Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   O Ελληνικός Ανθελληνισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4002)

the_black_planet 24-05-08 09:12

Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση,εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως αυτά τα περί μιζέριας και ατομικισμού που σίγουρα ισχύουν έχουν να κάνουν με το DNA.Κατ'αρχάς θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψην μας ότι εκτός από το DNA και την επίδραση του περιβάλλοντος υπάρχουν πολλά ψυχικά χαρακτηριστικά που καθορίζονται από άλλους παράγοντες τους οποίους δεν μπορώ να προσδιορίσω με βεβαιότητα,πιθανόν να είναι το άστρα ή το κάρμα,πάντως μπορώ να πω με απόλυτη σχεδόν βεβαιότητα ότι δεν καθορίζονται από τη βιολογική συγγένεια που αφορά κυρίως τα σωματικά χαρακτηριστικά.Τα υπόλοιπα στοιχεία που διαμορφώνουν τις κουλτούρες και τις ιδιαιτερότητες των εθνών έχω την αίσθηση ότι πρόκειται καθαρά για την επίδραση του περιβάλλοντος και τις ισχυρές επιρροές που έχει ο κάθε άνθρωπος σε ευαίσθητη ηλικία.Αν σε κάποιους ακούγονται ιστορίες για αγρίους αυτά που γράφω είμαι διατεθειμένος να το συζητήσουμε περαιτέρω,άλλωστε αυτό που γράφω είναι καθαρά πεποίθηση που προκείπτει εμπειρικά και ασφαλώς μπορεί να κάνω λάθος.Συγκεκριμένα πάντως αυτές οι αδυναμίες που έχουμε γενικά ως έθνος σήμερα είμαι σίγουρος σχεδόν ότι είναι αποτέλεσμα της κακής παιδείας.

Bilibakos 24-05-08 10:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από violinist
Kαλησπέρα παιδιά!
Συμφωνώ απόλυτα, περιγράφεις την κατάσταση που περιγράφει και ο Αλέξης. Απλά συμφωνώ. Όμως ας γίνουμε πιο αντικειμενικοί, δεν μπορούμε να συγκριθούμε με κράτη όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ισπανία ακόμα, γιατί είμαστε ένα πολυ νέο κράτος που δεν επηρεάστηκε από σημεία της ιστορίας όπως η Βιομηχανική επανάσταση, η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός κτλ... μείναμε πίσω σε όλα αυτά και η αθλιότητα που επικρατούσε στην Ελλάδα του 1821 - 1960 δεν επέτρεπε σοβαρή ανάπτυξη. Ναι είμαστε χάλια... πρέπει να αλλάξουμε... αλλά βάζουμε πρότυπα σαν τη Γαλλία, ε δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ σαν τη Γαλλία, δεν είναι δυνατόν, ακόμα και αν ήμασταν μορφωμένος λαός το 1800 δεν θα ήμασταν ιδιαίτερα καλύτερα από σήμερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και εδώ υποτιμούμε τον εαυτό μας.... δείτε άλλα κράτη στα Βαλκάνια που είναι κοντά μας, και αυτά (πχ Βουλγαρία) σαν εμάς ήτανε το 1821, στην ίδια ακριβώς κατάσταση, αλλά τι είναι σήμερα? 10 φορές χειρότερη η κατάσταση εκεί απ ότι εδώ. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μας, ασφαλώς και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία γιατί αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά, αλλά επίσης δεν θέλω να ανθελληνίζουμε. Στην ουσία αυτή η τρισάθλια εικόνα που έχουμε για την Ελλάδα είναι μεν αληθινή αλλά βρίζουμε την Ελλάδα χωρίς λόγο... δεν υπάρχει λόγος να βρίζουμε την Ελλάδα γι αυτό που είναι... εμείς είμαστε Ελλαδα άλλωστε, εμάς βρίζουμε.....

Μπορει, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελω να βλεπω τη χωρα μου να ειναι υποχειριο Αγγλογαλλογερμανων, Αμερικων, Κινεζων, Ρωσων κλπ.

Εχουμε μια πανεμορφη χωρα και δεν μπορουμε να την προωθησουμε, επισης ενα σωρο μνημεια και δεν μπορουμε να τα διαφημισουμε, τις ωραιοτερες θαλασσες και δεν μπορουμε να τις κρατησουμε καθαρες. Οχι, για μενα δεν ειναι σοβαρη αναληψη ευθυνων. Ο Ελληνας ειναι χρεωμενος μεχρι το κοκκαλο πλεον. Οι προυπολογισμοι πεφτουν πολυ εξω και ολοι πρεπει να χυσουμε αιμα για να ανεβασουμε αυτη τη χωρα και να μην το παιρνουμε τοσο light...

Knight_Of_Creation 24-05-08 14:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bilibakos
Μπορει, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελω να βλεπω τη χωρα μου να ειναι υποχειριο Αγγλογαλλογερμανων, Αμερικων, Κινεζων, Ρωσων κλπ.

Εχουμε μια πανεμορφη χωρα και δεν μπορουμε να την προωθησουμε, επισης ενα σωρο μνημεια και δεν μπορουμε να τα διαφημισουμε, τις ωραιοτερες θαλασσες και δεν μπορουμε να τις κρατησουμε καθαρες. Οχι, για μενα δεν ειναι σοβαρη αναληψη ευθυνων. Ο Ελληνας ειναι χρεωμενος μεχρι το κοκκαλο πλεον. Οι προυπολογισμοι πεφτουν πολυ εξω και ολοι πρεπει να χυσουμε αιμα για να ανεβασουμε αυτη τη χωρα και να μην το παιρνουμε τοσο light...

Μα πως να μην είναι υποχείριο φίλε Bilibako η Ελλάδα που χρωστάει κοντά στα 800 δις Ευρώ στην Ευρώπη και στο Δ.Ν.Τ μαζί ; Πως γεννήθηκαν αυτά τα χρέοι και πως γιγαντόθηκαν ; Γιατί απο αυτά τα λεφτά ο Ελληνικός λαός δεν είδε προκοπή ; Να το θέσω ποιο απλά

Απο τον Β παγκόσμιο Πόλεμο και ύστερα η Γερμανία που ήταν κατεστραμένη απο άκρη είς άκρη δέκτηκε οικονομική βοήθεια (Δανεισμό Αμερικανο-Εβραικών τραπεζών) και έχτισε απο το 0 την Γερμανία και την ξανα-έκαναν μεγάλη και τρανή με βιομηχανία αξιοθαύμαστη και προχωρήσανε μπροστά μόλις μέσα σε μια 5ετια απο την λήξη του πολέμου. Αυτό συνέβη όμως γιατι ο κάθε Γερμανός ήταν αποφασισμένος να ανοικοδομήσει το κράτος και έτσι κανένα "Μάρκο" δεν πήγε χαμένο. Όλα πήγαν στο να δημιουργηθεί Ιδιωτική πρωτοβουλία επιχειρηματική, προνόμια σε νέους επαγγελματίες και σε νέους βιομηχάνους. Απλά πράγματα! Συλλογική δουλειά και πίστη στον σκοπό. Αυτο έκανε ο Γερμανός....

Την ίδια εποχή... Μετά την λήξη του Εμφυλίου στην Ελλάδα πήραμε δάνειο βοήθειας απο τα ίδια κέντρα όπως και η Γερμανία. Εμείς αντιθέτως αντί να οικοδομήσουμε την νέα Ελλάς του μέλλοντος τι κάναμε ; Απολύτως τίποτα. Τα χρήματα φαγώθηκαν και μιλάμε για απίστευτο αριθμό χρημάτων. Κανείς ποτέ δεν αντέδρασε για τις χαμένες δραχμές , κανεις ποτέ δεν πήγε φυλακή και χρειάστηκε μια χούντα μόνο η οποία πάλι με δανεισμό έχτισε όλη την χώρα μεσα σε μια 7ετία με την Μόμα, αλλά ειχε και πολλά άσχημα όπως όλοι γνωρίζουμε... Μετά η μεταπολίτευση συνέχισε το έργο αυτό...Και το χρέος συνεχώς μεγάλωνε...Τρώγανε στελέχη κομματικά, ιδιωτικών μεγαλο-εργολάβων...ήρθε και το 2004 και τα olympic games , απίστευτα κονδύλια χαμένα..Ένα μετρό και βελτίωση ηλεκτρικού με υπερ-φουσκωμένα τιμολόγια...Δρόμοι φαινομενικά τέλειοι και απο μέσα σάπιοι με τα χειρότερα υλικά και με την μεγαλύτερη τσαπατσουλιά φτιαγμένοι και γενικώς μια κατάσταση ρεμούλας, αλητείας και ληστείας του Δημοσίου χρήματος.

Ο Ελληνικός Λαός όλα αυτά τα χρόνια τι έκανε ; απαίτησε ενεργά να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση ; όχι... εξαντλούσε την επαναστατικότητα του μέχρι τα 22 συνήθως στους κόλπους της "άκρας" αριστεράς η της "άκρας" δεξιας και μετα βολευόταν στην υπάρχουσα κατάσταση και κοιτούσε την..."πάρτη" του. Απο πολιτικούς πουθενα δεν μπορούμε να πιαστούμε δυστυχώς. Με φωτεινές εξαιρέσεις κατ εμέ τον Γ.Γεννηματά ο οποίος πέθανε νωρίς και δεν πρόλαβε να προσφέρει και άφησε την θέση του για την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Κ.Σημίτη μετα τον Α.παπανδέρου :eek: ...(ενδεικτικό παράδειγμα φέρνω)

Ο Ελληνικός λαός δεν έκανε τίποτα...Έχει ακόμα την νεοτροπία του κοτσαμπάση...Δώσε μου πασά μου κι εγώ θα σε υπηρετώ. Έτσι όμως ισχυρά κράτη δεν φτιάχνονται. Όπως και δεν φτιάχνονται με ηλίθιους ψευτο-ανθρωπισμούς και αμπελοφιλοσοφίες. Όλοι μιλάνε για την χρυσή εποχή επι Ανδρέα Παπανδρέου....Και ποιά είναι αυτή η χρυσή εποχή; Η εποχή του βολέματος 500.000 αργόσχολων στον δημόσιο τομέα...Η δημιουργία του λεγόμενου "Πράσινου στρατού" σε κάθε κομβικό σημείο του κρατικού μηχανισμούς. Η δημιουργία 500.000 κηφίνων που πολλοί εξ αυτών τρώγανε εις βάρος των υπολοίπων και φτάσαμε σήμερα να έχουμε 1.300.000 δημοσίους υπαλλήλους στο σύνολο τους το (13% της χώρας) τους διπλάσιους απο όσους έχει η Η.Π.Α ! Μήν τρελαθούμε τελείως.

Αντί ο Λαός να ψηφίσει με βάση το συμφέρον του μελλοντικά κοιτούσε πάντα την προσωρινή βόλεψη του. Έτσι προκοπή δεν γίνεται όμως.

Είχαμε ευκαιρίες για ανάπτυξη...

όλοι θυμούνται το πρώτο Ελληνικό μηχανάκι και αυτοκίνητο... Πιλοτικά προγράμματα που ΠΟΤΕ δεν προχώρησαν...Κάθε τι που αφορούσε την ανάπτυξη βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν προχώρησε όσο κιαν πάλεψαν κάποιοι για να γίνει πραγματικότητα. Η παιδεία έγινε χώρος μη παραγωγικός, η παιδεία απο το Δημοτικό είναι πολυπολιτισμική και δίχως καμμία υποδομή συγκριτικά με το εξωτερικό και ακούς συγκεκριμένες φωνές ιδεολογικές μέσα. Η παιδεία στα χέρια άπλυτων και άξεστων αριστερών. Γιατι σέβομαι τους αριστερούς που τιμάνε τα παντελόνια τους και όχι κάτι τέτοιους άξεστους προλετάριους που γκρεμίζουν τα πάντα στο όνομα της ιδεολογίας τους. Και είναι μια πραγματικότητα καλώς η κακώς. Μέσα στις φοιτητικές παρατάξεις βλέπεις του κόσμου τα κομματίδια απο αριστερές οργανώσεις ή επίσημους φορείς τους ενω απο την αντίθετη πλευρά δεν υπάρχει κανείς...Λες και ο αντι-εξουσιαστικός χώρος και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ακόμα και ο ίδιος ο κομμουνισμός είναι "Δημοκρατικός" και θέλει "Δημοκρατία" ενω η φωνές απο τα άκρα δεξιά μόνο είναι αντι-δημοκρατικές. Παράλλογο ; Κανείς δεν απαντάει άρα λογικό. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε η αριστερά , ούτε η δεξιά. Τουλάχιστον όπως εκφράζονται στα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας είναι το ίδιο και το αυτό (Σύνχρονος Ελληνικός Καπιταλισμός με άκρατη αριστερίστικη φλυαρία και φιλοσοφία στο δημόσιο τομέα).

Ένα κράτος που δεν έχει δημιουργήσει βιομηχανία τόσο στον Γεωργικό τομέα που να ανταγωνίζεται την διεθνή αγορά, όσο και βαριά βιομηχανία για να έχει εσωτερική πληρότητα και μοχλό πίεσης και ανάπτυξης δεν προχωράει. Ο Τουρισμός είναι οικονομικός παράγοντας ευκαιριακός..Ένας σεισμός 7 ρίχτερ να γίνει και η τουριστική σεζόν πάει στράφι..Και βασίζουμε όλη την ενχώρια οικονομία στον Τουρισμό... Και ακόμα και εκεί τώρα σιγά σιγα γίνονται κάποια βηματάκια βελτίωσης..

Οχι δεν θέλω να γίνω Γαλλία...Ούτε Ολλανδία ...Ούτε Ιταλία...

Θέλω μια Ελλάδα με δικό της χαρακτήρα και δικό της προσανατολισμό...Να γεννηθούν νέες ιδέες και πρότυπα που θα οδηγήσουν τους Έλληνες μπροστά με δικα μας μέτρα και σταθμά. Τους κανόνες της Γερμανίας δεν μπορούμε να τους εφαρμόσουμε γιατί δεν είμαστε Γερμανοί..Της σουηδίας επίσης γιατί δεν είμαστε Σουηδοί. Οφείλουμε να βρούμε τον Εαυτό μας και να σηκωθούμε στα πόδια μας .

Η συμμετοχή σε κάθε Μεγάλο ή μικρο κοινωνικό τεκτενόμενο και στο κάθε τι είναι επιβεβλημένη...

Και η Μη-συμμετοχή μας είναι ο μόνος Ελληνικός ανθελληνισμός

Να είστε καλά

vagkri 29-05-08 10:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Knight_Of_Creation
Συλλογική δουλειά και πίστη στον σκοπό. Αυτο έκανε ο Γερμανός....

Ο Ελληνικός λαός δεν έκανε τίποτα...Έχει ακόμα την νεοτροπία του κοτσαμπάση...Δώσε μου πασά μου κι εγώ θα σε υπηρετώ. Έτσι όμως ισχυρά κράτη δεν φτιάχνονται. Όπως και δεν φτιάχνονται με ηλίθιους ψευτο-ανθρωπισμούς και αμπελοφιλοσοφίες. Όλοι μιλάνε για την χρυσή εποχή επι Ανδρέα Παπανδρέου....Και ποιά είναι αυτή η χρυσή εποχή; Η εποχή του βολέματος 500.000 αργόσχολων στον δημόσιο τομέα...Η δημιουργία του λεγόμενου "Πράσινου στρατού" σε κάθε κομβικό σημείο του κρατικού μηχανισμούς. Η δημιουργία 500.000 κηφίνων που πολλοί εξ αυτών τρώγανε εις βάρος των υπολοίπων και φτάσαμε σήμερα να έχουμε 1.300.000 δημοσίους υπαλλήλους στο σύνολο τους το (13% της χώρας) τους διπλάσιους απο όσους έχει η Η.Π.Α ! Μήν τρελαθούμε τελείως.
Οχι δεν θέλω να γίνω Γαλλία...Ούτε Ολλανδία ...Ούτε Ιταλία...

Θέλω μια Ελλάδα με δικό της χαρακτήρα και δικό της προσανατολισμό...Να γεννηθούν νέες ιδέες και πρότυπα που θα οδηγήσουν τους Έλληνες μπροστά με δικα μας μέτρα και σταθμά. Τους κανόνες της Γερμανίας δεν μπορούμε να τους εφαρμόσουμε γιατί δεν είμαστε Γερμανοί..Της σουηδίας επίσης γιατί δεν είμαστε Σουηδοί. Οφείλουμε να βρούμε τον Εαυτό μας και να σηκωθούμε στα πόδια μας .

Η συμμετοχή σε κάθε Μεγάλο ή μικρο κοινωνικό τεκτενόμενο και στο κάθε τι είναι επιβεβλημένη...

Και η Μη-συμμετοχή μας είναι ο μόνος Ελληνικός ανθελληνισμός

Καλα τα λές , όμως θα γίνει ότι γινόταν πάντα.....ΤΙΠΟΤΑ !
Οι έλληνες ήταν , είναι και θα είναι για πάντα ,ζηλιάρηδες , κακεντρεχεις , μικρόψυχοι και εξυπνάκηδες αλλά και άχρηστοι ομαδικά.
Τι περιμένεις απο τον λαό που ανέκαθεν τιμωρούσε τους ήρωες και τους επιστήμονες που ξεχώριζαν.
Είμαστε άχρηστοι άνθρωποι και η "θρησκεία " βοηθάει να γινόμαστε χειρότεροι

Θα καταστραφούμε , θα σβήσουμε σαν λαός και η καταστροφη οφείλεται σε εμάς.
........
Μαλλον θα φωνάξετε αλλα έχω δίκιο.

Bilibakos 29-05-08 17:39

Εχεις δικιο, εκτος και αν δεν εχεις...
Σαν λαος, εχουμε αρκετα ελαττωματα, αλλα δεν καταλαβαινεις οτι οταν εχουμε να κανουμε με εκατομμυρια ανθρωπους, χρειαζομαστε χρονο. Η Ελλαδα, σαν χωρα ειναι νεο εθνος. Δεν δικαιολογω την κατασταση την οποια επικρατει, επειδη αν ο καθενας εκανε τη δουλεια του σωστα και ηταν καθαρος, θα ειμασταν πολυ πιο μπροστα, ισως ακομα και απο αρκετα μεγαλυτερες χωρες. Παραμενουμε ομως μια χωρα η οποια εχει πολλες δυνατοτητες και πολλα μυαλα. Το θεμα ειναι να τα αξιοποιησουμε. Και οχι να φευγουν για αμερικες και γερμανιες.

Οσο για το θεμα της ομαδικοτητας, θα συμφωνησω. Ανεκαθεν ειμασταν ανικανοι να λειτουργησουμε σαν ομαδα, οχι μονο τωρα, αλλα ακομα και στην Αρχαια Ελλαδα τα ιδια συνεβαιναν. Βεβαια, ο χωρισμος της σε πολεις-κρατη βοηθησε στην οργανωση, αλλα παντα ο Ελληνας <<χωνεται>> στη δουλεια του αλλου:)

vagkri 30-05-08 07:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bilibakos
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και εδώ υποτιμούμε τον εαυτό μας.... δείτε άλλα κράτη στα Βαλκάνια που είναι κοντά μας, και αυτά (πχ Βουλγαρία) σαν εμάς ήτανε το 1821, στην ίδια ακριβώς κατάσταση, αλλά τι είναι σήμερα? 10 φορές χειρότερη η κατάσταση εκεί απ ότι εδώ. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μας, ασφαλώς και πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία γιατί αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά, αλλά επίσης δεν θέλω να ανθελληνίζουμε. Στην ουσία αυτή η τρισάθλια εικόνα που έχουμε για την Ελλάδα είναι μεν αληθινή αλλά βρίζουμε την Ελλάδα χωρίς λόγο... δεν υπάρχει λόγος να βρίζουμε την Ελλάδα γι αυτό που είναι... εμείς είμαστε Ελλαδα άλλωστε, εμάς βρίζουμε.....

Αν στην Ελλαδα υπηρχε κομουνιστικο καθεστως τοσα χρονια οσα στην βουλγαρια .....θα ειχαμε εξαφανιστει αφου πρωτα θα φροντιζαμε να εξαφανισουμε και οτι ιστορικα στοιχεια θα ειχαν απομεινει.
Εδω κατι λιγοι ψευτοαριστεριστες αληταραδες υπαρχουν και εχουν καταστρεψει την ανωτερη- ανωτατη εκπαιδευση.
Λενε οτι φταινε τα 400 χρονια τουρκικης κατοχης για ολα.
Λεω οτι φταιει ο κολοχαρακτηρας μας , η εκκλησια , η ατιμωρησια , η ελειψη θεσμων και ηθικης.
Λεμε ανθελληνες οσους δεν υποστηριζουν και παινευουν την ελλαδα , αλλα δεν βλεπουμε τους ανθελληνες κρατικοδιαιτους τεμπεληδες γραφειοκρατες ,τους μαλακες νεοπλουτους πολιτικους , τους κοιλαραδες χριστιανους παπαδες....και τις τσεπες τους...

Παρέμβαση από Άπαν: Παρακαλώ να αποφεύγονται εκφράσεις οι οποίες δεν αρμόζουν στο χώρο που σας φιλοξενεί. Καλή συνέχεια.

Χακεδιων 30-05-08 08:39

Καλημερα..Σαφως μας βρισκω γκρινιαριδες κ δυστροπους! Ο Ελληνας..παρ αυτα, εχει ενα μοναδικο ..DNA , καπου διαβασς πως ειμαστε μοναδικος λαος με μια αλυσιδα που σε καμια αλλη ρατσα δεν βρεθηκε!( πετυχημενο πειραμα?)!!! Παντως, στην Εθνικη αναγκη ο λαος μας συρικνωνεται ατσαλωνει! θυμηθειτε ΙΜΙΑ.. Μεγαλωσα με πατερα στρατιωτικο, κ ειχα τη δυνη ευκαιρια να το ζησω στο πετσι μου. Ειδα τα στρατευμενα παιδια να χτυπουν τα κεφαλια στους μπουλμεδες της φρεγατας οταν ηρθε η διαταγη του..παυσατε..Ειδα τον ελληνα νασηκωνει ενα εθνος με αυτοθυσια.Οχι πως χρησωνω το χαπι,απλα ειχα κ εχω την αναγκη να σου φωναξω πως εχουμε κ ανθρωπους με εθνικη φρονιση....... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ...Δ.Σ.

Knight_Of_Creation 30-05-08 10:25

Ένα ακόμη ζητούμενο Ελληνικού Ανθελληνισμού είναι και το ακόλουθο τραγελαφικό :

Πολλοί Έλληνες , όντας απαισιόδοξοι σε βαθμό ανοησίας πολλές φορές δίχως ποτέ να έχουν προσπαθήσει έστω και στο ελάχιστο να αλλάξουν τα πράγματα ακόμα και με τους ποιό απλούς και αυτονόητους τρόπους δράσης (ψήφος, συμμετοχή, αντίδραση) η λόγω έλλειψης παιδείας υβρίζουν την ίδια τους την χώρα όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Είτε γυρνάνε και λένε συνέχεια οτι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων, είτε πως είμαστε τουρκόσποροι, είτε πως είμαστε άξεστοι, είτε αμφισβητούν την ιστορία μας συνέχεια ως νέοι "Ιστορικοί αναθεωρητές λες και αυτό μας κόπτει τώρα απο τα όσα προβλήματα μας" και ούτω καθεξής. Σε ποιό ακραία μορφή Έλληνες (τουλάχιστον στο αίμα και στα χαρτιά) καίνε την Ελληνική σημαία άνευ αφορμής πολλές φορές υπο το πρόσχημα της "όποιας" ιδεολογίας τους (δείτε τελευταίο συμβάν προχθές στον πόλεμο των φοιτητικών παρατάξεων)....

Πρέπει να γίνει κοινά αποδεκτό και κατανοητό απο όλους το εξής αυτονόητο...

Εδω είναι Ελλάδα...Με τα χίλια στραβά της...Με τις χίλιες ανωμαλίες της...

Εμείς είμαστε Έλληνες και βιολογικά και πολιτισμικά...Παιδεία και αγωγή μας λύπει σε κάποια βασικά θέματα και κυρίως αυτοπεποίθηση και συλλογικότητα.

Δεν είναι γόνιμο και ούτε σωστό να συγκρίνουμε εμάς με τους αρχαίους. Είναι σαν να συγκρίνεις τον καπνιστό σολωμό με την φασολάδα. :P ! Άλλη εποχή εκείνη, άλλη νεοτροπία, άλλα βιώματα, άλλη θρησκεία, άλλη παιδεία, άλλη αγωγή. Μας χωρίζουν 2.000 + χρόνια απο τότε. 555 χρόνια μας χωρίζουν απο την άλωση της Βασιλεύουσας. Άρα είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Διαφορετικές εποχές και νεοτροπία στο κάθε τι. ίδιος πυρήνας και ίδιο αίμα. Κοινός παρανομαστής...Είμαστε Έλληνες.

Σε όποιον δεν αρέσει η Ελλάδα και ας γεννήθηκε εδώ, καλά θα κάνει είτε να μην μιλάει απαξιωτικά για την Ελλάδα (άλλο να λες τα κακώς κείμενα του λαού σου και να προτείνεις λύσεις για να αλλάξει με καλή διάθεση και παράλληλα να αγωνίζεσαι όπως μπορεί για να αλλάξει προς το καλύτερο κάτι με όποιο τρόπο πιστεύεις και άλλο να κρίνεις δίχως λόγο) είτε απλά να βρεί τρόπο και να σηκωθεί να φύγει απο εδώ. Λίγο σεβασμό στα εδάφη που πατάμε δεν βλάπτει. Λίγος σεβασμός γενικότερα δεν βλάπτει. Δεν αρέσει το σύνχρονο Ellada σε κάποιους και σιχαίνονται και ντρέπονται που είναι και Έλληνες ; Η ας αγωνιστούν δίχως γκρίνια , η κάλλιστα ας σηκωθούν να φύγουν.

Εδώ είναι Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να το χωνέψουμε και εμείς οι ίδιοι. Το να βρίζουμε δίχως λόγο το σπίτι μας και να καίμε την σημαία που τιμάει τους νεκρούς μας είναι ντροπή και αίσχος. Είναι βλασφημία... Κύριοι "αριστεριστές" που καίτε την σημαία κάθε λίγο και λιγάκι...Δεν σας αρέσει η Ελλάδα ; Σηκωθείτε και φύγετε που να πάρει η ευχή. Δεν θα αλλάξουμε εμείς για εσάς. Αν μή τι άλλο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΝΤΩΣ. Κυριοι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ γκρινιάζετε ενώ τρώτε συνεχώς και ζείτε υπο τον κρατικό κορβανά εις βάρος των υπολοίπων ; Η αναλογιστείτε το αίσχος που βαραίνει την ζωή σας και κουνηθείτε απο τον αναπαυτικό σας καναπέ η αρχίστε να σκέφτεστε λύσεις και αγώνα....

Εδω είναι Ελλάδα! Χωνέψτε το! Τέλος

Υ.Γ

Αναφορικά με τους Μετανάστες που φιλοξενούμε εδώ...

Καλοδεχούμενοι αν και υπερβολικός ο αριθμός σας για μια χώρα όπως η δική μας...Το μόνο που προσωπικά θα ζητούσα ως Έλλην απο εσάς θα ήταν να σέβεστε την χώρα που σας φιλοξενεί και σας παρέχει όπως μπορεί και με όσα διαθέτει ένα καλύτερο(?) μέλλον

Απο αυτό ας ξεκινήσουμε όλοι! Απο τον σεβασμό και την αυτογνωσία....

Bilibakos 30-05-08 19:17

Vagri η παραθεση δεν ειναι δικη μου... Η αρχικη παραθεση ειναι απο violonist....
Στο θεμα μας, το οποιο φαινεται να εξαντλειται, ο Ελληνας ειναι απαραλλαχτος. Δεν πιστευω οτι εχει να ζηλεψει στη νοοτροπια κατι απο τον Αρχαιο, ειμαστε και τωρα πολυ δυνατοι ατομικα, στο συλλογικο τομεα υστερουμε. Δεν εχουμε βεβαια τις επιδοσεις εκεινες, αλλα οι παραγοντες διαφερουν. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ξαναβρουμε τη χαμενη δοξα μας σαν λαος (και οχι επειδη το λεει ο Λιακοπουλος:) ουτε θα ξαναπαρουμε το Γιουρο) επειδη ειμαστε πολυ εξελιξιμοι και υπερβολικα πεισματαρηδες:).

ELPINIKI 31-05-08 09:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Knight_Of_Creation
Ένα ακόμη ζητούμενο Ελληνικού Ανθελληνισμού είναι και το ακόλουθο τραγελαφικό :

Πολλοί Έλληνες , όντας απαισιόδοξοι σε βαθμό ανοησίας πολλές φορές δίχως ποτέ να έχουν προσπαθήσει έστω και στο ελάχιστο να αλλάξουν τα πράγματα ακόμα και με τους ποιό απλούς και αυτονόητους τρόπους δράσης (ψήφος, συμμετοχή, αντίδραση) η λόγω έλλειψης παιδείας υβρίζουν την ίδια τους την χώρα όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Είτε γυρνάνε και λένε συνέχεια οτι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων, είτε πως είμαστε τουρκόσποροι, είτε πως είμαστε άξεστοι, είτε αμφισβητούν την ιστορία μας συνέχεια ως νέοι "Ιστορικοί αναθεωρητές λες και αυτό μας κόπτει τώρα απο τα όσα προβλήματα μας" και ούτω καθεξής. Σε ποιό ακραία μορφή Έλληνες (τουλάχιστον στο αίμα και στα χαρτιά) καίνε την Ελληνική σημαία άνευ αφορμής πολλές φορές υπο το πρόσχημα της "όποιας" ιδεολογίας τους (δείτε τελευταίο συμβάν προχθές στον πόλεμο των φοιτητικών παρατάξεων)....

Πρέπει να γίνει κοινά αποδεκτό και κατανοητό απο όλους το εξής αυτονόητο...

Εδω είναι Ελλάδα...Με τα χίλια στραβά της...Με τις χίλιες ανωμαλίες της...

Εμείς είμαστε Έλληνες και βιολογικά και πολιτισμικά...Παιδεία και αγωγή μας λύπει σε κάποια βασικά θέματα και κυρίως αυτοπεποίθηση και συλλογικότητα.

Δεν είναι γόνιμο και ούτε σωστό να συγκρίνουμε εμάς με τους αρχαίους. Είναι σαν να συγκρίνεις τον καπνιστό σολωμό με την φασολάδα. :P ! Άλλη εποχή εκείνη, άλλη νεοτροπία, άλλα βιώματα, άλλη θρησκεία, άλλη παιδεία, άλλη αγωγή. Μας χωρίζουν 2.000 + χρόνια απο τότε. 555 χρόνια μας χωρίζουν απο την άλωση της Βασιλεύουσας. Άρα είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Διαφορετικές εποχές και νεοτροπία στο κάθε τι. ίδιος πυρήνας και ίδιο αίμα. Κοινός παρανομαστής...Είμαστε Έλληνες.

Σε όποιον δεν αρέσει η Ελλάδα και ας γεννήθηκε εδώ, καλά θα κάνει είτε να μην μιλάει απαξιωτικά για την Ελλάδα (άλλο να λες τα κακώς κείμενα του λαού σου και να προτείνεις λύσεις για να αλλάξει με καλή διάθεση και παράλληλα να αγωνίζεσαι όπως μπορεί για να αλλάξει προς το καλύτερο κάτι με όποιο τρόπο πιστεύεις και άλλο να κρίνεις δίχως λόγο) είτε απλά να βρεί τρόπο και να σηκωθεί να φύγει απο εδώ. Λίγο σεβασμό στα εδάφη που πατάμε δεν βλάπτει. Λίγος σεβασμός γενικότερα δεν βλάπτει. Δεν αρέσει το σύνχρονο Ellada σε κάποιους και σιχαίνονται και ντρέπονται που είναι και Έλληνες ; Η ας αγωνιστούν δίχως γκρίνια , η κάλλιστα ας σηκωθούν να φύγουν.

Εδώ είναι Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να το χωνέψουμε και εμείς οι ίδιοι. Το να βρίζουμε δίχως λόγο το σπίτι μας και να καίμε την σημαία που τιμάει τους νεκρούς μας είναι ντροπή και αίσχος. Είναι βλασφημία... Κύριοι "αριστεριστές" που καίτε την σημαία κάθε λίγο και λιγάκι...Δεν σας αρέσει η Ελλάδα ; Σηκωθείτε και φύγετε που να πάρει η ευχή. Δεν θα αλλάξουμε εμείς για εσάς. Αν μή τι άλλο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΝΤΩΣ. Κυριοι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ γκρινιάζετε ενώ τρώτε συνεχώς και ζείτε υπο τον κρατικό κορβανά εις βάρος των υπολοίπων ; Η αναλογιστείτε το αίσχος που βαραίνει την ζωή σας και κουνηθείτε απο τον αναπαυτικό σας καναπέ η αρχίστε να σκέφτεστε λύσεις και αγώνα....

Εδω είναι Ελλάδα! Χωνέψτε το! Τέλος

Υ.Γ

Αναφορικά με τους Μετανάστες που φιλοξενούμε εδώ...

Καλοδεχούμενοι αν και υπερβολικός ο αριθμός σας για μια χώρα όπως η δική μας...Το μόνο που προσωπικά θα ζητούσα ως Έλλην απο εσάς θα ήταν να σέβεστε την χώρα που σας φιλοξενεί και σας παρέχει όπως μπορεί και με όσα διαθέτει ένα καλύτερο(?) μέλλον

Απο αυτό ας ξεκινήσουμε όλοι! Απο τον σεβασμό και την αυτογνωσία....

Απο τα πιο όμορφα κείμενα που έχω διαβάσει...

Έτσι έχουν τα πράγματα και σε όποιον δεν αρέσουν να τα μαζέυει... :D
εύκολα καθόμαστε όλοι μας και λέμε φταίει το ένα φταίει το άλλο...δύσκολα όμως κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα γύρω μας... ;)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:42.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.