Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Masonry - Τεκτονισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3093)

Voel 08-11-05 17:22

Παράθεση:

Δε θα πρέπει να ξεχνάς όμως οτι ο Χριστιανισμός είναι η πλέον αντιπροσωπευτική θρησκεία της ελευθερίας,αφού κανείς δεν πρόκειται να σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και να σου πει "γιατί δεν έκανες νηστεία,γιατί δεν πηγαίνεις εκκλησία,γιατί δεν πιστευεις πολύ στο Θεό".Θες,πιστεύεις,δε θες,δεν πιστεύεις.
Καλα αστειευεσαι τωρα ετσι; Ο λεγομενος χριστιανισμος ειναι απο τις ΠΛΕΟΝ ανελευθερες θρησκειες....το εχει αποδειξει μαλιστα παμπολλες φορες τα τελευταια 2000 χρονια

AREIANOS 08-11-05 21:08

Με το να λες απλά ότι ο Χριστιανισμός είναι από τις πλέον ανελεύθερες θρησκείες,χωρίς να προβάλλεις κανένα επιχείρημα,δεν κάνεις τίποτα.Και μιας και παραθέτεις απόσπασμα από μήνυμά μου,τουλάχιστον απάντα στα συγκεκριμένα σημεία του.Δηλαδή με άλλα λόγια,ισχυρίζεσαι ότι σε υποχρεώνει κάποιος(ποιος αλήθεια;) να πας εκκλησία την Κυριακή,λογοδοτεις για το αν θα φας κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή και αν θα κάνεις το σταυρό σου το βράδυ πριν κοιμηθείς.Το τι θα κάνεις στον τομέα της πίστης σου,δεν το καθορίζει κανένας νόμος(μη φοβάσαι,δεν κινδυνεύεις να μπεις φυλακή,αν δεν κάνεις νηστεία),αλλά μονάχα ο εσωτερικός κόσμος και η συνείδησή σου.Ούτε εγώ θα σε κρίνω το τι θα κάνεις,ούτε κανένας άλλος.Είναι θέμα προσωπικής σου επιλογής.

Μιχάλης 09-11-05 09:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από AREIANOS
Με το να λες απλά ότι ο Χριστιανισμός είναι από τις πλέον ανελεύθερες θρησκείες,χωρίς να προβάλλεις κανένα επιχείρημα,δεν κάνεις τίποτα.Και μιας και παραθέτεις απόσπασμα από μήνυμά μου,τουλάχιστον απάντα στα συγκεκριμένα σημεία του.Δηλαδή με άλλα λόγια,ισχυρίζεσαι ότι σε υποχρεώνει κάποιος(ποιος αλήθεια;) να πας εκκλησία την Κυριακή,λογοδοτεις για το αν θα φας κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή και αν θα κάνεις το σταυρό σου το βράδυ πριν κοιμηθείς.Το τι θα κάνεις στον τομέα της πίστης σου,δεν το καθορίζει κανένας νόμος(μη φοβάσαι,δεν κινδυνεύεις να μπεις φυλακή,αν δεν κάνεις νηστεία),αλλά μονάχα ο εσωτερικός κόσμος και η συνείδησή σου.Ούτε εγώ θα σε κρίνω το τι θα κάνεις,ούτε κανένας άλλος.Είναι θέμα προσωπικής σου επιλογής.

Φυσικά δεν επεμβαίνει κανένας ανθρώπινης προέλευσης νόμος εάν δεν τηρείς τις θρησκευτικές σου υποχρεώσεις αλλά με το Θεϊκό τι γίνεται? Μήπως δεν σου λένε πως ούτε λίγο ούτε πολύ θα πας στην κόλαση, για να το πω έτσι απλά? Μήπως δεν σε γεμίζουν ενοχές για κάθε είδους πράξη σου? Μήπως δεν θεωρούν ότι όλοι ερχόμαστε στον κόσμο φορτωμένοι ένα αμάρτημα (το Προπατορικό), το οποίο κανείς μας δεν διέπραξε? Μήπως δεν θεωρούν ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι έκαναν σατανιστικές λατρείες στα αρχαία τους μυστήρια?
Για να περιοριστώ μόνο σε αυτά, δηλαδή και να μην επεκταθώ, γιατί ξεφεύγω ήδη από το θέμα. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις αλλά - ευτυχώς - υπάρχουν έστω και λίγα φωτισμένα μυαλά, των οποίων η γνώμη δυστυχώς δεν προβάλεται τόσο όσο θα έπρεπε.

Astral 10-11-05 17:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Φυσικά δεν επεμβαίνει κανένας ανθρώπινης προέλευσης νόμος εάν δεν τηρείς τις θρησκευτικές σου υποχρεώσεις αλλά με το Θεϊκό τι γίνεται? Μήπως δεν σου λένε πως ούτε λίγο ούτε πολύ θα πας στην κόλαση, για να το πω έτσι απλά? Μήπως δεν σε γεμίζουν ενοχές για κάθε είδους πράξη σου? Μήπως δεν θεωρούν ότι όλοι ερχόμαστε στον κόσμο φορτωμένοι ένα αμάρτημα (το Προπατορικό), το οποίο κανείς μας δεν διέπραξε? Μήπως δεν θεωρούν ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι έκαναν σατανιστικές λατρείες στα αρχαία τους μυστήρια?
Για να περιοριστώ μόνο σε αυτά, δηλαδή και να μην επεκταθώ, γιατί ξεφεύγω ήδη από το θέμα. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις αλλά - ευτυχώς - υπάρχουν έστω και λίγα φωτισμένα μυαλά, των οποίων η γνώμη δυστυχώς δεν προβάλεται τόσο όσο θα έπρεπε.

Μα και τα Ορφικά ακριβως γι'αυτό το Προπατορικό αμάρτημα δεν μιλάνε ;
Μιλάμε όμως για τους Τέκτονες εδώ...

Μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που όποιος ενδιαφέρεται να την μελετήσει.
http://bessel.org/naziartl.htm#N_1_

Diotima 12-11-05 03:35

Καλημέρα, αγαπητοί φίλοι.

Κρίμα που δεν υπάρχει πια η παλιά συζήτηση... αλλά και πάλι, ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε από άλλη γωνία το θέμα και να εξαχθούν ακόμα περισσότερα συμπεράσματα.

Συγχωρήστε με που, μπαίνοντας μετά από καιρό, γράφω κατ' ευθείαν και δεν έχω ακόμη διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες, όμως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το μήνυμα αυτό του Astral.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Astral
Να παραθέσω εδώ τα στοιχεία που περιέχει ο Τεκτονισμός με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρησθεί θρησκεία...

α. Έχει ιερό βιβλίο και Ιερή Τράπεζα (Altar, Αγία Τράπεζα)
β. Χρησιμοποιήτε το "Αμην" και διάφοροι άλλοι τρόποι έκφρασης
γ. Έχει περισσότερα και πολύπλοκα είδη μυστηρίων απο κάθε άλλη θρησκεία
δ. Πολλοί απο τους Τέκτονες αποκαλούν της στοές "ΝΑΟΙ" - "TEMPLE"
π.χ. Βλέπετε την εικόνα
ε. Έχει πολλά εικονίσματα και συμβολησμούς

Και ρωτάω, θα μπορούσε ο Τεκτονισμός να είναι η καινούργια παγκόσμια θρησκεία ;

Αγαπητέ φίλε, πού τα βρήκες αυτά τα στοιχεία ;

Ποιός σου είπε ότι ο Τεκτονισμός έχει ιερό βιβλίο, τράπεζα κι όλα τα υπόλοιπα τα οποία γράφεις;

Αλήθεια, μήπως ο Ναός της Θέμιδος αποτελεί την αναβίωση της Αρχαίας θρησκείας ή είναι αλήθεια ότι πρόκειται περί συμβολικής ονομασίας των δικαστικών μεγάρων;; :)

Fr.GAOTU 12-11-05 12:45

Αγαπητοί φίλοι παρακολουθώ εδώ και καιρό τα λεγόμενα του φόρουμ, και ειλικρινά με έχουν ξενίσει όχι μόνο οι ανακρίβειες που ακούγονται αλλά και η κατάθεση απόψεων ως έγκυρων από άτομα τα οποία δεν έχουν κάνει ούτε μία σχετική έρευνα… διαβάζω για διαφορά μεταξύ τεκτονισμού, μασονίας, ελευθεροτεκτονισμού… καλό θα ήταν εντελώς εγκυκλοπαιδικά να γνωρίζουμε ότι είναι το ίδιο ιδεολογικό – φιλοσοφικό σύστημα απλά η μια είναι μετάφραση από τα αγγλικά “Mason” = Τέκτονας και το άλλο συμβολίζει την ελευθερία της σκέψης, διαβάζω για ιερό βιβλίο στον τεκτονισμό… θα παρακαλούσα να μου πείτε εσείς που έχετε κάνει την έρευνα ποιο είναι να το πάρω και εγώ, διαβάζω για εικονίσματα… ποια είναι;;; σίγουρα έχει άπειρα σύμβολα σαν ένα τρόπο μετάδοσης της γνώσης μέσο της αλληγορίας , διαβάζω ότι τα άτομα τα οποία ποστάρουν αυτές τις ανακρίβειες ξέρουν άτομα από μέσα και ότι θα μπορούσαν να γίνουν και αυτά: πληροφορώ ότι κανένας τέκτων δεν θα αποκάλυπτε την τεκτονική του ιδιότητα σε δογματικά άτομα και ούτε θα συνυπόγραφε με κάποιον άλλον για να τον βάλουν μέσα, και παιδία μην ξεχνάμε όσοι είναι υπέρ της τεκτονικής ιδεολογίας είναι ΜΑΣΟΝΟΙ και ΘΥΜΑΤΑ λόγω του ότι ανάμεσα στα 6.000.000 παγκόσμιος τέκτονες υπήρξαν πρίγκιπες και βασιλείς.

Υ.Γ: Απαλλαγείτε από δογματικές απόψεις και μην ακούτε το τι λέει ο καθένας ανίδεος… κάντε την δική σας έρευνα αν σας ενδιαφέρει και δημιουργήστε δική σας άποψη.

Με τιμή
Fr.G:.A:.O:.T:.U:.

Astral 14-11-05 17:57

Και εγώ αν θέλω θα μπορούσα με σαρκασμούς να απευθήνομε σε διάφορους εδώ μέσα και να κάνω τον γνωστικό. Πρίν βγάλεις τα συμπεράσματα, "που τα έβγαλες και ας μην με έχεις δεί ποτέ και ούτε ξέρεις ποιός μπορεί να είμαι", λες ότι οι τέκτωνες δεν αποκαλύπτουν την ιδιότητα τους σε κάνεναν δογματικό, "άλλη μία ιδιότητα μου έδωσες χωρίς να με ξέρεις", πως είσαι και τόσο σύγουρος γι'αυτό ;;;

Αυτό δηλαδή τί είναι ;;;;

http://www.freemasons-freemasonry.com/mckenna.html

Άντε και για να μήν κουράζεσε μπορείς να το αγοράσεις απο εδώ

http://www.freemasonstore.com/index....e91d03be9d79b4...

Όπως και διάφορα άλλα συμπράκαλα για να είσαι και εσύ ένας ίν-τέκτονας...

boris 14-11-05 18:25

Είναι σύνηθες, και επομένως και θλιβερό, το φαινόμενο του χλευασμού απέναντι σε κάτι που ελάχιστα γνωρίζουμε. Αν θέλετε να γνωρίσετε τον Τεκτονισμό, αντικειμενικά και όχι δια της συνωμοσιολογίας, υπάρχουν εξαίρετα βιβλία. Επανειλημμένα έχω εδώ προτείνει την ανάγνωση του βιβλίου "Τι είναι ο Τεκτονισμός" του Α. Ανδριανόπουλου, της στοάς Προμηθεύς, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχω σε αυτό το φόρουμ. Ακόμα και ο καθηγητής του ΕΜΠ κύριος Θ. Τάσιος έχει γράψει βιβλία πάνω στο θέμα. Και εσείς επιμένετε, αντί να ενημερωθείτε, να απορρίπτετε συλλήβδην, λες και βρισκόμαστε στο 1800, που κάθε έγκλημα φορτωνόταν στους Εβραίους ή τους Μασόνους.
Έχω ακούσει για ανθρώπους που φοβούνται τους ροταριανούς ομίλους των εκάστοτε περιοχών, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι μέλος.
Αν λοιπόν θέλετε να ενημερωθείτε υπεύθυνα, πολύπλευρα και ανοιχτόμυαλα, δόξα τω θεώ, ζούμε σε "δημοκρατία" και υπάρχουν πολλά βιβλιοπωλεία και πολλά βιβλία και πολλοί άνθρωποι που ξέρουν να πούνε κάτι παραπάνω πάνω στο θέμα (όπως για παράδειγμα να αντικρούσουν το σύνηθες σφάλμα ότι ο Τεκτονισμός είναι θρησκεία).

Με τις υγείες σας.

boris 14-11-05 18:43

Παράθεση:

Τι σχέσει μπορεί να έχουν οι Τέκτωνες με την ανέγερση του Ναού του Σωλομόντα ;

Ξέρετε πότε χτίστηκε για πρώτη φορά ο ναός του Σολομόντα και πότε "ιδρύθηκε" (ή θεσμοθετήθηκε) ο τεκτονισμός; Για να δούμε!

Ο τεκτονισμός ξεκινά επίσημα με το σύνταγμα του Άντερσον (1723) αν και υπήρχε τουλάχιστον από το 1376 οπόταν και χρονολογείται χειρόγραφος κατάλογος των σωματείων του Λονδίνου αναφέρων τον όρο "freemason". Βλέπε Bergemann.
Από την άλλη, οι εργασίες ανέγερσης του ναού του Σολομόντα διήρκεσαν από το 961 μέχρι το 922 προ Χριστού. Ο ναός καταστράφηκε το 587 από τους Βαβυλωνίους, και μετά ήρθε ο Αλέξανδρος και πάει λέγοντας.

Λοιπόν, βλέπετε κάποια σύνδεση;

................

Diotima 14-11-05 23:05

Παράθεση:

Και εγώ αν θέλω θα μπορούσα με σαρκασμούς να απευθήνομε σε διάφορους εδώ μέσα και να κάνω τον γνωστικό. Πρίν βγάλεις τα συμπεράσματα, "που τα έβγαλες και ας μην με έχεις δεί ποτέ και ούτε ξέρεις ποιός μπορεί να είμαι", λες ότι οι τέκτωνες δεν αποκαλύπτουν την ιδιότητα τους σε κάνεναν δογματικό, "άλλη μία ιδιότητα μου έδωσες χωρίς να με ξέρεις", πως είσαι και τόσο σύγουρος γι'αυτό ;;;

Αγαπητέ Astral,

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε ποιόν απευθύνεσαι για τα όσα δικαίως ή αδίκως διαμαρτύρεσαι τόσο έντονα.

Πάντως θα συνιστούσα ηρεμία.
Είναι πολύ απλά τα πράγματα κι όπως θα διαπιστώσεις, δεν είναι ανάγκη να είσαι τέκτονας για να κατανοήσεις. Πιθανόν να χρειάζονται όμως, κάποιες γνώσεις ή τουλάχιστον να έχεις επισκεφθεί κάποιες ξένες χώρες και να είσαι παρατηρητικός, πριν εξάγεις αβίαστα τα όποια συμπεράσματα.

Παράθεση:

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην εικόνα, η οποία κοσμεί την ιστοσελίδα.
Αυτό είναι μία κανονική χριστιανική βίβλος, η μετάφραση αποδίδεται ως "King James Version" και απευθύνεται σε όσους τέκτονες θέλουν να έχουν μία τέτοια ιερή βίβλο με εξώφυλλο τα σύμβολα του τεκτονισμού.
Αυτά πολύ απλά.

Παράθεση:

Το ίδιο ισχύει και για αυτά.
Και αν το αμφισβητείς, δεν έχω παρά να σε παραπέμψω σε αντίστοιχες ιστοσελίδες που πουλούν μπρελόκ για κλειδιά με τα ίδια σύμβολα.
Λες να 'ναι για τα κλειδιά της Μεγάλης Στοάς ? :)

Ηρέμησε λοιπόν και μη βιάζεσαι να εξάγεις συμπεράσματα.

Diotima 14-11-05 23:16

Αγαπητέ boris,

αναζητούν κάποιοι την σχέση που έχουν οι τέκτονες με την ανέγερση του Ναού του Σολομώντα, αλλά αμφιβάλλω αν δείχνουν την ίδια ζέση να ερευνήσουν την σχέση που έχουν οι Έλληνες με αυτήν.
Τί να πω ?

boris 15-11-05 08:33

Ένα άλλο πράγμα που αδυνατώ να καταλάβω... Ο ναός του Σολομόντα τι το τόσο κακό έχει; Και γιατί πρέπει να τον συνδέουμε με ότι θεωρούμε κακό σε αυτό τον κόσμο; Όταν χτίστηκε ήταν μια απλή συναγωγή. Τώρα ότι απέμεινε λειτουργεί σαν τείχος των δακρύων. Είναι τόσο κατακριτέο αυτό;

Fr.GAOTU 15-11-05 16:41

Παράθεση:

Χρήστη Astral είναι κρίμα που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου 1ον με έβγαλες τέκτονα λόγω του ότι ίσως να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω και για να χρησιμοποιήσω και δικούς σου απόλυτα πολιτισμένους όρους "μία ιδιότητα μου έδωσες χωρίς να με ξέρεις", 2ον για άλλη μια φορά βγήκες φάουλ με το να μας δείχνεις σαν ιερό μασονικό βιβλίο την χριστιανική βίβλο, για αυτό καλό θα ήταν να κάνεις και μία έρευνα… η καλύτερα διάβαζε τα κείμενα στα links που μας δίνεις… η τέλος μάθε αγγλικά...

Υ.Γ: Σε ευχαριστώ που πραγματικά νοιάζεσαι για το αν θα γίνω in, λέω τελικά το ιερό μασονικό βιβλίο να το πάρω από την ενορία μου.

Diotima 15-11-05 22:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boris
Ο ναός του Σολομόντα τι το τόσο κακό έχει;

Απλώς "κολλάει" σε διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας, τα οποία κάποιοι κατασκευάζουν για να πουλούν βιβλιαράκια με κρυφές "αλήθειες" και να κονομάνε ευρουδάκια...

Αναστάσιος 18-11-05 12:03

Προτρέπω όσους ενδιαφέρονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για ένα σοβαρό θέμα για βρουν το βιβλίο

THE FREEMASONS - THE ILLUSTRATED BOOK OF AN ANCIENT BROTHERHOOD του (μασώνου) MICHAEL JOHNSTONE.

και μετά τα λέμε.

edited by Apan@Samos: Διαγραφή περιεχομένου που αντιβαίνει τους όρους χρήσης.

Diotima 19-11-05 03:06

Τί θέλεις να μας πεις για το βιβλίο ?

Αναστάσιος 19-11-05 08:46

Σε σένα τίποτα,το μύνημα μου απευθύνεται σε μη-μασόνους.

Diotima 19-11-05 12:40

Είναι τιμή μου ότι κρίνεις πως θα μπορούσα να είμαι ενταγμένη στον Τεκτονισμό, αλλά παρ' όλα αυτά κράτα και κάποιες επιφυλάξεις.
Δεν με ξέρεις κι ούτε θα μπορούσες και να με ξέρεις όντας αρκούντως αγενής.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή εδώ είναι δημόσιο φόρουμ και δεν γράφει πουθενά ότι μπορείς ν' απευθύνεσαι επιλεκτικά, όπως επίσης δεν το διευκρίνισες ο ίδιος στην αρχική σου δημοσίευση, θεωρώ εύλογο να τίθεται το ερώτημα "τί έχεις εσύ να μας πεις;", το οποίο και παραμένει έως ότου φιλοτιμηθείς να δώσεις απάντηση.

Astral 21-11-05 17:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Fr.GAOTU
Χρήστη Astral είναι κρίμα που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου 1ον με έβγαλες τέκτονα λόγω του ότι ίσως να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω και για να χρησιμοποιήσω και δικούς σου απόλυτα πολιτισμένους όρους "μία ιδιότητα μου έδωσες χωρίς να με ξέρεις", 2ον για άλλη μια φορά βγήκες φάουλ με το να μας δείχνεις σαν ιερό μασονικό βιβλίο την χριστιανική βίβλο, για αυτό καλό θα ήταν να κάνεις και μία έρευνα… η καλύτερα διάβαζε τα κείμενα στα links που μας δίνεις… η τέλος μάθε αγγλικά...

Υ.Γ: Σε ευχαριστώ που πραγματικά νοιάζεσαι για το αν θα γίνω in, λέω τελικά το ιερό μασονικό βιβλίο να το πάρω από την ενορία μου.

Σταματάω τότε να γράφω εγώ προς το παρόν και θα αφήσω τους γνώστες που έχουμε εδώ να με διαφωτήσουν... Θα κάνω μόνο ερωτήσεις... Έτσι που δεν είμαι γνώστης, όπως με βλέπουν κάποιοι΄ για να μάθω και εγώ δύο τρία π΄ραγματα παραπάνω.

Τι δουλειά έχει ένα Τεκτονικό Σύμβολο επάνω σε μία Αγία Γραφή μιάς θρησκείας η οποία θεωρεί τους Τέκτονες εχθρούς της και το αντίστροφο;

Αφού τα πράγματα είναι τόσο απλά γιατί τόσο ντόρος γύρω απο το θέμα που συζητάμε Diotima;;; Ποιοί είναι αυτοί που πολεμάνε με τόσο πάθος τον Τεκτονισμό και είναι ορκισμένοι εχθροί του;;; Τι έχουνε να χωρίσουνε με τον Τεκτονισμό ;;

Για το μυνημά σου χρήστη Fr.GAOTU δεν θα απαντήσω τίποτα, γιατί αν είχες κάτι ουσιαστικό να πείς, θα το είχες πεί πιστεύω... Όταν μου λές να πάω να μάθω Αγγλικά δεν πιστεύω ότι θέλεις να πείς ότι επειδή εσύ τα ξέρεις καλύτερα αυτό μπορεί και να συμένει ότι ταυτόχρονα ξέρεις και παραπάνω πράγματα. Εγώ για την εικόνα μηλάω...
Μεχρί τώρα μας έχεις πεί κάμποσες φορές ότι ξέρεις κάποια πράγματα παραπάνω, αν είναι έτσι να σε παρακαλέσω να μου δώσεις τα φώτα σου...

Υ.Γ. Όσω για τα αγγλικά μου, όταν πήγαινα σχολείο δεν είχαμε φροντηστήρια και όταν εμφανήστηκαν δεν είχα παραπάνω λεφτά για τα φροντηστήρια μου.

Diotima 21-11-05 20:19

Astral, κατ' αρχήν δεν υπάρχει καμμία διάθεση προσβολής.
Όσο με αφορά τουλάχιστον, θέλω να το ξεκαθαρίσω.
Κανείς δεν είναι φωτεινός παντογνώστης.

Παράθεση:

Τι δουλειά έχει ένα Τεκτονικό Σύμβολο επάνω σε μία Αγία Γραφή μιάς θρησκείας η οποία θεωρεί τους Τέκτονες εχθρούς της και το αντίστροφο;

Πρώτ' απ' όλα, θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι του αρέσει εφόσον δεν ενοχλεί κάποιον και ως εκ τούτου, δικαιούται να βάλει ότι "γουστάρει" για εξώφυλλο ενός βιβλίου ακόμα και ιερού, εάν δεν επιβάλλει την εικαστική αυτή άποψή του και στους άλλους.
Στο σπίτι του ότι θέλει κάνει.

Εγώ στην Αγία Γραφή έχω βάλει ένα κάλυμμα που δείχνει αστράκια, σημαίνει κάτι αυτό ??

Είναι κίτρινα σε μπλε φόντο.
Λες να προσβάλλεται ο μεγαλοδύναμος??

Δεύτερον:
Θα πρέπει να σου θυμίσω ότι ο Χριστιανισμός αποτελείται από πολλά δόγματα, τα οποία δεν έχουν ίδια στάση απέναντι στα διάφορα θρησκευτικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να μάθεις ότι μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας και η Καθολική Εκκλησία έχουν αποδοκιμάσει τον Τεκτονισμό.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα δόγματα (Φανάρι, Προτεστάντες κλπ.) ουδέποτε έχουν καταφερθεί εναντίον του Τεκτονισμού.
Έτσι, σε ξένες ιστοσελίδες θεωρείται πολύ φυσιολογικό να πουλούν τέτοιες βίβλους, γιατί δε θεωρούν ότι προσβάλλουν κάποιο θρησκευτικό κώδικα.

Παράθεση:

Αφού τα πράγματα είναι τόσο απλά γιατί τόσο ντόρος γύρω απο το θέμα που συζητάμε Diotima;;; Ποιοί είναι αυτοί που πολεμάνε με τόσο πάθος τον Τεκτονισμό και είναι ορκισμένοι εχθροί του;;; Τι έχουνε να χωρίσουνε με τον Τεκτονισμό ;;
Αυτή την απορία την έχω και εγώ.
Νομίζω ότι κακώς ρωτάς εμένα, διότι εγώ δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι ορκισμένος εχθρός κανενός, πόσο μάλλον του Τεκτονισμού.
Αλλά από την άλλη δε μου κάνει και εντύπωση.
Οι άνθρωποι σταυρώσανε τον Χριστό, στον Τεκτονισμό θα κολλήσουνε τώρα??
Ψιλά πράγματα. Τς!
Και μη μου πεις ότι έχει αλλάξει κάτι από τότε μέχρι σήμερα...
Δε θα το πιστέψω.

Μιχάλης 22-11-05 11:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diotima
ΟΛΑ τα υπόλοιπα δόγματα (Φανάρι, Προτεστάντες κλπ.)

Μια μικρή επισήμανση μόνο. Το Φανάρι, δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δνε αποτελεί ξεχωριστό Δόγμα, καθόσον ταυτίζεται απόλυτα με το Ορθόδοξο Δόγμα όσο και αν μερικές φορές διαφοροποιείται σε θέματα τακτικής με τις υπόλοιπες ορθόδοξες εκκλησίες. Όχι σε Δογματικά ζητήματα, πάντως.

AREIANOS 22-11-05 16:22

Καταρχάς,συυμφωνώ με το Μιχάλη ότι το Φανάρι δεν αποτελεί ξεχωριστό δόγμα.Diotima,θεωρώ ότι ήταν εντελώς άστοχη η παρατήρησή σου ότι "οι άνθρωποι σταυρώσανε το Χριστό,στον Τεκτονισμό θα κολλήσουνε τώρα???".Ποιοι είναι δηλαδή οι Τέκτονες για να τους δώσουμε τόση αξία και τους αντιπαραβάλλεις με το Χριστό;Ο Χριστός ήταν το σύμβολο της απόλυτης Αγάπης και οι Τέκτονες μια κάστα ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια που χρησιμοποιούν στις συνεδρίες τους αποκρυφιστικό τελετουργικό για να λατρεύσουν το Μ.Α.Τ.Σ.Τι σχέση επομένως μπορούν να έχουν με το Χριστό;Και μήπως ο Τεκτονισμός βοηθά κάποιον να γίνει καλύτερος χριστιανός;Δε νομίζω...Το ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία τον έχει καταδικάσει γιατί δεν το θεωρείς σημαντικό;Αν βέβαια είσαι πιστή μιας άλλης θρησκείας,το βρίσκω λογικό να μη σου λέει αυτό τίποτα.Και γιατί,άλλωστε,να δούμε ότι δείχνει ορκισμένη έχθρα ο Χριστιανισμός προς το Τεκτονισμό και όχι το αντίστροφο,αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμβαδίσουν;

boris 22-11-05 16:30

Astral,

αν δεν απατώμαι ο τεκτονισμός δεν στρέφεται ενάντια σε καμία θρησκεία (άρα ούτε τον Χριστιανισμό). Δέχεται ως μέλη του ανθρώπους που πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία, αρκεί αυτή να συμπεριλαμβάνει την έννοια μιας δύναμης που κατασκεύασε το σύμπαν (που ονομάζουν "Μέγα Αρχιτέκτονα").
Τα τεκτονικά σύμβολα δεν είναι μόνο τεκτονικά. Ο παντεπόπτης οφθαλμός, και ο διαβήτης με τον κανόνα, για παράδειγμα είναι διεθνή σύμβολα. Ή το φίδι που τρώει την ουρά του. Τα σύμβολα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και από αλλού. Υπάρχει ένα βιβλίο, λεξικό συμβόλων. Νομίζω ο συγγραφέας λέγεται Κούπερ. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κατηγορήσουμε όλους όσους χρησιμοποίησαν τη σβάστικα ως σύμβολο πριν από τους Ναζί...

Όπως είπα και πριν (αλλά από ότι φαίνεται κανείς δεν φιλοτιμείται να διαβάσει τι γράφω - ίσως πρέπει να βάλω μεγαλύτερη γραμματοσειρά), οι άνθρωποι μισούν οτιδήποτε δε μπορούν να καταλάβουν. Μισούν μέχρι και τους ροταριανούς ομίλους, τους θεωρούν σκοταδιστικούς, μισούν τους Εβραίους γιατί δεν ξέρουν σε τι διάολο πιστεύουν και γιατί φοράνε περίεργα καπελάκια, μισούν γενικά ότι ξεφεύγει από το στενό (δικό τους) ορισμό του φυσιολογικού. Αυτό και αν είναι μικρότητα...

Ότι και να έχουν κάποιοι να χωρίσουν με τον τεκτονισμό, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί οι ίδιοι οι τέκτονες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με κανέναν. Οι άνθρωποι μαζεύονται και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στο θερινό ηλιοστάσιο π.χ. και την συμπαντική του ερμηνεία.

Επιτέλους, θα προσπαθήσει κανείς να διαβάσει ένα βιβλίο πάνω στο ζήτημα; Αν θέλετε να μάθετε, και όχι απλά να αφορίζετε, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ. Όπως δε μπορείς να μάθεις Αγγλικά διαβάζοντας τις πινακίδες στο δρόμο ή βλέποντας μεταγλωττισμένη τόλμη και γοητεία, έτσι δε μπορείς να μάθεις για ένα τόσο λεπτό θέμα μέσα από ανθρώπους που απλά λένε την άποψή τους (και όχι τα γεγονότα). Αν θέλετε να μάθετε, πιάστε ένα βιβλίο. Τόσες φορές έχω προτείνει τίτλους, και έχω πολλούς ακόμα να προτείνω. Ήμαρτον, πόσο έχουμε απομακρυνθεί από το βιβλίο...

Diotima 22-11-05 18:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Μια μικρή επισήμανση μόνο. Το Φανάρι, δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δνε αποτελεί ξεχωριστό Δόγμα, καθόσον ταυτίζεται απόλυτα με το Ορθόδοξο Δόγμα όσο και αν μερικές φορές διαφοροποιείται σε θέματα τακτικής με τις υπόλοιπες ορθόδοξες εκκλησίες. Όχι σε Δογματικά ζητήματα, πάντως.

Δεν εννοούσα φυσικά, ότι πρόκειται περί διαφορετικού δόγματος, απλά στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν διαφορετική στάση.

Εν πάσει περιπτώσει, καλά κάνατε και το διευκρινίσατε, να μην έχουμε παρανοήσεις.

Παράθεση:

Diotima,θεωρώ ότι ήταν εντελώς άστοχη η παρατήρησή σου ότι "οι άνθρωποι σταυρώσανε το Χριστό,στον Τεκτονισμό θα κολλήσουνε τώρα???".Ποιοι είναι δηλαδή οι Τέκτονες για να τους δώσουμε τόση αξία και τους αντιπαραβάλλεις με το Χριστό;
Areiane, η ελληνική γλώσσα μπορεί να είναι μία πολύ σαφής και ξεκάθαρη γλώσσα.

Αν ξαναδιαβάσεις χωρίς προκατάληψη, θα δεις ότι δεν εξομοίωσα τον Χριστό με κανέναν. Το αντίθετο έγραψα.

Αλλά και έτσι να ήταν, ας μην είμαστε και υπερβολικοί.
Ξαφνικά θυμόμαστε όλοι το Χριστιανικό μας αίσθημα όταν πρόκειται για τους Τέκτονες.

Παράθεση:

Και γιατί,άλλωστε,να δούμε ότι δείχνει ορκισμένη έχθρα ο Χριστιανισμός προς το Τεκτονισμό και όχι το αντίστροφο,αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμβαδίσουν;
Αυτό πάλι, από πού προέκυψε??

zeys 24-11-05 10:35

Πιστεύω οτι οι τέκτονες θελουν μια παγκόσμια κυριαρχία.Άλλωστε βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις και πίσω από τις κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων της γης όπως την κυβέρνηση της Αμερικής.

boris 24-11-05 15:49

Κι εσύ που το ξέρεις;

prince_of_chaos 14-01-06 19:26

Σε αυτό που είπε παραπάνω ο/η zeys θα συμφωνήσω γιατί από τη στιγμή που ο τεκτονισμός πήγε στην ήπειρο της Αμερικής, οι Τέκτονες φρόντισαν να πιάσουν αμέσως υψηλόβαθμα πόστα όπως σταρτηγοί στον τότε αμερικάνικο στρατό ή ακόμα φρόντισαν να έχουν τέτοια κοινωνίκη και οικονομική κατάσταση ώστε να είναι σε άμμεση θέση να ασκούν επιρροές,οι οποίες πάντα ήταν προς όφελός τους, σε πρόσωπα που είχαν τότε την εξουσία στα χέρια τους.

Diotima 15-01-06 00:59

Καλημερίζω το νέο μας φίλο "πρίγκιπα του χάους"!

Αγαπητέ πρίγκιπα, θα ήθελες να αναφερθείς λίγο πιο συγκεκριμένα;

Σε ποιά ιστορική εποχή "πήγε" ο τεκτονισμός στην Αμερική, ποιοί ήταν αυτοί που έπιασαν τα καίρια πόστα και ποιά ήταν αυτά ;;

Voel 15-01-06 10:00

Παράθεση:

Πιστεύω οτι οι τέκτονες θελουν μια παγκόσμια κυριαρχία.Άλλωστε βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις και πίσω από τις κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων της γης όπως την κυβέρνηση της Αμερικής.
Παράθεση:

Κι εσύ που το ξέρεις;
Χεχεχε.....οσο και αν γελασα με την συγκεκριμενη στιχομυθια, θα παρακαλουσα να μην επαναληφθει. Απο την μια οι χρηστες να μην προβαινουν σε τετοιες απολυτες δηλωσεις, ειδικα οταν δεν παραθετουν επιχειρηματα, απο την αλλη οι διαφωνουντες χρηστες να μην τους την λενε τοσο στυγνα.

prince_of_chaos 15-01-06 19:15

Γεία σου φίλτατε Diotima,

Για να σου πώ την αλήθεια, συγκεκριμένα ποία επόχη έφτασε ο τεκτονισμός στην Αμερική, δεν ξέρω αλλά μάλλον την περιόδο που άρχισαν να διαμορφώνουν κάποια υπωτυπώδη κρατική (το τονίζω) οργάνωση. Όσον αφορά το ποιοί ήταν αυτοί που έπιασαν αυτά τα πόστα δεν γνωρίζω ονόματα. Όσο για τα πόστα τα οποία κατείχαν ήταν είτε στρατηγοί του αμερικανικού στρατου, είτε άτομα που ασχολούνταν με τα πολιτικά ζητήματα της εποχής στην συγκεκριμένη περιοχή. Στρατιωτικά πόστα κατείχαν σίγουρα, αλλά δεν θυμάμαι ανάλογη θεματολογiα αυτή τη στιγμή, όμως θα αντρέξω στο περιοδικό στο οποίο το διάβασα και θα σας ενημερώσω.

"Walking through life unnoticed knowing that no-one cares"

Diotima 15-01-06 21:53

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, αγαπητέ prince_of_chaos!

Αν κάνεις τον κόπο και ανατρέξεις στο περιοδικό το οποίο αναφέρεσαι, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον νομίζω.

Θα σε αναμένουμε λοιπόν, ώστε ν' αναπτυχθεί η κουβέντα μας σε πιο συγκεκριμένη βάση.

prince_of_chaos 26-01-06 11:41

Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά βλέπεται προέχει το διάβασμα!! Λοιπόν στο θέμα μας, το τεύχος στο οποίο διάβασα εκείνο που ανέφερα δεν το βρήκα, όμως βρήκα κάτι άλλο σχετικό στο περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ" στο τεύχοσ του περασμένου Δεκεμβρίου.

Diotima 26-01-06 12:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από prince_of_chaos
...όμως βρήκα κάτι άλλο σχετικό στο περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ" στο τεύχοσ του περασμένου Δεκεμβρίου.

Θα ήθελες να μας το παραθέσεις, αγαπητέ φίλε ;

Χρειάζεται να δούμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

prince_of_chaos 27-01-06 12:35

Θα του ρίξω μια ματιά και μόλις ευκαιρώ θα σας το παραθέσω. Έλίζω να περιμένετε!!!
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Diotima 27-01-06 13:30

Δε βιαζόμαστε. Περιμένουμε...

Όποτε μπορέσεις.

Diotima 27-01-06 15:32

Επανέρχομαι (όσο περιμένουμε το φίλο μας), για να θυμίσω ότι το 2006 είναι αφιερωμένο στην μνήμη ενός μεγάλου μουσουργού και τέκτονα, του

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Σήμερα ειδικά, η ΕΤ-1 έχει 24ωρο διεθνές πρόγραμμα με έργα του, διότι συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννησή του.

cHrIsToS1 27-01-06 18:04

Ετσι οπως το γραφεις προσωπικα δεν καταλαβα για πιο λογο ειναι αφιερωμενο το 2006 σε αυτον.
Επειδη ηταν-ειναι μεγαλος μουσουργος
ειτε επειδη ηταν τεκτονας;;
εχει σχεση το ενα με το αλλο;;
Εξαιτιας του οτι ηταν μεγαλος μουσουργος εγινε τεκτονας ή επειδη ηταν τεκτονας εγινε μεγαλος μουσουργος;;;;

Diotima 27-01-06 21:16

Γειά σου φίλε cHrIsToS1!

Αν μελετήσεις τη βιογραφία του Μότσαρτ, θα βγάλεις αβίαστα το συμπέρασμα ότι για τον ίδιο το Μότσαρτ η αγάπη του για τη μουσική και η αγάπη του για τα ιδανικά του τεκτονισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Υπάρχει πληθώρα έργων του που πιστοποιεί αυτό το συσχετισμό.

Από κει και πέρα, φυσικά στην ιστορία έμεινε για το απαράμιλλο μουσικό του ταλέντο.

Τώρα το τί προηγήθηκε στη ζωή του, δεν αντιλαμβάνομαι τί σημασία έχει, αλλά φυσικό είναι να προηγήθηκε η μουσική, αφού ήταν "παιδί θαύμα".

cHrIsToS1 29-01-06 05:46

Γεια σου και εσενα Διοτιμα.
δεν ξερω απο Μοτσαρτ, ακουστα μονο.
Δεν αντιλεγω οτι για αυτον αυτες οι δυο του αγαπες ηταν εξισου σημαντικες.
Αλλα αυτο το αρρηκτα συνδεδεμενες δεν μπορω να το καταλαβω.
Τι σημαινει αυτο;;
Αν καποια στιγμη δλδ κατι γινοτανε και επαυε να πιστευει στα ιδανικα του τεκτονισμου, θα επαυε να ειναι μεγαλος μουσουργος;;
για απο εκει και μετα εννοω.Δεν θα ειχε την ιδια εμπνευση με πριν;;
Τα ιδανικα του τεκτονισμου συγκεκριμενα τον βοηθησαν (εαν) να ειναι-γινει εμπνευσμενος μουσουργος
ή απλα φτανει να εχει καποιος ιδανικα (τα οποια μεν, αγνα δε απο την αλλη) και να τα αγαπαει και να τα πιστευει για να γινει ''επιτυχημενος'';;
Σαφως και ρητορικη ερωτηση, δεν μπορουμε ουτε να ξερουμε για τον Μοτσαρτ ουτε και να μιλαμε υποθετικα, εμεις μιλαμε εμεις κρινομαστε.
τα παραδειγματα και οι ερωτησεις ειναι για βοηθηματα πιστευω.

Μιχάλης 29-01-06 09:39

Ο Μότσαρτ ήταν ιδιοφυϊα και είχε εμπνευστεί σπουδαία έργα πολύ πριν γίνει τέκτονας, φίλε Χρήστο. Άσε που τέκτονας έγινε στα τελευταία χρόνια της ζωής του και, πίστεψέ με, οι πόρτες για αυτόν δεν άνοιξαν με την εγγραφή του στη στοά. Ήταν ήδη μεγάλος. Το μόνο που πήρε από αυτούς ήταν χρηματική επιχορήγηση και το λιμπρέτο του Μαγικού Αυλού. Από τις βιογραφίες του δνε προκύπτει ότι είχε εντρυφήσει τόσο πολύ στα ιδεώδη του τεκτονισμού. Είναι, όμως σύνηθες φαινόμενο για διάφορους να οικειοποιούνται τις μεγαλοφυίες.
Είχα δει στο Στρασβούργο ένα σι ντι το οποίο αποκαλούσε τη Μεγάλη λειτουργία σε ντο ελάσσονα ως Great Masonic Mass. Όμως, αυτή γράφτηκε πριν γίνει τέκτονας...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:17.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.