Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Θρησκειολογία –Μυθολογίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Θρησκευτικά στο σχολείο (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6377)

Bernie Rico Jr 24-05-13 14:54

Νασοσδδδ παρατηρώ μια λαγνεία με τα αρχαιοελληνικά ή έτσι μου φαίνεται? Όχι ότι είναι κακό, όλα χρειάζονται σε αυτή τη ζωή εξάλλου. Αυτή η ψευτοθρησκεία καταρρέει εδώ και κάμποσα χρόνια, από το 1700 ή κάπου εκεί όταν κάποιος δούκας, κόμης ή κατι τέτοιο προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Χριστός ήταν μυθικό πρόσωπο. Για να συνεχίζεται αυτό μεχρι σήμερα χωρίς αποδείξεις :D:p, φαντάσου για το είδους της προόδου δλδ :rolleyes:. Οπότε είσαι εντελώς οφσαιτν σε αυτό. Για το αν πρέπει να ξυπνήσω ή όχι, ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά-έχεις δίκιο-είναι προσωπική μου άποψη το πως πιστεύω πως πρέπει να μεγαλώσω τα παιδιά μου, το πως θα συμπεριφέρομαι στους συνανθρώπους μου, το πως θα διαγώ εν γένει ή το πως θα εξηγώ την ύπαρξη αυτού του κόσμου, τη δική μου ύπαρξη ακόμη και τη δική σου. Και σε αυτό κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαιώμα να μου πει τι θα κάνω. Πολύ περισσότερο δε, όταν το κάνει κάποιος τυχαίος μέσα στο διαδίκτυο.

ΥΓ πάντως ακόμη με τόση πληροφόρηση, αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.. γι αυτό κιόλας λέμε "πιστεύω" και όχι "γνωρίζω" (πράγμα το οποίο ο σφακιανάκης πχ το αγνοεί παντελώς και λέει διάφορα κουφά, παρόμοια με αρκετά που διαβάζουμε και εδώ μέσα).

Vakryle 24-05-13 14:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr (Μήνυμα 104050)
Μα η ορθοδοξία έιναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνισμό

Αν κατι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ελληνισμό, αυτό είναι το Ορθόδοξο Δόγμα! Μιας και ο Ελληνισμός έχει πλήρη γνώση στο σύνολό του, τόσο στο γιατί πιστεύει στο Ορθόδοξο Δόγμα, όσο και το τι είναι αυτό το Δόγμα! Είναι πιο προφανές και από το προφανές, άλλωστε. Μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και μία ερώτηση στον καθένα, γιατί πιστεύει στην Ορθοδοξία. Όλες τις απαντήσεις που θα πάρει κανείς, θα τις συνοψίσει και θα καταλήξει σ' αυτήν την σύνδεση... Την άρρηκτη!

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ 24-05-13 15:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr (Μήνυμα 104059)
Νασοσδδδ παρατηρώ μια λαγνεία με τα αρχαιοελληνικά ή έτσι μου φαίνεται? Όχι ότι είναι κακό, όλα χρειάζονται σε αυτή τη ζωή εξάλλου. Αυτή η ψευτοθρησκεία καταρρέει εδώ και κάμποσα χρόνια, από το 1700 ή κάπου εκεί όταν κάποιος δούκας, κόμης ή κατι τέτοιο προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Χριστός ήταν μυθικό πρόσωπο. Για να συνεχίζεται αυτό μεχρι σήμερα χωρίς αποδείξεις :D:p, φαντάσου για το είδους της προόδου δλδ :rolleyes:. Οπότε είσαι εντελώς οφσαιτν σε αυτό. Για το αν πρέπει να ξυπνήσω ή όχι, ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά-έχεις δίκιο-είναι προσωπική μου άποψη το πως πιστεύω πως πρέπει να μεγαλώσω τα παιδιά μου, το πως θα συμπεριφέρομαι στους συνανθρώπους μου, το πως θα διαγώ εν γένει ή το πως θα εξηγώ την ύπαρξη αυτού του κόσμου, τη δική μου ύπαρξη ακόμη και τη δική σου. Και σε αυτό κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαιώμα να μου πει τι θα κάνω. Πολύ περισσότερο δε, όταν το κάνει κάποιος τυχαίος μέσα στο διαδίκτυο.

ΥΓ πάντως ακόμη με τόση πληροφόρηση, αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.. γι αυτό κιόλας λέμε "πιστεύω" και όχι "γνωρίζω" (πράγμα το οποίο ο σφακιανάκης πχ το αγνοεί παντελώς και λέει διάφορα κουφά, παρόμοια με αρκετά που διαβάζουμε και εδώ μέσα).

Χαιρετω σας φιλοι
Δενε ειναι λαγνεια φιλε μου, ειναι η απολυτη αληθεια την οποια την παραδεχονται παμπολλες φυλες στον πλανητη, το ποιος ειναι οφσαιντ φαινεται ..!!!! ωραια λοιπον μεγαλωσε οπως θελεις τα παιδια σου κανεις δεν στο απαγορευει αλλωστε , και δωσε τους και εβραικα ονοματα και οτι αλλο θελεις!!!!!!!!!!!!!
Σιγουρα τυχαιος ειμαι εδω μεσα , οπως και εσυ φιλε ..!!!!
''Πιστευε'' εσυ λοιπον και ασε εμας να ''γνωριζουμε'' .Ασε την δικη μου υπαρξη φιλε..!!! , αραξε ..!!!
Και σε συμβουλευω και κατι, κοιτα να διαβασεις το καινουργιο βιβλιο του Μηνα Παγεωργιου-το οποιο δεν το εχω δει καν, αλλα απο τον τιτλο καταλαβαινω πολλα- μπας και ξεστραβωθεις και επιτελους αποτιναξεις απο πανω σου την σαβουροεμετοπαπαδιστικη νοοτροπια η οποια κανει κρα χιλιομετρα μακρια ....
Γκαικε φιλε?

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ 24-05-13 16:06

Χαιρετω σας φιλοι

Α και κατι ακομα φιλε Bernie Rico Jr, ναι η διδαχη βιβλιων της θρησκειας στα σχολεια-τουλαχιστον μεχρι καποια ηλικια- ειναι φασιστικη πρακτικη γιατι γεμιζει τις αθωες παιδικες ψυχες εκτος απο θαυμασμο οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος φοβο και θανατικη αγωνια.
Αυτο δεν καθιστα και δημιουργει ανθρωπους ελευθερους, αλλα δουλους, οτι ακριβως επιθυμει η Εβραιοχριστιανικη θρησκεια.

biki 24-05-13 16:53

βρε παιδιά χαλαρώστε λίγο τους τόνους.. τις απόψεις μας λέμε όλοι εδώ που είμαστε δεν τις επιβάλουμε σε κανέναν.. τέλος πάντων πρέπει να ομολογήσω ότι συμφωνώ σε κάποια σημεία με τον nasosddd γιατί ένα μικρό παιδί δεν έχει καν το δικαιομα της επιλογής όσον αφορά το θέμα της θρησκείας.. τα θρησκευτικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο δημοτικό και από το γυμνάσιο και μετά θα πρέπει να είναι αυτό που σημαίνει και η συγκεκριμένη λέξη δλδ να μιλάει για τις θρησκείες γενικα.. τώρα την άποψη μου για το θεμα αυτό την έχω εκφράσει και σε προηγούμενο μήνυμα οποτε για να μην επαναλαμβάνομαι το ληγω εδώ.. καλή σας μέρα ;)

biki 24-05-13 17:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από libero (Μήνυμα 104054)

φίλε libero θα διαφωνήσω εδω.. η άποψη μου σε αυτό το θέμα πηγάζει από την σχετικά πρόσφατη εμπειρία μου στο σχολείο και την ακόμα πιο πρόσφατη εμπειρία μου ως νέα μαμά.. πρέπει λοιπόν να σε πληροφορήσω πως τα μικρά παιδιά είναι απίστευτα έξυπνα. και δεν το λέω μόνο από το δικό μου παιδί ( που από τεσσάρων μηνών ενώ καλα καλά δεν μπορούσε να κάτσει μας έβλεπε να του κάνουμε παλαμάκια και έκανε και αυτός!!:D) το λέω και για αλλα παιδάκια που βλέπω στο πάρκο.. η αληθια είναι πως αν δεν είσαι γονιός τέτοιες λεπτομέριες δεν τις προσεχείς.. η άποψη μου είναι πως τα παιδιά που δεν έχουν και τόσο ψηλή νοημοσύνη είναι έτσι επειδή καταρχάς οι γονείς δεν ασχολιθικαν αρκετα και επίσης λόγο της εποχής δλδ πλέον έχουν μια οθόνη τηλεόρασης η υπολογιστή και καθονται εκεί όλη μέρα ρουφώντας κατά βάση κυριολεκτικά αχριστες πληροφορίες.. δεν γεννιούνται με χαμηλή νοημοσύνη απλός όσο μεγαλώνουν την περιορίζουν και δεν την αναπτιζουν λόγο των διαφόρων συνθηκών..

Καλή σας μέρα και πάλι :)

libero 24-05-13 21:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nasosddd (Μήνυμα 104055)
Τα παρεξηγησες τα πραγματα φιλε,...!!! εννοω οτι σημερα υπαρχει μεγαλυτερη πληροφορηση απο οτι πριν 30 με 40 χρονια και μεγαλυτερη προσβαση στην πληροφορια, και οπωσδηποτε μεγαλυτερη προοδος της επιστημης. Το αμφισβητεις αυτο αραγε?...

Όχι, δεν το αμφισβητώ.

xtabay 24-05-13 22:58

Παράθεση:

Αυτή η ψευτοθρησκεία καταρρέει εδώ και κάμποσα χρόνια, από το 1700 ή κάπου εκεί όταν κάποιος δούκας, κόμης ή κατι τέτοιο προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Χριστός ήταν μυθικό πρόσωπο. Για να συνεχίζεται αυτό μεχρι σήμερα χωρίς αποδείξεις , φαντάσου για το είδους της προόδου δλδ .
Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία και ως εκ τούτου υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν αποδείξεις είναι όσοι διατείνονται υπέρ της ύπαρξης του Χριστού και όχι όσοι υποστηρίζουν οτι δεν υπήρξε ποτέ.

Πέρα απο αυτό η οποιαδήποτε θρησκεία στηρίζεται επάνω στην άγνοια του ανθρώπου και στον υπέρτατο φόβο του απέναντι στον θάνατο, προκειμένου να λειτουργήσει κατασταλτικά μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας. Δεν έχει την ανάγκη της απόδειξης για να υπάρχει. Είναι καθαρά θέμα πίστης και νοοτροπίας.

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε και καλά να ταυτίσουμε την Ελλάδα με την Ορθοδοξία. Αν το θρήσκευμα των Ελλήνων ήταν ο ινδουισμός πιστεύετε οτι η ιστορική πορεία των γεγονότων θα ήταν διαφορετική ;

naeb 27-05-13 19:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xtabay (Μήνυμα 104074)
Πέρα απο αυτό η οποιαδήποτε θρησκεία στηρίζεται επάνω στην άγνοια του ανθρώπου και στον υπέρτατο φόβο του απέναντι στον θάνατο, προκειμένου να λειτουργήσει κατασταλτικά μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας.

Θα έλεγα οτι πολλές θρησκείες οφείλονται στην αδυναμία των ανθρώπων να αντιληφθούν τα "διδάγματα" εκείνων που τις ξεκινούν

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xtabay (Μήνυμα 104074)
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε και καλά να ταυτίσουμε την Ελλάδα με την Ορθοδοξία.

Μια τέτοια ταύτιση δεν νομίζω οτι προσφέρει πολλά.

xtabay 27-05-13 23:38

Παράθεση:

Θα έλεγα οτι πολλές θρησκείες οφείλονται στην αδυναμία των ανθρώπων να αντιληφθούν τα "διδάγματα" εκείνων που τις ξεκινούν
Θεωρείς δηλαδή οτι εμφανίζεται κάποιος πεφωτισμένος δάσκαλος, ας τον πούμε, ο οποίος εμπνέει με την διδασκαλία του κάποιους και οτι αυτοί οι κάποιοι λόγω της αδυναμίας τους να κατανοήσουν το βάθος της διδασκαλίας του πεφωτισμένου δημιουργούν ένα λατρευτικό μηχανισμό ο οποίος καταντάει κατασταλτικός ή κάτι χειρότερο ακόμα;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:07.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.