Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   The secret ( Το Μυστικό ) - Law of Attraction (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2810)

NO1 22-08-07 14:50

The secret ( Το Μυστικό ) - Law of Attraction

γεια χαρά!
πριν λίγες ημέρες τυχαία έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο <The Secret> της RONDA BYRNE.Υπάρχει κάποιος που να το έχει διαβάσει ή να έχει ακούσει κάτι για τον νόμο της έλξης ? :confused:

boogieman 22-08-07 22:29

Καλησπερα Ν01...

...ειναι περιεργο πως και μεχρι τωρα δεν εχει αναφερθει κανενας εδω στο "Secret"..αφου ειναι πολλυ γνωστο και σε mainsteam media...
(μεχρι και στο show τις Oprah εχει παει)...

εγω δεν εχω το βιβλιο αλλα εχω την ταινια/ντοκυμαντερ που εχει γινει,και με λιγο ψαξιμο το βρισκει κανεις στο ιντερνετ...
το site της ταινιας ειναι εδω: http://www.thesecret.tv/

...γενικα απ'οτι ειδα στην ταινια(αν και δεν την ειδα ολη) δεν μου αρεσει η μεγαλη εμφαση που δινουν στο "υλιστικο" μερος του νομου της ελξης.... προτιμω να επικεντρωνομαι στο "πνευματικο" τροπο που μπορει να εφαρμοστει ο "νομος της ελξης" στην ζωη μου...(κανενας δεν λεει οχι στο χρημα, αλλα δεν ειναι μονον αυτος ο σκοπος του νομου)...
παντως ειναι πολλυ καλο να το δει και να το διαβασει ο καθενας το "Secret"!!!!
....αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι για της δουλεια της "Esther Hicks' και τους "Abraham',και θελει να ανταλαξουμε αποψεις...εδω ειμαι.... :)

skeptic 22-08-07 22:39

Ναι ... the secret: γνωστές νεοεποχήτικες ασυναρτησίες.. και είμαι επιεικής με το χαρακτηρισμο..

melian 22-08-07 23:45

"The Secret is released to the world! This ground-breaking feature length movie presentation reveals The Great Secret of the universe. It has been passed throughout the ages, traveling through centuries... to reach you and humankind.

This is The Secret to everything - the secret to unlimited joy, health, money, relationships, love, youth: everything you have ever wanted.

In this astonishing program are ALL the resources you will ever need to understand and live The Secret. For the first time in history, the world's leading scientists, authors, and philosophers will reveal The Secret that utterly transformed the lives of every person who ever knew it... Plato, Newton, Carnegie, Beethoven, Shakespeare, Einstein.

Now YOU will know The Secret. And it could change your life forever."

Ώπα ρε παιδιά πόσους ανθρώπους ξέρετε να αποκαλύπτουν έτσι ένα μεγάλο μυστικό που θα αλλάξει τις ζωές των πολλών; :confused: Αυτοί οι Αμερικάνοι έχουν ξεφύγει για τα καλά μου φαίνεται. Έχουν καταλάβει ότι ο μέσος άνθρωπος πάσχει από χίλιες ανασφάλειες που τον κρατούν εγκλωβισμένο, οι οποίες -να μη γελιόμαστε- προέρχονται από οικονομική ανέχεια ή χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή και τα δύο και κάποιοι έξυπνοι, όπως γίνεται συνήθως, είπαν να τα οικονομήσουν. Δηλαδή πρέπει να τα "σκάσω" για να καταλάβω ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό μου και ότι με θετικές σκέψεις μπορώ να πετύχω σχεδόν τα πάντα;

Για το βιβλίο αυτό έμαθα πρώτη φορά από την εκπομπή της Oprah και εντύπωση μου έκανε που αυτοί οι άνθρωποι προωθούσαν το βιβλίο τους με το κλασικό τρόπο που βλέπουμε στα σποτάκια του telemarketing. Υποσχέσεις, συνεχόμενες επαναλήψεις, βαρύγδουπες δηλώσεις, επίκληση της αυθεντίας και τα κορόιδα τσίμπησαν. Αθάνατο αμερικανικό marketing! :mad:

Απέριττος 23-08-07 00:21

Αμερικάνικες παπαριές, παραγωγής και εμπνεύσεως ύποπτων κέντρων, για αφελή αμερικανάκια και όχι μόνο... κατά τα άλλα το matrix καλά κραττεί...

boogieman 23-08-07 21:24

...φιλοι μου συμφωνω με τις αποψεις σας ως ενα μερος...ειναι πραγματικοτητα αυτο που λετε,αλλα δεν ειναι ολη η πραγματικοτητα κατα την αντιληψη μου...
αυτη ειναι η γνωμη σας και η αντιληψη που εχετε για τον κοσμο, και ειναι σεβαστη...αλλα προσωπικο μου πιστευω ειναι οτι ο "νομος της ελξης" ισχηει πανω σε ολους μας,ειτε το θελουμε ειτε οχι..."Στην ζωη, ελκουμε πανω μας αυτο που του δινουμε περισσοτερη εμφαση..(δηλαδη σε οτι εστιαζουμε περισσοτερο)"...ειμαστε αυτο που σκεφτομαστε οτι ειμαστε...
η πραγματικοτητα μας ειναι αυτο που ειναι γιατι εμεις την εχουμε επιλεξει με τις σκεψεις,και με τις πραξεις μας...
ο κοσμος μας αλλαζει αναλογα με την προθεση που βγαζουμε προς τα εξω γι'αυτον...η παραμενει ο ιδιος...

...και αυτο το εχω δει προσωπικα να συμβαινει στον εαυτο μου...
γι'αυτο και δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν..
ο καθενας εχει την ελευθερη βουληση να πραξει αναλογα στον κοσμο του,και αυτο ειναι απο τα μεγαλυτερα αγαθα που εχουμε... :)

melian 23-08-07 22:02

boogieman δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Η ένστασή μου είναι στο γεγονός ότι κάποιοι αυτό το πράγμα το πουλάνε σε βιβλία και ταινίες ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που υπόσχεται να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κάτι που κανένας μέχρι τώρα δεν έχει ξανακάνει.

φύκια για μεταξωτές κορδέλες με λίγα λόγια... :(

boogieman 24-08-07 02:29

Melian....και παλλι εδω το βλεπω με διαφορετικη αντιληψη το θεμα...

δεν με ενδιαφερη το πως το χρησιμοποιουν στο marketing για να το προωθησουν σε βιβλια και ταινιες,και ετσι να παραπλανησουν το "φτωχο",αμορφωτο κοινο για να τα "κονομισουν"...αυτο ειναι δικο τους θεμα,και ο κοσμος επιλεγει αν θα ακολουθηση τον δρομο που προτεινουν αυτοι...(το ιδιο συμβαινει και με τους πολιτικους και αυτους που μας κυβερνουν) εμεις ο κοσμος ειμαστε αυτοι που εχουμε φερει και διατηρουμε ολη αυτην την κατασταση που μας περιβαλει....
προσωπικα δεν εδωσα τα χρηματα μου για να παρω τα βιντεο και τα βιβλια,αλλα και να τα εδινα, ποτε δεν θα παραπονιομουνα οτι με εξαπατησαν γιατι μου πασαρουν φουμαρα...αν εδινα χρηματα τοτε αυτη θα ηταν μια συνειδητη μου αποφαση οποτε εγω θα ημουν ο υπευθηνος για την πραξη μου αυτη,και οχι οι συγγραφεις η οι εταιριες για οτι πασαρουν σε "μενα"....
ακομα ο τροπος που προωθουν αυτο το θεμα ειναι ο τροπος τους για να θεσουν τον "νομο της ελξης" προς οφελος τους στο οικονομικο υλικο μερος του νομου....
Διαβασα καπου οτι καποιος Doctor (δεν θυμαμε το ονομα του),που μιλαει στην ταινια για το "Secret", χρεωνει ενα δειπνο μαζι του 800 και 1000 δολαρια σε ανθρωπους που θελουν να ακουσουν την συμβουλη του,για το πως να εφαρμοσουν το "secret" ωστε να τα "κονομισουν" και αυτοι...
χαχα.... αυτο μπορει να ακουγεται εξωφρενικο,και απιστευτο και εκνευριστικο,ομως αυτος το διασκεδαζει εφαρμοζωντας το"secret" στην ζωη του για να ζει οπως αυτος επιθυμει...και βρισκει και "πελατες",και με το παραπανο...αυτο ειναι δικο του θεμα,και του βγαζω και το καπελο,αν μπορει και το καταφερνει αυτο...
Πρεπει να ξεφυγουμε απο την νοοτροποια του "θυματος"...εμεις οι κακομοιροι "φτωχοι",που μας εκμεταλευονται παντα πατοντας πανω μας,αυτοι οι αχρειοι και τα "κονομανε" πανω στην πλατη μας...
...Γενικα το θεμα δεν ειναι τι κανουν αυτοι,αλλα το πως συμπεριφερομαι "εγω", ο καθε "εγω" μεσα σε αυτο το "παιχνιδι",που βρεθηκαμε...
ναι το 'secret" δεν ειναι κατι το καινουργιο...το ξερει ο καθενας μας,το εχει δει να υπαρχει σ'ολοκληρη την ζωη του...και εγω προτιμω να ασχοληθω με αυτο κα'θαυτο το "νομο" και το πως μπορει να εφαρμοστει στην ζωη μου με τον καλυτερο και θετικοτερο τροπο ,και οχι να κολλησω στους... "αλλους"....
φιλικα...... :)

melian 24-08-07 16:14

Επικεντρώθηκα πιο πολύ στο βιβλίο γιατί έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό και γι' αυτό δε σχολίασα ιδιαίτερα το νόμο της έλξης.

Κατά τη γνώμη μου, το μόνο εύκολο για κάποιο άτομο που έχει λίγες σφαιρικές γνώσεις είναι να καταλάβει ότι κάτι δε πάει καλά με την όλη υπόθεση, ή έστω οτι ο βασικός σκοπός είναι να βγάλουν χρήματα. Μπορεί να φαίνεται άσκοπο να συζητάμε για τέτοια θέματα. Για τους ανθρώπους που ζουν σε μια χώρα που υπάρχει μια κάποια ελευθερία λόγου, όπως η Ελλάδα, ίσως είναι άσκοπο να συζητάμε για χειραγώγηση της μάζας. Για χώρες όμως που τηλεοπτικά προγράμματα και συγκεκριμένοι παρουσιαστές θεωρούνται αυθεντίες και πρότυπα και το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων έχουν πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, όπως συμβαίνει στην Αμερική μια τέτοια συζήτηση δεν είναι ανώφελη. Όχι ότι μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτή τη κατάσταση αλλά τουλάχιστον σε κάποιο σημείο μπορούμε να να καθυστερήσουμε τις καινούριες "μόδες" που αλλεπάλληλα μας έρχονται από τις ΗΠΑ - και εδώ ξεφεύγουμε από το ρόλο του "θύματος" και κάνουμε κάτι καλύτερο για εμάς, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί.

Δε μου αρέσει να συνομοσιολογώ, ούτε και πιστεύω ότι κάτι κρυφό κρύβεται από πίσω. Όλα γίνονται για το χρήμα και θεωρώ ότι είναι κρίμα άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε αγοράζουν τέτοιου είδους βιβλία που δε θα τους προσφέρουν τίποτα.

NO1 22-09-07 16:20

παντα στην ιστορια υπηρχαν και θα υπαρχουν ανθρωποειδη... που προσπαθουν να βγαλουν χρημα απο τα παντα με ανηθικο και χυδαιο τροπο.
Εγω αλλο αναρωτιεμαι... 1 ρε παιδια ελεος !καταρχην καποιοι απο σας δεν διαβασαν καν το βιβλιο και γραφουν σαν ειδημονες των παντων.Αν θελετε να βοηθησετε πραγματικα αν μη τι αλλο διαβαστε το πρωτα ε λ ε ο ς!
2.ρωταω ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ που περιγραφεται στο βιβλιο ,οχι γαι τους Αμερικανους και παρεπιπτώντος η συγγραφεας ειναι ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΑ!!!!!!
3.πισω απο ολα κρυβονται οι αμερικανοι ε?ε καλα κανουμε και ειμαστε μονιμως κατω απο τη σκια καποιον μας αξιζει..ποιοι Αμερικανοι ρε παιδια.πολυ απο σας δεν εχετε παει ουτε μια φορα αμερικη και τρωτε οτι βλεπετε στην τηλεοραση γι΄άυτους.Λοιπον Ελληνας μιλησε πρωτος για το νομο της ελξης
!!!!!!!!!!η κβαντικη φυσικη τρεχει με ετη φωτος και μιλαει εκτος των αλλων για το νομο της ελξης.
τελοσπαντων δεν εχει νοημα αυτο... ευχαριστω αυτους που απαντησαν με πνευμα ανοιχτο και που καταλαβαν το νοημα της ερωτησης.
Λεω εγω τωρα...το what the bleeb do we know το ειδΕ κανενας?
κβαντικη φυσικη για αρχαριους και καθυστερημενους με πολυ απλα λογια απο τους αμερικανουςςςςςςςςςςςςς ΠΑΛΙ!!!!!!!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:50.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.