Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ένα περίεργο βίντεο από την Greenpeace (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2746)

agaliarep 14-08-07 09:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sumotori
Αν νομίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται με τις απειλές,τότε θέλουν πόλεμο.

Μεγάλη κουβέντα λες… Θέλουν πόλεμο. Και τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε από την σημερινή κοινωνία; Τι θέλουμε από τα σημερινά παιδιά;
Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει και τι ακριβώς θέλει η Greenpeace, εγώ μπορώ να δεχτώ ότι είναι η πιο καλή μας εταιρεία, αλλά το βίντεο με βάζει σε πολλές σκέψεις. Γενικά όλοι όσοι προσπαθούν να παίξουν ένα παιχνίδι με τα παιδιά με βάζουν σε σκέψεις. Βλέπετε είναι περίεργες εποχές. Όταν κάποιος παίζει με ένα παιδί μπορεί να είναι απλά ένας καλός κύρος ή ένας παιδεραστής. Και έχουν γίνει πολλοί οι παιδεραστές τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να μην μπορείς να ξέρεις εάν είναι ή όχι παιδεραστής, μπορεί να μην μπορείς να κρίνεις τις προθέσεις του, αλλά μπορείς να τον κρίνεις από το παιχνίδι. Και αυτό το παιχνίδι (το βίντεο) εμένα απλά δεν μου αρέσει. Δεν μπορώ να ξέρω εάν είναι «παιδεραστές» ή όχι, αλλά το παιγνίδι είναι βρώμικο. Τόσο βρώμικο που εμένα μου φέρνει στο μυαλό άλλα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες εκμεταλλεύονται τα παιδιά, τον ενθουσιασμό τους, την μη ολοκληρωμένη προσωπικότητα τους και την αδυναμία κριτικής αντίστασης στην προπαγάνδα προκειμένου οι ηγεσίες του να αποκτήσουν πιστά, πειθαρχημένα ανδρείκελα.
Η Χιτλερική Νεολαία, η Φασιστική Νεολαία στην Ιταλία, η Κομσομόλ, οι Πιονέροι και οι Νεαροί Οκτωβριστές της ΕΣΣΔ, οι Ερυθροφρουροί του Μάο, η Νεολαία Μεταξά, τα παιδιά που έγιναν στρατιώτες στην Αφρική είναι μερικά μόνο παραδείγματα όλου αυτού του βρώμικου παιχνιδιού. Όταν παίρνεις ένα παιδί και του μαθαίνεις ότι οι μεγάλοι είναι οι κακοί και του βάζεις στο στόμα του λέξεις όπως είσαστε μαζί μας ή εναντίον μας και αυτό το βίντεο το βλέπουν χιλιάδες εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τότε θέλεις ή δεν θέλεις δημιουργείς μια στρατιά από νέους που ακολουθούν έναν δρόμο βίας που ενέσημα έχεις ποτίσει με αυτά και πολλά άλλα βίντεο.

"H Xιτλερική Nεολαία, η οποία το 1933 - μετά την άνοδο του Xίτλερ στην εξουσία - γιγαντώθηκε και έφτασε να αριθμεί 3,5 εκατομμύρια μέλη, συνιστούσε μια ελκυστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στον κόσμο των ενηλίκων.
Oι εκδρομές, οι κατασκηνώσεις και κάθε λογής ομαδικές εκδηλώσεις και εξορμήσεις, η ατομική ευθύνη, τα περιθώρια αυτενέργειας, καθώς και η ανάληψη ηγετικών θέσεων από τους ίδιους τους νέους αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα για πολλούς νεαρούς και νεαρές."
W. Mickel - B. Wiegand (επιμ.), Geschichte, Politik und Gesellschaft (Bd. 1: Von der Französischen Revolution bis zum Ende des 2. Weltkrieges), Bερολίνο 1998, σελ. 343-44.

Και επιστρέφω στην αρχή. Τελικά τι θέλουν; Πόλεμο; Τελικά τι θέλουμε; Πόλεμο;

R-b-t3r 14-08-07 10:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sumotori
Mordiel,
πολύ πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι η greenpeace έχει χρησιμοποιηθεί και σαν μοχλός πίεσης προς κυβερνήσεις κρατών που έχουν παραβεί κάποιους περιβαλλοντικούς κανόνες (λέμε τώρα...)

π.χ η γαλλία και η γερμανία έδωσαν την συγκατάνευσή τους στην οργάνωση να πάει να πιέσει την ιαπωνία για τη σφαγή των φαλαινών

Ωραία μέχρις εδώ...αλλά ποιος το έκανε αυτό ? η γαλλία ? ας γελάσω ! αυτοί εξαφάνισαν ολόκληρες ατόλες στον ειρηνικό με το πρόσχημα της δοκιμής βόμβας

Τότε που ήταν η greenpeace ? Έγινε ή δεν έγινε η ζημιά ? Τα λεφτά που έδωσες εσύ στην οργάνωση,χρησιμοποιήθηκαν μήπως για την δημιουργία μιας καινούριας ατόλης ?

Επίσης λες για τα μέλη της που έχουν υποστεί φυλακίσεις,δίκες κλπ κλπ

Εμ,εδώ σε θέλω λοιπόν !

Εσύ μπορεί να είσαι ο επόμενος που θα την πληρώσει,ως συμμετέχων σε κάποια δραστηριότητα της οργάνωσης,αλλά σίγουρα όχι αυτός που την έφτιαξε ούτε αυτός που τη διοικεί,ούτε καν ο γενικός γραμματέας !

Ένας εθελοντής θα είναι ο οποίος εκτός των χρημάτων του έχει χάσει και πολύτιμο χρόνο και ενέργεια μέσα από όλα αυτά

Θα μου πεις...τα λεφτά είναι το πρόβλημα τώρα ?

Θα σου απαντήσω...αν σου περισσεύουν,όχι δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα,αλλά επειδή οι περισσότεροι εθελοντές είμαστε εσύ κι εγώ,τα λεφτά μας είναι πολύτιμα

Αν πρέπει να πληρώνεις συν τους λογαριασμούς σου και τα πάγια σου και την greenpeace,τότε υπάρχει πρόβλημα

Επαναλαμβάνω,γίνονται καθόλου επενδύσεις με τα λεφτά των εθελοντών ? Υπάρχει ροή χρήματος από τα διαφυγόντα κέρδη από πιθανούς μισθούς,ή μόνο παρακράτηση εσόδων ?

Αν τα λεφτά μένουν στην greenpeace και δεν ξέρουμε που ακριβώς πάνε,τότε υπάρχει χοντρό πρόβλημα
(το οποίο βέβαια δεν είναι πρόβλημα για όσους στηρίζουν την οργάνωση αυτή)

Τέλος για το βίντεο,που είναι και το θέμα μας,τι να μας πει και το παιδάκι με την κουκούλα ? Τι ξέρει αυτό για να μας τι λέει έτσι ? Αυτός δηλαδή τι θα κάνει όταν γίνει σαν εμάς ? Θα τρέχει στα happenings της greenpeace και θα παριστάνει τον ακτιβιστή ? Θα σώσει τον πλανήτη ? Ή, θα βγάλει μόνο το μένος του επάνω μας κι όποιον πάρει ο χάρος ?

Αυτοί που έστησαν το βίντεο αυτό, θα έπρεπε να ντρέπονται για τον τρόπο που δασκάλεψαν το παιδί αυτό.

Αν νομίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται με τις απειλές,τότε θέλουν πόλεμο.

H Greenpeace είναι "ύποπτη" οργάνωση και δεν έχει και τόσο αθώους σκοπούς. Θα σας καλούσα να μην παίρνετε σοβαρά την εν λόγω οργάνωση και να συγκεντρώνεστε στο τι μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι.

Εγώ πχ τόσα χρόνια δεν είδα να μας λέει η Greenpeace να μας παροτρύνει να μην τρώμε λεκιθίνη σόγιας ή τροποποιημένο άμυλο, ή να κόψουμε τα corn flakes γιατί παράγονται από γενετικά τροποιημένα φυτά. Προφανώς ή δεν ξέρουν (που σημαίνει ότι είναι ανίδεοι) ή ξέρουν και δεν πράττουν τίποτα (που αναιρούν τον σκοπό υπαρξής τους).
Γιατί η Greenpeace δεν συμμετέχει ενεργά στη δασοπυρόσβεση? Ή μήπως οι φωτιές είναι άσχετες με την οικολογία? Γιατί δεν καταγγέλει τις εταιρίες ή τους δήμους στην ελλάδα που δεν ακολοθούν τους όρους του βιολογικού καθαρισμού ή δεν έχουν με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον?

Μόνο οι φώκιες και οι χελώνες τους νοιάζουν και όλως τυχαίως τα περισσότερα αυτά τα θαλάσσια πάρκα στην Ελλαδα βρίσκονται σε περιοχές που υπάρχει πετρέλαιο κοντά στην επιφάνεια.
Πολλές συμπτώσεις ρε γαμώτο!!! Μάλλον ιδέα μου θα είναι.... Ή μήπως?

sumotori 14-08-07 12:16

Κάπου εκεί βρίσκομαι κι εγώ φίλε.

Συν την greenpeace βάζω και κάτι UNICEF,UNESCO κλπ κλπ

Πιο πολύ για στοές τις κόβω παρά για ΜΚΟ...

γηγενης 14-08-07 13:03

οντως τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως φαινονται
ολοι οσοι βρησκονται σε μεγαλες θεσεις μεσα στις διαφορες εταιριες προστασιας χλωριδας/πανιδας ειναι εκει γιατι τρωνε πολυ καλα
και βεβαιως το τελευταιο που τους ενδιαφερει ειναι ο σκοπος της εταιριας

αν ηθελε η πρασινη ειρηνη θα ειχε κανει πολλα περισοτερα απο το να βαζει μερικους εθελοντες να δενονται σε δεντρα και να φωναζουν

τα κτηρια που στεγαζουν τα γραφεια τους πληρουν τις οικολογικες τους ανησυχιες;;
εχουν αλαξει τις λαμπες του κτηριου;;;
κανουν ανακυκλωση τα σκουπιδια τους;;
εχουν βαλει ηλιακους συλεκτες στην ταρατσα του κτηριου;;
εχουν μετατρεψει το κτηριο ετσι ωστε το νερο που θερμενετε απο τους ηλιακους συλεκτες να ζεσταινει και το κτηριο ωστε να μην καινε τον χειμωνα πετρελαιο;;;
εχουν μετατρεψει τους συλεκτες ωστε να παραγουν το ρευμα που θελουν;;;

γιατι δεν νοικιαζουν μερικα στρεματα εδαφους να κανουν καλιεργειες με οργανικο λιπασμα;;;
ετσι και δουλεια θα δωσουν σε νεους στην επαρχια και θα συνησφερουν
στον αγωνα τους

Akalyptos 14-08-07 16:44

Θέλοντας να συνεχίσω το αρχικό θέμα , θέτω τους παρακάτω μεταφυσικούς προβληματισμούς βασισμένος στο video και στο σχόλιο του chris82 :

1. Αν το παιδάκι δεν είναι αυτό που φαίνετε (παιδάκι) , αλλά κάτι άλλο ενδεδυμένο με τη μορφή παιδιού τότε μου ακούγονται λογικό το "...μπορεί σήμερα να είμαι απλώς ένα παιδί, αύριο όμως θα είναι διαφορετικά..." και "...δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια...", ίσως πράγματι αύριο να δούμε το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το "κουστούμι".

2. Αυτά τα "παιδάκια" πρέπει να είναι καιρό κοντά μας , δίπλα μας , ανάμεσα μας ώστε να μας λένε "...αυτή είναι η τελευταία φορά που σας μιλάω..." , "...σας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσετε το πρόβλημα..." , "...τώρα ήρθε η σειρά μας..." , "...δεν θα εξαρτόμαστε από εσάς..." , "...είστε φίλοι ,ή είστε εχθροί..." .

Για κάποιο μυστήριο λόγο όταν έβαλα τις παραπάνω εκφράσεις σε αυτή τη σειρά , στο μυαλό μου ήρθαν όλα αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει για μυστικές σχέσεις και συμφωνίες εξωγήινων με ειδικές υπηρεσίες μεγάλων κρατών (ΗΠΑ, Αγγλία κλπ).
Μήπως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και πλέον είμαστε μπροστά σε ένα διάγγελμα?

Δεν ασπάζομαι τα παραπάνω αλλά ούτε και τα απορρίπτω. Το θέτω απλώς για περαιτέρω προβληματισμό και συζήτηση…

sumotori 14-08-07 18:24

Δεν είναι περίεργο σαν ιδέα.
Αυτά τα παιδιά είναι πολλά ? Κυκλοφορούν πολλά τέτοια στους δρόμους ? :)

Δε μοιάζει βέβαια για παιδί...μόνο σαν αυτά στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ.
Αλλά πολύ απειλητικό ακούγεται και πολύ βλοσυρό βλέμα έχει.

Βάζω όμως στοίχημα ότι μετά το διαφημιστικό,θα γύρισε κι αυτό στην αλάνα για να παίξει μπάλα με τους φίλους του...όπως είναι και το φυσιολογικό άλλωστε :confused:

chris82 15-08-07 05:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Akalyptos
Θέλοντας να συνεχίσω το αρχικό θέμα , θέτω τους παρακάτω μεταφυσικούς προβληματισμούς βασισμένος στο video και στο σχόλιο του chris82 :

1. Αν το παιδάκι δεν είναι αυτό που φαίνετε (παιδάκι) , αλλά κάτι άλλο ενδεδυμένο με τη μορφή παιδιού τότε μου ακούγονται λογικό το "...μπορεί σήμερα να είμαι απλώς ένα παιδί, αύριο όμως θα είναι διαφορετικά..." και "...δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια...", ίσως πράγματι αύριο να δούμε το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το "κουστούμι".

2. Αυτά τα "παιδάκια" πρέπει να είναι καιρό κοντά μας , δίπλα μας , ανάμεσα μας ώστε να μας λένε "...αυτή είναι η τελευταία φορά που σας μιλάω..." , "...σας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσετε το πρόβλημα..." , "...τώρα ήρθε η σειρά μας..." , "...δεν θα εξαρτόμαστε από εσάς..." , "...είστε φίλοι ,ή είστε εχθροί..." .

Για κάποιο μυστήριο λόγο όταν έβαλα τις παραπάνω εκφράσεις σε αυτή τη σειρά , στο μυαλό μου ήρθαν όλα αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει για μυστικές σχέσεις και συμφωνίες εξωγήινων με ειδικές υπηρεσίες μεγάλων κρατών (ΗΠΑ, Αγγλία κλπ).
Μήπως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και πλέον είμαστε μπροστά σε ένα διάγγελμα?

Δεν ασπάζομαι τα παραπάνω αλλά ούτε και τα απορρίπτω. Το θέτω απλώς για περαιτέρω προβληματισμό και συζήτηση…

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο ακάλυπτος και θέλω να το δώσετε περισσότερη προσοχή.ΣΥΝ βέβαια για το όσα υπόθηκαν για τις πραγματικές προθέσεις αυτών των εταιριών (...)

PUCK 16-08-07 14:12

Στη σελίδα 3 του παρόντος θέματος και στο μήνυμα #26, είχα γράψει :

Παράθεση:

Υ.Γ. Έχω στείλει e-mail στο Ελληνικό γραφείο της GreenPeace σχετικά με το παρόν θέμα και ζήτησα την επίσημη, αν έχουν,
άποψη για τη νέα τους διαφημιστική καμπάνια, καθώς και την άδειά τους να τη δημοσιεύσω εδώ.

Καλό θα ήταν να έχουμε και την "απολογία" του "κατηγορούμενου".

Αν έχω νέα, θα τα μάθετε.
Η απάντηση αυτή έφτασε στο e-mail μου με την άδεια να τη δημοσιεύσω. Είναι η ακόλουθη :

Παράθεση:

Μετά από 20 χρόνια επίμονης και μοναχικής δράσης, οι κλιματικές αλλαγές βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα όμως, οι κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εδώ. Τα όρια για δράση έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο: είτε είναι μέρος της λύσης είτε είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για την παραμικρή δικαιολογία (του τύπου «δεν τόξερα», «δεν είναι ακόμα βέβαιο», «ποιός ζει και ποιός πεθαίνει σε 50 χρόνια»). Η αδράνεια δεν είναι λύση. Όπως λέει και ο (υπέροχος) πιτσιρικάς «δε θα απαρνηθούμε το μέλλον μας». Όποιος το απαρνηθεί απλώς στρουθοκαμηλίζει. Και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε «χαριτωμένοι» μαζί του.

Φιλική και ειλικρινής συμβουλή σε όσους δεν αρέσει το συγκεκριμένο σποτάκι: υπάρχει πάντα το τηλεκοντρόλ. Μην ξεχνάτε όμως: αποφεύγοντας το σποτάκι δεν αποφεύγετε τις κλιματικές αλλαγές. Για αυτό θα χρειαστεί πραγματική δράση από τον καθένα μας.

Μετά το σποτάκι με τον εξαγριωμένο πιτσιρίκο, ακολουθεί σειρά μηνυμάτων που μιλάνε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας. Μικρές και απλές ενέργειες (όπως η αλλαγή μιας συμβατικής λάμπας με μια εξοικονόμησης) παρομοιάζονται με κλασικές δυναμικές δράσεις της Greenpeace, μπροστά στην απειλή των κλιματικών αλλαγών αλλά και στη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γίνε λοιπόν ο ακτιβιστής της κάθε μέρας. Γίνε μέρος της λύσης και σπάσε την αδράνεια.

skeptic 16-08-07 15:14

Παράθεση:

αποφεύγοντας το σποτάκι δεν αποφεύγετε τις κλιματικές αλλαγές.
Δεν έχει και πολύ άδικο σ'αυτό.
Οι κλιματικές αλλαγές ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Σημαντικό μέρος των πάγων των πόλων και των παγετώνων ήδη έχουν αρχίσει να λιώνουν μεταβάλοντας το κλίμα του πλανήτη και ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας.
Και επειδή κάποιοι δεν πιστεύουν ότι λιώνουν οι πάγοι είτε επειδή εκπροσωπούν συμφέροντα μολυσματικών βιομηχανιών είτε από απλή άγνοια ορίστε και κάποιες φωτογραφίες "πρώην" παγετώνων. Άλλωστε μια εικόνα=1000 λέξεις...

H τήξη του παγετώνα Γκρίνελ, Αλάσκα-ΗΠΑ Β.ημισφαίριο, συγκριτική φωτογραφία:
http://formontana.net/grinell.jpg

Τήξη Παγετώνα Κόρι Κάλις στις Άνδεις, Ν.ημισφαίριο:
http://www.realclimate.org/QoriKalis.jpg

Τήξη Παγετώνα Τσακαλτάγια, Βολιβία, Ν.ημισφαίριο:
http://img259.imageshack.us/img259/8...eltdownss7.jpg

Ήδη αρκετά νησιά στον ειρηνικό αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την άνοδο της στάθμης. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά...

Akalyptos 16-08-07 15:58

Σόρρυ φίλε , αλλά όπως στα είπα : μπλα , μπλα , μπλα και από χυλοπίτα τίποτα.
Δεν περίμενε κανείς την GreenPeace για να δεί τις αλλάγες που συντελούνται στο περιβάλλον... Τις βλέπει και μόνος του!!!
Για τα οικονομικά (ταμπακιέρα) ΤΙΠΟΤΑ!!!
Έχουν δίκιο σχετικά με το τηλεκοντρόλ και μ' αρέσει το δημοκρατικό στυλάκι "...Φιλική και ειλικρινής συμβουλή σε όσους δεν αρέσει το συγκεκριμένο σποτάκι: υπάρχει πάντα το τηλεκοντρόλ..." , προσελκύει πράγματι πολύ κόσμο!!!
Ρε ΟΥΣΤ!!!
Όσο δε για τα άλλα σποτάκια με το τι πρέπει να κάνει ο κοσμάκης για να προστατέψει το περιβάλλον , θα ήταν καλύτερα να λένε στις βιομηχανίες και τις κυβερνήσεις τι πρέπει να κάνουν...
Anyway , δεν είναι το θέμα μας η εν λόγο οργάνωση , οπότε και ας μείνουμε στο θέμα.
Ουφ φούντωσα πάλι....

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:57.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.