Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Πως δέχτηκαν οι Έλληνες φιλόσοφοι την έλευση του Χριστιανισμού (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3148)

Litsa 05-04-06 09:41

Φίλε R-b-t3r

Για το θέμα του τι εστί ρατσισμός θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα
και να αναπτύξουμε τις απόψεις μας .Γενικά νομίζω ότι κάνεις ένα είδος λογοπαίγνιου .
Γιατί θα έπρεπε κάποιος που αποκτά πλήρη αυτογνωσία να πιστέψει πως είναι
εξ ορισμού φυλετικά ανώτερος του απέναντι ? ?

Ο Παθοκτόνος θα χρειασθεί πολύ υπεράσπιση από όλες τις
πλευρές και από το team του metafysiko γιατί λέει πολλές
σαχλαμάρες σε αρχαΐζουσα γλώσσα (τρομάρα του) και τα έχω πάρει.

Δε μπορεί να μου προκαλέσει κακό γιατί απλά δε μπορεί να με πιάσει.
Αν μπορούσε θα σου’ λεγα τι θα μου έκανε , στο τηγάνι θα με έβαζε
όπως ο Αυγουστίνος . Ποιος Αυγουστίνος ?? Ο Αυγουστίνος του 399 μ.Χ.
(Πάνε στο θέμα 26-01-06, 18:50 , στη σελίδα 9 να δεις τι έχει ειπωθεί
για τον Αυγουστίνο και τη συμμορία του και ακόμα είμαστε στο περίμενε…
κάτι ρωτήσαμε αλλά ο ενημερωμένος Παθοκτόνος την «έκανε» με ελαφρά…. )

Παπαγαλίζει και αυτός είναι ικανοποιητικός λόγος για να έχει ολοκληρωμένη
εικόνα του τι πιστεύει. . Αλήθεις , ένας παπαγάλος απολογητής τι «πλήρη εικόνα»
να έχει ? Αν είχε πλήρη εικόνα θα μας είχε εξηγήσει με δυο κουβέντες επι της
ουσίας ότι τον ρωτούσαμε .
Αντί αυτού , η πλήρης εικόνα του τον ώθησε να μας πεις «θα σας εξηγήσω προσεχώς»
και ακόμα περιμένουμε. .

Τώρα , εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο για τον πολιτισμό αλλά είπα ότι
η συνεισφορά των εβραίων στην ανάπτυξη των θετικών επιστημών ,την επίμαχη περίοδο,
είναι μηδέν , 0 nula , niente , nothing ,
Και διαβλέπω ,πως υπάρχει μια τάση , σήμερα , κάτι ανιστόρητοι , να ξαναγράψουν ιστορία
και να φέρουν στο ίδιο ύψος τους προφήτες μάγους θαυματοποιούς
και λοιπούς ανεκδιήγητους παπατζήδες
με γίγαντες της ανθρώπινης νόησης όπως ο Αρχιμήδης Θαλής Ευκλείδης ….

Τώρα αν αυτοί οι ανιστόρητοι είναι κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας (αλλά εβραιόπληκτοι)
τότε το πράγμα παίρνει και άλλες διαστάσεις.

Φιλικά
Λιτσα

ΥΓ
Τώρα , επειδή τα κεφάλια μέσα , ήρθε το αφεντικό , και έχουμε και δουλειά
θα τα ξαναδιαβάσω το απόγευμα αυτά και ίσως να τα επαναδιατυπώσω.

ΥΓ1
Παθοκτόνε μου , εσύ μην ενοχλείσαι με ότι λέω , το χαβά σου ,
Στο πτώμα στη Λαμία (του Βησσαρίωνα ντε) ,πήγες να προσκυνήσεις ??
την φλέβα στο λαιμό την είδες και συ καθαρά ? Είναι θαύμα τελικά .?

Μιχάλης 05-04-06 10:01

νομίζω πως με αυτό το ποστ μάθαμε μερικά πάρα πολύ χρήσιμα πράγματα, οπότε πρέπει να ευχαριστήσουμε τη λίτσα που βλέπει τον "παπαγαλισμό" τόσο μονόπλευρα, τόσο απόλυτα, που καθιστά κάθε σχολιασμό μη απαραίτητο.
μάθαμε πως ο παθοκτόνος είναι παπαγάλος που λέει σαχλαμάρες, σύμφωνα με τη σοφία της λίτσας, μιας σοφίας που δεν δέχεται την αντίθετη άποψη, μιας σοφίας που στέκει τόσο ψηλότερα από τις υπόλοιπες που δεν δέχεται πως μερικοί άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι με αυτά που πιστεύουν, γιατί, απλούστατα, αυτά που πιστεύουν είναι σαχλαμάρες παπαγάλων και όχι σοφίες κουκουβάγιας.
μάθαμε επίσης πως μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν όχι από άποψη αλλά για να είναι της μόδας, ακολουθώντας το ρεύμα, μάθαμε, μάθαμε αλλά ξεχάσαμε το σεβασμό στο συνομιλητή μας, ξεχάσαμε το σεβασμό σε όσα εκείνος πιστεύει (που καλώς ή κακώς τα πιστεύουν και πάααρα πολλοί άλλοι, προφανώς ημιμαθείς παπαγάλοι).
τα πράγματα ερμηνεύονται κατά το δοκούν, φυσικά και παρερμηνεύονται με τον ίδιο τρόπο πάντα.
πόσα ποστ σου λίτσα μου δεν αποτελούν τίποτε άλλο από προσωπικές επιθέσεις, με σαφές, απαξιωτικό προς τον παθοκτόνο ύφος? ούτε να γνωριζόσασταν τόση εμπάθεια. αν θέλει εκείνος να πιστεύει σε αυτά που πιστεύει μήπως είναι (λέω εγώ τώρα) αναφαίρετο δικαίωμά του, ακριβώς όπως είναι και δικό σου δικαίωμα να πιστεύεις τα δικά σου? αν θέλει να προσκυνήσει εκείνο που εσύ λες αποκαλείς πτώμα, μήπως είναι δικαίωμά του? και, μήπως, είναι υποχρέωσή μας να τον σεβόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αρμόζει σε κάθε φίλο εδώ μέσα?
το υφάκι σου είναι σαφέστατα προσβλητικό, απαξιωτικό, παράδειγμα προς αποφυγή, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε καμία συζήτηση στην οποία έχεις συμμετάσχει. και, παρακαλώ, εάν έχω κάνει κάποιο ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος, με τον κομψό τρόπο σου να με διορθώσεις.

Litsa 05-04-06 10:53

Παράθεση:

νομίζω πως με αυτό το ποστ μάθαμε μερικά πάρα πολύ χρήσιμα πράγματα, οπότε πρέπει να ευχαριστήσουμε τη λίτσα που βλέπει τον "παπαγαλισμό" τόσο μονόπλευρα, τόσο απόλυτα, που καθιστά κάθε σχολιασμό μη απαραίτητο.
Αυτού του είδους ο παπαγαλισμός προσβάλλει την νοημοσύνη μου και
εχω το θάρρος να βγω σε ένα φόρουμ και να το πω. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσει κανείς για τίποτα . Παίρνω εκδίκηση για την Υπατία .

Παράθεση:

μάθαμε πως ο παθοκτόνος είναι παπαγάλος που λέει σαχλαμάρες, σύμφωνα με τη σοφία της λίτσας, μιας σοφίας που δεν δέχεται την αντίθετη άποψη, μιας σοφίας που στέκει τόσο ψηλότερα από τις υπόλοιπες που δεν δέχεται πως μερικοί άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι με αυτά που πιστεύουν,
Υπάρχουν δεκάδες αναπάντητα θέματα και υποθέματα σε αυτές τις 20τόσες
σελίδες που περιμένουν μια απάντηση. Εγώ λοιπόν προκαλώ για μια απάντηση
και δεν μπορείς να μου καταλογίσεις πως δεν δέχομαι την αντίθετη άποψη .

Παράθεση:

μάθαμε επίσης πως μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν όχι από άποψη αλλά για να είναι της μόδας, ακολουθώντας το ρεύμα,
Αυτό δεν το έμαθες από μένα πάντως .

Παράθεση:

μάθαμε αλλά ξεχάσαμε το σεβασμό στο συνομιλητή μας, ξεχάσαμε το σεβασμό σε όσα εκείνος πιστεύει (που καλώς ή κακώς τα πιστεύουν και πάααρα πολλοί άλλοι, προφανώς ημιμαθείς παπαγάλοι).
Το θέμα του να ανταλλάσσουμε απόψεις δεν είναι θέμα «πλειοψηφικό»
Άλλωστε το ότι ο πλανήτης κινδυνεύει το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά
αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν κάνουν οι κοσμοκράτορες που τυγχάνουν
αποδοχή της πλειοψηφίας.

Παράθεση:

τα πράγματα ερμηνεύονται κατά το δοκούν, φυσικά και παρερμηνεύονται με τον ίδιο τρόπο πάντα.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα , που παρερμηνεύω κυρ Μιχάλη ?

Παράθεση:

πόσα ποστ σου λίτσα μου δεν αποτελούν τίποτε άλλο από προσωπικές επιθέσεις, με σαφές, απαξιωτικό προς τον παθοκτόνο ύφος?
Είπαμε , ο Παθοκτόνος είναι το σύμβολο του σκοταδισμού …Μη τα ξαναλέμε
Προσωπικά ο άνθρωπος μπορει να είναι μια χαρά , δε με νοιάζει.
Τα γραπτά του και τις απόψεις του κρίνω και σχολιάζω .(και πέρνει και αυτόν λίγο η μπάλα)

Παράθεση:

ούτε να γνωριζόσασταν τόση εμπάθεια. αν θέλει εκείνος να πιστεύει σε αυτά που πιστεύει μήπως είναι (λέω εγώ τώρα) αναφαίρετο δικαίωμά του, ακριβώς όπως είναι και δικό σου δικαίωμα να πιστεύεις τα δικά σου?
Είναι δικαίωμά του, ναι, αλλά εδώ επέλεξε να έχει συμμετοχή σε ένα
δημόσιο χώρο και να μας κάνει κατήχηση . Πρέπει να είναι έτοιμος για όλα.
Αν καθότανε σπιτάκι του φυσικά και δεν θα είχαμε λόγο να του χτυπάμε
τα κουδούνια για να βγει έξω και να του κάνουμε φραστική επίθεση.
Εδώ μάλιστα επικαλούντε πως παλέυαν με λιοντάρια σε αρένες ,
μια τόση δα φραστική επιθεσούλα θα τους ενοχλήσει ? Σιγά

Παράθεση:

αν θέλει να προσκυνήσει εκείνο που εσύ λες αποκαλείς πτώμα, μήπως είναι δικαίωμά του? και, μήπως, είναι υποχρέωσή μας να τον σεβόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αρμόζει σε κάθε φίλο εδώ μέσα?
Όχι ρε Μιχάλη , είναι προσβολή νεκρού ,είναι προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σιγά σιγά θα αρχίσουν να τον τρώνε και σε μπριζόλες και θα λέμε «δικαίωμά τους» ??

Παράθεση:

το υφάκι σου είναι σαφέστατα προσβλητικό, απαξιωτικό, παράδειγμα προς αποφυγή, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε καμία συζήτηση στην οποία έχεις συμμετάσχει.
Το «υφάκι μου» θα φτιάξει αν ο Παθοκτόνος και ο κάθε Παθοκτόνος σεβαστεί
επί της ουσίας τον συνομιλητή του και κατανοήσει ότι δεν είναι κατηχητικό εδώ
και ότι ρωτάμε και σκεπτόμαστε. Το να μου λέει μια σαχλαμάρα και ότι θα μου απαντήσει «προσεχώς» το θεωρώ πιο προσβλητικό από το δικό μου «υφάκι»

Παράθεση:

και, παρακαλώ, εάν έχω κάνει κάποιο ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος, με τον κομψό τρόπο σου να με διορθώσεις.
Χρησιμοποιώ τον διορθωτή του word και δυο ηλεκτρονικά λεξικά και
ένα βιβλίο λεξικό για να αποφεύγω τα ορθογραφικά λάθη ,γενικά είμαι ανορθόγραφη.
Δεν είπα όμως ποτέ μου ότι είμαι φιλόλογος ,αντιθέτως είπα ότι ένας που αποφασίζει
να μας μιλήσει σε αρχαΐζουσα γλώσσα ,επειδή το παίζει ξερόλας ,ενώ εμείς
είμαστε παρακατιανοί , οφείλει να είναι σωστός και όχι να το ξεφτυλίζει
σε ορθογραφικά και συντακτικά .
Αμα δε μπορείς βρε παθοκτόνε μου άστο .

Αυτά και πολύ φιλικά σε όλους
και πάνω από όλα τον γλυκούλη μου τον Παθοκτόνο . :p :p ;) ;)

vagkri 05-04-06 11:19

Συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό με τις ιδέες σου Λίτσα αλλά , ο τρόπος που τις εκφράζεις (με ειρωνεία και απαξιωτικά) πιστεύω ότι δεν αρμόζει στό επίπεδο των ανθρώπων που αποτελούν το forum.
Παραθέτω μερικές από αυτές τις εκφράσεις που χρησιμοποίησες και πραγματικά ενοχλήθηκα.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Litsa
δού και το πήδημα , που παρερμηνεύω κυρ Μιχάλη ?

Παράθεση:

Κυρ Παθοκτόνε δυο πραγματάκια να σε ρωτήξω
Παράθεση:

και ότι ρωτάμε και σκεπτόμαστε. Το να μου λέει μια σαχλαμάρα και ότι θα μου απαντήσει «προσεχώς» το θεωρώ πιο προσβλητικό από το δικό μου «υφάκι»
Παράθεση:

Δεν είπα όμως ποτέ μου ότι είμαι φιλόλογος ,αντιθέτως είπα ότι ένας που αποφασίζει
να μας μιλήσει σε αρχαΐζουσα γλώσσα ,επειδή το παίζει ξερόλας ,ενώ εμείς
είμαστε παρακατιανοί , οφείλει να είναι σωστός και όχι να το ξεφτυλίζει
σε ορθογραφικά και συντακτικά .
Αμα δε μπορείς βρε παθοκτόνε μου άστο .
Ελπίζω ότι το ύφος της κουβέντας θα βελτιωθεί....
Εγω θα κάνω δύο απλές ερωτήσεις προς όλους:

1)Τι πρόσφερε ο χριστιανισμός στην ανθρωπότητα και τι πρόσφερε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ;

2)Ο χριστιανισμός είναι πολιτισμός - φιλοσοφία ή κλειστό δόγμα;

Απο την απάντηση θα βγεί αβίαστα το πώς δέχθηκαν οι έλληνες φιλόσοφοι τον χριστιανισμό.

R-b-t3r 05-04-06 11:27

Παράθεση:

Φίλε R-b-t3r

Για το θέμα του τι εστί ρατσισμός θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα
και να αναπτύξουμε τις απόψεις μας .Γενικά νομίζω ότι κάνεις ένα είδος λογοπαίγνιου .

Είναι απόλυτα φιλοσοφημένη σκέψη. Ο ανώτερος άνθρωπος (αν έχει τύχει να διαβάσεις και Κομφούκιο) δεν κοιτά να διορθώσει τους άλλους αλλά τον εαυτό του. Η αλλαγή στο περιβάλλον του, προέρχεται από τα θετικά που ο ίδιος μεταδίδει. Οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθιοι, ένα καλό παράδειγμα χρειάζονται για να πειστούν...

Παράθεση:

Γιατί θα έπρεπε κάποιος που αποκτά πλήρη αυτογνωσία να πιστέψει πως είναι
εξ ορισμού φυλετικά ανώτερος του απέναντι ? ?
Αυτό που κολλάει πάλι??? :confused:

Παράθεση:

Ο Παθοκτόνος θα χρειασθεί πολύ υπεράσπιση από όλες τις
πλευρές και από το team του metafysiko γιατί λέει πολλές
σαχλαμάρες σε αρχαΐζουσα γλώσσα (τρομάρα του) και τα έχω πάρει.

Δε μπορεί να μου προκαλέσει κακό γιατί απλά δε μπορεί να με πιάσει.
Αν μπορούσε θα σου’ λεγα τι θα μου έκανε , στο τηγάνι θα με έβαζε
όπως ο Αυγουστίνος . Ποιος Αυγουστίνος ?? Ο Αυγουστίνος του 399 μ.Χ.
(Πάνε στο θέμα 26-01-06, 18:50 , στη σελίδα 9 να δεις τι έχει ειπωθεί
για τον Αυγουστίνο και τη συμμορία του και ακόμα είμαστε στο περίμενε…
κάτι ρωτήσαμε αλλά ο ενημερωμένος Παθοκτόνος την «έκανε» με ελαφρά…. )
Αυτό είναι θέμα του Παθοκτόνου να απαντήσει, αλλά είναι πολύ απόλυτο για να το λές. Μιλάς σαν να τον γνωρίζεις πολύ καλά... Από που προκύπτει η βεβαιότητά σου?

Παράθεση:

Παπαγαλίζει και αυτός είναι ικανοποιητικός λόγος για να έχει ολοκληρωμένη
εικόνα του τι πιστεύει. . Αλήθεις , ένας παπαγάλος απολογητής τι «πλήρη εικόνα»
να έχει ? Αν είχε πλήρη εικόνα θα μας είχε εξηγήσει με δυο κουβέντες επι της
ουσίας ότι τον ρωτούσαμε .
Αντί αυτού , η πλήρης εικόνα του τον ώθησε να μας πεις «θα σας εξηγήσω προσεχώς»
και ακόμα περιμένουμε. .
Εσύ έχεις πλήρη εικόνα δηλαδή?? Αν έχεις δώσε και σε μένα λίγη για να μάθω, τόσα χρόνια την ψάχνω την πλήρη εικόνα του κόσμου, αν την έχεις γιατί δεν την μοιράζεσαι. Αν πάλι δεν την έχεις, πώς ξέρεις ότι ο Παθοκτόνος και ο κάθε xyz άνθρωπος δεν την κατέχει? Πολύ εγωιστική η θέση σου...

Παράθεση:

Τώρα , εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο για τον πολιτισμό αλλά είπα ότι
η συνεισφορά των εβραίων στην ανάπτυξη των θετικών επιστημών ,την επίμαχη περίοδο,
είναι μηδέν , 0 nula , niente , nothing ,
Και διαβλέπω ,πως υπάρχει μια τάση , σήμερα , κάτι ανιστόρητοι , να ξαναγράψουν ιστορία
και να φέρουν στο ίδιο ύψος τους προφήτες μάγους θαυματοποιούς
και λοιπούς ανεκδιήγητους παπατζήδες
με γίγαντες της ανθρώπινης νόησης όπως ο Αρχιμήδης Θαλής Ευκλείδης ….
Ωραία... και τί προσφέρει ο σύγχρονος έλληνας στον παγκόσμιο πολιτισμό??? Μπουζουκλερί, fame story, σουβλάκι, γύρο και τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα, αυθαίρετα, πυρκαγιές από οικοπεδοφάγους, μεσογειακή διατροφή που ούτε εμείς την τηρούμε και φυσικά το καμάκι στις τουρίστριες.....
Οι σύγχρονοι εβραίοι ας πούμε βρίσκονται (με υποστήριξη από το λόμπυ τους βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...) σε εξέχουσες θέσεις στις επιστήμες, στην τέχνη και στην οικονομία. Από που και ως πού είναι τώρα κατώτεροι?

Εμείς την ξαναγράφουμε την ρημάδα την ιστορία, γιατί είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ συνεχιστές των αρχαίων. Γιατί αυτή η κακογουστιά υπήρχε και στους αρχαίους αλλα τουλάχιστον υπήρχε και κάποιο μέτρο...

Παράθεση:

Τώρα αν αυτοί οι ανιστόρητοι είναι κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας (αλλά εβραιόπληκτοι)
τότε το πράγμα παίρνει και άλλες διαστάσεις.

Φιλικά
Λιτσα
Αλήθεια??? Και τί σημαίνει έλληνας Litsa?
Γιατί έλληνες δεν υπάρχουν εδώ και 2000 χρόνια... μόνο ρωμαίοι πολίτες....
Γενετικά είμαστε παρόμοιοι με τους προγόνους μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που υπήρξε στην αρχαιότητα μπορεί να επαναληφθεί διότι δεν υφίστανται οι ίδιες συνθήκες και ούτε μπορούμε ποτέ να τις αναπαράγουμε.
Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Τώρα είμαστε Νεοέλληνες και παλεύουμε για εμάς, οι αρχαίοι το έκαναν το κομμάτι τους....

Παράθεση:

Παίρνω εκδίκηση για την Υπατία .
Απάράδεκτη τοποθέτηση να μου επιτραπεί. Διαιωνίζεις δηλαδή μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά απλά στον αλληλοσπαραγμό??? Με αυτό το σκεπτικό να ρίξω μια πηρυνική στην Αθήνα να εκδικηθώ τον θάνατο του Σωκράτη...
Παράθεση:

Είπαμε , ο Παθοκτόνος είναι το σύμβολο του σκοταδισμού …Μη τα ξαναλέμε
Προσωπικά ο άνθρωπος μπορει να είναι μια χαρά , δε με νοιάζει.
Τα γραπτά του και τις απόψεις του κρίνω και σχολιάζω .(και πέρνει και αυτόν λίγο η μπάλα)
Με αυτό το σκεπτικό εσύ αυτή την στιγμή αποτελείς το σύμβολο του δογματισμού και σχολιάζουμε τις απόψεις σου....
Παράθεση:

Είναι δικαίωμά του, ναι, αλλά εδώ επέλεξε να έχει συμμετοχή σε ένα
δημόσιο χώρο και να μας κάνει κατήχηση . Πρέπει να είναι έτοιμος για όλα.
Αν καθότανε σπιτάκι του φυσικά και δεν θα είχαμε λόγο να του χτυπάμε
τα κουδούνια για να βγει έξω και να του κάνουμε φραστική επίθεση.
Εδώ μάλιστα επικαλούντε πως παλέυαν με λιοντάρια σε αρένες ,
μια τόση δα φραστική επιθεσούλα θα τους ενοχλήσει ? Σιγά
Εσύ γιατί δεν κάθεσαι σπιτάκι σου δηλαδή και λές την άποψή σου??
Όπως δέχεται ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα κριτική θα δεχθείς και εσύ...
Και εγώ έχω δεχθεί κριτική, κακό είναι αυτό?? Άλλο όμως η κριτική και άλλο η φραστική επίθεση....
Παράθεση:

Δηλαδή εσύ αυτήν την στιγμή δεν πέφτεις στο επίπεδο που τόσο κατακρίνεις?? Για σκέψου το λίγο...

Γιατί κορίτσι μου με αναγκάζεις και γίνομαι κακός??? :D
Δείχνε κατανόηση που και που. Άλλωστε μπορείς να κάνεις ignore τον παθοκτόνο αν σε ενοχλούν τόσο πολύ οι θέσεις του. Κανείς δεν σου είπε επίσης να διαβάζεις αυτά που γράφει.... :cool:

Litsa 05-04-06 11:34

Ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν σε "κούρασα"

μα μια διευκρίνηση

το "Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα " είναι έκφραση
που δεν περιέχει τίποτα το ενοχλητικό .

ΠΧ ενώ βρίσκεσαι σε ένα γήπεδο ,σου λέει κάποιος ότι μπορεί
να τρέξει με μεγάλη ταχύτητα , του απαντάς
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα , που σημαίνει , ορίστε , κάντο
(here you are , do it.)

Litsa 05-04-06 11:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
...(αν έχει τύχει να διαβάσεις και Κομφούκιο) ...

Δεν έτυχε να διαβάσω Κομφούκιο ,μόνο επιδερμικά ,
διάβασα όμως Επίκτητο και αναγνωρίζω περίπου αυτά που λες σαν να
τα λέει ένας μαθητής τουτ Επίκτητου (και μάλιστα κακός μαθητής, επιπόλαιος).

Ολα αυτλα τα "Κομφούκιος" , "Δαλά Λάμα" και συνομοταξίες
είναι κομάτια της Στωικής φιλοσοφίας που προηγήθηκε χρονικά όλων αυτών
και κάποια ψύγματα της στωικής εξωστρακίστηκαν στην ανατολή
υιοθετήθηκαν και προσαρμόστηκαν όσο ήταν δυνατό να προσαρμοστούν
απο "δευτεράτζες" ανατολίτες φιλοσόφους .

Τα υπόλοιπα τοπ βραδάκι , τώρα έχω δουλειά.
Αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω βιβλιογραφία επι του θέματος.

Προς τον vagkri
#Ο χριστιανισμός είναι πολιτισμός - φιλοσοφία ή κλειστό δόγμα;#

Απάντηση δική μου: κλειστό δόγμα με ψευδοφιλοσοφική επικάλυψη .

tsilof 05-04-06 11:57

r-b-t3r k Μιχάλης = δογματικοί

Λίγες γραμμές δι αποκατάστασιν της εννοίας της ερεύνης, της προόδου και ουχί του Δογματισμού :p

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
Ωραία... και τί προσφέρει ο σύγχρονος έλληνας στον παγκόσμιο πολιτισμό??? Μπουζουκλερί, fame story, σουβλάκι, γύρο και τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα, αυθαίρετα, πυρκαγιές από οικοπεδοφάγους, μεσογειακή διατροφή που ούτε εμείς την τηρούμε και φυσικά το καμάκι στις τουρίστριες.....

Καλά, πλάκα κάνεις τώρα ; Τι προσφέρει ο σύγχρονος Έλληνας;; σε παρακαλώ τώρα…
Παράθεση:

Οι σύγχρονοι εβραίοι ας πούμε βρίσκονται (με υποστήριξη από το λόμπυ τους βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...) σε εξέχουσες θέσεις στις επιστήμες, στην τέχνη και στην οικονομία. Από που και ως πού είναι τώρα κατώτεροι?
Μα είναι εξ ορισμού κατώτεροι… Αφού είναι Εβραίοι….
Παράθεση:

Εμείς την ξαναγράφουμε την ρημάδα την ιστορία, γιατί είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ συνεχιστές των αρχαίων. Γιατί αυτή η κακογουστιά υπήρχε και στους αρχαίους αλλα τουλάχιστον υπήρχε και κάποιο μέτρο...
Θα σε παρακαλούσα να μιλάς με περισσότερο σεβασμό για τους αρχαίους ημών προγόνους…
Παράθεση:

Αλήθεια??? Και τί σημαίνει έλληνας;
Γιατί έλληνες δεν υπάρχουν εδώ και 2000 χρόνια... μόνο ρωμαίοι πολίτες....
Γενετικά είμαστε παρόμοιοι με τους προγόνους μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που υπήρξε στην αρχαιότητα μπορεί να επαναληφθεί διότι δεν υφίστανται οι ίδιες συνθήκες και ούτε μπορούμε ποτέ να τις αναπαράγουμε.
Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.
Πάλι λάθος κάνεις… Και μόνο που είμαστε απόγονοι, φτάνει… Και γιατί παρακαλώ δε γυρίζει ο χρόνος πίσω;;; Μόλις πριν έφτασα στα 1673, (απ’ το ημερολόγιο του κινητού μου… )
Παράθεση:

Απάράδεκτη τοποθέτηση να μου επιτραπεί. Διαιωνίζεις δηλαδή μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά απλά στον αλληλοσπαραγμό??? Με αυτό το σκεπτικό να ρίξω μια πηρυνική στην Αθήνα να εκδικηθώ τον θάνατο του Σωκράτη...
Τώρα αρχίζω να σε συμπαθώ… (και μία στα τουρκικά παράλια για τον θάνατο του Αχιλλέα… )
Παράθεση:

Εσύ γιατί δεν κάθεσαι σπιτάκι σου δηλαδή και λές την άποψή σου??
Όπως δέχεται ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα κριτική θα δεχθείς και εσύ...
Και εγώ έχω δεχθεί κριτική, κακό είναι αυτό?? Άλλο όμως η κριτική και άλλο η φραστική επίθεση....
Τώρα ποιος είναι ο δογματικός και ο «φραστικώς» επιτιθέμενος;;;

Ωχ Κεμ Ανάχ μου….. :p

R-b-t3r 05-04-06 12:00

Παράθεση:

τι πρόσφερε ο χριστιανισμός στην ανθρωπότητα και τι πρόσφερε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ;

ο χριστιανισμός είναι πολιτισμός - φιλοσοφία ή κλειστό δόγμα;
θα κάνω μια απόπειρα να απαντήσω στις ερωτήσεις του βαγγέλη αλλά από πολύ προσωπική σκοπιά, άλλωστε θεωρώ ότι είναι υποκειμενικό εώς ένα σημείο το ζήτημα..

ο χριστιανισμός έχει διαχρονικό μήνυμα αλλά έχω την εντύπωση ότι η προσφορά του είναι καθαρά υποκειμενική, με την έννοια ότι είναι βίωμα-εμπειρία και δεν μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία της γνώσης. δεν είναι λοιπόν δυνατόν μια θρησκευτική εμπειρία που άνθισε σε συγκεκριμένο χρόνο και συνθήκες, να είναι απόλυτα διαχρονική. απαιτείται λοιπόν κάποια προετοιμασία για την μετάβαση στην ψυχοσύνθεση που είναι απαραίτητη για να προσφέρει κάτι ως βίωμα.
ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός έχει διαχρονικά μηνύματα, διότι ασχολείται με διαπολιτισμικά και υπερπολιτισμικά θέματα (όπως η ηθική, η ψυχή, η σκέψη, η δημιουργία του κόσμου, το θείο κτλ) που του επιτρέπουν να είναι πάντα επίκαιρος. επίσης η γνώση από την φύση της είναι τέτοιας μορφής που να μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο άσχετα από τις συνθήκες που μπορούν να επικρατούν αρκεί να γίνεται κατανοητό το μέσο επικοινωνίας (η γλώσσα δηλαδή).

ο χριστιανισμός (όπως και όλες οι θρησκείες) μπορεί να θεωρήθεί ότι αποτελεί ταυτόχρονα και πολιτισμό και δόγμα. γιατί από την μια μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ότι παράγει πολιτισμό με τα έργα τέχνης, από την άλλη για να γίνει η βίωση της εμπειρίας της ένωσης με το θείο θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηροί κανόνες που δεν παρεκκλίνουν από την πεπατημένη. βέβαια ως δόγμα έχει εξελιχθεί (με την έννοια των πολλών διασπάσεων που έχει υποστεί ως χώρος) καθαρά για λόγους προσαρμογής στα εκάστωτε πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά κατεστημένα.
προσωπικά είμαι της άποψης ότι οι θρησκείες αποτελούν δόγμα και όχι πολιτισμό. οι φορείς του πολιτισμού αλλάζουν την μορφή της θρησκείας και έτσι δεν μπορεί αυτή να εξετασθεί ανεξάρτητα από άλλα τοπικά λαογραφικά στοιχεία. το δόγμα που ακολουθούν στηρίζεται αποκλειστικά στις πεποιθήσεις του λαού που αντιπροσωπεύει η θρησκεία.

R-b-t3r 05-04-06 12:17

Tsilof αφού ξέρεις ότι ανήκω στο είδος: Arbiterius dogmaticus fortibus

Παράθεση:

Δεν έτυχε να διαβάσω Κομφούκιο ,μόνο επιδερμικά ,
διάβασα όμως Επίκτητο και αναγνωρίζω περίπου αυτά που λες σαν να
τα λέει ένας μαθητής τουτ Επίκτητου (και μάλιστα κακός μαθητής, επιπόλαιος).

Μάλιστα master, αποφάνθηκες για τον Κομφούκιο, χωρίς ξέρεις επακριβώς τι λέει. :mad:
Το μόνο που βλέπω σε αυτά που γράφεις είναι μια απίστευτη απολυτότητα για την θέση σου, που είναι και ατεκμηρίωτη (να ήταν τεκμηριωμένη, να πάει στην ευχή, θα έλεγα ότι ξέρεις και μιλάς).
Παράθεση:

Ολα αυτλα τα "Κομφούκιος" , "Δαλά Λάμα" και συνομοταξίες
είναι κομάτια της Στωικής φιλοσοφίας που προηγήθηκε χρονικά όλων αυτών
και κάποια ψύγματα της στωικής εξωστρακίστηκαν στην ανατολή
υιοθετήθηκαν και προσαρμόστηκαν όσο ήταν δυνατό να προσαρμοστούν
απο "δευτεράτζες" ανατολίτες φιλοσόφους .

Τα υπόλοιπα τοπ βραδάκι , τώρα έχω δουλειά.
Αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω βιβλιογραφία επι του θέματος.

Εδώ μιλάμε για το βασίλειο της άγνοιας...
Ο Κομφούκιος έζησε το 551 π.Χ, ο Επίκτητος το 50 μ.Χ. Ποιός προηγείται ποιού??? Άσε που άλλο Κομφούκιος και άλλο Δαλάι Λάμα. Μπερδέψαμε τα σώβρακα με τις γραβάτες...
Μήπως αυτά που λέει ο επίκτητος τα άκουσε από αλλού και τα υιοθέτησε? (μήπως λέω) δεδομένου ότι οι Ρωμαίοι είχαν επαφές με τους Κινέζους (υπήρχε πρεσβεία της Ρώμης στην Κίνα) και ο Επίκτητος ήταν σκλάβος στην Ρώμη στο πιο πιθανό μέρος δηλαδή να βρεθεί κάποιος που ήξερε για τις διδαχές του Κομφούκιου :rolleyes:
Σκέψου το λίγο σαν πιθανότητα και μόνο...
Παράθεση:

Προς τον vagkri
#Ο χριστιανισμός είναι πολιτισμός - φιλοσοφία ή κλειστό δόγμα;#

Απάντηση δική μου: κλειστό δόγμα με ψευδοφιλοσοφική επικάλυψη .
μιλάμε για τεκμηριωμένη απάντηση, όχι αστεία....

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:58.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.