![]() |
Φίλε μου PUCK,
το διαφημιστικό με ενοχλεί γιατί απευθύνεται σε μένα και είναι απειλητικό προς ΕΜΕΝΑ!!! Συμφωνώ με την χρήση όλων το εναλλακτικών προϊόντων που αναφέρεις (και πολλά από αυτά τα χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια , ιδιαίτερα τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες) , αλλά για πες μου ποίος παρήγαγε τόσα χρόνια τα "άλλα" , τα "κακά" προϊόντα και μου τα έδινε για χρήση και ποιός τα νέα , τα "καλά". Μήπως οι ίδιοι? Δηλαδή τι πιστεύεις , ότι τώρα ανακάλυψαν ότι καταστρέφουν τον πλανήτη και έβγαλαν νέα "βελτιωμένα" προϊόντα? Στο "...Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης". Να υποθέσω ότι η Greenpeace συνεργάζεται με τη Philips ή την Osram για να πλουτίζουν με την πώληση λαμπτήρων;... Στο Νο 49 γράφει : "Διαμαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρείες που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν "πράσινα" προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική". Εδώ, με ποιους έχει συμμαχήσει;..." που αναφέρεις στον Μιχάλη , μα σοβαρά δεν καταλαβαίνεις τί λεει ο "ποιητής"? Να στο πω εγώ όπως το καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό : (Νο 4) "Χρησιμοποιήστε το Χ προϊόν που δεν βλάπτει τον πλανήτη (παρεμπίπτοντος το παράγουν συγκεκριμένες εταιρίες)" και ΟΧΙ (Νο 49) τα Ψ προϊόντα των άλλων (και ανταγωνιστών κατά τύχη) , που δεν είναι οικολογικά. Για να μην παρεξηγηθώ , δεν προσπαθώ να πώ (ούτε για την GreenPeace , ούτε για κανένα) , ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κινήματα και οργανώσεις , ούτε ότι ντε και σώνει εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Αντιθέτως να γίνουν περισσότερα , αλλά θα διατηρήσω το δικαίωμα μου να ελέγχω (όσο μπορώ και μου επιτρέπουν) την αξιοπιστία τους και τη δράση τους. |
Η εθελοντική εργασία είναι καλή όταν είναι πραγματικά εθελοντική,όταν ξεκινά από μία εσωτερική παρόρμηση του καθενός ξεχωριστά και μεταφράζεται σε συμμετοχή σε κάτι που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος (για τον εκάστοτε εθελοντή)
Μία καλή εθελοντική φάση π.χ. είναι όταν ο κόσμος από μόνος του συμμετέχει σε μία δεντροφύτευση,καθαρισμό παραλίας,αναδάσωση,διαμαρτυρία για κλείσιμο εργοστασίου κλπ Όταν όμως ο εθελοντισμός κατά κάποιον τρόπο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από μία χ.ψ. "οικολογική" οργάνωση (εν προκειμένω την greenpeace,η οποία βέβαια χρησιμοποιεί πλοία με τα ανάλογα λύμματα,με τα ανάλογα καύσιμα,με ο,τιδήποτε μπορεί να βλάψει το περιβάλλον γενικότερα) και από πάνω σε απειλεί κιόλας ότι δεν έκανες αυτά που έπρεπε,τότε η υπόθεση βρωμάει και πολύ μάλιστα Κατ'αρχήν πρέπει κανείς να ψάξει τα λογιστικά της εταιρείας ή οργάνωσης,να δει τους πόρους της,έσοδα,έξοδα,ισολογισμούς,να εξετάσει τα κέρδη της από τη ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ των ατόμων που εθελοντικά εργάζονται γι'αυτή,να δει τις επενδύσεις της και μετά κρίνει αν είναι καλή ή όχι Επειδή όμως τα λογιστικά της κάθε ΜΚΟ είναι -σχεδόν- αδύνατον να ελεγχθούν,τότε οι υποθέσεις μας για τους πραγματικούς της σκοπούς θα διαφέρουν κατά πολύ... Το μόνο που έχω να παρατηρήσω με το βίντεο είναι πως πρόκειτια για πολύ αντι-αισθητική εικόνα -για τα δικά μου γούστα- πως φορτώνει ενοχές και σκέψεις σε ανυποψίαστο -πραγματικά- κόσμο και πως εκμεταλλεύεται το θέμα ΠΑΙΔΙ με πολύ πολύ άσχημο τρόπο Επίσης ότι τα παιδιά μοιάζουν λίγο σα νεκροί,με χλωμά πρόσωπα και λιπόσαρκα χαρακτηριστικά...καθόλου τυχαία σαν επιλογή Αυτά που κάνει η greenpeace (εννοώ τα διάφορα happenings),προσωπικά τα βρίσκω τρομερά κακόγουστα...σιγά μην ξυπνήσει έτσι ο κόσμος |
Γενικά πάντα θεωρούσα ότι οι ευθύνες βαραίνουν εμένα. Πάντα θεωρούσα ότι και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν. Αλλά αυτή η θεωρεία των ευθυνών μου είναι επιλογή μου. Όπως επιλογή μου είναι να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον πλανήτη.
Από την άλλη όλο αυτό τον καιρό είναι η αλήθεια ότι ακούμε ότι έχετε ευθύνη. Οι πολίτες έχετε ευθύνη για όλα αυτά που κάνετε και δεν κάνετε. Για μισό λεπτό. Αντε γαμήσου. Εγώ έχω τις ευθύνες μου. Οι δικές σου; Οι δικές σου ευθύνες; Εχουμε ευθύνη γιατί ψηφίσαμε αυτούς που είναι οι νούμερο ένα κίνδυνοι… Αντε γαμήσου. Όταν ψήφιζα δεν ήξερα ότι θα έκαναν αυτά. Πιστεύει κανείς ότι οι Αμερικανοί όταν ψηφισαν τον Κλίτον ήξεραν ότι θα κάνει πόλεμο στο κόσοβο; Ποιο Κόσοβο; Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τι είναι το Κόσοβο. Όταν οι Αμερικανοί ψήφιζαν τον Μπους ήξεραν τι θα κάνει; Σύνελθε. Πιστεύεις ότι ο Μπους (που ούτε αυτός ήξερε που είναι το Κόσοβο) είναι τόσο έξυπνος για να κάνει πόλεμο; Άλλοι είναι από πίσω και άλλοι θα είναι από πίσω. Όπως πάντα. Και αυτούς που κάνουν τελικά κουμάντο, δεν τους έβαλα εγώ. Σίγουρα δεν τους έβαλαν οι Αμερικανοί. Σίγουρα δεν τους έβαλε κανένας τύπος από όλους αυτούς που ψηφίζουν. Έχω ευθύνες γιατί δεν κάνω τίποτα; Αντε γαμήσου. Γιατί εάν μπορούσα να κάνω, ή εάν ήξερα τον τρόπο θα το έκανα. Εχω ευθύνες λοιπόν για αυτή την κατάσταση; Σε αυτό το δύστυχο και ηλίθιο παιχνίδι του δήθεν έχω επιλογή και ψηφίζω έχουμε πέσει όλοι. Αλλά ότι και εάν ψηφίσω πάντα τα ίδια πρόσωπα θα είναι από πίσω. Θυμάμαι κάποιον καμένο πραγματικά όνομα και πράγμα να φωνάζει για γνωστό «καλό» επιχειρηματία. Όλα αυτά όταν ήταν αντιπολίτευση. Σκεφτόμουν λες; Και; Βγήκαν και δεν έγινε τίποτα. Και όλα αυτά σε μια ασήμαντη χώρα που λέγετε Ελλάδα. Θα κουνούσε κανείς ποτέ αυτούς που κάνουν κουμάντο στην Αμερική; Θα κουνήσει κανείς αυτούς που κάνουν κουμάντο στην Κίνα, Αγγλία, Γαλλία; Έχω ευθύνες για το περιβάλλον; Πρέπει να κάνω κάτι για να σώσω το περιβάλλον; Άντε γαμήσου. Κάνε εσύ κάτι; Ποιος είσαι εσύ που μου λες να κάνω κάτι; Οι πετρελαϊκές εταιρείες; Για να συνεχίσουν να κάνουν ανενόχλητες τις δουλειές τους; Οι βιομηχανίες για να μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή και τους ρύπους; Γιατί να κάνω οικονομία στην ενέργεια; Για να μην χρειαστεί οι εταιρείες να ξοδέψουν χρήματα για εξοικονόμηση ενέργειας και να πάρουν την ενέργεια που έχει εξοικονομηθεί για να φτιαχτούν νέα προϊόντα προς πώληση; Γιατί αυτό το κατηγορώ απέναντι στους απλούς πολίτες; Γιατί τέτοια τρομοκρατία; Εγώ είμαι αυτός που δεν έκανε τίποτα; Εγώ είμαι αυτός που δεν υπογράφει το σύμφωνο του Κιότο; Εγώ είμαι αυτός που έκαψα τις πετρελαιοπηγές; Εγώ είμαι αυτός που παράγει τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα, πλυντήρια, ψυγεία, υπολογιστές, γκέτζετ; Όχι, εγώ είμαι ο μαλάκας, παιχνίδι στα χέρια σας που τα καταναλώνει, μαζί με όλες τις υπόλοιπες μαλακίες που μου δίνετε να καταναλώνω. Μαλακίες που σας κάνουν πιο πλούσιους. Μαλακίες που συνέχεια θα βγάζετε για να αγοράζουμε. Βλέπω διαφημιστικά που λένε ότι εάν ένα εκατομμύριο κόσμος άλλαζε τις λάμπες του, θα γινόταν εκείνο ή το άλλο. Τι θα γινόταν όταν όμως εάν τα εργοστάσια που βγάζουν τις λάμπες μείωναν την παραγωγή τους; Πόσο θα μειωνόταν το διοξείδιο του άνθρακα; Πόση ενέργεια θα εξοικονομούσαμε; Εάν σταματούσαν να κάνουν επεμβάσεις σε όλα τα σημεία της γης από τους Αμερικανούς και όλα τα στρατιωτικά αυτοκίνητα σταματούσαν, όλα τα πολεμικά αεροπλάνα σταματούσαν, όλα τα εργοστάσια που φτιάχνουν πυραύλους σταματούσαν, πόση ενέργεια θα γλιτώναμε; Για πόσα σπίτια θα έφτανε;Πόσο λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα θα είχαμε; Εάν όλες οι εταιρείες έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να καταναλώνουν, πόση ενέργεια θα γλιτώναμε; Φταίω εγώ; Πρέπει εγώ να κάνω οικονομία; Πρέπει εγώ να διαλέξω στρατόπεδο; Εγώ φταίω για την κατάσταση που επικρατεί; Επειδή τι; Επειδή είμαι μαριονέτα; Μαριονέτα σε ποιανού τα χέρια; Κουίζ: Τι κάνει περισσότερο κακό; Η κλανιές που ρίχνω κάθε βράδυ ή οι πυρηνικές δοκιμές που έκανε πριν λίγα χρόνια η Γαλλία; Κουίζ 2: Τι κάνει περισσότερο κακό; Οι κλανιές που ρίχνουν όλοι μαζί η Gate κάθε μέρα ή τα πυρηνικά υποβρύχια της άλλοτε υπερδύναμης Ρωσίας που είναι παροπλισμένα και παρατημένα; Κουίζ 3: Τι κάνει περισσότερο κακό; Οι κλανιές που ρίχνουν όλοι όσοι μπαίνουν στο μεταφυσικό ή οι πύραυλοι που έριχναν στην Γιουγκοσλαβία οι Αμερικανοί; Αυτούς τους ίδιους πυραύλους που με πάθος εκτόξευαν επειδή μετά από λίγο καιρό θα είχε περάσει ο χρόνος που έπρεπε και θα ήταν άχρηστες. Αυτούς τους ίδιους που φρόντισαν να αντικαταστήσουν με νέους υπερσύγχρονους, άμεσα… Φταίω εγώ που δεν έκανα κάτι; Φταίω εγώ που τα συμφέροντα συγκρούονται και οι Αμερικανοί εξοπλίζουν από δω και από κει για να φτιάχνουν πολέμους; Φταίω εγώ που υποστήριξαν τον Σαντάμ και έφτιαξε χημικά για να σκοτώσει χιλιάδες αθώους Ιρακινούς και μετά να του κάνουν πόλεμο για χημικά; Είμαστε ή φίλοι ή εχθροί τελικά; Τελικά δεν είμαστε τίποτα. Αντε... |
Όσο για την τρομοκρατία γενικά δείτε αυτό.
|
Παράθεση:
To μένος μου δεν έχει να κάνει με την Greenpeace αποκλειστικά αλλά με όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τη "σωτηρία" του πλανήτη με σκοπό το ίδιο όφελος. Παράθεση:
Αυτό ειλικρινά να το ρωτήσεις στους υπευθύνους που διοχετεύουν αυτά τα βίντεο. Είναι μαύροι εκείνοι που τα βλέπουν, άσπροι, κόκκινοι, ίσως κίτρινοι. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα ένα βιντεάκι που να λέει "φταις εσύ Μπους, Πούτιν κλπ κλπ γιατί εσείς έχετε τη δυνατότητα, περισσότερο από όλους τους άλλους να σώσετε τον πλανήτη, τον οποίο καταστρέφετε με τους εξής τρόπους. Φταις κι εσύ Αλ Γκορ που παίρνεις χρήματα για τις διαλέξεις σου, εσύ Τραβόλτα που ως δήθεν υπέρμαχος της σωτηρίας του πλανήτη, ενώ διαθέτεις πέντε ιδιωτικά αεροσκάφη. Φταις εσύ άλφα, βήτα πλούσιε, πολιτικέ, τραγουδιστή κλπ κλπ γιατί είσαι μέτοχος σε πετρελαικές κλπ εταιρείες που μολύνουν αφόρητα αλλά από την άλλη συμμετέχεις σε εκστρατείες για τη διάσωση του πλανήτη και των ειδών προς εξαφάνιση. Φυσικά, όμως αυτούς δεν τους πιάνει κανείς στο στόμα τους. Παράθεση:
Όχι, να με συγχωρείς. Δεν φταίω μόνο εγώ, φταίει και ο δίπλα. Αν είναι να κατηγορηθούμε όμως θα κατηγορηθούμε και οι δύο στο βαθμό που μας αντιστοιχεί. Δε νομίζω ότι πρέπει να κατηγορηθεί το ίδιο ένας μεγάλος ευρωπαικός λαός που κάνει πυρηνικές δοκιμές με έναν λαό της Αφρικής που ζει ακόμα σε ημιπρωτόγονη κατάσταση. Παράθεση:
Απαραίτητο δεν είναι από τη μία αλλά δεν αποκλείεται και από την άλλη. Λυπάμαι αλλά προσωπικά δεν θα πιστέψω στους αγαθούς σκοπούς των ανθρώπων. Είπα και σε άλλο σημείο πως δεν κρίνω άπαντες εξίσου. Είπα πως σίγουρα υπάρχουν μέλη που είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένα και πιστεύουν ειλικρινά σε αυτό που κάνουν αλλά κανείς δεν μπορεί να με διαβεβαιώσει για τις ειλικρινείς προθέσεις των ανωτάτων στελεχών. Κάπου είχα διαβάσει, αν βρω την πηγή θα σας το παραθέσω, ότι ένα πολύ σημαίνων πολιτικό στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας τύγχανε τόσο ιδρυτικό μέλος εταιρείας προστασίας ζώων όσο και μεγαλομέτοχος σε πετρελαικές εταιρείες και σε εταιρείες υλοτομίας που είχαν καταστρέψει δάση της Αφρικής. Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια, θα ήθελα από μια Greenpeace να βγει με σποτάκια και να τον κατονομάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τις διασυνδέσεις του και όχι να παίζει κρυφτούλι με τη νοημοσύνη μου. Εάν αυτό σου ακούγεται ως μπέρδεμα της βούρτσας με τη σκούπα, τότε θα το δεχτώ. Παράθεση:
Μπα, όχι, δεν το πιστεύω ότι έχει συμμαχήσει. Το χέρι σου στη φωτιά, όμως, μπορείς να το βάλεις; Εγώ δεν μπορώ. Όσο για το νούμερο 49, από γενικότητες άλλο τίποτα. Ποιές είναι αυτές οι εταιρείες; Παράθεση:
Ναι, δεν λέω και η τρομοκρατία ήταν ένας κίνδυνος ορατός περίπου. όσο όμως την είδες να πατάσσεται εσύ, άλλο τόσο την είδα και εγώ. Ο Συλλογικός φόβος μπορεί να είναι και συγκεκριμένος αλλά και αφηρημένος. Εδώ είναι το σημείο που με ενοχλεί στο βίντεο, η εκμετάλλευση της παιδικής εικόνας και τα εξαιρετικά διφορούμενα λόγια του παιδιού, που μου θυμίζουν εντελώς τη στάση των αμερικανών στον "αγώνα τους για την τρομοκρατία". Η μόνη αποδεκτή στάση πρέπει να είναι είτε υπέρ είτε κατά, ενδιάμεση άποψη, όπως αυτή που ορισμένοι εκφράζουμε, αυτό το "ναι μεν αλλά" δεν μπορεί να υπάρχει. Και φυσικά, όπως τότε όσοι ήταν κατά του πολέμου θα αντιμετώπιζαν συνέπειες, έτσι και τώρα. Με τρομοκρατική αισθητική όπως αυτή του βίντεο, δεν θα σωθεί το περιβάλλον. Η διαφήμιση (για μένα και για κάποια μερίδα κόσμου) προκαλεί το αντίθετο από αυτό που θα ήθελε, ίσως, να περάσει. Δε λέω, στην κουλτούρα της Αμερικής που αρέσκεται στην απειλή και το τρομολαγνικό υφάκι, μπορεί να θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλής. Μπες όμως στον κόπο και απάντησε σε όλους εκείνους που προβληματίζονται στην εκμετάλλευση του κόσμου από τα Οικολογικά Πολιτικά Κόμματα της Δύσης και πείσε τους ότι εάν αναλάβουν την εξουσία θα σώσουν το περιβάλλον. Πείσε τους ότι όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες δεν ενδιαφέρονται για την τσέπη και τη θεσούλα τους αλλά για τα άμοιρα δάση του Αμαζονίου και πως αν εκλεγούν θα εφαρμόσουν δια νόμου τους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης... Για να το καταστήσω ακόμα πιο σαφές, μιας και εδώ μέσα η τάση προς την παρεξήγηση είναι μεγάλη, δεν έχω τίποτα με όλους τους οικολόγους που συνειδητά και βάση της ηθικής τους εργάζονται για το περιβάλλον. Αναρωτιέμαι όμως κατά πόσο είναι όλοι έτσι, κατά πόσο δεν υπάρχουν σκοτεινά συμφέροντα (όχι απαραίτητα συνομωσιολογικά, οικονομικά, πολιτικά όμως σίγουρα) και κατά πόσο η αισθητική μιας τέτοιας διαφήμισης είναι ικανή να προκαλέσει σε όλους μας την πολυπόθητη ευαισθητοποίηση. |
Πραγματικά, δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από νέους ανθρώπους.
Περίμενα πως θα περιοριζόμασταν στην αισθητική της διαφήμισης, αλλά εδώ απ' ότι φαίνεται ξεσκεπάσαμε ολόκληρη συνομωσία κατά του απλού φορολογούμενου πολίτη, μαζί με κακογουστιά ... Οκ !!! Δε νομίζω πως έχω κάτι να προσθέσω. Έχετε ήδη σχηματίσει τη γνώμη σας, η οποία από εμένα είναι σεβαστή. Προφανώς κάτι παραπάνω έχετε ψάξει ή δει. Εγώ δεν διαφωνώ πως οι βιομηχανίες π.χ. κάνουν μεγάλη ζημιά, αλλά ζημιά εξίσου μεγάλη κάνουμε κι εμείς, οι απλοί πολίτες. Γιατί; Διότι είμαστε πολλοί σε αριθμό. Απλά. Σαφώς και η βιομηχανία που παράγει αυτοκίνητα, μολύνει περισσότερο από εμένα. Γιατί, όμως, εγώ και η οικογένειά μου πρέπει να έχουμε 2 και 3 Ι.Χ.; Αν δεν αγόραζα εγώ, θα παρήγαγε αυτή, αγαπητέ agaliarep ;; Φαύλος κύκλος. Εγώ επιμένω, πως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε 5 πράγματα ως πολίτες και θα πρέπει να νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να τα κάνουμε. Στις επόμενες δημοτικές (κυρίως) ή βουλευτικές εκλογές, ρωτήστε τον Μαυρογιαλούρο που θα ζητήσει την ψήφο σας : "Κάδους ανακύκλωσης πλαστικών, υαλικών και χαρτικών σε πόσο καιρό θα έχω στη γειτονιά μου" ;; Και ανάλογα ρίξτε του μαύρο ή κάτι σε ποιο καλοκαιρινό/ανοιχτό χρώμα. :) Υ.Γ. Έχω στείλει e-mail στο Ελληνικό γραφείο της GreenPeace σχετικά με το παρόν θέμα και ζήτησα την επίσημη, αν έχουν, άποψη για τη νέα τους διαφημιστική καμπάνια, καθώς και την άδειά τους να τη δημοσιεύσω εδώ. Καλό θα ήταν να έχουμε και την "απολογία" του "κατηγορούμενου". Αν έχω νέα, θα τα μάθετε. |
Παράθεση:
Μην τα ρίχνουμε λοιπόν σε κάποιους άλλους διαρκώς. Γιατί ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης το έχει ο καθένας μας! Και όπως είπε ο agaliarep προηγουμένως, ναι, δεν είναι σωστό να σου πετάνε κάποιοι γύρω το ότι η ευθύνη είναι δική σου ώστε να ξελασπώνονται όσοι είναι από πίσω, αλλά τουλάχιστο να αναγνωρίζουμε ο καθένας το δικό του μερίδιο. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως. Και βλέπω ότι παρακάτω έγινε πάλι το ίδιο λάθος… Παράθεση:
Αλλά και πάλι, με το να περιμένουμε να μας παροτρύνουν ώστε να κάνουμε κάτι δείχνει την αδιαφορία και απραξία μας. Κανείς δεν αρέσκεται να αναλαμβάνει ευθύνη του εαυτού του, πόσο μάλλον και για παραπέρα ζητήματα. Άσε που και να μας σκουντήσει κάποιος, ακόμη και τότε δεν κουνιέται κανείς. Αυτά λοιπόν τα περί “να μας παροτρύνουν … να μας ευαισθητοποιήσουν … να μας δώσουν το καλό παράδειγμα” είναι οι γνωστές δικαιολογίες του περισσότερου κόσμου με τις οποίες δικαιολογεί την αδράνειά του. Και εκεί που λες αργότερα: Παράθεση:
Αυτό γίνεται για να καταπολεμηθούν οι κοροϊδίες κάποιων εταιριών που σε δουλεύουν χωρίς να το παίρνεις είδηση … μιας και ο κόσμος προτιμάει την κοροιδία παρά τις αλήθειες που πασχίζουν με ένα σωρό αποδεικτικά στοιχεία να αναδείξουν κάποιοι. - Πχ, πριν μερικά χρόνια η εταιρία που ξεκίνησε να συστήνει το φυσικό αέριο στην ελλάδα, το έκανε με μια καμπάνια όπου το παρουσίαζε ως 'νέα μορφή ενέργειας' (ενώ είναι γνωστή, και σε χρήση εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες) και ως 'οικολογική' (ενώ με την καύση του φυσικού αερίου παράγεται διοξείδιο του άνθρακα όπως γίνεται και με το πετρέλαιο και τον λιγνίτη! Οικολογικές είναι μόνο οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, -> αιολική, ηλιακή ). Το επιστημονικό επιτελείο της οργάνωσης απόδειξε πολύ εύκολα την απάτη της εταιρίας εκείνης που προσπαθούσε να κάνει τον κόσμο να προσεγγίσει θετικά άλλη μια βλαβερή τακτική προς το κερδοφόρο όφελός της και την ανάγκασε μέσω του αντίστοιχου υπουργείου να αποσύρει τα οποιαδήποτε παραπλανητικά έντυπα και άλλες ψευδείς διαφημίσεις μέσα σε λίγο καιρό. Τι έχετε να πείτε τώρα; Βέβαια υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που δυστυχώς συνεχίζει να πιστεύει τα παραμύθια που του μαθαίνουν κάτι απάτες σαν του παραδείγματος και αμφισβητούν ταυτόχρονα από την άλλη τις ενέργειες κάποιων να ενημερώσουν το κοινό και να ταυτόχρονα να προλάβουν ένα σωρό ζημιές. Κατά τα’ άλλα πάμε 'μια χαρά' … Παράθεση:
Εφόσον ο κόσμος καταναλώνει ασταμάτητα και αχόρταγα φυσικό είναι και εκείνοι να παράγουν ασταμάτητα. Μπορείς να φιλτράρεις το τι αηδίες σου διαφημίζουν καθημερινά μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς κάποια επίγνωση και όχι να τα τρως αμάσητα και μετά να τους κατηγορείς ότι αυτοί σε έκαναν να τα αγοράσεις. … Όπως και να’ χει, συμφωνώ με την απάντηση που έδωσε ο PUCK αρχικά. |
Και επειδή έγινε σε κάποια σημεία παραπάνω και λόγος αμφισβήτησης για τις δραστηριότητες της Greenpeace… Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είναι καμία Unicef (όπως και μερικές άλλες οργανώσεις) γιατί παραμένει μακριά από σχέσεις με πολυεθνικές και κρατικές παρατάξεις και γι’ αυτό καταφέρνει και λειτουργεί μόνη της ανεξάρτητα και αυτόνομα. Τα έσοδά της προέρχονται καθαρά και μόνο από όσους πραγματικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους υπάρχουν στον πλανήτη. Ναι, υπάρχει ένα μέρος κόσμου που βοηθάει στις δραστηριότητές της κι ας δυσπιστούν μερικοί. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να κάνει τόσα σαμποτάζ και να αναμιγνύεται (και με μεγάλο ρίσκο) στις βρωμοδουλειές των διάφορων κολοσσών οι οποίοι δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα για το κέρδος τους. Πόσες φορές έχουν κινδυνέψει μέλη της και πόσες φορές ακτιβιστές της έχουν συλληφθεί (που είναι ένα μεγάλο παράδειγμα παρότρυνσης που έχουν το θάρρος και το θράσος να κάνουν ότι κάνουν ενώ ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να κάθεται στην πολυθρόνα του και να κριτικάρει όπως γίνεται και εδώ αυτή την ώρα) και κρατούνται υπό φυλάκιση για χρόνια χωρίς καν δίκη!!
Εάν λοιπόν τα έπαιρνε από εκείνους στους οποίους εναντιώνεται με την κάθε ευκαιρία τότε θα καθότανε απλώς στην άκρη, γιατί θα είχανε διεισδύσει και κάποιοι άλλοι παίχτες στο παιχνίδι της και έτσι δεν θα είχε την ελευθερία να λειτουργήσει όπως κάνει. Όμως έχει καταφέρει να διατηρήσει την ακεραιότητά της τόσα χρόνια τώρα παρόλες τις πιέσεις, εκφοβισμούς, εκβιασμούς ή καλοπιάσματα που δέχεται διαρκώς από τους αντίπαλούς της να την φέρουν βόλτα και να την διαφθείρουν κι αυτήν. Παράθεση:
… Θα υπάρξει και πάλι αμφισβήτηση όμως απ’ ότι διαισθάνομαι. Δεν πειράζει. Είναι η συνηθισμένη τάση του κόσμου. Τελικά γίνεται τόοοοσο μεγάλος ντόρος για μια, πχ οργάνωση, που πασχίζει με έναν ξεκάθαρο τρόπο να σώσει ότι μπορεί από μόνη της και τόσα πράγματα για τα οποία έχει προειδοποιήσει κατά καιρούς έχουν επαληθευτεί, και αντί ο κόσμος να παραδειγματιστεί και να κάνει κάτι παρόμοιο, κοιτάζει πώς θα μπουρδουκλώσει τα πράγματα περισσότερο και να κάνει το λάκκο όπου βουλιάζουμε ακόμη μεγαλύτερο. ....Και σχετικά με όλα τα αποτρόπαια που συνεχίζουν ανενόχλητα να κάνουν κάποιοι άλλοι (και κάποιοι ακόμη και από εμάς) εκεί δεν τρέχει τίποτα. Και όπως είπα και στο προηγούμενό μου post, εάν τολμήσεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου (από αγανάκτηση και οργή), ή ακόμη και να αντιδράσεις απλώς χρησιμοποιώντας μόνο το λόγο, θα χαρακτηριστείς κατευθείαν ακραίος-αναρχικός-τρομοκράτης-αιρετικός-επικίνδυνος-ύποπτος-παράφρονας … Όπως επίσης και στο παρόν topic… Γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για το : ποιος είναι αυτός ο μικρός; είναι αγόρι ή κορίτσι; από πού μπορεί να είναι; είναι δικά του αυτά που λέει ή μήπως του τα είπανε άλλοι; και που μπορεί να είναι ο χώρος όπου στέκεται και τα λέει; λειτουργεί μόνος ή μήπως είναι και άλλοι από πίσω; και αν ναι πόσοι είναι; μήπως βρίσκεται και κάποια κυβερνητική υπηρεσία από πίσω ...ή καμία τρομοκρατική οργάνωση πιο πιθανόν …αίρεση … εξωγήινοι …εσωγήινοι; τι είδους παιδιά θα είναι οι επόμενες γενιές; τι θα γίνει με τους ενήλικες; είναι ερασιτεχνικό το βίντεο ή επαγγελματικό;; κλπ κλπ κλπ… Και όσο αφορά το τι πραγματικά συμβαίνει με την κατάσταση γύρω, εκεί έχουμε χάσει την μπάλα όλος διόλου. Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλά θέματα. Γι’ αυτό πάνε όλα στα τσακίδια σε αυτό τον κόσμο. Βλέπεις το σύστημα έχει πετύχει πολύ καλά τους κάθε λογής στόχους του. Να κρατάει την μάζα απασχολημένη αλλού και όχι στην ουσία του τι συμβαίνει. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Φυσικά και εννοείται πως σε οποιοδήποτε ζήτημα τεράστιο μέρος της ευθύνης ανήκει στον καθένα από εμάς ατομικά. Είπα και στην αρχή ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου άμοιρο ευθυνών αλλά έχω το δικαίωμα να ασκήσω κριτική σε ένα βίντεο, με τη λογική του οποίου δεν συμφωνώ και τη θεωρώ εξαιρετικά σπουδαία παράμετρο κριτικής. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως διαφωνώ με το ότι όλοι μας παίξαμε και παίζουμε ατομικά και συλλογικά το ρόλο μας στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω πάνω σε αυτά που ήδη έχω πει. |
H τραγική ειρωνία είναι ότι και αυτό το παιδάκι φοράει κάποια ρούχα συνθετικά τα οποία η πρώτη ύλη μπορεί να είναι το πετρέλαιο ή να χρειάστηκε να κάει πετρέλαιο και άνθρακας για να κατασκευατούν τα παιχνίδια του ενώ όταν διάβαζε στο σχολείο του χρησιμοποιούσε χαρτί για το οποίο δάση ολόκληρα κόπηκαν για να κατασκευαστεί...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.