Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Προσωπικές Εμπειρίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   μαγεια...επειγον (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6956)

emerald 05-05-14 16:26

εγω θα σε συμβουλευα να πας σε εναν παπα να του πεις οτι σου εχει συμβει.

Ευσταθια 05-05-14 21:13

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το πως λειτουργει η μαγεια :D , και φυσικα κανοντας την παραδοχη απο πριν οτι οι μαγικες τεχνικες ειναι αποτελεσματικες και βρισκονται περισσοτερο κοντα στο φασμα επιρροων υλικων πραγματων, παρα στο αντιστοιχο φασμα επιρροων των εσωτερικων δυναμεων αυθυποβολης.

Δηλαδη τι γινεται κοβωντας τριχες απο το υποψηφιο θυμα μαγειας;
Λεω τωρα εγω που δεν ξερω, ειναι δυνατον η αλλαγη της ιδιοσυχνοτητας λειτουργιας του μοριου του dna των τριχων, να επηρεασει την ιδιοσυχνοτητα λειτουργιας στο μοριο dna του συνολου του οργανισμου του θυματος; ή μηπως μεταλαξεις σε καποια στοιχεια της δομης των τριχων μπορουν να περασουν στην δομη του ενεργου dna του ζωντανου οργανισμου; η τελικα τιποτα απο ολα αυτα;

Ενταξει ξερω απο το πειραμα Ασπεκτ συσχετισμενων σωματιδιων (κοινης συχνοτητας) , κατα το οποιο οι αλλαγες στην συμπεριφορα του ενος σωματιδιου περναγαν ως αλλαγες ακαριαια και στο αλλο σωματιο ανεξαρτητα αποστασης του ενος σε σχεση με το αλλο, οτι αυτο ειναι δυνατο.

Εκει ομως ο συσχετισμος γινονταν μεσω λειζερ το οποιο αφου συντονιζε στην ιδια συχνοτητα τα δυο ανεξαρτητα σωματια, και απο την στιγμη που αυτα απομακρυνονταν, παρα την απομακρυνση λειτουργουσαν ως ενα κοινο σωματιο (με κοινη και συγχρονισμενη συμπεριφορα).

Με ποιον τροπο ο μαγος αλλαζει , αν αλλαζει την συχνοτητα του dna και τι ποσοτητες υλικου δειγματος απαιτουνται για να περασει ο συντονισμος δειγματος-οργανισμου, στον απομακρυσμενο ζωντανο οργανισμο ;

Μηπως συμβαινει κατι αλλο , μηπως η μαγεια ειναι ενα μεγαλο ψεμα;;;;:D

Mirella_S 06-05-14 09:41

Εικαζεται οτι:
Μαγεία οπως εμεις την αντιλαμβανομαστε γινεται σε καποιες χωρες της Καραιβικης π.χ. οπου παιρνοντας τριχες ή προσωπικα αντικειμενα του θυματος,κανουν καποια τελετη-επικληση σε καποια σκοτεινη αρνητικη οντοτητα, κατασκευαζουν κατοπιν μια κουκλα κερινη ή πάνινη που νομιζω οτι την ονομαζουν ''βούλτ'' και η οποια φερει μεσα της ή τις τριχες ή κομματι απο το προσωπικο αντικειμενο του υποψηφιου θυματος και κανοντας κακο στην συγκεκριμενη κερινη ή πανινη κουκλα (καψιμο, τρυπηματα με βελονες), το κακο αυτο, τον πονο δηλαδη, τον αισθανεται πανω του αυτοματως και το θύμα.
Στα δικα μας μέρη, στην Ελλαδα δηλαδη, η παραδοση θελει πέρα απο τα παραπανω υλικά, την μαγεια να απαιτει λαδι απο καντηλι του ταφου καποιου νεκρου, ή την παραδοσικακη κορδελλα με την οποια τυλιγαν το κεφαλι του νεκρου για να μην ανοιγει το στομα, σαπουνια διαβασμενα και καρφωμενα με καρφιά και πολλα αλλα.
Σημαντικο προιον για τους εξασκουντες την ''τεχνη'' της μαγειας θεωρειτε και ειναι πανακριβο σαν αποτελεσματικοτατο υλικο το μανόγαλο.
Το γαλα δηλαδη που προερχεται απο μητερα και κορη οταν ειναι και οι δυο λεχώνες, να εχουν δηλαδη γεννησει ταυτοχρονα.
Το ακριβό του εν λογω προιοντος ειναι γιατι προκειται για κατι εξαιρετικα σπάνιο.
Το σημαντικο για τους πραττοντες τα μαγια ειναι αυτα να μην μπορεσουν ποτέ να ανευρεθουν και να ''λυθουν'' απο ατομα που και παλι συμφωνα με την παραδοση μπορουν να ανιχνευσουν που εχουν κρυφτει τα μάγια και με μια καταλληλη τελετη να τα ''λυσουν'' απελευθερωνοντας ουσιαστικα το θυμα. Η τελετη αυτη εικαζεται πως γινεται στην θάλασσα και πως το υλικό το οποιο χρησιμοποιουσαν προς επιλυση της μαυρης τεχνης επρεπε να το περασουν 40 κυματα, εκφραση που χρησιμοποιειται και σημερα για καποιους λογους.
Για τον λογο αυτο οι καλά μπασμένοι στα κολπα αυτα φροντιζουν να θαψουν τα μαγια σε ταφους ιερωμενων, καλογηρων κλπ διοτι λένε οτι ποτέ δεν τους ανοιγουν για περισυλλογή των οστων.
Επειδη δε ενα απαραιτητο στοιχειο προς την εξασκηση της μαγειας θεωρειται και το χωμα απο νεκροταφειο παλαιοτερα εριχναν οι υπευθυνοι του κοιμητηριου αλάτι στο χωμα (για αυτο και η τελετη επιλυσης στην θαλασσα) το οποιο αποτελει υλικο που καταπολεμά και αποτρεπει την μαγεια.
Προσωπικα ΔΕΝ πιστευω στην μαγεια, πιστευω ομως στην κακή αρνητικη ενεργεια που μορει καποιος να εκπεμψει προς καποιον αλλον.

Ευσταθια 06-05-14 14:00

Ναι αλλα εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως λειτουργει αυτο το πραγμα, και παντα βεβαια υπο την προυποθεση οτι ολα αυτα εχουν καποια πρακτικη φυσικη βαση που εχει αποτελεσματα στα υλικα αντικειμενα.

Για παραδειγμα γιατι με το θαλασσινο νερο και με το αλατι γινεται λυσιμο; λυσιμο τινος πραγματος ; και με ποιον τροπο γινεται η επενδυση αυτης της ενεργειας-φορτισης στα υλικα στοιχεια απο τον μαγο;

Ξερω οτι το θαλασσινο νερο ειναι καλος αγωγος του ηλεκτρισμου εξαιτιας των αλατων που περιεχει χλωριο, νατριο, καλιο κτλ. Το αλατι ομως σε ξηρη μορφη μονο αν γινει διαλυμα με την βοηθεια του βροχινου νερου (το οποιο ειναι κακος αγωγος του ηλεκτρισμου) μπορει να αποκτισει τις ιδιοτητες του θαλασσινου νερου. ΄Η μηπως συμβαινει κατι αλλό;

Εχω αποριες...:D

Mirella_S 06-05-14 14:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ευσταθια (Μήνυμα 108996)
Ναι αλλα εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως λειτουργει αυτο το πραγμα, και παντα βεβαια υπο την προυποθεση οτι ολα αυτα εχουν καποια πρακτικη φυσικη βαση που εχει αποτελεσματα στα υλικα αντικειμενα.

Για παραδειγμα γιατι με το θαλασσινο νερο και με το αλατι γινεται λυσιμο; λυσιμο τινος πραγματος ; και με ποιον τροπο γινεται η επενδυση αυτης της ενεργειας-φορτισης στα υλικα στοιχεια απο τον μαγο;

Ξερω οτι το θαλασσινο νερο ειναι καλος αγωγος του ηλεκτρισμου εξαιτιας των αλατων που περιεχει χλωριο, νατριο, καλιο κτλ. Το αλατι ομως σε ξηρη μορφη μονο αν γινει διαλυμα με την βοηθεια του βροχινου νερου (το οποιο ειναι κακος αγωγος του ηλεκτρισμου) μπορει να αποκτισει τις ιδιοτητες του θαλασσινου νερου. ΄Η μηπως συμβαινει κατι αλλό;

Εχω αποριες...:D

Ειλικρινα δεν το γνωριζω!
Να υποθεσω οτι το αλατι θεωρειται υλικο κατα της μαγειας επειδη πανω στην θαλασσα περπατησε ο Χριστος?
Επισης δεν γνωριζω εαν η επονομαζομενη θαλασσα της Γαλιλαιας πανω στην οποια λεγεται οτι περπατησε ειναι αλμυρη διοτι ουσιαστικα προκειται για λιμνη.
Φυσικα λιμνη ειναι και η Νεκρα θαλασσα αλλα εχει πολλη μεγαλη περιεκτικοτητα σε αλατι.
Παντως γενικα, οι κανοντες επικλησεις και σε δαιμονες τις κανουν μεσα σε εναν κυκλο απο αλατι που εχουν ριξει στο πατωμα για προστασια απο αυτους.
Αντιθετως εικαζεται πως οι δαιμονες λατρευουν κυριολεκτικα την ζαχαρη , η λαικη παραδοση θελει τους μαγους να ταιζουν με ζαχαρη μαυρες γατες για να προσελκυσουν τους δαιμονες.

Ευσταθια 06-05-14 17:55

Μαυρες γαααατες :eek: αχααααα :D

Ας κανουμε καποιες σκεψεις και μερικες εικασιες.

Ξερουμε οτι τα ζωα και ιδιαιτερα οι αγαπημενες μας γατες εχουν πολυ ισχυρη αντιληψη. Ενας απο τους λογους για τους οποιους η αντιληψη τους ειναι τοσο ισχυρη ειναι τα εξαιρετικα οξυμενα αισθητιρια οργανα τους. Τωρα ειδικα για τις μαυρες γατες ισως η επιλογη του χρωματος δεν ειναι μονοσημαντα απλη και ισως εχει κατι παραπανω απο τον απλο φαινοτυπο. Ισως δηλαδη ο εξωτερικος φαινοτυπος μιας μαυρης γατας να υποδηλωνει ενα ισχυροτερο πλαισιο αποκρισης των γονιδιων που εχουν σχεση με την ενισχυμενη ή με την πιο ενισχυμενη αντιληψη αυτων των γατων σε σχεση με τις αλλες γατες. Λεω εγω τωρα...

Μετα αυτο με την τροφη για γατες που ειναι καθαρη ζαχαρη μπορω να κανω αλλες σκεψεις...Θεωρω οτι εξαιτιας του γατισιου βελτιστου μεταβολισμου η ενεργεια της ζαχαρης που προσλαμβανεται ως τροφη απο την γατα, μετασχηματιζεται 100% στο ενεργειακο εγκεφαλικο καυσιμο που ειναι η γλυκοζη και εχει ως πρωτη υλη την ζαχαρη. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τον ανθρωπο , ο οποιος ομως λογο χειροτερου μεταβολισμου δεν μπορει να μετατρεψει παρα μονο ενα ελαχιστο μερος της ζαχαρης που προσλαμβανει μεσω τροφων , σε καθαρη γλυκοζη ως καυσιμο για εγκεφαλικες λειτουργιες (σκεψη- αντιληψη κτλ). Αρα υποθετω οτι ο βελτιστοποιημενος μεταβολισμος της γατας καταφερνει να μετατρεπει ολη την ζαχαρη σε καυσιμο εγκεφαλικο γλυκοζης , και με αυτον τον τροπο αυξανει ακομη περισσοτερο τις αισθητηριακες και κατ επεκταση εγκεφαλικες δραστηριοτητες της πετυχαινοντας ετσι βελτιστοποιοιμενη γατισια αντιληψη επι των ασθενων ενεργειακα φαινομενων...(μπορει να βλεπει τα αορατα) :D

Παμε τωρα στο αλατιιιιιι...
Οι μεγαλυτερες ποσοτητες αλατιου που χρησημοποιουνται ειναι κυριως απο ορυκτα αλατια και οχι απο αληκες ανα τον κοσμο. Επομενως το αλατι ειναι αλατι και απο το ορυχειο. η κτυσταλλικη του δομη ειναι απλη . Αποτελει δειγμα ετεροπολικης ενωσης ενος θετικου στοιχειου (κατιον νατριου) και ενος αρνητικου στοιχειου (ανοιον χλωριου). Οπως ειπα και πιο πανω το διαλυμα αλατονερου αποτελει καλο αγωγο του ηλεκτρισμου. Αν τωρα φανταστω οτι αυτα τα μορια αλατιου δωνουνται σε μια Α ιδιοσυχνοτητα, ισως παραγουν και μια Α ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια ή πιθανον να αποροφουν ανα συγκεκριμενο μηκος κυματος ακτινοβολιας που μπορει να ειναι εξαιρετικα ασθενες ως προς την ενταση του, αλλα οι αμεσες και αμμεσες επιδρασεις του να οδηγουν σε μεγαλης κλιμακας πολυπλοκες επιδρασεις επι διαφορων ασθενων υλικων φαινομενων που ομως κατω απο καταλληλες ενισχυσεις μπορουν να οδηγησουν σε πρακτικα μακροσκοπικα αποτελεσματα επι των βιολογικων οργανισμων....Λεω τωρα εγω ...:D

Μετα η δομη και λειτουργια των κυτταρων του οργανισμου ειναι στηριγμενη στην αποκριση των κυτταρων στην πολωση και εκπολωση τους που ειναι αποτελεσμα διαυλων νατριου και χλωριου τα οποια επιτρεπουν στα κυτταρα να φορτιζονται και να εκφορτιζονται. Δηλαδη το αλατι στον οργανισμο μας αποτελει την πρωτη υλη για τα πιο ουσιαστικα λειτουργικα φαινομενα που του επιτρεπουν να δημιουργει ηλεκτρικες ωσεις και επικοινωνια. Χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα ειναι τα νευρικα κυτταρα τα οποια χρησμοποιουν τους διαυλους νατριου, χλωριου , ασβεστιου και καλιου γαι να στελνουν σηματα και να δημιουργουν επικοινωνιακες δομες μεταξυ τους. Αυτααααα....

Mirella_S 06-05-14 19:47

Θα περιγραψω μια προσωπικη μου εμπειρια απο επισκεψη σε μαγο -τουλαχιστον ετσι τον αποκαλουσε η φιλη μου που με πηγε- απλα για επισκεψη διοτι τον γνωριζε προσωπικα.
Εχουν περασει χρονια απο τοτε, ομως ηταν μια επισκεψη που μου εμεινε αξεχαστη.
Κατοικουσα τοτε στην πλατεια Αμερικης και ενα μουντό απογευμα του Νοεμβρη η φιλη μου προτεινε να τον επισκεφθουμε.
Μην φανταστειτε οτι εμενε μακρυα απο εμενα ο εν λογω κυριος, εμενε καπου στην οδο Ιεροσολυμων, ενα δρομο παραλληλο με τον δικο μου, στον πρωτο παραλληλο απο εμενα δηλαδη.
Εμενε στο ισογειο και πλησιαζοντας στην εισοδο της πολυκατοικιας μπορεσα να διακρινω μεσα απο την κλειστη λευκη κουρτινα κερια αναμμενα.
Ομολογω πως φοβομουν λιγο, η φιλη μου μου ειχε εμπιστευθει πως ο τυπος εμενε πρωτα στον Καναδά και πως ειχε φυγει απο εκει γιατι τον κυνηγουσε η αστυνομια.
Μπηκαμε στην πολυκατοικια, ανεβηκαμε 3 σκαλια στην εισοδο και φτασαμε στην πορτα του που ηταν στα αριστερά.
Ειδα την φιλη μου να κανει τον σταυρο της πριν του χτηπησει το κουδουνι και ομολογω πως ενοιωσα ενα ριγος φοβου να με διαπερνα.
Ακουσα βηματα σε παρκέ, την πορτα να ξεκλειδωνει και υστερα να ανοιγει.
Χωρις να θελω στο παραμικρο να υπερβαλω ειδα εναν ανδρα ψηλό, αδυνατο, με ματια διαπεραστικά, οπως ακριβως ο Κριστοφερ Λή στον Δρακουλα του 1958.
Δεν γνωριζω εαν επιτηδες ειχε κανει καποια πλαστικη επεμβαση στα αυτια του ή αν ηταν εκ του φυσικου τους ετσι ομως εμοιαζαν κερινα σχεδον και λιγο μυτερα στο πανω μερος.
Μας καλωσορισε ευγενικα και μας ειπε να περασουμε στο σαλονι να τον περιμενουμε γιατι ειχε μεσα καποια πελατισα.
Το σαλονι? Ποιο σαλονι?
Ενα πολυ μεγαλο δωματιο, κενό απο επιπλα, που στον ενα τοιχο του υπηρχε ενας πολυ μεγαλος καναπές.
Καθησαμε εκει σιωπηλες και σε λιγο εσκυψα και ψιθυρισα στο αυτι της φιλης μου: ''Γιατι ο χωρος αυτος ειναι ετσι αδειος''?
Η απαντηση της φιλη μου ηταν οτι τον χωρο αυτο τον χρησιμοποιει για να καλει δαιμονες και μου εδειξε κατι που με αφησε κυριολεκτικα εμβροντητη!!
Το ταβανι ηταν σε καποια σημεια γεματο με ιχνη ποδιου με πέντε δαχτυλα οπως εκεινα των πιθηκων.
Θα σας γελασω ομως νομιζω πως καπου πηρε το ματι μου κρεμασμενο στον ιδιο χωρο εναν υφασματινο κυκλο που ειχε πανω του τα 12 ζωδια και που τον εστρωνε στην μεση αυτου του χωρου σαν κυκλο προστασιας μεσα στον οποιο εμπαινε εκεινος για να προστατευθει απο τις σκοτεινες αυτες οντοτητες.
Μαλιστα θυμαμαι οτι η φιλη μου μου ειχε πει πως χρησιμοποιουσε κι ενα ραβδί για να τους χτυπα εαν πλησιαζαν πολυ τον κυκλο προστασιας.
Τελικα καποια στιγμη η πελατισα εφυγε και εκεινος μας φωναξε μεσα.
Μπηκαμε στο δωματιο του κι εκεινος αρχισε να μιλα με την φιλη μου αφου μας συστησε , σε πολυ φιλικο επιπεδο.
Τα ματια μου πλανηθηκαν και περιεργαστηκαν τον χωρο.
Το γραφειο του στην μια πλευρα, απεναντι ενας καναπες που προφανως τον χρησιμοποιουσε και σαν κρεβατι ενω στον αλλο τοιχο υπηρχαν πολλα ραφια.
Πανω σε αυτα τα ραφια υπηρχαν πολλα βαζακια με χωμα, (νεκροταφειου να υποθεσω?), παρα πολλες φωτογραφιες ανθρωπων ανδρων και γυναικων, με καρφωμενες βελονες πανω τους, κερια μαυρα αναμμενα και.............εικονες, ναι εικονες αγιων της εκκλησιας!!!!!!!!!!!!!
Ηταν τοση η απορια και η εκπληξη μου οταν τις ειδα που τον ρωτησα.
Η απαντηση του ηταν οτι:
Οι δαιμονες, τα δαιμονια, οι σκοτεινες δυναμεις γενικα ελκυονται απο τις διαφορες υβρεις και εξευτελισμους απο τον μαγο προς τις εικονες αυτες!
Θυμαμαι ακομη οτι μου ειπε πως την Μεγαλη Παρασκευη κανενας μαγος δεν κανει επικλησεις σε δαιμονες διοτι ειναι η μονη ημερα οπου το κακο ειναι πανισχυρο λογω του ''θανατου'' του Θεου ημερα οπου η ασβεστος λυχνια που υπαρχει πανω στην Αγια Τραπεζα παραμενει σβηστή μεχρι το ξημερωμα του Μεγαλου Σαββατου οπου ειναι ημερα Αναστασης η λυχνια θα ξαναναψει και οι δαιμονες θα αποχωρησουν πανικοβλητοι.
Αληθεια? Ψεμματα???
Αυτα μου ειπε αυτα διηγουμαι.
Το μονο που δεν μπορεσα ποτε μου να ξεχασω ηταν τα ακρως διαπεραστικα ματια αυτου του ανθρωπου, ενα βλεμμα που κυριολεκτικα σε παγωνε ως μεσα.

Ιέρεια 06-05-14 20:07

Αν σκεφτούμε ότι το θαλασσινό νερό μας βοηθάει να επιπλέουμε σε σχέση με το απλό νερό για παράδειγμα της πισίνας, αυτό τα λέει όλα, η θάλασσα έχει αυτή την πλούσια δομή και περιεκτικότητα, οπότε γιαυτό και είναι και ποιο εύκολο να την περπατήσει κανείς αφού το θέτουμε έτσι.

Τώρα για τον κύκλο που κάνουν με το αλάτι οι μάγοι, το αλάτι ανέκαθεν θεωρείται ότι ξορκίζει το κακό, ή και διώχνει και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, αυτό ξεκινάει από πολύ παλιά από την Αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πρόσφεραν αλάτι στις θυσίες προς τους θεούς, μάλλον σαν ένδειξη αιωνιότητας γιατί αυτό συνδέεται βέβαια μάλλον και με τους Αιγύπτιους, όπου οι Αιγύπτιοι κάλυπταν πρώτα τα σώματα των νεκρών με αλάτι και στη συνέχεια τα εμβάπτιζαν σε έλαιο από απόσταγμα κέδρου, σύμφωνα με νέες μελέτες Γερμανών επιστημόνων, για να τους ταριχεύσουν.

Χωρίς όμως το χλωριούχο νάτριο ο άνθρωπος δε θα μπορούσε να ζήσει, το άλας έχει και ασηπτικές ικανότητες (γιαυτό και αναφέρω και ποιο πάνω ότι είναι ένδειξη ζωής) και γι αυτό δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, αν σκεφτούμε ότι οι δαίμονες κυριεύουν τους ανθρώπους, πως γίνεται αυτό;

Κάποια ιδιότητα θα έχουν και μάλλον θα είναι κάτι σαν ένα πολύ μικρό οργανισμό που αφήνουν και θα έχει σχέση με τον εγκέφαλο αν το δούμε διαφορετικά, γιατί δεν νομίζω να κατοικούν έτσι απλά μέσα στον άνθρωπο και μην ξεχνάμε τίποτα δεν είναι άυλο.

Τώρα για τις γάτες σύμφωνα με μελέτες, δεν έχουν της αίσθηση του γλυκού από ότι έχω διαβάσει οπότε και δεν το τρώνε, κατά περίεργο λόγο η γάτα μου είναι γκρι και μονόχρωμη και της αρέσουν τα γλυκά, γούστα είναι αυτά.

Τα μάγια όντως εμφανίζονται κατά την διάρκεια του Πάσχα και εκδηλώνονται μεγάλη παρασκευή μου έχει συμβεί και εμένα προσωπικά, όπως και το αντίθετο δεν πιάνουν και ξορκίζονται τα Θεοφάνια αν έχουν γίνει μάγια λύνονται.

Ευσταθια 07-05-14 02:14

Παράθεση:

Τώρα για τον κύκλο που κάνουν με το αλάτι οι μάγοι, το αλάτι ανέκαθεν θεωρείται ότι ξορκίζει το κακό, ή και διώχνει και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, αυτό ξεκινάει από πολύ παλιά από την Αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πρόσφεραν αλάτι στις θυσίες προς τους θεούς, μάλλον σαν ένδειξη αιωνιότητας γιατί αυτό συνδέεται βέβαια μάλλον και με τους Αιγύπτιους, όπου οι Αιγύπτιοι κάλυπταν πρώτα τα σώματα των νεκρών με αλάτι και στη συνέχεια τα εμβάπτιζαν σε έλαιο από απόσταγμα κέδρου, σύμφωνα με νέες μελέτες Γερμανών επιστημόνων, για να τους ταριχεύσουν.

Χωρίς όμως το χλωριούχο νάτριο ο άνθρωπος δε θα μπορούσε να ζήσει, το άλας έχει και ασηπτικές ικανότητες (γιαυτό και αναφέρω και ποιο πάνω ότι είναι ένδειξη ζωής) και γι αυτό δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, αν σκεφτούμε ότι οι δαίμονες κυριεύουν τους ανθρώπους
Μα αν ισχυε αυτο τοτε και υπο την προυποθεση τι η μαγικη επιρροη ειναι αληθινη και φυσικα εχει αρνητικη χροια, η κατοχη εστω και ελαχιστης ποσοτητας αλατιου απο το θυμα ή ακομα και απο τπ υποψηφιο θυμα θα απετρεπαι την μαγικη επιδραση και αρα οι αρνητικες επιρροες δεν θα μπορουσαν να υλοποιηθουν. Δηλαδη θα αρκουσε η "επενδυση" λιγου αλατιου πανω μας για να αποτραπει η καθε αρνητικη παρενεργεια που εκπορευται απο κακη επιβουλη.

Επομενως εδω η μαγικη ιστορια εμφανιζει αντιφαση , και η αντιφαση ειναι ουσιωδης, πραγμα που με κανει να σκεφτω οτι το ολο πραγμα ειναι πλανη και απλα γινεται για να υποστηριξει ενα μεγαλο ψυχολογικο ψεμα...

Mirella_S 07-05-14 09:27

Να συμπληρωσω για τις γατες (οχι τις μαυρες αλλα ολες), πως καποιες θρησκειες οπως οι αρχαιοαιγυπτιακες (η θεά Μπάστ ή Μπάστεκ) τις θεωρουν ζωα ιερα διοτι εικαζεται οτι πατουν με το ενα ποδι σε αυτην την ζωή και με το αλλο στην επόμενη!
Οντως οι γατες δεν τρωνε γλυκο γιατι ο εγκεφαλος τους δεν αναλυει την αισθηση του, αντιθετα με τα σκυλιά που λατρευουν τα γλυκα μολονοτι δεν κανει στο παραμικρο να τα τρωνε!
Αγαπητη Ιερεια η δικη μου ψιψινα (μια απο τις 5 που εχω, απο διασώσεις ολες), αρεσκεται στο να πινει φραπέ εαν τον ξεχασω πανω στο τραπεζι!!!!
Ειναι κατι που ειλικρινα μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:04.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.