Ιορδάνη όπως σου είχα αναφέρει και πιο πάνω, δεν έχω διάθεση να θίξω εσένα, ούτε να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ τόσο εύκολα είναι η διαδικασία μετατροπής της επιθυμίας σε γεγονός. Σου έδωσα μία άλλη εκδοχή του θέματος και θεωρώ ότι έχει καλύτερη βάση από το να υποθέτουμε πράγματα.
Αν όπως αναφέρεις πιστεύεις στην ηθική της φύσης επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ηθική στη φύση δεν υπάρχει, σου προτείνω να διαβάσεις τη θέση του Bertrand Russel για την τσαγιέρα του διαστήματος. Σε κάθε πρίπτωση, κινούμαστε και αποδεχόμαστε πράγματα βάσει αποδείξεων κι όχι ευχών και από τη στιγμή που οι αποδείξεις περί ηθικής στη φύση είναι πραγματικά ανύπαρκτες, καλώς ή κακώς, η θέση ότι ηθική στη φύση δεν υπάρχει είναι η μόνη που έχει βάση. Παράλληλα, θα μπορούσες να μου πεις για τις συνέπειες μία αρνητικής σκέψης ενός ανθρώπου; Το ανέφερα και πιο πάνω... Κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχω σκοπό να θίξω ανθρώπους αλλά σκεπτικά και τον λόγο που καταδίκασα το σκεπτικό του "μυστικού" τον έχω αναλύσει στο αρχικό μου ποστ. |
Αρα λοιπον αυτο που εγινε στην περιπτωση μου ηταν τυχαιο??
Αγαπητε μου, για μενα τιποτα δεν ειναι πανακεια,ουτε ο rusell ουτε κανεις,μην ξεχνας οτι πριν 350 χρονια πιστευαν οτι η γη ειναι επιπεδη.Και μην ξεχνας οτι ακομα και η θεωρια της σχετικοτητας εχει ουσιαστικα καταρριφθει εν μερει. Αναφερθηκες στις αρνητικες σκεψεις..Αρκει να κοιταξουμε τη συμβαινει στον πλανητη μας καλε μου φιλε.Καθημερινα αρνητικες σκεψεις βιωνουμε, οι οποιες υλοποιουνται μπροστα στα ματια μας με εκκατομυρια μορφες.Νομιζω οτι σαυτο τουλαχιστον θα συμφωνησουμε. Θα ηθελα παντως να ακουσω την γνωμη σου, πως εξηγεις οτι εγινε αυτο που εγινε?Συγχρονισμος?Μηπως ειναι ακομα μια λεξη που ταιριαζει τελεια? Παντως ευχαριστω για το χρονο που δαπανησες να ασχολειθης με κατι που εχεις ηδη καταρριψει οπως λες, και σου ευχομαι μια αληθινη καλημερα μιας και κακως το ξεχασα απο πριν. |
Παράθεση:
Έτσι και εδώ, χωρίς κόπο και ιδρώτα μην περιμένετε να σας έρθουν οι επιταγές, η θεογκόμενα, το αμάξι, το σπίτι αν το μόνο που κάνετε κάθεστε σπίτι και μετά σε καφετέρια και μετά κάπου αλλού, μετά πάλι τα ίδια. Εάν πάρουμε την έλξη όπως στην φυσική που μας έμαθαν, πολύ απλά θα δούμε ότι τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ έλκονται + με - δλδ. Δεν έλκονται τα + με + ή τα - με -. Επειδή όμως έχουν βάλει και συχνότητες μέσα και τα περιπλέκουν πιό πολύ. Αλλά ας το δούμε και αυτό λίγο πιό κοντά. Η αρμονική αντήχηση δεν εξηγεί το νόμο της έλξης. Η αρμονική αντήχηση λέει - όταν ένα αντικείμενο σε μία συχνότητα δόνησης βρίσκετε αρκετά κοντά σε ένα παρόμοιο αντικείμενο που δονείται στην ίδια συχνότητα, η δονήσεις απο το πρώτο αντικείμενο εισέρχονται αργά σε όλα τα άλλα αντικείμενα που είναι γύρω του και τα κάνει να δονούνται και αυτά. Το διαπασών είναι ένα απο τα πιό απλά παραδείγματα. Το πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι διαπασών και η προειποθέσεις για να πληρείτε η αρμονική αντήχηση δεν τα πληρούν τα ανθρώπινα όντα γιατί δεν είμαστε "κενά". |
οκ, συμφωνω.ομως,hello!!!αλλαξε η ζωη μου εν μεσω καταστροφης.Εκει που δεν υπηρχε η παραμικρη ελπιδα, ολα αλλαξαν!Ξερετε ποιες ειναι οι πιθανοτητες να κερισεις το τζοκερ? 1/1,458,000,000!!!!!και δηλαδη ετυχε σε μενα που ειχα καντατησει σχεδον προτυπο της καντεμιας!Και πριν απο αυτο, αυτα που σκεφτομουν οτι θα γινουν, ολα τα αρνητικα, πως εγιναν δηλαδη?Εδω θα μου πεις λαθος επιλογες, λαθος εκτιμησεις, οτιδηποτε εκτος απο οτι υπαρχει η απειροελαχιστη πιθανοτητα να προκληθηκαν μονο απο τις σκεψεις μου..Δεν λεω οτι ετσι ειναι, απλα για μενα, οπως εξελιχθηκαν τα πραγματα, θεωρω η μαλλον πιστευω και νιωθω οτι κατι παιζεται...
|
Παράθεση:
Το θέμα είναι να προσπαθούμε να δώσουμε εξηγήσεις με βάση τα υπάρχοντα μέσα και τις υπάρχουσες γνώσεις. Εγώ δεν απέρριψα δια παντός την εκδοχή της "έλξης", απλώς ανέφερα ότι με τις υπάρχουσες γνώσεις, αυτό που προτείνει ως λύση το "μυστικό" είναι ανεδαφικό. Σχετικά τώρα με το "κακό" στον κόσμο, η δική μου ένσταση και απόδειξη ότι το μυστικό δεν λειτουργεί, έχει να κάνει με έντονα κακές σκέψεις, όπως το να οραματιστεί κάποιος ότι σε 5 ώρες θα γκρεμιστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο και θα σκοτωθούν 52 άτομα. Φαντάζεσαι αν πράγματι υπήρχε τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο μέθοδος ικανοποίησης επιθυμιών που θα είχαμε φτάσει; Γιατί τέτοια επιλεκτικότητα στην έλξη; Γιατί λειτουργεί μόνον για καλό κι όχι για κακό; αυτές οι έννοιες ούτως ή άλλως είναι ένα εργαλείο, ένα θεωρητικό δίπολο που μας βοηθά στην κατανόηση του κόσμου μας. Παράλληλα, επαναλαμβάνω ότι καθημερινά βλέπουμε ότι το μυστικό δεν λειτουργεί εκεί όπου εκατοντάδες άτομα το καλούν όχι για μια καλύτερη ζωή αλλά για να αποφύγουν για μία ακόμη μέρα τον θάνατο. Διάβασε λίγο τι έγραψα στην αρχική μου τοποθέτηση και θα με καταλάβεις... Εν πάσει περιπτώσει, εγώ δεν σου τα γράφω αυτά ούτε για να σε προσβάλλω, ούτε γιατί πιστεύω ότι δεν συνέβη αυτό που γράφεις. Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο και τη μέθοδο που ακολουθούμε για να εξηγήσουμε τον κόσμο μας. Εγώ προτιμώ την οπτική της επιστήμης, η οποία βασίζεται στα υπάρχοντα δεδομένα, μεθόδους και πληροφορίες και βάσει αυτών, το μυστικό απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Από εκεί και μετά, αν μετά από 1, 2 ή 112 χρόνια αποφανθεί η επιστήμη ότι όντως το μυστικό έχει βάση, τότε τα ξαναλέμε υπό νέες συνθήκες. Μέχρι τότε όμως, και κινούμενοι βάσει λογικής κι όχι βάσει υποθέσεων, το μυστικό είναι ανύπαρκτο. Παράλληλα, μπορούμε να προβάλλουμε πολλές ακόμα εξηγήσεις όπως αυτή του θαύματος, της αγγελικής παρέμβασης, του χταποδιού και οποιουδήποτε άλλου ταιριάζει στην κοσμοθέασή μας. |
Αχ, βρε φιλε μου (και συγνωμη για το θαρρος να σε αποκαλω ετσι), αυτο το 'μυστικο' η οπως το λενε, λειτουργει ανεξαρτητα αν ειναι καλο η κακο, ανεξαρτητα αν ειναι θεμιτο η αθεμιτο κ.ο.κ. Καθε ενεργεια η εργο πριν υλοποιηθει προυποθετει σκεψη,σωστα?Η τρομοκρατικη επιθεση στους διδυμους, δεν αποτελει μια ισχυροτατη αποδειξη οτι κακοβουλες σκεψεις μετατρεπονται σε κακοβουλες και καταστροφικες πραξεις?
Δεν μου απαντησες ομως τη κατα την γνωμη σου συνεβηκε με μενα.Εγω απο την αρχη εθεσα ξεκαθαρα την αποψη μου ασχετα αν ισχυει επιστημονικως η οχι.Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗ ΛΕΕΙ? |
Αυτό που αναφέρεις με τους δίδυμους πύργους δεν εντάσσσεται σε όσα συζητάμε γιατί εδώ, η διαδικασία που από τη σκέψη περνάμε στην πράξη έχει να κάνει με εκ του μηδενός και άνευ περεταίρω πράξης δημιουργία μίας νέας κατάστασης. Δηλαδή, κάνω μία σκέψη, τη "φορτίζω" συναισθηματικά και σε λίγο καιρό γίνεται πράξη. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το κακό που κάποιοι σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη στους δίδυμους πύργους γιατί εκεί υπήρξε όχι μόνον η αρχική σκέψη αλλά και έμπρακτη ενδιάμεση διαδικασία. Αλλιώς τι τα ήθελαν τα αεροπλάνα; Από τον καναπέ του σπιτιού τους θα γκρέμιζαν τους πύργους χωρίς να ιδρώσουν...
Σχετικά με την εξήγηση που μπορώ να δώσω στο δικό σου περιστατικό, προς το παρόν αρκούμαι να πω ότι πρόκειται για ένα σύνολο εκδηλώσεων που σου έφεραν ένα προνομιακό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει πως υπήρξε απαραίτητα ενσυνείδητη και κατευθυνόμενη δράση της φύσης για εσένα προσωπικά γιατί όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, η ίδια η πραγματικότητα μας αποδεικνύει ότι στα όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους επικρατεί ο παραλογισμός στη φύση κι εσύ μου μιλάς για ηθική; Τι είναι ηθικό για εσένα; το να σε οφελεί η φύση με το τζόκερ και να αφήνει εκατομμύρια παιδιά να πεθαίνουν από πείνα και αρρώστειες; Αν λοιπόν θέλεις να δώσεις νότα ηθικής σε όσα σου προσέφερε η φύση, θα πρέπει παράλληλα να λύσεις και τα προβλήματα που μία τέτοια άποψη δημιουργεί. Γιατί αν μιλάμε για ηθική στη φύση, αν τελικά η φύση σου συμπαραστάθηκε στις δυσκολίες σου, γιατί να μην το κάνει και για τόσα άλλα άτομα που έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από εσένα και που καθημερινά επενδύουν στο "μυστικό" περισσότερο από εσένα, έστω κι εν αγνοία τους; Σίγουρα δεν μπορώ να σου μιλήσω με απόλυτη σιγουριά για το πως έφτασες να έχεις κερδίσει στο τζόκερ, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ ως έγκυρη και τη δική σου εκδοχή γιατί στηρίζεται σε εικασίες και παραδοχές που εγώ δεν μπορώ να δεχτώ επειδή απορρίπτουν τη λογική και δεν έχουν επιστημονικά ερείσματα να τις στηρίξουν. Συντηρείς μία βεβαιότητα για κάτι που δημιούργησες με την πίστη σου σε αυτό... Δεν ξέρω αν κάποτε θα μάθουμε να κάνουμε σύστηματικά τέτοιες αλλαγές στη ζωή μας, ξέρω όμως ότι η παίδευση στην πραγματικότητα και η κριτική σκέψη σε όσα μας συμβαίνουν, θα μας μάθουν να μην αποδίδουμε τόσο εύκολα παράλογες αιτίες και πηγές σε οτιδήποτε μας συμβαίνει. Πρέπει όλα να τα αντιμετωπίζουμε έχοντας στο νου μας τη φράση "αναλύω μέχρι εκεί που μπορώ κι ερμηνεύω μέχρι νεοτέρας". Αν θέλεις ακόμα μία σοφή φράση που ταιριάζει εδώ: "Νήφε και μέμνησο απιστείν" (Επίχαρμος)... Όλα αυτά άνευ κακίας ή περιφρόνισης στα γραφόμενά σου :) |
Παράθεση:
|
Ακριβως φιλε μου, ακριβως.Ο καθενας σκεφτεται για τον εαυτο του.
|
Παράθεση:
Πρόκειται για γνωστές αρνητικές σκέψεις, για επιθυμίες που πολύ συχνά φορτίζονται τόσο πολύ και τα θέλω του ατόμου κυριαρχούν έντονα σε αυτές τις σκέψεις. Αν πράγματι το μυστικό λειτουργούσε όπως το γνωρίζουμε, τότε θα βλέπαμε ή θα ακούγαμε για ανθρώπους που ενώ περπατούσαν, ξαφνικά έπεσαν νεκροί στο δρόμο (ως αποτέλεσμα της σκέψης που έγινε πράξη). Έγώ προσωπικά δεν έχω γνώση για κανένα τέτοιο περιστατικό. Οπότε η "έλξη" λειτουργεί μόνον για θετικές σκέψεις; Ποιά η διαδικασία φιλτραρίσματος και απόρριψης κάποιων σκέψεων; |
Καταρχας το συμπαν δεν αναγνωριζει την λεξη 'δεν'.Οταν λεμε λοιπον 'δεν θελω να ειμαι φτωχος', δεν θελω να ζω' κτλ, το συμπαν λαμβανει την εντολη που δινεις χωρις το δεν.Αυτο τουλαχιστον εικαζεται στο βιβλιο.
Απτην αλλη, τοσοι ανθρωποι αυτοκτονουν μια και εξω, αυτοκτονουν σταδιακα με τον τροπο ζωη τους, η ειναι ιδιαιτερα επιρρεπης σε ατυχηματα. Σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι αυθεντια στο θεμα, απλα κατεληξα να πιστευω μετα απο πολυ εσωτερικη αναζητηση και φυσικα μετα απο την θεαματικα θετικη στροφη της ζωης μου οτι το πραγμα αυτο λειτουργει. |
Να συμπληρωσω οτι υπαρχει και χρονοκαθυστερηση στην υλοποιηση των επιθυμιων μας, και υπενθυμιζω οτι για να λειτουργηση δεν αρκουν οι θετικες σκεψεις αλλα και τα θετικα συναισθηματα.Αν, λεω αν λειτουργησε σε μενα,, για ποιο λογο να μην λειτουργει με ολους?
|
Παράθεση:
Πραγματικά θεωρώ ότι προσωπικά αποφάσισες να ερμηνεύσεις αυτό το ευτυχές γεγονός ως αποτέλεσμα του μυστικού. Δεν έχω αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, αρκεί να διέπεται από αληθείς κι αποδεδειγμένες θέσεις. Σου ξαναθυμίζω πως κι εγώ, αν μου είχε τύχει κάτι ανάλογο, θα μπορούσα άνετα να θεωρήσω ότι αποτελεί επέμβαση του διαστημικού χταποδιού κι όχι του μυστικού. Ποιός μπορεί να απορρίψει την εικασία μου; Κανείς και το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του μυστικού. Κι αν εν τέλει ζούσες στο πχ 1900 και έκανες την ίδια σκέψη και ξαφνικά έβλεπες χρυσό σε μία σπηλιά, θα θεωρούσες ότι το "μυστικό" λειτουργούσε από τότε; |
Μπορουμε να το αποκαλουμε διαστημικο χταποδι, κοσμικη παρεμβαση, Θεο, αγγελο, ανωτερο εαυτο, donalt duck..
απλα καλε μου Trithemius, με το χερι στην καρδια, εκανα ακριβως αυτο που διαβασα, το πιστεψα οτι ειναι δυνατον και εγινε.Σατανικη συμπτωση το γεγονος οτι κερδισα αυτο το τεραστιο ποσο λιγες μερες πριν προχωρησουν σε κατασχεσεις οι τραπεζες. Φυσικα το ιδιο θα πιστευα ακομα και αν ζουσα το 800 π.Χ.Θελω να καταλαβεις οτι αυτο που εγινε και συνεχιζει να γινεται το νιωθω παρα το κατανοω περρισοτερο. |
Λίγο ποιο γενικά πιστεύω ότι όλα έχουν την ίδια ουσία απλώς διαφορετική ερμηνεία και κατανόηση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Και εφόσον κάποιος απαντήσει ''ναι'' στην ερώτηση "μπορούμε νε ελένχουμε το μέλλον μας?" τότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα απλώς για τον καθένα μας έχει διαφορετικό όνομα. Αυτό που λέμε Θεό άλλοι το λένε Αλάχ κτλ. αλλά είναι το ίδιο πράγμα,κάτι ανώτερο από μας που θέλουμε να βασιστούμε. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Φυσικά, θα μπορούσες να υποθέσεις ότι το σύστημα που βγάζει τα νούμερα του τζόκερ, καθοδηγήθηκε μέσω του σύμπαντος από τις δικές σου επιλογές αριθμών στο χαρτί αλλά κάτι τέτοιο στερείται αποδείξεων κι ελλείψει αποδείξεων, οι πιθανές εκδοχές είναι όσα και τα χρήματα του τζόκερ. Θεωρώ ότι επειδή από τη φύση μας έχουμε την υγιή αυτοφυή ανάγκη να αποδίδουμε στα πάντα μία αιτία, στο βωμό της γρήγορης απομυθοποίησης κάποιων πραγμάτων, ενστερνιζόμεθα όποια εκδοχή μας φαντάζει λογική, χωρίς να περιμένουμε να βρεθεί η πραγματική λογική εξήγηση. Σκέφτομαι λοιπόν ότι υιοθετείς το μισό από το προφίλ των επιστημόνων, οι οποίοι για ένα τέτοιο περιστατικό, αρχικά θα παρουσιάσουν ένα σύνολο από πολλές εκδοχές και μετά θα επιδοθούν στη σοβαρότατη ενασχόληση της συνεχόμενης απόρριψης όλων αυτών των εκδοχών εκτός από τη μία εκείνη που θα είναι και η μοναδική αληθής. Σε αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι σταματάς την έρευνά σου στο σύνολο των διαθέσιμων εκδοχών-εξηγήσεων, επιλέγεις μία από αυτές με βάση τα δικά σου κριτήρια και εμμένεις σε αυτή χωρίς πιθανότητες υιοθέτησης μίας νέας ως αποτέλεσμα της έρευνας σου. Μία hard core έκφραση (και ολίγον new age) σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής και απόρριψης εξηγήσεων, είναι η: εξέλιξη σημαίνει εγκαταλείπω τις ιδέες μου... Παράθεση:
|
Φιλοι μου,
επαναλαμβανω οτι δεν μπορω να εξηγησω αυτο που συναιβει, δεν γνωριζω ποιος, τη, γιατι, η αν καν παρενεβει.Γνωριζω μονο τη εκανα ακριβως, προσδοκωντας οχι να πλουτησω αλλα να περισωσω τα ηδη υπαρχοντα. Για να καταλαβετε καλυτερα, εγω δεν σκεφτομουν να κερδισω το τζοκερ, εκανα σκεψεις που ειχαν να κανουν με χρηματα τα οποια τα χειριστικα με συγκεκριμενο τροπο.Απλα επειδη το χρεος μου ηταν μεγαλο, ξεκινησα να παιζω τζοκερ, λοττο, και λαικο λαχειο.Ουδεποτε στην ζωη μου εκανα κατι τετοιο, ουδεποτα πριν δεν ειχα σκεφτει κατι τετοιο.Ειδικα τα τελευταια 6 χρονια θεωρουσα οτι εβγαζα αρκετα χρηματα και οτι ημουν ευχαριστημενος.Καποιες φορες βεβαια, ειδικα μετα την γεννηση του γιου μου, ειχα εντονους φοβους οτι θα χαθουν ολα(σε συναρτηση βεβαιως με τα προβληματα που αντιμετωπιζα). Ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε εξηγηση, δεν ειμαι κολλημενος με το μυστικο.Αναφερω τα γεγονοτα οπως ακριβως εγιναν γιοτι θεωρω οτι αν αυτο που εκανα λειτουργησε για μενα , λειτουργει και για αλλους.Μαλιστα στην αρχη, ημουν σκεπτικος να αναφερω για την νικη μου στο τζοκερ, για να μην παρασυρω ανθρωπους σε ακοπες λυσεις των προβληματων τους.(αν και μονο ακοπη και ευκολη δεν ειναι τουλαχιστον εγκεφαλικα και συναισθηματικα). Ξερετε κατι? Ισως με μενα ενισχυθηκε εντονα αυτο διοτι ειχα ουσιαστικα νιωσει και εισπραξη την απωλεια. Ελικρινα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Δηλωνω επισης οτι συνεχιζω να εργαζομαι προσωπικα στην αναστημενη μου εταιρεια οχι για αλλα χρηματα αλλα γιατι ξανα εδωσα πισω την δουλεια στους αξιους συνεργατες μου, και γιατα λατρευω την δουλεια μου! Ευχαριστω ειλικρινα την αισθητη αλλαγη στις απαντησεις σας, απο την σκοπια τις διαθεσης αν μη τι αλλο.. |
Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και ειδικά με το ότι όπως αναφέρεις, δεν είσαι κολλημένος με το "μυστικό", γιατί θεωρώ ότι η προώθηση του εν λόγω βιβλίου, έχει ως target group τους απογοητευμένους κι αυτούς που ήθελαν να δουν "άσπρη μέρα" εδώ και τώρα κι εξήγησα πιο πάνω τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο.
Για να γίνω κατανοητός από όλες τις πλευρές, η ένστασή μου για αυτό και ανάλογα αυτού βιβλία, έχει να κάνει με το ότι πουλάνε κάτι το αναπόδεικτο ως έγκυρη βιοποριστική λύση, άρα προσπαθούν να ικανοποιήσουν ένα πρόσκαιρο συναίσθημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αν αυτό ή άλλα "μυστικά" πραγματικά έχουν δράση σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, τότε θα υπάρχει και τρόπος συστηματοποίησης του "μυστικού" και προώθησής του σε "εμπορική μορφή". Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η όποια θετική εξέλιξη στη ζωή σου, οφείλεται σε παράγοντες όχι 100% καταγεγραμμένους και σε αυτά τα πλαίσια, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε κι όχι να υποστηρίζουμε αμετακίνητα μία εκδοχή. *η αγάπη σου για τη δουλειά σου είναι παραδειγματική :) |
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η όποια θετική εξέλιξη στη ζωή σου, οφείλεται σε παράγοντες όχι 100% καταγεγραμμένους και σε αυτά τα πλαίσια, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε κι όχι να υποστηρίζουμε αμετακίνητα μία εκδοχή.
:)[/QUOTE] Επιτελους συμφωνησαμε απολυτα.Χαρηκα ειλικρινα που βρηκαμε κοινο εδαφος φιλε μου.Ειμαι ανοιχτος να επανελθουμε σε αυτο το θεμα αν χρειαστει, και ανυπομονο να 'διασταυρωσουμε' ξανα τα ξιφη μας σε οποιδηποτε θεμα.ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟ, και σε διαβεβαιωνω για την καλη μου προθεση. :) |
Το Μυστικό/ The Secret: Μία “Σκληρή” Κριτική… (Θοδωρής Κεφαλόπουλος aka Trithemius)
http://www.metafysiko.gr/wp-content/...the_secret.jpg Το Μυστικό/ The Secret: Μία “Σκληρή” Κριτική… (Θοδωρής Κεφαλόπουλος aka Trithemius) Διαβάστε τη βιβλιοπαρουσίαση στο ----> http://www.metafysiko.gr/?p=4575 Tο βιβλίο αναφέρεται σε κάποια βασικά ζητήματα της ζωής μας και κυρίως σε θέματα υγιούς (ποιοτικά αλλά και ποσοτικά) βιοπορισμού. Αναφέρεται σε κάποια τεχνική που όπως η συγγραφέας υποστηρίζει, έχει εφαρμογή σε θετικές εξελίξεις στους τομείς της υγείας, των επαγγελματικών, των οικονομικών, των αισθηματικών, των διαπροσωπικών σχέσεων κλπ, όλα αυτά ενδυόμενα ένα πέπλο από περίεργες συμπτώσεις και συγχρονικότητες αλλά και με κβαντική φυσική και αυτό που γενικότερα ονομάζουμε “δημιουργικός οραματισμός” και “θετική σκέψη”. Ο νόμος έχει μία δομή που συνοψίζεται στο τρίπτυχο “ζήτησέ το -> πίστεψέ το -> λάβε το”. |
Καταρχην πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι είμαι ένα άτομο που προσπαθεί να εφαρμόσει το the secret και παρακολουθώντασ την συζήτηση σας μου δημιουργηθηκε ένα ερώτημα! Είπατε οτι ο καθένασ λειτουργεί για τον εαυτό του. στο βιβλίο όμωσ λέει οτι εφαρμόζοντασ το μυστικό μπορείσ ακόμα να αποκτήσεισ τον άνθρωπο τησ ζωης σου.Με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζεισ και την ζωη κάποιου άλλου?? Θέλω να πώ...αμα αυτό το άτομο δεν ήξερε το μυστικο τότε δεν θα έφερνε στην ζωή του/της το άτομο που θα ζητούσε και θα οπτικοποιούσε και θα σκεφτόταν και έτσι η ζωή αυτού του ανθράπου θα ήταν εντελώσ διαφορετική.και γενικότερα όταν προσελκύουμε κάτι επηρεάζονται τα πάντα για να αποκτήσουμε το αντικείμενο του πόθου μασ συμφωνα με το βιβλίο και έτσι επηρεάζονται οι ζωέσ πολλών ανθρώπων οπότε γιατί ο καθένασ λειτουργεί για τον εαυτό του???:confused:
|
Σίγουρα επηρεάζονται ζωές άλλων,αλλά στην περίπτωση για τον άνθρωπο των ονείρων σου,ίσως να είσαι και εσύ ο άνθρωπος των ονείρων του οπότε το όλο γεγονός είναι θετικό..(άρα καλύτερα που επηρεάστικε η ζωή του ανθρώπου αυτού κατά την γνώμη μου).
|
ευχαριστώ που απάντησες αν και την απάντηση μου την πήρα όταν την ημέρα που έγραψα την ερώτηση έπεσα πάνω σε μια σελίδα στο βιβλίο που εξηγούσε ακριβώσ αυτό!!!!!Τυχαίο?????
|
Παράθεση:
|
Όχι απλά σύμφωνα με το βιβλίο αλλά και σύμφωνα με τη λογική, ο όρος "τυχαίο" απλά δεν υπάρχει. Το τυχαίο συνιστά κάτι που προκύπτει χωρίς "πρόγραμμα", χωρίς σαφείς αιτίες, απλά προκύπτει, κάτι που εννοιολογικά δεν υφίσταται. Οτιδήποτε συμβαίνει, συμβαίνει γιατί κάτι το προκάλεσε όμως το να αποδίδουμε τα πάντα στις επιθυμίες μας ως κινούντα αίτια είναι τόσο υπερβολικό όσο είναι και εγωϊστικό...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.