Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Θρησκειολογία –Μυθολογίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Θρησκευτικά στο σχολείο (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6377)

no slave 29-03-11 03:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Trithemius
Οπότε πρέπει να λέμε "ευχαριστώ" στην """ανεκτικότητα""" του χριστιανισμού; Ήδη ο χριστιανισμος έχει δείξει την απροθυμία του προς εφαρμογή της ανεξιθρησκείας και της πάταξης κάθε αλλότριας θρησκευτικής έκφρασης, απλώς τα όποια βήματα προόδου στον τομέα της "ανεκτικότητας" δεν συμβαδίζουν με τα περίπου 1700 χρόνια της ιστορίας του (κινείται με πολύ αργά βήματα σε αυτόν τον τομέα...). Μα τελικά από πότε σε μία υγιή κοινωνία η ελευθερία του λόγου από δεδομένη έγινε πολυτέλεια; Μα τι συγκρίσεις είναι αυτές;

οχι βρε συ τριθεμιους δεν πρεπει να λεμε ευχαριστω.
αληθεια,δεν μπορω να καταλαβω εαν φταιω εγω που δεν σου δινω να καταλαβεις τι λεω,η εσυ που εισαι προκατειλημμενος με εμενα και τη γενικοτερη θεση μου στο φορουμ.

θυμιζω λοιπον πως η αναφορα μου αφορα το σχολιο του χρηστη cr,οπου παρατηρησε χρόνια επιθεση συγκεκριμενα στον χριστιανισμο.
το οτι εντοπιζω πως η ανεκτικοτητα του χριστιανισμου ειναι προφανως μια σημαντικη αιτια για το παραπανω,δεν σημαινει οτι τον ευχαριστω η οτιδηποτε αλλο.
μου ειναι δυσκολο να αντιληφθω σε ποιο σημειο των γραφομενων μου σου εδωσα αφορμη ωστε να συνταξεις την παραπανω προταση!!

Παράθεση:

Απαντώ "ναι" αλλά η ερώτησή σου είναι καθαρά θεωρητική. Δεν μπορώ να καταλάβω που εξυπηρετεί τον διάλογο.

μα,εσυ με οδηγησες σε αυτη την ερωτηση!!
συγκεκριμενα,ισχυριστηκες πως η αρνητικη δραση του χριστιανισμου ειναι η βασικη αιτια για την καθε λογης επιθεση.ετσι λοιπον με (εξ)αναγκασες -μεσω της παραπανω ερωτησης-να δειξω πως η βασικη αιτια στοχοποιησης ειναι αρχικα η φυση της (εκαστοτε) θρησκειας,σε συνδιασμο με τη χαλαροτητα που διεπει τον χριστιανισμο (και που δεν πρεπει να λεμε ευχαριστω!).

Παράθεση:

Όσο για τα περί πιθανότητας εξέλιξης της εκκλησίας, αυτό που γράφεις είναι μία ωραία εναλλακτική πραγματικότητα, πλην όμως καταργεί την ίδια την ουσία και τον λόγο ύπαρξης μίας θρησκείας που ορίζεται από δόγμα. Καμμία θρησκεία, όσο λάθος κι αν υπάρχει στις θέσεις της δεν θα αναιρέσει την απόλυτη βεβαιότητα των όσων διδάσκει ακριβώς γιατί εκεί, στην απόλυτη βεβαιότητα, βρίσκεται όλη η θεολογική της βάση γιατί η πίστη κινείται πέραν των αποδείξεων. Κανείς δεν θα γινόταν ακόλουθος μίας θρησκείας που μεταξύ των διδαχών της θα εισήγαγε και το στοιχείο της αμφιβολίας, την πιθανότητα του λάθους γιατί όλα όσα διδάσκει έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ένα θεσφατικό χαρακτήρα και ως γνωστόν ο Θεός δεν κάνει λάθη...

δεν περιμενω μια θρησκεια να απαλαχθει απο δογματισμο.
παρ'ολα αυτα,χαιρομαι που σημερα οι πιστοι εχουν συνειδητοποιησει πως οι 6 μερες δημιουργιας του κοσμου ηταν τελικα συμβολικες.οπως και να το κανουμε ειναι ενα βημα εξελιξης, αν και ακομη ο δρομος ειναι ΠΟΛΥ μακρυς!!!

ας παρουμε για παραδειγμα τη φραση που ανεφερες,οτι δηλαδη ο Θεος δεν κανει λαθη.
προσωπικα συμφωνω με αυτο το δογμα,αλλα για να σου αναλυσω τη σκεψη μου θα πρεπει πρωτα να αναφερθω στο γιατι πιστευω οτι υπαρχει ο θεος και εν συνεχεια να σου προσδιορισω τον τροπο που τον αντιλαμβανομαι και την τοπολογια του,βασιζομενος σε επιστημονικες ενδειξεις μπασταρδεμενες με φιλοσοφικες προσωπικες σκεψεις.
προσπερνοντας λοιπον ολα αυτα (τα οποια ειμαι διατεθειμενος να τα συζητησω σε αναλογο τοπικ),καταληγω πως δεν υπαρχει λαθος η σωστο αλλα μια συγκεκριμενη κατασταση που ο ανθρωπος αναλογα με τις αναγκες του τη βαπτιζει λανθανουσα η σωστη.

θεωρω πως η θεση μου ειναι αρκετα εξελιγμενη (και δεν το λεω επειδη ειμαι μπροστα:D ),τουλαχιστον σε σχεση με εναν πιστο που φανταζεται εναν αλαθανστο γερο με ασπρο μουσι,που εχει το λογο του για καθε λαθος...οποτε δεν ειναι λαθος.

να σημειωσω πως η εξελιξη δεν συσχετιζεται απαραιτητα με την αληθεια (λες οντως να υπαρχει καποιος γερος εκει πανω?),ειναι ομως σημαντικη για την υγειη σκεψη,οπου η τελευταια ευθυνεται για την προσωπικη μας αμυνα σε επιθεσεις λοβοτομης.

Παράθεση:

Όταν υπερασπίζεσαι μονομερώς τον χριστιανισμό και στην πρόταση που αναπτύσσεις δεν αναφέρεις τίποτα για την ενίοτε αρνητική του συμπεριφορά, τότε πως μπορώ να μη σε παραλληλίσω με υπερασπιστή του χριστιανισμού; Εγώ γράφω βάσει των δικών στο θέσεων, οπότε..
κατ'αρχην,ακομη και υπερασπιστης του χριστιανισμου να ειμαι,εσυ δεν εχεις λογο να προτρεχεις,να φανταζεσαι τι θα πω στο επομενο ποστ και να προσπαθεις να απαντησεις στην ενδεχομενη μελλοντικη μου απαντηση.

ακομη,αυτο που λες θα μπορουσε να σου γυρισει μπουμεραγκ.
ουτε εσυ ειπες τιποτα αρνητικο για τους πολεμιους του χριστιανισμου,η για την οποια θετικη δραση του μεσα στους αιωνες.

προσεξε να δεις τωρα γιατι πηρα την αποφαση να συμμετασχω σε αυτο το νημα:
ανοιγει λοιπον το θεμα "θρησκευτικα στο σχολειο" η αποσπεριτισα και το θετει ως προς το προσυλιτιστικο κομματι.
επειτα αναλαμβανεις εσυ,οπου ενω κατα γενικη ομολογια τα οσα λες με βρισκουν συμφωνο,δεν πειθεις οτι τα σχολικα θρησκευτικα ειναι ικανα να προσυλιτισουν τους μαθητες.
στη συνεχεια ποσταρει ο mallen οπου εν απουσια επιχειρηματολογιας παρα με μια φραση τυπου "εμφανως...κατηχητικου μαθηματος..." και "νηφαλιες φωνες" θεωρησε οτι κατι ειπε.
βεβαια παραλειψατε ολοι σας να αναφερετε πως στο καλο καταφερατε να ξεφυγετε απο τα προσυλιτιστικα πλοκαμια του χριστιανισμου,οπως αλλωστε και χιλιαδες κοσμος!!

εγω εγραψα οτι η διδακτικη υλη των θρησκευτικων ειναι γελοια,αλλου εχω κατακρινει το θρησκευτικο συστημα,τις προθεσεις των ηγετων του και το επιπεδο των ακολουθων του.
εσεις γιατι φοβαστε να γραψετε οτι τα θρησκευτικουλια στο σχολειο δεν ειναι ικανα να προσυλιτισουν?
εγω λοιπον ειμαι αυτος που δεν αναφερω τιποτε για την αρνητικη του πλευρα?
εσεις τι εχετε αναφερει για τη θετικη του?

Παράθεση:

Κανένα χατήρι δεν μου χαλάς, η σύσταση που σου έκανα ήταν προς όφελός σου (αν θέλουμε να γράφουμε ολοκληρωμένα και δίκαια). Σε αυτό που συστήνεις συμφωνώ κι εγώ.

το σημαντικο στο παραπανω ειναι η παρενθεση.
εγω μπαινω στη διαδικασια να συμμετεχω στο παρων φορουμ γιατι θελω να ανταλλασω αποψεις για θεματολογια που δεν αφορουν την πλειοψηφια των ανθρωπων στην καθημερινοτητα μας.
αν καποιος θεωρει οτι η αποψη μου ειναι αδικη η λαθος,καλο θα ηταν να μου το υποδειξει και οχι να με ειρωνευεται με φρασεις τυπου "θα αστειευεσαι φανταζομαι:eek: ",ουτε να με κατηγορει για εσκεμενους και περιτεχνους ελιγμους με σκοπο τον αποπροσανατολισμο.
με αυτον τον τροπο δεν γραφουμε ουτε ολοκληρωμενα,αλλα ουτε και δικαια!

lorientgr 13-06-11 10:25

προσωπικα θεωρω παραλογη την εκθεση μικρων ηλικιων σε θεματα γιγαντιαιας σημασιας οπωσ η θρησκεια μεσω του σχολειου.τα παιδικα μυαλα δεν μπορουν να κατανοησουν εννοιες οπωσ αυτεσ του συμβολισμου,της αλληγοριας,της πνευματικοτητας και της πιστης.ακομα χειροτερη ειναι η προβολη της χριστιανικης αληθειας ως της μονης αληθειας.φυσικα δεν ειναι σωστος και ο απωλητος αποκλεισμος των παιδιων απο μιας μορφης πνευματικης παιδειας η οποια ομως μεχρι να αναπτυχθει οριμη σκεψη πρεπει να ειναι γενικη και μη ισοπεδωτικη οπως ειναι το μαθημα των θρησκευτικων.η οικογενεια στην οποια μεγαλωνει ενα παιδι παιζει τρομερα συμαντικο ρολο πιστευω.οι γονεις οφειλουν να φερουν σε επαφη τα παιδεια με την θρησκεια η την αποψη περι θρεισκειας την αποια οι ιδιοι ακολουθουν πανω απο ολα ομως να κανουν σαφες οτι περα απο την δικη τους αποψη υπαρχουν αμετρητες αλλες εξισου εμπεριστατωμενες και να οδηγησουν τα παιδεια σε προσωπικες αναζητησεις.

strangef 13-06-11 16:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αποσπερίτισα :) (Μήνυμα 86586)
Καλησπέρα σε όλο το forum.

Απ' ότι είδα με μια γρήγορη ματιά δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στα θέματα που ήδη υπάρχουν. Το ερώτημα για την συζήτηση που ευελπιστώ να ανοίξω είναι το εξής:

"Γιατί πρέπει να υπάρχει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία? αυτό δεν είναι ένας είδος προσυλιτισμού?"

Δεν θα ήταν πιο <δίκαιο> να επιλέγει ο καθένας μας τι θα πιστέψει και τι όχι? Κι όλα αυτά εφ'όσων στην τρυφερή ηλικία των 8 χρονών δεν είσαι σε θέση ούτε να ερευνήσεις, ούτε καν να ενδιαφερθείς να ασχοληθείς. Το μυαλό σου είναι ακόμα στο παιχνίδι και καταλήγεις απλά να παπαγαλίζεις αυτά που σε υποχρεώνουν να διαβάσεις για να πάρεις έναν καλό βαθμό. Κι έτσι οι περισότεροι Έλληνες μεγαλώνουμε με το "πίστευε και μη ερεύνα" και μ'αυτά που υποσυνείδητα μας έχουν περάσει στο σχολείο στην παιδική μας ηλικία.

περίμενω τις απόψεις σας..

Καλησπέρα και από μένα...
Βασικά ο καθένας έχει επιλογή αν θα παρακολουθήσει το μάθημα, ο καθένας μπορεί να πάρει απαλαγή...και θεωρώ λόγο του ότι είμαι μαθητής δεν υπάρχει τίποτα το προσυλιτιστικό στο συγκεκριμένο μάθημα καθώς εκτός από τον χριστιανισμό διδάσκονται και άλλες θρησκείες....
Τέλοσπάντων δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοιο πορόβλημα με τον χριστιανισμό...δεν διδάσκει κάτι λάθος ο πραγματικός μας θεός θέλει απλός να δώσει το μύνημα της αγάπης...ούτε πολέμους ούτε διχώνια ούτε τίποτε άλλο από αγάπη και συμπόνια για τον πλυσίων...

Trithemius 13-06-11 21:30

Σωτήρη απαντώ στο (χιλιοειπωμένο) θέμα γιατί βρίσκεσαι ακόμα στο χώρο της βασικής εκπαίδευσης. Το πρόβλημα είναι στη μεροληπτική διδασκαλία των χριστιανικών στο σχολείο. Δηλαδή, όταν σε ένα μάθημα που υποτίθεται πως ασχολείται με όλες τις γνωστές θρησκείες το 90% αφορά στον χριστιανισμό, τότε όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που αναφέρεις, ότι δηλαδή όποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει, μπορεί να πάρει απαλλαγή δεν είναι λύση, ίσα-ίσα που διαιωνίζει και διογκώνει το πρόβλημα γιατί η επιτυχία των θρησκευτικών βρίσκεται στην "ολιστική" επαφή με τις θρησκείες κι όχι στη διαιώνιση της χριστιανικής κατήχησης. Το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο ακόμη κι όταν διδάσκονταν κατά 90% πχ η θρησκεία του Ισλάμ.

Το να διώξει το σύστημα διδασκαλίας ένα συμμαθητή σου από το μάθημα των θρησκευτικών δεν συμβάλλει στη μόρφωσή του. Αντίθετα, καλλιεργεί μέσα του τη θρησκευτική μισαλλοδοξία αντί για την κατά το δυνατό πληρέστερη επαφή με διάφορα θρησκευτικά σχήματα.

Ανέκαθεν τα θρησκευτικά ήταν στην ουσία ένα κεκαλυμμένο μάθημα χριστιανικών και μάλιστα μία επιτυχημένη χριστιανική κατήχηση με έξοδα του Ελληνικού λαού. Συνοπτικά λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι το αν διδάσκονται τα χριστιανικά στο σχολείο αλλά το να διδάσκονται μόνον αυτά. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την πλήρη κατάργηση αυτού του μαθήματος από τα σχολεία αλλά και από την άλλη δεν συμφωνώ ούτε και με τη μονομερή διδασκαλία του, κάτι που αποτυγχάνει οικτρά να μορφώσει τον υποψήφιο θρησκευόμενο.

elf 14-06-11 04:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Mallen (Μήνυμα 86603)
Ήδη νηφάλιες φωνές προτείνουν το μάθημα της ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ στη θέση του (εμφανώς...κατηχητικού) μαθήματος των "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"...

Δεν διάβασα όλο το νήμα αλλά συμφωνώ πολύ με την παραπάνω νηφάλια τοποθέτηση!

Νομίζω πως η δογματική ή μυητική εκπαίδευση δύναται να γίνει μόνο σε 'κάτι, κάπως' αφηρημένο (κοινωνιολογία, μάρκετινγκ, οικοκυρικά...) και όχι σε 'κάτι' όπως τα μαθηματικά ή η φυσική ή η χημεία. Όταν μάλιστα η υφή του μαθήματος είναι υπερβατική, όπως συμβαίνει στα θρησκευτικά (αντίθετα με τα μαθηματικά... που είναι συμβατική), τότε προσπάθειες να παρακάμψεις δρόμους είναι εμφανείς στον εκπαιδευόμενο ο οποίος αφαιρεί το/η ενδιαφέρον/προσοχή του. Σα να λέμε, γουστάρω εγώ την πρόσθεση και δε μου αρέσει η αφαίρεση, οπότε στην ύλη μου θα διδάσκω μόνο πρόσθεση και θα προειδοποιώ για τα μειονεκτήματα της αφαίρεσης. Με άλλα λόγια, κανείς δεν παίρνει σοβαρά το μάθημα των χριστιανικών στα σχολεία (εκτός από 2 κορίτσια στα χρόνια μου, οι οποίες ήταν μάρτυρες και είχαν άδεια να φεύγουν από τη τάξη) μιας και τα παιδιά θέλουν να τους εμπεριστατωθεί η ανωτερότητά του και όχι να τους επιβληθεί! ...ή θέλουν να διαβάσουν και για άλλες θρησκείες και να δοκιμάσουν πράγματα... και όχι να προσεύχονται ...στο περίπου.

strangef 14-06-11 13:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Trithemius (Μήνυμα 88157)
Σωτήρη απαντώ στο (χιλιοειπωμένο) θέμα γιατί βρίσκεσαι ακόμα στο χώρο της βασικής εκπαίδευσης. Το πρόβλημα είναι στη μεροληπτική διδασκαλία των χριστιανικών στο σχολείο. Δηλαδή, όταν σε ένα μάθημα που υποτίθεται πως ασχολείται με όλες τις γνωστές θρησκείες το 90% αφορά στον χριστιανισμό, τότε όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που αναφέρεις, ότι δηλαδή όποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει, μπορεί να πάρει απαλλαγή δεν είναι λύση, ίσα-ίσα που διαιωνίζει και διογκώνει το πρόβλημα γιατί η επιτυχία των θρησκευτικών βρίσκεται στην "ολιστική" επαφή με τις θρησκείες κι όχι στη διαιώνιση της χριστιανικής κατήχησης. Το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο ακόμη κι όταν διδάσκονταν κατά 90% πχ η θρησκεία του Ισλάμ.

Το να διώξει το σύστημα διδασκαλίας ένα συμμαθητή σου από το μάθημα των θρησκευτικών δεν συμβάλλει στη μόρφωσή του. Αντίθετα, καλλιεργεί μέσα του τη θρησκευτική μισαλλοδοξία αντί για την κατά το δυνατό πληρέστερη επαφή με διάφορα θρησκευτικά σχήματα.

Ανέκαθεν τα θρησκευτικά ήταν στην ουσία ένα κεκαλυμμένο μάθημα χριστιανικών και μάλιστα μία επιτυχημένη χριστιανική κατήχηση με έξοδα του Ελληνικού λαού. Συνοπτικά λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι το αν διδάσκονται τα χριστιανικά στο σχολείο αλλά το να διδάσκονται μόνον αυτά. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την πλήρη κατάργηση αυτού του μαθήματος από τα σχολεία αλλά και από την άλλη δεν συμφωνώ ούτε και με τη μονομερή διδασκαλία του, κάτι που αποτυγχάνει οικτρά να μορφώσει τον υποψήφιο θρησκευόμενο.

Βασικά θεωρώ ότι αυτό το πρόβλημα που ανοίγουμε αν το θεωρήσουμε πρόβλημα που δεν το θεωρώ δεν συμβαίνει μόνο στην ελλάδα...στην τουρκεία δεν νομίζω να διδάσκεται ο χριστιανισμός ή κάποιια άλλη θρησκεία αντιθέτως όταν μάθουν ότι κάποιος πάει να γίνει χριστιανός τον σκοτόνουν....
Πιστεύω ότι κακός υπάρχει τέτοια εχρότητα προς τον χριστιανισμό...δηλαδή πρέπει να έχει προκαλέσει κάτι πολύ κακό...μπορείς να μοηυ πεις τι είναι???

Trithemius 14-06-11 14:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από strangef (Μήνυμα 88168)
Βασικά θεωρώ ότι αυτό το πρόβλημα που ανοίγουμε αν το θεωρήσουμε πρόβλημα που δεν το θεωρώ δεν συμβαίνει μόνο στην ελλάδα...στην τουρκεία δεν νομίζω να διδάσκεται ο χριστιανισμός ή κάποιια άλλη θρησκεία αντιθέτως όταν μάθουν ότι κάποιος πάει να γίνει χριστιανός τον σκοτόνουν....

Oκ και στο Ιράν κάνουν χειρότερα, αυτό όμως που αναφέρεις είναι ένα απλό συμπέρασμα και τελικά βλέπεις πως με τέτοιες απόψεις ΔΕΝ βελτιώνεται η ποιότητα της εκπαίδευσης. Το να δίνουμε ως επιχείρημα το τι κάνουν οι άλλοι δεν αποτελεί άποψη. Επίσης δείχνει πως δεν μας ενδιαφέρει το σύνταγμα, η λογική και η δικαιοσύνη αλλά η παγίωση ενός παράλογου κεκτημένου...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από strangef (Μήνυμα 88168)
Πιστεύω ότι κακός υπάρχει τέτοια εχρότητα προς τον χριστιανισμό...δηλαδή πρέπει να έχει προκαλέσει κάτι πολύ κακό...μπορείς να μοηυ πεις τι είναι???

Δεν υπάρχει έχθρα προς τον χριστιανισμό αλλά δίκαιη αντίδραση προς ένα θεοκρατικό καθεστώς που επέβαλλε ο χριστιανισμός. Πιο πάνω έγραψα πως ίδια θα ήταν η στάση μου αν όλα αυτά ήταν γέννημα του Ισλάμ κλπ.

Όσο για το "κακό" που ρωτάς, σκέψου πως με τη στάση της η εκκλησία προπτικά ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα της ανεξιθρησκείας (στην ουσία ποτέ δεν υπήρξε ανεξιθρησκεία στη νεότερη Ελλάδα), ακυρώνει την ουσία και τον σκοπό του τίτλου "θρησκευτικά" κι επιπλέον εκμεταλλεύεται την προνομιακή της θέση για να ασκεί κατήχηση σε μικρά παιδιά. Αν θέλουμε να μιλάμε για μάθημα θρησκευτικών, τότε έχουμε πολλά να αλλάξουμε στο περιεχόμενο και στον τρόπο που διδάσκονται. Αλλιώς μιλάμε για παρωδία ή απλώς για μάθημα χριστιανικών...

strangef 14-06-11 14:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Trithemius (Μήνυμα 88169)
Όσο για το "κακό" που ρωτάς, σκέψου πως με τη στάση της η εκκλησία προπτικά ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα της ανεξιθρησκείας (στην ουσία ποτέ δεν υπήρξε ανεξιθρησκεία στη νεότερη Ελλάδα), ακυρώνει την ουσία και τον σκοπό του τίτλου "θρησκευτικά" κι επιπλέον εκμεταλλεύεται την προνομιακή της θέση για να ασκεί κατήχηση σε μικρά παιδιά. Αν θέλουμε να μιλάμε για μάθημα θρησκευτικών, τότε έχουμε πολλά να αλλάξουμε στο περιεχόμενο και στον τρόπο που διδάσκονται. Αλλιώς μιλάμε για παρωδία ή απλώς για μάθημα χριστιανικών...

Βασικά τι σχέση έχει η εκκλησία με τη θρησκεία????
Εγώ πιστεύω καμία απολύτως...το μόνο που μου αρέσει στο σχολείο από το μάθημα των θρησκευτικών είναι η διδασκαλεία της θρησκεία και όχι της εκκλησίας διότι θεωρώ ότι η εκκλησία είναι όντος κάτι λάθος..

Trithemius 14-06-11 16:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από strangef (Μήνυμα 88171)
Βασικά τι σχέση έχει η εκκλησία με τη θρησκεία????
Εγώ πιστεύω καμία απολύτως...το μόνο που μου αρέσει στο σχολείο από το μάθημα των θρησκευτικών είναι η διδασκαλεία της θρησκεία και όχι της εκκλησίας διότι θεωρώ ότι η εκκλησία είναι όντος κάτι λάθος..

Μα... η διδασκαλία της θρησκείας προωθείται από την εκκλησία. Αυτή είναι ο φορέας της θρησκείας...:rolleyes:

strangef 14-06-11 18:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Trithemius (Μήνυμα 88176)
Μα... η διδασκαλία της θρησκείας προωθείται από την εκκλησία. Αυτή είναι ο φορέας της θρησκείας...:rolleyes:

Nαι αλλά δεν πρέπει να τα συνχέουμε...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.