![]() |
Εμπορικά κέντρα και αστικοί θρύλοι
Το γράφω ως προσωπική εμπειρία άσχετο αν τελικά δεν ήταν από εμένα, αφού δεν ήμουν παρόν. Απλά δεν βρήκα που αλλού να το γράψω, και το πιο σχετικό ήταν εδώ.
Εχθές και σήμερα ξανάκουσα μία ιστορία σχετικά με ένα παιδί που βρέθηκε κατακρεουργημένο σε κάποιο ασανσέρ του Mall στο Μαρούσι. Επειδή μου φάνηκε λίγο υπερβολικό δεν του έδωσα σημασία μέχρι την στιγμή που το είπα στην γυναίκα μου, η οποία μου είπε πως την Παρασκευή που πήγε εκεί και ενώ μέχρι και τα πάρκινγκ είχε εξαιρετική διάθεση, μόλις μπήκε στο ασανσέρ ένοιωσε πολύ άβολα, είχε μία αίσθηση πανικού, και ήθελε να κάνει εμετό. Μόλις βγήκε ενώ βελτιώθηκε αμέσως η διάθεση, η αρνητική αίσθηση της παρέμεινε. Έχει ακούσει κανείς τίποτα σχετικό με το Mall. Δεν θα ρωτούσα αν δεν συνέβαινε αυτό το περιστατικό με την αρνητική διάθεση. |
Παράθεση:
Αλλά μια και δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στη συνάντηση σήμερα (λόγω του κινητού της συντονιστικής ομάδας που δεν απαντούσε :D), πήγα μια βόλτα στο Mall. Όταν γύρισα σπίτι, σε λίγη ώρα άρχισα να μην αισθάνομαι καλά και να έχω μία ανεξήγητη τάση για εμετό. Στο ασανσέρ δεν μπήκα, χρησιμοποίησα τις κυλιόμενες σκάλες. Είμαι, όμως γενικά, ευαίσθητη σε "αρνητικές" ή "παράξενες" δονήσεις, τις οποίες "πιάνω" εύκολα και πολλές φορές όχι συνειδητά. Και τώρα που γράφω δε νιώθω ακόμα καλά... Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, θα αποκρύφθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί θα ήταν μεγάλη ζημιά γι' αυτή την επιχείρηση! Να φανταστείτε ότι για να φθάσω στο πάρκινγκ περίμενα πάνω από μισή ώρα... τ' αυτοκίνητα έκαναν ουρά... Θα συνέφερε, λοιπόν, να μαθευτεί κάτι τέτοιο;;;; |
Ρε παιδιά όταν πάτε στο Μαλλ λογικό είναι να αισθάνεστε έτσι. Είναι κουραστικό από μόνο του και η πολυκοσμία το κάνε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο αυτού του είδους οι αναφορές περι εμετών και αδιαθεσίας. Κάτι άλλο πιο υπερφυσικό συμβαινει?
|
----
Το όλο σκηνικό μου ακούγεται σαν ένας ακόμη urban legend....Υπάρχουν άραγε πιο διαφωτιστικές πληροφορίες ώστε να υποστηριχτεί η αλήθεια του συμβάντος?
|
Ψυχολογικά είναι όλα.
Αν σκέφτεσαι οτι φεύγοντας απο το συγκεκριμένο χώρο θα σου δημιουργηθούν πονοκεφάλοι και άσχημες διαθέσεις, το πιθανότερο είναι να σου συμβούν. |
Το Mall είναι ένα ακόμα κέντρο στο οποίο μαζεύετε όλη η κουλτούρα του κατανωλωτισμού. Πράγματι είναι ένα τεράστιο καζάνι. Και απορώ πως πηγαίνουν(μια φορά πήγα και μου πόνεσε το κεφάλι). Δεν είναι εκεί το θέμα. Μπορεί να μην ανήκει και στους αστικούς θρύλους. Η συγκάληψη από ένα μυστικό του γειτονά μας από μια μεγάλη συνωμοσία ή και στην συγκεκριμένη περίπτωση έναν φόνο γίνετε πολύ συχνά. Είναι θέμα μας η παραφυσική πλευρά του συμβάντος. Όταν γίνει κάτι σε έναν χώρο πολύ πιθανών να φορτίζετε ο χώρος αυτός ενεργειακά. Όταν είχα πάει και γω σε έναν τέτοιο χώρο πράγματι είχα περίεργα συναισθήματα και υπήρξαν βέβαια και κάποιοι ήχοι όπως και με είχε ακουμπήσει κάτι αόρατο που μου μούδιασε το χέρι. Δικό μας θέμα είναι πως θα λάβουμε κάτι και πως θα το αξιοποιήσουμε. Ευχαριστώ:)
|
...Ειχε ακουστει οταν πρωτοανοιξε το εμπορικο οτι ειχε χαθει ενα παιδακι...θα μπορουσε να εχει συμβει μεσα στον πανικο...αλλα να γινει τετοιο πραγμα μεσα στο ασανσερ μου φαινεται λιγο υπερβολικο κι εμενα...φονος και μαλιστα παιδιου θα ειχε μαθευτει ..θα ειχε γινει σαλος..
|
Πάντως να πούμε ότι είναι ένα γνωστό τρυκ άσκησης ψυχολογικής
πίεσης σε καταναλωτές μέσω της αρνητικής δυσφήμησης που θέλει παιδάκια να "εξαφανίζονται" μυστηριωδώς και κυκλώματα τσιγγάνων να λυμένονται την περιοχή και άλλα τέτοια. Τα θύματα παιδάκια, σύμφωνα πάντα με τα σενάρια αυτά, τα προορίζουν μετά για εμπόριο οργάνων και άλλα τέτοια φρικτά ιεροεξεταστικά βασανιστήρια. Από όσο γνωρίζω, έχουν ειπωθεί πολλά τέτοια στο παρελθόν για μεγάλα σουπερμάρκετ και τα γνωστά ελληνικά κανάλια ανακύκλωναν τέτοιες φήμες (προφανώς έναντι αδράς αμοιβής) τρομοκρατώντας τον κόσμο. Χωρίς να έχω ακούσει τίποτις για το Mall ούτε ξέρω κατά που πέφτει (εγώ ειμαι του Mediteranean Cosmos) φαντάζομαι πως κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κάτι ανάλογο. Συνήθως, σε τέτοιες κοσμοσυρροές, καθημερινά χάνονται απ τους γονείς τους δεκάδες παιδάκια. (Αλλά μετά τα ξαναβρίσκουν) Μερικές φορές χάνονται και οι γονείς.. |
Εγω δεν πιστεύω οτι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να "κρυφτεί" απο τα Μ.Μ.Ε. , οσο μεγάλη ζημια κι αν έκανε στην εταιρία γιατί πολυ απλά θα υπήρχαν και αρκετοι αυτόπτες μάρτυρες για να επιβεβεβαιώσουν το συμβαν..
|
Επειδή ο φόνος που εικάζεται ότι έχει γίνει στο συγκεκριμμένο εμπορικό κέντρο δεν έχει ως τώρα τεκμηριωθεί με οποιοδήποτε θεμιτό τρόπο , η συζήτηση θα μεταφερθεί στη κατηγορία "Θρύλοι και παραδόσεις" και θα γίνει αλλαγή στο τίτλο για να περιγράφει καλύτερα τη τροπή που έχει πάρει η συζήτηση γύρω από τα εμπορικά κέντρα και τους αστικούς θρύλους που τα περιβάλλουν.Όλα αυτά θα γίνουν σε λίγες ώρες από τώρα.
Για οποιαδήποτε απορία ,υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα. Καλή συνέχεια. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:24. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.