![]() |
ΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ
Ένα αντίο στην Πεντέλη όπως την ξέραμε τα τελευταία χρόνια... Στις ψυχές των ζώων και των δέντρων Στις ψυχές τις δικές μας Που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι με κάθε φωτιά χάνουν ένα κομμάτι τους Με κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στην φύση, καταδικάζουμε τους εαυτούς μας Η φύση θα μας εκδικηθεί όλους Και καλά θα μας κάνει |
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε μου satyros χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι.... Δυστυχώς μια άλλη φορά το ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ κάηκε λες και εχουν βαλθεί να το καταστρέψουν τελείως... Ευχαριστώ. |
Κάηκε η πιο αμφισβητούμενη -λόγω των πολλών διεκδικητών- περιοχή της Αττικής και η πιο ακριβή, καθώς οι τιμές της γης αγγίζουν αστρονομικά ποσά (γύρω στο ένα εκατ. ευρώ το στρέμμα σε οικοδομήσιμο οικόπεδο).
Σύμφωνα με δασικούς υπαλλήλους, το έγκλημα στην Πεντέλη είναι φοβερό, καθώς η περιοχή καίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια και δεν μπορεί πλέον να ξαναγίνει δάσος ακόμη και με τεχνητά μέσα (αναδασώσεις κ.λπ.). Η Μονή Πεντέλης και γενικότερα διάφορα μοναστήρια διεκδικούν αναγνώριση ιδιοκτησίας σε περίπου 10.000 στρέμματα. Τίτλοι δεν υπάρχουν, οι ιερωμένοι που διαχειρίζονται τις εκτάσεις αυτές ισχυρίζονται ότι οι σχετικοί τίτλοι έχουν χαθεί στο παρελθόν (αναφέρεται ακόμα και φωτιά της Μονής Πεντέλης τον περασμένο αιώνα) και επικαλούνται την εντιμότητα του ιερατικού προσωπικού προβάλλοντας το γεγονός ότι οι «ιερείς δεν λένε ψέματα»( :eek: :eek: :eek: ). Πρέπει να σημειωθεί ότι το «Πάτημα» Βριλησσίων και όλη η ανατολική πλευρά της οδού Πεντέλης, που έχουν οικοδομηθεί, είναι δικαιοπάροχοι της Μονής Πεντέλης. Μ. ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/08/2007 :mad: |
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε beetlejuice ενδιαφέρουσα η αναφορά σου απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για το θέμα της ΠΕΝΤΕΛΗΣ. Θέλω κάτι να ρωτήσω για μια αναφορά που είχε κανει ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ πως σε μια περιοχή της ΠΕΝΤΕΛΗΣ έχει αγορασθεί απο μια αδελφότητα απο την ΑΜΕΡΙΚΗ.(Απο την εκπομπή του ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ) Γνωρίζει κανένας για αυτό η απλά ήταν ένα πυροτέχνημα ????? Ευχαριστώ. |
Η Πεντέλη, κι αν κάηκε, παραμένει ζωντανή.. Εχει κανείς επιχειρήσει μια βόλτα στα καμμένα; Η φύση, αρχίζει την ανοικοδόμησή της.. Και να το βλέπεις, είναι φανταστικό..
|
καλησπερα παιδια, θα με ενδιαφερε σε περιπτωση που κανονιστει καποια εκδρομη στην Πεντελη να με ενημερωσετε, καθως δεν εχω παει και θα ηθελα οταν παω να ειμαι με ατομα που γνωριζουν καποια πραγματα παρα πανω απο μενα αλλα και για την παρεα.
|
δυστιχως ενα απο τα μεγαλυτερα μυστιρια της συγχρονης εποχης κρυβονται σε αυτο το βουνο για πολλους αποτελει μεγαλυτερο μυστηριο απο τον μεγαλοποδη (υπαρχει κιομως). ας ελπισουμε καποιος να μασ δωσει τα φωτα του καθως γνωριζω καποια πραγματα αλλα δεν εχω ασχοληθει και πολυ .....
|
Schooligan ευκολο - στελε ενα pm και το κανονιζουμε. Αρκει να εισαι ετοιμος για πεζοπορία - είναι ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος το βουνό για πρώτη φορά - αντί να ανεβει με αυτοκίνητο.. Επίσης η ίδια η διαδρομή απο το αρχαίο μονοπάτι αξίζει πάρα πολύ..
Fantom, γιατί λες "δυστυχώς";;; |
Παράθεση:
Επειδη μπορει να μην κατοικει Αθηνα σατυρε :p Για το Χειμωνα παντως count me in για πεζοπορειες στο βουνο! |
Ποσο αντοχη πρεπει να εχει ενα κοριτσι για να παει σε μια τετοια πεζοπορεια; :o Εννοω ποσο δυσκολη ειναι (αν ειναι - η πεζοπορεια); :rolleyes:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.