![]() |
Αγαπητέ Ιεροφάντη,
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να απαντήσω στα όσα έγραψες, από την στιγμή που έχεις επιλέξει να διακόψεις την παρουσία σου σε τούτο το θέμα. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι σαν να σε υποχρεώνω να επιστρέψεις. Όμως, κάποια σημεία είναι πολύ ενδιαφέροντα γενικότερα και καλό είναι να ξεκαθαριστούν. Θα αγνοήσω το πρώτο σκέλος των εξηγήσεών σου μιας κι έχει κακή επίπτωση στην πρόοδο της κουβέντας μας. Προστριβές κατ'εμέ είναι θετικό να υπάρχουν. Ειδικά όταν περιορίζονται σε νοητικούς διαξιφισμούς. Επικίνδυνοι είναι όσοι ζουν με μια πλασματική ανωτερότητα απώλειας παθών. Η τελευταία μου πρόταση ήταν συνειδητά ασαφής και δικαίως προκάλεσε παρανοήσεις και αντιδράσεις. Αναφερόμουν στην εποχή της πτώσεως των ολιγαρχιών και της ανόδου των δημοκρατιών. Ο Τεκτονισμός ως "σώμα" δεν επέβαλε τίποτα. Εισάκουσε την θέληση των λαών και εκεί που μπορούσε να συμβάλλει, συνέβαλε. ΔΕΝ επέβαλε την δημοκρατία. Αν είχε πράξει κάτι τέτοιο και ενάντια στις ίδιες του τις αρχές θα πήγαινε, αλλά και ενάντια στην ίδια την ουσία της δημοκρατίας-δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία δια της επιβολής, μόνο κατ' επιλογήν. Η δημοκρατία αγαπητέ όπως πολύ σωστά λες είναι Ιδέα. Δεν είναι πολιτική ή θρησκευτική ιδεολογία. Η επίτευξη της δημοκρατίας λοιπόν μπορεί να είναι μέσα στα πλαίσια του οράματος των Τεκτόνων και επαναλαμβάνω όχι δια της επιβολής της αλλά δια της προοδευτικής μορφώσεως της κοινωνίας. Αν είναι ή δεν είναι εφικτό, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Δεν έχει να κάνει ούτε με την ελπίδα, ούτε με την πίστη, ούτε με το όραμα. Είναι απλώς ένα λογικό παράγωγο. Όσο για τα του αέρος, μάλλον δεν κατενόησες ότι αναφέρθηκα σε απογοήτευση για να σου δείξω την συμπάθεια μου. Δεν απογοητευόμαστε ποτέ από ανθρώπους που μας προκαλούν αδιαφορία. Να είσαι καλά. Αγαπητέ AVATARGR, Προφανώς και είναι. Η διαφορά όμως στην μια και στην άλλη περίπτωση είναι ότι ο πρώτος το αγνοεί, ενώ ο δεύτερος κρούει την θύρα με συνείδηση. Αγαπητέ cHrIsToS1, [Για τα της πολιτικής βλέπε το μήνυμά μου στον Ιεροφάντη.] Όντως πολλοί το κάνουν και δεν έχεις άδικο και θα συμφωνήσω ότι είναι λάθος. Προσπάθησε όμως να δεις το γεγονός με συμπάθεια. Ένας επιφανής Τέκτων για τους Τέκτονες είναι παράδειγμα προς μίμησιν και προτάσσοντας την Τεκτονική του ιδιότητα εκδηλώνουν την περιφάνια τους. Δεν έχεις βιώσει κι ίσως γι'αυτό δεν το καταλαβαίνεις την ποιότητα των αδελφικών δεσμών του Τεκτονισμού. Από εκεί εκπορεύεται το παραπάνω, τουλάχιστον στο αγνό του σκέλος. Στο κατακριτέο του, φυσικά για λόγους προβολής και ...διαφήμισης. Αγαπητέ Bernie_Rico_Jr, To παράδειγμα με τον ιό του AIDS προφανώς και δεν ήταν σαφές αλλά το point του ήταν άλλο. Επιτρέποντας την είσοδο σε κάποιον που δεν ταυτίζεται τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις του Τεκτονισμού, που δεν έχει δηλαδή τους ίδιους σκοπούς με τους υπολοίπους, που είναι η κατανόηση και εξέλιξη του εαυτού κλπ, εκτός της ανισορροπίας που προκαλείς εντός του χώρου, καταδικάσεις τον χώρο σε καταστροφή. Ξέρεις πολύ καλά ότι το καλό είναι πολύ δυσκολότερο να επιτευχθεί από το κακό. Θέτεις λοιπόν τον χώρο σ' έναν μεγάλο κίνδυνο, για να κάνεις τι; Να επιβάλλεις σε κάποιον αξίες και ηθική ζωής που ούτε τις επιδιώκει, ούτε τις συνειδητοποιεί, ούτε σκοπεύει να τις ακολουθήσει; Το πλέον άσκοπον. Όσοι εντάχθηκαν στο εγρηγορός του Τεκτονισμού και είχαν ιδιοτελείς σκοπούς κάποτε λέγαμε ότι το ίδιο το εγρηγορός θα τους αποβάλλει. ΔΕΝ συνέβη. Κατέστρεψαν Στοές, πήραν στον λαιμό τους πραγματικούς Τέκτονες, κατ' ουσίαν κι όχι κατ' επίφασιν. Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι αυστηρότερα κριτήρια. Για το θέμα της αναπηρίας θα σου αναφέρω το παράδειγμα της Σεβ. Διδ. σε μια μικτή στοά, της "αρχηγού" δηλαδή της Στοάς όπου είναι χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι και περνάει τα πάνδεινα για να παρίσταται στην Στοά της. Κι όμως δεν έχει χάσει ούτε μία συνεδρία. Για τα υπόλοιπα ο Alet έχει αν θυμάμαι καλά αναφέρει όλη τη διαδικασία εισδοχής. Για περισσότερα μπορείς να προμηθευτείς το Ελληνικό Τεκτονικό Εγχειρίδιο του Α. Ριζόπουλου, των εκδόσεων Τετρακτύς. Φιλικά, OrdoAbChao |
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου. Οπότε, και σύμφωνα με αυτή, οριοθετούνται κάπως οι προυποθέσεις εισόδου. Να θεωρήσω λοιπόν πως ένας κοινός πορτοφολάς, όπως προανέφερα, θεωρείται από τη μασονία πως δεν επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασίας και πως επί της ουσίας έιναι ένα καμμένο χαρτί έναντι πάντα των δομών-προϋποθέσεων που περιέγραψες.
Η επόμενη ερώτηση δεν είναι προσωπική βεβαίως αλλά σύμφωνα με την εμπειρία σου, ένας μασόνος κρατά την ίδια στάση και εκτός στοάς? θα βοηθήσει έναν τέτοιον άνθρωπο (μπορεί να είναι κάποιος αγαπημένος μας) σε μια στιγμή ανάγκης? Θα προσπαθήσει να τον "φέρει στον ίσιο δρόμο"? (ακούγεται χαζή η παραπάνω ερώτηση, ελπίζω να μην με παρεξηγείσετε και να καταλαβαίνετε τι εννοώ, ξέρω δε πως πολλοί από εμάς δεν το κάνουν, ρωτώ όμως σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα). Και εφόσον η απάντησή σου αντικατοπτρίζει την όλη πραγματικότητα (δεν σε λέω ψεύτη βέβαια αγαπητέ), γιατί άτομα που διαλύουν εκ βάθρων το χτίσιμο της προσωπικότητάς τους που έγινε μέσα στη μασονία (βλέπε πολιτικούς, δικαστικούς κλπ γνωστούς και αγνώστους), παραμένουν μέσα σε αυτή και δεν καταλήγουν εν τέλει πίσω από τα σίδερα? Υπάρχουν τέτοιοι, το ξέρεις, και επέτρεψέ μου να το ξέρω κι εγώ. Τέλος από την απάντησή σου καταλαβαίνω πως δεν γίνεται δεκτός ένα ανάπηρος μιας και το παράδειγμα που ανέφερες αφορά άτομο που καθηλώθηκε σε καροτσάκι αφού είχε γίνει μέλος, σωστά? Αν ναι, γιατί αυτή η διάκριση....? ΥΓ. ευχαριστώ για την πρότασή σου για το παραπάνω εγχειρίδιο. |
Αγαπητέ Bernie_Rico_Jr,
Σε καμία περίπτωση ο Τεκτονισμός δεν υπονοεί με την άρνηση εισδοχής ότι ο ενδιαφερόμενος είναι "καμένο" χαρτί. Απλώς ένας πορτοφολάς δεν έρχεται σύμφωνος με τον κανόνα που λέει ότι ο ανήρ οφείλει να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ποινικά αδικήματα, όπως και ότι πρέπει να είναι καλής φήμης. Η ουσία του πράγματος όμως συνεχίζει να σου διαφεύγει. Η Τεκτονική Αδελφότητα είναι ένα "σχολείο" για περαιτέρω εξέλιξη. Ένας άνθρωπος αυτής της καταστάσεως θεωρείς πως έχει την διάθεση ή την δυνατότητα για εσωτερική αναζήτηση; Δεν καταλαβαίνω διατί κάτι τόσο προφανές και ξεκάθαρο σου είναι αδύνατον να το κατανοήσεις. Θέλεις να επιβάλλεις στον Τεκτονισμό έναν τρόπο που δεν είναι δικός του και αδυνατείς να τον κατανοήσεις ως είναι. Ένας πραγματικός Τέκτων την κρατάει. Ένας κακός Τέκτων πιθανώς όχι. Ο Τεκτονισμός είναι σ'ένα κομμάτι του, πρακτικός εσωτερισμός. Η ηθική του δομή ανακλά αρχετυπικές αξίες. Αν δεν τον κάνεις πράξη, τότε πολύ απλά δεν μετέχεις στο εγρηγορός του. Θα μου πεις βέβαια ότι αυτό είναι μια γενικολογία. Θεωρώ όμως ότι είναι χρησιμότερο από το να σου πω ότι γνωρίζω την περίπτωση του τάδε ή του δείνα αφού δεν επαληθεύεται ή και να αληθεύει επαφίεται κι αυτό στους νόμους της υποκειμενικότητας των γεγονότων. Φυσικά και γίνονται δεκτοί άνθρωποι με αναπηρία. Παρανόησες. Δεν γίνονται μόνον σε περίπτωση που η αναπηρία τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στις εργασίες. OrdoAbChao |
Προφανώς και πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της μετάνοιας και το δικαίωμα να εκκινήσει εκ νέου από την αφετηρία από την οποία άργησε να εκκινήσει η έκανε κάποιο πισωγύρισμα στη διάρκεια της διαδρομής της ζωής του. Ένα μεγάλο ποσοστό ίσως ναι, να μην επιδέχεται βελτίωσης και ακόμη να υπάρχει η προσωπική άρνηση προς το παραπάνω.
Αλλά γενικό κανόνα σαν αυτόν της μασονίας δεν έχω στη ζωή μου και νομίζω πως είναι απόλυτα λογικό. Ναι, ζω σε αυτόν τον κόσμο, δεν κάνω παρέα με της κάθε καρυδιάς το καρύδι προσπαθώντας ως άλλος καλός σαμαρείτης να το βοηθήσω, αλλά στην περίπτωση που ένας άνθρωπος μου πχ. κατέληγε σε μια παράνομη πράξη δεν θα τον απέρριπτα ούτε θα τον θεωρούσα ανεπίδεκτο εσωτερικής βελτιώσεως. Τον γιό σου θα τον απέρριπτες? Και αφού το παραπάνω ισχύει έστω για έναν, ισχύει εν γένει. Για έξω όμως, έξω από τη στοά και τα δομικά της στοιχεία. Όσον αφορά τους κάνόνες του δήθεν "σχολείου " όπως προανέφερες που κατ' εσέ δεν μπορώ να αντιληφθώ, πράγματι, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αφού δεν δέχεστε τον ακατέργαστο, δεν στέλνετε στον διάολο βρε αδελφέ αυτόν που ξεκίνησε ως καλός και κατέληξε ως λαμόγιο καθηγητής, πολιτικός, δικαστής κλπ. Και μην υποστηρίξεις με κάποιο φιλοσοφικό περιτύλιγμα πως τους έχετε διώξει όλους τους ανήκοντες στην ως άνω συνομοταξία γιατί ξέρεις πως δεν ισχύει. Επίσης, συγγνώμη αλλά δεν δέχομαι πως δεν γνωρίζετε τον βίο του διπλανού σας και δεν πως έχετε μια αντικειμενική απεικόνιση των πραγμάτων μιας και δώτες έχετε μπόλικους (και δέχομαι βεβαίως πως αυτό γίνεται για την εύρρυθμη λειτουργία του τάγματος κλπ κλπ κλπ). Και οκ, δεν φταίει η μασόνια για τους κακούς μασόνους, μήπως όμως η ύπαρξη αυτης της κατάστασης δείχνει την σμίκρυνση αυτής της ιδέας, φιλοσοφικού κινήματος κλπ? Επίσης, θα μου απαντήσει κανείς επιτέλους πως μαθαίνουν για έναν αιτούντα την εισχώρηση στη μασονία, το έχειν καλώς του προηγούμενου βίου του? Νομίζω εσύ ο ίδιος φίλε OrdoAbChao είχες πει πως φροντίζουν και μαθαίνουν αλλά χωρίς να αναφέρεις τον τρόπο. Αν κάνω λάθος, ξέχασε σε παρακαλώ την τελευταία πρόταση. |
Αγαπητέ Bernie_Rico_Jr,
Ναι αγαπητέ, αν έκρινα ότι ο υιός μου δεν είχε πραγματικό λόγο να ενταχθεί στις τάξεις του Τάγματος φυσικά και θα τον απέρριπτα. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά δηλαδή για τους οικείους μας και άλλα για τους υπολοίπους; Βεβαίως, στην συγκεκριμένη περίπτωση το φταίξιμο θα ήταν όλο δικό μου για τον τρόπο που θα τον είχα μεγαλώσει. Όσο για το διατί δεν στέλνουμε στον διάολο όλους αυτούς που αναφέρεις και απαντάς και γνωρίζεις ότι δεν υποστηρίζω την ανυπαρξία τους. Να ξέρεις όμως ότι όταν μια Στοά λειτουργεί σωστά και σύμφωνα με τον Τεκτονικό σκοπό οι ιδιοτελείς άντε να παραμείνουν στους δύο πρώτους βαθμούς. Όταν καταλαβαίνουν ότι δεν θα έβρουν αυτό που ψάχνουν αποβάλλονται από μόνοι τους. Όσο για τον έλεγχο και για να μην επαναλαμβανόμαστε σου παραθέτω δεσμό από μήνυμα του Τάκη Παπαδόπουλου όπου περιγράφει την διαδικασία: ->http://www.metafysiko.gr/forum/showp...&postcount=646 Φιλικά, OrdoAbChao |
reewrq
[COLOR=Navy]κοιτα εγω πιστευω οτι απλα ειναι μια ογανωση πολυ καλα διαδικτιωμενη που εχει στοχο τα μελη της να δινουν λεφτα και σε καποια δυσκολη στιγμη οι αλλοι προσπαθουν να το βοηθησουν!προσωπικα δ ειναι κατι απειλιτικο εως τωρα τουλαχισοτν! :D
|
Παράθεση:
Αν κρίνω από το πώς γράφεις, μαλλον είσαι νεαρό άτομο και σε συμβουλεύω, λοιπόν, πριν εκθέσεις τα "πιστεύω' σου για κάτι που προφανέστατα δεν γνωρίζεις, να διαβάσεις προσεκτικά τα μηνύματα από σελίδα 64 και εντεύθεν και μετά, αν έχεις αναπάντητες απορίες - που δεν πιστεύω ότι θα έχεις -, το συζητάμε. |
Παράθεση:
Μάλλον έγινε παρανόηση, δεν εννοούσα εαν θα κάνεις δεκτό τον υιό σου ο οποίος έχει πάρει το στραβό δρόμο στις τάξεις της μασονίας. Μας εξήγησες πως οι όροι είναι τέτοιοι που δεκτοί γίνονται μόνο οι καλοί. Σε ρώτησα εαν ένας μασόνος έχει την ίδια ηλίθια για μένα νοοτροπία και στη ζωή του ή θα δεχόταν τελικά το υιό του... (εκεί, έξω από τη στοά) Επίσης ο Τ.Π. λέει τα ακόλουθα: -Η εισδοχή νέου μέλους κατά τον Κανονισμό γίνεται μόνο αν το ζητήσει το ίδιο, οπότε ορίζονται από την στοά Τέκτονες που ερευνούν την ηθική, το άμεμπτο του χαρακτήρα του αιτούντος την εισδοχή, όπως και τον λόγο που αυτός επιθυμεί την εισδοχή του καικαταθέτουν τα στοιχεία στους υπευθύνους, που μετά από σύσκεψη δέχονται ή απορρίπτουν την αίτηση. Η ερώτηση είναι, πως εξετάζεται η ηθική κάποιου, το άμεμπτο του χαρακτήρα κλπ? Από μια απλή αίτηση? Γίνεται και κάποιου είδους συνέντευξη τρόπον τινά? |
Παράθεση:
Πώς να μην γίνει παρανόηση φίλτατε; Να φανταστώ ότι θα εννοούσες κάτι τέτοιο; Πώς να το γνωρίζω τί κάμνουν στις προσωπικές τους σχέσεις ή στην οικογενειακή τους ζωή 10.000 Τέκτονες εν Ελλάδι, χώρια τα Μικτά, χώρια οι άλλοι Τύποι; Και καλά πες ότι μπορώ να γνωρίζω για κάποιους. Ποιό το νόημα της εξαγωγής ενός τέτοιου γενικόλογου συμπεράσματος όταν γνωρίζουμε ότι οι ζωές μας διέπονται από υποκειμενικότητα και πόσο μάταιο είναι να δεχόμαστε τέτοιου είδους κλειστές θέσεις; Αν ερωτάς τον υποφαινόμενο, φυσικά και δεν θα απέρριπτα ούτε τον υιό μου αλλά ούτε και κάποιον άλλο για ένα στραβοπάτημα. Τί σχέση έχει όμως τούτο με την ένταξη κάποιου στον Τεκτονισμό, αδυνατώ να καταλάβω. Το σκεπτικό του σου αναλύθηκε και είναι πολύ απλό. Ο βασικός σκοπός ενός Τέκτονα είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η γνωριμία του με τον πραγματικό του εαυτό, η "τελείωση" ή η "αθανασία". Ένας άνθρωπος έτσι όπως απλοϊκά τον περιγράψαμε παραπάνω δεν ταυτίζεται με αυτόν τον σκοπό και δι' αυτόν τον λόγο είναι απορριπτέος. Παράθεση:
Επίσης ο Τ.Π. λέει τα ακόλουθα: ...ορίζονται από την στοά Τέκτονες που ερευνούν...τον λόγο που αυτός επιθυμεί την εισδοχή του. OrdoAbChao |
Τι ρωτάς ποιό είναι το νόημα? Όλα έχουν νόημα. Ρωτάω για να δω τι σοι άτομα δέχεται η μασονία ή μάλλον καλύτερα ο τεκτονισμός μιας και φαίνεται πως έχετε πρόβλημα με τον πρώτο όρο. Ρωτάω για να μάθω αν και ίσως επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν ήδη γραφεί. Επειδή μας παρουσιάζονται όλα τέλεια (προφανώς δεν υποννοώ ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι κακοί μασόνοι, ήδη έχει σμικρυνθεί στην Ελλάδα η μασονία, τη δουλίτσα σας την πήραν τα κόμματα) και ήθελα να δω τι δομές έχει αυτή η ιστορία και με ποιές προυποθέσεις εξυψώνεται τελικά κάποιος ως άνθρωπος εκεί μέσα. Και δεν ζήτησα να ξέρεις όλα τα περί 10000 μασόνων αλλά την εμπειρία σου. Οπότε άκυρο το υφάκι σου.
Επίσης ο Τ.Π. λέει τα ακόλουθα: ...ορίζονται από την στοά Τέκτονες που ερευνούν...τον λόγο που αυτός επιθυμεί την εισδοχή του. Το πως ερευνούν τα περί αμέμπτου της ηθικής δεν λέει και δεν έχω μάθει ακόμη. Εκτός και αν κάτι δεν έχω καταλάβει οπότε σε κάθε περίπτωση αναμένω μια απάντηση. |
Παράθεση:
|
Ο λογος ειναι πολυ απλος κυριε Τακη!
Ανηκεις καπου, σε μια ομαδα για την οποια εγω δεν ξερω πολλα-τιποτα, δεν μου επιτρεπεις να ερθω να σε κατασκοπευσω, δεν τα δημοσιευεις κτλ.Κι επειδη εγω ειμαι περιεργος, ευθυνοφοβος και μισαλλοξος θα σου σπαω τα νευρα!Και θα σε κατηγορω συνεχως, μην ξεχνιομαστε. Εφτιαξες κατι, το κρατας εσυ, δεν μου το δειχνεις με το ετσι θελω, οπως συνηθησα και γι'αυτο σε αντιπαθω, βρισκοντας παντα δικαιολογιες για να ασχολουμαι μαζι σου.Αυτα στο 500ο post του θεματος.Ο επομενος να βρει κατι καινουργιο να προσαψει.Κατανταει βαρετο. Καταθεση αποψης, τιποτα αλλο. |
Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να βγείτε ψεύτες. Υπάρχει ένα θέμα για τη μασονία και ρωτάμε, βλέπουμε απαντήσεις απόψεις κλπ. Υπάρχει πρόβλημα με αυτό? Όχι νομίζω από τη μέχρι τώρα στάση σας. Δεν έχω καμία αποκρυσταλλωμένη άποψη για τη μασονία. Εσύ ο ίδιος μίλησες για κακούς μασόνους και αυτό ακριβώς έχω υποστηρίξει κι εγώ κάποιες φορές, ότι όντως υπάρχουν τέτοιοι.
Και μιας και ενδεχομένως ξέρετε, θα μπορούσατε να μας πείτε κάποια σχετικά παραδείγματα. Εκτός και να είναι εκτός θέματος που δεν νομίζω. Και δεν είναι τόσο η κάθε περίπτωση που ίσως έχει σημασία αλλά ο συνδυασμός αυτός με την εξύψωση του πνεύματος που προσπαθείτε να πετύχετε μέσα στις στοές κλπ κλπ κλπ. Είναι ακριβώς ο παραλληλισμός για τον οποίο νομίζω είχες κάνει λόγο γενικά, των διδαγμάτων του Χριστιανισμού πχ. θα έλεγα εγώ σε συνδυασμό με τα 2 δις που είχε μαζέψει ως προσωπική περιουσία ο Αθηνών νομίζω, "για μια δύσκολη στιγμή" όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος. Πως κολλάει η θεωρία με την πράξη? Μήπως είναι χάλια η θεωρία? Ή είναι απλώς ένα ωραίο μακιγιάζ? Η δουλίτσα για την οποία μίλησα έχει να κάνει επίσης με το ίδιο πράγμα. Κάποτε μπορούσατε πολύ πιο άνετα να βυσματωθείτε μεταξύ σας, να βρει μια θεσούλα κάποιος, να πάρει μια μεγάλη δουλειά κλπ ενώ τώρα κάποιος μπορεί να τα πετύχει αυτά εφόσον προσεταιριστεί ένα πολιτικό κόμμα, πληρώσει ένα δικαστή οπότε και δεν έχει ανάγκη να γίνει μασόνος. Είπαμε βέβαια πως φταίνε οι κακοί μασόνοι και όχι η μασονία καθεαυτή. Έχει ενδιαφέρον όμως να ακούσουμε και για τις βρωμιές των μελών της. ΥΓ Το ποιός το παίζει παντογνώστης φαίνεται από μια απλή περιήγηση εδώ μέσα. |
Παράθεση:
Από την άλλη, όχι φίλε μου, αν δεν έχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εσωτεριστικές ανησυχίες, χάριν της ικανοποιήσεως της περιεργείας σου και μόνον δεν θα σου ανοιχτεί καμμία πύλη Γνώσης, σ' αρέσει ή όχι, και λέγε ό,τι θες... Η ΓΝΩΣΗ στους απλούς περιέργους, καθίσταται πολύ επικίνδυνο όπλο ενάντια σε όλους τους άλλους. Για να αποκτήσεις "όπλα", πρώτα πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στην ορθή χρήση τους. Εσύ δε, ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΣΥ, δεν θέλεις να εκπαιδευθείς, θέλεις να "παίξεις" απλά με το όπλο της Γνώσης. Έ, δεν θα σου γίνει η χάρη. Η Γνώση έτσι ΠΟΤΕ δεν θα γίνει κτήμα σου. ΠΟΤΕ. Βλέπεις, η ρουφιάνα, ΔΕΝ χαρίζεται σε κανένα. Αποκτάται με πολύ κόπο, θυσίες και μελέτη για χρόνια ολόκληρα. Τό πόσο βέβαια είναι έντιμο να κατηγορείς κάποιους επειδή απλά ΔΕΝ γνωρίζεις, κοίτα στον καθρέπτη και απάντησε στον εαυτό σου - όχι σε μένα. Και ποιός σου είπε ότι τελικά μας ενδιαφέρει η γνώμη του καθενός άσχετου για μας; Απαντήσεις δόθηκαν - όποιος έχει στοιχειώδη λογική και ανοιχτό μυαλό κατάλαβε. Να είσαι δε βέβαιος, ότι δεν σπας τα νεύρα κανενός - έχουμε ακούσει και πολύ χειρότερα - απλά, οι άνευ Γνώσεως επιπόλαιες κρίσεις για κάτι, χαρακτηρίζουν μόνον τον κρίνοντα και ΟΧΙ το "κρινόμενο". Στο κείμενό σου δε, λες πολύ περισσότερα απ' ό,τι φαντάζεσαι... θα το συνιστούσα σε όλους τους έχοντες απροσδιόριστη αντιπάθεια στον τεκτονισμό, να το διαβάσουν, Δεν θα μπορούσα να υπερασπισθώ καλύτερα τους Τέκτονες και τον Τεκτονισμό, απ' ό,τι το σημείωμά σου καταφέρνει τελικά να κάνει! Αν δε, πράγματι οι απόψεις σου είναι αυτές, χωρίς ίχνος ειρωνείας, ΕΥΓΕ για την ειλικρίνειά σου. Σπάνια οι άνθρωποι εκφέρουν την γνώμη τους τόσο ευθέως και με παρρησία όπως αυτή που δείχνεις εσύ. |
Κυριε Τακη, οσα εγραψα ηταν απλα μια διαμαρτυρια για οσα εχουν γραφτει αυθαιρετα κατα του Τεκτονισμου και τιποτα αλλο.Μην εξαπτεστε.Ειναι η προσωπικη μου αποψη για ολη αυτη την επιθεση.
Επρεπε τελικα να βαλω κανα smile... ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αγαπητε Τακη,το παραπανω post του Ragnarok ηταν μια διαμαρτυρια και μια γλαφυροτατη περιγραφη,στο β' ενικο προσωπο, για ολους αυτους που κατηγορουν ανευ αιτιας και λογου τον Τεκτονισμο. Δεν ηταν η προσωπικη του αποψη...Και πιστευω πως καλυτερα δεν θα μπορουσε να περιγραψει την ψυχοσυνθεση αυτων των ανθρωπων... Σε αυτο το νημα ολες οι ερωτησεις εχουν απαντηθει πληρως και παραπανω κουβεντα ειναι περιττη. Αν θελετε συνεχιστε τη κουβεντα σε αλλες βασεις περα απο τη συνομωσιολογια επιτελους... Και ας πουμε κατι πιο ουσιαστικο για τον Τεκτονισμο ,αν βεβαια δεν εχει ειπωθει προηγουμενως... :D |
Παράθεση:
|
Ποιά συνομωσιολογία κλπ? Νομίζω είμαστε ελεύθεροι να ρωτήσουμε ότι θέλουμε. Οπότε αφήστε για λίγο τη θεωρία και πείτε για παράδειγμα για τους κακούς μασόνους όπως λέτε, εαν έχουν "κυνηγήσει", απειλήσει κλπ πχ. ποτέ πρώην μασόνους αλλά και λοιπούς ανθρώπους, δεκαετίες ίσως πριν βέβαια, γιατί για τώρα τα είπαμε ή αν έχουν εμπλακεί σε άλλες βρωμοδουλειές κλπ. και προφανώς αναφέρομαι στην εμπειρία σας και δεν έχω την απαίτηση της γνώσης της ζωής 10000 μασόνων (γιατί ακούστηκε και αυτή η εξυπνάδα). Δεν κατηγορεί κανείς τη μασονία.
|
Παράθεση:
Καμμία Στοά δεν έχει - ούτε επιθυμεί να έχει ! - εκτελεστική εξουσία για "ποινική τιμωρία" οποιουδήποτε... Αρμόδια είναι η Πολιτεία και μόνον γιά τούτο. Η δε καταγγελία σε περίπτωση που Τέκτων αντιληφθεί παρανομία Τέκτονος, αφορά στην κοινοποίηση στην Στοά και όχι στην Εισαγγελία... Αν δε το "αδίκημα" είναι ποινικό, κάθε Τέκτων έχει τις υποχρεώσεις του οποιουδήποτε πολίτη προς τον Νόμο ( υπόθαλψη εγκληματία, αποσιώπηση εγκλήματος κλπ. ), και τούτο δεν ενδιαφέρει την Στοά, ούτε αφορά στην οργάνωσή της και την λειτουργία της. Το σε ποιές περιπτώσεις οι όποιες Στοές πήραν την απόφαση διαγραφής - θέσεως εν ύπνω μελών τους, δεν αφορά ούτε σε σένα, ούτε σε κανέναν άλλον... Αυτό έλειπε, να πρέπει να απολογηθεί η οποιαδήποτε Στοά στον οποιοδήποτε μη Τέκτονα για απόφασή της, ή να την αιτιολογήσει - δημοσιεύσει για να πεισθείς, εσύ και άλλοι, ότι έτσι γίνεται, για να υπάρξει η έξωθεν καλή μαρτυρία! ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η έξωθεν καλή μαρτυρία. Με ποιό δικαίωμα ή γιά ποιό λόγο θα πρέπει να σου πώ ότι την τάδε ημερομηνία, η τάδε Στοά "ετιμώρησε" τον τάδε Τέκτονα, γι' αυτόν τον λόγο; Και πώς μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα σου έλεγα την αλήθεια, αφ' ενός μεν μιά και έτσι κι αλλιώς αμφισβητείς, αφ' ετέρου δε μη δυνάμενος να επαληθεύσεις τα λεγόμενά μου; - Αστεία πράματα... Και ακόμη για μιά φορά: Ασφαλώς και Τέκτονες έχουν εμπλακεί σε βρωμοδουλειές. Σε περίπτωση που αυτό εμπεριέλθει εις γνώσιν της Στοάς, εφαρμόζεται ο κανονισμός και οι Διατάξεις του Τεκτονικού Καταστατικού Χάρτου. Εκεί κολλήσαμε; |
Έγινε μια απλή ερώτηση, μπορείς να είσαι λιγότερο νευρικός (δεν σε βλέπω βέβαια αλλά έτσι φαίνεσαι). Δεν ζήτησε κανείς από καμία στοά, μασονικό πυρήνα κλπ να απολογηθεί σε κανένα. Αλλά έτσι όπως το θέτεις και φού δεν θέλεις να το κουβεντιάσουμε, πως μπορώ εν γένει να ξέρω ότι όλα όσα λες είναι αλήθεια?? Επειδή διαφορετικά "τι κάθομαι και σας τα λεω?" θα μου πεις.. και που ξέρω εγώ..? Γιατί θα πρέπει να σε πιστέψω τότε σε κάποια θέματα και όχι σε κάποια άλλα?? Δηλαδή και καλοπροαίρετα να σε θωρώ, μετά το χαζό επιχείρημα που προέβαλες γιατί να πιστέψω τα λεγόμενά σου στο σύνολο? Και όσο εύκολα λες πως δεν έχετε κυνηγήσει κάποιον, άλλο τόσο εύκολα μπορώ εν τέλει να υποστηρίξω το αντίθετο, και βέβαια αναφέρομαι σε προηγούμενες δεκαετίες. Και στο κάτω κάτω, μπορεί ο καθένας να καταθέσει μια άποψη, μια δημοσίευση. Εκτός και αν έχεις οριστεί εκπρόσωπος όλων των συμφορουμιτών. Συζήτηση κάνουμε και δεν νομίζω πως βγήκα εκτός θέματος, ήμαρτον δηλαδή με την πάρτη σας..
|
Καταρχήν ζητώ συγγνώμη από όλα τα μέλη του φόρουμ και από τους συντονιστές μιας και θέλω να απευθυνθώ προσωπικά στον φίλο sceptic, ο οποίος για κάποιο λόγο δε μπορεί ή δεν θέλει να λαμβάνει προσωπικά μηνύματα. Οι συντονιστές μπορούν αν θέλουν να διαγράψουν το μήνυμα αυτό μετά από από την πάροδο κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος.
- Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει, όπως λέει και η υπογραφή ενός φίλου - Ο έξυπνος μιλάει, μα ο σοφός ακούει Μη φανατίζεσαι μεροληπτικά υπέρ της μίας όψης του νομίσματος φίλε μου. Ακου και την άλλη γνώμη καλοπροαίρετα και μη προετοιμάζεσαι για σκληρές αντιπαραθέσεις. Ηταν όντως παιδιάστικη η λογομαχία σας, συμφωνείς? Και πάνω που ήθελα να μπω στη συζήτηση το θέμα κλειδώθηκε! Το φόρουμ παρατηρώ πως είναι μαγνήτης τεκτόνων. Ας ακούσουμε όμως και την δική τους άποψη. Κι ας μη ξεχνάμε πως πάντα έχουμε πράγματα να μάθουμε... Ενα ξέρω, ότι δε ξέρω τίποτα... Όλα στη ζωή έχουν ένα μέτρο, όπως και η συνωμοσιολογία. Και όλα αυτά στα λέω γιατί δε περίμενα να δω τέτοια συμπεριφορά από σένα... Σου επιτέθηκαν από παντού και έμεινες ανυπεράσπιστος.. Και εδώ που τα λέμε είχαν κι αυτοί το δίκιο τους.. Καλή η όποια αφύπνιση, αλλά συνάμα ψάχνουμε και εφαρμόζουμε λύσεις. Αυτές οι λύσεις είναι ο στόχος της αναζήτησης. Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητικό να συζητάμε για τρόπους αντιμετώπισης από το να κατηγορούμε γενικότερες ομάδες ανθρώπων. Το αν οι ελιτιστές είναι μασόνοι δεν διαμορφώνει και την ιδεολογία του τεκτονισμού, σωστά? Δεν συμπαρασέρνει και τόσους άλλους τέκτονες στη κλίκα τους, σωστά? Πιστεύω ότι μπορείς να πείσεις με πολύ καλύτερους τρόπους από το να έρχεσαι σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Κι αν εκείνοι νοιώθεις ότι σε προκαλούν, απέφυγε επιδέξια τον πόλεμο. Μόνο τότε γίνεσαι και συμπαθητικός, αλλά συνάμα και πειστικός! Καλή σου νύχτα! |
Γιατί πάντα προσπαθούμε να περιπλέκουμε και να διαβρώνουμε καταστάσεις?
Η ύπαρξη του μασωνισμού οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό (αν αφαιρέσουμε δολοπλοκίες, ίντριγκες και κάθε τύπου συνωμοσίες) στην αποτυχία της κοινωνίας. Αρμονική συνύπαρξη, προσπάθεια για το κοινό σκοπό και αλληλουποστήριξη, θα έπρεπε να είναι βασικές αρχές στο μικρόκοσμό μας. Αντ'αυτού εμείς (οι απλοί άνθρωποι) προσπαθούμε καθημερινά να κερδοσκοπήσουμε, να εξαπατήσουμε, να κοροϊδέψουμε και να καταστρέψουμε οτιδήποτε υπάρχει τριγύρω μας. Αν δούμε κάποιον να σκοντάφτει στο δρόμο, πιό πιθανό είναι να γελάσουμε παρά να τον συμπονέσουμε. Απ΄την άλλη πλευρά, όταν βλέπουμε κάποιους που είναι συσπειρωμένοι και κάνουν όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς, δε χάνουμε χρόνο να ρίξουμε το δηλητήριο μας. Όταν η ίδια διάβρωση που κατέστρεψε τη κοινωνία μας, χτυπάει και τα μικρότερα υποσύνολά της, πηδάμε απο χαρά. Η λύση δέν είναι να καταστραφούν αυτοί, είναι να γίνουμε καλύτεροι εμείς. Απλώς η αρρώστια που προσπάθησαν να αποφύγουν, τους χτύπησε ανελέητα. Για να μή βιαστεί κάποιος να κρίνει : ΔΕΝ είμαι μασώνος και ούτε θα'θελα να γίνω με τις υπάρχουσες καταστάσεις. Το να φύγεις απο ένα διεφθαρμένο σύνολο, για να πάς σε ένα διεφθαρμένο υποσύνολο, δεν είναι το πιό φρόνιμο. Πιστεύω ακράδαντα όμως οτι οι αρχές που στηρίζουν έχουν μια εξαιρετική βάση. |
[QUOTE=Chronicol]
Παράθεση:
Το forum ειναι ''μαγνητης'' Τεκτονων λογω του οτι εχει να κανει ΚΑΙ με εσωτερικη αναζητηση,πραγμα που ασχολουνται εκτενως οι Τεκτονες στις συναντησεις τους. Απο την αλλη ελκει και ανθρωπους απο ολους τους χωρους και ειναι λογικο και καποιοι να ειναι ΚΑΙ μελη του Τεκτονισμου... Στην τελικη 3 Τεκτονες γραφουν μονο(δηλωμενοι φυσικα) και ο ενας εχει καιρο να γραψει. Παράθεση:
|
Παράθεση:
Γιατι φιλε μου;Ο Τεκτονισμος ειναι ενα παναρχαιο φιλοσοφικο ταγμα που δημιουργηθηκε για ανθρωπους που αναζητουσαν τη γνωση σε εποχες που ηταν πολυ δυσκολα προσβασιμη. Το μονο φταιξιμο της κοινωνιας ειναι τους εκανε να κρυφτουν ακομα περισσσοτερο και μεγαλο μεριδιο ευθυνης ( ακομα και σημερα) εχει η Εκκλησια ...Φωτια και τσεκουρι καποτε σε οποιον διαφωνουσε με τα χριστιανικα πιστευω...Αυτος ειναι ο λογος... Παράθεση:
''Αυτοι και εμεις '' ...Δεν ειναι απο αλλο πλανητη φιλε μου! :p Συμπολιτες σου ειναι που ανηκουν καπου!Οπως οσοι ανηκουν σε ταγματα,σωματεια,κομματα,ομαδες... Παράθεση:
Γνωριζεις τη δομη του και ξερεις οτι ειναι διεφθαρμενο;Διαφθαρμενοι Τεκτονες υπαρχουν και οχι Τεκτονισμος...Το εχουμε πει χιλιαδες φορες... Παράθεση:
Και αρχαιες μαλλον... |
Οι αναρίθμητες συζητήσεις που γίνονται σε κάθε λογής μεσο, είναι ενας αποτρεπτικός παράγοντας για όποιον θέλει ηρεμία και καθαρό μυαλό για να συνεχίσει τις αναζητήσεις του.
Η διαδικασία να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας είναι ψυχοφθόρα και μάταια. Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά????? Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί. Μόνο που μπαίνεις σ'αυτή τη διαδικασία εχεις χάσει το δάσος. Εξάλλου η γνώση δεν είναι προνόμιο μόνο των μασώνων. Μπορεί κάποιος να λάβει απίστευτες απαντήσεις, συζητώντας με ένα κηπουρό (χωρίς καμμία κακία ή υποβάθμιση του συμπαθητικότατου κατ'εμε επαγγέλματος). Ο διαχωρισμός 'εμείς και εσείς' γινεται απο μέρους μου καθαρά για λόγους συντομίας, το 'εμείς' άλλωστε έχει ,εδώ και πολύ καιρό, δώσει τη θέση του στο 'εγώ'. |
Παράθεση:
Φυσικα και δεν ειναι μονο των Τεκτονων φιλε μου!Η γνωση ειναι για ολους αν και μερικοι δεν ειναι ετοιμοι για αυτη... :p Πραγματα οπως ανεφερες μπορεις να μαθεις απο ολους...ακομα και απο ενα παιδι...Δεν ειμαι ελιτιστης ουτε πιστευω πως η Γνωση ειναι προνομιο μονο των εσωτερικων ταγματων...Ο δρομος της γνωσης μπορει να ειναι και μοναχικος... Φιλικα,Leo. |
Παράθεση:
Το γεγονός πως κάποιοι ελιτιστές είναι και μασόνοι δεν διαμορφώνει τον τεκτονισμό (όχι την ιδεολογία γιατί δεν υπάρχει τεκτονική ιδεολογία). Παράθεση:
Η ύπαρξη του Τεκτονισμού οφείλεται μόνο στην διάθεση για προσωπική πνευματική και ηθική βελτίωση. Ο Τεκτονισμός είναι προσωπική υπόθεση, ένα παιχνίδι που παίζεται ομαδικά, αλλά τα αποτελέσματα είναι ατομικά. Παράθεση:
Η Τεκτονική Αδελφότητα είναι μια απεικόνιση της κοινωνίας, όπως όλες οι πολυσυλλεκτικές ομάδες. Η μόνη διαφορά που πιθανώς θα βρεις είναι πως έχουν (ή μάλλον θα έπρεπε να έχουν) σαν στόχο την προσωπική πνευματική και ηθική (όχι με την θρησκευτική φόρτιση του όρου) βελτίωση. Παράθεση:
Εννοώ πως για παράδειγμα με αυτή την συζήτηση που κάνουμε τώρα, εγώ προσωπικά θα προσθέσω κάποιες παραμέτρους στην αναζήτηση μου. Αν δεν την κάναμε δεν θα είχα αυτή την ευκαιρία. Παράθεση:
Παράθεση:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Leo Παράθεση:
|
φίλε Alet
Το να χαρακτηρλιζεται κάποιο σύνολο απο μεμονωμένες ατομικές πράξεις, είναι ενα συνηθισμένο φαινόμενο στο Ελλάντα (στη προκειμμένη περίπτωση περι ελιτισμού). Φυσικά και δεν έχω τις γνώσεις πώς και γιατί ξεκίνησε ο τεκτονισμός, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω μια γενική εικόνα : ασχολείται με πνευματική, ηθική (και μορφωτική) βελτίωση, κοινώς ΠΑΙΔΕΙΑ. Υποχρέωση της κάθε κοινωνίας. Άρα λογικό επακόλουθο είναι οτι αναπτύχθηκε λόγω αποτυχίας (ή ανεπάρκειας) της κοινωνίας στους τομείς αυτούς. Θα διαφωνήσω μαζί σου στο επόμενο: Για να έχω εξωτερικές προσλαμβάνουσες πρέπει να είμαι ταγμένος κάπου? Δεν μπορώ να συζητήσω καποιο θέμα εαν δεν είμαι ταγμένος? Δεν μπορώ να πάρω πληροφορίες και γνώση εάν ο συνομιλητής δεν είναι ταγμένος? Τελικά είναι μασώνος ή μασόνος? :rolleyes: |
Παράθεση:
απαντήσεις στις απορίες μου αυτές αλλά και σε κάποιες απαντήσεις που έχω τις πήρα μέσα απο συζήτηση, όχι βέβαια μέσα απο internet, που είχα. τότε κατάλαβα το πόσο σοβαρά βλέπουν οι άνθρωποι αυτοί (τέκτονες) το θέμα της Γνώσης και της Αλήθειας. αγαπητέ μου... κάποιες απαντήσεις σε απορίες που έχεις (πνευματικής φύσεως και αναζήτησης) και να σου λυθούν θα θεωρήσεις άρκαπη και ίσως και ανώφελη τη προσπάθειά σου να τις περιγράψεις στους άλλους...μπορεί να σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αισθανθείς το παραπάνω ποιυ γράφω...και να μην μπείς στην διαδικασία μετάδοσης έστω και αυτής της μικρής γνώσης που μπορεί να κατέχεις... άλλωστε ακούμε όταν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε... (χρυσός κανόνας) που για εμένα οι τέκτονες καλά κάνουν και τον διατηρούν τόσο αυστηρά. το περιγράφω πολύ απλά εδώ. "διαβάζοντας βιβλία αλχημείας είδα πως ο τεκτονισμός είναι αλχημεία" και όχι αυτό που μας έμαθαν "οι κακοί... στη πυρά...θέλουν να μας υποτάξουν..." αν ασχοληθεί κάποιος σοβαρα θα αναθεωρήσει πολλές αρνητικές απόψεις που μπορεί να έχει για τον τεκτονισμό. ο τεκτονισμός για εμένα είναι ένα απο τα μονοπάτια που οδηγούν προς τη Γνώση και την Αλήθεια "κακοί" υπάρχουν παντού. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Μορφωτική βελτίωση ή και κάποιου άλλους είδους βελτίωση, δεν προσφέρει ο Τεκτονισμός. Ο Τεκτονισμός ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτε. Το μόνο που προσφέρει είναι πνευματικά και ψυχικά ερεθίσματα τα οποία μάλιστα δεν απευθύνονται στους Τέκτονες ως σύνολο, αλλά στον καθένα ατομικά. Άλλα ψυχικά και πνευματικά κέντρα θα ενεργοποιήσει σε εμένα, άλλα σε εσένα κ.ο.κ. κι όπως δεν υπάρχουν δύο όμοιοι άνθρωποι, έτσι κι ο Τεκτονισμός για τον κάθε τέκτονα είναι διαφορετικός. Ο κάθε τέκτονας (ανάλογα με τους στόχους που είχε όταν ζήτησε να μυηθεί), ασχολείται είτε με την έρευνα, είτε με την πνευματική βελτίωση, είτε με την ηθική βελτίωση, κλπ. Όχι ο τεκτονισμός. Αν στόχος του ήταν η κοινωνική εξέλιξη, ο πλουτισμός κλπ. τότε σίγουρα θα ασχοληθεί με αυτά... Τέκτονες καλοί και κακοί υπάρχουν. Ο τεκτονισμός δεν είναι όμως ούτε καλός, ούτε κακός. Είναι μέθοδος, εργαλείο. Είναι σαν το κλασσικό παράδειγμα με το μαχαίρι. Το μαχαίρι το χρησιμοποιείς και για να κόψεις ψωμί και για να σκοτώσεις. Το ίδιο δεν ευθύνεται. Η απόφαση είναι του χρήστη. Παράθεση:
Παράθεση:
Το Μασόνος (Μασώνος) και Μασονία (Μασωνία) προέρχονται από το Mason και Masonry αντίστοιχα, οι ελληνικές λέξεις είναι τέκτονας και τεκτονική (καταχρηστικά τεκτονισμός γιατί δεν είναι -ισμος) Παλαιότερα πάντως το έγραφαν με ω. Τώρα με την "απλοποίηση" της γραμματικής γράφεται με ο. Παράθεση:
|
Αγαπητή Elpiniki
Λόγω της κοινωνίας που βρισκόμαστε πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιόν το λέμε. Μου έχει τύχει πολλές φορές να συμετέχω σε παρέες και για να αναπτύξω τη κοσμοθεωρία ( :p ) μου, έπρεπε να πετάξω μια σπόντα και να περιμένω τις αντιδράσεις. Φυσικά, στις περισσότερες απο αυτές, η 'κοροϊδία' επικράτησε και το θέμα δε συνεχίστηκε. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, βρήκα τα άτομα που μου ταιριάζουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Θα συμφωνήσω στο οτι πρέπει να υπάρχη μυστικότητα αλλά όχι μυστικοπάθεια. Πιστεύω οτι τα τυπικά και τα τελετουργικά, μόνο περιορίζουν και βάζουν καλούπια στα πρόσωπα που αναζητούν. Πάνω σε αυτό θα ήθελα μια απάντηση. Φυσικά και στο ίντερνετ δεν κάνεις πλήρη συζήτηση με επιχειρήματα, αρπάζεις όμως μία λεξη και αναπτύσσεις δικές σου θεωρίες, μεχρι να ξανακολήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το κλίμα που διεξάγεται η συζήτηση. |
Παράθεση:
Για τον Τεκτονισμό, οι ίδιοι οι Τέκτονες έλεγαν πάντα πως δεν είναι μυστική εταιρεία, αλλά εταιρεία με μυστικά. Τα μυστικά αυτά μάλιστα εξυπηρετούν συμβολικούς και μόνο λόγους. Παράθεση:
Αν κάποιος αντιληφθεί (και υπάρχουν δυστυχώς αρκετοί τέτοιοι τέκτονες) πως τα τυπικά είναι το Α και Ω και οι τελετουργίες ο σκοπός, τότε ναι, "δουλεύουν" μέσα σε καλούπια έχοντας παρωπίδες. Αν όμως κάποιος αντιληφθεί (και ευτυχώς αυτοί είναι περισσότεροι) πως τα τυπικά και οι τελετουργίες είναι μεν ένα σημαντικό κομμάτι, πως είναι σαν τον τίτλο και την περίληψη στο οπισθόφυλλο ενός βιβλίου που αν όμως διαβάσεις μόνο αυτά κι όχι το βιβλίο δεν έκανες τίποτε, τότε η αναζήτηση και η εργασία δεν περιορίζονται. |
Φίλε Alet
Στέκομαι στο τεκτονισμό, καθαρά ως κοινωνικό φαινόμενο. Μόνο εκ του αποτελέσματος μπορούμε να κρίνουμε αν κάτι είναι καλό ή κακό (στη συντέλεια του κόσμου :eek: ). Οι (ελάχιστες) γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να έχω ολοκληρωμένη άποψη, όπως αλλωστε και οποιονδήποτε άλλο που δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται. |
Παράθεση:
- Τι είναι καλό και τι είναι κακό ; Είναι έννοιες αυθύπαρκτες ή αλληλοσυμπληρωματικές ; Υπάρχει δηλαδή η μία χωρίς την άλλη ; Είναι πάγιες - σταθερές έννοιες ή αένεα μεταβαλλόμενες οι οποίες προκύπτουν από κοινωνικές συμβάσεις που δημιουργούνται σύμφωνα με τα εκάστοτε εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, πολιτικά κλπ. κριτήρια ή/και συμφέροντα ; Για εμένα φίλε Περαστικέ, είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες έννοιες, πράγμα που σημαίνει ότι αν αποφασίσω να χαράξω τη ζωή μου με γνώμονα το εκάστοτε "καλό", δεν θα είμαι ένας "καλός άνθρωπος" όπως πιθανώς θα φαντασιώνομαι αλλά ένας ακόμα συμβαλλόμενος. Το "καλό" και το "κακό" νομίζω πως ο καθένας, αν ψάξει, αργά η γρήγορα θα το βρει μέσα του. - Το "αποτέλεσμα" είναι ένα ή υπάρχουν αναρίθμητα επιμέρους "αποτελεσμάτα" ; Η ζωή είναι κίνηση, η κίνηση προϋποθέτει βούληση, η βούληση προϋποθέτει πνευματική και ψυχική επεξεργασία. Κάθε πράξη μας, είναι αποτέλεσμα πνευματικής και ψυχικής επεξεργασίας, από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη. Κάθε πράξη μας έχει "αποτέλεσμα"... άρα, για εμένα, κρίνεσαι ναι μεν εκ του αποτελέσματος, αλλά του αποτελέσματος κάθε μιας πράξης σου και μάλιστα από έναν κριτή που δεν σηκώνει δικαιολογίες και ψέμματα: από τον εαυτό σου. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
μέσα απο έναν υπολογιστή δεν βγάζεις τις πιο πολλές φορές "άκρη" αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να κάνουμε όμορφες συζητήσεις και να ανταλ/με απόψεις :) και ίσως μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους αξιόλογους και με ήθος που να έχουν το κουράγιο και τη χαρά να σε βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι που καλείται ως Πνευματικό... ;) Υ.Γ. το β' πρόσωπο που κάνω χρήση εδώ είναι επειδή με βολεύει πιο πολύ...δεν αναφέρομαι σε εσένα |
Φίλοι μου καλησπέρα σας...
Η φίλη ELPINIKI αναφέρει..... <<αυτές τις απορίες τις είχα και εγώ...και μάλιστα θύμωνα με την σκέψη και μόνο πως πρέπει να είσαι "ταγμένος" για να σου δωθούν απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να έχεις... απαντήσεις στις απορίες μου αυτές αλλά και σε κάποιες απαντήσεις που έχω τις πήρα μέσα απο συζήτηση, όχι βέβαια μέσα απο internet, που είχα. τότε κατάλαβα το πόσο σοβαρά βλέπουν οι άνθρωποι αυτοί (τέκτονες) το θέμα της Γνώσης και της Αλήθειας. αγαπητέ μου... κάποιες απαντήσεις σε απορίες που έχεις (πνευματικής φύσεως και αναζήτησης) και να σου λυθούν θα θεωρήσεις άρκαπη και ίσως και ανώφελη τη προσπάθειά σου να τις περιγράψεις στους άλλους...μπορεί να σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αισθανθείς το παραπάνω ποιυ γράφω...και να μην μπείς στην διαδικασία μετάδοσης έστω και αυτής της μικρής γνώσης που μπορεί να κατέχεις... άλλωστε ακούμε όταν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε... (χρυσός κανόνας) που για εμένα οι τέκτονες καλά κάνουν και τον διατηρούν τόσο αυστηρά. το περιγράφω πολύ απλά εδώ. "διαβάζοντας βιβλία αλχημείας είδα πως ο τεκτονισμός είναι αλχημεία" και όχι αυτό που μας έμαθαν "οι κακοί... στη πυρά...θέλουν να μας υποτάξουν..." αν ασχοληθεί κάποιος σοβαρα θα αναθεωρήσει πολλές αρνητικές απόψεις που μπορεί να έχει για τον τεκτονισμό. ο τεκτονισμός για εμένα είναι ένα απο τα μονοπάτια που οδηγούν προς τη Γνώση και την Αλήθεια "κακοί" υπάρχουν παντού.>> Θα τολμίσω να πω πως χρόνια είνα να διαβάσω ένα τόσο ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟ κείμενο σε φορουμ και μάλιστα σε θεμα δύσκολο οπως ειναι ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ. Μεστό κείμενο και χωρίς να βγάζει κορόνες εκφράζει τις απόψεις τις αλλά βεβαια και τις όποιες απορίες... Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους φίλους Trithemius,alet,perastikos.... Πιστεύω πως η προσέγγιση γίνεται με σωστο τρόπο... Σας ευχαριστώ. |
Ρε παιδιά ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις.Και ο λόγος είναι απλός.Εσείς είστε χαμηλόβαθμοι τέκτονες,πώς μπορείτε λοιπόν να μιλάτε με σιγουριά για το τι συμβαίνει στα ανώτερα κλιμάκια;Πιθανόν να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεται από σχέσεις με την εξουσία μέχρι οτιδήποτε...
|
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλε μου the_black_planet καλές και θεμιτές οι όποιες επιφυλάξεις για τους τέκτονες και τον τεκτονισμό.... Αναφέρεις σε κάποιο σημείο..... <<πώς μπορείτε λοιπόν να μιλάτε με σιγουριά για το τι συμβαίνει στα ανώτερα κλιμάκια; Πιθανόν να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεται από σχέσεις με την εξουσία μέχρι οτιδήποτε...>> Σωστό και αυτό.... Μιά ένσταση μόνο... Αυτό δύναται να συμβαίνει και στην Εξουσία (στην όποια εξουσία) στις επιχειρήσεις και στα όποια κέντρα αποφάσεων.... Ευχαριστώ. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.