![]() |
|
Παράθεση:
|
Συμφωνώ.Πιστεύω πως υπάρχουν κανόνες όπως το "Ου φονεύσεις" οι οποίοι ναι , εναρμονίζονται με αυτούς της Φύσης , και πρέπει να τους ακολουθεί.Αλλά για μένα το θέμα είναι να μην ταυτίζεται με την θρησκεία κανένας.Να λαμβάνει τα θετικά μηνύματα από αυτήν , όπως είπες για περαιτέρω αναζητήσεις.
Είναι εξαιρετικά παράλογο να ταυτίζεται κάποιος 100% με μια θρησκεία,είναι σα να έχει παρατήσει την φιλοσοφία και ότι βρήκε το νόημα της ζωής έτσι απλά. Όσο για κάποιες άλλες θρησκείες όπως μουσουλμανισμός,εκεί τα πράγματα όντως είναι σε χειρότερη μοίρα... |
Δεν νομίζω ότι ότι η προπαγάνδα (αν είναι τέτοια) που κάνουν τα θρησκευτικά στο σχολείο,είναι πολύ επιτυχημένη πάντως.
Βλέπω εμένα ως παράδειγμα. Παρακολουθούσα το μάθημα των θρησκευτικών,γιατί μου φαινόντουσαν ενδιαφέρωντες οι ιστορίες που περιελάμβανε.Με βοήθησε σε ένα σημείο να σκέφτομαι τα πράγματα με τρόπο που δε τα σκεφτόμουν πριν,ότι δηλαδή ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε τις επιπτώσεις μιας πράξεως μας πριν την κάνουμε. Τούτη η 'κατήχηση' όπως την χαρακτηρίζετε δεν με έκανε φανατικό υποστηρικτή κάποιας εκκλησίας,αντιθέτος μου έξαψε το ενδιαφέρων προκειμένου να ασχοληθώ και να μάθω περισσότερες ιστορίες,και από άλλες θρησκείες. Έτσι λοιπόν σε μια ηλικία περίπου στην εφηβεία που άρχισα να έχω ανησυχίες,άρχισα να ψάχνω να βρω κείμενα και άλλων θρησκειών με σκοπό να τα διαβάσω να μάθω τι λένε. Τα ίδια τα θρησκευτικά δε μου δώσαν αρκετές πληροφορίες όχι μόνο για τις άλλες θρησκείες,αλλά ούτε και για τον χριστιανισμό. Και αυτό ίσως γιατί πιστεύω πως σε πρώτο επίπεδο,δηλαδή στο δημοτικό τα θρησκευτικά εμβαθύνουν περισσότερο σε θέματα κοινονιολογίας και ψυχολογίας παρά εξιστόρησης και εξήγησης θρησκευτικών ιστοριών και πεποιθήσεων. Διάβασα έτσι λοιπόν μεγάλα κομμάτια της Αγίας Γραφής,του βιβλίου αυτού που οι περισσότεροι έχουμε σπίτια μας αλλά ποτέ δε το διαβάζουμε,διάβασα και κείμενα του Ζεν της Ανατολής,των μορμόνων και ιεχωβάδων από αυτά που μοιράζουν πόρτα-πόρτα,κάποια αποσπάσματα του κορανίου,και παρακολουθούσα και κάποια περιοδικά που αυτοαποκαλούνται ως περιοδικά της αρχαίας ελληνικής θρησκείας,όπως το Ιχωρ,το Ιδεοθέατρον και ο Δαυλός. Παρ' ότι ήμουν κάποιους από αυτούς που παρακολουθούσαν το μάθημα των θρησκευτικών και δε το θεωρούσαν βαρετό,δεν μπορώ να πω ότι προσυλιτίστικα σε κάποιο δόγμα. Διαβάζοντας πολλά κείμενα για διάφορες θρησκείες έβγαλα κάποια δικά μου συμπεράσματα και κατέληξα κάπου. Βλέπω όμως και την πλειοψηφία του κόσμου στην Ελλάδα. Παρατηρώ πως ένας αριθμός ανθρώπων παραμένουν χριστιανοί και πιστεύουν στο Χριστό,αλλά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων απορρίπτουν όχι μόνο το χριστιανισμό αλλά και άλλες θρησκείες και δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές μου έχει δώσει την εντύπωση πως δεν καταλήξαν σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από οποιαδήποτε έρευνα όμως. Οι περισσότεροι το κάνουν λόγο μόδας,επειδή θέλουν να το παίξουν έξυπνοι και θεωρούν ότι το να πιστεύεις σε ύπαρξη οποιασδήποτε υπερφυσικής οντότητας είναι χαζό,με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα πει "Εγώ έχω linux και όχι windows και άρα είμαι πιο ενημερωμένος και γνώστης της πληροφορικής επειδή τα Windows είναι εμπορικό προιόν με σκοπό το κέρδος και για αυτό πρέπει να απευθήνονται σε μεγάλη μερίδα πλυθισμού που περιλαμβάνει και τους χαζούς". Πέρα από τον εξυπνακισμό,πολλοί άνθρωποι καταδικάζουν κάθε είδους θρησκεία και λόγο μιας ισχυρότερης προπαγάνδας από αυτή των θρησκειών,αυτή του υλιστικού καπιταλισμού. Ο σύγχρονος άνθρωπος κατηχείται από τα ΜΜΕ πως σημασία στη ζωή του είναι να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους,ακριβά μεγάλα αμάξια,πιστωτική κάρτα,και να είναι 'large' και να καταναλώνει συνέχεια,προκειμένου να είναι 'in'. Στο σύστημα μπορεί να υπάρχουν πολλές διδασκαλίες,από τις οποίες μερικές ίσως να είναι αντικρουόμενες,αλλά μια από αυτές τις διδασκαλίες διδάσκεται περισσότερο από κάθε άλλη,και αυτή είναι η διδασκαλία του να είσαι ένα καταναλωτικό ον που να σε ενδιαφέρει μόνο το να αγοράζεις νέα πράγματα και να φτιάξεις περιουσία,να γίνεις 'κάποιος',και να έχεις λεφτά για να τα ξοδεύεις για την ευχαρίστηση σου,και να μην ενδιαφέρεσαι για θέματα όπως πολιτικά,θρησκευτικά,φιλοσοφικά κτλπ,γιατί δεν είναι "in",δεν αποτελούν προιόντα από τα οποία να μπορούν να παράγουν κέρδος οι μεγάλες επιχειρήσεις,και άρα δεν θα έπρεπε να σε νοιάζουν. Αυτή πιστεύω είναι η μεγαλύτερη κατήχηση που λαμβάνει χώρα στη χώρα μας,και όχι η οποιαδήποτε άλλη κατήχησης μιας θρησκείας. Εξ' άλλου το να πιστεύεις σε θρησκεία θεωρείται από τη τηλεόραση και τους κοσμικούς ως κάτι ξεπερασμένο,κάτι που δεν είναι 'in',κάτι που πρέπει να χαθεί και να μην μας απασχολεί γιατί μας αποσυντονίζει από το κύριο σκοπό μας σε αυτή τη Γη που είναι το να βγάλουμε όσο περισσότερο χρήμα μπορούμε προκειμένου να το ξοδέψουμε και να νοιώθουμε ικανοποιημένοι από τη σπατάλη μας. Είναι αντιπαραγωγικές οι θρησκείες.. Ο χριστιανισμός έχει αργείες που σημαίνει λιγότερες ώρες εργασίας,ο μουσουλμανισμός απαγορεύει το αλκοόλ και το χοιρινό κλείνοντας τη πόρτα σε διάφορες βιομηχανίες... Κατά το σύστημα πρέπει να καταργηθούνε επειδή αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το σκοπό του και θέτουν εμπόδια στο κόσμο του εμπορίου και των επιχειρήσεων. |
Παράθεση:
|
Εξακολουθείτε να χάνετε το νόημα και τον σκοπό της αντίδρασης στο καθεστώς διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία (δεν ξέρω αν το κάνετε επίτηδες ή αν σκοπίμως μετατοπίζετε αλλού το πρόβλημα...).
Η διαφωνία που εκφράζεται από διάφορες πλευρές (κύκλους κατ' εσάς...) δεν έχει καμμία σχέση με υλιστικές προεκτάσεις, παρά μόνον με δίκαιη και ισότιμη διδασκαλία αυτού του μαθήματος που κανονικά πρέπει να προσεγγίζει ισότιμα όλες τις γνωστές θρησκείες. Έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές και εδώ και αλλού πως ο σκοπός δεν είναι η κατάργηση του μαθήματος αλλά η αναμόρφωσή του. Στην Ελλάδα δεν διδάσκονται θρησκευτικά αλλά χριστιανικά. Το 90% της ύλης αφορά στον χριστιανισμό και το υπόλοιπο 10% σε τρίτες θρησκείες, αιρέσεις κλπ. έτσι για να λέμε πως και καλά διδάσκονται όλες οι θρησκείες. Μα πως να γίνει αυτό όταν οι καθηγητές δεν έχουν σπουδάσει θρησκειολογία αλλά θεολογικό ή ποιμαντική; Βλέπετε, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην κατάργηση του μαθήματος (άρα προοπτικά στη διακοπή της διδασκαλίας των χριστιανικών) αλλά στην περιορισμένη έως ανύπαρκτη διδασκαλία τρίτων θρησκευτικών συστημάτων. Θέλουμε ή δεν θέλουμε πλήρη γνώση για τα παιδιά μας; Αν ο χριστιανισμός νοιώθει ότι δεν κινδυνεύει από το να ανοίξουν τα μυαλά των παιδιών, τότε γιατί συνεχίζεται η αντίδραση στην αναμόρφωση της διδασκαλίας αυτού του μαθήματος; Σταματήστε να πιπιλάτε την καραμέλα του υλισμού και δείτε λίγο πίσω από τα γεγονότα. Οι νέοι πρέπει να έχουν "ολιστική" μόρφωση αν θέλουμε να μιλάμε για υψηλού επιπέδου διδασκαλία και όχι για δωρεάν κατήχηση. Θα μου πείτε "ανεβάζεις ψηλά τον πήχυ του μαθήματος". Ναι, όταν πρόκειται για κάτι τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό όπως η σχέση μας με τον (όποιο) Θεό, δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο...:rolleyes: |
Μα είναι απόλυτα φυσιολογικό να διδαχθεί κανείς τον χριστιανισμό από τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό του πνευματικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι των τελευταίων αιώνων της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της εν λόγω παράδοσης... (και πως να μην είναι φυσιολογικό όταν οι χώρες που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό εξυψώθηκαν όλους αυτούς τους αιώνες σε αυτούς τους τομείς, σχετικά δηλαδή και σε συνάρτηση με το τι συνέβαινε σε χώρες που έκαναν γιόγκα...) δεν νομίζω να κολλάει κανείς στο να αναμορφωθεί το μάθημα, η προαναφερόμενη όμως διαφορά στην ποσόστοση είναι απόλυτα δικαιολογημένη (φαντάζομαι πως θα προέκυπτε και πρακτικό πρόβλημα διδασκαλίας τόσων ωρών βουδισμού, ταοισμού κλπ κλπ)
Από εκεί και πέρα, οι φοιτητές στο θεολογικό, οι μετέπειτα καθηγητές δλδ, διδάσκονται σε μεγάλο βαθμό, αν δεν κάνω λάθος (έχει κατατεθεί και το σχετικό πρόγραμμα μαθημάτων της σχολής στην Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή), τις υπόλοιπες θρησκείες. Εαν βέβαια, κατόπιν, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, φαντάζομαι πως αυτό είναι ένα άλλο θέμα... Για το θέμα του υλισμού, πράγματι, τα διδάγματα κάποιων από τις μεγάλες θρησκείες εμποδίζουν τη διάδοση αυτού και ενοχλούν πολλές τσέπες. Τα υπόλοιπα περί ιδιατερότητας της σχέσης του ανθρώπου με τους θεούς, είναι πολύ ωραία, αποτελούν νομίζω όμως τουλάχιστον φθηνές δικαιολογίες. |
Παράθεση:
Όσο για την ανατολική παράδοση, είσαι έτη φωτός έξω από την πραγματικότητα όσον αφορά στο έργο τους και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της επιστήμης και της διανόησης. Επίσης, μην ξεχνάς πως οι 9,9 πόλεμοι στους 10 έχουν γίνει στο δυτικό κόσμο και σαφώς από τις αβρααμικές θρησκείες, πάντα στο όνομα του Θεού... Καλό είναι πριν εκφράσουμε άποψη να κοιτάμε και λίγο έξω από το κατηχητικό γιατί μερικοί νομίζουν πως όλοι μας έχουμε ηλικία του δημοτικού...:rolleyes: *ξέρεις το πρόβλημα δεν είναι η αντίθετη γνώμη αλλά η γνώμη που δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα, παρά μόνον ελέγχεται από την όποια (δανεική-αναμασημένη) θρησκευτική φιλαυτία...:( |
Επί της ουσίας δεν απάντησες. Μιλώντας για όλη την Ευρώπη αν θέλεις, πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ισότιμα τον Χριστιανισμό με τις άλλες θρησκείες όταν η χριστιανική παράδοση έχει επηρεάσει τόσο πολύ σε καλλιτεχνικό, πολιτιστικό κλπ επίπεδο? Ή μήπως θα έπρεπε να μην μιλάμε καθόλου για χριστιανισμό και να αναφερόμαστε μόνο στο αόρατο κολλέγιο (κολλεγιά κλπ)? λες και ο χριστιανισμός δεν υπήρξε καν? Ήμαρτον...
Και μιας και πειράχτηκες, για πες μας, γιατί μπλέκεις τον χριστιανισμό με την εκκλησία, τους ηγέτες αυτής και ενδεχομένως το τι αυτοί είχαν προσκυνήσει? Αυτό σε παραδέχομαι πως το κάνεις περίτεχνα προκειμένου να.. προπαγανδίσεις? Ποιός ξέρει.. μπορεί να κάνω και λάθος. Δηλαδή, ποιός στην ευχή χριστιανέ μου έκανε πολέμους στο όνομα του Θεού?? Πάντα στο όνομα του χρήματος δεν γίνονταν?? Αυτό που όλοι οι προσκυνημένοι προσκυνάνε (όπως μερικοί μερικοί.. :cool:)?? Και αν σου αρέσουν οι γνώμες με λογικό έρεισμα, θα έπρεπε πρώτα να πας και να τολμήσεις με περίσσιο θάρρος να κοιτάξεις κανένα καθρέπτη. Και εξηγούμεθα.κύριοι.. μπορείς να μας κάνεις για ακόμη μια φορά χαρούμενους και να μας παραθέσεις εκ νέου εκείνο το "επιστημονικό" πόνημα-διάγραμμα σύμφωνα με το οποίο ο χριστιανισμός ανέστειλε την ανάπτυξη στο πέρασμα των αιώνων και ο άνθρωπος εξαιτίας του Ιησού δεν πήγε στο φεγγάρι στο 1750 ως θα 'πρεπε...? :D Και μιας και θα κάνεις τον κόπο, να εξηγήσεις και το πως έβγαλες και τις σχετικές τιμές γιατί ακόμη το περιμένω (φαντάζομαι δεν υπάρχει τίποτα διότι η προπαγάνδα δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα). Το παραπάνω διάγραμμα (ξέρεις εσύ) δεν αποτελεί επιχείρημα παιδιού που έχει υποστεί "κατηχισμό" από προσκυνημένους...? Δεν έχω άλλες ερωτήσεις κ. Πρόεδρε... * για τους λαούς της ανατολής συμφωνώ, έχω ιδία πείρα μιας και έχω συνεργαστεί αρκετές φορές μαζί τους. Πράγματι, στο επίπεδο του εμπορίου είναι κορυφαίοι. Εκτός από ρούχα και πρακτικώς ...τα πάντα, πουλάνε και κοπανιστό αέρα, γιόγκα, ρέικι, φυτο-φάρμακα που οι εδώ λιανέμποροι τα πουλάνε σε διάφορα sites, ακόμη και sites εσωτερισμού :p * στο αόρατο κολλέγιο.. οι τωρινοί μαθητές, διδάσκονται από αόρατους διδασκάλους σε αόρατα μαθήματα as well? :cool: |
Μα γιατί δεν καλύφθηκες; Ποιού θέματος δεν άπτεται η απάντησή μου; Και για να ξέρω με τι έχω να κάνω, θέλεις να πεις ότι οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες έκαναν όσα έκαναν επειδή είχαν επιρροές από τον χριστιανισμό και ειδάλλως δεν θα έκαναν τίποτα;
Ο χριστιανισμός σαφώς και υπήρξε (αυτό το μάθαμε καλά...) αλλά ήταν ο τελευταίος στη σειρά από εκείνους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην εξέλιξη του δυτικού κόσμου, κάτι που τεχνηέντως "ξεχνάνε" να αναφέρουν στο μάθημα των θρησκευτικών. Αναφέρομαι στην εκκλησία και τους εκπροσώπους της (μόνο κατά τίτλο και όχι κατ' ουσία, κάτι που μαρτυρά και την ποιότητα του αποτελέσματος...) γιατί από μόνος του κανένας χριστιανισμός και κανένας "-ισμός" γενικά δεν υφίσταται, παρά μόνον όταν υλοποιηθεί σε επίπεδο θρησκείας, άρα υποχρεωτικά κάτω από τις αποφάσεις και τις ταγές των ηγετών της. Σαφώς άλλο ο χριστιανισμός ως ιδεολόγημα και άλλο η πράξη του (πράγματι έχουν πολλά να διδαχθούν οι μαθητές στο σχολείο...). Οι πράξεις του αντανακλώνται έστω κατά προσέγγιση στο επιτυχημένο γράφημα που χλευάζεις αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι εκεί δεν έχει σημασία η ακριβής τιμή κάθε παραμέτρου (άλλοι βάζουν έτη, μέρες και ώρες στη δημιουργία του κόσμου...). Ο σκοπός του γραφήματος είναι το να καταδείξει την κατά γενική ομολογία προβληματική πορεία του δυτικού κόσμου όταν η θρησκεία (χριστιανισμός) ανέλαβε την εξουσία. Και αν στο κάτω-κάτω όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της εκκλησίας ήταν ακατάλληλοι ως τέτοιοι, αυτό είναι στοιχείο αναφοράς του χριστιανισμού και πρόβλημά του γιατί έδειξε πως στην εφαρμογή του αποτυγχάνει παραδοσιακά πλέον... Για εκείνους που ακολουθούν τις ανατολικές θρησκείες (μίλησα εγώ για ανατολικούς λαούς?) έχεις πολλά να πεις αλλά αποφεύγεις να εξηγήσεις το γιατί οι ανατολικές θρησκείες ενεπλέκησαν μόνον κατ' ελάχιστον σε πολέμους. Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις ο "Θεός" να ήταν το μέσο για άλλους σκοπούς αλλά το ότι οι ευκαιριατζήδες επέλεξαν τον αβρααμικό Θεό για να επιτύχουν τα ανόσια κι όχι τους ανατολικούς θεούς, μαρτυρά κάτι...;) Τέλος για τα σύγχρονα μαθήματα διδασκαλίας στο αόρατο κολλέγιο, ρώτα τα μέλη του as you should... πράγματι το μάθημα των θρησκευτικών, έστω και ως αμιγώς χριστιανικό έχει πολλά ακόμα να διδάξει...:rolleyes: |
Μα γιατί δεν καλύφθηκες; Ποιού θέματος δεν άπτεται η απάντησή μου; Και για να ξέρω με τι έχω να κάνω, θέλεις να πεις ότι οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες έκαναν όσα έκαναν επειδή είχαν επιρροές από τον χριστιανισμό και ειδάλλως δεν θα έκαναν τίποτα;
Όχι, καμία σχέση. Οι καλλιτέχνες και άνευ χριστιανικών επιρροών θα ήταν πάλι καλλιτέχνες. Ενδεχομένως να επηρεάζονταν από κάτι άλλο, οπότε κατ’ αντιστοιχία σήμερα θα κάναμε λόγο γι αυτό το κάτι άλλο. Και είναι αυτονόητο πως πρόκειται για μια φυσιολογική συνέπεια το να ασχοληθείς περισσότερο με το τάδε ρεύμα που επηρέασε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παρά με κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό αν θέλεις, αλλά δεν έγινε βίωμα στο πέρασμα των αιώνων. Και δεν μιλάω μόνο για την καλλιτεχνική ζωή, τις εκατομμύρια χριστιανικές εκκλησίες (έστω και αν είναι διαφόρων δογμάτων) κλπ. Το σκεπτικό μου κυρίως έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής, το βίωμα για το οποίο σου μίλησα πιο πριν. Ιδιαίτερα δε για την Ελλάδα, χριστιανισμός και ελληνισμός ήταν δύο έννοιες καλώς η κακώς άρρηκτα συνδεδεμένες (δεν χρησιμοποιώ ενεστώτα για μην κρανιωθείς και πάλι). Ξέχνα προς στιγμήν το αντιχριστιανισκό σου μένος και ανεξάρτητα από το αν ο χριστιανισμός είναι καλός ή κακός, ξέρεις πολύ καλά ότι το παραπάνω, το να επικρατεί δηλαδή η μελέτη του χριστιανισμού έναντι άλλων θρησκειών, είναι μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη. Εάν ο ισλαμισμός πχ, επικρατήσει στους επόμενους ας πούμε 5-6 αιώνες, τότε θα είναι λογική η απορία του να γιατί να πρέπει να κάνουμε ακόμη λόγο για τον χριστιανισμό, τόσο απλά. Ο χριστιανισμός σαφώς και υπήρξε (αυτό το μάθαμε καλά...) αλλά ήταν ο τελευταίος στη σειρά από εκείνους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην εξέλιξη του δυτικού κόσμου, κάτι που τεχνηέντως "ξεχνάνε" να αναφέρουν στο μάθημα των θρησκευτικών. Ο τελευταίος… μάλιστα… πρώτος παράγοντας ποιος ήταν? Το copy paste των μελών του αόρατου κολλεγίου? Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αυτή τη σειρά με απόλυτα νούμερα όπως την αναφέρεις κατά την προσωπική σου πάντα άποψη… Αναφέρομαι στην εκκλησία και τους εκπροσώπους της (μόνο κατά τίτλο και όχι κατ' ουσία, κάτι που μαρτυρά και την ποιότητα του αποτελέσματος...) γιατί από μόνος του κανένας χριστιανισμός και κανένας "-ισμός" γενικά δεν υφίσταται, παρά μόνον όταν υλοποιηθεί σε επίπεδο θρησκείας, άρα υποχρεωτικά κάτω από τις αποφάσεις και τις ταγές των ηγετών της.Πως υλοποιείτε το οτιδήποτε από έναν κατ’ επίφαση ηγέτη, όταν οι αποφάσεις του δεν έχουν καμία σχέση με τον –ισμό? Σαφώς άλλο ο χριστιανισμός ως ιδεολόγημα και άλλο η πράξη του (πράγματι έχουν πολλά να διδαχθούν οι μαθητές στο σχολείο...). Οι πράξεις του αντανακλώνται έστω κατά προσέγγιση στο επιτυχημένο γράφημα που χλευάζεις αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι εκεί δεν έχει σημασία η ακριβής τιμή κάθε παραμέτρου (άλλοι βάζουν έτη, μέρες και ώρες στη δημιουργία του κόσμου...). Ο σκοπός του γραφήματος είναι το να καταδείξει την κατά γενική ομολογία προβληματική πορεία του δυτικού κόσμου όταν η θρησκεία (χριστιανισμός) ανέλαβε την εξουσία. Και αν στο κάτω-κάτω όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της εκκλησίας ήταν ακατάλληλοι ως τέτοιοι, αυτό είναι στοιχείο αναφοράς του χριστιανισμού και πρόβλημά του γιατί έδειξε πως στην εφαρμογή του αποτυγχάνει παραδοσιακά πλέον... Ξεκινώντας από το τελευταίο… συμφωνούμε όλοι πως η δημοκρατία είναι το πιο user friendly πολίτευμα? Φαντάζομαι πως η πλειοψηφία συμφωνεί. Αν όντως αυτό ισχύει, συμφωνούμε πως οι εκπρόσωποί της δημοκρατίας, στην Ελλάδα και αλλού (δεν μιλάω καν για USA), έχουν αποτύχει πλέον στην εφαρμογή αυτού του αντικειμενικά σωστού και πολιτεύματος? Άρα αυτό είναι στοιχείο αναφοράς της δημοκρατίας η οποία αποτυγχάνει πλέον παραδοσιακά στην εφαρμογή της άρα η δημοκρατία δεν είναι πλέον κάτι το σωστό. Καταλήξαμε σε άτοπο άρα η λογική είναι λανθασμένη εκ βάθρου. *άσε που σε χειρότερο βαθμό τα ίδια ισχύουν για τη μασωνία και τους ηγέτες της.. έχε χάρη όμως που δεν θέλω να προσβάλω κανένα… Το γράφημα σου αγαπητέ δεν είναι επιτυχημένο και το ξέρεις. Είναι μια απλή προσωπική άποψη ατεκμηρίωτη και γι αυτό άλλωστε δεν το παραθέτεις εκ νέου. Εάν δεν μπορούν να μπουν απόλυτες τιμές καλό θα ήταν να μην φτιάχνεις διαγράμματα γιατί με την ίδια λογική μπορεί να φτιαχτεί ένα λίγο διαφορετικό ή ένα εντελώς αντίθετο ως προς τα αποτελέσματα διάγραμμα (ανάλογα με τα κόμπλεξ του καθενός δλδ), μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Το έχεις κάνεις ξανά και ξανά αρκεί να αναφέρω την, υπό περίεργη οπτική γωνία, φωτογραφία του παπά που βαπτίζει ένα μωρό… Όσο για το ποιος βάζει έτη και ημέρες στη δημιουργία του κόσμου, αυτό έχει ήδη απαντηθεί… το ξέρεις πολύ καλά οπότε μην προσπαθείς πάλι να «φωνάξεις» με αυτό τον τρόπο. Για εκείνους που ακολουθούν τις ανατολικές θρησκείες (μίλησα εγώ για ανατολικούς λαούς?) έχεις πολλά να πεις αλλά αποφεύγεις να εξηγήσεις το γιατί οι ανατολικές θρησκείες ενεπλέκησαν μόνον κατ' ελάχιστον σε πολέμους. Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις ο "Θεός" να ήταν το μέσο για άλλους σκοπούς αλλά το ότι οι ευκαιριατζήδες επέλεξαν τον αβρααμικό Θεό για να επιτύχουν τα ανόσια κι όχι τους ανατολικούς θεούς, μαρτυρά κάτι... Οπότε οι ανατολικές θρησκείες προσφέρανε τα μάλλα στην ευημερία του αντίστοιχου τόπου. Δηλαδή θέλεις να πεις ότι οι κινέζοι πχ. για αιώνες ολόκληρους περνούσαν υπέροχα? Παίζει τόσο ρόλο το αν η τυραννία και οι δολοφονίες γίνονταν στο όνομα του θεού τους…? Μήπως να μιλήσουμε για την ουσία του πράγματος? Πρόκειται για το μόνο μέρος του πλανήτη που οι κάτοικοι του ήταν επί της ουσίας δούλοι μιας μικρής διοίκησης και αυτό κράτησε όπως είπα αιώνες. Και εννοείται πως ήταν δούλοι μιας και ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί η αφαίρεση ως φόρου ποσοστού έως και 80% της σοδειάς τους προκειμένου να τραφεί το παλάτι και ο στρατός ο οποίος έσφαζε όποιον δεν πλήρωνε… Για να μην αναφέρω ότι στο όνομα του χρήματος, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν business με τα δικά μας καμάρια.. ξέρεις, τους δολοφόνους με τα λευκά που έφεραν κόκκινο σταυρό, δήθεν για τη σωτηρία της Ιερουσαλήμ και όχι για την διάνοιξη δρόμων εμπορίου με αυτούς που είχαν ανατολικές θρησκείες (τέτοιοι παρανοϊκοί με παρόμοιους σταυρούς υπάρχουν και σήμερα από ότι έχω ακούσει). Τέλος για τα σύγχρονα μαθήματα διδασκαλίας στο αόρατο κολλέγιο, ρώτα τα μέλη του as you should... Άκου αγαπητέ.. θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις εσύ τον δρόμο μιας και τον ξέρεις καλύτερα. Εκτός και αν δεν θέλεις να μοιραστείς την γνώση. Εγώ μέχρι τα τώρα, που λένε, ήμουν (και είμαι σχετικά) αηδιασμένος από φίδια που τρώνε τις ουρές τους και συμπονετικός με ανθρώπους που αρέσκονται στο να τους αποκαλούν ιππότες του πελεκάνου κ.λπ. Με λίγη εξωτερική παρακίνηση λοιπόν, θα ανοίξω κι άλλο τα μάτια μου (ελπίζω να μην μου βγουν βέβαια στο τέλος). |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:17. |
|
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.