Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Προσωπικές Εμπειρίες (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Ηλεκτρισμος (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4223)

Ματ11 16-07-08 12:38

Ηλεκτρισμος

Μπορει να σας φανει το θεμα πολυ συνηθισμενο, αφορα τα παιχνιδια του ρευματος.
Εδω και αρκετα χρονια (σπανια τις περισσοτερες φορες και καθημερινα αλλες) εκει που βλεπω τηλεοραση ξαφνικα κλεινει και ανοιγει το στερεο (ειναι ξεχωριστα κομματια με μετασχηματιστη)ή και το αντιθετο μπορει ομως να βλεπω τηλ. στο υπνοδωματιο ή στο σαλονι και ξαφνικα να κλεισει και να ανοιξει το στερεο, πριν ομως μπορει να ακουγα ενα cd και να ανοιξει το ραδιο ή και το αντιθετο, ή να κουω μουσικη και να ανοιξει η τηλ.
Ηλεκτρολογο εφερα δεν βρισκει καμια βλαβη και η καινουργια τηλ. εχει σταθεροποιητη ρευματος και οταν κλεινει δεν δειχνει καποια μεταβολη ρευματος.
Τους τελευταιους 2 μηνες ειναι σχεδον καθημερινο το φαινομενο μεχρι και 3 φορες την ημερα.
Α!!!! μερικες φορες ανοιγουν απο μονα τους ενω εμεις κοιμομαστε

t.ASSOS 16-07-08 14:25

Φίλε Ματ11
Εάν κάποια συσκευή την ώρα που λειτουργεί, συχνά σβήνει και επανέρχεται ή παραμένει στο stand by πρέπει να ελέγξουμε την ηλεκτρική μας εγκατάσταση (πίνακα, πρίζες, φις, προεκτάσεις κλπ) και την παροχή μας (ΔΕΗ).
Στην δική σου περίπτωση όμως, έτσι όπως την περιγράφεις, το πιθανότερο που συμβαίνει είναι οι συσκευές σου να επηρεάζονται από εκπομπές άλλων τηλεχειριστηρίων wireless από διπλανά διαμερίσματα.
Δεν αποκλείονται επίσης και εκπομπές από κοντινές κεραίες που η συχνότητά τους «ταιριάζει» με αυτή της συσκευής.
Είναι σύνηθες φαινόμενο στις πόλεις.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους εκπλήξεις, αλλά και για οικονομία, είναι να σβήνουμε τις συσκευές αυτές από τον διακόπτη.

.

Ματ11 16-07-08 15:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από t.ASSOS
Φίλε Ματ11
Εάν κάποια συσκευή την ώρα που λειτουργεί, συχνά σβήνει και επανέρχεται ή παραμένει στο stand by πρέπει να ελέγξουμε την ηλεκτρική μας εγκατάσταση (πίνακα, πρίζες, φις, προεκτάσεις κλπ) και την παροχή μας (ΔΕΗ).
Στην δική σου περίπτωση όμως, έτσι όπως την περιγράφεις, το πιθανότερο που συμβαίνει είναι οι συσκευές σου να επηρεάζονται από εκπομπές άλλων τηλεχειριστηρίων wireless από διπλανά διαμερίσματα.
Δεν αποκλείονται επίσης και εκπομπές από κοντινές κεραίες που η συχνότητά τους «ταιριάζει» με αυτή της συσκευής.
Είναι σύνηθες φαινόμενο στις πόλεις.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους εκπλήξεις, αλλά και για οικονομία, είναι να σβήνουμε τις συσκευές αυτές από τον διακόπτη.

.

.Eυχαριστώ, αλλα εχω μια απορια γιατι αλλοι στην γειτονια δεν εχουν το ιδιο προβλημα?
Δεν αναβει και κλεινει μια συσκευη, κλεινει και ανοιγει μια αλλη
κια με τις 2 τηλεορασεις που εχω (εκτος στερεο) γινεται? Η παλια τηλ. χαλασε γιατι το κανει και με την καινουργια που ειναι ποιο εξελιγμενη?
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση περιμενω νεο μηνυμα σου

t.ASSOS 17-07-08 10:50

Αποκλείεις το γεγονός κάποιος μέσα από το σπίτι να σου κάνει πλάκα ?
Μήπως είναι ενεργοποιημένος ο χρονοδιακόπτης λειτουργίας στις τηλεοράσεις ?
Μέσω του καλωδίου scart υπάρχει η δυνατότητα να ανάβει η TV όταν ξεκινάει το DVD.
Εάν οι τηλεοράσεις σου είναι της ίδιας μάρκας θέτοντας την μία stand by ανάβει η άλλη εάν η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή και εντός εμβέλειας τηλεχειριστηρίου.
Υπάρχουν μήπως μέσα στο σπίτι εγκατεστημένοι σαρωτές υπερύθρων (radar) για τον συναγερμό ?
Με έναν επί τόπου έλεγχο από κάποιον ειδικό, θα δώσεις λύση στο πρόβλημά σου.

.

Ματ11 17-07-08 11:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από t.ASSOS
Αποκλείεις το γεγονός κάποιος μέσα από το σπίτι να σου κάνει πλάκα ?
Μήπως είναι ενεργοποιημένος ο χρονοδιακόπτης λειτουργίας στις τηλεοράσεις ?
Μέσω του καλωδίου scart υπάρχει η δυνατότητα να ανάβει η TV όταν ξεκινάει το DVD.
Εάν οι τηλεοράσεις σου είναι της ίδιας μάρκας θέτοντας την μία stand by ανάβει η άλλη εάν η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή και εντός εμβέλειας τηλεχειριστηρίου.
Υπάρχουν μήπως μέσα στο σπίτι εγκατεστημένοι σαρωτές υπερύθρων (radar) για τον συναγερμό ?
Με έναν επί τόπου έλεγχο από κάποιον ειδικό, θα δώσεις λύση στο πρόβλημά σου.

.

Ευαριστω πολυ αλλα ουτε υπερυθρες εχω ουτε συναγερμο, ουτε ιδια μαρκα τηλεορασεις ουτε ποτε εχει ανοιξει το dvd και με τα απο αυτο που μου ειπες εχθες ειπα στον κουνιαδο μου που ασχολειται με ηλεκτρονικα και μου ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα και δεν ξερει ουτε αυτος το λογο που γινεται αυτο .
Δεν γυρευω να ειναι μεταφυσικο το θεμα, παντα ψαχνω απαντησεις ρεαλιστικες ή οχι, ολα δεκτα και σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.
Θα το κοιταξω καλητερα και θα σου απαντησω

θεμιδα 17-07-08 11:32

Γειά σας..:)
Ήθελα Ματ11 να ρωτήσω αν θυμάσε πότε άρχισε όλο αυτό??
Και αν την περίοδο αυτη σου συνέβη κατι περίεργο...

Bloodelfie 17-07-08 20:38

Βασικά αυτο συμβαίνει σε πάρα πολλα σπίτια και συσκευές χωρις να υπάρχει κάποιος λόγος. Εγώ μένω σε μονοκατοικία και η τηλεόρασή μου έχει ανοίξει απο μόνη της 2 φορές καθώς ήμουν μόνος σπίτι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Λογικά φταίει που την έχω αγοράσει από τον Μαρινόπουλο :p . Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις κανάλι άν δέν σου αρέσει αυτό που θα έχει όταν θα ανοίξει :D

Ματ11 18-07-08 10:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από θεμιδα
Γειά σας..:)
Ήθελα Ματ11 να ρωτήσω αν θυμάσε πότε άρχισε όλο αυτό??
Και αν την περίοδο αυτη σου συνέβη κατι περίεργο...

Οπως εγραψα αυτο συμβαινει γυρω στα 6 χρονια μερικες φορες ειναι καθημερινο και μερικες οχι.
Πριν απο λιγο καιρο αρχισα να πιστευω οτι εγω ημουν η αιτια που γινοντουσαν ολα αυτα (ψυχολογικα πιεσμενη) αλλα πριν 3 βδομαδες περιπου σχεδον σιγουρευτικα.
Δεν ξερω πως λεγετε, στατικος ηλεκτρισμος ή κατι αλλο το παθαινω συνεχεια αλλα πριν μερικες μερες παιζαμε με τα παιδια μου και ξαφνικα μολις πηγα να τους πισω μας κτυπουσε το ρευμα ο μεγαλος γιος αρχισε να γελαει και να το βρισκει παιχνιδι, η μικρη φοβηθηκε, οσο παιρνουσε η ωρα αρχισε να γινεται ποιο εντονο, αρχισε να ποναει, αυτο κρατησε 20 με 30 λεπτα , τους κοροιδευα οτι χριαζομουν γειωση, στο τελος ομως αρχιζε να με φοβιζει γιατι πονουσαμε δεν ηξερα τι να κανω πηγα και εκανα ενα μπανιο. (μαλλινα δεν φορουσα, ποιος καθεται να τα πλυνει στα χερια :D).
Ομως με την ερωτηση σου μου ηρθε κατι αλλο στο μυαλο που δεν το ειχα σκεφτει.
Πριν περιπου 6 χρονια(ο γιος μου ηταν 2ή3 χρονων) τον ετοιμαζα κατα της 12 το βραδυ για υπνο. Ειμασταν στο δικο μου κρεβατι και ο αντρας μου μολις τον ειχε παρει ο υπνος διπλα μας.Καποια στιγμη ακουμε την πορτα να ανοιγει (χαρακτηριστηκο τις πορτας, εβρισκε στο πλακακι και εκανε τρομερο θορυβο)ο γιος μου αρχιζε να φωναζει "ο θειος,ο θειος" και πηγε να φυγει τρεχοντας, τελευταια στιγμη θυμαμαι οτι ειχα κλειδωσει την πορτα, πιανω τον μικρο και φωναξα του αντρα μου οτι καποιος μπηκε μεσα στο σπιτι,σηκωνεται αλλα η πορτα ήταν κλειστει και κλειδωμενη.
Μετα απο λιγο καιρο αρχισα να αισθανομαι μια παρουσια στο παιδικο δωματιο που μου δημιουργουσε ενα εντονο αισθημα αντιπαθιας αλλα οχι φοβου. Οταν εφτιαξα το παιδικο δωματιο ο γιος μου δεν μπορουσε να κοιμηθει εβλεπε εφιαλτες και ελεγε οτι καποιος ηταν μεσα, καθε βραδυ ο αντρας μου πηγενε και κοιμοταν στο κρεβατι του γιου μου αλλα και αυτος εβλεπε εφιαλτες και δεν ηθελε ουτε αυτος το δωματιο με αποτελεσμα να φερω τουμπα τα δωματια και το παιδικο να το κανω δικο μου (ασχετο ο γιος μου ακομα μαζιμου κοιμαται :D ) Πριν απο λιγο καιρο ομως καθως εστρωνα το κρεβατι για να κοιμηθει ο γιος μου στον τοιχο εβλεπα μια σκια(εχω ενα φωτιστικο στο πατωμα για να βλεπω το βραδυ το μωρο) νομιζα οτι ηταν ο γιος μου και δεν ανυσηχισα ομως την ωρα που βγηκα απο το δωματιο βρηκα το γιο μου εκει που τον ειχα αφησει, να πλενει τα δοντια του,τον ρωτησα αν ειχε ερθει μεσα και μου ειπε οχι,οταν πηγαμε στο δωματιο εκανα συγκριση το υψος της σκιας που ειδα με του γιου μου, καμια σχεση.
Τι να κανω και εγω, τα μαζεψα και πηγα μαζι τους για υπνο και αφησα τον αντρα μου να βγαινουν καπνους απο ταυτια του γιατι ειχαμε κλεισει μεταμεσονυχτιο ραντεβου :p (χαχαχα!!!)
Αυτα λοιπον συναιβησαν εκεινη την περιοδο

θεμιδα 18-07-08 14:43

Καλή μου ματ11 γνωρίζεις τίποτα σχετικό για το σπίτι..
Αν εχεις ακούσει κατι που μπορεί να σχετίζεται με τα φαινόμενα αυτα??
Η ιστορία σου μου θυμίζει μια δικιά μου ιστορία..
Τα πνευματά μας αφού απαλλαχτούν απο τα σώματα μας, μας εμφανίζονται με μορφή ενέργειας(διότι η ύλη μεν χάνεται αλλα η ενέργεια της παραμένει)...Αυτο στο λέω γιατί η ενέργεια ή το πνεύμα(όπως θές πές το)που τόσο καιρό προσπαθεί να σου κάνει αισθητή την παρουσία του..για κάποιο λόγο ,κάτι ζητάει απο εσάς..
(Μορείς να θυμηθείς αν είχατε κάποιο χρέος(όχι μονο οικονομικό αλλα κ κάποια υπόσχεση) σε καποιον ή το αντίθετο και για καποιους λογους αυτο δεν ξοφλήθηκε?
Δεν ξέρω αν σου ακούγεται χαζό αυτο..ή υπαρβολικό..αλλά πάρτο ως ένα ενδεχόμενο.

Ματ11 18-07-08 18:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από θεμιδα
Καλή μου ματ11 γνωρίζεις τίποτα σχετικό για το σπίτι..
Αν εχεις ακούσει κατι που μπορεί να σχετίζεται με τα φαινόμενα αυτα??
Η ιστορία σου μου θυμίζει μια δικιά μου ιστορία..
Τα πνευματά μας αφού απαλλαχτούν απο τα σώματα μας, μας εμφανίζονται με μορφή ενέργειας(διότι η ύλη μεν χάνεται αλλα η ενέργεια της παραμένει)...Αυτο στο λέω γιατί η ενέργεια ή το πνεύμα(όπως θές πές το)που τόσο καιρό προσπαθεί να σου κάνει αισθητή την παρουσία του..για κάποιο λόγο ,κάτι ζητάει απο εσάς..
(Μορείς να θυμηθείς αν είχατε κάποιο χρέος(όχι μονο οικονομικό αλλα κ κάποια υπόσχεση) σε καποιον ή το αντίθετο και για καποιους λογους αυτο δεν ξοφλήθηκε?
Δεν ξέρω αν σου ακούγεται χαζό αυτο..ή υπαρβολικό..αλλά πάρτο ως ένα ενδεχόμενο.

Το σπιτι ειναι καινουργιο, μας χρωστανε δεν χρωσταμε,αλλα και κατι αλλο που περναει απο το μυαλο μου ειναι οτι στο απο κατω ακριβως δωματιο μενει η πεθερα μου με τον πεθερο μου, η πεθερα μου πασχει απο βαριας μορφης καταθλιψη (κλαιει ολη την ωρα και ολα της φαινονται ματαια) και οπεθερος βριζει συνεχεια(κατεβαζει ολα τα καντηλια και τους αγιους). Ενα ενδεχομενο που σκεφτηκα ειναι ολη αυτη η αρνητικη ενεργεια να αναιβαινει προς τα πανω και να δημιουργει οτι δημιουργει. δεν ξερω αλλα για καποιο λογο πιστευω οτι δεν εχει καμια σχεση το ρευμα με αυτο που υπαρχει στο δωματιο.
Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν βαριεμαι ποτε σπιτι και σιγουρα ποτε μονη μου (χαχαχα)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:10.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.