![]() |
Κώστα με παρεξήγησες νομίζω!
Δεν είμαι μισαλλοδοξη και ούτε είρωνας και δεν κάνω ερωτήσεις με σκοπό να απορρίψω τις απαντήσεις!Το μόνο που ζητάω είναι να καταλάβω! Οπότε σίγουρα δεν θα ξεκινούσα την ανάλυση όπως θα περίμενες!Τουλάχιστον όχι με τόση λεπτομέρεια!Με κάλυψε η απάντηση που σου έδωσε ο no slave: Παράθεση:
Παράθεση:
Π.χ. μου αρέσουν οι σοκολάτες, αλλά ξέρω τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης!Σταματάω λοιπόν να εφοδιάζω το σπίτι και έτσι δεν τις τρώω!Αν βρεθώ όμως κάπου και μου προσφέρουν μια, θα υποκύψω, διότι δεν έχω δουλέψει με τον εαυτό μου ώστε να είμαι δυνατή να πω όχι! Το μόνο που έχω κάνει είναι να μη βρίσκω σοκολάτα στο σπίτι όταν θα θελήσω!Το πάθος είναι εκεί, υπάρχει αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί!Οπότε είναι ανόφελο! Όσο για Παράθεση:
Φιλικα |
εκκλησια ειναι οι ανθρωποι . στο ναο πας μονο για τις γιορτες , καμια προσευχη , και την κυριακη .
|
Παράθεση:
Ο Θεός μόνο είναι απαθής. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι ¶γιος, κάνουμε κάποια προσπάθεια να απαλαγούμε από τα πάθη μας. Ό,τι και αν κάνουμε το κάνουμε με την Χάρη του Κυρίου και όχι από τις δικές μας ικανότητες. Ο Κύριος βλέπει την αγαθή προαίρεση και συνεργεί. Η προσπάθεια δεν είναι ανόφελο πράγμα, δεικνύει την αγαθή πρόθεση, και η πρόθεση μετράει. Παράθεση:
Εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών(το σώμα ), με Κεφαλή τον Χριστό. Η Εκκλησία είναι Θεραπευτήριο που προσέρχονται όσοι αναγνωρίζουν την ασθένειά τους προς θεραπεία. Υπάρχουν οι βαριά ασθενείς που βρωμάει ο τόπος, αλλά και οι λιγότερο ασθενείς. Η θεραπεία τελειώνει με την αναχώρηση του ασθενούς για την Ουράνιο Βασιλεία. Εκτός Εκκλησίας παραμένουν οι "καθαροί" οι "υγιείς" που δεν Την χρειάζονται! Ο Κλήρος αποτελείται από ανθρώπους και όχι Αγγέλους. Ένα ποσοστό εξ αυτών είναι χριστέμποροι και Ιούδες. Οι πιστοί προσέρχονται για αγιασμό από τα τελούμενα Μυστήρια και όχι για τους κακούς Ιερείς. Όταν αρρωστήσει κάποιος ενδιαφέρεται για καλό ιατρό, όταν δε τον βρει δεν εξετάζει αν είναι κίναιδος ή άθεος κ.λ.π. |
για ακομη μια φορα ... οταν πατε εκκλησια τον εαυτο σας φροντιζετε και οχι τον παπα ... τα λεφτα που πανε ταχα στον παπα ...μην τα δινετε εκει , αλλα σε φτωχους ,γερους, ανυμπορους κτλ .
ανθρωποι να εμπιστευτεις υπαρχουν ... αλλα θελει λιγο ψαξιμο . |
Παράθεση:
επισημάνω σε Λαράσκα και νο σλειβ το γεγονός ότι ΟΝΤΩΣ η έκφραση «Τι εμοί και σοι;», σύμφωνα και με το επεξηγηματικό κείμενο, είναι έκφραση έλλειψης σεβασμού και μια έντονα αυθάδη έκφραση που υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα ευγενικό και καλλιεργημένο άτομο δεν την εκτοξεύει προς την μητέρα του. Δηλαδή στο πρώτο σκέλος της παρατήρησής μου, ο silverCOSTAS επιβεβαίωσε αυτό που έλεγα σε αντίθεση με τον λαράσκα που επέμενε να βλέπει μια φράση συνηθισμένη που δεν συνεπάγεται ουδεμία αυθάδεια. Βέβαια ο silverCOSTAS δικαιολογεί αυτήν την αμετροέπεια του ανάγωγου Ιησού με την εξής φράση (κάτι μεταξύ αυταπάντησης και ερωτωερώτησης): «Δεν σέβεται τη μητέρα του;Μη γένοιτο να σκεφθούμε τέτοιο πράγμα για τον Ιησού.» Με άλλα λόγια, την εκδοχή ότι ΌΝΤΩΣ δεν σέβεται την μητέρα του, την απορρίπτουμε επειδή... just because που λένε. Επειδή είναι ο Θεός μας και παιδιά βρέστε μια οποιαδήποτε αληθοφανή εκδοχή και αμολήστε την... ένας θεός ΠΟΤΕ δεν αντιμιλάει στην μαμά του. Τι λέτε ωρέ ... Όταν έχουμε δύο εκδοχές που μπορούν να εξηγήσουν εξίσου καλά ένα πρόβλημα, οφείλουμε, αν είμαστε σοβαροί ερευνητές, να κρατήσουμε εξίσου αποστάσεις και απ τις δύο εκδοχές και να επανεξετάσουμε το θέμα. Αποφάνσεις του τύπου «Μη γένοιτο να σκεφθούμε τέτοιο πράγμα για τον Ιησού.» μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν. Συνεχίζει ο silverCOSTAS με πληκτικούς μονόλογους, λέει «Θέλει να διδάξει τη μητέρα του μια μεγάλη αλήθεια, ότι βγήκε πλέον από την ιδιωτική ζωή και μπήκε στη ...» Δηλαδή, δεν θα μπορούσε να διδάξει την μητέρα του με πιο ευγενικά και καθώς πρέπει λόγια αλλά έπρεπε να την κάνει ρεζίλι μπροστά στον κόσμο και να την πει "γυνή", έ, ρε ξύλο που του χρειάζεται του παλιόπαιδου λέμε... Νομίζω πως το σύνολο της απάντησης του silverCOSTAS δεν μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο της απολογητικής κλάψας... μου θυμίζει όλο αυτό έναν φανατισμένο καφενόβιο οπαδό του ΠΑΟΚ που κατηχήθηκε, ορθοδοξοποιήθηκε και στρατολογήθηκε στις τάξεις των ηλεκτρονικών ιεροκηρύκων, πάρα πολύ απότομα, μέσα σε μια βδομάδα ή κάτι τέτοιο λέμε. |
Αγαπητοί laraska και silverCOSTAS διαβάζω τις απόψεις σας και πέραν του ότι είμαι αντίθετος στις αυθαίρετες-αναπόδεικτες ερμηνείες του προφίλ των συμπεριφορών του Θεού, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που προσεγγίζετε το σύνολο εκείνων των παπάδων που σαφώς θεωρούνται αμφιβόλου ηθικής.
Μου κάνει εντύπωση η ελαφρότητα με την οποία προσπερνάτε ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να υιοθετούν οι ιερείς κι αυτό είναι το να κάνουν πράξη τα όσα διδάσκουν. Συνεχώς διαβάζω πως και αυτοί είναι άνθρωποι, κι αυτοί έχουν αδυναμίες, όλοι κάποτε θα κριθούν, μη δίνετε σημασία σε τέτοιους παπάδες, πηγαίνετε στο ναό για εσάς κι όχι για τους παπάδες κλπ κλπ. Προσωπικά θεωρώ πως μία τέτοια ουδέτερη έως παθητική-αδιάφορη στάση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα δρα ενάντια στην εικόνα της εκκλησίας και μάλιστα φτάνει σε σημείο να μετατοπίσει το στοιχείο της αποτελεσματικότητας που έχουν οι διδασκαλίες της. Αν λοιπόν οι διδασκαλίες που προωθούνται μέσω άμβωνος, κατηχητικών, βιβλίων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, προσωπικής κατήχησης κλπ βλέπουμε πως δεν γίνονται πράξη, όχι μόνον από μεγάλο μέρος του ποιμνίου αλλά και πολλών ιερέων επίσης, κατανοούμε πως τελικά το "σύστημα" δεν λειτουργεί (το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση δεν είναι δικό μου πρόβλημα να το λύσω αν κι έχω καλή εικόνα του γιατί συμβαίνει...). Φτάνουμε λοιπόν να κάνουμε την παραβατική συμπεριφορά φυσιολογικό μέρος της κάστας των ιερέων και συνήθη συμπεριφορά αυτών, τη στιγμή κατά την οποία οι ίδιοι οι ιερείς έπρεπε να αποτελούν ζωντανά παραδείγματα έμπρακτης διδασκαλίας. Θέλω επίσης να σημειώσω πως οι ιερείς δεν αποτελούν την οποιαδήποτε ομάδα που μπορεί να αξιώνει ηθική, καθώς στο βωμό της ηθικής έχουν γίνει ανοσιουργήματα και από πολιτικούς, από εκπαιδευτικούς, από στρατιωτικούς κλπ, πλην όμως, η ειδοποιός διαφορά αυτών των εκφραστών της ηθικής και του ορθού βίου σε σχέση με τους ιερείς είναι ότι ο παράγοντας ηθική (διευρυμένος πλέον) αποτελεί προστιθέμενη αξία για τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ για τους ιερείς αποτελεί τον λόγο ύπαρξής των! Κατανοούμε λοιπόν ότι η διαφορά είναι μεγάλη κι επιτέλους πρέπει να ξυπνήσει ο καθένας που θεωρεί παράδοση τη δραστηριοποίηση τέτοιων ιερέων και να προβεί σε προτάσεις αντικατάστασής των με άλλους, πλην όμως ικανούς ιερείς. Θέλω να γίνει κατανοητό πως όσα αναφέρω δεν έχουν καμμία σχέση με όποια προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της εκκλησίας (δυστυχώς τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της...) αλλά ειλικρινά θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα το να δω πλέον ένα ελάχιστο ποσοστό ιερέων να αποτελούν τα μαύρα πρόβατα του κλήρου κι όχι το αντίθετο (όπως συμβαίνει σήμερα). Τις αιτίες και τις λύσεις για όλα αυτά είμαι πρόθυμος να τις αναπτύξουμε αλλού αν το κρίνετε απαραίτητο κι εκεί πιστέψτε με θα έχουμε πολλά να πούμε ;) Επομένως, κάθε φορά που ένα μέλος γράφει περί παραδοσιακής και λογικής παρέκκλισης των ιερέων από τις διδασκαλίες, καλό είναι να σκέφτεται τι σημαίνει αυτό που γράφει. Έτσι λοιπόν φίλε laraska, η δήλωσή σου: Παράθεση:
*Αυτή η κατάσταση "νομιμοποίησης" της παραβατικής συμπεριφοράς των ιερέων, πολύ συχνά μου φέρνει στο μυαλό το γνωστό ρητό: "I don't practice what I teach because I'm not the kind of person I'm teaching to..." :rolleyes: |
και επαναλαμβανω ... η φραση εκεινη λεχθηκε για να δηλωσει οτιδηποτε αλλο απο μισος , κακεντρεχεια κτλ . Δεν το ειπε επειδη ειναι γυναικα ... εκεινος ομως ηταν που υποδεχτηκε την αμαρτωλη γυναικα ( τι λεμε τωρα , αλλα λογια να αγαπιομαστε ) , αυτος ηταν που βοηθησε την μοιχαλιδα ( ελα τωωωρα ) και πολλα αλλα που βαριεμαι να πω .
Η φραση εκεινη ''Τι εμοί και σοι;'' ειναι μονο στην κανα ή και αλλου ; κατι που μου ξεφυγε αν ειναι μονο εκει . κομβικης σημασιας . θα ηθελα απο τον καλοθελητη και την συνεχεια , αν γινεται παρακαλω . και σαν υποερωτημα , τριθεμιε που βγαζω συμπερασματα λανθασμενα . |
Παράθεση:
να επωφεληθεί λέμε. Από ανάγωγο και απότομα αστικοποιημένο χωριατόβλαχο δεν βρίσκεις άκρη λέμε. |
Παράθεση:
αν και θα ηθελα να μαθω καποτε τι κομπλεξ εχεις , αλλα τελος παντων . |
Παράθεση:
* σας είναι άραγε τόσο απαραίτητο να απομακρύνεστε από τη συζήτηση και να πετάτε μεταξύ σας φραστικά πυροτεχνήματα; :rolleyes: Μέτρον άριστον... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.