![]() |
Το Αίνιγμα με τα Καπάκια των Πόλεων
http://www.metafysiko.gr/?p=3092
Ποια ειναι η γνωμη σας? τι μπορει να συμβαινει πραγματικα? |
Στο κάτωθι βίντεο φαίνεται καθαρά η επωνυμία μιας εταιρείας που κατασκευάζει τέτοια καπάκια.
Για το λόγο τον οποίο χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο σύμβολο δεν έχω άποψη. http://www.youtube.com/watch?v=Dx2EWyU3Bmk |
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Ενδιαφέρον αυτα που αναφέρετε αλλα θα μου επιτρέψετε να έχω τις όποιες ενστασεις μου...... Φίλε Τρισόλβιος έχω στην κατοχή μου πολλές φωτό απο καπάκια. Το εχω ψάξει το θέμα ακομα δε και αναποδα τα εχω γυρίσει τα καπάκια αλλα δεν βρήκα κατασκευαστη.... Βέβαια δεν είναι μόνο το 5Α αλλα και πολλά άλλα ΣΥΜΒΟΛΑ.... Ευχαριστώ. |
Καλημέρα αγαπητέ AVATARGR,
Δεν αμφιβάλλω για την έρευνα σου και για τα αποτελέσματα της. Εγώ απλά έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα αυτό το βιντεο που γράφει την επωνυμία της εταιρείας που κατασκευάστηκε ένα μεμονωμένο καπάκι με το σύμβολο της πεντάλφας. Φαντάζομαι αυτή η εταιρεία θα βασίστηκε σε συγκεκριμένο καλούπι προκειμένου να φτιάξει το καπάκι στο χυτήριό της. Από που λοιπόν προμηθεύτηκε το εν λόγω καλούπι; Ίσως λοιπόν η αναζήτηση πρέπει να κατευθυνθεί προς τα εκεί, αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό το οποίο και δεν γνωρίζω. Πάντως και αυτά που δεν αναφέρουν τον κατασκευαστή, λογικά σε κάποια εταιρεία - χυτήριο θα έχουν κατασκευαστεί. Μήπως λοιπόν όλα τα χυτήρια προμηθεύονται καλούπια από τον ίδιο προμηθευτή; Με εκτίμηση |
Ωραια, ας υποθεσουμε οτι τα καπακια με την πενταλφα ειναι απο επωνυμια εταιριας. Τα υπολοιπα ομως? Ειναι πολλα τα συμβολα. Και το αξιοσημειωτο ειναι οτι απο κατω, αρκετα δεν εχουν εναν υπονομο, αλλα εδαφος. Μηπως ειναι κατι σαν κωδικας επικοινωνιας? Μηπως ειναι απλα για ναγεια στη συγκεκριμενη περιοχη?
|
Καλησπέρα σας!
Πολύ καλό το θέμα που συζητάμε. Μια υποκειμενική εξήγηση κατα την ταπεινή μου άποψη είναι πως η 5Α είναι σύμβολο προστασίας από το κακό. Πάντα ο άνθρωπος "φοβόταν" πως από τα υπόγεια μπορεί να έρθει το κακό "Κάτω κόσμος - Άδης". Αλλα έχοντας την ανάγκη να ανοίξει σύρραγκες για την κυκλοφορία τον ακάθαρτων υγρών και την χρήση καπακιών για το έλεγχο-συντήρηση του έργου αυτού "σκαρφίστηκε" μια πύλη που θα μας δίνει πρόσβαση αλλά θα απαγορεύει την είσοδο στον "δικό μας" κόσμο σε οντότητες που δε ανήκουν. |
Αυτό το θέμα είχε ξανά αναφερθεί στο φόρουμ .
Κάποια στιγμή έπαψα να το παρακολουθώ και δεν ξέρω εαν βρήκανε κάποια λύση . Εαν παρατηρήσετε στο άρθρο λέει : 1. τα καπάκια υπάρχουν κυρίως σε παλιότερες γειτονιές και περιοχές, τουλάχιστον στην Αθήνα. 2. είναι συγκριτικά αραιότερα (ή και ανύπαρκτα) σε μεγάλες λεωφόρους και κεντρικές αρτηρίες και συγκριτικά συχνότερα σε μικρούς δρόμους συνοικιών. Αυτό που εγώ θεωρώ σαν μια λογική εξήγηση είναι πως : 1. παλιότερα το αποχετευτικό σύστημα ήταν ένα μπάχαλο . Για την ακρίβεια πολλά σπίτια παράνομα ή εκτός σχεδίου δεν είχανε καν αποχετευτικό σύστημα αλλά ιδιωτικούς βόθρους . Ποιος μου λέει εμένα οτι οι εταιρίες που σκάβανε αυτούς τους ιδιωτικούς βόθρους δεν είχανε όλες ένα σύμβολο για να μαρκάρουν την δουλειά τους τότε ? 2. Πολλά απο αυτά τα καπάκια απο κάτω είναι σφραγισμένα με τσιμέντο . Υποθέτω πως αφού εντάχθηκαν στο αποχετευτικό σύστημα σφραγίστηκαν πολλοί ιδιωτικοί βόθροι και αυτοί που τα σφράγιζαν στο τέλος κότσαραν και το καπάκι . Κάτι τέτοιες τσαπατσουλιές παρατηρούνται απο κάτι οικοδομικούς εργολάβους της κακιάς ώρας . 3. Οι μεγάλες αρτηρίες ήταν πρώτα καλντερίμια και μετά γίνανε τεράστιοι δρόμοι εκ του οποίου είναι φυσιολογικό αφού πέρασε η άσφαλτος αυτά τα καπάκια να μην υπάρχουν . Τώρα θα μου πεις : καλά τόσοι πολλοί και διάφοροι βοθροκατασκευαστές υπήρχαν που να έχουν τόσα πολλά και διάφορα λογότυπα ? Όχι σίγουρα δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί πια αλλά μπορεί τα καπάκια κλεισίματος των βόθρων να ήτανε σαν τις ταφόπλακες (χεχ εδώ σίγουρα έχετε ανοίξει τα μάτια διάπλατα και λέτε ΤΙ ? ) . Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί οι βοθροκατασκευαστές να είχανε κάποια ποικιλία στα καπάκια βόθρων με πολλά και διάφορα σχέδια . Τώρα σίγουρα δεν κατασκεύαζαν αυτοί τα καπάκια τους αλλά κάποιος άλλος τους προμήθευε με αυτά . Αυτός ο κάποιος άλλος μπορεί να είχε μια κλήση στο μεταφυσικό ή απλά μπορεί να του αρέσανε τα σχεδιάκια αγνοώντας πλήρως τι είναι . Παρά ταύτα όσες φορές και αν ζητήσαμε φωτογραφικό υλικό κανείς ποτές δεν παράθεσε παραπάνω απο 1 φώτο με 1 σχέδιο αυτό με το αστεράκι . Και με τα συγχωρήσεως αλλά απο πότε το αστεράκι θεωρείτε πεντάλφα ? Όσο για τα στρόγγυλα καπάκια που έχει στη φώτο του άρθρου , θα ήτανε περίεργο να ζήτησε το κράτος απο κάποιον να κατασκευάσει καπάκια για της αποχετεύσεις και αυτός να θεώρησε τα σχέδια αυτά όμορφα ? Η στην τελική να ήτανε εβραίος και να ήθελε να αφήσει το στίγμα του . Όπως και να 'χει τα παραπάνω είναι δικιά μου άποψη αλλά οι ατομικοί βόθροι είναι γεγονός . |
Ναι, και εγώ πιστεύω κάπως ότι είναι απλώς μέσον κάλυψης βόθρων. Αλλά, όπως λέει και το άρθρο (έχω κάτι μέρες να το διαβάσω και μάλλον θα βαρεθώ να το ξαναδιαβάσω :D), αν δεν κάνω λάθος, μερικά καπάκια είναι κολλημένα και δεν βγαίνουν. Επεκτείνοντας τις θεωρίες μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέρα από βόθρους μπορεί να υπήρχαν και και κελάρια, αποθήκες κλπ. Αν υποθέσουμε ότι ένα απ' αυτά κρύβει ένα σημαντικό μυστικό που μπορεί να είναι και επικίνδυνο;
Το ότι η πεντάλφα φαίνετα να είναι ένας τρόπος να κρατούν μακριά το κακό δεν πρέπει να είναι και τόσο τυχαίο. Εκτός των χρήσεων στο αποχετευτικό σύστημα, τα συγκεκριμένα σύμβολα, τα οποία έχουν και παραλλαγές, μπορεί να αποτελούν μαγικά σύμβολα απροσδιόριστης, ακόμα, φύσεως. Οι δικιές μου "εκδόσεις" της ιστορίας έχουν ως εξής: 1η περίπτωση Σε περιόδους κοινωνικού, ίσως, διχασμού (χώρα άγνωστη) κάποιοι οι οποίοι ασκούσαν την μαγική τέχνη να θέλησαν να αποδιώξουν τα προβλήματα, μπορεί και απ' το σπίτι τους, και έτσι έφτιαξαν τα καπάκια. Άλλοι, που δεν ήξεραν τις πιθανές ιδιότητες των καπακίων, τα αγόρασαν μετά από χρόνια ως απλά καπάκια βόθρων και διαφόρων ανοιγμάτων στο έδαφος. Έπειτα, αυτά έχασαν την οποιαδήποτε αξία τους και μένουμε εμείς να τα ερευνούμε. 2η περίπτωση Τα καπάκια αυτά φτιάχτηκαν και φτιάχνονταν κάποτε σε διάφορες παραλλαγές για να αποτελέσουν την τελευταία "πινελιά" μιας κρύπτης. Προσωπικά, θα έλεγα πως μια οποιαδήποτε οικογένεια μπορεί να τα χρησιμοποιούσε για να κρύψει την περιουσία της, και τελικά αυτή να ξεχάστηλε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και γενικά, ότι τα καπάκια κρύβουν κάποιο μυστικό, αν όχι κάποια αποχέτευση. Πέρα απ' αυτά δεν μπορώ να φανταστώ σε τι χρησιμεύουν... |
Καλά εμένα το πρόβλημα μου με το συγκεκριμένο θέμα είναι πως δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να θέλει να κρύψει κάτι και να βάζει ένα φανταχτερό για την τότε εποχή καπάκι .
Τώρα επίσης εφικτό είναι το να θέλανε να "σημαδέψουν" κάποια σημεία και να βάλανε ένα τέτοιο καπάκι . Αλλά όπως και στο προηγούμενο τοπικ που το συζητούσαμε αυτό , τα πάντα είναι εικασίες και αβεβαιότητες . |
Ε, ναι... :( Κανένας δεν αναφέρει κάτι σχετικό, δεν ξέρουμε τι είδους μαγική σημασία μπορεί να είχαν, ούτε υπογραφή κατασκευαστή κτλ κτλ...
Συνεχίζοντας όμως τις εικασίες, επίσης πιστεύω ότι ο κατασκευαστής, σε περίπτωση που πραγματικά είχαν σχέση με το σφράγισμα επικίνδυνων "πυλών" θα ήθελε να αποφύγει την αναγνώριση του ονόματός του από... κάτι. Ή απλώς αυτά τα καπάκια ήταν τόσο γενικευμένα που δεν χρειαζόταν να ονομαστεί ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής, ή αν έβαζε κάποιος όνομα θα χάλαγε το σχέδιο και κατ' επέκταση το... ξόρκι; Τέτοια καπάκια βρέθηκαν και αλλού, που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής είτε να κρυφτεί αλλού (και επειδή και εκεί δεν σώθηκε έβαλε καπάκια), ή ήθελε να σφραγίσει και άλλες πηγές προβλημάτων. Συνεχίζω όμως να επιμένω ότι μπορεί και να είναι απλά καπάκια, και αυτό το τονίζω γιατί οι υποθέσεις μου μάλλον πηγαίνουν πολύ μακριά. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.